Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: B&M Building

Maandag 30 september 2019
De uit Lommel afkomstige en in Beverlo woonachtige Muhammer Bayraktar heeft de besloten vennootschap B&M Building opgericht met zetel aan de Gaston Oomslaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en de aanleg van pijpleidingen voor gas en petroleumproducten.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Beringen - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag AKaBe Okapi Tervant

Maandag 30 september 2019
Beringen - Startdag AKaBe Okapi TervantZoom
AKaBe OKAPI Tervant kende gisteren een mooie start van het nieuwe seizoen. Het thema is Scout Moedig. AKaBe staat voor Anders Kan Best en is een scoutsgroep voor kinderen die een beetje ‘anders’ zijn. Er zijn 45 leden waarvan 5 nieuwe en de leiding bestaat uit 21 enthousiastelingen. Meer info en foto's op de site van Paalonline.

Twee ongevallen met gewonden

Maandag 30 september 2019
Beringen - Twee ongevallen met gewondenZaterdag gebeurde er op de Koolmijnlaan een ongeval met een auto en een bromfiets. Een 19-jarige vrouw werd hierbij gewond en overgebracht naar het ziekenhuis. En in Schaffen geraakte vrijdagavond een 58-jarige fietser uit Beringen gewond bij een aanrijding met een auto.

Pastadag Neanias Beverlo

Maandag 30 september 2019
Beringen - Pastadag Neanias BeverloZoomHarmonie Neanias Beverlo organiseerde gisteren hun jaarlijkse pastadag en dat was weer smullen! (Patrick Knuyt) Meer foto's op facebook Internetgazet Beringen.

‘Order, order, order’

Maandag 30 september 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - ‘Order, order, order’Deze kreet van John Bercow, voorzitter van het Britse Lagerhuis, is ondertussen wereldberoemd geworden. Dat is natuurlijk te wijten aan de pogingen om een Brexit te forceren. De zittingen in het Lagerhuis, die wereldwijd hot televisienieuws zijn, verlopen vaak in een verhitte sfeer en John Bercow moet orde (order) scheppen in de chaos. Naar mijn mening mag hij dat nog miljoenen keren roepen, de Brexit-knoop zal nooit meer ontward worden. De Britten zijn uit een vliegtuig gesprongen maar willen ergens halverwege (…) Het hele nieuwsbericht

1922: eindelijk is het zover!

Maandag 30 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - 1922: eindelijk is het zover!ZoomDe eerste Limburgse steenkool wordt in 1901 in As aangeboord. Het duurt nog 21 jaren vooraleer de mijn van Beringen in productie gaat. Maar eindelijk is het zover! In 1922 wordt mondjesmaat steenkool bovengehaald. (foto © archief Mijnmuseum Beringen)

In het duister van de nacht

Maandag 30 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - In het duister van de nachtZoomOnze huisdichteres Edith Oeyen maakte in het kader van de herdenking rond 30 jaar mijnsluiting een reeks gedichten. We presenteren ze graag de komende vijf maandagen. En zoals we gewoon zijn, staat de tekst op een foto van Lambert Reynders.

Donkere wolken

Zondag 29 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Donkere wolkenZoomRegen, wind, storm, onweer en gedonder: er was veel voorspeld. Maar een donkere wolk na de regen heeft toch iets onheilspellends! (Gust Ischen)

Zaalvoetbal: Koersel wint

Zondag 29 september 2019
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 2-4 gewonnen van ZVK A5 Genk. Beverlo speelde 3-3 gelijk tegen Full Genk.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Beringen - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.
Beringen - Gelijkspel voor Paal-Tervant en TurksePaal-Tervant heeft vandaag 0-0 gelijk gespeeld bij Bolderberg. Turkse FC speelde thuis 0-0 gelijk tegen Lutlommel. Paal-Tervant B verloor met 2-0 bij Winterslag.

Miners winnen nipt in Duffel: 66-67

Zondag 29 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen nipt in Duffel: 66-67Na de wanprestatie in Kortrijk werd er een reactie verwacht, en die kwam er. Robbie Van Baelen raakte net wedstrijdfit en dirigeerde de Miners in een sterke aanvangsfase naar 13-18. Duffel heeft een stevige thuisreputatie en liet niet begaan. Ze schakelden over naar een zone defense maar ook hier gingen de Miners verstandig mee om Rust 33-37 In de tweede helft zagen we eindelijk nog eens de sterke Miners defense, alles ging even op slot en de Duffelse afstand schutters konden niet meer in stelling gebracht (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Beringen - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

In den beginne was er niets

Zondag 29 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - In den beginne was er nietsZoom
Vanaf vandaag tot en met 28 oktober 2019, de dag dat het dertig jaar zal geleden zijn dat de mijn van Beringen sloot, blikken we terug op de geschiedenis van de mijn. Deze reeks loopt in samenwerking met het Mijnmuseum, Citévolk Spreekt en Hans Put. We starten vandaag met een oude postkaart van het landschap zoals Koersel er rond 1900 grotendeels uitzag. Op de Kleine Heide in Koersel werd dan de Beringse mijn gebouwd.

Eetdag S-Plus Beringen-Centrum

Zondag 29 september 2019
Beringen - Eetdag S-Plus Beringen-CentrumZoomS-Plus Beringen-Centrum mocht gisteren 244 leden of sympathisanten verwelkomen op de jaarlijkse eetdag. Er was keuze tussen mosselen, koude schotel zalm, vidé, stoofvlees, rijstpap, chocomousse enz… Terwijl iedereen aan het smullen was werd regelmatig aangehaald dat er kaarten voor de seniorenweek te verkrijgen waren aan de kassa. Aan de positieve reacties te horen had het eten gesmaakt en ging iedereen tevreden naar huis. (Serge Daniels)
Eetdag S-Plus Beringen-CentrumEetdag S-Plus Beringen-Centrum
Zoom

Koersel wint in Meeuwen met 0-2

Zondag 29 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel wint in Meeuwen met 0-2De Weerstand kan deze overwinning wettigen op basis van de 2de helft. Vooraleer Koersel echt uit zijn pijp kwam, had doelman Frederix al een paar keer flink moeten reageren. Meerdere spelers van Koersel waren onderhevig aan glijpartijen op het zeer natte gras en dat stoorde de combinaties. Maar, net zoals vorige week, centerde Ballet vanaf de cornervlag en dat leverde weer een doelpunt op. Dit keer ramde Coenen, met het hoofd, het leder tegen de touwen : 0-1 (25’). Koersel kwam beter voor de pinnen in (…) Het hele nieuwsbericht

Werken Olmsesteenweg

Zondag 29 september 2019
Beringen - Werken OlmsesteenwegZoomVanaf maandag 30 september starten er asfalteringswerken op de Olmsesteenweg. Per fase tijdens deze werken is er een omleiding voorzien.

KVK Beringen verliest van Heur-Tongeren

Zaterdag 28 september 2019
Beringen - KVK Beringen verliest van Heur-TongerenKVK Beringen heeft vanavond met 0-1 verloren van Heur-Tongeren. De stand was al bij de rust bereikt. Na 43' moest Heur met tien man verder na een rode kaart. Weerstand Koersel won met 0-2 in Meeuwen. Stal Sport speelde 2-2 gelijk op het veld van As-Niel Utd.
Beringen - KS Vriendenkring organiseert vergaderingOp zondag 29 september 2019 vanaf 10.30 uur is er een algemene vergadering voor ondergrondse mijnwerkers aangaande de malversaties van de rijksdienst voor pensioenen. Deze gaat door in zaal 'Ons Huis' in Heusden-Zolder. "Bij de vorige vergadering was er duidelijk actiebereidheid. Wij pikken het niet dat men de wetten die gemaakt werden naast zich neer legt en ondergrondse mijnwerkers benadeeld. U bent alleszins van harte welkom op deze vergadering", zegt KS Vriendenkring. 

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Beringen - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Reykers overleden

Zaterdag 28 september 2019
Beringen - Maria Reykers overledenGisteren is de in Stal woonachtige Maria Reykers overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Jules Vermeyen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

August Schroyen overleden

Zaterdag 28 september 2019
Beringen - August Schroyen overledenGisteren overleed de uit Paal afkomstige August Schroyen, de echtgenoot van Eveline Stuyck. Hij was 82 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) jn de parochiekerk van Berkenbos. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Ludo Peeters overleden

Zaterdag 28 september 2019
Beringen - Ludo Peeters overledenDonderdag is Ludo Peeters overleden, de levensgezel van Anita Meukens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in familiekring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Beringen-Centrum.

Herfstmodus

Zaterdag 28 september 2019
Lens op Beringen
Beringen - HerfstmodusZoomDat de herfst is begonnen zullen we dit weekend al flink voelen met stevige buien en wind. Trek je regenjas maar aan voor een stevige wandeling. (Bart Liesenborgs)

Van koolmijn tot be-MINE

Zaterdag 28 september 2019
Uit de oude doos
Beringen - Van koolmijn tot be-MINEZoomVandaag nog een mooie postkaart van de Beringse mijn. De komende maand zijn er op het mijnterrein nog verschillende activiteiten in het kader van 30 jaar mijnsluiting. Alle info via deze link.

Statiestraat Beringen-Mijn

Zaterdag 28 september 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Statiestraat Beringen-MijnZoomVandaag een aardig stuk terug in de tijd met de aanleg van de Statiestraat in Beringen-Mijn.

Bomen kreunen vreemd

Zaterdag 28 september 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Bomen kreunen vreemdZoomLambert en Edith zijn vandaag in herfstmodus.

Viktor Paulussen wint BK manche

Vrijdag 27 september 2019
Beringen - Viktor Paulussen wint BK mancheZoomViktor Paullissen, zoon van voorzitter en teamleider Jan Paulissen van het MC De Buiting won de laatste BK manche van het seizoen en het is ook zijn eerste overwinning in zijn carrière. "Viktor reed in begin van het seizoen nog op 85cc en is nog maar enkele maanden overgestapt op de 125cc. Ik zie heel veel progressie in Viktor en binnen paar jaar gaan we nog veel van hem horen" , zegt Koen Bervoets van de Paalse motorclub.

Bloemen Anders dan Anders

Vrijdag 27 september 2019
Nieuwe zaak
Beringen - Bloemen Anders dan AndersZoomEva Mertens opende aan de Beverlosesteenweg 281 in Tervant haar nieuwe bloemenwinkel. Bloemen Anders dan Anders was voorheen gehuisvest in Paal. Eva Mertens werd gepassioneerd door bloemen na een cursus bloemschikken, nu werkt ze al jaren professioneel met bloemen. "Wij hebben altijd heel verse bloemen die zeker twee weken houden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mijn bloemstukken en volgende week start onze allerheiligenshow" zegt Eva trots.

Frans Kenens overleden

Donderdag 26 september 2019
Beringen - Frans Kenens overledenGisteren is Frans Kenens overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Jenny Dillen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Zoé Meeus overleden

Donderdag 26 september 2019
Beringen - Zoé Meeus overledenGisteren is Zoé Meeus overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Dick Van Doninck. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Beringen - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

Elisabeth Feller overleden

Donderdag 26 september 2019
Beringen - Elisabeth Feller overledenDinsdag is Elisabeth Feller overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Helmut Horn. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Beringen - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Rutger Wouters wint in Kemzeke

Woensdag 25 september 2019
Rutger Wouters uit Koersel heeft de wielerwedstrijd in Kemzeke gewonnen. Nic van der Meer werd tweede. Er waren 70 deelnemers.

Kunstschilder Staf Beerten overleden

Woensdag 25 september 2019
Beringen - Kunstschilder Staf Beerten overledenVandaag is kunstschilder Staf Beerten overleden. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroeting: maandag (18-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

BK Benne Steegen

Woensdag 25 september 2019
Kampioen in de kijker
Beringen - BK Benne SteegenZoomBenne Steegen van MC De Buiting is afgelopen weekend in Genk Belgische kampioen motorcross geworden bij de aspiranten MX2. Benne Steegen had 115pnt voorsprong op de Joche Scheunders en maar liefst 383pnt op de nr 3, Nilay Vervaet. Benne is superblij met de titel en wil deze dan ook opdragen aan zijn ouders want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn geweeest. "Ik wil ook graag mijn team MC De Buiting, teambaas Jan Paulissen, mijn sponsors en mijn supporters nog bedanken voor dit mooi seizoen", zegt Benne.

Samana Beverlo feest

Woensdag 25 september 2019
Beringen - Samana Beverlo feestZoom
Afgelopen weekend stond de feesttafel bij Samana Beverlo weer gedekt. Het parochiecentrum zat goed vol voor het jaarlijks feest. Na de openingstoespraken door proost en bestuur kon de honger gestild worden. Voor de muzikale noot zorgde dit jaar Accordeonitte uit Balen.

Samana Beverlo feestSamana Beverlo feestSamana Beverlo feest
Zoom

Bedankje...

Woensdag 25 september 2019
Beringen - Bedankje...Zoom
Afgelopen zomer gaven we via de Internetgazet Beringen een rit weg met elektrische scooters. Van Caroline Gunst, één van de winnaars kregen we dit leuk mailtje: "Ik wou even de tijd nemen om jullie, fietsen Bijloos en Remise 56 te bedanken voor de prachtige dag die mijn zus en ik beleefd hebben. We hadden magnifiek weer om de groene omgeving van Beringen in alle stilte te ontdekken. Want zo'n elektrische scooter maakt geen lawaai, ZALIG! Van die zuivere lucht kregen we honger en die werd gestild met lekker Vlaams stoofvlees op het terras van de Remise. Deze hebben we gemakkelijk gevonden door de gps die ingesteld was door de sympathieke meneer van Fietsen Bijloos", de zusjes Gunst. 

Rik Roelen overleden

Woensdag 25 september 2019
Beringen - Rik Roelen overledenOp 19 september overleed Rik Roelen, de weduwnaar van de in 1989 overleden Liliane Lenaerts. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Marcel Vanderreydt overleden

Woensdag 25 september 2019
Beringen - Marcel Vanderreydt overledenZondag is Marcel Vanderreydt overleden, de weduwnaar van de in 1994 overleden Jacqueline Kaerts. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Korspel.
Beringen - Dieven stelen condensatieketel en kranen
In een leegstaand pand op aan de Koolmijnlaan hebben inbrekers een condensatieketel en twee kranen gestolen. De politie stelt een onderzoek in. Er waren ook nog twee inbraakpogingen bij bedrijven. Aan de Beverlosesteenweg ging het alarm af en gingen de dieven op de vlucht. In de Zuidstraat in Beverlo gingen zo op de loop voor een blaffende waakhond. En aan de Wilbroek in Paal werd nog een nummerplaat gestolen.

Hasselback aardappelen

Woensdag 25 september 2019
Inge's keukengeheimen
Beringen - Hasselback aardappelenZoomIngrediënten: Aardappelen, ui, tomaat, kruidenboter en gemalen kaas. Bereiding: Laat de oven voorverwarmen op 200 °C. Voor dit gerecht hoef je geen aardappelen te schillen, maar was ze wel grondig. Makkelijk hé! Ben je geen liefhebber van aardappelen in de schil? Dit gerecht kan je ook perfect bereiden met geschilde aardappelen. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte, klem er een aardappel tussen en snijd inkepingen in de aardappel. Dankzij de snijplanken ben je er zeker van dat je de (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Debaye overleden

Dinsdag 24 september 2019
Beringen - Lieve Debaye overledenGisteren is Lieve Debaye overleden. Zij was 71 jaar.De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

10745 euro voor Ferre en Tybo

Dinsdag 24 september 2019
Beringen - 10745 euro voor Ferre en TyboZoom
Millennium Golf Paal organiseerde een tornooi ten voordele van de twee kankerpatiënten Ferre en Tybo waarvoor eerder al in Paal en Heusden-Zolder benefietacties werden georganiseerd. De solidaire actie van de Paalse golfers bracht maar liefst 10745 euro op. 

Werken aan afrittencomplex Ham

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken aan afrittencomplex HamZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op maandag 30 september, dinsdag 1 oktober en woensdag 2 oktober de vier op- en afritten van het complex 25 ‘Ham’ aan de E313. Tijdens de uitvoering worden de betreffende op- en afritten afgesloten voor verkeer van 20.00 tot 6.00 uur. Dat zijn er per nacht maximaal twee. Door de vernieuwing van het wegdek van de op- en afritten in Ham, verhoogt het rijcomfort en de veiligheid voor de weggebruiker. Het oude wegdek wordt afgefreesd en vernieuwd (…) Het hele nieuwsbericht

'Mijnvrouw' wordt opnieuw gespeeld

Dinsdag 24 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - 'Mijnvrouw' wordt opnieuw gespeeldZoomTheatercollectief Mals Vlees herneemt 'Mijnvrouw', een unieke voorstelling over de vrouwen achter de mijnwerkers. Deze zal in het kader van 30 jaar mijnsluiting gespeeld worden in de badzaal. Het is een straffe voorstelling uit 2015 met live muziek van Kwart Voor Vrijdag. Meer info en tickets via deze link.

Poëtische fototentoonstellling

Dinsdag 24 september 2019
Beringen - Poëtische fototentoonstelllingZoomIn bezoekercentrum De Watersnip in Koersel kan je nog tot en met 3 november naar een poëtische fototentoonstelling. Een 20-tal kleurenfoto's van Lambert Reynders met het thema natuur, worden in combinatie met gedichten of haiku's van de Beringse dichteres Edith Oeyen tentoongesteld. Een boeiende samensmelting van creatieve processen, geïnspireerd door de natuur.

Franco Perticara overleden

Maandag 23 september 2019
Beringen - Franco Perticara overledenGisteren is Franco Perticara overleden, de partner van Reinhilde Houben. Hij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

François Schraeyen overleden

Maandag 23 september 2019
Op 19 september is de in Stal woonachtige François Schraeyen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nieuwe dichtbundel voor Luce Rutten

Maandag 23 september 2019
Nieuwe boeken
Beringen - Nieuwe dichtbundel voor Luce RuttenZoomOp 25 oktober kan je in cultuurhuis het Loo in Tessenderlo naar de voorstelling van de dichtbundel 'Tussen pergamijn' van Luce Rutten geïllustreerd door Paul Frison uit Paal. Luce Rutten is dichter en columnist. Kanker sloeg tweemaal toe in haar eigen leven en beroofde haar bovendien van haar geliefde zus en dierbaarste vriendinnen. Toch ziet zij zichzelf als een geluksvogel. Dankbaar voor de extra jaren die zij kreeg, kijkt zij in de dichtbundel ‘Tussen pergamijn’ terug op haar leven (…) Het hele nieuwsbericht

Man onder invloed van drugs

Maandag 23 september 2019
Beringen - Man onder invloed van drugsBij een controle op de Beringerbaan in Diest is een dertiger uit Beringen afgelopen weekend betrapt op het rijjden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVC Utd Beverlo ZVK A5 Genk verslagen met 5-7. RSC Koersel verloor van Pibo Hoeselt met 5-8.

Weerstand Koersel verslaat Halen

Zondag 22 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel verslaat HalenWeerstand Koersel heeft vanmiddag MD Halen verslagen. Uitslag: 3-1. Bij de eerste aanval van Koersel leverde Thibo Ballet een voorzet af… of was het een schot? Van tegen de cornervlag verdween de bal in de verste kruising en dus GOAL : 1-0 (2’). Toen een fout op Bilican gemaakt werd in de rechthoek, trapte Simsek de strafschop in 2 tijden binnen (20’). Het leek te gemakkelijk te gaan voor Koersel en daardoor diende keeper Frederix sterk in te grijpen (23’). In de 55’ snoepte (…) Het hele nieuwsbericht

Kale kip (2)

Zondag 22 september 2019
Beringen - Kale kip (2)ZoomEen tijdje terug publiceerden we een gelijkaardige foto van de brug van Tervant. Nu is ook de omgeving van de brug in Beringen ontdaan van struiken en bomen. Zo is meteen goed zichtbaar dat de voorbereidende werken voor de nieuwe bruggen gestart zijn.

Vijftig tinten paars!

Zondag 22 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Vijftig tinten paars!ZoomJohan Put stuurde ons weer een mooie foto van de vallei van de Zwarte Beek in Koersel.

Opnieuw verlies voor Stal Sport

Zondag 22 september 2019
Beringen - Opnieuw verlies voor Stal SportDrie doelpunten maken en toch verliezen, dat is wat Stal Sport in de wedstrijd tegen Elen overkwam. Na een erbarmelijke eerste helft vanwege de thuisploeg, stond het bij de rust al 0-3. En de score had hoger kunnen opgelopen zijn, ware het niet dat thuisdoelman Arne Driesmans een puike wedstrijd keepte. In het begin van de wedstrijd waren er kansjes voor beide ploegen, maar de bal vloog telkens over of werd gemakkelijk door de doelmannen gestopt. Het grote euvel bij de thuisploeg was ook vandaag weer dat (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Eerste verlies voor Miners in KortrijkBasketbalclub Miners Beringen moest het zonder guard Robbie Van Baelen doen (uit met een spierscheurtje). en dat werd vooral organisatorisch heel erg gevoeld. Toon Heselmans en Ferre Vanderhoydock trainen ondertussen maar zijn nog niet wedstrijdklaar. Kortrijk startte heel erg sterk en de Miners ondergingen de wet van de sterkste in de beginfase. 27-13 na Q1 Ook in Q2 konden de Miners in defense, toch hun handelsmerk, geen vuist maken en Kortrijk bleef scoren vanuit alle hoeken. De kopjes gingen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (13) zwaargewond bij botsing

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Fietser (13) zwaargewond bij botsing
Op de Koerselsesteenweg in Beringen raakten deze voormiddag een auto en een 13-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De tiener liep daarbij zware verwondingen op.

KVK Beringen verliest van City Pirates

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - KVK Beringen verliest van City Pirates
KVK Beringen heeft vanavond verloren van City Pirates Antwerpen. Uitslag: 2-3. De ruststand was 0-1. Turkse FC verloor met 4-1 bij As-Niel Utd. Stal Sport verloor met 3-4 van Standard Elen. Paal-Tervant A won met 1-0 van KMR Biesen. Paal-Tervant B klopte Lanklaar VV met 5-0.

André Husson overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - André Husson overledenVandaag is André Husson overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Marie-Thérèse Aerts. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Zicht op de terril

Zaterdag 21 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zicht op de terrilZoomHet zou een mooi titel zijn voor een postkaart. Johan Put maakte deze ochtend dit plaatje.

Ochtend aan de Zwarte Beek

Zaterdag 21 september 2019
Lens op Beringen
Beringen - Ochtend aan de Zwarte BeekZoomDeze foto is gemaakt aan de Zwarte Beek in Paal langs de gele wandeling die vertrekt aan de kerk in Paal. (Bart Liesenborgs)

Jean Put overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Jean Put overledenOp 15 september overleed in Heusden de uit Beverlo afkomstige Jean Put, de echtgenoot van Lisette Hoogsteyns. Jean was gewezen schoolhoofd en lid van de heemkundige kring in Beverlo. Hij schreef o.a. het boek 'Groene Baretten'. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.

Florent Schepers overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Florent Schepers overledenIn WZC Ocura in Beringen is donderdag Florent Schepers overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Jeanne Bervoets. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Over draagtassen

Zaterdag 21 september 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over draagtassenZoomVandaag haalt Edith inspiratie bij een draagtas...

Werken aan de Koolmijnen

Zaterdag 21 september 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Werken aan de KoolmijnenZoomVandaag een heel stuk terug in de tijd met een foto van de Beringse mijn in aanbouw en een foto van nu. Tot eind oktober zijn er nog verschillende activiteiten in het kader van 30 jaar mijnsluiting. Meer info via deze link.

Reünie Humanus Beringen

Zaterdag 21 september 2019
Uit de oude doos
Beringen - Reünie Humanus BeringenZoomVandaag is er op de locatie van Secret Garden in Paal een grote reünie van de Humanus, het bekende jongerencafé in Beringen. Het waren Panda (foto) en Briebel die van het café in de jaren tachtig een legendarische plek maakten die tot op vandaag nog vele herinneringen oproept. Meer info via deze link.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Beringen - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.
Beringen - Knabbel- en babbelavond van KVLV KoerselZoomNa het succes van de voorbije jaren organiseerde de Koerselse Vrouwen met Vaart reeds voor de derde keer hun knabbel- en babbel avond. Een gezellige avond waar naar hartenlust kon geproefd worden van talrijke aperitiefhapjes, taarten en koeken. Na afloop kreeg iedereen ook nog een receptenboekje mee naar huis zodat ze dit daar ook eens zelf kunnen proberen. Het was weer een leuke avond.

Bart Deboutte overleden

Vrijdag 20 september 2019
Op 14 september is de uit Koersel afkomstige Bart Deboutte overleden. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in Julis in Diest. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Allvest

Donderdag 19 september 2019
Marc Hendrikx uit Koersel heeft de besloten vennootschap Allvest opgericht met zetel aan de Bredonkstraat in Koersel. Doel van de vennootschap: het aankopen, verkopen, bouwen, verkrijgen, behouden, beheren en exploiteren, investeren, huren en verhuren, ruilen of vervreemden van onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: MoJa

Donderdag 19 september 2019
Andy Moons en Elly Janssen, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap MoJa opgericht met zetel aan de Torenveldstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van informaticaproducten en printplaten en de reparatie van elektronische en optische apparatuur.

Cursus EHBO bij Rode Kruis Beringen

Donderdag 19 september 2019
Beringen - Cursus EHBO bij Rode Kruis BeringenDe lokale afdeling van het Rode Kruis Beringen organiseert zoals elk jaar weer een najaarscursus EHBO. Deze vindt plaats elke maandag en woensdag vanaf 7 oktober tot het examen op 27 november. Om je in te schrijven of als je meer vragen hebt kan je een mailtje sturen naar info[!]beringen.rodekruis.be

Weer werkmateriaal gestolen

Donderdag 19 september 2019
Beringen - Weer werkmateriaal gestolenDieven blijven het gemunt hebben op werkmateriaal. Zo werd er vandaag een diefstal vastgesteld in de Sint-Petrusstraat waarbij materiaal uit een tuinhuis werd ontvreemd.

't Kliekske failliet

Donderdag 19 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag 't Kliekske uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 oktober ingediend worden.

Nieuwe vennootschap: JGC Management

Donderdag 19 september 2019
Philippe Hendrix uit Koersel heeft de besloten vennootschap JGC Management opgericht met zetel aan de Drie Gezusterstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies en bijstand aan de zakenwereld met inbegrip van management, bedrijfsadvies en consultancy.

Nieuw logo voor GEMA

Donderdag 19 september 2019
Bedrijfsnieuws
Beringen - Nieuw logo voor GEMAZoomHet bedrijf GEMA uit Beringen vierde afgelopen weekend hun 25-jarig bestaan met een feest voor familie, werknemers en klanten. Daarbij werd een nieuwe logo onthuld en zo onderstreept het bedrijf haar ambities voor een verdere groei in de toekomst. GEMA is gespecialiseerd in producten voor riolering en bouwproducten in het algemeen. Het bedrijf heeft momenteel verschillende vacatures voor de productie in Beringen.

Dood tegen boom

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dood tegen boomVanavond rond 20.30 uur is op de Turnhoutsebaan in Tessenderlo een26-jarige  autobestuurder uit Laakdal omgekomen toen hij er tegen een boom reed. Tijdens de vaststellingen van de politie en van de verkeersdeskundge werd de weg afgesloten voor alle verkeer.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Beringen - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Coninx overleden

Woensdag 18 september 2019
Beringen - Hubert Coninx overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Peer afkomstige Hubert Coninx overleden, de weduwnaar van de op 9 augustus overleden Raymonde Narinx. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Virginie Stessens overleden

Woensdag 18 september 2019
Beringen - Virginie Stessens overledenVandaag is Virginie Stessens overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Louis Lekens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Toffe reünie op de Hei in Paal

Woensdag 18 september 2019
Beringen - Toffe reünie op de Hei in PaalZoomJudith Gladdines, Jenny Ribus en Viviane Rubens organiseerden afgelopen weekend een geslaagde reünie voor de (ex)-bewoners van de Hei, een gehucht van Paal. In het zaaltje van Radio Benelux werd het een geslaagde avond. "We hebben ons reuze geamuseerd!, Wat een leuk initiatief!, Volgend jaar toch opnieuw hé?, En diegenen die er niet waren, hebben wat gemist! Het zijn maar een aantal uitspraken die we regelmatig gehoord hebben die avond. Er werd hartelijk gelachen om hilarische anekdotes uit 'de goeie ouwe tijd', er werden foto's van vroeger bovengehaald, er werd stilgestaan bij triestige gebeurtenissen van zoveel jaar geleden, foto's van kinderen en kleinkinderen werden trots getoond", zeggen de dames in koor.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Blockx overleden

Woensdag 18 september 2019
Beringen - Jef Blockx overledenIn Zelem (Halen) is gisteren de uit Paal afkomstige Jef Blockx overleden, de weduwnaar van Dora Tielens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats  in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Ex-misdienaars van Paal gezocht

Woensdag 18 september 2019
Beringen - Ex-misdienaars van Paal gezochtZoomOp 5 oktober om 17u zal in de kerk van Paal de derde 'Mès in 't Böetings' doorgaan. De parochiefederatie wil bij deze gelegenheid zo veel mogelijk ex-misdienaars bij elkaar brengen. Ben jij ooit misdienaar geweest in Paal, wil je nog herinneringen ophalen aan de kampen van de misdienaars of wil je de Buitingklokjes nog eens horen zingen? Kom dan naar de mès int Böetings op zaterdag 5 oktober. Iedereen is van harte welkom.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Ochtendstond heeft goud in de mond

Dinsdag 17 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomOnze lezers weten de schoonheid van Beringen duidelijk in te schatten. Johan Put maakt deze ochtend deze knappe foto in de Kraaienstraat in Stal.

Rustig ontwaken...

Dinsdag 17 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Rustig ontwaken...ZoomMarleen Abeels stuurde ons deze foto van de zonsopgang deze ochtend in de Tulpenlaan in Paal
Beringen - Bierweekend van Chiro Koersel komt eraanZoomDit weekend kan je in Koersel weer bier proeven voor het goede doel tijdens het jaarlijks bierweekend van Chiro Koersel. "Zaterdag voorzien we een optreden van Les Tekielas en zondag organiseren de chiro's een grootse kindernamiddag. Dus kom gerust een bierke of ander drankje drinken, en steun zo de nieuwbouw van Chiro Koersel-Centrum", zegt Ivan Vanhamel.

Ondertussen, op de collegesite...

Maandag 16 september 2019
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe werken op site van het voormalig college gaan onverminderd verder. De oude kapel kreeg een nieuw dak en wordt nu de plek van de raadzaal. (foto Patrick Haesevoets)

Frans Vennekens overleden

Maandag 16 september 2019
Beringen - Frans Vennekens overleden
Vandaag is Frans Vannekens overleden, de echtgenoot van Rosa Lucas. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerararium in Beringen-Mijn.

Massa volk voor Sanicole Airshow

Maandag 16 september 2019
Beringen - Massa volk voor Sanicole AirshowZoomHet mooie weer, een prachtig programma in het kader van 75 jaar bevrijding en topstuntteams, dat waren de ingrediënten van de Sanicole Airshow gisteren. Een fotoverslag van onze fotografen Bart en Inge volgt later.

Zege voor Alenteyns en Wouters

Maandag 16 september 2019
Wielrenner Jorit Alenteyns uit Beringen heeft gisteren de juniorenwedstrijd in Hoeselt gewonnen. Er waren 80 deelnemers. Rutger Wouters uit Koersel won een wielerwedstrijd in Nieuwkerken-Waas. Daar waren 122 deelnemers.

Ludo zoekt bakmaatje

Maandag 16 september 2019
Beringen - Ludo zoekt bakmaatjeZoom"Hoi, Ik ben Ludo Geraerts en ik heb een grote passie om lekkere dingen te bakken. Sinds een tijdje lukt het me jammer genoeg niet meer alleen. Ik verblijf elke maandag in de woonvorm Beukenveld in Paal en zoek een vrijwilliger die samen met mij deze passie wilt delen. Het uur kunnen we zelf afspreken en ik zorg voor al de ingrediënten. Niet twijfelen, beukenveld[!]kla.stijn.be of 011/29.56.30."
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Herdenkingen (30-75) en herinneringen (60)September 2019 zal de geschiedenis ingaan als de maand die bol staat van herdenkingen omdat het 75 jaar geleden is dat de geallieerden ons land hebben bevrijd. In vele gemeenten en steden werden uiteenlopende initiatieven genomen om die periode in 1944 in de verf te zetten. Herdenkingen zijn onlosmakelijk verbonden met herinneringen. Zij die de bevrijding beleefden zijn overleden of op leeftijd maar de volgende generatie, zoals ik, heeft zoveel over de oorlog en het einde ervan horen vertellen dat bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Het mijnverleden in de bib

Maandag 16 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Het mijnverleden in de bibZoomIn de bibliotheek van Beringen kan je in het kader van 30 jaar mijnsluiting een aantal boeken en documenten raadplegen die je meer vertellen over de rijke geschiedenis van de Beringse en Limburgse mijnen. (Jean Beerten)

Inbraak in Gele Plasstraat

Zondag 15 september 2019
In Paal is ingebroken in een huis aan de Gele Plasstraat. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Twee ongevallen in Beringen-Mijn

Zondag 15 september 2019
Beringen - Twee ongevallen in Beringen-Mijn Zaterdagochtend werd een 89-jarige vrouw gewond aan het Westerspeelplein toen een auto achteruit een oprit verliet. De vrouw werd geraakt en gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Vrijdag gebeurde er in de Laan op Vurten een ongeval met een fietser en een bromfietser. Een 58-jarige vrouw uit de straat werd hierbij gewond.

Kampioen van België

Zondag 15 september 2019
Ploeg in de kijker
Beringen - Kampioen van BelgiëZoomProficiat aan deze mannen van Tennisclub Koersel. Ze zijn kampioen van België bij de Heren 35 nationaal. Schol!

Stal Sport onderuit tegen Peer

Zondag 15 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport onderuit tegen PeerOp het veld van Racing Peer hoopte Stal stiekem iets te rapen, maar na 90 minuten konden ze met lege handen huiswaarts keren. De beide doelpunten waren echter van zo'n rare makelij dat men zich toch kan afvragen of er niet meer had ingezeten. De eerste goal viel reeds in de 11de minuut, toen oud eersteklassespeler Wim Mennes een strafschop voorbij de bezoekende doelman knalde. Die strafschop was zeker voor discussie vatbaar. Twee Stalverdedigers zetten een Peerse aanvaller van de bal en die ging makkelijk (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen speelt gelijk in Wellen

Zondag 15 september 2019
Beringen - KVK Beringen speelt gelijk in WellenOp het veld van KVK Wellen heeft KVK Beringen vandaag 0-0 gelijk gespeeld. FC Turkse verloor thuis van RC Reppel met 0-2. Stal Sport verloor met 2-0 van KRC Peer. Paal-Tervant B won met 0-2 op het veld van Sporting Grote Brogel. Paal-Tervant A behaalde dezelfde uitslag in Munsterbilzen.

Succesvolle azaleaverkoop

Zondag 15 september 2019
Beringen - Succesvolle azaleaverkoopZoomZaterdag kon je op verschillende plaatsen in Beringen een azalea kopen ten voordele van Kom op tegen kanker. En die bloementjes gingen vlot van de hand, rond de middag waren aan de Aldi in Koersel al 600 plantjes verkocht en de voorraad was op, maar je kon nog altijd vrije giften in het busje stoppen. Ook in de bib van Beringen waren de plantjes uitverkocht. (Jean Beerten)
Succesvolle azaleaverkoop
Zoom

Signeersessies boek

Zondag 15 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Signeersessies boekZoomOnze collega Hans Put is dit weekend druk in de weer om zijn boek '30 jaar mijnsluiting' te promoten. Zo was hij gisteren te gast in de bib van Beringen. Vandaag is hij van 14u tot 18u op de expo 'Commerce op de cité' van Citévolk Spreekt in het Casino van Beringen. (Jean Beerten)

Glazen bol...

Zondag 15 september 2019
Beringen - Glazen bol...ZoomPascal Peeters stuurde ons deze creatieve foto van de brug in Tervant gevat in een glazen bol.

Weerstand Koersel wint in Alken

Zondag 15 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel wint in AlkenKoersel heeft zijn rekening aangedikt met 3 punten. Het ging ten koste van 5 gele kaarten (Simsek, Maes, Clerckx, J. Ghys en trainer Ghys) en een kwetsuur van Nulens. Met een majestueus 30 m – schot opende Janneh Ghys de score : 0-1 (10’). De pret kon niet op wanneer Simsek Clerckx langs de zijlijn wegstuurde en Kevin de spurt over 50 meter won en ook nog eens beheerst afwerkte vanuit een scherpe hoek : 0-2 (13’). Alken ging dan de forcing voeren maar Ait Salah kreeg de beste kans (…) Het hele nieuwsbericht

Miners Beringen - Aarschot: 63-61

Zondag 15 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners Beringen - Aarschot: 63-61Na de straffe uitoverwinning van vorige week wilden de Miners ook de eerste thuiswedstrijd binnen halen. Aarschot startte met veel respect in een zone defense. Dante Miltenburg kwam echter sterk in en bracht met 3 bommen op rij de Miners op een mooie voorsprong. Michiel Reynders legde topschitter Verheyden aan banden en Saul Pauls Ascencio kwam vooral defensief sterk in voor de gekwetste Robbie Vanbaelen. (spierblessure na 7 minuten) Toch slaagde Aarschot erin om bij de rust terug op 1 punt te komen. Na (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVC Utd Beverlo thuis met 2-8 verloren van ZVK Meeuwen. RSC Koersel verloor met 8-4 van Celtic Houthalen.

Werfdiefstal in Venusbergstraat

Zaterdag 14 september 2019
Beringen - Werfdiefstal in VenusbergstraatAan de Venusbergstraat sloegen toe op een werf. Zij gingen met gereedschap de haal.

Josée Jaspers overleden

Zaterdag 14 september 2019
Beringen - Josée Jaspers overledenVandaag is Josée Jaspers overleden, de echtgenote van Roger Lemmmens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Steenmannetje

Zaterdag 14 september 2019
Lens op Beringen
Beringen - SteenmannetjeZoomDit steenmannetje is te vinden aan het golfterrein aan de Paalse Plas. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Over twijfels en liefde

Zaterdag 14 september 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over twijfels en liefdeZoomVandaag haalt Edith inspiratie in twijfels en liefde...

75 jaar bevrijding

Zaterdag 14 september 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 75 jaar bevrijdingZoomIn deze rubriek staat Gust Ischen vandaag nog even stil bij de bevrijding van Beringen, nu 75 jaar geleden, en waarbij de inname van de brug in Beringen centraal stond.

Kunst in Beringen

Zaterdag 14 september 2019
Uit de oude doos
Beringen - Kunst in BeringenZoomDe Beringse Kunstkring werd opgericht in de tijd van de mijn en kende toen veel succes. De kwamen samen op de zolder van het Casino in Beringen. Vandaag is dat het lokaal van de Beringse fotoclub. Kunst is ook dit weekend nog actueel: in het Eeuwfeestgebouw kan je nog naar de expo KOOL waar ruim 60 kunstenaars een ode brengen aan de mijnwerkers in het kader van 30 jaar mijnsluiting. Spring gerust ook eens binnen in het Casino van Beringen voor het slotweekend van de expo Commerce op de Cité. (foto Marie-France Planche)

Dymphna Plu overleden

Vrijdag 13 september 2019
Beringen - Dymphna Plu overleden
Gisteren is in Paal Dympha Plu overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Hubert Schrijvers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Experience Days bij Sportoase

Vrijdag 13 september 2019
Beringen - Experience Days bij SportoaseZoomSportoase Beringen organiseert dit weekend (14 en 15 september, telkens van 8u tot 18u) ultieme belevingsdagen. September is immers de ideale kans om de draad terug op te pikken en wordt zelfs aanzien als ‘the-new-january’ als goede- voornemens- maand. Tijdens de Sportoase Experience days staan niet enkel de groepslessen in de kijker maar is iedereen, jong of oud, beginnend of geoefend sporter, welkom om het ganse aanbod kosteloos te ontdekken. Meer info op www.sportoase.be

Marieke Vervoort vervult laatste wens

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Marieke Vervoort vervult laatste wensZoomOnder massale mediabelangstelling heeft Marieke Vervoort uit Diest op Circuit Zolder haar laatste wens vervuld: een aantal rondes rijden in een racewagen. Ze mocht mee met racer Niels Lagrange uit Pelt in zijn Lamborghini Huracan Evolution. Terwijl de gezondheid van Wielemie blijft achteruit gaan, werkt ze haar bucket list af en vandaag kon ze de laatste wens aankruisen. Dat was niet evident want er staat normaal maar één zetel in een racebolide, dus moest er eentje bijgeplaatst (…) Het hele nieuwsbericht
Marieke Vervoort vervult laatste wensMarieke Vervoort vervult laatste wens
Marieke Vervoort vervult laatste wensMarieke Vervoort vervult laatste wens
Zoom

Jannetje maan in vol ornaat

Vrijdag 13 september 2019
Beringen - Jannetje maan in vol ornaatZoomWie afgelopen nacht naar de hemel tuurde heeft ongetwijfeld ook deze mooie volle maan gezien. (foto Stephan Volders)

Vrouw (69) gewond bij botsing

Donderdag 12 september 2019
Beringen - Vrouw (69) gewond bij botsingOp de Paalsesteenweg raakten deze namiddag twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 69-jarige vrouw uit Tongeren is daarbij gewond geraakt.

Sato Group failliet verklaard

Donderdag 12 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Sato Group uit Koersel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 oktober ingediend worden.

Renilde Luyten overleden

Donderdag 12 september 2019
Beringen - Renilde Luyten overledenVandaag is Renilde Luyten overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Johan Maex. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Charel Nuyts overleden

Donderdag 12 september 2019
Beringen - Charel Nuyts overledenGisteren is Charel Nuyts overleden, de echtgenoot van Anna Thys. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.15 uur) plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Beringen FC

Donderdag 12 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Beringen FCZoomDe komende maanden brengen we regelmatig foto's uit het archief van Hans Put. Deze tekening stond jarenlang op de brugpijler van de spoorwegbrug over de Koolmijnlaan. Na de restauratie van de brug vorig jaar is de tekening verdwenen. Het was uiteraard een verwijzing naar de Beringse voetbalclub. 

Flinter betovert publiek

Woensdag 11 september 2019
Beringen - Flinter betovert publiekZoom Een opmerkelijk optreden gisterenavond tijdens de wekelijkse Durango Sessies bij Radio Benelux in Paal. Daar stond de groep Flinter op het podium met de ravissante zangeres Lara Hoeyberghs uit Schaffen. Met een doordringende blik en zwoele stem zingt ze jazzklassiekers en brengt ze bekende popsongs in een zachtfluwelen jazzjasje. Zo klinkt Roxanne van The Police met de stem van Lara plots heel anders. Lara is lid van de fanfare (…) Het hele nieuwsbericht

Première The Best of Dorien B.

Woensdag 11 september 2019
Beringen - Première The Best of Dorien B.ZoomTijdens de Ladies Movies Night wordt vanavond de première van The Best Of Dorien B. getoond in The Roxy Koersel. En dat in aanwezigheid van regisseur Anke Blondé en acteurs Kim Snauwaert en Jelle De Beule. Let op: dit is alleen voor dames! De film komt vanaf vrijdag in de gewone programmatie.

Een stukje Poolse worst?

Woensdag 11 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Een stukje Poolse worst?ZoomVandaag nog een mooie foto uit het archief van Citévolk Spreekt van de Poolse slager Jozef Szygula in Beringen-Mijn. En zeg nu zelf, wie lust er geen Poolse worst? En dat mag een stukje meer zijn! Het is nog altijd een klassieker in de Beringse keuken. Je kan deze en nog meer foto's ontdekken op de expo 'commerce op de cité' in CC Casino Beringen, elke dag van 14u tot 18u nog tot aanstaande zondag. 

Nieuwe vennootschap: Advatech Holding

Dinsdag 10 september 2019
Mathias Plouvier uit Antwerpen heeft de besloten vennootschap Advatech Holding opgericht met zetel aan de Tervantstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en het verhandelen van aandelen.

Wietplantage opgeruimd

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wietplantage opgeruimdDe politie heeft deze namiddag een wietplantage ontdekt in een woning aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. Over de omvang van de plantage is niets bekendgemaakt. De plantage is opgeruimd door de Civiele bescherming.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Beringen - Benefits4kids te gast bij Tarzan en JaneZoomSoroptimist Bellefleurs, een serviceclub uit West-Limburg organiseerde voor Benefit4kids en dagje plezier bij binnenspeeltuin Tarzan en Jane in Heusden-Zolder. De geldinzameling gebeurde hiervoor met een filmavond. De kinderen hebben er zich kunnen uitleven en kregen allemaal nog een lekkere pizza. Als extraatje kregen de kinderen allemaal nieuw zwemgerief voor op school. Benefit4Kids is een organisatie uit Beringen die zich inzet voor kinderen in kansarmoede.

Minuut stilte voor brandweermannen

Maandag 9 september 2019
Gemeenteraad
Beringen - Minuut stilte voor brandweermannenZoomDe gemeenteraad van deze avond begon met een minuut stilte ter ere van de twee brandweermannen die in augustus het leven lieten bij een brand in Beringen-Mijn.

Dichters eren mijnwerkers

Maandag 9 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Dichters eren mijnwerkersZoomIn de expo 'Kool' in het Eeuwfeestgebouw aan het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn kan je naast beeldende kunstenaars ook werken vinden van een aantal dichters waaronder Paul Frison. Dit is één van zijn gedichten gemaakt voor deze tentoonstelling in het kader van 30 jaar mijnsluiting Beringen. Meer info via deze link.

Record aantal bezoekers voor expo

Maandag 9 september 2019
Beringen - Record aantal bezoekers voor expoZoomDe tentoonstelling van Citévolk Spreekt over de middenstand in Beringen-Mijn lokte gisteren ruim 1300 bezoekers, een record voor de erfgoedvereniging uit Beringen-Mijn. De 1000ste bezoeker kreeg gisteren een fles Koolputtersbier. De expo is nog dagelijks van 14u tot 18u te bezichtigen in het CC Casino Beringen tot en met zondag 15 september.

Natuur in Boven-Stal

Maandag 9 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Natuur in Boven-StalZoomJohan Put maakte al een ochtendwandeling in Stal en stuurde ons deze foto.

60 jaar huwelijk voor Felix en Nieke

Maandag 9 september 2019
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Felix en NiekeZoom60 jaar huwelijk werd zaterdag gevierd door Swinnen Felix geboren te Zolder in 1932 en Vanwezemael Nieke geboren te Paal in 1936. Op 5 september 1959 trouwden Felix en Nieke voor de burgerlijk stand van Paal. Tien jaar geleden vierde Felix en Nieke hun gouden bruiloft en nu vieren ze hun 60 jaar huwelijk, iets uniek wat zeker gevierd moet worden. Zestig jaar zijn ze al een gelukkig paar. Ze kunnen elkaar niet missen. Ze wonen nog steeds in de Hoefbladstraat te Paal. Nieke is actief in het huishouden. De moes- en (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar huwelijk voor Felix en Nieke60 jaar huwelijk voor Felix en Nieke
60 jaar huwelijk voor Felix en Nieke60 jaar huwelijk voor Felix en Nieke
Zoom

Gouden bruiloft Jos en Rita

Maandag 9 september 2019
Beringen - Gouden bruiloft Jos en RitaZoomVanhove Jos geboren te Koersel in 1949 en Vandebroek Rita geboren te Lummen in 1949 werden zaterdag door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Burgemeester Thomas Vints schetste de levensloop van het paar en ze kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden, enkele geschenken en cadeaubonnen. Rita groeide op in Genebos en volgde school tot haar 16de jaar. Na haar studies ging ze werken als keukenhulp in de buitengewone school in Viversel. In 2009 op 60-jarige leeftijd ging Rita op pensioen. Jos (…) Het hele nieuwsbericht

Gouden bruiloft Theo en Nicole

Maandag 9 september 2019
Beringen - Gouden bruiloft Theo en NicoleZoom50 jaar huwelijk voor Kumpen Theo geboren te Koersel in 1948 en Moons Nicole eveneens geboren te Koersel in 1950. Ze trouwden op 4 juli voor de ambtenaar van de burgerlijker stand te Koersel. Beiden groeiden op te Koersel. Toen de laatste gasten het huwelijksfeest hadden verlaten, snelden Nicole en Theo naar de ouderlijke woning van Nicole aan de Schansstraat in Koersel. Ondertussen kochten ze bouwgrond in de Schrikheidestraat. In september 1973 was uiteindelijk de woning klaar en het jonge gezin verhuisde (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Theo en NicoleGouden bruiloft Theo en Nicole
Gouden bruiloft Theo en Nicole
Zoom

Vleugels vatten vuur!

Maandag 9 september 2019
Beringen - Vleugels vatten vuur!ZoomZaterdagavond ging het even mis bij het optreden van de vuurspuwende prinses op stelten aan de Casino. De vleugels stonden opeens in vuur en vlam maar konden door een alert optreden van de mensen van CC Beringen gelukkig snel geblust worden. De dame zette haar optreden dan maar verder zonder vleugels.(Gust Ischen)

Dames Miners winnen eerste wedstrijd

Maandag 9 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Dames Miners winnen eerste wedstrijdDe Miners Dames waren erg zenuwachtig voor hun officiële debuut als dé damesploeg van Beringen. Met slechts 7 speelsters zou het geen sinecure worden in deze start van de competitie tegen Tongeren. Gelukkig veegde Rani Verstraeten in de eerste minuut de 0 al van het scorebord met een mooie lay-up. De eerste helft verliep gelijk oplopend en aan de rust was de stand 24-22. Met nog 8 minuten op de klok viel Rani uit met 5 fouten en moest Joyce Donatz vroegtijdig vertrekken en dat terwijl de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Fufo verliest

Zondag 8 september 2019
Beringen - Damesvoetbal: Fufo verliestIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 2-1 verloren in Hamont. Aan de rust was de stand 0-1.
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel - Leopoldsburg 2-2Weerstand Koersel heeft vanmiddag K. ESK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 2-0. "Vandaag hebben we een schoolvoorbeeld van een gevleide overwinning gekregen; die bovendien aan een zijden draadje heeft gehangen in de 77’. Er waren nog geen spraakmakende acties gebeurd tot Bilican een vrijschop van Simsek binnenkopte: 1-0 (18’). Leopoldsburg zocht gedreven naar de gelijkmaker maar slechts uitzonderlijk geraakte de bal tussen de palen en dan stond doelman Frederix er nog. Het moet zijn dat een (…) Het hele nieuwsbericht
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - Video lasershow 30 jaar mijnsluitingZoomKijk ook nog even mee naar de lasershow via deze video.

'Wow, zo mooi'

Zondag 8 september 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Beringen - 'Wow, zo mooi'ZoomNiets dan superlatieven over de openingsavond gisteren naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting in Beringen. De lasershow en de wandeling kon de duizenden bezoekers enorm bekoren. Daarom laten we je nog extra nagenieten met dit mooi fotoverslag van Stephan Volders.

Stal Sport wint tegen Stokkem

Zondag 8 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint tegen StokkemTegen Stokkem heeft Stal Sport de drie punten kunnen thuishouden. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met heel wat scoremogelijkheden. In de eerste vijf minuten had Stokkem overwicht en drukte de thuisploeg op eigen helft terug. Maar dan kwam Stal op de proppen met veel aanvallende impulsen. Zo moest de bezoekende doelman in minuut 14 een zeker doelmpunt van Furkan Ozturk wegduwen. Het spel ging op en af nu en een bal van de bezoekers belandde op de lat. In de 18de minuut kon Kerem Zevne de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Minners winnen thriller tegen TurnhoutDe Miners begonnen gretig aan hun eerste competitiewedstrijd. Aanwinst Barry Dictus zorgde ervoor dat de Beringse basketbalclub gelijke tred konden houden in de eerste helft. "In de tweede helft waren het vooral Glen Camps en Robbie Van Baelen die ons aanvallend in het spoor van Turnhout hielden. Met 12 pt achterstand schakelde coach Comeyn over naar een zone", zegt Marc Reynders. Turnhout begon te twijfelen en kapitein Michiel Reynders werd matchwinnaar en nam de laatste 7 punten voor zijn rekening, (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwste modetrends in Beringen

Zondag 8 september 2019
Beringen - De nieuwste modetrends in BeringenZoomGisteren kon je in Beringen weer naar een Streetfashion Show gaan kijken waar de nieuwste herfstmode werd getoond. De handelaars in het centrum organiseren trouwens van 10 tot 15 september hun Fashion Days. Bekijk het fotoverslag van Patrick Knuyt op onze facebookpagina.

Paal-Tervant B verslaat Leut

Zaterdag 7 september 2019
Beringen - Paal-Tervant B verslaat LeutPaal-Tervant B heeft vanavond thuis LS Leut verslagen met 5-1. Stal Sport won ook: het versloeg Vlug en Vrij Stokkem met 4-1. KVK Beringen versloeg Witgoor Dessel met 2-0. Paal-Tervant A verloor thuis van FC Landen met 0-2. FC Turkse verloor met 3-1 op het veld van St. Elen.

Yvonne Cox overleden

Zaterdag 7 september 2019
Beringen - Yvonne Cox overledenVandaag is in het UZ Gasthuisberg in Leuven de uit Beringen afkomstige Yvonne Cox overleden, de echtgenote van Jef Briels. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) plaats in de Sint-Lambertuskerk in Heverlee.

Fons Lemmens overleden

Zaterdag 7 september 2019
Beringen - Fons Lemmens overledenVandaag is Fons Lemmens overleden, de echtgenoot van Stanske Diepvens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Beringen - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Schoenmaker Rocco

Zaterdag 7 september 2019
Beringen - Schoenmaker RoccoZoomRocco Berterame is een begrip in Beringen-Mijn. Dit mooi portret gemaakt door Stefanie De Bakker zal te zien zijn op de expo Kool die vanavond om 19u30 opent in het Eeuwfeestgebouw. Rocco is ook te zien op de expo 'Commerce op de cité' van Citévolk Spreekt in het Casino van Beringen. Die expo opent deze middag om 14u.

Commerce op de cité

Zaterdag 7 september 2019
Uit de oude doos
Beringen - Commerce op de citéZoomVandaag staan we in onze wekelijkse rubriek even stil in de Stationsstraat van Beringen met deze mooie foto van de familie Pelsers. Zij hadden er een zaak. Alles over de handel in Beringen-Mijn ontdekt je vanaf vandaag in het Casino van Beringen tijdens de expo 'commerce op de cité' van Citévolk Spreekt. Open van 14u tot 18u tot en met 15 september.

De mijn van Beringen

Zaterdag 7 september 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De mijn van BeringenZoomVandaag wordt het startschot gegeven van een uitgebreide herdenking rond 30 jaar mijnsluiting in Beringen. Ook voor Gust Ischen een moment om even in Beringen-Mijn te vertoeven.

Urbex Kolenwasserij

Zaterdag 7 september 2019
Lens op Beringen
Beringen - Urbex KolenwasserijZoomVandaag een foto van Bart en Inge uit hun reeks 'urbex' over de kolenwasserij in Beringen. Een deel van die foto's zullen in het kader van 30 jaar mijnsluiting te zien zijn op een fototentoonstelling in Ophaalgebouw 4 tijdens de eerste twee weekends van oktober. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Ik zou over stenen lopen...

Zaterdag 7 september 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik zou over stenen lopen...ZoomElke zaterdag presenteren we u de gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Nieuwe vennootschap: Blue Brick Mgmt

Vrijdag 6 september 2019
Sven Lucas uit Ferrières heeft de besloten vennootschap Blue Brick Mgmt opgericht met zetel aan de Haantjeslaan in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in bouwmaterialen en -producten én de coördinatie en promotie van diverse bouwactiviteiten.

Stan Witkowski overleden

Vrijdag 6 september 2019
Beringen - Stan Witkowski overledenGisteren is de in Korspel woonachtige en uit Beverlo afkomstige Stan Witkowski overleden, de echtgenoot van Rosette Snyers. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Verkeersmaatregelen Mijnhappening

Vrijdag 6 september 2019
Beringen - Verkeersmaatregelen MijnhappeningZoomNaar jaarlijkse gewoonte wordt de Mijnhappening georganiseerd. Dit jaar gaan de festiviteiten door op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019. De organisatie van dit evenement brengt een gewijzigde verkeerssituatie met zich mee.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Beringen - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Ochtendstond heeft goud in de mond

Vrijdag 6 september 2019
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomJohan Put maakte deze ochtend deze mooie foto in Stal.
Beringen - Slecht 17% van de palingen bereikt de zeeZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek stelde vast dat slechts 17% van de palingen die via het Albertkanaal naar de zee migreren de meet haalt. Naast schepen kunnen ook vissen het Albertkanaal als shortcut tussen het stroomgebied van de Maas in Wallonië en de Noordzee gebruiken. Een vissoort die in zijn leven één keer terug naar zee moet, is paling. Paling plant zich voort in de Sargassozee en hoe efficiënter hij daar geraakt, des te groter zijn voortplantingssucces. Gebruikt (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Schepers overleden

Donderdag 5 september 2019
Beringen - Maria Schepers overledenOp 31 augustus overleed de uit Koersel afkomstige Maria Schepers, de weduwe van de in 2007 overleden Hubert Claes. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Gust Mondelaers overleden

Donderdag 5 september 2019
Beringen - Gust Mondelaers overledenGisteren is jin het WZC H. Catharina in Zonhoven de uit Paal afkomstige Gust Mondelaers overleden, de echtgenoot van José Gorissen. Hij was 87 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Opening CC De Muze

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Opening CC De MuzeZoomIn Heusden-Zolder werd gisteren het nieuwe cultuurcentrum plechtig geopend. Dat werd gedaan met een herhaling van de Suite voor de laatste mijn. Het cultuurcentrum is een pareltje geworden met twee theaterzalen, een balzaal, café en tentoonstellingsruimte.

Paal-Tervant B in Waterloos

Woensdag 4 september 2019
Beringen - Paal-Tervant B in WaterloosPaal-Tervant B heeft vanavond zijn competitiewedstrijd op het veld van Waterloos gewonnen met 0-4. Aan de rust was de stand 0-2. De doelpunten makers ware Billiau (2), Mertens en Vanderhoeven.

Nieuwe vennootschap: Rothoma

Woensdag 4 september 2019
De bvba Elebo uit Beringen heeft de besloten vennootschap Rothoma opgericht met zetel aan de Schoebroekstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drukkerij, uitgeverij en grafisch ontwerpbureau én klein- en groothandel in papierartikelen.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Beringen - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Elvira Van De Reyd overleden

Woensdag 4 september 2019
Beringen - Elvira Van De Reyd overledenIn Paal is gisteren Elvira Van De Reyd overleden, de weduwe van Fernand Peeters. Zij was 84 jaar. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Rutger Wouters wint elitewedstrijd

Woensdag 4 september 2019
Rutger Wouters (Koersel) heeft gisteren de elitewedstrijd in Bassevelde gewonnen. Er waren 46 deelnemers.

René Moons overleden

Dinsdag 3 september 2019
Beringen - René Moons overledenGisteren is René Moons overleden, de echtgenoot van José Thoelen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Lucienne Kimpen (100) overleden

Dinsdag 3 september 2019
Beringen - Lucienne Kimpen (100) overledenIn Paal is zondag Lucienne Kimpen overleden, de weduwe van Alfons Nuyts. Zij zou in oktober 101 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Beringen - Club 9 werkt rond jeugdig ondernemerschapZoomDonderdag 5 september start jeugdhuis Club 9 in Koersel met een reeks van avonden rond creatief ondernemerschap. Iedereen is welkom op C.LAB, van idee naar concept. "We verwelkomen je graag met een klein hapje, waarna we onze eerste starter van de Lutgartsite op de rooster leggen. We zijn benieuwd hoe de eerste maanden als ondernemer meevallen voor Yaël Vanbilsen met haar concept store HEN HEN met vintage kleding maar ook als koffiebar en apero", zegt Mario Gielen. "De workshop wordt begeleid (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal in garageboxen

Dinsdag 3 september 2019
Beringen - Diefstal in garageboxenAan de Kerkhofstraat in Tervant werd ingebroken in vier garageboxen. Er werd o.a. werkmateriaal gestolen.
Beringen - Dale Whitnell wint KPMG Trophy in PaalZoom Alle golfliefhebbers ter wereld kennen sinds deze week de Millennium Golf in Paal. De internationale golfpers was aanwezig om het prestigieus Europees tornooi te volgen. Het was uiteindelijk de Engelsman Dale Whitnell die in Paal de sterkste was. Laurie Canter had een eagle op de slothole nodig om op de slothole een birdie scorende Dale Whitnell bij te halen in het algemene klassement. Engelse Laurie slaagde daar in en moest dus in een play-off op diezelfde hole landgenoot Dale in het ogenwit (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Hendrikx overleden

Maandag 2 september 2019
Beringen - Emma Hendrikx overledenIn Beringen is op 28 augustus Emma Hendrix overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Van potpots tot kluskluns

Maandag 2 september 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Van potpots tot klusklunsHet lijkt een fijne gedachte als je vanaf het begin van de grote zomervakantie je schrijfbrein even rust kan gunnen. Niet voor lang echter want al vrij snel steken die schrijfkriebels weer de kop op. De schrijfmicrobe staat plots onweerstaanbaar voor de deur. Het is als bij de processierupsen of de everzwijnen: “je kan ze niet meer verdelgen.” Er zit niets anders op dan in deze eerste Losse Flodders sinds eind juni, even te graaien in de grabbelton die mijn geheugen is. Er kwamen zelfs nieuwe woorden (…) Het hele nieuwsbericht

Tentoonstelling Kankerpreventie

Maandag 2 september 2019
Beringen - Tentoonstelling KankerpreventieZoomIn de bib van Beringen kan je deze maand naar een expo over kankerpreventie. De Vlaamse overheid organiseert en financiert drie bevolkingsonderzoeken ter preventie van kanker. Daarmee wordt respectievelijk borstkanker, baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker opgespoord. Vroegtijdige opsporing verhoogt de kans op genezing aanzienlijk voor elk van deze ziekten. Daarom investeert de Vlaamse overheid in deze projecten samen met de bib van Beringen, Beringen gezond en Logo Limburg om ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Beringen verliest

Zondag 1 september 2019
Beringen - Damesvoetbal:  Beringen verliestIn de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 2-10 verloren van Alken. Aan de rust was de stand 2-2.

Het einde van de vakantie

Zondag 1 september 2019
Beringen - Het einde van de vakantieZoomHoe kunnen we de vakantie beter afsluiten dan met een vakantiefoto. Onze medewerker Gust Ischen blaast even uit in Nederland en wenst alle kinderen, leerlingen en studenten een mooi nieuw schooljaar.

Bob Poelmans wint koers in Rosmeer

Zondag 1 september 2019
Beringen - Bob Poelmans wint koers in RosmeerZoomEen knappe prestatie van Bob Poelmans vandaag op een knap lastige parcours in Rosmeer. Hij rondde er een lange solovlucht van meer dan 30km met bravoure af. Bob finishte met meer dan 1 min voorspro,g op 3 achtervolgers en meer dan 4min op nog een vijtal renners. De rest van het peloton werd bij het ingaan van de laatste ronde uit koers gehaald wegens een te grote achterstand. (foto Luc Kanora)
Wedstrijdverslag
Beringen - Paal-Tervant A wint eerste wedstrijdPaal-Tervant heeft de eerste wedstrijd gewonnen met 1-3 tegen 'S Herenelderen. Na een moeilijk begin kon Wout Janssens op de counter de 0-1 maken. Nadien was de match in evenwicht. De 0-2 werd nog afgekeurd na twijfelachtig buitenspel. Na de rust eerste grote kans voor de thuisploeg doch prachtige redding van de Paalse keeper. Op de snelle tegenaanval maakt opnieuw Wout er 0-2 van. De thuisploeg komt dan terug tot 1-2. Daarna is er weer dreiging van de thuisploeg doch zonder echte kansen. Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel start sterk tegen Zepperen

Zondag 1 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel start sterk tegen ZepperenWeerstand Koersel kwam 0-2 op voorsprong; maar door een paar valse noten kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Op het einde maakten de invallers het verschil. Met verzorgd samenspel bouwde Koersel een mooie aanval in de 9de minuut en Toon Coenen raakte de voorzet van Bilican net voldoende om de voorsprong te netten: 0-1. Michael Philips dook dan goed op in de rechthoek (15’) maar zijn schot werd in corner gewerkt. Dezelfde speler ging zijn mannetje voorbij en dwarrelde de lijn af om dan voor te (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest openingswedstrijdStal Sport heeft de drie punten van de openingswedstrijd in Grote Heide aan de thuisploeg moeten laten. De bezoekers, met een zestal nieuwelingen aan de aftrap, voetbalden aanvankelijk aardig mee en hadden in het openingskwartier zelfs licht overwicht. Doelkansen kwamen daar echter niet uit voort. Integendeel, Grote Heide speelde aardig mee en lukte in minuut 19 de openingstreffer. Een solo, die op links begon, werd knap binnengetrapt. En de thuisploeg ging op haar elan door: in de 32ste minuut volgden (…) Het hele nieuwsbericht

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Beringen - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Lucienne Kimpen (100) overleden

Zondag 1 september 2019
Vandaag is in Paal Lucienne Kimpen overleden, de weduwe van Alfons Nuyts. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Winst voor Weerstand Koersel

Zondag 1 september 2019
Beringen - Winst voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft een uitoverwinning behaald op het veld van Zepperen-Brustem. Uitslag: 2-4. Turkse FC verloor thuis van Exc.Hamont met 0-4. Paal-Tervant A won met 1-3 in 's Herenelderen. Stal Sport verloor met 2-1 op het veld van Grote Heide.

Gouden bruiloft Nieke en Maurits

Zondag 1 september 2019
Beringen - Gouden bruiloft Nieke en MauritsZoomNieke Vanheyst en Maurits Bomans vierden gisteren hun gouden bruiloft. Ze trouwden op 12 augustus 1969 in Beringen. In OC De Buiting werden ze ontvangen door burgemeester Thomas Vints. Nieke is geboren in 1940 in Beringen, Maurits is geboren in 1932 te Paal. Nieke groeide op te Paal. Nieke heeft school gevolgd tot haar 16de toen bleef ze thuis om haar moeder te helpen in haar kruidenierswinkel. Maurits groeide even eens op te Paal, Zijn vader Benedictus was kleermaker, en werd acht keer bejubeld als (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Nieke en MauritsGouden bruiloft Nieke en Maurits
Zoom
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen