Het overige nieuws

Avondgloed

Zondag 30 juni 2019
Beringen - AvondgloedZoomJohan Put stuurde ons deze foto van de zonsondergang in Stal.

De ochtendstond

Zondag 30 juni 2019
Beringen - De ochtendstondZoomWie een zonsopgang wil zien, moet momenteel vroeg uit de veren want de zon komt al piepen rond 5u 's morgen. Maar voor Gust Ischen loonde dit deze ochtend wel de moeite!
Beringen - Michael Modubi wordt trainer bij KVKBij KVK Beringen werd de 34-jarige Michael Modubi aangeworven als trainer voor de beloften. De Zuid-Afrikaan was speler bij Chelsea, Westerlo en Dessel Sport. 
Beringen - En de boer werkt altijd verderZoomTerwijl de meeste mensen gisteren kozen voor een luie dag in de schaduw of aan het water, blijft het voor de boer een drukke tijd. Het mooie weer zorgt ervoor dat het perfect weer is om te hooien. Overal in Beringen zie je dan ook dat de weilanden de afgelopen dagen werden gemaaid. (Gust Ischen)
Weerbericht
Beringen - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsopgang in Tervant

Zaterdag 29 juni 2019
Lens op Beringen
Beringen - Zonsopgang in TervantZoomVandaag een mooi beeld van de brug in Tervant. Deze week was deze nog in het nieuws omdat Paalonline graag een deel van de boog wil bewaren als monument. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

En we gingen samen op reis

Zaterdag 29 juni 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - En we gingen samen op reisZoomDe gekleurde woorden van Edith maken vandaag een reis...

95 jaar Beringen FC

Zaterdag 29 juni 2019
Uit de oude doos
Beringen - 95 jaar Beringen FCZoomVandaag nog een foto uit het archief van FC Beeringen 522 naar aanleiding van de viering 95 jaar Beringen FC op zaterdag 6 juli.

Kerk in Paal

Zaterdag 29 juni 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk in PaalZoomVandaag houden we in onze rubriek halt in Paal. De kerk zal dit weekend immers het decor worden van Paal Kermis, traditioneel de eerste zondag na St-Jan, de patroonheilige van de kerk.  En met de eerste kermis wordt ook de aftrap gegeven van Paal Zomert, het evenement van de Paalse horeca waarbij er elk weekend wat te beleven valt in het dorp.

Beringen by night

Vrijdag 28 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Beringen by nightZoomEven na zonsondergang, Beringen by night. (Gust Ischen)

Brand in leegstaand pand

Vrijdag 28 juni 2019
Beringen - Brand in leegstaand pandDe brandweer moest vanavond uitrukken voor een brand in een leegstaand pand aan de Blijkstraat in Beringen. De brand was snel geblust. 

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

René Keunen overleden

Vrijdag 28 juni 2019
Beringen - René Keunen overledenVandaag is René Keunen overleden, de echtgenoot van Maria Kennes. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) uur in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Win een scooterarrangement!

Vrijdag 28 juni 2019
Beringen - Win een scooterarrangement!ZoomMorgen, bij de officiële start van de zomervakantie geven wij dankzij Remise 56 en Fietsen Bijloos twee scooterarrangementen voor twee personen inclusief lunch weg. Kijk dus morgenvroeg zeker naar de Internetgazet Beringen! En maak vandaag alvast maar wat selfies op een leuke plek in Beringen!

Luc Segers overleden

Vrijdag 28 juni 2019
Beringen - Luc Segers overledenIn Houthalen is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Beverlo woonachtige Luc Segers overleden, de echtgenoot van Rita Boons. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Vrouw (52) neergestoken

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Diestsestraat in Tessenderlo is deze namiddag een zwaargewonde vrouw op straat aangetroffen. De 52-jarige vrouw werd er neergestoken door haar 55-jarige ex-partner.
Beringen - 50 groundhoppers zakken af naar BeringenZoom
Op zaterdag 6 juli zullen 50 groundhoppers uit België, Nederland en Duitsland afzakken naar het mijnstadion. In het kader van 95 jaar Beringen FC mogen zij alle hoekjes fotograferen. Dankzij Citévolk Spreekt mogen ze zelfs foto's maken vanop de kerktoren. Groundhoppen is een fenomeen waarbij fans zo veel mogelijk stadions, arena's of zalen van een bepaalde sport bezoeken.

5x Beringen journaal (Afl4)

Donderdag 27 juni 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaal (Afl4)ZoomWe geven ook graag de vierde en voorlaatste aflevering mee van Omroep P&M over 5x Beringen.

Dieven stelen werkmateriaal

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Dieven stelen werkmateriaal
In de Bleukstraat in Paal is vandaag een diefstal op een werf vastgesteld, daarbij werd een partij werkmateriaal gestolen. De politie stelt een onderzoek in.


Beringen - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Theunkens overleden

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Pierre Theunkens overledenIn Beverlo is gisteren Pierre Theunkens overleden, de echtgenoot van Mathilde Vanlommel. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Twee gewonden bij frontale klap

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zeventig Zillewg in Ham kwam het deze voormiddag tot een frontale botsing tussen twee auto's. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen.

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Vaes overleden

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Godelieve Vaes overledenMaandag overleed de uit Beverlo afkomstige Godelieve Vaes, de weduwe van de in 2017 overleden Louis Vangenechten. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Militaire oefeningen in Beringen

Donderdag 27 juni 2019
Beringen - Militaire oefeningen in BeringenZoomVan 1 tot 18 juli zullen er militaire oefeningen plaatsvinden op het grondgebied van de stad Beringen. Omvang van de oefening: 350 manschappen en 20 wielvoertuigen . Er zal geen gebruik gemaakt worden van oefenmunitie. Eventueel geleden schade door deze oefening dient binnen 48 uur aangegeven te worden.

Kluis gestolen in bedrijf

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Kluis gestolen in bedrijfDieven zijn met een kluis aan de haal gegaan in een bedrijf aan de Terbekstraat in Beringen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Nieuwe steiger voor zeilclub

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Nieuwe steiger voor zeilclubZoomZeilclub Sirocco uit Paal heeft een nieuwe steiger. Deze werd gebouwd met de steun van de stad Beringen. De afgelopen dagen werd hij al uitgetest tijdens de Kia-D-Max dagen aan de Paalse Plas.

Gelei van klaproosjes

Woensdag 26 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gelei van klaproosjesZoomHet is de tijd van het jaar. De tijd van de klaproosjes. Overal langs velden en wegen komt deze rode bloem tevoorschijn. De zaadjes van deze bloem worden veel gebruikt, het alom bekende maanzaad komt hiervan. Wij gaan natuurlijk geen maanzaadjes produceren. Maar we gaan een lekkere frisse gelei maken van de bloemblaadjes. Veel heb je voor deze gelei niet nodig, als de blaadjes geen 24u moesten trekken had je op minder dan een kwartier verse gelei getoverd .
Ingrediënten: Ongeveer 20 blaadjes (…) Het hele nieuwsbericht

Park Beverlo terug open

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Park Beverlo terug openZoomNa de zware storm van 4 juni werd het park van Beverlo gesloten wegens schade. Het park wordt nu terug geopend voor publiek. In het 'park van de directeur' zijn er nog werkzaamheden bezig, het park blijft voorlopig gesloten.

Nieuw zand voor plonsvijver

Woensdag 26 juni 2019
Beringen - Nieuw zand voor plonsvijverZoomAan het Koersels Kapelleke wordt alles in gereedheid gebracht voor de zomer. Zo werd er vandaag al vers zand aangevoerd voor de strandzone aan het plonsbad. (foto: Patrick Cosemans)

5x Beringen journaal (Afl3)

Woensdag 26 juni 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaal (Afl3)ZoomVandaag de derde aflevering van het 5x Beringen journaal gemaakt door omroep P&M.

Burger King komt naar Ham

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Amerikaanse fastfoodketens hebben hun oog laten vallen op Limburg, dat is al langer duidelijk. Burger King wil nu een vestiging bouwen aan het afrittencomplex van de E313 in Ham, naast Floralux. Dat bevestigd de Hamse burgemeester De Vis. Zoals eerder bekend komt McDonalds naar Paal. De werken zijn hiervoor uitgerekend vandaag gestart.
Uit de oude doos
Beringen - 10 jaar geleden overleed YasmineZoom
Vandaag is het tien jaar geleden dat zangeres Yasmine uit het leven stapte. Een schok ging toen door de Vlaamse showbizzwereld. Ze werd geboren als Hilde Rens op 3 maart 1972. We zien haar hier op een foto samen met Luc Moons, toen actief bij Radio Benelux. Vandaag praatte haar moeder op Radio 2 openhartig over de dood van haar twee dochters want ook de zus van Hilde, Anja, overleed in 2016. Vanavond is er op Eén een documentaire over Yasmine.
Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be


Ursula Delarbre overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Ursula Delarbre overledenVandaag is Ursula Delarbre overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Jean Baerts. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Fietser (63) omgekomen

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg is vanmiddag rond 14 uur een fietser om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer had op dat ogenblik net de parking van een warenhuis verlaten. Het gaat om de uit Leopoldsburg afkomstige en in Lommel woonachtige Jean Dewingaerden (63).

Brandfase geel in bossen

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Brandfase geel in bossenHet Agentschap Natuur en Bos heeft brandfase geel afgekondigd. De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Voor Beringen zijn dat de Terril en de Vallei van de Zwarte Beek. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam.
Een 42 jarige man uit Beringen reed met zijn lichte vrachtwagen en aanhangwagen door de Tiensestraat in Leuven toen er plots een jonge vrouw overstak. De 21-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem werd geraakt door de aanhangwagen en liep hierbij een hoofdwonde op. Ze werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Beringen - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Annie Vanlommel overleden

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Annie Vanlommel overledenGisteren is Annie Vanlommel overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Robert Gaethofs. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Gemeenteraad
Beringen - Nieuwe theatertrekken voor CasinoZoomDe gemeenteraad keurde het bestek goed voor het plaatsen van nieuwe automatische theatertrekken. De raming voor de kosten bedraagt 616.485 euro.

Gemeenteraad wordt opgenomen

Maandag 24 juni 2019
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad wordt opgenomenZoomVoortaan worden er geluidsopnames gemaakt, om de notulen te noteren. De opnames zullen dan ook raadpleegbaar zijn op de website van de stad.

Maria Van Sweevelt overleden

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Maria Van Sweevelt overledenGisteren is Maria Van Sweevelt overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Julien Raemaekers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid ot groeten in funerarium convents in Beringen-Mijn.

Daar was het strand!

Maandag 24 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Daar was het strand!ZoomNeen, de werken aan het marktplein zijn nog niet gestart, maar het leek deze ochtend even zo bij het opruimen van het zand van Beringen Beach.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Geslaagd Beringen Beach

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Geslaagd Beringen BeachZoomDe handelaars van Beringen-centrum kunnen terugblikken op een geslaagde editie van Beringen Beach. De zon was volop van de partij en dat maakte al veel goed maar daarnaast was er een mooi en gevarieerd programma voor jong en oud uitgewerkt. We blikken vandaag nog even terug met dit fotoalbum dat Patrick Knuyt gisteren maakte.

Gerard Reynders overleden

Maandag 24 juni 2019
Beringen - Gerard Reynders overledenOp 19 juni overleed de uit Koersel afkomstige Gerard Reynders, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Irma Lucas. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Heb jij dat ook?

Maandag 24 juni 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Heb jij dat ook?De voorbije maanden kon je de radio niet aanzetten of ‘Heb jij dat ook?’ ging dagelijks op diverse stations de ether in. Het was een hit in Vlaanderen en Nederland van Bart Herman en Marcel De Groot, zoon van Boudewijn. Vooral voor de senioren onder ons is in de tekst perfect geschreven op de maat van de levensfase waarin we ons nu bevinden. ‘Als je uit je zetel opstaat en alles kraakt en je met één been niet meer uit je auto raakt’, daar beginnen de heren mee. De nog erg soepele (…) Het hele nieuwsbericht

Redders gezocht

Zondag 23 juni 2019
Beringen - Redders gezochtZoomVoor aan de Paalse Plas en 't Fonteintje is de stad Beringen nog op zoek naar redders voor de komende zomermaanden. Ben jij de redder in nood of ken jij iemand? Bel dan naar 011 42 15 52.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Beringen - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Gewond bij botsing

Zondag 23 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dikke Eikstraat in Lummen botsten gisterenavond rond 20 uur twee voertuigen. Daarbij viel één gewonde.
Beringen - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...Zoom'De laatste doet de deur dicht', hoe vaak heb ik dat niet gehoord in het college destijds. Vandaag blijven er van het oude college alleen nog een stukje gevel en de kapel over, straks komt er een nieuwe deur, eentje naar het nieuwe stadhuis. (Foto's Gust Ischen)
Ondertussen, op de collegesite...Ondertussen, op de collegesite...
Zoom
Beringen - Teleurstellend resultaat op EK CyclobalZoomOp het Europees Kampioenschap 2019 voor Elite werden Brecht Damen en Niels Dirikx van Het Zwarte Goud Beringen slechts 9de. In de reeksen moesten ze het opnemen tegen de nummers één en twee van het WK, Oostenrijk en Duitsland en tegen twee sterke Zwitserse teams waartegen ze niet konden winnen. Niels en Brecht gaan zich nu focussen op het WK dat in december zal gehouden worden in Zwitserland. Vorig jaar werden ze op het WK 4de in Luik. Benieuwd of ze dit jaar met een medaille naar Beringen komen.

Hou jij het mee proper?

Zondag 23 juni 2019
Beringen - Hou jij het mee proper?ZoomWe kregen veel reacties op onze foto van gisteren over het zwerfvuil aan een bankje aan het kanaal. Ondertussen zijn er een nieuwe reeks bordjes gezet in de campagne van Mooimakers tegen zwerfvuil. Sensibilisering is meer dan nodig!
Morgennamiddag wordt in Thier-brau-hof de woning Laarstraat 146 en 148 in Koersel openbaar verkocht. Het gaat om een tweewoonst. De perceelsoppervlaktes beslaan resp. 9a76ca en 96 ca; de kadastrale inkomens bedragen resp. 572 en 542 euro.
Morgennamiddag worden in café Torenhof in Heppen de woning Grensstraat 24 Beringen en weiland met een oppervlakte van 10a01ca openbaar verkocht. Het huis staat op een perceel van 35a10ca.

Denibrick failliet verklaard

Zaterdag 22 juni 2019
De Ondenemersrechtbank heeft Denibrick uit Paal failliet verklaard. Mr. Spaas is als curator aangesteld. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 20 juli worden ingediend.

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.
Kort nieuws van bij de buren
In de Klaproosstraat in Lummen is een huis tijdelijk onbewoonbaar nadat er deze namiddag brand uitbrak in de keuken. Er is vooral rookschade.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Beringen - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Straffer dan straf!

Zaterdag 22 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Straffer dan straf!ZoomHoe lui en onnuttig kan een mens zijn? Deze foto werd vanochtend genomen aan het kanaal in Beringen, langs de Duistbosstraat.

Hooibalen rollen

Zaterdag 22 juni 2019
Lens op Beringen
Beringen - Hooibalen rollenZoomVeel boeren zijn er niet meer in Beringen maar dit is nog wel een mooi tafereel. Het warme weer dat voorspeld is de komende dagen is nog ideaal om gras te maaien en hooi te maken. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Liefde is...

Zaterdag 22 juni 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Liefde is...ZoomWie kent er niet de cartoons van Liefde is...Vandaag een lieflijk tafereel en gedicht.

5x Beringen journaal (Afl2)

Zaterdag 22 juni 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaal (Afl2)ZoomVandaag het tweede deel van het 5x Beringen journaal gemaakt door Omroep Peel en Maas.

Albertkanaal

Zaterdag 22 juni 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - AlbertkanaalZoomHet kanaal in Beringen is een stuk breder dan in het verleden, dat is duidelijk te zien op deze duofoto. Als straks de nieuwe brug over het kanaal zal aangelegd worden, wordt ook het kanaal in Beringen opnieuw een stukje breder.

Soepel en elegant door Quick

Zaterdag 22 juni 2019
Uit de oude doos
Beringen - Soepel en elegant door QuickZoomWe tellen langzaam af naar de viering van 95 jaar Beringen FC op zaterdag 6 juli met deze foto uit de oude doos. Wie heeft er nog gevoetbald met Quick voetbalschoenen? Meer info via deze link.

André Bervoets overleden

Vrijdag 21 juni 2019
Beringen - André Bervoets overleden
Gisteren is André Bervoets overleden, de echtgenoot van Annie Albert Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.

Regina Ciba overleden

Vrijdag 21 juni 2019
Beringen - Regina Ciba overledenVandaag is Regina Ciba overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Erme Belogi. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijjn.

Angèle Daniëls overleden

Vrijdag 21 juni 2019
Beringen - Angèle Daniëls overledenVandaag is Angèle Daniëls overleden, de echtgenote van Leonard Heyligen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 29 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: vrijdag 28 juni (18.30-19 uur) in het funerarium Convents in Koersel.
Beringen - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.

Office Butler Roel

Vrijdag 21 juni 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Office Butler RoelZoomRoel Van Dyck heeft aan de Duistbosstraat 26 in Tervant zijn plekje aan het kanaal gevonden om voortaan je 'office butler' te zijn. Roel biedt een waaier van activiteiten aan zoals het bouwen van websites, data management of het beheren van je sociale media. Meer info via deze link.

Opening Domino's Pizza

Vrijdag 21 juni 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Domino's PizzaZoomAan de Koolmijnlaan 399 opende deze week Domino's Pizza en dat zorgde meteen al voor een grote toeloop. De keten is dan ook razend populair bij jongeren. Het is Necmettin Efe en zijn vier kinderen die in Beringen een filiaal van de pizzaketen open houden. Het is de bedoeling van de familie om nog meer filialen in de regio te openen. Meer info via deze link.

5x Beringen journaal (Afl1)

Vrijdag 21 juni 2019
5x Beringen
Beringen - 5x Beringen journaal (Afl1)ZoomDe Nederlandse omroep P&M heeft ruim aandacht voor het Internationaal treffen 5x Beringen dat deze zomer in het Nederlandse Beringe zal plaatsvinden. Kijk je mee?
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

E-books voor op vakantie

Vrijdag 21 juni 2019
Beringen - E-books voor op vakantieZoomLekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb-app neem je gratis 50 e-books overal met je mee. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb is nu open met 30 e-books voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Meer info in de bib van Beringen.
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomVandaag nog eens een blik op de site van het oude college. (foto's Patrick Haesevoets)
Ondertussen, op de collegesite...Ondertussen, op de collegesite...
Zoom

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Brandweer nog altijd in actie na stormZoomDe korte maar hevige storm die gisteren over Beringen trok, heeft ook vandaag nog zijn sporen nagelaten. De brandweer van Beringen was nog druk in de weer met het afzagen van loshangende takken of het opruimen van omgevallen bomen.
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Driftkoppen

Donderdag 20 juni 2019
Beringen - DriftkoppenZoomRacen en driften, het is een populaire bezigheid bij veel jongeren in Beringen. De parking aan duikcentrum TODI is de nieuwe driftplek geworden.

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 20 juni 2019
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe achterkant van de voorgevel van het oude college in Beringen is ondertussen afgebroken. Net als bij de oude rijkswachtkazerne zullen de voorgevels behouden worden en ingepast worden in de nieuwbouw.

Provincie koopt Kolenspoor

Woensdag 19 juni 2019
Beringen - Provincie koopt KolenspoorZoomVanavond zette de provincieraad het licht op groen voor de aankoop van de spoorwegbedding van de lijnen 21A en 21B, het zogenaamde Kolenspoor. Hiermee koopt de provincie een gedeelte aan van de spoorwegzate Genk, Maasmechelen, As, Dilsen-Stokkem en Maaseik, goed voor een oppervlakte van meer dan 166 ha of een lengte van 30,5 km. Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, is tevreden: “De aankoop van het Kolenspoor door de provincie Limburg is een noodzakelijke voorwaarde om dit (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Beringen - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Beringen - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.

Stroompanne Beringen-Mijn

Woensdag 19 juni 2019
Deze voormiddag was er een elektriciteitsstoring in de buurt van de Koolmijnlaan in Beringen. De beheerder vroeg om geduld uit te oefenen maar de panne is ondertussen hersteld.

Leerlingen behalen typdiploma

Woensdag 19 juni 2019
Beringen - Leerlingen behalen typdiplomaZoomDe leerlingen van het tweede jaar handel van Spectrumcollege campus Sint-Jan legden bij mevrouw Thenaers en meneer Schrey deze week, na een schooljaar hard werken, een examen af om blind te typen met tien vingers. Ze slaagden erin om minstens 99% nauwkeurig te typen met een snelheid van minstens 100 aanslagen per minuut. Een aantal leerlingen waren nog beter en haalden een onderscheiding, grote onderscheiding of zelfs de grootste onderscheiding door volledig foutloos te typen en dat zelfs sneller dan 200 aanslagen per minuut!
Leerlingen behalen typdiploma
Zoom

Tarte Tatin

Woensdag 19 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Tarte TatinZoomDeze week nog eens een dessertje: La tarte Tatin is wellicht de meest beroemde appeltaart. Ze wordt ondersteboven gebakken en dat maakt haar uniek. Het eenvoudige recept werd bedacht door de Franse zussen Caroline en Stéphanie Tatin. Het is zeer belangrijk om voor deze bereiding een appelsoort te gebruiken die voldoende stevigheid behoudt bij verhitting. (bv. Boskoop’) Ingrediënten: 8 appels - bladerdeeg -150gr suiker - 60gr boter- water.
Bereiding: Strooi (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Maria Vandervoort (101) overledenIn Paal is op 13 juni Maria Vandervoort overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Alfons Witters. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo.

Jef Vanderbiesen overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Beringen - Jef Vanderbiesen overledenVandaag is Jef Vanderbiesen overleden, de echtgenoot van José Bijloos. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Stem voor de X2 Award

Dinsdag 18 juni 2019
Beringen - Stem voor de X2 AwardZoomDe X2 award wordt uitgereikt aan het meest vooruitstrevende bedrijf op vlak van gendergelijkwaardigheid, work-life balance en andere sleutelpunten. Op basis van een aantal criteria selecteerde de jury 3 genomineerden. Het bedrijf Everon Lighting uit Heusden-Zolder van het Beringse koppel Elisa Veronesi en Ruben Eevers vraagt graag uw stem. De publieksstemmen bepalen samen met de keuze van de jury, wie de terechte winnaar van de X2 Award wordt. Stemmen kan nog tot middernacht via deze link.
Beringen - Dronken vrachtwagenchauffeur betraptDe motorrijders van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo hielden op dinsdagmiddag tussen 13:30 en 15:00 op de Havenlaan te Tessenderlo een alcoholcontrole. De aandacht van de controleurs ging hierbij vooral naar de vrachtwagenbestuurders. Er werden 60 controles uitgevoerd. Eén vrachtwagenbestuurder testte positief. Hij moest zijn rijbewijs voor 2 uren afgeven en mag zich aan een boete verwachten.
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Geerkens overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Beringen - Guido Geerkens overledenZondag is de uit Meeuwen afkomstige en in Paal woonachtige Guido Geerkens overleden, de weduwnaar van de in 1995 overleden Maria Schepens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag:(19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Aftermovie Opendeur VIBO Sint-BarbaraZoomVIBO St-Barbara hield gisteren een geslaagde opendeurdag met ruim 1000 bezoekers. Bekijk het fotoverslag via deze aftermovie.

Geen Paalse plasloop

Maandag 17 juni 2019
Beringen - Geen Paalse plasloopZoomOm organisatorische redenen gaat de Paalse plasloop dit jaar niet door. Dat laat de stad Beringen weten.

Kleurenpracht op terril

Maandag 17 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Kleurenpracht op terrilZoomWie nu een wandeling of een mtb-tocht maakt op de Avonturenberg kan momenteel genieten van deze gele bloemenzee. Het weer zit goed, dus gewoon doen!
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomWie bouwkunde studeert, zakt best eens af naar Beringen want de afbraakwerken aan het college zorgen voor spektakel. Omdat de gevel moet bewaard worden, zijn er toch wel wat spannende constructies nodig.
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns naar finale Belgian BowlIn het American Football speelden de Limburg Shotguns gisteren hun playoff wedstrijd (halve finale) tegen de Pirates uit Oostende. Doordat Limburg in het reguliere seizoen op nummer 2 stond in de ranking en Oostende op nummer 3 werd dit duel dan ook thuis gespeeld bij de Shotguns in Beringen. De wedstrijd had een mooie setting, er reisden een deel supporters vanuit Oostende mee met hun ploeg. Het zonnetje heeft de hele dag geschenen en er was aan drank en spijzen geen gebrek.
De wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Nulens overleden

Maandag 17 juni 2019
Beringen - Julien Nulens overledenZaterdag is Julien Nulens overleden, de echtgenoot van Elza Mussen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Naar de eindmeet

Zondag 16 juni 2019
Beringen - Naar de eindmeetZoomGust Ischen kon in het centrum dit mooi beeld nog maken vanop zijn terras. De Koolmijnlaan, richting eindmeet, met het peloton dat slingert richting be-MINE.

Renners in actie

Zondag 16 juni 2019
Beringen - Renners in actieZoomHet peloton werd door onze lezer Bjorn Aerts ook mooi in beeld gebracht. Bekijk de fotoreeks via deze link.

Inbrekers weg met juwelen

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven dringen via een raam binnen in een woning aan de Wetsberg in Schoot-Tessenderlo. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Frietketel vat vuur

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Schoterweg in Tessenderlo vatte gisterenavond een frietketel vuur.Er is rookschade. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Ria Houtmeyers overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Ria Houtmeyers overledenGisteren is Ria Houtmeyers overleden, de echtgenote van Charles Vancamp. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Lea Druyts overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Lea Druyts overledenVandaag is Lea Druyts overleden, de weduwe van de in 1973 overleden Mathieu Hermans en de levensgezellin van Frans Verboven. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Theo Bleux overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Theo Bleux overledenDonderdag is in Lommel de uit Koersel afkomstige Theo Bleux overleden, de echtgenoot van Aline Vandercappellen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Fina Bervoets overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Fina Bervoets overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Fina Bervoets overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jef Meuris. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Mathild Vanoppen overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Mathild Vanoppen overledenIn Beringen overleed op 11 juni Mathild Vanoppen, de weduwe van de in 1995 overleden Henri Deferm. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zonsondergang Korpsel

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Zonsondergang KorpselZoomJohan Put kon gisteren deze mooie zonsondergang vastleggen in Korspel.

Zonne-energie

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Zonne-energieZoomOnder gloeiend avondrood hebben de windmolens en hoogspanningen de stroom rechtstreeks van de zon afgetapt (Gust Ischen)

Gele wandeling Paal

Zaterdag 15 juni 2019
Lens op Beringen
Beringen - Gele wandeling PaalZoomVandaag een mooi landschap dat je tegenkomt tijdens de Gele Wandeling in Paal. Vertrek is aan de kerk. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)
Gekleurde Woorden
Beringen - Over de zilveren kleur van de golvenZoomElke zaterdag krijg je in deze rubriek een foto van Lambert met een gedicht van Edith.

Weg naar Diest

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - Weg naar DiestZoomVandaag stopt Gust nog eens in Paal voor een kiekje in het centrum.

De koers in Beringen

Zaterdag 15 juni 2019
Beringen - De koers in BeringenZoom
Zondag komt de Baloise Belgium Tour aan in Beringen. De meet ligt op de Koolmijnlaan ter hoogte van be-MINE. Het is al van 1981 dat nog eens een grote wielerwedstrijd Beringen aandeed. Toen kwam de Ronde van Frankrijk naar onze streken met een rit van Brussel naar Zolder en een rit die startte in Beringen. (Foto: André Claes)

B&M Afwerkingsbedrijf failliet

Vrijdag 14 juni 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren B&M Afwerkingsbedrijf uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 13 juli ingediend worden.
Beringen - Maria Vandervoort (101) overledenGisteren is in Paal Maria Vandervoort overleden, de weduwe van Alfons Witters. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Tessenderlo.

Tim Wellens wint tijdrit

Vrijdag 14 juni 2019
Beringen - Tim Wellens wint tijdritZoomLimburger Tim Wellens van de ploeg Lotto-Soudal heeft vandaag de tijdrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. In Grimbergen was hij sneller dan Nathan Van Hooydonck en Victor Campenaerts. Evenepoel werd vierde en blijft leider. Morgen trekt het peloton naar Seraing. Zondag kan je dan de aankomst meemaken in Beringen. (foto: Dirk Dekens)

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Beringen - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Mia Geukens overleden

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Mia Geukens overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Mia Geukens overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Fons Vanwelden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Voetgangster gewond bij aanrijdingOp de Koerselsesteenweg werd deze namiddag een voetgangster gegrepen door een auto. De 30-jarige vrouw uit Beringen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Eden Hazard, de held van Madrid

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Eden Hazard, de held van MadridZoomHenk Desinter uit Paal verhuisde onlangs naar Spanje en woont nu in de buurt van Madrid waar hij vanavond getuige was van de intrede van Eden Hazard, de Belgische Rode Duivel die door maar liefst 45.000 fans werd begroet. Een onvergetelijk moment voor Eden maar ook voor Henk!

Na de hagel...

Donderdag 13 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Na de hagel...ZoomNa de hevige hagelbui kwam al snel de zon weer tevoorschijn en Gust Ischen was er als de pinken bij om deze foto te maken.

Hevige hagelbui over Beringen

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Hevige hagelbui over BeringenZoomVanavond trok een korte maar hevige hagelbui over Beringen. In een mum van tijd zag het wit. (foto's Hans Put, Gust Ischen en Patrick Knuyt)
Hevige hagelbui over BeringenHevige hagelbui over BeringenHevige hagelbui over Beringen
Zoom

Inbraak in Everselstraat

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Inbraak in EverselstraatIn de Everselstraat in Beringen drongen dieven via een raam binnen in een woning. Wat er is gestolen, is nog niet geweten.

Man (70) aangereden

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Diestersteenweg in Leopoldsburg is vanmorgen een 70-jarige man uit Leopoldsburg aangereden door een auto. Hij werd daarbij gewond.

Ondertussen, op de collegesite...

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe werken aan het laatste stuk gebouw dat moet gesloopt worden, gaan een cruciale fase in. De voorgevel moet behouden worden, dus het is een werkje dat nu met alle voorzichtigheid moet gebeuren.

Raf Lijnen overleden

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Raf Lijnen overledenGisteren is in Paal Raf Lijnen overleden, de echtgenoot van Heidi Tielens. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Regenboog boven Koersel

Donderdag 13 juni 2019
Beringen - Regenboog boven KoerselZoomIbrahim maakte deze foto gisteren in de buurt van Koersel. Het regenweer afgewisseld met af en toe een streepje je zon, is ideaal om een regenboog te spotten.
Beringen - Vier afritten tijdelijk gesloten in juniZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de laatste twee weken van juni het wegdek van vier op- en afritten langs de E314 en E313 vernieuwen. Tijdens de werken worden de complexen gedurende een paar dagen ’s avonds en ’s nachts afgesloten. Op de E314 wordt het wegdek van de afrit Houthalen-Helchteren (29) en Genk-Centrum (31) vernieuwd. Op de E313 gaat het om de afrit Hasselt-West (27) en Bilzen (31). Tijdens de werken worden de op- en afritten zo’n 2 à 3 nachten afgesloten voor het verkeer, al dan niet gelijktijdig. Tussen 20.30 uur en 06.30 uur worden alle voertuigen omgeleid.

Inbrekers doorzoeken woning

Woensdag 12 juni 2019
Beringen - Inbrekers doorzoeken woningAan de Beverlosesteenweg in Paal werd ingebroken in een huis. De woning werd doorzocht. De eigenaars gaan na of er iets gestolen is.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Woensdag 12 juni 2019
Een 45-jarige vrouw uit Beringen is vanmiddag gewond geraakt bij een botsing op de Hechtelsesteenweg in Leopoldsburg. Bij  het ongeval waren twee auto's en een vrachtwagen betrokken.

Kris Lemmens overleden

Woensdag 12 juni 2019
Beringen - Kris Lemmens overledenOp 2 juni overleed de in Heppen woonachtige en uit Koersel afkomstige Kris Lemmens. Hij was 56 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Deprimerend weertje

Woensdag 12 juni 2019
Vandaag gezien
Beringen - Deprimerend weertjeZoom50 tinten grijs, zo kan je momenteel het weer omschrijven. Ook onze fotograaf Gust wordt er een beetje depri van.
Beringen - Tip: laat je fiets gratis graveren!ZoomDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo raadt fietsers aan om je fiets te laten graveren. Voor de inwoners van Beringen kan dit op de werkplaatsen gelegen te Beringen, Nijverheidspark 24. Maak een afspraak via mail : werkplaatsen[!]beringen.be of telefonisch: 011/42 24 26.  Nog mogelijk op volgende data 01/07/19 of 02/09/19.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Beringen - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Wraps met een vleugje van Inge

Woensdag 12 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Wraps met een vleugje van IngeZoomVandaag op het menu: een eigen creatie. Het was zo één van die dagen, geen zin om naar de winkel te gaan, dus heel het huis afspeuren naar ingrediënten die samen passen maar net te weinig van in huis om met 4 van te eten. En dan heel die mengelmoes omtoveren tot een lekker gerecht. Die manier van koken doe ik nog het liefst: experimenteren. Dit gerechtje kan je enkele uren of een dag op voorhand voorbereiden omdat het dan enkel nog de oven in moet .
Ingrediënten: 2el. (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Enkels overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Beringen - Simonne Enkels overledenVandaag is de in Ham woonachtige Simonne Enkels overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Louis Henkens. Zij woonde voorheen in Beringen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in bedrijfshal mislukt

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dellestraat in Lummen poogden dieven via de zijwand binnen te dringen in een bedrijfshal. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Weg met tractor en vrachtwagen

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Jakobusstraat in Lummen gingen onbekenden met een tractor en een vrachtwagen aan de haal. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Man (39 gewond bij botsing

Dinsdag 11 juni 2019
Beringen - Man (39 gewond bij botsingEen 39-jarige man uit Beringen is gisterenavond gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 21.15 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Celstraf gevorderd voor verkeersagressieHet Openbaar Ministerie heeft vandaag vier maanden cel gevordeed tegen een man uit Leopoldsburg voor verkeersagressie. Hij bracht een slag toe aan een voetganger. Het slachtoffer eist ruim 3.000 euro schadevergoeding. De rechter nam de zaak in beraad, en velt op 5 augustus vonnis.(PG)

Vrijspraak voor ambtenaren

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrijspraak voor ambtenarenDe rechtbank heeft twee Kampse ambtenaren vrijgesproken voor de slechte luchtkwaliteit in zwembad De Merel in Heppen acht jaar geleden. De burgerlijke partijen draa ien op voor de proceskosten. (PG)
Beringen - Nationale ploeg in Baloise Belgium TourZoomMorgen start de Baloise Belgium Tour met dit jaar de finish in Beringen. Op voordracht van bondscoach Rik Verbrugghe selecteerde de Sporttechnische Commissie volgende renners om deel te nemen aan de rittenwedstrijd Baloise Belgium Tour voor heren elite, die zal plaatsvinden van woensdag 12 juni tot zondag 16 juni 2019: Cedric Beullens, Kobe Goossens, Arne Marit, Jasper Philipsen, Jens Reynders, Gijs Van Hoecke en Nathan van Hooydonck. (foto Belgian Cycling)
Beringen - BILDR: App moet bouwvakkers verleidenZoomEen Tinder voor de bouwsector: zo kan je de gloednieuwe app BILDR het best omschrijven. Dankzij dit platform wordt het voor werkzoekende arbeiders een fluitje van een cent om te solliciteren bij de Limburgse bouwbedrijven. De sterkte van de BILDR-app schuilt in z’n eenvoud. Als werkzoekende arbeider kan je je registreren in een paar klikken. Je hoeft geen uitgebreid cv door te sturen, het volstaat om enkele korte vragen te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor de meer dan 2.000 werkgevers in de (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslag tombola De Brug-Opaal

Dinsdag 11 juni 2019
Via deze link vind je de uitslag van de tombola van basisschool De Brug en Opaal.
Beringen - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
Beringen - 40 jaar natuurreservaat Zwarte BeekZoom40 jaar geleden, op 19 februari 1979, werd een akte getekend voor de aankoop van een perceel grond in Koersel ter grootte van 56 are. Het perceel lag aan 'den Overslag' (nu dichtbij het plankenpad). Al snel trachten vrijwilligers van het toenmalige BERO de natuurwaarde van het perceel te verhogen door het op een juiste manier en op de juiste tijdstippen te maaien. Ideeën werden omgezet in realiteit. Zelfs een groot kabelspoor om het maaisel af te voeren werd gefabriceerd. Nu, 40 jaar later, beheren (…) Het hele nieuwsbericht

Fotoverslag Be-MINE Blues

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Fotoverslag Be-MINE BluesZoomBekijk ook het fotoverslag van Johny Broeders van be-MINE Blues via deze link.

Cyriel Vangeel overleden

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Cyriel Vangeel overledenZaterdag is de in Paal woonachtige Cyriel Vangeel overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Theresia Vanheyst. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Theophile Vanhees overleden

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Theophile Vanhees overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Theophile Vanhees overleden, de echtgenoot van Irène Leeten. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: donderdag (19-)19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Baloise Tour of Belgium

Maandag 10 juni 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Baloise Tour of BelgiumOp zondag 16 juni is de eindstreep van de slotetappe van de Baloise Tour of Belgium getrokken op de Koolmijnlaan pal aan de mijnsite. Ik heb mij, samen met nog andere wielerliefhebbers, afgevraagd hoe lang het al geleden kon zijn dat er nog een profkoers van niveau in Beringen eindigde. We bleven het antwoord schuldig. De tijden zijn veranderd. Vroeger kon er geen kermis passeren zonder dat er een wielerwedstrijd werd ingericht. Kermiskoersen waren puur volksvermaak en ieder dorp telde wel één of (…) Het hele nieuwsbericht

Greta Arons overleden

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Greta Arons overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Greta Arons overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Maurice Nuyts. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Haag vat vuur

Maandag 10 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Begijnenwinning in Tessenderlo vatte gisterennamiddag een haag vuur. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Beringen - Philomene en Etienne 50 jaar getrouwdZoomEtienne Put en  Philomene Moons  uit Koersel vierden gisteren hun gouden bruiloft. In schepenzaal werden ze ontvangen door schepen Patrick Witters. Philomene werd geboren in maart 1944 te Heusden. Etienne in juni 1944 eveneens geboren te Heusden. Ze trouwden voor de ambtenaar van de burgerlijke stand op 5 juni in Koersel. Het is allemaal in 1963 begonnen ter gelegenheid van het Sylvesterbal in de gildezaal te Koersel, waar ook hun bruiloft werd gevierd en gisteren hun jubileumviering was. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Philomene en Etienne 50 jaar getrouwdPhilomene en Etienne 50 jaar getrouwd
Philomene en Etienne 50 jaar getrouwdPhilomene en Etienne 50 jaar getrouwd
Zoom

Top Papa's bij Gezinsbond Paal

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Top Papa's bij Gezinsbond PaalZoom‘Top Papa’ deze tatoeage kregen de papa’s bij het toekomen in de parochiezaal voor het jaarlijkse Vaderdag ontbijt van Gezinsbond Paal. Bekijk het fotoverslag op Paalonline.

Leg het daar maar neer!

Maandag 10 juni 2019
Beringen - Leg het daar maar neer!ZoomHet is een spijtig tafereel dat we heel vaak zien. Deze keer aan de glascontainers aan het kerkfhof van Beringen. (Gust Ischen)

De speeltuin is terug open

Maandag 10 juni 2019
Beringen - De speeltuin is terug openZoomNa controle door de brandweer is de speeltuin aan het Koersels Kapelleke terug veilig verklaard. Er kan weer volop gespeeld worden!

Kermis Beringen-Mijn

Maandag 10 juni 2019
Uit de oude doos
Beringen - Kermis Beringen-MijnZoomWe kregen van Stella Terenzoni nog deze mooie oude foto's van de familie Signorini genomen op de befaamde Sinksenkermis in Beringen-Mijn. De foto's zijn gemaakt tussen 1959 en 1969.
Kermis Beringen-MijnKermis Beringen-Mijn
Zoom

Jokke Bormans overleden

Zondag 9 juni 2019
Beringen - Jokke Bormans overledenOp 3 juni overleed de uit Koersel afkomstige Jokke Bormans, de echtgenoot van Jeannine Vanlook. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering vond vrijdag in intieme familekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Beringen - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Beringen - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Ringlaan en de Kerkstraat in Lummen raakten deze voormiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een vrouw gewond.

Koning Swa Orens

Zondag 9 juni 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - Koning Swa OrensZoom
In het Duitse Esbeck werd Swa Orens gisteren Koning. Hij gaat al 50 jaar mee naar schuttersverbroedering tussen Esbeck en Beringen en ligt mee aan de basis van de verbroedering tussen de gildes. En nu schiet nu jubileumkoning, te mooi om waar te zijn!  De Sint Ludivicusgilde Paalstraat is heel gelukkig met hun Koning.
Beringen - Gouden bruiloft Maria en JeanZoomByloos Jean en Trips Waltraud (roepnaam Maria) vierden zaterdag 8 juni hun gouden bruiloft. Jean werd geboren te Beringen in 1940 en Maria geboren in Düren (Duitsland) in 1947. De jubilarissen leerden elkaar kennen in het café van haar ouders 'Heidebloem' op de Hasseltsesteenweg. Sindsdien zijn ze een onafscheidelijk paar. Ze huwden op 30 mei 1969 in Beringen. Jean volgde school tot zijn 15de jaar. Als jonge knaap begon hij dan in de steenkoolmijn van Beringen. Hij werkte er eerst 2 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Maria en JeanGouden bruiloft Maria en Jean
Gouden bruiloft Maria en Jean
Zoom

Weer veel bomen gesneuveld

Zaterdag 8 juni 2019
Beringen - Weer veel bomen gesneuveldZoomDe felle wind van afgelopen nacht en vandaag heeft ervoor gezorgd dat er weer veel bomen zijn omgevallen. De brandweer van Beringen is de hele dag in de weer geweest om bomen van straten of fietspaden te verwijderen. Ook bij particulieren werden bomen die voor gevaarlijke situaties zorgden verwijderd.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Beringen - Park van de directeur ook nog dichtZoomOok het park van de directeur in Beringen-Mijn blijft nog dicht tot nader order.
Beringen - Speeltuin Koersels Kapelleke geslotenZoomDe speeltuin Recreatieoord 't Fonteintje is terug gesloten omwille van de storm van vandaag. "Spijtig maar veiligheid boven alles", laat de burgemeester weten.
Beringen - Polyharmonique weer te gast in BeverloZoomIn het kader van de jaarlijkse Lambertusconcerten brengt het internationaal ensemble 'Polyharmonique' o.l.v. Alexander Schneider het concert 'Hemelse muziek'. De muziek is van Heinrich Schütz en wordt gebracht door het Barokkoor met instrumenten. Tevens zal ook weer het mooie gerestaureerde kerkorgel bespeeld worden. Het concert vindt plaats in de kerk van Beverlo op zaterdag 29 juni om 20u30. Er is een gelegenheid tot een drankje na het concert. Inkom: €10 Tickets kan je bestelling via 0468/142077 of 0476/495458 en ingeclerix[!]hotmail.com.

Pimpelmeesjes

Zaterdag 8 juni 2019
Lens op Beringen
Beringen - PimpelmeesjesZoomVandaag blijven Bart en Inge in eigen tuin. Ze hebben genoeg spektakel en fotografieplezier met deze mezenfamilie. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Sinksenkermis

Zaterdag 8 juni 2019
Uit de oude doos
Beringen - SinksenkermisZoomDit is een foto gemaakt in de Stationstraat in Beringen-Mijn tijdens de Sinksenkermis. Mijn ouders (rechts) staan er te blinken om met vrienden naar de kermis te gaan. Toen stond er aan het begin van de kermis een fotograaf want niet iedereen had zoals vandaag een fototoestel bij de hand. Dit weekend zal ik foto's maken op de kermis, even wuiven en je staat maandag gratis op de Internergazet. (Hans Put)
Heb jij nog oude foto's van op de kermis? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Kapel Korspel

Zaterdag 8 juni 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kapel KorspelZoomOok kleine gehuchten zoals Korspel zijn ten prooi gevallen aan 'verstedelijking', appartementen zijn nergens nog weg te denken. De kapel is nog een oude rots in de branding.

Draai wieken

Zaterdag 8 juni 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Draai wiekenZoomVandaag een beetje nostalgie bij Edith na het zien van deze foto van Lambert.

Sinksenkermis

Zaterdag 8 juni 2019
Uit de oude doos
Beringen - SinksenkermisZoomHet is dit weekend de jaarlijkse Sinksenkermis in Beringen-Mijn. In de glorietijd van de Beringse mijn was dit één van de grootste kermissen van de regio en werd er gedanst in een grote spiegeltent. Dit weekend staat de kermis op de terreinen van be-MINE. (foto Ivo Volders)

José Janssens overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - José Janssens overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige José Janssens overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 14 juni (14 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Lieske Verboven overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - Lieske Verboven overledenIn Stal is vandaag Lieske Verboven overleden, de weduwe van de in 2008 overleden René Aerts. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 15 april (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Lummen is vandaag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel omdat hij in maart 2016 inreed op een groepje met wie hij net tevoren in de clinch had gelegen. De rechter besliste ook dat de man zich voor zijn agressieprobleem mpoet laten begeleiden.(PG)
Beringen - Oude spullen uit winkels gezochtZoomVoor de tentoonstelling 'Commerce op de cité' is erfgoedvereniging Citévolk Spreekt op zoek naar oud winkelmateriaal, kassa's, een weegschaal, reclameaffiches, folders of producten van vroeger enz. Meer info via Lily Peeters op 0479/594 408.

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.
Beringen - Speeltuin Kapelleke terug openZoomEr is ook nog goed nieuws vanuit het Koersels Kapelleke. De werkplaatsen en de Winning hebben met man en macht gewerkt om de speeltuin Recreatieoord 't Fonteintje tijdens het Pinksterweekend terug te kunnen openen. De storm had afgelopen dinsdag flink wat schade aangericht in de speeltuin. Vanaf morgen ben je dus weer welkom!

Richard Geys overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - Richard Geys overledenGisteren is in Stal-Koersel de uit Eksel afkomstige Richard Geys overleden, de echtgenoot van Magda Claes. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 14 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

EHBO voor ouders

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - EHBO voor oudersWat te doen bij huis-, tuin- en keukenongevallen in de grote vakantie? Hoe verzorg je de meest voorkomende wonden? Wat te doen bij brandwonden, steken en beten …? Wat zit er in je EHBO-koffer thuis en op uitstap? Huis van het Kind Beringen organiseert i.s.m. Rode Kruis Beringen een gratis infomoment in het Casino van Beringen op dinsdag 18 juni. Inschrijven kan via evi.aerts[!]beringen.be

Het eerste beton gestort

Vrijdag 7 juni 2019
Beringen - Het eerste beton gestortZoomNa maanden van afbraakwerken en grondwerken is vandaag een nieuwe stap gezet voor de heropbouw van de collegesite. Hier op de plek van het oude stadhuis komt er een gloednieuw modern gebouw. (Gust Ischen)
Beringen - Schade bij Tennisclub Paal hersteldZoomNa alle tegenslag en stormschade van afgelopen dinsdag, is er ook weer goed nieuws te melden vanuit tennisclub Paal. Alle velden en de omheining rondom zijn ‘tornooiklaar’ geraakt. Bovendien werden ook álle buitenvelden voorzien van LED-verlichting. 
Beringen - Stem voor naam van het nieuwe stadhuisZoomWordt het 't College, Stadhuis, 't Volkshuis, Ons Huis of 't Spil? Dit zijn de vijf namen die de jury weerhield uit de vele suggesties. Stemmen kan tot 21 juni via deze link.
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe hevige regenval van gisteren zorgde ervoor dat de site van het college even leek op een openluchtzwembad. (foto: Patrick Haesevoets)

Buizerds maken val van 20 meter

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het Schulensbroek in Lummen viel een nest buizerds uit een populier. Het moederdier en haar jong overleefden de val van 20 meter maar een dierenarts moest de buizerds nadien toch laten inslapen omdat ze te zwaar gewond waren.

Stormschade erkennen als ramp

Donderdag 6 juni 2019
Beringen - Stormschade erkennen als rampZoomHet stadsbestuur bekijkt of de hevige storm van dinsdagnacht kan erkend worden als ramp. De schade in Beringen was extreem groot. Het aantal omgevallen bomen zoals deze op het kerkplein van Koersel is niet te tellen. (foto Jean Beerten)
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.
Juf Kathleen Jeunen van Freinetschool De Step in Beringen werd laureaat voor de wedstrijd 'de beste boekenjuf 2019'. Zij werd beloond met een mooie selectie boeken. De titel van 'beste boekenjuf' ging naar Iene Bocken uit Dilsen-Stokkem. De prijs voor de Beste Boekenjuf/meester wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas.

Jongeren gezocht voor onderzoek

Donderdag 6 juni 2019
Beringen - Jongeren gezocht voor onderzoekAnn De Buck is doctoraal onderzoekster aan de Universiteit van Gent en zoekt meisjes en jongens tussen de 12 en 22 jaar uit Beringen voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. "Ik doe onderzoek naar keuzes die adolescenten en jongvolwassenen maken in sociale situaties. De focus ligt op de rol van moraliteit", legt Ann De Buck uit. Het betreft een online volledig anonieme enquête en er zijn mooie prijzen te winnen voor de deelnemers zoals een Apple iPad en bol.com waardebonnen van €30. Deelnemen kan via deze link.

Fietser (15) gewond

Woensdag 5 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neerstraat in Tessenderlo is dinsdagavond een 15-jarige fietser tegen een auto gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Beringen - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Beringen - Koolmijnlaan en Tennisstraat terug openZoomUPDATE Het verkeer kan weer terug via de Koolmijnlaan en de Tennisstraat rijden. De opruimingswerken zijn achter de rug. In de Tennisstraat is Fluvius nog wel aan het werk. Ook elders zal Fluvius nog werken uitvoeren maar dat zal geen verkeershinder veroorzaken.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Beringen - Meer dan 50 straten zonder stroomZoomUPDATE 13u Door de storm zijn er op veel plekken in Beringen ook stroomonderbrekingen. Het gaat om meer dan 50 straten waar Fluvius nog interventies moet doen. Een overzicht van de werken kan je raadplegen op deze site.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.

Stormschade online melden!

Woensdag 5 juni 2019
Beringen - Stormschade online melden!ZoomHeb je nog stormschade of moet je melding doen van geknakte bomen? Hou het noodnummer vrij voor echte noodgevallen. Maak dan gebruik van het online formulier van de brandweer via deze link.

De kracht van de natuur

Woensdag 5 juni 2019
Beringen - De kracht van de natuurZoom
Deze grote boom sneuvelde gisteren aan de Meldertsesteenweg in Paal. De bewoners schrokken fel van de doffe slag. De boom viel op een garage van de buren waar nog een auto in staat.
De kracht van de natuur
Zoom
Beringen - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

E313 afgesloten in Geel

Woensdag 5 juni 2019
Door een zwaar ongeval ter hoogte van Geel-Oost is de weg versperd in beide richtingen. Wie richting Antwerpen moet, blijft best weg op de E313.

Ivonne Bogaerts overleden

Woensdag 5 juni 2019
Beringen - Ivonne Bogaerts overledenOp 29 mei overleed de uit Beringen afkomstige Ivonne Bogaerts, de weduwe van Roger Theunis. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Vanmechelen in Sint-Truiden.
Beringen - Wat wordt de nieuwe naam van het stadhuis?Zoom't stadsKot, De Geldput, Het Leugenpaleis, Berepoot of Beerringzaam? Wat wordt de nieuwe naam van het stadhuis? Het stadsbestuur kreeg maar liefst 176 voorstellen. Hieruit zal een jury nu een top vijf kiezen. Het is dan aan de burger om de definitieve naam te kiezen.

Storm over Beringen

Woensdag 5 juni 2019
Beringen - Storm over BeringenZoomOnze redactie maakte ook nog dit filmpje van de storm.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Pittige paprikaquiche met honing.ZoomEen quiche is een hartige open taart meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. Ik maak de gemakkelijke versie met kant en klaar bladerdeeg. Ook is dit een vegetarische versie maar je kan er natuurlijk altijd vlees aan toevoegen. Bij deze versie is salami lekker meer bepaald chorizo. Natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen in gracht

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.50 uur belandde een vrachtwagen in de gracht in de Nikelaan in Ham. De chauffeur was onwel geworden aan het stuur.

Dief betrapt in woning

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man die aan de Lindenstraat in Leopoldsburg woont betrapte gisterenavond een dief in zijn woning. De dief kon een gsm en geld stelen.

Bromfietster (41) gewond

Dinsdag 4 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Koningin Astridplein in Leopoldsburg is vanmiddag een 41-jarige bromfietsster uit Leopoldsburg ten val gekomen. Zij raakte daarbij gewond.
Beringen - Brons voor cyclobalclub Het Zwarte GoudZoomAfgelopen weekend werden Maikel Moons en Patrick Dennis van cyclobalclub Het Zwarte Goud 6de op het E.K. Junioren U 19. Hun collegas in het onderdeel kunstrijden slaagden er wel in om een bronzen medaille mee naar België te pakken. Proficiat met het behaalde resultaat!

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Beringen - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Opening Il Pane Foodbar

Dinsdag 4 juni 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Opening Il Pane FoodbarZoom Sarah Coenen opende in de Veldstraat 59 in Paal Il Pane Foodbar. Het is een broodjeszaak waarbij je naast de klassieke broodjes ook terecht kunt voor een aantal hippe burgers, wraps en saladebowls. Je kan er komen afhalen, of een bestelling doorgeven. Meer info via deze link.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Generaal de Krahestraat in Leopoldsburg raakten deze namiddag rond 15.30 uur een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Beringen - Vrouw (28) gewond bij botsingIn de Zuidstraat in Beverlo kwam het deze voormiddag rond 10.30 uur tot een aanrijding tussen twee auto'. Daarbij werd een 28-jarige vrouw gewond.

Benne Steegen wint in Genk

Maandag 3 juni 2019
Beringen - Benne Steegen wint in GenkZoomMotorclub De Buiting heeft een vruchtbaar weekend achter de rug. Op het circuit Horensbergdam in Genk behaalde Benne Steegen een eerste plek bij de aspiranten. De 14-jarige Husqvarna Reytec-rijder werd derde in de eerste manche en eerste in de tweede manche, goed voor de eindoverwinning. In de tussenstand van het BK staat Benny nu tweede met 426 punten. Hij heeft nog 16 punten goed te maken op leider Axel Bockting.
Kort nieuws van bij de buren
Ouders uit Ham hebben opschorting van straf gekregen omdat zij hun zoon aan de ketting legden. Zij deden dat om te voorkomen dat hun 19-jarige zoon drugs ging kopen.
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een dertiger uit Tessenderlo veroordeeeld tot 12 maanden celstraf met uitstel voor bezit en verspreiding van kinderporno. De rechtbank heeft aan het uitstel wel voorwaarden gekoppeld. De man heeft ook een boete van 4.000 euro gekregen waarvan 3.000 euro met uitstel.

Michel Vanherle overleden

Maandag 3 juni 2019
Beringen - Michel Vanherle overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Michel Vanherle overleden, de echtgenoot van Dia Janssens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Rachel Geers overleden

Maandag 3 juni 2019
Beringen - Rachel Geers overledenGisteren is Rachel Geers overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Maurice Calle. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant.

Geseinde opgepakt

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Stationsplein in Diest is gisterenavond een man opgepakt die geseind stond omdat hij nog een celstraf moet uitzitten. Ook een man die illegaal in ons land verblijft vloog tegen de lamp. Hij kreeg het bevel het grondgebied te verlaten. Bij een controleactie aan de Halve Maan zijn zeven personen betrapt op drugsbezit. Zij kregen een minnelijke schikking van 75 euro.

Vijftiger dood aangetroffen

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vijftiger dood aangetroffenEen vijftiger uit de Bivakstraat in Leopoldsburg is vanmorgen rond 7 uur dood aangetroffen aan zijn woning. Het parket heeft een wetsdokter opdracht gegeven de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Volgens de eerste bevindingen is er geen sprake van een misdrijf.
3 op 3 [!] FINA Champions Swim Series! Dat twittert Pieter Timmers trots na het behalen van een gouden medaille op de 100m vrije slag in het Amerikaanse Indianpolis. Eerder won hij ook al goud in Guangzhou en Boedapest.
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond aan de Stalse SchansZoomJohan Put was er deze ochtend al vroeg bijen kon dit prachtig plaatje maken in de buurt van de Stalse Schans.

Prachtige lentekleuren

Zondag 2 juni 2019
Beringen - Prachtige lentekleurenZoomHet mooie lenteweer is het perfecte moment om even in onze eigen stad te wandelen. Gust Ischen maakte tegelijkertijd enkele mooie foto's van de prachtige natuur en de wilde rozentuin op de Avonturenberg. 
Prachtige lentekleurenPrachtige lentekleuren
Prachtige lentekleurenPrachtige lentekleuren
Zoom
Beringen - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Beringen - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Beringen - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineer