Het overige nieuws

Yvan Janssen overleden

Vrijdag 30 september 2022
Tongeren - Yvan Janssen overledenWoensdag is Yvan Janssen overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Jenny Tomsin. Hij was 88 jaar en gewezen stadsarchitect. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Man (66) aangereden door auto

Vrijdag 30 september 2022
In de Predikherenstraat is een 66-jarige man lichtgewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.15 uur.

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Tongeren - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Jozef Jackers overleden

Donderdag 29 september 2022
Tongeren - Jozef Jackers overledenOp 25 september overleed Jozef Jackers, de echtgenoot van Anny Schoemans. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Nieuwe vennootschap: C.M.C.

Woensdag 28 september 2022
Iman Aziz uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Cura Medical Care, verkort C.M.C., opgericht met zetel aan de Koninksemsteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleging op consultatie of aan huis en het leveren van goederen en diensten aan medici, paramedici en medische instellingen

Inbraak in vakantiewoning

Woensdag 28 september 2022
Dieven drongen binnen in een vakantiewoning in Merebeemd. De inbraak is deze namiddag vastgesteld. Over de buit is niets geweten.

Gezochte man ingerekend

Woensdag 28 september 2022
Tongeren - Gezochte man ingerekendDe politie heeft een man ingerekend die geseind stond omdat hij nog een straf moet uitzitten. Hij is naar de gevangenis gebracht.

Ghislain Notelaers overleden

Woensdag 28 september 2022
Tongeren - Ghislain Notelaers overledenGisteren is Ghislain Notelaers overleden, de echtgenoot van Jenny Vanseer. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest met forfaitcijfersKSK Tongeren B verliest de wedstrijd tegen Riemst met 0-5. Bij een 1-0 stand was de lichtinstallatie uitgevallen.

Katrien Hamers overleden

Woensdag 28 september 2022
Tongeren - Katrien Hamers overledenIn WZC Seniorenhof is maandag Katrien Hamers overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats.

Inbraak in stacaravan

Dinsdag 27 september 2022
In Merebeemd is ingebroken in een stacaravan. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Patrick Van Kets overleden

Dinsdag 27 september 2022
Tongeren - Patrick Van Kets overledenGisteren is Patrick Van Kets overleden, de echtgenoot van Anja Vercauteren. Hij was 55 jaar en voormalig speler en coach van STVV. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Hugo Bonneu overleden

Dinsdag 27 september 2022
Tongeren - Hugo Bonneu overledenZondag is Hugo Bonneu overleden, de echtgenoot van Mieke Petitjean. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Tongeren - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'ZoomMaarten Cox is de komende weken te zien in de Limburgse musical 'La Femme Fatale'. Een fantastische musical met een hoek af, zoals hij de voorstelling zelf omschrijft.
Uit een fijne samenwerking tussen regisseur en bedenker van het stuk, Hubert Schoenmaeckers en choreografe Sarah Spranghers enkele jaren geleden, vloeide het idee om een nieuwe musical te maken. Niet veel later kwam Hubert met het waargebeurde verhaal van een seriemoordenares die in de jaren 30 in Luik leefde: Marie Alexandrine (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Zoom

Nieuwe vennootschap: Pol Lowette

Maandag 26 september 2022
Leopold Lowette uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Pol Lowette opgericht met zetel aan de Schaetzengaarde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bemiddeling bij de aankoop, verkoop en verhuur van onroerend goed, schatten en evalueren van onroerend goed en verhuur van kantoorgebouwen en handelspanden.

Maria Berks overleden

Maandag 26 september 2022
Tongeren - Maria Berks overledenOp 23 september is Maria Berks overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jean Feytons. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Raymond Decraecker overleden

Maandag 26 september 2022
Tongeren - Raymond Decraecker overledenOp 22 september is in Wellen Raymond Decraecker overleden, de echtgenoot van Denise Billen. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Jos Potargent overleden

Zondag 25 september 2022
Tongeren - Jos Potargent overledenOp 22 september is Jos Potargent overleden, de echtgenoot van Marie Vanden Eynde. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (17-18 uur) in funerarium Pues in Heverlee.
Tongeren - Unico Tongeren B verslaat KSK Tongeren BUnico Tongeren B heeft de derby tegen stadsgenoot KSK Tongeren B gewonnen: 3-1.

's Herenelderen A - Hoeselt 5-1

Zondag 25 september 2022
Tongeren - 's Herenelderen A -  Hoeselt 5-1Victoria 's Herenelderen A heeft een ruime overwinning behaald tegen Hoeselt VV. Het werd 5-1. Aan de rust was de stand 2-1. Voor 's Herenelderen scoorden Simons (2), Libotte, Vaelen en Caelen. De scheidsrechter trok zeven gele kaarten. De wedstrijd werd bijgewoond door 150 toeschouwers.

Genk VV - Eendracht Henis 6-1

Zondag 25 september 2022
Tongeren - Genk VV - Eendracht Henis 6-1in derde provinciale C heeft Genk VV deze namiddag Eendracht Henis verslagen met 6-1.  Aan de rust leidde Genk VV met 4-0. Voor Genk VV scoorden Kochen (4) en Janssen (2), voor Henis Dessers.

Unico Tongeren A verslaat Lummen

Zondag 25 september 2022
Tongeren - Unico Tongeren A verslaat LummenIn derde provinciale A heeft Unico Tongeren A  vanmiddag met 0-2 gewonnen van Lummen VV.

Apolloon Spurs - Tongeren 24-29

Zondag 25 september 2022
Tongeren - Apolloon Spurs - Tongeren 24-29In eerste nationale van het handbal heeft Tongeren Apolloon Spurs geklopt met 24-29. Tongeren staat na vier wedstrijden zesde in de stand met 2 punten en een doelpuntensaldo van 103/121.

Aarschot - Onbetong Panna 8-1

Zondag 25 september 2022
Tongeren - Aarschot - Onbetong Panna 8-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren met 8-1 verloren van FP Aarschot. Na drie wedstrijden staat Onbetong Panna laatste in de stand met 0 punten en een doelpuntensaldo van 9/26.

Eigenbilzen - 's Herenelderen B 3-2

Zaterdag 24 september 2022
Tongeren - Eigenbilzen -  's Herenelderen B  3-2Victoria 's Herenelderen B is vanavond bij Eigenbilzen gaan verliezen met 3-2.

KSK Tongeren - Jong KV Mechelen 1-4

Zaterdag 24 september 2022
Tongeren - KSK Tongeren - Jong KV Mechelen 1-4KSK Tongeren heeft vanavond met 1-4 verloren van Jong KV Mechelen. De bezoekers kwamen net voor rust gelijk en in de tweede helft voelde KSK de afwezigheid van enkele kernspelers.

Membruggen - KSK Tongeren 1-0

Zaterdag 24 september 2022
Tongeren - Membruggen - KSK Tongeren 1-0In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft KSK Tongeren met 1-0 verloren van Membruggen VV.

Auto beschadigd in Neerrepen

Zaterdag 24 september 2022
In de Gravierstraat vormde een auto het mikpunt van vandalen. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Dieven forceren achterdeur

Zaterdag 24 september 2022
Dieven hebben de achterdeur geforceerd om binnen te dringen in een woning aan de Dupuisstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Jetty Opdenakker overleden

Zaterdag 24 september 2022
Tongeren - Jetty Opdenakker overledenDonderdag is Jetty Opdenakker overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Rik Decoster overleden

Zaterdag 24 september 2022
In Hasselt is op 31 augustus Rik Decoster overleden, de echtgenoot van Ria van den Goor. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Sluizen. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: Beja

Vrijdag 23 september 2022
Drilon Ademi uit Tongeren heeft de besloten vennootschap BEJA opgericht met zetel aan de Zagerijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, het plaatsen van behang en binnenhuisinrichting.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Tongeren - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Horten overleden

Vrijdag 23 september 2022
Tongeren - Jeanne Horten overledenWoensdag is Jeanne Horten overleden, de weduwe van Roger Mignolet. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Winkeldief betrapt in supermarkt

Donderdag 22 september 2022
Gisteren is een winkeldief betrapt in een supermarkt aan de Sint-Truiderstraat. Het personeel hield de dief in bedwang tot de politie ter plaatse was.
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Miet Mertens overleden

Donderdag 22 september 2022
Tongeren - Miet Mertens overledenMaandag is Miet Mertens overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Tongeren - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Froidbise overleden

Woensdag 21 september 2022
Tongeren - Bertha Froidbise overledenIn WZC De Motten is op 15 september Bertha Froidbise overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Kamiel Kellens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna ze wordt bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Widooie.

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Tongeren - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Tongeren - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.

Tablets gestolen uit woning

Dinsdag 20 september 2022
Tongeren - Tablets gestolen uit woningDieven sloegen toe in een woning aan de Ambiorixstraat. Zij gingen er onder meer met tablets aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld. Uit een garage aan de Rapariestraat werd een fiets gestolen. De tweewieler is inmiddels al teruggevonden. Ook in een pand aan de Zagerijstraat is een inbraak gepleegd.

Achterstallige belastingen geïnd

Dinsdag 20 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon en op de Hasseltsesteenweg in Kortessem zijn vandaag voor ruim 4.000 euro achterstallige belastingen geïnd. Er werden ook twee bestuurders betrapt die reden op rode diesel.

Dieven slaan ruit in

Dinsdag 20 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Graafbeemdenstraat in Kortessem sloegen dieven een ruit in om binnen te dringen in een woning. Zij hebben er geld en juwelen gestolen.
Tongeren - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)
Vanmorgen reden er geen treinen tussen Hasselt en Tongeren omdat er een lichaam op de sporen werd aangetroffen. Er werden vervangbussen ingelegd.

Gilberte Musiek overleden

Dinsdag 20 september 2022
Tongeren - Gilberte Musiek overledenOp 17 september is Gilberte Musiek overleden, de echtgenote van Ghislain Vandormael. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Rutten. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Fietser (33) gewond bij aanrijding

Maandag 19 september 2022
Tongeren - Fietser (33) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Limesweg botsten vanmiddag een auto en een 33-jarige fietser. Deze laatste liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Weg met juwelenkistje

Maandag 19 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een huis aan de Roterlaan in Kortessem. Er is een juwelenkistje gestolen.

Stéphanie Valles overleden

Maandag 19 september 2022
Gisteren is Stéphanie Valles overleden, de weduwe van Cyriel Morrhey. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Maria Cox overleden

Maandag 19 september 2022
Tongeren - Maria Cox overledenOp 16 september is Maria Cox overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Maurice Gregoor. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Lutgart. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Pierre Bourgeois overleden

Maandag 19 september 2022
Op 16 september is Pierre Bourgeois overleden, de echtgenoot van Elvire Claikens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Cathy Baeten overleden

Maandag 19 september 2022
Tongeren - Cathy Baeten overledenOp 15 september is Cathy Baeten overleden, de echtgenote van Philip Poulmans. Zij was 57 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genoelselderen. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Basketbal: Tongeren klopt Geel

Zondag 18 september 2022
In het basketbal (Top Divisie 2) heeft Tongeren van Geel gewonnen met 87-53.

Volleybal: Tongeren - Roeselare 0-3

Zondag 18 september 2022
In het volleybal (nationale 1 dames) heeft Tongeren met 0-3 verloren van Roeselare. Sets: 19-25, 18-25, 27-29.

Verlies voor Eendracht Henis

Zondag 18 september 2022
Tongeren - Verlies voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis heeft thuis met 1-2 verloren van KMR Biesen.

's Herenelderen B wint van Zutendaal

Zondag 18 september 2022
Tongeren - 's Herenelderen B wint van ZutendaalVictoria 's Herenelderen B heeft thuis een mooie overwinning geboekt tegen Zutendaal B: 4-2.

Gelijkspel voor Unico Tongeren

Zondag 18 september 2022
Tongeren - Gelijkspel voor Unico TongerenUnico Tongeren B is bij Vroenhoven VV niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

's Herenelderen wint bij Gestel

Zondag 18 september 2022
Tongeren - 's Herenelderen wint bij GestelVictoria 's Herenelderen A is bij VK Gestel gaan winnen met 1-3.

Bocholt-Tongeren 2-3

Zondag 18 september 2022
Tongeren - Bocholt-Tongeren 2-3Bocholter VV heeft thuis van KSK Tongeren verloren met 2-3. De ruststand was 2-1. De winnende goal in de tweede helft viel uit penalty. Bocholt heeft na drie wedstrijden één punt.

Tongeren B - Riemst gestaakt

Zaterdag 17 september 2022
Tongeren - Tongeren B - Riemst gestaaktDe wedstrijd KSK Tongeren B - Riemst werd bij de rust gestaakt door een lichtpanne. De stand was toen 1-0.

Auto gestolen op Sint-Maternuswal

Zaterdag 17 september 2022
Tongeren - Auto gestolen op Sint-MaternuswalUit een ondergrondse parking aan Sint-Maternuswal is een auto gestolen. In de wagen lag de portefeuille van de benadeelde. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Autoruiten ingeslagen

Zaterdag 17 september 2022
Vandalen hebben twee ruiten van een auto ingeslagen op de Luikersteenweg. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Olivier Kellens overleden

Zaterdag 17 september 2022
Donderdag is Olivier Kellens overleden, de echtgenoot van Jeannine Clause. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Tongeren - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Tongeren - STVV C 0-11

Zaterdag 17 september 2022
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren - STVV C 0-11In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisterenavond met 0-11 verloren van STVV C.
Tongeren - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Van Troos overleden

Vrijdag 16 september 2022
Gisteren is Alice Van Troos overleden, de partner van Bertie Van Dooren. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Weg met batterij e-bike

Donderdag 15 september 2022
Aan het station is de batterij van een elektrische fiets gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Auto tegen bushokje

Donderdag 15 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Steenweg in Heers is vanmorgen even na 9 uur een auto tegen een bushokje gereden. Bij het ongeval vielen twee gewonden. Het bushokje is volledig vernield.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Gaby Gaens overleden

Donderdag 15 september 2022
Tongeren - Gaby Gaens overledenOp 6 september is Gaby Gaens overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Romain Deroulou. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Haar urne wort bijgezet op de begraafplaats van Tongeren-Berg.

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

Auto volledig in vlammen opgegaan

Woensdag 14 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Bilzersteenweg in Riemst een auto volledig door brand verwoest. De brand werd veroorzaakt door een technisch defect.

Dakwerker en horecazaak failliet

Woensdag 14 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van dakwerker Glenn Huls en horecazaak Olaf Oosterling, beide uit Tongeren.

Lisette Vossen overleden

Woensdag 14 september 2022
Tongeren - Lisette Vossen overledenMaandag is Lisette Vossen overleden, de weduwe van Francis Leuris. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 20 september (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Tongeren - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

Betrapt op rijden met rode diesel

Dinsdag 13 september 2022
Tongeren - Betrapt op rijden met rode dieselGisterennamiddag organiseerden politie en douane controles op de Romeinse Kassei en de Luikersteenweg. Twee chauffeurs moesten onmiddellijk een boete van 500 euro betalen omdat zij op rode diesel reden. De agenten plukten onder meer ook een niet verzekerd voertuig uit het verkeer.

Fietsster (56) gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Borgloon is een 56-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag om 16.25 uur.

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Tongeren - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

C&A weg uit Tongeren

Maandag 12 september 2022
Op 25 september sluit C&A zijn filiaal in de Maastrichterstraat. Eerder dit jaar trok de Nederlandse winkelketen ook al weg uit Hasselt.
Twaalf gemeenten uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, waaronder Tongeren, gaan in beroep tegen de vergunning voor de uitbreiding van Liège Airport in Bierset. De burgemeesters van die gemeenten vinden dat de Waalse regering in de vergunning te weinig rekening heeft gehouden met hun bezorgdheden, onder meer over luidruchtige nachtvluchten. (Bron Radio 2)

Josine Dupont overleden

Maandag 12 september 2022
Tongeren - Josine Dupont overledenOp 9 september is Josine Dupont overleden, de weduwe van Albert Hofmans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Helena Hermans overleden

Maandag 12 september 2022
Tongeren - Helena Hermans overledenOp 8 september is Helena Hermans overleden, de weduwe van de in 1969 gestorven Henri Sterkendries en van de in 2004 overleden René Berx. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Ghislaine Philips overleden

Zondag 11 september 2022
Op 8 september overleed Ghislaine Philips. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Tongeren - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Grimbie 69 - Eendracht Henis 4-3

Zondag 11 september 2022
Tongeren - Grimbie 69 - Eendracht Henis 4-3ZoomIn derde provinciale C is Eendracht Henis met 4-3 gaan verliezen op het veld van Grimbie 69.

Linkhout - Unico Tongeren 3-1

Zondag 11 september 2022
Tongeren - Linkhout - Unico Tongeren 3-1In derde provinciale A heeft Unico Tongeren deze namiddag met 3-1 verloren op het veld van Linkhout.

Ruime zege voor V. 's Herenelderen

Zondag 11 september 2022
Tongeren - Ruime zege voor  V. 's HerenelderenIn tweede provinciale A heeft Victoria 's Herenelderen vanmiddag thuis SK Munsterbilzen verslagen met 4-0.
Tongeren - Handbal: Eynatten-Raeren-Tongeren 31-27In eerste nationale van het handbal heeft Tongeren met 31-27 verloren van Eynatten-Raeren.

Zaalvoetbal: Visé - Tongeren 11-4

Zondag 11 september 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren gisterenavond met 11-4 verloren van Celtic Visé.

Dief betrapt in tuinhuis

Zaterdag 10 september 2022
Tongeren - Dief betrapt in tuinhuisIn een tuinhuis aan de Driehoekstraat is deze voormiddag een dief betrapt. Hij kon met een verlengkabel aan de haal gaan.

KSK Tongeren B verliest in Moelingen

Zaterdag 10 september 2022
Tongeren - KSK Tongeren B verliest in MoelingenIn vierde provinciale B ging KSK Tongeren B vanavond met 4-0 onderuit op het veld van SK Moelingen.

KSK Tongeren - Turnhout 1-2

Zaterdag 10 september 2022
Tongeren - KSK Tongeren - Turnhout 1-2KSK Tongeren heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Turnhout.

Damesvoetbal Bilzen B - Tongeren 6-2

Zaterdag 10 september 2022
Tongeren - Damesvoetbal Bilzen B - Tongeren 6-2In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisteravond met 6-2 verloren van DV Bilzen Utd B.

John Claes overleden

Zaterdag 10 september 2022
Tongeren - John Claes overledenOP 31 augustus overleed John Claes, de weduwnaar van Marie Jeanne Poelmans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Auto ramt boom: chauffeur lichtgewond

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Billerweg in Riemst heeft deze namiddag een auto een boom geramd. De bestuurder raakte lichtgewond.

Gratis 2.000 smoutebollen

Donderdag 8 september 2022
Zaterdag (15 uur) opent de jaarlijkse septemberkermis. De traditionele opening, in aanwezigheid van het schepencollege, vindt dit jaar plaats aan frituur Meirisonne op de Grote Markt. De uitbaters van de frituur delen samen met de aanwezige leden van het college 2.000 gratis smoutebollen uit aan de bezoekers van de kermis. Op de kermis staan 110 attracties.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Justin Gilissen overleden

Donderdag 8 september 2022
Tongeren - Justin Gilissen overledenOp 2 september overleed Justin Gilissen. Hij was 67 jaar en afkomstig uit 's Herenelderen. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden.

Jef Michiels overleden

Donderdag 8 september 2022
Tongeren - Jef Michiels overledenGisteren is Jef Michiels overleden, de echtgenoot van An Morrhey. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Hoeselt.

Jenny Vandenreydt overleden

Woensdag 7 september 2022
Tongeren - Jenny Vandenreydt overledenGisteren is Jenny Vandenreydt overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Hubert Proesmans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Irma Broux overleden

Woensdag 7 september 2022
Zondag is Irma Broux overleden, de weduwe van Arnold Leduc. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Ludovic Stavelo overleden

Dinsdag 6 september 2022
Zondag Ludovic Stavelo overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Lisette Bertrand overleden

Dinsdag 6 september 2022
In Diets-Heur is op 2 september Lisette Bertrand overleden, de weduwe van Jean Grotars. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Leon Block overleden

Dinsdag 6 september 2022
Tongeren - Leon Block overledenOp 2 september is Leon Block overleden, de echtgenoot van Patricia Claes. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (13 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay van 20.30 tot 21 uur. Rouwadres: Neremsbroek 7, 3700 Tongeren.
De herfstvaccinatie tegen Covid-19 start in Tongeren op dinsdag 13 september. Die dag worden de eerste prikken in het nieuwe vaccinatiecentrum Julianus gezet. Eerst komen de 65+’ers, zorgverleners en personen met een verzwakt immuunsysteem aan bod. Daarna worden de personen tussen 18 en 65 jaar uitgenodigd. De vaccinaties zullen gebeuren met vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant. De eerste uitnodigingen voor de herfstvaccinatie zijn intussen verstuurd.

Overstekende voetganger aangereden

Dinsdag 6 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon is gisterennamiddag een voetganger zwaargewond afgevoerd na een botsing. De voetganger werd aangereden toen hij de steenweg overstak. Het slachtoffer is een dertiger uit Wellen.

Man omgekomen in bedrijf

Dinsdag 6 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een betonbedrijf in Riemst is gisterenavond een medewerker van een reinigingsfirma omgekomen. Hij werd er gegrepen door een transportband. Het slachtoffer is vanochtend aangetroffen.

Gus Kesenne overleden

Dinsdag 6 september 2022
Tongeren - Gus Kesenne overledenOp 1 september is Gus Kesenne overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Odette Broeders overleden

Dinsdag 6 september 2022
Tongeren - Odette Broeders overledenOp 1 september is Odette Broeders overleden, de echtgenote van Maurice Jamaer. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Inbraak in recyclagepark

Maandag 5 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in het recyclagepark in Hoeselt. Er is onder meer elektronica gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Fien Germis overleden

Maandag 5 september 2022
Tongeren - Fien Germis overledenZaterdag is Fien Germis overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Victor Vandeweyer. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: donderdag (18.30-19.15 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Twee niet-verzekerde auto's

Zondag 4 september 2022
De politie heeft twee niet-verzekerde auto's uit het verkeer geplukt. Dat gebeurde bij controles tijdens het week-end.

Unico Tongeren verslaat Stevoort

Zondag 4 september 2022
Tongeren - Unico Tongeren verslaat StevoortUnico Tongeren heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Eendracht Stevoort. Het won met 3-2.
Tongeren - Ruime overwinning voor 's Herenelderen AIn tweede provinciale A is Victoria 's Herenelderen A vanmiddag met 1-5 gaan winnen op het veld van FC Bolderberg.

's Herenelderen B - Moelingen 0-5

Zondag 4 september 2022
Tongeren - 's Herenelderen B - Moelingen 0-5In vierde provinciale B heeft Victoria 's Herenelderen B vanmiddag met 0-5 verloren van SK Moelingen.

E. Henis - Belisia B 2-2

Zondag 4 september 2022
Tongeren - E. Henis - Belisia B 2-2ZoomIn derde provinciale C hebben Eendracht Henis en Belisia Bilzen B vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld.

Ymelda Schils overleden

Zondag 4 september 2022
Tongeren - Ymelda Schils overledenDonderdag is Ymelda Schils overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jef Gielen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overrepen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Honderd jaar Landelijke Gilde

Zondag 4 september 2022
In 's Herenelderen is het honderdjarig bestaan gevierd van de Landelijke Gilde. Dat gebeurde met een eucharistieviering, een academische zitting, een receptie en een barbecue.

KSK Tongeren klopt Racing Mechelen

Zaterdag 3 september 2022
Tongeren - KSK Tongeren klopt  Racing MechelenKSK Tongeren is vanavond met 2-3 gaan winnen op het veld van Racing Mechelen. Doelpunten: 5‘ Mehanovic 0-1, 51’ Carrez 1-1, 63’ Mehanovic 1-2, 92’ Akarom 2-2, 93’ Cilt 2-3.

KSK Tongeren B - EMBO 0-2

Zaterdag 3 september 2022
Tongeren - KSK Tongeren B -  EMBO 0-2In vierde provinciale B heeft KSK Tongeren B thuis met 0-2 verloren van EMBO.

Unico B klopt Schoonbeek-Beverst B

Zaterdag 3 september 2022
Tongeren - Unico B klopt Schoonbeek-Beverst BIn vierde provinciale B is Unico Tongeren B vanavond met 1-4 gaan winnen op het veld van Schoonbeek-Beverst B.

Nieuwe vennootschap: Wemacla

Zaterdag 3 september 2022
Ward Eskens (45) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Wemacla opgericht met zetel aan de Elfde-Novemberwal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemeen goederenvervoer over de weg, verhuisdiensten en zwaar internationaal vervoer.

Lutgard Lambié overleden

Zaterdag 3 september 2022
Tongeren - Lutgard Lambié overledenOp 30 augustus is Lutgard Lambié overleden. Zij was 45 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: Kruisvindingsstraat 42, 3700 Mal.

Inbraak in bestelwagen

Vrijdag 2 september 2022
In de Fonteindreef is ingebroken in een bestelwagen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Camerabeelden verraden dief

Vrijdag 2 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een man gearresteerd die de voorbije dagen diefstallen pleegde in het containerpark in Hoeselt. De man werd verraden door camerabeelden. De dief was uit op computeronderdelen.

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Carnewal overleden

Vrijdag 2 september 2022
Woensdag is Marie-Jeanne Carnewal overleden, de echtgenote van Guy Werelds. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Twee elektrische fietsen gestolen

Donderdag 1 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garage aan de Tommestraat in Hoeselt zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal is deze voormid
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Steenweg in Heers liep een 73-jarige fietsster zware verwondingen op bij een aanrijding met een tractor. Het ongeval gebeurde gisteren rond 17.15 uur.

Fietser en tractor botsen

Donderdag 1 september 2022
Deze namiddag is een 43-jarige fietser uit Tongeren gewond geraakt bij een aanrijding met een tractor op de Hasseltsesteenweg in Kortessem. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Tongeren - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Tweede 'handmade & art festival'

Donderdag 1 september 2022
Tongeren - Tweede 'handmade & art festival'ZoomNa een succesvolle eerste editie organiseert de stad zondag voor de tweede maal een Handmade & Art Festival op het Stadhuisplein/Vrijthof. Deze markt biedt van 10 tot 17u plaats aan 50 standhouders. Ook de winkels in het centrum zijn dan open (van 13 tot 17u).

Nest met jonge wasberen verwijderd

Donderdag 1 september 2022
In een bos in Voeren hebben medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen een nest met jonge wasberen weggehaald, het eerste nest dat men op die manier kon verwijderen. In de Voerense bossen zijn in het verleden nog enkele volwassen wasberen gesignaleerd.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Tongeren - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop