Het overige nieuws

Raoul Toppet overleden

Donderdag 30 november 2023
Tongeren - Raoul Toppet overledenIn Lauw is gisteren Raoul Toppet overleden, de echtgenoot van Marie-José Daenen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Martin Castermans overleden

Donderdag 30 november 2023
Tongeren - Martin Castermans overledenGisteren is Martin Castermans overleden, de echtgenoot van Fernande Jacobs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Leonie Tans overleden

Donderdag 30 november 2023
Tongeren - Leonie Tans overledenDinsdag is Leonie Tans overleden, de weduwe van Jean Vrijdaghs. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Nieuw: gezondheidsrubriek van Anouk

Donderdag 30 november 2023
Gezondheid
Tongeren - Nieuw: gezondheidsrubriek van AnoukVanaf vandaag gaat Anouk Mertens meewerken aan de Internetgazet. Om de twee weken brengt ze hier als diëtiste een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Dag Anouk!
Hallo allemaal, ik ben Anouk, een gepassioneerde diëtiste. Ik woon in Pelt en werk in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Iedere twee weken zal er een artikel van mij terug te vinden zijn op internetgazet waarin ik verschillende feiten & fabels alsook weetjes over voeding zal bespreken. Veel leesplezier (…) Het hele nieuwsbericht

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Tongeren - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht

Olga Nelesen overleden

Woensdag 29 november 2023
Tongeren - Olga Nelesen overledenZondag is Olga Nelesen overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Rob Robeerts. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats op de site van De Barrier aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.

Callcenter failliet verklaard

Dinsdag 28 november 2023
De rechtbank in Tongeren heeft callcenter Teleconverse uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 december ingediend worden.

Auto na botsing tegen verkeersbord

Dinsdag 28 november 2023
Op de Eeuwfeestwal raakten vanavond een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Na de botsing belandde de auto tegen een verkeersbord. Er was alleen materiële schade.

Tongenaren gewond bij botsing

Dinsdag 28 november 2023
Tongeren - Tongenaren gewond bij botsingTwee Tongenaren zijn gisterennamiddag gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. De slachtoffers zijn 18 en 49 jaar.
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Tongeren - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.

Stad wil huisartsentekort aanpakken

Dinsdag 28 november 2023
De stad Tongeren koopt een leegstaand pand in winkelcentrum Julianus voor het opstarten van eeen nieuwe huisartsenpraktijk. De stad zal het pand verhuren aan Medpoint, dat er een huisartsenpraktijk wil uitbouwen. Tongeren wil zo het tekort aan huisartsen in de stad aanpakken.
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)
Kerk
Tijdens de week wordt het aantal vieringen in de week in de winterperiode beperkt omwille van de verwarmingskosten. Er zijn slechts vieringen in drie kerken: in de basiliek, de Sint-Jozefskerk in Nieuw Tongeren en de kerk van Widooie.

Jacques Schoubben overleden

Dinsdag 28 november 2023
Tongeren - Jacques Schoubben overledenZondag is Jacques Schoubben overleden, de weduwnaar van Josepha Wolters. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis. Begroeting: vrijdag (18.30-19.39 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Open haard of pelletkachel?

Dinsdag 28 november 2023
Partnerbijdrage
Tongeren - Open haard of pelletkachel?ZoomEen eeuwigheid lang was mijn open haard de ster van mijn huiselijke gezelligheid. Het knisperende vuur, de nostalgische geur van brandend hout - pure warmte tijdens koude winteravonden. Maar, na urenlang gepeins, heb ik de stoute schoenen aangetrokken: dag open haard, hallo inbouw pelletkachel.
Elke keer dat ik een houtblok op het vuur mikte, leek het alsof ik persoonlijk een stukje regenwoud in de fik stak. De gedachte aan (…) Het hele nieuwsbericht

Auto botst tegen boom: één gewonde

Dinsdag 28 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is en auto tegen een boom gereden in de Reeweg in Kortessem. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht

Tweehonderd hardrijders betrapt

Maandag 27 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone kanton Borgloon zijn zaterdag 200 hardrijders betrapt. De controles vonden onder meer plaats op de Kernielerweg in Borgloon en op Nieuwe Steenweg in Heers.

Vier woninginbraken in Kortessem

Maandag 27 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem zijn het voobije weekend vier woninginbraken gepleegd. De dieven sloegen onder meer toe op de Tongersesteenweg. Om binnen te geraken werd telkens een raam geforceerd wat doet vermoeden dat het telkens om dezelfde daders gaat. De dieven maakten onder meer geld en juwelen buit.

Botsing in Riemst: één gewonde

Maandag 27 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Visésteenweg en de Bolderstraat in Riemst raakten vanmorgen twee auto’s in een aanrijding betrokken. Eén bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Volleybal: Datovoc wint topper

Maandag 27 november 2023
Tongeren - Volleybal: Datovoc wint topperIn nationale 1 dames van het volleyal heeft Datovoc Tongeren de topper tegen TS Vilvoorde gewonnen met 3-1. Sets: 25-23, 25-22, 15-25, 25-20. Datovoc staat op een gedeelde tweede plaats.

Unico Tongeren A klopt Borgloon

Zondag 26 november 2023
Tongeren - Unico Tongeren A klopt BorgloonUnico Tongeren A heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van J. Borgloon.

Verlies voor 's Herenelderen B

Zondag 26 november 2023
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale heeft 'Victoria 's Herenelderen B thuis met 1-2 verloren van FC Herderen-Millen.

Unico B klopt Uikhoven

Zondag 26 november 2023
Tongeren - Unico B klopt UikhovenIn Vierde Provinciale is Unico Tongeren B bij Uikhoven gaan winnen met 3-5.

Winterslag B - Tongeren B 3-3

Zondag 26 november 2023
Tongeren - Winterslag B - Tongeren B 3-3In Vierde Provinciale hebben Future Winterslag B en KSK Tongeren B 3-3 gelijk gespeeld.
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren - Lommel  1-8In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft KSK Tongeren met 1-8 verloren van Lommel Utd WS.

Auto knalt op geparkeerd voertuig

Zaterdag 25 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is vanavond een auto op een geparkeerd voertuig ingereden in de Bovelingenstraat. De brandweer moest de bestuurder uit zijn wagen bevrijden. Hij was gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - 's Herenelderen verliest bij VlijtingenIn Tweede Provinciale is 'Victora 's Herenelderen bij Vlijtingen VV gaan verliezen met 5-0. Aan de  rust was de stand 4-0. Coenegrachts van 's Herenelderen pakte geel.

Bocholt wint bij Tongeren

Zaterdag 25 november 2023
Tongeren - Bocholt wint bij TongerenBocholter VV is vanavond bij KSK Tongeren gaan winnen met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Rik Jacobs, Seppe Brulmans en Noah Lobe. De ruststand was 0-2.

Angèle Dedry overleden

Zaterdag 25 november 2023
Tongeren - Angèle Dedry overledenWoensdag is Angèle Dedry overleden, de echtgenote van Felicien Jans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Michel Ruiters overleden

Zaterdag 25 november 2023
Op 15 november overleed Michel Ruiters. Hij was 71 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Een kinderboek van Hans en Caryl

Vrijdag 24 november 2023
Tongeren - Een kinderboek van Hans en CarylZoomOnze medewerker in Beringen, Hans Put, heeft een prachtig kinderboek geschreven: ‘Ella en de toverklok’. Het is het eerste kinderboek met de Limburgse mijnen als decor en werd geïllustreerd door Lommelaar Caryl Strzelecki. Vandaag werd het gepresenteerd op be-MINE in Beringen voor kinderen van de basisschool. Hans las het voor en Caryl toonde ondertussen de tekeningen (foto boven).
Hans Put groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. Het verhaal van (…) Het hele nieuwsbericht
Een kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en Caryl
Zoom

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Hedone

Donderdag 23 november 2023
Nicholas Neve en Davine Croughs, beiden uit Antwerpen, hebben de besloten vennootschap Hedone opgericht met zetel aan de Stationslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, catering en aan- en verkoop van wijn.

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Neven overleden

Donderdag 23 november 2023
Tongeren - Louisa Neven overledenDinsdag is Louisa Neven overleden. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Wereldvredesvlam mikpunt van vandalen

Donderdag 23 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst hebben vandalen schade toegebracht aan het kunstwerk Wereldvredesvlam. Enkele maanden geleden was dat ook al het geval.

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info

Bert Thijs overleden

Donderdag 23 november 2023
Tongeren - Bert Thijs overledenOp 18 november is Bert Thijs overleden. Hij was 57 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen.

Regine Hermans overleden

Donderdag 23 november 2023
Tongeren - Regine Hermans overledenDinsdag is Regine Hermans (64) overleden, de echtgenote van Paulu Balas. Zij woonde in Viermaal en was afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.

Inbraakpoging in Borgloon

Woensdag 22 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden binnen te dringen in een pand aan de Tongerseseteenweg in Borgloon. Zij slaagden echer niet in hun opzet. De inbraakpoging is gisterennamiddag vastgesteld.

Motorrijder (25) gewond bij botsing

Woensdag 22 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Alfonsstraat in Borgloon is een 25-jarige motorrijder uit Heers gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."

Wezel - KSK Tongeren op 6 december

Woensdag 22 november 2023
Tongeren - Wezel - KSK Tongeren op 6 decemberDe wedstrijd Wezel - KSK Tongeren die vorig weekend werd uitgesteld zal op woensdag 6 december (20 uur) gespeeld worden.

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Tongeren - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.

Vernieuwing stationsomgeving

Dinsdag 21 november 2023
De stationsomgeving wordt vernieuwd. Daaraan hangt een prijskaartje van 814.000 euro. In de stelplaats van De Lijn staan moderniseringswerken op stapel. De kostprijs van dit project bedraagt 720.000 euro.

Woningbrand in Riemst

Dinsdag 21 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanochtend kort na 4 uur uitrukken voor een brand in een onbewoond huis aan de Visésteenweg in Riemst. De woning is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Tongeren - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!

Jos Eyben overleden

Maandag 20 november 2023
Tongeren - Jos Eyben overledenVrijdag is Jos Eyben overleden de weduwnaar van Josee Vangeel. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Pauline Mombeek overleden

Maandag 20 november 2023
Tongeren - Pauline Mombeek overledenVier dagen na haar echtgenoot Jean Opdenacker is Pauline Mombeek (86) gisteren overleden. De uitvaartplechtigheid voor beiden vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegnheid tot groeten hij Uitvaartzorg Driesen.

Volleybal: Geel - Datovoc 0-3

Maandag 20 november 2023
Tongeren - Volleybal: Geel - Datovoc 0-3In het volleybal (dames nationale 1) heeft Datovoc Tongeren een 0-3 overwinning behaald in Geel. In de rangschikking staat Datovoc vierde.

Inbraakpoging op Leopoldwal

Zondag 19 november 2023
Tongeren - Inbraakpoging op LeopoldwalAan de Leopoldwal probeerden dieven in te breken in een woning. Er zijn braaksporen vastgesteld aan de voordeur. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ook Unico Tongeren B speelt gelijk

Zondag 19 november 2023
Tongeren - Ook Unico Tongeren B speelt gelijkVeel gelijkspelen vandaag, vooral in de lagere afdelingen. In Vierde Provinciale kwam Unico Tongeren B, thuis tegen Schoonbeek-Beverst B, niet verder dan 1-1 gelijk. Voor Unico B scoorde Lucassen.

's Herenelderen B speelt gelijk

Zondag 19 november 2023
Tongeren - 's Herenelderen B speelt gelijk's Herenelderen B is vandaag, thuis tegen Zutendaal B, niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel.

Unico wint in Borgloon

Zondag 19 november 2023
Tongeren - Unico wint in BorgloonIn Derde Provinciale heeft Unico Tongeren met 0-1 gewonnen van Habo SK Borgloon. Het doelpunt werd gescoord door Gommers.

Victorie voor Victoria

Zondag 19 november 2023
Tongeren - Victorie voor VictoriaIn Tweede Provinciale is Victoria 's Herenelderen gaan winnen bij SK Munsterbilzen. Uitslag: 1-2. Aan de rust was de stand 0-1. Yosuf scoorde twee keer voor 's Herenelderen.
Tongeren - Damesvoetbal: THES Sp. - Tongeren 2-6In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 2-6 gewonnen op het veld van rode lantaarn THES Sp. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Tongeren scoorden Rigo (3), Bastiaens, Swennen en Verstraete. Tongeren staat twaalfde in de stand.

KSK Tongeren B verliest bij Uikhoven

Zaterdag 18 november 2023
Tongeren - KSK Tongeren B verliest bij UikhovenIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B in de wedstrijd tegen Uikhoven de punten niet kunnen thuishouden. Uitslag: 0-2.

Auto in berm op E313

Zaterdag 18 november 2023
Op de E313 in Tongeren is vandaag een auto in de berm beland nadat de bestuurder de controle over het stuur verloren had. Hij kwam met de schrik vrij.

Wedstrijd Wezel-Tongeren afgelast

Zaterdag 18 november 2023
Tongeren - Wedstrijd Wezel-Tongeren afgelastDe voetbalwedstrijd tussen KSK Tongeren op het terrein van Wezel Sport is afgelast, vanwege de staat van het veld. 

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Jean Moreas overleden

Zaterdag 18 november 2023
Tongeren - Jean Moreas overledenDonderdag is Jean Moreas overleden, de echtgenoot van Elza Philippeth. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Utvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Michel Souveryns overleden

Zaterdag 18 november 2023
Tongeren - Michel Souveryns overledenDonderdag is Michel Souveryns overleden, de levenspartner van Florette Valkeners. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Ghislaine Bonneu overleden

Zaterdag 18 november 2023
Tongeren - Ghislaine Bonneu overledenDinsdag is Ghislaine Bonneu overleden, de weduwe van Victor Crommen. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Zwaargewonde bij botsing in Heers

Vrijdag 17 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Daalstraat in Heers. Daarbij is een bestuurder zwaargewond geraakt.

Albert Voets overleden

Vrijdag 17 november 2023
Tongeren - Albert Voets overledenWoensdag is Albert Voets overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Achten. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag en woensdag, telkens van 18 tot 19 uur.

Gustaaf Brien overleden

Vrijdag 17 november 2023
Tongeren - Gustaaf Brien overledenWoensdag is Gustaaf Brien overleden, de levenspartner van wijlen Lisette Cerulus. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.

Woninginbraak in Heers

Vrijdag 17 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is ingebroken in een woning aan de Truyerstraat. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Cilinderslot voordeur geforceerd

Vrijdag 17 november 2023
Tongeren - Cilinderslot voordeur geforceerdIn Heuveldal hebben dieven het slot van een voordeur geforceerd. Om een of andere reden hebben zij geen buitgemaakt.

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Tongeren - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.

Twee bestuurders gewond bij botsing

Donderdag 16 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's in de Leeuwbergstraat in Kortessem. De bestuurders raakten gewond en zijn naar het ziekenhuuis gebracht.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.

Dieven slaan op de vlucht

Donderdag 16 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond ondernamen dieven een inbraakpoging in een woning aan de Brandstraat in Kortessem. Zij werden verrast door de bewoner en sloegen op de vlucht.

Botsing in Piringen: vrouw gewond

Donderdag 16 november 2023
Tongeren - Botsing in Piringen: vrouw gewondEen 77-jarige vrouw uit Tongeren is deze namiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Sint-Truidersteenweg in Piringen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Jean Opdenacker overleden

Donderdag 16 november 2023
Tongeren - Jean Opdenacker overledenGisteren is Jean Opdenacker overleden, de echtgenoot van Pauline Mombeek. Hij was 90 jaar. De uiitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg  Driesen aan de Rutterweg.

Marcel Geladé overleden

Donderdag 16 november 2023
Tongeren - Marcel Geladé overledenGisteren is Marcel Geladé overleden, de echtgenoot van Gerda Willems. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aulla van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Serval ontsnapt in Ned. Limburg

Donderdag 16 november 2023
Tongeren - Serval ontsnapt in Ned. LimburgZoomIn het Nederlands-Limburgse Herkenbosch is een serval ontsnapt, een soort tijgerkat met opvallend lange poten. Een serval is kleiner dan een tijger maar groter dan een kat. Hij leeft normaliter op de Afrikaanse savanne. Het zijn jachtdieren, zoals alle katachtigen. De serval ontsnapte uit een particulier dierenverblijf.
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen heeft momenteel een paar servals in de verblijven. In ons land is het namelijk verboden om het dier te houden, in tegenstelling tot in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto NHC)
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Tongeren - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Nieuwe vennootschap: Febo Trans

Woensdag 15 november 2023
Wouter Vincent (39) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Febo Trans opgericht met zetel aan de Driekruisenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer over de weg en koerierdiensten.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Potloodventer op het matje

Woensdag 15 november 2023
Rechtbank
Het Openbaar ministerie heeft acht maanden cel en een geldboete gevorderd tegen een Tongerse potloodventer. Aan De Velinx toonde hij zijn geslachtsdeel aan een vrouw en begon te masturberen. Op het strafblad van de man staan al dertien veroordelingen. Vonnis op 13 december. (PG)

Rita Meertens overleden

Woensdag 15 november 2023
Tongeren - Rita Meertens overledenOp 11 november is Rita Meertens overleden, de echtgenote van Herman Muermans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)

Opgepast voor gauwdieven

Dinsdag 14 november 2023
De politie waarschuwt voor gauwdieven in de winkelstraten en de warenhuizen. Er komt extra toezicht maar de politie roept de burger ook op bijzonder attent te zijn.

Geld gestolen uit appartement

Dinsdag 14 november 2023
Tongeren - Geld gestolen uit appartementIn een appartement in het Aniciuspark kwamen gisteren dieven over de vloer. Om binnen te geraken hadden zij een deur geforceerd. Er is geld gestolen.
Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Tongeren - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Tongeren - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ANL Technics

Maandag 13 november 2023
Ilhan Ahmed uit Tongeren heeft de besloten vennootschap ANL Technics opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie, de installatie van elektrische bedrading en toebehoren en de installatie van industriële machines, toestellen en werktuigen.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.
Rachid Aballagh uit Herstal-Milmort heeft de besloten vennootschap Caratrans Express opgericht met zetel aan de Godesteenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer nationaal- en internationaal transport en verhuisservice.

Christine Smets overleden

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Christine Smets overledenOp 9 novemer is Christine Smets overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Gaston Hauben. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Oger Ulrix overleden

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Oger Ulrix overledenOp 8 november is Oger Ulrix overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.

Dieven slaan toe in Bulkerstraat

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Dieven slaan toe in BulkerstraatIn de Bulkerstraat forceerden dieven het slot van de toegangsdeur van een appartementsgebouw. Zij konden echter geen buit maken. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
In nationale 1 dames van het volleybal heeft Tongeren Bissegem verslagen met 3-1. Sets: 25-15, 24-26, 25-14, 25-18.

Erik Jans overleden

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Erik Jans overledenZaterdag is Erik Jans overleden, de echtgenoot van Judith Jolling. Hij was 66 jaar en oud-leraar van PIBO-Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Marcella Decresson overleden

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Marcella Decresson overledenOp 9 november is Marcella Decresson overleden, de weduwe van Nino Bianchino D'Ortona. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) palats in d  aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Françine Lysens overleden

Maandag 13 november 2023
Tongeren - Françine Lysens overledenVrijdag is Françine Lysens overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Yvo Cuyx. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Hazelereik 30, 3700 Tongeren.

Uikhoven - 's Herenelderen B 4-0

Zondag 12 november 2023
Tongeren - Uikhoven - 's Herenelderen B 4-0In Vierde Provinciale heeft Uikhoven VC met 4-0 gewonnen van Victoria 's Herenelderen B.

Genk VV B en Unico B spelen gelijk

Zondag 12 november 2023
Tongeren - Genk VV B en Unico B spelen gelijkGenk VV B en Unico Tongeren B hebben in Genk de punten gedeeld: 4-4. Xander Sijbers van Genk VV B scoorde drie keer.

KSK Tongeren B verliest van Riemst

Zondag 12 november 2023
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van RiemstKSK Tongeren B is bij Riemst Vooruit gaan verliezen met 2-0.

Unico verliest van Gravelo

Zondag 12 november 2023
Tongeren - Unico verliest van GraveloUnico Tongeren A heeft thuis met 1-2  verloren van RDK Gravelo.

's Herenelderen klopt Diepenbeek

Zondag 12 november 2023
Tongeren - 's Herenelderen klopt DiepenbeekIn tweede Provinciale A heeft Victoria 's Herenelderen A thuis Diepenbeek verslagen met 1-0.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Belisia BilzenKSK Tongeren heeft de Zuid-Limburgse derby tegen Belisia verloren met 0-2, meteen het eerste thuisverlies sinds maart. De stand was al bij de rust bereikt.

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Tongeren - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 

Geld gestolen in twee horecazaken

Zaterdag 11 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In twee horecazaken aan de Statiestraat in Riemst kwamen de voorbije nacht dieven over de vloer. Zij gingen met geld aan de haal.

Damesvoetbal: winst voor Tongeren

Zaterdag 11 november 2023
Tongeren - Damesvoetbal: winst voor TongerenIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 6-0 gewonnen van Membruggen.

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Tongeren - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)

Auto uitgebrand in Neremstraat

Vrijdag 10 november 2023
Tongeren - Auto uitgebrand in NeremstraatIn de Neremstraat is vanochtend rond 2 uur een auto volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Container gestolen uit tuin

Vrijdag 10 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is een papiercontainer gestolen uit een tuin aan de Visésteenweg. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Jenny Delbrouck overleden

Vrijdag 10 november 2023
Tongeren - Jenny Delbrouck overledenDinsdag is Jenny Delbrouck overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Leon Debing. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Lutgart. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Tongeren - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom: 20-jarige gewond

Donderdag 9 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de N76 in Kortessem is gisterenavond een auto tegen een boom beland. De 20-jarige bestuurder raakte daarbij gewond.

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Beerden overleden

Donderdag 9 november 2023
Tongeren - Jan Beerden overledenMaandag is Jan Beerden overleden, de echtgenoot van Fina Thys. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Tongeren - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Marie-Jeanne Balas overleden

Donderdag 9 november 2023
Tongeren - Marie-Jeanne Balas overledenZondag is Marie-Jeanne Balas overleden, de echtgenote van Danny Motart. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Wendelen in Stevoort.
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht

Vechtersbaas veroordeeld

Woensdag 8 november 2023
Tongeren - Vechtersbaas veroordeeldEen 30-jarige man uit Tongeren heeft twee jaar celstraf en een boete van 1.600 euro, telkens met uitstel onder voorwaarden, gekregen omdat hij acht keer op de vuist ging. De man moet zich laten behandelen voor zijn psychiatrische problematiek. (PG)

Wilfried Van den Eede overleden

Woensdag 8 november 2023
Tongeren - Wilfried Van den Eede overledenMaandag is in WZC Sint-Franciscus Wilfried Van den Eede overleden. Hi was 83 jaar. Het afscheid vindt paats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Bromfietser gewond bij botsing

Woensdag 8 november 2023
Tongeren - Bromfietser gewond bij botsingOp het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Driekruisenstraat botsten vanmiddag een bromfietser en een voertuig. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Er is een buurtcomité opgericht in de stationsbuurt. Het comité wil de buurt leefbaar en veilig houden en wil ook wat doen aan de verkeersonveiligheid in de buurt.

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Tongeren - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in tuinhuis: werktuig weg

Dinsdag 7 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een tuinhuis aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem. Zij gingen met een werktuig aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Adry Pokrivac overleden

Dinsdag 7 november 2023
Tongeren - Adry Pokrivac overledenOp 4 november is Adry Pokrivac overleden. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Leut. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Georgette Ramaekers overleden

Dinsdag 7 november 2023
Tongeren - Georgette Ramaekers overledenOp 2 november is Georgette Ramaekers overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Dirk Cuypers overleden

Dinsdag 7 november 2023
Tongeren - Dirk Cuypers overledenZondag is Dirk Cuypers overleden, de echtgenooot van Régine Jongen. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Julien Raedts overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - Julien Raedts overledenGisteren is Julien Raedts overleden, de echtgenoot van Monique Moesen. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overrepen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Fietser (41) aangereden door auto

Maandag 6 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de weg naar Gors-Opleeuw in Borgloon is het voorbije weekend een 41-jarige fietser aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)

Liliane Dessers overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - Liliane Dessers overledenIn WZC De Motten is zaterdag Liliane Dessers overleden, de weduwe van Francis Mulleners. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

José Guets overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - José Guets overledenZaterdag is José Guets overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Toussaint Knapen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Christiane Thys overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - Christiane Thys overledenVandaag is oud-schepen Christiane Thys overleden, de partner van Danny Stulens. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzrg Driesen.

Catherine Wouters overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - Catherine Wouters overledenOp 2 november is Catherine Wouters overleden, de weduwe van Pierre Coenegrachts. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lea Stulens overleden

Maandag 6 november 2023
Tongeren - Lea Stulens overledenVrijdag is Lea Stulens overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Jean Poosen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Damesvoetbal: WAVO - Tongeren 3-0

Zondag 5 november 2023
Tongeren - Damesvoetbal: WAVO - Tongeren 3-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 3-0 verloren van Waterloos-Voorshoven (WAVO). Tongeren staat op de laatste plaats.
Tongeren - Unico Tongeren B klopt Winterslag BUnico Tongeren B heeft thuis van Future Winterslag B gewonnen met 2-1. Voor Tongeren scoorden Grosemans en Liesens, voor Winteslag Bicici.
Tongeren - Genk VV B wint bij 's Herenelderen BGenk VV B is bij 's Herenelderen B gaan winnen met 1-6. Aan de rust was de stand 0-5.

Unico A wint bij Bolderberg

Zondag 5 november 2023
Tongeren - Unico A  wint bij BolderbergUnico Tongeren A is bij Bolderberg gaan winnen met 0-5 . De ruststand was 0-3. De doelpuntenmakers waren Gommers (2), Schroyen, Demarteau en Bertjens.
Weerbericht
Tongeren - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor KSK Tongeren B

Zaterdag 4 november 2023
Tongeren - Verlies voor KSK Tongeren BIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B met 1-4 verloren van AA Rekem. Aan de rust was de stand 0-1. Rocca scoorde voor Tongeren.

Verlies voor 's Herenelderen A

Zaterdag 4 november 2023
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen A's Herenelderen A is bij Juve Hasselt gaan verliezen met 2-1.

KSK Tongeren wint van Lyra-Lierse

Zaterdag 4 november 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van Lyra-LierseZoomKSK Tongeren is bij Lyra-Lierse gaan winnen met 2-4. De ruststand was 0-2. De eerste helft was zeer sterk met veel balbezit en knappe combinaties, een logische 0-2 aan de rust. Goals via Cilt en Voorjans. In de tweede helft startte Lyra-Lierse gretig en maakte snel de 1-2. Meteen was duidelijk dat het nog strijden tot het eind zou zijn. Maar zoals vorig week bleef KSK dit doen tot diep in blessuretijd, met resultaat! Cilt bracht de club terug naar een dubbele voorsprong na een afgeweken pegel op doel. Lyra-Lierse knokte zich naar het eind opnieuw in de wedstrijd met de 2-3. Bibberen was het tot de laatste minuut, waarin Geenen eindelijk een counter mooi over de keeper wipte! (Foto KSK Tongeren)

Vandalisme in Boudewijnstraat

Zaterdag 4 november 2023
Onbekenden hebben de achterlichten van een trailer stukgeslagen in de Boudewijnstraat. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Woninginbraak in Mantelstraat

Zaterdag 4 november 2023
Tongeren - Woninginbraak in MantelstraatIn de Mantelstraat drongen dieven binnen in een huis. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Edwin Dewalheyns overleden

Zaterdag 4 november 2023
Op 28 oktober is Edwin Dewalheyns overleden, de echtgenoot van Marianne Matwiejko. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Carine Lenaerts overleden

Zaterdag 4 november 2023
Tongeren - Carine Lenaerts overledenOp 28 oktober is in Jeuk Carine Lenaerts overleden, de echtgenote van Patrick Robijns. Zij was 58 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Dertig jaar De Kleine Cantorij

Vrijdag 3 november 2023
Het Tongerse kamerkoor De Kleine Cantorij viert zijn dertigste verjaardag op zaterdag 25 november (20 uur) in de OLV-basiliek met een vernieuwde versie van het Requiem van Gabriel Fauré en het Magnificat ave gratia plena van Kurt Bikkembergs. Het koor wordt begeleid door het Tongerse Collegium Musicum.

Voetganger gewond bij aanrijding

Vrijdag 3 november 2023
Tongeren - Voetganger gewond bij aanrijdingEen voetganger uit Tongeren is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Hardelingenstraat in Hoeselt. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Raymond Dejace overleden

Vrijdag 3 november 2023
Tongeren - Raymond Dejace overledenOp 31 oktober overleed Raymond Dejace, de weduwnaar van Madeleine Isthaz. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Tongeren - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Josette Proesmans overleden

Donderdag 2 november 2023
Tongeren - Josette Proesmans overledenMaandag is Josette Proesmans overleden, de echtgenote van Jos Grommen. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Boom omgewaaid in Neremweg

Donderdag 2 november 2023
Aan de spoorwegbrug is de Neremweg volledig afgesloten, dit als gevolg van een omgewaaide boom. Door het stormweer is het bezoekersplatform bovenop de belfortoren van de OLV-basiliek vandaag niet toegankelijk voor publiek.

Basket: Tongeren stoot door

Donderdag 2 november 2023
In de 16de finales van de Beker van Vlaanderen heeft Tongeren met 86-91 gewonnen van Basket[!]Sea.

Auto gestolen en teruggevonden

Woensdag 1 november 2023
Tongeren - Auto gestolen en teruggevondenIn het stadscentrum is vanochtend een auto gestolen. De wagen is inmiddels teruggevonden in de stad.

Ingenieursbureau failliet verklaard

Woensdag 1 november 2023
De rechtbank heeft gisteren ingenieursbureau Visschers uit Tongeren failiet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 november ingediend worden.

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Tongeren - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop