Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.
De openbare verkoping van de woning gelegen Geerdebeemdestraat 15 heeft in eerste roep 204.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Beringen - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!
Beringen - 50 jaar huwelijk voor Godelieva en JeanZoomGodelieva Huysmans en Jean Beerten vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door de burgemeester. Godelieve komt uit Tervant en Jean uit Koersel en ze leerden elkaar kennen tijdens Paal kermis in de Pelikaan. Ze huwden in Tervant en bouwden een eigen stekje in Koersel. Jean werkte eerste als postbode in Koersel en daarna als postbediende in Beringen. Godelieva werkte lange tijd bij Philips Hasselt maar verhuisde later ook naar de Post waar ze in het restaurant van Hasselt en (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar huwelijk voor Godelieva en Jean50 jaar huwelijk voor Godelieva en Jean
Zoom

Goud voor Alida en Josephus

Zondag 30 april 2017
Beringen - Goud voor Alida en JosephusZoomGisteren vierden Alida Roosen en Josephus Luts uit Beringen hun gouden bruiloft. Ze leerden elkaar al dansend kennen in de Luna in Koersel. Alida werkte 14 jaar als naaister en daarna zorgde ze haar 2 dochters. Josephus werkt zijn hele carrière bij Stokerij Freyns in Hasselt. Nu genieten van het leven en met de kinderen en 4 kleinkinderen trekken ze graag naar Nieuwpoort aan zee.
Goud voor Alida en JosephusGoud voor Alida en Josephus
Zoom

Nieuwe bvba: In-Vesta

Zaterdag 29 april 2017
Joris Van Haver en Sophie Lever, beiden uit Paal, hebben de bvba In-Vesta opgericht met zetel aan de Mierheuvelstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedinvesteringen en management & consultancy-activiteiten.

Germaine Maes overleden

Zaterdag 29 april 2017
Beringen - Germaine Maes overledenGisteren is Germaine Maes overleden, de weduwe van Leonard Claes. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 6 mei (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Alfons Jordens overleden

Zaterdag 29 april 2017
Beringen - Alfons Jordens overledenIn Hasselt is de uit Koersel afkomstige Alfons Jordens overleden, de weduwnaar van Emma Meyen. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring.

Vzw Chapter 116 opgericht

Zaterdag 29 april 2017
Danny Mentens, Adelin Spruyt, Joseph Franken, Ivan Dierckx, Kevin Laeremans en Wilfried Dils hebben de vzw Chapter 116 opgericht met zetel aan de Heidebloemstraat in Beringen. De vereniging heeft onder meer als doel het op een recreatieve manier samenbrengen van motorrijders en hun gezin en het aanmoedigen van motortoerisme.
Beringen - Start bedevaartseizoen Koersels KapellekeZoomMaandag start de traditionele bedevaartmaand voor de katholieken met een processie aan het Koersels Kapelleke. De hele maand zal de kapel extra druk bezocht worden en dat is al sinds 1826 zo.

Bloemende bloesems

Zaterdag 29 april 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Bloemende bloesemsZoomDe lentezon laat ons wat in de steek de laatste dagen maar toch inspireren de laatste bloesems Edith en Lambert.

Park Directeurswoning

Zaterdag 29 april 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Park DirecteurswoningZoomHet park van de directeurswoning zat afgelopen week twee keer in ons nieuws. Een ideaal moment om eens terug te blikken.

Nieuwe vennootschap: SWS

Vrijdag 28 april 2017
Hilde Lemmens en Stefan Weber, beiden uit Koersel, hebben de vennootschap onder firma (VOF) SWS opgericht met zetel aan de Hoekstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer audit-activiteiten, arbeidsbemiddeling, training en coaching.
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.

Marcel Claes overleden

Vrijdag 28 april 2017
Beringen - Marcel Claes overledenVandaag is Marcel Claes overleden, de echtgenoot van Anny Troonbeeckx. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 5 mei plaats in de parochiekerk van Stal. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Maurice Poelmans overleden

Vrijdag 28 april 2017
Beringen - Maurice Poelmans overledenGisteren is in Helchteren de uit Beverlo afkomstige Maurice Poelmans overleden, de echtgenoot van Elza Loos. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur.)
Op donderdag 4 mei van 19u tot 21u kan je in Beringen naar een infomoment over Alzheimer en dementie. Familiegroepen Dementie brengen familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie samen in een gemoedelijke sfeer waar ze informatie, ervaringen en steun uitwisselen. Ze kunnen hun zorgen delen met lotgenoten. thema: leuke bezigheden voor de persoon met dementie, voorbeelden van activiteiten om ontspannen en zinvol bezig te zijn. Locatie: Thuisverzorging de Eerste Lijn, Koolmijnlaan 86 in Beringen inschrijven: beringen[!]alzheimerliga.be of 0473 30 93 32

Nieuwe bvba: Kareri

Donderdag 27 april 2017
Eric Vandueren en Karen Gijbels, beiden uit Koersel, hebben de bvba Kareri opgericht met zetel aan de Kleuterstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop, import, export, productie, distributie, commercialisering, het fabriceren, het ontwerpen, de bereiding en handel in het algemeen,in producten die verband houden met de bakkerij, de banketbakkerij, beschuiten, snoepgoed, versnaperingen en alle andere voedingswaren.

Louis Dielkens overleden

Donderdag 27 april 2017
Beringen - Louis Dielkens overledenGisteren is Louis Dielkens overleden, de weduwnaar van Betty Bossaert. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Rachel Schraepen overleden

Donderdag 27 april 2017
Beringen - Rachel Schraepen overledenGisteren is Rachel Schraepen overleden, de weduwe van Albert Ramakers. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (18.30 uur) plaats in de kerk van Stal. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Alice Laenen overleden

Donderdag 27 april 2017
Beringen - Alice Laenen overledenGisteren is Alice Laenen overleden, de weduwe van Pol Theunis. Z!ij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: Fenomen

Donderdag 27 april 2017
Fenomen: dat is de naam van de bvba die door Sinan Muc uit Hasselt werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Nieuwstraat in Beringen. Tot het doel van de bvba behoren onder meer de uitbating van een restaurant en van een nachtwinkel, industriële schilderwerken en dak- en timmerwerken.
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Alfons Liberloo overleden

Donderdag 27 april 2017
Beringen - Alfons Liberloo overledenGisteren is Alfons Liberloo overleden, de echtgenoot van Yvonne Leeten. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden. De urne wordt bijgezet in het columbarium in Koersel.
Beringen - Regisseur Raoul Peck komt naar Roxy KoerselZoomOp 01 mei sluit het filmfestival MOOOV in Beringen af met I AM NOT YOUR NEGRO, in aanwezigheid van regisseur Raoul Peck. Hij kreeg de ruwe, onaffe versie van het laatste boek van de in 1987 overleden Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin in handen en maakte daarvan de beste documentaire van het jaar. Een tip voor alle filmliefhebbers.

Maria Geuens overleden

Woensdag 26 april 2017
Beringen - Maria Geuens overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Maria Geuens overleden, de weduwe van Bèr Lens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Koersel.
Beringen - Kinderen Westakker zingen voor Ziekenzorg BeverloZoomDinsdagnamiddag organiseerden Ziekenzorg Beverlo en het derde leerjaar VBS Westakker een gezellige namiddag voor de leden van Ziekenzorg, de (groot)ouders van de kinderen en de leerlingen van het derde leerjaar.
"De kinderen dansten de pannen van het dak, en ze zongen mooie liedjes van vroeger voor hun publiek : "Daar bij die molen, die mooie molen", "Ik hou van u, geef me een kus", passeerden de revue. De kinderen overwonnen al snel hun plankenkoorts en genoten, net als hun publiek, zichtbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Kinderen Westakker zingen voor Ziekenzorg Beverlo
Zoom

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)
Beringen - Start bouwproject met 19 appartementen in PaalZoomOp de hoek met de Schrijnwerkerstraat en de Paalsesteenweg zijn de grondwerken gestart voor de bouw van een nieuw complex met 19 appartementen. Onderaan wordt een handelsruimte voorzien.

Richard Heyligen overleden

Dinsdag 25 april 2017
Beringen - Richard Heyligen overledenGisteren is Richard Heyligen overleden, de weduwnaar van Suzanne Kenis. Hij was 85 jaar. Richard was één van de grote bezielers van de verbroedering 5x Beringen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jet Keusters overleden

Dinsdag 25 april 2017
Beringen - Jet Keusters overledenGisteren is Jet Keusters overleden, de weduwe van Frans Eyckmans. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - Week van de Amateurkunsten in BeringenZoomIn het Casino van Beringen kan je nog tot en met zondag 7 mei naar een expo in het kader van de Week van de Amateurkunsten. Er zijn 27 werken te zien van Beringse kunstenaars.
Week van de Amateurkunsten in BeringenWeek van de Amateurkunsten in Beringen
Zoom

'Steenveld is geen vuilnisbelt'

Dinsdag 25 april 2017
Beringen - 'Steenveld is geen vuilnisbelt'Zoom'Steenveld is geen vuilnisbelt' staat te lezen op één van de foto's die in de wijk Steenveld zijn geplaatst. Het wijkcomité werkt al een paar maanden rond dit thema. Morgen is er een buurtmoment om het project af te sluiten.
'Steenveld is geen vuilnisbelt''Steenveld is geen vuilnisbelt'
Zoom
Heb je problemen met het invullen van je belastingbrief? De Federale Overheidsdienst Financiën organiseert in Beringen zitdagen op volgende plaatsen en dagen:
- OC De Buiting: 29 mei, 2 en 9 juni van 9 tot 15 uur,
- Buurthuis De Kardijk: 11, 12, 15 en 19 mei, 1 en 8 juni van 9 tot 15 uur.
Ten laatste aanmelden om 14 uur. Het kantoor van de personenbelasting in de Harmoniestraat in het centrum van Beringen heeft zijn deuren gesloten. Je kan voortaan terecht in het kantoor van Hasselt, Voorstraat 43, tel. 02 575 27 70.

Nieuwe bvba: Ayar

Dinsdag 25 april 2017
Rabia Ayar uit Koersel en Fatih Uzun uit Luik hebben de bvba Ayar opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van kebab-zaken, van pizzeria's en van een tankstation; het optrekken van gebouwen, het plaatsen van verwarming, dak- en timmerwerken en industriële schilderwerken.
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning Geerdebeemdestraat 15 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 11a20ca en heeft een K.I. van 1085 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)
Beringen - Openingsweekend studio's Radio BeneluxZoomAfgelopen weekend organiseerde Radio Benelux een driedaagse opendeurdag. Veel mensen en vooral kinderen waren erg geïnteresseerd in de werking van een lokale radio. Ze werden dan ook graag verwelkomd in de nieuwe studio's.
Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.
In de bib van Beringen kan je morgenavond terecht voor een avond rond dyslexie. Eerst getuigt Ghune Heyligen (11 jaar) over haar leeservaring met de DAISY-speler. Ze heeft dyslexie, ze las vroeger echt niet graag en heeft nu de leesmicrobe te pakken dankzij deze speler! Daarna geeft Saskia Boets van de Luisterpuntbibliotheek uitleg over de collectie DAISY-boeken, de anderslezen-app en de website ‘Ik haat lezen’.be. Jan Rottier van ADIBib geeft toelichting bij de hulpmiddelen die er zijn voor op school. Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren. Aanvang 19u30.

Josephine Vaes overleden

Maandag 24 april 2017
Beringen - Josephine Vaes overledenGisteren is Josephine Vaes overleden, de weduwe van Alfons Kaerts. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ara ontsnapt in Beringen-Mijn

Maandag 24 april 2017
Beringen - Ara ontsnapt in Beringen-MijnZoomRogier Peeters uit Beringen-Mijn heeft uw hulp nodig om zijn ara terug te vinden. "Mijn geel-blauwe ara is ontsnapt op 24 april 2017 omstreeks 12.00 uur. Hij draagt het ringnummer LPC 443 1 en draagt de naam Jake. Er is een beloning voor de eerlijke vinder", laat Rogier weten.
Info peeters.rogier[!]skynet.be of  0472297213
Beringen - Tentoonstelling tekenacademie KoerselZoomDe stedelijke academie voor muziek, woord en dans Beringen en de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten Heusden-Zolder willen u graag uitnodigen op de tentoonstelling van de Koerselse tekenacademie. Deze opent op woensdag 26 april om 18u30. De expo is daarna nog te zien tot en met 11 juni. Open iedere weekdag van 15u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 12u. Adres: Harpstraat 14, Koersel Meer info op deze website.

Literatuur tussen de bloesems

Zondag 23 april 2017
Beringen - Literatuur tussen de bloesemsZoomOp de jaarlijkse bloesemwandeling van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers bracht de Beverlose dichteres Edith Oeyen, voorzitter van de KVLS, weer een paar opmerkelijke gedichten. (Lambert Reynders)

Eetdag Limburg Shotguns

Zondag 23 april 2017
Beringen - Eetdag Limburg ShotgunsZoomDe American footballclub Limburg Shotguns organiseerde vandaag een Amerikaanse eetdag. En dat werd een super gezellige namiddag daar in Koersel. (Patrick Cosemans)
Eetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg Shotguns
Eetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg ShotgunsEetdag Limburg Shotguns
Zoom

Rozenlaan in bloei

Zondag 23 april 2017
Vandaag gezien
Beringen - Rozenlaan in bloeiZoomDe bloesemtijd is bijna voorbij maar Gust Ischen kon toch nog deze foto maken van de kerselaars langs de Rozenlaan met zicht op Beringen.

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Beringen - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Domino knalt in Casino BeringenZoomDe ambiancegroep Domino stond gisteren op de planken in het Casino van Beringen. De groep is jaren gekend voor zijn straatoptredens en festivals en zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid. Nu spelen ze ook in theaters. (foto's Patrick Cosemans)
Domino knalt in Casino BeringenDomino knalt in Casino BeringenDomino knalt in Casino Beringen
Zoom

Benny Kiekens overleden

Zaterdag 22 april 2017
Beringen - Benny Kiekens overledenIn Paal is vandaag Benny Kiekens overleden, de weduwnaar van Martha De Neve. Hij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats.

Hoe word ik instafamous?

Zaterdag 22 april 2017
Nieuwe boeken
Beringen - Hoe word ik instafamous?ZoomVandaag ligt het boek 'Hoe word ik instafamous?' van Céline Schraepen en Talisa Loup in de winkel. Deze twee vriendinnen werden beroemd dankzij Instagram en verklappen nu hun geheimen in dit boek.

Woorden van troost

Zaterdag 22 april 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Woorden van troostZoomElke zaterdag presenteren wij een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders. Vandaag: troost.

Erfgoeddag Zorg

Zaterdag 22 april 2017
Uit de oude doos
Beringen - Erfgoeddag ZorgZoomZondag is het Erfgoeddag. Overal in België wordt dan ons erfgoed in de kijker gezet. Thema dit jaar is 'zorg'. In Beringen zijn maar liefst vier tentoonstellingen dit weekend. (zie ons nieuws van afgelopen week)
We geven je vandaag alvast een voorsmaakje.
Meer info via deze website.
Erfgoeddag ZorgErfgoeddag ZorgErfgoeddag Zorg
Zoom

Hoofdgebouw van de mijn

Zaterdag 22 april 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoofdgebouw van de mijnZoomEr stad is altijd in beweging. En dat geldt zeker voor Beringen de laatste jaren. Met de ontwikkelingen op be-MINE is de oude mijnsite volledig veranderd. Gelukkig werd de site grotendeels beschermd en kunnen we nog genieten van de vele oude historische gebouwen.

Rina Vankets overleden

Vrijdag 21 april 2017
Beringen - Rina Vankets overledenVandaag is Rina Vankets overleden, de echtgenote van René Pelsmaekers. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Assunta Oliviero (102) overledenGisteren is Assunta Oliviero overleden, de weduwe van Michelino Bulzariello, overleden. Zij was 102 jaar en de oudste inwoner van Beringen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.
Tribunaliteiten
Beringen - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!
Beringen - Markant Beringen bezoekt BrusselZoom"Markant Beringen bezocht Brussel met Berthy Lemmens, lid van onze vereniging en gepassioneerd door Brussel. Zij leerde ons de hoofdstad zien zoals we ze nog nooit bezochten. Het was een boeiende uitstap in goed gezelschap en met vele verrassende bezienswaardigheden. Zelfs de zon liet ons niet in de steek". (ingezonden door Jeannine Boelanders)

Opening filmfestival Mooov

Vrijdag 21 april 2017
Beringen - Opening filmfestival MooovZoomIn The Roxy Theatre werd gisterenavond het filmfestival Mooov officieel geopend. Het is al de 7de editie in Beringen. De komende tien dagen krijg je dagelijks een reeks cinematografische parels uit de wereldcinema voorgeschoteld. Alle info op deze website.

De vloekende vloek van Facebook

Vrijdag 21 april 2017
Commentaar
Neen, het is niet het nieuwste stripverhaal van Suske en Wiske maar dankzij sociale media wordt ons leven wel dikwijls herleid tot een stripverhaal of karikatuur. De laatste weken stond Beringen volop in de schijnwerpers van de nationale pers. Eerst was er minister Homans die de erkenning van de Fatih-moskee gaat intrekken op basis van een rapport van de Staatsveiligheid en daarna kampeerde een ploeg van PANO tien dagen lang in de straten van Beringen-Mijn in het kader van het Turks referendum dat president (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Festivaltopper Domino in Casino BeringenZoom Al jaren zijn ze razend populair op evenementen en festivals, en nu zijn ze klaar om ook Casino Beringen op stelten te zetten: Domino! Aan de hand van een app kiest het publiek een top 3 van liedjes per decennium. De scores kan u live volgen op een reusachtige videowall. Domino speelt de populairste liedjes van de avond! Zaterdag 22 april om 20.15 uur in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).
Beringen - Marijke Henkens op Expo SchakelsZoomIn de begijnhofkerk van Diest kan je naar de tentoonstelling 'Schakels' gaan kijken. Dat is een initiatief van Kant in Vlaanderen in het kader van Erfgoeddag. Schakels focust op kunstenaars die met textiel werken. De Beringse kunstenares Marijke Henkens toont er de reeks 'relikwieën'.
"De relikwieën zijn schakels naar het verleden en gemaakt van een velletje zijde i.p.v. byssus en foto's van vrouwen i.p.v. een afdruk van het gelaat van Christus", vertelt Marijke.
De expo is te zien in de begijnhofkerk te Diest van 23 april tot 7 mei, telkens van 14 tot 17 uur (behalve 24 april)

Koolmeesjes in actie

Donderdag 20 april 2017
Vandaag gezien
Beringen - Koolmeesjes in actieZoomDe broedtijd is voor dit koppel al voorbij. Nu is het tijd om het jonge kroost te voederen. (Foto's Marcel Gybels) 
Koolmeesjes in actieKoolmeesjes in actie
Koolmeesjes in actie
Zoom
Beringen - Repetitie voor opening scholencampusZoomDit weekend wordt een historisch weekend voor Beringen: morgenavond opent officieel de nieuwe scholencampus met een academische zitting. Zaterdag mag dan het grote publiek de campus verkennen. Voor de opening van morgen werd vandaag door de leerlingen al flink gerepeteerd. Zondag kunnen toekomstige leerlingen zich al inschrijven.

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht

Ingrid Schulte Nienhaus overleden

Donderdag 20 april 2017
Beringen - Ingrid Schulte Nienhaus overledenGisteren is Ingrid Schulte Nienhaus overleden, de echtgenote van Werner Detavernier. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Beringen - ‘Charlatan’ Gili in Casino BeringenZoomMentalist Gili laat in zijn nieuwe zaalshow ‘Charlatan’ zijn evil twin los. Hij bespeelt en bedriegt systematisch het publiek, en smeert u met een bedrieglijke charme eender wat aan. Verwerpelijk? Ja. Maar ook erg plezant! Vrijdag 21 april om 20.15 uur in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

ATB Cross Beverlo

Dinsdag 18 april 2017
Beringen - ATB Cross BeverloZoomMTB Club De Vossenbergrijders organiseerde gisteren de ATB Cross Beverlo in samenwerking met de stad Beringen. Onze fotografen Patrick Cosemans en Eddy Cehic maakten dit verslag.

François Sas overleden

Dinsdag 18 april 2017
Beringen - François Sas overledenGisteren is François Sas overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht

Cosimo Rizzo overleden

Dinsdag 18 april 2017
Beringen - Cosimo Rizzo overledenIn Koersel is vandaag Cosimo Rizzo overleden, de weduwnaar van Immacolata De Iaco. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van de Jehovah's Getuigen in Heusden-Zolder.
Beringen - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.

Mechtildis Arits overleden

Dinsdag 18 april 2017
Beringen - Mechtildis Arits overledenIn WZC Ocura in Beringen is op 13 april Mechtildis Arits overleden, de weduwe van Victor Biesemans. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen (Ham).

Paastornooi Stal Sport

Dinsdag 18 april 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Paastornooi Stal SportZoomEr werd afgelopen weekend door de jeugd flink gevoetbald tijdens het paastornooi van Stal Sport. Eddy Cehic maakte dit verslag.
Beringen - Randactiviteiten Mooov filmfestivalZoomIn het kader van het wereldfilmfestival Mooov in Roxy Koersel zijn er verschillende randactiviteiten. Zo kan je nog tot en met 29 april in de bibliotheek van Beringen voor een selectie wereldfilms.
De opening van het festival is donderdag 20 april en vrijdag 21 april wordt gefocust op literatuur met de voorstelling Neruda van
Pablo Larrain met een inleiding door dichter Johan Simons. Deze avond is samenwerking met bibliotheek Beringen, Heusden-Zolder en Leopoldsburg.
Op 24 april 2017 is er Cult!Live!: The Black Heart Rebellion speelt live bij de film A girl walks home alone at night in Zaal Onder Ons, i.s.m. met JH Club 9, Koersel
Op 27 april 2017 is er een vrouwenavond met hapjes i.s.m. Markant, Femma, KVLV.
En de Interculturele Raad Beringen nodigt uit 01 mei 2017 voor de slotfilm I am not your negro in aanwezigheid van regisseur Raoul Peck

Limburgse kunst bij Bel-Art

Dinsdag 18 april 2017
Beringen - Limburgse kunst bij Bel-ArtZoomGalerijhouder Jos Lemmens van Bel-Art in Paal verzamelt al jaren Limburgse kunst. De laatste twee zondagen van april toont hij zijn nieuwste aanwinsten. Er zijn werken te zien van o.a. Paule Nolens, Armand Maclot, Pierre Cox, Odile Kinart en Robert Vandereycken. De galerij is open van 14u tot 18u. Adres: Wisselstraat Paal.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Voertuigzegening in Tervant

Maandag 17 april 2017
Beringen - Voertuigzegening in TervantZoomHet was aanschuiven vandaag voor de voertuigenzegening aan de kerk van Tervant. Bekijk op Paalonline nog meer foto's.
Beringen - Inschrijven voor Summer Kickx OffZoomDeze zomer organiseert de jeugd- en sportdienst van de stad Beringen een sportkamp samen met de sportdiensten van de gemeente Halen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen en Tessenderlo. Van 3 t/m 7 juli is geen uitdaging te groot voor de 'summer kickx off' als je wil snorkelen, muurklimmen, karten, paintballen enz... Voor tieners van 12 t/m16 jaar.  Inschrijven kan online vanaf dinsdag 18 april 2017. Meer info: Dienst jeugd en sport - T 011 43 02 30 - jeugdensport[!]beringen.be
Beringen - Stalvoc meisje U17 en U15 behalen zilverZoomVoor de beker van Limburg waren er dit paasweekend vijf ploegen in actie. Overpelt klopt bij de preminiemen meisjes Stalvoc. Dat verslag kon je al lezen. Bij de meisjes U17 verloor Stalvoc van Datavoc Tongeren. En ook de meisjes U15 verloren van Datavoc Tongeren. Zij kwamen terug richting Beringen met zilver.
Fotoverslagen van de wedstrijden via deze link.

Peanuts Miners Beringen

Maandag 17 april 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Peanuts Miners BeringenZoomDe jongste Miners namen op Paasmaandag deel aan hun laatste Peanutstornooi van het seizoen. De 13 Miners werkten in offence en defence keihard. Het scoren lukte goed. Coach Ferre, Coach Siemen en Coach Lieze zijn zeer tevreden.
Beringen - Paasviering Koersel-centrum in teken van de ChiroZoomOp Paasdag stond in de kerk van Koersel  de misviering volledig in het teken van de Chiro. Met trommels en trompetten werd op het kerkplein de start en de afsluiting van de Paasviering gegeven. Meer dan 100 Chiroleden met vlaggen namen aan de mooie viering deel, in de kerk die vanaf dinsdag voor twee jaar dicht gaat voor renovatie. (Jean Beerten)
Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina.

Pasen in Koersels Kapelleke

Maandag 17 april 2017
Beringen - Pasen in Koersels KapellekeZoomGisteren werd Pasen gevierd in een bomvol Koersels Kapelleke. (Jean Beerten)
Pasen in Koersels KapellekePasen in Koersels Kapelleke
Zoom

MS Run naar Beringen

Maandag 17 april 2017
Beringen - MS Run naar BeringenZoomOp zaterdag 22 april wordt er een MS Run georganiseerd van Scherpenheuvel naar Beringen. Het wordt een gezamenlijke rit voor en met MS-patienten en kinderen. De opbrengst gaan naar het MS Fonds van de KU Leuven. De stoet vertrekt om 11u0u in Scherpenheuvel en houdt halt bij motorhuis Felix en Jos in Beringen. De straat wordt hiervoor verkeersvrij gemaakt. De motorrijders worden in Beringen verwacht rond 12u.

Openbare verkoping: Kroonstraat

Maandag 17 april 2017
Morgennamiddag wordt in de Whatz Hap in Beringen-Mijn de woning Kroonstraat 109 opnieuw verkocht na rouwkoop. Ze staat op een perceel van 09a10ca en heeft een K.I. van 590 euro.

Opening café P'Ilske

Zondag 16 april 2017
Beringen - Opening café P'IlskeZoomIlse Aerts en Patrick Caluwé namen onlangs Café De Lange in Paal over. Na een grondige renovatie binnen en buiten werd vandaag het café officieel heropend met de naam P'Ilske. De klanten werden vandaag verwend met een gratis pintje en hapje.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

Paashaas op Beringse markten

Zondag 16 april 2017
Beringen - Paashaas op Beringse marktenZoomDe paashaas was deze week op bezoek en bezocht de drie wekelijkse markten in Beringen. Vandaag werden de bezoekers van de markt in Paal getrakteerd op chocolade of advocaatlikeur.
Beringen - Bepavoc verliest bekerfinale van GenkZoomDe dames van Bepavoc konden gisterenavond niet winnen van Wara Genk voor de Beker van Limburg. Maar toch werd er gefeest wat het seizoen eindigde eerder al met de titel.
Een fotoverslag kan je bekijken via deze link.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Beringen - Een zalige PasenZoom.

Mooie zonsondergang

Zaterdag 15 april 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mooie zonsondergangZoomMet Pasen in zicht kregen we vanavond een mooie zonsondergang. Gust Ischen maakte dit plaatje in Beringen.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.

Nieuwe bvba: VC Agro

Zaterdag 15 april 2017
Peter Vanderstraeten uit Beverlo en Bern Canters hebben de bvba VC Agro opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg in Beringen. Het gaat om een onderneming voor loonwerk, grond- en afbraakwerken en onderhoud en herstelling van landbouwmachines.

Paula Nuijts overleden

Zaterdag 15 april 2017
Beringen - Paula Nuijts overledenOp 11 april overleed de uit Paal afkomstige Paula Nuijts, de weduwe van Antoine Saenen. Zij was 91 jaar. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Dilsen. De bijzetting van de asurn op de begraafplaats van Niel-bij-As vindt plaats in besloten kring.

Hooverphonic in concert

Zaterdag 15 april 2017
Beringen - Hooverphonic in concertZoomGisterenavond gaf Hooverphonic een geslaagd concert in het Casino van Beringen. Met In Wonderland trekken ze op dit moment door België. De band van Alex Carlier bestaat al twintig jaar en heeft nu ook een verzamelalbum met hun dertig grootste hits uitgebracht. (foto's Patrick Cosemans)
Hooverphonic in concertHooverphonic in concert
Hooverphonic in concert
Zoom
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.

Een zalig Paasfeest

Zaterdag 15 april 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Een zalig PaasfeestZoomOok Edith Oeyen laat zich dit weekend inspireren op het Paasfeest.

Oud Kaffeeke Paal

Zaterdag 15 april 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oud Kaffeeke PaalZoomVoor de reeks 'vroeger en nu' neemt Gust ons vandaag mee naar Paal. Zo is meteen duidelijk waar het huidige Oud Kaffeeke zijn naam vandaan heeft.

Zalig Paasfeest

Zaterdag 15 april 2017
Beringen - Zalig PaasfeestZoomMet deze postkaart uit 1944 wensen wij iedereen een mooi Paasfeest.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Aloïs Theunis overleden

Vrijdag 14 april 2017
Beringen - Aloïs Theunis overledenWoensdag overleed Aloïs Theunis, de echtgenoot van Stefanie Borrenberghs. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Zei mijn vrouw

Vrijdag 14 april 2017
Nieuwe boeken
Beringen - Zei mijn vrouwZoom'Zei mijn vrouw' is het nieuwste boek van Marnix Peeters. Ik heb deze bundel verhalen weer met heel veel plezier gelezen en dit om twee redenen. Eerst omdat ik een paar jaar geleden van mijn sokken werd geblazen door zijn debuutroman 'De dag dat we Andy zijn arm afzaagden'. Ten tweede omdat Marnix een klasgenoot was tijdens mijn humaniora in het college van Beringen. Ik herinner me nog dat Marnix in de klas één van zijn opstellen mocht voorlezen omdat de meester het zo goed vond. En (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Hooverphonic in Wonderland in CasinoZoom De ‘nieuwe’ Hooverphonic gaat on tour en houdt halt in Beringen! Alex en Raymond worden bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere gaststemmen. De set bestaat uit nieuwe én oude hits. Het funky ‘Badaboum’ was alvast een prachtig visitekaartje voor de groep die zichzelf blijft heruitvinden. Vrijdag 14 april om 20.15 uur in Casino Beringen. Nog enkele tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Stickers Whatsapp preventiegroep

Donderdag 13 april 2017
Beringen - Stickers Whatsapp preventiegroepZoomDe Whatsapp preventiegroep Paal heeft stickers laten maken om aan het raam of aan de brievenbus te plakken om zo potentiële dieven af te schrikken. De stickers zijn vanaf vandaag te verkrijgen bij dagbladhandel Arlette.

Maria Tielens overleden

Woensdag 12 april 2017
Beringen - Maria Tielens overledenVandaag is Maria Tielens overleden, de echtgenote van Marcel Bosmans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Rik Belen overleden

Woensdag 12 april 2017
Beringen - Rik Belen overledenGisteren is Rik Belen overleden, de echtgenoot van Liza Vanzeer. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcenrtrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (19.30-19 uur) is er daar gelegenheid tot groeten.

Zonsondergang aan Paalse Plas

Dinsdag 11 april 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan Paalse PlasZoomVan mooie zonsondergangen blijven we houden. Deze foto werd vanavond genomen aan de Paalse Plas. (Foto Hans Put)

Charel Beets overleden

Dinsdag 11 april 2017
Beringen - Charel Beets overledenGisteren is Charel Beets overleden, de weduwnaar van Gerarda Coenen. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Hubert Kenis overleden

Dinsdag 11 april 2017
Beringen - Hubert Kenis overledenZaterdag overleed Hubert Kenis, de echtgenoot van Rosa Convents. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Beringen - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

Inhaalrondes afvalinzameling

Maandag 10 april 2017
Beringen - Inhaalrondes afvalinzamelingZoomDoor de staking bij Van Gansewinkel werd het afval in bepaalde delen van Limburg vandaag niet opgehaald. Niet alle ophaalwagens reden vanochtend uit waardoor een aantal ophaalrondes niet werden uitgevoerd. Om de hinder tot een minimum te beperken zullen er deze week inhaalrondes worden uitgevoerd. Hieronder een overzicht van de inhaalrondes voor elke gemeente waar vandaag geen afval werd opgehaald door de staking.
Gemeente/afvalkalender    Fractie(s)    Inhaaldag
Beringen (A)    papier/karton    Donderdag 13/4
Hamont-Achel    tuin- en snoeiafval    Vrijdag 14/4
Hamont-Achel    pmd    Donderdag 13/4
Hechtel-Eksel    tuin- en snoeiafval    Donderdag 13/4
Hechtel-Eksel    pmd    Donderdag 13/4

Limburg.net vraagt de inwoners van bovenstaande ophaalzones om hun afval terug binnen te halen en pas opnieuw aan te bieden op de dag van de inhaalronde vóór 6u ’s ochtends.
Limburg.net verontschuldigt zich voor het ongemak dat de staking voor inwoners met zich meebrengt.

Louisa Coomans overleden

Maandag 10 april 2017
Beringen - Louisa Coomans overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Louisa Coomans overleden, de weduwe van Jean Vleugels. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg.

Gerarda Claes overleden

Maandag 10 april 2017
Beringen - Gerarda Claes overledenVandaag is Gerarda Claes overleden, de echtgenote van Robert Noels. Zij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Staking bij afvalophaling

Maandag 10 april 2017
Vandaag is er een spontane staking bij Van Gansewinkel. Deze staking heeft gevolgen voor de ophaling van het afval in bepaalde delen van Limburg. Niet alle ophaalwagens reden vanochtend uit waardoor een aantal ophaalrondes mogelijk niet uitgevoerd zullen worden:
Gemeente/afvalkalender    Fractie(s)
Beringen (A)    papier/karton
Hamont-Achel    tuin- en snoeiafval
Hamont-Achel    pmd
Hechtel-Eksel    tuin- en snoeiafval
Hechtel-Eksel    pmd

Limburg.net vraagt de inwoners van bovenstaande ophaalzones om de website of de sociale mediakanalen van Limburg.net in de gaten te houden voor verdere info. In de andere gemeenten waar vandaag afval wordt opgehaald wordt de ophaalronde wel uitgevoerd.
Limburg.net verontschuldigt zich voor het ongemak dat de staking voor de inwoners meebrengt. (Med.)

Ellen zoekt vrijwilligster

Maandag 10 april 2017
Beringen - Ellen zoekt vrijwilligsterZoomEllen (30 jaar) woont in woonvorm Beukenveld in Paal. Ze is op zoek naar een leuke vrijwilligster om samen met haar op dinsdag- en/of vrijdagnamiddag te gaan wandelen, iets te gaan drinken, te gaan winkelen,... Wil je graag kennis maken met Ellen? Gelieve Beukenveld te contacteren op het nummer 011/29 56 30 of via het e-mailadres beukenveld[!]kla.stijn.be.

De bib gaat Mooov

Maandag 10 april 2017
Beringen - De bib gaat MooovZoomTot en met zaterdag 29 april kan je in de bib van Beringen terecht voor een speciale themastand rond het filmfestival Mooov. Dit festival met de betere wereldfilm strijkt al een paar jaar neer in Beringen. Dit jaar kan je in The Roxy Theater van 20 april tot 1 mei naar een reeks mooie wereldfilms gaan kijken. In de bib kan je een grote selectie films met het Mooov-label uitlenen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!

Hans Put signeert in bib

Zondag 9 april 2017
Beringen - Hans Put signeert in bibZoomFotograaf Hans Put stelde zaterdag zijn fotoboek voor in de bibliotheek van Beringen met een signeersessie. Hans maakte een fotoboek met een reeks foto's van de mooiste plekjes in Beringen. Zo richtte hij zijn lens onder andere op de vallei van de Zwarte Beek, de Paalse Plas en de voormalige mijnsite. Het boek is te koop op verschillende plaatsen in Beringen.

Miners Beringen

Zondag 9 april 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Miners BeringenZoomDe jongste Miners namen gisteren deel aan hun voorlaatste Peanutstornooi van het seizoen. De 15 Miners speelden er allen zes wedstrijdjes van telkens acht minuten. Ze lieten hun beste moves zien. Zowel in aanval als verdediging stonden ze hun mannetje. Ze hebben allemaal heel veel bijgeleerd. De drie coachen, Ferre - Siemen - Lieze, waren zeer tevreden. Op Paasmaandag, 17 april, nemen deze Miners in Tongeren deel aan hun laatste tornooi van dit seizoen.

Bloesemtijd

Zondag 9 april 2017
Vandaag gezien
Beringen - BloesemtijdZoomDe bloesems staan weelderig te pronken en dat lokt jaarlijks een horde toeristen naar Haspengouw maar ook in Beringen kan je genieten van de bloesems zoals op het Kioskplein.

Over de jeugd die leven mag

Zaterdag 8 april 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Over de jeugd die leven magZoomOok op deze zaterdag krijg je enkele mooie woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Comedy in de Klitsberg

Zaterdag 8 april 2017
Beringen - Comedy in de KlitsbergZoomHet was weer lachen gisterennamiddag in dienstencentrum De Klitsberg in Paal. Voor een volle zaal zorgde lokaal talent voor een reeks humoristisch sketches. Bekijk nog meer foto's via deze link. (Ralf Oehme)

Processie Beverlo

Zaterdag 8 april 2017
Uit de oude doos
Beringen - Processie BeverloZoomDit is een foto van Lydia Vanderheiden uit 1965 waarbij de communicanten door de straten van Beverlo paraderen tijdens een processie. Die zie je vandaag niet meer maar zondag kan je wel naar de carnavalsstoet in Beverlo. En dat is ook een beetje een processie.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De schoonheid van het KioskpleinZoomIn de reeks Vroeger en Nu neemt Gust ons vandaag mee naar één van de mooiste pleinen van Limburg. Het Kioskplein is in al die jaren heel weinig veranderd. Dat kan niet van ieder plekje in Beringen gezegd worden.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Elsen overleden

Vrijdag 7 april 2017
Beringen - Maria Elsen overledenGisteren is Maria Elsen overleden, de echtgenote van Henri Kenens. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Taxi Beringen gestart

Vrijdag 7 april 2017
Beringen - Taxi Beringen gestartZoomBeringen heeft eindelijk een taxibedrijf. Michel Colling uit Koersel heeft zopas zijn licentie en kan nu officieel de baan op als taxichauffeur. Taxi Beringen mikt op particulieren en bedrijven. Een taxi bestellen kan via zijn facebookpagina of website beringsetaxi.be

Opening Da Nella in Koersel

Vrijdag 7 april 2017
Beringen - Opening Da Nella in KoerselZoomNella Fruciano opende gisteren langs de Linkestraat haar winkel Da Nella. Da Nella is een winkel met algemene voeding maar met een Italiaanse toets. "We hebben dankzij mijn vader rechtstreekse import vanuit Italië van verse groenten en Italiaanse producten. Dat verklaart ook onze scherpe prijzen. Wij verkopen ook zelfgemaakte Italiaanse schotels en leveren graag aan huis, zowel particulier als aan restaurants", vertelt Nella trots.

Louis Timmermans overleden

Donderdag 6 april 2017
Beringen - Louis Timmermans overleden
Vandaag is Louis Timmermans overleden, de echtgenoot van Clementine Philips. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Jean Gielen overleden

Donderdag 6 april 2017
Beringen - Jean Gielen overledenGisteren is Jean Gielen overleden, de echtgenoot van Anneke Alders. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

André Engelen overleden

Donderdag 6 april 2017
Beringen - André Engelen overledenGisteren is André Engelen overleden, de echtgenoot van Amelie Driesen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Beringen - Nieuwe reeks namen voor Paal op SteltenZoomDe organisatie van Paal op Stelten geeft nog een reeks nieuwe namen vrij. Vrijdag staan Clone Coverband en Eagles Road op het podium van Paal26 Grand-Café. Zaterdag zorgen Freaquency & Regimania voor de dreunende beats en zondag voegen we Soulsister en Natalia toe aan de line-up! Online tickets zijn vanaf eind deze maand beschikbaar..
Beringen - Cupcakes ten voordele van de CliniclownsZoomDe kinderen van de kindergemeenteraad verkochten vandaag op de markt van Beringen cupcakes ten voordele van de Cliniclows. En daar hoorde uiteraard animatie bij van clowns. Zondag verkopen de kinderen nog cupcakes op de markt van Paal. (Foto Hatice Baloglu)

Opening De Graal in Paal

Woensdag 5 april 2017
Beringen - Opening De Graal in PaalZoomGisteren opende in de Heldenlaan in Paal de horeca- en geschenkenzaak De Graal de deuren. Benny Verboven en zijn echtgenoten Mia zullen samen met hun kinderen Jitske en Imke je hartelijk ontvangen. De Graal is een zaak die al bekendheid verwierf in Meldert. De familie Verboven is nu verhuisd naar Paal. Achteraan is er een ruime geschenkenwinkel en vooraan is een horecagedeelte uitgebouwd waar je broodjes kan afhalen maar ook rustig kan zitten voor lekkere snacks en dessertjes.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Beringen - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.
Beringen - Flandria Paal heeft uw stem nodigZoomDeze kleine kampioenen van Flandria Paal zijn ingeschreven voor een wedstrijd van 'Dixan'. Het komt erop neer dat deze foto een maximaal aan stemmen moet halen. Daarom heeft de voetbalclub uw steun nodig. Stemmen kan tot 7 mei via deze link.
De 33 clubs met de meeste stemmen komen op 12 mei in de preselectie terecht waaruit de jury op 31 mei de 11 winnende clubs zal bekend maken. Deze ontvangen € 2500 aan sponsoring.

Nieuwe bvba: Vandueren Consult

Dinsdag 4 april 2017
Theo Vandueren uit Beringen heeft de bvba Vandueren Consult opgericht met zetel aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementopdrachten; het plaatsen van ventilatie, verwarming met warme lucht, luchtconditioning, klimaatregeling en industriële pijpleidingen; plaatsing van elektriciteit en koeltechnieken.

Docu Dries in Roxy Theatre

Dinsdag 4 april 2017
Beringen - Docu Dries in Roxy TheatreZoomVanaf vrijdag 7 april vertoont Roxy Koersel ’DRIES’, de documentaire over de Belgische modeontwerper Dries Van Noten. Na drie jaar aandringen kreeg de Duitse filmmaker Reiner Holzemer de toestemming om de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten te volgen in zijn werk en leven. Het resultaat is een intiem portret van een heel gepassioneerde, maar gereserveerde man die al 25 jaar meedraait aan de top van de modewereld zonder in te boeten op authenticiteit. Van Noten zelf is bekend om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Test seveso-sirenes Beringen

Dinsdag 4 april 2017
Op 6 april tussen 11.45 uur en 13.15 uur voert het Crisiscentrum (FOD Binnenlandse Zaken) een geluidstest uit van het sirenenetwerk. Uit de luidsprekers van de sirene klinkt de gesproken boodschap ‘Proefsignaal’.
Beringen - Feest op het Eeuwfeestplein Beringen-MijnZoomRimo jeugd & buurtwerking, stad Beringen, de litp-diensten en de bewoners van het Eeuwfeestplein sloegen gisteren de handen in elkaar om een mooi buurtfeest te organiseren. Zo'n 200 bewoners, kinderen en cliënten van het Eeuwfeestgebouw genoten samen van een leuke namiddag. Mét springkasteel, grimeren, volksspelen, een mooi optreden van Ronny en lekkere hapjes en drankjes vond je alleen maar lachende gezichten op het plein.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Frederik Balis overleden

Maandag 3 april 2017
Beringen - Frederik Balis overledenOp 23 maart overleed de uit Koersel afkomstige Frederik Balis, de echtgenoot van Annie Vanuytven. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Fons Meyen overleden

Maandag 3 april 2017
Beringen - Fons Meyen overledenOp 31 maart overleed de uit Paal afkomstige Fons Meyen, de echtgenoot van Ivonne Van Loock. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Damiaan Coninx overleden

Maandag 3 april 2017
Beringen - Damiaan Coninx overledenOp 27 maart overleed de uit Beverlo afkomstige Damiaan Coninx, de echtgenoot van Camela Noci. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vond plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum.

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Beringen - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
Beringen - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijten met Open Hart

Maandag 3 april 2017
Beringen - Ontbijten met Open HartOpen Hart Paal organiseert op paasmaandag 17 april een ontbijtbuffet voor de hele familie in restaurant Sicilia in Paal. Op die manier kan je kennis maken met de organisatie die zich inzet voor kansarmoedebestrijding in deze regio. Wil je mee aan tafel schuiven? Reserveer dan je plaats op 0474-901059.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Beringen - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Swingen met De Bonanzas

Zondag 2 april 2017
Beringen - Swingen met De BonanzasZoomZaterdagavond waren er heel wat jeugdigen van de jaren '60 afgezakt naar het Casino om te luisteren naar de Bonanzas. Deze levendige groep van 1 zanger en 4 grandioze muzikanten bracht op een wervelende manier de prachtige dansmuziek van de sixties terug naar onze tijd. Het werd een boeiende show waarin alle grote namen de revue passeerden en die werd afgesloten met de apotheose van Woodstock in 1969. Allemaal glunderende gezichten bij het naar buiten gaan! (Marie-Claire Nickmans)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)
Beringen - Neos Hamont op bezoek in MijnmuseumZoomIn 1989 sloot de laatste Limburgse mijn in Beringen. Gelukkig heeft men heel de site omgebouwd tot belangrijk erfgoed van Vlaanderen. Het mijnmuseum is daar een belangrijk onderdeel van, met de reusachtige badzaal, de lampenzaal en het perron vanwaar de mijnwerkers vertrokken richting liftschachten. NEOS Hamont bracht er een bezoek aan, en nadien trok men naar een restaurant en vervolgens naar het natuurvoedingsbedrijf Damhert in Heusden-Zolder.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Beringen - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Remo De Maggio overleden

Zaterdag 1 april 2017
Beringen - Remo De Maggio overledenGisteren is Remo De Maggio overleden, de echtgenoot van Giovanna Pavone. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Convents.

Nieuwe bvba: Mombers Niels

Zaterdag 1 april 2017
Niels en Eddy Mombers, beiden uit Beringen, hebben de bvba Mombers Niels opgericht. De zetel van de bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro is gevestigd aan de Asbergstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van centrale verwarming, het waterdicht maken van gebouwen én groot- en kleinhandel in sanitaire artikelen.
Beringen - Milieudag bij Spectrum College OLVI PaalZoomSommige tradities blijven bestaan: zo organiseert OLVI jaarlijks een milieudag op het einde van de paasexamens. De eerstejaars hadden een quiz en een weidespel. De tweedejaars maakten een bijenhotel en deden mee met de jaarlijkse zwerfvuilactie.
Milieudag bij Spectrum College OLVI PaalMilieudag bij Spectrum College OLVI Paal
Zoom
Beringen - Gratis frietjes voor kleuters SBS KoerselZoomVrijdag kwam Tim Huybrechts met zijn ‘Frietwagen Kip’ naar de S.B.S. Koersel voor een jaarlijkse traditie. Hij trakteerde de kleuters van de 3de kleuterklas op een gratis frietje met hamburger. Tim werd dan ook hartelijk bedankt door de kleuters en mocht van een kleuterleidster Ilse en directrice Martien een klein geschenk in ontvangst nemen. (Jean Beerten)
Gratis frietjes voor kleuters SBS KoerselGratis frietjes voor kleuters SBS KoerselGratis frietjes voor kleuters SBS Koersel
Gratis frietjes voor kleuters SBS KoerselGratis frietjes voor kleuters SBS Koersel
Zoom
Beringen - Paaseitjes zoeken in 't KlavertjeZoomDe paashaas is nu ook gespot in het Klavertje te Koersel. Om 9 uur gingen alle kleuters dolenthousiast op zoek naar paaseitjes ze waren heel fier en blij met wat de paashaas hen had gebracht op de speelplaats.  De leerlingen van het 1ste tot het 3de leerjaar trokken naar het park van het naburige kasteel Quanonne. Zij hadden het wel wat moeilijker om alles in de struiken te vinden, maar uiteindelijk bleef er niets achter. (Jean Beerten)
Bekijk hier de foto's van de zoektocht.

Paal centrum

Zaterdag 1 april 2017
Uit de oude doos
Beringen - Paal centrumZoomOp dit moment wordt dit plein opnieuw heraangelegd. Er komt net zoals op deze oude foto terug meer groen op het plein.

Schaerbeek Beringen

Zaterdag 1 april 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Schaerbeek BeringenZoomElke zaterdag geeft Gust in deze nieuwe rubriek een oude foto of postkaart in combinatie met de huidige situatie. Tijden veranderen!

Prikkelende kleuren

Zaterdag 1 april 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Prikkelende kleurenZoomElke zaterdag krijgt je een foto van Lambert Reynders met prikkelende woorden van Edith Oeyen.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen