Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Bogaerts Luc

Woensdag 28 februari 2018
Luc Bogaerts heeft de bvba Bogaerts Luc opgericht met zetel aan de Gaston Oomslaan in Beverlo. De bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro heeft tot doel het bestuur als zaakvoerder van een professionele notarisvennootschap.

Annie Mangelschots overleden

Woensdag 28 februari 2018
Beringen - Annie Mangelschots overledenVandaag is Annie Mangelschots overleden, de weduwe van Gilbert Everaert. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Beringen - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Blanca Reynders overleden

Woensdag 28 februari 2018
Beringen - Blanca Reynders overledenGisteren is Blanca Reynders overleden, de weduwe van Louis Huysmans. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Koudste nacht van het jaar

Woensdag 28 februari 2018
Beringen - Koudste nacht van het jaarZoomHet was afgelopen nacht de koudste van deze winter, tot nu toe. Op de vliegbasis van Kleine-Brogel is -10,4° gemeten. In Ukkel werd het -8,3° en in Elsenborn -17°. In Beringen was het deze ochtend om 7u nog -7°. (foto: Hans Put)

Jef Meeus overleden

Woensdag 28 februari 2018
Beringen - Jef Meeus overledenIn WZC Prinsenhof in Stal-Koersel is op 21 februari Jef Meeus overleden, de echtgenoot van Tine Suekers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Oostham.

Augusta Jacobs overleden

Woensdag 28 februari 2018
Beringen - Augusta Jacobs overledenOp 23 februari overleed de uit Beringen afkomstige Augusta Jacobs, de weduwe van Herman Seron. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.15 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Madeleine Belen overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Madeleine Belen overledenZaterdag is Madeleine Belen overleden, de weduwe van Theo Truyens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Beringen-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Project 'Naar de Kern' van Beringen

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Project 'Naar de Kern' van BeringenZoomDe stad Beringen werkt samen met Unizo en de Provincie Limburg aan het project 'Naar de kern'. Provincie Limburg en UNIZO bieden met het wetenschappelijk onderbouwde imagineering een uniek traject aan om te komen tot een vernieuwde bedrijvige kern in Beringen.

Yvonne Swerts overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Yvonne Swerts overleden
Vandaag is Yvonne Swerts overleden, de weduwe van Victor Beukenberghs. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: Perelli

Dinsdag 27 februari 2018
Jelle Perelli en Steffie Mardulier, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap Algemene Bouwwerken Perelli opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerkerij en meubelmakerij, ontwerpen en inrichten van interieurs en het plaatsen van wand- en vloerbekleding.

Nieuwe bvba: Lievesoens & Goossens

Dinsdag 27 februari 2018
Valérie Lievesoens uit Tessenderlo en Kizzy Goossens uit Paal hebben de bvba Lievesoens & Goossens opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Het gaat om een advocatenkantoor.

Maria Vogels overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Maria Vogels overledenVandaag is Maria Vogels overleden, de weduwe van Eduard Pauwels. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Het vriest dat het kraakt

Dinsdag 27 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Het vriest dat het kraaktZoomWe moeten u natuurlijk niet vertellen dat het flink koud is. Een wandeling aan de Paalse Plas levert alvast mooie beelden op van deze winterprik. (foto: Hans Put)

Heropening fietscafé Paalse Plas

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Heropening fietscafé Paalse PlasZoomNa de brand van vorige maand gaat het fietscafé aan de Paalse Plas dit weekend terug open. En dat gebeurt vrijdagavond met een speciale dinner & dance met winterbarbecue. Die start om 18u30, hiervoor moet je wel reserveren. Iedereen mag vanaf 22u komen meedansen. Uitbater Steven Jans en Toerisme Beringen zijn verheugd dat het fietscafé na een grondige opknapbeurt nu terug open kan. Door de brand was het precies één maand gesloten.


Laat je fiets gratis registreren

Dinsdag 27 februari 2018
Beringen - Laat je fiets gratis registrerenOp maandag 5 maart kan je uw fiets gratis laten registreren op de stedelijke werkplaatsen. Maak een afspraak via T 011 42 24 26 of werkplaatsen[!] beringen.be. Breng zeker je identiteitskaart mee

Jeanne Gils overleden

Maandag 26 februari 2018
Beringen - Jeanne Gils overledenOp 21 februari is in Beringen Jeanne Gils overleden, de weduwe van Vital Thijs. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genendijk-Ham.

Verboden te schaatsen!

Maandag 26 februari 2018
Beringen - Verboden te schaatsen!ZoomMet nog enkele vriesnachten in het vooruitzicht en de Winterspelen nog vers in het geheugen komen wellicht de schaatskriebels weer boven. Om veiligheidsredenen is het echter verboden om te schaatsen op de Paalse Plas en op de plonsvijver van het recreatieoord in Koersel.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Betje Beyens overleden

Maandag 26 februari 2018
Beringen - Betje Beyens overledenOp 22 februari is in Beringen Betje Beyens overleden, de echtgenoot van Olga Moonen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmomennt: dinsdag (20-20.30 uur).

Opening Délice Lunch

Maandag 26 februari 2018
Beringen - Opening Délice LunchZoomCarmen Beyrus uit Paal, gekend van haar traiteurzaak Vlaamse Kost, opende gisteren een tweede zaak. Délice Lunch brengt originele en trendy lunchgerechten in het hartje van Diest. Je kan er gezellig zitten of afhalen. Adres: Felix Moonsstraat 16.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Garagebrand in Beverlo

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Garagebrand in BeverloAan de Eygenweg in Beverlo is deze namiddag een garage van een woning uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse en er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselKoersel lag technisch zeker niet onder op het harde veld dat vlotte combinaties tegenwerkte waardoor er praktisch geen kansen werden geschapen. Beide ploegen namen om beurten het initiatief maar dwongen slechts corners af. Keeper Frederix diende wel 2 keer na mekaar in te grijpen (32’) en een schot van Yusuf Eren scheerde de paal (76’).Toen onze keeper ver uitgelopen kwam om een bal weg te trappen, glipte Aabbou onverwacht (valse bots?) voorbij Steven en zadelde Koersel op met een kater: 1-0 (84’). (Jan Luts)

Diefstal in Kruidvat

Zondag 25 februari 2018
In het Kruidvat aan de Hoogstraat werd een vrouw met kind op diefstal betrapt. Dat gebeurde vrijdagnamiddag, zo is vanavond bekend geworden.

Twee gewonden in Koersel

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Twee gewonden in Koersel
Op het kruispunt van de Pastorijstraat en de Leliestraat in Koersel botsten rond middernacht twee auto's. Daarbij raakten K.H. (32) uit Beringen en U.R. (33) uit Maasmechelen gewond.

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Verlies voor Flandria Paal en KoerselFlandria Paal is vandaag, zij het nipt, gaan verliezen bij FC Anadol. Uitslag: 1-0. Flandria staat vijftiende met 21 punten uit 23 wedstrijden. Weerstand Koersel verloor met 1-0 bij Bree-Beek en staat elfde in de stand met 28 punten uit 23 wedstrijden. Turkse FC verloor met 0-1 van St. Elen en staat achtste met 32 punten uit 22 matchen.

Stal Sport verliest van Meeuwen

Zondag 25 februari 2018
Beringen - Stal Sport verliest van MeeuwenZoomHet was een zwakke wedstrijd tussen Stal Sport en Meeuwen. De bijtende kou zorgde ervoor dat het veld er niet zo schitterend bij lag. En dat resulteerde in een wedstrijd waar de toeschouwers zich niet konden aan opwarmen. Het was wel duidelijk dat Meeuwen hoger geklasseerd stond dan de thuisploeg, want in de eerste helft waren de bezoekers dreigender dan de gastheren. In de 7de minuut kwam er een eerste schot op doel, maar thuisdoelman Plees pakte gemakkelijk. In de 12 de minuut was hij toch geklopt, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Grootouderdag bij kinderdagverblijf BambiZoomKinderdagverblijf Bambi in Paal organiseerde een fijne grootouderdag. De grootouders waren allemaal even trots op hun kleine oogappel en die werden uiteraard zoals grootouders dat doen, flink verwend. (Jaak Geboers)
Grootouderdag bij kinderdagverblijf BambiGrootouderdag bij kinderdagverblijf BambiGrootouderdag bij kinderdagverblijf Bambi
Zoom

be-MINE inspireert

Zondag 25 februari 2018
Beringen - be-MINE inspireertZoomWe krijgen regelmatig mooie foto's van lezers binnen, genomen op de site van be-MINE. Ook onze medewerker Gust Ischen trok de afgelopen avonden naar be-MINE en kon er een reeks prachtige foto's maken. Het koude maar zonnige winterweer zorgt elke dag voor prachtige zonsop- en ondergangen.
be-MINE inspireertbe-MINE inspireert
be-MINE inspireertbe-MINE inspireert
Zoom

KVK Beringen verslaat Bregel

Zaterdag 24 februari 2018
Beringen - KVK Beringen verslaat BregelKVK Beringen is vanavond bij Bregel gaan winnen met 0-4 en staat vijfde in de stand met 32 punten uit 22 matchen. Tervant werd geklopt door KFC Hamont 99 met 2-4. In de stand staat Tervant twaalde met 23 punten uit 23 wedstrijden. Stal verloor met 0-1 van KSK Meeuwen en staat zevende in de stand met 32 punten uit 22 matchen.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel Terkoest verslagen met 11-9. Koersel staat negende in de stand. United Beverlo won met 1-9 in Wellen en blijft aan de leiding.

Dansende kraaien boven Tervant

Zaterdag 24 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Dansende kraaien boven TervantZoomEen mooie zonsondergang aan het Albertkanaal in Tervant met in de lucht een zwerm kraaien op zoek naar hun slaapplaats.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe bvba: Lazunora

Zaterdag 24 februari 2018
Hamdi Kahraman uit Beverlo heeft de bvba Lazunora opgericht met zetel aan de Zuidstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drank- en eetgelegenheden.
Showbizz
Beringen - Fabrizo vertelt geheimen uit Temptation IslandZoomFabrizio is deze week de gast van blogster Céline Schraepen. Twee Beringse showbizzsterren onder elkaar dus!

Nog altijd mooi wandelweer

Zaterdag 24 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Nog altijd mooi wandelweerZoomDe vrieskou en de zon zijn een perfecte combinatie voor een mooie wandeling. Hans Put was deze ochtend al vroeg uit de veren voor een wandeling op de terril.

En toen was het sprookje uit

Zaterdag 24 februari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - En toen was het sprookje uitZoomVandaag ook weer enkele mooie gekleurde woorden!

De Nieuwe Boulevard

Zaterdag 24 februari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De Nieuwe BoulevardZoomDe Nieuwe Boulevard lezen we op de oude postkaart. De tramlijn is al lang verdwenen en Paal kreeg al een paar keer een herinrichting. Een dorp is altijd in beweging, zoals je vandaag weer goed kunt zien.

Baltisch Kamp

Zaterdag 24 februari 2018
Uit de oude doos
Beringen - Baltisch KampZoomVandaag een luchtfoto van het Baltisch Kamp waar we nog de oude barakken zien terwijl de cité in Stal in opbouw is.

Botsing op Koerselsesteenweg

Vrijdag 23 februari 2018
Deze namiddag raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Koerselsesteenweg. Daarbij werd één persoon gewond.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Inbraken in appartementen

Vrijdag 23 februari 2018
Beringen - Inbraken in appartementenZowel in de Sint-Jozefsstraat als in de Langvoortstraat is gisterenavond ingebroken in een appartement. Telkens raakten de dieven binnen via een schuifraam. Op beide plaatsen is geld gestolen. Mogelijk zijn de inbraken het werk van dezelfde daders.
Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Mol of Hamont.

Nieuwe bvba: STK Technieken

Vrijdag 23 februari 2018
Anke Stok uit Kortenaken heeft de bvba STK Technieken opgericht met zetel aan de Paalsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management-activiteiten en het ondernemen in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: TIM

Donderdag 22 februari 2018
Taner Vaid uit Paal en Inanch Osman uit Schaarbeek hebben de vennootschap onder firma TIM opgericht met zetel aan de Diestersesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en plaatsen van houten vensterluiken, grondwerken, rioleringswerken en draineringswerken.

André Gilis overleden

Donderdag 22 februari 2018
Beringen - André Gilis overledenVandaag is André Gilis overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 2 maart (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal.

Zonsondergang in Beringen

Donderdag 22 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang in BeringenZoomDeze ochtend kon onze medewerker Hans Put al een mooie zonsopgang fotograferen. Deze avond maakte Gust Ischen deze foto.

Vic Bormans overleden

Donderdag 22 februari 2018
Beringen - Vic Bormans overledenVandaag is Vic Bormans overleden, de echtgenoot van Martha Oeyen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: E.S. Houtbouw

Donderdag 22 februari 2018
Eric Snoekx en Kristel Ribus, beiden uit Paal, hebben de vennootschap onder firma E.S. Houtbouw opgericht met zetel aan de Nieuwe Erven in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling voor de woningbouw, het bouwen van huizen en residentiële gebouwen en het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden.

Louisa Put overleden

Donderdag 22 februari 2018
Beringen - Louisa Put overleden
Gisteren overleed Louisa Put, de weduwe van Cyrille Laeremans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Voorleesuurtje Beringse bib

Donderdag 22 februari 2018
Beringen - Voorleesuurtje Beringse bibZoomGisteren las Marcel weer een spannend verhaal voor in de bib van Beringen. Het maandelijks voorleesuurtje is een vaste waarde in de bibliotheek. Na het voorlezen, kunnen de kinderen nog knutselen in het thema van het boek. Het volgend voorleesuurtjes is op woensdag 28 maart.

Mooi wandel- en fotografieweer

Donderdag 22 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandel- en fotografieweerZoomDe komende dagen is het mooi zonnig en koud weer. Ideaal om foto's te maken van zonsop- of ondergang. Pak je stapschoenen en maak een mooie wandeling. Stuur je foto gerust naar beringen[!]internetgazet.be
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Lezing met Peter Decuypere

Woensdag 21 februari 2018
Vrijdag 23 februari kan je in Club 9 in Koersel naar een lezing met
Peter Decuypere. Dat is de founding father van de wereldvermaarde technomerken ‘I love Techno’ en ‘Fuse’. Tijdens deze lezing toont Peter op een synthetische manier wat events echt succesvol maakt. Daarmee neemt hij je mee van Woodstock tot Tomorrowland en nog een stuk verder tot in de gamewereld van League of Legends. Peter brengt een methode die inspirerend is voor iedereen die events en fuiven organiseert. (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Claes overleden

Woensdag 21 februari 2018
Beringen - Paula Claes overledenVandaag is in Heusden-Zolder de uit Koersel afkomstige Paula Claes overleden, de echtgenote van Sus Swerts. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos waarna begroeting in het funerarium in Koersel.

Opening Belisol Paal

Woensdag 21 februari 2018
Beringen - Opening Belisol PaalZoomAan de Paalsesteenweg 266 opende Belisol een vijfde Limburgse vestiging. De specialist in ramen en deuren koos voor Beringen als locatie om zo een betere dekking te hebben binnen onze provincie. Zaakvoerders Jan Martens en Ivan Dilissen en adviseur Mark Vandebrouck ontvangen je graag in hun nieuwe showroom.
Info via 011/ 96.66.25 of deze website.

Koffiestop in de bibliotheek en SAC

Woensdag 21 februari 2018
Beringen - Koffiestop in de bibliotheek en SACZoomDe bibliotheek van Beringen organiseert ook dit jaar weer een koffiestop in het kader van Broederlijk Delen. Je bent er welkom voor een (h)eerlijke kop koffie tussen 10u en 19u. Ook in het SAC kan je koffie drinken ten voordele van boeren in Oeganda.
Meer info via www.broederlijkdelen.be.

Vertragingen op Lijn 15

Woensdag 21 februari 2018
Beringen - Vertragingen op Lijn 15ZoomBij werken door Infrabel is een kabel geraakt op de spoorlijn L15. Die kabel regelde de overwegen. Hierdoor waren er deze ochtend kleine vertragingen van 5' tussen Beringen en Heusden-Zolder. De situatie is ondertussen terug opgelost.

Heropening kebabzaak Ali Baba

Woensdag 21 februari 2018
Beringen - Heropening kebabzaak Ali BabaZoomDe vaste klanten van Ali Baba in Beringen-Mijn hebben hun fastfood even moeten missen. De zaak kreeg een grondige renovatie. Ali Baba is één van de oudste kebabzaken in Beringen. Osman Hamarat en zijn team verwelkomen je graag terug op de hoek van de Koolmijnlaan en de Beverlosesteenweg.

Frans Luts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Beringen - Frans Luts overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Frans Luts overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Beets. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Godelieve Meelberghs overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Beringen - Godelieve Meelberghs overledenVandaag is Godelieve Meelberghs overleden, de weduwe van René Coun. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Weg met elektriciteitskast

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Weg met elektriciteitskastDieven gingen in een huis in aanbouw aan het Buchtenpad aan de haal met een elektriciteitskast. In een woning aan het Gouden Jubileumplein zijn juwelen gestolen.

Denise Vanhooren overleden

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Denise Vanhooren overledenVandaag is Denise Vanhooren overleden, de weduwe van Eugeen Verachtert. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fanny Claes overleden

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Fanny Claes overledenZaterdag is Fanny Claes overleden, de weduwe van Maurice Laeremans. Zij was 91 jaar. Het  afscheid vindt in intieme, kring plaats.  Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van  Stal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Els Risbourg overleden

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Els Risbourg overledenZaterdag is Els Risbourg overleden, de echtgenote van Harry Gebruers. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Carnaval in Ocura

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Carnaval in OcuraZoomIn woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn werd afgelopen week ook deftig carnaval gevierd. De cliënten van 'Zorg op Maat' waren allemaal mooi verkleed, zelfs het personeel, de mantelzorgers en de vrijwilligers. Ze hebben veel gedanst , gezongen en gelachen. En zo hoort dat bij carnaval! (Benny Vints)
Carnaval in OcuraCarnaval in OcuraCarnaval in Ocura
Zoom

Opening Heliac Studio

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Opening Heliac StudioZoomDJ en producer Peter Luts stelt zijn muziekstudio voortaan ook open voor andere projecten zoals mixing of voice recording of producing. De Heliac studio werd al opgericht door Peter in 1997 maar was bedoeld voor zijn eigen projecten. Peter is gekend als producer van onder andere Lasgo, Ian Van Dahl en AnnaGrace. Hij scoorde zelf ook enkele hits en is nog altijd één van de top dj's in België. Meer info via deze link.

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Maandag 19 februari 2018
Beringen - Alaaf!  Alaaf!  Alaaf!Als je in deze tijd van het jaar met een carnavalsbril naar het leven kijkt, dan zie je onze samenleving in al haar meest kleurrijke facetten. Dat kan boeiende beelden opleveren. Maar schijn bedriegt, zelfs in deze carnavalsperiode. Als je die bril af zet, dan blijft het hallucinant om vast te stellen hoe vreemd en soms carnavalesk onze wereld dagelijks in elkaar geknutseld wordt. Het is hier op mijn toegemeten ruimte van de Internetgazet niet de bedoeling dat ik het journaal ga presenteren om alle schokkende, (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsondergang in Beringen

Zondag 18 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang in BeringenZoomEen mooie zonsondergang blijft een eeuwige inspiratie voor kunstenaars en fotografen. Gust Ischen maakt vandaag dit plaatje.

Kunstontbijt bij Marijke Henkens

Zondag 18 februari 2018
Beringen - Kunstontbijt bij Marijke HenkensZoomMarijke Henkens organiseerde vandaag een kunstontbijt bij haar thuis. Met gedichten van Paul Frison en muziek van cellist Bert Maesen konden de bezoekers kennismaken met deze drie artistieke creatievelingen. Marijke heeft in het voorjaar nog wat kunst in petto. Zondag 25 februari kan je nog een werk van haar zien bij de expo 21 Paalse Kunstenaars in galerij Bel-Art. En van 24 februari t.e.m. 4 maart loopt in GC Den Breughel in Haacht de Internationale Papierbiënnale waarvoor werk van Marijke geselecteerd is. Marijke neemt ook nog deel aan 'Kies… keurig in Diest' en de Kunstroute Beringen.

Kunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke Henkens
Zoom

Volle buit voor Stal Sport

Zondag 18 februari 2018
Met een fel vertimmerd elftal is Stal Sport er toch in geslaagd de volle buit mee te graaien bij Sporting Grote Heide. Hermans en Vanzeir geschorst, Nayaert en Trinidad gekwetst en Tips ziek ontbraken op het wedstrijdblad, maar hun vervangers lieten zien wat ze in hun mars hebben. Grote Heide nam de aanvangsminuten voor zijn rekening, maar veel gevaar leverde dat niet op. Wel kreeg Stal na 12 minuten een opdoffer toen Engin Ince geblesseerd het veld moest verlaten. In de heenwedstrijd was die nog (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: United wint in Genk

Zondag 18 februari 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo met 2-3 gewonnen bij ZVK A5 Genk. United Beverlo staat aan de leiding met acht punten voorsprong op Zutendaal. Koersel verloor met 6-3 in Leopoldsburg en staat na 18 wedstrijden negende in de stand met 21 punten.

Koersel verslaat Jeuk

Zondag 18 februari 2018
Beringen - Koersel verslaat JeukW. Koersel heeft met 1-0 gewonnen van Jeuk en staat elfde in de stand met 28 punten uit 22 wedstrijden. KVK Beringen speelde 2-2 gelijk tegen Hoepertingen. KVK Beringen staat tiende in de stand met 29 punten uit 21 matchen. Flandria Paal speelde thuis 0-0 gelijk tegen Achel VV en staat veertiende in de stand met 21 punten uit 22 matchen. Stal Sport won met 1-2 van Grote Heide.Stal staat zesde met 32 punten uit 21 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Italiaanse zangavond

Zondag 18 februari 2018
Beringen - Italiaanse zangavondZoomIn ACLI Beverlo werd gisterenavond een geslaagde zangavond georganiseerd. Bekijk het fotoverslag van Patrick Knuyt op facebook.

Miners winnen topper tegen Hasselt

Zondag 18 februari 2018
Beringen - Miners winnen topper tegen HasseltZoomVoor een talrijk opgekomen publiek met de leidersplaats als inzet namen de Miners de beste start 15-9 na Q1 In Q2 werd Hasselt onder de borden gedomineerd, hielden de Miners defensief alles dicht en stond er bijna een 20 pt kloof op,het bord , rust 35-17 In de tweede helft werd de voorsprong mooi behouden, tot Hasselt met een zone verdediging even twijfel bracht, Q3 53-39 maar ook hier vonden de Miners een oplossing voor en eindigden verdiend met een mooie 76-63 score

AC Tervant verliest in Eksel

Zaterdag 17 februari 2018
Beringen - AC Tervant verliest in EkselAC Tervant heeft vanavond met 1-0 verloren op het veld van Eksel A. In de stand staat Tervant twaalfde met 23 punten uit 22 wedstrijden.
Turkse FC verloor met 5-1 bij KSK Meeuwen en staat zesde in de stand met 32 punten uit 21 wedstrijden.

Albert Bijloos overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Beringen - Albert Bijloos overledenVandaag is Albert Bijloos overleden, de weduwnaar van Maria Van Erom. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Roza De Luca

Zaterdag 17 februari 2018
Beringen - Roza De LucaWoensdag is Roza De Luca overleden, de echtgenote van Antonio Sorrentino. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Morgenstond...

Zaterdag 17 februari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Morgenstond...ZoomElke zaterdag presenteert Edith Oeyen een gedicht op een foto van Lambert Reynders. Vandaag gaat het over de mooie ochtendstond.

Beverlo dorp

Zaterdag 17 februari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo dorpZoomVandaag nemen we je in deze rubriek je mee naar Beverlo. Heb jij nog oude foto's of postkaarten voor Gust? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Beringen FC - Anderlecht

Zaterdag 17 februari 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - Beringen FC - AnderlechtZoomDit weekend staat in de eerste voetbalklasse Sint-Truiden - Anderlecht op het programma. Maar 54 jaar geleden, op 23 februari 1964, ging Anderlecht op bezoek bij Beringen FC. De voetbalclub van Beringen was toen een van de paradepaardjes van de mijn. Beide ploegen speelden 3-3 gelijk. De match trok zo een 22.000 toeschouwers.
Met dank aan het Mijnmuseum.
Beringen FC - Anderlecht
Zoom

Jef Cleeren overleden

Donderdag 15 februari 2018
Beringen - Jef Cleeren overledenVandaag is Jef Cleeren overleden, de echtgenoot van Imelda Quintens. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Geld uit kassa gestolen

Donderdag 15 februari 2018
In het gokcenter aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel is geld uit de kassa gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ramble

Donderdag 15 februari 2018
Bram Leen uit Koersel en Jan Limet uit Berchem hebben de gewone commanditaire vennootschap Ramble opgericht met zetel aan de Vrevijverstraat in Koersel. Doel van de vennootschap: het uitvoeren van advies- en consultingopdrachten.

Lucie Kumbruck overleden

Donderdag 15 februari 2018
Beringen - Lucie Kumbruck overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Lucie Kumbruck overleden, de weduwe van Piet Kumpen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt maandag (9.15 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Irma Lucas overleden

Donderdag 15 februari 2018
Beringen - Irma Lucas overledenMaandag is Irma Lucas overleden, de echtgenote van Gerard Reynders. Zij was 77 jaar.  Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum en wordt gevolgd door de bijzetting van de urne in het columbarium van  de begraafplaats in Koersel.

Twee fietssters gewond

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Twee fietssters gewondOp de Koolmijnlaan botsten deze namiddag twee fietssters. Beiden raakten lichtgewond. De slachtoffers zijn uit Koersel en Beringen.

Toon Box overleden

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Toon Box overledenIn Korspel overleed gisteren Toon Box. Hij was 81 jaar en woonde eerder in Hechtel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel.

Groeten uit de Valentijnstraat

Woensdag 14 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Groeten uit de ValentijnstraatZoomOok dit jaar hebben de bewoners van de Valentijnstraat hun straat weer helemaal in het teken van de liefde versierd!
Groeten uit de ValentijnstraatGroeten uit de Valentijnstraat
Zoom

Goed voor 50 kussen!

Woensdag 14 februari 2018
Uit de oude doos
Beringen - Goed voor 50 kussen!ZoomHeb jij ooit een kaartje gestuurd bij Valentijn? Of heb je er nu eentje verstuurd? Wij wensen iedereen vandaag een fijne en liefdevolle Valentijn!

Valentijn met Edith

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Valentijn met EdithZoomOnze huisdichters Edith Oeyen presenteert vandaag een gedichtje over Valentijn. Zij selecteerde ook nog enkele gedichten van andere Beringse dichters. Een poëtische Valentijn!

Valentijn met Kristel

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Valentijn met KristelZoomKristel Dewaele uit Tervant heeft een geluksrecept voor Valentijn...

Valentijn met Koen

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Valentijn met KoenZoomKoen Sneyers bekijkt Valentijn op een speciale manier...

Valentijn met Jill

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Valentijn met JillZoomJill Bijloos uit Beverlo heeft het vandaag over verlangen...

Valentijn met Paul Frison

Woensdag 14 februari 2018
Beringen - Valentijn met Paul FrisonZoomDichter Paul toont op deze Valentijn zijn romantische kant.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Flandria Paal zonder trainer

Dinsdag 13 februari 2018
Beringen - Flandria Paal zonder trainerAndy Van Kets heeft vandaag besloten om te stoppen als hoofdtrainer van Flandria Paal met onmiddellijke ingang. En dit om persoonlijke redenen. Hij volgde in november Peter Vandebroek op. Het bestuur zal de komende dagen beraadslagen wie de taak zal overnemen.

Opening De Hoofdzaak

Dinsdag 13 februari 2018
Beringen - Opening De HoofdzaakZoomIn de Ward Schoutedenstraat in Beringen opende zopas kapsalon De Hoofdzaak. Chris Meyen en dochter Brit Claes ontvangen je samen met Serrin Yucel hartelijk. De zaak, voorheen Haarmode Chris, kreeg een volledige restyling.

File op E313 door ongeval

Dinsdag 13 februari 2018
Beringen - File op E313 door ongevalHet was vanavond aanschuiven geblazen op de E313 vanaf Tessenderlo na een ongeval met vijf voertuigen op het grondgebied van Beringen. Bij het ongeval viel een lichtgewonde. Ook vanaf Lummen was er een file.

Michiel Casters overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Beringen - Michiel Casters overledenGisteren is Michiel Casters overleden, de echtgenoot van Annette Stoffels. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Domme dief

Dinsdag 13 februari 2018
Beringen - Domme diefOp het betichtenbankje moest een man uit Beringen plaatsnemen. Hij had in een tankstation in Houthalen-Helchteren onder meer krasloten gestolen. De man kon geïdentificeerd worden nadat hij in hetzelfde tankstation 15 euro wou innen die hij met de krasloten gewonnen had. Het Openbaar Ministerie vorderde vier maanden cel tegen de man.De rechter beal een maatschappelijk onderzoek. In april wordt de zaak verder behandeld. (PG)

Nieuwe bvba: R.A.P. Construct

Dinsdag 13 februari 2018
De bvba R.A.P. Industries en Roald Aerts, beiden uit Paal, hebben de bvba R.A.P. Construct opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden en de bouw van funderingen.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Beringen - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.
Beringen - Infomarkt over Vallei van de Zwarte BeekZoomDe Vallei van de Zwarte Beek is als één van de meest waardevolle beekvalleien in Vlaanderen dé plaats bij uitstek om te wandelen. In het kader van het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek organiseert de Vlaamse Landmaatschappij, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, van 19 februari tot en met 20 maart een openbaar onderzoek. Wil je meer info over dit onderzoek. Kom dan naar de infomarkt in het bezoekerscentrum van de Watersnip op zaterdag 24 februari om 10u.

Botsing in Beringen-Mijn

Maandag 12 februari 2018
Beringen - Botsing in Beringen-MijnVanmorgen raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Truyers overleden

Maandag 12 februari 2018
Beringen - Jaak Truyers overledenOp 8 februari overleed in Lommel de uit Beverlo afkomstige Jaak Truyers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jefke Thys overleden

Maandag 12 februari 2018
Beringen - Jefke Thys overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Beverlo afkomstige Jefke Thys overleden, de weduwnaar van Josée Keyken. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Denie Arts overleden

Maandag 12 februari 2018
Beringen - Denie Arts overleden
Gisteren is Denie Arts overleden, de echtgenoot van José Leenaerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).
 
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Eetdag Okra Beringen-Noord

Zondag 11 februari 2018
Beringen - Eetdag Okra Beringen-NoordZoomEr werd gezweet en gepunt in de keuken van parochiecentrum De Schans in Beverlo voor de jaarlijkse eetdag van Okra Beringen-Noord. De zaal zat dan ook bomvol met sympathisanten die lekker smulden van verschillende gerechten. Meer foto's op onze facebookpagina.
Met een sterk gehavende ploeg en een keeper wiens vinger bij de eerste tussenkomst uit de kom ging, heeft de Weerstand niet meer kunnen doen dan zijn huid duur verkopen. De eerste keer dat Koersel gevaarlijk opdook voor doel, was prijs: Nico Claes was het snelst op de doorsteekpas van Berat Manus; bleef kalm en omspeelde de doelman: 0-1 (15’). Straffe ingreep van onze doelman (25’) om Quintiens af te remmen. In minuut 31 ramde hij een rechtstreekse corner van Van Geneugden (reeds 3 keer op die (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel verliest van Herk-de-Stad

Zondag 11 februari 2018
Beringen - Koersel verliest van Herk-de-StadWeerstand Koersel is vanmiddag met 2-1 gaan verliezen bij Herk-de-Stad FC. Koersel staat elfde in de stand met 25 punten uit 21 matchen. Stal Sport verloor ook: met 3-0 van Nevok Gruitrode. Stal staat achtste met 29 punten uit 20 wedstrijden. Flandria Paal verloor ook: tegen Lindel-Hoeven VV werd het 2-1. In de stand staat Flandria Paal twaalfde met 20 punten uit 20 wedstrijden. Turkse FC verloor met 3-2 van Lutlommel en staat zesde in de stand met 32 punten uit 20 matchen.

Zaalvoetbal: Koersel-Lummen 2-8

Zondag 11 februari 2018
In het zaalvoetbal heeft Koersel thuis met 2-8 verloren van Los Leones Lummen. Koersel staat achtste in de stand met 21 punten uit 17 wedstrijden.

Tervant speelt gelijk tegen Anadol

Zaterdag 10 februari 2018
Beringen - Tervant speelt gelijk tegen AnadolAC Tervant heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Anadol en staat tiende in de stand met 23 punten uit 21 wedstrijden. De wedstrijd tussen KVK Beringen en Melo Zonhoven werd uitgesteld.

Motorcross 't Fonteintje

Zaterdag 10 februari 2018
Uit de oude doos
Beringen - Motorcross 't FonteintjeZoomWe vonden op Youtube nog een mooi filmpje over een motorcrosswedstrijd aan het Koersels Kapelleke. Het werd gemaakt rond 1950 door Jef Cosemans met een 16mm camera.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Al dansend de vakantie in!

Zaterdag 10 februari 2018
Beringen - Al dansend de vakantie in!ZoomIn basisschool De Berk in Paal werd gisteren de vakantie ook goed ingezet met spelletjes en dansjes in het teken van carnaval. Dans je mee?

Move tegen pesten

Zaterdag 10 februari 2018
Beringen - Move tegen pestenZoomDe kinderen van de Beerring 2 deden gisteren ook mee met de Move tegen pesten en dansten het themaliedje van dit jaar gezongen door Tinne Oltmans.

Stoet Westakker Beverlo

Zaterdag 10 februari 2018
Beringen - Stoet Westakker BeverloZoomDe kinderen van basisschool Westakker stapten gisteren in stoet door de straten in de buurt.

Liefde en lente

Zaterdag 10 februari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Liefde en lenteZoomEdith laat zich vandaag inspireren op de komende lente en het komende Valentijnsfeest!

Steenweg Tessenderloo

Zaterdag 10 februari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg TessenderlooZoomDe Steenweg Tessenderloo is nu de Tessenderlose steenweg en ook daar is flink bijgebouwd net zoals in heel Paal dorp.

Zangeres Riana

Zaterdag 10 februari 2018
Uit de oude doos
Beringen - Zangeres RianaZoomHet is niet Rihanna maar een meisje uit onze streek. Riana was haar artiesten naam en met impressario in Beverlo. Weet jij meer? Beringen[!]internetgazet.be

Adrienne Beckers overleden

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - Adrienne Beckers overledenVandaag is Adrienne Beckers overleden, de weduwe van Marcel Tessens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Ook de juffen vieren feest

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - Ook de juffen vieren feestZoomDe juffen van basisschool De Buiteling in Paal gingen speciaal voor de Internetgazet op de foto. Een fijne vakantie voor iedereen!

Carnaval De Beerring 2

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - Carnaval De Beerring 2ZoomIn basisschool De Beerring 2 op campus Bogaersveld werd vandaag ook carnaval gevierd. Juf en leerling vonden samen 'heilige' inspiratie. Bekijk hier nog meer foto's.

Carnaval in De Berk Paal

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - Carnaval in De Berk PaalZoomEn ook de kleuters van De Berk in Paal mochten vandaag carnaval vieren. En dat deden ze met dansjes en spelletjes. Meer foto's hier.

Move tegen pesten

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - Move tegen pestenZoomIn verschillende Beringse scholen wordt vandaag gedanst in het kader van de week tegen pesten. De actie van Ketnet met de vier stippen op de handen van de kinderen kende veel bijval. Vandaag dansen de kinderen dan de Move tegen pesten. Zo ook bij de kinderen van De Beerring 1.
Beringen - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

De lelijkheid van kansarmoede

Vrijdag 9 februari 2018
Beringen - De lelijkheid van kansarmoedeZoomMaandag 12 februari kan je in The Roxy Koersel naar de opmerkelijke documentaire "Rabot" gaan kijken. Regisseur Cristina Vandekerckhove komt persoonlijk een toelichting geven.
"Rabot vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen de vlakte moet. Mensen die een uitweg zoeken in hun miserie komen er van het dak springen, zij die nergens anders een woning vonden, kregen er een plaats. Een klein dorp in de hoogte waar onverschilligheid hoogtij viert. Zowel de bewoners als het gebouw (…) Het hele nieuwsbericht

be-MINE blijft inspireren

Donderdag 8 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - be-MINE blijft inspirerenZoomDe site van be-MINE is een mooie inspiratiebron voor fotografen. Jeroen Reynders maakte deze mooie reeks nachtfoto's.
be-MINE blijft inspirerenbe-MINE blijft inspireren
be-MINE blijft inspirerenbe-MINE blijft inspireren
Zoom

Nieuwe bvba: Mijn Auto Parts

Donderdag 8 februari 2018
Seyfettin Guzey uit Genk en Omer Keskin uit Heppen hebben de bvba Mijn Auto Parts opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in onderdelen en accessoires van auto's, carrosserieherstel en de revisie van automotoren.

Zonsondergang in Beringen

Donderdag 8 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang in BeringenZoomVanavond een mooie zonsondergang en morgen misschien een laagje sneeuw. Sneeuwfoto's mag je mailen naar beringen[!]internetgazet.be

Albert Peelman overleden

Donderdag 8 februari 2018
Beringen - Albert Peelman overledenZaterdag is stadsgenoot Albert Peelman overleden, de echtgenoot van Yator Patroba. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Opgepast: sneeuw

Donderdag 8 februari 2018
Beringen - Opgepast: sneeuwZoomHet KMI waarschuwt voor morgen voor code geel en oranje. Vrijdag trekt er langzaam een sneeuwzone van west naar oost. Er wordt sneeuw voorspeld tussen de 1cm en 5cm.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Beringen - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Astère Socquet overleden

Donderdag 8 februari 2018
Dinsdag is in WZC Damiaan in Tremelo Astère Socquet overleden, de echtgenoot van José Maes. Hij was 69 jaar en afkomstig van Koersel.

Celine Huybreckx (102) overleden

Donderdag 8 februari 2018
Beringen - Celine Huybreckx (102)  overledenDinsdag is de uit Beverlo afkomstige Celine Huybreckx overleden, de weduwe van Michel Weckx. Zij was 102 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting van de asurn op de begraafplaats in Genk, vindt plaats in besloten familiekring.

Genieten van de zon

Donderdag 8 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Genieten van de zonZoomHet mag dan wel koud zijn met deze vriestemperaturen maar het zonnetje doet deugd bij mens en dier! (Gust Ischen)

Pierre Pareyn overleden

Donderdag 8 februari 2018
Beringen - Pierre Pareyn overledenIn Beringen is dinsdag Pierre Pareyn overleden, de weduwnaar van Liliane Werlotte. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Nieuwe bvba: Accent500

Woensdag 7 februari 2018
De bvba DW-Accent uit Leuven heeft de bvba Accent500 opgericht met zetel aan de Zandbergstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van allerlei horecazaken én het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.

Nieuwe bvba: Cameraman

Woensdag 7 februari 2018
Bart Vancluysen uit Paal, Philip Declerck uit Baal, Kris Daems uit Lubbeek en Karl Deno uit Bertem hebben de bvba Cameraman opgericht met zetel aan de Zandbergstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop en de verkoop van onroerende goederen met het oog op bouw, verbouwing of renovatie.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Beringen - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Vivianne Segers overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Beringen - Vivianne Segers overledenZondag is in Beverlo de uit Lommel afkomstige Vivianne Segers overleden, de echtgenote van Julian Caerts. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula De Vloot in Leopoldsburg.

Veronique Vanvinckenroye overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Beringen - Veronique Vanvinckenroye overledenVandaag is Veronique Vanvinckenroye overleden. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Virginie Ceunen overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Beringen - Virginie Ceunen overledenGisteren overleed Virginie Ceunen, de weduwe van René Schaeken. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Mooi wandelweer (2)

Dinsdag 6 februari 2018
Beringen - Mooi wandelweer (2)ZoomDe vrieskou van gisteren lokte veel mensen naar buiten. Ook Gust Ischen maakte een flinke wandeling en maakte deze foto's in Beringen-Mijn.
Mooi wandelweer (2)Mooi wandelweer (2)
Mooi wandelweer (2)Mooi wandelweer (2)
Zoom

6 keer goud voor Sylvain Swyns

Dinsdag 6 februari 2018
Kampioen in de kijker
Beringen - 6 keer goud voor Sylvain SwynsZoomIn het Italiaanse Cesena behaalde Sylvain Swyns uit Stal zes gouden medailles op de Mondial 2008, dat is een grote vogeltentoonstelling met meer dan 32.000 vogels. Er waren 66 Belgische deelnemers die 2050 vogels toonden in Italië.
6 keer goud voor Sylvain Swyns6 keer goud voor Sylvain Swyns
Zoom

Juwelendiefstal in Heemstraat

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Juwelendiefstal in HeemstraatOnbekenden drongen een woning aan de Heemstraat in Beringen binnen. Zij maakten  er juwelen en geld buit. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Bertha Claes overleden

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Bertha Claes overledenIn Beverlo is vandaag Bertha Claes overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Herbert De Dooy overleden

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Herbert De Dooy overledenZaterdag is Herbert De Dooy overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gino Barro overleden

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Gino Barro overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Gino Barro overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Mooi wandelweer

Maandag 5 februari 2018
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomDe vrieskou en de zachte zon zorgen vandaag voor ideaal wandelweer. En dat was deze ochtend al te merken op de terrils in Beringen.

Auto raakt geparkeerde wagens

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Auto raakt geparkeerde wagensZoomZaterdag raakte een personenwagen van de baan op de Koerselsesteenweg in Beringen en raakte daarbij twee geparkeerde wagens. Er geraakte niemand gewond.

Reizen om te leren

Maandag 5 februari 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Reizen om te lerenIk durf al eens een verre reis ondernemen en gewaagde uitstappen plannen. Zo steek ik graag de stadsgrens over, Beringen is een stad, om mij naar het naburige Leopoldsburg te begeven. Ik doe dat met de auto en op mooie zomerdagen soms per fiets. Dat moet wel want de TGV-lijn is nog in aanbouw en de metro moet nog gebouwd worden. Dat is natuurlijk mijn fantasie want enkel de mogelijke aanleg van een omleidingsweg is concreter. Je mag lachen met deze wilde plannen maar vergeet niet wie er in deze grootste (…) Het hele nieuwsbericht

Samen Turks koken en eten

Maandag 5 februari 2018
Beringen - Samen Turks koken en etenZoomVrijwilligers en leden van Golden Rose Limburg (vrouwenvereniging) en Beltud Limburg stellen hun huis en keuken beschikbaar voor een gezellig etentje. "De bedoeling is om geïnteresseerden uit te nodigen om samen met een gastvrouw/gastheer een avondmaal klaar te maken. Dus niet alleen maar eten en drinken maar ook samen alles klaarmaken om daarna gezellig te tafelen. Een soort van Turks leren koken, maar dan niet in een klas maar thuis, gezellig met een gastgezin. De boodschap is om elkaar te (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Opgepast voor winterweer

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Opgepast voor winterweerZoomVannacht kan het op sommige plaatsen glad worden door rijm- of ijsplekken of door wat lokale lichte sneeuwval. Het KMI waarschuwt dan ook met code geel. De strooidiensten van de stad staan paraat om uit te rukken deze nacht. Het wordt een stuk kouder met temperaturen onder nul. Morgen is er kans op lichte sneeuwval maar is er ook kans op zon. Ideaal voor een frisse winterwandeling.
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselZepperen-Brustem verslaat Weerstand Koersel met  1-0.  Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht, maar de drang om te scoren was een tikkeltje meer aanwezig bij de thuisploeg en dat loonde uiteindelijk. Wel kan Koersel , tot zijner verdediging aanvoeren, dat 2 pionnen moesten gewisseld worden wegens vrij ernstige kwetsuur.(Alaerts diende vervangen te worden door Coenen en Ghys door Manus). In de 15de minuut flikkerde een eerste keer rood licht voor het doel van Koersel; maar de kopbalkans voor (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in flat en huis

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Inbraak in flat en huisIn een appartement aan de Graaf Van Loonstraat in Beringen kwamen inbrekers over de vloer. Zij gingen met juwelen aan de haal. Bij een woninginbraak aan de Diestersesteenweg in Paal is een tablet, een gsm en geld gestolen.

Verlies voor Weerstand Koersel

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Verlies voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel is vandaag met 1-0 gaan verliezen bij Zepperen-Brustem. Koersel staat negende in de stand met 25 punten uit 19 wedstrijden. Flandria Paal speelde 1-1 gelijk op het veld van Opitter en staat twaalfde in de stand met 20 punten uit 20 wedstrijden. Turkse FC klopte Grote Heide met 3-0. In de stand staat Turkse zesde met 32 punten uit 19 matchen.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

United Beverlo speelt gelijk

Zondag 4 februari 2018
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo 4-4 gelijk gespeeld in Schoten. United Beverlo staat aan de leiding met 8 punten voorsprong op Zutendaal. Koersel won met 6-10 in Zolder en staat achtste in de stand met 21 punten uit 16 wedstrijden.

Twee faillissementen

Zondag 4 februari 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Wood Systems uit Paal en Car Parts Belgium uit Beverlo failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 maart ingediend worden.

Miners winnen van Nieuwerkerken

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Miners winnen van NieuwerkerkenDe Miners wonnen gisteren de Limburgse derby in Nieuwerkerken met 63-83. Vlotte winst voor de Miners in een derby die op de eerste vijf minuten na , nooit spannend was. In het eerste kwart sputterde Nieuwerkerken nog wat tegen, maar een keer de Miners met hun ondertussen befaamde stugge defensie uitpakten stond er al snel een mooie kloof op het scorebord. Nieuwerkerken vond geen antwoord en in de tweede helft was het gewoon controleren voor de Miners die weer een collectief gave prestatie (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Lindel-HoevenDe drie punten zijn gisterenavond in Stal gebleven na een wedstrijd die slechts weinig hoogtepunten kende. In de eerste helft zagen we van bij de start vooral veel middenveldspel, gekenmerkt door heel wat balverlies aan beide kanten. Stal probeerde te combineren om de bezoekende afweer te ontwrichten, terwijl Lindel-Hoeven met lange ballen de flankspelers trachtte te bereiken om van daaruit gevaar te creëren. Het Stalse recept leverde een doelpunt op toen een onderschepte bal via een mooie combinatie (…) Het hele nieuwsbericht

Op welk dak wil jij zonnepanelen?

Zondag 4 februari 2018
Beringen - Op welk dak wil jij zonnepanelen?ZoomNog tot en met 18 maart kan je een dak in Beringen, waar jij graag zonnepanelen op zou zien, nomineren of ondersteunen. Het Vlaams Energieagentschap wil zo het plaatsen van zonnepanelen op daken versnellen. Laat jouw voorkeur weten via deze link.

Manuel Vanherk overleden

Zaterdag 3 februari 2018
Beringen - Manuel Vanherk overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Manuel Vanherk overleden, de weduwnaar van Adriënne Vossen en de levensgezel van Rosa Wouters. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel, waarna begrafenis op de begraafplaats van Kaulille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Roberto Garofani overleden

Zaterdag 3 februari 2018
Beringen - Roberto Garofani overledenVandaag is Roberto Garofani overleden, de echtgenoot van Anny De Muyter. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Convents in Koersel.

Tervant verliest van Reppel

Zaterdag 3 februari 2018
Beringen - Tervant verliest van ReppelAC Tervant heeft vanavond thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 1-4. Tervant staat na 20 wedstrijden tiende met 22 punten.Stal Sport won met 2-0 van Lindel-Hoeven. In de stand staat Stal zesde met 29 punten uit 19 wedstrijden. KVK Beringen ging 2-2 gelijk spelen op het veld van Racing Peer en staat vijfde met 28 punten uit 20 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Beringen - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Black Lips op Putrock

Zaterdag 3 februari 2018
Showbizz
Beringen - Black Lips op PutrockZoomPutrock heeft nog een topper kunnen strikken voor hun festival. De Amerikaanse punk-garageband Black Lips komt naar Beringen. En dat belooft zeker een vet feestje te worden met deze jongens uit Atlanta.

Nieuwe bvba: Ipso Facto

Zaterdag 3 februari 2018
Ipso Facto: dat is de naam van de nieuwe bvba met zetel aan de Kreniststraat in Paal. Alle aandelen zijn in handen van Kizzy Goossens uit Paal. De vennootschap heeft als doel het uitoefenen van het beroep van advocaat.

Nieuwe bvba: Oruc Design

Zaterdag 3 februari 2018
Engin Oruc uit Beverlo heeft de bvba Oruc Dsign opgericht met zetel aan de Kastanjestraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van wagens, renovatiewerken én tegelwerken.

Louisa Gielen overleden

Zaterdag 3 februari 2018
In Beringen is donderdag Louisa Gielen overleden, de weduwe van Emiel Nouwen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Fabrizio in Temptation Island

Zaterdag 3 februari 2018
Showbizz
Beringen - Fabrizio in Temptation IslandZoomDe nieuwe reeks van Temptation Island is deze week begonnen. Eén van de mannelijke verleiders is Frabizio, de man van Frabizio's Tattoo Saloon in Beringen. Ben jij fan? Volg jij?

Het kerkplein van Koersel

Zaterdag 3 februari 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het kerkplein van KoerselZoomVandaag neemt Gust ons terug naar Koersel. De kerk staat momenteel in de steigers voor een renovatie. Wat weet je nog over het huis voor de kerk?
Uit de oude doos
Beringen - Unieke collectie foto's studio AldelhofZoomDe mensen van facebookgroep 'Looi vroeger en nu' vragen uw hulp. Het Loois archief en documentatiecentrum plaats daar foto’s op uit de erfenis van fotograaf Aldelhof en ze zijn op zoek naar wie er op de foto’s staan. Omdat zij vermoeden dat er ook mensen van Paal destijds bij Aldelhof klant waren, trachten zij langs deze weg namen te plakken op de foto’s.
Ga via deze link naar de facebookgroep.

Ode aan Jill

Zaterdag 3 februari 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Ode aan JillZoom"Vandaag een gedicht geïnspireerd op mijn kleindochter Jill die nu aan de universiteit zit in Diepenbeek, maar ook graag feest", vertelt Edith Oeyen trots.

Schachtwiel schachtbok 2

Zaterdag 3 februari 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - Schachtwiel schachtbok 2ZoomTweewekelijks duiken we in deze rubriek in het archief van het Mijnmuseum. "Misschien wel de belangrijkste installaties van een steenkoolmijn zijn de schachten en bijhorende schachtbokken. Langs hier daalden de mijnwerkers af naar de ondergrond, kwam de kool naar boven en werd al het materiaal vervoerd. In 1950 wordt een nieuw schachtwiel in schachtbok 2 gemonteerd. Kijk naar de 2 mannen die aan het wiel aan het werk zijn en je hebt een idee van de diameter van zo een schachtwiel".
Met dank aan Mijnmuseum Beringen.

80 jaar Scouts Beringen-Mijn

Zaterdag 3 februari 2018
Uit de oude doos
Beringen - 80 jaar Scouts Beringen-MijnZoomDe scouts van Beringen-Mijn bestaan dit jaar 80 jaar en dat zal later dit jaar gevierd worden. Zij zijn nog op zoek naar oude foto's, souvenirs of sappige verhalen! Je kan ze kwijt, elke vrijdag tussen 14u en 16u in het Melkhuisje van Beringen-Mijn. Een speciale werkgroep is daar aanwezig om het feest voor te bereiden.

Johan Vanderheiden overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Gisteren is de uit Koersel afkomstige Johan Vanderheiden overleden, de echtgenoot van Gerd Beckers. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Leren en spelen op latten

Vrijdag 2 februari 2018
Beringen - Leren en spelen op lattenZoomDe zesdejaars van basisschool De Buiteling is Paal zijn bijna aan het einde van hun skiklassen. Ze maakten dit leuk filmpje van hun leer-en speelvakantie in Oostenrijk. Hun dagboek kan je lezen op Paalonline.

Zeg neen tegen pesten!

Vrijdag 2 februari 2018
Beringen - Zeg neen tegen pesten!ZoomVandaag start de actie van Ketnet tegen pesten. Verschillende scholen in Beringen gaan de komende dagen werken rond pesten op school en kinderen zetten vier stippen op hun hand om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Met deze clip ondersteunt de actie tegen pesten en volgende week vrijdag doen dan verschillende scholen in Beringen de Move tegen pesten.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Rosa Nuyts overleden

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Rosa Nuyts overledenVandaag is in Beringen Rosa Nuyts overleden, de weduwe van François Geskens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Auto's botsen in Beverlo

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Auto's botsen in BeverloOp het kruispunt van de Twaalf Meilaan en de Koolmijnlaan in Beverlo is één gewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 6.30 uur.

Fernand Reynders overleden

Donderdag 1 februari 2018
Vandaag is Fernand Reynders overleden, de weduwnaar van Maria Leten. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 8 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Heyligen overleden

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Germaine Heyligen overledenGisteren is in Koersel Germaine Heyligen overleden, de weduwe van Louis Claes. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Vandalisme aan borden MTB-park

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Vandalisme aan borden MTB-parkZoomEén van de infoborden aan het MTB-park aan de Avonturenberg in Beringen is vernield. Het is niet de eerste keer dat infoborden het mikpunt zijn van vandalen.

Jos Jans overleden

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Jos Jans overledenIn Koersel overleed op 25 januari Jos Jans, de echtgenoot van Liesbeth Roosen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Gustaaf Raymakers overleden

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Gustaaf Raymakers overledenDinsdag is de uit Beringen afkomstige Gustaaf Raymakers overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Zwarte Beek kronkelt weer als weleer

Donderdag 1 februari 2018
Beringen - Zwarte Beek kronkelt weer als weleerZoomDe nieuwe meanders die in de vallei van de Zwarte Beek werden aangelegd, brengen de goede toestand van de beek een stap dichterbij. Sinds oktober 2017 is de Zwarte Beek in Beringen en Lummen heraangelegd en kronkelt ze opnieuw door het landschap. De VMM herstelde er 30 meanders. Een goede zaak voor de natuurlijke waterberging, de waterkwaliteit en het visbestand van de Zwarte Beek. In Beringen en Lummen werden maar liefst 30 meanders met een totale lengte van 2,5 km hersteld, waardoor de (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen