Het overige nieuws

Auto tegen geparkeerde auto

Vrijdag 31 januari 2020
Deze namiddag is op de Bilzersteenweg een auto tegen een geparkeerde auto gereden. De bestuurster raakte daarbij gewond.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Tongeren - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Tongeren - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Tongeren - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster (55) aangereden

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Voetgangster (55) aangeredenEen 55-jarige voetgangster raakte gewond toen zij in de Hoogveldstraat in Kortessem werd aangereden. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Agressief hangbuikzwijn gevangen

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is gisteren met de nodige moeite een agressief hangbuikzwijn gevangen. Het dier is naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder gebracht. De Vlaamse overheidsdienst Dierenwelzijn moet nu een beslissing nemen over de toekomst van het dier.

Inval in woning

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Inval in woningDe politie heeft gisteren een huiszoeking gedaan in de Kloosterstraat in Bilzen. Er is materiaal aangetroffen dat wijst op drugsverkoop. In verband met deze zaak zijn vijf personen ondervraagd.
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Armand Moens overleden

Donderdag 30 januari 2020
Tongeren - Armand Moens overledenMaandag is Armand Moens overleden, de echtgenoot van Anette Dewaleffe. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Tongeren - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Tongeren - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Tongeren - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Bromfiets gestolen uit garage

Woensdag 29 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Lodewijkstraat in Bilzen is een bromfiets uit een garage gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Tongeren - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Gertrude Wijnants overleden

Woensdag 29 januari 2020
Gisteren is Gertrude Wijnants overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Henri Daenen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Konijnen in beslag genomen

Woensdag 29 januari 2020
In Tongeren zijn gisteren negen verwaarloosde konijnen in beslag genomen. De dieren zijn opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

Arnold Lenaers overleden

Woensdag 29 januari 2020
Tongeren - Arnold Lenaers overledenMaandag is Arnold Lenaers overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Mariette Plugers. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Michèle Happart overleden

Woensdag 29 januari 2020
Tongeren - Michèle Happart overledenZondag is Michèle Happart overleden, de weduwe van de op 3 januari overleden Joseph Zeevaert. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Tongeren - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Tongeren - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Betrapt met tien kilo wiet

Maandag 27 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Betrapt met tien kilo wiet
In Riemst zijn het afgelopen weekend bij een controle twee mannen betrapt op het bezit van 10 kilo wiet. Zij hadden de drugs gekocht in Maastricht en zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Jean Hauben overleden

Maandag 27 januari 2020
Tongeren - Jean Hauben overledenZaterdag is ij Mal Jean Hauben overleden, de weduwnaar van Suzanne Cleuren. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genoelselderen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Handbal: Tongeren - Meeuwen 30-17

Maandag 27 januari 2020
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren gewonnen van Meeuwen. Uitslag: 30-17.

Basketbal: Tongeren - Woluwe 76-63

Maandag 27 januari 2020
In mannen top divisie 2 B van het basketbal heeft Tongeren Woluwe verslagen met 76-63.  Quarters: 22-15, 13-19 (35-34), 26-13 (61-47), 15-16.
Tongeren - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

Raam opengebroken

Zondag 26 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een raam open gebroken om binnen te dringen in een woning aan de Zutendaalweg in Bilzen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Jekervallei Sluizen wint in RiemstJekervallei Sluizen heeft met 0-1 gewonnen in Riemst. Valencia Piringen klopte Bilzen-Waltwilder B met 5-2. Heur-Tongeren B won met 1-2 in Rekem. Eendracht Henis verloor met 0-1 van Daring Huvo Jeuk. Union Rutten verloor met 5-3 in Stevoort. 's Herenelderen speelde 2-2 gelijk bij Zutendaal VV.

Das vast in strop

Zondag 26 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen heeft vrijdagavond een das uit een strop bevrijd in Hoeselt. Het dier dat niet gewond was werd vrijgelaten.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Tongeren - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Drugs gekocht en meteen gepakt

Zaterdag 25 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drugs gekocht en meteen gepaktEen 19-bestuurder die drugs had gekocht in Maastricht werd kort na de aankoop gepakt in Riemst. De Nederlandse politie was getuige van de aankoop. De tiener testte ook positief op drie soorten drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Wanda Maleszka overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Tongeren - Wanda Maleszka overledenOp 14 januari overleed Wanda Maleszka, de weduwe van Jozef Kucera. Zij was 99 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Ditte Timmermans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Timmermans Ditte opgericht met zetel aan de Jekerstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de algemene geneeskunde.

Nieuwe vennootschap: Paque Jurgen

Vrijdag 24 januari 2020
Jurgen Paque uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Paque Jurgen opgericht met zetel aan de Rechtstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en afbraakwerken, het verhuren en plaatsen van containers, betonwerken én klinker- en kasseiwerken.
Kort nieuws van bij de buren
De politie stelde deze voormiddag op de Bilzersteenweg in Hoeselt vast dat de lading van een vrachtwagen niet gezekerd was. De agenten schreven een boete van 350 euro uit.

Betrapt op ruilverkavelingswegen

Vrijdag 24 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen heeft de politie twee bestuurders betrapt die gebruik maakten van ruilverkavelingswegen. Zij kregen beiden een boete van 116 euro.

Partij hooi in brand

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest uitrukken naar de Tongersesteenweg in Riemst waar een partij hooi had vuur gevat. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Jules Poisquet overleden

Donderdag 23 januari 2020
Tongeren - Jules Poisquet overledenMaandag is Jules Poisquet overleden, de echtgenoot van Odile Houben. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Tongeren - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Tongeren krijgt een JAC

Donderdag 23 januari 2020
Tongeren - Tongeren krijgt een JACZoomIn juli opent een JAC (JongerenADviesCentrum) de deuren in Tongeren. Jongeren gaan daar terecht kunnen voor hun problemen: bijvoorbeeld relaties, moeilijke gezinssituaties, seks, drugs, pesten, wonen, rechten en plichten, geweld of misbruik... Ze kunnen in het JAC binnenstappen tijdens de openingsuren of een afspraak maken. Daarnaast verleent het JAC hulp via telefoon, mail en chat.
Het JAC maakt deel uit van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. In de provincie zijn er nu 5 JAC’s: Maasmechelen, Genk, Lommel, Sint-Truiden en Hasselt. Daar komen er nu drie bij: naast Tongeren ook Beringen en Peer. Door banden te smeden met lokale partners wil het CAW nog meer dan vroeger inzetten op preventie, vroegdetectie en interventie van psychische problemen bij Limburgse jonge

Henri Lakay overleden

Donderdag 23 januari 2020
Tongeren - Henri Lakay overledenMaandag is in Millen de uit Tongeren afkomstige Henri Lakay overleden, de weduwnaar van Anny Van Even. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Tongeren - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

Josette Cox overleden

Woensdag 22 januari 2020
Tongeren - Josette Cox overledenZondag is Josette Cox overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Louis Liesens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Auto rijdt zich vast op overweg

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond heeft een auto zich vastgereden op de overweg aan de Nijverheidsstraat in Beverst (Bilzen). Dat had gevolgen voor het treinverkeer op de lijn Hasselt-Tongeren.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Tongeren - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Roger Kellens overleden

Dinsdag 21 januari 2020
Tongeren - Roger Kellens overledenZondag is Roger Kellens overleden, de echtgenoot van Marie Jeanne Ulrix. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Paul Schepers overleden

Dinsdag 21 januari 2020
Op 15 januari overleed Paul Schepers, de echtgenoot van Gerda Coenegrachts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring.

Godelieve Engelen overleden

Dinsdag 21 januari 2020
Tongeren - Godelieve Engelen overledenOp 11 januari overleed Godelieve Engelen,de echtgenoot van Christiaan Ruttens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in zeer strikte familiekring.

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Henis mislukt

Maandag 20 januari 2020
Dieven probeerden een slag te slaan in een pand aan de Bolleberg in Henis. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Trainer van Piringen stopt

Maandag 20 januari 2020
Eric Jeurissen stopt op het einde van het seizoen als trainer van vierdeprovincialer Valencia Piringen. Wie hem opvolgt, is nog niet geweten.
Tongeren - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft de politie afgelopen nacht een autobestuurder geverbaliseerd omdat de ruiten van zijn auto niet ijsvrij waren. Hij kreeg een rekening van 116 euro gepresenteerd.

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Edgard Vandenberk overleden

Maandag 20 januari 2020
Tongeren - Edgard Vandenberk overledenZaterdag is Edgard Vandenberk overleden, de echtgenoot van Eliane Heyninck. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Fons Jans overleden

Maandag 20 januari 2020
Vrijdag is Fons Jans overleden, de echtgenoot van Karin Nebel. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Tongeren - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Tongeren - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)

Basketbal: Geel - Tongeren 93-69

Zondag 19 januari 2020
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren in Geel verloren met 93-69. Quarters: 24-22, 21-10 (45-32), 26-18, 22-19.

Inbraakpoging aan Leopoldwal

Zondag 19 januari 2020
Tongeren - Inbraakpoging aan LeopoldwalDieven probeerden binnen te dringen in een appartement aan de Leopoldwal. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Sluizen klopt Bilzen-Waltwilder B

Zondag 19 januari 2020
Tongeren - Sluizen klopt Bilzen-Waltwilder BJekervallei Sluizen heeft Bilzen-Waltwilder B verslagen met 1-0. Valencia Piringen won in Uikhoven met 1-2. Heur-Tongeren B versloeg Wiemismeer met 3-2. Union Rutten is bij Zwaluwen Vechmaal gaan verliezen met 2-0. Eendracht Henis ging met 3-4 winnen bij Bolderberg. 's Herenelderen won ook: thuis werd het 2-1 tegen Hoeselt.

Heur-Tongeren verliest in Wellen

Zaterdag 18 januari 2020
Tongeren - Heur-Tongeren verliest in WellenHeur-Tongeren heeft met 3-0 verloren op het veld van KVK Wellen. De volgende wedstrijd ontvangt Heur-Tongeren KVK Beringen.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren verloren van La Baracca Houthalen. Uitslag: 8-3.

Nieuwe vennootschap: Milenia

Zaterdag 18 januari 2020
Wouter Tans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Milenia opgericht met zetel aan de Bremstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer administratie-, consultancy- en managementactiviteiten.

Nieuwe vennootschap: Locomotion

Zaterdag 18 januari 2020
Tom Princen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Locomotion opgericht met zetel aan de Groenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een of meer kinesitherapiepraktijken en het begeleiden en trainen van sportclubs.

Marcel Nijs overleden

Zaterdag 18 januari 2020
Tongeren - Marcel Nijs overledenDinsdag is in WZC Orelia Puthof in Borgloon de uit Piringen afkomstige Marcel Nijs overleden, de echtgenoot van Louisa Rubens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Voetganger (18) gewond

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem raakten gisterennamiddag een auto en een 18-jarige voetganger in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Boete van 1.670 euro

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is een vrachtwagenchauffeur betrapt wiens lading niet gezekerd was en wiens tachograaf niet gekeurd was. Hij liep een boete van 1.670 euro op.

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Tongeren - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen in middenberm

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de E313 in Bilzen een vrachtwagen in de middenberm beland. De bestuurder bleef ongedeerd. De wegreus kreeg naar verluidt een klapband.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Maria Noben overleden

Donderdag 16 januari 2020
Dinsdag is Maria Noben overleden, de weduwe van Alfred Latet. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen.

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Germaine Ilsbroekx overleden

Donderdag 16 januari 2020
Tongeren - Germaine Ilsbroekx overledenGisteren is Germaine Ilsbroekx overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Jacques Schoefs. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Getroffen door CO-intoxicatie

Woensdag 15 januari 2020
De bewoonster van een huis aan de Merestraat in Piringen werd vanmiddag het slachtoffer van een CO-intoxicatie die veroorzaakt werd door een slechtwerkende kachel. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe hoofdtrainer bij Henis

Woensdag 15 januari 2020
Komend seizoen volgt Brecht Nelissen Jurgen Bosch op als T1 van Eendracht Henis. Hij is nu T2.

Aangereden op zebrapad

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een voetganger gewond geraakt toen hij in de Waterstraat in Bilzen werd aangereden op het zebrapad. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Mislukte inbraakpoging

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden een slag te slaan in een woning aan de Opheersstraat in Heers. Zij slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Bij politiecontroles in Bilzen en Riemst zijn twee niet-verzekerde auto's uit het verkeer gehaald. De wagens zijn in beslag genomen.
Tongeren - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

T1 Henis verkast naar Vliermaal

Woensdag 15 januari 2020
T1 Jurgen Bosch (Eendracht Henis) verkast komend seizoen naar Vliermaal.

Jeanneke Falla overleden

Woensdag 15 januari 2020
Gisteren is Jeanneke Falla overleden, de weduwe van Albert Marguillier. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Tongeren - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.

Aangereden tijdens tankbeurt

Dinsdag 14 januari 2020
Aan een tankstation aan de Maastrichtersteenweg is een vrouw lichtgewond geraakt toen haar auto aangereden werd toen zij aan het tanken was. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Dievegge ingerekend

Dinsdag 14 januari 2020
Vanmiddag werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt aan de Luikersteenweg. Zij rende de handelszaak uit maar kon even later ingerekend worden.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Halve kilo speed in auto

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een auto aan het op- en afrittencomplex van de E313 in Hoeselt heeft de politie gisteren een halve kilo speed aangetroffen. De bestuurster was onder invloed van drugs. Zij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Man ontvlucht politiecontrole

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Winkelstraat in Genk is zaterdagnacht een 31-jarige man uit Kortessem ingerekend nadat hij een controle wilde ontvluchten. Hij had drugs op zak en werd gearresteerd. De man sloeg op de vlucht toen Politie CARMA hem op de Duinenlaan wilde controleren. Na een korte achtervolging kon de politie hem klemrijden in de Winkelstraat. De man had een gebruikershoeveelheid drugs op zak en legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie voerde (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Vanhaeren overleden

Maandag 13 januari 2020
Zaterdag is Anita Vanhaeren overleden, de weduwe van Jean Streignart. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

Vechthanen in beslag genomen

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft de politie gisterenavond een arena voor illegale hanengevechten ontdekt. Een twintigtal vechthanen zijn in beslag genomen.

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Tongeren - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Juwelen gestolen

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan het Demerplein in Rijkhoven (Bilzen) is ingebroken in een huis. De buit bestaat uit juwelen.

Inbraak in pand

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Maastrichtersteenweg in Riemst. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Inbraak mislukt

Zondag 12 januari 2020
Gisteren is een inbraakpoging ondernomen aan de Achttiende Oogstwal. De daders slaagden echter niet in hun opzet.

Sluizen verliest in Zutendaal

Zondag 12 januari 2020
Tongeren - Sluizen verliest in ZutendaalJekervallei Sluizen heeft met 2-0 verloren op het veld van Zutendaal B. Heur-Tongeren B verloor met 5-1 van Diepenbeek B. Victoria 's Herenelderen verloor met 4-1 van HIH Hoepertingen. Eendracht Henis verloor met 0-1 van KMR Biesen. Union Rutten speelde 3-3 gelijk tegen HO Heide Hasselt. Valencia Piringen klopte Heis met 5-2

Heur-Tongeren speelt gelijk

Zaterdag 11 januari 2020
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijkHeur-Tongeren is vanavond thuis tegen Witgoor Dessel niet verder gekomen dan een doelpuntenloos 0-0. Heur-Tongeren speelt zaterdagavond uit bij KVK Wellen.

Zaalvoetbal: Onbetong Panna verliest

Zaterdag 11 januari 2020
Tongeren - Zaalvoetbal: Onbetong Panna verliestIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren thuis verloren van Full Genk. Uitslag: 2-4.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Tongeren - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom

Pol Moermans overleden

Zaterdag 11 januari 2020
Tongeren - Pol Moermans overledenIn Huyse Elckerlyc in Millen is de uit Tongeren afkomstige Pol Moermans overleden, de echtgenoot van Marianne Dijkstra. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Maria Jacobs overleden

Zaterdag 11 januari 2020
Tongeren - Maria Jacobs overledenWoensdag is in WZC De Motten Maria Jacobs overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Emiel Roosen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Eburon Automotive en DVR failliet

Vrijdag 10 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Eburon Automotive en DVR uit Tongeren failliet verklaard. Mr. Claesen en mr. Huygen zijn de curatoren.

Auto uitgebrand op E313

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de pechstrook van de E313 in Bilzen is deze namiddag een auto uitgebrand. Op de wagen hingen geen kentekenplaten. Vermoedelijk werd het voertuig er achtergelaten en in brand gestoken.
Tongeren - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Tongeren - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Tongeren - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Tongeren - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Joseph Digneffe overleden

Donderdag 9 januari 2020
Tongeren - Joseph Digneffe overledenDinsdag is Joseph Digneffe overleden, de echtgenoot van Mia Hansen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Geert Engels overleden

Donderdag 9 januari 2020
Tongeren - Geert Engels overledenDinsdag is Geert Engels overleden, de vriend van Hilde Porta. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Manni Leroi overleden

Donderdag 9 januari 2020
Tongeren - Manni Leroi overledenDinsdag is Manni Leroi overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Georgette Hex. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Conceptstore Driedeco uitgebrand

Woensdag 8 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Conceptstore Driedeco uitgebrandDeze namiddag is conceptstore Driedeco aan de Stationsstraat in Borgloon uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.
Tongeren - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Baeten overleden

Woensdag 8 januari 2020
Zondag is Jean Baeten overleden, de echtgenoot van Viviane Hauben. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Vital Bils overleden

Woensdag 8 januari 2020
Zondag is Vital Bils overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Marie Josée Simaels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van een auto op de Demerwal in Bilzen heeft de politie twee liter vloeibare speed aangetroffen. De bestuurder is onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Ophaling kerstbomen

Dinsdag 7 januari 2020
Van 13 tot en met 17 januari worden de kerstbomen aan huis opgehaald op de dag dat in uw straat het gewone huisvuil wordt opgehaald. Zet de kerstboom (zonder ijzer, pot, grond of versiering) de avond voor de ophaling - of uiterlijk om 6 uur de dag van de ophaling - tegen de grens van uw eigendom.

Fina Hestermans overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Tongeren - Fina Hestermans overledenOp 1 januari is Fina Hestermans overleden, de weduwe van de in 1986 overleden René Grommen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Kat vast in vossenklem

Dinsdag 7 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is in de Boomstraat in Borgloon een kat aangetroffen in een vossenklem. Een dierenarts heef de klem verwijderd.

Jean Kerkhoffs overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Tongeren - Jean Kerkhoffs overledenOp 1 januari overleed de uit Tongeren afkomstige Jean Kerkhoffs, de echtgenoot van Denise Poncelet. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martenkerk in Sint-Truiden.

Maggy Duchateau overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Tongeren - Maggy Duchateau overledenOp 2 januari overleed de uit 's Herenelderen afkomstige Maggy Duchateau, de weduwe van Louis Nys. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Tongeren - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Zeevaert overleden

Maandag 6 januari 2020
Tongeren - Joseph Zeevaert overledenVrijdag is Joseph Zeevaert overleden, de echtgenoot van Michèle Happart. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Rolande Baillien overleden

Maandag 6 januari 2020
Zaterdag is de uit Tongeren afkomstige Rolande Baillien overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) plaats in de Saint-Jacqueskerk in Luik.
Tongeren - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)

Sluizen klopt Uikhoven

Zondag 5 januari 2020
Tongeren - Sluizen klopt UikhovenVC Jekervallei Sluizen heeft VC Uikhoven verslagen met 4-0. Eendracht Henis is bij Munsterbilzen gaan winnen met 0-2. Union Rutten verloor met 4-1 bij Godsheide. Heur-Tongeren B verloor thuis met 1-3 van Eigenbilzen. 's Herenelderen verloor van Kolmont met 0-1.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Heur-Tongeren wint bij Pelt

Zaterdag 4 januari 2020
Tongeren - Heur-Tongeren wint bij PeltHeur-Tongeren is bij Esperanza Pelt gaan winnen met 0-3.  Bij de rust was de stand 0-1. Moussa zorgde voor één doelpunt en twee assists. Valencia Piringen verloor met 2-1 op het veld van SK Moelingen.
Tongeren - Zaalvoetbal: Onbetong Panna verliestIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Onbetong Panna Tongeren gisterenavond verloren van FP Aarschot. Uitslag: 6-2.

Basketbal: winst voor Tongeren

Zaterdag 4 januari 2020
Tongeren - Basketbal: winst voor TongerenIn de mannen top divisie 2B van het basketbal is Tongeren bij Belleflamme gaan winnen met 75-80. Quarters: 26-27, 16-11 (42-38), 21-24 (63-62), 12-18.

Kapsalon Hairwaves failliet

Vrijdag 3 januari 2020
De Ondernemersrechtbank heeft kapsalon Hairwaves uit Tongeren failliet verklaard. Tot 23 januari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Autodiefstal mislukt

Vrijdag 3 januari 2020
Tongeren - Autodiefstal misluktIn de Wilstraat in Rutten probeerden dieven met een auto aan de haal te gaan. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Vier gewonden bij frontale klap

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzerbaan in Hees (Bilzen) kwam het vanavond tot een frontale botsing tussen twee auto's. Bij het ongeval zijn vier gewonden gevallen.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Tongeren - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Gielen overleden

Vrijdag 3 januari 2020
Tongeren - Fina Gielen overledenGisteren is Fina Gielen overleden, de weduwe van Louis Huybrechts. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 10 januari plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Berthi Hansen

Vrijdag 3 januari 2020
Tongeren - Berthi HansenOp nieuwjaarsdag is Berthi Hansen overleden, de echtgenoot van Monique Loix. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Zware straf gevorderd voor drugsdealerEén jaar cel en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die het Openbaar ministerie vandaag vorderde tegen een man uit Bilzen die verdacht wordt van het dealen van drugs. Eind deze maand wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Tongeren - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Henri Bils overleden

Donderdag 2 januari 2020
Tongeren - Henri Bils overledenMaandag is in WZC Ter Rooierheide in Diepenbeek de uit Rutten afkomstige Henri Bils overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Paula Palmers. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rooierheide (Diepenbeek)à.

Jeannine Knapen overleden

Donderdag 2 januari 2020
Tongeren - Jeannine Knapen overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Jeannine Knapen overleden, de echtgenote van Willy Baillieux. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hoeselt.

Arnold Corten overleden

Donderdag 2 januari 2020
Tongeren - Arnold Corten overledenMaandag is Arnold Corten overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats in Overrepen.

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.

Inbraak in tuinhuis

Woensdag 1 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Met oudjaar is in Hoeselt ingebroken in een tuinhuis aan de Sitsingenstraat. Wat er werd gestolen, is niet geweten.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.

Fulvie Merciny overleden

Woensdag 1 januari 2020
Tongeren - Fulvie Merciny overledenGisteren is Fulvie Merciny overleden, de echtgenote van Leon Vincent. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

NHC bezorgd over gewonde egels

Woensdag 1 januari 2020
Tongeren - NHC bezorgd over gewonde egelsZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is bezorgd over het grote aantal opgevangen egels. Vorig jaar waren er dat liefst 1.223. Sil Janssen: "Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Dit bewijzen de 495 egels die met zware bijtwonden binnenkwamen. Hoe het komt dat dit zo opvallend meer is, willen we laten onderzoeken door een hogeschool of universiteit. Want er sterven nu meer egels dan er worden geboren en dat is catastrofaal."
Vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum 10.057 dieren (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanine Schoefs overleden

Woensdag 1 januari 2020
Tongeren - Jeanine Schoefs overledenZaterdag is Jeanine Schoefs overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Gaston Onkelinx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Paard sterft door vuurwerk

Woensdag 1 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt is afgelopen nacht een paard omgekomen door vuurwerk. Het dier kreeg een hartaanval door de hevige knallen. Een dierenarts kon de merrie niet meer redden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop