Het overige nieuws

Woninginbraak op Luikersteenweg

Woensdag 30 november 2022
Dieven drongen binnen in een woning aan de Luikersteenweg. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - St.-Gilliskelderke schenkt weer speelgoedZoomDankzij het initiatief van het bestuur van St.-Gilliskelderke dat voedselbedeling verzorgt voor minderbedeelden en de samenwerking met BB Ramen en Deuren (Hasseltsesteenweg) en hun personeel, kon weer veel speelgoed worden verzameld en verdeeld, zodat er weer talrijke kinderharten gevuld zijn...
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)

Nieuwe vennootschap: R.S.M.M.

Woensdag 30 november 2022
Robin Strauven uit Tongeren en Michiel Moies uit Heers hebben de besloten vennootschap R.S.M.M opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort de aankoop en renovatie van onroerende goederen met het oog op verhuur en eventuele verkoop.

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Mistig en koudEen krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht

Tom Suy overleden

Woensdag 30 november 2022
Tongeren - Tom Suy overledenZondag is Tom Suy overleden. Hj was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Josiane Broux overleden

Woensdag 30 november 2022
Tongeren - Josiane Broux overledenMaandag is in Bilzen Josiane Broux overleden, de echtgenote van Jos Schroeders. Zij was 64 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Baghdad failliet verklaard

Dinsdag 29 november 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Baghdad, een Tongerse groothandel in kleding, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 december ingediend worden.

Bijna 8.000 euro aan boetes geïnd

Dinsdag 29 november 2022
Tongeren - Bijna 8.000 euro aan boetes geïndZoomBij controles in Borgloon en Heers heeft de douane voor bijna 8.000 euro aan boetes geïnd. De auto's van twee bestuurders die hun boete niet konden betalen zijn tijdelijk in beslag genomen.

Roger Schoefs overleden

Dinsdag 29 november 2022
Tongeren - Roger Schoefs overledenOp 26 november is Roger Schoefs overleden, de weduwnaar van Marie-Ange Maquoi en de vriend van Roza Lehaen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Juwelen en geld ontvreemd

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Juwelen en geld ontvreemdIn een woning aan de Boomgaardstraat in Kortessem is gisteren ingebroken. Er werden juwelen en geld gestolen.

Verdronken in septische put

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Tongersteenweg in Borgloon is vanmiddag een man in een septische put gevallen en verdronken. Het slachtoffer is een tachtiger die de put aan het leegmaken was.
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Tongeren - Eregouverneur Vandermeulen overledenZoomOp zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Lormans overleden

Maandag 28 november 2022
Tongeren - Philomène Lormans overledenZaterdag is Philomène Lormans overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Joseph Meyers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Volleybal: Datovoc - Bissegem 3-0

Zondag 27 november 2022
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Bissegem 3-0In nationale 1 dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Bissegem geklopt met 3-0. Datovoc staat zesde in de stand.
Tongeren - WK 2022: België verliest van MarokkoOp het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Drie dagen gestoord treinverkeerVolgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).

Godsheide - Unico Tongeren 1-2

Zaterdag 26 november 2022
Tongeren - Godsheide - Unico Tongeren 1-2In derde provinciale A heeft Unico Tongeren vanavond met 1-2 gewonnen in Godsheide.

KSK Tongeren wint van Lyra-Lierse

Zaterdag 26 november 2022
Tongeren - KSK Tongeren wint van Lyra-LierseIn Tweede Afdeling heeft KSK Tongeren met 2-0 gewonnen van Lyra-Lierse.

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Volgende week kouderEen storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Tongeren met 6-2 verloren van Solona Ranst.

Mathieu Jansen overleden

Vrijdag 25 november 2022
Tongeren - Mathieu Jansen overledenWoensdag is Mathieu Jansen overleden, de echtgenoot van Finneke Schoenaers. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: woensdag (19-20 uur.).

Martha Ramaekers overleden

Vrijdag 25 november 2022
Tongeren - Martha Ramaekers overledenWoensdag is Martha Ramaekers overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Joseph Rome. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Voedingskabels gestolen op werf

Donderdag 24 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Merlotlaan in Hoeselt zijn voedingskabels gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Zuster Elisa Duchateau overleden

Donderdag 24 november 2022
Tongeren - Zuster Elisa Duchateau overledenDinsdag is zuster Elisa Duchateau overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Tongeren - WK voetbal: België verslaat CanadaIn zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...

Denise Rondelez overleden

Woensdag 23 november 2022
Tongeren - Denise Rondelez overledenMaandag is Denise Rondelez overleden, de weduwe van Willy Van Even. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Geen massa-immigratie van moslims

Woensdag 23 november 2022
Vandaag gelezen
Christenen vormen de grootste groep onder de nieuwkomers in Vlaanderen: 38 procent is christen, 27 procent is vrijzinnig of gelooft niet, 26 procent is moslim. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een massa-immigratie van moslims zoals sommigen beweren. (Kerk & leven)
Het is maar dat je 't weet
In 2020 volgde 51% van de werknemers van bedrijven en instellingen een voortgezette beroepsopleiding. Dat zijn opleidingen die deels door de werkgever worden bekostigd en gericht zijn op het vergroten van de competenties van de werknemer. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van de bevraging van permanente beroepsopleiding die Statbel organiseerde bij meer dan 3.000 Belgische bedrijven. De financiële sector neemt de leiding als werkgever met het hoogste percentage werknemers dat een voortgezette beroepsopleiding volgt. Bedrijven met 10 tot 49 werknemers bieden verhoudingsgewijs minder voortgezette beroepsopleidingen aan. (Bron: Statbel)

Fons Schepers overleden

Woensdag 23 november 2022
Tongeren - Fons Schepers overledenMaandag is Fons Schepers overleden, de echtgenoot van Gerda Molenaers. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.45-20.15 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Bedrijfsnieuws
Tien studenten van Hogeschool PXL in Hasselt gaan de kans krijgen om te zetelen in het directiecomité van tien Limburgse bedrijven. Dat is een initiatief van PXL en werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Met de samenwerking willen PXL en Voka het Limburgse bedrijfsleven en het hoger onderwijs nauwer met elkaar verbinden. “De studenten leren op die manier meedraaien in het hart van een bedrijf”, zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg en Hogeschool PXL werken al 20 jaar samen.

Royal Donuts failliet verklaard

Dinsdag 22 november 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag Royal Donuts uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 december ingediend worden.

Lutgard Scheepers overleden

Dinsdag 22 november 2022
Tongeren - Lutgard Scheepers overledenZondag is Lutgard Scheepers overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Het Limburgse parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en aan het stuur. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken.

Bijzetvuurtje vat vlam

Maandag 21 november 2022
In een pand aan de Hasseltsesteenweg vatte vanmorgen een bijzetvuurtje vlam. De brandweer heeft de ruimte geventileerd.

Auto in veld beland

Maandag 21 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Martinusstraat in Heers is zaterdagnamiddag een auto in een veld beland. De bestuurster, een vrouw uit Borgloon, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Project voor bevraging van WZC-bewonersZoomVanaf 2023 kunnen bewoners van Vlaamse woonzorgcentra hun mening geven over hoe zij de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits.
Verschillende woonzorgcentra organiseren vandaag al gelijkaardige initiatieven, elk met hun eigenheid. Vlaanderen kiest nu de weg van meer wetenschappelijke uniformiteit en ondersteunt de woonzorgcentra in deze bewonersparticipatie. Ook worden de onderlinge vergelijking en transparante bekendmaking van (…) Het hele nieuwsbericht

Match stilgelegd door diarree

Maandag 21 november 2022
Tongeren - Match stilgelegd door diarreeDe wedstrijd van afgelopen weekend tussen Cappellen en KSK Tongeren werd zeven minuten onderbroken omdat een lijnrechter met diarree kampte.

Kevin Vandebosch overleden

Maandag 21 november 2022
Tongeren - Kevin Vandebosch overledenOp 17 november is Kevin Vandebosch overleden. Hij was 31 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Vliermaalroot.

Jef Lenaers overleden

Maandag 21 november 2022
Tongeren - Jef Lenaers overledenOp 16 november overleed Jef Lenaers, de weduwnaar van Maria Gielen. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Piringen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Werm.
72 procent van de Belgische bevolking woont binnen een straal van 5 km van een oprit van een autosnelweg, 91% binnen een straal van 10 km en 99 procent binnen een straal van 20 km. Er zijn slechts twee Belgische gemeenten waar de bevolking verder dan 20 km woont van de dichtstbijzijnde oprit van een snelweg: Hamont-Achel en Vresse-sur-Semois. (Statbel)
Tongeren - Damesvoetbal: STVV C - Tongeren 1-0In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 1-0 verloren van STVV C. Na tien wedstrijden staat Tongeren laatste in de stand met 0 punten en een doelpuntensaldo van 3/52.

Weg met aanhangwagen

Zondag 20 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen gisteren met een aanhangwagen aan de haal op de Visésteenweg in Riemst. In de Sint-Maartenstraat werd een inbraakpoging in een woning ondernomen.

Gelijkspel voor 's Herenelderen B

Zondag 20 november 2022
Tongeren - Gelijkspel voor 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale heeft Victoria 's Herenelderen B thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen Zwaluwen Vechmaal B.

Unico B verliest van Riemst

Zondag 20 november 2022
Tongeren - Unico B verliest van RiemstIn Vierde Provinciale heeft Unico Tongeren B met 0-1 verloren van Riemst Vooruit. 

Thuisverlies voor Henis

Zondag 20 november 2022
Tongeren - Thuisverlies voor HenisZoomEendracht Henis heeft, thuis tegen KF Smeermaas, de punten niet thuis kunnen houden: 1-2.

Unico Tongeren wint bij Godsheide

Zondag 20 november 2022
Tongeren - Unico Tongeren wint bij GodsheideIn Derde Provinciale is Unico Tongeren met 1-2 gaan winnen bij Godsheide.
Tongeren - 's Herenelderen verliest bij DiepenbeekIn Tweede Provinciale heeft Victoria 's Herenelderen een nederlaag geleden bij FC Diepenbeek: 1-0.

KSK Tongeren speelt gelijk

Zondag 20 november 2022
Tongeren - KSK Tongeren speelt gelijkKSK Tongeren is bij Cappellen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Bij de rust was het nog 1-0. In de tweede helft scoorden Elvis Mehanovic en Lance Voorjans voor KSK. Een verslagje uit Tongerse hoek:
Regen, een vettig veld en veel strijd. De eerste helft was in evenwicht maar het was Cappellen dat als eerste kon scoren. Een bal op de paal van Jungschleger zorgde nog bijna voor gelijke stand aan rust.
Vrij vroeg in de tweede helft was het Mehanovic die ons op gelijke hoogte bracht. Hierna was SKT veruit de beste ploeg tot er een onderbreking nodig was voor het scheidsrechterstrio. Hierna nam Cappellen plots over en scoorde het de 2-1. We leken met nul punten naar huis te moeten tot Voorjans in minuut 93 de bal van buiten de 16 in de haak trapte. Een felbevochten maar terecht punt op het veld van nummer 4! Volgende week nemen we het zaterdag thuis op tegen Lyra-Lierse.
Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vraagt de gemeentebesturen om voor oudejaarsnacht een verbod op het afsteken van vuurwerk en aanverwante op te leggen. Het afsteken van vuurwerk loopt immers niet altijd even goed af voor mens of dier. Elk jaar leidt het tot ongelukken met materiële schade tot gevolg. Soms geraken mensen ook gewond. Naast het materieel en menselijk leed, heeft het afsteken van vuurwerk ook dierenleed tot gevolg, zegt de minister. Hij roept alle steden en gemeenten dan ook op om binnen hun bevoegdheden vuurwerk op oudejaarsavond te bannen.
Het is maar dat je 't weet
Een groeiend aantal gezinnen in Limburg doet een beroep op de armoedevereniging Sint-Vincentius voor het komende Sinterklaasfeest. De vereniging schat dat het aantal gezinnen dat daarvoor komt aankloppen met 10 tot 20 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor het eerst zijn daar ook gezinnen met tweeverdieners bij.
De Sint-Vincentiusvereniging telt 37 lokale afdelingen in Limburg. Samen ondersteunen ze het jaar rond gezinnen en alleenstaanden die niet breed hebben of in armoede leven. Tijdens de Sinterklaasperiode zamelt de vereniging speelgoed in en verdeelt dat dan over de gezinnen die er nood aan hebben. (Radio 2)
Het is maar dat je 't weet
Onverwachte uitgaven doen is moeilijk voor meer dan een Belg op vijf. In Brussel en Wallonië is respectievelijk 35,7% en 32,9% van de bevolking niet in staat om een onverwachte uitgave te doen, terwijl dat in Vlaanderen 14% is. Bovendien kan meer dan een Belg op tien het zich niet veroorloven om beschadigde of versleten meubels te vervangen (14,4%), om regelmatig deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten (11,1%) of om wekelijks een bedrag uit te geven voor persoonlijke behoeften (11,9%). (Statbel)

Tongeren B wint van Herderen-Millen B

Zaterdag 19 november 2022
Tongeren - Tongeren B wint van Herderen-Millen BIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B vanavond Herderen-Millen B verslagen met 2-0.

Zaalvoetbal: Wellen - Tongeren 4-3

Zaterdag 19 november 2022
Tongeren - Zaalvoetbal: Wellen - Tongeren 4-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Tongeren met 4-3 verlorrn van U. Wellen. Na acht wedstrijden staat FT Tongeren negende in de stand met 6 punten.

Moeilijk jaar voor bioscoopzalen

Zaterdag 19 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 telde ons land 75 vestigingen die als hoofdactiviteit de uitbating van een cinematografische projectiezaal hebben. Er waren 7.453.797 toeschouwers. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van 2020 (5.538.934 toeschouwers). Ten opzichte van 2019 (19.877.878 toeschouwers) blijft dit nog steeds een daling met 63%. Ook de bruto ontvangsten exclusief BTW stegen naar 64,9 miljoen euro, een stijging van 44% ten opzichte van 2020 (45,0 miljoen) maar ook nog steeds een sterke daling ten opzichte van 2019 (160,2 miljoen). Het Vlaams Gewest was goed voor 46% van de toeschouwers, het Brussels Gewest voor 17% en Wallonië ten slotte voor 37% van het aantal toeschouwers. (Statbel)
De huidige turbulente economische situatie met de hoge energie- en grondstoffenprijzen zet extra druk op de financiële situatie van de Vlaamse ondernemingen. Om de Limburgse ondernemingen te helpen in deze huidige energiecrisis en hen voor te bereiden op de klimaatuitdaging en duurzame energietransitie, gaat de Vlaamse Regering akkoord met een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro. Met deze extra middelen kan de LRM via het product (…) Het hele nieuwsbericht

Koud weekend

Vrijdag 18 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Koud weekendEen storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Beboet voor kale banden

Vrijdag 18 november 2022
Tongeren - Beboet voor kale bandenDe bestuurder van een vrachtwagen waarvan de keuring vervallen is en waarvan twee banden kaal waren moest gisteren een boete van 5.560 euro betalen. De politie trok ook het rijbewijs van vijf bestuurders in die gsm'den aan het stuur.

Familie-uitstap bij de wolven

Vrijdag 18 november 2022
Tongeren - Familie-uitstap bij de wolvenZoom"Welkom Wolf" heeft vandaag unieke beelden vrijgegeven van een wildcamera op een grasland in Helchteren. De beelden zijn afgelopen nacht rond half twaalf gemaakt. Op de wildcamera van Robby Scheelen zijn 12 van de 13 wolven van de Limburgse roedel samen te zien.
Zelfs binnen de militaire domeinen is het niet eenvoudig om alle wolven samen op de foto te krijgen, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". Af en toe slaagt het cameranetwerk van ANB/INBO daarin. Maar het is zeer uitzonderlijk - en zelfs voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vanaf 1 januari 2023 wordt de bijdrage van de gelovigen bij kerkelijke huwelijken en uitvaarten in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de bisdommen Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt opgetrokken naar 300 euro. De stijging met 25 euro tegenover het huidige bedrag, van kracht sinds januari 2019, is onder meer het gevolg van de inflatie, oplopende energierekeningen en andere kosten eigen aan het kerkgebouw.

'Geld maakt de sport kapot'

Vrijdag 18 november 2022
Vandaag gelezen
Tongeren - 'Geld maakt de sport kapot'De Duitse bisschop Stefan Oster, naar eigen zeggen in zijn jeugd een begenadigde voetballer én al jaren supporter van Bayern München, heeft ernstige bedenkingen heeft bij het WK voetbal in Qatar. "Het wordt de komende weken gespeeld in een woestijn, waar uiteraard geen gras groeit. Dat illustreert volgens hem bij uitstek hoe de sport almaar sterker ten prooi is aan de commercialisering. Het maakt duidelijk dat geld alles domineert en dat de wereldvoetbalbond FIFA gedreven wordt door hebzucht. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Annelies Pommé overleden

Vrijdag 18 november 2022
Tongeren - Annelies Pommé overledenWoensdag is Annelies Pommé overleden, de weduwe van Heinz Braun. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jean Fransen overleden

Vrijdag 18 november 2022
Tongeren - Jean Fransen overledenOp 15 november is Jean Fransen overleden, de weduwnaar van Catharina Vandelaer. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

300 muzikanten op een podium

Vrijdag 18 november 2022
Tongeren - 300 muzikanten op een podiumZoomOp zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van het cultureel centrum CCHA in Hasselt. Vijf Limburgse koren, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest, brengen dan het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Praat eens met je koe

Donderdag 17 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Aan de Universiteit Maastricht en het NL-Lab in Amsterdam werken onderzoekers, biologen en dataspecialisten aan de ontwikkeling van een "koeienvertaalapp" voor de smartphone. Die zou de signalen van een koe moeten vertalen in het Nederlands of Engels, waarna de toehoorder ook zou kunnen "terugpraten" in de taal van de koe zelf. Dat zou moeten leiden tot een betere communicatie tussen boer en koe en vervolgens tot een verbeterde leefomstanigheid voor het dier. (Bron: De Volkskrant)

Babs Sartorius overleden

Donderdag 17 november 2022
Tongeren - Babs Sartorius overledenOp 13 november is Babs Sartorius overleden, de echtgenote van Rob Nelemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay.

Carpoolparkings worden gereinigd

Donderdag 17 november 2022
Tongeren - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Op die parkings geldt dan van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u een parkeerverbod.
Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren.  In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november reinigt het agentschap de carpoolparkings  Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.

Rustpauze voor gedeputeerde Lambrechts

Donderdag 17 november 2022
Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van o.m. Milieu en Klimaat, Onderwijs, Veiligheid, Waterbeheer en Mobiliteit, neemt op doktersadvies rust, minstens tot en met 1 januari 2023. Dat heeft het provinciebestuur vandaag bekendgemaakt. Lambrechts: "Het is een feit dat ik in het rood ben gegaan en te lang alle signalen heb genegeerd. Mijn arts heeft mij met de neus op de feiten moeten drukken. Op zijn advies zal ik mijn activiteiten drastisch moeten terugschroeven. Het leven, mijn familie, mijn vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Leduc overleden

Donderdag 17 november 2022
Tongeren - Mariette Leduc overledenOp 13 november is Mariette Leduc overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Joseph Kelles. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Albert Hansen overleden

Donderdag 17 november 2022
Tongeren - Albert Hansen overledenIn WZC Kristallijn in Grote-Spouwen is Albert Hansen overleden. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Man (57) gewond bij botsing

Woensdag 16 november 2022
Een 57-jarige man uit Tongeren is deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen. Het ongeval gebeurde op de Boudewijnlaan in Hasselt.

Vijf gsm'ende chauffeurs betrapt

Woensdag 16 november 2022
Tongeren - Vijf gsm'ende chauffeurs betraptDe politie heeft vandaag vijf chauffeurs betrapt die van hun gsm gebruik maakten aan het stuur. Eén van hen had geen rijbewijs. De anderen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

'De kanarie in de koolmijn'

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tussen 1973 en 2018 verminderde het gemiddelde aantal zaadcellen bij mannen wereldwijd met meer dan 50 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder leiding van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Icahn School of Medicine in New York.
Sinds 1972 daalde het gemiddelde aantal zaadcellen elk jaar met ongeveer 1 procent, aldus de onderzoekers. Maar sinds (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (17) gewond bij botsing

Woensdag 16 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormidag botsten een auto en een 17-jarige bromfietser in de Helstraat in Kortessem. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Niet bang zijn voor een wolf...

Woensdag 16 november 2022
Tongeren - Niet bang zijn voor een wolf...Zoom...ook al passeert hij door je tuin. Dat zegt het Natuurhulpcentrum (NHC) naar aanleiding van de hysterische berichten over een wolf die over een weide in de buurt van woningen loopt. Het NHC: "Er duiken af en toe beelden op van wolven die 's ochtends of 's avonds doorheen tuinen lopen. Net zoals elk ander wild dier is het normaal dat dieren soms door tuinen passeren. Ze doen dit trouwens al 5 jaar, dagelijks, maar zeker jonge dieren zijn vaak wat vroeger of later actief dan gemiddeld. Met 9 opgroeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en winderig

Woensdag 16 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig en winderigEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland is de sturende motor voor het weer in onze streken. Storingen en buien bereiken onze regio met de regelmaat van de klok, maar tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. Bij momenten staat er veel wind en de temperaturen gaan stilaan omlaag. In het weekend blijven de maxima onder 10 graden.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar er komen stilaan stapelwolken opzetten die rond en kort na de middag enkele lokale buien lossen. Later in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Sidhu

Woensdag 16 november 2022
Manjodh Singh (25) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Sidhu opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van dag- en nachtwinkels, krantenwinkels en wed- en/of gokkantoren.

Registreer je bij De Watergroep

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Wordt er in je straat een lek vastgesteld of is er storing in het waterleidingnetwerk? Dan brengt De Watergroep je graag proactief op de hoogte via een e-mail of sms. In dat bericht vermeldt ze wat er precies aan de hand is, hoe lang de storing zal duren en wanneer de situatie terug genormaliseerd is. Wil je deze updates ontvangen? Dan kan je je gegevens toevoegen via de klantenzone op de website van De Watergroep

Marie-Louise Mesotten overleden

Dinsdag 15 november 2022
Tongeren - Marie-Louise Mesotten overledenGisteren is in Koninksem Marie-Louise Mesotten overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Jacqui Fréson. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ongeval op Visésteenweg

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Visésteenweg in Riemst. Daarbij is één gewonde gevallen.

Weg met bouwmaterialen

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben bouwmaterialen gestolen in de Hooilingenstraat in Hoeselt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Twee dertigers gewond bij ongeval

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Twee fietsende dertigers zijn gewond geraakt bij een ongeval met een auto. Het ongeval gebeurde gisteren op de Tongersesteenweg in Borgloon.

Bestuurder elektrische step gewond

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Daalhofstraat in Borgloon raakten een auto en de 55-jarige bestuurder van een elektrische step in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Week van het afvalteam

Maandag 14 november 2022
Tongeren - Week van het afvalteamZoomOp de stelplaats van Limburg.net in Beringen kregen de afvalophalers vandaag een cadeautje in het kader van de Week van het afvalteam. Deze Vlaamse campagne benadrukt dit jaar de topprestaties van de afvalophalers want wat zij doen is topsport. De afvalophalers van Limburg.net lopen dagelijks gemiddeld 8,37 km en ze tillen natuurlijk ook wat gewicht. Om dat in de kijker te zetten, werden ze vandaag in Beringen getrakteerd op een massage, een receptie en een presentje. Limburg.net roept iedereen op om hun afvalteam te bedanken via een tekening aan het raam of op de afvalzak. Een dikke duim mag ook!
Week van het afvalteamWeek van het afvalteam
Zoom

Kijk eens naar dat Gezondheidskompas

Maandag 14 november 2022
Vlaanderen zet sterk in op preventie en het bevorderen van de gezondheid van burgers met tal van initiatieven. Een gezonde levensstijl of het vroegtijdig ontdekken van problemen kan heel wat gezondheidsrisico’s of zware problemen voorkomen. In samenwerking met de Diabetes Liga en op initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid werd het ‘Gezondheidskompas’ ontwikkeld. Via een online webapplicatie op gezondheidskompas.be (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt in op vrachtwagen

Maandag 14 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Sint-Huibrechts-Hern (Hoeselt) is vanmorgen een auto ingereden op een vrachtwagen. Daarbij vielen twee gewonden. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Fina Knaepen overleden

Maandag 14 november 2022
Tongeren - Fina Knaepen overledenZaterdag is Fina Knaepen overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Paul Valles. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Basketbal: Tongeren - Nijvel 76-84

Maandag 14 november 2022
In mannen topdivisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 76-84 verloren van Nijvel.

Volleybal: Dato - Michelbeke 3-0

Maandag 14 november 2022
Tongeren - Volleybal: Dato -  Michelbeke 3-0In nationale 1 dames van het volleybal heeft Dato Tongeren Michelbeke geklopt met 3-0.

Vader Abraham overleden (2)

Zondag 13 november 2022
Tongeren - Vader Abraham overleden (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

V. 's Herenelderen A speelt gelijk

Zondag 13 november 2022
Tongeren - V. 's Herenelderen A speelt gelijkVictoria 's Herenelderen A heeft thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen Daring Huvo Jeuk. Aan de rust was de stand 0-2. Jeuk liep uit tot 1-4 maar in de toegevoegde tijd scoorde 's Herenelderen nog drie keer. 

Actievoerders houden niet op

Zondag 13 november 2022
Tongeren - Actievoerders houden niet opZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Unico Tongeren B

Zondag 13 november 2022
Tongeren - Verlies voor Unico Tongeren BUnico Tongeren heeft met 2-1 verloren van E. Mechelen-Bovelingen/Opheers.
Tongeren - Henis stevig onderuit bij WiemismeerZoomEendracht Henis heeft met 6-0 verloren bij Zwaluwen Wiemismeer;

Unico Tongeren verslaat Heers

Zondag 13 november 2022
Tongeren - Unico Tongeren verslaat HeersUnico Tongeren heeft vanmiddag met 0-2 gewonnen van Heers VV.

Kwart werknemers werkt parttime

Zondag 13 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werkte 26,5% van de medewerkers in deeltijd. Deeltijdwerk betreft 42,1% van de vrouwelijke werknemers en 11,6% van de mannelijke werknemers. Viervijfdetijdswerk is de meest populaire deeltijdregeling, zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor vrouwelijke werknemers zijn de belangrijkste redenen om in deeltijd te werken 'zorg voor kinderen of afhankelijke personen' (24,6%), gevolgd door 'andere persoonlijke redenen' (24,1%) en 'geen voltijdse baan kunnen vinden of uw baan is niet voltijds aangeboden' (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Tongeren B

Zaterdag 12 november 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Tongeren BIn Vierde Provinciale is KSK Tongeren B bij Eigenbilzen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

KSK Tongeren wint van Beerschot

Zaterdag 12 november 2022
Tongeren - KSK Tongeren wint van BeerschotKSK Tongeren heeft vanavond Beerschot verslagen met 2-1. Een verslag uit Tongeren:
Beerschot speelde absoluut niet op het niveau van een ploeg die laatst gerangschikt staat, een pluim voor hen. Tongeren had het moeilijk maar kwam na een knappe aanval op voorsprong via Spailier. In de tweede helft counterde de club goed en scoorde Mehanovic de 2-0. De derde treffer hing in de lucht maar het was Beerschot dat vlak voor affluiten het nog spannend maakte via een aansluitingstreffer. 

KMR Biesen B - 's Herenelderen B 3-1

Zaterdag 12 november 2022
Tongeren - KMR Biesen B - 's Herenelderen B 3-1Victoria 's Herenelderen B heeft vanavond met 3-1 verloren van KMR Biesen B.

Jef Swennen overleden

Zaterdag 12 november 2022
Tongeren - Jef Swennen overledenOp 8 november is Jef Swennen overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Krijgen we een strenge winter?

Zaterdag 12 november 2022
Tongeren - Krijgen we een strenge winter?Zoom'Brengt Sint-Maarten zonneschijn, 't zal een koude winter zijn'.
Als we deze oude weerspreuk moeten geloven dan krijgen we een strenge winter. Want gisteren, op Sint-Maarten, kregen we mooi weer met een prachtige zonsondergang. (Foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Ondanks de populariteit van Sint-Niklaas en de opmars van de kerstman, blijft Sint-Maarten (Sinte-Mette) populair als volksheilige. Over de echte ontstaansgeschiedenis van het Sint-Maartenfeest wordt veel gespeculeerd.
Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Na het zingen van de Sint-Maartenliedjes en nadat de kinderen hun geschenk hebben ontvangen van Sint-Maarten, keert hij volgens de traditie terug naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto over de kop in Piringen

Vrijdag 11 november 2022
Tongeren - Auto over de kop in PiringenVanavond is een auto over de kop gegaan in de Mombeekstraat in Piringen. Daarbij raakten twee vrouwen gewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Droog tot maandag

Vrijdag 11 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Droog tot maandagAlvast tot maandag in de late namiddag blijft een hogedrukgebied het weer bepalen in onze streken met aangename maxima, maar wel koude nachten. Na de doortocht van een storing op maandagavond wordt het wisselvallig en iets koeler. De nachten worden dan wel weer wat zachter.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting en kan ze nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en het blijft uiteraard droog. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Studio 2

Vrijdag 11 november 2022
Leora Casteleyn (30) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Studio 2 opgericht met zetel aan de Neremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en het ontwerpen van bouwplannen, binnenhuisinrichtingen, meubelontwerp en grafische ontwerpen.

Vader Abraham overleden

Vrijdag 11 november 2022
Tongeren - Vader Abraham overledenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Irma Hansen overleden

Vrijdag 11 november 2022
Tongeren - Irma Hansen overledenWoensdag is in Vreren Irma Hansen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Pierre Stassart. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
22,9 procent van de Vlaamse huishoudens heeft geen auto tegenover 25 procent van de Waalse en 53,7 procent van de huishoudens in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 47,1 procent van de Belgische huishoudens heeft één auto, 20,3 procent heeft er twee en 5,6 procent meer dan twee. De cijfers slaan op 2021. (Statbel).

Kamal zoekt Limburgse ondernemers

Vrijdag 11 november 2022
Radio en TV
Tongeren - Kamal zoekt Limburgse ondernemersZoomVoor het derde seizoen van Andermans Zaken zoekt Kamal Kharmach gepassioneerde Limburgse ondernemers bij wie de zaken niet zo goed gaan. Dat mogen eenmanszaken zijn, familiebedrijven, ambachten, winkels, maar evengoed een vzw … Alles is mogelijk. Andermans Zaken is een tv-programma op één waarin Kamal Kharmach ondernemers en organisaties die in slechte papieren zitten, begeleidt naar een betere toekomst. Kamal is zelf ondernemer en docent economie en hij laat zich bijstaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Boeren betalen 1/3 meer voor grondhuur

Donderdag 10 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 betaalden Belgische boeren een derde meer voor grondhuur dan in 2011. Vorig jaar moest een Belgische landbouwer gemiddeld 322 €/ha per jaar betalen voor de huur van akkerland en 280 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van landbouwgrond van akkerland met 33% gestegen en die van grasland met 21%. De prijsstijging is het belangrijkst in Vlaanderen. (Statbel)

Zeventiger gewond bij botsing

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam het tot een frontale aanrijding tussen twee auto's in de Bergstraat in Borgloon. Daarbij is een zeventiger gewond geraakt.

3 promille alcohol in het bloed

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle is een veertiger uit Hoeselt betrapt met 3 promille alcohol in het bloed. In zijn auto werd cocaïne aangetroffen. De man kon geen verzekeringsbewijs oor zijn auto voorleggen. Bij een huiszoeking bij de man werden onder meer verboden anabole steroïden gevonden.

Chef-kok Lucie Ory failliet verklaard

Donderdag 10 november 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft de Tongerse chef-kok Lucie Ory failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 december ingediend worden.

GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!

Donderdag 10 november 2022
Tongeren - GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!ZoomWie volgende week betrapt wordt op gsm-gebruik aan het stuur is zijn rijbewijs voor een periode van acht dagen kwijt. Bovendien zal hij/zij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft parket Limburg vanmiddag bekendgemaakt.
“Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Het is duidelijk een hardnekkig probleem," aldus het parket. "Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk." Vandaar deze actie, dus. (Foto Pexels)
Kort nieuws van bij de buren
De rechter heeft een veertiger veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur omdat hij meerdere diefstallen pleegde in het containerpark in Hoeselt. De man werd herkend op camerabeelden.

Bestelwagen en auto botsen

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de hoek van de Hoepertingenstraat en de Sint-Truidersteenweg in Borgloon botsten gisterennamiddag een bestelwagen en een auto. Daarbij viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto rijdt tegen geparkeerd voertuig

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Daalhofstraat in Borgloon is een auto tegen een geparkeerd voertuig gereden. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

V. 's Herenelderen wint Expo Line Cup

Donderdag 10 november 2022
Tongeren - V. 's Herenelderen wint Expo Line CupVictoria 's Herenelderen heeft de Expo Line Cup 2022 gewonnen door Vlijtingen met 4-2 te verslaan. Vaelen scoorde drie keer. Het andere doelpunt werd gescoord door Caelen.

Uitslag Vechmaal - Unico behouden

Donderdag 10 november 2022
Tongeren - Uitslag Vechmaal - Unico behoudenDe uitslag van de wedstrijd Vechmaal B - Unico Tongeren B, die op 29 oktober na 75 minuten werd gestaakt bij een 0-2 stand, blijft behouden. Loncke had de twee doelpunten gemaakt.

Louisa Vandergeeten overleden

Woensdag 9 november 2022
Gisteren is Louisa Vandergeeten overleden, de weduwe van Felix Melchior. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de kapel van de Kleine Kasteeltjes aan de Koninksemsteenweg.

André Hoedemaekers (104) overleden

Woensdag 9 november 2022
Tongeren - André Hoedemaekers (104) overledenOp 7 november is André Hoedemaekers overleden, de weduwnaar van de in 1964 gestorven Cornelia Jans en van de in 2001 overleden Alice Thys. Hij was 104 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.  Begroeting: vrijdag (17.30-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Marina Neven overleden

Woensdag 9 november 2022
Tongeren - Marina Neven overledenOp 6 november is Marina Neven overleden, de echtgenote van Rudy Goffart. Zij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Beemdstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Jozefa Leus overleden

Woensdag 9 november 2022
Tongeren - Jozefa Leus overledenGisteren is Jozefa Leus overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Justin Deziron. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Widooie. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo.

Minder Belgen weduwe of weduwnaar

Woensdag 9 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 verloren 41.885 personen hun echtgenoot en werden zo weduwe of weduwnaar: 69,1% vrouwen en 30,9% mannen. Het aantal verweduwingen daalde met 7,3% ten opzichte van het COVID-19-jaar 2020 ; ten opzichte van 2019 was er een lichte stijging. Ten opzichte van de pre-COVID-jaren 2019, 2018 en 2017 blijft het Belgische cijfer verweduwingen wel aan de hoge kant met respectievelijk + 5,6%, +3,9% en +4,1% meer verweduwingen in 2021. Meer dan de helft van de weduwen en weduwnaars was ouder dan 75 jaar (55,1%). (…) Het hele nieuwsbericht

'Vrouwen zijn geen puppy's'

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
Vrouwen zijn een geschenk. God heeft de man niet geschapen en hem daarna een puppy gegeven om mee te spelen. Hij heeft man en vrouw geschapen als gelijken. (Paus Franciscus op Kerknet)

Roger Jans overleden

Dinsdag 8 november 2022
Tongeren - Roger Jans overledenZondag is Roger Jans overleden, de echtgenoot van Gilberte Stas. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Björn Rosmeulen overleden

Dinsdag 8 november 2022
Tongeren - Björn Rosmeulen overledenOp 3 november is Björn Rosmeulen overleden. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag 15 november (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Zonnig en zacht

Dinsdag 8 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Zonnig en zachtNa de doortocht van een storing op woensdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt dan stabiel en rustig weer met vrij veel zon. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar, maar de nachten worden kouder en er is kans op nevel en lokaal mist.
Vandaag staat er een strakke zuidelijke wind met windstoten tot 50 km/u. Wolkenvelden wisselen af met enkele opklaringen. Er is ook ruimte voor de zon, al zijn de wolken vaak in de meerderheid. Tot de avond blijft het, op een enkele bui in (…) Het hele nieuwsbericht

Maggy Surinx overleden

Dinsdag 8 november 2022
Zondag is Maggy Surinx overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Albert Thijs. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Lizzy-Anne Van Samang

Dinsdag 8 november 2022
Tongeren - Lizzy-Anne Van SamangOp 5 november is Lizzy-Anne Van Samang overleden, de partner van Patrick Jans. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Geen stipte treinen?

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
"Wanneer het slecht gaat met de trein, gaat het slecht met de samenleving."
(Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant)
Tongeren - 40 maanden cel gevorderd voor dealersHet Openbaar ministerie heeft 40 maanden cel en een boete van 16.000 euro gevorderd tegen twee twintigers die drugs aan de man brachten in het Pliniuspark. Eén van hen bleef ook ter zitting de feiten ontkennen. De advocaat van één betichte vroeg een straf met uitstel, de andere drong aan op een werkstraf. Op 28 november wordt er vonnis geveld. (PG)

Rijdt uw bus woensdag?

Maandag 7 november 2022
Woensdag is er op initiatief van de vakbonden een stakingsactie in het land. Die kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. Wat De Lijn betreft kan men achter deze link nagaan welke bussen rijden. Ritten die stilliggen worden niet getoond.

Joseph Vanempten overleden

Maandag 7 november 2022
Op 3 november overleed Joseph Vanempten, de echtgenoot van Germaine Valée. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaarzorg Driesen aan de Rutterweg.

Energiepremie heeft vertraging

Maandag 7 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De federale energiepremie van 196 euro voor gas en elektriciteit kan in november nog niet worden toegekend, maar wordt in december dubbel verrekend op de energiefactuur. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd bij La Première (RTBF), meldt De Tijd.

Ludovic Putzeys overleden

Maandag 7 november 2022
Tongeren - Ludovic Putzeys overledenOp 3 november overleed Ludovic Putzeys. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Maternus aan de Cottalaan.
Tongeren - Nieuwe trainer bij Unico Tongeren ADerdeprovincialer Unico Tongeren A heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Stefan Teuchy.
In Top Divisie 2B (mannen) van het basketbal heeft Tongeren met 65-78 gewonnen van Stevoort. Quarters: 16-19, 25-17 (41-36), 10-20 (51-56), 14-22.

Unico Tongeren A speelt gelijk

Zondag 6 november 2022
Tongeren - Unico Tongeren A speelt gelijkIn Derde Provinciale A is Unico Tongeren A 1-1 gelijk gaan spelen bij Kortessemse V.V. Demarteau scoorde voor Unico.

Verlies voor 's Herenelderen B

Zondag 6 november 2022
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen BVictoria 's Herenelderen B heeft thuis tegen J. Borgloon verloren met 0-6.

Gelijkspel voor Unico Tongeren B

Zondag 6 november 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Unico Tongeren BUnico Tongeren B is, thuis tegen SK Moelingen, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Eendracht Henis verslaat Kesselt

Zondag 6 november 2022
Tongeren - Eendracht Henis verslaat KesseltZoomIn derde provinciale C heeft Eendracht Henis vanmiddag thuis met 3-2 gewonnen van VC Kesselt.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit aandeel is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 29,4%. Daarna volgt Wallonië met 21,1% en Vlaanderen met 10,8%.

Auto op zijn dak beland

Zondag 6 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is op de Hasseltsesteenweg in Kortessem een auto op zijn dak beland. De wagen had eerst een boom geraakt. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Sportsector krijgt Vlaamse energiesteunZoomVlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van € 53 miljoen klaar, dat in de eerste plaats inzet op structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid. We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs", zegt de minister.

Zwaar verlies voor Tongeren B

Zaterdag 5 november 2022
Tongeren - Zwaar verlies voor Tongeren BKSK Tongeren B heeft thuis een zwaar verlies geleden tegen KMR Biesen B: 2-6.
Tongeren - 's Herenelderen A speelt gelijk bij Kolmont's Herenelderen A is bij Kolmont niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Ruime overwinning voor KSK Tongeren

Zaterdag 5 november 2022
Tongeren - Ruime overwinning voor KSK TongerenKSK Tongeren is bij Lebbeke gaan winnen met 2-6. De ruststand was 0-4. Doelpunten: Mehanovic (2), Voorjans, Cilt, Berben (2).

Elektro gestolen in containerpark

Zaterdag 5 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In het containerpark aan de Goosstraat in Hoeselt is elektro gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Koud weekend

Zaterdag 5 november 2022
Weerbericht
Tongeren - Koud weekendAan de voorzijde van een storing, die zondag over onze streken schuift, kan een mobiele wig voor droog en stabiel weer zorgen. Er wordt echter wel koude lucht aangevoerd. Na de doortocht van de storing op zondag wordt het na het weekend zachter, maar licht wisselvallig.
Vandaag is het koud in de ochtend en de maxima komen niet hoger dan 11 of 12 graden. De dag start wel vrij zonnig, maar na de middag is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog en de wind waait matig uit het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren-Wiemismeer 0-7In tweede proviciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren thuis met 0-7 verloren van Wiemismeer.
Het is maar dat je 't weet
Boudewijn de Groot (78) heeft een nieuwe plaat gemaakt, zijn veertiende album al. Dat melden enkele Nederlandse media. De plaat heet "Windveren" en de zanger wil er vooral de jeugd mee aanspreken. Het album telt twaalf liedjes en er zit een boek bij met interviews. Begin volgend jaar komt ook een nieuwe plaat uit van Vreemde Kostgangers, de band waarvan de Groot deel uitmaakte, samen met Georges Kooymans en Henny Vrienten. Het zal de laatste plaat van die band zijn, want Kooymans is ziek - hij heeft ALS - en Henny Vrienten overleed in april.

Veroordeeld voor wietplantage

Vrijdag 4 november 2022
Tongeren - Veroordeeld voor wietplantageEen dertiger uit Tongeren heeft 10 maanden cel onder elektronisch toezicht gekregen voor het inrichten van een wietplantage. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro waarvan 4.800 euro met uitstel. Aan de elektriciteitsmaatschappij moet hij 1.450 euro betalen voor illegaal afgetapte elektriciteit. (PG)

Rechter buigt zich over caféruzie

Vrijdag 4 november 2022
Tongeren - Rechter buigt zich over caféruzieTwee jaar cel en een boete van 1.600 euro, telkens met uitstel: dat is de straf die het Openbaar ministerie vordert tegen een man die agressief te keer ging in een café aan de Grote Markt in Tongeren. De betichte gaf een andere man een duw waarbij die volgens zijn advocaat zijn staartbeen brak. De rechter maakt op 2 december zijn vonnis bekend. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Op 31 december 2021 waren er 1.094.607 btw-plichtige ondernemingen in België. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 4,2%, iets hoger dan in voorgaande jaren, toen die groei tussen 2016 en 2020 gemiddeld 3,9% per jaar bedroeg. Het aantal nieuwe ondernemingen bedroeg 114.559 eenheden, of 9,7% meer dan in 2020, terwijl 70.720 ondernemingen hun activiteiten staakten, of 9,9% meer dan in 2020. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt of schenkt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop,’ schrijft De Tijd.

Vakbondsactie op 9 november

Donderdag 3 november 2022
Tongeren - Vakbondsactie op 9 novemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De routeplanner van De Lijn zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar werden 22.156 huwelijken ontbonden; dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van het COVID-jaar 2020. Het aantal echtscheidingen blijft wel lager dan in 2019 (22.435) en alle voorgaande jaren sinds 2014. De duur van het huwelijk voor de echtscheiding verandert nauwelijks, met 15 jaar. Vier op de tien huwelijken eindigen in een echtscheiding. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dit is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar het aantel ligt nog steeds ver onder het niveau van 2019 (40.801 aangiften). Er waren relatief meer paren die hun wettelijk samenwonen beëindigen (+12%), maar ook dit blijft ruim onder het niveau van 2019. De gemiddelde duur van wettelijk samenwonen vóór beëindiging blijft stijgen: van 5,2 jaar in 2020 naar 5,4 jaar in 2021. In 2021 was het huwelijk in 54,1% van de gevallen de reden voor het beëindigen van een wettelijk samenwonen en in 36,4% van de gevallen de verklaring in onderling overleg. In 2021 gingen ongehuwden voor het eerst wettelijk samenwonen rond de leeftijd van 31 jaar. (Statbel)

Alice Peeters overleden

Woensdag 2 november 2022
Tongeren - Alice Peeters overledenMaandag is Alice Peeters overleden, de weduwe van de in 1973 gestorven Richard Pieters. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sluizen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Gustin Hansen overleden

Woensdag 2 november 2022
Tongeren - Gustin Hansen overledenOp 30 oktober is Gustin Hansen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Adams. Hij was 90 jaar. Het afscheid in de OLV-basiliek vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Maurice Collard overleden

Woensdag 2 november 2022
Tongeren - Maurice Collard overledenMaandag is in zijn woonst in Millen Maurice Collard overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Partoens. Hij was 70 jaar en afkomstig van Nerem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in de Oude Blaarstraat

Dinsdag 1 november 2022
Tongeren - Inbraak in de Oude BlaarstraatEr is een woninginbraak gepleegd in de Oude Blaarstraat. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop