Het overige nieuws

Autoruit ingeslagen

Zondag 28 februari 2021
Tongeren - Autoruit ingeslagenOnbekenden hebben een ruit van een auto ingeslagen op de hoek van de Wijngaardstraat en de Momberstraat. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Truck kantelt in gracht

Zaterdag 27 februari 2021
Deze voormiddag is een 24-jarige Tongenaar gewond geraakt toen hij met zijn truck met oplegger in de gracht kantelde in de Kasteelstraat in Jeuk. De brandweer moest de man uit zijn stuurhut bevrijden. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Autodocumenten gestolen

Zaterdag 27 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben de autodocumenten gejat uit een voertuig in de Hazendans in Hoeselt. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Woninginbraak in Oude Fonteinweg

Zaterdag 27 februari 2021
Tongeren - Woninginbraak in Oude FonteinwegEr is ingebroken in een huis aan de Oude Fonteinweg. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging in de Sabinuslaan.

Heur-Tongeren trekt aanvaller aan

Vrijdag 26 februari 2021
Tongeren - Heur-Tongeren trekt aanvaller aanDe 22-jarige aanvaller Luca Schenk zal komend seizoen de kleuren van Heur-Tongeren verdedigen. Hij speelde eerder onder meer voor Seraing en Rupel-Boom.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Tongeren - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Spoorwegkraan gekanteld

Vrijdag 26 februari 2021
Vanmidddag is een spoorwegkraan gekanteld aan de Bastiaensstraat. Het gevaarte belandde op de rijbaan. Hoe het kwam dat de kraan kantelde is nog niet duidelijk. 

Pvda-actie aan station

Vrijdag 26 februari 2021
Enkele leden van de Pvda voerden vanmorgen een korte actie voor het behoud van de openingsuren van het loket aan het station van Tongeren. De directie van de NMBS kondigde enkele dagen geleden aan dat die openingsuren vanaf 1 maart ingeperkt worden; voortaan zijn ze geopend van 7u00 tot 10u15 in plaats van 5u45 tot 13u. "Een klap in het gezicht van de treinreizigers en de spoorwegmedewerkers," zegt de Pvda. "Die loketten zijn voor oudere gebruikers en mensen zonder smartphone of internet heel belangrijk." "Het (…) Het hele nieuwsbericht

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Tongeren - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Flat onbewoonbaar door brand

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Flat onbewoonbaar door brandVanochtend ontstond brand op het terras van een appartement aan de Nieuwe Steenweg in Heers. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het appartement is tijdelijk onbewoonbaar.

Zes voertuigen in aanrijding betrokken

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten zes voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken op de Tongersesteenweg in Kortessem. Er was alleen blikschade maar het ongeval zorgde wel voor verkeershinder.

Nieuwe vennootschap: KBE-Construct

Donderdag 25 februari 2021
Kevin Beusen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap KBE-Construct opgericht met zetel aan de Romeinse Kassei. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, de installatie van centrale verwarming en het schilderen en behangen van gebouwen.

Inbraak in flat: geld weg

Donderdag 25 februari 2021
Tongeren - Inbraak in flat: geld wegOnbekenden braken binnen in een appartement aan de Keverstraat. Zij wisten er beslag te leggen op geld. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Tongeren - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Tongeren - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.
Tongeren - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in twee flats

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Graethempoort in Borgloon is ingebroken in twee appartementen. In één van de flats is geld gestolen.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Tongeren - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Tongeren - Zeven aanwinsten voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Dennis Tits (Habo), Ben Peeters (Juve Hasselt), Dimitry Bertels (Herk FC), Arne Libotte (Heur-Tongeren), Manu Moermans (Valencia Piringen) en Stef Teppers en Thuur Vanhove (beiden Zutendaal).

Wagemans weg bij Heur-Tongeren

Zondag 21 februari 2021
Tongeren - Wagemans weg bij Heur-TongerenVerdediger Dimitri Wagemans trekt de deur achter zich dicht bij Heur-Tongeren. Hij maakt de overstap naar Spouwen-Mopertingen. Eerder raakte al bekend dat verdediger Senne Tans komend seizoen voor Termien gaat spelen.

Inbraak in Radiostraat

Zondag 21 februari 2021
Tongeren - Inbraak in RadiostraatEr is ingebroken in een pand aan de Radiostraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekend. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Tongeren - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Noul Fastré overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Tongeren - Noul Fastré overledenDonderdag is Noul Fastré overleden, de echtgenoot van Gaby Piette. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Petronella Meurkens overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Tongeren - Petronella Meurkens overledenWoensdag is in Tongeren de uit Hamont afkomstige Petronella Meurkens overleden, de weduwe van Henri Van Helden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Brand in bijgebouw

Zaterdag 20 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Brand in bijgebouwVanochtend moest de brandweer uitrukken voor een brand in een bijgebouw van een woning aan de Schendestraat in Kortessem. Er is grote schade. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Tongeren - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Mage Company

Zaterdag 20 februari 2021
Maxence Geurde uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Mage Company opgericht met zetel aan de Nevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren en verhuren van onroerende goederen én consultancy- en managementdiensten.

Nieuw: One More Bouwbedrijf

Zaterdag 20 februari 2021
Durmus Avci uit Hasselt heeft de besloten vennootschap One More Bouwbedrijf opgericht met zetel aan de Astridlaan in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industriebouw, renovatiewerken, dakwerken en schilderwerken.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Muermans overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Gisteren is Margriet Muermans overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Guido Keppers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwadres: Pieter en Sonja Keppers, Riksingenstrat 98, 3700 Tongeren.

Marie-Renée Lowette overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Woensdag is de in Rutten woonachtige Marie-Renée Lowette overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Frans Dessers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Veroordeeld voor slagen

Vrijdag 19 februari 2021
De rechtbank heeft een dertiger uit Tongeren zes maanden cel en een boete van 800 euro opgelegd voor het toebrengen van slagen aan een carnavalist. De feiten dateren van 23 februari 2020. Het slachtoffer, dat zich burgerlijke partij stelde, kreeg 1.000 euro schadevergoeding toegewezen. (PG)

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Tongeren - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Twee zussen hebben kort lontje

Vrijdag 19 februari 2021
Omdat zij slagen uitdeelden tijdens het uitgaan en op de viering van kindercarnaval eiste het Openbaar ministerie zware straffen tegen twee Tongerse zussen, die volgens de procureur allebei een kort lontje hebben, het gevolg van overmatig drankgebruik. Vonnis op latere datum. (PG)

Man slaat gemeenteraadslid

Vrijdag 19 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf voor een man uit Riemst die een gemeenteraadslid te lijf ging. De gemeente had de speeltuin in de strijd tegen corona gesloten. Het gemeenteraadslid sprak enkele ouders aan die de speeltuigen toch door hun kinderen lieten gebruiken, wat niet in goede aarde viel bij de betichte die enkele rake klappen uitdeelde aan het gemeenteraadslid. (PG)

Jean Poismans overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Tongeren - Jean Poismans overledenWoensdag is Jean Poismans overleden, de echtgenoot van Odile Freson. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Poismans-Freson, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Vier jaar cel voor overvallers

Donderdag 18 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Vier jaar cel voor overvallersTwee mannen die een overval pleegden op mutualiteit De Voorzorg in Borgloon hebben vier jaar cel gekregen. Het betreft een twintiger uit Riemst en een dertiger uit Wellen. De rechter heeft de onmiddellijke aanhouding van het tweetal bevolen. (PG)

Joseph Brone overleden

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Joseph Brone overledenDinsdag is de uit Koninksem afkomstige en in Hoepertingen woonachtige Joseph Brone overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Imelda Vrancken overleden

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Imelda Vrancken overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige Imelda Vrancken overleden, de echtgenote van Willy Simons. Zij was 87 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Heusden-Centrum, vindt in besloten kring plaats.

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Tongeren - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Alphonsine Roeffelaer overleden

Donderdag 18 februari 2021
Maandag is Alphonsine Roeffelaer overleden, de weduwe van Florent Pallen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Pallen-Roeffelaer, Rechtstraat 75, 3700 Rutten.

Drie nieuwe spelers voor Union Rutten

Woensdag 17 februari 2021
Tongeren - Drie nieuwe spelers voor Union RuttenUnion Rutten heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Kenneth Stokx, Björn Pellaers en Dylan Bettenhausen, allen van Habo. Kevin Vanelderen (T2) wordt de nieuwe T1.

Nieuwe doelman voor handbal Tongeren

Woensdag 17 februari 2021
Tongeren - Nieuwe doelman voor handbal TongerenTongeren heeft een nieuwe doelman aangetrokken: Kevin Siraut van HC Visé die eerder onder meer speelde voor Beyne. Siraut is 30 jaar.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Tongeren - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Huisgevel ingestort

Dinsdag 16 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Wonckerweg in Zichen-Zussen-Bolder (Riemst) is vanochtend een zijgevel van een huis ingestort. De woning veranderde onlangs van eigenaar. De nieuwe eigenaar gaat het pand afbreken en er nieuwbouw optrekken.

Fietsen gestolen uit kelder

Dinsdag 16 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben fietsen gestolen uit een kelder aan het Graaf Lodewijk Plein in Borgloon. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Serge Schepers overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Zondag is Serge Schepers overleden. Hij was 47 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Serge Schepers, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Gus Hechtermans overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Tongeren - Gus Hechtermans overledenVrijdag is Gus Hechtermans overleden, de echtgenoot van Lie Dubois. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Hechtermans-Dubois, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.
Tongeren - Graffitispuiters riskeren zware straffenDe twee graffitispuiters die in de zomer van vorig jaar racistische slogans aanbrachten in Tongeren, Lanaken en Bilzen riskeren tien maanden cel en boetes van 800 euro. Eén van de’ twee twintigers kwam niet opdagen ter zitting. Vonnis op latere datum.(PG)

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht

Nestor Deploige overleden

Dinsdag 16 februari 2021
Tongeren - Nestor Deploige overledenGisteren is de uit Overrepen afkomstige Nestor Deploige overleden, de weduwnaar van Madeleine Bruyninx. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiale kring plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Claire Weyens overleden

Maandag 15 februari 2021
Tongeren - Claire Weyens overledenOp 10 februari overleed de in Tongeren woonachtige en uit Koersel afkomstige Claire Weyens. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Tongeren - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Frieda Vanherf overleden

Maandag 15 februari 2021
Tongeren - Frieda Vanherf overledenVrijdag is Frieda Vanherf overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Léonard Reynders. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Tongeren - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Henri Schoefs overleden

Maandag 15 februari 2021
Tongeren - Henri Schoefs overledenDonderdag is Henri Schoefs overleden, de echtgenoot van Vesselinka Koltcheva. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Tongeren - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fijne Valentijn!

Zondag 14 februari 2021
Uit de oude doos
Tongeren - Fijne Valentijn!ZoomMet dit retrokaartje wensen wij al onze lezers een fijne Valentijnsdag!

Leven in de Romeinse keizertijd

Zaterdag 13 februari 2021
Tot en met 1 augustus loopt in het Gallo-Romeins Museum de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’, met meer dan 250 topstukken uit de collecties van het British Museum. Classicus Patrick De Rynck werkte mee aan de totstandkoming ervan. In een digitale lezing focust hij op de kernvraag van de tentoonstelling.
Hoe was het leven écht voor de inwoners van het uitgestrekte Romeinse Rijk? Dat Rijk was een lappendeken van culturen en volkeren. Hoe verliep het samenleven van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Oogcentrum Tongeren

Zaterdag 13 februari 2021
Evelien Dewilde uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Oogcentrum Tongeren opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Keiberg in Tongeren. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde als oogarts.

Odette Nijs overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Tongeren - Odette Nijs overledenMaandag is de uit Henis afkomstige en in Rijkhoven woonachtige Odette Nijs overleden, de echtgenote van Jean Hensen. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme familiekring plaats.

Fina Buckinx overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Tongeren - Fina Buckinx overledenDonderdag is in Sluizen Fina Buckinx overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Theo Leonard. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Yvan Thommis overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Tongeren - Yvan Thommis overledenDonderdag is in Munsterbilzen de uit Tongeren afkomstige Yvan Thommis overleden, de levenspartner van Frieda Kempeners. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Lizzy Noldus overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Tongeren - Lizzy Noldus overledenWoensdag is Lizzy Noldus overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Stationsloket minder lang open

Vrijdag 12 februari 2021
In de treinstations van Sint-Truiden, Neerpelt, Tongeren en Genk zullen de loketten vanaf 1 maart minder lang, en op sommige dagen zelfs niét meer open zijn. Dat heeft de NMBS bevestigd. In Neerpelt en Tongeren waren de loketten al dicht in het weekend, maar nu worden openingsuren ook op weekdagen beperkt. Tot nu toe kon je er tot de late middag terecht aan een loket, vanaf volgende maand zullen die loketten open zijn tussen 7 uur en 10.15 uur 's morgens.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Tongeren - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Noël Jans overleden

Donderdag 11 februari 2021
Tongeren - Noël Jans overledenMaandag is Noël Jans overleden, de levenspartner van Cecile Brugmans. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Jans-Brugmans, Driehoekstraat 37, 3700 Tongeren.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Tongeren - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Nieuwe vennootschap: Fifi

Woensdag 10 februari 2021
Tsvyatko TsvYatkov uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Fifi opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van speel- en sportterreinen, loodgieterswerk, schrijnwerk en stukadoorswerk.

Dieven krijgen voordeur niet open

Woensdag 10 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden via de voordeur binnen te dringen in een pand aan de Roterlaan in Kortessem. Zij slaagden echter niet in hun opzet en dropen af.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Tongeren - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Tongeren - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Tongeren - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Tongeren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Nieuwe vennootschap: Humco

Dinsdag 9 februari 2021
Sofie Huygen uit Hoeselt, Pieter Huygen uit Diepenbeek, Angelo Cruysberghs uit Zutendaal en Kurt Vervalle uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Humco opgericht met zetel aan de Gasthuisbosdreef in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene metaalbewerking en de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Maho Invest

Dinsdag 9 februari 2021
Matthias Maris en An Hoeck, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Maho Invest opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en het bouwrijp maken van terreinen en het bebouwen ervan met het oog op verkoop.

Twee bedrijven failliet verklaard

Dinsdag 9 februari 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag twee Tongerse bedrijven failliet verklaard: vastgoedmakelaar Lesimmo en elektricien M&K Construct.

Inbraak mislukt

Dinsdag 9 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden probeerden via de verandadeur binnen te dringen in een huis aan de Vinckenroyestraat in Kortessem. De inbraak mislukte. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Politie kanton Borgloon heeft 75 boetes uitgeschreven voor gsm-gebruik aan het stuur. Dat gebeurde tijdens een provinciaal opgezette actie.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Hauman overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Vrijdag overleed Jacky Hauman. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiiekring. Rouwadres: fam. Hauman, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.
Tongeren - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Gilbert Hensen overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Tongeren - Gilbert Hensen overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Gilbert Hensen overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Marie-Claire Moors. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag in intieme familiekring plaats in Grote-Spouwen.

Jef Vanhees overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Tongeren - Jef Vanhees overledenZaterdag is Jef Vanhees overleden, de echtgenoot van Mia Toppet. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Vanhees-Toppet, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.
Tongeren - Versterking voor Jekervallei SluizenJekervallei Sluizen heeft een nieuwe speler aangetrokken met het oog op komend seizoen: Rodolphe Moës van Heur-Tongeren B.

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Tongeren - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht

Dolf Wynants overleden

Maandag 8 februari 2021
Tongeren - Dolf Wynants overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige en in Genk woonachtige Dolf Wynants overleden, de echtgenoot van Marcella Bielen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.
Tongeren - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Tongeren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Tongeren - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Tongeren - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Tongeren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Duijkers overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Tongeren - Mathieu Duijkers overledenOp 1 februari overleed Mathieu Duijkers, de echtgenoot van Marie-Louise Volders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Tongeren - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Pech voor dieven

Donderdag 4 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven ondernamen een inbraakpoging in een kelder aan de Slachthuisstraat in Borgloon maar slaagden niet in opzet. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Nieuwe vennootschap: Raybor Construct

Donderdag 4 februari 2021
Lyubomir Borisov en Radoslav Raychinov, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Raybor Construct opgericht met zetel aan de Achterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer chapewerken, isolatiewerken en het plaatsen van behang en gevelbekleding.

Nieuwe vennootschap: Greenologic

Donderdag 4 februari 2021
Valentino Romano uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Greenologic opgericht met zetel in Nullenaren. Het gaat om een algemene bouwonderneming met bijzondere aandacht voor energiezuinige en bio-ecologische bouwwerken en -technieken en -materialen.

Voorwerpen gestolen uit kelder

Donderdag 4 februari 2021
Dieven verschaften zich gisteren toegang tot de kelder van een woning aan de Thyslaan. Zij gingen met een aantal voorwerpen aan de haal.

Jeanne Snellings overleden

Donderdag 4 februari 2021
Tongeren - Jeanne Snellings overledenMaandag is Jeanne Snellings overleden, de weduwe van de in 1957 overleden Joseph Dessers en van de in 1970 overleden Alfons Ghysenbergh. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Heur-Tongeren verliest van AA Gent

Woensdag 3 februari 2021
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van AA GentIn de Croky Cup heeft Heur-Tongeren vanavond van AA Gent verloren met 5-0. Bij de rust was de stand 2-0.

Dieven slaan toe op werf

Woensdag 3 februari 2021
In het Heuveldal is een diefstal gepleegd op een werf. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Jossy Jamaer overleden

Woensdag 3 februari 2021
Tongeren - Jossy Jamaer overledenMaandag is Jossy Jamaer overleden, de echtgenoot van Lutgart Vanhees. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Offelkenstraat 42, 3700 Tongeren.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Tongeren - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Gertrude Aerts overleden

Woensdag 3 februari 2021
Tongeren - Gertrude Aerts overledenIn WZC De Motten is zondag Gertrude Aerts overleden, de weduwe van Frans Cielen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in intieme familiekring.

Bestolen tijdens begrafenis

Dinsdag 2 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen gisteren binnen in een woning aan de Maastrichtersteenweg in Riemst. Dat gebeurde terwijl de bewoner naar een begrafenis was. Er is onder meer geld ontvreemd.

Tongeren telt 31.223 inwoners

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Tongeren 31.223 inwoners. Dat zijn er 84 meer dan op 1 januari 2020 toen er 31.139 waren. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau).

Victoire Jonckers overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Tongeren - Victoire Jonckers overledenZaterdag is Victoire Jonckers overleden, de weduwe van August Cuyx. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Koninksemsteenweg 53, 3700 Tongeren.

Jo Coppens overleden

Maandag 1 februari 2021
Tongeren - Jo Coppens overledenDonderdag is Jo Coppens overleden. Hij was 35 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Coppens-Jehaes, p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Tongeren - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen