Het overige nieuws

KVK verslaat Spouwen-Mopertingen

Zondag 31 december 2017
Beringen - KVK verslaat Spouwen-MopertingenKVK Beringen heeft in een oefenwedstrijd met 0-2 gewonnen van Spouwen-Mopertingen. Aan de rust was de stand 0-1. Driesen en Grondelaers maakten de doelpunten.

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Dit was 2017

Zondag 31 december 2017
Commentaar
Op het einde van het jaar wordt er traditiegetrouw teruggeblikt. En dat doen we vandaag ook graag met de Internetgazet Beringen. Maandelijks brengen ruim 300.000 mensen een bezoekje aan onze site, velen doen dat dagelijks, anderen komen twee tot drie keer per week piepen. 2/3 van de bezoekers komt via sociale media op onze site. Wij brachten afgelopen jaar 4419 berichten en daarbij valt op hoe rijk ons cultureel en sociaal weefsel is. Dankzij de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen kunnen wij (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Elan Filmclub start 2018 met 'Tueurs'ZoomIn The Roxy Theatre kan je op dinsdag 2 januari naar de Vlaamse première van 'Tueurs' in de aanwezigheid van acteur Kevin Janssens en regisseur François Troukens.
"Dit is alvast een straffe start van 2018 van onze Bioscoop waarin we ook 15 jaar ElaN Filmavonden vieren. Op 1 april 2003 brachten ze als eerste film de Waalse cultfilm 'C'est arrivé près de chez vous', toen al 10 jaar oud, en als opener van dit feestjaar kozen ze opnieuw een Waalse stijlvolle actiethriller Tueurs", zegt Ludo Vangenechten trots.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Beringen - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Richard Convens overleden

Zaterdag 30 december 2017
Beringen - Richard Convens overledenGisteren is Richard Convens overleden, de echtgenoot van Gaby Claes. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Korspel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Maria Vanschooren overleden

Zaterdag 30 december 2017
Beringen - Maria Vanschooren overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige Maria Vanschooren overleden, de weduwe van Fons Polders. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Woensdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

De zwaan, sierlijk mooi

Zaterdag 30 december 2017
Beringen - De zwaan, sierlijk mooiZoomZwanen zijn de grootste watervogels uit de onderfamilie van de Anserinea waartoe naast zwanen ook ganzen behoren. Zwanen zijn grote vogels met een lange hals, ze zijn zwaar en stijgen moeizaam op. Bij het opstijgen trappelen ze met hun poten en slaan krachtig met hun vleugels. Ze lopen met een waggelende gang. De witte zwanen komen verreweg het meeste voor in het noordelijk halfrond. Bij zwanen is er geen verschil tussen het mannetje en het vrouwtje. Zwanen werden lange tijd als een toonbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Ontwaak en dans

Zaterdag 30 december 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Ontwaak en dansZoomVandaag stuurt Edith ons richting het nieuwe jaar!

Café Humanus

Zaterdag 30 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - Café HumanusZoomCafé Humanus is Beringen is en blijft één van de meest legendarische cafés van de jaren '80. Het was de plek waar de jeugd van toen bijeenkwam en waar het altijd feest was. Voor wie nostalgie heeft naar 'den Humanus' is er deze Facebookgroep.
Wij wensen iedereen een te gek oudjaar en feest nog eens zoals in den Humanus!

Halte van den tram in Paal

Zaterdag 30 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Halte van den tram in PaalZoomIn deze rubriek houden we vandaag nog een keer halt in Paal. Deze keer met zicht vanuit Beringen op de kerk waar vroeger de tramhalte was. Vandaag kan je er de bus nemen.

Ferdinand Engelen

Vrijdag 29 december 2017
Op 25 december overleed in Beringen de uit Paal afkomstige Ferdinand Engelen, de weduwnaar van Alphonsina Moons. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Kerstfun: extra foto's

Vrijdag 29 december 2017
Beringen - Kerstfun: extra foto'sZoomBekijk via deze link nog meer foto's van Kerstfun editie 2017.

Patrick Vandezande overleden

Vrijdag 29 december 2017
Beringen - Patrick Vandezande overledenGisteren is Patrick Vandezande overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Vrijdag afscheid Nele Tiels

Vrijdag 29 december 2017
Beringen - Vrijdag afscheid Nele TielsHet afscheid van dokter Nele Tiels uit Stal, die na een ongeval in Diest bezweek aan de opgelopen verwondingen, vindt vrijdag 5 januari (14 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur). Tiels was de echtgenote van Jan De Prins en moeder van Mirte, Hazel & Wolf.

Mooie ochtendstond

Vrijdag 29 december 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mooie ochtendstondZoomDe ochtend begon vandaag mooi zonnig en in combinatie met de vrieskou gaf dat een prachtige zonsopgang. Gust Ischen trok meteen op pad voor een paar foto's. De komende dagen wordt vooral veel regen voorspeld.
Mooie ochtendstondMooie ochtendstond
Zoom

Julia Houtmeyers overleden

Vrijdag 29 december 2017
Beringen - Julia Houtmeyers overledenWoensdag is in Beringen-Mijn Julia Houtmeyers overleden, de weduwe van Jos Vanderreydt. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Vanaf 1 januari 2018 kan je een uittreksel uit het strafregister aanvragen bij de dienst burgerzaken en niet langer bij de politie. Je kan dit attest eenvoudig online aanvragen via het thuisloket of je kan je aan het loket aanmelden tijdens de openingsuren. Meer info over het uittreksel uit het strafregister en het aanvragen van dit attest vind je vanaf 1 januari op www.beringen.be onder ‘thuisloket’.

Veel Kerstfun in Beverlo

Donderdag 28 december 2017
Beringen - Veel Kerstfun in BeverloZoomVandaag werd in de sporthal van Beverlo de eerste dag van Kerstfun Beringen georganiseerd door de dienst jeugd en sport van de stad. Kerstfun is een leuk indoor kinderfestival. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen er zich uitleven op één van de vele attracties, meeswingen met de kinderdisco, meedoen aan een originele workshop en nog heel veel meer. Ook aan de mama’s en papa’s is gedacht, zij kunnen aan de gezellige kerstbar terecht voor een drankje of versnapering.
Ook morgen is iedereen nog welkom!
Bekijk ook nog het fotoverslag op onze facebookpagina.

Voetganger (65) gewond

Donderdag 28 december 2017
Beringen - Voetganger (65)  gewondOp een parking in de Emiel Vandorenlaan in Genk kwam het gisteravond rond 18 uur tot een aanrijding tussen een voetganger en een auto. Freddy K. (65) uit Beringen raakte lichtgewond.

Nieuwe cultuurgids Beringen

Donderdag 28 december 2017
Beringen - Nieuwe cultuurgids BeringenZoomDe stad Beringen heeft weer een nieuwe cultuurgids klaar. Iedere bewoner krijgt hem deze week in de brievenbus. In de cultuurgids krijg je een overzicht van het rijke verenigingsleven in Beringen. Alle verenigingen en culturele organisaties binnen de cultuurraad kan je terugvinden met naam en contactgegevens.

Woninginbraak in Zandstraat

Woensdag 27 december 2017
Beringen - Woninginbraak in ZandstraatOnbekenden hebben een raam opengebroken om binnen te dringen in een huis aan de Zandstraat in Koersel. Zij gingen met juwelen en parfum aan de haal.

Glaasje uit

Woensdag 27 december 2017
Vanochtend rond 0.30 uur controleerde een interventieploeg van de politiezone Demerdal een bestuurder op de Beringenbaan in Diest. De 47-jarige man uit Beringen legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd voor de duur van 6 uur ingehouden.

Marie Swerts overleden

Woensdag 27 december 2017
Beringen - Marie Swerts overledenGisteren is Marie Swerts overleden, de weduwe van Jef Schroyen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Koersel.

René Plees overleden

Woensdag 27 december 2017
Beringen - René Plees overledenMaandag is René Plees overleden, de echtgenoot van Greta Camps. Hij was 80 jaar. Het afscheid en de bijzetting in het columbarium in Paal vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

1384 euro voor Beukenveld Paal

Dinsdag 26 december 2017
Beringen - 1384 euro voor Beukenveld PaalIn het kader van de Warmste Week werd er door het personeel van wooncentrum Beukenveld in Paal een veiling georganiseerd en die bracht 1384 euro op. Hiermee zal een zomerterras worden aangelegd?

Francois Wouters overleden

Dinsdag 26 december 2017
Beringen - Francois Wouters overledenVandaag is Francois Wouters overleden, de echtgenoot van Lea Hanssen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Opening Naaimachines Briers

Dinsdag 26 december 2017
Beringen - Opening Naaimachines BriersZoomIn de Onze-Lieve-Vrouwstraat 14 in Beringen opende Jos Briers zijn nieuwe winkel. Voorheen was hij gevestigd in Koersel. Jos heeft een uitgebreide keuze aan naaimachines, toebehoren en een herstelatelier. Meer info op deze site.

Jos Bosmans overleden

Dinsdag 26 december 2017
Beringen - Jos Bosmans overledenOp 21 december overleed de uit Paal afkomstige Jos Bosmans, de echtgenoot van Rosa Schroeyen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

De Warmste Week van The Roxy Theatre

Maandag 25 december 2017
Beringen - De Warmste Week van The Roxy TheatreZoomDe actie van The Roxy Theatre in deze Warmste Week bracht €1011,50 op. Ze schenken dit aan Een hart voor ALS vzw.

Kerstherinneringen

Maandag 25 december 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - KerstherinneringenAls de Sinterklaassnoepjes pas door ons waren verorberd, dan kwamen Kerstmis en Nieuwjaar er al aan. In de bescheiden arbeiderswoning waarin ik opgroeide in de Zuidstraat in Beverlo was dat altijd de periode dat de voorste plaats, ook wel ‘de goei plaats’ genoemd, in gebruik werd genomen. Generatiegenoten zullen wel weten wat ik bedoel. Vandaag wordt het hele huis het ganse jaar door gebruikt maar destijds was het uitzonderlijk dat de voorste plaats benut werd. Het was alsof er dan een deur (…) Het hele nieuwsbericht

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Beringen - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

2332 euro voor De Terrilling

Zondag 24 december 2017
Beringen - 2332 euro voor De TerrillingDe Warmste Week zit erop. Ook in Beringen-Mijn waren er afgelopen week verschillende acties ten voordele van de Brede School De Terrilling. "Een heerlijke week vol, vol, vol met acties. En onze inzet bracht heel wat op! In totaal haalden we al 2332,97 euro op voor de Brede School De Terrilling! Bedankt voor alle hulp deze week", zegt Anna Dieltjens.

Louisa Reusen overleden

Zondag 24 december 2017
Beringen - Louisa Reusen overledenVandaag is Louisa Reusen overleden, de echtgenote van Jef Bylemans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Raymond Morris overleden

Zondag 24 december 2017
Beringen - Raymond Morris overledenIn Heusden-Zolder is Raymond Morris overleden, de echtgenoot van Lutgarde Keunen. Hij was 75 jaar. Geboren te Berlaar op 15 april 1942 en overleden op 22 december 2017. Donderdag om 13.30u is er een uitvaartdienst in de Aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: in het uitvaartcentrum op woensdag van 18.30 uur tot 19 uur.
Raymond woonde in Paal en baatte jarenlang in het dorp Frituur Morris uit.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Zalig kerstfeest

Zondag 24 december 2017
Beringen - Zalig kerstfeestZoomWij wensen alle lezers fijne kerstdagen. (foto: Gust Ischen)

Maria Carremans overleden

Zaterdag 23 december 2017
Beringen - Maria Carremans overledenVandaag is Maria Carremans overleden, de weduwe van Jef Kenens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Paal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.
Beringen - Stadsdiensten gesloten wegens KerstmisOp 24, 25 en 26 december zijn al de stadsdiensten gesloten.

Charles Peremans overleden

Zaterdag 23 december 2017
Beringen - Charles Peremans overledenGisteren is Charles Peremans overleden, de partner van Adelaida Gamba Caranza. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

De cafés van de cité

Zaterdag 23 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - De cafés van de citéZoomIn de tijd van de mijn waren er heel veel cafés rond de mijn van Beringen. Het stof van de ondergrond werd er doorgespoeld. Deze foto's kregen we van Citévolk Spreekt, de erfgoedvereniging uit Beringen-Mijn. Twee jaar geleden was er nog een mooie tentoonstelling 'Santé Cité' over het caféleven. Nu werken ze aan een project rond de middenstand want die floreerde uiteraard ook tijdens de gloriedagen van de mijn. Voor volgend jaar krijgen we in deze rubriek de steun van het Mijnmuseum. Zij zullen regelmatig een foto en verhaal brengen uit de tijd van de mijn.
Heb jij nog leuke foto's uit de tijd van de mijn? beringen[!]internetgazet.be

Beverlo Dorp

Zaterdag 23 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo DorpZoomVoor de rubriek Vroeger en Nu trok Gust deze week naar Beverlo. Het jij nog oude foto's of postkaarten voor deze rubriek? Stuur ze naar beringen[!]internetgazet.be en dan kan Gust weer op pad.

De Europese boomkikker

Zaterdag 23 december 2017
Beringen - De Europese boomkikkerZoomDe Europese boomkikker wordt ongeveer 3 tot 4 cm. lang, de vrouwtjes worden iets groter en kunnen tot 4,5 cm. lang worden en in sommige gevallen tot 5 cm. maar dat zijn al uitzonderingen. De huid is glad aan de bovenzijde maar korrelig op de buik, de trommelvliezen aan weerszijden van de kop zijn duidelijk zichtbaar door de bruine kleur, de iris is geel tot oranje van kleur en heeft een enig zins elliptische horizontale pupil.De gepaarde gifklieren achter de ogen zijn niet sterk vergroot.De (…) Het hele nieuwsbericht

Het is bijna Kerstmis

Zaterdag 23 december 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Het is bijna KerstmisZoomIn aanloop naar Kerstmis deze gekleurde woorden.

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Florentine Caubergs overleden

Vrijdag 22 december 2017
Beringen - Florentine Caubergs overledenVandaag is Florentine Caubergs overleden, de weduwe van Albert Vandeweyer. Zij was 86 jaar.  De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
Maak dat mee!
Beringen - Een zalig kerstfeest vanwege de MinersZoomDe Beringse basketbalclub wenst iedereen een zalig kerstfeest met dit kort filmpje. 

Nieuwe bvba: E=MC³

Vrijdag 22 december 2017
E=MC³: dat is de naam van de bvba die door Levi Corthauts uit Landen en Niels Peeters uit Kortenaken werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Paalsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de bvba behoren onder meer het commercialiseren van goederen en diensten in het algemeen, crisismanagement activiteiten voor bedrijven én alle diensten inzake bedrijfs- en marketingcommunicatie.

Nieuwe bvba: Immo Group Belgium

Vrijdag 22 december 2017
Seydi Tekin uit Beringen en de nv Samix AG uit Teufen (Zwitserland) hebben de bvba Immo Group Belgium opgericht met zetel in de Wystekkenstraat in Beringen. De immogroep heeft een maatschappelijk kapitaal van 486.250 euro.

Kerstman op de markt

Vrijdag 22 december 2017
Beringen - Kerstman op de marktZoomVandaag was de Kerstman op de markt van Beverlo en trakteerde de bezoekers op wat lekkers. Nu zondag komt hij nog naar de markt in Paal om dan weer richting Lapland te trekken!

Gunstmaatregel voor drugsdealer

Donderdag 21 december 2017
Beringen - Gunstmaatregel voor drugsdealerDe rechtbank heeft een 29-jarige drugsdealer uit Beringen opschorting verleend onder strenge voorwaarden. Zo moet hij onder andere kappen met het drugsmilieu en 80 uren gemeenschapsdienst verrichten. De 8.500 euro winst die hij met zijn handeltje maakte is verbeurd verklaard. Het Openbaar Ministerie had 15 maanden celstraf en een boete va 8.000 euro gevorderd. (PG)

Raphaëlla Huybrighs overleden

Donderdag 21 december 2017
Gisteren is in Leuven de uit Koersel afkomstige Raphaëlla Huybrighs overleden, de weduwe van Hans Aeschbacher. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van begrafenissen Pues in Winksele-Delle (Herent). De bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Steenokkerzeel vindt plaats in intieme kring.

Winterbar in Ocura

Donderdag 21 december 2017
Beringen - Winterbar in OcuraZoomDe dagen voor Kerstmis zijn de mooiste dagen van het jaar met veel lichtjes, gezelligheid en warmte. Zo ook in het woonzorgcentrum Ocura Beringen-Mijn. Net zoals vorig jaar staat in de centrale hal de 'Winterbar'. Ze schenken er warme chocomelk, glühwein, Hasseltse jenever en cava. Bewoners, bezoekers en medewerkers genieten van de sfeer! De bar wordt bemand door vrijwilligers en is iedere dag geopend van 14u00 tot 16u30. Iedereen welkom in de 'Winterbar' in Ocura Beringen-Mijn en dit tot en met 29 december. (Benny Vints)
Winterbar in Ocura
Zoom

Lowie Persoons overleden

Donderdag 21 december 2017
Beringen - Lowie Persoons overledenVandaag is Lowie Persoons overleden, de echtgenoot van Rachel Timmermans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

'Feesten kan gevaarlijk zijn'

Donderdag 21 december 2017
Beringen - 'Feesten kan gevaarlijk zijn'ZoomMet de jaarwisseling in aantocht neemt het risico op feestongevallen toe. Elk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand veroorzaakt door een uitgedroogde kerstboom of een oververhitte fondueset die vuur vat. Het preventief animatiefilmpje van de brandweerschool van Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) in samenwerking met de Limburgse Brandweerbond (KLBB) blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Centjes voor Te Gek!

Donderdag 21 december 2017
Beringen - Centjes voor Te Gek!ZoomJong Groen West-Limburg organiseerde in Casino Beringen een lezing met Dalilla Hermans. De opbrengst van de lezing gaat naar 'Te Gek!?', goed voor €154,69.

De winter begint...

Donderdag 21 december 2017
Beringen - De winter begint...ZoomVandaag om 17u28 begint officieel de astronomische winter van 2017-2018. Dat betekent dus dat we de langste nacht achter de rug hebben en dat over enkele dagen de dagen weer gaan 'lengen'.

Nieuwe bvba: Technoworld

Woensdag 20 december 2017
Enis Cimen uit Wilrijk en Yilmaz Tilmaçcimen uit Leopoldsburg hebben de bvba Technoworld opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer de verkoop, import en export van elektrotoestellen, telecommunicatie en voedingsproducten.

Maria Jegers overleden

Woensdag 20 december 2017
Beringen - Maria Jegers overledenIn WZC Ocura in Koersel is Maria Jegers overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van het crematorium in Hasselt vindt in besloten kring plaats.

De spaarpotjes voor de Warmste Week

Woensdag 20 december 2017
Beringen - De spaarpotjes voor de Warmste WeekHet personeel van de stad Beringen en OCMW doet mee aan de warmste week. Wil je als inwoner je steentje bijdragen aan de goede doelen, dan kan je dit door centjes te stoppen in de Warmste Spaarpotjes die je op de volgende locaties vindt: Dienstencentrum De Klitsberg, Kinderopvang Bambi, Onthaal administratief centrum, stedelijke werkplaatsen, OCMW-gebouw, Toerisme Beringen, Casino, Corsala, Bibliotheek, de 3 buitenschoolse kinderopvangplaatsen en de Academie voor muziek woord en dans. 

De Warmste Week met Thomas Pieters

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - De Warmste Week met Thomas PietersGolfer Thomas Pieters doet een actie om geld in te zamelen voor de Warmste Week van Music For Life. Zo veilt hij een privé golfles van 1 uur voor 5 personen tijdens de Belgian Knockout. De opbrengst gaat integraal naar (…) Het hele nieuwsbericht

Leerkrachten lopen Warmathon

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Leerkrachten lopen WarmathonZoomDe leerkrachten van Spectrum College Beringen middenschool St-Jan deden vandaag mee aan de Warmathon in Hasselt. Na het verbeterwerk was het tijd voor de nodige ontspanning en wordt er ook nog een goed doel in het kader van de Warmste Week gesteund. Proficiat.

Inbraken in Koersel

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Inbraken in KoerselEen tablet-pc, twee gsm's en een handtas: dat is de buit van een inbraak in de Duivenstraat. In een woning aan de Sportlaan kwamen ook dieven over de vloer maar wat daar werd gestolen is niet geweten.

Liza Sas overleden

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Liza Sas overledenGisteren is in Koersel Liza Sas overleden, de weduwe van René Thoelen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium.

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Hinder bij De LijnVanmorgen zijn in Limburg de meeste bussen van De Lijn vrij normaal uitgereden, terwijl elders in het land de dienstregeling wel verstoord was door de 'pensioenbetoging'. Maar na de middag is het beeld omgeslagen en wordt een groot deel van de streeklijnen niet verzekerd. Voor Beringen gaat het onder andere om verschillende ritten van de lijn 22 Beringen Mijn - Hasselt, 23 Hasselt-Lillo-Beringen; 32 Beringen-Tessenderlo, 52 Beringen-Hasselt en lijn 7 Beringen-Diest.
Check best even op de website van De Lijn.

Lisette Carmans overleden

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Lisette Carmans overledenGisteren is Lisette Carmans overleden, de echtgenote van Jef Schepers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Beringen waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Kerstman bezoekt markten

Dinsdag 19 december 2017
Beringen - Kerstman bezoekt marktenZoomOok dit jaar is de Kerstman weer present op de drie Beringse markten. Woensdag 20 december komt hij naar Beringen-centrum, vrijdag 22 december is hij in Beverlo en zondag 24 december bezoekt hij de markt van Paal.

Rob Praets overleden

Maandag 18 december 2017
Beringen - Rob Praets overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Rob Praets overleden, de echtgenoot van Ellen Maris. Hij was 45 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Frans Fierens overleden

Maandag 18 december 2017
Beringen - Frans Fierens overledenOp 13 december is in Meerhout de uit Koersel afkomstige Frans Fierens overleden, de weduwnaar van Maria Verheyden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt morgen (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Weer dieven op pad

Maandag 18 december 2017
Beringen - Weer dieven op padIn de Krenisstraat in Paal gingen dieven aan de haal met diesel uit een tank van een vrachtwagen. Er op het Nijverheidspark in Beringen was er een inbraakpoging bij een bedrijf.

Koekjes voor de Warmste Week

Maandag 18 december 2017
Beringen - Koekjes voor de Warmste WeekVandaag is de Warmste Week van Studio Brussel gestart. En dat is een week dat er nogal veel koekjes gebakken worden voor het goede doel. Zo gingen ook de ouders en grootouders van de kinderen van basisschool De Horizon uit Beringen-Mijn aan de slag. De lekkere koekjes worden woensdag verkocht op de markt van Beringen, vrijdag op de markt van Beverlo en woensdag bakken de kinderen pannenkoeken op be-MINE.

Het Albertkanaal

Maandag 18 december 2017
Vandaag gezien
Beringen - Het AlbertkanaalZoomJe moet niet altijd ver gaan om een mooi stukje natuur te ontdekken. Een wandeling langs het Albertkanaal is voor Gust Ischen al een mooie inspiratiebron. 
Het AlbertkanaalHet Albertkanaal
Het AlbertkanaalHet Albertkanaal
Zoom

Een gezellige Koersel Kerst

Maandag 18 december 2017
Beringen - Een gezellige Koersel KerstZoom
Toerisme Beringen blikt terug op een geslaagde editie van Koersel Kerst. De Kerstman was uiteraard present voor de kinderen. De nostalgische kermis, de kraampjes en de muziek zorgden voor een goede mix op deze editie.
Onze fotograaf Jean Beerten maakte dit fotoverslag.
En Stephan Volders maakte dit sfeerverslag. 

File door ongeval op klaverblad

Maandag 18 december 2017
Door een ongeval deze ochtend op het klaverblad stond er lange tijd een file vanaf Beringen tot Lummen. Eén rijstrook was door het ongeval met drie wagen afgesloten. 

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de Tweede Nationale van het zaalvoetbal heeft Koersel thuis met 2-7 verloren van U. Wellen. Koersel staat negende in de stand met 15 punten uit 12 wedstrijden.

Zilver voor Pieter Timmers

Zondag 17 december 2017
Pieter Timmers behaalde op het EK korte baan in Kopenhagen zilver op de 100m vrije slag met een nieuw Belgisch record. Pieter startte goed op het nummer, maar de Italiaanse sprintbom Luca Dotta bleek uiteindelijk een maatje te sterk. Pieter zwom naar het het zilver in een nieuw Belgisch Record van 46″54.

Lommel B - Miners 57-80

Zondag 17 december 2017
Beringen - Lommel B - Miners 57-80De Miners hebben hun zegereeks verder gezet en met ruime cijfers ook deze derby gewonnen. In de eerste helft spartelde Lommel nog wat tegen maar in Q3 werd vlot afstand genomen. De Miners blijven zo mooi bovenaan de rangschikking meedraaien .

Vrouw (41) gewond bij botsing

Zondag 17 december 2017
Op de Koolmijnlaan raakten gisternamiddag twee auto's in een kop-staartaanrjding betrokken. Een vrouw uit Beringen werd daarbij gewond.

Auto tegen huisgevel

Zondag 17 december 2017
Vanochtend rond 5 uur reed een auto tegen een huisgevel op de Reppelerweg in Bocholt. Nelson T. (20) uit Beringen en twee andere personen raakten daarbij gewond.

Robert Van Sweevelt overleden

Zondag 17 december 2017
Gisteren is de uit Koersel afkomstige Robert Van Sweevelt overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Kwerps (Kortenberg).

Stefan Everts op Beringen Gloeit

Zondag 17 december 2017
Beringen - Stefan Everts op Beringen GloeitZoomOp de tweede dag van Beringen Gloeit kregen de bezoekers gisterenavond een leuke verrassing. Niemand minder dan tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts was er te gast. De bezoekers en ook onze fotograaf gingen maar al te graag op de foto met Stefan. De komst van de kampioen was te danken aan Erik en Luc Carmans die later Stefan met de motor in hun zaak gaan uitnodigen. (Jos Neys)
Meer foto's op facebook.
Beringen - Gezelligheid troef op Koersel KerstZoomGisteren werd Koersel weer helemaal ondergedompeld in een heuse kerstsfeer. 
Twee dagen kun je je verwarmen aan glühwein of een jenevertje, kuieren langs de mooiste kerstkraampjes en genieten van de nostalgische kermis. Op het podium zette ‘Soul 4 you’ de avond swingend in met de nodige dosis funk en soul. ‘Fons en die van ons’ speelden vanaf 22.30 uur de pannen van het dak met hits van vroeger en nu.
Vandaag gaat het feest vanaf 14.00 uur verder. Toeternietoe opent (…) Het hele nieuwsbericht

René Engelen overleden

Zaterdag 16 december 2017
Beringen - René Engelen overledenVandaag is René Engelen overleden, de weduwnaar van Angele Goovaerts. Hij was 87 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Op het EK zwemmen plaatste Pieter Timmers zich vanavond voor de finale van de 100m vrije slag bij de heren. Hij mag zo stilaan hopen op een Europese medaille. Pieter verklaarde eerder nog tevreden te zijn over zijn nieuw trainingsschema. Voor Pieter was zijn persoonlijk record van 21.30 op de 50 meter vrije slag het bewijs dat zijn nieuw trainingsprogramma rendeert. "Ik had geenszins van een persoonlijk record durven dromen, nadat ik voor dit EK in Kopenhagen drie weken ziek ben geweest. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Carlo Husson overleden

Zaterdag 16 december 2017
Beringen - Carlo Husson overledenVandaag is Carlo Husson overleden, de echtgenoot van Irène Das. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Halte van den tram de Beeringen-Pael

Zaterdag 16 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Halte van den tram de Beeringen-PaelZoomVan deze oude postkaart valt slechts één klein stukje nog te herkennen en dat is het huidige oud kaffeeke. 

De winter van Edith

Zaterdag 16 december 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - De winter van EdithZoomAfgelopen week kregen we een dikke portie sneeuw te verwerken, goed voor nieuwe gekleurde woorden van Edith Oeyen. Zij won afgelopen week ook nog de cultuurprijs van de stad Beringen. Een dikke proficiat vanwege de Internetgazet Beringen.

Koersel door de jaren

Zaterdag 16 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - Koersel door de jarenZoomVoor de liefhebbers van oude zichten over Koersel is er al een tijdje de facebookgroep 'Koersel door de jaren'. Gisteren lanceerden de initiatiefnemers ook een nieuwe website met veel oude foto's en verhalen over het dorpsleven in Koersel. Meer info via deze link.

De pimpelmees

Zaterdag 16 december 2017
Beringen - De pimpelmeesZoomDe pimpelmees is een mees die vrijwel in heel Europa regelmatig voorkomt. Volwassen pimpelmezen zijn circa 12 cm groot met een vleugelspanwijdte van 17 tot 20 cm. en heeft een gewicht van 12 tot 15 gram. De pimpelmees heeft een vrij herkenbaar verenpak, met zijn/haar kobaltbruine kruin,staart en vleugels die duidelijk afsteken tegen het geel van zijn/haar onderkant. Bij het mannetje is er vrijwel het verschil niet waar te nemen. De roep van de pimpelmees klinkt als tsi tsi tsit, de zang is een hoog si (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Engelen overleden

Vrijdag 15 december 2017
Beringen - Louis Engelen overledenIn Paal is vandaag Louis Engelen overleden, de echtgenoot van Paula Claes. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Stefania Grychowska overleden

Vrijdag 15 december 2017
Beringen - Stefania Grychowska overledenVandaag is Stefania Grychowska overleden, de weduwe van Feliks Rzepecki. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Inbraak, geen buit

Vrijdag 15 december 2017
Onbekenden verbrijzelden gisterenavond een ruit om binnen te geraken in een woning op de Commelo. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.
Tribunaliteiten
Beringen - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Elektriciteitswerken Delta failliet

Vrijdag 15 december 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van elektriciteitswerken Delta uit Koersel. Schuldvorderingen kunnen tot 14 januari ingediend worden.

Kerstfeest Samana Paal

Vrijdag 15 december 2017
Beringen - Kerstfeest Samana PaalZoomMet een mooi kersttoneel opende Samana Paal het jaarlijks kerstfeest. Voorzitster Annie Leten had dit jaar het kerstgebeuren vanuit een ander oogpunt geschreven. Met het kersttoneel werd het opvallend stil in de zaal.
Meer foto's op Paalonline.

Spinningmarathon in Karteria Paal

Vrijdag 15 december 2017
Beringen - Spinningmarathon in Karteria PaalOp 16 december organiseert Dimitri Vermierdt in samenwerking met Karteria Paal een spinningmarathon. Van 13u tot 20 kan je actief deelnemen. Om 16u is er een special event. Tijdens dit uur kan je het opnemen tegen enkele ex-profwielrenners zoals Jurgen Van den Broeck en Frederik Veuchelen. Supporters zijn ook welkom. Zo kunnen ze genieten van de kerstmarkt en kunnen de kids op de foto met de kerstman. Breng een tekening mee en krijg een kleine attentie. Om 16u is er stand up comedy en komt Glenn Claes (…) Het hele nieuwsbericht

Politiecontroles in december

Vrijdag 15 december 2017
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo voert in de maand december snelheids-  en alcoholcontroles uit aan de Gaston Oomslaan in Beverlo, de Bergstraat in Ham en de Havenlaan in Tessenderlo. Buiten deze geplande controles kunnen er uiteraard ook controles plaatsvinden op andere locaties!

Graafmachine gestolen

Donderdag 14 december 2017
Beringen - Graafmachine gestolenAan de Paalsesteenweg is een kleine graafmachine gestolen. De benadeelde legde vandaag klacht neer bij de politie.

Rudi Lens overleden

Donderdag 14 december 2017
Beringen - Rudi Lens overledenVandaag is Rudi Lens overleden, de echtgenoot van Monique Huybreckx. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) vindt er een avondwake plaats in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

BOB-campagne gestart

Donderdag 14 december 2017
Beringen - BOB-campagne gestartZoomTijdens de eerste week van de BOB-campagne 2017 werden er binnen onze politiezone 312 bestuurders gecontroleerd. 6 bestuurders hiervan hadden een glaasje té veel op. Ook in de komende weken zal er intensief gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol achter het stuur. En dat was vandaag bijvoorbeeld al het geval. De boodschap deze winter luidt meer dan ooit ‘BOB en trots erop’. Want het is BOB die ervoor zorgt dat zijn partner, (…) Het hele nieuwsbericht

Oude foto's van Tervant gezocht

Donderdag 14 december 2017
Beringen - Oude foto's van Tervant gezochtZoomDe uitbaters van het Grauscafé in Tervant zijn op zoek naar oude foto's van Tervant. Dat mogen postkaarten zijn maar ook foto's van processies, schoolfeestjes of andere dorpsfeesten in Tervant. Ze krijgen dan later een plaatsje in het nieuwe volkscafé.
Mail naar beringen[!]internetgazet.be of spring eens binnen bij Johan en Winny.

Steeds bijleren

Donderdag 14 december 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Steeds bijlerenAf en toe heb ik op mijn gevorderde leeftijd nog zin om in Sinterklaas te geloven. ‘Naïef zijn’ heet dat in het jargon. Maar willen we niet allemaal dat soms Sinterklaas nog eens passeert, ongeacht het tijdstip in het jaar, om ons datgene te brengen waar we innig naar verlangen. Denk maar aan onze gezondheid. Wanneer houdt naïef zijn op en komt een mens in zijn jaren van verstand? Het is voor iedereen verschillend en sommigen slagen er nooit in om die periode in hun leven te bereiken. Tot (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing met Dalilla Hermans

Donderdag 14 december 2017
Beringen - Lezing met Dalilla HermansOp dinsdag 19 december organiseert Jong Groen West-Limburg een lezing met Dalilla Hermans (Charlie Magazine, De Slimste Mens Ter Wereld 2017) in het Casino van Beringen. De lezing zal starten om 20u00 en is een actie in het kader van De Warmste Week. De winst van de avond zal integraal naar Te Gek!? gaan. Dalilla Hermans komt een lezing geven over haar eigen ervaringen met diversiteit in de samenleving. Ze werd geboren in Rwanda en geadopteerd door haar Vlaamse ouders. Een parcours met veel (…) Het hele nieuwsbericht

80 en clubkampioen!

Woensdag 13 december 2017
Maak dat mee!
Beringen - 80 en clubkampioen!ZoomEdgard Keunen is al jaren lid van de Bjèvelse Fietsers en is vandaag 80 jaar geworden. Hij fietst nog steeds minstens vier keer per week en wordt dit jaar zelfs de clubkampioen met het meest aantal ritten! Hij kreeg voor de gelegenheid ook een shirt met 80 op. Een dikke proficiat Edgard. (Dany Lemmens)

Frans Fierens overleden

Woensdag 13 december 2017
Vandaag is in Meerhout de uit Koersel afkomstige Frans Fierens overleden, de weduwnaar van Maria Verheyden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Jos Pieters overleden

Woensdag 13 december 2017
Beringen - Jos Pieters overledenGisteren is Jos Pieters overleden, de echtgenoot van Marie-Paule Denis. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Beringen - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Stans Lespoix overleden

Dinsdag 12 december 2017
Beringen - Stans Lespoix overledenGisteren is Stans Lespoix overleden, de weduwe van Jos Curinckx. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur).
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Nieuwe nv: Ima ITG2

Dinsdag 12 december 2017
Bart Aerens uit Zomergem, Johan Doucé uit Beringen, de bvba Gmac uit Retie, Mario Hermie uit Eeklo en de bvba Miau hebben de nv Ima ITG2 opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedinvesteringen, het verstrekken van leningen, nijverheidsstudies én engineering, research & ontwikkeling, productie en verkoop van technische producten.
Security & Protection Systems: dat is de naam van de bvba die door Koen Hermans uit Koersel en Roger Hermans uit Hasselt werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap  behoren onder meer de ontwikkeling, vervaardiging, plaatsing en onderhoud van communicatieapparatuur; warmte- en geluidsisoleringswerken én elektrische bewakingssystemen. De bvba is gevestigd aan de Heerbaan in Koersel.

Kerstconcert Exsultate

Dinsdag 12 december 2017
Beringen - Kerstconcert ExsultateZoomHet koor Exsultate geeft ook dit jaar een dubbel kerstconcert, deze keer onder de noemer 'A child is born'. Het koor onder leiding van Bruno Sprengers werkt samen met Consorella. Er worden allerlei muzikale verrassingen en vernieuwingen beloofd, zelfs een wereldtopper. Naast het 55-koppig koor zullen ook 3 zingende zusjes indruk maken. Voor de muzikale begeleiding zorgen Dorien De Keyser en Patricia Gielis op fluit, Roel Machon en Joachim Jamaer op cello, Yentl Doggen (percussie), Guido Leenders (…) Het hele nieuwsbericht

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Beringen - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Draagtassen te winnen

Dinsdag 12 december 2017
Op woensdag 13 december, vrijdag 15 december en zondag 17 december zullen er leuke draagtassen uitgedeeld worden op de markten van Beringen, Beverlo en Paal. De tassen zullen in de loop van de voormiddag uitgedeeld worden op de markt. Toon je aankopen op de markt en ontvang een leuke draagtas. De actie kadert in een globaal plan van de stad om de markten aantrekkelijker te maken voor de bezoekers.

Stefan Vervoort overleden

Maandag 11 december 2017
Beringen - Stefan Vervoort overledenVandaag overleed Stefan Vervoort, de echtgenoot van Sandra Poelmans. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

Beringen kleurt wit

Maandag 11 december 2017
Beringen - Beringen kleurt witZoomOp de baan is het kommer en kwel met het huidige winterweer maar voor wandelaars en fotografen is het dan weer een mooie tijd. Op sociale media zagen we al verschillende mooie foto's van een wit Beringen. Stuur gerust je mooiste winterfoto naar Beringen[!]internetgazet.be (foto: Hans Put)
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Rita Lukarski overleden

Maandag 11 december 2017
Beringen - Rita Lukarski overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Rita Lukarski in Oostham overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Marcel Vanwetswinkel overleden

Maandag 11 december 2017
Beringen - Marcel Vanwetswinkel overledenZaterdag is Marcel Vanwetswinkel overleden, de echtgenoot van José Raemaekers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er avondwake in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Justin Ernes overleden

Maandag 11 december 2017
Beringen - Justin Ernes overledenZaterdag is Justin Ernes overleden, de weduwnaar van Anna Peeters. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is  er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Code oranje op de weg

Maandag 11 december 2017
Beringen - Code oranje op de wegZoomHet KMI geeft voor vandaag code oranje. Door de combinatie van regen en/of sneeuw is het gevaarlijk glad op de wegen. Het is ook goed opletten op bruggen.

De bib wenst je geknipte feestdagen

Maandag 11 december 2017
De bib van Beringen heeft weer een mooie actie klaar. Vanaf vandaag kan je de wenskaart ‘De bib wenst je geknipte feestdagen!’ in de bib uithalen. Knip de boompjes op de kaart uit; schuif de twee deeltjes in elkaar; neem een originele foto en post deze vóór 8 januari op Instagram; vermeld #bibberingen en maak kans op een goodiebag. Check het wedstrijdreglement via beringen.bibliotheek.be. Veel succes!

Personeel stad Beringen bakt

Maandag 11 december 2017
Beringen - Personeel stad Beringen baktHet personeel van stad Beringen organiseert een grote bakactie. Iedereen die zin heeft, bakt iets lekkers om te verkopen. Al dit gebak wordt in de verschillende gebouwen van de stad verkocht aan personeel en burgers tijdens de week van 11 tot 15 december. De opbrengst gaat naar OpenHart Paal vzw.

Inbraak in Beverlo

Zondag 10 december 2017
Beringen - Inbraak in BeverloGisteravond drongen dieven binnen in een pand aan de Vrevijverstraat in Beverlo. Er is een gsm en een batterijlader gestolen.

Zaalvoetbal: Koersel klopt Alken

Zondag 10 december 2017
In tweede nationale B van het zaalvoetbal won Koersel met 5-7 bij Heracles Alken. Koersel staat achtste in de stand met 15 punten uit 11 wedstrijden.

Miners winnen bij leider Mol

Zondag 10 december 2017
Beringen - Miners winnen bij leider MolMiners wonnen gisterenavond uit bij leider Vabco Mol met 62-70. De Miners hadden vertrouwen geput uit hun thuisoverwinning tegen St-Truiden en gingen opnieuw prima van start. Mol sloop echter dichterbij en bij de rust stond er slechts een 4puntenkloof op het scorebord. In de tweede helft liep de kloof op naar 10punten, vooral onder impuls van een sterke Cams, die de borden domineerde. Met twee overwinningen op rij tegen de kopploegen sluipen de jonge Miners zelf dichterbij en zorgen ervoor dat alle (…) Het hele nieuwsbericht

Sneeuwpret en sneeuwmannen

Zondag 10 december 2017
Beringen - Sneeuwpret en sneeuwmannenZoomEen dik pak sneeuw viel er deze namiddag en dat zorgde voor de kinderen voor veel sneeuwpret. Er werden dan ook veel sneeuwmannen gemaakt. Jammer voor de kinderen dat het al snel begon te dooien...de sneeuwmannen staan er ondertussen maar belabberd bij. De eerste sneeuw levert gelukkig ook mooie plaatjes op zoals deze foto van Greg Broekmans op het Kioskplein.

Beringen - Sint-Barbara gevierd in het Italiaanse GencaZoomIn het Italiaanse Genca is vandaag Sint-Barbara gevierd. Het is een groep ex-mijnwerkers uit Beringen, Zolder, Houthalen en Winterslag die terugkeerden naar Italië maar de traditie van de mijnwerkers in ere houden en daar hoort uiteraard Sint-Barbara bij. (Foto Antonio Parisi)

Sneeuwpret voor honden

Zondag 10 december 2017
Beringen - Sneeuwpret voor hondenZoomDe eerste sneeuw zorgde dan wel voor veel verkeersproblemen deze ochtend en middag, voor wandelaars was het dan weer om de sneeuwlaarzen aan te trekken en erop uit te trekken met de kinderen of de huisdieren. Het is duidelijk dat honden wel van sneeuw houden! (Jos Neys)
Sneeuwpret voor honden
Zoom

De eerste sneeuw

Zondag 10 december 2017
Beringen - De eerste sneeuwZoomVrijdagavond maakte Gust Ischen dezelfde foto maar dan zonder sneeuw.
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Beringen - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.
Beringen - Wedstrijdverslag KVK Beringen - HerkolZoomDe wedstrijd was nog maar 1 minuut bezig of KVK Beringen schoot de bal in doel maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op het half uur scoorde Herkol dan de 0-1, een  doelpunt van Wietse Baerts. Die maakte enkele minuten later al meteen zijn tweede goal. Vlak voor rust viel Marco Snoeks van KVK Beringen gekwetst uit met een hamstringblessure; hij werd vervangen door Yassinne Oualach.
Het was een sportieve eerste helft met gelijkopgaande kansen waarbij KVK wel op achterstand kwam. (…) Het hele nieuwsbericht

Stalvoc verliest van Overpelt

Zondag 10 december 2017
Beringen - Stalvoc verliest van OverpeltZoomIn 1ste provinciale speelde de heren van Stalvoc Beverlo B gisteren tegen Overpelt A. Het werd een goede en spannende wedstrijd waarbij Overpelt met de overwinning naar huis ging. De twee eerste sets gingen gelijk op maar telkens was Overpelt twee punten beter. De derde set kon Stalvoc winnen met luide steun van hun supporters maar in set vier was de tegenstander weer te sterk. Uitslag: 1-3.
(Patrick Cosemans)
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Stalvoc verliest van OverpeltStalvoc verliest van Overpelt
Zoom

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 10 december 2017
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportMet de komst van de leider had Stal Sport weinig aspiraties op veel puntengewin. En in het begin van de match zag het er ook naar uit dat het een zware avond zou worden voor de Stalse verdediging. De Reppelse aanvallers, met de boomlange Simon Vanheeswijck, zorgden ervoor dat de thuisverdedigers meer dan de handen vol hadden om hun netten ongeschonden te houden. Zo kwam er een eerste kansje voor Reppel in de negende minuut, toen een zwak vluchtschotje na een voorzet vanop rechts door doelman Plees kon (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Zondag 10 december 2017
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselDe Weerstand heeft gisterenavond 3 zalige punten weggekaapt aan de Maaskant en schuift daarmee een paar plaatsen hoger in de rangschikking. Een technisch vaardig Maasmechelen had het niet moeilijk om de bal in de ploeg te houden maar de panache ontbrak om onze doelman in de verlegenheid te brengen. Eénmaal moest Steven een gevaarlijk schot weren (13’). Bij een schaarse geslaagde tegenaanval kreeg Nico Claes de kans om Koersel op voorsprong te schieten, maar de bal liep voorlangs (37’). Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Alleen voor Koersel en Stal winst

Zaterdag 9 december 2017
Beringen - Alleen voor Koersel en Stal winstWeerstand Koersel is vanavond met 0-1 gaan winnen bij Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Koersel staat na 15 wedstrijden zevende in de stand met 23 punten. Stal Sport versloeg verrassend leider Reppel; uitslag: 1-0. KVK Beringen verloor met 0-4 van Herkol en staat vijfde in de stand met 25 punten uit 15 matchen. AC Tervant verloor met 0-2 van Achel VV en staat dertiende in de stand met 15 punten uit 15 wedstrijden. Flandria Paal speelde 0-0 gelijk op het veld van KFC Hamont99. In de stand staat Paal negende met 16 punten uit 15 wedstrijden. Koersel won met 0-1 in Mechelen aan de Maas en staat tiende in de stand met 18 punten uit 15 matchen.

Laat een kind zijn tijd

Zaterdag 9 december 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Laat een kind zijn tijdZoomOok vandaag weer mooie gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Wonen in Beringen

Zaterdag 9 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - Wonen in BeringenZoomWe kregen van Marie-France Planche nog een mooie foto. De terril nog zwart, de huizen in Stal nog nieuw. Heb jij nog een mooie foto van uw huis? beringen[!]internetgazet.be

Beverloosche steenweg

Zaterdag 9 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverloosche steenwegZoomVandaag heeft Gust Ischen postgevat aan de overgang van de Collegestraat naar de Koolmijnlaan in Beringen-centrum. Vroeger was dit de Beverloosche steenweg. En dat is wel even geleden!

De roerdomp

Zaterdag 9 december 2017
Beringen - De roerdompZoomElke zaterdag toont natuurfotograaf Jos Neys zijn mooiste foto's in deze rubriek. Vandaag de roerdomp (Botaurius Stellarus). Dat is een reigerachtige vogel die door zijn perfecte bruine schutkleur in het rietland niet opvalt. Deze vogel is een uiterst schaarse broedvogel in de lage landen.Een vliegende Roerdomp trekt zijn nek in naar de romp toe en wordt ook soms rietreiger genoemd. Hij is 75 cm lang en heeft een bruin-geel verenkleed met donkere vlekken en strepen en een zwarte kruin. Hij heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Er hangt sneeuw in de lucht

Vrijdag 8 december 2017
Vandaag gezien
Beringen - Er hangt sneeuw in de luchtZoomDreigende wolken boven Beringen. Volgens de weermannen hangt er dit weekend sneeuw in de lucht. Benieuwd of we ook een sneeuwtapijt te zien krijgen...(foto Gust Ischen)

Wasmachine gestolen uit container

Vrijdag 8 december 2017
Beringen - Wasmachine gestolen uit containerIn het Nijverheidspark in Beringen hebben onbekenden een wasmachine uit een container gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Bejaarde fietser gewond

Vrijdag 8 december 2017
Vanmorgen rond 7.40 uur raakten een auto en een 80-jarige fietser uit Beringen in een aanrijding betrokken aan de Stadionlaan in Koersel. De fietser werd lichtgewond.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Immo Core

Vrijdag 8 december 2017
Michiel Janssens uit Paal heeft de bvba Immo Core  opgericht met zetel aan de Geenhoutstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van alle infrastructuur- en uitrustingswerken van gronden met het oog op de verkaveling en de valorisatie ervan én bemiddeling inzake verhuring en overdracht van handelszaken.

Nieuwe bvba: Sim Projects

Vrijdag 8 december 2017
Ozturk Simsek uit Koersel heeft de bvba Sim Projects opgericht met zetel aan de Heesterweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw, voeg- en isolatiewerken, pleister- en stukadoorswerk.

De nieuwe bibkalender

Vrijdag 8 december 2017
Beringen - De nieuwe bibkalenderElk jaar maakt de bibliotheek van Beringen een mooi kalender. En die is er al weer. Haal je gratis exemplaar in de bib tijdens de openingsuren. De voorraad is beperkt.

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Brandstof gestolen

Donderdag 7 december 2017
In de Koolmijnlaan in Beringen is zo'n 150 liter brandstof gestolen uit een vrachtwagen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Beringen Groeit

Donderdag 7 december 2017
Beringen - Beringen GroeitZoomIn de raadzaal van het stadhuis kan je de komende dagen kennis maken met de grote plannen van de stad Beringen voor het centrum van Beringen. Kijk mee naar de plannen van het nieuwe Beringen.
Welkom ook op ‘Expo Beringen Groeit’: donderdag 7 december: 18.00 - 21.00 uur vrijdag 8 december: 18.00 - 21.00 uur zaterdag 9 december: 09.00 - 21.00 uur

De bib ook op Instagram

Donderdag 7 december 2017
Beringen - De bib ook op InstagramInstagram wordt steeds populairder als sociaal medium en steekt stilaan Facebook naar de kroon. De bib van Beringen gaat mee met de trend en is voortaan ook te vinden op Instagram. Heb je een leuke foto in bib Beringen gemaakt tijdens jouw bezoek of van een bibliotheekactiviteit? Met #bibberingen kan je deze foto delen op Instagram, Facebook of Twitter

Nieuwe feestverlichting

Donderdag 7 december 2017
Beringen - Nieuwe feestverlichtingZoomOndertussen is overal in Beringen de nieuwe feestverlichting geplaatst. En dat zorgt uiteraard voor een stemmige sfeer in de verschillende kernen van de stad. (Gust Ischen)
Nieuwe feestverlichtingNieuwe feestverlichting
Zoom

François Cuypers overleden

Donderdag 7 december 2017
Beringen - François Cuypers overledenIn Beringen overleed de uit Beverlo afkomstige François Cuypers, de weduwnaar van José Lucas. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden.

Kerstshow met Danny Everett

Donderdag 7 december 2017
Showbizz
Beringen - Kerstshow met Danny EverettZoomRadio Benelux organiseert op zondag 17 december een kerstshow in de studio aan de Deurnestraat in Paal. Het is de Nederlandse Danny Everett die de eerste kerstshow van de lokale radio zal opluisteren. Er is nog een verrassingsoptreden voorzien. Iedereen is welkom om 14u. Toegang is gratis.

Opening Frituur Lieve

Donderdag 7 december 2017
Beringen - Opening Frituur LieveZoomIn Paal-centrum opende zopas Frituur Lieve (voorheen Frituur Stijn). Lieve Bierten krijgt er de hulp van haar man Tony Meukens en dochter Luka Fabry. Lieve heeft een ruime ervaring in de keuken en zal voor de klanten een aantal zelf bereide gerechten serveren zoals stoofvlees, goulash en vidé.

De warmste quiz

Donderdag 7 december 2017
Beringen - De warmste quizOp 8 december vindt de personeelsquiz van stad Beringen plaats. Tijdens de quiz worden er warm(st)e hapjes verkocht. Deze opbrengst gaat naar Benefits 4 kids een onderdeel van W4D (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Vandervoort overleden

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Fons Vandervoort overledenVandaag is de uit Paal afkomstige Fons Vandervoort overleden, de echtgenoot van Mia Bitters. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Jean Daniels overleden

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Jean Daniels overledenVandaag is Jean Daniels overleden, de echtgenoot van Hilda Convents. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Jean Heymans overleden

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Jean Heymans overledenGisteren is Jean Heymans overleden, de weduwnaar van Jenny Theysmans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18?30-19 uur).

Weg met geld en juwelen

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Weg met geld en juwelenDieven drongen gisteren in de vooravond binnen in een huis aan de Laan op Heusden in Koersel. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Jacqueline Aerts overleden

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Jacqueline Aerts overledenGisteren is Jacqueline Aerts overleden, de echtgenote van Marcel Bosmans. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Frank Boeijen in Casino Beringen

Woensdag 6 december 2017
Showbizz
Beringen - Frank Boeijen in Casino BeringenOp 12 januari 2018 presenteert Frank Boeijen zijn nieuwe album Palermo. Een geheel van twee cd’s en een boek, met in totaal 17 nieuwe liedjes. De liedjes geven betekenis aan een veilige haven, een vertaling van het Italiaanse woord palermo. Palermo zal ook het fundament zijn voor de nieuwe theatertour die in Vlaanderen op 8 februari 2018 van start gaat. Op vrijdag 9 maart is hij te gast in het Casino van Beringen.De uit Beringen afkomstige Miguel Rivera Gonzalez heeft de bvba Reedone Designer Furniture opgericht met zetel aan de Heerbaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in antiquiteiten en meubels én de renovatie en restauratie van meubels.

Electronetics stelt nieuw werk voor

Woensdag 6 december 2017
Showbizz
Beringen - Electronetics stelt nieuw werk voorZoomGisteren was de Limburgse band Electronetics te gast bij de wekelijkse Durango Sessies. Zoals de naam van de band al aangeeft brengt dit trio elektronische muziek. De band stelde enkele nieuwe nummers voor tijdens hun set bij Radio Benelux.
De band brengt heerlijke beats met een eighties sausje en zangeres Katrien Paques zorgt voor een warme sfeer met haar sexy stem.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Beringen - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Welkom in de 21ste eeuw

Dinsdag 5 december 2017
Commentaar
De stad maakte gisteren de plannen bekend voor de herinrichting van het centrum van Beringen. Wat meteen in het oog springt, is de opvallende architectuur van het nieuwe stadhuis op de collegesite en een ultramodern gebouw op de plaats waar nu het oude stadhuis staat. Met de aanleg van een open plein met ruimte voor veel groen, komen die architecturale pareltjes extra goed tot hun recht. En zo heeft Beringen eindelijk de stap naar de 21ste eeuw gezet.
Ik herinner me nog goed toen ik in 1983 de deur (…) Het hele nieuwsbericht

Succesvolle reeks Sinterklaasshows

Dinsdag 5 december 2017
Beringen - Succesvolle reeks SinterklaasshowsZoomDe dienst jeugd en sport van de stad Beringen organiseerde afgelopen weekend weer een mooie reeks Sinterklaasshows. "Met zes uitverkochte voorstellingen en het werk van een heleboel vrijwilligers, mogen we ook dit jaar weer spreken van een groot succes", zegt schepen Dave Schops. En vergeet niet vandaag een laatste keer je schoentje te zetten!

Weg met aanhangwagen

Dinsdag 5 december 2017
In de Wilgenstraat in Beringen gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal. Zij koppelden de aanhangwagen los van de auto.

Chiro Beverlo verwelkomt de Sint

Dinsdag 5 december 2017
Beringen - Chiro Beverlo verwelkomt de SintZoomHet was bij de Chiro van Beverlo een fijn weerzien met de Sint. De goede man komt immers elk jaar op bezoek. Hij kreeg dan ook een warm onthaal.
Chiro Beverlo verwelkomt de SintChiro Beverlo verwelkomt de SintChiro Beverlo verwelkomt de Sint
Chiro Beverlo verwelkomt de SintChiro Beverlo verwelkomt de Sint
Zoom

Sinterklaas

Dinsdag 5 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - SinterklaasZoomMorgen is het Sinterklaas, een feest dat al we al heel lang kennen uiteraard. Deze foto is van de Sint in 1950. Heb jij nog leuke oude foto's van de Sint? beringen[!]internetgazet.be.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Beringen - 'Citévolk Spreekt' viert St.-BarbaraZoomDe erfgoedvereniging Citévolk Spreekt vierde vanavond St.-Barbara met een maaltijd. Er wordt dan ook vooruitgeblikt naar het komende werkjaar. Citévolk Spreekt zal dan samenwerken aan een project rond 80 jaar Scouts Beringen-Mijn en de viering van 75 jaar kerk Beringen-Mijn. 2018 wordt ook de start voor een nieuwe expo in 2019 over de middenstand van de cité.

Expo Beringen Groeit

Maandag 4 december 2017
Beringen - Expo Beringen GroeitZoomVanaf 7 tot en met 9 december zijn alle inwoners van Beringen welkom op de expo “Beringen Groeit” in de gemeenteraadszaal, Markt 8 in Beringen – centrum. De expo over de 11 projectgebieden én de collegesite met het nieuwe stadhuis is open op 7 en 8 december van 18 tot 21 uur en op zaterdag 9 december van 9 tot 12 uur. Nadien trekt de expo rond naar verschillende locaties in Beringen met als eerste stop het stedelijk administratief centrum aan de Mijnschoolstraat 88 (vanaf 11 december).

Marie-José Monten overleden

Maandag 4 december 2017
Beringen - Marie-José Monten overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Marie-José Monten overleden, de echtgenote van Ghislain Thaens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Countrynamiddag met The Funclub

Maandag 4 december 2017
Beringen - Countrynamiddag met The FunclubZoomCarnavalsvereniging The Funclub uit Tervant organiseerde in De Kring weer hun jaarlijkse countrynamiddag. En daar werden de beentjes flink losgegooid. (Patrick Knuyt)
Meer foto's op facebook.

Jef Lemmens overleden

Maandag 4 december 2017
Beringen - Jef Lemmens overledenOp 30 november overleed de uit Beringen afkomstige Jef Lemmens, de echtgenoot van Jeanne Croughs. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van Lantmeesters-Geyskens in Genk.

Wedstrijdverslag Koersel - Helson

Zondag 3 december 2017
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - HelsonMet 3 corners op rij stak de ongeslagen leider het vuur aan de lont. Jeroen Segers dwong de bezoekende doelman tegen de aarde om zijn kopbal te stoppen (15’). Op de daaropvolgende tegenaanval slalomde Vandecauter door het middenveld en lag daarmee aan de basis van de 0-1 die Van den Dungen binnentikte : 0-1 (15’). Koersel weerde zich dapper tot aan de rust en deelde enkele speldenprikken uit; maar kende wel geluk toen Van den Dungen een open kans op de lat schoot (25’). In de 51ste minuut (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - FC TurkseHet geluk dat Stal Sport vorige week had tegen FC Anadol, had het dit keer niet. Vandaag belandde geen enkele van de kansen tegen de netten. En omdat FC Turkse dat wel voor mekaar kreeg, won het verdiend de wedstrijd. Al was de eindscore misschien wel wat overdreven. Want in de eerste helft voetbalde Stal aardig mee tegen de technisch vaardige thuisploeg. Zo was er in de 11de minuut een vrije trap van Nick vanzeir, die door Engin Ince voor doel werd gebracht, waar hij door de thuisverdediging kon weggewerkt (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Miners winnen van leider St-TruidenZoomMet de steun van de U10 en volle tribunes hebben Miners Beringen de maat genomen van leider Sint-Tuiden. De eerste helft was gelijkopgaand maar in de tweede helft werd met mooi en collectief basketbal afstand genomen van Sint-Truiden. Eindstand 82-65. Volgende week spelen de Miners uit tegen de andere leidersploeg Mol.

St-Barbara vieringen in Beringen

Zondag 3 december 2017
Beringen - St-Barbara vieringen in BeringenZoomMorgen 4 december is het St-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen. Het was in de tijd van de steenkoolmijn een heel speciale dag die altijd flink werd gevierd. Gisteren was er in Beringen-Mijn een misviering opgeluisterd door het Genker Mijnwerkerskoor. Maandag is er nog een viering in de kerk van Paal met de Mijnwerkers-Brancardiers. (foto's Lambert Reynders)
St-Barbara vieringen in BeringenSt-Barbara vieringen in Beringen
Zoom
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis met 1-4 verloren van United Beverlo. United Beverl staat aan de leiding met 27 punten, Meeuwen staat zevende met 15 punten.

Betrapt met kalasjnikov

Zondag 3 december 2017
Beringen - Betrapt met kalasjnikovGroot was de verwondering van politieagenten toen zij vrijdagavond tijdens een alcoholcontrole in de Nieuwstraat in Heusden-Zolder in een auto met twee jongeren een kalasjnikov aantroffen. Het wapen werd in beslag genomen.

Ledenfeest Onder Ons Koersel

Zondag 3 december 2017
Beringen - Ledenfeest Onder Ons KoerselZoomDe fanfare van Koersel organiseerde gisteren hun jaarlijks ledenfeest. (Stephan Volders)
Ledenfeest Onder Ons KoerselLedenfeest Onder Ons Koersel
Ledenfeest Onder Ons KoerselLedenfeest Onder Ons Koersel
Ledenfeest Onder Ons KoerselLedenfeest Onder Ons Koersel
Ledenfeest Onder Ons KoerselLedenfeest Onder Ons Koersel
Zoom
Beringen - Koersel verliest van leider HelsonKoersel heeft vanmiddag met 1-4 verloren van Helson Helchteren. Koersel staat dertiende in de stand met 15 punten uit 14 wedstrijden. Tervant verloor met 2-1 in Opitter en staat twaalfde in de stand met 15 punten uit 14 wedstrijden. Stal Sport verloor met 3-0 bij FC Turkse. Turkse staat zesde met 23 punten uit 24 wedstrijden. Stal staat achtste met 20 punten uit 14 matchen. Flandria Paal verloor thuis met 1-2 van Eksel A en staat na 14 matchen tiende met 15 punten.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Inbreker betrapt in elektrozaak

Zondag 3 december 2017
Beringen - Inbreker betrapt in elektrozaakIn de nacht van vrijdag op zaterdag werd een inbreker in een elektrozaak in Heusden-Zolder op heterdaad betrapt door de eigenaar. De inbreker had het raam van het keldergat stuk geslagen en was zo binnen geraakt. Nadat hij betrapt was vluchtte hij weg. De politie kon nadien een 19-jarige verdachte in de buurt arresteren. Het parket Limburg besloot de verdachte onmiddellijk te dagvaarden via de procedure snelrecht. De man zal zich voor de correctionele rechter moeten verantwoorden op 14 december.

Expendables winnen kwis Neanias

Zondag 3 december 2017
Beringen - Expendables winnen kwis NeaniasZoomDe Expendables wonnen gisterenavond de 4de editie van De Schoonste Quiz, georganiseerd door harmonie Neanias Beverlo.
Fotoverslag van Patrick Knuyt op facebook.

De Sint is echt overal

Zondag 3 december 2017
Beringen - De Sint is echt overalZoomSinterklaas heeft het ontzettend druk. Afgelopen week bezocht hij heel wat scholen in Beringen en dit weekend ging hij langs bij verschillende verenigingen en handelaars. Zo werd hij onder andere gespot bij bakkerij Kathleen in Paal en bij café Smeulders in Beringen stonden heel veel kinderen de Sint op te wachten.
Bekijk hier het fotoverslag van Jos Neys bij café Smeuders.
Showbizz
Beringen - Publieksprijs Limbomania voor Sons of a Wanted ManZoomIn de finale van Limbomania in de Hasseltse MuziekOdroom behaalde de Beringse groep Sons of a Wanted Man de publieksprijs. (Foto: Marc Haeselaars)

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Beringen - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

KVK Beringen verslaat Park Houthalen

Zaterdag 2 december 2017
Beringen - KVK Beringen verslaat Park HouthalenIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen vanavond Park Houthalen verslagen. Uitslag: 0-1. In de stand staat KVK Beringen vierde met 25 punten uit 14 wedstrijden.

Anna Claes overleden

Zaterdag 2 december 2017
Beringen - Anna Claes overledenDonderdag is Anna Claes overleden, de weduwe van Louis Liberloo. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Dennenzwavelkop

Zaterdag 2 december 2017
Beringen - DennenzwavelkopZoomDe dennenzwavelkop heeft een hoed van 2 tot 6 cm breed en is geelachtig of licht oker. De lamellen zijn lang en bleek rookgrijs, later worden ze purpergrijs. De steel is bleek geelachtig naar de voet toe bruinachtig enigszins gevezeld en hol. Heeft een scherpe geur en een milde smaak.
Voorkomen:Vooral aan naaldhoutstronken, dennenbomen en fijn sparren. Hij komt vrij algemeen voor.
Opgelet: paddenstoelen zijn zéér moeilijk te determineren men moet al een echte kenner zijn om eetbare paddenstoelen te herkennen.

Paul Peeters overleden

Zaterdag 2 december 2017
Beringen - Paul Peeters overledenOp 29 november overleed de uit Beringen afkomstige Paul Peeters. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Over dankbaarbheid

Zaterdag 2 december 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Over dankbaarbheidZoomElke zaterdag serveren we een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Jubileumjaar 65 jaar Casino Beringen

Zaterdag 2 december 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Jubileumjaar 65 jaar Casino BeringenZoomOok Gust Ischen blikt in zijn rubriek deze week terug op het Casino van Beringen, een rots in de branding in Beringen-Mijn en haast niet veranderd van uitzicht. Afgelopen jaar kreeg het gebouw nog een grondige renovatie.

Jubileumjaar 65 jaar Casino Beringen

Zaterdag 2 december 2017
Uit de oude doos
Beringen - Jubileumjaar 65 jaar Casino BeringenZoomVandaag staan we nog even stil bij het 65-jarig bestaan van het Casino Beringen. Het horecagedeelte is nu in handen van Whatz Hap. Maar ook in het verleden stond het Casino bekend voor zijn restaurant en gastronomie. Erfgoedvereniging Citévolk Spreekt organiseerde drie jaar geleden een mooie tentoonstelling over het rijke caféleven in Beringen-Mijn. Zij zijn elke vrijdagnamiddag tussen 14u en 16u te vinden in het melkhuisje om te luisteren naar uw verhalen over de cité en om oude foto's in te scannen. Heb jij nog leuke foto's? Aarzel dan niet om even naar het melkkhuisje te gaan of laat ons iets weten via beringen[!]internetgazet.be
(Foto's met dank aan Citévolk Spreekt)

Jubileumjaar 65 jaar Casino BeringenJubileumjaar 65 jaar Casino BeringenJubileumjaar 65 jaar Casino Beringen
Zoom

Ongeval op E313

Vrijdag 1 december 2017
Beringen - Ongeval op E313Vanavond rond 17 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de E313 in Paal. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

Paul Konings overleden

Vrijdag 1 december 2017
Beringen - Paul Konings overledenVandaag is Paul Konings overleden, de echtgenoot van Rina Bastiaansen. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag 8 december (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Botsing in Stal

Vrijdag 1 december 2017
Beringen - Botsing in StalOp het kruispunt van de Raapstraat en de Nieuwe Dijk in Stal raakten gisterenavond rond 20 uur een vrachtwagen en een auto in een aanrijding betrokken. Een 23-jarige man uit Schaarbeek werd daarbij gewond.
Tribunaliteiten
Beringen - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

Nieuwe bvba: AlfaPowerTrading

Vrijdag 1 december 2017
Marina Doggen en François Berrevoets, beiden uit Koersel, en Tine Berrevoets uit Paal hebben de bvba AlfaPowerTrading opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in zonnepanelen, ledverlichting, windturbines en warmtepompen.
Beringen - 'Verloren Liefde' van Kristel DewaeleZoomGisterenavond stelde Kristel Dewaele in de bibliotheek van Beringen haar eerste dichtbundel 'Verloren liefde' voor. Geassisteerd door haar nichtje Charlotte en muzikaal prachtig ondersteund door Sarah Wehenkel, leidde Kristel de bezoekers binnen in haar poëtische leefwereld. (Lambert Reynders)
'Verloren Liefde' van Kristel Dewaele'Verloren Liefde' van Kristel Dewaele'Verloren Liefde' van Kristel Dewaele
Zoom
Beringen - Kaartjes en koekenbak door De BuitelingDe kinderen van de lagere school 'De Buiteling' Paal schenken een deel van de opbrengst van hun kaartenactie aan het goede doel. Zij ontwerpen zelf een postkaart en verkopen deze aan vrienden en familie. Ook gaan ze één week lang zelfgebakken koekjes verkopen aan democratische prijzen. Dit aan hun medeleerlingen, leerkrachten en sympathisanten.

De warmste afterwork party

Vrijdag 1 december 2017
Beringen - De warmste afterwork partyDe stad Beringen organiseerde in Whatz Hap een toffe afterwork party. Er werden snacks en cocktails verkocht. De opbrengst van deze avond wordt geschonken aan Carrousel vzw.

Muziek voor de Warmste Week

Vrijdag 1 december 2017
Beringen - Muziek voor de Warmste WeekGedurende dit schooljaar organiseren de fagotklassen van muziekacademies Beringen, Genk en Maasmechelen meerdere acties en benefietconcerten. Zo spelen ze voor de Warmste Tafel in Diepenbeek, voor het Gehandicaptencentrum Berkenhof te Leopoldsburg, in het Maasland shoppingcenter van Maasmechelen, de sinterklaasshow en enkele kerstmarkten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen