Het overige nieuws

50 jaar Mixed Voices

Dinsdag 30 juni 2015
Beringen - 50 jaar Mixed VoicesZoomIn OC de Buiting werd afgelopen weekend een jubileumavond georganiseerd door Mixed Voices. Dit koor werd gesticht op nieuwjaarsdag 1965. Jawel, op 1 januari toen leden van het mannenkoor in een Berings café hun nieuwjaarsborrel gingen drinken. Zo eens optreden bij gelegenheden en waarom daar eens geen vrouw bij?  Wel het gemengd zangkoor Beringen was geboren. Een uitgebreid verslag van de avond met tientallen foto's vind je op Paalonline.
Beringen - Okra Stal leert elektrisch fietsenZoomOkra Stal organiseerde in samenwerking met CM een infonamiddag over het rijden met een elektrische fiets. Men kon op enkele types fietsen rijden en ervaren wat de moeilijkheden zijn, maar ook wat het comfort van elektrisch fietsen betekent. Alle deelnemers waren zeer tevreden over dit initiatief. 
Beringen - Diamanten bruiloft van Maria en LivinusZoomZopas vierde het echtpaar Maria Moonen en Livinus Vanmol uit Paal hun diamanten bruiloft. Ze zijn respectievelijk 80 en 82 jaar oud. Heel zijn beroepsleven was Livinus mijnwerker en Maria huisvrouw. Ze hebben twee kinderen. Typisch is dat Maria een echte fan is van het Belgisch koningshuis en dat haar huis vol staat met koekendozen met beeltenissen van onze royals. Livinus legt nog graag een kaartje met zijn vrienden gepensioneerden en verzorgt hij ook nog enkele vogels. Vanwege de Stad Beringen kwam schepen Witters Patrick hen gelukwensen. (Lambert Reynders)
Beringen - Herdenking geboortedag  André Hazes in RoxyZoomOp 30 juni 1951 werd André Hazes geboren in Amsterdam. Hij groeide uit tot een icoon in de Nederlandse Schlagerwereld. Hij overleed in 2004. 'Bloed, zweet en Tranen' is de film over het leven van André en die is vanavond om 20u te zien in de Roxy van Koersel.

Draag een fietshelm!

Dinsdag 30 juni 2015
Maak dat mee!
Beringen - Draag een fietshelm!ZoomOnze redactie kreeg deze foto toegestuurd door Marcel Gijbels waar René Convents uit Koersel trots poseert met zijn nieuwe elektrische fiets. René is 87 en draagt veiligheid hoog in het vaandel. Fietsen zonder helm is dan ook uit den boze. René is altijd een fervent fietser geweest, een microbe die hij erfde van zijn vader Nar.


De wolkever

Dinsdag 30 juni 2015
Beringen - De wolkeverZoomDeze wolkever (Lagria Hirta) werd gefotografeerd in de Motbemden in Beringen. Deze kever Is een tere, trage kever met geel-bruine dekschilden, ruig behaard en zwarte of bruine kop en borststuk. De kever is 7 tot 10 mm lang en is te zien van mei tot augustus. zijn habitat is vrij algemeen op vochtige terreinen en open plekken in bossen.
Beringen - Festivaltickets te winnen in de bib van BeringenZoomWist je al dat er deze zomer ongeveer 1.789 groepen optreden tijdens festivals in België en Nederland op ongeveer 470 podia? Ook in de bib kan je kennismaken met de meeste van deze festivalartiesten. Via onze online webetalage beringen.bibliotheek.be ontdek je meteen of er een cd en/of dvd van jouw favoriet in de bibcollectie aanwezig is. Op de muziekafdeling zal regelmatig een festival in de kijker gezet worden. Ben jij ook gebeten door de festivalmicrobe? Waag je kansen in de bib en ga dit jaar gratis naar Paal op Stelten, Dranouter of Pukkelpop. Vraag je wedstrijdformulier in de bib en deponeer je ingevuld wedstrijdformulier ten laatste zaterdag 25 juli in de wedstrijdbus in de bib, op de muziekafdeling. Winnaars worden persoonlijk verwittigd vóór 28 juli.
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning Butserenstraat 2A openbaar verkocht na hoger bod. Het pand staat op een perceel van 7a77ca en heeft een K.I. van 1539 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 301.200 euro.

Wendy Vanderhaegen overleden

Maandag 29 juni 2015
Beringen - Wendy Vanderhaegen overledenGisteren is Wendy Vanderhaegen overleden. Zij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

5 jaar Vespaclub Beringen

Maandag 29 juni 2015
Beringen - 5 jaar Vespaclub BeringenZoomVandaag zondag was het verzamelen geblazen aan het clublokaal La Baracca in de Kanaalstraat te Beringen-Mijn. Van heinde en ver, van over heel het land waren ze opgekomen naar Beringen om het vijfjarig bestaan van de Beringse Vespaclub te vieren. .
’s Morgens startte de club met een ontbijt. Vervolgens had er een rondrit plaats.  Bij aankomst was er een reuze barbecue voorzien met de nodige muzikale animatie. Iedereen was opgetogen en genoot van de fijne sfeer, het mooie weer en de zichtbare kameraadschap. (Lambert Reynders)
5 jaar Vespaclub Beringen5 jaar Vespaclub Beringen
5 jaar Vespaclub Beringen5 jaar Vespaclub Beringen
Zoom
Beringen - Airtrampoline in speeltuin Koersels KapellekeZoomDe speeltuin van het Koersels Kapelleke heeft met de Airtrampoline een nieuwe attractie. En die valt helemaal in de smaak bij de kinderen. Afgelopen weekend werd er naar hartenlust gesprongen en gedanst in de lucht.

Open Geraniumtuin

Maandag 29 juni 2015
Beringen - Open GeraniumtuinZoomNet zoals de vorige jaren waren er weer “ Open Gerarium Tuindagen” op zaterdag 27 en zondag 28 juni. De familie Vanholst-Geerts uit Paal ontving enthousiaste bloemen- en tuinliefhebbers. Er waren doorlopend rondleidingen en zij die met vragen zaten kregen een gepast antwoord. De tuin bevat een verzameling van meer dan 350 soorten en cultivars van vaste geraniums met andere gekende en minder gekende tuinplanten.(Jos Neys)

Opening 't Koerke in Paal

Zondag 28 juni 2015
Beringen - Opening 't Koerke in PaalZoomGerry Janssens van café 't Centrum in Paal opende dit weekend 't Koerke. Dat is een ommuurd binnenterras achter het bestaande café. 't Koerke zal gebruikt worden bij evenementen zoals de kermis dit weekend maar kan ook afgehuurd worden voor privéfeesten.

Paal kermis

Zondag 28 juni 2015
Beringen - Paal kermisZoomZaterdag opende onder een zacht zomerweertje de Paalse kermis. Het is de grootste kermis van Beringen die elk jaar weer veel volk naar Paal lokt. De kermis duurt nog tot maandagavond.
Paal kermisPaal kermis
Paal kermisPaal kermis
Paal kermisPaal kermis
Zoom
Morgennamiddag wordt in het Vredegerecht het duplex appartement gelegen Brugstraat 7 bus 6 openbaar verkocht. Het KI bedraagt 765 euro.

Leon Bervoets overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Beringen - Leon Bervoets overledenOp 16 juni overleed Leon Bervoets, de echtgenoot van Maria Van Mol. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vespa's in Beringen-Mijn

Zaterdag 27 juni 2015
Uit de oude doos
Beringen - Vespa's in Beringen-MijnZoomDe Vespa is helemaal terug van weggeweest. De Italiaanse scooter is populairder dan ooit. In Beringen-Mijn viert de Beringse Vespaclub dit weekend haar vijfjarig bestaan in La Baracca. Voor onze wekelijkse rubriek 'uit de oude doos' geven we nog deze leuke foto mee van een Vespa aan café de Toerist in Beringen-Mijn.
Beringen - Videoclip Spectrumcollege Middenschool Sint-JanZoomDe sociale media worden momenteel overstelpt met berichtjes over afstuderende kleuters, kinderen en jongeren. De tweedejaars van het Spectrumcollege Middensschool Sint-Jan hebben als afscheid een leuke filmpje gemaakt. Kijk via deze link en geniet van dit mooi werkstuk!

Dag van de Smaakmakers

Zaterdag 27 juni 2015
Beringen - Dag van de SmaakmakersZoomZondag 28 juni is het 'Dag van de Smaakmakers'. Dan worden overal in Vlaanderen lokale producten en producenten in de kijker gezet. In Beringen kan je kennis maken met Nele van Blueberry Fields. Bij Blueberry Fields in Koersel dompelen ze je onder in de fascinerende wereld van de blauwe bessen, en geven ze ideeën aan voor creatieve gerechten. In primeur ontdek je hun vintage food truck. De ganse dag worden kookworkshops met blauwe bessen georganiseerd.
Meer info op www.dagvandesmaakmakers.be
Beringen - The Dark Horse opnieuw in Roxy KoerselZoomEind april vond in The Roxy Koersel de 5e editie van het wereldfilmfestival Mooov plaats. Tijdens deze editie werd er voor het eerst een publieksjury samengesteld. Deze jury bekeek de 10 films die door Mooov en De Standaard werden gekozen en die op alle locaties van Mooov vertoond werden. Uit deze 10 films koos de Beringse jury The Dark Horse als winnaar.
De film wordt aanstaande maandag opnieuw getoond tijdens de Elan-filmclub. Aanvang 20u30

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.

Andrea Riemaeker overleden

Vrijdag 26 juni 2015
Vandaag is Andrea Riemaeker overleden, de weduwe van Gustaaf Lanckriet. Ze was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 12.30u plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
De actie van Limburg.net waarbij je een gratis kip kunt gaan afhalen duurt dit jaar niet tot eind juni maar tot eind september. Op de website van Limburg.net kan je een bon aanvragen voor een gratis kip. Bedoeling van de actie is om het keukenafval te verminderen in de vuilzakken. Kippen zijn namelijk echte afvalverwerkers. De kippen kan je in Beringen afhalen bij De Mulder in de Rechtestraat in Koersel.
Beringen - Wie vindt de schat  van de vlieg?ZoomVind jij de Schat van Vlieg in de bib van Beringen?
Ben je jonger dan 12 jaar? Kom dan tijdens de zomermaanden juli en augustus zoeken naar de Schat van Vlieg en ontdek het leven zoals het klinkt! Vraag je opdrachtenkaart aan de infobalie, volg het geluidenparcours in de bib, zoek de juiste antwoorden op de vragen en laat je leiden naar de schatkist. Vind jij de kist, dan gaat er een wereld van geluid voor je open. En je maakt kans op klinkende prijzen!
Praktisch: van zaterdag 27 juni tot en met maandag 31 augustus 2015

Maria Kennes overleden

Donderdag 25 juni 2015
Beringen - Maria Kennes overledenGisteren is Maria Kennes overleden, de weduwe van Jef Peremans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Louis Snyers overleden

Donderdag 25 juni 2015
Beringen - Louis Snyers overledenGisteren is Louis Snyers overleden, de echtgenoot van Clemence Lefebvre. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

René Vandenreyken overleden

Donderdag 25 juni 2015
Beringen - René Vandenreyken overledenVandaag is René Vandenreyken overleden, de weduwnaar van Louisa Claes en de echtgenoot van Julia Vangeel. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Raf Volders overleden

Donderdag 25 juni 2015
Beringen - Raf  Volders overledenGisteren is Raf Volders overleden, de echtgenoot van Maria Vandeloo. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 12.30 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo.
 

Faillissementen Beringen

Donderdag 25 juni 2015
Op 18-06-2015 is Probuilding Bouw met maatschappelijk zetel Tennisstraat 22, Koersel door de rechtbank in Antwerpen failliet verklaard. Het ondernemingsnummer is 536431180. De activiteit van Probuilding Bouw was bouw van gebouwen en ontwikkeling van bouwprojecten. En ook Algemene Bouwonderneming B.R.V met zetel in de Voetbalstraat 27, Beringen is door de rechtbank in Antwerpen failliet verklaard. Het ondernemingsnummer is 864641766. Het bedrijf was actief in dakwerken.

Wandelen met Flandria Paal

Donderdag 25 juni 2015
De jeugdwerking van Flandria Paal gaat voortaan elke woensdag wandelen. Onder het motto 'wandel je fit' gaat een groepje voortaan elke woensdag een wandeling rond de Paalse Plas maken. Het vertrek is telkens om 19u aan de parking van het fietscafé aan de Paalse Plas.
Beringen - Genk on Stage te volgen via Radio BeneluxZoomOnder de noemer 'Radio Genk on Stage' zal Radio Benelux en vier andere lokale radio's het Genkse festival coveren. De vijf radio's maken samen radio vanop het festival en zullen via de eigen frequenties te beluisteren zijn. Radio Genk on Stage is een initiatief van Marc Haselaars, de voorzitter van Radio Benelux uit Beringen. Drie dagen lang zal Radio Genk on Stage verslagen en muziek brengen vanuit Genk. Genk on Stage begint vrijdag 26 juni en eindigt zondag 28 juni.
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.

Gewone Heispanner

Woensdag 24 juni 2015
Beringen - Gewone HeispannerZoomGespot aan de Watersnip te Koersel: de Gewone Heispanner (Ematurga Atomaria). De vlinder heeft draadvormige antennen en een witachtige grondkleur, het mannetje heeft sterk geveerde antennen en een licht geelbruine grondkleur. Beide geslachten hebben bruine dwarsbanden en een patroon van bruine streepjes. Habitat: vooral vochtige heide, brede bospaden, graslanden en wegbermen.
Vliegtijd: Begin april t.e.m. augustus in twee generaties.
De soort overwintert als pop in een losse cocon op of in de grond.
Showbizz
Beringen - Amerikaanse band te gast bij Radio BeneluxZoomGisterenavond was de Amerikaanse band Carrie Nation and the Speakeasy (foto) te gast bij het programma Durango Sessions op Radio Benelux. De band is begonnen aan een toer door Europa. Zo staan ze bijvoorbeeld op 28 juni in The Celt in Diest. Deze jongens uit Kansas spelen aanstekelijke Brass-Punk-Thrashfolk. Carrie Nation and the Speakeasy is een absolute aanrader. Je kunt ze volgen op deze facebook pagina.
Tijdens de wekelijkse Durango Sessions speelden gisteren ook nog Monkey For President en Monroe uit Genk. Deze laatste groep staat dit weekend op Genk on Stage. Volgende week is er bij Radio Benelux opnieuw een Amerikaanse band te gast.
Amerikaanse band te gast bij Radio BeneluxAmerikaanse band te gast bij Radio Benelux
Amerikaanse band te gast bij Radio BeneluxAmerikaanse band te gast bij Radio Benelux
Zoom
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Goede cijfers voor de Internetgazet BeringenZoomGoed nieuws uit eigen huis: de inwoners van Beringen hebben na vijf maanden de weg naar de Internetgazet gevonden. Op dit moment halen we 2800 à 3000 unieke bezoekers per dag en op maandbasis zien we dat 32.000 tot 38.000 artikels worden gedeeld, becommentarieerd of aangeklikt. En dat stemt het Beringse team van de Internetgazet heel blij. Uit de cijfers blijkt ook dat de meest gelezen artikels of rubrieken de volgende zijn:
- politieberichten
- berichten over de middenstand en horeca
- kalender
- Beringse politiek
- overlijdens
Morgennamiddag wordt in taverne Modern de woning Tennisstraat 11 in Koersel openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 3a20ca en heeft een K.I. van 540 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 84.400 euro.

Eugenie Sannen overleden

Maandag 22 juni 2015
Beringen - Eugenie Sannen overledenGisteren is Eugenie Sannen overleden, de echtgenote van Frans Soeffers. Ze was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Koersel. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Maria Das overleden

Maandag 22 juni 2015
Beringen - Maria Das overledenVandaag is Maria Das overleden, de echtgenote van Jef Tempels. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.
Beringen - Be-MINE Boulevard is naam voor winkelcentrumZoomHet winkelcentrum op de oude mijnsite zal door het leven gaan als Be-MINE Boulevard. Dat maakte het retailpark zelf bekend.
De werken aan het winkelcentrum schieten ondertussen goed op en de eerste winkel moet nog deze zomer opengaan.    
Eerder was op de gemeenteraad Be-Mine als nieuwe straatnaam al goedgekeurd.
Be-MINE Boulevard is te volgen op deze facebookpagina.

Koen Snyers dicht in de natuur

Maandag 22 juni 2015
Beringen - Koen Snyers dicht in de natuurZoomDe Beringse dichter Koen Snyers was zondag te gast bij Futuur Natuur in Ham. Dat is een nieuwe wandelroute met kunst in het Hamse natuurgebied Veldhovenheide. Naast kunstwerken kon je tijdens de feestelijke opening ook dichters langs de route aantreffen. Koen werkt momenteel aan een dichtbundel die in het najaar moet verschijnen. (Foto: Lambert Reynders)
Morgennamiddag wordt in het vredegerecht de woning Torenveldstraat 18 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a51ca en heeft een KI van 713 euro.
Beringen - Nieuwe expo in Bel-Art geopendZoomZondag opende in galerij Bel-Art in Paal een nieuwe duotentoonstelling. In de mooie tuin van Jos Lemmens zijn voor deze zomer verschillende beeldende kunstenaars bijeen gebracht. In de galerie zijn dan weer werken van Christiaan te zien. Deze Nederlander werkt met fantasiefiguren in de stijl van CoBrA. De expo is nog te zien van 14u tot 18u op 27 en 28 juni en op 5 en 12 juli. (Foto's: Jaak Geboers)
Nieuwe expo in Bel-Art geopendNieuwe expo in Bel-Art geopend
Nieuwe expo in Bel-Art geopendNieuwe expo in Bel-Art geopendNieuwe expo in Bel-Art geopendNieuwe expo in Bel-Art geopend
Zoom
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Tuinfeest Ocura Beringen-MijnZoomGisteren werd in woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn het jaarlijks tuinfeest georganiseerd. Het werd een namiddag vol muziek, dans en kinderanimatie. Jong en oud genoten van dit warm samenzijn. (Lambert Reynders)
Beringen - Platbuik libel (Libella Depressa)ZoomGespot in de vallei van de Zwarte beek: de platbuik libel. (mannetje)
Deze libel is een forse libel van 39-48mm lang die extra groot lijkt vanwege het zeer brede achterlijf.
Mannetje: blauw achterlijf bij het ouder worden.
Vrouwtje: bruin achterlijf bij het ouder worden
Habitat: stilstaande en zwak stromende wateren, pas gegraven poelen, vijvers en sloten.

Van Beverlo naar Korspel

Zaterdag 20 juni 2015
Uit de oude doos
Beringen - Van Beverlo naar KorspelZoomElke zaterdag geven we een oude foto. Vandaag belanden we zo in Beverlo op het kruispunt van de Steenweg naar Korpsel, nu de Korpselsesteenweg.
Beringen - Open beeldentuin bij Jos LemmensZoomJos Lemmens stelt zijn tuin de komende weken terug open voor het grote publiek. Verschillende kunstwerken zijn in de tuin van kunstgalerij Bel-Art te bewonderen.
Zo zullen er werken te zien zijn van Ahmet Akay (foto), Christiaan, Ludo Giels, Joop, Odile Kinart, Roland Menten, Luk Luts, Anton Najlepszy, Klara Reynders, Salva Scavone, Jacqueline Schäfer, Miet Sauvage en Magda Vandeput.
De expo is te zien van 14u tot 18u op 21, 27 en 28 juni en op 5 en 12 juli in de tuin van galerij Bel-Art in Paal.

Maria Vandeloo overleden

Vrijdag 19 juni 2015
Beringen - Maria Vandeloo overledenGisteren is Maria Vandeloo overleden, de weduwe van August Schraepen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19 uur)  is er daar een avondwake.

Vandaag starten de traditionele midzomerdagen in Beringen. Door de komst van de centrummanager worden de midzomerdagen een beetje anders en professioneler aangepakt. De dagen starten op vrijdag met een avondmarkt en een avondshopping. Zaterdag om 14 is er een vanaf 14u een doorlopende modeshow gepresenteerd door Maarten Cox. Zondag is het braderie met kinderanimatie, kermis en springkastelen.
Showbizz
Beringen - Affiche Paal op Stelten compleetZoomDe affiche van Paal op Stelten 2015 is helemaal klaar. Dit jaar zal het festival uitzonderlijk drie dagen duren. Zo viert Toerisme Beringen haar 30-jarig bestaan. Op vrijdag staan The Spectors, Boulevard Vinyl, Knight shift en de Guy Swinnen Band op het podium. Zaterdag staat in het teken van dance met Niga, Reygei & Peri, Weziee, Basement Sounds, Wolfpack en Discobar Galaxie. De namen van zondag waren eerder al bekend: Praga Khan, Les Truttes, Gers Pardoel, Soulbrothers, Abba Gold, Romeo's, Bandits en Laura Tesoro. Tickets via de website.

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Kinderen 't Mozaïek ontvangen bewoners OcuraZoomDe lagere school 't Mozaïek heeft een speciale band met het woonzorgcentrum Ocura van Beringen Mijn. Regelmatig gaan de kleuters op bezoek in het woonzrogcentrum en iedere kleuter kreeg daar een opa of oma toegewezen.
Vandaag was het andersom en gingen de oma's en opa's op bezoek naar de school. Het weerzien was zeer hartelijk en blij. Na het zingen van een paar liedjes in verschillende talen knutselden de kleuters samen met de WZC bewoners.
De WZC bewoners en de kinderen genoten er zichtbaar van. (Lambert Reynders)

 
Beringen - Juul Kabas op bewonersfeest Ocura Beringen-MijnZoomGisteren vond in een grote feesttent het jaarlijks bewonersfeest van WZC Ocura plaats. Hoofdattractie was Juul Kabas die de tent helemaal op zijn kop zette. (Lambert Reynders)
Beringen - CoBrA kunstenaar Christiaan te gast in PaalZoomDe Nederlandse schilder Christaan zakt deze zomer af naar Beringen voor een expo van vier weekends in Galerij Bel-Art in Paal. Voor de Internetgazet stelt Christiaan zichzelf graag voor:
"Als autodidact ben ik aan het schilderen gegaan. Ik schilder op werkelijkheid geïnspireerde fantasiefiguren in vrolijke kleuren. Ik heb een voorliefde voor de CoBrA stijl, het werk en ook de filosofie waar de groep voor stond. De vrije manier van werken zoals de CoBrA kunstenaars dat deden, vindt ik zeer inspirerend. Als je naar mijn schilderijen en sculpturen kijkt, krijg je vanzelf een lach op je gezicht. Toen ik mijn eerste schilderij maakte, was het voor mezelf gelijk duidelijk dat het kleurrijk en vrolijk moest zijn. Mijn inspiratie komt voort uit de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren. En ik haal veel inspiratie uit mijn eigen belevingswereld. Het eindresultaat is vaak een verrassing, maar dat maakt het juist zo leuk en daar geniet ik van".
De expo is te zien op 21, 27 en 28 juni en op 5 en 12 juli in Bel-Art Paal gelegen in de Wisselstraat.

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Beringen - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Rozenkever of Johanneskever (Phyllopertha Orticol)ZoomVandaag gespot in de Motbemden. De rozenkever of Johanneskever is een roodbruine kever met een metaalkleurig groen halsschild, hij behoort net als de meikever tot de familie van de bladsprietkevers. Hij is 8 mm tot 12 mm lang. In de loop van juni komen de kevers uit de grond. Ze komen voor in grasvelden, gazons en sportvelden.
Beringen - FaceBeringen opent tentoonstellingHet unieke kunstproject FaceBeringen van de cultuurdienst i.s.m. kunstenaar Jan Geerts is afgelopen. De laatste profielfoto is geschilderd en gepost op 25 mei. Tijd dus om alle pareltjes aan het publiek te tonen. Op zondag 21 juni opent de tentoonstelling in de galerij van Casino Beringen. Alle werken die zijn geschilderd kan je hier van dichtbij bewonderen. Kunst in een uniek kader met een hapje, drankje en een speciale act. Iedereen is welkom tussen 14 uur en 17 uur.   De tentoonstelling is nadien nog vrij te bezoeken tot en met zondag 5 juli tijdens de openingsuren van CC Beringen.
Deze namiddag wordt in café Smeulders op de Markt de woning Koerselse'steenweg 73 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 3a34ca en heeft een KI van 555 euro. Het huis moet worden opgeknapt.
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.

Reine Vandenhove overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Beringen - Reine Vandenhove overledenGisteren is Reine Vandenhove overleden, de echtgenote van Frans Pieters. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

François Claes overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Beringen - François Claes overledenGisteren is François Claes overleden, de weduwnaar van Rosa Moons. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
 
Beringen - 101-jarige Maria Reynders overledenGisteren is Maria Reynders overleden, de weduwe van François Vanderkuylen. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Maria Van Genechten overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Beringen - Maria Van Genechten overledenGisteren is Maria Van Genechten overleden, de echtgenote van Leopold Alenteijns. Zij was 90 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (12 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Sylvain en LucienneZoomReynders Lucienne en Sylvain Lucas zijn vandaag 50 jaar getrouwd. De kinderen hebben gisteren het ouderlijk huis mooi versierd. Het feest zal later deze maand doorgaan. Sylvain is ook één van de mannen achter de Beringse scootmobielclub. Proficiat aan het gouden koppel. 
Showbizz
Beringen - Lien Bervoets gaat voor Miss LimburgZoomLien Bervoets uit Paal doet dit jaar mee aan de verkiezing van Miss Limburg. Zij heeft daarom uw steun nodig. Lien vraagt iedereen om een sms te sturen naar 6665 met de vermelding MLi22.
Lien is 19 jaar
en studeert verpleegkunde in Hasselt. Zij wil graag in het buitenland op stage gaan om haar kennis te delen met mensen in arme landen. Verder is Lien een sportief type.
"Ik heb namelijk op de sportschool van Hasselt gezeten en deed daar als keuzesport zwemmen. Ik heb (…) Het hele nieuwsbericht

WEIDEBEEKJUFFER (Mannetje)

Dinsdag 16 juni 2015
Beringen - WEIDEBEEKJUFFER (Mannetje)ZoomDe vallei van de Zwarte Beek levert weer de nodige inspiratie voor onze natuurrubriek. 
Habitat: beken,rivieren en kanalen Vliegtijd: begin mei tot in september. Weidebeekjuffers zijn forse juffers met een lengte van 45 tot 48 mm en zijn voorzien van brede vleugels. Het mannetje heeft een blauw metaalglanzend lichaam en een grote zwarte vlek in de vleugels. De onderkant van het achterlijfspunt is vuil-wit gekleurd. Het vrouwtje heeft een metaalglanzend lichaam, de vleugels zijn egaal groen tot groenbruin getint.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Beringen - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Octavie Vermeyen overleden

Maandag 15 juni 2015
Beringen - Octavie Vermeyen overledenGisteren is Octavie (Vie) Vermeyen overleden, de weduwe van Jules Ceunen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Marleen Ruyters overleden

Maandag 15 juni 2015
Beringen - Marleen Ruyters overledenZaterdag is Marleen Ruyters overleden, de echtgenote van Albert Hulsmans. Ze was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo.

Beringen - Bloedinzameling Rode Kruis BeringenZoomDinsdag 16 juni is er een nieuwe bloedinzameling in het parochiecentrum van Beverlo. Iedereen is welkom tussen 18u en 20u.

Succesvolle Paalse Plasloop

Maandag 15 juni 2015
Beringen - Succesvolle Paalse PlasloopZoomLachende gezichten, blikkende benen en een stralende zon. Dat waren de ingrediënten zondagochtend voor de Paalse Plasloop. Ook dit jaar trokken meer dan 200 sportievelingen hun beste loopschoenen aan. Jong en oud, heel sportief of ietsje minder, het maakte niet uit. Sporten aan de Paalse Plas is altijd leuk.

Openbare verkoping: Heerbaan

Maandag 15 juni 2015
Morgennamiddag wordt in taverne De Vagant in Koersel de woning Heerbaan 449 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 70a72ca en heeft een KI van 1481 euro.

Bloemenzee

Zondag 14 juni 2015
Beringen - BloemenzeeZoomEen wandeling op of rond de terrils van Beringen levert altijd wel nieuwe inzichten op. Wie geniet er niet van deze bloemenzee?
Beringen - Liedje voor vaderdag door VLS PaalDe kinderen van VLS Paal hebben dit jaar een leuk liedje opgenomen voor hun papa's! Kijk mee naar het filmpje!

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Beringen - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.
Beringen - Veldparelmoervlinder terug in BeringenZoomDe veldparelmoervlinder is een zeldzame verschijning in Vlaanderen. Toch waren de kansen om hem te zien dit jaar het grootst in lange tijd. De oranje-geelgeblokte dagvlinder lijkt een prima jaar te kennen. Samen met een goed 2014 leidt dat tot een voorzichtige uitbreiding van zijn verspreiding. Toch heeft de soort gerichte maatregelen nodig om op termijn te overleven in Vlaanderen. De vlinder was in onze streek wijd verspreid tot in de jaren '70. Daarna ging het snel achteruit en was de vlinder bijna uitgestorven. Door een gerichte aanpak van natuurbeschermers kunnen we de veldparelmoervlinder terug spotten. Zo ook in Beringen. Dat blijkt uit onderzoek van Natuurpunt. (foto: Kevin Feytons)

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Beringen - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

50 jaar fotoclub Beringen

Zaterdag 13 juni 2015
Beringen - 50 jaar fotoclub BeringenZoomDe Beringse fotoclub mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. De jaarlijkse fototentoonstelling is een traditie die in ere wordt gehouden. Vrijdag opende in het Casino de expo met werken van de leden. De expo is nog te zien tot en met zondag.
50 jaar fotoclub Beringen50 jaar fotoclub Beringen50 jaar fotoclub Beringen
Zoom

Het goede leven anno 1919

Zaterdag 13 juni 2015
Uit de oude doos
Beringen - Het goede leven anno 1919ZoomDeze foto is genomen in Tervant in 1919. Er valt duidelijk iets te vieren want er wordt voor deze vijf heren een fles champagne gekraakt. Jammer genoeg kennen we het verhaal niet achter deze mooie foto. Heb jij nog mooie foto's met een verhaal? Laat het ons weten: beringen[!]internetgazet.be

Julia Volders overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Beringen - Julia Volders overledenIn Paal is gisteren Julia Volders overleden, de echtgenote van Toine Lefebvre. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen.

Germaine Vaes overleden

Donderdag 11 juni 2015
Beringen - Germaine Vaes overledenVandaag is Germaine Vaes overleden, de weduwe van Frans Vanierschot. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Putrock aftermovie

Donderdag 11 juni 2015
Beringen - Putrock aftermovieZoomWie nog even wilt nagenieten van Putrock 2015 kan de officiële aftermovie bekijken.

Gouden feest voor Maria en René

Donderdag 11 juni 2015
Beringen - Gouden feest voor Maria en RenéZoomIn de schaduw van de Koerselse kerktoren vierden Maria De Keyser en René Rutten in kleine kring hun gouden huwelijksjubileum. René is 73 en afkomstig van Stal en Maria 69 en afkomstig van Beringen-Mijn. Ze hebben één zoon en vijf kleinkinderen.
Tot aan zijn pensionering was René werkzaam als testpîloot bij Ford in Lommel.
 Actueel glijden hun dagen rustig voorbij met wat fietsen, lezen, petanquen, TV kijken en computeren.
Wij wensen hen nog vele mooie en blije jaren. (Lambert Reynders)

Vier generaties Swerts in Paal

Donderdag 11 juni 2015
Maak dat mee!
Beringen - Vier generaties Swerts in PaalZoomBij de familie Swerts in Paal zijn er vier generaties in mannelijke lijn, sinds Ferre geboren werd op 6 februari. Frans Swerts (87) is de fiere overgrootvader, Yvan Swerts (62) fiere vake, Kristof Swerts (33) de papa en Ferre Swerts dus de jongste. De familie Swerts is trots op deze bijzondere gebeurtenis.

A room with a view

Woensdag 10 juni 2015
Vandaag gezien
Beringen - A room with a viewZoom'A room with a view', zo simpel kan een foto soms zijn. Even door het raam kijken voor het slapen en dan genieten van een iconisch beeld. Paal in al zijn eenvoud. (Hans Put)

BLAASSILENE ( Silene Vulgaris)

Woensdag 10 juni 2015
Beringen - BLAASSILENE ( Silene Vulgaris)ZoomBlaassilene is vrij zeldzaam en bloeit vanaf mei tot september met witte bloemen. Groeiplaats: vochtige onbewerkte grond, in bermen, hooilanden en op hellingen. Ze zijn dag en nacht open maar beginnen pas tegen de avond zoet te geuren, de bestuiving wordt dan ook door nachtvlinders gedaan. Vroeger werden de jonge blaadjes in salades verwerkt. Ook zijn ze na 5 à 10 min. koken geschikt voor gebruik in een soep. De foto werd genomen aan de Watersnip in Koersel.
Morgennamiddag wordt in café De Stam in Paal de woning Kreniststraat 82 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 18a56ca en heeft een K.I. van 1330 euro.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Beringen - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 

Maurice Victoir overleden

Dinsdag 9 juni 2015
Beringen - Maurice Victoir overledenGisteren is Maurice Victoir overleden. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - 12.629 euro voor Kom op tegen KankerZoomDe fietstocht van Valentin Jr Thijsen uit Korspel op zondag 24 mei heeft maar liefst 12.629 euro opgebracht. Dankzij de benefietavond en verschillende stortingen is dit mooie bedrag bij elkaar gebracht. Valentin en alle inwoners van Korspel zijn fier op dit resultaat. Proficiat!

Infoavond project VTI

Dinsdag 9 juni 2015
Beringen - Infoavond project VTIZoomDe stad Beringen organiseert op woensdag 10 juni een infoavond over de herbestemming van het terrein aan het vroegere zwembad 't Cupke en de terreinen van het VTI. Je verneemt er alles over het opzet, het ontwerp, de bouwplannen, de aanpak en de fasering. De infomarkt is vrij te bezoeken tussen 19 en 22 uur. Om 20u30 is er een presentatie van het project met toelichting. De avond gaat door in de eetzaal van het VTI. Ingang via de Blijkstraat.
Beringen - Gratis workshop 'Digitaal op reis'De bib van Beringen organiseert op dinsdag 23 juni 2015 om 19 uur een workshop ‘digitaal op reis’. Zo maak je kennis met digitale apps zoals Trivago, Layar en Flickr. In een wip ben je perfect voorbereid op je vakantie! Vooraf inschrijven is noodzakelijk aan infobalie in de bib of via bibliotheek[!]beringen.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.
Beringen - Barbecue KWB en Sint SebastiaangildeZoomAan de gildezaal in de wijk Meelberg in Paal werd zaterdag gezellig gefeest. De gezamenlijke barbecue van de St. Sebatiaangilde en de KWB uit Paal was weer een schot in de roos. (André Caubergs)

Familiedag Flandria Paal

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Familiedag Flandria PaalZoomMooi weer, een voetbaltornooi, een lekkere barbecue en veel schoon volk, dat waren de ingrediënten van de familiedag bij Flandria Paal. Voetbalclub Flandria werkt de laatste jaren extra hard aan de jeugdwerking en dat is duidelijk te merken op deze groepsfoto. Meer over de familiedag vertelt André Caubergs op Paalonline.

Palfit als dancing Queens

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Palfit als dancing QueensZoomZaterdag gaven de dansers van Palfit Paal een prachtige show ten beste in OC De Buiting. Jong en oud dansten samen als echte 'dancing Queens' in een boeiende choreografie. Een uitgebreid fotoverslag vind je op Paalonline.

Joeri Elsen overleden

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Joeri Elsen overledenGisteren is Joeri Elsen overleden. Hij was 31 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Godelieve Corthout overleden

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Godelieve Corthout overledenGisteren is Godelieve Corthout overleden, de echtgenote van Roger Vanzeer. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (19) uur is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant-Paal.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Mombers overleden

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Maria Mombers overledenZaterdag is Maria Mombers overleden, de weduwe van Jean Vanderheyden. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Succesvolle drieprovinciënrouteZoomMeer dan 3600 fietsers namen zondag deel aan de bekende drieprovinciënroute. Deze fietstocht doorheen Tessenderlo, Laakdal, Meerhout, Ham, Beringen en Diest is een combinatie van gezellig fietsen, muziek, een fris biertje en lekker eten. En met een stralend lentezonnetje was deze editie meer dan geslaagd. (Foto's: Jaak Geboers)
Succesvolle drieprovinciënrouteSuccesvolle drieprovinciënrouteSuccesvolle drieprovinciënroute
Succesvolle drieprovinciënrouteSuccesvolle drieprovinciënroute
Zoom
Beringen - Schoolfeest Mozaïek Beringen-MijnZoomEen bomvolle tent afgelopen zondag voor het schoolfeest van basisschool Mozaïek in Beringen-Mijn. De kinderen voerden enthousiast verschillende dansacts op met thema's zoals het zwarte goud en de Rode Duivels. (Lambert Reynders)
Schoolfeest Mozaïek Beringen-MijnSchoolfeest Mozaïek Beringen-Mijn
Schoolfeest Mozaïek Beringen-Mijn
Zoom

Ruildag in Beringen

Maandag 8 juni 2015
Beringen - Ruildag in BeringenZoomOp zondag 7 juni 2015 had de maandelijkse ruildag van de Ruil- en Hobbyclub Beringen plaats. In de VIP-kantine van KVK Beringen aan de Motbemden konden liefhebbers terecht bij standen met postzegels, munten, speelkaarten, communie- en doodsprentjes. Eén van de standhouders was Willy Cauberghs uit Koersel, vroeger actief als haarkapper. Hij heeft maar liefst 124.000 doodsprentjes. Op de 1e zondag van december vindt er een nationale ruildag plaats van 9 tot 15u in het Hof ter Schaarbeek, in de Slaagstraat 7, met deelnemende standen uit beide Limburgen.
Ruildag in BeringenRuildag in Beringen
Zoom

Met Femma aan zee

Zondag 7 juni 2015
Beringen - Met Femma aan zeeZoomEen 12-tal dames van Femma Koersel-Steenveld hebben een 4-tal dagen rondgefietst aan zee. Ze verbleven in het hotel ‘Duinse Polders’ in Blankenberge van 1 juni tot 4 juni. Van hieruit werden enkele prachtige fietstochten uitgestippeld. Dag 1: een tochtje richting Zuierkerke, Uitkerke. Dag 2: van Blankenberge naar Knokke, het Zwin en verder naar Sluis in Nederland om via Damme en Lissewege terug te fietsen. Er stond die dag echter een windkracht van 5 à 6 beaufort en toch hebben enkele dames deze wind getrotseerd om 60 km te fietsen… De anderen bezochten Sluis per tram en bus. Dag 3: rondje Brugge en via De Haan terug naar Blankenberge. Het was een leuke en gezellige uitstap voor de Femma dames.
Met Femma aan zeeMet Femma aan zeeMet Femma aan zee
Zoom
Vandaag gezien
Beringen - Schaapjes tellen op de terrilZoomSoms kan een mens zijn slaap niet vatten en begint hij schaapjes te tellen. Een andere remedie is vroeg opstaan, een frisse wandeling maken op de terril van Beringen en dan oog in oog komen te staan met de kudde schapen. Na deze stevige klim moet je waarschijnlijk de volgende nacht geen schaapjes meer tellen...(Hans Put)

Feest voor islamleerlingen

Zondag 7 juni 2015
Beringen - Feest voor islamleerlingenZoomDe Islamitische Federatie van België reikte gisteren in Beringen-Mijn de getuigschriften uit aan haar islamleerlingen. Dit werd gecombineerd met een groot straatfeest in de Leyssestraat met volksspelen, frietjes en een rommelmarkt. (Lambert Reynders) - Meer foto's op facebook Cité Beringen-Mijn.
Feest voor islamleerlingenFeest voor islamleerlingen
Feest voor islamleerlingen
Zoom
In taverne De Kring in Koersel wordt morgennamiddag de woning Schomstraat 115 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 12a66ca en heeft een KI van 599 euro.

Luchtballon

Zaterdag 6 juni 2015
Vandaag gezien
Beringen - LuchtballonZoomDe ballonvaarders hebben dit jaar lang moeten wachten om terug de lucht in te kunnen. Met het mooie weer van de laatste dagen zit de thermiek goed om zachtjes door de lucht te klieven. De foto werd genomen door Jaak Geboers in Paal.

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Mady Vroom overleden

Zaterdag 6 juni 2015
Beringen - Mady Vroom overledenZondag is Mady Vroom overleden, de weduwe van Cyriel Vanherle.  Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Donder en bliksem

Zaterdag 6 juni 2015
Vandaag gezien
Beringen - Donder en bliksemZoomEen onweer trok vrijdagavond over Beringen. Gelukkig zonder veel schade. Het levert wel een mooie foto op.

Hotels in Paal

Zaterdag 6 juni 2015
Uit de oude doos
Beringen - Hotels in PaalZoomPaal dorp heeft een stevige reputatie op het gebied van cafés. In het dorp zijn altijd veel cafés geweest. Maar wist je dat er na de eerste wereldoorlog ook verschillende hotels in Paal waren? Die mikten op kolenhandelaars die met paard en kar vanuit Leuven naar Beringen-Mijn afzakten om kolen te kopen. Die handelaars bleven dan overnachten in Paal. Vandaar dat de verschillende hotels en cafés goede zaken deden. Met de komst van vrachtwagens verdween de noodzaak om te overnachten en verdwenen ook de hotels in Paal.
Beringen - Paardenbloem (Taraxacum Officinale)ZoomOnder het motto ken je klassiekers: een zeer gekende wilde bloem, die ik heb gefotografeerd in de Motbemden in Beringen. De paardenbloem Is een zéér algemeen voorkomende plant die bloeit van maart tot juli en soms tot in de herfst. De bloem is geel van kleur en 3 tot 6 cm groot. Er zijn talloze soorten paardenbloemen - tot ruim 200 stuks - en ze zijn alleen door echte kenners te onderscheiden. De paardenbloem wordt tegenwoordig gekweekt voor homeopatische toepassingen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Theunis overleden

Vrijdag 5 juni 2015
Beringen - Gust Theunis overledenIn Koersel is vandaag Gust Theunis overleden, de echtgenoot van Nora Berrevoets. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Hulp voor invullen belastingsbrievenDe stad Beringen krijgt heel veel vragen omtrent het invullen van de personenbelastingen. Op het stadsbestuur en het OCMW worden hier geen zitdagen voor georganiseerd. Er zijn verschillende instanties die kunnen helpen om de personenbelasting in te vullen. De vakbonden en sommige mutualiteiten organiseren extra zitdagen waar u hiervoor terecht kan. Ook bij het belastingkantoor, Harmoniestraat 9, 3580 Beringen (02 575 27 70) kan u hiervoor terecht.
Beringen - Bedrijfsbezoek voor leerlingen economieZoomEen groepje leerlingen van A Handel Sales van het Spectrumcollege St. Jan Beringen was gisteren op bedrijfsbezoek in de Eurospar van Beringen-Mijn. Het was voor de leerlingen een unieke kans om eens achter de schermen te kunnen kijken van een bedrijf. Zij kregen de volledige werking te zien en werden door zaakvoerder Ronny Schoofs rondgeleid in de het magazijn, de beenhouwerij, de bakkerij, de warme keuken en de winkel. (Lambert Reynders)
Meer foto's op facebook Cité Beringen-Mijn.

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe brochure CC Beringen

Donderdag 4 juni 2015
Beringen - Nieuwe brochure CC BeringenZoomDe nieuwe seizoensbrochure van CC Beringen zal deze week nog in de Beringse brievenbussen vallen. Het nieuwe cultureel seizoen 2015-2016 wordt er eentje om van te smullen. Het aanbod in muziek, dans, theater, expo's en workshop is zeer gevarieerd zodat iedere bewoner zeker aan zijn trekken komt op cultureel vlak.
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Twicknick @ Bioracer

Woensdag 3 juni 2015
Beringen - Twicknick @ BioracerZoomDeze middag vond bij Bioracer in Tessenderlo een nieuwe editie van Twicknick plaats. Dat is een netwerkevent waarbij via Twitter wordt opgeroepen om samen te lunchen met zelfgemaakte gerechtjes. Het initiatief komt van Karoline Lenaers (Beringen), Jo Peters (Genk) en Luc Balcer (Hasselt). Na de gezellige lunch kregen de bezoekers nog een rondleiding bij Bioracer. Gastheer Raymond Vanstraelen kreeg van de organisatoren nog een Twicknick oorkonde.
Twicknick @ BioracerTwicknick @ BioracerTwicknick @ Bioracer
Zoom
Beringen - In Beringse velden bloeien de klaprozenZoomDe grote klaproos (Papaver Rhoers) is een eenjarige plant die 20 tot 60 cm. hoog wordt. Ze groeit op open plaatsen, in akkers, bermen, op bouwterreinen en langs spoorwegen. De bloeitijd is van eind mei tot en met juli. De bloemen staan op lange behaarde stengels, worden 7 tot 10 cm. breed en zijn scharlaken rood. ( er zijn echter verschillende variëteiten ) De bloemblaadjes vallen jammer genoeg reeds af na een dag of twee. Deze is gefotografeerd aan het jaagpad langs het Albertkanaal te Beringen.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Beringen - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.
Beringen - Kreapaint opent showroom in PaalZoomKreapaint opent op 1 augustus een showroom langs de Industrieweg in Paal. In de vroegere locatie van 't Lijstje kan je dan terecht voor interieuradvies, verven, behang, tapijt en gordijnen.  Ook de kantoren en de burelen gaan verhuizen naar de site op de hoek van de Buntjesstraat en de Industrieweg. Het gebouw langs de autostrade heeft Kreapaint verkocht.

Marcel Daniëls overleden

Woensdag 3 juni 2015
Zaterdag is Marcel Daniëls overleden. Hij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Beringen-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Prosper Camps overleden

Dinsdag 2 juni 2015
Beringen - Prosper Camps overledenVandaag is Prosper Camps overleden, de weduwnaar van Madeleine Thielemans. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Fotowedstrijd bibliotheek BeringenZoomNeem nu deel aan de zomerse fotowedstrijd 'Mijn favoriete leesplek'! Maak een creatieve foto die je kan linken aan lezen en je leesplek en laad deze foto op via www.beringen.be/fotowedstrijd. De beste 12 foto's worden opgenomen in de bibkalender 2016. De prijsuitreiking gebeurt tijdens de bibliotheekweek op vrijdag 16 oktober 2015 om 19 uur.

Barbershop gaat vreemd

Dinsdag 2 juni 2015
Maak dat mee!
Beringen - Barbershop gaat vreemdZoomOp zondag 7 juni worden de rollen omgekeerd en is het in de Men's Grooming barbershop van Christophe De Gauquier uit Beringen verboden toegang voor mannen! Op algemene aanvraag kunnen de dames zich eens laten verwennen met een brushing of snit-brushing vergezeld van een cava, wijntje en versnapering. Gastkapper in de barbershop is Marino Lambrix die jullie samen met Christophe De Gauquier zal onder handen nemen. Boetiek Mistic komt de dames stijladvies betreffende accessoires geven.
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Beringen - Selfie in de laatste telefooncelZoomEén van de allerlaatste telefooncellen van België staat nog in Beringen. Dat nieuws brachten we eerder al. En dat inspireert een aantal mensen om een selfie te maken. Zoals deze van Ilska Mussen.
Beringen - Hulde voor Paalse leerkrachtenZoomHet schoolbestuur van de Vrije Kleuter- en Lagere school uit Paal houdt er aan om de leerkrachten die hun ‘schoolcarrière’ beëindigd hebben te huldigen. Dit gebeurt met een gezellig samenzijn en een terug ontmoeten tijdens de receptie. De gevierde leerkrachten werden elk om beurt even met een kort overzicht aan hun schoolloopbaan herinnerd en mochten dan een geschenkkorf voor hun verdiensten in ontvangst nemen. Want wie kent ze niet: Van Aeken Annemie, Grossen Ann, Reynders Dirk, Verheyden Lea, Claes Gilbert, Vervoort Hilde, Convents Lea, Das Christa en Vanwetswinkel Annie. Hoeveel Paalse kleuters en leerlingen hebben van hen geen les gekregen ? (André Caubergs)

Brem in de Motbemden

Maandag 1 juni 2015
Beringen - Brem in de MotbemdenZoomJos Neys uit Beringen is een echte natuurliefhebber. Hij zal voortaan voor de Internetgazet regelmatig foto's van de mooie Beringse natuur maken. Vandaag zet hij de brem in de kijker.
Brem is een zeer decoratieve struikvormige plant van 0,6 tot 2m hoog die bloeit in mei en juni en die in deze contreien veel voorkomt. In de oksels van de bladeren groeien de grote gele vlinderachtige bloemen meestal 1,soms 2. In de kruidengeneeskunde worden gedroogde takken,bladeren en bloemen van brem gebruikt in preparaten tegen hartritme stoornissen,te lage bloeddruk en aandoeningen van het bloedvatenstelsel. De foto is genomen langs het spoor in de Motbemden te Beringen (Jos Neys) 

Ontbijt buurtwerking Rimo

Maandag 1 juni 2015
Beringen - Ontbijt buurtwerking RimoZoomDe ontbijten ingericht door Rimo Beringen zijn in Beringen-Mijn een echt begrip geworden. Vandaag ging in de voetbalkantine van het voormalige FC Beringen weer een lekker ontbijt door. Steeds krijgen ze de nodige respons van een trouw publiek. Dit is alleen maar mogelijk dankzij de hulp van de vele vrijwilligers. (Lambert Reynders)

José Husson overleden

Maandag 1 juni 2015
Beringen - José Husson overledenWoensdag is José Husson overleden, de weduwe van Jos Alenteyns. Ze was 84 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Bloemen voor Paalse diakens

Maandag 1 juni 2015
Beringen - Bloemen voor  Paalse diakensZoomZondag 31 mei was er een speciaal gebeuren in de kerk van Brelaar-Heide in Paal. Het was niet alleen de afsluiting van de meimaand die door de Mijnwerker-Brancardiers wat extra in de verf werd gezet. Op het einde van de viering zette pastoor Geert nog twee mensen extra in de bloemetjes. Diaken Jos kreeg bloemen omdat hij vrijdag 70 jaar geworden was. Diaken Louis kreeg dan weer bloemen omdat hij zondag dag op dag maar liefst 40 jaar geleden tot diaken gewijd werd. We wensen hen van harte proficiat! (Patricia Vuegen)
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen