Het overige nieuws

Paal-Tervant B klopt HW Zonhoven

Zaterdag 31 augustus 2019
Beringen - Paal-Tervant B klopt HW ZonhovenVierde provincialer Paal-Tervant B heeft vanavond zijn competitiewedstrijd tegen HW Zonhoven gewonnen. Uitslag: 3-1. KVK Beringen heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Esperanza Pelt. In de 12de minuut kopt Bram Put de 0-1 op het scorebord maar dat feestje was van korte duur. In de 26ste minuut krult Thomassen Martinus de bal mooi over de keeper zo werd de stand 1-1. Het beslissende doelpunt werd toch aan Thomas Driessen geschonken hij scoorde de 1-2 in de 68ste (…) Het hele nieuwsbericht

André Peeters overleden

Zaterdag 31 augustus 2019
Beringen - André Peeters overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige André Peeters overleden, de echtgenoot van Marie-Louis Nijs. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

30 jaar mijnsluiting

Zaterdag 31 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - 30 jaar mijnsluitingZoomDeze week werd het programma bekend gemaakt van de vele activiteiten die zullen gehouden worden in het kader van 30 jaar mijnsluiting. Ook met de Internetgazet Beringen zullen we de komende twee maanden hier uitgebreid aandacht aan besteden. Vandaag starten we met een foto uit het archief van Hans Put, die volgende week een boek over die mijnsluiting presenteert.

Millenniumgolf Paal

Zaterdag 31 augustus 2019
Lens op Beringen
Beringen - Millenniumgolf PaalZoomOnze fotografen Bart en Inge volgen dit weekend het grote Europees golftornooi aan de Paalse Plas. Naast het wedstrijdgedeelte hebben ze ook nog oog voor de schoonheid van de Paalse Plas.

Molen Huygens in Paal

Zaterdag 31 augustus 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Molen Huygens in PaalZoomVroeger had elk dorp zijn molen en molenaar maar die zijn hier haast allemaal verdwenen, zo ook in Paal.

Een nieuw reisverhaal

Zaterdag 31 augustus 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Een nieuw reisverhaalZoomDe vakantie zit erop, maandag vloeien er ongetwijfeld weer traantjes aan de schoolpoorten. Edith blikt vandaag terug op de zomervakantie.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Beringen - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Victorine Schoofs overleden

Donderdag 29 augustus 2019
Beringen - Victorine Schoofs overledenGisteren is Victorine Schoofs overleden, de weduwe van de in januari overleden Dolf Saenen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

5de Memorial Rally van Looi

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 5de Memorial Rally van LooiZoomDe Rally van Looi was in onze regio jarenlang een begrip. Het is al 25 jaar geleden dat de laatste rally werd gereden. De Internationale Rally van Looi ontstond in 1976 als 'Nacht Van Looi' vanuit het Jeugdhuis Tessloo. Dit groeide uit tot een organisatie met een befaamde jaarlijkse wedstrijd die nationale en internationale bekendheid verwierf, tot er halverwege de jaren '90 abrupt een einde aan kwam...
Zaterdag 31 augustus wordt nu al de 5de Memorial georganiseerd. Op de Vismarkt in Tessenderlo (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Beringen - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep voor helpende handen

Donderdag 29 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - Oproep voor helpende handenZoomOp 7 september opent in CC Casino Beringen de expo 'Commerce op de cité' van Citévolk Spreekt. Zij zijn nog op zoek naar bereidwillige helpende handen om de expo op te bouwen en af te breken. Meer info bij François Hemelaers op 0479/33 50 04.

Nieuwe vennootschap: Keenimmo

Woensdag 28 augustus 2019
Ivan Kenens uit Halen, Joris Kenens uit Heusden-Zolder en Thomas Kenens uit Paal hebben de besloten vennootschap Keenimmo opgericht met zetel aan de Paalsesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bedrijfsbeheer van vennootschappen en instellingen en consulting op het gebied van beheer, management en marketing.

Paal-Tervant B verslaat Voorshoven

Woensdag 28 augustus 2019
Beringen - Paal-Tervant B verslaat VoorshovenVanavond stond in vierde provinciale B de tweede speeldag op het programma. FC Paal-Tervant B won met 1-5 op het veld van Voorshoven VV.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Beringen - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Everzwijnen in de tuin

Woensdag 28 augustus 2019
Maak dat mee!
Beringen - Everzwijnen in de tuinZoom
Ze zijn in de buurt van het Koersels Kapelleke al het een en ander gewoon maar het is toch schrikken als je 's morgens wakker wordt en ontdekt dat everzwijnen je tuin hebben omgewoeld zoals hier op de hoek van de Kraaienstraat en de Mathias Geyssenstraat. De bewoners vragen om actie en een kordaat optreden van jagers of overheid. De stad Beringen volgt de situatie van de everzwijnen op de voet samen met de jagers en de milieudienst van de stad.
"Er wordt samen met de jagers de problematiek bekeken naar aanleiding van de meldingen. Afgelopen jaren is er sterk ingezet op het plaatsen van omheining zodat de everzwijnen in hun natuurlijke habitat blijven. Alsook het aantal geschoten everzwijnen is de laatste jaren enorm toegenomen", zegt burgemeester Vints.
Meer info over schade door everzwijnen ook via deze link.


Jarigen van de maand in Corsala

Woensdag 28 augustus 2019
Beringen - Jarigen van de maand in CorsalaZoom
Het is een fijne traditie daar in woonzorgcentrum Corsala in Koersle waar ze elke maand de jarigen vieren. En bijzonder was dat gisteren ook Quatta, de huishond, niet werd vergeten in de viering. Jean Beerten maakte dit mooi fotoverslag.


Jarigen van de maand in CorsalaJarigen van de maand in Corsala
Zoom

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Beringen - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Bielen overleden

Maandag 26 augustus 2019
Beringen - Maria Bielen overledenGisteren is Maria Bielen overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Gerard Rutten. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Zomerfeest De Fakkel Paal

Maandag 26 augustus 2019
Beringen - Zomerfeest De Fakkel PaalZoomGisteren werd er onder een stralende zon het jaarlijks zomerfeest van woonzorgcentrum De Fakkel in Paal georganiseerd. Kinderen konden zich laten grimeren, zich uitleven op het springkasteel, konden meedoen met de volksspelen en vele cadeautjes winnen. Er was suikerspin, taart en heerlijke zelfgemaakte Brusselse wafels met of zonder slagroom en een bolletje ijs. Omwille van het warme weer werd de sangria goed gesmaakt. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Maria Haegdorens overleden

Maandag 26 augustus 2019
Beringen - Maria Haegdorens overledenZaterdag is Maria Haegdorens overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Leon Husson. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Damen-Dirkx op Tornooi der WereldkampioenenDe trainingen bij cyclobalclub Het Zwarte Goud zijn weer aangevat in voorbereiding op de finales in de verschillende categorieën die er die seizoen aankomen. Brecht Damen en Niels Dirikx reisden naar Krofdorf (D) waar ze in het tornooi der wereldkampioenen op hoog niveau spelritme konden oefenen. De top vier van het voorbije WK verbroederden nog eens en speelden nadien met de thuisploeg aangename wedstrijden. In december zullen Brecht en Niels deelnemen aan het WK in Zwitserland.

Nieuwe brug in Kwaadmechelen klaar

Maandag 26 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe brug in Kwaadmechelen klaarZoomDe brug over het Albertkanaal in Kwaadmechelen is zo goed als klaar. De aannemer werkt momenteel de laatste details af. Dinsdag 27 augustus zal de nieuwe brug open zijn voor alle verkeer. Het daaropvolgende weekend (31/08 en 01/09) wordt de oude brug afgebroken. De oude brug wordt afgebroken vanaf zaterdag 31 augustus om 22.00 uur tot zondag 22.00 uur. Het verkeer zal hier geen hinder van ondervinden. Deze werkzaamheden zullen twee dagen duren en kunnen vanop een veilige kijklocatie op het noordelijke jaagpad gevolgd worden. Deze plaats is bereikbaar met de fiets en te voet via de Zwartenhoekstraat.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Gouden Helm speedway

Zondag 25 augustus 2019
Beringen - Gouden Helm speedwayZoom Na de speedwayraces van vandaag in Zolder verhuist de Gouden Helm naar Letland. De Let Jevenijs Kostigovs was vrijdag holderdebolder een paar duizend kilometer naar Helzold gereisd als vervanger van de Rus Gafurov. En dat zal hij zich dus niet beklaagd hebben. Meer dan 2000 toeschouwers waren getuige van spannende heats. In de halve finale werd de winnaar van vorig jaar, de Brit Mark Beyer, uitgeschakeld. De finale ging tussen Kostigovs, de Brit Benjamin Barker, de Deen Matias Nielsen en de Tsjech Petr (…) Het hele nieuwsbericht

Luchtballon boven Paal

Zondag 25 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - Luchtballon boven PaalZoomHet is optisch bedrog maar op deze foto van Gust Ischen lijkt het of deze luchtballon rakelings langs de kerk scheert.

KVK Beringen verliest van Hades

Zondag 25 augustus 2019
Beringen - KVK Beringen verliest van HadesKVK Beringen heeft verloren op het veld van RC Hades Kiewit Hasselt. Uitslag: 4-0. KVK Beringen NR verloor met 4-0 op het veld van Exc. Hamont.
Beringen - Club 9 klaar voor 30ste Drive-In MoviesZoomAan jeugdhuis Club 9 in Koersel is gisteren al gestart met de opbouw van het groot scherm voor de jaarlijkse drive-in movies. De 30ste editie belooft heel speciaal te worden. De eerste film is morgenavond te zien. Bekijk het volledig programma via deze link. (Patrick Cosemans)
Club 9 klaar voor 30ste Drive-In MoviesClub 9 klaar voor 30ste Drive-In Movies
Club 9 klaar voor 30ste Drive-In Movies
Zoom

Weerstand Koersel wint in Reppel

Zaterdag 24 augustus 2019
Beringen - Weerstand Koersel wint in ReppelWeerstand Koersel heeft vanavond gewonnen op het veld van RC Reppel. Uitslag: 1-3. Paal-Tervant B klopte Flandria Termolen met 3-1. Stal Sport verloor thuis van FC Hechtel met 1-4. Paal-Tervant A en Achel VV speelden 1-1 gelijk. Turkse FC verloor met 1-2 van KFC Hamont'99.

Robert Rayen overleden

Zaterdag 24 augustus 2019
Beringen - Robert Rayen overledenGisteren overleed Robert Rayen, de echtgenoot van Roza Driezen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Sinte Lutgart Beringen

Zaterdag 24 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - Sinte Lutgart BeringenZoomVandaag een foto gemaakt in de voormalige school Sinte Lutgart, ondertussen een creatieve plek voor jonge ondernemers.

Watertoren Paal

Zaterdag 24 augustus 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Watertoren PaalZoomVandaag een klim op de Klitsberg in Paal voor een duofoto van de watertoren.

Nu de zon de zomer maakt

Zaterdag 24 augustus 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu de zon de zomer maaktZoomHet wordt dit weekend mooi weer en dat inspireert ook onze huisdichteres.

Stuurman Gilbert Laurens

Zaterdag 24 augustus 2019
Onder en Boven 2.0
Beringen - Stuurman Gilbert LaurensZoomVandaag een bijzonder verhaal van Gilbert Laurens. Een tijdje terug fietste de 81-jarige Gilbert in de buurt van de kolenhaven in Beringen en ging naar het uitkijkpunt. Tot zijn verbazing zag hij deze foto op het infobord, een foto waar hij zelf opstaat als stuurman van de Beringse roeiclub. Hij ging ook kijken naar de voormalige gebouwen van de roeiclub die er nu verlaten en verloederd bijstaan. "Dat doet toch pijn aan het hart om die gebouwen zo te zien staan", zegt Gilbert. Via het mijnmuseum van Beringen heeft hij ondertussen ook de originele foto gekregen en koestert nu mooie herinneringen aan de voormalige roeiclub.

André Agten overleden

Vrijdag 23 augustus 2019
Beringen - André Agten overledenGisteren overleed in Koersel André Agten, de echtgenoot van Fernanda Frederix. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruilmte van de aula.

Drie auto's botsen

Vrijdag 23 augustus 2019
Beringen - Drie auto's botsenOp de Koolmijnlaan zijn deze namiddag drie wagens betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Een vrouw uit Heusden-Zolder en een vrouw uit Beringen geraakten hierbij gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Bart Claes overleden

Vrijdag 23 augustus 2019
Beringen - Bart Claes overleden
Woensdag is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Bart Claes overleden, de echtgenoot van Patricia Briers. Hij was 45 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Ochtendgloren

Vrijdag 23 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - OchtendglorenZoomJohan Put maakte vanochtend deze foto in de vallei van de Zwarte Beek in Stal.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

W. Koersel verliest in Diepenbeek

Donderdag 22 augustus 2019
Beringen - W. Koersel verliest in DiepenbeekWeerstand Koersel heeft vanavond zijn wedstrijd op het veld van FC Diepenbeek verloren. Uitslag: 3-1.

Grondwerken nieuwe COR

Donderdag 22 augustus 2019
Beringen - Grondwerken nieuwe CORZoomDe stad Beringen maakte dit mooi beeld van de grondwerken van de nieuwe COR in Koersel.

1,8 miljoen euro uit Fietsfonds

Donderdag 22 augustus 2019
Beringen - 1,8 miljoen euro uit FietsfondsZoomDe stad Beringen krijgt 1,8 miljoen euro subsidie vanuit het Fietsfonds. Zo wordt door de provincie en het Vlaams Gewest geld voorzien voor de aanleg van nieuwe vrijliggende fietspaden op de Nieuwendijk. De tweede fase van de werken is in uitvoering. Einde der werken is voorzien voor december 2019.

KVK Beringen wint in Meeuwen

Woensdag 21 augustus 2019
Beringen - KVK Beringen wint in MeeuwenKVK Beringen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van KSK Meeuwen gewonnen met 0-4. Turkse FC versloeg Hoepertingen met 3-2. Stal Sport verloor met 2-0 bij Thor Hasselt.

Yoga met Nina en Buscemi

Woensdag 21 augustus 2019
Beringen - Yoga met Nina en BuscemiZoomOp 15 september kan je op be-MINE naar een speciale yogasessie met Nina De Man op relaxing beats van Buscemi. De sessie gaat door op het grasveld tussen het duikcentrum en de kolentrein. Deze yogasessie duurt ongeveer een uur en is toegankelijk voor alle niveaus, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt. Bij regenweer gaat de yogasessie door in de zaal boven de oude doucheruimtes en lockers. Hiervoor moet je een heel traject door het oude mijngebouw afleggen en maak je kennis met het mijnverleden. Meer info via deze link.

Nieuwe benefiet voor Tybo

Woensdag 21 augustus 2019
Beringen - Nieuwe benefiet voor TyboZoomOnder de slogan ‘Yes to Tybo, no to cancer’ heeft op 15 september opnieuw een benefiet plaats voor Tybo, de jongen die strijd tegen kanker. Deze keer is de locatie de paardenhouderij Joluca in de Havenstraat 53 in Heusden en het begint al om 10 uur. Het wordt een gezellig samenzijn met een verzameling oldtimers en exclusieve wagens, kinderanimatie met springkastelen, drank, hotdogs, … Na de middag komt de band 50 Shades optreden. Steunkaarten kosten 5. Ondertussen is er ook een rekening geopend voor wie steun wil geven aan Tybo en zijn familie: BenefietTybo BE98 7555 7064 5393 met vermelding van uw naam. Eerder was er al een benefiet voor Tybo en Ferre op het terrein van Flandria Paal.

Rosa Husson overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Beringen - Rosa Husson overledenGisteren is in Koersel Rosa Husson overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Felix Laenen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.15 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn;

Lessen smartphone Okra Beringen-Noord

Woensdag 21 augustus 2019
Beringen - Lessen smartphone Okra Beringen-NoordOkra Beringen-Noord organiseert in het najaar een reeks van zes namiddagen waarbij senioren meer vertrouwd geraken met een smartphone en ipad. De lessenreeks is speciaal op niveau van de senioren en worden gegeven in het vormingscentrum van het OCMW in Beverlo. De lessen starten op donderdag 19 september. Inschrijven kan via Roger Meynckens op 0475 51 30 23. De lessenreeks kost 30 euro.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Beringen - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

Kippen en geit in beslag genomen

Dinsdag 20 augustus 2019
Beringen - Kippen en geit in beslag genomenAan de Stationkaai in Beringen-Mijn heeft de politie vijf verwaarloosde kippen en een geit in beslag genomen. Dat gebeurde vanmiddag.

Skatepark krijgt stilaan vorm

Dinsdag 20 augustus 2019
Beringen - Skatepark krijgt stilaan vormZoomOp de campus Bogaersveld wordt ondertussen verder gewerkt aan het skatepark. Dat moet einde oktober klaar zijn.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.
Kort nieuws van bij de buren
Het asielcentrum in Kwartier Moorslede in Leopoldsburg gaat pas open op 23 september. Dat is een week later dan aanvankelijk was voorzien. Er is plaats voor 500 asielzoekers. Er worden zo'n 30 asielzoekers per dag verwacht tot de maximum bezettiing is bereikt. De kinderen van de asielzoekers zullen gespreid worden over de lagere scholen. De leerlingen secundair onderwijs wil men onderbrengen in een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers de zogenaamde OKAN-klas.

Virginie Jans overleden

Maandag 19 augustus 2019
Beringen - Virginie Jans overledenZaterdag is de uit Paal afkomstige Virginie Jans, de echtgenote van René Vaes, op haar negentigste verjaardag overleden. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meldert. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij uitvaartverzorging Hansen in Zelem.

Leon Theunis overleden

Maandag 19 augustus 2019
Beringen - Leon Theunis overledenGisteren is Leon Theunis overleden, de weduwnaar van de in 1963 overleden Philomena Verboven en de echtgenoot van Georgette Theunckens. Hij was 90 jaar.b De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Stormschade op een hoopje

Maandag 19 augustus 2019
Beringen - Stormschade op een hoopjeZoomIn het park van de directeurswoning is momenteel duidelijk te zien hoeveel bomen er door de zware storm van begin juni werden geveld. De grootste opruimingswerken zijn nu achter de rug en de bezoekers hebben ondertussen hun weg teruggevonden naar het park.

Kraaien dansen

Zondag 18 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - Kraaien dansenZoomNet voor het slapengaan maken kraaien nog samen een laatste vlucht, het lijkt wel op een dansje. Johan Put maakte deze foto in Korspel.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Beringen - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

W. Koersel - Helson 2-0

Zondag 18 augustus 2019
Beringen - W. Koersel - Helson 2-0Weerstand Koersel en Helson Helchteren gaven gisterenavond elkaar partij. Uitslag: 2-0. KVK Beringen verloor met 3-1 op het veld van Achel VV. Turkse FC en FC Anadol speelden 4-4 gelijk.

Stille mars voor Benni en Chris

Zondag 18 augustus 2019
Beringen - Stille mars voor Benni en ChrisZoomVideoverslag stille mars voor Benni en Chris.

Opening Jeans Station Koersel

Zondag 18 augustus 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Jeans Station KoerselZoom
G-Level, de winkel op het Kerkplein in Koersel heeft nieuwe eigenaars en een nieuwe naam. Ellen en Ivo hebben nu naast hun winkels in Tongeren en Tienen een derde vestiging van Jeans Station. Jeans Station verdeelt vooral jeanskleding maar ook andere mode vind je er in de rekken. (Jean Beerten)
Opening Jeans Station KoerselOpening Jeans Station Koersel
Zoom

Voor onze helden...

Zaterdag 17 augustus 2019
Beringen - Voor onze helden...ZoomOnze huisdichters Edith Oeyen maakte dit gedicht voor Benni en Chris.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 17 augustus 2019
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomBart en Inge hielden deze week halt in de vallei van de Zwarte Beek in Paal voor hun zaterdagse foto in de reeks 'Lens op Beringen'.

Emile Reynders overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Dinsdag is in Hasselt de uit Koersel afkomstige Emile Reynders overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Smeets in Hasselt.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Beringen - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Zaterdag 17 augustus 2019
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomWe kregen van Johan Put nog deze mooie foto. Johan is een vroege vogel en dat levert vaak mooi plaatjes op bij zonsopgang.

Weg naar Bourg-Leopold

Zaterdag 17 augustus 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar Bourg-LeopoldZoomVandaag stopt Gust in Koersel en maakte een nieuwe foto van deze oude postkaart met de Weg naar Bourg-Leopold.

Zicht op Paal

Zaterdag 17 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - Zicht op PaalZoomVan Albert Aerts kregen we nog deze foto met een zicht op Paal vanop de Dalenberg.

Muziek klinkt door de ruimte

Zaterdag 17 augustus 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Muziek klinkt door de ruimteZoomElke zaterdag serveren we je de gekleurde woorden van huisdichters Edith op een foto van Lambert Reynders.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Parcours stille mars

Vrijdag 16 augustus 2019
Beringen - Parcours stille marsZoomZondag 18 augustus wordt er in Beringen een stille mars gehouden ter nagedachtenis van Benni Smeulders en Chris Mendo, de twee overleden brandweermannen van het brandweerkorps uit Heusden-Zolder. Christine Diliën, initiatiefneemster van deze stille mars, is een vriendin van Benni en zijn echtgenote. De begeleiding van deze stille mars gebeurt door Christine Diliën met ondersteuning van het brandweerkorps van Beringen, Lokale Politie Beringen – Ham- Tessenderlo en stad Beringen. PLANNING: 13.30 uur verzamelen aan brandweerkazerne . 14.00 uur start tocht aan de brandweerkazerne in Beringen- richting de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. 15.00 uur aankomst site met plechtigheid. 15.30 uur: mogelijkheid om onder politie-escorte terug naar de brandweerkazerne in Beringen te stappen.

KVK Beringen op stage

Vrijdag 16 augustus 2019
Beringen - KVK Beringen op stageKVK Beringen vertrekt vandaag voor een driedaagse stage naar Nederland.  KVK heeft ook een aanvaller aangetrokken: de 21-jarige Demiril Halil Sirac.

11.800 euro voor Tybo en Ferre

Vrijdag 16 augustus 2019
Beringen - 11.800 euro voor Tybo en FerreZoom
Het kinderfestival dat door Esso Rutten werd georganiseerd voor de kankerpatiëntjes Tybo en Ferre bracht maar liefst 11.800 euro op. De organisatie dankt iedereen voor de massale opkomst en gulle bijdrages.


Stal Sport - Ham United 1-2

Donderdag 15 augustus 2019
Beringen - Stal Sport - Ham United 1-2Stal Sport heeft zijn oefenwedstrijd tegen Ham United verloren. Uitslag: 1-2. KVK Beringen en Sporting Hasselt speelden 1-1 gelijk.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Beringen - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Beringen - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Nieuwe vennootschap: Hero Technics

Donderdag 15 augustus 2019
David Heremans uit Paal, Kevin Rosiers uit Sint-Katelijne-Waver en Kevin Vleminckx uit Niel hebben de besloten vennootschap Hero Technics opgericht met zetel aan de Kruisbaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van algemene elektriciteitswerken en het plaatsen van camerabeveiliging, ventilatiesystemen en zonnepanelen.

600 euro voor het goede doel

Donderdag 15 augustus 2019
Beringen - 600 euro voor het goede doelZoomDe organisatoren van Buiting Live hebben dit jaar 600 euro geschonken aan het goede doel. De helft ging naar Tybo en Ferre waarvoor recent een actie werd opgezet door Esso Rutten en de andere helft ging naar Beukenveld in Paal.
600 euro voor het goede doel
Zoom
Beringen - Auto ramt elektriciteitskast en rijdt doorZoomAan de Ternaaiseweg in Beringen reed gisterenmiddag rond 14u een auto tegen een elektriciteitskast en pleegde vluchtmisdrijf. De buurt zat hierdoor een hele namiddag zonder stroom. Verschillende teams van Fluvius kwamen ter plaatse voor de herstelling. De politie deed de nodige vaststellingen.

Stalker krijgt twee jaar cel

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Stalker krijgt twee jaar celEen vijftiger uit Genk die zijn ex-vriendin in Beringen stalkte heeft van de rechter twee jaar cel gekregen. Hij drong zeven keer binnen in haar woning en beschadigde haar auto en die van haar nieuwe vriend. Hij moet de vrouw 7.550 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Dieven jatten tv's, geld en juwelen

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Dieven jatten tv's, geld en juwelen
Aan de Heerbaan in Koersel werd deze ochtend een inbraak vastgesteld. Dieven drongen de woning binnen via een raam aan de achterkant en gingen aan het haal met twee tv's, juwelen en een soms geld. De politie stelt een onderzoek in.Werken Graaf van Loonstraat gestart

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Werken Graaf van Loonstraat gestartZoomZoals gisteren aangekondigd zijn vandaag de werken gestart in de Graaf van Loonstraat in Beringen. De werken kaderen in de grote werken voor de herinrichting van het centrum. (foto's Patrick Haesevoets)
Werken Graaf van Loonstraat gestartWerken Graaf van Loonstraat gestart
Werken Graaf van Loonstraat gestartWerken Graaf van Loonstraat gestart
Zoom

Vier prijzen voor Stalvoc

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Vier prijzen voor StalvocZoomVolleybalclub Stalvoc behaalde 3 keer goud en 1 keer brons op het Belgisch Kampioenschap Beachvolley in Knokke-Heist.Tim Bex (Stalvoc Heren C) wist met zijn partner Niels het goud te behalen in de Heren U16-reeks Hetzelfde deed Tim’s zus Annelore Bex die met haar partner Molly Bamps (beiden Stalvoc MU17) in de reeks U14 Dames de hoogste trede van het podium mochten beklimmen .. ook zij werden Belgisch Kampioen Beach. Britt Claes (eveneens Stalvoc MU17) en haar partner Marie deden het ook heel goed .. zij wisten in dezelfde Dames U14-reeks een mooie bronzen medaille om de hals te hangen. Dat de club trots is op haar Beach-talenten mag bij deze nog maar eens benadrukt worden .. Een hele dikke proficiat!

Stal Sport verliest oefenwedstrijd

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Stal Sport verliest oefenwedstrijdStal Sport heeft zijn oefenwedstrijd tegen Heide Hasselt verloren. Uitslag: 2-4. Koersel speelde 4-4 gelijk tegen Bocholter.

Gratis terrasfilm

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Gratis terrasfilmZoom
Vanavond kan je op het terras van The Roxy Theatre gaan kijken naar een gratis film. Pulp Fiction, de legendarische film van Quentin Tarentino wordt er vertoond naar aanleiding van de release van zijn nieuwste prent. In het voorprogramma krijg je de kortfilm 'The Big Dinner' van Beringenaar Kaan Ilbas. Bij slecht weer gaat de film door in de zaal.


Inge's keukengeheimen
Beringen - Gebakken aardappelpuree met verse vidéZoomMijn huisgemaakte vidé is een jaartje geleden geplaatst. Dat receptje vind je terug in het archief op 12 september 2018. Ingrediënten: Aardappelen – boter – ei – melk – nootmuskaat – peper en zout – olijfolie
Bereiding: Aardappelen gaar koken in naar eigen keus al dan niet gezouten water. Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°c. De aardappelen afgieten en met de stamper pureren met wat melk klontje boter, een eitje en nootmuskaat. Als (…) Het hele nieuwsbericht

LauretteThones overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - LauretteThones overledenIn Koersel is zaterdag Laurette Thones overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Carlos Nulens overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Beringen - Carlos Nulens overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Carlos Nulens overleden, de weduwnaar van Fanny Claes. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Overlijdensbericht Chris en Benni

Dinsdag 13 augustus 2019
Beringen - Overlijdensbericht Chris en BenniZoomWe geven via deze weg ook graag het overlijdensbericht mee van Chris Medo en Benni Smulders, de twee brandweermannen die in Beringen het leven lieten tijdens hun opdracht.

Onweer in de lucht

Dinsdag 13 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - Onweer in de luchtZoomFotograaf Ralf Oehme uit Paal kon vanavond dit mooie plaatje maken.

Regenboog boven Beringen

Dinsdag 13 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - Regenboog boven BeringenZoomGust Ischen kan vandaag deze mooie foto maken in het centrum van Beringen.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Everzwijnen lusten wel een besje

Dinsdag 13 augustus 2019
Beringen - Everzwijnen lusten wel een besjeZoomDe everzwijnen hebben nu ook de blauwbessenplantages van Blueberry Fields in Koersel ontdekt en ze lusten wel een besje. Het lijkt wel dat ze er nu zot van zijn. "Ze hebben ruim een halve hectare opgesmuld. We zagen ze wel eens eerder op ons domein maar het is de eerste keer dan ze ook planten vernielen en de bessen eten", zegt Luc Vandebroek. De kwekerij neemt nu maatregelen door een omheining te zetten. "Maar dat is eigenlijk de omgekeerde wereld. Ons domein ligt tegen het natuurgebied en Natuurpunt en (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Mentens overleden

Maandag 12 augustus 2019
Beringen - Maurice Mentens overledenVandaag is in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Maurice Mentens overleden, de echtgenoot van Monique Charlier. Hij was 92 jaar. Begroeting:donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans in Leopoldsburg.

Folkfestival Ham in beeld

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Folkfestival Ham in beeldZoomWie ooit op het Folkfestival in Ham is geweest, wordt meteen verliefd op dit kleine maar gezelligste festival van het land. In de tuin van Marc Reusen wordt de muziekliefhebber elk jaar op een muzikaal feest. Onze fotograaf Patrick Cosemans is al een paar jaar fan van het festival en maakt foto's voor een tentoonstelling in de Celtic Art Gallery, het café van het festival. Hij maakte voor ons dit fotoverslag van het afgelopen weekend.

Geslaagde Halfoogstfeesten

Maandag 12 augustus 2019
Beringen - Geslaagde HalfoogstfeestenZoom
In Beverlo kon je dit weekend naar de Halfoogstfeesten. Het goede weer zorgde voor een aangenaam en fijn weekend met tal van attracties en optredens. De brand ging uiteraard dit weekend over de tongen. Bij het concert van fanfare Neanias werd een gepast moment gevonden om stil te staan bij dit dramatisch ongeval. Patrick Knuyt maakte dit uitgebreid fotoverslag.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Paal Zomert verder

Maandag 12 augustus 2019
Beringen - Paal Zomert verderZoomIn Paal werd afgelopen weekend weer volop muziek gespeeld. Zaterdag klonk countrymuziek uit de boxen bij The Tower en zondag was het Lazy Sunday aan café 't centrum. Voor deze editie van Paal Zomert zijn er nog twee activiteiten: de duivelse dropping van café De Stam op 24 augustus en een week later het slotweekend met de tweede kermis.

Goud voor Maria en François

Maandag 12 augustus 2019
Beringen - Goud voor Maria en FrançoisZoomBrees François (73) geboren te Kallo en Luts Maria (72) geboren te Koersel vierden zaterdag 10 augustus hun gouden bruiloft, en werden in de bloemetjes gezet door schepen Patrick Witters. Maria groeide op in de Steenovenstraat te Koersel. Maria volgde school tot haar 14de jaar. Nadien ging ze aan de slag bij Philips te Hasselt. Daar deed ze bandwerk. In 1994 is Maria gestopt met buitenhuis te werken. François groeide op in de Ubbelstraat te Zolder. François volgde school tot zijn 16de jaar. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Maria en François
Zoom

Briljanten bruiloft Ida en Léon

Maandag 12 augustus 2019
Beringen - Briljanten bruiloft Ida en LéonZoomMeelberghs Léon geboren te Koersel op 4 oktober 1931 en Vandeweyer Ida eveneens geboren te Koersel op 19 februari 1932. Hun gouden bruiloft stond op 27 juli 2004 op de agenda. En eergisteren vijftien jaar later vierden Léon en Ida hun briljanten bruiloft. Al 65 jaar delen ze lief en leed. De jubilarissen werden in de bloemetjes gezet door burgemeester Thomas Vints. Na hun huwelijk woonden Léon en Ida enkele jaren in de ouderlijke woning van Léon bij moeder ‘Mien’. (…) Het hele nieuwsbericht
Briljanten bruiloft Ida en LéonBriljanten bruiloft Ida en Léon
Briljanten bruiloft Ida en Léon
Zoom
Beringen - Koersel uitgeschakeld in Beker van BelgiëWeerstand Koersel werd  zondag door Franc Borrains uitgeschakeld in de Beker van België. Uitslag: 4-1.

'Jullie zijn echte helden'

Zondag 11 augustus 2019
Beringen - 'Jullie zijn echte helden'ZoomDe Beringse bevolking leeft enorm mee met drama van vandaag waarbij twee helden van de Heusdense brandweer het leven lieten.

Koolmijnlaan nog altijd versperd

Zondag 11 augustus 2019
Beringen - Koolmijnlaan nog altijd versperdZoom
12u30: De Koolmijnlaan in Beringen-Mijn is nog altijd afgesloten ter hoogte van de brand. De perimeter van het afgezette gebied is verkleind maar je moet nog altijd omrijden. Het parket is ter plaatse voor verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.
UPDATE de perimeter is opgeheven en de baan is terug vrij.

Heusden-Zolder rouwt

Zondag 11 augustus 2019
Beringen - Heusden-Zolder rouwtZoomAan de brandweerkazerne van Heusden-Zolder zijn de eerste bloemen neergelegd. Die zijn afkomstig van de Dorpsraad Heusden die daarmee haar deelneming en steun wil betuigen. (foto Internetgazet Heusden-Zolder)

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Bakker noodgedwongen op straat

Zondag 11 augustus 2019
Beringen - Bakker noodgedwongen op straatZoomDoor de hevige brand aan de Koolmijnlaan zijn de handelszaken in de buurt niet bereikbaar. Bakkerij Yilmaz ligt in de afgezette zone, hij maakte aan de achterkant van de straat een geïmproviseerde winkel. Het is vandaag offerfeest en daarom extra druk bij de bakker. Na wat zoeken vonden de klanten uiteindelijk hun weg naar hun warme bakker.

Raymonde Narinx overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Beringen - Raymonde Narinx overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige Raymonde Narinx overleden, de echtgenote van Hubert Coninx. Zij was 83 jaar en woonde eerder in Tervant Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Josée Coenen overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Beringen - Josée Coenen overledenGisteren is de in Stal-Koersel woonachtige en uit Heppen afkomstige Josée Coenen overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Theo Berrevoets. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijjn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).
Beringen - Beverlo maakt zich op voor HalfoogstfeestenZoomIn Beverlo wordt al flink gewerkt voor de tweedaagse Halfoogstfeesten.Vanavond vanaf 17u00 begint het grote dorpsfeest. Onze medewerker Patrick Knuyt uit Beverlo zal twee dagen alles op foto vastleggen. Bekijk het volledige feestprogramma via deze link.
Beverlo maakt zich op voor HalfoogstfeestenBeverlo maakt zich op voor HalfoogstfeestenBeverlo maakt zich op voor Halfoogstfeesten
Zoom

Ongeval op brug in Paal

Zaterdag 10 augustus 2019
Beringen - Ongeval op brug in PaalGisterennamiddag gebeurde er op de brug over de autostrade van de Beverlosesteenweg in Paal een ongeval met twee wagens. Dat zorgde korte tijd voor hinder voor het doorgaand verkeer. Het ongeval bleef beperkt tot blikschade, de reling van de brug werd hierbij geraakt. De politie deed de nodige vaststellingen.

Vlinder op een vlinderstruik

Zaterdag 10 augustus 2019
Lens op Beringen
Beringen - Vlinder op een vlinderstruikZoom
Onze fotografen Bart en Inge zoeken het vandaag dicht bij huis, namelijk in hun eigen tuin waar ze proberen zoveel mogelijk bloemen te voorzien. Ook staat er een schotel met overschotjes van groenten en fruit waar vlinders en insecten dol op zijn.

Gidsen anno 1966

Zaterdag 10 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - Gidsen anno 1966ZoomZomer, is ook altijd kampperiode. Marie-Franch Planche stuurde ons deze kampfoto van de Gidsen van Beringen-Mijn anno 1966. Heb jij nog leuke kampfoto's uit de oude doos? Mail ze ons via beringen[!]internetgazet.be

Dorpstraat Beverlo

Zaterdag 10 augustus 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Dorpstraat BeverloZoomVandaag een stop in Beverlo, de plek waar dit weekend de Halfoogstfeesten plaatsvinden. Een heel weekend bruist het dorp van leven en de kermis!

Zolang de zon wedijvert...

Zaterdag 10 augustus 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Zolang de zon wedijvert...ZoomElke zaterdag brengt Edith een gedicht met een foto van Lambert Reynders.
Kort nieuws van bij de buren
Op de drukke verbindingsweg tussen Leopoldsburg en Heppen raakten deze namiddag een bestelwagen en een motorrijder in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de vaststellingen van de politie werd het verkeer omgeleid

Er is een pandatweeling geboren!

Vrijdag 9 augustus 2019
Vandaag gezien
Beringen - Er is een pandatweeling geboren!ZoomHet nieuws wordt vandaag overheerst door de geboorte van een pandatweeling in Pairi Daiza. Deze kinderen van het sport- en spelkamp van Sportspetters in Beringen lieten zich vandaag helemaal inspireren door….jawel panda’s!
Beringen - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Beringen - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Diamant voor Frans en Gerarda

Donderdag 8 augustus 2019
Beringen - Diamant voor Frans en GerardaZoomGisteren vierden Frans Groenen en Gerarda Leurs hun diamanten bruiloft. De jubilarissen werden bij hun thuis in de Dorpstraat te Koersel in de bloemetjes gezet door 1ste schepen Werner Janssen. Gerarda (83) werd geboren in Paal. Frans (83) werd geboren in Schoonoven (Nederland). Uit hun liefde vol huwelijk werden twéé zonen geboren. Wim is gehuwd met Marijke ze hebben samen twéé kinderen. Gery is gehuwd met Carla en hebben eveneens twee kinderen. Frans en Gerarda zijn altijd (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Man onder invloed van drugs en alcoholEen 23-jarige man uit Beringen is gisteren in Schoonaerde in Diest betrapt toen hij onder invloed van drugs en alcohol reed. Het parket van Leuven heeft zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Beringen - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Alarm bij Tessenderlo Kerley Ham

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Alarm bij Tessenderlo Kerley HamRond 16.14 uur vandaag was er een alarm ten gevolge van een incident op de zwavelzuurafdeling van Tessenderlo Kerley Ham. "Tijdens de opstart van de zwavelzuurproductie zijn de overdrukventielen als gevolg van de drukopbouw in de stoomketel open gegaan. Dit heeft een hard geluid veroorzaakt door de plotse stroomvrijzetting. Op geen enkel moment was er gevaar voor de omgeving. Omstreeks 16.28 uur is het alarm opgeheven", laat het bedrijf weten.

Inbraak in Tessenderlo opgehelderd

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Inbraak in Tessenderlo opgehelderdOp zaterdagmorgen 3 augustus kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo melding van een inbraak in een handelszaak aan de Geelsebaan in Tessenderlo. Op camerabeelden was te zien dat er zich twee gemaskerde verdachten toegang hadden verschaft tot de zaak via een achterdeur. Het tweetal wist aan de haal te gaan met de kassa van de zaak evenals met een hoeveelheid sigaretten. Na onderzoek kwamen er twee verdachten in beeld, een 22-jarige uit Lommel en een 24-jarige uit Pelt. Het tweetal kon (…) Het hele nieuwsbericht

Boiler zet appartement onder water

Woensdag 7 augustus 2019
Beringen - Boiler zet appartement onder waterDe brandweer van Beringen kreeg gisteren een oproep van een ontplofte boiler in de Laan op Vurten. De boiler die in een hal stond op de eerste verdieping van een flatgebouw zorgde voor veel waterschade.  De brandweer kon het water snel afsluiten bij aankomst. De bewoners kwamen er met de schrik vanaf.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Kip en groentjes in een jasje van spekZoomIngrediënten: 5 kipfilets - 1 eetlepel zout - 1 eetlepel knoflookpoeder - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1 theelepel peper - ½ theelepel cayennepeper - 20 plakjes spek - 1 kopje BBQ-saus - 10 plakjes cheddarkaas - ½ rode ui, gesneden - 2 rode paprika, in plakjes
Bereiding: Snijd elke kipfilet kruiselings in tweeën en snijd de grotere helft vervolgens horizontaal opnieuw, zodat 3 koteletten ontstaan. Doe in een grote kom. Meng het zout, (…) Het hele nieuwsbericht

Opening zomerbar Club 9

Woensdag 7 augustus 2019
Beringen - Opening zomerbar Club 9ZoomJeugdhuis Club 9 in Koersel opende gisteren een gezellige zomerbar. Voortaan kan je dus ook aan het jeugdhuis lekker chillen!

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe zaak
Beringen - Nieuwe uitbating cafetaria sporthal PaalZoomCarla Jacobs is voortaan de nieuwe uitbaatster van de cafetaria van de Paalse sporthal. Er is een mooi terras aangelegd en ook een gevarieerde drankenkaart ligt te lonken op de klanten. Iedereen is er welkom voor een drankje. Later zal Carla ook nog enkele snacks aanbieden.

Spannende verhalen in een app

Dinsdag 6 augustus 2019
Beringen - Spannende verhalen in een appZoomGeen zin om deze zomer te sleuren met kinderboeken en spelletjes op reis? Dankzij Fundels heb je jouw favoriete boekjes, via je smartphone of tablet, altijd bij de hand. Zo spaar jij plaats uit in je reiskoffer. Schepen Jessie De Weyer vertelt: “De bib van Beringen biedt je Fundels aan voor de allerjongsten tot en met 8 jaar. Fundels zijn bestaande prenten- en leesboeken die digitaal en op een interactieve manier tot leven komen.” De focus van deze digitale prentenboeken ligt op (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Huysmans overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Beringen - Gust Huysmans overledenGisteren is Gust Huyrmans overleden, de echtgenoot van Angèle Schoonis. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Renovatie Karteria Paal

Dinsdag 6 augustus 2019
Bedrijfsnieuws
Beringen - Renovatie Karteria PaalZoomIn fitnesscentrum Karteria in Paal zijn de renovatiewerken van het centrum gestart. Het wordt een complete make-over waarbij haast alle toestellen worden vernieuwd. Uitbater Matthias Henkens wil zo de fitnessbeleving op een hoger niveau tillen. De werken moeten klaar zijn tegen eind oktober. Bekijk de indrukwekkende beelden via dit filmpje.

Skaten: Remiseroute

Dinsdag 6 augustus 2019
Beringen - Skaten: RemiserouteZoomStart to skate Beringen en brouwerij Remise 56 hebben samen een toffe skateroute uitgewerkt. Je kan deze route elke dinsdagavond bij droog weer skaten. Het vertrek is om 19u aan Remise 56 in Koersel. Bekijk de route alvast via dit filmpje!

Lisette Hermans overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Beringen - Lisette Hermans overledenGisteren overleed Lisette Hermans, de weduwe van de in 2010 overleden Jozef Ghoos. Zij was 89 jaar. Begroetingf: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Groeten uit Beringen

Dinsdag 6 augustus 2019
Beringen - Groeten uit BeringenZoomBij Toerisme Beringen is dit nieuwe postkaartje verkrijgbaar. Deze unieke kaart geeft een overzicht van 27 locaties in Beringen en werd ontworpen door Wim Vandezande van Ink and Rolling Letterpress uit Paal. Het ontwerp is ook verkrijgbaar als poster. Hoeveel locaties herken jij?
Beringen - Raf Engelen is Keizer van gewest BeringenZoomZaterdag mochten 15 koningen van het gewest Beringen in Korspel strijden voor de titel van Keizer. Na de 20 beurten die iedereen kreeg, werd er nog door 3 man gekaveld: Raf Engelen, Bjorn Vanhoudt en Jimmy Deferme. Jimmy en Bjorn schoten twee stoppen af maar Raf schoot met allerlaatste pijl zijn derde af en verlengde zo zijn titel van 2018. Proficiat Raf! 
Raf Engelen is Keizer van gewest Beringen
Zoom
Beringen - Folkfestival is reis rond de wereldZoomAls het boeiend genoeg is, kijkt Internetgazet Beringen even over de gemeentegrenzen naar de buren. Het folkfestival in Ham is daar een goede reden voor. The Celtic Art Gallery in Genebos is helemaal klaar voor een prachtige meerdaagse trip. Op 9-10 en 11 augustus worden de toeschouwers meegenomen op een muzikale reis rond de wereld met als draagvlak folkmuziek in al zijn facetten die verwondering zullen opwekken. Marc Reusen en Linda Beerten met hun team van fantastische medewerkers brengen (…) Het hele nieuwsbericht

War Christiaens overleden

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - War Christiaens overleden
In Beringen-Mijn is gisteren War Chistiaens overleden, de echtgenoot van Jacky Celis. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Carine Houbaer overleden

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - Carine Houbaer overledenIn Koersel is zaterdag Carine Houbaer overleden. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Paal op Stelten: videoverslag

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - Paal op Stelten: videoverslagZoomWe hebben ook nog dit videoverslag van drie dagen Paal op Stelten.

Pandoering voor KVK Beringen

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - Pandoering voor KVK BeringenKVK Beringen ging met de billen bloot op het veld van Thes. Uitslag: 6-0. Aan de rust was de stand 4-0. Paal-Tervant verloor van Lille met 1-2. Stal Sport versloeg Heusden-Zolder met 4-3.

Leg het daar maar neer!

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - Leg het daar maar neer!ZoomLangs de Tervantstraat in Paal werd weer een straf geval van sluikstorten opgemerkt door een alerte lezer.

Werken Beverlosesteenweg Paal

Maandag 5 augustus 2019
Beringen - Werken Beverlosesteenweg PaalVandaag starten de werken (aanleg van nutsleidingen) op de Beverlosesteenweg, komende van Paal richting de brug van Tervant. Hiervoor worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Tijdens fase 1 zal De Lijn een tijdelijke halte voorzien op de Beverlosesteenweg; de halte aan het kerkhof is niet bereikbaar tijdens deze fase. Fase 1 zal zo’n 3 weken duren en nadien schakelen ze over naar fase 2.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Beringen - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Koersel klopt Waver

Zondag 4 augustus 2019
Beringen - Koersel klopt WaverWeerstand Koersel heeft in de tweede ronde van de Croky Cup Sp. Waver verslagen. Uitslag: 4-0.

Kind gewond bij ongeval

Zaterdag 3 augustus 2019
Beringen - Kind gewond bij ongevalGisteren rond 14u slipte een wagen op de oprit van de E313 in Paal en kwam tegen een vangrail terecht. Daarbij werd een kind dat in de wagen zat lichtgewond.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Beringen - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Goud voor Michel en Lydia uit BeverloZoomTielens Michel (71) geboren te Beverlo en Heselmans Lydia (68) geboren te Paal trouwden op 2 augustus 1969 voor de burgerlijke stand in Paal en dezelfde dag in de kerk van Beverlo. Lydia groeide op te Paal langs de Diestersesteenweg. Lydia ging na haar schooltijd aan de slag bij confectiebedrijf MAC in Paal. Nadien werkte ze nog in een wasserij in Paal en bij  Philips in Tessenderlo. Haar arbeidsloopbaan eindigde zij bij cosmeticaketen Estée Lauder in Oevel. Op haar 60ste jaar ging ze daar met (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Michel en Lydia uit BeverloGoud voor Michel en Lydia uit Beverlo
Goud voor Michel en Lydia uit Beverlo
Zoom
Beringen - Goud voor Georges en Gerda uit KoerselZoomClaes Georges (72) geboren te Hasselt en Put Gerda (72) geboren te Koersel vierden vrijdag 2 augustus hun gouden bruiloft. Gerda groeide op in de Leemstraat te Koersel. Gerda heeft tot haar 16de jaar school gevolgd. Daarna begon Gerda bij Mosa, een keramiekfabriek in Nederland, te werken. Ze deed dit tot haar huwelijk. Vanaf dan bleef ze thuis en deed ze het huishouden en zorgde liefdevol voor echtgenoot en kinderen. Georges groeide op in de Schansstraat in Koersel. Georges volgde school tot zijn 17de jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Georges en Gerda uit KoerselGoud voor Georges en Gerda uit Koersel
Zoom

Boxberg - Stal Sport 2-2

Zaterdag 3 augustus 2019
Stal Sport heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Boxberg. Uitslag: 2-2.

Kate Ryan Parkies Beverlo

Zaterdag 3 augustus 2019
Beringen - Kate Ryan Parkies BeverloZoomVoor de fans van Kate Ryan hebben we vandaag nog een extra fotoalbum van haar optreden in Beverlo afgelopen donderdag. Stephan Volders maakte dit verslag.

't Loze vissertje

Zaterdag 3 augustus 2019
Lens op Beringen
Beringen - 't Loze vissertjeZoomVandaag een mooi beeld aan het Albertkanaal dat me doet denken aan het liedje 't Loze vissertje. Een oud Nederlands liedje uit 1700 dat ook nu nog altijd wordt gezongen. Beluister het liedje via deze link. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Paal op Stelten

Zaterdag 3 augustus 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal op SteltenZoomVroeger en nu, een dorp is altijd in beweging en verandert constant. Maar één ding is wel zeker: in Paal is er altijd al ambiance geweest, het zijn dorpelingen die houden van feesten. Het dorp van Paal is dit weekend weer helemaal in de ban van het festival Paal op Stelten waarbij niet alleen op het festivalterrein veel muziek is maar ook in het dorp zelf valt er veel te beleven zoals kermis, optredens aan de cafés en kinderanimatie.

Remy-Moons-Verniers

Zaterdag 3 augustus 2019
Uit de oude doos
Beringen - Remy-Moons-VerniersZoomRemy-Moons-Verniers, het was een begrip in Beringen-Mijn. Deze drie heren  hebben de cité als handelscentrum op de kaart gezet. Op 7 september opent in het Casino van Beringen een expo over de commerce op de cité. De werkgroep Citévolk Spreekt heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt om een boeiende tentoonstelling te maken. Iets om naar uit te kijken!

De geur van de zomer

Zaterdag 3 augustus 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - De geur van de zomerZoomEdith en Lambert vonden voor de 'gekleurde woorden' van deze week inspiratie bij een lavendelveld.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Snelheidscontroles in augustus

Vrijdag 2 augustus 2019
Beringen - Snelheidscontroles in augustusOok deze maand houdt de politie van B-H-T snelheidscontroles. In Beringen is dat in de Leemstraat en de Linkestraat. In Ham in de Veldhovenstraat en de Heppensesteenweg en in Tessenderlo op de Hulsterweg en in de Molenstraat. Uiteraard zijn er ook op andere plaatsen snelheidscontroles.

Marcella Vermeiren overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Beringen - Marcella Vermeiren overleden
Gisteren is de uit Koersel afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Marcella Vermeiren overleden, de echtgenote van Alex Leclercq. Zij was 58 jaar. Begroeting: zaterdag (16.30-17 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

KVK Beringen klopt Leopoldsburg

Donderdag 1 augustus 2019
Beringen - KVK Beringen klopt LeopoldsburgKVK Beringen heeft zijn oefenwedstrijd tegen K ESK Leopoldsburg gewonnen. Uitslag: 4-1. Aan de rust was de stand 2-1.

Tinus Kelchtermans overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Beringen - Tinus Kelchtermans overledenZondag is in Beringen de uit Houthalen afkomstige Tinus Kelchtermans overleden, de weduwnaar van de in 1981 overleden Virginie Claes. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen