Het overige nieuws

Margaretha Eymael overleden

Maandag 31 juli 2023
Tongeren - Margaretha Eymael overledenZaterdag is Margaretha Eymael overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Albert Houba. Zij was 95 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens het uitvoeren van werken in de Sint-Annabeekvallei in Borgloon vloog deze namiddag een tractor in brand. De brandweer moest een bosbrandwagen inzetten om bij de brand te geraken. Die werd uiteindelijk geblust.

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)

Anna Essers overleden

Maandag 31 juli 2023
Tongeren - Anna Essers overledenOp 28 juli is Anna Essers overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Emile Martin. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Woninginbraak in Wijkstraat

Zondag 30 juli 2023
Tongeren - Woninginbraak in WijkstraatDieven drongen via een raam binnen in een woning aan de Wijkstraat. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten.
Tongeren - KSK Tongeren B - Belisia B 1-4In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Tongeren B met 1-4 verloren van Belisia B.
Tongeren - 's Herenelderen uitgeschakeld in BekerIn de Beker van België speelden Nieuwerkerken en Victioria 's Herenelderen vanmiddag 0-0 gelijk zodat er strafschoppen aan te pas kwamen. Die won Nieuwerkerken met 3-1.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Tongeren - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Tongeren - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is vanmiddag een bus van De Lijn tegen een boom beland op de Nieuwe Steenweg. De chauffeur werd uit de bus geslingerd. Hij werd onder begeleiding van een medisch urgentieam naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan de opgelopen verwondingen bezweek. Er zaten geen passagiers op de bus.

Unico Tongeren - RFC Luik 2-3

Zaterdag 29 juli 2023
Tongeren - Unico Tongeren - RFC Luik 2-3Unico Tngeren heeft gisterenavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen RFC Luik. Het verloor met 2-3.

Inbraak in Lovendal

Vrijdag 28 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is er ingebroken in een pand in Lovendal. Of er buit is, is niet geweten. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Tongeren - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Extra doelman voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft een extra doelman aangetrokken. De keuze viel op Pieter Caubergh. Caubergh werd vorig seizoen door Westerlo uitgeleend aan Houtvenne. Hij maakte onder meer deel uit van de jeugdopleiding van KRC Genk.
Zuster Angele Thonnon viert woensdag 2 augustus haar diamanten kloosterjubileum. De zuster is afkomstig uit Mal maar woont nu aan de Tervuursesteenweg 290 in 3001 Heverlee.
Tongeren - Zwaar verlies voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft vanavond een oefenwedstrjd tegen FC Wiemismeer Zutendaal verloren met 1-7.

Mariette Raets overleden

Donderdag 27 juli 2023
Tongeren - Mariette Raets overledenDinsdag is Mariette Raets overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jean Hansen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Andy Bessems overleden

Donderdag 27 juli 2023
Tongeren - Andy Bessems overledenOp 22 juli is Andy Bessems overleden, de echtgenooot van Lucia Vandooren. Hij was 53 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 
Tongeren - Unico Tongeren B - Vliermaal 3-3Unico Tongeren B heeft vanavond in een oefenwedstrijd 3-3 gelijkgespeeld tegen Vliermaal.

KSK Tongeren wint van Kolmont

Woensdag 26 juli 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van Kolmont
KSK Tongeren heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Kolmont gewonnen met 1-2. In de eerste helft kwam Kolmont op voorsprong via corner. Na de rust scoorde Stassen tweemaal voor KSK.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Tongeren - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)

Zijruit auto ingeslagen

Woensdag 26 juli 2023
Op de Sint-Truidersteenweg sloegen autoschuimers een zijruit in om in een auto te geraken. Of ze buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Sylvain Vanlessen overleden

Woensdag 26 juli 2023
Tongeren - Sylvain Vanlessen overledenGisteren is Sylvain Vanlessen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Huygen. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)
Tongeren - Victoria 's Herenelderen klopt AnadolVictoria 's Herenelderen heeft vandaag in een oefenwedstrijd met 6-1 gewonnen van KFC Anadol.

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Tongeren - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM

Vespa gestolen in Vreren

Dinsdag 25 juli 2023
Tongeren - Vespa gestolen in VrerenIn de Voortstraat in Vreren is een Vespa gestolen. Het voertuig stond in een schuur. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Tongeren - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Tongeren - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)
Kerk
Tongeren - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht

Juweel gestolen

Maandag 24 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Bovelingenstraat in Heers. Er is een juweel gestolen. De politie kreeg het voorbije weekend melding van de feiten.
Tongeren - Driehonderd liter brandstof gestolenDieven hebben zo'n 300 liter brandstof gestolen uit een vrachtwagen aan de Overhaemlaan. De diefstal is vandaag vastgesteld.
In de Ambiorixstraat drongen dieven binnen in een woning. Dat gebeurde gisterenavond. Volgens de eerste vaststellingen is er niet weg.

Alex Dallemagne overleden

Maandag 24 juli 2023
Tongeren - Alex Dallemagne overledenOp 21 juli is Alex Dallemagne overleden, de echtgenoot van Tamara Schoefs. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Gert Linten en Heidi Driesen, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Vallum Leopoldi opgericht met zetel aan de Wirixstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf en het organiseren van bruiloften, banketten en recepties.

Unico haalt zwaar uit

Maandag 24 juli 2023
Tongeren - Unico haalt zwaar uitIn een oefenwedstrijd heeft Unico Tongeren HIH Turnhout geklopt met 8-1.

KSK Tongeren op stage

Zondag 23 juli 2023
Tongeren - KSK Tongeren op stageVan vrijdag tot zondag trekt KSK Tongeren op stage naar Oostende. Maar eer het zover is speelt KSK woensdag een eerste oefenwedstrijd tegen Kolmont.

Inbraak op Pliniuswal

Zondag 23 juli 2023
Tongeren - Inbraak op PliniuswalDieven drongen binnen in een pand aan de Pliniuswal. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon vloog vanochtend rond 4 uur een bestelwagen over de rotonde van de Sint-Truidesteenweg en de Nieuwe Steenweg. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn voertuig is zwaar beschadigd.
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Haag in lichterlaaie

Zaterdag 22 juli 2023
Aan de Romeinse Kassei vatte vanmiddag een haag vuur. De brandweer heeft het vuur snel geblust. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Voor 2.000 euro materiaal weg

Zaterdag 22 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken bij RM Construct in Kortessem. Er is voor meer dan 2.000 euro materiaal gestolen.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Schoemans overleden

Vrijdag 21 juli 2023
Tongeren - Martin Schoemans overledenIn Piringen is op 18 juli Martin Schoemans overleden, de echtgenoot van Gilberte Vanhees. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Tongeren - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)
Jean Biesmans (71) en zijn echtgenote Ingrid Nelissen (56), beiden uit Bilzen, én Karolien Ghysens (41) uit Diepenbeek hebben de besloten vennootschap Huize Borghof opgericht met zetel aan de Tomstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het beheer en de uitbating van het domein Borghof in Piringen.

Oplegger uitgebrand op E313

Vrijdag 21 juli 2023
Tongeren - Oplegger uitgebrand op E313Vanmorgen is de oplegger van een vrachtwagen uitgebrand op de E313 in Tongeren. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Rachelle Digneffe overleden

Donderdag 20 juli 2023
Tongeren - Rachelle Digneffe overledenGisteren is Rachelle Digneffe overleden, de echtgenote va François Nelissen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Leonce Roeffaers overleden

Donderdag 20 juli 2023
Tongeren - Leonce Roeffaers overledenGisteren is Leonce Roeffaers overleden, de echtgenote van Ludovic Bamps. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).
Tongeren - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Kort nieuws van bij de buren
In de Iers Kruisstraat in Riemst is een elektrische mountainbike gestolen. De mountainbike stond op een werf.

Woninginbraak op Bilzersteenweg

Woensdag 19 juli 2023
Tongeren - Woninginbraak op BilzersteenwegAan de Bilzersteenweg is ingebroken in een huis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Nieuwe vennootschap: BC Moon

Woensdag 19 juli 2023
Hanna Lianova (25) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap BC Moon opgericht met zetel aan de Boudewijnstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer marketing consulting, computerconsultancy activiteiten en advies op het gebied van public relations.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.

René Sioulants overleden

Woensdag 19 juli 2023
Tongeren - René Sioulants overledenIn Vreren is gisteren René Sioulants overleden, de echtgenoot van Monique Opdenacker. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Kort nieuws van bij de buren
Een appartement in de Stationsstraat in Borgloon is onbewoonbaar door een brand. De brand brak vanochtend rond 1.30 uur uit. Het appartement wordt bewoond door seizoensarbeiders.
Tongeren - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Vogelzangstraat en Op den Dinkaert in Riemst is vandaag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een voertuig. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf.

Justine Lenaers overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Tongeren - Justine Lenaers overledenGisteren is Justine Lenaers overleden, de weduwe van de in 1984 gestorven Chrétien Cluckers en van de in 2020 overleden Léon Rochus. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenhed tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Lily Vanheusden overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Tongeren - Lily Vanheusden overledenZaterdag is Lily Vanheusden overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)

Drie inbraken in auto's

Dinsdag 18 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is er ingebroken in drie auto's: in de Rauwstraat en in de Cartuyvelstraat. De buit bestaat onder meer uit een reiskoffer en parfum. In de Molenstraat is een laptop uit een autpo gestolen.
De visie van Fobie
Tongeren - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)

Woninginbraak in Hoeselt

Maandag 17 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stijn Streuvelslaan in Hoeselt is ingebroken in een woning. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterenamiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Een 69-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Harenstraat in Borgloon. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde het voorbije weekend.
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Nieuw: Small Street Brewery

Zondag 16 juli 2023
Joseph Costanza uit Tongeren en Anthony Miceli uit Seraing hebben de besloten vennootschap Small Street Brewery opgericht met zetel aan de Vrerenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van bier en groothandel in wijnen en geestrijke dranken.

Container vat vuur

Zondag 16 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Maastrichtersteenweg in Riemst een container uitgebrand. De container was volgestouwd met de inboedel van een woning.
Aan de Luikersteenweg drongen onbekenden binnen in een leegstaande woning. De politie vermoedt dat het om krakers ging.

Eugène Lambié overleden

Zondag 16 juli 2023
Tongeren - Eugène Lambié overledenVrijdag is Eugène Lambié overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Jeanne  Vanhees. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Mathieu Neeskens overleden

Zaterdag 15 juli 2023
Tongeren - Mathieu Neeskens overledenGisteren is Mathieu Neeskens overleden, de echtgenoot van Fernande Vanweers. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Versterking voor dames KSK  TongerenDe damesploeg van KSK Tongeren heeft acht speelsters aangetrokken: Jolien Bastiaens (Wiemismeer), Hanne Cuvelier (Bilzen Youth), Yana Budo (Diepenbeek), Ella Claessens (Vlijtingen), Liesl Gilissen (Zepperen-Brustem), Goele Vrijens (Wiemismeer), Kayleigh Rigo (Ladies Genk) en Brenthe Vandromme (vrije speelster).>

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Tongeren - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Viviane Lycops overleden

Vrijdag 14 juli 2023
Tongeren - Viviane Lycops overledenWoensdag is Viviane Lycops overleden, de echtgenoot van Mario Müller. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsendief op het matje

Donderdag 13 juli 2023
Voor de rechter moest een man uit Hasselt verschijnen die beticht wordt van enkele fietsdiefstallen en een inbraak in een tuinhuisje in Tongeren. De man riskeer twee jaar cel. De rechter velt het vonnis op 17 augustus. (PG)

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Tongeren - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom

Jean Froidmont overleden

Donderdag 13 juli 2023
Tongeren - Jean Froidmont overledenDinsdag is Jean Froidmont overleden, de weduwaar van Josette Pirlet. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

Ludo Meers overleden

Donderdag 13 juli 2023
Tongeren - Ludo Meers overledenOp 8 juli is Ludo Meers overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vlijtingen.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Pascal Poismans overleden

Woensdag 12 juli 2023
Tongeren - Pascal Poismans overledenGisteren is Pascal Poismans overleden, de weduwnaar van Liske Princen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Tongeren - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Nieuwe boeken
Tongeren - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een 50-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een lichte vrachtwagen in de Loostraat in Kortessem. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht

William Thijs overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Tongeren - William Thijs overledenGisteren is William Thijs overleden, de partner van Hilde Valkeners. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
In de Overhaemlaan is brandstof uit een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Muziekinstrumenten gestolen

Dinsdag 11 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Sittardstraat in Borgloon. De dieven maakte er muziekinstrumenten en werktuigen buit.

Amoury Capiot maakt comeback

Dinsdag 11 juli 2023
Renner Amoury Capiot maakt zijn comeback. Hij was een tijd out door twee operaties aan de knieën.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Tongeren - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.

Fietser (85) geraakt door auto

Maandag 10 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem werd gisteren een 85-jarige fietser gewond toen hij geraakt werd door een auto. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een onderzoek naar een mobiele drugslijn zijn in Maastricht zes personen opgepakt, waaronder een Belgische jongen van 15 jaar. De verdachten opereerden in het gebied Maastricht en Meerssen en leverden daar bij klanten aan de voordeur een grote verscheidenheid aan drugs. Bij invallen op verschillende locaties zijn verschillende soorten drugs, gegevensdragers, contant geld en voertuigen in beslag genomen. Het gaat onder meer om 4,7 kilo hennep, 2,2 kilo XTC, 1,5 kilo amfetamine, 180 LSD-zegels, 170 gram MDMA, 12 gram cocaïne en een kleine hoeveelheid 3MMC.
De drugslijn reed dagelijks tussen 11.00 en 23.00 uur naar verschillende adressen in de gemeenten Maastricht en Meerssen en leverde daar de verdovende middelen aan huis. Hun voorraad bevond zich in een zogenaamd stashpand in Maastricht.
Tongeren - Woninginbraak in KremersstraatDieven forceerden de achterdeur om binnen te dringen in een woning aan de Kremersstraat in Nerem. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Man gewond bij val

Zondag 9 juli 2023
Op de Sint-Truidersteenweg is vanavond een man gewond geraakt bij een val. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Gustaaf Arnots overleden

Zondag 9 juli 2023
Tongeren - Gustaaf Arnots overledenOp 5 juli overleed Gustaaf Arnots, de echtgenoot van Mia Noben. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Utrvaartzorg Driesen.
Tongeren - Marcelline Derwael overledenOp 4 juli is Marcelline Derwael overleden, de echtgenote van Joseph Benats. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Tongeren - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Tongeren - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Tongeren - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Gilberte Huyghe overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Tongeren - Gilberte Huyghe overledenGisteren is Gilberte Huyghe overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven René Van Heers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Auto gestolen in Riemst

Vrijdag 7 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Valmeerstraat in Riemst is de voorbije nacht een auto gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.

Marianne Dijkstra overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Tongeren - Marianne Dijkstra overledenGisteren is Marianne Dijkstra overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Pol Moermans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Tongeren - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Schutter veroordeeld

Donderdag 6 juli 2023
Toen twee mannen op zijn deur kwamen bonken loste een 44-jarige appartementsbewoner uit Tongeren op 1 augustus 2022 een schot met zijn verboden vuurwapen. Dat kost hem nu elf maanden onder elektronisch toezicht, zo besliste de rechtbank. Hij kreeg ook een bijkomende straf van drie maanden onder elektronisch toezicht omdat hij toen drugs bij hem werden gevonden. (PG)

Elf nieuwe spelers voor Unico A

Donderdag 6 juli 2023
Tongeren - Elf nieuwe spelers voor Unico AUnico Tongeren A heeft elf nieuwe spelers aangetrokken: Bjorn Thijs (Munsterbilzen), Michael Bertjens (Herderen-Millen), Maarten Boelen (Vlijtingen), Jason Byloos (Alken B), Moussa Camara (KSK Tongeren), Arne Cielen (Riemst), Jelle Gommers (Belisia), Brandon Lenaers (Heis), Jan Lenaerts (Henis), Parker Mateke (Solrevienne) en Ricardo (Ans).

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Tongeren - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)
Tongeren - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)

Irma Massotte overleden

Woensdag 5 juli 2023
Tongeren - Irma Massotte overledenOp 29 juni is Irma Massotte overleden, de echtgenote van Jean Gilissen. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Victoria 's Herenelderen B start de competitie zondag 3 september (15 uur) met een thuiswedstrijd tegen Future Winterslag.
In de eerste competitiewedstrijd spelen Unico Tongeren B en KSK Tongeren B  tegen elkaar. De wedstrijd vindt plaats op zondag 3 september om 15 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Steenweg in Heers raakten vanochtend vijf voertuigen in een botsing betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer, een veertiger, is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Inbraakpoging in Jules FrèrelaanEr werd een inbraakpoging ondernomen in een pand aan de Jules Frèrelaan. De daders slaagden niet in hun opzet.
Unico Tongeren A speelt zijn eerste competitiewedstrijd op verplaatsing tegen Lummen VV. De wedstrijd wordt zondag 3 september (15 uur) afgetrapt.
Victoria 's Herenelderen A speelt zondag 3 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd op verplaatsing. Kortessem is de tegenstander.

Mireille Dessers overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Tongeren - Mireille Dessers overledenZaterdag is Mireille Dessers overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Guillaume Rubens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht
KSK Tongeren speelt woensdag 30 augustus (20 uur) zijn eerste competitiewedstrjjd thuis. De tegenstander is Berchem.

José Thewissen overleden

Maandag 3 juli 2023
Tongeren - José Thewissen overledenGisteren is José Thewissen overleden, de weduwe van Jacques Wijnants. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Moïra Gosselin- De Maesschalck overledenZaterdag is Moïra Gosselin - De Maesschalck overleden, de vriendin van Marnik Wagemans. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Straat afgesloten door gasgeur
De Ridderstraat werd vandaag een tijdlang afgesloten omdat in de kelder van een huis een sterke gasgeur was waargenomen. De brandweer vreesde voor ontploffingsgevaar.

Woninginbraak op Albertwal

Zondag 2 juli 2023
De voorbije nacht is ingebroken in een huis op de Albertwal. Over de buit is niets geweten.
Tongeren - Vandalisme in kasteelpark in NeremVandalen hebben gisterenochtend zwaar uitgehaald in het park van kasteel Rosmeulen in Nerem. Er werden onder meer ornamenten vernield. De kasteelheer heeft een premie uitgeloofd voor inlichtingen die kunnen leiden tot de identificatie van de daders.
Tongeren - Eerste toeschouwers aangekomenZoomAan de Leopoldwal, waar de tribunes staan opgesteld, zijn de eerste toeschouwers aangekomen voor de kroningsprocessie die vanmiddag uittrekt. Vanmorgen was er een plechtige eucharistieviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Deze viering werd uitgezonden door radio en televisie.
Tongeren - Versterking voor KSK TongerenKSK Tongeren heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Didier Haenen (Belisia), Basil Duchene (Eupen), Adel Bourard (Waremme), Oleg Cheprassov (Dessel) en Joël Bacanamwo (Solières).

Parkeerverbod in stadscentrum

Zaterdag 1 juli 2023
Morgen vanaf 12 uur geldt er een parkeerverbod in het centrum van Tongeren (binnen de wallen), Stationslaan-Stationsplein-Jaminéstraat, Leopoldwal, parking Velinx en De Motten, Dijk, Dirikenlaan en op de ring (uitgezonderd de Albertwal). Voertuigen die in overtreding staan worden geverbaliseerd en getakeld. Vanaf 13.30 uur zal de ring verkeersvrij zijn.

Armande Mouha overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Tongeren - Armande Mouha overledenGisteren is Armande Mouha overleden, de echtgenote van Guido Loverix. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Tongeren - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Schuur uitgebrand

Zaterdag 1 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2 uur is een schuur uitgebrand aan de Helstraat in Kortessem. In de schuur lag stro opgeslagen. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Boudewijn van Eyll overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Tongeren - Boudewijn van Eyll overledenOp 27 juni is baron Boudewijn van Eyll (86) overleden. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Neerrepen. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop