Het overige nieuws

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Beringen - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Nederlandse filmploeg te gast

Woensdag 31 juli 2019
Beringen - Nederlandse filmploeg te gastZoomVandaag maakte de Nederlandse omroep Peel en Maas opnamenin Beringen voor een reportage over Beringen. De omroep leerde onze stad kennen via 5x Beringen en was nieuwsgierig naar onze troeven. Het resultaat zullen we later via onze site ook delen.
Nederlandse filmploeg te gastNederlandse filmploeg te gastNederlandse filmploeg te gast
Zoom

Vic Van de Ven overleden

Woensdag 31 juli 2019
Beringen - Vic Van de Ven overledenIn Paal is vandaag Vic Van de Ven overleden, de echtgenoot van Maria Peetermans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Tweede ronde Beker van België

Woensdag 31 juli 2019
Beringen - Tweede ronde Beker van BelgiëZoomIn de tweede ronde van de Beker van België voetbal neemt Koersel het op tegen Waver. Heur-Tongeren maakt de verplaatsing naar Montignies. Bocholt ontvangt Villers. Helson geeft thuis Vlaamse Ardennen partij. Esperanza Pelt moet naar Termien.
Beringen - Paal op Stelten: aangepaste haltes De LijnDe Lijn heeft aangepast bushaltes naar aanleiding van Paal op Stelten. Voor lijn 7 komen de haltes ter hoogte van de Bleukstraat en de Geenhoutstraat in plaats van aan de school. Aan de kant van Beringen komen de haltes aan de Veldstraat en de Mulderstraat in plaats van in het Dorp. Voor lijn 32 zijn er geen haltes aan OC De Buiting en het Dorp. Je kan hiervoor opstappen ter hoogte van de Beverlosesteenweg en de Azaleastraat.
Paal op Stelten: aangepaste haltes De LijnPaal op Stelten: aangepaste haltes De Lijn
Zoom
Beringen - Fotowedstrijd vallei van de Zwarte BeekZoomOm de vallei van de Zwarte Beek in de kijker te zetten, organiseert het bezoekerscentrum De Watersnip een fotowedstrijd. Nog tot 31 augustus kan je deelnemen. "Wandel doorheen dit prachtige natuurgebied en geef ons je creatieve en verrassende kijk. Laat je inspireren door de kurkdroge, zanderige stuifduinen, de rijkdommen op de heide, de Zwarte Beek of de mysterieuze bossen. Met een beetje geluk willen bijzondere soorten zelfs voor de lens paraderen", zegt Jan Kenens. De inzendingen worden beoordeeld (…) Het hele nieuwsbericht

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Heerlijk dobberen

Dinsdag 30 juli 2019
Beringen - Heerlijk dobberenZoomDeze vissers hebben de kade achter zich gelaten en vissen voortaan van op een bootje op het Albertkanaal. Zalig alleszins bij dit mooie weer.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Beringen - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Beringen - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Ivonne Briers overleden

Maandag 29 juli 2019
Beringen - Ivonne Briers overledenVandaag is in Beringen-Mijn de in Paal woonachtige Ivonne Briers overleden, de echtgenote van Jef Desiron. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Rijbewijs zes uren kwijt

Maandag 29 juli 2019
Beringen - Rijbewijs zes uren kwijtEen 44-jarige man uit Beringen legde afgelopen week-end een positieve alcoholtest af in de Diestsestraat in Scherpenheuvel-Zichem. Zijn rijbewijs werd voor zes uren ingetrokken.

Victorine Willems overleden

Maandag 29 juli 2019
Beringen - Victorine Willems overledenIn Koersel is donderdag Victorine Willems overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Pol Bosmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Koersel wint van Houtem

Zondag 28 juli 2019
Beringen - Koersel wint van HoutemIn een bekerwedstrijd heeft Weerstand Koersel vandaag met 6-2 gewonnen van Houtem; de tweede ploeg verloor met 1-5 van KRC Peer. Stal Sport verloor mer 6-1 van Witgoor Dessel. KVK Beringen verloor na penalties met 4-2 van De Kempen

Roger Pannecoucke overleden

Zondag 28 juli 2019
Op 20 juli overleed de in Paal woonachtige Roger Pannecoucke, de weduwnaar van Paulette Gotthold. Hij was 88 jaar. Het afscheid vond gisteren plaats.

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Weer dieven op pad

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - Weer dieven op padDieven hebben nog geen vakantie. In de Laardijkstraat in Beverlo werd ingebroken en het huis overhoop gezet. Wat er gestolen is wordt nog bekeken door de eigenaars. En in de Aardeweg in Koersel werd bij een inbraak een som geld gestolen.

Julien Smolders overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - Julien Smolders overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Julien Smolders overleden, de echtgenoot van José Quintens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Guldensporenlaan.

Onweer boven Beringen

Zaterdag 27 juli 2019
Beringen - Onweer boven BeringenZoomGisteren trok een onweer over Beringen met flink wat regen, donder en bliksem. Dat zorgde her en der voor wat wateroverlast of schade. Zo moest de brandweer uitrukken voor een blikseminslag op een boom in de Vaartstraat in Beringen.

Vleermuizen

Zaterdag 27 juli 2019
Lens op Beringen
Beringen - VleermuizenZoomYana Liesenborgs kon deze mooie foto maken van een vleermuis in Paal. In Vlaanderen leven momenteel 17 soorten vleermuizen van de 23 in België voorkomende soorten, daarvan worden 13 soorten ernstig bedreigd.

Lusthof Koersel

Zaterdag 27 juli 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Lusthof KoerselZoomVeel van ons erfgoed is verdwenen zoals Het Lusthof in Koersel. Het was lang de thuisbasis voor de fanfare Onder Ons van Koersel.

Hasseltse Steenweg

Zaterdag 27 juli 2019
Uit de oude doos
Beringen - Hasseltse SteenwegZoomVandaag nog even ver terug in de tijd met een blik op de Hasseltse Steenweg.

Vakantie...

Zaterdag 27 juli 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Vakantie...ZoomDeze maand brachten we elke zaterdag een zomers gedicht. Vandaag mag Robert Leyssens het rijtje afsluiten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Beringen - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

Mathilde Gielis overleden

Vrijdag 26 juli 2019
Beringen - Mathilde Gielis overleden
Gisteren is Mathilde Gielis overleden, de weduwe van de in 1974 overleden Alfons Bleukx. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Beringen - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Maria Vranken overleden

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Maria Vranken overledenVandaag is Maria Vranken overleden, de echtgenote van Felix Mondelaers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-9.30 uur) in het funerarium in Paal.

Feeling hot hot hot

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Feeling hot hot hotZoomWie kent er er de hit van The Merrymen nog? It's feeling hot hot hot, de perfecte zomerhit voor deze zomer. We kregen van Eva Mertens deze foto gemaakt langs de Beverlosesteenweg in Tervant waar de thermometer 45° aangeeft. Op de officiële temperatuur van het KMI vandaag is het nog even wachten maar Gerrit Clerckx van het Koerselse KMI-weerstation verwacht vandaag een record.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in Kanaal van Beverlo

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Blauwalg in Kanaal van BeverloZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden.

Lena Laenen overleden

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Lena Laenen overledenVandaag is Lena Laenen overleden, de weduwe van de in 1953 overleden Fons Laenen en van de in 1993 overleden Jozef Wouters. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Hermine Verrept overleden

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Hermine Verrept overledenGisteren is Hermine Verrept overleden. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Geen treinen vandaag (2)

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Geen treinen vandaag (2)Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Bloedheet in Beringen

Donderdag 25 juli 2019
Beringen - Bloedheet in BeringenZoomHet warmterecord werd gisterenavond gevierd met een spectaculaire zonsondergang met nog tropische temperaturen. (Gust Ischen)

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Beringen - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.
Beringen - Diego Maradona in avant-première in RoxyZoomDiege Maradona is de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (AMY), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal en met volledige steun van Maradona zelf, schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. Op 5 juli 1984 belandt Diego Maradona bij Napels voor een recordbedrag en gedurende zeven jaar gingen daar alle remmen los. 's Werelds meest geprezen voetbalgenie en de meest disfunctionele (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nu ook captatieverbod in BeringenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt uitgebreid tot bijna alle onbevaarbare waterlopen in Limburg en dit vanaf 25/7/2019. De waterbeschikbaarheid wordt zeer nauw opgevolgd, maar momenteel gelden er nog geen andere beperkingen op het gebruik van water in onze provincie. Meer info via www.crisis-limburg.be!

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Beringen - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het Rode Kruis gaat het opvangcentrum voor asielzoekers in Leopoldsburg opnieuw openen. Het Rode Kruis hoeft deze keer niet van een wit blad te vertrekken en zal volgens hetzelfde concept werken als 4 jaar geleden. De centrale diensten komen opnieuw in het hoofdgebouw en op het plein komen woonunits en een eettent. Ook deze keer betreft het een tijdelijk initiatief, aldus het gemeentebestuur. Het centrum zou minimaal 12 en maximaal 18 maanden open blijven. De opbouwwerken zullen op heel korte termijn (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Julien Vanhove overleden

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Julien Vanhove overleden
Gisteren is Julien Vanhove overleden, de echtgenoot van Marie-José Berthels. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

Wim Quintens overleden

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Wim Quintens overledenIn zijn woonst in Genk is donderdag de uit Beringen afkomstige Wim Quintens overleden, de echtgenoot van Mia Reynkens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Julia Engelen overleden

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Julia Engelen overledenZaterdag is in Lummen de uit Koersel afkomstige Julia Engelen overleden, de weduwe van de in 1998 overleden René Custers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17-19 uur)  in uitvaartcentrrum Reweghs-Pipeleers in Lummen.

Geen bouwverlof voor spinnen

Dinsdag 23 juli 2019
Beringen - Geen bouwverlof voor spinnenZoomAnnie Gijbels stuurde ons deze foto van een spinnenweb in haar tuin. Spinnen hebben immers geen bouwverlof.
Beringen - Gouden huwelijk voor Marie-Louise en JosZoomGisteren dag op dag 50 jaar geleden traden Penné Jos en Teunckens Marie-Louise in het huwelijk. De jubilarissen werden thuis in de Schomstraat in Koersel in de bloemetjes gezet door schepen Tijs Lemmens en gemeenteraadslid Stijn Truyens. Marie-Louise (73) werd geboren in Stal maar groeide op in Heppen. Jos, eveneens geboren in Stal, bracht zijn jeugd daar door. Ze leerden elkaar kennen in dancing Luna. Uit hun huwelijk werden een zoon en een dochter geboren. Ze zijn de trotse grootouders van vijf (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden huwelijk voor Marie-Louise en Jos
Zoom

KVK Beringen - Patro 0-1

Maandag 22 juli 2019
Beringen - KVK Beringen - Patro 0-1KVK Beringen heeft een oefenwedstrijd tegen Patro Maasmechelen verloren met het kleinste verschil. Uitslag: 0-1. Het doelpunt viel in de 75ste minuut.
Beringen - Brand op schietterrein Houthalen-HelchterenZoomVandaag was er een brand op het militair schietterrein van Houthalen-Helchteren. De rookpluim was zelfs in Beringen te zien. Code geel is trouwens van kracht in de Limburgse natuurgebieden. (Gust Ischen)

Container met diesel vat vuur

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Container met diesel vat vuur
Deze namiddag kreeg de brandweer van Beringen een oproep voor een brand in de Hoekstraat in Koersel. Daar vatte een container met diesel vuur. De brand was snel onder controle.

Geen vakantie voor inbrekers

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Geen vakantie voor inbrekersBewoners van een huis aan de Laan op Heusden in Koersel kregen afgelopen nacht inbrekers over de vloer. Ze konden aan de haal gaan met geld, juwelen, een gsm en een laptop.
Beringen - Brandfase geel in natuurgebiedenDe natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Beheerders en brandweer zijn nu extra waakzaam. Het Agentschap Natuur en Bos geeft daarom brandfase geel in de Vallei van de Zwarte Beek en op de mijnterril in Beringen.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Beringen - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Catharina Tans overleden

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Catharina Tans overledenGisteren is Catharina Tans overleden, de weduwe van de in 1971 overleden Robert Jacobs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: vrijdag (18.30-)19 uur) in het funerarium in Koersel.

Hilde Eyckmans overleden

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Hilde Eyckmans overledenGisteren is de in Paal woonachtige Hilda Eyckmans overleden, de echtgenote van Willy Dens. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Virginie Hermans overleden

Maandag 22 juli 2019
Gisteren is de uit Heppen afkomstige en in Koersel woonachtige Virginie Hermans overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Jozef Mariën. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Beringen - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Man (85) onder invloed

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Man (85) onder invloedEen 85-jarige man uit Beringen is gisterennamiddag betrapt toen hij op Schoonaerde in Diest onder invloed van alcohol reed. Hij leek omwille van fysieke beperkingen ook niet voldoende in staat om een voertuig te besturen. Zijn rijbewijs is in opdracht van het parket van Leuven onmiddellijjk ingetrokken voor vijftien dagen. De bejaarde moet donderdag op medische controle om na te gaan of hij nog geschikt is om een voertuig te besturen.

Willy Van Der Sypt overleden

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Willy Van Der Sypt overledenVrijdag is de in Beverlo woonachtge Willy Van Der Sypt overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Irène Sneijers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) inn het funerarium in Beringen-Mijn.

Margriet Vanzeer overleden

Maandag 22 juli 2019
Beringen - Margriet Vanzeer overledenDonderdag is Margriet Vanzeer overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Louis Tielens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusdeh-Centrum, gevolgd door de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats in Koersel.
Beringen - Versterking voor Fufo BeringenFufo Beringen heeft zeven speelsters aangetrokken: Anke Dalemans (Esperanza Pelt), Resa Sillen (Heusden 06), Tanja Oyen (Hamont '99), Farah Pittevils (Tervant), Elien Van Asch (Vremde), Jolien Stieners (Vremde) en Riet Breemans (Heusden 06).
Beringen - Poelmans is opnieuw Limburgs kampioenZoomKerniel was gisteren het decor voor het provinciale kampioenschap van Limburg. Bob Poelmans uit Koersel verlengt zijn provinciale titel bij de tweedejaars nieuwelingen. Hij is nu zowel provinciaal kampioen op de weg als in het tijdrijden en dat al voor het tweede jaar op rij. (foto: Bob Poelmans)
Beringen - Gouden bruiloft Marie-Rose en WillyZoomWilly Aerts (74) en Marie-Rose Theunis (72) vierden gisteren hun gouden bruiloft. In OC De Buiting werden ze ontvangen door schepen Jessie De Weyer. Willy werd geboren in Beringen en Marie-Rose werd geboren in Beverlo. Willy groeide op te Beringen op de Lummenseweg. Mare-Rose groeide op in Korspel op de Stalsesteenweg. Na zijn studies ging Willy werken als bediende op de Ford te Genk. In 2003 ging hij op pensioen. Marie-Rose ging na haar studies werken bij het Ministerie van Landsverdediging te (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Marie-Rose en WillyGouden bruiloft Marie-Rose en Willy
Gouden bruiloft Marie-Rose en Willy
Zoom
Beringen - Veertien spelers weg van Paal-Tervant AVeertien spelers van Paal-Tervant A zoeken andere oorden op: Gillian Veestraeten (Stal). Jonas Cunen en Dylan Kerkhofs (beiden Godsheide), Dries Franssen en Marijn Luts (beiden Linkhout), Bono Gijbels en Nick Haulain (beiden Zelem), Mathias Huygens (Sint-Dimphna), Jelle Luyten en Marc Nowicki (beiden Gestel), Stef Pluymers (Meeuwen), Jeroen Segers en Bryan Vandezande (beiden Koersel) en  Mahdi Sirfouq (Bolderberg).

Het Albertkanaal

Zaterdag 20 juli 2019
Lens op Beringen
Beringen - Het AlbertkanaalZoomEen mooi beeld langs het kanaal in Beringen. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Hotel Ten Caetermere

Zaterdag 20 juli 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hotel Ten CaetermereZoomHet Hotel Ten Caetermere is ondertussen volledig met de grond gelijk gemaakt en op die plaats staan nu het zakenhotel Mezzo.

Groeten uit...

Zaterdag 20 juli 2019
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit...ZoomVandaag nog een leuk kaartje uit de oude doos. Je mag onze redactie ook nog een vakantiekaartje sturen naar Internetgazet Beringen, Zwanenbergstraat 2A b1, 3583 Paal.

Zomervakantie

Zaterdag 20 juli 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - ZomervakantieZoomVandaag is Kristel Dewaele ons gastdichteres om de zomer te beschrijven en ze doet dat met 'zomervakantie'.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Beringen - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Beringen - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Beringen - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Immokantoor failliet verklaard

Donderdag 18 juli 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Immo E&V uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 augustus ingediend worden.

Fiets gestolen in Koersel

Donderdag 18 juli 2019
Beringen - Fiets gestolen in KoerselVandaag is er een damesfiets gestolen aan de kerk in Koersel. Eventuele getuigen van de diefstal kunnen zich melden bij de politie.

Felix Bellinkx overleden

Donderdag 18 juli 2019
Beringen - Felix Bellinkx overleden In Heusden-Zolder is dinsdag Felix Bellinkx overleden, de echtgenoot van Liliane Vanheel,  Hij was 79 jaar. Zaterdag is er een afscheidsviering in familiekring in de aula van rouwcentrum J. Beyne in Heusden-Zolder. Begroeting: vrijdag van 19 tot 20 uur in funerarium J. Beyne, op hetzelfde adres.
Beringen - Natuurpunt lanceert project 'Egelstraat'ZoomHet aantal egels gaat dramatisch achteruit in Vlaanderen: tussen 2008 en 2018 is hun aantal maar liefst gehalveerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaken zijn en hoe we kunnen vermijden dat de egel over 10 jaar uitsterft in Vlaanderen. Met het project ‘Egelstraat’ wil Natuurpunt samen met tuineigenaars alvast een belangrijke uitdaging voor egels in Vlaanderen aanpakken: het verkeer. Heb je een egel in je tuin? In elk seizoen kan je hem vooruit helpen. Meer info via deze link.

Bouw jij mee aan een escaperoom?

Donderdag 18 juli 2019
Beringen - Bouw jij mee aan een escaperoom?ZoomVoor het 30-jarig bestaan van Drive-In Movie Koersel wil Club 9 een escaperoom creëren rond het thema 'film'. Help je graag mee met het bedenken en/of de uitwerking hiervan? Kom dan zeker op 31 juli om 17u naar het jeugdhuis in Koersel voor een eerste bijeenkomst.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Beringen - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Beringen - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Vijf jaar voor verkeersagressie

Woensdag 17 juli 2019
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een dertiger uit Beringen tot vijf jaar celstraf waarvan 20 maanden met uitstel veroordeeld omdat hij schuldig werd bevonden aan verkeersagressie. De Beringenaar bewerkte een andere automobilist met een mes. Het Openbaar ministerie had zes jaar cel voor de Beringenaar gevorderd. (PG)
Inge's keukengeheimen
Beringen - Broodje pulled pork met aardappelpartjesZoomPulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Taai vlees wordt met deze bereidingswijze mals. Omdat de spiervezels als het vlees gaar is gemakkelijk uit elkaar kunnen worden getrokken, wordt het zo genoemd. Ik heb de kant en klare versie gebruikt wat enkel nog opgewarmd diende te worden. Je kan het ook makkelijk zelf maken met ontbeend varkenshouder en dan meer als 3u garen in een oven op 150°c maar hier had ik de tijd niet voor dus (…) Het hele nieuwsbericht

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Beringen - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Beringen - Ontwerper gezocht voor hippe stippen!ZoomHet pad naar de Lutgart-site in Beringen is nu aangegeven door grote witte stippen. Club 9 wil deze graag een hip ontwerp geven. Heb jij zin om hieraan mee te werken? Stuur dan een mail naar rinka[!]club9.be met eventueel een aantal grafische werken die jij al hebt vervaardigd.

Apollo 11 in The Roxy Theater

Dinsdag 16 juli 2019
Beringen - Apollo 11 in The Roxy TheaterZoomVandaag is het 50 jaar geleden dat de Saturnus V-raket gelanceerd vanop het Kennedy Space Center. Vijf dagen later zou Armstrong voor het eerst een voet op de maan zetten "Wij brengen 3 voorstellingen van APOLLO 11. Deze documentaire over de eerste maanlanding is een thriller met een goede afloop. Haarscherp als een speelfilm en onverwacht indrukwekkend", zegt Ludo Vangenechten van The Roxy Theatre. Voorstellingen: Zondag 21 juli om 20:00 u. Maandag 22 om 20:30 u. met een inleiding door Stijn Meuris op de ElaN Filmavonden. Woensdag 24 juli om 20:00 u.
Beringen - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Bens overleden

Dinsdag 16 juli 2019
Beringen - Jos Bens overleden
Gisteren is de in Paal woonachtige Jos Bens overleden, de echtgenoot van Fanny Reynders. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite: rustZoomHet bouwverlof is gestart en dat betekent wat rust op de site van het college. "Voor de bewoners in de buurt even geen lawaai of stof", zegt Marc Snijers.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Beringen - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van dekenaat Beringen zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Beringen - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Ivan Geusens overleden

Maandag 15 juli 2019
Beringen - Ivan Geusens overledenDonderdag is Ivan Geusens overleden, de echtgenoot van Marina Clauw. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Beringen-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Lily Smeets overleden

Maandag 15 juli 2019
Beringen - Lily Smeets overledenIn Stal is donderdag Lily Smeets overleden, de echtgenote van Erik Lens. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.15 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Trailer Dubbelmoord

Maandag 15 juli 2019
Beringen - Trailer DubbelmoordZoomEddy Vandepoel heeft weer een nieuwe film klaar. 'Dubbelmoord' gaat over de dood van twee grootvaders in 1944 met verzet en collaboratie als achtergrond. Noteer zaterdag 14 september al in je agenda voor de première in het Casino van Beringen.

Gek van Spotify

Maandag 15 juli 2019
Beringen - Gek van SpotifyZoomBlacky, de hond van Christiane Huybrichs uit Paal is gek van muziek. Zijn favoriete plaatjes zoekt hij via Spotity! Van een moderne hond gesproken...
Beringen - 70 kaarsjes voor Willy ConventsZoom
Willy Convents uit Paal werd gisteren 70 en dat mocht hij vieren met zijn zussen en schoonbroers. Een dikke proficiat Willy!


Beringen - Van Paal-Tervant B naar ZelemVier spelers van Tervant-Paal B maken de overstap naar Zelem: Nick Haulain, Bono Gijbels, Niels Christiaens en Wenzel Sleurs.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 

Cindy Bogaerts overleden

Zondag 14 juli 2019
Beringen - Cindy Bogaerts overledenGisteren is Cindy Bogaerts overleden. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Drukwerk maakt indruk

Zondag 14 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drukwerk maakt indrukZoom
Een eenmalig concert in België gisterenavond in de Celtic Art Gallery in Ham van de Nederlandse band Drukwerk. Ze brachten zowel hun oude hits zoals 'je loog tegen mij' als nieuwe nummers. Zanger Harry Slinger, altijd met zijn petje, startte de band in 1978 en is ondertussen 70 jaar jong. Aan fans nog geen gebrek, ze wilden maar al te graag op de foto met hun Harry. (Patrick Cosemans)


Drukwerk maakt indrukDrukwerk maakt indruk
Drukwerk maakt indrukDrukwerk maakt indruk
Drukwerk maakt indrukDrukwerk maakt indruk
Drukwerk maakt indruk
Zoom

Groeten uit...

Zondag 14 juli 2019
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit...ZoomGroeten uit Korspel. Vroeger had elk dorp, elk gehucht wel zijn vakantiekaartjes. Wie stuurt er nu nog vakantiekaartjes naar familie of vrienden? Stuur ons een kaartje naar Internetgazet Beringen, Zwanenbergstraat 2A B1, 3583 Paal en maak kan op een leuke prijs!

Groeten uit Gouvy

Zondag 14 juli 2019
Kampjournaal
Beringen - Groeten uit GouvyZoomDe Scouts en Gidsen uit Tervant genieten volop van hun kamp in Gouvy, een dorpje in de provincie Luxemburg. Ze vinden er blindelings al hun weg! Vandaag is het bezoekdag. Benieuwd of alle ouders de weg naar het kamp vinden. Een uitgebreid kampjournaal kan je bekijken via Paalonline.
Beringen - Daar zijn de blauwbessen weerZoomHet seizoen van de blauwbessen is weer aangebroken. In Beringen kan je deze gezonde bessen op twee plaatsen rechtstreeks bij de boer kopen. in Paal aan de Zwarte Beekstraat en in Koersel bij Blueberry Fields, daar is het vandaag trouwens een opendeurdag. Adres: Schomstraat 147. (Foto Gust Ischen)
Beringen - Deze ploegen treden aan in eerste prov.ZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.
Beringen - Definitieve reeksindeling vierde prov. BZoomVolgende ploegen maken tijdens het komend seizoen deel uit van vierde provinciale B. Dat heeft de Voetbalbond bekendgemaakt: Dilsen-Stokkem B, Ellikom, Grote Brogel, E. Houthalen, Kolonie, Lanklaar, Leut, Molenbeersel, Paal-Tervant B, Termolen, Turkse Rangers, Voorshoven, Waterloos, Wijshagen, Winterslag, HW Zonhoven, Zonhoven United B.

Wilde bloemen

Zaterdag 13 juli 2019
Lens op Beringen
Beringen - Wilde bloemenZoom
Deze foto sluit naadloos aan bij onze reeks wandelen in Beringen en bij ons artikel afgelopen week over meer wilde bloemen. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Koersels Kapelleke

Zaterdag 13 juli 2019
Uit de oude doos
Beringen - Koersels KapellekeZoomVandaag in onze wekelijkse rubriek 'uit de oude doos' even een rustmoment aan de bron van het Koersels Kapelleke.

De kaai in Tervant

Zaterdag 13 juli 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De kaai in TervantZoomVandaag een beeld van de lossing in Tervant.

Ons gesprek van toen

Zaterdag 13 juli 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Ons gesprek van toenZoomEdith mag vandaag haar zomerherinneringen loslaten...
Beringen - Definitieve reeksindeling tweede prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling voor tweede provinciale B bekendgemaakt. Volgende ploegen treden aan: KMR Biesen, Bolderberg, Eendracht Henis, Herderen-Millen, ‘s Herenelderen, Heusden-Zolder, Hoepertingen, Hoeselt VV, DH Jeuk, Kolmont, Landen, Munsterbilzen, Paal-Tervant A, Thor Hasselt, Vlijtingen, Zutendaal.
Beringen - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Beringen - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
Beringen - Versterking voor Paal-Tervant ATwaalf nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Paal-Tervant A verdedigen: David Van de Paar (Herderen-Millen); Gilian Lievens (Sporting Hasselt);  Robin Reumers (Berg en Dal); Maxim Engelen (Helson); Roy Engelen (Witgoor Dessel); Dario Di Lorenzo (Zonhoven VV); Dominique Derison (Hoepertingen);  Maxime Desautez (Lutlommel); Roy Cuyvers (Heusden-Zolder) én Domien Ulburghs, Ben Corvers en Wout Janssens van Thes.

Lily Smeets overleden

Vrijdag 12 juli 2019
In Stal is gisteren Lily Smeets overleden, de echtgenote van Erik Lens. Zij was 54 jaar. Het afscbeid vindt vrijdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Park van de directeur terug openZoomDe stedelijke werkplaatsen, de Winning en de aannemer hebben hard gewerkt om het park van de directeur weer veilig en toegankelijk te krijgen na de storm van begin juni. Vanaf vrijdag 12 juli 16.00 uur wordt het park weer opengesteld voor het publiek. Op een aantal plaatsen in het park moeten nog opruimwerken gebeuren. Bepaalde stukken van het park kunnen daardoor tijdelijk afgesloten zijn. 

Théophile Luts overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Beringen - Théophile Luts overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Théophile Luts overleden, de weduwnaar van de in 1999 overleden Irène Bormans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents Vanaf 10.30 uur gelegenheid tot groeten.

Germaine Timmermans overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Beringen - Germaine Timmermans overledenGisteren is Germaine Timmermans overleden, de weduwe van  de in 2013 overleden André Bormans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Hugo Bertrands overleden

Donderdag 11 juli 2019
Beringen - Hugo Bertrands overledenVandaag is de uit Beringen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Hugo Bertrands overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Marie-Louise Mombers en de levensgezel van de in 2011 overleden Aimée Vanbrabant. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Beringen - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Yvonne Reynders overleden

Donderdag 11 juli 2019
Beringen - Yvonne Reynders overleden
Gisteren is Yvonne Reynders overleden, de weduwe van de in 1971 overleden Felix Ceunen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme king plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in  Paal.
 

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Marisa Papen nu ook in Playboy DuitslandZoomHet naaktmodel Marisa Papen verovert stilaan heel de wereld met haar fotoshoots. Deze keer is het Playboy Duitsland dat de Beringse schone opvoert in een reeks over motorcross. Deze zomer staat ze ook al in Playboy USA. Meer via deze link. (foto: Jasper Suyk)
Beringen - Elf nieuwe spelers voor Stal SportMet het oog op het komende seizoen heeft Stal Sport elf nieuwe spelers aangetrokken: Dauwe Vogels (Schulen); Niels Pirotte (Zonhoven VV); Atakan Turan (Helson); Gilian Veestraten (Tervant); Kenneth Van Hooff (Koersel); Tomas Pirotte (Diepenbeek); Joeri Piens (Heusden-Zolder); Arne Driesmans (Wellen); Joeri Lemmens (Bolderberg); Yannick Moons (Zelem) én Arne Driesmans (Wellen).

Zondag opent maïsdoolhof

Woensdag 10 juli 2019
Beringen - Zondag opent maïsdoolhofZoomAan kinderboerderij De Merelhoeve in Paal opent zondag de maïsdoolhof. Het maïs staat mooi hoog en deze kinderen mochten de doolhof gisteren al uittesten. Ze vonden het top! De inkom voor de doolhof bedraagt 2 euro. De kinderboerderij is gratis. Adres: Maalbeekstraat, Paal.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Spaghetti met ricotta, pestosaus en krokante hamZoomDeze keer gaan we nog eens de Italiaanse toer op. De Italiaanse keuken is erom bekend om zijn eenvoud: met een paar ingrediënten kan je een hele maaltijd op tafel toveren. Ik zei vroeger altijd: ik kom van het verkeerde land. Al die verschillende stoempen met seizoensgebonden groeten was niet mijn ding. Ik lust dat wel, maar als ik mag kiezen gaat de voorkeur naar pasta’s. Net zoals vandaag een hartelijke simpele pasta met een frisse toets.
Ingrediënten: 250gr (…) Het hele nieuwsbericht

Moet er nog beton zijn?

Woensdag 10 juli 2019
Beringen - Moet er nog beton zijn?ZoomIn de kelder van het Markant gebouw in Beringen is men bezig met het plaatsing van de wanden. Leuk om zien is dat hier dubbele prefab betonpanelen geplaatst worden die met beton verder opgevuld worden. Na uitharding is de wand “gebruiksklaar” en moet er geen platenbekisting meer afgebroken worden. Het zal hier dus vooruit gaan! (Gust Ischen)
Moet er nog beton zijn?Moet er nog beton zijn?
Zoom
Beringen - Eenmalig concert van DrukwerkZoomWe geven graag dit bericht even mee van onze buren van de Celtic Art Gallery in Ham want daar komt aanstaande zaterdag 13 juli toch wel een bijzondere groep. De Nederlandse band Drukwerk staat er op het podium. De Nederpopgroep Drukwerk werd in 1978 opgericht door Harry Slinger, Ton Coster, Joop May en Hans Witteveen. Het begon toen voornamelijk met Nederlandstalige protestsongs. Met de nr 1 hit 'Je loog tegen mij' in 1981 verwierf de groep bekendheid in heel Nederland en België. Tot halverwege (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Versterking voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Mattijs Mullens (Testelt);  Kristof Mertens (Heusden 06) en Thomas Luts, Glenn Laenen,Yves Billeau, Jef Vanderhoeven en Stefaan Claes (Heusden-Zolder).

Ferdinand Bosmans overleden

Maandag 8 juli 2019
Op 30 juni overleed de uit Paal afkomstige en in Hulst-Tessenderlo woonachtige Ferdinand Bosmans, de weduwnaar van Margaretha Duts. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Beringen - Zeven nieuwe spelers voor W. KoerselWeerstand Koersel heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Brian Vandezande, Thomas Doumkos en Jeroen Segers van Paal-Tervant; Thibo Ballet (Hasselt), Kevin Clerckx (Pelt); Angelo Leocata (Helson) en Huseyin Bilican (Leopoldsburg).

The Cure in Club 9

Maandag 8 juli 2019
Beringen - The Cure in Club 9ZoomIn 1978 zou het nog gekund hebben: The Cure op de planken in Koersel maar anno 2019 is de band één van de wereldtoppers op de grote festivals. Maar je kan The Cure aanstaande donderdag wel bekijken in de nieuwe concertzaal van het jeugdhuis in Koersel want dan wordt er hun concertfilm getoond. Het is een opname van een uniek concert in Hyde Park Londen.


Beringen - 4000 euro voor SOS KinderdorpenZoomRotary Beringen overhandigde een cheque van 4000 euro voor SOS Kinderdorpen. Bekijk via deze link een filmpje over SOS Kinderdorpen in DR Congo.

Lek in tankwagen

Zondag 7 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een lek in een tankwagen bij het chemisch bedrijf Vynova in Tessenderlo. De H. Hartlaan werd uit veiligheidsoverwegingen twee uur lang afgesloten.

Briljant voor Anna en Roger

Zondag 7 juli 2019
Beringen - Briljant voor Anna en RogerZoomAnna Notermans (84) en Roger Vanheerle (88) uit de Serviceflats Terlinden in Corsala Koersel vierden gisteren hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag. Anna en Roger werden beiden geboren in Heusden. Op 3 juli 1954 trouwden ze daar voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het koppel werd gisteren door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Al 65 jaar delen ze elkaars leven in vreugde en verdriet en het mag gezegd worden dat zoveel jaren in liefde samenzijn toch steeds bewonderenswaardig is. Ze willen (…) Het hele nieuwsbericht
Briljant voor Anna en RogerBriljant voor Anna en Roger
Briljant voor Anna en Roger
Zoom

5de zege voor Bob Poelmans

Zaterdag 6 juli 2019
Beringen - 5de zege voor Bob PoelmansZoomWielrenner Bob Poelmans trakteerde namiddag het publiek in Velm op een sterk staaltje hardrijden. Op het lastige parcours trok hij al in de eerste ronde in de aanval. Hij duldde nog een aantal ronden ploegmaat Victor Hannes in zijn wiel maar die kon helaas niet echt overnemen. Bob bouwde zijn voorsprong uit tot max 1min. Op 3 ronden van het einde oftewel na 40km kwamen nog 5 renners aansluiten. In de laatste ronde trok Bob bergop opnieuw in de aanval en won zo solo met 46 sec voorsprong, zijn 5e overwinning van het seizoen.
Beringen - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Guy De Moerlooze overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Beringen - Guy De Moerlooze overledenGisteren is Guy De Moerlooze overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Wies Lambrigts. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jef Volders overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Beringen - Jef Volders overleden
In Tervant is gisteren Jef Volders overleden, de echtgenoot van Maria Claes. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijjn.

De cementtoren

Zaterdag 6 juli 2019
Lens op Beringen
Beringen - De cementtorenZoomBart en Inge brengen elke week een blik op Beringen, vandaag een mooie zonsopgang aan het Albertkanaal in Beringen.

95 jaar Beringen FC

Zaterdag 6 juli 2019
Uit de oude doos
Beringen - 95 jaar Beringen FCZoomVandaag nog een foto uit het archief van Eric Claes, de organisator van de retrowedstrijd rond 95 jaar Beringen FC. Het is de ploeg van seizoen 72-73. Vandaag vanaf 14u is het Mijnstadion de plek voor een retrowedstrijd tussen oude gloriën van Beringen FC en STVV. Daarnaast is er ook een boeiende expo over de mijnclub.

Parochiezaal in Paal

Zaterdag 6 juli 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Parochiezaal in PaalZoomVandaag stopt Gust voor zijn wekelijkse rubriek nog eens in Paal. De parochiezaal in Paal is nog goed herkenbaar maar is toch wel wat veranderd ten opzichte van vroeger.

Het Zomert al

Zaterdag 6 juli 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Het Zomert alZoomDeze zomer brengen we een aantal gedichten van Beringse dichters die de zomer bejubelen met poëtische woorden. Paul Frison mag vandaag de spits afbijten.

Eugenie Swinnen overleden

Vrijdag 5 juli 2019
Beringen - Eugenie Swinnen overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Meerhout woonachtige Eugenie Swinnen overleden, de echtgenote van Jos Verheyen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Je kan er woensdag (18.30-19 uur) haar foto groeten en de familie condoleren. Volgens de wens van de overledene is haar lichaam ter beschiking gesteld van de wetenschap.
Beringen - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Engsbergseweg in Tessenderlo belandde deze namiddag een motorrijder tegen een bestelwagen. Hij liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Beringen - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Beringen - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Beringen - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Beringen - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Inge's croque met zalm

Vrijdag 5 juli 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Inge's croque met zalmZoomZwoele dagen, altijd een marteling voor mij. Te heet voor een ovengerecht. Weinig eetlust door de warmte. Dus iets lekkers fris maken is de boodschap. Maar toch weer iets anders als de gewone koude schotel. En het gevoel wat ik heb bij koude schotel is precies of ik heb niet gegeten. Dat wil ik ook vermijden. Dus we hebben eens zelf iets samengesteld en gedoopt tot Inge’s groenteweelde met gerookte zalm op een toast. Of croque groenten gaat ook… de naam is zo belangrijk niet.
Ingrediënten: (…) Het hele nieuwsbericht

De lijntjes zijn getrokken!

Vrijdag 5 juli 2019
Vandaag gezien
Beringen - De lijntjes zijn getrokken!ZoomEen robot heeft deze morgen de lijnen op het grasveld in het Mijnstadion getrokken. Dat was in de tijd van Beringen FC net iets anders...Zo is alles klaar om er morgen een fijne herdenkingsdag van te maken in het kader van 95 jaar Beringen FC. Je bent morgen welkom vanaf 14u voor een boeiende dag!

Gezellige Buurtbar

Vrijdag 5 juli 2019
Beringen - Gezellige BuurtbarZoomDe Buurtbar is deze zomer weer op pad. Dit leuk initiatief heeft de bedoeling om mensen in een wijk of straat (terug) samen te brengen. De kleurrijke caravan is daarbij de trekker. Gisteren stond de Buurtbar in Stal. Meer info via deze link. (Patrick Cosemans)
Gezellige Buurtbar
Zoom

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Beringen - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

André Schraepen overleden

Donderdag 4 juli 2019
Beringen - André Schraepen overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige en in Paal woonachtige André Schraepen overleden, de weduwnaar van Irma Rubens en de levensgezel van Gerda Geuns. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...
Beringen - Wat moet er op de skyline van Beringen?ZoomGisteren deden we een oproep om samen met City Shapes de Beringse skyline te ontwerpen. Een lezer ging al zelf aan de slag met deze tekening. Nog suggesties?

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Beringen - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)

Zware brand in groothandel

Woensdag 3 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zware brand in groothandelZoomAan de Oostereindestraat in Lummen heeft deze namiddag een zware brand gewoed in de loods van groothandel Porters waar schoolmateriaal en kantoorbenodigheden liggen opgeslagen. Er is grote schade. De oorzaak van de brand is niet gekend. De brandweerkorpsen uit de buurt werden opgeroepen voor versterking.
Beringen - Vijf aanwinsten voor KVK BeringenKVK Beringen heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Wesley Davidts (Herk FC), Evrem Erdem en Erkam Er (Sporting Hasselt), Roberto Berrevoets (Berg en Dal) en Paolo Chiarella (Patro Eisden).
Beringen - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

5x Beringen journaal

Dinsdag 2 juli 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaalZoomVandaag het laatste journaal van Omroep Peel en Maas over 5x Beringen dat dit weekend in het Nederlandse Beringe zal plaatsvinden. Het Beringse estafetteteam komt ook in beeld!

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Beringen - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.

Winnaars scooterarrangement

Dinsdag 2 juli 2019
Beringen - Winnaars scooterarrangementZoomLuc Vranckx en Caroline Gunst zijn de winnaars van ons scooterarrangement geschonken door Fietsen Bijloos inclusief een lunch aangeboden door Remise 56. Proficiat!
Beringen - Kleinste rondpunt ter wereld…ietsje groterZoomEen foto van het kleinste rondpunt ter wereld ging een paar jaar geleden viraal. Er werd wat smalend over gedaan. Maar het verkeersbord in het midden van het kruispunt aan de Bremstraat en Hospitaalstraat in Beringen werkt. Nu is het toch nog wat groter gemaakt…met wat lijntjes.
Beringen - Twee ongevallen: twee gewondenEen 37-jarige man uit Beringen is vanmorgen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Paalsesteenweg in Beringen. Gisrerenavond werd een 18-jarige bromfietser uit Beringen gewond bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Gaston Oomslaan en de Laardijkstraat in Beverlo.
Kort nieuws van bij de buren
Op Terlaak in Tessenderlo is ingebroken in een bestelwagen. Uit het voertiuig zijn elektrische toestellen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Beringen - Afwezigheidstoezicht al aangevraagd?Als je op vakantie gaat, kan je in Beringen afwezigheidstoezicht aanvragen bij de lokale politie. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere redenen een langere periode niet thuis bent bij bijvoorbeeld een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Werken Stijn Streuvelsstraat PaalWoensdag 3 juli wordt de aansluiting van de Stijn Streuvelsstraat met de Beverlosesteenweg hersteld. Door de asfalteringswerken zal het die dag niet mogelijk zijn om via de Beverlosesteenweg de Stijn Streuvelsstraat in te rijden. Er wordt een omleiding voorzien via de Toekomststraat – Veldstraat – Stijn Streuvelsstraat. De Lijn zal die dag de halte aan de Azaleastraat niet bedienen.

Paal kermis by night

Maandag 1 juli 2019
Beringen - Paal kermis by nightZoomVoor fotografen is een kermis ook altijd een speeltuin, zeker als je gaat werken met een trage sluitertijd. Gust Ischen maakte in Paal deze reeks.
Paal kermis by nightPaal kermis by night
Paal kermis by nightPaal kermis by night
Zoom
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
Beringen - Diamanten feest voor Leon en MarietteZoomLeon Wouters en Mariette Houbrechts waren gisteren zestig jaar getrouwd. Na de wekelijkse zondagsmis wachtte hun een grote verrassing. Eén van de kleinkinderen was stiekem vanuit Egypte, waar ze werkt, naar België gekomen om het diamanten feest van haar grootouders mee te vieren. Groot was de vreugde bij dit onverwacht weerzien. Na de mis werd het koppel thuis door de familie in de bloemen gezet. Leon Wouters is in Beringen ook gekend als 'Leon van de Singer', hij begon in 1964 aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten feest voor Leon en MarietteDiamanten feest voor Leon en Mariette
Diamanten feest voor Leon en Mariette
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft José en LeonZoomJosé Hermans en Leon Vuegen vierden zaterdag samen met kinderen en kleinkinderen hun gouden bruiloft. José is geboren in 1940 in Koersel, Leon in 1939 te Paal. Leon groeide op in Paal in de Sint-Jorisstraat met twee zussen en één broer. José groeide op in Stal op de Heerbaan. Ze komt uit een groot gezin met 13 kinderen. Leon volgde school tot zijn 12de jaar. Als oudste zoon moest hij daarna zijn vader helpen op de boerderij. Op latere leeftijd werkte hij als stukadoor vooraleer hij (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft José en LeonGouden bruiloft José en Leon
Gouden bruiloft José en Leon
Zoom

Sfeervol Trio concert

Maandag 1 juli 2019
Beringen - Sfeervol Trio concertZoomRoeland Henkens organiseerde in de kerk van Tervant al voor het 6de keer een Trio concert ten voordele van het Jan Degraenfonds. De Paalse trompettist bracht deze keer Yannick Van de Velde op piano en Ward De Ketelaere op marimba mee. Het resultaat was weer een zeer mooi concert. Een uitgebreid verslag lees je op Paalonline.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen