Het overige nieuws

Tongeren - Union Rutten verliest van KMR Biesen BUnion Rutten heeft vanavond thuis met 2-7 verloren van KMR Biesen B.

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Tongeren - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht
Gisteren is Jean-Claude De Martelaere overleden, de levenspartner van Carine Teuchy. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Tongeren - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Constant Raedts overleden

Zaterdag 30 april 2022
Tongeren - Constant Raedts overledenOp 26 april is in Kortenberg Constant Raedts overleden, de weduwe van Gilberte Horten. Hij was 70 jaar en afkomstig van Mal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bestelwagen rijdt in op auto

Vrijdag 29 april 2022
Tongeren - Bestelwagen rijdt in op autoZoomVanavond is een bestelwagen op een auto ingereden op de Sint-Truidersteenweg. Twee kleine kinderen die in de auto zaten raakten in shock en zijn voor controle naar het AZ Vesalius gebracht.

Man rijdt tegen nadarhekken

Vrijdag 29 april 2022
Een dertiger uit Tongeren is gewond geraakt toen hij tegen een nadarhekken reed. Het ongeval gebeurde op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Vandalisme op Stationsplein

Donderdag 28 april 2022
Op het Stationsplein zijn twee banden van een auto stukgestoken. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Robert Morrhey overleden

Donderdag 28 april 2022
Tongeren - Robert Morrhey overledenGisteren is Robert Morrhey overleden, de echtgenoot van Anita Ulrich. Hij was 58 jaar en afkomstig van Piringen. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Ricardo Kessels weg bij KSK

Donderdag 28 april 2022
Tongeren - Ricardo Kessels weg bij KSKRicardo Kessels trekt de deur achter zich dicht bij KSK Tongeren. De 27-jarige Nederlander verkast naar Sporting Hasselt.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Tongeren - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Mignolet overleden

Woensdag 27 april 2022
Gisteren is Willy Mignolet overleden, de levenspartner van Louisa Coenen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Romaine Reweghs overleden

Woensdag 27 april 2022
Tongeren - Romaine Reweghs overledenOp 24 april overleed Romaine Reweghs, de weduwe van de in 2019 gestorven Edmond Kersten. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Tongeren - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom
Brecht Brepoels uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Tuinen Brepoels opgericht met zetel aan de Romeinse Kassei. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het snoeien van bomen en heggen, het slopen en bouwrijp maken van terreinen en groothandel in hout, bouwmaterialen en sanitair.

Horecazaak Baranja failliet

Dinsdag 26 april 2022
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van horecazaak Baranjauit Tongeren.

Vrouw (47) gewond bij ongeval

Dinsdag 26 april 2022
Tongeren - Vrouw (47) gewond bij ongevalGisteren rond 16.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Keversstraat. Daarbij is een 47-jarige vrouw uit de stad gewond geraakt.

Lies Tans overleden

Dinsdag 26 april 2022
Tongeren - Lies Tans overledenIn WZC Sint-Franciscus is op 21 april Lies Tans overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jean Godding. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.

Marie-José Fransen overleden

Dinsdag 26 april 2022
Tongeren - Marie-José Fransen overledenOp 22 april is Marie-José Fransen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Willy Reynders. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uivaartzorg Debay.

Tina Freson overleden

Maandag 25 april 2022
Zaterdag is Tina Freson overleden, de echtgenote van Joseph Vaes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
In tweede landelijke B van het basketbal heeft Tongeren B met 89-61 verloren van Hades. Quarters: 17-17, 24-9 (41-26), 21-19 (62-45), 27-16.

Trainer KSK Tongeren B weg

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Trainer KSK Tongeren B wegEind dit seizoen stapt Greg Mesotten op als trainer van KSK Tongeren B. Hij wordt doelman bij Unico B.

Inbraakpoging op Kastanjewal

Zondag 24 april 2022
Dieven poogden in te breken in een pand aan de Kastanjewal. Zij slaagden niet in hun opzet. De inbraakpoging is deze namiddag vastgesteld.

Volleybal: Datovoc kampioen !

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Volleybal: Datovoc kampioen !Datovoc Tongeren won met 0-3 in Waremme en pakt de titel in nationale 2. Setstanden: 16-25, 23-25, 15-25.
In het damesvoetbal heeft Valencia Piringen met 5-0 gewonnen van Diepenbeek B.

Sezoens Bocholt klopt Tongeren

Zondag 24 april 2022
In de play-offs van het handbal is Sezoens Bocholt bij Handbal Tongeren gaan winnen met 25-30. De ruststand was 8-18. In de stand neemt Bocholt weer de leiding, met één punt voorsprong op Visé. Sporting Pelt is derde, Handbal Tongeren vierde.

J. Borgloon - V. Piringen 3-3

Zondag 24 april 2022
Tongeren - J. Borgloon - V. Piringen 3-3Valencia Piringen heeft vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van J. Borgloon. Voor Piringen scoorde Lucassen drie keer.

Rekem klopt 's Herenelderen B

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Rekem klopt 's Herenelderen B's Herenelderen B is bij Rekem gaan verliezen met 2-1. Voor 's Herenelderen scoorde Daemen.

Zwaar verlies voor Rutten

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Zwaar verlies voor RuttenIn Vierde Provinciale is Rutten bij Smeermaas gaan verliezen met... 10-0.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van MoelingenSK Moelingen is bij KSK Tongeren B gaan winnen met 0-6.

Sluizen wint van Heis

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Sluizen wint van HeisSluizen heeft Heis Sport Bilzen verslagen met 1-0.. Het doelpunt viel in de 43ste minuuut en werd gescoord door Loncke.

Verlies voor Henis

Zondag 24 april 2022
Tongeren - Verlies voor HenisZoomEendracht Henis is bij As-Niel gaan verliezen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-0. Vanhees scoorde voor Henis.
Tongeren - 's Herenelderen A verliest van Kolmont's Herenelderen A is er vandaag niet in geslaagd de punten thuis te houden: tegen Sp. Kolmont werd verloren met 0-2.

KSK Tongeren blijft in tweede

Zondag 24 april 2022
Tongeren - KSK Tongeren blijft in tweedeKSK Tongeren is bij Olympia Wijgmaal niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Bij de rust was het nog 0-0. In de 50ste minuut scoorde Kessels voor KSK. Tien minuten later moest hij wegens tweemaal geel van het veld. Omdat KSK vandaag een puntje pakte blijft het in tweede.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Godelief Berx overleden

Zaterdag 23 april 2022
Tongeren - Godelief Berx overledenOp 18 april is Godelief Berx overleden, de weduwe van Augustin Quarem. Zij was 89 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Manon Desair overleden

Zaterdag 23 april 2022
Woensdag is Manon Desair overleden. Zij was 18 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Johan Poosen overleden

Vrijdag 22 april 2022
Tongeren - Johan Poosen overledenWoensdag is Johan Poosen overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Millen.
Tongeren - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Pony's en paard in beslag genomen

Donderdag 21 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem zijn gisteren vier verwaarloosde pony's en een paard in beslag genomen. Ze zijn naar het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder gebracht.

Weg met terrasverwarmer

Donderdag 21 april 2022
In de Kielenstraat is een terrasverwarmer gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

‘Wat staat daer?

Donderdag 21 april 2022
Het stadsarchief Tongeren bewaart vele interessante handgeschreven teksten over de geschiedenis van onze stad van de 15e eeuw tot nu, maar deze zijn niet allemaal even makkelijk te lezen. Met de deelname aan de online oefentool ‘Wat staat daer?’ wil het stadsarchief zijn bezoekers verder ondersteunen in het leren lezen van oude handschriften. Burgemeester Patrick Dewael: “We merken dat bezoekers van het archief vaak problemen ondervinden met het lezen van oude handschriften en dat (…) Het hele nieuwsbericht

Elisabeth Stevens overleden

Donderdag 21 april 2022
Maandag is Elisabeth Stevens overleden, de weduwe van Laurent Noben. Zij was 93 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag (10.45 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Mariette Bollaers overleden

Donderdag 21 april 2022
Tongeren - Mariette Bollaers overledenOp 16 april is Mariette Bollaers overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Julien Van Sterthem. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Brgroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Albert Hofmans overleden

Donderdag 21 april 2022
Tongeren - Albert Hofmans overledenDinsdag is Albert Hofmans overleden, de echtgenoot van Josine Dupont. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Maurice Wijnen overleden

Woensdag 20 april 2022
Tongeren - Maurice Wijnen overledenOp 16 april is Maurice Wijnen overleden, de echtgenoot van Maria Duchateau. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Irma Box overleden

Dinsdag 19 april 2022
Tongeren - Irma Box overledenGisteren is Irma Box overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Norbert Van Rosendaal. Zij was 91 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neeroeteren.

Chrétien Guillaume overleden

Dinsdag 19 april 2022
Op 16 april is Chrétien Guillaume overleden, de echtgenoot van Lydia Deborre. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Lambert Swerts overleden

Dinsdag 19 april 2022
Tongeren - Lambert Swerts overledenOp 15 april is Lambert Swerts overleden, de echtgenoot van Juliette Milkers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Zijn urne wordt geplaast op de begraafplaats van Mal. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Dronken fietser naar de cel

Dinsdag 19 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft de politie het voorbije weekend een dronken fietser staande gehouden. De 19-jarige mocht zijn roes uitslapen in de cel. Hij zal later voor de politierechter moeten verschijnen.

Banden stukgestoken

Maandag 18 april 2022
Op het Regulierenplein zijn de banden van een auto stukgestoken. Op het voertuig werden ook graffiti aangebracht.

Vechtpartijen aan dancing

Maandag 18 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan dancing Mac Queen in Borgloon is op enkele uren tijd twee keer een robbertje gevochten. Telkens ging een discussie over een meisje de schermutselingen vooraf.

Kop-staartbotsing op Ringlaan

Maandag 18 april 2022
Op de Ringlaan is een kop-staartbotsing gebeurd waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Het ongeval gebeurde vanmiddag, even voor 13 uur.
Tongeren - 's Herenelderen B klopt VliermaalrootVictoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen SK Vliermaalroot. Het won met 4-1.

E. Henis- K. Opglabbeek 3-0

Zondag 17 april 2022
Tongeren - E. Henis- K. Opglabbeek 3-0Eendracht Henis heeft de punten thuis gehouden tegen Kabouters Opglabbeek. Het won met 3-0. Aan de rust leidde Henis met 2-0. Dessers (2) en Reynders maakten de doelpunten.

Vroenhoven - Rutten 5-0

Zondag 17 april 2022
Tongeren - Vroenhoven - Rutten 5-0Union Rutten gaf forfait voor de wedstrijd tegen Vroenhoven. Vroenhoven wint daardoor de wedstrijd met 5-0.

Piringen verliest in Kortessem

Zondag 17 april 2022
Tongeren - Piringen verliest in KortessemValencia Piringen heeft vanmiddag met 2-1 verloren op het veld van Kortessem VV.

Sluizen - VC Kesselt 3-4

Zondag 17 april 2022
Tongeren - Sluizen - VC Kesselt 3-4Jekervallei Sluizen verloor vanmiddag thuis met 3-4 van VC Kesselt.
In het damesvoetbal heeft Piringen thuis met 1-7 verloren van Belisia Bilzen. Aan de rust was de stand 1-2.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Tongeren - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.
Tongeren - Louwel verliest van 's HerenelderenEendracht Louwel heeft thuis met 2-4 verloren van 's Herenelderen A. Aan de rust was de stand 2-3. Rais en Swennen scoorden voor Louwel, Hawinkel (2), Libotte en Vaelen voor 's Herenelderen.

Tongeren B verliest van Belisia

Zaterdag 16 april 2022
Tongeren - Tongeren B verliest van BelisiaKSK Tongeren B is bij Belisa Bilzen gaan verliezen met 5-0.

Bocholt wint van Tongeren

Zaterdag 16 april 2022
Tongeren - Bocholt wint van TongerenBocholter VV is bij KSK Tongeren gaan winnen met 1-2.

Auto vat vlam op rotonde

Zaterdag 16 april 2022
Op de rotonde aan de Maastrichtersteenweg is vanmiddag een auto in brand gevlogen. De wagen is totaal vernield. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Tongeren - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Tongeren - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Partnerbijdrage
Tegenwoordig heb je allerlei bh’s. Je hebt een gewone bh, een voedingsbh, een bh die eruitziet alsof je een topje aan hebt en je hebt een sport-bh. Iedere vrouw wil een bh die comfortabel aanvoelt aan het lichaam. Als vrouw wil je gemakkelijk kunnen bewegen. En dat kan met een bh ook als je kiest voor een die niet te strak aanvoelt aan je lichaam. Een bh moet je borsten de juiste ondersteuning geven zonder dat je daar gezondheidsklachten door krijgt.
Is een sport bh comfortabel?
De sport bh is (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Werfdiefstal op Stadhuisplein

Woensdag 13 april 2022
Dieven gingen met een oude stofzuiger aan de haal op een werf aan het Stadhuisplein. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Scooterrijder en duozitter gewond

Woensdag 13 april 2022
Vanmiddag botsten een scooterrijder en een auto in de Ormelingerstraat in Lauw. De scooterrijder en de duozitter raakten daarbij gewond.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Tongeren - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Tongeren - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvelstraat in Borgloon is een 84-jarige voetgangster zwaargewond geraakt toen zij aangereden werd door een lichte vrachtwagen. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Inbraak biij slager

Maandag 11 april 2022
Aan de Luikersteenweg is ingebroken in een slagerij. Volgens de eerste vaststellingen is er geen buit.

Fietsers botsen

Maandag 11 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon reden gisteren twee fietsers op elkaar in. Eén van hen raakte daarbij gewond. Het betreft een 57-jarige vrouw.

Uikhoven - Union Rutten 5-0

Zondag 10 april 2022
Tongeren - Uikhoven - Union Rutten 5-0Union Rutten heeft vanmiddag met 5-0 verloren op het veld van Uikhoven VC.
In mannen top divisie 2B van het basketbal is Tongeren met 74-77 gaan winnen in Aarschot. In de rangschikking staat Tongeren tweede.

FT Tongeren kampioen

Zondag 10 april 2022
Na 1-2 winst bij La Squadra Maasmechelen is FT Tongeren (Futsal) kampioen in interprovinciale en stijgt naar tweede nationale.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Tongeren - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Gelijkspel voor KSK Tongeren B

Zondag 10 april 2022
Tongeren - Gelijkspel voor  KSK Tongeren BKSK Tongeren is op het veld van Herderen-Millen B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Gelijkspel voor Sluizen

Zondag 10 april 2022
Tongeren - Gelijkspel voor SluizenJekervallei Sluizen speelde vandaag thuis 1-1 gelijk tegen Dilsen-Stokkem A.

E. Henis - N. Gruitrode 2-3

Zondag 10 april 2022
Tongeren - E. Henis - N. Gruitrode 2-3Eendracht Henis heeft vanmiddag thuis met 2-3 verloren van Nevok Gruitrode.

V. Piringen - SK Meldert 1-3

Zondag 10 april 2022
Tongeren - V. Piringen - SK Meldert 1-3Valencia Piringen heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van SK Meldert.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B Valencia Piringen verslagen met 2-0.
Tongeren - Handbal Tongeren grijpt naast handbalbekerZoomHandbal Tongeren heeft vanavond in Hasselt de Beker van België in het handbal niet kunnen winnen. De club werd in de finale na verlengingen met 35-31 verslagen door Sezoens Bocholt. De ruststand was 14-13, de stand vóór de verlengingen 28-28. De eerste verlenging eindigde op 31-29. (Foto's Alain Decamps)
Handbal Tongeren grijpt naast handbalbekerHandbal Tongeren grijpt naast handbalbeker
Zoom
Tongeren - KSK Meeuwen - 's Herenelderen A  3-2KSK Meeuwen heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Victoria 's Herenelderen A.
Tongeren - Bernadette Vanvinckenroye overledenWoensdag is Bernadette Vanvinckenroye overleden, de echtgenote van René Meesen. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroeting: donderdag (18-20 uur) en vrijdag (9.30-10.15 uur) in het rouwhuis, Bijs 20.

Sabin Schoofs overleden

Zaterdag 9 april 2022
Tongeren - Sabin Schoofs overledenIn 's Herenelderen is op 3 april Sabin Schoofs overleden, de echtgenoot van Anita Gielen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Nieuwe vennootschap: Anubis

Vrijdag 8 april 2022
François Deprez uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Anubis opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer activiteiten in verband met films en video en tv-programma's, het uitzenden van radioprogramma's en telecommunicatie.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Sp. HasseltKSK Tongeren heeft vanavond verloren van Sporting Hasselt met 1-2. Voor Tongeren scoorde Kessels. Dupain pakte geel.

Jean Vandebeek overleden

Vrijdag 8 april 2022
Dinsdag is Jean Vandebeek overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (20.30-21 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Frans Leroi overleden

Vrijdag 8 april 2022
Tongeren - Frans Leroi overledenGisteren is Frans Leroi overleden, de echtgenoot van Liliane Poffé. Hij zou in mei 100 jaar worden en was afkomstig van Rutten. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum.
Tongeren - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Tongeren - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Eymael overleden

Vrijdag 8 april 2022
Tongeren - Agnes Eymael overledenWoensdag is Agnes Eymael overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Martin Conings. Zij wa 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay, gevolgd diir de bijzetting op de begraafplaats van Berg.

Godelieve Lysens overleden

Donderdag 7 april 2022
Maandag is Godelieve Lysens overleden, de echtgenote van Jean Vanswijgenhoven. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Mia Kellens overleden

Donderdag 7 april 2022
Tongeren - Mia Kellens overledenDinsdag is Mia Kellens overleden, de echtenote van Jeannot Muermans. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

KSK Tongeren trekt jongeren aan

Woensdag 6 april 2022
Tongeren - KSK Tongeren trekt jongeren aan
KSK Tongeren heeft drie jongeren aangetrokken met het oog op komend seizoen: Romain Spailier van FC Luik, Zion Buekers van Westerlo en Selim Cilt van KVK Wellen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon zijn twee gewonden gevallen bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Josette Loix overleden

Woensdag 6 april 2022
Tongeren - Josette Loix overledenIn WZC Sint-Franciscus is op 3 april Josette Loix overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Frans Souvereyns. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Joseph Houbrechts overleden

Woensdag 6 april 2022
Op 2 april is Joseph Houbrechts overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Guy Oosterbosch overleden

Woensdag 6 april 2022
Tongeren - Guy Oosterbosch overledenOp 2 april is in Hasselt Guy Oosterbosch overleden. Hij was 64 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Gaby Broers overleden

Woensdag 6 april 2022
Tongeren - Gaby Broers overledenMaandag is Gaby Broers overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Maurice Coemans. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Tongeren - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Weg met 1.500 liter stookolie

Dinsdag 5 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een brandstoftank aan de Proefbosstraat in Hoeselt is zo'n 1.500 liter stookolie gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Gertrudis Mertens overleden

Maandag 4 april 2022
Op 1 april is Gertrudis Mertens overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Jean Pierre. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Wietplantage ontdekt in woning

Maandag 4 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage ontdekt in woningOp de zolder van een huis aan de Panoramalaan in Riemst is een wietplantage met 200 planten ontdekt. Er werden twee personen opgepakt. Eén van hen werd internationaal gezocht en is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Even een luchtje scheppen?

Maandag 4 april 2022
Om over na te denken
Maar liefst 99% van de mensen op aarde ademt lucht in die te veel verontreinigende stoffen bevat, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie, die de slechte luchtkwaliteit verantwoordelijk stelt voor miljoenen sterfgevallen per jaar. (WHO)
Tongeren - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Volleybal: Datovoc verliest van AlkenDatovoc Tongeren heeft met 3-0 verloren van Alken. Sets: 25-18, 25-22, 25-13.
Tongeren - 's Herenelderen A - St. Elen 1-2Victoria 's Herenelderenn A heeft vanmiddag thuis met 1-2 verloren van St. Elen.
Tongeren - Eendracht Henis speelt gelijk in VlijtingenZoomEendracht Henis heeft deze namiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Vlijtingen VV.

Genk VV wint van Sluizen

Zondag 3 april 2022
Tongeren - Genk VV wint van SluizenGenk VV heeft Heur-SLuizen verslagen met 1-0.

Gelijkspel voor Union Rutten

Zondag 3 april 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Union RuttenUnion Rutten heef thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen AA Rekem.

Tongeren B klopt Eigenbilzen

Zondag 3 april 2022
Tongeren - Tongeren B klopt EigenbilzenKSK Tongeren B heeft Eigenbilzen verslagen met 1-0. 
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen B's Herenelderen B is bij Riemst Vooruit gaan verliezen met 2-0.
Tongeren - Piringen verliest van VechmaalValencia Piringen is bij Vechmaal gaan verliezen met 3-0.
Tongeren - KSK Tongeren speelt gelijk in CappellenKSK Tongeren is bij Cappellen, de vijfde in de stand, gaan gelijkspelen: 2-2. Maar het had ook 2-3 kunnen worden, want Bait miste een penalty.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van ViséIn de play-offs van het handbal heeft Handbal Tongeren verloren van Visé. Eindstand: 26-32.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Tongeren - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Meers overleden

Zaterdag 2 april 2022
Tongeren - Rosa Meers overledenIn WZC De Motten is op 30 maart Rosa Meers overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Henri Wolfs. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Fabricox

Vrijdag 1 april 2022
Pieter Cox uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Fabricox opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële en niet-residentiële gebouwen en elektronische installatiewerken.

Louisa Withofs overleden

Vrijdag 1 april 2022
Gisteren is Louisa Withofs overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 8 april (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Tribunaliteiten
Tongeren - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen