Het overige nieuws

In de Kanjelstraat zijn dieven betrapt. Dat gebeurde vanmiddag. Meer bijzonderheden zijn voorlopig niet geweten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Rullecovenstraat in Borgloon kwam het tot een aanrijding tussen een auto en een tractor. Daarbij is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag, even voor 16 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem raakten gisterenavond drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij raakten een 18-jarig meisje en een 36-jarige vrouw gewond.

Hilde Albert overleden

Dinsdag 31 mei 2022
Zaterdag is Hilde Albert overleden. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Tongeren - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Tongeren - Andy Dauwe weg bij KSK TongerenAndy Dauwe trekt de deur achter zich dicht bij KSK Tongeren. Hij verkast naar Eendracht Termien.
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Tongeren - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Tongeren - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht
Marc Pierard uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Pierard Marc Dakwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Heurstraat.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Tongeren - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Tongeren - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)

Jeannine Bertrand overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Gisteren is Jeannine Bertrand overleden, de weduwe van Augustin Stulens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marino Baldewijns overleden

Zaterdag 28 mei 2022
Tongeren - Marino Baldewijns overledenOp 24 mei overleed Marino Baldewijns, de echtgenoot van Jeannine Marting. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Portefeuilles weg uit auto's

Zaterdag 28 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Hoeselt is ingebroken in twee auto's. Telkens werd een portefeuille gestolen. De inbraken zijn vanochtend vastgesteld.
Op 19 mei overleed Godelieve Van Leemput, de weduwe van Stany Claessens. Zij was 91 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf in Tongeren vonden plaats in besloten kring.

Suzanne Lowet overleden

Vrijdag 27 mei 2022
Tongeren - Suzanne Lowet overledenWoensdag is Suzanne Lowet overleden, de weduwe van Roger Tomsin. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Tongeren - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Tongeren - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jean Leroi overleden

Woensdag 25 mei 2022
Tongeren - Jean Leroi overledenOp 21 mei is Jean Leroi overleden, de echtgenoot van Annette Lambié. Hij was 85 jaar De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Daniel Schoemans overleden

Woensdag 25 mei 2022
Tongeren - Daniel Schoemans overledenZondag is Daniel Schoemans overleden, de echtgenoot van Maryse Dujardin. Hij was 65 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Geert Driesen overleden

Woensdag 25 mei 2022
Tongeren - Geert Driesen overledenMaandag is Geert Driesen overleden. Hij was 55 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Spouwen.

Robert Nijs overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Op 21 mei is Robert Nijs overleden, de levenspartner van Rose Timmermans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Tongeren - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.

Marleen Lussis overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Tongeren - Marleen Lussis overledenZondag is Marleen Lussis overleden, de echtgenote van Fonny Daerden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (17-18 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Marie-Josée Lambrechts overledenZondag is Marie-Josée Lambrechts overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Alphonse Franssen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Trinette Boelen overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Tongeren - Trinette Boelen overledenOp 21 mei overleed Trinette Boelen, de weduwe van de in 1996 gestorven Marcel Nijs. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Wendy Krawinckel overleden

Dinsdag 24 mei 2022
Tongeren - Wendy Krawinckel overledenOp 20 mei overleed Wendy Krawinckel. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag reed een vrouw met haar auto tegen een boom op de Maastrichtersteenweg in Riemst. Zij zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

Wietplantage opgedoekt

Dinsdag 24 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage opgedoektDe civiele bescherming heeft vandaag een wietplantage met 300 platen opgeruimd in een huis aan de Merestraat in Riemst. De politie heeft de bewoner gearresteerd.
Tongeren - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt zijn twee bromfietsers betrapt die onder invloed waren van drugs. Het betrof mannen van 32 en 37 jaar.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
Op de Bilzersteenweg is een auto gestolen. De diefstal werd gisterennamiddag gepleegd.

Tablet gestolen uit auto

Zondag 22 mei 2022
Tongeren - Tablet gestolen uit autoIn de Driehoekstraat is een tablet uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingeslagen. Op de Bilzersteenweg werd ook een poging om in te breken in een auto ondernomen.

Motorrijder in levensgevaar

Zondag 22 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 tussen Bilzen en Diepenbeek is vandaag een motorrijder tegen de vangrail beland na eerst twee voertuigen geraakt te hebben. Hij werd levensgevaarlijk gewond en is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskdunidge onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Tongeren - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Tongeren - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van BocholtIn de play-offs van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond de wedstriijd tegen Sezoens Bocholt verloren met 35-25. De ruststand was 20-14.
Tongeren - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Windhoos richt schade aan

Vrijdag 20 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft een windhoos deze namiddag schade aangericht in de Hardveldstraat. Er is schade aan daken en vier geparkeerde auto’s. In een tuin werd een bank weggeblazen en ook een grote boom begaf het onder de hevige wervelwind.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Tongeren - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Tongeren - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmorgen rond 7.15 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Tongeren. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Tongeren - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Openstaande belastingen geïnd

Donderdag 19 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Borgloon en Heers zijn vandaag voor ruim 9.000 euro aan openstaande belastingen en niet betaalde boetes geïnd. Het rijbewijs van drie bestuurders is voor acht dagen ingetrokken omdat zij gebruik maakten van hun gsm aan het stuur.

Over de kop na botsing

Donderdag 19 mei 2022
Op de Tongeresteenweg in Kortessem kwam het vandaag tot een aanrijding tussen twee auto's. Eén van de wagens ging na de klap over de kop. Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht: een zeventiger uit Tongeren en een vijftiger uit Knokke-Heist.

Muziekhandel failliet verklaard

Donderdag 19 mei 2022
De Ondernemersrechtbank heeft muziekhandel Danny Stuvers uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 juni ingediend worden.

Wind blaast pannen weg

Donderdag 19 mei 2022
Tjdens een onweersbui kwamen deze namiddag in Nerem pannen op het wegdek terecht. Dat was het geval in de buurt van de kerk en de voormalige school.

Paula Coopmans overleden

Donderdag 19 mei 2022
Dinsdag overleed Paula Coopmans, de weduwe van de in 2015 gestorven Albert Kellens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats nn de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Beemdstraat. Begroeting: maandag (18.15-18.45 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Tongeren - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.

Jens De Groote overleden

Donderdag 19 mei 2022
Tongeren - Jens De Groote overledenMaandg is Jens De Groote overleden. Hij was 38 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in rouwcentrum Theunissen in Zussen.
De Ondernemersrechtbank heeft reclamebureau Liberty Tourism uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 juni ingediend worden.

Ria Dessart overleden

Woensdag 18 mei 2022
Tongeren - Ria Dessart overledenMaandag is Ria Dessart overleden, de echtgenote van Johny Smets. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Arlette Peters overleden

Woensdag 18 mei 2022
Maandag is Arlette Peters overleden, de echtgenote van Freddy Janssen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uivaartzorg Driesen.

Victor Richerzhagen overleden

Woensdag 18 mei 2022
Maandag is Richard Richerzhagen overleden, de weduwnaar van Madeleine Frans. Hij was 83 jaar. Hij zal vrijdag (13 uur) bijgeplaatst worden bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Berg. Begroeting: donderdag (17-18 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lily Peters overleden

Woensdag 18 mei 2022
Tongeren - Lily Peters overledenMaandag is Lily Peters overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Willy Hellinx. Zij was 91 jaar en afkomstig van Berg. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genoelselderen. Begroeting: donderdag (10-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Schoenen gestolen

Dinsdag 17 mei 2022
Een vrouw stal maandag schoenen in een winkel in het T-forum. Via camerabeelden kon de kentekenplaat van haar auto achterhaald worden. De politie zocht de vrouw thuis op. De gaf de schoenen terug.
Tongeren - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Marie-Louise Royen overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Zondag is Marie-Louise Royen overleden, de echtgenote van Ludo Royen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Tongeren - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan Gillebroek in Borgloon is gisterenavond een brandende sigaret op een kledingstuk gevallen. De bewoonster werd bevangen door de rook en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Nestorine Wijnants overleden

Maandag 16 mei 2022
Op 11 mei is Nestorine Wijnants overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Op de Leopoldwal is ingebroken in een werfkeet. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Tongeren - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.

Willy Den Haese overleden

Maandag 16 mei 2022
Zaterdag is Willy Den Haese overleden, de echtgenoot van Marry Franssen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marc Heyerick overleden

Maandag 16 mei 2022
Tongeren - Marc Heyerick overledenOp 9 mei is Marc Heyerick overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Agnes Ponnet. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Tongeren - Vier aanwinsten voor V. 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft vier spelers aangetrokken voor komend seizoen: Schoenmaekers (Belisia Bilzen), Khaled (KSK Tongeren B), Dassen (Rekem) en Coenegrachts (Hoeselt).

Ongeval in Henisveldstraat

Zondag 15 mei 2022
In de Henisveldstraat liep een motorrijder deze namiddag zware verwondingen op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Tongeren - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)
Kort nieuws van bij de buren
Een motorrijdster is gisterenavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Oorsprongstraat en de Opeindestraat in Borgloon. Zij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Tongeren - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.

Vrouw zwaargewond bij ongeval

Zaterdag 14 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Schalkhovenstraat en de Hertstraat in Hoeselt botsten deze voormiddag twee auto's. Daarbij liep een vrouw zware verwondingen op.

Wei Yan Chiang overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Tongeren - Wei Yan Chiang overledenOp 5 mei overleed Wei Yan Chiang, de zaakvoerder van 'Le Mandarin'. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)

Hubert Lunskens overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Tongeren - Hubert Lunskens overledenOp 5 mei overleed in Houthalen de uit Tongeren afkomstige Hubert Lunskens, de echtgenoot van Ria Switten. Hij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Tongeren - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Vijf portefeuilles gejat

Vrijdag 13 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de kleedkamers van de sporthal aan de Europalaan in Hoeselt zijn vijf portefeuilles gestolen. De benadeelden zijn scholieren. De feiten zijn deze voormiddag gepleegd.

Diefstal op Grote Markt

Vrijdag 13 mei 2022
Dieven sloegen toe in een woning op de Grote Markt. Er is materiaal gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Tongeren - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Roodhooft overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Woensdag is Jef Roodhooft overleden, de echtgenoot van Truda Rynders. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van milieutechnieken RDL Investment uit Tongeren. Als curator is Gerrkens aangesteld. Schuldvorderingen  moeten uiterrlihk op 9 juni ingediend worden.

Vrouw (33) gewond bij botsing

Donderdag 12 mei 2022
Bij een aanrijding tussen een scooter en een autobus op de Maastrichtersteenweg is een 33-jarige vrouw geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.10 uur.
Vanochtens is aan de Romeinse Kassei een tractor gekanteld na een uitwijkmanoeuvre. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Gilbert Roosen overleden

Donderdag 12 mei 2022
Gisteren is Gilbert Roosen overleden, de echtgenoot van Alice Champagne. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uivaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Schilderwerken MCM failliet

Woensdag 11 mei 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van schilderwerken MCM uit Tongeren;, Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 9 juni ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drugsmateriaal ontdekt, twee arrestatiesGisteren werd in een woning aan de Maastrichtersteenweg in Riemst een opslag van hardware voor de aanmaak van synthetische drugs ontdekt. De aangetroffen installatie bestond uit ijzeren vaten, plastieken tonnen en enkele ketels.  Er werd eveneens ouder materiaal voor cannabisproductie aangetroffen. De site werd door de Civiele Bescherming ontmanteld. Er werden 2 personen gearresteerd. Het onderzoek wordt verdergezet door de FGP Limburg.

Fernande Radoes overleden

Woensdag 11 mei 2022
Tongeren - Fernande Radoes overledenOp 5 mei overleed Fernande Radoes, de weduwe van Raf Mangelschots. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Tongeren - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Walewyns overleden

Woensdag 11 mei 2022
Tongeren - Freddy Walewyns overledenOp 5 mei is Freddy Walewyns overleden, de partner van Lydia Buekers. Hij was 66 jaar en afkomstig van Widooie. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Jean Puissant overleden

Woensdag 11 mei 2022
Tongeren - Jean Puissant overledenMaandag is Jean Puissant overleden, de echtgenoot van Constance Stas. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaat in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).
Tongeren - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.

Francis Melaet overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Zondag is Francis Melaet overleden, de echtgenoot van Linda Vanoppen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Jeanine Jadot overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Tongeren - Jeanine Jadot overledenZondag is Jeanine Jadot overleden, de weduwe van Gilbert Milkers. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

José Houben overleden

Dinsdag 10 mei 2022
Tongeren - José Houben overledenOp 4 mei overleed José Houben. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)
Tongeren - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.

Tractor gestolen

Maandag 9 mei 2022
Aan de Sint-Truidersteenweg is een tractor gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Tongeren - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Lizy Daenen overleden

Maandag 9 mei 2022
Tongeren - Lizy Daenen overledenOp 6 mei is Lizy Daenen overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Viktor Doucet. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Inbraak in buitenverblijf

Zondag 8 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Nieuwe Baan in Hoeselt verschaften dieven zich toegang tot een buitenverblijf. De feiten zijn vandaag vastgesteld. Of de daders buit hebben gemaakt is niet geweten.
Tongeren - Play-offs handbal: Tongeren verliest bij ViséIn de play-offs van het handbal is Handbal Tongeren bij Visé gaan verliezen met 34-25.

Auto rijdt hekwerk stuk

Zondag 8 mei 2022
Tongeren - Auto rijdt hekwerk stukOp de Achtttiende Oogstwal heeft een automobilist het hekwerk aan een woning stukgereden. De bestuurder sloeg op de vlucht. Het ongeval gebeurde vanochtend, even voor half vier.
Tongeren - Philomène Vrancken overledenOp 3 mei is Philomène Vrancken overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Gisteren is Adolphine Vanheusden overleden, de weduwe van Albert Schoutende. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).
Tribunaliteiten
Tongeren - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Stevens overleden

Vrijdag 6 mei 2022
Op 2 mei is Patrick Stevens overleden, de echtgenoot van Anita Lahau. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Ivo Cuyx overleden

Donderdag 5 mei 2022
Tongeren - Ivo Cuyx overledenOp 2 mei is Yvo Cuyx overleden, de echtgenoot van Françine Lysens. Hij was 89 jaar en oud-voetballer van Cercle Tongeren. Begroeting: dinsdag 10 mei (18:30 - 19:00) in het Uitvaartcentrum Orye, Wellenstraat 27, Borgloon. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring.

Gaby Deploige overleden

Donderdag 5 mei 2022
Tongeren - Gaby Deploige overledenOp 1 mei is Gaby Deploige overleden, de echtgenote van Joseph Denayer. Zij was 85 jaar en afkomstig van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham.
Tongeren - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Man (79) gewond bij botsing

Woensdag 4 mei 2022
Een 79-jarige man uit Tongeren is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de N79 in Borgloon. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Martin Jacobs overleden

Woensdag 4 mei 2022
Maandag is Martin Jacobs overleden, de weduwnaar van de in 1989 gestorven Nelly Cuyx. Hj was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).
Tongeren - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Aan de Kastajewal is vandaag een graffitispuiter betrapt. Het betreft een 15-jarige uit Lanaken.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Sporting PeltIn de play-offs van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 29-27 verloren van Sporting Pelt.
Tongeren - Henri Fransen-Rassel overledenGisteren is Henri Fransen-Rassel overleden, de echtgenoot van Marleen Doll. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
In het damesvoetbal heeft Lommel Piringen geklopt met 2-0. Aan de rust leidde Lommel met 1-0. Maes en Vermeer maakten de doelpunten.
Tongeren - Eendracht Henis - Jeuk 2-3ZoomEendracht Henis heeft vanmiddag thuis met 2-3 verloren van Daring Huvo Jeuk.
Tongeren - KSK Tongeren B speelt gelijkKSK Tongeren B heeft bij Uikhoven VC 2-2 gelijk gespeeld.
Tongeren - Verlies voor 's HerenelderenDe eerste ploeg van 's Herenelderen heeft met 2-1 verloren van Gravelo. Ook de tweede ploeg verloor: tegen Smeermaas werd het 0-5.
Tongeren - Valencia Piringen - Godsheide 1-3Valencia Piringen heeft thuis met 1-3 verloren van Godsheide.
Tongeren - Sluizen verliest van KMR BiesenHeur-Sluizen heeft met 4-2 verloren van KMR Biesen.
Tongeren - KSK Tongeren - Houtvenne  0-2KSK Tongeren heeft de laatste wedstrijd van de competitie met 0-2 verloren van Houtvenne. De twee doelpunten vielen na de rust.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen