Het overige nieuws

Zaalvoetbal: Beverlo klopt Alken

Zaterdag 29 februari 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Beverlo klopt AlkenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Alken geklopt met 6-3. Beverlo staat vierde in de stand. RSC Koersel verloor van Meeuwen met 1-4 en staat achtste.

Helikoptervlucht 2001

Zaterdag 29 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Helikoptervlucht 2001ZoomVan Pascal Peeters kregen we nog dit mooie filmpje, gemaakt in 2001 boven Beringen-Mijn.

Turkse FC wint in Hamont

Zaterdag 29 februari 2020
Beringen - Turkse FC wint in HamontTurkse FC heeft met 1-4 gewonnen op het veld van KFC Hamont 99. FC Turkse speelt zondag thuis tegen Eendracht Louwel. Paal-Tervant B klopte Sporting Ellikom met 4-1 en moet zondag naar Eendracht Houthalen.

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Beringen - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Lekens overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Beringen - Mariette Lekens overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Mariette Lekens overleden, de echtgenote van Jos Moons. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Beringen - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Kievit in het groen

Zaterdag 29 februari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Kievit in het groenZoomBart Liesenborgs gaat regelmatig vogels spotten en zo kreeg hij nu al deze mooie kievit in het vizier.

Een laatste winterprik

Zaterdag 29 februari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Een laatste winterprikZoomVandaag laat Edith zich inspireren door de winter.

Wijk Steenveld

Zaterdag 29 februari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Wijk SteenveldZoomSoms moet Gust flink zoeken om het plaatsje van een oude foto terug te vinden, zoals bij deze in de wijk Steenveld in Koersel. Gelukkig kon hij rekenen op de mensen van het buurthuis.

Een bezoekje aan de mijn

Zaterdag 29 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Een bezoekje aan de mijnZoomVandaag is be-MINE en een bezoek aan de oude mijngebouwen een belangrijke toeristische troef voor Beringen. Bezoekjes aan de mijn zijn altijd al populair geweest, vroeger kon je op zondag op verkenning in de ondergrond, de plek waar manlief, vader of broer werkten. Morgen starten ook weer de mijnzondagen, dat zijn speciale rondleidingen. Die steken trouwens in een nieuw kleedje, zoals we gisteren al meldden. (foto Marcel Enkels)

Godelieve Van Limbergen overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Beringen - Godelieve Van Limbergen overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige en in Beringen-Mijn woonachtige Godelieve Van Limbergen overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Jaru

Vrijdag 28 februari 2020
Gaëtan Van Vaeck uit Paal heeft de besloten vennootschap Jaru opgericht met zetel aan de Dahliastraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie en arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers.

Inbrekers betrapt in woning

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw die aan de Kazernelaan in Helchteren woont heeft gisterenavond twee inbrekers in haar woning betrapt. De daders zijn gevlucht aan boord van een auto met een buitenlands kenteken. Later zijn twee verdachten opgepakt.

Jozef Enckels overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Beringen - Jozef Enckels overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Jozef Enckels overleden, de weduwnaar van Georgette Verheyden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Een masker of niet?

Vrijdag 28 februari 2020
Beringen - Een masker of niet?ZoomNeen, het coronavirus is nog niet in Beringen vastgesteld maar op café kan er al wel eens een grapje af in het carnavalsverlof. Mondmaskers zijn niet meer te verkrijgen maar stofmaskers kon deze man toch nog op de kop tikken. Volgens specialisten helpt een mondmasker zelfs niet. Vooral handen wassen is de boodschap! Alle nieuws over het virus kan je volgen via deze site.

De juiste boomkeuze

Vrijdag 28 februari 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - De juiste boomkeuzeZoomElke laatste vrijdag van de maand krijg je onze nieuwe tuinrubriek van Nick Janssen. Vandaag over de juiste boomkeuze: "Denkt u erover na om een boom te planten in uw tuin? Hiervoor is het tot maart- half april ongeveer nog de tijd voor, tenzij u hem in een containerpot koopt. Dan kan dit het hele jaar, mits deze voldoende water krijgt. Hoe kom je tot de juiste boomkeuze? Dat blijft een uitdaging wanneer je op het tuincentrum rondkijkt. Vaak wordt u misleidt door valse marketing trucjes die op het label (…) Het hele nieuwsbericht
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

De sneeuwman

Donderdag 27 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - De sneeuwmanZoomHij kijkt een beetje triest, deze sneeuwman. Is het omdat er nog maar weinig sneeuw is? De kinderen vonden het alvast fijn om dit mannetje te rollen en te maken. (Foto Marleen Abeels)

Groeten uit winterland

Donderdag 27 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Groeten uit winterlandZoom
Een sneeuwzone heeft deze avond Limburg bereikt. Het KMI waarschuwt met code geel voor onze provincie. De temperaturen gaan richting vriespunt deze nacht. "In de Ardennen kan het ook in het begin van de nacht nog sneeuwen (2 tot 5 cm). Vannacht is het over het hele land opletten voor ijsplekken en gevaarlijke wegen", waarschuwt het KMI. (foto Marleen Abeels)

Lucien Lambrighs overleden

Donderdag 27 februari 2020
Beringen - Lucien Lambrighs overledenGisteren is Lucien Lambrighs overleden, de echtgenoot van Irène Raeyen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Chauffeur aangehouden, slachtoffer begravenZoomDe man uit Bocholt die gearresteerd is in verband met de dood van de Somalische vrouw zaterdagnacht in Heusden-Zolder, is gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij had eerst een verklaring afgelegd als getuige, maar is nadien verhoord en gearresteerd als verdachte. Hij wordt ervan verdacht de vrouw opzettelijk te hebben aangereden, maar of hij dat bewust heeft gedaan, wordt nog verder (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Staat overname Blokker op losse schroeven?ZoomDe overname van alle Blokker-winkels - dus ook die in Beringen - door de Dutch Retail Groep - lijkt dan toch niet zonder slag of stoot te verlopen. Vorige week kondigde eigenaar Dirk Bron aan dat hij alle winkels overnam met alles personeelsleden en ze zou omvormen tot Mega World winkels, vergelijkbaar met Action. Maar de Nederlandse pers heeft nu gemeld dat er een strafonderzoek loopt tegen de man. Hij zou verdacht worden van belastingontduiking, verduistering, witwassen en oplichting en daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Coomans overleden

Donderdag 27 februari 2020
Beringen - Louisa Coomans overledenDinsdag is de in Koersel woonachtige Louisa Coomans overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Toon Ceyssens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats op de begraafplaats van Schoot-Tessenderlo.

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CC Service

Woensdag 26 februari 2020
Cenk Cankurtaranoglu uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap CC Service opgericht met zetel aan de Albert I-laan in Beringen. Het gaat om een groothandel in nieuwe en gebruikte auto's, ambulances, vrachtwagens en autobussen.

Ongeval: bestuurders niet in orde

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ongeval: bestuurders niet in ordeDeze voormiddag raakten twee auto’s in een aanrijding betrokken in de Sint-Antoniusstraat in Leopoldsburg. Eén van hen wou er geen politie bij omdat zijn boorddocumenten niet in orde waren. De andere bestuurder belde toch de politie waarop de andere zich uit de voeten maakte. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek ook de melder niet met alles in orde te zijn.

Sneeuw in Beringen

Woensdag 26 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Sneeuw in BeringenZoomPatrick Haesevoets kon vanochtend nog deze foto van de sneeuwbuien vastleggen. Ook voor morgen is er kans op sneeuw of smeltende sneeuw.

Man van verdrinkingsdood gered

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag was een medische interventie in zwembad De Vloetlijn in Tessenderlo nodig. Dankzij het snelle optreden van de redders werd vanochtend een zwemmer in nood uit het zwembad gehaald. Een MUG-team heeft de man voor verdere verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De man stelt het momenteel goed.

Beringen is grote bouwwerf

Woensdag 26 februari 2020
Beringen - Beringen is grote bouwwerfZoomVandaag nog een filmpje van Beringen-centrum, het is één grote bouwwerf!

Mijnwerkerspensioen: even nuanceren

Woensdag 26 februari 2020
Beringen - Mijnwerkerspensioen: even nuancerenDe Federale Pensioendienst heeft vandaag gereageerd op de persconferentie van de KS-Vriendenkring rond het pensioendossier. De Federale Pensioendienst bevestigt dat binnen het beheerscomité een werkgroep werd opgericht om de eisen van de ex-mijnwerkers te onderzoeken. Maar het klopt niet dat het beheerscomité zou gesproken hebben van een tegenstelling tussen het koninklijk besluit en de wet. Het beheerscomité zegt in zijn verslag geen positie in te nemen. Het zegt alleen dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Alarm bij Tessenderlo Kerley Ham

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij Tessenderlo Kerley Ham ging deze ochtend het alarm af. Er was een lokale vrijzetting van zoutzuur (HCl). "Bij vaststellingen windafwaarts werd er geen hinder waargenomen. De interne brandweer was onmiddellijk ter plaatse. Er is op geen enkel moment impact voor milieu en omgeving geweest", laat het bedrijf weten.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Beringen - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste sneeuw

Woensdag 26 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - De eerste sneeuwZoomDe eerste sneeuwvlokjes van het jaar vielen deze ochtend over Beringen maar sneeuwliefhebbers konden maar heel even genieten van het witte ochtendkleedje. Ondertussen is de sneeuw al gesmolten. Marleen Abeels kon deze ochtend nog wel een winterse foto maken in haar zomerse tuin.

Wanda Wilczek overleden

Woensdag 26 februari 2020
Beringen - Wanda Wilczek overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Wanda Wilczek overleden, de echtgenote van Marcel Steegmans. Zij was 80 jaar. De uivaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe vennootschap: Flextile

Dinsdag 25 februari 2020
Abdürrahim Ozciftci uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Flextile opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en chapewerken, het leggen van tegelvloeren en dak- en timmerwerken.
Erwin Clauw uit Beringen heeft de besloten vennootschap Schilderwerken E & C / CM Stables opgericht met zetel aan de Sportlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, stukadoorswerk, waterdichtingswerken en isolatiewerkzaamheden.

Stelende poetsvrouw gestraft

Dinsdag 25 februari 2020
Vijftien maanden celstraf: dat is de straf die een poetsvrouw uit Lommel kreeg omdat zij haar klanten bestal. De vrouw maakte onder meer vijf iPhones en juwelen uit. De vrouw sloeg toe in Hechtel-Eksel en Beringen.

Asielzoekster doelbewust aangereden?

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De asielzoekster die afgelopen weekend omkwam bij een verkeersongeval in Heusden-Zolder is mogelijk doelbewust aangereden. Dat meldt het parket van Limburg. Iemand die aanvankelijk als getuige was verhoord, is gearresteerd en wordt nu als verdachte beschouwd. UPDATE Blijkbaar had de vrouw een conflict met een landgenoot die niet in het centrum verbleef. De recherche van de politie van Heusden-Zolder onderzocht al enkele dagen een andere piste. De hypothese van een auto-ongeluk (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Oplossing voor mijnwerkerspensioenen nadert'ZoomHet lijkt erop dat een oplossing voor de mijnwerkerspensioenen in het verschiet ligt. Dat liet de KS-Vriendenkring deze namiddag op een persconferentie in Heusden-Zolder uitschijnen. Een werkgroep die door de Federale Pensioendienst was opgericht heeft haar conclusies klaar. Het comité stelt nu vast dat er een tegenstelling is in de interpretatie tussen de berekeningswijze van het KB van 4 december 1990 en de wet van het supplement van 20 juli 1990 en 23 december 1996. Het beheerscomité verwijst (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen sneeuw?

Dinsdag 25 februari 2020
Beringen - Morgen sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten is er vannacht of morgenvroeg kans op sneeuw. Winterse buien met hagel, smeltende sneeuw of sneeuw hangen in de lucht. Ook deze namiddag kregen we in Beringen al een kleine hagelbui. Benieuwd of we morgen wakker worden met een wit sneeuwtapijt?

Salamanders op pad

Dinsdag 25 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Salamanders op padZoomNet als de padden en kikkers ontwaken de salamanders uit hun winterslaap. Marleen Abeels kon deze mooie salamander fotograferen in de tuin.

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Meer dan 150.000 bezoekers op site

Dinsdag 25 februari 2020
Nieuws van de redactie
Beringen - Meer dan 150.000 bezoekers op siteDe Internetgazet Beringen bestaat dit jaar 5 jaar en de groei van onze leescijfers zet zich nog altijd door. Eind januari 2020 surften 159.301 mensen naar onze website en dat is een record. Vijf jaar geleden begonnen we met 36.342 lezers per maand. Ook onze facebookpagina blijft stijgen en telt nu 8997 fans. Met een grote dank aan de vele vrijwilligers die onze Beringse onlinekrant ondersteunen.

Monique Reynders overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Beringen - Monique Reynders overledenIn Koersel is zaterdag Monique Reynders overleden, de echtgenote van Roger Reynders. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Irène Verheyen overleden

Maandag 24 februari 2020
Beringen - Irène Verheyen overledenZaterdag is Irène Verheyen overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Gerard Stinissen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Facebuilding met Markant

Maandag 24 februari 2020
Beringen - Facebuilding met MarkantZoomFacebuilding of isometrische krachttraining is een vorm van fysieke oefening, analoog met bodybuilding. Markant Beringen nodigde de Antwerpse Anne Roggen uit die hen 20 eenvoudige basisoefeningen aanleerde, waarbij de gelaatsspieren getraind worden zonder dat het gezicht beweegt, om de gezichtspieren stevig te houden.
Facebuilding met MarkantFacebuilding met Markant
Zoom

Afscheid van Paul Frison

Zondag 23 februari 2020
Beringen - Afscheid van Paul FrisonZoomGisteren werd in besloten kring afscheid genomen van dichter-schilder Paul Frison. Hij werd herdacht als een groot man, vader, opa en levenskunstenaar. In Galerij Bel-Art in Paal werd hij dit weekend ook nog extra in de kijker gezet tijdens de expo 'Paalse kunstenaars'.

Stal Sport verliest van LHVV

Zondag 23 februari 2020
Beringen - Stal Sport verliest van LHVVStal Sport ging vandaag bij Lindel-Hoeven VV verliezen met 1-0. Stal moet zondag naar Thes Sport B.

Asielzoekster doodgereden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Asielzoekster doodgeredenZoomGisterenavond laat is in de Kapelstraat in Heusden-Zolder een asielzoekster doodgereden. De politie spoort de bestuurder van het voertuig op. Op de plaats van het ongeval zijn nauwelijks sporen aangetroffen. Het slachtoffer is een vrouw van 21, afkomstig uit Somalië, een land dat zowat geldt als de hel van Afrika. Ze was sinds ongeveer een half jaar in het opvangcentrum en verbleef hier zonder familie. Ze was samen met twee medebewoonsters op wandel toen ze werd gegrepen door (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Dames Miners verliezen van DiepenbeekZoomDe dames van Beringen speelden in 1ste provinciale een verdienstelijke wedstrijd maar waren een maatje te klein voor Gems Diepenbeek. Eindstand: 50-79. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Dames Bepavoc winnen overtuigend

Zondag 23 februari 2020
Beringen - Dames Bepavoc winnen overtuigendZoom
In 2de Divisie A speelde Bepavoc Paal gisteren de topper tegen Lanaken. Paal won overtuigend met 3-1 en staat zo 2de  in de stand achter Stalvoc Beverlo en gevold door Lanaken. (Ronny Janssens) Bekijk het fotoverslag op onze facebookpagina.


Beringen - Miners Beringen verliezen van leiderZoomDe verdienstelijke Miners konden een helft gelijke tred houden met de leiders uit Oudenaarde, vooral onder impuls van Dictus en de alomtegenwoordige Pauls Ascensio. Rust 32-28. De foutenlast woog echter defensief zwaar door en zo moesten ze in de tweede helft rol lossen. tegen een secuurder afwerkend Oudenaarde. Eindstand: 68-85. Bekijk ook het fotoverslag van Stephan Volders via deze link.

KVK Beringen verliest van Termien

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - KVK Beringen verliest van TermienZoomKVK Beringen heeft vanavond met 1-4 verloren van Termien. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. KVK Beringen moet zaterdag naar Lyra Lierse Berlaar. Patrick Cosemans maakte nog dit fotoverslag.
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel verliest in TongerenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 7-6 verloren van Onbetong Panna Tongeren. RSC Koersel staat achtste in de stand. ZVC Coursselle won gisterenavond van Alken met 3-0. Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag.
Zaalvoetbal: Koersel verliest in Tongeren
Zoom

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Jeanne Vandebergh overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Jeanne Vandebergh overledenWoensdag is Jeanne Vandebergh overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Henri Dams. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Germaine Haesen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Germaine Haesen overledenOp 14 februari overleed in Beringen de uit Heppen afkomstige Germaine Haesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Ochtendstond in Paal

Zaterdag 22 februari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Ochtendstond in PaalZoomHet zou een vakantiefoto in de tropen kunnen zijn, maar Bart Liesenborgs kon deze foto gewoon maken in zijn tuin.

Carnaval 't Klavertje

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Carnaval 't KlavertjeZoomIn basisschool 't Klavertje Koersel werd het carnavalverlof alvast goed ingezet. Bekijk het toffe filmpje dat werd gemaakt in school.

Lentekriebels bij Edith en Lambert

Zaterdag 22 februari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Lentekriebels bij Edith en LambertZoomEdith laat zich vandaag al inspireren door de aankomende lente.

Fijn carnavalverlof!

Zaterdag 22 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Fijn carnavalverlof!ZoomHet hoogtepunt van carnaval komt er dit weekend aan. Vier jij nog carnaval? Bezorg ons zeker je oude en nieuwe foto's via beringen[!]internetgazet.be (foto Bart Alenteyns)

Schachtbokken

Zaterdag 22 februari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - SchachtbokkenZoomVandaag weer een mooie duofoto van Gust Ischen met één van de twee schachtbokken van de Beringse mijn.

Nieuwe vennootschap: Grand Cafés

Vrijdag 21 februari 2020
De NV Wiresto uit Leuven en de besloten vennootschap Soetris uit Lubbeek hebben de besloten vennootschap Grand Cafés opgericht met zetel aan de Zandbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Fietser (52) gewond bij aanrijdingEen 52-jarige fietser uit Beringen is vanochtend gewond bij een aanrijding op de Havenlaan in Tessenderlo. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Paul Geerdens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Paul Geerdens overledenGisteren is Paul Geerdens overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Billen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium in Paal.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sven Pribylla verlaat Circuit Zolder

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Sven Pribylla verlaat Circuit ZolderZoomBeringenaar Sven Pribylla, de general manager van Circuit Zolder, verlaat het circuit. Dat heeft hij aan de raad van bestuur meegedeeld. Hij wil naar eigen zeggen een nieuwe stap in zijn carrière zetten. Momenteel overlegt hij nog met de raad van bestuur wanneer hij precies vertrekt, hij gaat alles nog eerste races van het seizoen zoals de DTM begeleiden. De raad van bestuur gaat zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger. Een tijdje geleden vertrok ook al marketing manager Pascal Ursi. Hij is ondertussen vervangen. Bestuur en management van het circuit benadrukken dat ze de ingeslagen weg met volle inzet zullen voortzetten.

Opruiming oude boeken

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Opruiming oude boekenZoomHet hele jaar door wordt er opgeruimd in de bibliotheekcollectie. Verouderde en beschadigde materialen worden uit de rekken gehaald om plaats te maken voor nieuwe. De bib van Beringen organiseert elk jaar gedurende 1 week een verkoop van deze materialen. Dit jaar is dit van maandag 24 tot en met zaterdag 29 februari tijdens de openingsuren.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

De Berk tegen pesten

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - De Berk tegen pestenZoomDe kinderen van basisschool De Berk in Paal maakten dit knap filmpje in het kader van de Week tegen pesten!

Silver Town failliet verklaard

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de bvba Silver Town uit Beringen failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet gebeuren voor 21 maart.

Twee dagen Bart Cannaerts

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Twee dagen Bart CannaertsZoom
In het CC Casino van Beringen kan je morgen en zaterdag gaan kijken naar de nieuwste show van Bart Cannaerts. 'We moeten nog eens afspreken', is de uitnodigende titel. Na een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. In zijn vierde avondvullende voorstelling doet Bart wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks.

De Rynck: 'Vroeger was alles anders'

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - De Rynck: 'Vroeger was alles anders'ZoomOp donderdag 12 maart voert de bibliotheek van Beringen ons mee naar het rustige leven van de jaren vijftig. Verwacht geen ernstig relaas over de moeilijke naoorlogse realiteit, maar een boeiende en vermakelijke lezing. Historicus en schrijver Korneel De Rynck maakte met zijn boek 'Vroeger was alles anders' een reconstructie van het dagelijkse leven in het Vlaanderen van de jaren '40 en '50. Hoe aten en dronken, woonden en werkten we vlak voor Expo '58 en de golden sixties? Met nostalgische foto's en (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsende Fluo Fuif!

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Flitsende Fluo Fuif!ZoomBeringen zet de krokusvakantie in met een leuke tienerfuif. Op dinsdag 25 februari is de enige echte Flitsende Fluofuif er weer. De organisatie is in handen van de Beringse kindergemeenteraad in samenwerking met de stadsdiensten en jeugdhuis Club 9. Jongeren vanaf geboortejaar 2009 worden op dinsdag 25 februari vanaf 19.00 uur in het jeugdhuis Club 9 verwacht. “Om er een echte beleving van te maken, voorzien we net als vorig jaar randactiviteiten. Zo kan je coole kapsels creëren bij elkaar, (…) Het hele nieuwsbericht

Creales bij Ferm Koersel

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Creales bij Ferm KoerselZoomDe creatievelingen van Ferm Koersel hebben weer hun best gedaan op de maandelijkse creales. "Deze keer hebben ze een 'dikke madam' gemaakt. Het was heel fijn om te doen en zijn stuk voor stuk prachtexemplaren. Ferm gedaan van onze dames, je ziet onze nieuwe naam is perfect gekozen", zegt Esther Vanhamel.
Creales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm Koersel
Zoom

Limburg.net plant 2.400 bomen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Limburg.net plant 2.400 bomenZoomSamen met BOS+ plantte Limburg.net in Leopoldsburg 2.400 nieuwe bomen in een nieuw CO2-bos in Limburg. Meer dan 60 leerlingen uit het 4de en 6de leerjaar van Vrije Basisschool De Heppening staken vandaag de handen uit de mouwen om 2.400 bomen een plaatsje te geven in dit nieuwe bos. Hier krijgen de jonge boompjes de kans om uit te groeien tot volwaardige bomen die zorgen voor de broodnodige captatie van CO2.. Met dit nieuwe bos zorgt Limburg.net voor 15.939m² nieuw CO2-bos in Limburg.

Polydoor Theunis overleden

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Polydoor Theunis overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Polydoor Theunis overleden, de echtgenoot van Mathilde Gaethofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 19-19.30 uur) in funerarium Witters in Zolder-Centrum.

Leopold Janssens overleden

Woensdag 19 februari 2020
Beringen - Leopold Janssens overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Korspel woonachtige Leopold Janssens overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Richard Theunis overleden

Woensdag 19 februari 2020
Beringen - Richard Theunis overledenMaandag is in Houthalen de eerder in Tervant woonachtige Richard Theunis overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Rosa Houtmeyers. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Onafhankelijk onderzoek naar stank RemostortZoomEen onafhankelijk onderzoeksbureau moet nagaan wat de invloed is van het Remostort in Houthalen-Helchteren op de gezondheid van de buurtbewoners in Lindeman en Lillo. Dat is afgesproken op een nieuwe zitting bij de vrederechter in Beringen. Zoals bekend had buurtbewoner Aldo Rizzuto van Lindeman een procedure aangespannen omdat er volgens hem geen objectief onderzoek bestaat naar de gezondheid van de buurtbewoners en heel de commotie rond Remo de waarde van hun huizen doet dalen. Hij vond het niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dood aangetroffen in woning

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Vredelaan in Houthalen-Helchteren werd gisterennamiddag het lichaam van een 21-jarige vrouw uit Hasselt aangetroffen. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De oorzaak en de omstandigheden van het overlijden zijn voorlopig nog onduidelijk.

Kristof Meeus is n° 1 van de wereld

Woensdag 19 februari 2020
Kampioen in de kijker
Beringen - Kristof Meeus is n° 1 van de wereldZoomG-Judoka Kristof Meeus uit Paal en lid van judoclub Hasselt is momenteel de beste ter wereld in de categorie mannen -81kg. Kristof is een gedreven sporter en een voorbeeld in de wereld van g-sport. Hij behaalde vorig jaar nog brons op de Special Olympics in de Verenigde Arabische Emiraten en werd hij Europees kampioen in Duitsland. Nu staat hij bovenaan op de wereldranglijst met 2100 punten.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: EVD Finance

Dinsdag 18 februari 2020
Eva Vandormael uit Lummen heeft de besloten vennootschap EVD Finance opgericht met zetel aan de Pater Carremansstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het toestaan van leningen en kredietopeningen en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Nieuw: frank roebben architectuur

Dinsdag 18 februari 2020
Frank Roebben en Nathalie Switten, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap frank roebben architectuur opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Beringen. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Beringen - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Chocolade voor Valentijn

Dinsdag 18 februari 2020
Beringen - Chocolade voor ValentijnZoomN-VA  Beringen deelde op de marktdag van Paal chocolaatjes uit aan de bezoekers en marktkramers. Dat is een jaarlijkse actie van de partij waarbij de lokale afdelingen tonen dat ze liefde hebben voor hun stad of gemeente. (foto Bart Liesenborgs)

Peter Juchtmans overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Beringen - Peter Juchtmans overledenGisteren is de in Beringen woonachtige Peter Juchtmans overleden, de echtgenoot van Linda Scheveneels. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Beringen - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Beringen - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Beringen - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.
Bedrijfsnieuws
Beringen - Nieuw hoofdkantoor voor Horeca Van ZonZoomHoreca Van Zon verlaat na 55 jaar thuishaven Hamont-Achel en verhuist het hoofdkantoor naar het Kristalpark in Lommel. De horecagroothandel heeft winkels in Beringen, Kampenhout en Beerse. Zaakvoerster Marion Van Zon is trots op deze nieuwe realisatie. "Meer ruimte, meer magazijn, meer voorraad en natuurlijk meer service voor onze klanten", laat ze weten via sociale media.

Enes zoekt maatje voor activiteiten

Dinsdag 18 februari 2020
Beringen - Enes zoekt maatje voor activiteitenZoom"Hoi, ik ben Enes, 30 jaar en ben op zoek naar iemand die leuke activiteiten met mij wil doen. Ik drink graag eens een koffie, pik al eens een film of concert mee en ben een vlotte babbelaar. Ook kan ik genieten van eens te gaan zwemmen of een wandeling te maken. Ik verblijf in de woonvorm Beukenveld in Paal en ben een rolstoelgebruiker".
Heb jij wat extra tijd en wil je deze graag doorbrengen met een toffe jongeman, contacteer ons via beukenveld[!]kla.stijn.be
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt nadat er brand uitbrak. De oorzaak van de brand is niet gekend. De bewoner is meegenomen voor ondervraging. De douane is inmiddels met een onderzoek gestart. Vorige week is in Europark ook al een clandestiene sigarettenfabriek ontdekt.

Trien Van Poppel overleden

Maandag 17 februari 2020
Beringen - Trien Van Poppel overledenGisteren is Trien Van Poppel overleden, de echtgenote van Bère Clerckx. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Maria Troonbeeckx overleden

Maandag 17 februari 2020
Beringen - Maria Troonbeeckx overledenGisteren is Maria Troonbeeckx overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Leon Custers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

André Claes overleden

Maandag 17 februari 2020
Op 7 februari is in Rumst de uit Koersel afkomstige André Claes overleden, de echtgenoot van Astrid Hermans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Bruisend of plat?

Maandag 17 februari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Bruisend of plat?Een pientere bloemenverkoper riep 13 februari uit tot Valentijnsdag voor minnaars en maîtresses. De tweede bloemtuil aan halve prijs, dat was het gat in de markt. Voor de ruiker van vrouw- of manlief moest wel de volle pot betaald worden. Je kon ze ook omwisselen, geen mens die het verschil zag. Waarom gaan mensen vreemd? Ik denk dat ik het antwoord ken. Als je huwelijks- en sexleven nog bruist als een plat waterke dan dringt een oplossing zich op. Dan moet er gehandeld worden. Met andere woorden :”Je (…) Het hele nieuwsbericht

Flinke pandoering voor Koersel

Zondag 16 februari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Flinke pandoering voor KoerselHet robuuste en efficiënte Herkol maakte gebruik van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid om Koersel een pad in de korf te zetten. Met een vrijschop op de paal bracht Maes Koersel dicht bij voorsprong (12’) maar het waren de Koerselaren die zich 2 keer lieten in de wind zetten. Daarenboven stond het geschut van Herkol op punt. Tweemaal rats naast de paal (19’ en 37’) en de bordjes wezen 2-0. Nog voor de rust zelfs 3-0 met een penalty voor handspel (43’). Koersel (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen wint bij Linden

Zondag 16 februari 2020
Beringen - Beringen wint bij LindenKVK Beringen is bij Linden gaan winnen met 0-2. Weerstand Koersel verloor met 5-2 bij SV Herkol in Pelt. Paal-Tervant A versloeg Herderen-Millen met 0-2. Turkse FC klopte Lindel-Hoeven met 3-1. Paal-Tervant B won met 0-4 bij Zonhoven Utd B.

Volleybal: Stalvoc klopt Ham

Zondag 16 februari 2020
Beringen - Volleybal: Stalvoc klopt HamZoomIn eerste provinciale van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A Ham verslagen met 3-0. Stalvoc A staat aan de leiding. In tweede provinciale klopte Stalvoc B Maaseik D ook met 3-0. In de rangschikking staat Stalvoc B derde. En de Dames C (foto) doen deze week mee met de Week tegen pesten en toonden samen hun stip. "Want elk uiterlijk is mooier dan dat van een pestkop", zeggen de meisjes in koor!

Schade door everzwijn

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond stak een everzwijn onverwacht de Noord-Zuidverbinding over op het grondgebied van Hechtel-Eksel. Het dier werd door meerdere auto's aangereden, met als gevolg: een dood everzwijn en meerdere automobilisten die schade aan hun voertuig moesten vaststellen..

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Beringen - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Gelijkspel voor Stal Sport

Zondag 16 februari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Stal SportStal Sport, 11de gerangschikt, ontving Louwel dat mooi op de 4de plaats geklasseerd stond. De heenwedstrijd indachtig, die door Stal met 1-2 gewonnen was, aasde Louwel op revanche. Toch werd het een wedstrijd die evenwichtig verliep en in feite alle kanten uit kon. Maar om te winnen moet je scoren en dat gebeurde vandaag niet. Bij beide ploegen bleven de verdedigers baas over de aanvallers. Zo werd het een kansenarme partij, en kon je het aantal echte doelkansen op de vingers van één hand tellen. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Zaalvoetbal: Beverlo klopt leider WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Utd. Beverlo leider Wellen verslagen met 9-2. Beverlo staat derde in de stand op één punt van Wellen. RSC Koersel klopte Alken met 12-5 en staat achtste in de stand.

Ondertussen, op de site van het VTI

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Ondertussen, op de site van het VTIZoomDe sloopwerken op de site van het VTI gaan nog altijd verder. Ook enkele huizen, die eigendom waren van de school, moeten er aan geloven. (Gust Ischen)
Ondertussen, op de site van het VTIOndertussen, op de site van het VTIOndertussen, op de site van het VTI
Zoom

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Beringen - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Ode aan Paul

Zaterdag 15 februari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Ode aan PaulZoomOnze huisdichteres Edith Oeyen schreef vandaag naar aanleiding van het overlijden van Paul Frison deze mooie woorden.

Stal Sport - Eendracht Louwel 0-0

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Stal Sport - Eendracht Louwel 0-0Stal Sport heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Eendracht Louwel. Stal speelt zondag uit bij Lindelhoeven.

Oproep tot getuigen

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Oproep tot getuigenZoomGisterenochtend werd een scholier ter hoogte van hotel Mezzo in Paal aangereden door een wagen. De chauffeur bracht het meisje en haar fiets nog naar school in Beringen. Hij beloofde om 's avonds terug contact op te nemen maar dat gebeurde tot op heden niet. Daarom wordt nu gezocht naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de lokale politie.

Bromfietster gewond

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Bromfietster gewondOp het kruispunt van de Posthoornstraat en de Koolmijnlaan in Beringen is vrijdagavond een bromfietsster uit Lummen gewond geraakt. Het meisje viel met haar scooter toen ze werd geraakt door een aanhangwagen. De automobilist reed was eerst door omdat hij de aanrijding niet gevoeld had. Het meisje werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Fons Vanbrabant overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Fons Vanbrabant overleden
Vandaag is Fons Vanbrabant overleden, de echtgenoot van Emma Vanlommel. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Oswald Delannoy overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - Oswald Delannoy overledenGisteren is de in Paal woonachtige Oswald Delannoy overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

José Cruysbergs overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Beringen - José Cruysbergs overledenDonderdag is José Cruysbergs overleden, de echtgenote van Henri Rayen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Drugsrazzia in danscafé

Zaterdag 15 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisterenavond een drugsrazzia gehouden in het danscafé van krantenwinkel Lux in Helchteren. Er waren een twintigtal jongeren aanwezig. Over de resultaten van de actie is nog niets geweten.

Golf Paalse Plas

Zaterdag 15 februari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Golf Paalse PlasZoomBart Liesenborgs richtte deze week zijn lens op het golfterrein aan de Paalse Plas.

Kim Clijsters en Benny Vanhoudt

Zaterdag 15 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Kim Clijsters en Benny VanhoudtZoomAfgelopen week won Benny Vanhoudt uit Paal de trofee van Sportvedette van het jaar in Diest. Benny is een maturiteit in de wereld van de tennistrainers. Op deze foto zien we Kim Clijsters bij de voorstelling van de nationale ploegen meisjes onder 14 tijdens het Europese kampioenschap. Je ziet op de foto ook nog Elke Clijsters en Jessie Devries uit Leopoldsburg.

Weg naar Diest

Zaterdag 15 februari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar DiestZoomGust Ischen reconstrueert elke week een oude foto of postkaart. Vandaag een blik vanuit het centrum in Paal.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Trio overvalt nachtwinkel

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder hebben drie mannen vanochtend rond 1 uur een nachtwinkel overvallen. Zij roofden de inhoud van de kassa en een partij sigaretten.

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Staking De Lijn voorbij

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Staking De Lijn voorbijDeze middag zijn de chauffeurs van de stelplaats in Beverlo terug aan het werk gegaan na excuses van De Lijn. Deze ochtend was er een spontane staking naar aanleiding van berichten op sociale media over het incident afgelopen maandag in Houthalen

Georgette Hannes overleden

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Georgette Hannes overledenGisteren is Georgette Hannes overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Jos Reynders. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Tejo Van den Broeck valt in de prijzenZoom De Beringse kunstenaar Tejo Van den Broeck heeft de 1ste prijs van de internationale aquarelwedstrijd in het Italiaanse Cagliari gewonnen. Het is een wedstrijd ingericht door Galleria Esdé en het is de bedoeling Internationaal aquarelkunst e promoten. Er waren 315 deelnemers uit 42 verschillende landen en daaruit koos de jury 75 finalisten. Tejo kwam er al winnaar uit de bus. De Beringse kunstenaar won eerder al prijzen op buitenlandse festivals en is gekend voor zijn spraakmakende zelfportretten, vaak met een dubbele bodem of kritiek op de lokale kunstwereld.

Valentijn!

Vrijdag 14 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Valentijn!ZoomMet deze prent uit 1948 wensen we iedereen een fijne 'lievekesdag'. Hoe vier jij vandaag Valentijn? Of is het te commercieel geworden?

Liefde door Edith Oeyen

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Liefde door Edith OeyenZoomOp deze Valentijnsdag serveren we graag enkele romantische gedichten van Beringse dichters. Edith Oeyen bezingt de liefde in al haar schoonheid.

Liefde is door Robert Leyssens

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Liefde is door Robert LeyssensZoomRobert Leyssens uit Beverlo is een romantische ziel en schreef voor deze Valentijn deze woorden.

Valenten door Kristel Dewaele

Vrijdag 14 februari 2020
Beringen - Valenten door Kristel DewaeleZoomKirstel Dewaele stuurde ons deze mooie tekst over Valentijn.

Nieuw: Dieter Grevendonck

Donderdag 13 februari 2020
Dieter Grevendonck heeft de besloten vennootschap Dieter Grevendonck opgericht met zetel aan de Zandhoefstraat in Beringen.Doel van de vennootschap: het verrichten van diensten die behoren tot het uitoefenen van het beroep van architect.

Nieuwe vennootschap: PatelMa

Donderdag 13 februari 2020
Patrick Catalano uit Koersel heeft de besloten vennootschap PatelMa opgericht met zetel aan de Spechtenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer IT Consulting, beheer van websites en het invoeren van datagegevens.

Jeanne Engelen overleden

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Jeanne Engelen overledenVandaag is Jeanne Engelen overleden, de echtgenote van Louis Vandevoort. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (17-19 uur) in de Pastorijstraat, 40 in Koersel.

Buren krijgen inbrekers over de vloer

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Buren krijgen inbrekers over de vloerAan de Kruisbaan in Beringen is woensdagavond ingebroken bij twee naast elkaar liggende huizen. Dieven vernielden daarbij een raam aan de zijkant bij het ene huis en bij het andere forceerden ze de achterdeur. De woningen werden doorzocht. Wat er weg is, wordt nog onderzocht.
Beringen - Limburg Vakantiegids in teken van de fietsZoomToerisme Limburg heeft vandaag de 'Limburg Vakantiegids 2020' voorgesteld. Het fietsroutenetwerk bestaat 25 jaar en daarom staat 2020 in het teken van de fiets als verbindingsmiddel tussen alle troeven die Limburg te bieden heeft. In de gids neemt reisjournalist Jonathan Ramael de lezers mee achterop zijn fiets door Limburg. De acht hoofdstukken zijn ingedeeld op basis van de landschappen die tijdens zijn fietstocht veranderen. Onderweg krijgen lezers (…) Het hele nieuwsbericht

Fleurig Beringen

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Fleurig BeringenZoomWinter, zomer, lente of herfst...de groendienst van de stad Beringen is altijd in de weer om ons leven wat op te fleuren. (Gust Ischen)

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Drie nieuwe spelers voor W. Koersel

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Drie nieuwe spelers voor W. KoerselEerste provincialer Weerstand Koersel heeft drie spelers aangetrokken voor komend seizoen: Guan Reumers (Berg en Dal) en Gwenn Vaes en Bjordy Verbeeck, die overkomen van Herk FC.

Roland De Groote overleden

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Roland De Groote overledenDinsdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Koersel woonachtige Roland De Groote overleden, de weduwe van Rosa Verbaendert. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Meerhout-Berg.

'Wok 4 the Dok' uitgesteld

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - 'Wok 4 the Dok' uitgesteldZoomDoor de slechte weersvoorspellingen voor aanstaande zondag hebben de organisatoren van 'Wok 4 the dok' beslist om de bekende hondenwandeling voor het goede doel uit te stellen. Voor meer informatie kan je terecht op deze facebookpagina.

Busvervoer terug normaal

Donderdag 13 februari 2020
Beringen - Busvervoer terug normaalNa de spontane staking in de stelplaats van Beverlo is vandaag iedereen terug aan het werk en verloopt het busvervoer in de regio terug normaal.

Nieuwe vennootschap: Sorelko

Woensdag 12 februari 2020
Koen Sorel en Marleen Versijp, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Sorelko opgericht met zetel aan de Middenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken en oppervlaktebehandeling van metalen.

Illegale sigaretten ontdekt in loods

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Na de vondst van een grote hoeveelheid sigaretten tijdens een huiszoeking in een loods op Europark in Houthalen heeft de politie CARMA maandag vier personen gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. 
Voor de huiszoeking kreeg de lokale politie bijstand van de speciale eenheden van de federale politie. De zoeking resulteerde in het aantreffen van 20 kisten, goed voor 2 miljoen sigaretten. Ze waren verborgen in stapels houten planken waarvan de (…) Het hele nieuwsbericht

Werkstraf voor trap in kruis

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige vrouw uit Leopoldsburg heeft vandaag van de rechter in Hasselt 130 uur werkstraf gekregen voor agressie tegen de politie. Eén van de agenten kreeg een trap in het kruis. Als ze de werkstraf niet uitvoert moet ze 10 maanden de cel in. Aan twee agenten moet ze in het totaal 7.527 euro betalen. (PG)

Rosa Jans overleden

Woensdag 12 februari 2020
Beringen - Rosa Jans overledenGisteren is Rosa Jans overleden, de weduwe van de in 1967 overleden Jef Bosmans. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: vrijdag (18.30-10 uur) in funerarium Convents in Paal.

8.000 euro voor slachtoffers brand

Woensdag 12 februari 2020
Beringen - 8.000 euro voor slachtoffers brandZoomAan de hogeschool PXL in Hasselt is vandaag een cheque van 8.000 euro overhandigd aan de vriendenkring van de brandweer. Het is de opbrengst van de benefietloop die de school organiseerde voor de slachtoffers van de brandramp in Beringen. Geen toeval, want Arno Barzan, de gewonde brandweerman, is docent informatica aan de PXL. En dus vonden zijn collega's dat ze iets moesten doen. Er werden t-shirts verkocht en PXL-personeel en -studenten namen deel aan de Bokrijkrun. De opbrengst wordt nu verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht

250 chauffeurs met zware voet

Woensdag 12 februari 2020
Beringen - 250 chauffeurs met zware voetDinsdagmiddag heeft de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo  opnieuw snelheidscontroles gehouden, deze keer op het grondgebied van Ham. Maar liefst 250 chauffeurs reden er te snel. Op de Langven (50 km/u) reden 19 van de 30 bestuurders te snel. In de Gerhoevenstraat (50 km/u) reden 142 van de 528 bestuurders te snel. Op de Heppensesteenweg (70 km/u) reden 43 van de 392 bestuurders te snel. Hier werden snelheden van 119, 120 en 149 ! km/u opgemeten. Er zijn op deze weg reeds enkele dodelijke verkeersongevallen gebeurd. En op Olmensesteenweg (50 km/u) reden 47 van de 129 bestuurders te snel. Eén bestuurder reed hier 93 km/u.

Felix Moons overleden

Woensdag 12 februari 2020
Beringen - Felix Moons overledenMaandag is Felix Moons overleden, de echtgenoot van Joanna Vandeweyer. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.15 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Parken terug open

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - Parken terug openHet Park van de Directeur en het Park van Beverlo zijn terug geopend. De twee stadsparken werden gesloten naar aanleiding van de storm Ciara. Natuur en Bos vraagt aan recreanten om nog uit de bossen te blijven. Daar worden nog door de boswachters controles uitgevoerd.

Irène Baeke overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - Irène Baeke overleden
Vandaag is Irène Baeke overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Frans Carmans en de levensgezellin van Jules Degens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

700 oproepen voor brandweer

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - 700 oproepen voor brandweer
De brandweerzone Zuid-West Limburg kreeg de afgelopen dagen een 700-tal interventies te verwerken. Ook vandaag waren nog ploegen op de baan op om de stormschade te verhelpen. Aan alle brandweerlieden die de afgelopen dagen en nachten in de weer waren: dank jullie wel!

2500 euro voor slachtoffers brand

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - 2500 euro voor slachtoffers brandZoomDe opbrengst van de Urban Trail, georganiseerd tijdens het missieweekend van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder, was bestemd voor de getroffen families van de brand in Beringen. Organisator Kris Bertrands overhandigde een symbolische cheque van 2500 euro aan Bert Ceyssens, de voorzitter van de Vriendenkring van de brandweer. Het geld wordt ondertussen rechtstreeks overgemaakt aan de families.

Ondertussen, op de site van het VTI

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - Ondertussen, op de site van het VTIZoomOnze fotograaf Gust Ischen ging ook vandaag nog eens kijken op de site van het oude VTI. Het lijkt bijna op een maanlandschap!
Ondertussen, op de site van het VTIOndertussen, op de site van het VTIOndertussen, op de site van het VTI
Zoom

Wisselvallig winters

Dinsdag 11 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Wisselvallig wintersZoomOnze weerman had het al voorspeld: het zou wisselvallig worden en vandaag kregen we al flink wat regen, zon, wolken en nu ook hagel. (foto Marleen Abeels)

Georges Poelmans overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - Georges Poelmans overledenGisteren is de uit Paal afkomstig en in Hulst-Tessenderlo woonachtige Georges Poelmans overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (20.30-21 uur).

Opklaringen

Dinsdag 11 februari 2020
Weerbericht
Beringen - OpklaringenMet een erg actieve straalstroom over onze streken, kunnen krachtige depressies en de bijbehorende storingen geregeld tot ons doordringen. Er staat hierbij steeds een strak windveld. Winderige en wisselvallige dagen wisselen af met rustigere momenten. Daarbij zijn de maxima in het weekend erg hoog.
Vandaag staat er nog steeds flink wat wind en er zijn windstoten mogelijk tussen 70 en 85 km/u. Het is wel overwegend droog bij een afwisseling van stapelwolken en zon. De maxima komen uit op een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Wijns overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Beringen - Anna Wijns overledenVrijdag overleed de uit Paal afkomstige Anna Wijns overleden, de weduwe van Marcel Ketelslegers. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Beringen - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Korte berichten

Maandag 10 februari 2020
Gemeenteraad
Beringen - Korte berichtenDe stad Beringen gaat verder met de samenwerking met de vzw Centrummanagement. De samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Beringen en de vzw De Winning voor het onderhoud van groen en toeristische infrastructuur werd ook verlengd. Ook voor het onderhoud van stads- en buurtonderhoud zal De Winning verder mogen werken.

Nieuwe vennootschap: Hata

Maandag 10 februari 2020
Hamit Barisçil uit Koersel en Taner Mehmed uit Koersel hebben de besloten vennootschap Hata opgericht met zetel aan de Diestersteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken en schilderwerken.

Kentekenplaten bestelwagen gestolen

Maandag 10 februari 2020
Beringen - Kentekenplaten bestelwagen gestolen
Onbekenden hebben de kentekenplaten van een bestelwagen gestolen. Het voertuig stond in de Mulderstraat in Paal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Beringen - Ondertussen, op de site van het VTI...ZoomOp de site van het VTI is momenteel het gebouw van de afdeling metselen aan de beurt om gesloopt te worden. Steen voor steen opgebouwd, nu met de grote kraan met de grond gelijk gemaakt. (Gust Ischen)

Jong talent naar Frankrijk

Maandag 10 februari 2020
Beringen - Jong talent naar FrankrijkZoomBinnenkort trekken drie jonge danseressen van Academie Beringen richting Mulhouse in de Elzas voor het prestigieuze Petipa Concours International de Danse. In het prachtige Théâtre de la Sinne nemen Janne Claes (15), Ine Bervoets (12) en Jade Vanschoonbeek (11) op 22 februari deel aan de halve finale van Petipa. De drie stellen hun kunsten tentoon voor een professionele jury.
Directeur van de academie Bert Minten en schepen van onderwijs en cultuur An Moons zijn (…) Het hele nieuwsbericht

René Vanbrabant overleden

Maandag 10 februari 2020
Beringen - René Vanbrabant overledenGisteren is René Vanbrabant overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Maria Tureluren. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Rosa Van Den Eynde overleden

Maandag 10 februari 2020
Beringen - Rosa Van Den Eynde overledenGisteren is de in Stal woonachtige Rosa Van Den Eynde overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Henri Byloos. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe vuilniszakken afhalen

Maandag 10 februari 2020
Beringen - Nieuwe vuilniszakken afhalenZoomVanaf vandaag kan iedere Beringenaar zijn tegoed aan vuilniszakken afhalen. Deze zijn voortaan grijs in de plaats van bordeaux. De oude zakken blijven geldig maar Limburg.net vraagt om deze eerst op te gebruiken. Je kan de nieuwe vuilniszakken afhalen bij de stad of aan het containerpark. Ook bij een aantal handelszaken (Amerikaanse Stock, Brico, Arlette Paal, Carrefour Paal, Dagbladhandel Sofie, Kringwinkel en Spar Beringen-Mijn) kan je terecht. Vergeet wel je identiteitskaart niet.

Vijf inbraken in dezelfde wijk

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dit weekend zijn vijf inbraken gepleegd in de wijk Berg in Tessenderlo. De buit bestaat voornamelijk uit geld en juwelen.
Beringen - Vrijwilligersfeest Speedwayclub HelzoldZoomSpeedwayclub Helzold organiseerde gisteren haar jaarlijkse vrijwilligersfeest. Met een 70-tal aanwezigen werd teruggeblikt op het voorbije jaar en uitgekeken naar het nieuwe speedwayseizoen dat tijdens het weekend van 18 en 19 april van start gaat. "Zondag 18 april openen we het seizoen met de Sidecar Masters waarin zijspanteams uit Nederland, Duitsland en Engeland het opnemen tegen de Belgische teams van vader Valentin en zoon Joachim Martens. Zondag 28 juni staat de tweede wedstrijd gepland, hier (…) Het hele nieuwsbericht

Mijnwerkers nog eens naar Brussel

Zondag 9 februari 2020
Beringen - Mijnwerkers nog eens naar BrusselZoomOp 17 februari trekken de ondergrondse mijnwerkers naar Brussel. Ze gaan dan actie voeren op een bestemming die voorlopig nog geheim blijft. Dat is vandaag beslist op een algemene ledenvergadering van de KS Vriendenkring. Opnieuw was er een massale opkomst, want in de badzaal van Zolder zaten twee zalen overvol. Ze willen met hun actie druk uitoefenen om zo snel mogelijk de onjuistheden in de uitbetaling van de pensioenen aan de ondergrondse (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Boom valt op marktwagen

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Boom valt op marktwagenZoomAan de Zwarte Markt in Tessenderlo viel er deze namiddag een boom op een marktwagen. De marktkramer en de bezoekers kwamen er met de schrik vanaf, het schuifdak van de marktwagen brak de val van de boom. Er geraakte niemand gewond.

Miners - Donza: 78-71

Zondag 9 februari 2020
Beringen - Miners - Donza: 78-71De bezoekers uit Deinze namen de beste start en driepunterden in Q1 vanuit alle hoeken : 18-25. In Q2 konden de Miners terug aansluiten mede dankzij stevig inside werk van Camps-Wegge. Rust: 35-39. In Q3 plaatste men een serieuze tussenspurt met vooral sterke drives van Vanderhoydonckx en Reynders en een defensieve stop zorgde voor een geruststellende 58-49 Toch bleef Donza aanklampen maar onder impuls van een sterk spelende Saul Pauls Ascensio bleven de punten in Beringen. Collectief sterke prestatie van de Miners dit weekend. 

Koersel verliest van Herk

Zondag 9 februari 2020
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel verliest van HerkHerk bepaalde de 1ste helft het tempo en claimde balbezit. In die periode legden ze de basis voor hun uitzege. Koersel bewoog na de pauze hemel en aarde om de achterstand goed te maken; maar vond geen gaatje. In de 6’ was keeper Valkeners sneller op bal dan Claes enweg kans. In de 13’ werd de verdediging in het hart gerold door een éénmansactie. Frederix kon het leder nog wel afweren maar Jansen kon moeiteloos hernemen : 0-1. Dezelfde bezoeker zag zijn 2de kans op de paal uitsterven (…) Het hele nieuwsbericht

Nieke Thuys overleden

Zondag 9 februari 2020
Gisteren is de in Paal woonachtige Nieke Thuys overleden, de weduwe van Fons De Wit. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Beringen - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Beringen - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.
Beringen - Sil zoekt een vrijwilliger voor uitstapjesZoomHoi, Ik ben Sil. Ik ben een enthousiaste jongeman en maak graag een grapje, dit doe ik via mijn spraakcomputer. Ik zou graag mijn weekenden wat meer opvullen. Ik verblijf in de woonvorm Beukenveld in Paal en ben opzoek naar een vlotte babbelaar die graag met mij culturele uitstapjes zou willen doen. Mogelijke uitstapjes die ik graag zou doen zijn naar optreden gaan, iets gaan drinken, eens naar de cinema of naar het cultureel centrum. Ik beschik over mijn eigen wagen waarmee u mij mag vervoeren. Mijn ouders zullen klaar staan om jou op weg te helpen. Bij interesse kan je ons contacteren via beukenveld[!]kla.stijn.be Ik kijk er alvast naar uit!

Nieuwjaarsdrink Oude Baan

Zondag 9 februari 2020
Beringen - Nieuwjaarsdrink Oude BaanZoomDe bewoners van de Oude Baan hielden haar 5de nieuwjaarsdrink in het wijkschooltje van Schaarbeek. De aanwezigen konden gezellig babbelen en genieten van een frisse borrel en een lekker hapje. (Ronny Janssens)
Beringen - Jaak I is Prins bij De FeestknallersZoomCV De Feestknallers uit Heusden-Zolder stelden hun eerste prins aan. Prins Jaak I zal in 2020 de scepter zwaaien bij de Feestknallers. Jaak Verslegers is geboren in Heusden op 11 januari 1962  en woont in Beringen. "Ik ben al van 1998 actief in het carnavalsleven, ook een jubileum van 2 X 11.  Ik ben medeoprichter van de carnaval groep CV De Feestknallers die in 2008 opgericht werd. Mijn grootste hobby is carnaval en ga dit seizoen ook genieten van dit ambtsjaar samen met de andere verenigingen van Heusden- Zolder", zegt Jaak trots.

Problemen met Agenda en Berichten

Zondag 9 februari 2020
Nieuws van de redactie
De afgelopen weken zijn er wat problemen geweest om activiteiten in te geven via onze kalender. Ook het doorsturen van nieuws lukte niet. Die zijn nu opgelost. Als uw evenement nog niet verschenen is, vragen we u om het opnieuw in te geven of uw mails na te kijken. Onze excuses voor het ongemak.

Snelheidscontroles

Zondag 9 februari 2020
Beringen - SnelheidscontrolesDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo controleerde vrijdag- en zaterdagavond op snelheid. Op de Molendijk in Koersel reden 12 van de 62 bestuurders reed te snel. Op de Hasseltsesteenweg te Beringen waren er dat 9 van de 43. Op de Heerbaan in Koersel reden nog 6 van de 135 bestuurders te snel.

4 jaar Whatz Hap

Zondag 9 februari 2020
Handelaar in de kijker
Beringen - 4 jaar Whatz HapZoomJeroen Mangelschots streek vier jaar geleden neer in Beringen als uitbater van het horecagedeelte van het Casino Beringen. Hij veranderde de naam in Whatz Hap, een culinair concept op z'n Amerikaans. Gisteren mocht hij vier kaarsjes uitblazen. Patrick Cosemans vierde mee en maakte dit fotoverslag.

Paal-Tervant A - Vlijtingen 2-3

Zaterdag 8 februari 2020
Beringen - Paal-Tervant  A - Vlijtingen 2-3Paal-Tervant A heeft met 2-3 verloren van Vlijtingen VV. Weerstand Koersel verloor met 1-2 van Herk FC. KVK Beringen versloeg Sint-Lenaarts met 3-2; de winning goal viel in de slotminuut. Turkse FC verloor met 5-0 in Eksel.
Beringen - Zaalvoetbal: gelijkspel voor Utd BeverloIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Utd Beverlo 4-4 gelijk gespeeld bij FP Aarschot. Beverlo staat vierde in de stand. RSC Koersel verloor met 8-2 van U. Wellen. In de rangschikking staat Koersel negende.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Beringen - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Volders overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Beringen - Marcel Volders overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Marcel Volders overleden, de echtgenoot van Ingrid Bruers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Beringen - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Kohler overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Beringen - Godelieve Kohler overledenVandaag is Godelieve Kohler overleden. Zij was 74jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Blik op de maan

Zaterdag 8 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Blik op de maanZoomJohan Put tuurde afgelopen nacht met zijn lens naar de bijna volle maan.

Natuur ontwaakt

Zaterdag 8 februari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Natuur ontwaaktZoomBart Liesenborgs laat vandaag zijn lens schijnen op de ontwakende natuur na een heel korte winterslaap.

Korspelsesteenweg

Zaterdag 8 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - KorspelsesteenwegZoomVandaag een luchtfoto boven Beverlo die we kregen van Peter Vandeloo.

Druk verkeer na schooltijd

Zaterdag 8 februari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Druk verkeer na schooltijdZoomDruk verkeer na schooltijd, het is van alle tijden...

Morgenstond

Zaterdag 8 februari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - MorgenstondZoomElke zaterdag presenteert Edith enkele poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: E-on Infra Technics

Vrijdag 7 februari 2020
Emre Korucuoglu uit Beverlo heeft de besloten vennootschap E-on Infra Technics opgericht met zetel aan de Leysestraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren elektriciteitswerken, verwarming, sanitair en algemene aannemingswerken.

Nieuw: NEF Infra Technics

Vrijdag 7 februari 2020
Emre Tekin uit Koersel heeft de besloten vennootschap NEF Infra Technics opgericht met zetel aan de Visvangststraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en algemene aannemingswerken.

Toon Arnouts overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Beringen - Toon Arnouts overledenGisteren is Toon Arnouts overleden, de echtgenoot van Netteke Rediers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Jeep rijdt kantoorgebouw binnen

Vrijdag 7 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een jeep een kantoorgebouw binnengereden in de Dellestraat in Lummen. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden. De chauffeur was vermoedelijk onwel geworden.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 25 jaar Hyundai Construction Equipment EuropaZoomHCEE (Hyundai Construction Equipment Europa) is 25 jaar actief in Europa. In 1995 opende het Koreaanse bedrijf een vestiging in Geel, in 2017 opende een nieuw Europees hoofdkantoor in Tessenderlo. De allereerste in België gebouwde graafmachine op wielen, de Hyundai Robex 130 (foto), heeft nu een thuis gevonden dat hem toekomt. Na de bouw en verkoop in 1995/1996 wist HCEE de machine het afgelopen jaar terug te kopen van de Belgische eigenaar. Nadat de R130W werd opgepoetst en verfraaid is de machine nu neergezet in de HCEE showroom in Tessenderlo, om hier tussen de allernieuwste tentoongestelde machines een vleugje “vintage glory” toe te voegen.

Mooi wandelweer

Vrijdag 7 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomEen koude vriesochtend en een mooie zonsopgang, het zijn de perfecte ingrediënten voor een wandeling. Vandaag wordt het een mooie winterdag met veel zon, maar dat is stilte voor de storm! (Foto Hans Put)

Opgepast: storm op komst

Vrijdag 7 februari 2020
Beringen - Opgepast: storm op komstZondagavond 9 februari worden rukwinden tot 100 kilometer per uur voorspeld. De stad Beringen vraagt daarom om het oud papier voor de papierophaling pas vanaf maandagochtend 10 februari buiten te zetten. Gelieve ook geen parken of bossen te betreden tijdens de storm. Eventuele schade is snel te melden via de stadsapp of via de online meldingskaart via www.beringen.be

Nieuwe vennootschap: Rubberindustrie

Donderdag 6 februari 2020
Gerlof Hauquier uit Paal heeft de besloten vennootschap Rubberindustrie opgericht met zetel aan de Pannenstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van rubberen matten, bouwwerkzaamheden en werken als tuinaannemer.

Nieuwe vennootschap: Hemelbrug

Donderdag 6 februari 2020
Guy Moesen en Inge Snoeks, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Hemelbrug opgericht met zetel aan de Mathias Geysenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behorenonder meer het verstrekken van opleidingen en trainingen in groepsverband aan bedrijven, organisaties en overheden en het aanbieden van logies.

Sophie Maes overleden

Donderdag 6 februari 2020
Beringen - Sophie Maes overledenVandaag is Sophie Maes overleden, de echtgenote van Roger Rutten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Frans De L'Arbre overleden

Donderdag 6 februari 2020
Beringen - Frans De L'Arbre overledenGisteren is Frans De L'Arbre overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Marie Luyten. Hij was 92 jaar. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Maria Rijkers overleden

Donderdag 6 februari 2020
Beringen - Maria Rijkers overledenGisteren is Maria Rijkers overleden, de weduwe van de in 2011 overleden René Vanderbiesen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

KVK Beringen haalt verdediger

Donderdag 6 februari 2020
KVK Beringen heeft een verdediger aangetrokken: Sam Thuwis van Helson Helchteren.

Nieuwjaarsreceptie stad Beringen

Donderdag 6 februari 2020
Beringen - Nieuwjaarsreceptie stad BeringenZoomVandaag nog een terugblik op de nieuwjaarsreceptie van de stad Beringen met deze video van Pascal Peeters.

Maria Vanhove overleden

Donderdag 6 februari 2020
Beringen - Maria Vanhove overledenZondag is Maria Vanhove overleden, de echtgenote van André Kenis. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Weg met aanhangwagen met zitmaaier

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garage aan de Hoogstraat in Lummen is een aanhangwagen met zitmaaier gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Winkeldief weer tegen de lamp

Woensdag 5 februari 2020
Beringen - Winkeldief weer tegen de lampVandaag is een man op diefstal van tabak en drank betrapt in een winkel aan de Paalsesteenweg in Beringen. Hij is niet aan zijn proefstuk toe.

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Beringen - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Nieuwe vennootschap: 2-B-FIT

Woensdag 5 februari 2020
Dirk Claes uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap 2-B-FIT opgericht met zetel aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer lichaamsverzorging, schilderwerken en de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Nieuwe vennootschap: TNK

Woensdag 5 februari 2020
Tolga Kazan uit Beverlo heeft de besloten vennootschap TNK opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van databanken en telecommunicatieapparatuur en het uitbaten van een takel- en koerierdienst.

Jozef Saillart overleden

Woensdag 5 februari 2020
Beringen - Jozef Saillart overledenMaandag is de in Koersel woonachtige Jozef Saillart overleden, de weduwnaar van Claire Deploige. Hij woonde voorheen in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fernanda Verpoorten overleden

Woensdag 5 februari 2020
Beringen - Fernanda Verpoorten overledenIn Beringen-Mijn is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Fernanda Verpoorten overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Ferdinand Moons. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Annie Meynen overleden

Woensdag 5 februari 2020
Beringen - Annie Meynen overledenGisteren is in Beringen de uit Lommel afkomstige Annie Meynen overleden, de echtgenote van Julien Theunis. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Meisje aangerand op bus

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Meisje aangerand op busEen dertiger uit Leopoldsburg heeft één jaar cel met uitstel gekregen voor het aanranden van een 17-jarig meisje op een bus van De Lijn. De rechter heeft hem wel strenge voorwaarden opgelegd om van het uitstel te kunnen genieten. Hij moet onder andere actief op zoek gaan naar werk en een cursus sociale vaardigheden volgen.PG)