Het overige nieuws

Zonsondergang Beringen

Maandag 31 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomDe hemel kleurde vanavond weer heel mooi rood bij zonsondergang. Marcel Gybels stuurde ons deze foto.

Vakantiegroeten uit... Turkije

Maandag 31 juli 2017
Vakantiefoto
Beringen - Vakantiegroeten uit... TurkijeZoomMeral Özcan is op dit moment op vakantie in Turkije. Ze doet de groeten vanuit de stad Eskisehir, de stad van haar moeder.
Vakantiegroeten uit... TurkijeVakantiegroeten uit... Turkije
Zoom
De afscheidsplechtigheid van de op 29 juli in Leuven overleden wielrenner Gert Claes vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Christiane Heylen overleden

Maandag 31 juli 2017
Beringen - Christiane Heylen overledenVrijdag is Christiane Heylen overleden, de echtgenote van Flup Houtmeyers. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.
 

Maria Durante overleden

Maandag 31 juli 2017
Beringen - Maria Durante overledenZaterdag is Maria Durante overleden, de weduwe van Raffaele Carovillano. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn.
Beringen - Gouden bruiloft Sonja en RobertZoomZondag vierden Sonja Willems en Robert Poppe hun gouden bruiloft op de tennis in Beringen-Mijn. Robert was mijningenieur en Sonja hield tal van voordrachten voor de KVLV en andere verenigingen. Zij hebben twee zonen en vier kleinkinderen. Sonja houdt heel veel van tennis en golf en Robert vult zijn tijd met fietsen, astronomie, lezen en natuurstudie. Proficiat. (Lambert Reynders)
Gouden bruiloft Sonja en RobertGouden bruiloft Sonja en Robert
Zoom
Kampjournaal
Beringen - Aftermovie Scouts en Gidsen BeringenZoomDe Scouts en Gidsen van Beringen-Centrum hadden een tof kamp in Hamont-Achel. Zij maakten deze mooie aftermovie.

Avondrood in Beringen

Zondag 30 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood in BeringenZoomGust Ischen stuurde vanavond nog deze foto van de zonsondergang. Het was vandaag een winderige dag waarbij de zon op het einde nog kwam piepen.

Wie wint de dvd?

Zondag 30 juli 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomVorig weekend Tomorrowland, dit weekend Tomorrowland, volgende weekend géén Tomorrowland. Het festival in Boom werd vrijdag ook bezocht door een aantal topministers. Wat komt er uit de luidsprekers nadat de disc-jockey hun verzoeknummer aankondigde?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt! Voeg daarom ook uw postadres toe aan uw mail, voor het geval dat. Succes!

Willy Renders overleden

Zondag 30 juli 2017
Gisteren is de uit Paal afkomstige Willy Renders overleden, de echtgenoot van Godelieve Wellens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Resten wietplantage ontdekt

Zondag 30 juli 2017
Beringen - Resten wietplantage ontdektVanochtend rond 5.45 uur merkte een politiepatrouille van PZ Beringen-Ham-Tessenderlo een rookpluim op. Die kwam van een bedrijfshal langs de Hulsterweg in Tessenderlo. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het om een uitslaande brand te gaan. Na het beëindigen van de bluswerken werden  er restanten van een cannabisplantage gevonden.

De aardappeloogst

Zondag 30 juli 2017
Beringen - De aardappeloogstZoomDeze foto van Jos Neys doet me spontaan denken aan enkele oude schilderijen zoals de aardappelrooiers van Hubert Malfait of Constantin Meunier. Het schilderen van boerentaferelen of de oogst was populair in de 19de eeuw. Wereldberoemd werden de werken van Jean-François Millet met onder andere De zaaier, De aardappeloogst, De Arenleessters en Het angelus.
Jos nam deze foto in de Beringse volkstuintjes waar de oogst dankzij het warme weer met voldoende regen er verrukkelijk uitziet. (Hans Put)
Beringen - Opening bakkerij Karaca FirinZoomAan de Koerselsesteenweg 149 in Koersel opende gisteren bakkerij Karaca Firin. Je kunt er terecht voor verse Turkse en Belgische patisserie en brood.
Het is een familiebedrijf waarbij pa, zoon, dochter en schoonzus meewerken. Van links naar rechts op de foto: Inan Karaca, Sofie Hufkens, Sekine Karaca en Hasan Karaca.

'Geschenk uit de hemel'

Zondag 30 juli 2017
Maak dat mee!
Beringen - 'Geschenk uit de hemel'ZoomOnze medewerker Lambert Reynders liep gisteren over de markt van Beringen toen hij verrast werd door leden van een jeugdbeweging.
"Plots komt een jong meisje naar mij toegelopen en zegt mij : mijnheer weet jij dat jij een geschenk uit de hemel zijt. Ik antwoordde: ja dat weet ik. Mag ik U dan een dikke knuffel geven. Dit gebeurde dan ook zeer hartelijk. Wat ik niet gezien had was dat de groep mij ook aan het fotograferen was en veel plezier had. Toch zeer fijn en leuk", weet Lambert enthousiast te vertellen.
De wereld zou er met knuffels veel beter uitzien!
'Geschenk uit de hemel'
Zoom

Aantal leefloners gedaald

Zondag 30 juli 2017
Het aantal leefloners in Beringen is tussen 2008 en 2016 gedaald van 156 naar 129. Het aantal leefloners per 100 inwoners op actieve leeftijd (18-64) ligt in Beringen met 0,46 gemiddeld in vergelijking met Limburg (0,53).

Wie won de dvd?

Zaterdag 29 juli 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Volgens de jury had hij de meest originele invalshoek voor zijn tekstballontekstje. 90 procent van de inzenders dacht dat de man de brandweer er voor waarschuwde dat zijn vrouw ook wel eens in vuur zou kunnen staan, als ze niet snel kwamen...
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Peter Luts op Tomorrowland

Zaterdag 29 juli 2017
Beringen - Peter Luts op TomorrowlandZoomDit weekend gaat het Tomorrowlandfeest in Boom gewoon verder. Geraak al in de juiste stemming met de aftermovie van de Beringse DJ Peter Luts afgelopen weekend.

2.130 overlijdens in 2016

Zaterdag 29 juli 2017
In de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn vorig jaar in het totaal 2.130 personen overleden. In Beringen waren er 341 overlijdens, in Hamont-Achel 161, in Hechtel-Eksel 85, in Heusden-Zolder 258, in Houthalen-Helchteren 229,  in Lommel 256, in Meeuwen-Gruitrode 100, in Overpelt 116, in Neerpelt 139, in Peer 112 en in Tongeren 333.

Verwonderd kijken

Zaterdag 29 juli 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Verwonderd kijkenZoomElke zaterdag brengt Edith enkele poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.

De spreeuw

Zaterdag 29 juli 2017
Beringen - De spreeuwZoom De spreeuw is een vogel uit de familie van de spreeuwachtigen uit de orde van de zangvogels. Zijn of haar verenkleed is glanzend zwart met vooral in de zonneschijn een weerschijn van bronsgroen op de kop en achterkop. Het verschil tussen een mannetje en een wijfje is moeilijk uit te maken, je moet al een kenner zijn. Hun lengte is ongeveer 21 cm met een vleugelspanwijdte van 37 tot 42 cm. en een gewicht van 70 tot 80 gram. Spreeuwen kunnen lang achtereen zingen maar dan meer kwetteren dan (…) Het hele nieuwsbericht

Oude postkaart Beringen

Zaterdag 29 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - Oude postkaart BeringenZoomHet heeft iets romantisch, deze oude postkaart in pastelkleuren. De weg naar Koersel in lang vervlogen tijden. Pure nostalgie!

Park van de directeur

Zaterdag 29 juli 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Park van de directeurZoomDe mooie villa van de directeur van de mijn werd in de jaren '80 in de as gelegd door een pyromaan. Vandaag rest alleen nog een ruïne die een stille getuige is van de roemrijke villa van weleer. Het park is nu een openbaar domein.

Drie bekerwedstrijden

Vrijdag 28 juli 2017
In het kader van het Bekervoetbal speelt AC Tervant morgen op het veld van RC Peer. Flandria Paal speelt zondag thuis tegen KMR Biesen, KVK Beringen speelt zondag uit in Vlijtingen.

François Keunen overleden

Vrijdag 28 juli 2017
Beringen - François Keunen overledenVandaag is François Keunen overleden, de echtgenoot van Nelly Meukens. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30 uur) in de parochiekerk van Stal-Koersel waarna gelegenheid tot groeten.
Op 1 januari 2017 waren 83 Limburgers honderd jaar of ouder. 46.159 Limburgers waren ouder dan 80 jaar. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Demografie van de Algemene Dienst Statistiek.

Gouden bruiloft Annie en Jos

Vrijdag 28 juli 2017
Beringen - Gouden bruiloft Annie en JosZoomAnna Neyens (roepnaam Annie) en Jozef Lambrights (roepnaam Jos) vierden donderdag 27 juli hun gouden bruiloft. Annie is geboren in 1947 te Wijshagen, één van de vijf deelgemeenten van Meeuwen-Gruitrode en Jos is geboren in 1945 te Hasselt. Ze leerden elkaar kennen op de camping Holsteenbron in Zonhoven. Ze huwden in 1967 in Zonhoven en woonden daar tot ze in 1974 naar hun eigen woning in de Kleuterstraat te Stal - Koersel verhuisden. Jos begon op zijn 14de te werken op (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Annie en JosGouden bruiloft Annie en Jos
Zoom
Beringen - Win 5 duotickets voor The Big SickZoomMaandag 31 juli om 20u30 brengt de ElaN Filmclub in The Roxy Theatre de allereerste publieke vertoning in België van THE BIG SICK. De film komt in de zalen op 9 augustus en is in andere landen al héél goed onthaald door publiek en pers.
Het waargebeurde liefdesverhaal van stand-up comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw Na een one-night stand zijn de New Yorkse Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele (…) Het hele nieuwsbericht

521 kinderen geboren in 2016

Donderdag 27 juli 2017
In de loop van 2016 zijn er in Beringen 521 kinderen geboren. Per duizend inwoners geeft dat 11,46 geboorten. Dit geboortecijfer ligt voor Beringen hoger dan het Limburgs- (9,54) en Vlaams gemiddelde (10,16).

Groeten uit Costa Rica

Donderdag 27 juli 2017
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit Costa RicaZoomNiels Volders stuurde ons deze foto uit Costa Rica. Hij geniet daar van de mooie natuur in Midden-Amerika.

Nieuwe bvba: Medgun

Donderdag 27 juli 2017
Medgun: dat is de naam van de bvba die door Medet Günebakan uit Beverlo en Mehmet Barskanmay uit Koersel werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van kebabzaken en pizzaria's, de aan- en verkoop van kleding, slopingswerken van gebouwen en het plaatsen van centrale verwarming. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Koolmijnlaan in Beringen.

Smiley (74)

Donderdag 27 juli 2017
Beringen - Smiley (74)ZoomEen lachend kabouterhuisje in Beringen. (Foto: Jos Neys)

Geboorten in kansarme gezinnen

Donderdag 27 juli 2017
Het aantal geboorten in kansarme gezinnen lag vorig jaar in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten het laagst in Meeuwen-Gruitrode en het hoogst in Heusden-Zolder. In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lommel en Tongeren  lag het aantal geboorten in kansarme gezinnen boven het Limburgse gemiddelde.
Het percentage geboorten in kansarme gezinnen in Beringen bedroeg 15,52, in Hamont-Achel 11,26 procent, in Hechtel-Eksel 12,80 procent, in Houthalen-Helchteren 14,36 procent, in Heusden-Zolder 21,81 procent,  in Lommel 14,13 procent, in Meeuwen-Gruitrode 1,85 procent, in Neerpelt 7,06 procent, in Overpelt 8,40 procent, in Peer 6,15 procent en in Tongeren 17,15 procent.
Het Limburgse gemiddelde bedroeg 13,78 procent, het Vlaamse gemiddelde 12,82 procent.

Groeten uit Beringen

Donderdag 27 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit BeringenZoomWaar ben jij deze zomer op vakantie? Laat het ons weten. Stuur een foto naar beringen[!]internetgazet.be of een kaartje naar Internetgazet, Zwanenbergstraat 2A b001 3583 Beringen
(foto: Jos Neys)
Beringen - 360° foto Lodewijkpleintje BeringenZoomWe kregen een 360° foto binnen van het Lodewijkpleintje in Beringen. Klik hier voor de foto. (Foto ingestuurd door W&S Photo 360)

Geld voor gevangenis

Woensdag 26 juli 2017
De regering maakt de nodige kredieten vrij voor de bouw van een gevangenis op het militair kwartier Reigersvliet in Leopoldsburg. De bouwwerken starten in 2019 en zouden in 2023 voltooid zijn. De strafinrichting zal werk bieden aan zo'n 300 personen.

Wat hebben wij brave wolken

Woensdag 26 juli 2017
Er valt af en toe wel eens regen uit, en sneeuw in de winter, en soms kan het er daarboven erg aan toe gaan, maar in het algemeen hebben we hier nog brave wolken boven ons. In Amerika is het andere koek. We hebben met open mond zitten kijken naar de time-lapse die orkaanjager Mike Oblinski maakte nadat hij gedurende drie maanden orkanen had nagejaagd doorheen 10 staten, over een afstand van zowat 45.000 km. De video kwam vandaag online. Kijk even mee en huiver
Vorig jaar brak voor het eerst op grote schaal het usutu-virus uit in België. Intussen wordt gevreesd voor een nieuwe uitbraak. Merels zijn het voornaamste slachtoffer van dit door muggen doorgegeven virus en een remedie is er nog niet. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden en zieke dieren binnen te brengen. Meer info

Georgette Pluckers overleden

Woensdag 26 juli 2017
Beringen - Georgette Pluckers overledenGisteren is Georgette Pluckers overleden, de echtgenote van Jan Lavreysen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid topt groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

392 bijkomende sociale woningen

Woensdag 26 juli 2017
Op vier jaar tijd zijn er in de elf gemeenten die Internetgazet bestrijkt 392 sociale woningen bijgekomen. Het aantal steeg van 5.722 in 2013 tot 6.114 nu. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
In Beringen kwamen er 90 bij en zijn er nu 1.325. In Hamont-Achel ging het aantal van 291 naar 296. In Hechtel-Eksel zijn er 181. Dat zijn er drie minder dan vier jaar geleden. In Heusden-Zolder steeg het aantal van 842 naar 870. In (…) Het hele nieuwsbericht

Win je eigen kasteel!

Woensdag 26 juli 2017
Beringen - Win je eigen kasteel!ZoomIn de bib van Beringen staat er een groot, wit pop-up kasteel om in te kruipen maar ook om in te kleuren! Rep je naar de bib, kleur een stukje van dit kasteel in en maak kans om dit reuzegroot kasteel te winnen! Voor kinderen tot en met 6 jaar. Kleuren kan nog tot 31 augustus.

Wolken en nog eens wolken

Dinsdag 25 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Wolken en nog eens wolkenZoomHet weer zit in een dipje. We zullen moeten wachten tot het weekend op wat beter weer maar ondertussen kon Gust Ischen wel deze foto maken van de wolken boven Beringen.

Smiley (73)

Dinsdag 25 juli 2017
Beringen - Smiley (73)ZoomVandaag gezien in Overpelt-Fabriek...

Dieven raken niet binnen

Dinsdag 25 juli 2017
Beringen - Dieven raken niet binnenOnbekenden poogden gisterenavond binnen te dringen in een pand aan de Schansvijverstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

IJsjes smullen

Dinsdag 25 juli 2017
Beringen - IJsjes smullenZoomEen stralende zon en een lekker ijsje, meer heb je niet nodig voor stralende kindergezichtjes. Onze fotografen Eddy en Patrick trokken afgelopen weekend op ijsjesjacht in Beringen.
Bekijk hier het fotoalbum. 

Zomerhit voor Peter Luts

Dinsdag 25 juli 2017
Showbizz
Beringen - Zomerhit voor Peter LutsZoomElke artiest hoopt op een dikke zomerhit en met Sunshine, de nieuwste singel van Peter Luts samen met de Duitse zanger Duane Harden, lukt dat vrij aardig. Met een zomers aanstekelijk deuntje is het de perfecte zomerhit. Sunshine is bezig aan een internationale carrière.
Van 2007 tot 2017 is de capaciteit van de assistentiewoningen in de elf gemeenten die door Internetgazet bestreken worden uitgebreid van 333 naar 905. In Hechtel-Eksel is er nog geen enkele assistentiewoning. In Beringen steeg de capaciteit van 73 naar 129, in Hamont-Achel van 39 tot 64, in Heusden-Zolder van 40 naar 215, in Houthalen-Helchteren van 24 naar 101, in Lommel van 40 naar 60, in Meeuwen-Gruitrode van 0 naar 20, in Neerpelt van 32 naar 64, in Overpelt van 24 naar 57, in Peer van 30 naar 55 én in Tongeren van 31 naar 140.

Eindeloze spoorweg

Maandag 24 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Eindeloze spoorwegZoomOnze fotograaf Jos Neys trok ook deze avond naar buiten op zoek naar een mooie foto.

Na regen komt zonneschijn

Maandag 24 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Na regen komt zonneschijnZoomHet hevig onweer van deze namiddag was al snel voorbij en de zon kwam terug tegen de avond. En dat zorgde voor mooie taferelen bij zonsondergang.

Margriet Hoydonckx overleden

Maandag 24 juli 2017
Beringen - Margriet Hoydonckx overledenGisteren is Margriet Hoydonckx overleden, de weduwe van Jules Verlinden. Zij was 93 jaar. De  uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake  waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Goldfox walst over TML

Maandag 24 juli 2017
Showbizz
Beringen - Goldfox walst over TMLZoomHet was weer een fijn weekend op Tomorrowland en verschillende Beringse dj's mochten spelen op de heilige grond van TML. Zo ook Kristof Claes, beter gekend als Goldfox. Geniet nog even mee.

926 bijkomende plaatsen in WZC

Maandag 24 juli 2017
In de woonzorgcentra (WZC) in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn er in tien jaar tijd 926 plaatsen bijgekomen. In Beringen verhoogde de capaciteit van 2007 tot 2017 van 319 tot 468, in Hamont-Achel van 182 tot 199, in Hechtel-Eksel van 0 tot 90, in Heusden-Zolder van 162 tot 379, in Houthalen-Helchteren van 110 tot 176, in Lommel van 217 tot 272, in Meeuwen-Gruitrode van 0 tot 132, in Neerpelt van 98 tot 143, in Overpelt van 75 tot 120, in Peer bleef het aantal hetzelfde (145) én in Tongeren ging de capaciteit van 298 naar 408.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 juli 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomElke week geven we lezers de kans om een dvd - soms is het een boek - te winnen. Ze moeten dan alleen de plezierigste tekst insturen voor het lege tekstballonnetje op de cartoon die door Stijn Lodewijks wordt aangeleverd. In dit geval gaat het om iemand die aan de pechverhelpingsdienst uitlegt waarom zijn wagen in panne staat.
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien bent u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 23 juli 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet was Joke Triki! Ze had een originele invalshoek voor ons (half)lege tekstballonnetje. De meeste inzenders hielden het er op dat de jongeman niet naar het festival mocht omdat hij een t-shirt met een smiley droeg. En iemand vond dat onze hoofdpersoon zo mager was dat hij door de mazen van het veiligheidsnet zou glippen... We hebben gelukkig lezers met veel fantasie!
Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Gouden bruiloft Godelieve en LaurentZoomVandaag was het 50 jaar geleden dat Godelieve Vermeerbergen en Laurent Vanhees in het huwelijk traden en ze werden dan ook ontvangen in de raadzaal van het oude stadhuis van Beringen voor een receptie n.a.v. hun gouden jubileum. Gefeliciteerd!
Godelieve is grootgebracht in Zwartberg, vader Franciscus was er mijnwerker en moeder Blondina deed het huishouden. Het gezin Vanhees woonde vroeger in de Blijkstraat. Vader Cyrille was bediende en moeder Virginie deed het huishouden. Godelieve en Laurent (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Godelieve en LaurentGouden bruiloft Godelieve en Laurent
Gouden bruiloft Godelieve en LaurentGouden bruiloft Godelieve en Laurent
Zoom

Jetteke Vanheyst overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Beringen - Jetteke Vanheyst overledenGisteren is Jetteke Vanheyst overleden, de weduwe van Henri Keunen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 4 augustus (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag 3 augustus (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Ida Christiaens overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Beringen - Ida Christiaens overledenGisteren is Ida Christiaens overleden, de weduwe van Hubert Bergans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 29 juli (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen.  Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Jef Bensch overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Beringen - Jef Bensch overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Jef Bensch overleden, de weduwnaar van Ida Zels. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Defilé voor nationale feestdag

Zaterdag 22 juli 2017
Beringen - Defilé voor nationale feestdagZoomGisteren werd in Brussel het jaarlijks defilé georganiseerd naar aanleiding van de nationale feestdag. Deze brandweerwagen uit onze zone Zuid-West Limburg mocht meerijden. In het defilé ook verschillende militairen, gekazerneerd in Leopoldsburg. En de koning en de koningin zagen dat het goed was.
Defilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdag
Defilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdag
Defilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdagDefilé voor nationale feestdag
Zoom

Als de verte wenkt

Zaterdag 22 juli 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Als de verte wenktZoomGekleurde woorden van Edtih op een foto van Lambert.

De botvink

Zaterdag 22 juli 2017
Beringen - De botvinkZoomEen botvink heeft ongeveer de grootte van een mus, ongeveer 15 cm, en weegt zo’n 20 gr. Ze heeft een dubbele witte vleugelband en witbruine staartpennen. De mannetjesvink - zoals op bijgaande foto - is makkelijk te herkennen aan de blauwgrijze kop en de roodbruine wangen. Een botvink vliegt golvend door de lucht. Ze komt talrijk voor en wordt aangetroffen in bossen, zowel loof- en naaldbossen als gemengde bossen. Ook in parken en tuinen en langs wegen in boomgaarden vindt men ze terug. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Op bivak in Opoeteren

Zaterdag 22 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - Op bivak in OpoeterenZoomEen foto uit het archief van Citévolk Spreekt met de gidsen uit Beringen-Mijn op bivak in 1971. Heb jij nog een mooi kampfoto uit de oude doos? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be!

Paal dorp groeit

Zaterdag 22 juli 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal dorp groeitZoomHet is niet de eerste keer dat we in deze rubriek Paal dorp tonen. Het centrum heeft de laatste jaren een grondige metamorfose ondergaan door de appartementsbouw.

Sterke bevolkingstoename

Vrijdag 21 juli 2017
De stad Beringen telt 4.173 inwoners meer dan tien jaar geleden. De stad telt nu 45.701 inwoners, in 2007 waren er dat 41.531.

Bozani failliet verklaard

Vrijdag 21 juli 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Bozani met zetel aan de Brugstraat in Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 19 augustus worden ingediend.

Groeten uit Koersel

Vrijdag 21 juli 2017
Beringen - Groeten uit KoerselZoomWie stuurt er nog vakantiekaartjes? Een traditie die haast is verloren gegaan. Ben je op vakantie? Stuur ons gerust een kaartje of foto. Internetgazet Beringen, Zwanenbergstraat 2A B1 3583 Beringen of beringen[!]internetgazet.be
Het is maar dat je 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.

39 procent gebouwen van na 1981

Donderdag 20 juli 2017
Van alle gebouwen in Beringen is 39,3 procent opgetrokken na 1981 18 procent dateert uit de jaren 1971-1981, 11,5 procent uit de periode 1962-1970, 18,5 procent uit de jaren 1946-1961. 12,4 procent van de gebouwen dateert van voor 1946.
Kampjournaal
Beringen - Groeten uit Sainte-Marie-sur-SemoisZoomDe Scouts en Gidsen uit Tervant genieten van hun kamp in de Ardennen. Hun kampdagboek kan je lezen op Paalonline.
Het is maar dat je 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).

Dreigend onweer

Woensdag 19 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Dreigend onweerZoomEen onweer trok deze namiddag rakelings over Beringen. Gust Ischen kon de dreiging mooi vastleggen.
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 

Onweer boven Beringen

Woensdag 19 juli 2017
Beringen - Onweer boven Beringen14u: Op dit moment trekt er een onweer over Beringen. Via deze link kan je het aantal bliksems mooi volgen!
Beringen - Rudy Clarck zingt op bewonersfeest OcuraZoomOnlangs vond het jaarlijks bewonersfeest in woonzorgcentrum Ocura Beringen-Mijn plaats. Normaal zou Lia Linda komen optreden, maar omdat zij ziek is had haar manager voor een goede vervanger gezorgd: Rudy Clarck. "We waren aangenaam verrast door zijn warme stem en zijn zomerse liedjes. De bewoners hebben meegezongen en gedanst, ze hebben er duidelijk van genoten. Dank aan iedereen die deze namiddag heeft helpen doen slagen", zegt Benny Vints nog.
Rudy Clarck zingt op bewonersfeest OcuraRudy Clarck zingt op bewonersfeest Ocura
Rudy Clarck zingt op bewonersfeest OcuraRudy Clarck zingt op bewonersfeest Ocura
Zoom
Beringen - Spambericht: LIDL niet betrokkenZoomEr zijn via Whatsapp- en Facebook-berichten in omloop waarin gevraagd wordt deel te nemen aan een win-actie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250.
Dit is een spambericht en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig.
"Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken", laat de keten weten.

Kennismaking met PVDA Beringen

Woensdag 19 juli 2017
Beringen - Kennismaking met PVDA BeringenBij de volgende verkiezingen zal ook PVDA in Beringen opkomen met een lijst. Om de partij voor te stellen zijn er twee kennismakingsdagen.
"Wil jij onze partij nog beter leren kennen of heb je vragen? Kom dan zeker naar onze kennismakingsavonden op dinsdag 22 en 29 augustus. Wij starten telkens om 19.00 uur in zaal "Het Bureel" van OC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Paal", zegt Irfan Oztas.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar irfan.oztas[!]gmail.com met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer. Graag voor dinsdag 15 augustus.
Tijdens het tweede trimester van dit jaar is de gemiddelde woningprijs in onze provincie gedaald met 5 procent. Appartementen werden gemiddeld 1,6 procent goedkoper. Er werd ook minder vastgoed verhandeld, zo'n 4 procent. Dat heeft onder meer te maken met de duurder geworden leningen.
Beringen - 'Beauty of the Beast', met Limburgse kunstZoomWat hebben kunstenaars toch met beesten? Nog tot 15 oktober kan je in Hingene (Bornem) de tentoonstelling Beauty Of The Beast bezoeken (enkel op zon- én feestdagen, van 13u tot 18u). De expo, verspreid in en rond de vele kamertjes van het kasteel d’Ursel, kan best beschreven worden als een rariteitenkabinet, gaande van prachtige klassieke schilderijen uit het depot van het Antwerpse KMSK (waarop poezen, honden, koeien of exotische vogels lustig figureren) tot absurde (…) Het hele nieuwsbericht
'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst
Zoom

3.586 jobaanbiedingen

Dinsdag 18 juli 2017
Op de website van de VDAB staan momenteel in het totaal 3.586 jobaanbiedingen voor de tien gemeenten die door Internetgazet bestreken worden: Beringen (509), Hamont-Achel (205), Hechtel-Eksel (60), Houthalen-Helchteren (305), Lommel (837), Meeuwen-Gruitrode (136), Neerpelt (210), Overpelt (630), Peer (260) en Tongeren (434).

'Digitale Wachtkamer' gehackt

Dinsdag 18 juli 2017
Wie met zijn huisarts afspraken maakt via de website "Digitale Wachtkamer" kan beter zijn paswoord aanpassen. VTM-Nieuws meldde vanavond dat een hacker er in geslaagd is om de gegevens van zowat een half miljoen patiënten in zijn bezit te krijgen. Hij of zij heeft daarop van de zaakvoerder van het Neerpeltse bedrijf Dot-It, dat de site beheert, een losgeld van 42 bitcoins gevraagd in ruil voor zijn stilzwijgen. De zaakvoerder heeft klacht ingediend bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

23 procent jonger dan 20 jaar

Dinsdag 18 juli 2017
Van de 45.704 inwoners van Beringen zijn er 10.515 (23 procent) jonger dan 20 jaar. 24.513 inwoners (53,6 procent) behoren tot de leeftijdscategorie 20-59 jaar. 10.676 inwoners (23,4 procent) zijn 60 jaar of ouder.

Meelberg kermis

Dinsdag 18 juli 2017
Op 21-22 en 23 juli gaat aan café P’Ilske op de Beverlosesteenweg Meelberg-kermis door. De kermis werd de afgelopen jaren terug leven ingeblazen door de vorige uitbater van het café. Nu zetten Ilse en Patrick die traditie verder.
Naast de opgestelde kermisattracties staan er nog andere activiteiten op het programma. Op vrijdag 21 juli is er vanaf 19.30 uur een zettersprijskamp. Deelnemen kost € 4. Op zaterdag 22 juli gaat er om 21 uur een muzikaal optreden door van Hans Duval & Patrick Stoop. Op zondag 23 juli kan men karaoke zingen vanaf 15 uur.

Opening HCPartyfood

Maandag 17 juli 2017
Beringen - Opening HCPartyfoodZoomChretien Leus en Heidi Kumpen uit Koersel hebben vandaag hun foodtruck uitgetest. Ze willen met HCPartyfood inspelen op de hype van foodtrucks en gaan met hun oldtimer allerlei feesten en evenementen opfleuren. (Patrick Cosemans)
Opening HCPartyfoodOpening HCPartyfood
Zoom

Win een dvd - of een boek!

Zondag 16 juli 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomOp het festival Tomorrrowland in Boom worden de kandidaat-bezoekers door de politie gescreend - en als het een beetje tegenzit, kunnen ze geen toegangsticket krijgen. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Waarom werd de toegang aan deze teleurgestelde festivalganger geweigerd?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt ze wel uitgekozen als de beste! Wel graag ook uw postadres vermelden. Het moést maar eens lukken...
De stad Beringen registreerde vorig jaar 521 geboortes en 314 overlijdens. Er waren 1.860 inwijkingen en 1.577 uitwijkingen. (Bron: Dienst Demografie Algemene Directie Statistiek).

En wie won de dvd?

Zondag 16 juli 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze vond een originele repliek voor de man die betrapt werd toen hij zijn hond in het bos wilde achterlaten, vastgebonden aan een boom. Een schande dat sommige mensen dat met hun huisdier uithalen.
Maar het was een goed gevonden repliek. Hilda krijgt deze week de dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Kaarsjesprocessie aan Koersels KapellekeZoomOp maandag 14 augustus 2017 is iedereen welkom om deel te nemen aan de kaarsjesprocessie aan het Koersels kapelletje.  "We vertrekken om 20.30 uur met een kaarsje in de hand (gratis te verkrijgen) en wandelen al biddend in een cirkel van 100 meter rond de kapel. We houden 5 keer halte voor een bezinning over Maria, de moeder van Jezus. Iedereen is welkom", zegt Benny Janssen. Meer info bij pastoor Benny: 011/96.73.79
Uit gegevens van de Studiedienst van de Vlaamse Regering blijkt dat 6.528 inwoners van Beringen genieten van het voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat is 14,5 procent van de bevolking. Het gaat om 2.747 mannen en 3.781 vrouwen.
Het voorkeurtarief in de ziekteverzekering heeft als bedoeling de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor mensen met een laag inkomen. Zo worden raadplegingen, geneesmiddelen, ziekenhuisopnames,... voor personen met een voorkeurtarief in de ziekteverzekering goedkoper.

Rosa Vandenbergh overleden

Zaterdag 15 juli 2017
Beringen - Rosa Vandenbergh overledenGisteren is Rosa Vandenbergh overleden, de weduwe van Jos Bouwens. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.
Chretien Leus en Heidi Kumpen, beiden uit Koersel, hebben de vennootschap onder firma (VOF) HCPartyfood, afgekort HCP, opgericht met zetel aan de Gildestraat in Koersel. De vennootschap heeft tot doel het uitbaten van een foodtruck met het oog op het verschaffen van hapjes en drank op feesten en evenementen.

58 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 juli 2017
In Beringen staan 10 sociale woningen leeg, in Houthalen-Helchteren 15, in Lommel 7, in Neerpelt 9, in Overpelt 1 en in Tongeren 16. In Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer staat er geen enkele sociale woning leeg. De cijfers slaan op 2017 en zijn afkomstig van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

Vlaggengroet

Zaterdag 15 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - VlaggengroetZoomHet is zomer en de tijd van de kampen. We kregen nog deze oude foto van de Scouts van Beringen-Mijn die in 1980 de vlaggengroet brengen op kamp.

Alden Biesen

Zaterdag 15 juli 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Alden BiesenZoomDeze foto is genomen in Alden Biesen en inspireerde Edith tot volgende tekst.

Roodborstje

Zaterdag 15 juli 2017
Beringen - RoodborstjeZoomWordt ook wel roodborst genoemd en is een zangvogel uit de familie vliegenvangers. Hij of zij waagt zich dicht bij huizen vooral in de winter. Het vogeltje is 12,5 tot 14 cm. Het komt als broedvogeltje talrijk voor in grote tuinen, parken en bossen. Het is een vrij gedrongen vogeltje en zowel het mannetje als het vrouwtje hebben een opvallende bruin-rode tot oranje keel. De staart is roodbruin, de rug bruin en de buik is licht gekleurd. Als voedsel eten ze voornamelijk op de grond levende insecten ( vooral kevers ) en slakken, wormen en spinnen. In de winter is het ook vaak te zien op voedertafels. Het kan fluiten als geen ander en is een plezier om er zittend naar te luisteren.

Doorsnee inkomen verschilt

Vrijdag 14 juli 2017
Het doorsnee inkomen verschilt per gemeente. Volgens de meest recente cijfers bedraagt het in Beringen 23.864 euro. In Hamont-Achel is het 23.055 euro, in Hechtel-Eksel 24.885 euro, in Houthalen-Helchteren 23.187 euro. Het doorsnee inkomen in Lommel bedraagt 24.180 euro, in Meeuwen-Gruitrode 24.753 euro, in Neerpelt 24.506 euro en in Overpelt 24.436 euro. Het doorsnee inkomen in Peer bedraagt 24.625 euro, in Tongeren 22.792 euro.

Koen Meekers overleden

Vrijdag 14 juli 2017
Beringen - Koen Meekers overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Koen Meekers overleden, de partner van Ann Liesenborgs. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
 

Gratis TVL-reis voor Hannelore

Vrijdag 14 juli 2017
Maak dat mee!
Beringen - Gratis TVL-reis voor HanneloreZoomHannelore Keustermans uit Paal is de winnaar van de TVL-wedstrijd en mag gratis mee op de volgende TVL-reis. Samen met nog 315 reizigers en presentator Rudi Moesen mag ze mee naar Bulgarije. (foto TVL)

Kleurenspel

Donderdag 13 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - KleurenspelZoomOnze fotograaf Jos Neys trok vandaag richting Albertkanaal en kon in Tervant deze prachtige opname maken.

129 inwoners trekken leefloon

Donderdag 13 juli 2017
In 2016 genoten 129 inwoners van Beringen een leefloon. Het ging om 48 mannen en 81 vrouwen. 39,5 procent van de leefloners zat in de leeftijdscategorie 25-44 jaar.

Freddy Baerts overleden

Donderdag 13 juli 2017
Beringen - Freddy Baerts overledenVandaag is Freddy Baerts overleden, de echtgenoot van Annie Gybels. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Kolenspoor vroeger en nu

Donderdag 13 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - Kolenspoor vroeger en nuZoomBegin 20ste eeuw bracht de steenkoolontginning welvaart in Beringen, al gauw werd de steenkool het zwarte goud genoemd. Intussen is de industriële activiteit vergane glorie en krijgen de verschillende deelzones van de mijncite een herbestemming.
Het rijk bewaarde mijnpatrimonium van Beringen werd na de sluiting van de mijnen geklasseerd waaronder ook het kolenspoor. Om de steenkool te verschepen werd destijds een dubbel spoor aangelegd tussen Beringen-Mijn en het Albertkanaal.
Ruim 23 (…) Het hele nieuwsbericht

8.372 p.v.'s voor te snel rijden

Donderdag 13 juli 2017
Beringen - 8.372 p.v.'s voor te snel rijdenDe politie heeft in Beringen in 2016 155.465 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Tijdens 417 controlemomenten werden 8372 wagens op de bon geslingerd. In de Meelbergstraat, Everselstraat, Tervantstraat, Gaston Oomslaan en de Lochtemanweg was het overtredingspercentage meer dan 20%. 15% van de voertuigen reden te snel in de Reservorenstraat, Kapelanijstraat, Dopheidestraat en de Havenlaan.

Meer gebruikers dienstencheques

Woensdag 12 juli 2017
In de tien gemeenten waarover Internetgazet verslag uitbrengt is het aantal gebruikers van dienstencheques vorig jaar toegenomen. In Beringen zijn er nu 3.558 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497 in Hechtel-Eksel 1.191, in Houthalen-Helchteren 1.936. In Lommel maken 2.977 personen gebruik van dienstencheques, in Meeuwen-Gruitrode 1.219, in Neerpelt 1.878 en in Overpelt 1.643. In Peer zijn er 1.568 gebruikers, in Tongeren 3.218.
In Beringen kwamen er vorig jaar 117 gebruikers bij, in Hamont-Achel 64, in Hechtel-Eksel 71, in Houthalen-Hechteren 23, in Lommel 143, in Meeuwen-Gruitrode 91, in Neerpelt 45, in Overpelt 113, in Peer 89 en in Tongeren 77.

880 meer alleenwonenden

Woensdag 12 juli 2017
In tien jaar tijd is het aantal alleenwonenden in Beringen toegenomen met 880. Momenteel telt de gemeente volgens de meest recente cijfers van het Rijksregister 4.156 alleenwonenden.

360° foto De Watersnip

Woensdag 12 juli 2017
Beringen - 360° foto De WatersnipZoomKijk via deze link binnen bij natuurcentrum De Watersnip in Koersel. (ingezonden door W&S Photos 360°)
In Beringen waren er vorig jaar 341 sterfgevallen, in Hamont-Achel 161 en in Hechtel-Eksel 85. Houthalen-Helchteren registreerde 229 sterfgevallen, Lommel 256, Meeuwen-Gruitrode 100. Het aantal sterfgevallen in Neerpelt bedroeg 139, in Overpelt 116, in Peer 112 en in Tongeren 333.
Nieuws van de redactie
Beringen - Internetgazet Beringen over kaap van 300.000We hebben ook goed nieuws uit eigen huis. De Internetgazet Beringen rondde afgelopen maand de kaap van 300.000 bezoekers. 100.000 bezoekers komen rechtstreeks op onze website terecht en meer dan 200.000 bezoekers komen via sociale media zoals Facebook en Twitter binnen op onze website. Daarnaast scoort onze aparte facebookpagina ook nog eens goed. Bedankt aan al de lezers, bedankt aan de verenigingen die ons nieuws toezenden en bedankt ook aan de vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn om foto's te maken.

Nieuwe vennootschap: RSR-Baute

Dinsdag 11 juli 2017
Sven Baute en Wendy Teunkens, beiden uit Koersel, hebben de gewone commanditaire vennootschap RSR-Baute opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat in Koersel. De vennootschap heeft onder meer tot doel de uitbating van eetgelegenheden met beperkte bediening, markt- en straathandel en het organiseren van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.
Kampjournaal
Beringen - Scouts en Gidsen Tervant goed aangekomenZoom"Het kamp is eindelijk van start gegaan! De gidsen, verkenners en jins zijn zondag goed aangekomen met de fiets. De welpen, kabouters, jonggidsen en jongverkenners zijn gisteren op de bus gestapt richting kampterrein. Ondertussen is iedereen goed geïnstalleerd en helemaal klaar om er een geweldig kamp van te maken", laten de Scouts en Gidsen Tervant weten.
Je kunt hun perikelen volgen via Paalonline.

Veel plezier op kamp

Dinsdag 11 juli 2017
Kampjournaal
Beringen - Veel plezier op kampZoomDe eerste dag van het kamp in Hamont-Achel van de Scouts en Gidsen van Beringen-Centrum was een groot succes. De ouderen bouwden het kamp op en de kleinste konden al genieten van deze waterglijbaan.

Vrienden van het Poetsbureau

Dinsdag 11 juli 2017
De coöperatieve vennootschap Lyval uit Oostende en Jo Mellemans en Elly Huysmans, beiden uit Beringen hebben de vzw Vrienden van het Poetsbureau opgericht met zetel aan de Lummenseweg in Beringen.Tot het doel van de vereniging behoren onder meer vrijwilligerswerk op festivals en andere evenementen, liefdadigheidswerk en activiteiten met sociaal oogmerk.

Nieuwe vennootschap: Vigor

Dinsdag 11 juli 2017
Jo Mellemans en Elly Huysmans, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap Vigor opgericht met zetel aan de Lummenseweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle mogelijke advies en/of dienstenfuncties op het vlak van algemeen bedrijfsbeheer, organisatie en planning, budgettaire en financiële aangelegenheden, commerciële en promotionele activiteiten, marketing en integrale kwaliteitszorg.
In Beringen waren op 1 januari 2017 2.120 inwoners 80 jaar of ouder. 292 inwoners waren 90 jaar of ouder. De cijfers zijn afkomstig van de Algemene Directie Statistiek.

360° foto Koersels Kapelleke

Dinsdag 11 juli 2017
Beringen - 360° foto Koersels KapellekeZoomVia deze link kan je het bedevaartsoord Het Koersels Kapelleke bekijken in 360°. (ingezonden W&S Photos 360°)
Beringen - Stadsdiensten gesloten op 11 juliOmwille van de Vlaamse feestdag op 11 juli zijn de diensten van OCMW en Stad morgen gesloten. De dienst Toerisme is wel open.

Marie Louise Vuegen overleden

Maandag 10 juli 2017
Beringen - Marie Louise Vuegen overledenVandaag is Marie Louise Vuegen overleden, de echtgenote van Jules Verbeeck. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tessenderlo-Centrum.
Maak dat mee!
Beringen - Yasmine en Rutger al likkend getrouwdZoomAfgelopen vrijdag was radiozender JOE met hun bekende ijskar te gast in Beringen. De luisteraars vonden al snel de weg naar de markt in Beringen. Zo ook Yasmine en Rutger want stapten die dag in het huwelijksbootje en was er beter om het huwelijk extra in te zegenen door samen een ijsje te likken! (foto:JOE)

Kasia Cieslak overleden

Maandag 10 juli 2017
Beringen - Kasia Cieslak overledenZaterdag is Kasia Cieslak overleden, de echtgenote van Nico Houtmeyers. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Maurice Aerts overleden

Maandag 10 juli 2017
Beringen - Maurice Aerts overledenZaterdag is Maurice Aerts overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Wouters. Hij was 80 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

De vlinders van Robert

Maandag 10 juli 2017
Puur natuur
Beringen - De vlinders van RobertZoomRobert Leyssens uit Beverlo is gekend dichter en lid van de heemkundige kring in Beverlo. Daarnaast is hij een groot liefhebber van vlinders. Vooral in de omgeving van de Zwarte beek in Stal gaat hij graag vlinders spotten en fotograferen. Zopas kon hij de kleine parelmoervlinder vastleggen. Deze is zeer zeldzaam geworden in Vlaanderen en staat dan ook op de rode lijst aangeduid als bijzonder kwetsbaar. De foto onderaan is de Atalanta, één van de meest voorkomende vlinders in de (…) Het hele nieuwsbericht
De vlinders van Robert
Zoom
Beringen - Chiro Korbeek-Lo op trektocht in PaalZoomChiro Hiperlie uit Korbeek-Lo mocht tijdens hun tweedaagse trektocht de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Palenaren ervaren. Vanuit hun kampplaats in Ham ging de groep op tweedaagse trektocht. Gepakt en gezakt kwamen ze na een dagje wandelen in Paal terecht. Hier moesten ze een slaapplaats zoeken. Dankzij een telefoontje van André Caubergs kon de bende terecht in kleuterschool Hand in Hand.
Lees het hele verhaal en bekijk nog meer foto's op Paalonline.

Zomerse zondagavond

Zondag 9 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zomerse zondagavondZoomDe komende dagen wordt het iets minder goed weer dan het afgelopen weekend. Gust Ischen kan alvast in Beringen nog deze mooie zonsondergang fotograferen.

Wie wint de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomHet komt vaak voor: mensen willen op vakantie, maar dan is daar dat huisdier dat ze liever niet meenemen. En dus laten ze het achter in het bos, of langs de kant van de weg, al dan niet vastgemaakt aan een boom. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Wat zegt de man die bij zulke praktijk betrapt is? Mail vóór zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u wel de dvd van de week!

Wie won de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Hij mag een dezer de dvd in zijn brievenbus verwachten. Richard had volgens de jury de beste tekst voor het lege tekstballonnetje van cartoonist Stijn Lodewijks. Straks een nieuwe opgave!

Opening IJsjes De Schom

Zondag 9 juli 2017
Beringen - Opening IJsjes De SchomZoomDeborah Langmak opende in de Schomstraat in Koersel een ijsjeszaak. De Schom is open van woensdag tot en met zondag van 13u tot 21u. "En bij heel warm weer is de poort een half uurtje langer open", vertelt Deborah nog. (foto: Patrick Cosemans)
Beringen - Diamanten bruiloft Marietta en Jean.ZoomMarietta Caers en Jean Houtmeyers vierden gisteren hun diamanten bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door burgemeester Maurice Webers. Marietta werd geboren in 1939 en Jean in 1937. Ze leerden elkaar kennen op Looi kermis Ze huwden in 1957. Jean was mijnwerker tot hij na 18 jaar ondergrond op invalide pensioen ging. Marietta baatte van 1968 tot 1979 café ’t Hoekske uit aan het voormalige Sint-Anna ziekenhuis. Ze hebben 3 kinderen 2 zonen en 1 dochter, 5 kleinkinderen en 1 (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten bruiloft Marietta en Jean.Diamanten bruiloft Marietta en Jean.
Zoom
Beringen - Gouden Bruiloft Maria en GeorgesZoomMaria Haselaars en Georges Schaeken vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door schepen Thomas Vints. Maria geboren in Koersel in 1948 en Georges eveneens geboren te Koersel in 1946. Ze leerden elkaar kennen op Heusden Kermis. Ze trouwden op 17 juni 1967 in Koersel voor de ambtenaar van de burgerlijke stand burgemeester Marcel Vints, grootvader van Thomas. In oktober 1971 vestigden ze zich in hun eigen woning in de Albert I laan waar ze nog steeds wonen. George liep (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden Bruiloft Maria en GeorgesGouden Bruiloft Maria en GeorgesGouden Bruiloft Maria en Georges
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft Frieda en AlfonsZoomFrieda Jaspers en Alfons Deferme vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door schepen Thomas Vints. Frieda geboren te Zonhoven in 1944 en Alfons geboren te Koersel in 1944. Ze leerden elkaar kennen op het trouw feest van Alfons zijn zus en de broer van Frieda. Ze huwden in 1967 in Zonhoven en woonden er 5 jaar. In 1972 verhuisden ze naar hun eigen woonst in de Witteweg te Koersel waar de jubilarissen nog steeds wonen .Alfons begon te werken na zijn studies in de (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Frieda en AlfonsGouden bruiloft Frieda en AlfonsGouden bruiloft Frieda en Alfons
Zoom

Met veel vuur

Zondag 9 juli 2017
Beringen - Met veel vuurZoomVandaag viert Jerney Kaagman haar 70ste verjaardag. Als zangeres van Earth & Fire stond zij ongetwijfeld voor het vuur in de groepsnaam. In de jaren zeventig had de Nederlandse band tal van hits, ‘Seasons’ was de eerste. Voor mooie herinneringen of een ontdekking als je in de seventies nog niet was geboren, is er maar één adres: de Jukeboxkalender. Die is overigens vanaf morgen even met vakantie!
In tien jaar tijd zijn er in Beringen 2.495 woongelegenheden bijgekomen. In 2006 waren er 16.157, in 2016 18.652. De cijfers zijn afkomstig van de databank van de, provincie Limburg.

Nieuwe bvba: Smak

Zaterdag 8 juli 2017
Michaël en Arnold Kempeneers, beiden uit Schaarbeek, en Sylvia Kempeneers uit Luik hebben de bvba Smak opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven, projectmanagement, procesoptimalisatie en organisatieontwikkeling.

Opening Venus 7 in Beverlo

Zaterdag 8 juli 2017
Beringen - Opening Venus 7 in BeverloZoomIn Beverlo opende Torun Mustafa zijn zevende zaak. "Vandaar ook de naam Venus 7. Ik opende twintig jaar geleden in Tessenderlo mijn eerste kebabzaak, Venus 1", vertelt Mustafa trots. Daarna kwamen er stelselmatig zaken bij o.a. in Heusden-Zolder en Koersel. "We gaan er prat op dat we proper en vriendelijk zijn", zegt Mustafa. (Patrick Knuyt)
Opening Venus 7 in BeverloOpening Venus 7 in Beverlo
Zoom

De Boomklever

Zaterdag 8 juli 2017
Beringen - De BoomkleverZoomDe boomklever heeft een lengte van 10 tot 20 cm. De bovenzijde en bovenkop zijn blauwgrijs, de onderzijde is isabelkleurig met roodbruine flanken. De boomklever klimt en daalt schoksgewijs langs de boomstam zonder op zijn staart te steunen.
Biotoop: Licht loof- en gemengd bos met ondergroei vooral met oude en hoge bomen. Voedsel: Insecten, zaden, noten, vruchten, graan en bessen. Harde noten zet hij tussen tussen het boomschors vast en hamert ze van bovenaf stuk. Hij legt ook voorraden aan.

Madeleine Vervoort overleden

Zaterdag 8 juli 2017
Beringen - Madeleine Vervoort overledenIn WZC Corsala in Koersel overleed woensdag Madeleine Vervoort, de weduwe van Jean Lemoine. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Berg-Tongeren. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beringen-Mijn.

De andere Johnnie

Zaterdag 8 juli 2017
Beringen - De andere JohnnieZoomOp deze dag in 1924 werd Johnnie Johnson geboren. Lees hier hoe deze jazz- en bluespianist een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van rock-‘n-roll en aan de basis lag van het succes van Chuck Berry.

De barakjes aan de put

Zaterdag 8 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - De barakjes aan de putZoomAfgelopen week kon je lezen hoe bij de Avonturenberg terug een putbarakje werd geopend. Voor ons rubriek 'uit de oude doos' de perfecte gelegenheid om deze foto nog eens te tonen.

De lossing

Zaterdag 8 juli 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De lossingZoomEen drukke bedrijvigheid heerst er niet meer in de voormalige kolenhaven. Je kunt nu wel turen over de oude haven via een uitkijkpost op het einde van het recent aangelegde Kolenspoor dat vertrekt aan be-MINE richting het Albertkanaal in Tervant. 

Hartslag van de tijd

Zaterdag 8 juli 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Hartslag van de tijdZoomElke zaterdag krijg je van ons een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Op vakantie in Peru

Vrijdag 7 juli 2017
Vakantiefoto
Beringen - Op vakantie in PeruZoomWilly Vancluysen beleefde een fijne vakantie in Peru. Gisteren toonden we u al een eerste foto. Vandaag het vervolg. U herkent ongetwijfeld de Incastad Machu Picchu. Onderaan een meisje in typische klederdracht en de precolumbiaanse zoutpannen van Maras. Stuur ook uw vakantiefoto naar beringen[!]internetgazet.be, zo kunnen we meegenieten van de wondere wereld.
Op vakantie in PeruOp vakantie in Peru
Zoom
De Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg voert momenteel 13 onderzoeken naar cybercriminaliteit. Het parket Limburg heeft een CyberTaskforce opgericht om beter gewapend te zijn tegen de internetcriminelen. Straks komt er ook een Internetrecherche.

Love is in the air

Donderdag 6 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Love is in the airZoomHet is zomer en dan spelen de hormonen nogal eens vaker op bij mens en dier...(foto: Jos Neys)

Vakantie in Peru

Donderdag 6 juli 2017
Vakantiefoto
Beringen - Vakantie in PeruZoomWilly Vancluysen stuurde ons enkele mooie vakantiefoto's. Vandaag een eerste zeer kleurrijke foto. "Deze is van de inwoners van de Oeros eilanden, de drijvende eilanden op het Titicacameer met 3812 meter het hoogst bevaarbare meer ter wereld", zegt Willy.
Beringen[!]internetgazet voor je mooiste vakantiefoto.

Beringen - Paal zet bouwverlof feestend inZoomHet is al jaren een traditie dat het bouwverlof ingezet wordt met een pintje. In Paal centrum kan je daarom op vrijdag 7 juli al voor de 9de keer terecht voor Paal Swingt met dit jaar optredens en animatie in De Stam, Il Mondo, Oud Kaffeeke en 't Centrum.

Vzw Palfit Paal opgericht

Woensdag 5 juli 2017
Kris De Clerck en Sylvia Tureluren, beiden uit Beringen, Marina Vandezande uit Paal, Sarah Jambon uit Oostham en Ellen Jambon uit Koersel hebben de vzw Palfit Paal opgericht met zetel aan de Kortebergstraat in Beringen. De vereniging zal zich inlaten met de diverse disciplines binnen de gymnastiek en de dans in de ruimste betekenis.

Aantal woninginbraken gedaald

Woensdag 5 juli 2017
Vorig jaar is het aantal woninginbraken in Limburg gedaald met 12,6 procent. In de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant bedroeg de daling meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie.

Test seveso-sirenes Beringen

Woensdag 5 juli 2017
Beringen - Test seveso-sirenes BeringenOp donderdag 6 juli, tussen 11.45 uur en 13.15 uur, voert het Crisiscentrum (FOD Binnenlandse Zaken) een geluidstest uit van het sirenenetwerk.

Anna Huybrechts overleden

Dinsdag 4 juli 2017
Beringen - Anna Huybrechts overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Anna Huybrechts overleden, de echtgenote van Jean Weyens. Zij was 86 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 'De Vloot' in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).
In Beringen bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 16.745 euro. In Hamont-Achel is dat 15.879 euro, in Hechtel-Eksel 17.447 euro, in Houthalen-Helchteren 16.477. In Lommel bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.466 euro, in Meeuwen-Gruitrode 17.586 euro, in Neerpelt 18.351 euro. In Overpelt is dat 17.215 euro, in Peer 17.516 euro en in Tongeren 18.324 euro. In Limburg bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.850 euro. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Lucie Celeghin overleden

Dinsdag 4 juli 2017
Beringen - Lucie Celeghin overledenLucie Celeghin is overleden, de weduwe van Tony Pazzaia. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Op zomerkamp

Dinsdag 4 juli 2017
Uit de oude doos
Beringen - Op zomerkampZoomDe tijd van de kampen is weer aangebroken. Ben jij op kamp in Beringen? Laat het ons weten, en we maken met plezier een fotoverslag van uw kamp hier. Ga jij als Beringse groep op kamp? Stuur ons gerust een verslag met foto's naar beringen[!]internetgazet.be

Op vakantie in Noorwegen

Dinsdag 4 juli 2017
Vakantiefoto
Beringen - Op vakantie in NoorwegenZoomMieke en Stefaan gingen in mei op vakantie in Preikestolen, Lysefjord Noorwegen. Mooi! Stuur uw vakantiefoto naar beringen[!]internetgazet.be

Kleuren en lijnen

Maandag 3 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Kleuren  en lijnenZoomFotografie kan soms simpel zijn: een mooie combinatie van kleuren en lijnen zorgt voor een mooi resultaat. Foto: Jos Neys.
De werkloosheid in Limburg is vorige maand gedaald met 11 procent in vergelijking met een jaar geleden. De daling is het grootst in onze provincie. Dat zegt de VDAB. Limburg telt momenteel zo'n 26.000 werkzoekenden.

Op vakantie in Zwitserland

Maandag 3 juli 2017
Beringen - Op vakantie in ZwitserlandZoomDe jaarlijkse vakantiereis van dit jaar bracht de groepen 55+ Eversel en Okra Koersel samen met ACV50+ Houthalen-Helchteren naar het Intersoc hotel ‘Koningin Fabiola’ te Leysin in Zwitserland. Een tiendaagse vakantie waar 56 deelnemers genoten hebben van een hete zomerse verlofperiode. Naast een keuze aan wandelingen zijn er excursies geweest naar Gruyères, de chocoladefabriek in Broc, Château-d’Oex, Lausanne met bezoek aan het Olympisch museum, Vevey, Montreux en een (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemen in de berm

Zondag 2 juli 2017
Vandaag gezien
Beringen - Bloemen in de bermZoomGust Ischen maakte deze avond een wandeling en spotte een aantal mooie bloemen in de berm.
Bloemen in de bermBloemen in de berm
Zoom

Opening putbarakske

Zondag 2 juli 2017
Beringen - Opening putbarakskeZoomVoor veel ex-mijnwerkers en bewoners van Beringen-Mijn zal dit barakje veel herinneringen bovenhalen. Aan de Avonturenberg kan je deze zomer ijs, snoep, frisdrank en cervela verkrijgen in een replica van de oud putbarakje.

U17 Red Dragons

Zondag 2 juli 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - U17 Red DragonsZoomOnze U17 Red Dragons poseren nog even in de vertrekhal in Zaventem bij hun vertrek naar het EK volleybal in Turkije. Wij wensen de Beringse Joran Verbruggen van Stalvoc en zijn ploegmaten heel veel succes!

Kolenwasserij in de kijker

Zondag 2 juli 2017
Beringen - Kolenwasserij in de kijkerZoomOp het aquarelsalon in Alden-Biesen hangt een werk dat de bijzondere aandacht trok van onze medewerker Lambert Reynders. Het is gemaakt door de Antwerpse kunstenaar Xavier Wolfs op de site van be-Mine. De scheur in het werk verwijst misschien wel naar de ontmanteling van de deel van de kolenwasserijen.
De expo is nog te bezichtigen tot eind augustus.
Kolenwasserij in de kijkerKolenwasserij in de kijkerKolenwasserij in de kijker
Zoom
Beringen - Heropening Proxy Delhaize BeringenZoomIn het centrum van Beringen heropende na een renovatie de Proxy Delhaize. "Wij hebben de hele winkel heringericht waarbij we terug een open slagerij hebben. Ook onze broodafdeling is uitgebreid. Daarnaast hebben we nog meer wijnen en ook de versafdeling biedt meer keuze", vertelt zaakvoerder Pascal Kasprzak.
Beringen - Gouden Bruiloft Germaine en JozefZoomGermaine Wellens en Jozef Vankrunckelsven (Jos in de volksmond) vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door burgemeester Maurice Webers. Germaine werd geboren in Meerhout in 1944 en Jos in Olmen in 1943. Ze leerden elkaar kennen in de Rodeo in Vorst Laakdaal. Ze huwden in 1967 in Meerhout. Germaine werkte daar in een naaifabriek en Jos was rijkswachter. In 1971 verhuisden ze naar de rijkswachtkazerne in Beringen waar ze 2 jaar woonden. Jos bleef actief in Beringen bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden Bruiloft Germaine en JozefGouden Bruiloft Germaine en Jozef
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft Gerda en AntoonZoomGerda Van der Velden en Antoon Hendrickx vierden gisteren hun gouden bruiloft. In het stadhuis werden ze ontvangen door burgemeester Maurice Webers. Gerda werd geboren in Berchem op 10 mei 1948. Antoon (Tony genoemd in de volksmond) werd geboren te Heusden op 2 januari 1943. Ze leerde elkaar kennen op een dansfeest in Mol op 19 december 1964. Ze huwden op 17 juni 1967 in Borgerhout. Tony was eerst werkzaam bij Daf nadien was hij beroepsmilitair. In 1977 begon hij te werken als technieker bij de NMBS tot (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Gerda en AntoonGouden bruiloft Gerda en Antoon
Zoom
Ploeg in de kijker
Beringen - Okra Paal wint Limburgs kubbtornooiZoomOkra Paal won in Kleine Brogel het Limburgs Okra Kubbtornooi. Proficiat Herman, Staf en Jos voor jullie knappe prestatie om de 1ste plaats in de wacht te slepen.

Win een dvd (of een boek)

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Win een dvd (of een boek)ZoomStijn Lodewijks is terug van weggeweest, en daarom zijn we blij dat we weer een cartoon kunnen plaatsen waarop u een tekstballonnetje kunt invullen. Wat zegt de leerling als hij binnenkomt met zijn eindeschooljaarscadeautje voor de leraar?
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en dan hoort u tijdens het weekend of u gewonnen hebt!

Jos Aerts overleden

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Jos Aerts overledenOp 20 juni overleed Jos Aerts, de echtgenoot van Leonie Vanroy. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funererarium in Koersel.

Maria Huysmans overleden

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Maria Huysmans overledenVandaag is Maria Huysmans overleden, de weduwe van Jef Ghys. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Vakantiefoto
Beringen - IJsland, prachtig plekje voor fotografenZoomOnze medewerker en fotograaf Eddy Cehic is net terug van fotovakantie in IJsland. Hij bezorgde ons deze foto's en dat is meteen een goede start voor onze zomerrubriek 'vakantiefoto'. Stuur ook uw vakantiefoto naar ons via beringen[!]internetgazet.be
IJsland, prachtig plekje voor fotografenIJsland, prachtig plekje voor fotografen
Zoom
De Limburgse economie doet het goed, stelt VOKA. De export is nog steeds de sterkhouder van de Limburgse economie. Ook de bouwsector doet het goed. Toerisme zit op een gelijkaardig niveau als in dezelfde periode een jaar geleden. De werkloosheid blijft ruim 10 procent onder het niveau van een jaar geleden.

Gezellig wijkfeest Acacialaan

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Gezellig wijkfeest AcacialaanZoomIn de Acacialaan in Paal organiseerde de buurt voor de eerste keer een Summer Night Live. Met optredens van Clone en The Milkman zat de sfeer er goed in. Vandaag wordt er nog een barbecue georganiseerd.
Gezellig wijkfeest AcacialaanGezellig wijkfeest Acacialaan
Zoom

Femma zwemt

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Femma zwemtZoomWekelijks gaat een groepje Femmaleden van Stal zwemmen in 'Sportoase' Beringen. Met de grote vakantie voor de deur werd de zwemreeks feestelijk afgesloten met 'een gebak op maat' (zwemvijver)/taart, koffie/thee. Het was weeral een gezellig samenzijn. Het verantwoordelijke kernlid werd bedankt voor de organisatie van deze sportactiviteit. Op donderdag 14 september hervatten deze sportieve dames het wekelijks zwemmen. Goed bezig dames!
Femma zwemtFemma zwemt
Zoom

Poëzie op zaterdag

Zaterdag 1 juli 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Poëzie op zaterdagZoomElke zaterdag krijg je van ons enkele gekleurde woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Kleurrijke pimpelmees

Zaterdag 1 juli 2017
Beringen - Kleurrijke pimpelmeesZoomNa een korte onderbreking is onze natuurfotograaf terug met zijn wekelijkse rubriek. Jos zet de mooie kant van de natuur graag elke zaterdag in de kijker. Vandaag de pimpelmees. Volwassen pimpelmezen zijn ongeveer 12 cm groot en hebben een spanwijdte der vleugels van 17 tot 20 cm. Hun gewicht bedraagt ongeveer 12 tot 15 gram. Het verschil tussen een mannetje en een wijfje is bijna niet waar te nemen. In de seizoenen buiten de winter eten zij voornamelijk insecten en hun larven, spinnen, (…) Het hele nieuwsbericht

Paal centrum

Zaterdag 1 juli 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal centrumZoomDoor de jaren heen veranderde Paal centrum dikwijls van uitzicht. Zo werd recent nog het plein aangepast met meer groen. Een klein beetje zoals vroeger...
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen