Het overige nieuws

Tongeren - Jubileumboek Victoria 's HerenelderenZoomVoetbalclub Victoria 's Herenelderen is al 90 jaar aangesloten bij de KBVB/Voetbal Vlaanderen, maar er wordt in Elderen al meer dan 100 jaar gevoetbald. Dit hadden ze tijdens deze maand op gepaste wijze willen vieren maar het coronavirus heeft hier jammer genoeg een stokje voor gestoken. Voor deze gelegenheid werd er wel een jubileumboek opgesteld, dat liefst 192 bladzijden telt, en door al de jaren heen het wel en wee van de club beschrijft, met uitslagen, foto’s, rangschikkingen. Dit boek is verkrijgbaar aan de prijs van 20 euro. Meer info kan je verkrijgen bij (liefst per e-mail): - Steve Stas, voorzitter 0496/53.80.23 stassteve999[!]hotmail.com of bij Gilbert Timmermans, auteur 0478/24.88.64 gilb.timmermans[!]gmail.com
Tongeren - Naar het ISS in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Verwarring alom rond grenspassageZoomEr heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Ook weer training voor jongste spelertjesZoomHeur-Tongeren heeft nu ook de trainingen hervat voor de U6 tot en met de U9. Zo is nu de volledige jeugdwerking weer opgestart.
Tongeren - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbatersZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Ludo Loos overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Tongeren - Ludo Loos overledenWoensdag is Ludo Loos overleden, de echtgenote van Hilde Vanloffelt. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats, gevolgd door de uitstrooiing op de begraafplaats in Berg.

Henri Savenay overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Tongeren - Henri Savenay overledenDinsdag is Henri Savenay overleden, de echtgenoot van Magda Proesmans. Hij was 64 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in het urnengraf in Berg, vond plaats in alle intimiteit.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Tongeren - Zomers weerAnticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - De 'bubbels' worden versoepeldZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Tongeren - Code rood in natuurgebiedIn de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Frank Ceulemans overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Tongeren - Frank Ceulemans overledenZondag is Frank Ceulemans overleden, de echtgenoot van Marie-Paule Bremeesch. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Aniciuspark 11/30 3700 Tongeren.

Cyrille Thiernesse overleden

Donderdag 28 mei 2020
Zaterdag is Cyrille Thiernesse overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Lisette Timmermans. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring en wordt gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats in Overrepen.
Tongeren - Stormloop op Limburgse kringwinkelsZoomDe Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)
Tongeren - Grandjean trainer handbalclub TongerenJean-Luc Grandjean gaat handbalclub Tongeren trainen. Hij volgt Vladimir Tomanovic op. Grandjean (57) was eerder aan de slag als coach van Initia Hasselt.

Mathieu Plessers overleden

Woensdag 27 mei 2020
Tongeren - Mathieu Plessers overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Mathieu Plessers overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Lutgard Lysens overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Tongeren - Lutgard Lysens overledenZondag is Lutgard Lysens overleden, de echtgenote van Paul Ramaekers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Sint-Truidersteenweg 267, 3700 Tongeren.

Bermbrand in Lauw

Dinsdag 26 mei 2020
Tongeren - Bermbrand in LauwDeze namiddag moest de brandweer uitrukken voor een bermbrand aan de Romeinse Kassei in Lauw. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een sigarettenpeukje.
Tongeren - Boodschap koningshuis aan zorgsectorZoomDe Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Ondertussen, in de televisiestudio...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Subsidie voor bescherming broedvogelnestenZoomHet Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen
Elissa Verjans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Ella Vive opgericht met zetel aan de Groenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de productie van bioscoopfilms, televisiefilms en televisieprogramma's.
Pierre Mutsers uit Luik heeft de besloten vennootschap Pmutsers Medical opgericht met zetel aan de Leopoldwal. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 4.000 euro. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.

Lucien Swennen overleden

Maandag 25 mei 2020
Tongeren - Lucien Swennen overledenIn Overrepen is vandaag Lucien Swennen overleden, de echtgenoot van Mariette Ballas. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Overrepenstraat 15, 3700 Overrepen-Tongeren.

Godelieve Lamotte overleden

Maandag 25 mei 2020
Tongeren - Godelieve Lamotte overledenZaterdag is Godelieve Lamotte overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Jean Biesmans. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Ook in Dendermonde coronacrisisZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Olga Achten overleden

Zondag 24 mei 2020
Tongeren - Olga Achten overledenOp 17 mei overleed Olga Achten, de weduwe van Pierre Stas. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vond gisteren in intieme kring plaats in de OLV-basiliek.
Tongeren - Heur-Tongeren trekt spits aanHeur-Tongeren heeft spits Kevin Ribeaucourt aangetrokken met het oog op komend seizoen. Hij maakt de overstap van Sprimont.
Tongeren - We moeten zuinig zijn met drinkwaterZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Robin Molnar gaat, Glenn Verbist komtRobin Molnar verlaat Union Rutten en komt komend seizoen uit voor Vroenhoven. Glenn Verbist trekt de deur achter zich dicht bij Vroenhoven en zal komend seizoen de kleuren van Union Rutten verdedigen.

Paulette Banken overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Tongeren - Paulette Banken overledenDonderdag is Paulette Banken overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Cyrille Thonnon. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Keerstraat 67, 3700 Mal.

Gaby Swennen overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Tongeren - Gaby Swennen overledenWoensdag is Gaby Swennen overleden, de weduwe van de op 20 april Eugène Moyaerts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Colen

Vrijdag 22 mei 2020
Jean-Paul Coenen en Alfredo De Gregorio, beiden uit Hasselt, hebben de naamloze vennootschap Colen opgericht met zetel aan de Tomstraat in Tongeren. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 500.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het herbestemmen van onroerend erfgoed en het beheer, het (deels) verhuren, het productief maken en het exploiteren van het kloosterdomein Colen in Borgloon.

Zomerkampen mogen doorgaan

Vrijdag 22 mei 2020
#samentegencorona
Tongeren - Zomerkampen mogen doorgaanZoomDe zomerkampen mogen doorgaan, met contactbubbels van maximum 50 personen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle aangekondigd. Eerder werd ook bekend dat de kleuterscholen in juni weer open mogen.

Ondertussen, aan de kust...

Vrijdag 22 mei 2020
Tongeren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tijdelijk kouder

Vrijdag 22 mei 2020
Weerbericht
Tongeren - Tijdelijk kouderHet hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Gallo-Romeins Museum weer openHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent volgende week vrijdag opnieuw zijn deuren. Vanaf dan kan je zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ opnieuw bezoeken. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus.
Een museumbezoek kan enkel na reservatie. Vanaf woensdag 27 mei kan je je tijdslot vastleggen, zowel telefonisch als online (via de website). Betaling van je ticket (…) Het hele nieuwsbericht

André Janssens overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Maandag is André Janssens overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Yannick Glorieux naar AchilllesYannick Glorieux verlaat handbalclub Tongeren en trekt naar Achilles Bocholt.Hij speelde negen seizoenen voor Tongeren.De 24-jarige linkerflankspeler moet aan die kant het vertrek opvangen van Damian Kedziora, afgelopen seizoen goed voor 102 treffers in de BENE-League. Een positie waarvoor eerder ook de naam van LIONS-speler Luca Verstraaten genoemd werd maar die overgang ketste af.

Paul Devoet overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Tongeren - Paul Devoet overledenDinsdag is Paul Devoet overleden, de weduwnaar van de in 1997 overleden Marguerite Monjoie. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Neerrepen. Rouwadres: Hasseltsesteenweg 328, 3700 Tongeren.

Vijf jeugdspelers naar A-kern

Donderdag 21 mei 2020
Tongeren - Vijf jeugdspelers naar A-kernBij Heur-Tongeren stromen vijf jeugdspelers door naar de A-kern. Het gaat om Hans Geenen, Andy Dauwe, Thibault Lang, Vernician Kibolokele en Jarne Verjans.

Hangbuikvarken gevangen

Donderdag 21 mei 2020
Animal Rescue Service heeft een hangbuikvarken gevangen in Overrepen. Zondag werd in dezelfde buurt al een hangbuikvarken gevangen. Of de varkens zijn uitgebroken of gedropt, is niet geweten.
Tongeren - Corona-art (3): de aardappeleters...ZoomNaar Vincent Van Gogh. (Cartoon: Fobie)

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Tongeren - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.

Françoise Bouveroux overleden

Woensdag 20 mei 2020
Tongeren - Françoise Bouveroux overledenZaterdag is de uit Diets-Heur afkomstige Françoise Bouveroux overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centum vinden in intieme kring plaats.

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Tongeren - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Heur-Tongeren hervat trainingenHeur-Tongeren hervat vandaag de trainingen. Om het zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de groep in twee gesplitst: de ene groep traint op dinsdag, de andere op donderdag.

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Tongeren - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ruiten ingesmeten

Maandag 18 mei 2020
Tongeren - Ruiten ingesmetenOnbekenden hebben twee ruiten van een pand aan de Bilzersteenweg ingesmeten. De daders sloegen op de vlucht toen het alarmsysteem in werking trad.

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Tongeren - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.

Albert Souvereyns overleden

Maandag 18 mei 2020
Zaterdag  is Albert Souvereyns overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Condoleren: www.uitvaartzorg-driesen.be

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Tongeren - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Pierre Mesotten overleden

Maandag 18 mei 2020
Tongeren - Pierre Mesotten overledenIn WZC De Kleine Kasteeltjes is vrijdag Pierre Mesotten overleden, de weduwnaar van de in 1995 overleden Guillemine Janssens. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Tongeren - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Josette Jansen overleden

Zondag 17 mei 2020
Tongeren - Josette Jansen overledenIn Tongeren is gisteren Josette Jansen overleden, de echtgenote van Alfred Maes. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats.

Amelie Wijnants overleden

Zondag 17 mei 2020
Tongeren - Amelie Wijnants overledenIn WZC Sint-Franciscus is vrijdag Amelie Wijnants overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Raymond Velkeneers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Tongeren - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
Tongeren - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Tongeren - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

François Gielen overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Tongeren - François Gielen overledenDinsdag is in Tongeren de uit Hamont afkomstige François Gielen overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Martha Hendrikx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van het Boskerkhof in Hamont.

Lisette Valkeners overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Tongeren - Lisette Valkeners overledenDinsdag is in Dilsen de uit Riksingen afkomstige Lisette Valkeners overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Nico Ghysens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Tongeren - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Tongeren - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht

Maike Roux overleden

Vrijdag 15 mei 2020
Tongeren - Maike Roux overledenZondag is Maike Roux overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Werktuigen gestolen uit garage

Donderdag 14 mei 2020
Tongeren - Werktuigen gestolen uit garageUit de garage van een appartementsgebouw aan de Paquaylaan zijn werktuigen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Tongeren - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Meyers overleden

Donderdag 14 mei 2020
Tongeren - Ria Meyers overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Ria Meyers overleden, de echgenote van Roger Windmolders. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: Fam. Windmolders, p/a Dijkstraat 14a 3600 Genk.

Rachel Erkens overleden

Donderdag 14 mei 2020
Tongeren - Rachel Erkens overledenDinsdag is in Heks de uit Rutten afkomstige Rachel Erkens overleden, de echtgenote van Roger Appeltans. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwbeklag: Henestraat 49, 3870 Heks.

Mis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 13 mei 2020
De VRT zendt zondag 17 mei (10 uur) zowel op radio als televisie de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek.
Tongeren - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Tongeren - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)

Gilbert André overleden

Woensdag 13 mei 2020
Tongeren - Gilbert André overledenMaandag is Gilbert André overleden, de echtgenoot van Jenny Destexhe. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de OLV-basiliek.

Leo Hoegars overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Tongeren - Leo Hoegars overledenIn WZC De Motten is op 8 mei Leo Hoegars overleden. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Edith Vantomme, Kartuizersstraat 116 bus 5, 8310 Brugge.
Tongeren - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)
Alain Veldeman en Marjan Vleesschouwers, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Ananda Bewustzijnscentrum opgericht met zetel aan de Riksingenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer handelsbemiddeling in papierwaren, kranten, boeken en tijdschriften; groothandel in kantoor- en schoolbenodigdheden én muziekinstrumenten én landschapsverzorging.
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Burgemeester sluit carwash

Maandag 11 mei 2020
De burgemeester heeft vandaag een carwash laten sluiten in Overhaem. Dat gebeurde nadat er een auto beschadigd raakte in de wasstraat.

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Maria Lambrix overleden

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Maria Lambrix overledenVrijdag is Maria Lambrix overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Laurens Barthels. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Fam. Barthels-Lambrix, p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Grietje Jans overleden

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Grietje Jans overledenZaterdag is Grietje Jans overleden, de echtgenote van Michel Jans. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intimiteit. Rouwadres: Fam. Jans, Neremstraat 73, 3700 Nerem-Tongeren.

Justin Lenaerts overleden

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Justin Lenaerts overledenOp 6 mei overleed Justin Lenaerts, de echtgenoot van Rudi Bleyen. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats.

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Tongeren - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)

Pierre Briers overleden

Zondag 10 mei 2020
Tongeren - Pierre Briers overledenOp 5 mei overleed Pierre Briers, de levensgezel van Hermine Brumioul. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.
Tongeren - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Tongeren - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Tongeren - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Tongeren - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Tongeren - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 
Het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs heeft een subsidie van 18.910 euro toegekend aan de Vrije Lagere school Sint-Jan. Het geld dient voor het vervangen van de verwarmingsketel.

Raymond Arckens overleden

Zaterdag 9 mei 2020
Tongeren - Raymond Arckens overledenIn Sint-Jans-Molenbeek overleed op 30 april de uit Tongeren afkomstige Raymond Arckens, de echtgenoot van Gerardine Willen. Hij was 83 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder in Wemmel, vond plaats in intieme kring.

Henri Jans overleden

Zaterdag 9 mei 2020
Tongeren - Henri Jans overledenIn WZC De Kleine Kasteeltjes is woensdag Henri Jans overleden, de weduwnaar van Fina Brulmans. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.
Tongeren - Julia Lismont (100) overledenDonderdag is in WZC De Motten Julia Lismont overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Hubert Lafosse. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Later wordt er een herdenkingsmis gehouden.
Tongeren - Beloftevolle spelers aangetrokkenHandbal Tongeren heeft drie beloftevolle spelers aangetrokken: Nathan Thirion, Mike Kessel en Corentin Delatte. De 19-jarige, 1 m 90 lange Nathan Thirion is cirkelspeler  en komt over van HC Amay, de club waar hij 13 jaar was aangesloten. De 18 jarige Duitstalige linkeropbouwer Mike Kessel woont in Eynatten, waar hij ook speelde van 2007 – 2019. Vorig seizoen speelde Kessel bij HC Visé en maakte hij deel uit van de nationale selectie U18. Van Jemeppe komt de 18-jarige keeper Corentin Delatte over. De 1 m 90 grote Delatte trainde reeds het afgelopen seizoen mee in Tongeren.
Tongeren - Nieuwe keeperstrainer bij Heur-TongerenRaf Verjans is de nieuwe keeperstrainer van Heur-Tongeren. Hij vervangt Stijn Vincent. Verjans komt over van Zutendaal waar hij acht jaar aan de slag was.

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Tongeren - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Tongeren - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Christophe D'Hondt uit Aken heeft de besloten vennootschap Dr. Christophe D'Hondt opgericht met zetel aan de Holenteerstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde, meer bepaald van de plastische chirurgie.

Maghy Rubens overleden

Vrijdag 8 mei 2020
Tongeren - Maghy Rubens overleden
Vandaag is Maghy Rubens overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Ludovic Sente. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Kolmontstraat 3, 3700 Overrepen.
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Tongeren - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Tongeren - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Tongeren - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Tongeren - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Tongeren - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe T1 bij Heur-Tongeren

Donderdag 7 mei 2020
Tongeren - Nieuwe T1 bij Heur-TongerenJef Byloos wordt de nieuwe T1 van Heur-Tongeren. De huidige T1 Marco Pauls wordt zijn assistent. Pauls kan geen T1 blijven omdat hij niet over het nodige trainersdiploma beschikt voor tweede amateur.

Jean Thonnard overleden

Donderdag 7 mei 2020
Tongeren - Jean Thonnard overledenIn Zwartberg is maandag de uit Tongeren afkomstige Jean Thonnard overleden, de echtgenoot van Gilberte Vandecaetsbeek. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in familiekring.
In vergelijking met april vorig jaar is de werkloosheid in Limburg met 13 procent gestegen. 27.200 Limburgers hadden vorige maand geen job. In maart waren er dat 25.000. De stijging van het aantal werklozen is onder meer het gevolg van de coronacrisis.

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Tongeren - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)
Tongeren - Winkels weer open vanaf maandagZoomDe winkels gaan vanaf maandag opnieuw open onder strikte voorwaarden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekend gemaakt. Mensen moeten alléén shoppen, om een te grote toestroom te vermijden, en ze moeten winkelen in een stad of dorp vlakbij hun werk of hun woning.

Nachtelijke werken op E313

Woensdag 6 mei 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de portieken wordt de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week enkele nachten afgesloten, telkens in één rijrichting. Verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes von den Berg overleden

Woensdag 6 mei 2020
Tongeren - Agnes von den Berg overledenZaterdag overleed Agnes von den Berg, de weduwe van de in 1987 overleden Germaine Goovaerts. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.

Twee faillissementen

Dinsdag 5 mei 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft café Bierpunt en Pit (de zaakvoerders van Bistro Brandt) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 juni ingediend worden.

Nico Vanheusden overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Tongeren - Nico Vanheusden overledenGisteren is de uit Lauw afkomstige Nico Vanheusden overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Rouwadres: Hamstraat 45 3840 Hoepertingen.
Puur natuur
Tongeren - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Tongeren - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.

Afval vat vuur op veld

Maandag 4 mei 2020
Tongeren - Afval vat vuur op veldOp een veld aan de Mombeekstraat in Widooie vatte deze namiddag rond 16.45 uur afval vuur. De brandweer kon het vuur snel blussen. De oorzaak van de brand is niet gekend.
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Tongeren - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!

Camile Schoubben overleden

Maandag 4 mei 2020
Tongeren - Camile Schoubben overledenIn Vlijtingen is op 29 april de uit Nerem afkomstige Camile Schoubben overleden, de echtgenoot van Clara Geurts. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Tongeren - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)

Jeanne Ghysens overleden

Zondag 3 mei 2020
Tongeren - Jeanne Ghysens overledenIn WZC Orelia Puthof in Borgloon is vandaag de uit Pringen afkomstige Jeanne Ghysens overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Guillaume Lenaers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Riksingenstraat 1, 3700 Riksingen.
Tongeren - Ergernis bij de afvalcontainersZoom"Op de Hazelereik in Tongeren staan glascontainers en een kledingcontainer. Het document op de kledingcontainer, dat meldde dat er voorlopig geen kleding kan gedeponeerd worden wegens overlast (Corona), werd verwijderd.... Aan de glascontainers hoopt zich het glas op langs de containers. Aangezien we slechts om de 14 dagen naar het containerpark mogen gaan vinden mensen blijkbaar de oplossing om rondjes te rijden en alles en overal te deponeren, ook al is de glascontainer propvol. Dozen (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Tongeren - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Steve Stas nieuwe voorzitterSteve Stas is de nieuwe voorzitter van Victoria 's Herenelderen. Ook Eline Brepoels en Marc Smullenbergs zijn opgenomen in het bestuur.
Tongeren - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.

Armande Tomsin overleden

Zaterdag 2 mei 2020
Tongeren - Armande Tomsin overledenGisteren is Armande Tomsin overleden, de echtgenote van Gilbert Baillien. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lauw. Rouwadres: Bea Baillien, Bilzersteenweg 385, 3700 Tongeren.
#samentegencorona
Tongeren - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Jonas Ketelslegers verlaat Heur-TongerenJonas Ketelslegers trekt de deur achter zich dicht bij Heur-Tongeren. Hij speelt komend seizoen bij FC Alken. Spelers en technische staf van Heur-Tongeren krijgen volgend seizoen een deel van hun vergoeding via cadeaubonnen die ze kunnen inruilen bij Tongerse handels- en horecazaken.

Paula Vossen overleden

Zaterdag 2 mei 2020
In Millen is donderdag de uit Berg afkomstige Paula Vossen overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Pierre Jackers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in alle intimiteit plaats. Rouwadres: fam. Jackers-Vossen p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Tongeren - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Eén op 189 inwoners besmet

Vrijdag 1 mei 2020
In Tongeren zijn er 164 bevestigde covid-19 gevallen. Dit betekent dat één op de 189 inwoners besmet zijn geraakt.

Leven met corona (2)

Vrijdag 1 mei 2020
Tongeren - Leven met corona (2)ZoomVlaanderen zet contactopspoorders in tegen de verspreiding van het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 11 mei mag er in de rijscholen weer les worden gegeven en vanaf 18 mei kan je in de rijexamencentra terecht voor onder meer theoretische examens of praktijkexamens voor de categorieën AM, A, C en D. Vanaf 25 mei zullen ook de praktijkexamens voor de categorieën B, BE en G weer mogelijk zijn.

Josepha Box overleden

Vrijdag 1 mei 2020
Tongeren - Josepha Box overledenMaandag is Josepha Box overleden, de echtgenote van Frans Souvereyns. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Condoleren: www.uitvaartzorg-driesen.be
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop