Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Beringen - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)
Beringen - Veel nieuwe films in de herfstvakantieZoomIn de herfstvakantie worden traditioneel nieuwe films op het publiek losgelaten. Ludo Vangenechten van Roxy Koersel kijkt uit naar een aantal films. "Zeker de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm Ay Ramon! van Stijn Coninx is volgens de neefjes in de familie een heel goede film. Met Pan en Gus hebben we nog twee andere sterke kinderfilms. Er is natuurlijk ook nog de tweede film van de FC De Kampioenen. De films draait al maar is bij ons in Koersel eerder traag gestart. Maar ik verwacht de komende dagen nog wel een piek. De Belgische film D'Ardennen is echt een topper die de komende dagen nog loopt bij ons in de zalen. En 'The diary of a teenage girl' is ook nog een film die ik kan aanbevelen", vertelt Ludo.

Vier jij Halloween?

Zaterdag 31 oktober 2015
Beringen - Vier jij Halloween?ZoomHalloween is van oorsprong een Keltisch feest en wordt vooral in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië gevierd. De laatste jaren is het feest ook bij ons ingeburgerd. De commerce rond Halloween draait dan ook op volle toeren. Vier jij Halloween vandaag? Stuur ons je leuke foto naar beringen[!]internetgazet.be

Nieuwe stadsvlaggen

Zaterdag 31 oktober 2015
Beringen - Nieuwe stadsvlaggenZoomDe stad Beringen heeft nieuwe vlaggen geplaatst. Hiervoor figureerden deze keer een aantal kinderen uit Beringen.

Nieuwe bestemming voor kapel college

Zaterdag 31 oktober 2015
Uit de oude doos
Beringen - Nieuwe bestemming voor kapel collegeZoomDe kapel van het college zal straks een nieuwe bestemming krijgen. In de kapel en de voormalige vertrekken van de priesters loopt van 1 tot 15 november een kunsttentoonstelling van Marijke Henkens, Annie Postelmans en Hans Put. De expo 'Dead Artists Society' brengt werken rond dood en herdenking. De stad toont in het college ook de plannen voor de nieuwe site. Het is een unieke kans om een stukje Beringse geschiedenis nog eens te bekijken. (Foto Jos Neys) Meer info op deze Facebookpagina.

Aftermovie Belgian Carp Masters

Vrijdag 30 oktober 2015
Beringen - Aftermovie Belgian Carp MastersZoomVorige maand werd aan de Paalse Plas de Belgian Carp Masters georganiseerd. De organisatie heeft nu ook een mooie aftermovie online gezet. Kijk hier.

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Beringen - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Vanwetswinkel overleden

Vrijdag 30 oktober 2015
Beringen - Julien Vanwetswinkel overledenGisteren is Julien Vanwetswinkel overleden, de echtgenoot van Mariette Tessens. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Citévolk Spreekt op verlof voor één dagZoomDoor een dubbele boeking kan de werkgroep Citévolk Spreekt de bezoekers vandaag NIET ontvangen in het Melkhuisje, Laan op Vurten in Beringen Mijn. De medewerkers krijgen zo een dagje verlof. Met jullie foto's, documenten en verhalen over Beringen-Mijn ben je van vanaf volgende week vrijdag weer hartelijk welkom tussen 14 en 16:30 uur.

Rita Reo overleden

Donderdag 29 oktober 2015
Beringen - Rita Reo overledenVandaag is Rita Reo overleden, de weduwe van Marcello Ramundo. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Rode weg in het geel

Donderdag 29 oktober 2015
Vandaag gezien
Beringen - Rode weg in het geelZoomOnze medewerker Lambert Reynders maakte vandaag deze mooie foto van de Rode Weg in Beringen-Mijn. Of moeten we nu zeggen Gele Weg?

Dansavond met KVLV Beverlo

Donderdag 29 oktober 2015
Beringen - Dansavond met KVLV BeverloZoomWie zin heeft om de benen eens lekker te strekken kan zaterdag naar de dansavond van KVLV Beverlo.  Iedereen is welkom in parochiecentrum de Schans om 20.00 uur. Er zal een dansleraar aanwezig zijn en het bestuur hoopt iedere dansliefhebber te mogen begroeten. Inkom is gratis.

Frozen hype bij CC Beringen

Donderdag 29 oktober 2015
Beringen - Frozen hype bij CC BeringenZoomDat de Frozen-hype nog niet voorbij is, bewijst het succes van de Frozen-activiteiten van CC Beringen in Ontmoetingscentrum De Buiting. Tal van workshops zijn volgeboekt en de Frozen-film op groot scherm in Casino bekijken, blijkt toch net iets anders te zijn dan thuis op je TV.
CC Beringen organiseert in de herfst- en de krokusvakantie workshops gekoppeld aan een film. Op 3 november staat alles in het teken van de film Frozen, die zelf doorgaat op 5 november. De (…) Het hele nieuwsbericht

Todi Duikcentrum in beeld

Woensdag 28 oktober 2015
Beringen - Todi Duikcentrum in beeldZoomHet toekomstige TODI duikcentrum in Beringen-Mijn heeft een mooi filmpje gemaakt van hun project.
Bekijk het hier.

Grijze slanke Amaniet

Woensdag 28 oktober 2015
Beringen - Grijze slanke AmanietZoomDeze paddenstoel (Amanita Vaginata) heeft een hoed van 4 tot 8cm breed, is grijsbruin gekleurd en heeft sterk gerande groeven. De lamellen onderkant de hoed zijn wit en matig openstaand. De steel is wit tot bleek grijs, vanbinnen hol en ringloos.
Voorkomen:In loof- en naaldbossen, vrij algemeen voorkomend.

Herfst in de Motbemden

Dinsdag 27 oktober 2015
Beringen - Herfst in de MotbemdenZoomOok de Motbemden in Beringen kleurt mooi tijdens deze herfst. Onze natuurfotograaf Jos Neys kon dit plaatje deze ochtend maken.

Roger Swerts overleden

Dinsdag 27 oktober 2015
Beringen - Roger Swerts overledenVandaag is Roger Swerts overleden. Hij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Wat mannen willen

Dinsdag 27 oktober 2015
Showbizz
Beringen - Wat mannen willenZoomVoor de dames vertoont cinema Roxy vandaag in avant-première de romantische komedie 'Wat Mannen Willen'. Op de maandelijkse Ladies Movie Night is het uiteraard een exclusief onderonsje voor de dames. De film komt pas op 25 november is de zalen en het is de eerste film van Filip Peeters met o.a. Nathalie Meskens, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Gène Bervoets, Ben Segers, Adriaan Van Hoof en Louis Talpe.

Verkoopdag van brandhout

Dinsdag 27 oktober 2015
Het ANB organiseert in het najaar voor de stad een brandhoutverkoop. Het brandhout moet je wel nog zelf uit het bos zagen volgens de richtlijnen van het ANB. De verkoop verloopt via opbod. Kandidaat-kopers kunnen zich op vrijdag 30 oktober vanaf 18 uur registreren in het Parochiaal centrum 't Fonteintje, Fonteintjesstraat 21. Om 19 uur gaan ze van start.
Breng zeker je identiteitskaart mee. Betalen kan uitsluitend met Bancontact. Inlichtingen: GSM 0479 67 94 92 of GSM 0499 94 90 05

Mooi herfstweer

Maandag 26 oktober 2015
Beringen - Mooi herfstweerZoomVandaag en morgen is het heerlijk herfstweer. De zachte zon en de mooie kleuren van de boomkruinen zorgen voor een perfect decor voor herfstwandelingen. De bossen in de buurt van het Koersels Kapelleke maar ook de holle wegen in Paal zijn idyllisch om rond te struinen.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Beringen - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frans Kenens overleden

Maandag 26 oktober 2015
Beringen - Frans Kenens overledenIn Paal is gisteren Frans Kenens overleden, de weduwnaar van Mathilde Deswarte. Hij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Halloweentocht jeugd Flandria Paal

Maandag 26 oktober 2015
Beringen - Halloweentocht jeugd Flandria PaalZoomDe jeugdwerking van Flandria Paal organiseerde zaterdag een spannende griezeltocht op en rond de Klitsberg. Meer foto's vind je op Paalonline.

Anny Heyligen overleden

Maandag 26 oktober 2015
Op 15 oktober is Anny Heyligen overleden, de weduwe van Lucien Gerard. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Album voor Glenn Claes

Zondag 25 oktober 2015
Showbizz
Beringen - Album voor Glenn ClaesZoomGlenn Claes, de winnaar van de The Voice in 2012 komt over een paar weken met zijn eerste album. 20 november 2015 moet de grote dag worden voor Glenn. Dat kunnen we zien op zijn facebook pagina.  Via dit kort stukje videoclip licht hij al een stukje van de sluier op.

Kunst en whisky

Zondag 25 oktober 2015
Beringen - Kunst en whiskyZoomKunst met whisky combineren getuigt van een zeer goede smaak. En dat doet Helena Olewicz dit weekend in haar kunstgalerij Eleven11. Vandaag kan je nog bij haar terecht vanaf 14u voor een expo met onder andere werken van Canary Pete en Raph Janssen.  Adres: Koerselsesteenweg 110 Beringen
(Foto's Patrick Cosemans)
Kunst en whiskyKunst en whisky
Kunst en whiskyKunst en whisky
Kunst en whiskyKunst en whisky
Zoom
Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Beringen - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Aftermovie Night Run Be-Mine

Zaterdag 24 oktober 2015
Beringen - Aftermovie Night Run Be-MineZoomAftermovie Industrial Night Run Be-Mine door Pascal Peeters.
 Klik hier!

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

Gewone Fopzwam

Zaterdag 24 oktober 2015
Beringen - Gewone FopzwamZoomDeze Gewone Fopzwam heeft een hoed van 1 tot 5 cm. breed en  is roze, vleesachtig tot roodbruinig van kleur. De lamellen aan de onderkant zijn vlees-roodachtig, vrij dik en ver uiteen. De steel is vleesbruinig, kaal of overlangs vezelig.
Voorkomen: in bossen,tuinen en parken. Graag op bemoste plaatsen en op alle bodems. Is zeer algemeen voorkomend.
Uit de oude doos
Beringen - Foto's verenigingen Beringen-Mijn gezochtZoomDit is een mooie foto van de Beringse Rowingclub, één van de vele verenigingen die in het kielzog van de mijn werden opgericht. De werkgroep Citévolk Spreekt werkt aan een tentoonstelling over die verenigingen van Beringen-Mijn. Zij is nog op zoek naar foto's of ander interessant materiaal over de sport- en culturele verenigingen. Wie helpt mee zoeken? Alle info is welkom op peeters.rogier[!]skynet.be

Kerkuil gered tijdens wandeltocht

Vrijdag 23 oktober 2015
Maak dat mee!
Beringen - Kerkuil gered tijdens wandeltochtZoomDeze kerkuil werd afgelopen week gered tijdens de 43e internationale wandeltocht van Wandelend Paal. Onderweg werd een deelnemer geconfronteerd met een kerkuil die volledig verstrikt zat in het kleefkruid in een maisveld. De uil werd uit zijn hachelijke situatie bevrijd en terug losgelaten. Bescheiden als hij is, wil de man zich niet bekend maken. Maar gelukkig maakte hij wel deze mooie foto. (Lambert Reynders)

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Beringen - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Meyen overleden

Vrijdag 23 oktober 2015
Beringen - Maria Meyen overledenVandaag is Maria Meyen overleden, de weduwe van Frans Alenteyns. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

Briljant feest in Ocura

Donderdag 22 oktober 2015
Beringen - Briljant feest in OcuraZoomIn het woonzorgcentrum OCURA vierden gisteren Kiesow Ulrich en Gelders Gabriella hun briljanten (65 jaar) huwelijk. Ze mochten cadeaus ontvangen van o.a. campusdirecteur Dave Roosen en een afvaardiging van het stadsbestuur van Beringen. (Ingestuurd door Dave Roosen)

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Beringen - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.
Beringen - Cultuurgids Beringen springt in het oogZoomElke Beringenaar ontvangt eind oktober een nieuwe cultuurgids in de brievenbus. De cultuurgids maakt je wegwijs in het rijke socio-culturele verenigingsleven van Beringen.
In de cultuurgids werden alleen verenigingen opgenomen die lid zijn van de stedelijke cultuurraad. De lezer vindt naast een korte toelichting over de werking van elke vereniging ook hun contactgegevens terug.
"Als een vereniging jouw interesse wekt, kan er direct contact gelegd worden. Het betreft (…) Het hele nieuwsbericht

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht

Mistige herfstochtend

Woensdag 21 oktober 2015
Vandaag gezien
Beringen - Mistige herfstochtendZoomJos Neys maakte deze ochtend deze mooie foto langs de Koerselsesteenweg in Beringen. De herfst op z'n mooist.
Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

3 dagen Koersel kermis

Dinsdag 20 oktober 2015
Beringen - 3 dagen Koersel kermisZoomDe laatste kermis van 2015 is weer voorbij. Drie dagen werd er flink gevierd, vele al in winterkleding, want echt warm was het er niet en de zon was afwezig. Toen er aan de schietkraam een foto werd gemaakt van Jef in actie vroeg hij in welke winkel hij die foto kon kopen. Toen vertelde hij dat 51 jaar geleden ook een foto werd gemaakt van hem en zijn vrouw en hij een nummer kreeg voor die in de winkel na 14 dagen te gaan kopen. Die foto had hij nog altijd in zijn bezit. (Jef heeft vorige maand zijn gouden bruiloft gevierd) . Zijn dochter kende wel de Internetgazet en zou hem wel wegwijs maken en hem downloaden.
De draaimolens, rupsbanen, botsauto’s en andere attracties draaiden met een goede bezetting. De jeugd genoot met volle teugen. En als het kermis is dan staan er altijd lange wachtende rijen aan de frituur voor een kermisfriet of smoutebollen. (Jean Beerten)
Meer foto's op onze facebook pagina.

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

Robert Daniels overleden

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - Robert Daniels overledenGisteren is Robert Daniels overleden, de echtgenoot van Hilde Ceunen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel.

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Simonne Laurens overleden

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - Simonne Laurens overledenZaterdag is Simonne Laurens overleden, de weduwe van Henri Beckers. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Maria Engelen overleden

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - Maria Engelen overledenZaterdag is Maria Engelen overleden, de weduwe van Eugeen Boelanders. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Anna Ceunen overleden

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - Anna Ceunen overledenIn Koersel is vrijdag Anna Ceunen overleden, de weduwe van Felicien Van Broeckhoven. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel.

Chris Janssens overleden

Maandag 19 oktober 2015
Beringen - Chris Janssens overledenZaterdag is Chris Janssens overleden. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Aftermovie Stal Davert

Zondag 18 oktober 2015
Beringen - Aftermovie Stal DavertZoomAftermovie Stal Davert.
Met dank aan Pascal Peeters.
Beringen - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Ontbijt bij Westakker in Beverlo

Zondag 18 oktober 2015
Beringen - Ontbijt bij Westakker in BeverloZoomZondagochtend: een overheerlijk ontbijt van Westakker met een volle zaal smullers. De rode neuzen smulden ook mee van het ontbijt. Moedergroep Roosjes presenteerde Turkse lekkernijen. Heel veel helpende handen die de kinderen het allerbeste willen geven.
Ontbijt bij Westakker in BeverloOntbijt bij Westakker in Beverlo
Ontbijt bij Westakker in BeverloOntbijt bij Westakker in Beverlo
Zoom

Paard gruwelijk afgemaakt

Zondag 18 oktober 2015
De politie is een onderzoek gestart naar het gruwelijk afmaken van een paard in een weide in Diest. Een buurtbewoner zag het paard gisteren dood liggen. Het paard, een vijftienjarige ruin, vertoonde vreselijke verwondingen. Drie andere paarden die in dezelfde weide stonden werden ongemoeid gelaten. Het parket van Leuven tilt bijzonder zwaar aan de feiten en stuurde het labo van de gerechtelijke politie voor bijkomend onderzoek ter plaatse. De resultaten daarvan zijn nog niet gekend.

Trein Beringen-Mijn

Zaterdag 17 oktober 2015
Uit de oude doos
Beringen - Trein Beringen-MijnZoomMarie-France Planche stuurde ons vanuit Parijs nog deze leuke foto van haar en haar broer uit 1962 genomen in Beringen-Mijn. Heb jij nog leuke foto's van Beringen? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Winkels open op zondag

Zaterdag 17 oktober 2015
Beringen - Winkels open op zondagZoomZondag is het Open-Zondag en dan zijn de winkels in Beringen-centrum geopend.

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Heet u Gijsbers?

Vrijdag 16 oktober 2015
Een mail: "Ik ben op zoek naar familieleden van de Belgische tak Gijsbers. In 1850 heeft een lid van deze familie, Willem Gijsbers, zich vanuit Nederland in Sint-Huibrechts-Lille gevestigd. Afstammelingen van deze Willem Gijsbers wonen o.a. in Hechtel, Helchteren en mogelijk ook in Beringen en in andere buurgemeenten. Nu ben ik samen met twee andere familieleden bezig met het maken van een boek over onze familie. Omdat we ook de familietak Gijsbers in België op de hoogte willen stellen van de komst (…) Het hele nieuwsbericht

Stefanie Aerts overleden

Vrijdag 16 oktober 2015
Beringen - Stefanie Aerts overledenGisteren is in Koersel Stefanie Aerts overleden, de weduwe van Jef Quintens. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Falingen in Beringen

Vrijdag 16 oktober 2015
Home Office Solutions uit Beringen en Manege De Volte uit Paal zijn gisteren door de rechtbank van Hasselt failliet verklaard. Curator voor beide zaken is Michel Spaas.

Monument Wereldoorlog gerestaureerd

Donderdag 15 oktober 2015
Beringen - Monument Wereldoorlog  gerestaureerdZoomDe werkgroep 'Wereldoorlog I' van Paalonline (foto) die momenteel de laatste hand legt aan de expo en herdenkingsavond over de Eerste Wereldoorlog heeft ook een dossier ingediend om het monument aan de Heldenlaan de laten restaureren. Het monument zal tegen 11 november helemaal opgeknapt zijn.

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."

Coiffeurke van m'n kl...voeten

Woensdag 14 oktober 2015
Beringen - Coiffeurke van m'n kl...voetenZoomToneelgroep Stal staat dit jaar op de planken met 'Coiffeurke van m'n kl... voeten'. Een blijspel dat zich afspeelt in een kapsalon waar een groep mensen van allerlei allooi reageren als ze noodgedwongen een tijd samen moeten doorbrengen volledig afgesloten van de rest van de wereld. Dit brengt gegarandeerd chaotische, komische en onverwachte toestanden met zich mee. Opvoeringen in de parochiezaal aan de Kerstmisstraat in Stal op zaterdag 21 en 28 november om 20 uur, op zondag 22 november om 15 uur, op vrijdag 27 november om 20 uur. Reserveren kan op tel. 0476/85.94.41 (tussen 12 en 19u) of op stal.toneelgroep[!]gmail.com
(Ingezonden door Chantal Poel)

#inofoffice met Iris Mondelaers

Woensdag 14 oktober 2015
Beringen - #inofoffice met Iris MondelaersZoomDe Beringse juweelontwerpster Iris Mondelaers, eerder dit jaar bekroond met het nieuwe label, Handmade in Belgium, opent in november een dubbelexpo in haar nieuwe galerie te Lummen. Deze veelzijdige kunstenares kan zich beroepen op een bijna twintig jaar durende carrière in binnen- en buitenland. Deze zomer was haar werk te zien bij de pop-up tentoonstelling #outofoffice te Knokke van galerij de Mijlpaal.
Die tentoonstelling zet zich deze week door onder de titel #inofoffice te Heusden–Zolder, en dit nog tot 8 november. Adres: De Mijlpaal, Brugstraat 45, Heusden-Zolder. 

Kastanjeboleet

Woensdag 14 oktober 2015
Beringen - KastanjeboleetZoomDeze Kastanjeboleet ofwel XEROCOMUS BADIUS is gespot op de Maasheide in Beringen. Heeft een hoed van 3 tot 10 cm. breed, is ree- tot kastanje bruin. De buisjes onderzijde van de hoed zijn witachtig-geelachtig, later olijfgroen. De steel is bleker dan de hoed en is rood-bruinig gemarmerd van kleur, altijd zonder nettekening.
Voorkomen: in naald- en gemengd bos, onder dennenbomen of fijn sparren, op zure bodems.
Ze zijn zeer algemeen voorkomend.

Solistenconcert Harmonie Paal

Dinsdag 13 oktober 2015
Beringen - Solistenconcert Harmonie PaalZoomHarmonie Hoop in de Toekomst Paal en de Drum- en Percussieband van Paal zetten dit weekend muzikanten uit eigen rangen in de schijnwerpers. Op het najaarsconcert komen naast uitdagende concertwerken ook jonge solisten uit het orkest aan bod. U zal merken dat de harmonie van Paal overloopt van jong, enthousiast talent. Dirigent Roeland Henkens stond enkele jaren geleden zelf nog in de schijnwerpers tijdens een solistenconcert. Nu is hij druk in de weer met de repetities voor het jaarlijks (…) Het hele nieuwsbericht

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Denise Poel overleden

Maandag 12 oktober 2015
Beringen - Denise Poel overledenVandaag is Denise Poel overleden, de weduwe van Alfons Claes. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Stal kermis in de zon

Maandag 12 oktober 2015
Beringen - Stal kermis in de zonZoomBij het vallen van de bladeren lopen de kermissen stilaan op hun einde. In Stal had men nog veel zon en was het er nog aangenaam vertoeven. De kinderen kennen elkaar bijna allemaal en zijn dikke vriendjes, dat zag je op de paardenmolen. De allerkleinsten beleefden dolle pret en in de visjeskraam werd ook flink naar eendjes gevist. Natuurlijk ontbraken een frietkraam en schietkraam niet op het appel. (Jean Beerten)
Stal kermis in de zonStal kermis in de zonStal kermis in de zon
Zoom

Opendeur De Buiteling Paal

Zondag 11 oktober 2015
Maak dat mee!
Beringen - Opendeur De Buiteling PaalZoomZaterdag werd 'De Buiteling' in Paal overrompeld voor de opendeurdag. Ouders en grootouders waren nieuwsgierig naar de nieuwe school. VLS Paal gaat voortaan door het leven als 'De Buiteling'. Apotheose van de dag was een openingsdans gebracht door ruim 400 leerlingen. Bekijk hier het filmpje.
Beringen - Week van het Bos: op zoek naar speelgoedZoomVan 11 tot 18 oktober wordt in Vlaanderen de Week van het Bos georganiseerd, met verschillende activiteiten op het programma. In Beringen kan je op zondag 18 oktober meedoen aan een avontuurlijke kinderwandeling (5-7 jaar) waarbij op zoek gegaan wordt naar natuurlijk speelgoed. Na een korte wandeling wordt allerlei materiaal verzameld waarmee de kinderen nadien aan de slag kunnen gaan. Samenkomst om 14u aan de Watersnip in Koersel.  Info:011/45 01 91

Jenny Theysmans overleden

Zaterdag 10 oktober 2015
Beringen - Jenny Theysmans overledenVandaag is Jenny Theysmans overleden, de echtgenote van Jean Heymans. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Korspel.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

De paardenkanstanjeboom

Zaterdag 10 oktober 2015
Beringen - De paardenkanstanjeboomZoomPaardenkastanjes zijn grote statige bomen die vooral gekend zijn van hun handvormige bladeren en hun kastanjes die in ruwe stekelige bolsters zitten. De vrucht werd vroeger veel aan paarden gegeven om ze van de hoest te genezen, vandaar ook de naam. Ook voor geiten en varkens is de paardenkastanje eetbaar, maar voor de mens zijn ze giftig. De boom wordt hoger dan 1Om, bloeit in de maand juni en is bladverliezend.
Habitat: normale bodem.

Balletstudio Josée Nicola

Zaterdag 10 oktober 2015
Uit de oude doos
Beringen - Balletstudio Josée NicolaZoomDe balletstudio van Josée Nicola ging van start in 1947. Mevrouw Nicola was een 'danseuse étoile' in de periode voor en tijdens de oorlog in de Franse Opera van Antwerpen. Beringen kreeg dankzij de mijn een afdeling in 1958. Op dit moment wordt de studio geleid door Liliane Deben.
Deze foto kregen we van Marie-France Planche. Zij woonde van 1950 tot 1970 in Beringen. Nu woont ze in de buurt van Parijs. Zij stuurde ons enkele mooie foto's van de balletstudio. Op de foto de voorstelling De Rozencavalier uit 1961.
Meer foto's op deze facebook pagina.

De tamme kastanjeboom

Zaterdag 10 oktober 2015
Beringen - De tamme kastanjeboomZoomDe tamme kastanjeboom is gemakkelijk herkenbaar aan de lange, grof gezaagde bladeren die in de zomerperiode glanzend donkergroen zijn aan de bovenzijde en wat lichter aan de onderzijde. In deze periode verkleuren ze bruin en vallen ze af. De vrucht van de tamme kastanje is een noot die in een bolster zit en nadat de stekelige bolster is verwijderd kan worden gepeld en gegeten, dit in tegenstelling met de giftige paardenkastanje. De tamme kastanjeboom heeft een levensduur van circa 500 tot 1500 jaar.

Livina Verbeeck overleden

Vrijdag 9 oktober 2015
Beringen - Livina Verbeeck overledenGisteren is Livina Verbeeck overleden, de echtgenote van Leon Mondelaers. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Faillissement: De Biertuin Paal

Vrijdag 9 oktober 2015
De rechtbank van Koophandel in Hasselt sprak donderdag het faillissement uit van ETLG (de Biertuin) uit Paal. Curatoren Maes en Favoreel zijn aangesteld voor de schuldvorderingen.

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Jean Reynders overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Beringen - Jean Reynders overledenIn Paal is vandaag Jean Reynders overleden, de levensgezel van Francine De Bruycker. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Gezocht: Ara - beloning van 500 euro

Donderdag 8 oktober 2015
Beringen - Gezocht: Ara - beloning van 500 euroZoomDeze Rio Harlekijn ARA van 4 maanden oud is gaan vliegen. Hij is groen/blauw met rode borst en kuif, oranje geel onder de vleugels. Zit waarschijnlijk in Beringen. Gisteren werd hij gezien in Stal.
Heeft nu dringend pap nodig. Heeft chip en ring. Is heel lief en je kan hem gewoon pakken, hij bijt absoluut niet. Is nog baby die al heel goed kan vliegen. Als iemand hem gezien of gehoord heeft kan je bellen naar  011-644448  of 0485-074584. Beloning €500

Verwendag bibliotheek Beringen

Donderdag 8 oktober 2015
Beringen - Verwendag bibliotheek BeringenZoomZaterdag is het Verwendag in de bib van Beringen. Van 10u tot 13u is er een gezellige koffiehoek. Theo Tielens geeft demonstraties houtdraaiwerk en Koenraad Magic zorgt voor magische momenten. Tussen 11u en 12u is ook nog de boekendokter aanwezig. Dus zeker de moeite om even naar de bib van Beringen te komen.

Hoeve Genemeer opent deuren

Donderdag 8 oktober 2015
Beringen - Hoeve Genemeer opent deurenZoomDit weekend organiseert Hoeve Genemeer uit Beverlo een opendeur.
"Met enige trots willen we iedereen uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen in onze nieuwe vakantielogies, met speciale aandacht voor mensen met een beperking. Wij willen jullie verwelkomen in een huiselijke sfeer vanaf 10u en dat doorlopend tot 20u", vertellen de eigenaars trots.
Adres: Genemeerstraat 163 Beverlo

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!
Beringen - Animatiefilm Cafard in Roxy KoerselZoomOp maandag 12 oktober om 20u30 vertoont Roxy Koersel de nieuwe Belgische Animatiefilm CAFARD, slotfilm van het Filmfestival van Oostende, in aanwezigheid van de regisseur Jan Bultheel.
Cafard” speelt zich deels af in Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog en is volledig in sappig Oostends gesproken. De prent verhaalt over de dramatische lotgevallen van worstelaar Jean Mordant. Terwijl hij in Buenos Aires de wereldtitel binnenhaalt, wordt zijn dochter in Oostende (…) Het hele nieuwsbericht

Narke Maes overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Beringen - Narke Maes overledenGisteren is Narke Maes overleden, de echtgenoot van Mieke Grobben. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Fotoproject We Claim The Streets

Dinsdag 6 oktober 2015
Beringen - Fotoproject We Claim The StreetsZoomMaandag organiseerde Club 9 een startmeeting rond straatfotografie. In het atelier van WCTS (We Claim The Streets) gaf fotografie Rosalien Beerten tekst en uitleg. Wie interesse heeft in fotografie kan nog altijd terecht bij Rosalien.

Vliegenzwam

Dinsdag 6 oktober 2015
Beringen - VliegenzwamZoomDe Vliegenzwam of Amanita Muscaria is misschien wel de meest bekende en tot de verbeelding sprekende paddenstoel. Beschrijving: in het begin heeft deze paddenstoel een bolvormige hoed om nadien uit te spreiden tot vlak met een diameter van 8 tot 20 cm. Hij is glad, helderrood oranjegeel verblekend met vergankelijke piramidevormige witte vlekken. De lamellen zijn wit. Deze paddenstoel is giftig.
Voorkomen: in bossen en lanen bij loofbomen (berk, eik, beuk, linde) en in de buurt van naaldbomen op op zand- en veengrond.
Beringen - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.

Fons Gielis overleden

Maandag 5 oktober 2015
Beringen - Fons Gielis overledenVandaag is Fons Gielis overleden, de echtgenoot van Lisa Claes. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.
Beringen - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

Louis Van der Vaerent overleden

Maandag 5 oktober 2015
Beringen - Louis Van der Vaerent overledenGisteren is Louis Van der Vaerent overleden, de weduwnaar van Gerarda Vandueren. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Zonsopgang Koerselsesteenweg

Zondag 4 oktober 2015
Beringen - Zonsopgang KoerselsesteenwegZoomDe ochtendstond zaterdag langs de Koerselsesteenweg in Beringen.
Beringen - 71-jarigen van Beverlo vieren feestZoomZaterdag was er een samenkomst van de 71 jarigen van Beverlo, het was de klas 1944. Het was een mooie opkomst er werden leuke herinneringen opgehaald.  Voor de bende was een heel leuke en plezierige namiddag. (ingezonden door Lucienne Sneijers)
Beringen - Scootervrienden te voet naar ScherpenheuvelZoomDe Paalse scooterfriends organiseren op zondag 11 oktober een benefiet ten voordele van Beukenveld in Paal. Dat is een centrum voor mensen met een fysieke handicap en/of een niet aangeboren hersenletsel.
Die dag gaan de scootervrienden te voet naar Scherpenheuvel. De terugtocht zal met scooters gebeuren. Wandelaars die graag meegaan kunnen zich nog altijd melden via 0494/869077 of per mail: 
paalsescooterfriends[!]gmail.com

Gespot boven Koersel

Zaterdag 3 oktober 2015
Maak dat mee!
Beringen - Gespot boven KoerselZoomVan Marcel Gybels kregen we deze foto toegestuurd. Hij spotte deze helicopter gisteren in de buurt van Koersel.

Lowie Geysels overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Beringen - Lowie Geysels overledenGisteren is Lowie Geysels overleden, de weduwnaar van Cecile Mertens. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Open Bedrijvendag in Beringen

Zaterdag 3 oktober 2015
Beringen - Open Bedrijvendag in BeringenZoomZondag 4 oktober is weer een hoogdag voor meer dan 350 ondernemingen, voor duizenden werknemers en voor honderdduizenden bezoekers. Voor de 25ste keer al gaan de bedrijfspoorten open voor het grote publiek en voor het eerst onder de noemer Voka Openbedrijvendag, dé gelegenheid bij uitstek om te kijken wat bedrijven in hun mars hebben.
In Beringen is slechts één bedrijf dat meedoet: Berrevoets Hekken en Poorten. Koolmijnlaan 181 Beringen-Mijn

Jonge kunstenaars gezocht

Zaterdag 3 oktober 2015
Beringen - Jonge kunstenaars gezochtZoomOp zaterdag 14 november is het "Dag van de jeugdhuizen" in Vlaanderen en Jeugdhuis Club 9 uit Koersel doet hier aan mee. Er zullen verschillende festiviteiten georganiseerd worden. We Claim The Streets, het artistieke project van jeugdhuis Club 9, wil op die dag jonge kunstenaars de kans geven om hun kunstwerken tentoon te stellen. Alle kunstdisciplines zijn welkom.
Interesse? Stuur een mailtje naar jeroen[!]club9.be

De Paalse jongens van 1965

Zaterdag 3 oktober 2015
Uit de oude doos
Beringen - De Paalse jongens van 1965ZoomVandaag komen de 50 jarigen van Paal en Tervant samen. Deze jongens uit 1965 bij meester Verboven zijn alvast uitgenodigd. Ook de meisjes en de inwijkelingen geboren in 1965 zijn uitgenodigd voor het feest. Morgen brengen we u de groepsfoto van die bende vijftigers!

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Beringen - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Tweedehandsbeurs in de Basisschool ’t KlavertjeZoomDe tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in Koersel vond afgelopen weekend plaats. Er werd nu gestart met  een nieuwe vorm. Je huurt een tafel en/ of vloerruimte en je verkoopt zelf je spullen. Je mocht er alle kinderartikelen te koop aanbieden, kleding, speelgoed, buggy’s….. Er waren maar liefst 72 standhouders en veel kooplustigen. Bij een rond vraag waren er die goed verkocht hadden, andere dan weer wat minder, maar het was in ieder geval een geslaagde tweedehandsbeurs. (Jean Beerten)

Tweedehandsbeurs in de Basisschool ’t KlavertjeTweedehandsbeurs in de Basisschool ’t Klavertje
Tweedehandsbeurs in de Basisschool ’t Klavertje
Zoom
Beringen - Zonsopgang aan de Watersnip KoerselZoomEen foto die geen woorden nodig heeft. Hoe mooi kan de natuur zijn!

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Donderdag 1 oktober 2015
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomOp de Belgium Carp Masters aan de Paalse Plas werden vandaag een paar kanjers bovengehaald. Deze reus van 17.3 kg werd gevangen door team MTC. Zij staan hiermee op de tweede plaats achter team Proline 1.
De volledige uitslag vind je op deze facebook pagina.

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Aftellen naar 5x Beringen in België

Donderdag 1 oktober 2015
Beringen - Aftellen naar 5x Beringen in BelgiëZoomVolgend jaar vindt het spel zonder grenzen van 5xBeringen in België plaats. De organisatie is nog op zoek naar verschillende mensen om mee te werken aan dit uniek evenement.
"Wil jij ook graag actief deelnemen aan dit fantastisch evenement, het 5xBeringen-gevoel optimaal beleven en zo een onvergetelijke ervaring opdoen? We zijn nog steeds op zoek naar spelers, medewerkers en gastgezinnen. Gewoon doen dus! Check de website www.5xberingen.be voor meer info", vertelt schepen van toerisme Gilbert Lambrechts.

Als stenen konden spreken

Donderdag 1 oktober 2015
Maak dat mee!
Beringen - Als stenen konden sprekenZoomClub Ambre in Paal is niet meer. Gedaan met 'Nieuwe meisjes'. Gedaan met goedkope cava duur verkopen aan bronstige, eenzame of ongelukkige mannen in schemerlicht. Als deze stenen konden spreken dan was de Internetgazet waarschijnlijk te klein. De meisjes maken nu plaats voor landmeters. Op deze locatie wordt straks een kantoor voor landmeters gebouwd. Van een herbestemming gesproken.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen