Het overige nieuws

Volleybal: Stalvoc verslaat Zonhoven

Zondag 30 september 2018
In de eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo Zonhoven B geklopt met 2-3. Stalvoc Beverlo B won met 1-3 van Diepenbeek B.

FC Turkse klopt Grote Heide

Zondag 30 september 2018
Beringen - FC Turkse klopt Grote HeideFC Turkse heeft deze namiddag de punten thuis gehouden tegen Grote Heide. Uitslag: 1-0.

Wedstrijdverslag W. Koersel - Herkol

Zondag 30 september 2018
Beringen - Wedstrijdverslag W. Koersel - HerkolHet verschil zat ‘m de eerste helft in de “vruchtbaarheid” van de aanval. Koersel lapte er 3 binnen en Herkol geen enkele. Op een lange bal was Helsen iedereen te vlug af en puntte het leder binnen: 1-0 (15’). Amper 3 minuutjes later een ferme voorzet van Geybels en Alaerts knikte letterlijk in de hoek binnen : 2-0 (18’). Dan wurmde Renders zich door de verdediging en het legde kalm binnen : 3-0 (32’). Kort na de rust werd een uitverdedigen door het midden van Koersel (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 30 september 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportMet een vertimmerd elftal begon Stal moeizaam aan de wedstrijd. Het ontbreken van Maxime Aerts en Jonas Michels in de defensie zorgde voor veel onzekerheid achteraan. Maasland maakte daar dankbaar gebruik van en domineerde zowat de ganse eerste helft. Toch was de eerste kans voor Stal, toen in de 5de minuut Furkan Öztürk van dichtbij pal op de bezoekende doelman besloot. Maar het overwicht van Maasland vertaalde zich in de 13de minuut in de openingstreffer. Een vrije trap werd voor doel gegooid en in het (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: LFC Lommel - Napoli 3-2

Zondag 30 september 2018
In het zaalvoetbal heeft LFC Lommel Napoli Beringen geklopt. Uitslag: 3-2.

Zon speelt met vuur

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zon speelt met vuurZoomDe zonsondergang paste vanavond perfect bij het festival 'Bruegel in Beringen' waar het vuur centraal stond. (Gust Ischen)

Zaalvoetbal: Koersel verliest in Zolder

Zaterdag 29 september 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel vanavond verloren in Zolder. Uitslag: 7-6.

Stal Sport en Weerstand Koersel winnen

Zaterdag 29 september 2018
Beringen - Stal Sport en Weerstand Koersel winnenStal Sport heeft vanavond thuis FC Maasland NO verslagen. Uitslag: 2-1.Weerstand Koersel klopte Herkol met 5-1. Paal-Tervant A verloor van KSK Meeuwen. Uitslag: 1-4.

Gemiddeld 11 ongevallen per maand

Zaterdag 29 september 2018
Beringen - Gemiddeld 11 ongevallen per maandOp het grondgebied van Beringen gebeurden vorig jaar 133 letselongevallen, precies hetzelfde aantal als in 2016. Bij 121 verkeersongevallen vielen er lichtgewonden, bij 11 ongevallen zwaargewonden en bij één ongeval was er een dodelijke afloop.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

De eerste ochtendnevel

Zaterdag 29 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - De eerste ochtendnevelZoomHet is 's ochtends al een stuk kouder en dan krijg je mooie ochtendnevel of mist. Bart en Inge konden dit weer mooi vastleggen, deze keer in Koersel. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Hier draagt de stilte

Zaterdag 29 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Hier draagt de stilteZoomEen muur van wit met woorden in stilte...

Van Kerkstraat naar Heldenlaan

Zaterdag 29 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van Kerkstraat naar HeldenlaanZoomVoor onze rubriek van Gust Ischen zijn we vandaag in paal met een blik op de huidige Heldenlaan, vroeger de Kerkstraat.

Verkiezingsshow Radio Benelux

Zaterdag 29 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Verkiezingsshow Radio BeneluxZoomRadio Benelux organiseerde op de gemeenteraadsverkiezingen van 9 oktober 1988 een show in OC De Buiting. Op de foto's zien we moderator Gert Gommé met de toenmalige kopstukken Marcel Mondelaers (CVP), François Husson (SP), René Kenens (PVV) en Betty Buijs (VU). De CVP haalde toen een klinkende overwinning met 15 zetels, goed voor 5 zetels meer dan in 1982. SP ging twee zetels vooruit en kwam op 11. PVV haalde 3 zetels en VU 2 zetels. Nu woensdag 3 oktober organiseert de Internetgazet Beringen samen met Radio Benelux een verkiezingsshow. Moderator is Hans Put, ex-medewerker van Radio Benelux en nu eindredacteur bij de Internetgazet Beringen.
Verkiezingsshow Radio Benelux
Zoom

KVK Beringen klopt Park Houthalen

Vrijdag 28 september 2018
Beringen - KVK Beringen klopt Park HouthalenIn eerste Provinciale heeft KVK Beringen vanavond Park Houthalen verslagen. Uitslag: 3-1.

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Markant Beringen bezoekt Flagbag

Donderdag 27 september 2018
Beringen - Markant Beringen bezoekt FlagbagZoomFlagbag, Bags from flags, is als sociaal tewerkstellingsproject ontstaan. Wie een Flagbag-item in handen heeft, ziet meteen dat het een unieke en duurzame creatie is. De hippe gadgets die men er maakt, zijn het resultaat van recyclage waarbij onder andere vlaggen van steden hergebruikt worden. Of het nu gaat om een fietstas, een laptophoes of iets anders, de creaties vormen stuk voor stuk het levende bewijs dat duurzaamheid en design wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Voor Markant Beringen was het een (…) Het hele nieuwsbericht
Markant Beringen bezoekt FlagbagMarkant Beringen bezoekt Flagbag
Zoom

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Beringen - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

M&Y failliet verklaard

Donderdag 27 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag M&Y uit Koersel verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 oktober worden ingediend.

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

KVLV Beverlo bezoekt Damhert

Donderdag 27 september 2018
Beringen - KVLV Beverlo bezoekt DamhertZoomKVLV Beverlo fietste naar Damhert in Heusden voor een boeiende rondleiding in de magazijnen en showroom. Voor de twintig KVLV leden was het een zeer aangename dag en een zeer aangename kennismaking met het bedrijf.
KVLV Beverlo bezoekt DamhertKVLV Beverlo bezoekt DamhertKVLV Beverlo bezoekt Damhert
Zoom

Please Release Me: Zama

Donderdag 27 september 2018
Beringen - Please Release Me: ZamaZoomVrijdagavond om 21u kan je in The Roxy Theatre naar de Argentijnse film Zama. Deze wordt gespeeld. Het is een alternatieve release voor onverdiend onverdeelde films, een initiatief van KASKcinema (Gent), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Cinema ZUID (Antwerpen), Cinema ZED (Leuven), The Roxy Theatre (Koersel) en Focus Knack. Ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds. "De nieuwste film van de Argentijnse Lucrecia Martel is andermaal een staaltje van haar regietalent. Met haar eigenwijze (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Lijsterstraat

Woensdag 26 september 2018
In de Lijsterstraat in Beverlo belandde vanmorgen rond 7.15 uur een voertuig tegen een boom. De chauffeur kwam van zijn werk.

Klus en Klos in de bouw

Woensdag 26 september 2018
Commentaar
Heb jij vanavond ook naar Pano gekeken over het gesjoemel in de bouw? Was jij verbaasd? Ik eerlijk gezegd niet. De malaise in de bouw is al jaren bezig. Aannemers gedragen zich als maffiosi, architecten tekenen klungelige plannen en de vele onderaannemers zorgen voor ondermaats werk. De lijst van klachten in de bouw is langer dan het hoogste gebouw ter wereld. In mijn familie- en vriendenkring zijn er veel die de laatste jaren hun mooie huisje verkochten voor een modern appartement in een of ander centrum (…) Het hele nieuwsbericht

Weer die mooie zonsondergang

Woensdag 26 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Weer die mooie zonsondergangZoomOnze fotograaf Gust Ischen heeft ook vanavond weer een mooi plaatje kunnen vastleggen in Beringen met zich in de verte op bloemmolen Gheyskens.

Farfalle met tongfilet en tomaat

Woensdag 26 september 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Farfalle met tongfilet en tomaatZoomDinsdag en donderdag zijn sinds het nieuwe schooljaar hectische dagen. Met andere woorden: weinig tijd om te koken. Om half 5 komt er eentje van het werk en een ander van de avondstudie. En om 18u moet er al eentje naar de voetbaltraining. Dus ging ik op zoek naar snelle gerechtjes. Dit is er zo eentje van.
Ingrediënten: 2 sjalotjes – boter – 8tongfilets – 300ml witte wijn – 500ml room – 2tomaten – bieslook – peper en zout - (…) Het hele nieuwsbericht
Farfalle met tongfilet en tomaat
Zoom

Nieuwe bvba: Solenoid

Dinsdag 25 september 2018
Joris Compernol uit Koersel heeft de bvba Solenoid opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van films en media, grafische activiteiten, projectmanagement en het uitvoeren van advies- en consultingopdrachten in de IT.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Beringen - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Leyssens overleden

Dinsdag 25 september 2018
Beringen - Louise Leyssens overledenOp 21 september overleed in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Louise Leyssens, de weduwe van Louis Cruysbergs. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Beringen - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Chris Van Hoeymissen overleden

Maandag 24 september 2018
Beringen - Chris Van Hoeymissen overledenOp 18 september overleed Chris Van Hoeymissen, de echtgenote van Frans Kipigrock. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Lou Vanzeir overleden

Maandag 24 september 2018
Beringen - Lou Vanzeir overledenZoomVrijdag overleed Lou Vanzeir, het zoontje van Michael en Jolien Vanzeir-Broux. Het kind was amper een maand oud. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Betrapt op rijden onder invloed

Maandag 24 september 2018
Beringen - Betrapt op rijden onder invloedAfgelopen week-end is in Schoonaerde in Diest een 42-jarige man uit Beverlo betrapt op rijden onder invloed. Hij moest zijn voertuig drie uur aan de kant laten staan. In de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werd een 42-jarige man  uit Paal ook betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden.

Bellydance Sparkles Show

Maandag 24 september 2018
Beringen - Bellydance Sparkles ShowZoomAfgelopen weekend kon je in de Kardijk in Beverlo naar de Bellydance Sparkles Show van Johanna Rediers. Zij heeft al 10 jaar een school met buikdans. Haar leerlingen werkten hard om het publiek te trakteren op een mooi show met deze oriëntaalse dans. Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.
Beringen - Miners Beringen verliezen tegen WilrijkZoomDe KBBC Miners Beringen verloren gisteren hun thuiswedstrijd tegen Red Vic Wilrijk met 66-71. Stephan Volders maakte dit uitgebreid fotoverslag.

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Maandag 24 september 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselIn de eerste helft hield de Herkse portier met 2 sterke reddingen de nul : (5’) maakt een onverwachts tikje van Simsek onschadelijk en (35’) haalt een vrijschop van Geybels uit de benedenhoek. Verder bleef hij werkloos. Herk miste een open kans voor open doel in de 25’. Na de rust kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong met een kopbaldoelpunt na klassieke voorzet (55’). Vijf minuten later miste Alaerts een uitgelezen kans op de gelijkmaker na voorbereiding van Nulens N. Een (…) Het hele nieuwsbericht
In het volleybal heeft Stalvoc A van Maaseik B verloren met 3-2. Stalvoc B won met 0-3 in Lanaken.
In het zaalvoetbal heeft United Beverlo Zolder verslagen. Uitslag: 5-1.

Twee diefstallen in Paal

Zondag 23 september 2018
Beringen - Twee diefstallen in PaalInbrekers maakten onder meer een kettingzaag en een bosmaaier buit in een stal aan de Biezenstraat. Aan de Fazantenlaan werd de poort van een garage geforceerd. Daar werd onder meer een hogedrukreiniger en gereedschap ontvreemd.

KVK Beringen speelt gelijk

Zondag 23 september 2018
Beringen - KVK Beringen speelt gelijkKVK Beringen heeft deze namiddag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Herkol in Neerpelt. Bij de rust was de stand 1-1. In de tweede helft kwam Beringen op voorsprong, maar een kwartier voor het einde maakte Herkol gelijk. Weerstand Koersel verloor thuis met 1-2 van Herk FC. Paal-Tervant B klopte SK Heusden 06 met 3-2.
Beringen telt 65 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 520 opvangplaatsen. In Beringen zijn er 32,4 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

Diamant voor Magda en Jozef

Zondag 23 september 2018
Beringen - Diamant voor Magda en JozefZoomMagda Nulens (84) en Jozef Vandepoel (85) uit de Albert I laan in Koersel vierden gisteren hun zestigste huwelijksverjaardag. Magda werd geboren in Koersel en Jef in Beringen. Op 18 september 1958 trouwden ze voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van Koersel. Het koppel werd gisteren door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Thomas Vints schetste de levensloop van het paar en ze kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden, enkele geschenken en cadeaubonnen. Al 60 jaar delen ze (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor Magda en JozefDiamant voor Magda en Jozef
Diamant voor Magda en Jozef
Zoom

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Beringen - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 23 september 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportNa het hoopgevende eerste puntengewin van vorige zondag bij Stokkem VV, heeft Stal geen vervolg kunnen breien aan de reeks goede wedstrijden die het in de nieuwe competitie al speelde. De wedstrijd tegen Lindelhoeven kon op geen enkel moment de talrijke toeschouwers bekoren. Stal begon nochtans goed aan de match. Het drukte de bezoekers op eigen helft terug en wist al na vijf minuten te scoren via Sander Tips. Voortgaan op dat elan, zou je dan denken, maar de thuisploeg liet de bezoekers meer in de wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport verliest van Lindel-Hoeven

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Stal Sport verliest van Lindel-HoevenStal Sport heeft vanavond thuis verloren van Lindel-Hoeven. Uitslag: 1-2. Turkse FC won met 0-1 in Meeuwen. Paal-Tervant verloor met 2-1 bij KFC Hamont '99.

Fietsers moeten geld afgeven

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Fietsers moeten geld afgevenOp de Zolderseweg in Zolder moesten meerdere fietsers onder bedreiging van een wapen hun geld afgeven. De feiten werden gisternamiddag gepleegd.

Opgepast: gevaarlijke put

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Opgepast: gevaarlijke putZoomEen lezer waarschuwt voor deze openliggende put aan de bibliotheek in Beringen. Er is geen omheining voorzien en 's avonds of 's nachts is dit zeker gevaarlijk voor voetgangers.

Weer inbraak bij Club 9

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Weer inbraak bij Club 9In het lokaal van Club 9 in Koersel werd opnieuw ingebroken. Dat was vorige week ook al het geval. Toen gingen de dieven aan de haal met een som geld. Deze keer moesten ze het stellen met wat drank en snoep.

Roza Celen overleden

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Roza Celen overledenVandaag is Roza Celen overleden, de weduwe van Willy Volders. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Michel Wozniak overleden

Zaterdag 22 september 2018
Beringen - Michel Wozniak overledenGisteren is Michel Wozniak overleden, de weduwnaar van Tina Schroyen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Julia Vanhoudt overleden

Zaterdag 22 september 2018
Op 17 september overleed de uit Koersel afkomstige Julia Vanhoudt, de echtgenote van Paul Martens. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Wendelen in Stevoort.

Het is herfst

Zaterdag 22 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - Het is herfstZoomDe herfst is gisteren begonnen en meteen kregen we al een flinke dosis regen en wind maar de herfst is ook een mooie tijd om te wandelen en te genieten van al die herfsttinten. En wie herfst zegt, denkt ook aan paddenstoelen. Je vindt ze in alle vormen en kleuren. (Inge Jespers en Bart Liesenborghs)

We schuiven de dagen voorbij

Zaterdag 22 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - We schuiven de dagen voorbijZoomElke zaterdag krijg je deze gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Koerselsesteenweg Beringen

Zaterdag 22 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koerselsesteenweg BeringenZoomVandaag neemt Gust Ischen ons mee naar de Koerselsteenweg in Beringen waarbij de eerste drie huizen nog heel goed herkenbaar zijn gebleven.

50 jaar tennis Paal

Zaterdag 22 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - 50 jaar tennis PaalZoomVandaag wordt het 50- jarig bestaan gevierd van de Paalse tennisclub. Die werd opgericht  in 1968 door François Gommé (foto uiterst rechts). De club kende van bij de start een flinke groei en telde flink wat leden. In 1993 werd V.Z.W. Tennishal Paal opgericht. Het toenmalig bestuur onder leiding van Marc Dirix startte met de bouw van de tennishal met 3 velden in gravel en in 1998 werd een nieuw clubhuis gebouwd. De afgelopen jaren werd er flink gerenoveerd en zo is de club klaar voor de komende 50 jaar. (foto Roger Vanhoudt)


René Beerten overleden

Vrijdag 21 september 2018
Beringen - René Beerten overledenGisteren is René Beerten overleden, de weduwnaar van Gerarda Vaes. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Stal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Beringen - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Caers overleden

Vrijdag 21 september 2018
Beringen - Mariette Caers overleden
Gisteren is Mariette Caers overleden, de echtgenote van Jean Houdmeyers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Guy Cuyvers overleden

Vrijdag 21 september 2018
Beringen - Guy Cuyvers overledenWoensdag is Guy Cuyvers overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Ozfa failliet verklaard

Donderdag 20 september 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Ozfa uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 oktober ingediend worden.
Beringen - Stamceldonoren met buitenlandse roots gezochtZoom1 op 3 patiënten met Turkse, Noord-Afrikaanse, Centraal-Afrikaanse of gemengde roots vindt geen stamceldonor. Daarom gaat het Belgisch Beenmergregister op zoek naar 18 tot 40-jarige, mannelijke stamceldonoren met deze achtergrond. Helaas vinden patiënten met  niet-Europese roots vaak geen geschikte donor. Dat komt vooral omdat er een groot tekort is aan donoren met Noord-Afrikaanse, Centraal-Afrikaanse, Turkse of gemengde roots (bv. Belgisch-Turks). Heb jij buitenlandse of gemengde roots? (…) Het hele nieuwsbericht

Hoop doet leven

Donderdag 20 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Hoop doet levenZoom
In de cinema kan je momenteel naar de film 'Hoop Doet Leven', dat is een ontroerende en boeiende film over Will Tura. Op de foto zie je Will in dancing Luna in Koersel met de kleine Ludo Vangenechten, de huidige uitbater van The Roxy Theatre. De film over Tura is deze week en dit weekend nog te zien in Koersel.


Stadsapp voor Beringen

Donderdag 20 september 2018
Beringen - Stadsapp voor BeringenZoomDe stad Beringen heeft een app gelanceerd waarbij de stad en handelaars en verenigingen info kunnen delen. Meer info via deze afleveringen van Beringen TV.

Maria Heyligen overleden

Donderdag 20 september 2018
Beringen - Maria Heyligen overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Maria Heyligen overleden, de weduwe van Guillaume Vranken. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Proosterbos (Maasmechelen).

Zonnegloed

Woensdag 19 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - ZonnegloedZoomWeer een mooi tafereel boven Beringen met deze prachtige zonsondergang. (Gust Ischen)

Herfstweer

Woensdag 19 september 2018
Weerbericht
Beringen - HerfstweerTussen hogedrukgebieden over Centraal-Europa en depressies in het noorden staat er een vrij strak windveld in onze streken. Storingen naderen stilaan onze regio en zorgen op het einde van de week en tijdens het weekend voor toenemende neerslagkansen. De aangevoerde lucht wordt dan ook een gevoelig kouder, waarbij de maxima een stuk lager uitkomen. De laatste dag van de nazomer is aangebroken. Morgen doet de zon nog haar uiterste best om tevoorschijn te komen, maar moet toch wat concurrentie dulden van enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Transmigranten opgepakt

Woensdag 19 september 2018
Beringen - Transmigranten opgepaktDe politie heeft deze voormiddag aan het distributiecentrum van Aldi in Heusden-Zolder vijf transmigranten opgepakt. Dat gebeurde nadat de politie de melding had gekregen dat ze in een vrachtwagen wilden kruipen.

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Pasta met zeevruchten en kerstomaatjes

Woensdag 19 september 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Pasta met zeevruchten en kerstomaatjesZoomNu de kids er eens niet waren konden we er nog eens van profiteren om iets te eten waar we al zolang zin in hadden maar waarvoor die 2 hun neus ophalen. Eigenlijk raar want ze lusten vis, mosselen en zelfs calamaris maar een mengelmoes dat is dan weer teveel van het goede. Kinderbreinen,… Snappe wie het snappen kan. Deze keer hadden we gekozen voor een voorverpakte mengeling, niet ons normale doen maar aangezien het last minute beslist was en onze vaste winkel voor vis al toe was, dan maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Pasta met zeevruchten en kerstomaatjes
Zoom

Patrick Straetemans overleden

Woensdag 19 september 2018
Zaterdag is de uit Koersel afkomstige Patrick Straetemans overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Beringen - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Nummers voor de verkiezingen

Dinsdag 18 september 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Nummers voor de verkiezingenDe nummers voor de verkiezingen in Beringen zijn bekend. De partijen die ook nationaal opkomen kregen eerder al hun nummer. 2 is voor N-VA, 3 voor CD&V, Groen heeft nummer 4 en Vlaams Belang nummer 5. VOLUIT kreeg het nummer 104 toegewezen. be.one vind je onder 105 en Lijst Burgemeester sluit de rij af met nummer 107.

Nieuwe bvba: Sarchis Invest

Dinsdag 18 september 2018
Serdar Osturk en Selma Serdan, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Sarchis Invest opgericht met zetel aan het Beverpad in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in deegwaren en rijst, eetgelegenheden met beperkte bediening, verhuur van vrachtwagens met bestuurder, aan- en verkoop van woningen en slopen van gebouwen.

Nieuwe bvba: Sude 38

Dinsdag 18 september 2018
Samet AZkykl en Mehmed Ibryam, beiden uit Koersel, hebben de bvba Sude 38 ppgericht met zetel aan de Tennisstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle vormen van bodemsanering, grondwerken en funderingswerken.

Roger Theunis overleden

Dinsdag 18 september 2018
Beringen - Roger Theunis overledenZondag is de uit Paal afkomstige Roger Theunis overleden, de echtgenote van Yvonne Bogaerts. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (9.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Inbraak bij werfkeet in Paal

Maandag 17 september 2018
Beringen - Inbraak bij werfkeet in Paal
Inbraken bij werfketen blijven een plaag. Afgelopen weekend was het weer prijs bij de werfkeet gelegen aan de Paalsesteenweg. Daar staan verschillende containers voor de werken aan de E313 en de heraanleg van de Paalsesteenweg. Dieven gingen aan de haal met verschillend materiaal zoals lasapparatuur en verlengkabels.

Onbekenden hebben zondag ingebroken in jeugdhuis Club 9 in Koersel. Ze konden aan de haal gaan met een som geld van 350 euro.Doe de Stemcheck

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Doe de StemcheckZoomWeet jij nog niet op welke partij je gaat stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen? Dan kan je de Stemcheck doen van De Standaard en Het Nieuwsblad. Welke plannen hebben de lijsttrekkers van Beringen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober? 25 hete Beringse hangijzers worden voorgeschoteld om zo bij je keuze van een partij uit te komen. Klik hier voor de Stemcheck

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Alida Ceunen overleden

Maandag 17 september 2018
Beringen - Alida Ceunen overleden
Gisteren is Alida Ceunen overleden, de echtgenote van Stinus Diepvens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

House Warming

Maandag 17 september 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - House WarmingAls ik 10 jaar terug in de tijd ga dan stel ik vast dat ik in het voorbije decennium binnen een straal van 100 meter rond mijn huis niet minder dan 15 nieuwe buren heb gekregen. Van al die nieuwkomers ken ik er 5. De 10 anderen zijn mij onbekend. Daar heb ik nog geen enkel contact mee gehad, laat staan, één woord mee gewisseld. Ik vind dat onthutsende negatieve cijfers en een verontrustende evolutie. We moeten mekaars deur niet platlopen maar een simpele goeiedag zeggen of even de hand opsteken, op (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe moet je stemmen?

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Hoe moet je stemmen?Op zondag 14 oktober worden de gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd. In België is er stemplicht voor alle Belgen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Wil je al eens testen hoe je precies moet stemmen? Dan kan je dat vanaf vandaag uittesten in bib van Beringen. Je bent welkom tijdens de openingsuren.

Openbare verkoping: Plakkettenberg

Maandag 17 september 2018
Morgennamiddag wordt in café Remise 56 in Koersel de woning Plakkettenberg 50 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a75ca en heeft een K.I. van 743 euro.

Motorrijder gewond in Koersel

Zondag 16 september 2018
In de Stationsstraat in Koersel botsten gisterennamiddag een motorrijder en een auto. De motorrijder is daarbij gewond geraakt.

Volleybal: Stalvoc klopt Diepenbeek

Zondag 16 september 2018
In eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A Diepenbeek A verslagen. Uitslag: 3-1.

Opening Car Center Poelmans

Zondag 16 september 2018
Beringen - Opening Car Center  PoelmansZoomIn Koersel opende gisteren Car Center Poelmans. Het is de voormalige garage Poelmans die met een nieuw concept op de markt komt met een ruime keuze aan wagens van verschillende merken. (Patrick Cosemans)
Opening Car Center  PoelmansOpening Car Center  Poelmans
Zoom

Verslag Stokkem - Stal Sport

Zondag 16 september 2018
Beringen - Verslag Stokkem - Stal SportOp het veld van Stokkem, dat toch met 4 op 6 aan de competitie begonnen was, heeft Stal een gelijkspel uit de brand gesleept. Waar er de vorige twee wedstrijden nog goed gespeeld werd en de nederlagen onterecht waren, werd het nu een gelijkopgaande wedstrijd, die dan ook terecht op een gelijkspel eindigde. Een goede match was het allerminst, maar Stal kon toch gelijke tred houden met de Maaslanders die vorige week nog zwaar hadden uitgehaald en toen 8 keer scoorden. Het duurde tot de 23ste minuut eer er iets te (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport en Turkse spelen gelijk

Zondag 16 september 2018
Beringen - Stal Sport en Turkse spelen gelijkStal Sport heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Stokkem. FC Turkse speelde thuis 2-2 gelijk tegen KFC Hamont'99. Paal-Tervant B verloor met 4-0 in Lommel Kolonie.
Deze ochtend was er een hevige brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maes in Tessenderlo. De grote rookpluim was tot in Beringen te zien. Politie vroeg om ramen en deuren in de buurt gesloten te houden. Vorige maand was er ook al een brand bij hetzelfde bedrijf. De situatie was rond 13u onder controle en de rookpluim was ook niet giftig, liet de politie weten.

Westhoek Zwevezele 63 - Miners 81

Zondag 16 september 2018
Beringen - Westhoek Zwevezele 63 - Miners 81Miners Beringen brachten gisteren de eerste punten mee naar huis in eerste Landelijke. De Miners misten opnieuw hun start niet, zonder de motor op te blazen deze week. Cauberghs dirigeerde in afwezigheid van de nog de nog steeds gekwetste Vanbaelen en Camps domineerde de beginfase inside, maar daarna heerste thuisspeler Rotsaert inside. Met Postelmans, Vanderhoydonck aan het driepuntkanon bleef er steeds een kleine voorsprong op het scorebord. Rust 41-45 In de tweede helft ging onder impuls van (…) Het hele nieuwsbericht

Indian summer

Zaterdag 15 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Indian summerZoomDe mooie nazomer zorgt ook weer voor mooie zonsondergangen. Het blijft een inspiratiebron voor onze fotograaf Gust Ischen.

Paal-Tervant wint van Anadol

Zaterdag 15 september 2018
Beringen - Paal-Tervant wint van AnadolPaal-Tervant heeft vanavond Anadol verslagen. Uitslag: 4-3. KVK Beringen won de derby tegen Weerstand Koersel met 1-0, nadat Creyns op de 60ste minuut kon scoren uit penalty..

Zaalvoetbal: Koersel - Meeuwen 5-6

Zaterdag 15 september 2018
In de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Koersel thuis met 5-6 verloren van Meeuwen. Beverlo won in Hoeselt met 1-6.

Brons voor Pieter Timmers

Zaterdag 15 september 2018
Pieter Timmers is terug goed in vorm en heeft gisteren op de wereldbekermanche zwemmen in het Qatarese Doha brons behaald op de 100 meter vrije slag. Pieter Timmers, de vice-olympisch kampioen van Rio, zette in de reeksen met 49.30 de beste tijd neer van al de deelnemers. In de finale zwom Pieter een knappe tijd van 49.04, goed voor de derde plek.

Treinen vervangen door bussen

Zaterdag 15 september 2018
Beringen - Treinen vervangen door bussenDit weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Hasselt omdat er aan de sporen wordt gewerkt. De NMBS legt vervangbussen in, die stoppen uiteraard aan de stations van Beverlo en Beringen, maar raadpleeg zeker de website van de NMBS om de juiste uren van de bussen op te pikken. Vanaf maandag rijden de treinen weer normaal.

Zing je lied nu

Zaterdag 15 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Zing je lied nuZoomElke zaterdag presenteren we een gedicht of tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Vallei van de 3 beken

Zaterdag 15 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de 3 bekenZoomEén van de minder bekende natuurgebieden in Beringen is ongetwijfeld de vallei van de 3 beken op de grens van Paal en Schaffen. Het wordt dit weekend mooi nazomerweer, misschien de ideale gelegenheid voor een wandeling. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Kerk Brelaar-Heide

Zaterdag 15 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kerk Brelaar-HeideZoomOp deze foto zie je de kerk van Brelaar-Heide in Paal bij de inwijding. Nu doet de kerk dienst als locatie van Open Hart Paal waar het vandaag opendeurdag is. Ideaal moment om de kerk nog eens te bekijken.

Vurtense Molen

Zaterdag 15 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Vurtense MolenZoomIn onze rubriek vandaag een blik op de Vurtense Molen in Stal. De Vurtense Molen is een watermolen op de Zwarte Beek, gelegen aan de Molendijk. Ze lag op 200 m stroomafwaarts van de Stalse Molen. De molen werd vóór 1800 opgericht als onderslagmolen en fungeerde als korenmolen. Het binnen- en buitenwerk, inclusief het schoepenrad, zijn verdwenen. Het molengebouw, uitgevoerd in vakwerk, bleef behouden.

7,6 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 7,6 % van alle huishoudens in Beringen een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In West-Limburg was vorig jaar 8 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Beringen - Mia Cremers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Huisvuil zomaar op straat

Vrijdag 14 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Huisvuil zomaar op straatZoomDeze vuilzakken liggen zomaar op straat in de wijk Woonhof in Beringen-Mijn. Een aantal bewoners houdt zich niet aan de data dat het huisvuil opgehaald wordt. En dat zorgt dat weer voor ergernissen bij andere buurtbewoners die klagen over geurhinder. En dat is een iets minder fraai deel van het buitengewone Beringen. Op het niet correct aanbieden van huisvuil staan boetes tot 350 euro.

Tegen paal en over de kop

Vrijdag 14 september 2018
Vanmorgen ramde een auto een paal op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De wagen ging vervolgens over de kop. Bij het ongeval viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Red Lemon en Digibel failliet

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Red Lemon uit Beringen failliet verklaard. Deze bvba werd in 2016 opgericht. Ook Digibel uit Beringen werd vandaag failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.

Nieuwe vergunning voor Circuit Zolder

Donderdag 13 september 2018
Beringen - Nieuwe vergunning voor Circuit ZolderZoomCircuit Zolder krijgt een nieuwe omgevingsvergunning. Dat heeft de bestendige deputatie gisteren beslist. Eerder hadden ook al het schepencollege en de provinciale omgevingsvergunningscommissie een gunstig advies gegeven. Buurtbewoners hadden bezwaarschriften ingediend, waarbij de meeste op één petitie waren verzameld. Zij waren vooral bekommerd om eventuele bijkomende hinder voor de omgeving. De nieuwe vergunning is ook goed nieuws voor Beringen want hotels en B&B's profiteren mee bij grote evenementen op het circuit. Het circuit is ook partner bij Bike Valley Beringen voor het luik wielerevenementen.

Nieuwe bvba: Mia Mensa

Donderdag 13 september 2018
Orhan en Adem Gürbulak, beiden uit Koersel, hebben de bvba Mia Mensa opgericht met zetel in be-MINE in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een bar, café, herberg en taverne; de verkoop van rookwaren én het inrichten en verzorgen van banketten en feesten.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Beringen - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Tina Schroyen overleden

Woensdag 12 september 2018
Beringen - Tina Schroyen overledenGisteren is Tina Schroyen overleden, de echtgenote van Michel Wozniak. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Italiaanse les voor kinderen

Woensdag 12 september 2018
Acli La Baracca start op 22 september terug met Italiaanse les. De lessenreeks is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar tot 13 jaar. De huidige kinderen met Italiaanse roots spreken thuis geen Italiaans meer. Maar om de band met het oude thuisland wat in ere te herstellen en om op vakantie in Italie toch een woordje Italiaans te spreken, worden er nu terug lessen Italiaans gegeven. Inschrijven kan in het Italiaans lokaal Acli in de Kanaalstraat 15C. Info via 011 42 40 17.

Huisgemaakte videe

Woensdag 12 september 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Huisgemaakte videeZoomVidee, ook bekend als vol-au-vent of koninginnenhapje: het is één van de Vlaamse klassiekers. Vol-au-vent maken is makkelijk. De bereiding ervan vraagt wel wat tijd, maar het is echt de moeite waard. Je kan een volledige kip gebruiken, maar ook met blokjes kipfilet lukt het prima.
Ingrediënten: 1 soepkip – verse bouillon of 2l water met 5bouillonblokjes – gehakt of voorgemaakte soepballetjes – champignons – 500ml room
Bereiding: Als (…) Het hele nieuwsbericht
Huisgemaakte videe
Zoom

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Installatie pastorale eenheid Tabor

Dinsdag 11 september 2018
Op 23 september wordt de pastorale eenheid Tabor Beringen geinstalleerd. De pastorale eenheid werd opgericht bij bisschoppelijk decreet. Ze bestaat uit de parochies Sint-Brigida Koersel, Sint-Gerardus Koersel-Stal en H. Hart Korspel-Beverlo.

Nieuwe bvba: Ham & Bil 36

Dinsdag 11 september 2018
Halil Efe uit Beringen heeft de bvba Ham & Bil 36 opgericht met zetel aan de Beringsesteenweg in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bodemsanering, draineringswerken, wegenbouw en het aanbrengen van wegmarkeringen.

Opnieuw verkiezingsbord vernield

Dinsdag 11 september 2018
Beringen - Opnieuw verkiezingsbord vernieldZoomAan de Nieuwendijk is Stal is weer een verkiezingsbord vernield. Dat werd deze ochtend ontdekt. Het vernielen van de borden wordt door verschillende partijen afgekeurd. Er wordt opgeroepen om de campagnes en borden te respecteren.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Kop-staartaanrijding op Koolmijnlaan

Maandag 10 september 2018
Een 32-jarige vrouw uit Beringen raakte gewond bij een kop-staartbotsing op de Koolmijnlaan. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.15 uur.

Man (53) gewond bij ongeval

Maandag 10 september 2018
Beringen - Man (53) gewond bij ongevalOp de Tessenderlosesteenweg in Paal raakten gisterenavond een auto en een scooterrijder in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte een 53-jarige man uit Beringen gewond.

Vrouw (33) gewond bij botsing

Maandag 10 september 2018
Bij een botsing tussen twee auto's op de Nikelaan in Ham is een 33-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanochtend, even na 6 uur.

Valère Put overleden

Maandag 10 september 2018
Gisteren is Valère Put overleden. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Emma Beckers overleden

Maandag 10 september 2018
Beringen - Emma Beckers overledenGisteren is Emma Beckers overleden, de weduwe van Jules Diepvens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30) uur in funerarium Convents in Paal.

Nieuwe website voor Huis van het Kind

Maandag 10 september 2018
Beringen - Nieuwe website voor Huis van het KindZoomEr zijn heel wat initiatieven, diensten en organisaties die gezinnen ondersteunen. Het Huis van het Kind werkt samen met hen opdat elk kind kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. De Huizen van het Kind willen een wegwijzer zijn voor gezinnen en bouwen aan een website! Opdat ouders beter hun weg vinden in het aanbod slaan we de handen in elkaar in West-Limburg. De Huizen van het Kind van Beringen, Halen, Ham Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo lanceren samen de website www.huisvanhetkindwestlimburg.be. Ouders, grootouders, vrijwilligers of hulpverleners vinden er een overzicht van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele regio.

Slagkracht fotoalbum

Maandag 10 september 2018
Beringen - Slagkracht fotoalbumZoomWe blikken vandaag ook nog eens terug op Slagkracht, het muziekfestival op de Avonturenberg. Bekijk het fotoverslag van Patrick Knuyt via deze link.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Maand van de sportclub

Maandag 10 september 2018
Beringen - Maand van de sportclubZoomSeptember is de maand van de sportclub en de stad Beringen wil daarom meer mensen laten proeven van sport via de Beringse sportmarkt maar je kan ook nog altijd meedoen met de campagne Sporters Beleven Meer!

Keigoede editie van Mijnhappening

Maandag 10 september 2018
Beringen - Keigoede editie van MijnhappeningZoom
Met leuke straatanimatie, een ambachtenmarkt, muziek en nog veel meer animatie voor jong en oud werd het weer een goede editie van de Mijnhappening.
Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.
En Stefanie De Bakker maakte dit fotoverslag.

10 jaar Tanti en Mutti

Maandag 10 september 2018
Beringen - 10 jaar Tanti en MuttiZoomKelly Kennis en Jeannine Poel werden afgelopen weekend flink gevierd want ze zijn al 10 jaar onthaalmoeder. In kleuterschool Hand in Hand Paal werden Tanti en Mutti, zoals Kelly en Jeannine gekend zijn, in de bloemetjes gezet voor hun niet aflatende inzet en zoveel dikke knuffels voor de kinderen. De onthaalmoeders werd verrast door hun kindjes van de afgelopen jaren en dat zorgde voor een lach en een traan. (foto's Ralf Oehme)
10 jaar Tanti en Mutti10 jaar Tanti en Mutti10 jaar Tanti en Mutti
Zoom

Brandweermannen gezocht

Maandag 10 september 2018
Beringen - Brandweermannen gezochtZoomZet jij jezelf graag in voor het welzijn en de veiligheid van de Beringenaren? Werk jij graag in teamverband en steek je met plezier de handen uit de mouwen? Woon je op maximum 4 kilometer of 8 minuten van de brandweerpost? Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar brandweervrijwilligers. Meer info via deze site.

Fons Ceunen overleden

Maandag 10 september 2018
Beringen - Fons Ceunen overledenDonderdag overleed de uit Koersel afkomstige Fons Ceunen overleden, de echtgenoot van Fin Gielen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Slagkracht op Avonturenberg

Zondag 9 september 2018
Beringen - Slagkracht op AvonturenbergZoomVandaag werd op de Avonturenberg de tweede editie van Slagkracht georganiseerd. Over de oude mijnsite klonken vandaag zomerse beat gebracht door dj's Lövestad, Red D en Bearsøme. (Anastasia Tofoni)
Slagkracht op AvonturenbergSlagkracht op Avonturenberg
Slagkracht op AvonturenbergSlagkracht op Avonturenberg
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft voor Maria en HubertZoomHubert Broekhoven (74 jaar) en Maria Decloedt (71 jaar) waren 6 september 50 jaar getrouwd. Ze werden 7 september ontvangen door Jean Vanhees en Leonie Vanhoudt, namens het stadsbestuur van Beringen. Hubert is een gepensioneerd mijnwerker en Maria heeft op een confectiebedrijf als strijkster gewerkt. Ze hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Hun hobby's zijn: voor de kleinkinderen zorgen, reizen en tuinieren.Proficiat!

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 9 september 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportOok na de tweede speeldag van de nieuwe competitie blijft Stal Sport met 0 punten achter. En net als vorige week was de nederlaag ook nu weer onverdiend. De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten, of de thuisploeg was tegen Reppel al op achtervolgen aangewezen. In de tweede minuut was er een geharrewar voor het thuisdoel en door een misverstand in de Stalse verdediging kon Reppel meteen scoren. Een domme tegengoal, die -zo bleek achteraf- de wedstrijd zou beslissen. Ondanks de vroege achterstand liet (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel wint van Zonhoven

Zondag 9 september 2018
Beringen - Koersel wint van ZonhovenWeerstand Koersel heeft deze namiddag Melo Zonhoven verslagen. Uitslag: 3-2. FC Turkse won met 0-3 bij Anadol. Paal-Tervant A klopte FC Maasland met 1-2. Paal-Tervant B versloeg Termolen met 2-1.

Dina Jacobs overleden

Zondag 9 september 2018
Beringen - Dina Jacobs overledenGisteren is Dina Jacobs overleden, de weduwe van Corneel Goris en de levensgezel van Jos Blockx.  Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Pieter Timmers behaalt brons

Zondag 9 september 2018
Op een wereldbekerwedstrijd in het Russische Kazan won Pieter Timmers gisteren een bronzen medaille op de 100m vrije slag. Zo bewijst hij meteen dat hij goed hersteld is van zijn hersenvliesontsteking. Vandaag komt Timmers nog in actie op de 50m vlinderslag.

De F35 is in het land

Zondag 9 september 2018
Beringen - De F35 is in het landZoomGisteren waren er duizenden spotters in Kleine-Brogel in aanloop van de Belgian Airforce Days vandaag. En die spotters keken vooral uit naar de eerste landing van de F35 op Belgisch bodem. Ook onze fotograaf Bart Liesenborgs stond op de eerste rij. Onze collega's van de Internetgazet Peer maakten een uitgebreid fotoverslag. Klik hier voor meer knappe beelden.

Stal Sport verliest van Reppel

Zaterdag 8 september 2018
Beringen - Stal Sport verliest van ReppelStal Sport heeft vanavond thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 0-1. KVK Beringen verloor met 0-2 van Herk FC.

Kataryna Bartosz overleden

Zaterdag 8 september 2018
Beringen - Kataryna Bartosz overledenVandaag is Kataryna Bartosz overleden, de weduwe van Anton Cieplinski. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Bloemschikken met afval?

Zaterdag 8 september 2018
Beringen - Bloemschikken met afval?ZoomNeen, dit is geen opdracht bloemschikken met blikjes maar de bloembak aan de bib in Beringen die gebruikt wordt als vuilbak... (Gust Ischen)

Kent er iemand een goede psycholoog?

Zaterdag 8 september 2018
Commentaar
Niet dat mijn ziel in de war is maar ik zou als journalist eens een paar vragen willen stellen over de mens van vandaag. Ik stel me namelijk veel vragen bij vragen. Ja, ik lig in de knoop met de vele vragen op sociale media. Stel: je wil lekker uit gaan eten in restaurant x en je weet niet of de zaak open is op zondagmiddag. Wat doe je dan? Je surft naar de website of de facebookpagina van restaurant x en kijkt naar de openingsuren en als je helemaal zeker wil zijn, bel je nog even en maak je meteen je (…) Het hele nieuwsbericht

De rode weg

Zaterdag 8 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - De rode wegZoomBart en Inge vonden deze week inspiratie in Beringen-Mijn voor hun reeks 'Lens op Beringen'. De lens staat deze keer mooi gericht op de kerk van Beringen-Mijn vanuit de overliggende dreef ook wel gekend als de rode weg. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Mijnhappening

Zaterdag 8 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - MijnhappeningZoomOok Edith en Lambert laten zich vandaag inspireren door de mijn van Beringen.

Sorbebomenstraat

Zaterdag 8 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - SorbebomenstraatZoom
Een foto van de Sorbebomenstraat in Beringen-Mijn. Sorbeboom is een oude vertaling van het Franse sorbier. De sorbeboom en is ook gekend als de lijsterbessenboom en dat was ook de oude straatnaam. Zondag is het ideaal om de cité nog eens te verkennen tijdens de Mijnhappening.
OPROEP: Deze reeks loopt nu bijna twee jaar maar we zijn door onze voorraad postkaarten en foto's. Heb jij nog leuke foto's of postkaarten voor deze reeks? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet. be

80 jaar Scouts Beringen-Mijn

Zaterdag 8 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - 80 jaar Scouts Beringen-MijnZoomVandaag wordt het 80-jarig bestaan van de scouts van Beringen-Mijn gevierd. Om 11u is er een viering in de kerk van Beringen-Mijn gevolgd door een optocht naar het scoutslokaal. Om 14u is er een openingsparade. Iedereen is er welkom om kennis te maken met de huidige werking. Er is een tentoonstelling met heel veel oude foto's. Om 17u is er een slotparade. Adres: Kanaalstraat Beringen-Mijn.
Tribunaliteiten
Beringen - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen opengebroken

Vrijdag 7 september 2018
Beringen - Bestelwagen opengebrokenAan de Beverlosesteenweg is afgelopen nacht ingebroken in een bestelwagen. De daders drongen ook binnen in het tuinhuis. Ze gingen met gereedschap en een fiets aan de haal.

Jef Wolput overleden

Vrijdag 7 september 2018
Beringen - Jef Wolput overledenVandaag is Jef Wolput overleden, de echtgenoot van Maria Deferme. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Nieuwe vlaggen stad Beringen

Vrijdag 7 september 2018
Beringen - Nieuwe vlaggen stad BeringenZoomJe hebt ze misschien ook al zien wapperen, deze nieuwe vlaggen van de stad Beringen. Met slogans 'mijn avontuur begint hier' en 'welkom in onze stad' of 'beleef, geniet, durf' worden bewoners en bezoekers verwelkomd.

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Beringen - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen in de lucht

Vrijdag 7 september 2018
Beringen - Fietsen in de luchtZoomBekijk ook nog dit filmpje van de Sky-Bikes, de nieuwste attractie van The Fungroup.

Inschrijvingen vormsel Paal en Tervant

Donderdag 6 september 2018
Jongeren die in 2006 zijn geboren kunnen op 12 mei 2019 in de kerk van Tervant of op 19 mei 2019 hun vormsel doen in de kerk van Paal. De parochie biedt een voorbereiding aan van 8 fijne en inspirerende samenkomsten, een grote fakkeltocht samen met meer dan 1000 andere vormelingen uit Limburg, een bezinningsdag in Scherpenheuvel, enkele gezinsvieringen en zo veel meer. Meer info op de ouderavond op maandag 10/9 om 20u in de parochiezaal van Paal. Inschrijven kan via email naar patricia.v[!]skynet.be.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.
Beringen - Bromfietser (53) gewond bij aanrijdingVanmiddag raakten een 53-jarige bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen. De bromfietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Lea Hanssen overleden

Woensdag 5 september 2018
Beringen - Lea Hanssen overledenGisteren overleed Lea Hanssen, de weduwe van François Wouters. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Beringen - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Beringen - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Beringen - Griekse rijst met een sausje van groene aspergesZoomGriekse rijst is ook bekend als orzo, vrij te vertalen als gerst. Ondanks zijn Nederlandse naam Griekse rijst is orzo eigenlijk een pasta die de vorm heeft van een rijstkorrel. Het grote verschil met andere soorten pasta is dat orzo klaargemaakt dient te worden zoals rijst. Dit gerechtje is ideaal voor een dag met weinig tijd, wanneer je toch een gezonde maaltijd op tafel wil toveren. Het is ook klaar op een kwartiertje en dit doordat de “rijst” zoveel tijd nodig heeft - anders was het nog sneller (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bibbrochure ligt klaar

Woensdag 5 september 2018
Beringen - Nieuwe bibbrochure ligt klaarZoom
De nieuwe najaarsbrochure ligt voor je klaar in de bib. Er zijn de komende maanden weer leuke dingen te beleven in de bib.
"Een lezing van Natuurpunt over wilde dieren in Beringen, een vredesconcert ter nagedachtenis van De Grote Oorlog, voorlezen met een muzikale kamishibai, een boekenbeursbezoek met de bus", zegt schepen Dave Schops. Vanaf nu kan je de najaarsbrochure online via beringen.bibliotheek.be en in de bibliotheek raadplegen. Ontdek het uitgebreide herfstaanbod en schrijf je zeker in.

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Beringen - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Chris Daniëls overleden

Dinsdag 4 september 2018
Beringen - Chris Daniëls overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Chris Daniëls overleden, de echtgenote van Ivan Deboeverie. Zij was 74 jaar. De asverspreiding vindt in intieme kring plaats.

Alfons Vandezande overleden

Dinsdag 4 september 2018
Beringen - Alfons Vandezande overledenGisteren is Alfons Vandezande overleden, de weduwnaar van Pauline Vermeijen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.00 uur) in funerarium Convents in Paal.

In De Brug zit je snor!

Dinsdag 4 september 2018
Beringen - In De Brug zit je snor!ZoomIn De Brug Beringen zagen de leerlingen op de eerste schooldag dat het wel snor zat. 280 leerlingen van De Brug begaven zich naar hun nieuwe snorrenklas. Vele lachende gezichtjes en enkele traantjes werden door het hele schoolteam opgevangen. In De Opaal in Paal werden 61 leerlingen met veel enthousiasme ontvangen. Ze gaan er samen met de juffen en meesters een tof schooljaar van maken!

Germaine Das overleden

Maandag 3 september 2018
Beringen - Germaine Das overledenVandaag is Germaine Das overleden, de weduwe van Augustinus Kimpen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Nieuwe bvba: Bmediagroup Benelux

Maandag 3 september 2018
De bvba Efficacy en de bvba Bert Dierckx, beiden uit Geel, hebben de bvba Bmediagroup Benelux opgericht met zetel aan de Industrieweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van hard- en sofware voor audio, video, multimedia en telefonie én dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie en communicatie.

Resultaten zomer BOB-campagne

Maandag 3 september 2018
Beringen - Resultaten zomer BOB-campagne De zomer BOB-campagne startte op vrijdag 8 juni 2018 en eindigde op vrijdag 31 augustus ll. Tijdens de zomer BOB-campagne werden er in Beringen, Ham en Tessenderlo in totaal 3.694 bestuurders gecontroleerd. Dat zijn er 1.303 méér dan vorig jaar. 81 chauffeurs hadden té veel alcohol in het bloed. Van 52 onder hen werd het rijbewijs gedurende enkele uren ingehouden. Bij 25 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De resultaten liggen in dezelfde lijn als de zomer BOB-campagne vorig jaar.

Maria Camps overleden

Maandag 3 september 2018
Beringen - Maria Camps overledenGisteren is Maria Camps overleden, de weduwe van Albert Volders. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag  (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Samenleven is ook samen op school

Maandag 3 september 2018
Beringen - Samenleven is ook samen op schoolZoomMeral Özcan, één van de mama's van moedergroep De Roosjes in basisschool Westakker in Beverlo schreef volgende column naar aanleiding van de eerste schooldag: "Donderdagavond waren we uitgenodigd naar het openklasmoment. Een kennismaking die een bijzondere indruk naliet. Onze klassen worden steeds gekleurder. In sommige zijn de blanke kinderen op één hand te tellen. Bij mijn oudste zoon zitten nog twee autochtone kinderen, in die van mijn jongste drie. In een multiculturele stad als (…) Het hele nieuwsbericht

Vergrijzing

Maandag 3 september 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - VergrijzingVergrijzing Het stond als kort bericht in de krant, dus zal het wel waar zijn: “Autobestuurder van 77 jaar rijdt 100-jarige fietser aan.’’ Als ik zo iets lees dan gaat de bal mijner verbeelding onweerstaanbaar rollen. Wat je nu gaat lezen stond niet in de krant maar krijg je van mij cadeau : “Wellicht is een 85-jarige gepensioneerde oud-politieman opgetrommeld om de nodige vaststellingen te doen. In zijn zog volgden enkele topfitte 80-plussers van de hulpdiensten die het slachtoffer de (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar school - retro

Maandag 3 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar school - retroZoomNiet alleen de kinderen trekken vandaag terug naar school maar natuurlijk ook de leerkrachten. Op deze foto zie je lerarenkorps van het TIKB in Beringen ofwel de mijnschool.

Terug naar school - retro

Maandag 3 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar school - retroZoomWe kregen nog deze foto toegestuurd door Liesbeth Stevens. Het is de 2de kleuterklas in de katholieke school van Paal met de kinderen geboren in 1979. Stuur op deze eerste schooldag ook gerust jou klasfoto nog naar ons via beringen[!]internetgazet.be

Terug naar school - retro

Maandag 3 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar school - retroZoomVandaag op deze eerste schooldag nog een klasfoto van het St-Jozefscollege in Beringen. Het is de klas van de 6de Latijnse Wiskunde en Grieks in het schooljaar 1982-83.

Kop-staartbotsing: drie gewonden

Zondag 2 september 2018
Peter H. (51) uit Beringen, Ivo J. (53) uit Opglabbeek en Danny V. (39) uit Maaseik raakten gewond bij een kop-staartaanrijding aan het kruispunt Europalaan-Wiemismeerstraat in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenochtend om 6 uur.
Beringen - KVK Beringen verliest van Melo ZonhovenKVK Beringen heeft vanmiddag met 4-0 verloren op het veld van Melo Zonhoven. Turkse FC versloeg Maasland NO met 2-1. Paal-Tervant B verloor van Berbroek Schulen Sport met 3-1.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.
In Beringen heeft 40,7 procent van de 25-plussers geen diploma secundair onderwijs. In West-Limburg is dat 39,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Krant gemist?

Zondag 2 september 2018
Vandaag gezien
Beringen - Krant gemist?ZoomHeb je vandaag uw lectuur op zondag gemist? Dan moet je misschien even naar Koersel centrum want aan de achterkant van het oude gemeenteplein werden pakken kranten van De Zondag gedumpt. Het is het zoveelste geval van sluikstorting in onze stad. (Stephan Volders)

Kleuterklasje juf Irene Paal

Zaterdag 1 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kleuterklasje juf Irene PaalZoomLiesbeth Stevens stuurde ons nog deze mooie klasfoto van het 3de kleuterklasje van de katholieke school in Paal met de kinderen geboren in 1975.

Opening Stiff Style Store

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Opening Stiff Style StoreZoomIn de Hoogstraat in Beringen opende dit weekend Stiff Style Store, dat is een conceptwinkel met kleding, accessoires, cosmetica en leuke woonartikelen. Het is voor uitbaatster Jessica Pauwels (tweede van rechts) haar tweede winkel. Op de markt heeft ze al jaren de schoenenwinkel Stiff Style.

Jef Van Genechten overleden

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Jef Van Genechten overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Jef Van Genechten overleden, de weduwnaar van Maia Mariën. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt ihn intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Gesmaakte barbecue Stalvoc

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Gesmaakte barbecue StalvocZoomVolleybalclub Stalvoc organiseerde gisteren een geslaagde barbecue en cocktailavond. En of het gesmaakt heeft! (Patrick Cosemans) Meer foto's op facebook.

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht

Antoinette Henckens overleden

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Antoinette Henckens overledenGisteren is Antoinette Henckens overleden, de weduwe van Gerard Alenteyns Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Francesco Convalle overleden

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Francesco Convalle overledenOp 22 augustus overleed Francesco Convalle , de echtgenoot van Liliane Bervoets. Hij was 67 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Avondmarkt in Paal

Zaterdag 1 september 2018
Beringen - Avondmarkt in PaalZoomMaandag 3 september is er een avondmarkt in Paal. Het is de eerste keer dat er tijdens de kermis op maandag een avondmarkt wordt georganiseerd. De markt start om 17u en staat in de Sint-Janstraat.

Verborgen vijvers

Zaterdag 1 september 2018
Lens op Beringen
Beringen - Verborgen vijversZoomBart en Inge weten ons elke zaterdag te verbazen met een prachtfoto genomen in Beringen. Vandaag een verborgen parel in de buurt van de Laardijkstraat in Beverlo. (Foto: Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Terug naar school

Zaterdag 1 september 2018
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar schoolZoomMaandag is het weer zover. Dan trekken duizenden kinderen weer naar de schoolbanken. Welke herinneringen heb jij aan die eerste schooldag? Vreugde of verdriet? Op de foto een klasje van meester Luyten en directeur Ackx in de jongensschool van Paal van schooljaar 78-79. Heb jij nog een leuke klasfoto? Beringen[!]internetgazet is ons adres.

Beverlo dorp

Zaterdag 1 september 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo dorpZoomIn onze reeks 'Vroeger en nu' zijn we vandaag in Bevelo. Helemaal onherkenbaar, het oude centrum van Beverlo!

Terug naar school

Zaterdag 1 september 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Terug naar schoolZoomEdith haalt vandaag inspiratie uit de eerste schooldag van aanstaande maandag.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen