Het overige nieuws

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Tongeren - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Tongeren - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.

Elly Budeners overleden

Woensdag 30 september 2020
Tongeren - Elly Budeners overledenZaterdag is Elly Budeners overleden, de echtgenoot van Stephane Vandyck. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familieking. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Tongeren - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Werfdiefstal in Paquaylaan

Dinsdag 29 september 2020
Dieven hebben materiaal gestolen op een werf in de Paquaylaan. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Tongeren - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren kent tegenstander

Dinsdag 29 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren kent tegenstanderHeur-Tongeren komt in de vijfde ronde van de Beker van België (Croky Cup) thuis uit tegen Union St-Ghislain-Tertre Hautrage. In de vorige ronde speelden de Henegouwers tegen Bambrugge. De wedstrijd werd gestaakt na racistische uitspraken. De Voetbalbond bestrafte Bambrugge met een 0-5 forfaitnederlaag.

U15 A 's Herenelderen - Wellen 2-6

Maandag 28 september 2020
De U 15 A van Victoria 's Herenelderen hebben met 2-6 verloren van KVK Wellen. De U15 B gingen met 2-8 onderuit tegen WS Schoonbeek-Beverst.

Hades - Heur-Tongeren 3-0

Zondag 27 september 2020
Tongeren - Hades - Heur-Tongeren 3-0KFC Heur-Tongeren heeft vanavond verloren van RC Hades Kiewit Hasselt. Uitslag: 3-0.

's Herenelderen - Gruitrode 2-2

Zondag 27 september 2020
Tongeren - 's Herenelderen - Gruitrode 2-2Victoria 's Herenelderen heeft deze namiddag gelijk gespeeld tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 2-2.
Tongeren - Heur-Tongeren B -  's Herenelderen B 9-0Heur-Tongeren B heeft deze namiddag Victoria 's Herenelderen B verslagen. Uitslag: 9-0.

Pandoering voor Valencia Piringen

Zondag 27 september 2020
Tongeren - Pandoering voor Valencia PiringenValencia Piringen heeft deze namiddag een zware nederlaag geleden op het veld van WS Linkhout. UItslag: 9-2.

Henis verliest in Hoepertingen

Zondag 27 september 2020
Tongeren - Henis verliest in HoepertingenZoomEendracht Henis heeft geen punten kunnen sprokkelen op het veld van HIH Hoepertingen. Het verloor er met 1-0.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Sluizen verliest in Lanaken

Zaterdag 26 september 2020
Tongeren - Sluizen verliest in LanakenJekervallei Sluizen heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Lanaken VV. Zondag 4 oktober speelt Sluizen thuis tegen Heis Sport.

Bilzen-Walltwilder B - Rutten 5-3

Zaterdag 26 september 2020
Tongeren - Bilzen-Walltwilder B - Rutten 5-3Union Rutten heeft vanavond met 5-3 verloren van Bilzen-Waltwilder B. Zondag 4 oktober ontvangt Union Rutten KMR Biesen B.

Marie Nelissen overleden

Zaterdag 26 september 2020
Tongeren - Marie Nelissen overledenGisteren is Marie Nelissen overleden, de weduwe van de in 1998 overleden François Van Roosendael. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Sibilia Van Ormelingen overleden

Zaterdag 26 september 2020
Tongeren - Sibilia Van Ormelingen overledenDonderdag is Sibilia Van Ormelingen overleden, de weduwe van Constant Bure. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Catharina Savenay overleden

Zaterdag 26 september 2020
Tongeren - Catharina Savenay  overledenGisteren is Catharina Savenay overleden, de weduwe van Gerard Colemonts. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Margriet Vos overleden

Vrijdag 25 september 2020
Tongeren - Margriet Vos overledenIn Piringen is gisteren Margriet Vos overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Cyrille Jaddoulle. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Union Rutten

Donderdag 24 september 2020
Tongeren - Trainer weg bij Union RuttenMario Stulens is niet langer trainer van Union Rutten. Zijn taak wordt tijdelijk overgenomen door sportief verantwoordelijke Thierry Vanhay en T2 Kevin Vanelderen.

Man (37) gewond bij botsing

Donderdag 24 september 2020
Een 37-jarige man uit Tongeren is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Tongersesteenweg in Kortessem. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Tongeren - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Marie-Louise Cosemans overleden

Donderdag 24 september 2020
Maandag is Marie-Louise Cosemans overleden, de weduwe van Albert Nijs. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Tongeren - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Heur-Tongeren - Bocholter 1-1

Woensdag 23 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren - Bocholter 1-1Heur-Tongeren is vanavond thuis tegen Bocholter VV niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor de rust kwam Bocholter op voorsprong dankzij een own-goal van de thuisploeg. Na de rust zorgde Olivier Geurts voor de gelijkmaker.

Ahmed El Fakir overleden

Woensdag 23 september 2020
In Tongeren is Ahmed El Fakir overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Pierrot Mesotten overleden

Dinsdag 22 september 2020
Tongeren - Pierrot Mesotten overledenGisteren is Pierrot Mesotten overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Alice Peeters. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: fam. Mesotten, Veldstraat 52, 3700 Tongeren.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Tongeren - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren wacht op tegenstander

Maandag 21 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren wacht op tegenstanderVandaag is geloot voor de vijfde ronde van de Beker van Belgïe (Croky Cup). Heur-Tongeren speelt tegen de winnaar van K. Racing Bambrugge - U. St-Ghisl. Tertre Hautrage. Die wedstrijd werd gestaakt wegens een racistische opmerking uit het publiek, waardoor de winnaar nog niet gekend is. De stand was daar immers 0-0 en 4-4 in de penalty's.

Winkeldief betrapt

Maandag 21 september 2020
In een warenhuis aan de Luikersteenweg is een winkeldief betrapt. Dat gebeurde deze namiddag.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Tongeren - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Valencia Piringen verloren in Wiemismeer. Uitslag:5-2.

Sluizen verslaat Genk VV

Zondag 20 september 2020
Tongeren - Sluizen verslaat Genk VVJekervallei Sluizen heeft deze namiddag de punten thuis gehouden. Het won van Genk VV met 2-0.

Eendracht Henis - Boorsem 0-0

Zondag 20 september 2020
Tongeren - Eendracht Henis - Boorsem 0-0ZoomEendracht Henis heeft vanmiddag thuis gelijk gespeeld tegen Boorsem Sport. Uitslag: 0-0.

Rutten verliest van Heur-Tongeren B

Zondag 20 september 2020
Tongeren - Rutten verliest van Heur-Tongeren BUnion Rutten heeft deze namiddag thuis verloren van Heur-Tongeren B. Uitslag: 2-4.

's Herenelderen B - Smeermaas 2-6

Zondag 20 september 2020
Tongeren - 's Herenelderen B - Smeermaas 2-6's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis verloren van Fortuna Smeermaas. Uitslag: 2-6.

Piringen verliest van HABO

Zondag 20 september 2020
Tongeren - Piringen verliest van HABOValencia Piringen heeft deze namiddag thuis verloren van SK HABO Borgloon. Uitslag: 1-2.

Heur-Tongeren bekert verder

Zaterdag 19 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren bekert verderHeur-Tongeren bekert verder in de Croky Cup na 2-1 winst tegen Esperanza Pelt. Het had wel verlengingen nodig.

's Herenelderen verslaat Kabouters

Zaterdag 19 september 2020
Tongeren - 's Herenelderen verslaat KaboutersVictoria 's Herenelderen heeft vanavond Kabouters Opglabbeek geklopt. Uitslag: 1-4.

Treinverkeer onderbroken

Zaterdag 19 september 2020
Als gevolg van een ongeval is het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren sinds 19 uur onderbroken. Er rijden vervangbussen. Rond middernacht waren de sporen weer vrij.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op de Elfde-Novemberwal

Vrijdag 18 september 2020
Tongeren - Ongeval op de Elfde-NovemberwalEén persoon raakte gewond bij een kop-staartaanrijding op de Elfde-Novemberwal. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Bloembak vat vuur

Vrijdag 18 september 2020
Vanmiddag vatte een bloembak vuur op de Grote Markt. De brand werd veroorzaakt door een sigarettenpeukje.

Angèle Hermans overleden

Donderdag 17 september 2020
Tongeren - Angèle Hermans overledenDinsdag is de uit Vreren afkomstige Angèle Hermans overleden, de weduwe van Alphonse Beusen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Tongeren - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Christiane Houbrechts overleden

Woensdag 16 september 2020
Maandag is Christiane Houbrechts overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Jean Duchateau en de levenspartner van Guy Lantin. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Auto's zwaar beschadigd

Dinsdag 15 september 2020
Vanavond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg en de Rode Kruislaan. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd.

Handbal: Tongeren wint van Eynatten

Dinsdag 15 september 2020
Tongeren - Handbal: Tongeren wint van EynattenIn een oefenwedstrijd heeft Handbal Tongeren vanavond Eynatten verslagen met 33-19.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Tongeren - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Paspoelstraat

Dinsdag 15 september 2020
Tongeren - Inbraak in PaspoelstraatDieven drongen binnen in een leegstaande woning aan de Paspoelstraat. Zij konden echter geen buit maken. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Brand vernielt tuinhuizen

Dinsdag 15 september 2020
Tongeren - Brand vernielt tuinhuizenVanochtend zijn twee tuinhuizen uitgebrand aan de Binnenveldstraat. Het vuur ontstond in één van de tuinhuizen en sloeg over naar het andere.

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Mariette Derwae overleden

Dinsdag 15 september 2020
Op 9 september overleed Mariette Derwae, de weduwe van de in 1994 overleden Albert Derwael. Zij was 100 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Haag in brand

Dinsdag 15 september 2020
Gisterennamiddag stond een haag in brand aan de Thyslaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Tapas en daten in Tongeren

Maandag 14 september 2020
Promotekst
Tongeren - Tapas en daten in TongerenZoomMaria’s Tapas is een nieuwe zaak gelegen aan de Grote Markt. De flamboyante Nederlander Olaf en zijn Russische vriendin Maria hadden het idee om een tapasbar te starten en voerden direct de daad bij het woord. Op de Grote Markt vonden ze een gezellig pand waar ze hun droom kunnen verwezenlijken.
‘In deze coronatijden en met de grote verschillen in administratie en wetgeving tussen België en Nederland bleek het een grote uitdaging’, aldus Olaf. ‘Maar opgeven staat niet (…) Het hele nieuwsbericht

Françoise Legrain overleden

Maandag 14 september 2020
Op 10 september overleed Françoise Legrain, de weduwe van de in 1997 overleden François Vogels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Vogels-Legrain, p/a Rutterweg 12 bus 1 3700 Tongeren.

Basket: Tongeren - Kortrijk 71-92

Maandag 14 september 2020
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren thuis verloren van Kortrijk. Uitslag: 71-92.

Marie-Louise Nijs overleden

Maandag 14 september 2020
Tongeren - Marie-Louise Nijs overledenOp 11 september overleed Marie-Louise Nijs, de weduwe van de in 2012 overleden Jean Konings. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Utvaartzorg Debay.

Omheining doorgeknipt

Zondag 13 september 2020
Vandalen hebben in Tongeren de omheining van een weide op meerdere plaatsen doorgeknipt. De feiten zijn gisteren vastgesteld.
Tongeren - Valencia Piringen verliest in VliermaalValencia Piringen ging deze namiddag de boot in op het veld van FC Vliermaal. Het verloor met 3-1.

Sluizen verliest met 5-3

Zondag 13 september 2020
Tongeren - Sluizen verliest met 5-3VC Jekervallei Sluizen heeft deze namiddag verloren op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas B. Uitslag: 5-3.

Heur-Tongeren B - SK Moelingen 0-2

Zondag 13 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren B - SK Moelingen 0-2Heur-Tongeren B heeft deze namiddag thuis verloren van SK Moelingen. Uitslag:0-2.

EDK Gravelo - Eendracht Henis 1-1

Zondag 13 september 2020
Tongeren - EDK Gravelo - Eendracht Henis 1-1ZoomEendracht Henis heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van RDK Gravelo. Uitslag: 1-1.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Tongeren - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Smeermaas - Union Rutten 5-0

Zaterdag 12 september 2020
Tongeren - Smeermaas - Union Rutten 5-0Union Rutten heeft vanavond verloren op het veld van Fortuna 54 Smeermaas. Uitslag: 5-0.

Heur-Tongeren bekert verder

Zaterdag 12 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren bekert verderUPDATE Heur-Tongeren heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Houtvenne. Bij de rust stonden de bezoekers nog achter met 1-0. Vanwege het gelijkspel moesten er penalty's getrapt worden, en daar was Heur-Tongeren beter in dan de thuisploeg: 3-5. De volgende tegenstander wordt Esperanza Pelt.

Handbal Tongeren verliest van Bocholt

Zaterdag 12 september 2020
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van BocholtIn een oefenwedstrijd in en tegen Bocholt heeft Handbal Tongeren vandaag verloren met 32-22.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Tongeren - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest oefenwedstrijdHandbal Tongeren heeft vanavond een oefenwedstrijd, thuis tegen Atomix, nipt verloren: 30-32.

Troosters Technics failliet

Donderdag 10 september 2020
De Ondernemersrechtbank heeft het bouwbedrijf Troosters Technics uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 oktober ingediend worden bij de curatoren Scheepers en Natens.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Tongeren - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Pierre Arnauts overleden

Woensdag 9 september 2020
Tongeren - Pierre Arnauts overledenMaandag is Pierre Arnauts overleden, de echtgenoot van Annie Daenen. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen. Rouwadres: fam. Arnauts-Daenen, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Heur-Tongeren B - Heis Sport 4-1

Woensdag 9 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren B - Heis Sport 4-1Heur-Tongeren B heeft een oefenwedstrijd gewonnen tegen Heis Sport. Uitslag: 4-1.
Tongeren - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

In de BRES voor water

Dinsdag 8 september 2020
Tongeren - In de BRES voor waterZoomVlaanderen kampt met een structureel watertekort. Bijna nergens in Europa is er minder water per inwoner beschikbaar. Tegelijk worden meer en intensievere droogteperiodes voorspeld voor de toekomst. Dat maakt mens en natuur in de regio kwetsbaar. Ook de Limburgse beken lijden sterk onder de droogte. Ze zijn van levensbelang, maar het waterpeil staat al enkele jaren laag. Daarom lanceren de provincie Limburg en UHasselt het citizen science project "In de BRES voor water". Met dit project worden (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trainer bij Union Rutten

Maandag 7 september 2020
Tongeren - Nieuwe trainer bij Union RuttenVierdeprovincialer Union Rutten heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op de 54-jarige Mario Stulens uit Mal. Hij was voor het laatst aan de slag bij Zwartberg.

Banden van auto lek gestoken

Maandag 7 september 2020
Op De Locht hebben onbekenden twee banden van een auto lek gestoken. Er werd ook een onbekende substantie over de auto gegoten.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Tongeren - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Emelda Vaes overleden

Maandag 7 september 2020
Tongeren - Emelda Vaes overledenVrijdag is Emelda Vaes overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Hubert Vanhees. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Tongeren - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.
Tongeren - V. 's Herenelderen - FC Diepenbeek 0-1Victoria 's Herenelderen heeft een oefenwedstrijd tegen FC Diepenbeek verloren. Uitslag: 0-1.
Na 5-3 winst tegen Boca's Borlo bekert zaalvoetbalclub FT Tongeren verder in de Beker van België.
Tongeren - Jekervallei Sluizen wint in BorgloonVC Jekervallei Sluizen heeft een uitoverwinning behaald op het veld van HABO SK Borgloon. Uitslag: 4-5.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Tongeren - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Handbal: heren 2 verliezen van BrasschaatIn een oefenwedstrijd heeft de handbalclub van Brasschaat in de vooravond de tweede ploeg van Handbal Tongeren verslagen met 27-22.

Valencia Piringen klopt Heis Sport

Zondag 6 september 2020
Tongeren - Valencia Piringen klopt Heis SportValencia Piringen heeft deze namiddag Heis Sport verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-1. De damesploeg van Valencia Piringen verloor met 0-2 van Membruggen.

Josy Delvaux overleden

Zondag 6 september 2020
Tongeren - Josy Delvaux overledenGisteren is de uit Lauw afkomstige Josy Delvaux overleden, de echtgenoot van Lilianne Wierts. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Zijn urne wordt begraven op de stedelijke begraafplaats in Berg-Tongeren. Rouwadres: Kerstbornstraat 8, 3700 Widooie-Tongeren.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Tongeren - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Union Rutten - FC Alken 3-5

Zaterdag 5 september 2020
Tongeren - Union Rutten - FC Alken 3-5Union Rutten heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen FC Alken verloren. Uitslag: 3-5.

Handbal: verlies voor Tongeren

Zaterdag 5 september 2020
Tongeren - Handbal: verlies voor TongerenDe tweede ploeg van Handbal Tongeren heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse club Rapiditas uit Weert verloren. Uitslag: 25-31.

Heur-Tongeren wint van Berlare

Zaterdag 5 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren wint van BerlareHeur-Tongeren is deze namiddag met 1-2 gaan winnen in en tegen Berlare. Het was een wedstrijd in de tweede ronde van de Beker van België. De doelpunten werden gescoord door Moussa en Libotte. 

Eendracht Henis verslaat Eigenbilzen

Zaterdag 5 september 2020
Tongeren - Eendracht Henis verslaat EigenbilzenZoomEendracht Henis heeft deze namiddag in een oefenwedstrijd JB Eigenbilzen geklopt. Uitslag: 2-0.

Ginette Vandevelde overleden

Zaterdag 5 september 2020
Tongeren - Ginette Vandevelde overledenWoensdag is Ginette Vandevelde overleden, de weduwe van de in 1988 overleden Jean-Pierre Vanderlinden. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Tongeren - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: MSG Boor- en Zaagwerken

Vrijdag 4 september 2020
Günther Bellemans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap MSG Boor- en Zaagwerken opgericht met zetel aan de Nieuwe Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer proefboringen, renovatiewerken, slopingswerken en de montage van binnen- en buitenschrijnwerk.

Guy Gielen overleden

Vrijdag 4 september 2020
Tongeren - Guy Gielen overledenOp 30 augustus overleed Guy Gielen, de echtgenoot van Arlette Nulens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vandaag (19-19.30 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Heur-Tongeren B - Diepenbeek 0-0

Vrijdag 4 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren B - Diepenbeek 0-0De oefenwedstrijd tussen Heur-Tongeren B en Diepenbeek is op een gelijkspel geëindigd. Uitslag:0-0.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Ernst Silanoe overleden

Donderdag 3 september 2020
Dinsdag is Ernst Silanoe overleden, de echtgenoot van Annick Bellefroid. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Tongeren - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren - Herderen-Millen 0-0

Woensdag 2 september 2020
Tongeren - Heur-Tongeren - Herderen-Millen 0-0Heur-Tongeren speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Herderen-Millen. Uitslag: 0-0.

Rutten speelt gelijk in Borgloon

Woensdag 2 september 2020
Tongeren - Rutten speelt gelijk in BorgloonUnion Rutten heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van J. Borgloon. Uitslag: 3-3.
Tongeren - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Tongeren - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Jehoul overleden

Woensdag 2 september 2020
Zondag is Marcel Jehoul overleden, de echtgenoot van Magda Heeren. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Eendracht Henis verliest in Vliermaal

Woensdag 2 september 2020
Tongeren - Eendracht Henis verliest in VliermaalZoomEendracht Henis heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van FC Vliermaal verloren. Uitslag: 2-1.

Aanwinst voor Heur-Tongeren

Woensdag 2 september 2020
Tongeren - Aanwinst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft aanvaller Roussel Kana Tesse (27) van Rapid Boekarest aangetrokken. Hij tekende een contract van één jaar.

Lieve Hollanders overleden

Woensdag 2 september 2020
Tongeren - Lieve Hollanders overledenOp 29 augustus overleed de uit Tongeren afkomstige Lieve Hollanders, de weduwe van de in 2018 overleden Roger Bortels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kermt.

Nieuwe vennootschap: K&V Management

Dinsdag 1 september 2020
Kenneth Vangronsvelt en Veerle Liekens, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap K&V Management opgericht met zetel aan de Meulemanslaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van consultancy en dienstverlening op het vlak van algemeen management, bedrijfsvoering en beheer.

Nieuw: Royal Donuts Tongeren

Dinsdag 1 september 2020
Yalçin Karakurt uit Maasmechelen heeft de besloten vennootschap Royal Donuts Tongeren opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een Royal Donuts shop en de klein- en groothandel in kunstwerken.

Nieuwe vennootschap: Coruco

Dinsdag 1 september 2020
Kris Coenegrachts en Sigrid Rucquoy, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Coruco opgericht met zetel aan de Millerweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Tongeren - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen