Het overige nieuws

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

9.930 euro aan boetes geïnd

Maandag 31 oktober 2022
Tongeren - 9.930 euro aan boetes geïndBij controle van vrachtwagens aan de Michielenweg zijn vandaag voor 9.930 euro boetes uitgeschreven. Van de veertien gecontroleerde vrachtwagens was er slechts één in orde.

Brand ontstaan door roofingwerken

Maandag 31 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens roofingwerken op het dak van een veranda aan de Bergstraat in Hoeselt ontstond vanmiddag een brandje. De brandweer kon de schade beperken.

Jacky Lacquaye overleden

Maandag 31 oktober 2022
Op 27 oktober is Jacky Lacquaye overleden, de echtgenoot van Simone Delporte. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Woninginbraak in Kleistraat

Zondag 30 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning aan de Kleistraat in Hoeselt. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren verliest met 3-0In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 3-0 verloren van Zepperen-Brustem. Aan de rust was de stand 1-0.
Tongeren - Vechmaal B - Unico Tongeren B gestaaktDe wedstrijd Vechmaal B - Unico Tongeren B werd na 75 minuten gestaakt. De stand was toen 0-2. Loncke maakte de twee doelpunten.
Tongeren - Unico Tongeren A wint van Herk SportOok in Derde Provinciale was het vandaag een mooi weertje, en daar profiteerde Unico Tongeren A van om Herk Sport te verslaan met 4-1.
Tongeren - 's Herenelderen B wint bij VliermaalrootIn Vierde Provinciale is Victoria 's Herenelderen B met 1-4 gaan winnen bij SK Vliermaalroot.

Eendracht Henis speelt 1-1 gelijk

Zondag 30 oktober 2022
Tongeren - Eendracht Henis speelt 1-1 gelijkZoomIn derde provinciale C is Eendracht Henis vanmiddag bij E. Mechelen a/d Maas B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Tongeren - 's Herenelderen A verliest van LanakenIn tweede provinciale A heeft Victoria 's Herenelderen A vanmiddgag thuis met 1-3 verloren van Lanaken VV.

Borgloon - KSK Tongeren B 2-1

Zondag 30 oktober 2022
Tongeren - Borgloon - KSK Tongeren B 2-1In vierde provinciale B heeft KSK Tongeren B vanmiddag met 2-1 verloren van J. Borgloon.
Tongeren - Pijnlijk 2-3 verlies voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft een pijnlijk 2-3 verlies geleden tegen City Pirates. Bij de rust was het nog 2-0. Spailier en Mehanovic maakten de Tongerse doelpunten.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Tongeren - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Carina Scheurs overleden

Zaterdag 29 oktober 2022
Tongeren - Carina Scheurs overledenOp 25 oktober is in Rjjkhoven Carina Schreurs overleden, de echtgenote van Norbert Peters. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Philomena Vanherle overleden

Zaterdag 29 oktober 2022
Tongeren - Philomena Vanherle overledenOp 24 oktober is in WZC De Motten Philomena Vanherle overleden. Zij was 96 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Tongeren - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)

Robert Knuts overleden

Vrijdag 28 oktober 2022
Tongeren - Robert  Knuts overledenWoensdag is Robert Knuts overleden, de echtgenoot van Marguerite Peters. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan  de Rutterweg.

Rob Moens overleden

Vrijdag 28 oktober 2022
Tongeren - Rob Moens overledenDinsdag is Rob Moens overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Angèle Verbeelen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Zondag (17 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenhed tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Robert Donnay overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Tongeren - Robert Donnay overledenDinsdag is Robert Donnay overleden, de echtgenoot van Lucie Goffin. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer organiseert veiling

Woensdag 26 oktober 2022
Tongeren - Brandweer organiseert veilingZoomFans van brandweermateriaal opgelet: Vrijdag aanstaande 28 oktober '22 om 10u start de online veiling van o.a. enkele afgeschreven brandweervoertuigen van onze brandweerzone. De veiling loopt tot vrijdag 11 november '22, 19:00 uur. 

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Frontale klap op Visésteenweg

Woensdag 26 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.30 uur liepen twee auto's zware schade op bij een frontale botsing op de Visésteenweg in Riemst. De bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Drie bedrijven failliet

Woensdag 26 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Douree Michel Verhuizingen, Jessial Consultants en Draw, allen uit Tongeren, failliet verklaard. De schuldvorderingen moeten uiterlijk op 24 november ingediend worden.
De kerkfabriek heeft plannen voor een nevenbestemming van de Sint-Servatiuskerk in Nerem. Men wil er een afgescheiden ruimte creeëren waar verenigingen kunnen samenkomen, de catechesebijeenkomsten kunnen worden gehouden en het koor kan repeteren. Het bisdom moet zijn zegen geven over het project.

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Tongeren - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Ongeval in Daaleindestraat

Dinsdag 25 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval in de Daaleindestraat in Kortessem zijn vanochtend twee gewonden gevallen. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Tongeren - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!

Albert Loverix overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Tongeren - Albert Loverix overledenOp 21 oktober is Albert Loverix overleden, de echtgenoot van Lizette Craeghs. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Niel-bij-As vinden plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Jef Rouffaer overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Tongeren - Jef Rouffaer overledenOp 21 oktober is Jef Rouffaer overleden, de echtgenoot van Marie Weltens. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Piringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

70 jaar Tongerse Schrijverskring

Maandag 24 oktober 2022
In CC De Velinx is het 70-jarig bestaan gevierd van de Tongerse Schrijverskring. Naar aanleiding daarvan werd de feestelijke editie van het jaarboek Plinius uitgegeven met haiku's, proza en poëzie.

Hubert Schouterden overleden

Maandag 24 oktober 2022
Op 21 oktober is Hubert Schouterden overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Noël De Prest overleden

Maandag 24 oktober 2022
Op 20 oktober is Noël De Prest overleden, de echtgenoot van Marcella Coenraerds. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.
Tongeren - V. 's Herenelderen - Paal-Tervant 3-2Victoria 's Herenelderen heeft thuis met 3-2 gewonnen van Paal-Tervant.

Eendracht Henis speelt gelijk

Zondag 23 oktober 2022
Tongeren - Eendracht Henis speelt gelijkZoomEendracht Henis is bij Veldwezelt niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Tongeren - Unico Tongeren verliest van MeldertUnico Tongeren is met 2-0 gaan verliezen bij SK Meldert. De tweede ploeg verloor eveneens; thuis tegen Vliermaalroot werd het 2-3.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon ramde vanochtend een auto een boom en sloeg over de kop. De bestuurder, een twintiger, raakte daarbij gewond.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 1-4 verloren van Onbetong Panna Tongeren.
Tongeren - KSK Tongeren B - 's Herenelderen B 1-3KSK Tongeren B heeft vanavond thuis van Victoria 's Herenelderen B verloren met 1-3.

KVC Lille Utd- KSK Tongeren 2-0

Zaterdag 22 oktober 2022
Tongeren - KVC Lille Utd- KSK Tongeren 2-0KSK Tongeren A heeft vanavond met 2-0 verloren op het veld van KVC Lille Utd.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse belastingdienst heeft bij een controle op de Michielenweg negen chauffeurs betrapt die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Zij moesten meteen betalen. Dat leverde in het totaal 5.478 euro op.

Geld gestolen bij woninginbraak

Vrijdag 21 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem. De daders gingen met geld aan de haal. Het precieze bedrag is niet gekend. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.

Weer inbraak in Chirolokaal

Donderdag 20 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Weer inbraak in ChirolokaalIn Kortessem is ingebroken bij de Chiro. De jeugdvereniging kreeg al vier keer ongewenst bezoek.

Bestuurder speedpedelec gewond

Donderdag 20 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een speedpedelec op de Hasseltsesteenweg in Kortessem. De bestuurder van de speedpedelec raakte daarbij gewond.

Trainer weg bij Unico Tongeren A

Donderdag 20 oktober 2022
Tongeren - Trainer weg bij Unico Tongeren ARonny Vanhay is niet langer trainer van derde provincialer Unico Tongeren A. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet geweten.

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Tongeren - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Jetje Grommen overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Tongeren - Jetje Grommen overledenZondag is Jetje Grommen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Henri Freson. Zij was 91 jaar.Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Piringen.

Ongeval in Guldenbodemstraat

Dinsdag 18 oktober 2022
Tongeren - Ongeval in GuldenbodemstraatIn de Guldenbodemstraat in Berg belandde vandaag een auto op zijn dak. De bestuurster is daarbij gewond geraakt.
Weerbericht
Tongeren - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Roeffaers overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Tongeren - Henri Roeffaers overledenOp 14 oktober is Henri Roeffaers overleden, de echtgenoot van Monique Billen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overrepen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waana gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Smets overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Tongeren - Jenny Smets overledenOp 14 oktober is in WZC Sint-Franciscus Jenny Smets overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Chretien Juveyns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Tongeren - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Jongen (11) gewond bij ongeval

Maandag 17 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Jongen (11) gewond bij ongevalIn de Sint-Jansstraat in Riemst haakten deze namiddag twee fietsers in elkaar. Eén van hen, een 11-jarige jongen, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Materiaal gestolen uit tuinhuis

Maandag 17 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een tuinhuis aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. De daders gingen met werk- en tuinmateriaal aan de haal.

Twintiger en zestiger gewond

Maandag 17 oktober 2022
Een 27-jarige man uit Maaseik en een 60-jarige man uit Tongeren zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6 uur.

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Tongeren - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Richard Schenkeveld overleden

Maandag 17 oktober 2022
Op 13 oktober is in Vreren Richard Schenkeveld overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Vinken. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Volleybal: Tongeren - Wellen 3-1

Maandag 17 oktober 2022
Tongeren - Volleybal: Tongeren - Wellen 3-1In nationale 1 dames van het volleybal heeft Tongeren met 3-1 gewonnen van Wellen. Sets: 20-25, 25-12, 25-21, 25-18
Tongeren - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.
Tongeren - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Eendracht Henis

Zondag 16 oktober 2022
Derde provincialer Eendracht Henis heeft de samenwerking beëindigd met trainer Youri Lievens. Lievens was aan zijn tweede seizoen toe bij Henis.

Ongeval in Riksingen

Zondag 16 oktober 2022
Tongeren - Ongeval in RiksingenDeze namiddag botsten een motorrijder en een auto op de Bilzersteenweg. De motorrijder en een passagierster van de auto raakten gewond.

's Herenelderen B verliest

Zondag 16 oktober 2022
Tongeren - 's Herenelderen B  verliestVictoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis met 0-1 verloren van EWS Schoonbeek-Beverst B.

Henis wint van Umitspor

Zondag 16 oktober 2022
Tongeren - Henis wint van UmitsporZoomEendracht Henis heeft thuis Umitspor Maasmechelen verslagen met het kleinste verschil: 1-0.
Tongeren - Unico Tongeren A verliest bij VechmaalDe wedstrijd tussen Unico Tongeren A en Vechmaal is geëindigd op 1-2.
Tongeren - 's Herenelderen verliest bij HoepertingenVictoria 's Herenelderen A is bij HIH Hoepertingen gaan verliezen met 4-0.
Tongeren - Euro Cup handbal: Kroatië wint van BelgiëIn de tweede wedstrijd van België in de EHF Euro Cup heeft Kroatië België verslagen met 30-27.
Tongeren - Unico B wint bij Herderen-Millen BUnico Tongeren B is bij Herderen-Millen B gaan winnen met 0-6.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Tongeren - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Tongeren - Lier 5-8

Zondag 16 oktober 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren van Lier verloren met 5-8. Na vijf wedstrijden staat de Tongerse club negende in de stand met drie punten uit vijf wedstrijden.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

KSK Tongeren wint van Belisia Bilzen

Zaterdag 15 oktober 2022
Tongeren - KSK Tongeren wint van Belisia BilzenKSK Tongeren heeft de derby tegen Belisia Bilzen gewonnen. Uitslag: 2-1. Een verslag uit Tongeren: "Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was volledig voor de onzen. Mehanovic brengt ons op 1-0 en alles verliep volgens plan. Op minuut 40 kopt Belisia op vrije trap de 1-1 binnen. Alles te herdoen. In de tweede helft was Belisia de betere ploeg maar de laatste bal viel nooit goed voor hen. Op een van de zeldzame uitbraken van SKT werd Mehanovic foutief gestopt in de 16. Voorjans knalt de penalty en 2-1 binnen. Extase in Tongeren"

Tongeren B verliest in Vliermaalroot

Zaterdag 15 oktober 2022
Tongeren - Tongeren B verliest in VliermaalrootIn vierde provinciale B heeft KSK Tongeren B met 3-2 verloren van SK Vliermaalrooot.

Damesvoetbal: verlies voor Tongeren

Zaterdag 15 oktober 2022
Tongeren - Damesvoetbal: verlies voor TongerenIn tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisterenavond met 1-6 verloren van Herk FC.

Pierre Colson overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Tongeren - Pierre Colson overledenGisteren is Pierre Colson overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Staf. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Debay. De asverspreiding op de begraafplaats van Overrepen vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Pater Herman Hansen overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Tongeren - Pater Herman Hansen overledenIn Sint-Truiden is pater Herman Hansen overleden. Hij was 95 jaar en afkomstig uit Henis. De pater was de stichter van museum De Mindere in Sint-Truiden. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 22 oktober (10.30 uur) plaats in de kerk van Schurhoven (Sint-Truiden).

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Tongeren - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Charles Picard overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
In Lauw is gisteren Charles Picard overleden, de echtgenoot van Sonia Ghijsens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Serge Lallemant overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Tongeren - Serge Lallemant overledenWoensdag is Serge Lallemant overleden, de echtgenoot van Louisette Bertrand. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) en dinsdag (18.30-19.30 uur).

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Tongeren - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Tongeren - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Tongeren - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Handbal: België verliest van NederlandZoomBelgië is met een nederlaag aan de EK-kwalificatiecampagne begonnen. Op bezoek bij Nederland verloren de Red Wolves met het kleinste verschil: 25–24.
In de eerste helft ontbrak het de Belgen aan snelheid en duelkracht. Halfweg de partij was het 12–9. De Belgen speelden een betere tweede helft en kwamen twee en een halve minuut voor het einde van de wedstrijd verdiend op gelijke hoogte. In een spannend slot scoorden de Nederlanders en liet Qerimi de gelijkmaker liggen.
Zondag spelen de Belgen hun tweede kwalificatieduel in Hasselt. Tegenstander is dan Kroatië dat woensdag Griekenland versloeg. (Foto NHV)

Vermoedelijk geen buit bij inbraak

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Nieuwstraat in Borgloon is ingebroken in een woning. De daders zouden geen buit gemaakt hebben. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Jean Ernots overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Tongeren - Jean Ernots overledenGisteren is Jean Ernots overleden, de echtgenoot van Agnes Wathiong. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Edmond Leroi overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Tongeren - Edmond Leroi overledenMaandag is Edmond Leroi overleden, de weduwnaar van Georgette Digneffe. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: Honnestraat 7, 3700 Rutten.

Gedrogeerde springt op auto

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Gedrogeerde springt op autoOp de Bilzersteenweg in Hoeselt heeft de politie deze voormiddag een gedrogeerde man gearresteerd. Aan de rode lichten was hij op het dak van een auto gesprongen. Met een ijzeren staaf had hij ook enkele auto’s beschadigd.

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Tongeren - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

Mia Hillen (100) overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Dinsdag is Mia Hillen overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Hendrik Hoogmartens. Zij was 100 jaar en de moeder van mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19.30-20.15 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder rijdt in op auto

Woensdag 12 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzersteenweg in Riemst is vanavond een motorrijder ingereden op een auto. Hij liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Elektricien failliet verklaard

Woensdag 12 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft elektricien Sven L'Hoest uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 november ingediend woden.

Arnaud Hensen overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Op 9 oktober is Arnaud Hensen overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).
Tongeren - Kettingbotsing tussen drie voertuigenEen 44-jarige vrouw uit Tongeren en een 61-jarige vrouw uit Hasselt raakten gewond bij een kop-staartbotsing op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamdidag rond 15.40 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wegreus dwars over rijbaan geparkeerdZoomOp de Bilzersteenweg in Riemst had een trucker er niet beter op gevonden dat zijn vrachtwagencombinatie dwars over de rijbaan te parkeren en dat in een bocht. De man had een vervallen rijbewijs en geen vervoersvergunning. Trekker en oplegger bleken ook niet aangeboden te zijn bij de technische controle. (foto politie B-H-R)

Jean Wijnen overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Tongeren - Jean Wijnen overledenOp 8 oktober is Jean Wijnen overleden, de echtgenoot van Helena Geilen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: Blaarstraat 98, 3700 Tongeren.

Jeanine Thielen overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Tongeren - Jeanine Thielen overledenGisteren is Jeanine Thielen overleden, de echtgenote van Jean-Paul Gielen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Tomstraat, 49 in Piringen.

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Georgette Vandersmissen overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Tongeren - Georgette Vandersmissen overledenOp 8 oktober is Georgette Vandersmissen overleden, de weduwe van Gilles Kellens. Zij was 92 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting van de urne in het familiegraf in Rutten, vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur)

Peter Cops overleden

Dinsdag 11 oktober 2022
Gisteren is Peter Cops overleden, de echtgenoot van Priscilla Marx en vader van drie kinderen. Hij was 45 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Tongeren - Bromfietser (26) gewond bij aanrijdingEen 26-jarige bromfietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Oudstrijdersstraat. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Koperdief betrapt in containerpark

Maandag 10 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een koperdief betrapt in het containerpark in Hoeselt. Hij kon ontkomen maar de man moest zijn buit achterlaten. In het containerpark sloegen al meermaals dieven toe.

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Tongeren - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - V. 's Herenelderen A klopt FC LandenIn tweede provinciale A heeft Victoria 's Herenelderen A vanmiddag FC Landen verslagen met 2-1. Na zes wedstrijden staat  Victoria 's Herenelderen A aan de leiding.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest van VroenhovenIn Vierde Provinciale B is 's Victoria Herenelderen B met 2-0 gaan verliezen bij Vroenhoven.

Winst voor Unico Tongeren B

Zondag 9 oktober 2022
Tongeren - Winst voor Unico Tongeren BIn Vierde Provinciale heeft Unico Tongeren B met 4-1 gewonnen van KMR Biesen B.

Verlies voor Eendracht Henis

Zondag 9 oktober 2022
Tongeren - Verlies voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis is bij Heis Sport gaan verliezen met 4-3.

KSK Tongeren klopt Berchem Sport

Zaterdag 8 oktober 2022
Tongeren - KSK Tongeren klopt Berchem SportKSK Tongeren heeft Berchem verslagen met 3-0. Bij de rust was het al 1-0. De Tongerse doelpunten kwamen van Geenen, Mehanovic (penalty) en Larondelle.

Pandoering voor Unico Tongeren A

Zaterdag 8 oktober 2022
Tongeren - Pandoering voor Unico Tongeren AIn derde provinciale A heeft Unico Tongeren A  vanavond een 7-2 nederlaag geleden op het veld van Velm VV. Unico Tongeren incasseerde drie rode kaarten.
Tongeren - Damesvoetbal: Diepenbeek - Tongeren 3-0In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft KSK Tongeren vanavond met 3-0 verloren van Diepenbeek B.

Kerk Borgloon valt in de prijzen

Vrijdag 7 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
De Sint-Odulphuskerk in Borgloon heeft de Publieksprijs voor onroerend erfgoed gewonnen. Meer dan tienduizend mensen brachten hun stem uit. Meer info over deze kerk

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Tongeren - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht

Carla Delnooz overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Woensdag is Carla Delnooz overleden, de echtgenote van Gerry Erdbruggen. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jongetje (5) gewond bij ongeval

Donderdag 6 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval in de Daalhofstraat in Borgloon is een vijfjarig jongetje gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Inbraak in bestelwagen

Donderdag 6 oktober 2022
Tongeren - Inbraak in bestelwagenOp de Albertwal is ingebroken in een bestelwagen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

66 hardrijders betrapt

Donderdag 6 oktober 2022
Bij snelheidscontroles op de Luikersteenweg en Schaapsweide zijn 66 hardrijders betrapt. De controles gebeurden gisterennamiddag.

Xavier L'Hoëst overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Tongeren - Xavier L'Hoëst overledenZondag is Xavier L'Hoëst overleden, de levenspartner van Jacqueline Bellefroid. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Sluizen. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden.

Jean-Marie Lambrix overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Tongeren - Jean-Marie Lambrix overledenOp 1 oktober is Jean-Marie Lambrix overleden, de echtgenoot van Marina Ramaekers. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.

Paul Broeders overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Zondag is Paul Broeders overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vechtersbazen veroordeeld

Woensdag 5 oktober 2022
Tongeren - Vechtersbazen veroordeeldDe rechtbank heeft drie mannen die een robbertje vochten op het basketplein van De Motten veroordeed tot celstraffen. Twee broers kregen elk zeven maanden cel met uitstel, de derde tien maanden effectief. De feiten dateren van 28 april 2021.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Tongeren - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Schijnwerker failliet verklaard

Woensdag 5 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van de Tongerse schrijnwerker Vito Montegaudio. Schuldvorderingen moeten voor 3 november ingediend worden.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Tongeren - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstof gestolen uit kraan

Woensdag 5 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf in de Dumontstraat in Heers sloegen dieven toe. Ze hebben er 250 liter brandstof uit een kraan gestolen.

Elektriciteitskabels gestolen

Dinsdag 4 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Kreelovenstraat in Borgloon zijn elektriciteitskabels gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Bij de 20% van de personen met de laagste inkomens is het voor 34,2% van hen moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto over de kop in Nerem

Dinsdag 4 oktober 2022
Tongeren - Auto over de kop in NeremIn de Kremersstraat in Nerem raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens ging over de kop. De twee bestuurders werden gewond.

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Tongeren - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: HSA Projects

Dinsdag 4 oktober 2022
Serhat Yildiz uit Tongeren heeft de besloten vennootschap HSA Projects opgericht met zetel aan de Viséweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden.

Nieuwe vennootschap: Fix je huis

Dinsdag 4 oktober 2022
Saif Altashmh uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Fix je huis opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van zonnecelpanelen, warmteboilers, laadpalen, thuisbatterijen en verwarming én loodgieterswerk.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.

Mariabeeld vernield in kapelletje

Dinsdag 4 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een kapelletje aan de Eikaertstraat in Hoeselt vormde het mikpunt van vandalen. De daders hebben er een Mariabeeld vernield. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Francine Roymans overleden

Dinsdag 4 oktober 2022
Zondag is Francine Roymans overleden, de vriend van Michael Bachy. Zij was 65 jaar. De asverspreiding vindt zaterdag (10.30 uur) plaats op de begraafplaats van Berg.

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)
Mario Vandenreydt en Malou Vanseer, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Mava Dakwerken opgericht met zetel aan de Linderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak- en isolatiewerken, het plaatsen van tussenwanden en het uitvoeren van metsel- en voegwerken.

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Tongeren - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Tongeren - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

Pastoor Tony Hayen overleden

Maandag 3 oktober 2022
Tongeren - Pastoor Tony Hayen overledenZaterdag is Tony Hayen overleden. Hij was 69 jaar en pastoor-moderator van de pastorale eenheden Sint-Marcus en Sint-Benedictus in Tongeren. Op 2 september 2007 werd hij  priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Vreren, vrijdag (19 uur) in de parochiekerk van Lauw. Hij wordt begraven in Herk-de-Stad waarvan hij afkomstig was.
In Top Division Men 2 B heeft Tongeren Hasselt verslagen met 90-73. Quarters: 29-19, 22-17 (51-36), 20-23 (71-59), 19-14.

Inbraak op Bilzersteenweg

Zondag 2 oktober 2022
Aan de Bilzersteenweg is een inbraak gepleegd. Er zijn juwelen en geld gestolen.

Annie Princen overleden

Zondag 2 oktober 2022
Tongeren - Annie Princen overleden
Vrijdag is Annie Princen overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Angèle Brugmans overleden

Zondag 2 oktober 2022
Op 28 september is Angèle Brugmans (81) overleden. Zij woonde in Riemst maar was afkomstig uit Lauw. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tongeren - Gelijkspel voor Victoria 's Herenelderen AIn tweede provinciale A heeft Victoria 's Herenelderen A vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld bij Herderen-Millen A.
Tongeren - Unico Tongeren A klopt Habo SK BorgloonIn derde provinciale A heeft Unico Tongeren A  vanmiddag Habo SK Borgloon verslagen met 2-1.

Henis verliest van Membruggen

Zondag 2 oktober 2022
Tongeren - Henis verliest van MembruggenZoomEendracht Henis heeft vandaag thuis met 1-3 verloren van Membruggen VV.
Tongeren - Pepingen-Halle - KSK Tongeren 3-0KSK Tongeren is bij Pepingen-Halle gaan verliezen met 3-0.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Tongeren - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Tongeren - Doornik 28-24

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Handbal: Tongeren - Doornik 28-24In eerste nationale van het handbal heeft Tongeren vanavond Doornik verslagen met 28-24. Na vijf wedstrijden staat Tongeren zesde in de stand :met 4 punten.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren La Baraccca Houthalen verslagen met 10-5. Na vier wedstrijden staat Onbetong Panna achtste in de stand met 3 punten. La Baracca staat op de laatste plaats met 0 punten.

Verlies voor KSK Tongeren B

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Verlies voor KSK Tongeren BKSK Tongeren B heeft thuis met 2-4 verloren van Schoonbeek-Beverst B.
Tongeren - Unico Tongeren B wint bij EigenbilzenUnico Tongeren B is bij Eigenbilzen gaan winnen met 0-3.
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren - Bilzen 0-6In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisteravond thuis met 0-6 verloren van Bilzen Youth.

Gilbert Baillien overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Gilbert Baillien overledenDonderdag is Gilbert Baillien overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Armande Tomsin. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Tongeren - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop