Het overige nieuws

Ken Marchal weg bij KVK Beringen

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Ken Marchal weg bij KVK BeringenKen Marchal trekt de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Hij verkast naar Bregel.

Woord van de week: stierkikker

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Woord van de week: stierkikkerHogeschool PXL heeft een experiment ontwikkeld om de plaag van de Amerikaanse stierkikker in de Grote Netevallei te bestrijden. Stierkikkers zijn zeer grote en vraatzuchtige kikkers die alles eten wat in hun bek past: amfibieën, libellen en zelfs kleine vogels. Het geluid van mannelijke stierkikkers klinkt als het geloei van een rund. Omdat deze kikkers hier geen natuurlijke vijanden hebben, proberen onderzoekers hun sterke populatiegroei in te perken door steriel gekweekte kikkerlarven uit te (…) Het hele nieuwsbericht

Hagedissen

Maandag 31 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - HagedissenZoomBart Liesenborgs kon tijdens een wandeling in de vallei van de Zwarte Beek een aantal hagedissen spotten die genoten van een straaltje zon.
HagedissenHagedissenHagedissen
Zoom

Gewond bij botsing

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Gewond bij botsing
Een man uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's in Wasseven in Ham. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5 uur.
Beringen - Toonmoment jeugdtoneel in OC De BuitingZoomOp 5 september om 20 uur presenteren de jongeren van de jeugdtoneelgroep een lightversie van het toonmoment met sketches uit de workshops van het voorbije seizoen. Wil je dit toonmoment bijwonen? Reserveer dan zeker je gratis ticket via CC Beringen want door de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Maria Geerinckx overleden

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Maria Geerinckx overledenVandaag is de in Beringen-Mijn woonachtige Maria Geerinckx overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Albert Thijs. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Maria Mertens overleden

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Maria Mertens overledenGisteren is Maria Martens overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Gerard Rutten. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

WZC Coham ontvangt terug bezoekers

Maandag 31 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - WZC Coham ontvangt terug bezoekersZoomDe afgelopen maanden hadden de woonzorgcentra het hard te verduren. Na deze intense periode keert de normale werking stilletjes aan terug in woonzorgcentrum Coham in Ham. Vanaf vandaag mochten de bewoners terug bezoek op de kamers ontvangen. Burgemeester Marc Heselmans was van de partij om hen officieel welkom te heten. Hij liet samen met enkele werknemers de eerste bezoekers toe, verwelkomde hen en legde de beschermingsmaatregelen uit. Hij maakte van deze gelegenheid ook gebruik om de bon (HamHelptBon) (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Damesvoetbal: Fufo wint oefenwedstrijdFufo Beringen heeft zijn oefenwedstrijd tegen VK Simikos gewonnen. Uitslag: 5-0.

KVK Beringen wint in Wijchmaal

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - KVK Beringen wint in WijchmaalKVK Beringen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Sporting Wijchmaal gewonnen. Uitslag: 1-3.

Stal Sport - Exc. Vorst 4-4

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Stal Sport - Exc. Vorst 4-4Stal Sport heeft gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd tegen Exc. Vorst. Uitslag: 4-4.

Paal-Tervant verliest in Lummen

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Paal-Tervant verliest in LummenFC Paal-Tervant heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Lummen VV verloren. Uitslag: 6-0.

Boerenwijsheid (18)

Maandag 31 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (18)ZoomAls augustus zonder regen henen gaat, de koe mager voor de kribbe staat.

Turkse FC - Ham United 2-2

Zondag 30 augustus 2020
Beringen - Turkse FC - Ham United 2-2Turkse FC heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen KFC Ham United. Uitslag: 2-2.

U17A Turkse winnen in Hechtel

Zondag 30 augustus 2020
De U17A van Turkse FC hebben de uitwedstrijd in Hechtel gewonnen. Uitslag: 1-7.

U21 Stal Sport verliezen in Ramsel

Zondag 30 augustus 2020
Beringen - U21 Stal Sport verliezen in RamselDe U21 van Stal Sport hebben verloren op het veld van K. Ramsel FC. Uitslag: 5-3.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Beringen - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Regi heeft record te pakken!

Zaterdag 29 augustus 2020
Showbizz
Beringen - Regi heeft record te pakken!ZoomZoals verwacht heeft Regi Penxten het record te pakken in de Vlaamse Ultratop: 'Kom wat dichterbij' staat 24 weken op één en heeft daarmee Zoutelande definitief van de troon gestoten. Vorige week won Regi ook al samen met Jake Reesen en OT de trofee Zomerhit van Radio 2. Zijn zomer kan dus niet meer stuk. (foto Radio 2)

Croky Cup: Koersel verliest van Wezel

Zaterdag 29 augustus 2020
Beringen - Croky Cup: Koersel verliest van WezelIn de eerste ronde van de Beker van België (Croky Cup) heeft Koersel vanavond thuis van Wezel Sport verloren. Uitslag: 0-1 .
Beringen - Croky Cup: KVK Beringen klopt NoordstarIn de eerste ronde van de Croky Cup (Beker van België) heeft KVK Beringen vanavond thuis gewonnen van Noordstar VV. Uitslag: 2-0.

Een blik op de maan

Zaterdag 29 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een blik op de maanZoomBart Liesenborgs tuurde deze nacht naar een mooie maan boven Beringen.

Lea Cruys overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Beringen - Lea Cruys overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige en in Heusden woonachtige Lea Cruys overleden, de echtgenote van Roger Ramaekers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Toerisme Beringen

Zaterdag 29 augustus 2020
Lens op Beringen
Beringen - Toerisme BeringenZoomVandaag richt Bart zijn lens op het kantoor van Toerisme Beringen, ook één van de mooie gebouwen van de voormalige mijn.

Uit de voorbije dagen rolt de tijd

Zaterdag 29 augustus 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Uit de voorbije dagen rolt de tijdZoomElke zaterdag krijg je op onze site poëtische woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Op de kameel

Zaterdag 29 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Op de kameelZoomWie heeft er ooit nog op een kameel gezeten voor de klasfoto's? Hier zie: Ottovio Parisi uit Beringen-Mijn. De sponsor was Maison Soubry. Soubry is een gekend pastamerk uit België en bestaat volgend jaar maar liefst 100 jaar! De ondernemer Joseph Soubry vestigde in 1921 een deegwarenfabriek in Roeselare. De productie beperkte zich dan tot vermicelli en macaroni. Vandaag telt het bedrijf 400 werknemers en heeft het een ruim assortiment aan producten. (Foto Citévolk Spreekt)

Tramhalte Beringen

Zaterdag 29 augustus 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tramhalte BeringenZoomWaar is de tijd? Vandaag gaan we wel een heel eind terug in de Beringse geschiedenis met deze duofoto van Gust Ischen.

Duozitster gewond bij botsing

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heilig Hartlaan in Tessenderlo raakten gisterenavond een auto en een motorfiets in een aanrijding betrokken. De duozitster, een 41-jarige vrouw uit Geel, liep daarbij verwondingen op.

Vandalisme in voetbalkantine

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Minderbroedersstraat in Heusden-Zolder hebben vandalen lelijk huis gehouden in een voetbalkantine. Er werden onder meer een aantal ruiten vernield.

Maurice Sneyers overleden

Vrijdag 28 augustus 2020
Beringen - Maurice Sneyers overledenIn Paal is vandaag Maurice Sneyers overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Rosa Diepvens en de levenspartner van Flora Carremans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Beringen - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Beringen - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Vergeet Barbara

Vrijdag 28 augustus 2020
Showbizz
Beringen - Vergeet BarbaraZoomGoed nieuws voor de fans van Will Tura en die zijn er in Beringen wel te vinden. Will was vroeger immers een graag geziene gast in de dancings in de buurt, denk maar aan de Luna in Koersel of de Luro in Schaffen. En zijn broer Jean-Marie vond in Beringen zijn grote liefde. (dat kon je afgelopen zaterdag nog lezen). Er komt nu een musical met de hits van Tura.
"Het is 1976. De zomer is heet en zwoel. Lucien Van Impe wint de Tour de (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw en man aangevallen door hond

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een uitgebroken hond heeft vanmorgen in de Mijnwerkerslaan in Heusden een vrouw gebeten die op weg was naar haar werk. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De hond heeft er ook een man aangevallen.

Aantal fietsen gevonden

Donderdag 27 augustus 2020
Beringen - Aantal fietsen gevondenZoomDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft een aantal fietsen gevonden waarvan de eigenaar onbekend is. Kijk via deze link naar een overzicht van recent gevonden fietsen.

Stal Sport verslaat Gestel

Donderdag 27 augustus 2020
Beringen - Stal Sport verslaat GestelStal Sport speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen VK Gestel. Uitslag: 1-0.

Angèle Forier overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Beringen - Angèle Forier overledenIn Beringen is gisteren Angèle Forier overleden, de weduwe van Norbert Werckx. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een waakzame uil

Donderdag 27 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een waakzame uilZoomDeze uil is niet toe aan een dutje maar kijkt waakzaam over zijn terrein aan be-MINE. Het is een Oehoe, een zeldzame uilensoort en een heel goed jager.  (foto Ann Jordens)

Tessenderlo Group presteert goed

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tessenderlo Group presteert goedZoomTessenderlo Group met vestigingen in Ham en Tessenderlo blijft veerkrachtig in de coronaperiode. Dat blijkt uit het jaarrapport van de internationale chemiereus. Alle fabrieken en activiteiten draaien momenteel volgens verwachtingen. De groep verwacht een verdere mate van onzekerheid in de tweede jaarhelft van 2020 vanwege de aanhoudende coronapandemie, waarbij de ontwikkeling van de marktvraag en de marge aan een verhoogd risico is blootgesteld. De groep wenst wel te benadrukken dat ze (…) Het hele nieuwsbericht

Turkse FC klopt Dessel Sport

Donderdag 27 augustus 2020
Beringen - Turkse FC klopt Dessel SportTurkse FC heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen Dessel Sport gewonnen. Uitslag: 4-2 .
Beringen - Spouwen-Mopertingen - KVK Beringen 1-1KVK Beringen heeft vanavond gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd op het veld van Spouwen-Mopertingen. Uitslag: 1-1.

Nieuw: ADM Daktechnieken

Woensdag 26 augustus 2020
Yener Yagmur uit Koersel heeft de besloten vennootschap ADM Daktechnieken opgericht met zetel aan de Aardeweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, renovatiewerken en alle activiteiten in de horecasector.

Georges Bertrands overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Beringen - Georges Bertrands overledenGisteren is Georges Bertrands overleden, de weduwnaar van de in 2014 overleden Emma Lynen. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

BV's in 'Een echte job'

Woensdag 26 augustus 2020
Radio en TV
Beringen - BV's in 'Een echte job'ZoomVerpleging is een job met een roeping, maar is het ook iets voor vijf Bekende Vlamingen? Laura Tesoro, Bart Kaëll, Sean Dhondt, Julie Van den Steen en Niels Albert gaan de uitdaging aan en mogen drie weken lang als verpleegkundige aan de slag. Ze verzorgen patiënten tijdens alle mogelijke shiften, op hun meest kwetsbare en euforische momenten. Hoe hebben ze de voorbije weken beleefd? Hebben ze hun eigen grenzen verlegd? En houden ze het vol? Dat ontdekt Vlaanderen binnen exact één (…) Het hele nieuwsbericht

Hoera, geslaagd!

Woensdag 26 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Hoera, geslaagd!ZoomInspecteur Dorien van de politiezone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichel) is met haar Mechelse herder Styx geslaagd in haar opleiding als hondengeleider. Dorien zal samen met haar Mechelaar ingezet worden voor preventieve opdrachten in parken, op de wekelijkse markt, in het recreatiedomein Halve Maan en bij evenementen maar ook als bijstand voor collega’s tijdens interventies.

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Beringen - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Hond valt vrouw aan

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een loslopende hond heeft gisterenavond een vrouw aangevallen in de Schomstraat in Heusden-Zolder. Zij raakte daarbij gewond.

Sluikstorter geïdentificeerd

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal heeft een sluikstorter geïdentificeerd. Het gaat om een 66-jarige Diestenaar. De man had een stapel oude borden gedeponeerd aan de glasbollen in Schoonaarde in Schaffen. De identificatie van de man was mogelijk door de analyse van de beelden van de mobiele camera’s die er geplaatst werden in de strijd tegen sluikstorten. De man kreeg een GAS-boete.

Vrouw (29) gewond bij botsing

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige autobestuurster uit Ham is gewond geraakt bij een botsing met een takelwagen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Steenweg op Engsbergen en de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem.

Meststoffen gestolen

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een tuinhuis aan de Pastoriestraat in Oostham. De daders gingen onder meer met meststoffen en een kantenmaaier aan de haal.

Louis Lespoix overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Beringen - Louis Lespoix overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Louis Lespoix overleden, de echtgenoot van Simonne Vanhoudt. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Twintig bouwkavels

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het gebied achter de kerk in Kwaadmechelen wordt ontsloten. Met het oog daarop wordt vanuit de Driehoekstraat een nieuwe weg aangelegd. Er komen twintig bouwkavels.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Beringen - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Vandalen halen zwaar uit

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanochtend vijf tieners ingerekend die even tevoren zware vernielingen hadden aangericht in het centrum van Heusden. De jongeren vernielden onder meer zes kastjes voor teledistributie. De daders zijn 16- en 17-jarigen.

Stal Sport verliest van Ezaart

Maandag 24 augustus 2020
Beringen - Stal Sport verliest van EzaartStal Sport speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen KFC Ezaart Sp gespeeld. Uitslag: 1-5.

Zwaar verlies voor Paal-Tervant B

Maandag 24 augustus 2020
Beringen - Zwaar verlies voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B verloor zijn oefenwedstrijd tegen SNA Keiberg. Uitslag: 0-7.

Boerenwijsheid (17)

Maandag 24 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (17)ZoomIs het weer op St.Barthel (24ste) warm en schoon, dan draagt de herfst een gouden kroon.
Beringen - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".
Beringen - KVK Beringen verliest van Heur-TongerenKVK Beringen is vandaag de oefenwedstrijd tegen en in Heur-Tongeren gaan verliezen met 4-1. De ruststand was 2-0. 

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Beringen - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Beringen - Bregel Sport - Weerstand Koersel: 0-3Vanaf het begin toonde Weerstand Koersel zich gevaarlijk. Bregel Sport kwam pas in de 2de helft goed uit de verf. De ruststand was 0-1 nadat Bjordy Verbeeck een penalty had binnengetrapt. Kort na de rust kopte aanwinst Ties Claes een corner tegen de netten. Mario Helsen kon een afgeweerd schot van Guan Reumers binnen vlammen.

Een kleurplaatje

Zaterdag 22 augustus 2020
Beringen - Een kleurplaatjeZoomDe zon kleurde vanavond de hemel boven Beringen weer betoverend rood. (Gust Ischen)

KVK Beringen verliest van Hades

Zaterdag 22 augustus 2020
Beringen - KVK Beringen verliest van HadesKVK Beringen heeft vanavond met 3-1 verloren van Hades.

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Beringen - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Recreatieverbod op Schulensmeer door blauwalgenBij warm weer kan zich in oppervlaktewater een blauwalgenbloei ontwikkelen. Blauwalgenbloei is vrij makkelijk te herkennen. De blauwalgen drijven boven op het water of zitten als slierten of vlokken in het water. Omdat de bloei in de recreatiezone ligt van het Schulensmeer en blauwalgen giftig zijn, kunnen, bij contact of inname, huidirritatie en misselijkheid optreden. Vermijd daarom elke vorm van fysiek contact met blauwalgen! Om deze reden worden alle vormen van recreatie op het water van het Schulensmeer ontraden.

Gène Henkens overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Beringen - Gène Henkens overledenGisteren is Eugeen 'Gène' Henkens overleden, de echtgenoot van Hilda Bekkers. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Een frisse douche!

Zaterdag 22 augustus 2020
Beringen - Een frisse douche!ZoomOok honden houden bij warm weer van een frisse douche, dat is duidelijk. (foto Marleen Abeels)

Terug naar school

Zaterdag 22 augustus 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Terug naar schoolZoomEdith vond deze week inspiratie in de nieuwe schooljaar.

Wolken, regen en zon

Zaterdag 22 augustus 2020
Lens op Beringen
Beringen - Wolken, regen en zonZoomAfgelopen week kregen we een beetje vanalles: regen, zon, wolken, mooie zonsondergangen, mist en nevel...Bart Liesenborgs hield even halt aan de rand van  vallei van de Zwarte Beek in Paal.

Het Oosterspeelplein

Zaterdag 22 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Het OosterspeelpleinZoomDe vakantie loopt stilaan ten einde. Nog een dikke week om te genieten van de speelpleinen in onze stad. Op deze foto zie je één van de speelpleinen van Beringen-Mijn. (foto Ivo Volders) Heb jij nog een leuke oude foto? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

H. Apolloniakapel Koersel

Zaterdag 22 augustus 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - H. Apolloniakapel KoerselZoomApollonia van Alexandrië († 249) was een heilige en martelares uit Egypte. Ze is de patrones van de tandartsen en tandtechnici. De heilige Apollonia wordt vaak afgebeeld met een tang in de ene en een palmtak van de martelaren in de andere hand. In de tang zit vaak een tand of kies. Ze wordt aangeroepen bij kiespijn.

Yvonne Dielkens overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Beringen - Yvonne Dielkens overledenGisteren is Yvonne Dielkens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Romain Biesmans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Francine Vanierschot overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Beringen - Francine Vanierschot overledenGisteren is Francine Vanierschot overleden, de weduwe van de in maart overleden Louis Huveneeers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jos Wouters overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Beringen - Jos Wouters overledenWoensdag is Jos Wouters overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-129 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuw: Leyssens metaalprojecten

Vrijdag 21 augustus 2020
Bjorn Leyssens uir Koersel heeft de besloten vennootschap Leyssens Metaalprojecten opgericht met zetel aan de Nieuwendijk in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer las- en metaalwerken, schrijnwerkerij en aankoop en verkoop van onroerend goed.
Beringen - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gino Migliaccio overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Beringen - Gino Migliaccio overledenVandaag is de in Beverlo woonachtige Gino Migliaccio overleden, de echtgenoot van Antonietta Di Ioro. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

André Celen overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Beringen - André Celen overledenIn Beringen is vandaag André Celen overleden, de echtgenoot van Maria De Meulemeester. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Nieuw cursusreeks Rode Kruis Beringen

Donderdag 20 augustus 2020
Beringen - Nieuw cursusreeks Rode Kruis BeringenZoomEen ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wil je op een corona-veilige manier een EHBO-cursus volgen? Dan is dit het moment. Rode Kruis - Beringen organiseert deze EHBO cursus vanaf 16 september tot 28 oktober. Voor meer info of je wilt je inschrijven, stuur dan een mailtje naar vorming[!]beringen.rodekruis.be!

Fufo Beringen wint oefenwedstrijd

Donderdag 20 augustus 2020
Beringen - Fufo Beringen wint oefenwedstrijdFufo Beringen heeft gisterenavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen VC Moldavo. Uitslag:  5-1.

Groeten uit Alimyon Kapehan

Donderdag 20 augustus 2020
Vakantiegroeten
Beringen - Groeten uit Alimyon KapehanZoomEddy Cehic brengt de groeten over vanuit de Filipijnen, provincie Negros Oriental. Dit mooie plekje is Alimyon Kapehan.

De Lummense 'Witte' nog eens op tv

Donderdag 20 augustus 2020
Radio en TV
Beringen - De Lummense 'Witte' nog eens op tvZoomOp zondag 23 augustus is de Vlaamse filmklassieker De Witte van Sichem uit 1980 nog eens te zien op Eén. De hoofdrol werd toen gespeeld door Eric Clerckx uit Lummen. In die tijd werd de film nagespeeld door net als De Witte naakt in een beek te springen. Hier was dat de Zwarte Beek. De film naar het bekende boek van Ernest Claes werd toen een groot succes. 'Het Hageland rond 1900. De Witte, zoon van arme mensen, moet voor het eerst bij de gevreesde hereboer Coene gaan werken. Het loopt (…) Het hele nieuwsbericht

Petitie voor behoud van oude kasseiweg

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Petitie voor behoud van oude kasseiwegZoomDe burgemeester van Ham kreeg gisterenavond een petitie overhandigd met 240 handtekeningen voor het behoud van de enige kasseiweg van de gemeente. De buurtbewoners vinden het zonde dat deze kasseien zouden verdwijnen, zoals op de gemeenteraad werd aangekondigd. De kasseiweg loopt naar de oude pastorie en is 300m lang. "Veel Hamburgers voelen deze heraanleg in beton dan ook als een aanslag op de ziel van (Oost)Ham en een verschraling van het idyllische en karakteristieke landschap in hun groene parel Ham. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Huascaran

Woensdag 19 augustus 2020
Jan Larosse uit Beringen en Dirk Coucke en Iris Collier, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de besloten vennootschap Huascaran opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de exploitatie van vastgoed, de organisatie van evenementen en het verzorgen van feesten en recepties.

Centrum van Diest wordt fietszone

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Centrum van Diest wordt fietszoneZoomNa een positieve evaluatie van de huidige fietsstraten (Demerstraat/Visserstraat) heeft het stadsbestuur beslist om het volledige stadscentrum om te vormen tot een fietszone. De auto is nog steeds welkom maar als gast. Deze realisatie maakt deel uit van het meerjarenplan (2020-2025) om van Diest een vlot en duurzaam mobiliteitsknooppunt voor alle weggebruikers te maken. De lancering van de fietszone start op zondag 20 september 2020, niet toevallig ook Autovrije Zondag.

Jef Nuyts overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Jef Nuyts overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige Jef Nuyts overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Monique Mortier. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Berinbgen-Mijn.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Motorrijder onderschept

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA kreeg gisterenavond rond 20 uur een melding over een crossmotor die tegen hoge snelheid door de Springstraat in Houthalen-Helchteren reed. Een patrouille ging meteen op zoek en trof de motorrijder aan, maar deze vluchtte weg van de politie. Na een korte achtervolging kon de bestuurder toch tegengehouden worden. De 18-jarige uit Zonhoven had geen geldig rijbewijs, geen verzekering en het voertuig was niet ingeschreven. De politie nam de crossmotor in beslag.

François Vuegen overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - François Vuegen overledenGisteren is François Vuegen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Mondelaers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Beringen - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Beringen - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Een blik op goed nieuws

Woensdag 19 augustus 2020
Radio en TV
Beringen - Een blik op goed nieuwsZoomHet zijn lastige tijden en dus kunnen we er maar beter de sfeer in houden. VTM doet dat vanaf maandag 24 augustus met een last-minute vrolijke uitsmijter om de zomer af te sluiten. In de actuaquiz De Positivo’s gaan drie bekende panelleden in een zomerse setting met een hoog pop-up gehalte van maandag tot donderdag enkele weken op zoek naar het beste nieuws van de dag, bij wijze van tegengif om de rest van 2020 wat te vergeten.
Bekende gezichten als William Boeva, Jens Dendoncker, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Duizenden bezwaren tegen plannen Groene DelleZoomDe Vlaamse overheid heeft in het totaal 4.500 bezwaarschriften ontvangen tegen de omvorming van 23 hectare van het natuurgebied Groene Delle tot industriezone Zolder-Lummen-Zuid. Eigenlijk hebben 38.500 mensen hun handtekening gezet tegen het verdwijnen van de natuur, maar 34.000 daarvan staan op één petitie en worden dus als één bezwaar beschouwd. Ze komen van buurtcomités, natuurverenigingen, Boerenbond en veel individuen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zegt dat (…) Het hele nieuwsbericht

Chiromeisjes van Stal zoeken helden

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Chiromeisjes van Stal zoeken heldenZoomDe chiromeisjes van Stal zijn op zoek naar versterking voor hun leiding. Heb jij interesse? Laat het dan weten via deze link.

Groeten uit Dinant

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Beringen - Groeten uit DinantZoomLutgart Aerts uit Paal verkent momenteel ons eigen land. Vandaag stuurt ze een foto vanuit Dinant.

FC Paal-Tervant verliest van Ham

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - FC Paal-Tervant verliest van HamFC Paal-Tervant speelde gisterenavond een oefenwedstrijd op het veld van KFC Ham United. Uitslag: 4-0.

Norbert Werckx overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Beringen - Norbert Werckx overledenMaandag is Norbert Werckx overleden, de echtgenoot van Angèle Forier. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Radio en TV
Beringen - 'Marina', ook een beetje een Beringse filmZoomDe film 'Marina' is zondag 23 augustus te zien op Eén. De opnames voor die film vonden onder andere plaats in Beringen. Je gaat zeker locaties uit de buurt herkennen. De geromantiseerde biografie over de jeugdjaren van Rocco Granata, het grote verhaal van een jongeman tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren 50. - Italië, 1948, werd een kaskraker.
De 10-jarige Rocco groeit op in een bergdorpje in Calabrië. Op een dag neemt zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Aerts overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Beringen - Alice Aerts overledenVandaag is de in Paal woonachtige Alice Aerts overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Felix Vandeneynde. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

José Van der Kraan overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Beringen - José Van der Kraan overledenGisteren is de in Paal woonachtige José Van der Kraan overleden, de echtgenote van Cor De Keijzer. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Beringen - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

76-jarige fietsster gewond

Dinsdag 18 augustus 2020
Beringen - 76-jarige fietsster gewondAan het kruispunt van de Posthoornstraat en de Koolmijnlaan kwam het tot een botsing tussen een fietsster en een auto. Een 76-jarige vrouw uit Heusden-Zolder werd hierbij gewond.

Fietser botst tegen paal

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 77-jarige man uit Herk-de-Stad liep verwondingen op toen hij in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.20 uur.

Motorrijder zwaargewond bij botsing

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Maurits Vranken overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Beringen - Maurits Vranken overledenGisteren is Maurits Vranken overleden, de weduwnaar van de in 1991 overleden Clemence Meukens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.
Radio en TV
Beringen - VTM zoekt dates voor personen met beperkingZoomVTM pakt dit najaar uit met een nieuw programma. 'Cupido Ofzo' richt zich tot mensen met een beperking of stoornis. De liefde is het mooiste dat er is maar voor heel wat mensen is het allesbehalve evident om de liefde van hun leven tegen te komen. Bij hen staat immers een beperking of stoornis het vinden van een partner in de weg. Meer dan 50% van de mensen in deze situatie geeft aan dat ze zich regelmatig eenzaam voelen. Daarom openen Ruth Beeckmans en Karen Damen met Cupido Ofzo een uniek, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Future Roofs

Maandag 17 augustus 2020
Leendert Wouters uit Koersel en Lando De Bruyn uit Beverlo hebben de besloten vennootschap Future Roofs opgericht met zetel in Wilbroek in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerkzaamheden en waterdichtingswerken.

Kurt Engelen overleden

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Kurt Engelen overledenZaterdag is Kurt Engelen overleden. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Annie Lambrechts overleden

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Annie Lambrechts overledenOp 28 maart overleed Annie Lambrechts, de echtgenote van Roger Daniels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

May Timmermans overleden

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - May Timmermans overledenGisteren is May Timmermans overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Louis Cuyvers. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jenny Rediers overleden

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Jenny Rediers overledenGisteren is Jenny Rediers overleden, de echtgenote van Hubert Vilters. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Van Langendonck overleden

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Frans Van Langendonck overledenIn Beringen is zaterdag Frans van Langendonck overleden, de weduwnaar van Anny Van Boegeld en de levensgezel van Virginie Dewit. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst, crematie en bijzetting van de urne op de begraafplaats van Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Beringen - Weerstand Koersel verliest oefenwedstrijdWeerstand Koersel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Herk FC verloren met 1-3. Aan de rust was de stand 1-2. Coenen scoorde het Koerselse doelpunt.

Dreigende donderwolken

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Dreigende donderwolkenZoomWie de buienradar de afgelopen dagen volgde heeft ongetwijfeld gemerkt dat Beringen telkens aan zwaar onweer is ontsnapt. Wel kregen we soms flinke buien maar zelfs heel plaatselijk binnen Beringen. Het weer is zelfs op de buienradar onvoorspelbaar deze dagen. (Gust Ischen)

Boerenwijsheid (16)

Maandag 17 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (16)ZoomIs het weer op Maria Hemelvaart mooi, zo zal de herfst van het zelfde wezen.

Regi wint Zomerhit 2020

Zondag 16 augustus 2020
Showbizz
Beringen - Regi wint Zomerhit 2020ZoomHet is Regi Penxten eindelijk gelukt om de Radio 2 Zomerhit te winnen. De sympathieke dj en producer uit Heusden-Zolder wint met het nummer 'Kom wat dichterbij' uit de reeks 'Liefde voor Muziek' waarin hij samen met Jake Reese en OT iedereen verbaasde met een cover van Gene Thomas. Ondertussen staat het nummer al 22 weken op de eerste plaats in de Vlaamse hitparade en maakt Regi kans om 'Zoutelande' van de troon te stoten als langst genoteerde hit. Met de trofee van Zomerhit 2020 moet dat zeker lukken. Regi is apetrots op deze trofee, eentje die hij nog miste in zijn kast. (Foto: VRT - Joris Bulckens)

Drie wielertoeristen gewond

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren zijn deze voormiddag drie wielertoeristen gewond geraakt. De slachtoffers zijn allen uit Herk-de-Stad.

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

André Rieu in The Roxy Theatre

Zondag 16 augustus 2020
Beringen - André Rieu in The Roxy TheatreZoomMagical Maastricht: Verbonden door Muziek viert 15 jaar van betoverende concerten in André’s geboortestad Maastricht. De Koning van de Wals heeft zijn meest spectaculaire optredens en gevoeligste muziekstukken geselecteerd en brengt de vrolijke sfeer van zijn iconische openluchtconcerten in Maastricht, regelrecht bij jou in de bioscoop. Magical Maastricht: Verbonden door Muziek is vanaf 20 augustus, slechts twee weken in de bioscoop te zien. Gastheer André van Duin heeft een persoonlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Wenduine

Zondag 16 augustus 2020
Vakantiegroeten
Beringen - Groeten uit WenduineZoomEen kust zonder meeuwen zou toch dàt niet zijn. (Marleen Abeels)

Groeten uit Olmen

Zondag 16 augustus 2020
Vakantiegroeten
Beringen - Groeten uit OlmenZoomMoe of kwaad? Johan Put maakt alvast deze mooie foto in de zoo van Olmen.

Het weer maakt rare capriolen

Zaterdag 15 augustus 2020
Beringen - Het weer maakt rare capriolenZoomHet weer is duidelijk heel wisselvallig. Mist of nevel in de ochtend, flink wat zon in de namiddag en plaatselijk een felle bui. Alles passeerde vandaag de revue voor de lens van Gust Ischen.
Het weer maakt rare capriolenHet weer maakt rare capriolen
Het weer maakt rare capriolenHet weer maakt rare capriolen
Zoom

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster zwaargewond in Beverlo

Zaterdag 15 augustus 2020
Beringen - Fietsster zwaargewond in BeverloOp de Korspelsesteenweg in Beverlo is een fietsster zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een scooter. Het ongeval gebeurde vanavond rond 17.30 uur.

Meisje (6) dood aangetroffen

Zaterdag 15 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een 6-jarig Nederlands meisje dood aangetroffen in het vakantiedomein Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het meisje was er met haar familie op vakantie. De doodsoorzaak is nog niet gekend. Mogelijk maakte het slachtoffertje een ongelukkige val.

Aan de kust

Zaterdag 15 augustus 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Aan de kustZoomDe kust kwam de afgelopen dagen vaak in het nieuws maar niet met de schoonheid zoals Edith ze beschrijft.

Ochtendnevel

Zaterdag 15 augustus 2020
Lens op Beringen
Beringen - OchtendnevelZoomNa de hittegolf kregen we wat verkoeling met lokale onweders, buien en wat ochtendnevel. (Bart Liesenborgs)

Op zomerkamp met de Wolfkens

Zaterdag 15 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Op zomerkamp met de WolfkensZoomDe tijd van de jeugdkampen zit er bijna op. De laatste bivakken vinden momenteel plaats in Beringen. Vandaag een oude foto van Ivo Volders in zijn tijd van de jeugdbeweging in Beringen-Mijn.

De bron van 't Koersels Kapelleke

Zaterdag 15 augustus 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De bron van 't Koersels KapellekeZoomIn een mensenleven veranderd er veel, verdwijnt er veel. Gelukkig zijn er ook nog zekerheden zoals de bron aan het Koersels Kapelleke. Dit weekend zijn er verschillende vieringen naar aanleiding van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart.

Vrouw slaat agenten

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 400 euro: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan een 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren die bij haar arrestatie in Genk slagen uitdeelde aan de politie. De feiten dateren van vorige maand.

Twee gewonden bij kop-staartbotsing

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten op het kruispunt van de Grote Baan en de Meerstraat in Houthalen-Helchteren drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 37-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.

Margriet Sas overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Beringen - Margriet Sas overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Margriet Sas overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Fons Ceunen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het gebruik van waterpijpen in de shishabars blijft verboden, minstens tot 31 augustus. Enkele uitbaters van shishabars in ons land hadden bij de Raad van State "bij uiterst dringende noodzakelijkheid" - zoals dat in juridische termen heet - de schorsing gevraagd van het federale verbod op het individueel en collectief gebruik van waterpijpen in publiek toegankelijke plaatsen. Volgens de Raad van State hebben de uitbaters de uiterste hoogdringendheid niet kunnen aantonen. Het verbod is één van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CuNICon

Donderdag 13 augustus 2020
Nick Cuppers uit Koersel heeft de besloten vennootschap CuNICon opgericht met zetel aan de Watersnipstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metaalconstructies en schrijnwerk.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Beringen - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Beringen - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Varken duikt op in warenhuis

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Leopoldsburg is gisteren een varken opgedoken in de Lidl. Het dier dat was uitgebroken zocht bij dit warme weer wellicht naar verkoeling. Het varken is opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder. Het centrum houdt het dier bij tot de eigenaar terug is uit vakantie.

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Beringen - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Lubbeek

Donderdag 13 augustus 2020
Beringen - Groeten uit LubbeekZoomHet is oogsttijd en dan je dit tafereel tegenkomen in Lubbeek. (Lutgart Aerts)

Eerbetoon aan Chris en Benni

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Eerbetoon aan Chris en BenniZoomDe Vlaams Belang-afdelingen van Heusden-Zolder en Beringen hielden een kort herdenkingsmoment aan de Koolmijnlaan in Beringen waar vorig jaar brandweermannen Benni Smulders en Chris Medo omkwamen. Nadien gingen ze in de brandweerkazerne van Heusden-Zolder bloemen overhandigen om bij de foto's van beiden te plaatsen.

André Bijloos overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - André Bijloos overledenVandaag is André Bijloos overleden, de echtgenoot van Louisa Carremans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mariette Lemmens overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Mariette Lemmens overledenGisteren is Mariette Lemmens overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel.

Beton op E313 komt omhoog door hitte

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Beton op E313 komt omhoog door hitteTer hoogte van het Klaverblad in Lummen is de rechterrijstrook van de E313 richting Antwerpen door de hitte omhoog gekomen. Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen zal het Agentschap Wegen en Verkeer deze zone zo snel mogelijk afsluiten en laten herstellen. De aannemer zal in de loop van deze namiddag en avond de beschadigde zone opbreken en heraanleggen. Ten laatste donderdagochtend 13 augustus zouden de herstellingen klaar moeten zijn.
Tot dan zal het verkeer op de E313 (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston Gaethofs overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Gaston Gaethofs overledenGisteren is Gaston Gaethofs overleden, de echtgenoot van Nora Moons. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Beringen - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Herdenking Chris en Benni

Dinsdag 11 augustus 2020
Beringen - Herdenking Chris en BenniZoomOnze redactie maakte ook nog een kort videoverslag van de herdenking in Beringen en Heusden-Zolder.
Beringen - Overal herdenkingen voor Chris en BenniZoomVandaag om 19.00 uur werd ook in de brandweerposten Bree, Leopoldsburg, Lommel en Pelt van Hulpverleningszone Noord-Limburg 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Benni en Chris, de twee brandweermannen uit Heusden-Zolder die exact een jaar geleden om het leven kwamen bij een felle brand in Beringen. Op de foto de herdenking bij de brandweerpost Pelt.

Elvis in The Roxy Theatre

Dinsdag 11 augustus 2020
Beringen - Elvis in The Roxy TheatreZoomDonderdag 13 augustus 2020, 50 jaar na datum neemt The Roxy Theatre in Koersel jullie terug mee naar het concert van het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel in 1970 en dit ter gelegenheid van de ‘The King’s’ 85e verjaardag. In deze speciale versie van de muziekdocumentaire uit 2000 is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby Digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin (Greed, Touch of Evil) is er toen in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Beringen - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Potters overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Beringen - Maria Potters overledenGisteren is Maria Potters overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Gaston Bockx. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Zware woningbrand

Dinsdag 11 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vandaag grote schade aangericht aan een woning in de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Drie extra zenders voor VTM

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Drie extra zenders voor VTMZoomVanaf maandag 31 augustus transformeert VTM van familiezender naar een familie van zenders. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM blijft staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms en VTM 4 zet in op actie en classics. De nieuwe VTM-zenders vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ. VTM krijgt vanaf 31 augustus ook een ‘nieuwe’ baseline, die velen niet (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Afvalberg vat weer vuur

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Afvalberg vat weer vuurZoomIn de vallei van de Zwarte Beek, achter Blueberry Fields, in Koersel is een grote afvalberg met turf en houtafval door zelfontbranding beginnen smeulen. Het is niet de eerste keer dat de brandweer moet uitrukken voor het smeulend restafval van de beheerswerken in de vallei.

Boerenwijsheid (15)

Maandag 10 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (15)ZoomZo d'eerste oogstweek is heet, een lange winter staat gereed.

Jos Theunis overleden

Zondag 9 augustus 2020
Beringen - Jos Theunis overledenGisteren is in Paal de uit Koersel afkomstige Jos Theunis overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Lucienne Goossens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Beringen - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Beringen - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Waar is het respect?

Zondag 9 augustus 2020
Commentaar
Beringen - Waar is het respect?ZoomWie op zondagochtend een kijkje gaat nemen op de carpoolparking in Paal ziet elke week deze taferelen. Er staan geen vuilnisbakken meer - ze werden door Wegen en Verkeer weggenomen omdat ze door bewoners en bezoekers werden gebruikt om er huisvuil in of naast te kieperen. En dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Sinds de komst van de McDonalds is er nu een ander probleem ontstaan. Het kleurrijk afval wordt klakkeloos achtergelaten op de carpoolparking en langs de wegen. Je kan perfect zien hoelang iemand (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf inspireert

Zondag 9 augustus 2020
Beringen - Hittegolf inspireertZoomHet mooie weer heeft voor fotografen ook voordelen, zeker als je vroeg genoeg opstaat zoals Gust Ischen.
Hittegolf inspireertHittegolf inspireert
Zoom

Zalige nachten

Zondag 9 augustus 2020
Beringen - Zalige nachtenZoomOp de slaapkamer is het misschien wat te warm maar voor wie buiten naar de maan kan turen, zijn het zalige nachten. (foto Gust Ischen)
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen vond afgelopen donderdagavond een SLIM-actie plaats op de Meldertsebaan. "Toch opnieuw verschrokken van de resultaten en op welke manier sommige automobilisten rondrijden op onze Lummense wegen. Uitschieter was een vrouw, zwanger 17 weken van een tweeling, die positief test voor cocaïne en speed. Ze heeft haar rijbewijs niet bij dus het voertuig werd geïmmobiliseerd. (lees getakeld) Ook een Kroatische arbeider die hier rondreed met het voertuig van de Belgische werkgever blaast (…) Het hele nieuwsbericht

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Beringen - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Joseph Jaspers overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Beringen - Joseph Jaspers overledenGisteren is de Beverlo afkomstige en in Stal woonachtige Joseph Jaspers overleden, de echtgenoot van Virginie Maes. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Beringen - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Zen aan de Paalse Plas

Zaterdag 8 augustus 2020
Lens op Beringen
Beringen - Zen aan de Paalse PlasZoomEén van de favoriete plekjes van Bart Liesenborgs is de Paalse Plas, een plaats om helemaal tot rust te komen.

Zomerdagen

Zaterdag 8 augustus 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - ZomerdagenZoomDe zomer inspireert ook onze huisdichteres Edith deze week.

Houtpark mijn

Zaterdag 8 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Houtpark mijnZoomVandaag een nostalgische blik op het ommuurde houtpark van de voormalige mijn.

Kerk van Tervant

Zaterdag 8 augustus 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk van TervantZoomVandaag een beeld van een ver verleden. Het plein voor de huidige kerk wordt ook nog heraangelegd zodat er een groene zone komt aan de woningen die momenteel in opbouw zijn in en rond de oude school.

Eugeen Makowski overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Vandaag is Eugeen Makowski overleden, de echtgenoot van Agnes Van Eynde. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. UPDATE Begroeting: dinsdag (18u30-19u) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: Backup2

Vrijdag 7 augustus 2020
Bart Switten uit Paal heeft de besloten vennootschap Backup2 opgericht met zetel aan de Gelebergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort het uitoefenen van het beroep van kinesist en osteopaat.

Kind uit vijver gered

Vrijdag 7 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is een klein kind dat dreigde te verdrinken bevrijd uit een vijver aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren. Het kind is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Beringen - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Beringen - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Beringen - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Beringen - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Beringen - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Het perfecte gazon

Vrijdag 7 augustus 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Het perfecte gazonZoomWanneer ik dit hoor denk ik meteen weer aan die uitspraak: Het gras lijkt groener bij de buren. En dan denk ik meteen; dat komt vast doordat het kunstgazon is. We zijn met zijn allen vaak veel te veel gefocust op de ander. Terwijl het gras niet groener is, wanneer het gewoonweg nep is! De huidige waterhuishouding en -problematiek worden jaarlijks steeds groter. Onze perfecte gazonnetjes besproeien zal in de toekomst steeds minder kunnen en mogen. Wat kunt u hieraan doen? Plant een boom! Bomen zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Beringenaar Yazgan naar Eisden-Dorp

Donderdag 6 augustus 2020
Futsal-speler Servet Yazgan trekt de deur achter zich dicht bij Apeldoorn. Hij verkast naar Eisden-Dorp. Yazgan is 39 jaar.

Auto en tractor botsen

Donderdag 6 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond viel één gewonde bij een botsing tussen een auto en een tractor op de Hamsesteenweg in Leopoldsburg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De steenweg werd tijdelijk afgesloten.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Beringen - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Beringen - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Maria Claes overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Beringen - Maria Claes overledenGisteren is Maria Claes overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Jean Lemmens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Twee jaar cel voor Looienaar

Donderdag 6 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 56-jarige man uit Tessenderlo is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en de ontzetting uit de rechten voor een termijn van vijf jaar voor de aanranding van een minderbegaafde 28-jarige vrouw. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 2.706,40 euro. Dat heeft de correctionele rechtbank in Hasselt vandaag beslist.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 52-jarige fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding in Leopoldsburg. Het ongeval gebeurde in de Koningsstraat.

Nieuwe vennootschap: Musco

Woensdag 5 augustus 2020
Mustafa Türk uit Koersel heeft de besloten vennootschap Musco opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van pizzeria's, café-restaurants, drankgelegenheden en de exploitatie van een houthandel en machine- en matrijzenbouw.

Nieuwe vennootschap: YaLo Group

Woensdag 5 augustus 2020
Nejar Yalçin uit Beverlo heeft de besloten vennootschap YaLo Group opgericht met zetel aan de Twaalf Meilaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer, vrachtbehandeling en -opslag én de uitbating van een koerier- en taxibedrijf.

Nieuwe vennootschap: Viva Sun

Woensdag 5 augustus 2020
Mustafa Türk uit Koersel heeft de besloten vennootschap Viva Sun opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van gymnastiekzalen en fitnesscentra en groot- en kleinhandel in vlees.

Over de kop na botsing

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Kanaallaan en de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Eén van de wagens ging na de botsing over de kop.

Man aangehouden na drugsvondst

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie van zone Demerdal heeft op donderdag 30 juli 2020 een verdachte drugdealer gearresteerd. De politie was opgeroepen voor een huurgeschil over de woning van de 19-jarige verdachte in Diest. Tijdens de interventie kwam het druggebruik van de bewoner ter sprake en gaf hij zelf aan drugs in huis te hebben. In het appartement lag 12.50 gram cannabis, 6 amfetaminetabletten en hallucinogene kruiden. In de auto van de man vond de politie 48.5 XTC-pillen die verpakt waren in verschillende kleine (…) Het hele nieuwsbericht

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Beringen - Opsporing verzochtZoomOp 14/01/2020 pleegden 2 personen een overval op een nachtwinkel in de Joseph Smeetlaan te 3630 Maasmechelen. De 2 overvallers bedreigden de uitbater met een pistool en namen enkele goederen met zich mee. Deze foto's werd gecapteerd via de interne bewakingscamera van de nachtwinkel. De politie doet een oproep naar personen welke deze daders menen te herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met politiezone Lanaken-Maasmechelen op het nummer 089/47.47.47 of via mail info[!]politielama.be Discretie is verzekerd.
Opsporing verzochtOpsporing verzocht
Zoom

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Beringen - Opsporing verzochtZoomOp 27/12/2019 vond er een gewapende overval plaats in een woning in de Prins Karelstraat te 3630 Maasmechelen. De feiten werden gepleegd door 2 personen. Ze bedreigden het slachtoffer in zijn woning met een vuurwapen. Onder dwang werd hij meegenomen naar een bankautomaat en diende zijn bankcode af te geven. Door de politie werd een robotfoto opgemaakt van één van de verdachten. Het betreft een man van 25 à 30 jaar oud, normale lichaamsbouw, Nederlands accent (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Mana'Olana

Dinsdag 4 augustus 2020
Joke Franssen-Rassel, Rukiye Urungu en Gizem Urungu, allen uit Paal, hebben de besloten vennootschap Mana-Olana opgericht met zetel aan de Meldertsesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van kleding, handtassen, bijouterie, lederwaren en schoenen.

Drugslabo ontmanteld

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drugslabo ontmanteldDe politie Kempenland ontdekte gisteren een labo voor de productie van synthetische drugs achter een afgelegen woning in Leopoldsburg, aan de grens bij Balen. Drie verdachten zijn gearresteerd en werden ondervraagd door de onderzoeksrechter. "Toen onze onderzoekers gisteren in de voormiddag een huiszoeking uitvoerden, werd het labo ontdekt in een bijbouw achter de woning", zegt woordvoerder commissaris Eric Cenens. "Parket Limburg werd verwittigd en drie verdachten die op de plaats aanwezig waren, (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Parkeren tijdens de werken

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - Parkeren tijdens de werkenZoomDe handelaars van Beringen-Centrum blijven bereikbaar tijdens de werken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van deze handelaars. In de blauwe zones kan je 2u gratis parkeren met je parkeerschijf. Ook op onderstaande parkings kan je gratis dichtbij parkeren: Parking busstation Koolmijnlaan, Parking Stadswal, Parking kerkhof, Parking De Step, Parking oude VTI en de nieuwe parking aan de Burgemeester Geyskensstraat.

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Beringen - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Torun Kaymaz overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Beringen - Torun Kaymaz overledenOp 31 juli is Torun Kaymaz overleden, de echtgenoot van Serife Kaymaz en eerste iman van de Faith Moskee in Beringen. Hij is in intieme kring begraven.

Kleurrijk avondspel

Maandag 3 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - Kleurrijk avondspelZoomDe zon maakte er weer een kleurrijk avondspel van. (Gust Ischen)

Will Tura 80

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Will Tura 80ZoomWe gaan vandaag nog even terug naar 1969 toen Will Tura een hit scoorde met 'In de koolmijn'.

Leon Put overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Leon Put overledenIn Stal overleed gisteren Leon Put, de echtgenoot van Lydie De Winter. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Beringen - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Julia De Keyser overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Julia De Keyser overledenZaterdag is Julia De Keyser overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Vincenzo Agricola. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Remi Vanlook overleden

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Remi Vanlook overledenGisteren is Remi Vanlook overleden, de echtgenoot van Emma Kenens. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Veertiger onder invloed van drugs

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Veertiger onder invloed van drugsOp de Wezelbaan in Schaffen is het afgelopen weekend een 41-jarige bestuurder uit Beringen betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In opdracht van het Leuvense parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Groeten uit Namen

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Groeten uit NamenZoomLutgart Aerts maakte een tocht langs de Maas van Namen tot Dinant.

Will Tura 80

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Will Tura 80ZoomRadio 2 organiseerde een speciaal verjaardagsfeestje voor Will Tura. Tien luisteraars mochten erbij zijn en één van die gelukkigen was Laine Heyligen uit Koersel. Zij is al sinds jaar en dag fan van Will en was dolgelukkig met de ontmoeting. Bekijk via deze link meer van het verjaardagsfeestje.

Boerenwijsheid (14)

Maandag 3 augustus 2020
Beringen - Boerenwijsheid (14)ZoomIs de eerste week in augustus heet, zorg voor goed warm winterkleed.
Kort nieuws van bij de buren
Het Rode Kruis is een onderzoek gestart naar de aanwezigheid van drie dronken personeelsleden in het asielcentrum in Leopoldsburg buiten hun diensturen. Ze zouden enkele bewoners hebben lastiggevallen. De personeelsleden waren na een avondje stappen blijkbaar naar het asielcentrum getrokken om hun roes uit te slapen. Zij zijn voorlopig geschorst.

Acht gewonden bij verkeersongeval

Zondag 2 augustus 2020
Beringen - Acht gewonden bij verkeersongevalZoomBij een zwaar verkeersongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn rond 18u15 acht mensen gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurder van een Dodge pick-up die eerst op het kruispunt met de Dorpsstraat met vier auto's botste en daarna als spookrijder aan hoge snelheid naar het kruispunt met de Souwstraat reed, terwijl hij onderweg nog eens negen auto's ramde, voor hij tot stilstand kwam aan de rand van de weg?. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de (…) Het hele nieuwsbericht

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Beringen - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Will Tura 80

Zondag 2 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Will Tura 80ZoomWill Tura wordt vandaag 80 en dat wordt op verschillende radio- en tv-zenders in de kijker gezet. Will heeft ook in Beringen vele fans en was vaak te gast in dancing Luna in Koersel. Welke hit van Will vind jij de mooiste?

Zonder Mc Woorden

Zondag 2 augustus 2020
Vandaag gezien
Beringen - Zonder Mc WoordenZoomEen kleine wandeling langs de Zwanenbergstraat en de carpoolparking op een zondagochtend is altijd goed voor een rijkgevulde zak afval.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Toch optredens in The Celtic Art GalleryZoomHet folkfestival dat The Celtic Art Gallery elk jaar organiseert in augustus, gaat dit jaar niet door. In Genebos (Ham) bleven organisator Marc Reusen en zijn medewerkers niet werkloos toekijken en bedachten een concept dat corona-proof-concerten toelaat. Het aantal bezoekers is weliswaar beperkt maar er kan toch naar live muziek geluisterd worden. Dat is in deze tijden al een hele prestatie. Leuk voor de artiesten maar ook voor het publiek dat nog eens mag afzakken naar het festivalterrein in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Snorkelen bij TODI

Zaterdag 1 augustus 2020
Toerisme
Beringen - Snorkelen bij TODIZoomBij deze warme temperaturen is een frisse duik tussen de vissen bij duikcentrum TODI een perfect idee voor uw staycation in Beringen.

Zweten bij deze hittegolf

Zaterdag 1 augustus 2020
Beringen - Zweten bij deze hittegolfZoomLydia Vanderheiden liet zich voor deze poëtische woorden inspireren door de hitte van gisteren.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Beringen - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Blik op nieuwe stadhuis

Zaterdag 1 augustus 2020
Lens op Beringen
Beringen - Blik op nieuwe stadhuisZoomBart Liesenborgs laat deze week zijn licht en tegenlicht schijnen op het nieuwe stadhuis.
Gekleurde Woorden
Beringen - We bekijken de velden met andere ogenZoomLambert en Edith voorzien ons elke zaterdag met gekleurde woorden op een mooie foto.

Op zomerkamp

Zaterdag 1 augustus 2020
Uit de oude doos
Beringen - Op zomerkampZoomHet is de periode van de kampen en we duiken vandaag in het archief van de Scouts van Beringen-Mijn met een foto uit 1980. (foto Citévolk Spreekt)

Centrum Beringen

Zaterdag 1 augustus 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Centrum BeringenZoomDe kiosk op de oude foto is verdwenen, en het huidige marktplein krijgt weldra een nieuwe look. De werken voor de heraanleg starten deze maand. Het nieuwe marktplein krijgt wel een perron. Een perron is een hardstenen zuil met daarop een rijksappel in de vorm van een pijnappel met een kruis. Perrons zijn te vinden in plaatsen die behoorden tot het vroegere prinsbisdom Luik, met name in de zogenaamde Goede Steden.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen