Het overige nieuws

Beringen - Eucharistieviering kerk Beringen-centrumZoomVanuit de Sint-Pietersbanden kerk werd deze viering opgenomen in samenwerking met catechist en vormelingen.

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Chloé Polet overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Chloé Polet overledenOp 23 januari is de uit Koersel afkomstige en in Rijkel woonachtige Chloé Polet overleden, de echtgenote van Fabian Grootaers. Zij was 48 jaar. Afscheid in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Pace Pack

Zaterdag 30 januari 2021
Kim Tureluren en Jan Leyssens, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Pace Pack opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy in verband met algemeen management en arbeidsbemiddeling.

Nieuw: Finance Observatory

Zaterdag 30 januari 2021
Frederik Brauns uit Beringen heeft de besloten vennootschap Finance Observatory opgericht met zetel aan de Burgemeester Geyskensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort het uitvoeren van mandaten van bestuurder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Dirk Jordens overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Dirk Jordens overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige Dirk Jordens overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Genenbos.

Rik Jans overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Rik Jans overledenVandaag is Rik Jans overleden, de echtgenoot van Elvire Coomans. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats in de parochiekerk van Stal.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Zuster Johanna Cox overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Beringen - Zuster Johanna Cox overledenWoensdag is de uit Kaulille afkomstige zuster Johanna Cox in Leuven overleden. Zij was 90 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. Zuster Johanna was kleuterleidster in Korspel van 1951 tot 1991 en deed dienst in de parochie van Heppen tot 2013. Het afscheid vindt dinsdag in beperkte kring plaats.

Beringse watermolen

Zaterdag 30 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Beringse watermolenZoomDe komende weken brengen we nog ingekleurde oude foto's of postkaarten. (met dank aan Chris Ume)

Bussen aan de mijn

Zaterdag 30 januari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Bussen aan de mijnZoomVandaag stopt Gust Ischen voor zijn wekelijkse duofoto aan het busstation voor de oude ingang van de mijn.

En als ik me spiegel...

Zaterdag 30 januari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - En als ik me spiegel...ZoomEen foto van het eekhoorntje in de tuin van Lambert geeft Edith weer vleugels voor enkele poëtische woorden.

Fietsdieven op pad

Vrijdag 29 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest sloegen fietsdieven toe. Zij opereerden zowel in de Michel Theystraat als aan het Stationsplein.

Werknemer met de dood bedreigd

Vrijdag 29 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest werd een werknemer van een bedrijf met de dood bedreigd. De politie slaagde erin een verdachte te arresteren. Meer bijzonderheden over het voorval zijn niet bekend.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Een mooie zonsondergang

Vrijdag 29 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een mooie zonsondergangZoomErik Mannaerts stuurde ons deze foto van de zonsondergang aan het Koersels Kapelleke.

Einde van huwelijk Elke en Regi

Vrijdag 29 januari 2021
Showbizz
Beringen - Einde van huwelijk Elke en RegiZoomHet huwelijk van Regi Pënxten en Elke Vanelderen is voorbij. Dat heeft Regi zelf aangekondigd. Ze kenden elkaar 21 jaar en trouwden 9 jaar geleden. In een mededeling zegt Regi dat ze vrienden blijven en hun rol als mama en papa samen zullen blijven vervullen. Daardoor zullen ze ook nog geregeld samen te zien zijn en activiteiten doen met de twee kinderen.

Irma Sannen overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Irma Sannen overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Irma Sannen overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Louis Moons. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Zolder.

Mariette Van Nueten overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Mariette Van Nueten overledenVandaag is de in Paal woonachtige Mariette Van Nueten overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Victor De Keyzer. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Tribunaliteiten
Beringen - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht

Missen jullie het theater?

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Missen jullie het theater?ZoomHoe breng je de theatercodes aan bij kinderen? Met een lied en bijhorende clip, natuurlijk. In opdracht van CC Beringen maakte Marijke Umans samen met Bert Huysentruyt dit filmpje.

Lieve Leppens overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Lieve Leppens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Lieve Leppens overleden, de echtgenote van Marnix Braem. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.

De eerste volle maan van 2021

Vrijdag 29 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - De eerste volle maan van 2021ZoomBart Liesenborgs legde de eerste volle maan van het jaar mooi vast op beeld, voor hem een beeld om even zen te zijn en samen met 18.000 andere online te mediteren.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   
Beringen - Oproep om grasstroken niet te betredenZoomSinds de coronacrisis is iedereen massaal aan het wandelen, joggen en fietsen geslagen. Helaas worden grasstroken aangelegd binnen een beheersovereenkomst, daardoor ook meer betreden. Het is nochtans verboden om op die stroken te wandelen, te fietsen of te rijden met een voertuig. Landbouwers leggen de grasstroken aan om erosie te bestrijden, akker- en weidevogels te beschermen of kwetsbare landschapselementen te bufferen. Als de strook toch betreden wordt, kan de grasmat beschadigd worden, of komt de rust (…) Het hele nieuwsbericht

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Beringen - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Looise Baalberg wordt natuurgebied

Vrijdag 29 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looise Baalberg wordt natuurgebiedZoomEind vorig jaar kocht Natuurpunt, met de financiële hulp van de gemeente Tessenderlo, 17 ha bos aan op de Baalberg in Tessenderlo. Dit bos, gelegen vlakbij het centrum van de gemeente, is een welkome aanvulling op het bestaande groen. Door de coronapandemie werd het belang van kwaliteitsvolle natuur in de buurt nog maar eens duidelijk. Door de aankoop door Natuurpunt zal het bos voor eeuwig beschermd zijn en op een waardevolle manier beheerd worden. De Baalberg is een 17 ha groot bosgebied, op (…) Het hele nieuwsbericht

Ruben Claes verlaat KVK Beringen

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Ruben Claes verlaat KVK BeringenRuben Claes(KVK Beringen) verkast naar Witgoor Dessel. De verdediger speelde vijf seizoenen voor KVK.

Gedichtendag met Inci Su en Jana

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Inci Su en JanaZoomKatrien Vansweevelt en haar leerlingen Inci Su en Jana van VBS 't Klavertje 6 A met zelfgeschreven gedichten!

Gedichtendag met juf Caroline

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met juf CarolineZoomCaroline Verbeeck, juf van VLS Paal - De Buiteling, draagt voor jou het gedicht 'De tulpenboom van de nonnekes' voor.

Rosa Aerts overleden

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Rosa Aerts overledenGisteren is de in Paal woonachtige Rosa Aerts overleden, de weduwe van Marcel Vanmeert. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marleen Van Broekhoven overleden

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Marleen Van Broekhoven overledenGisteren is Marleen Van Broekhoven overleden, de echtgenote van Rudi Pittomvils. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Elvia Spoletini overleden

Donderdag 28 januari 2021
Gisteren is Elvia Spoletini overleden, de weduwe van Domenico Ottaviani. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jongen (13) beroofd van gsm

Donderdag 28 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het station van Diest heeft een jongeman gisterennamiddag een 13-jarige jongen van zijn gsm beroofd. Dat gebeurde in de tunnel onder de sporen. De dader is gevlucht in de richting van Diest-Centrum.
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest-Scherpenheuvel-Zichem) heeft gisteren op klaarlichte dag drie chauffeurs betrapt die drugs gebruikt hadden. Eén van hen bestuurde een bestelwagen van b-Post.

Gedichtendag met juf Reinhilde

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met juf ReinhildeZoomGeniet van deze voorgedragen poëzie door juf Reinhilde van VBS 't Klavertje in Koersel tijdens deze Gedichtendag!

Gedichtendag met Margo Jordens

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Margo JordensZoomDe Beringse Margo Jordens leest je voor uit haar eigen werk 'Rode wijn in koffiebekers'! Kijk, luister en geniet! Je kan haar volgen via Instagram [!]ge.dichtbijmij.

Gedichtendag met Edith Oeyen

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Edith OeyenZoomOok Edith Oeyen laat je genieten van haar poëzie tijdens deze Gedichtendag! Ze is voorzitters van de Koninklijke Verenging Limburgse Schrijvers en de huisdichter van de Internetgazet Beringen. Ze brengt het gedicht 'Samen'.

Gedichtendag met Roger Meynckens

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Roger MeynckensZoomGraag draagt Roger Meynckens 3 gedichten voor uit zijn eigen werk. Het eerste gedicht is 'Vriendschap', het tweede gedicht is 'Een coronazucht', en het derde gedicht is 'Spiegel'. Geniet ervan!

Dirk Martens overleden

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Dirk Martens overledenMaandag is de in Beringen-Mijn woonachtige Dirk Martens overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Gedichtendag met Kristel Dewaele

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Kristel DewaeleZoomKristel Dewaele leest je graag 2 gedichten voor uit haar eigen poëziewerk 'Verloren liefde' tijdens deze Nationale Gedichtendag. De titel van het eerste gedicht is 'Beneveld' en het tweede is 'Donkere nacht' getiteld. Geniet ervan!

Gedichtendag met Jens Meijen

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Gedichtendag met Jens MeijenZoomDe online gedichtendag werd om 10u op gang getrapt door Jens Meijen met het gedicht 'Aquarium', gebaseerd op duikcentrum TODI.

Jens leest voor uit Xenomorf

Donderdag 28 januari 2021
Beringen - Jens leest voor uit XenomorfZoom
Geniet vandaag van de Beringse digitale Gedichtendag. Vanaf 10 uur bijt Jens Meijen de spits af. Geniet nu al vooraf van een stukje poëzie dat Jens insprak voor de Luisterpuntbibliotheek.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Beringen - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Beringen - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Afvalkalender op afhaalpunten

Woensdag 27 januari 2021
Beringen - Afvalkalender op afhaalpuntenZoomLimburg.net verstuurt normaal gezien rond de jaarwisseling een afvalkalender naar ieder gezin. “Veel inwoners van Beringen gaven aan geen exemplaar te hebben ontvangen. Daarom besloot het stadsbestuur om op de 14 afhaalpunten voor vuilniszakken vanaf 27 januari ook kalenders te voorzien”, licht schepen van milieu Tijs Lemmens kort toe. “Daarnaast kan je op limburg.net melden dat je geen kalender hebt ontvangen en vind je ook de ophaaldata op limburg.net/afvalkalender.” In (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

Marcel Lodewijckx overleden

Woensdag 27 januari 2021
Beringen - Marcel Lodewijckx overledenVandaag is Marcel Lodewijckx overleden, de echtgenoot van José Schoonis. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe vennootschap: CCY

Woensdag 27 januari 2021
Peter Kenis uit Beringen en Raf Pauwels uit Hoogstraten hebben de besloten vennootschap CCY opgericht met zetel aan de Buitensingel in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bijstand en diensten verlenen op het vlak van bedrijfsbeheer en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe vennootschap: MK Consult

Woensdag 27 januari 2021
Kurt Memis uit Beverlo heeft de besloten vennootschap MK Consult opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van adviezen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden én de uitoefening van activiteiten van syndicus.

Nieuwe vennootschap: DigaDoo

Woensdag 27 januari 2021
Werner Plumot en Nancy Vanoppen, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap DigaDoo opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer copywriting, grafisch- en industrieel design en prepress- en premediadiensten.

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Beringen - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Beringen - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Beringen - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
Beringen - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Blik op de film

Dinsdag 26 januari 2021
Beringen - Blik op de filmZoomElke zaterdag kan je op Radio Benelux luisteren naar 'Blik op de week' met tal van boeiende gasten. Nu zaterdag 30 januari is er een speciale uitzending in het teken van de film. Ludo Vangenechten van The Roxy Theatre laat dan samen met Johan Simons, Willem Gorissen, Stijn Flix en Pieter Vermeersch zijn licht schijnen op de wereld van de film. De special duurt maar liefst vijf uur. De bioscoop gaat open om 10u via www.radiobenelux.be of FM 107.5, FM 105.5 of FM 105.0

Trainers van Stal blijven

Maandag 25 januari 2021
Beringen - Trainers van Stal blijvenStefan Wuyts (T1) en Wim Vanbaelen (T2) vormen ook komend seizoen de sportieve staf van Stal Sport.

Een warme kleurenpracht

Maandag 25 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een warme kleurenprachtZoomWat een contrast met vanmorgen, maar zeker even mooi! Een koele ochtend met een wit tapijtje en vanavond een avondzon in warme kleurenpracht. Dat belooft voor morgen. (Gust Ischen)
Beringen - Provinciaal voetbal definitief stopgezetZoomHet amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen in Beringen dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Agnes Vangodtshoven overleden

Maandag 25 januari 2021
Beringen - Agnes Vangodtshoven overledenGisteren is Agnes Vangodtshoven overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Alfons Behets. Zij was 88 jaar en gewezen voorzitster van het OCMW van Beringen. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Coronamoeheid

Maandag 25 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - CoronamoeheidZoomDe coronacrisis weegt door, zoveel is ondertussen duidelijk. Marleen Abeels maakte gebruik van de sneeuw om deze boodschap door te geven.
Commentaar
Op Netflix is de serie Bridgerton een kijkcijferkanon. Het is een romantisch kostuumdrama dat zich afspeelt in de hogere klasse van Londen anno 1813. En wat meteen opvalt zijn de vele zwarte acteurs in de serie. En dat vond ik boeiend. Omdat ik een grote interesse heb in geschiedenis, wilde ik weten hoe die zwarte gemeenschap zich in die high society had kunnen inwerken. Want zoveel ken ik, eerlijk gezegd, niet over het 19de eeuwse Londen. Maar wat blijkt: voor de makers van de reeks is het niet belangrijk om (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (35)

Maandag 25 januari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (35)ZoomIs er op St. Paulus (25ste) sneeuw of regen, dan komt een mager jaar ons tegen.

Een laagje sneeuw

Zondag 24 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een laagje sneeuwZoomHet is deze avond beginnen sneeuwen. Het KMI waarschuwt voor gladheid. De temperaturen blijven rond het vriespunt. Ook morgenvroeg zijn winterse buien met sneeuw of smeltende sneeuw nog mogelijk. (foto Marleen Abeels)

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Beringen - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Gebedsviering

Zondag 24 januari 2021
Kerk
Beringen - GebedsvieringZoomOok deze week kunnen gelovigen een gebedsdienst vanuit de kerk van Korspel online volgen.

Het leven van Pater Carremans

Zondag 24 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Het leven van Pater CarremansZoomDe historische werkgroep van Paalonline heeft de afgelopen jaren al flink wat opzoekingswerk gedaan en boeiende reeksen gebracht. Nu start er een nieuwe reeks artikelen over pater Robert Carremans naar wie een straat is genoemd in het centrum van Paal. Ook een kapel aan de Brelaarstraat is gewijd aan hem en andere Kruisheren die gewelddadig om het leven kwamen in Congo.  Lees via deze link het begin van deze reeks.

Zes transmigranten opgepakt

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zes transmigranten opgepaktZoomGisterennamiddag zijn op de parking van de E313 in Tessenderlo zes transmigranten opgepakt. Zij waren even voordien uit de laadruimte van een vrachtwagen gekropen.

Twee gewonden bij frontale klap

Zaterdag 23 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Ringlaan in Lummen zijn vanavond twee gewonden gevallen. De politie zag zich genoodzaakt de weg een uur af te sluiten.

Martine Schepers overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Beringen - Martine Schepers overledenGisteren is Martine Schepers overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Het jaar van de censuur

Zaterdag 23 januari 2021
Beringen - Het jaar van de censuurZoomWe kunnen de komende 24u niet werken op onze Facebookpagina omwille van deze foto uit één van onze albums. Bedankt Facebook voor jullie censuur. Wij zijn weer de Zwarte Piet!

FC Beringen

Zaterdag 23 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - FC BeringenZoomDe grasmat van FC Beringen staat deze week volop in de actualiteit. Daarom vandaag nog een nostalgische foto uit de laatste gloriejaren van de Beringse mijnclub. Op Radio Benelux is er vandaag om 11u30 een debat over het kunstgrasveld. (foto archief Citévolk Spreekt)

Hoe zullen zij later terugkijken?

Zaterdag 23 januari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Hoe zullen zij later terugkijken?ZoomEdith vindt vandaag inspiratie in de huidige coronacrisis en de impact op de jeugd.

Onze-Lieve-Vrouwstraat

Zaterdag 23 januari 2021
Beringen - Onze-Lieve-VrouwstraatZoomVandaag een heel einde terug in de tijd in het centrum van Beringen.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Beringen - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Deferme overleden

Vrijdag 22 januari 2021
Beringen - Maria Deferme overledenGisteren is de in Paal woonachtige Maria Deferme overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Jef Wolput. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuw: Sander Gielen Elektro

Vrijdag 22 januari 2021
Sander Gielen (23) uit Koersel heeft de besloten vennootschap Sander Gielen Elektro opgericht met zetel aan de Mouterijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrische installaties in gebouwen, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Beringen - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Vier voertuigen uitgebrand

Donderdag 21 januari 2021
Beringen - Vier voertuigen uitgebrandAfgelopen nacht zijn bij een autohandelaar aan de Heerbaan in Stal vier auto's uitgebrand. Door een technisch defect vatte één van de wagens vuur. Door de hevige wind sloegen de vlammen over naar drie andere wagens. Het was een buurman die 's nachts het vuur zag toen hij zijn baby ging eten geven. De brandweer van Beringen kwam ter plaatse om het vuur te doven. Er geraakte niemand gewond.

Maurits Aerts overleden

Donderdag 21 januari 2021
Beringen - Maurits Aerts overledenGisteren is de in Paal woonachtige Maurice Aerts overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Paula Vandereycken. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Fietser (69) gewond bij aanrijding

Woensdag 20 januari 2021
Beringen - Fietser (69) gewond bij aanrijdingVanmiddag raakt een 69-jarige fietser gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Hasseltsesteenweg en de Everselstraat.
Beringen - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Beringen - Paal-Tervant A krijgt nieuwe trainerPaal-Tervant A krijgt komend seizoen een nieuwe trainer ter vervanging van Sven Geyens. Stefano Micoli blijft T2.
Beringen - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Steven Geerkens uit Beringen heeft de besloten vennootschap Autoparts-Belgium opgericht met zetel aan de Rijkelstraat in Heusden. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het online verkopen van nieuwe en tweedehandse auto-onderdelen.
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Leuven heeft de vzw Pixie Surprise uit Diest failliet verklaard. De vzw kwam voor (ongeneeslijk) zieke kinderen en hun ouders. De rechtbank heeft twee curatoren aangesteld.

Fietser aangereden op fietspad

Dinsdag 19 januari 2021
Beringen - Fietser aangereden op fietspadEen 20-jarige fietser uit Beringen is gisterenavond gewond geraakt toen hij op het fietspad werd aangereden door een automobilist die een afslaand manoeuvre uitvoerde. Het ongeval gebeurde op de Geneberg in Ham.
Uit de oude doos
Beringen - Informatie over helikopterpost gezochtZoomMartin Schepers uit Bilzen is op zoek naar informatie over de helikopterpost van de Belgische Posterijen. "Onmiddellijk na het einde van de tweede W.O. wilde de Belgische Posterijen hun correspondentie zo vlug mogelijk bezorgen. Men maakte reeds gebruik van het spoorwegnet dat vrij snel optimaal werkte. Doch in sommige landsgedeelten zoals de Ardennen, de Kempen en Limburg waren de brieven één dag langer onderweg. Om dit op te lossen overwoog men het gebruik van helikopters. Op 21 augustus 1950 (…) Het hele nieuwsbericht
Informatie over helikopterpost gezochtInformatie over helikopterpost gezocht
Zoom

Mathilde Bijloos overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Beringen - Mathilde Bijloos overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Mol woonachtige Mathilde Bijloos overleden, de weduwe van Jozef Cools. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Dief bij de lurven gevat

Dinsdag 19 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dief bij de lurven gevatIn Diest heeft de politie een veertiger ingerekend. De man uit Kampenhout wordt verdacht van meerdere inbraken in Diest en Sint-Truiden. Hij is na ondervraging ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter in Leuven die hem vrijliet onder voorwaarden.

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Jeaninne Gybels overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Beringen - Jeaninne Gybels overledenZondag is de in Paal woonachtige Jeaninne Gybels verleden, de weduwe van Ivo Pools. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 'de Heyde' in Zelem.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Beringen - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

384 bestuurders onder invloed

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 384 bestuurders onder invloedDe politie Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) heeft in 2020 welgeteld 384 bestuurders uit het verkeer geplukt die onder invloed waren: 246 hadden drugs genomen, 138 hadden te veel alcohol in het bloed.

Bertha Vanderhoydonck overleden

Maandag 18 januari 2021
Beringen - Bertha Vanderhoydonck overledenGisteren is de in Stal woonachtige Bertha Vanderhoydonck overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Louis Bettens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Paula Peeters overleden

Maandag 18 januari 2021
Beringen - Paula Peeters overledenZaterdag is de in Koersel woonachtige Paula Peeters overleden, de echtgenote van Albert Bekkers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Twintiger vervolgd voor vervalst diplomaEen twintiger uit Beringen stond vandaag in Hasselt terecht voor het vervalsen van een diploma. Het Openbaar ministerie vorderde tien maanden celstraf. De verdediging ging voor vrijspraak, in ondergeschikte orde voor opschorting van de straf. Op 15 februari valt het verdict in deze zaak. (PG)

Celstraffen voor inbraak bij UPS

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Celstraffen voor inbraak bij UPSDe correctionele rechtbank van Hassselt heeft vandaag twee inbrekers veroordeeld die met iPhones en tablets aan de haal gingen bij koerierbedrijf UPS in Lummen. De ene kreeg twee jaar cel, de andere acht maanden. (PG)

Veiling Zwarte Markt

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veiling Zwarte MarktZoomBij Belga Veilingen uit Lummen kan je momenteel bieden op duizenden spullen afkomstig van de Zwarte Markt in Tessenderlo. Dat gaat om de inboedel zoals horecamateriaal uit de brasserie, divers decoratiemateriaal, speelgoed en spullen van het buitenterrein. Eind vorig jaar raakte bekend dat de Zwarte Markt na 37 jaar ermee stopt. De hallen zijn ondertussen verkocht. De overdekte rommelmarkt was een begrip in binnen- en buitenland. Wil jij nog een souvenir uit de Zwarte Markt? Surf dan naar Belgaveilingen.be

Misviering Kerk van Stal

Maandag 18 januari 2021
Beringen - Misviering Kerk van StalZoomJe kan de misviering van afgelopen weekend in Stal nog herbekijken.

Autoschuimers op pad in Koersel

Maandag 18 januari 2021
Beringen - Autoschuimers op pad in KoerselIn Koersel zijn meerdere inbraken gepleegd in auto's. De dieven sloegen toe op het Kerkplein en in de Spechtenstraat en de Heihoevenweg. Zij gingen onder meer met boorddocumenten aan de haal.

Bolletje ijscrème als winterprik

Maandag 18 januari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Bolletje ijscrème als winterprik Al is de fictie nog zo snel, de werkelijkheid achterhaalt ze wel! Dat gezegde speelde door mijn hoofd toen ik een nieuwsbericht las over een bizar voorval in de Canadese stad Quebec. De avondklok was al ingegaan toen een politiepatrouille een koppel staande hield. Niks bijzonders zal je denken ware het niet dat de vrouw haar man aan de leiband had. Voor haar was het een essentiële verplaatsing want ze liet haar hond uit voor een plasje en een kakje. Het is niet bekend of ze een kakzakje bij zich droeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccinatie Campus Karen

Zondag 17 januari 2021
Beringen - Vaccinatie Campus KarenZoomGisteren werden alle bewoners van Campus Karen in Koersel gevaccineerd door dokter Weytjens. Ook een aantal personeelsleden kregen een vaccin, de rest van het personeel volgt nog.
Vaccinatie Campus KarenVaccinatie Campus KarenVaccinatie Campus KarenVaccinatie Campus KarenVaccinatie Campus KarenVaccinatie Campus Karen
Zoom

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Pagegaai gezocht

Zondag 17 januari 2021
Beringen - Pagegaai gezochtZoomDeze blauwvoorhoofd amazone is deze namiddag gaan vliegen in de buurt van de Corceliusstraat in Koersel. Als je deze knapperd hebt gezien, neem dan contact op met Ali op 0468 26 54 10.

Sneeuwpret

Zondag 17 januari 2021
Beringen - SneeuwpretZoomWe kregen van onze lezers al deze leuke foto's!
SneeuwpretSneeuwpretSneeuwpretSneeuwpretSneeuwpret
SneeuwpretSneeuwpretSneeuwpretSneeuwpretSneeuwpret
SneeuwpretSneeuwpretSneeuwpret
SneeuwpretSneeuwpret
Zoom

Coronasneeuwman!

Zaterdag 16 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Coronasneeuwman!ZoomEen sneeuwman in coronatijden...(foto Marleen Abeels)

Nieuwe vennootschap: BMA Company

Zaterdag 16 januari 2021
Burhan Efe uit Beverlo heeft de besloten vennootschap BMA Company opgericht met zetel aan de Plataanstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van deuren en ramen, de installatie van verwarmingsinstallaties en het uitvoeren van metselwerk.

Nieuwe vennootschap: Lavik

Zaterdag 16 januari 2021
Wouter Martens uit Hasselt en Pieter Paul Martens uit Alken hebben de besloten vennootschap Lavik opgericht met zetel aan De Weven in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optreden als raadgevend ingenieur en het verlenen van consultancy-diensten.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Beringen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Jack Jacobs overleden

Zaterdag 16 januari 2021
In Tenerife is op 7 januari de uit Koersel afkomstige Jack Jacobs overleden, de echtgenoot van Mieke Walraet. Jack was voormalig uitbater van Den Brave Burger in Oostham. Hij was 57 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Op pad in Koersel

Zaterdag 16 januari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Op pad in KoerselZoomGust Ischen vatte post aan de hoek van de Bosstraat en Hazerikstraat in Koersel

Kijken met een open blik

Zaterdag 16 januari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Kijken met een open blikZoomEen kunstenaar kijkt altijd met een open blik naar de wereld...

Collegestraat Beringen

Zaterdag 16 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Collegestraat BeringenZoomEen beeld op de Collegestraat. (Ingekleurd door Cris Ume)
Beringen - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Beringen - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Beringen - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

SKJ Construct failliet

Vrijdag 15 januari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft pleisterwerken SKJ Construct uit Beringen gisteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 februari ingediend worden.

Benny Swinnen overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Beringen - Benny Swinnen overledenVandaag is de in Korspel woonachtige Benny Swinnen overleden, de echtgenoot van Lydia Baerts. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Meer dan één pintje te veel

Vrijdag 15 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond merkte een politieploeg Demerdal  (Diest-Scherpenheuvel-Zichem) een wagen op die vreemde manoeuvres uitvoerde. Bij controle bleek de 25-jarige bestuurder uit Diest dusdanig onder invloed van alcohol te zijn dat zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken.

Fietsster (35) aangereden

Vrijdag 15 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren reed een 22-jarige bestuurder uit Herk-de-Stad bij het verlaten van de rotonde aan de Leuvensepoort in Diest een 35-jarige fietsster uit Diest aan. Deze kwam ten val en werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis over gebracht .
Kort nieuws van bij de buren
De zestienjarige die op instagram dreigde om de school KSD in Diest in brand te steken en doden te maken is vandaag door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De jongen, een leerling van de school, bekende bij zijn arrestatie gisterennamiddag onmiddellijk de bedreigingen en uitte zijn spijt. Hij verklaarde aan de politie ‘dat het om een grap ging en dat hij de gevolgen van zijn acties verkeerd had ingeschat’.
Beringen - Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentrumZoomHeb jij nog een helpende hand vrij voor het vaccinatiecentrum? Stad Beringen is op zoek naar: vrijwillige onthaalmedewerkers, stewards en mensen met een medische achtergrond.  Ze zoeken vrijwilligers die 7 dagen per week beschikbaar zijn voor shiften telkens 8 uur. Ben jij een gepensioneerd arts, hostess, administratief bediende, ... en kan je wat tijd vrij maken? Meer info via deze link.

Weerstand Koersel start met B-ploeg

Donderdag 14 januari 2021
Beringen - Weerstand Koersel start met B-ploegWeerstand Koersel start met een B-ploeg in vierde provinciale. Bart Vanherle wordt de coach. Bert Ghys blijft volgend seizoen de trainer van de eerste ploeg. Hans Lijnen wordt keeperstrainer.

School ontruimd na dreiging

Donderdag 14 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is vanmiddag school Sint-Jan geëvacueerd na een dreiging. Op Instagram had iemand gedreigd met brandstichting op het einde van de schooldag, en er zouden ook doden vallen. De crisiscel van Diest besliste om de school vanaf de middag te sluiten. Er is intussen een 16-jarige verdachte opgepakt.
Beringen - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Beringen - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De toekomst na de coronacrisis

Donderdag 14 januari 2021
Beringen - De toekomst na de coronacrisisZoom Aanstaande zaterdag debatteert Wim Wilms in het programma 'blik op de week' bij Radio Benelux over het afgelopen jaar en de toekomst na de coronacrisis. Aan de debattafel zullen Patrick Coun en Guido Vandewouwer, de voorzitters van Unizo Beringen, Patrick Haselaars van brouwerij Remise 56 en schepen van economie Werner Janssen plaatsnemen.

Een extra nachtlamp

Woensdag 13 januari 2021
Maak dat mee!
Beringen - Een extra nachtlampZoomRob Mertens woont in de Harpstraat in Koersel en kreeg een opvallend extra licht aan zijn huis, of zeg maar tegen zijn huis. Een nachtlampje in de slaapkamer is echt niet nodig. "Dank je wel Fluvius en stad Beringen... dit is een zeer humane opstelling. Een straatlamp op hoogte van ons slaapkamervenster. We vroegen jullie heel vriendelijk om te bekijken of de paal niet aan de andere kant van de elektriciteitskast kon staan, maar onze gemeenteraad beslist hier dat dit niet storend is omdat de lamp zich dooft om 24u... Dit kan toch niet!", zegt Rob verbolgen.
Een extra nachtlampEen extra nachtlampEen extra nachtlamp
Zoom

Michel Vande Paer overleden

Woensdag 13 januari 2021
Beringen - Michel Vande Paer overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Genendijk-Ham woonachtige Michel Vande Paer overleden, de weduwnaar van Louisa Luyckx. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leineke Janssens (100) overleden

Woensdag 13 januari 2021
Beringen - Leineke Janssens (100) overledenGisteren is Leineke Janssens overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Lowie Vandeneynde. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Diest betrapte in enkele dagen tijd twaalf bestuurders die onder invloed waren van drugs of alcohol. De meesten hadden drugs gebruikt. Zij moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

Bromfietsen verstopt in garage

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Twee bromfietsers die gisteren een verkeerscontrole in Diest konden ontkomen verstopten even verder hun bromfiets in een garage en wandelden te voet verder. De politie kwam hen echter op het spoor en kwam tot de vaststelling dat beide bromfietsen opgedreven waren.

Gratis film dankzij Roxy Theatre

Woensdag 13 januari 2021
Beringen - Gratis film dankzij Roxy TheatreZoomIn 2020 vierden we de honderdste verjaardag van de Italiaanse filmmeester Federico Fellini. In het kader van dit honderdste verjaardagsjaar realiseerde cineaste Anselma dell’Olio de documentaire Fellini degli spiriti. Dit bijzondere portret van een bijzonder persoon toont Fellini die op zoek is naar de onbewuste en spirituele dimensies van het leven. Aan de hand van clips en interviews ontmoeten we een cineast die het spirituele, mysterieuze en esoterische probeert te vatten. Deze intieme en mystieke (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Fotograaf lanceert 'Corontaine'

Dinsdag 12 januari 2021
Beringen - Fotograaf lanceert 'Corontaine'ZoomRalf Oehme uit Paal heeft een passie voor fotografie, je ziet hem dan ook zelden zonder zijn fototoestel. Hij start nu het nieuwe jaar met zijn 'hart-project Corontaine'. Hij biedt lokale winkeliers en zelfstandigen een gratis fotoshoot aan zodat ze die kunnen gebruiken voor hun marketingdoeleinden, en een steuntje in de rug in deze coronacrisiss. Meer info via deze link.

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Beringen - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Meelberghs overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Beringen - Theresia Meelberghs overledenZondag is in Meldert de uit Beverlo afkomstige Theresia Meelberghs overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Antoon Truyers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.

Luc Smolders overleden

Maandag 11 januari 2021
Op 7 januari overleed de in Paal woonachtige Luc Smolders. Hij was 67 jaar. Luc speelde bij voetbalclub Beringen FC en Wit-Ster Beverst. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Julia Leyssens overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Julia Leyssens overledenZaterdag is Julia Leyssens overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Alfons Peeters. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Hubert Gielen overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Hubert Gielen overledenZaterdag is Hubert Gielen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Anny De Winter overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Anny De Winter overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Anny De Winter overleden, de echtgenote van Eduard Didden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Marcel Poel overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Marcel Poel overledenVrijdag is Marcel Poel overleden, de weduwnaar van Lily Vandecan. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring.

Albert Bijnens overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Albert Bijnens overledenZaterdag is Albert Bijnens overleden, de levensgezel van Hilde Vanherle. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Antonie Linsen overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Antonie  Linsen overledenZaterdag is Antonie Linsen overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Louis Lucas. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Fons Reynders overleden

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Fons Reynders overledenZaterdag is de in Korspel woonachtige Fons Reynders overleden, de weduwnaar van de in 1991 overleden Roza Lemmens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Lek bij Tessenerlo Kerley Ham

Maandag 11 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Door een technisch defect in één van de fabrieken van Tessenderlo Kerley Ham is in de namiddag een klein lek ontstaan. "Dit defect activeerde het alarm. Er was mogelijk lichte geurhinder in de buurt. Deze geur is onschadelijk en de situatie is onder controle" zegt de burgemeester van Ham.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Smeulende isolatie rond kachel

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Smeulende isolatie rond kachelDe brandweer werd zondagavond nog opgeroepen voor een brandje in een garage aan de Beverlosesteenweg. Door de hitte van een kachelbuis begon de isolatie te smeulen. Niemand geraakte gewond en de schade bleef beperkt.

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Beringen - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De politie merkte tijdens het voorbije weekend bij een verkeersactie in Diest een 40-jarige Diestenaar op van wie men wist dat hij een levenslang rijverbod heeft opgelopen. Wat verderop stopte het voertuig en wisselde de man nog vlug van plaats met zijn passagier, maar dat mocht niet baten. De bestuurder weigerde ook iedere medewerking om een alcohol- of drugstest af te leggen. Het parket van Leuven besliste om zijn wagen voor onbepaalde tijd aan de ketting te leggen.

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!

Drie chauffeurs onder invloed

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn gisteren drie bestuurders onder invloed betrapt. Twee van hen testten positief op alcohol, de derde op drugs. Eén van hen kreeg ook een pv voor het niet respecteren van de avondklok.

Druppels...

Zondag 10 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Druppels...ZoomGust Ischen maakte vandaag een klein wandelingetje langs het kanaal. "Ditmaal niet om grote bruggen te fotograferen, maar héél kleine dingetjes in de berm: druppels in tegenlicht. De combinatie van vochtige nachten en vrieskoude zorgt ervoor dat er rijm ontstaat op de planten. Ze zien dan heel wit. Maar als de zon uitkomt gaat dat traag smelten en op een windstille dag hangen de planten dan vol druppels. Schitterend in tegenlicht", zegt Gust. 
Druppels...Druppels...
Druppels...Druppels...
Zoom

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Beringen - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Inbraak in woning en tuinhuis

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning en een tuinhuis aan de Schurfertstraat in Lummen. Het precieze tijdstip van de inbraak is niet gekend. Evenmin is geweten wat er is gestolen.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Beringen - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Beringen - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Pajero

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Pascal Verspreet en Roel Schapmans, beiden uit Tessenderlo, en Jef Dauwen uit Laakdal hebben de besloten vennootschap Pajero opgericht met zetel aan de Baalbergstraat in Tessenderlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in eigen onroerend goed, afbraakwerken en slopen van gebouwen én drainage van land- en bosbouwgrond.

Albertkanaal

Zondag 10 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - AlbertkanaalZoomBart Liesenborgs kon deze ochtend deze spiegeling in het Albertkanaal vastleggen.

Clemance Bosmans overleden

Zondag 10 januari 2021
Beringen - Clemance Bosmans overledenGisteren is Clemance Bosmans overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Julien Ceunen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats in Koersel.

Gemeenteraad online

Zondag 10 januari 2021
Beringen - Gemeenteraad onlineDe gemeenteraad en Raad van Maatschappelijk Welzijn van 11 januari gaan online door. Je kan de zitting volgen via https://beringen.notubiz.be/. Er zal onder andere gestemd worden over subsidies voor de restauratie van de glasramen van de kerk in Beringen-Mijn en over een aangepaste tekst voor de GAS-codex. En de oppositie heeft twee voorstellen en vijf mondelinge vragen klaar.

Nieuwe vennootschap: Sima

Zaterdag 9 januari 2021
Sinan Demir uit Heppen en Mehmet Polat uit Beverlo hebben de besloten vennootschap Sima opgericht met zetel in de Hoekstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken, schilderwerken én dak- en gevelbekleding.
Davy Gijbels uit Paal heeft de besloten vennootschap DG Schrijnwerken opgericht met zetel aan de Rijsselstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van schrijn- en timmerwerk, de installatie van garagepoorten en het plaatsen van vloerbekleding.

Leiding verwarming gesprongen

Zaterdag 9 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Leiding verwarming gesprongenIn een huis aan de Oostereindestraat in Lummen is deze voormiddag een leiding van de verwarmingsinstallatie gesprongen zodat de brandweer uitrukte. De brandweerlui konden het probleem vrij snel oplossen.

Gebedsviering in kerk Koersel

Zaterdag 9 januari 2021
Kerk
Beringen - Gebedsviering in kerk KoerselZoomIn de kerk van Koersel werd vandaag een gebedsviering opgenomen. Voorganger was diaken Tonny Versluys. Je kan de viering nu herbekijken.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Beringen - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Beringen - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Tram Beringen

Zaterdag 9 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Tram BeringenZoomDit jaar starten we met een nieuwe reeks foto's uit de oude doos die gerestaureerd en ingekleurd worden door Chris Ume. Over zijn  passie voor beeld lees je vandaag ook een artikel in de linkerkolom.

Stationsstraat

Zaterdag 9 januari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - StationsstraatZoomVandaag heel ver terug in de tijd met de aanleg van de mijnwerkershuizen in de Stationsstraat.

Mijn stad...

Zaterdag 9 januari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Mijn stad...ZoomEdith bracht al eens een dichtbundel uit over Beringen en vandaag haalt ze haar inspiratie ook uit haar stad...

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tamara Verboven uit Beringen heeft de besloten vennootschap Feya Consulting opgericht met zetel aan de Roerdompstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van fiscaal accountant.

Cyrille Plees overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Cyrille Plees overledenVandaag is Cyrille Plees overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Elvire Pelsers. Hij was 95 jaar en verbleef de laatste jaren in woonzorgcentrum Ocura. Cyriel was gekend als dirigent van de Jefkes in Leopoldsburg en de Harmonie van Beringen. Hij speelde ook bij de Harmonie van de Mijn en de Fanfare van Koersel. Cyriel kreeg de bijnaam ‘de gouden trompet’ en speelde ontelbare keren ‘Il Silenzio’ bij huwelijken of begrafenissen. Je kan een portret van hem nalezen via deze link. Het afscheid vindt vrijdag 15 januari plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen vangrail en in berm

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond reed een auto tegen de vangrail in de Nikelaan in Ham om vervolgens in de berm te belanden. De bestuurster - een vrouw uit Diest - raakte daarbij gewond.

Veertiger had seks met 15-jarige

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Veertiger had seks met 15-jarigeEen 46-jarige man uit Lummen verscheen voor de rechter omdat hij meermaals seks had met een vijftienjarig meisje. De feiten dateren van 2018. Hij riskeert veertig maanden voorwaardelijke celstraf. Op 5 februari kent de man zijn vonnis. (PG)

Albert Swerts overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Albert Swerts overledenGisteren is de in Paal woonachtige Albert Swerts overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Beelen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Myriam Fannes overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Myriam Fannes overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Myriam Fannes overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Sebastiano Fontana. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt donderdag 14 januari plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Fernand Heyligen overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Fernand Heyligen overledenWoensdag is de in Helchteren woonachtige en uit Koersel afkomstige Fernand Heyligen overleden, de echtgenoot van Albertine Kerfs. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Uitslag tombola kalender

Vrijdag 8 januari 2021
Beringen - Uitslag tombola kalenderZoomDe kalender van Mijnwerkers-Brancardiers is in Limburg nog altijd een begrip. Op het voorblad staat ook altijd een uniek tombolanummer. De winnende nummers voor 2021 zijn 210784, 212759 en 214595. De opbrengst van de kalenderverkoop is ten voordelen van de ziekenreizen naar Lourdes door LDB Hasselt. Heb je een van de winnende nummers? Neem dan contact op via 0479 24 29 18.

Grondwerken J & N failliet

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Grondwerken J & N uit Tessenderlo failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 februari ingediend worden.

Louis Voordeckers overleden

Donderdag 7 januari 2021
Beringen - Louis Voordeckers overledenIn Veerle is op 31 december Louis Voordeckers overleden, echtgenote van Angèle Huygens. Hij was 91 jaar. Louis speelde tien jaar bij Beringen FC. Wegens de richtlijnen is het afscheid in de aula in beperkte kring en is er geen begroetingsmoment. Online condoleren kan via deze link.

Special David Bowie op Radio Benelux

Donderdag 7 januari 2021
Beringen - Special David Bowie op Radio BeneluxZoomZondag 10 januari is het vijf jaar geleden dat David Bowie overleed. Radio Benelux herdenkt op zaterdag 9 januari deze iconische popmuzikant met een special tussen 20u en 22u. Steven Smets selecteerde samen met Geert Minten een reeks platen uit het indrukwekkend oeuvre van Bowie. Ook Anita Jans komt langs om te vertellen over haar ontmoeting met Bowie in Rotterdam.

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Beringen - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Vanhees overleden

Donderdag 7 januari 2021
Beringen - Ria Vanhees overledenOp 3 januari is de uit Beverlo afkomstige en in Geel woonachtige Ria Vanhees overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Maria Daniëls overleden

Woensdag 6 januari 2021
Beringen - Maria Daniëls overledenVandaag is de in Paal woonachtige Maria Daniëls overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Fil Vervoort. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Celstraf met uitstel voor drugsverkoper
Twaalf maanden cel met uitstel: dat is de straf die de rechter aan een dertiger uit Beringen oplegde voor de verkoop van cocaïne en wiet.  Hij dealde zelfs aan een vijftienjarige. De man was in oktober tegen de lamp gelopen toen bij een verkeerscontrole drugs in zijn auto werden aangetroffen. (PG)

 

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Beringen - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bib zoekt dichters

Woensdag 6 januari 2021
Beringen - Bib zoekt dichtersZoomTijdens de gedichtendag op donderdag 28 januari 2021 kan je de hele dag genieten van digitale poëzie, gebracht door Beringse dichters via de Facebookpagina van de bib. De Beringse Jens Meijen, Jonge dichter des Vaderlands van België, bijt de spits af en brengt je een gedicht uit zijn bekroonde dichtbundel ‘Xenomorf’. Ben je zelf een Beringse dichter en wil je graag digitaal poëzie brengen aan onze Beringenaren? Stuur een mailtje naar bibliotheek[!]beringen.be samen met een opgenomen filmpje van je voorgedragen gedicht. Ze zenden je digitaal gedicht dan graag uit via de Facebookpagina van de bib.

Marcella Schoofs overleden

Woensdag 6 januari 2021
Beringen - Marcella Schoofs overledenOp Nieuwjaarsdag is in Paal Marcella Schoofs overleden. Zij was 88 jaar. Zij heeft haar lichaam afgestaan voor wetenschappelijk onderzoek. Rouwadres: Deurnestraat 136, 3583 Paal.

Driekoningen in Tervant

Woensdag 6 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Driekoningen in TervantZoomVan Mia Theunis kregen we nog deze mooie oude foto van een  Driekoningenfeest in Tervant. Ze denkt dat de broers Theunis uit de Tervantstraat en de neven Theunis op de foto staan. Wie meer weet, kan dat altijd nog laten weten. De oorspronkele foto in zwart-wit werd voor ons in kleur gezet door Chris Ume.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Pastoor Lode Clijsters overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - Pastoor Lode Clijsters overledenIn het Mariaziekenhuis Noorderhart Pelt is maandag Lode Clijsters overleden. Hij werd geboren in Opitter op 22 april 1929 en werd priester gewijd op 8 december 1957. Hij was pastoor in Paal van 1 juni 1983 tot 31 mei 2003. Pastoor Clijsters was zeer geliefd in Paal en stond mee aan de wieg van het koor De Buitingklokjes. Op de laatste reünie van het koor, eind 2019, was hij nog aanwezig in de kerk van Paal. In 2017 werd in Opitter zijn diamanten priesterjubileum gevierd. De afscheidsviering zal in beperkte kring plaatsvinden op 12 januari om 10u30 in de Sint-Trudokerk Opitter. Deze afscheidsviering zal ook gestreamd worden via deze link.

Nieuwe vennootschap: Martusciello

Dinsdag 5 januari 2021
Vincenzo Martusciello uit Beringen heeft de besloten vennootschap Martusciello opgericht met zetel in de Mezenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het leggen van tegelvloeren en het installeren van waterverzachters.

Rosa Theunis overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - Rosa Theunis overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Rosa Theunis overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Marcel Gebruers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Roger Coenen overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - Roger Coenen overledenZondag is de in Paal woonachtige Roger Coenen overleden, de echtgenoot van Anny Loots. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stem je Traveller mee op 1?

Dinsdag 5 januari 2021
Beringen - Stem je Traveller mee op 1?Zoom
Sil Bogaerts woont in Beukenveld in Paal en is zeer trots op zijn zingende zusjes Dienne en Nelle. Die scoren momenteel als groep Lily Grace een hit met hun liedje Traveller. Ze staan deze week in de top tien van Radio 1. Maar ze willen graag op één staan natuurlijk. En daarom vraagt Sil om voor het liedje te stemmen via deze link. Het liedje kan je beluisteren via deze link.

Stro vat vuur in stal

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stro vat vuur in stalDeze namiddag vatte stro vuur in een stal aan de Hofstraat in Tessenderlo. De brandweer kon de aanpalende woning vrijwaren. De bewoner liep een lichte rookintoxicatie op toren hij het vuur wou blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Koffiemachine gestolen

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Lummen is ingebroken in een loods. Er is een koffiemachine en geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Marieke Van Poppel overleden

Maandag 4 januari 2021
Vandaag is de in Paal woonachtige Marieke Van Poppel overleden, de weduwe van Alfons Sas. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Louis Corvers overleden

Maandag 4 januari 2021
Beringen - Louis Corvers overledenZaterdag is Louis Corvers overleden, de echtgenoot van Gerarda Grauls. Hij was 79 jaar. Louis was vijftien jaar lang de uitbater van Tennis Paal. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Verkeerscontrole gestreamd: werkstrafEen dertiger uit Peer die een verkeerscontrole streamde op de oprit van de E314 in Lummen en opriep om de agenten thuis op te zoeken heeft een werkstraf van 90 uur gekregen en een boete van 800 euro. Als hij de werkstraf niet uitvoert, moet hij voor zes maanden naar de cel. Zijn iPhone waarmee hij de beelden maakte is verbeurd verklaard. Aan de politieagenten is hij 980 euro schadevergoeding verschuldigd.(PG)

Boerenwijsheid (33)

Maandag 4 januari 2021
Beringen - Boerenwijsheid (33)ZoomJanuari zonder regen, is voor de boerenstand een zegen.

Er boenk op!

Maandag 4 januari 2021
Vandaag gelezen
"Mijnheer de president, het probleem met sociale media is dat ze, de mensen, eender wat kunnen zeggen.” Uit een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Trump en Brad Raffensperger, minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia.Er boenk op zeggen ze dan hier in Beringen.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zeven chauffeurs onder invloed drugsTijdens een verkeerscontrole heeft de politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) zeven bestuurders betrapt die onder invloed waren van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Een twintiger bleek zelfs helemaal geen rijbewijs te hebben. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Alarmsysteem verjaagt dieven

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is er ingebroken in een bedrijf op het industrieterrein in Webbekom (Diest). De daders doorzochten er enkele kasten. Vermoedelijk werden de inbrekers opgeschrikt door het alarm en hebben ze de vlucht genomen zonder buit.

Opening Straf! School met lef

Maandag 4 januari 2021
Beringen - Opening Straf! School met lefZoomWe maakten nog deze video van de opening van de school Straf! op be-MINE.

Elektronica-dieven op het matje

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Elektronica-dieven op het matjeOp het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt moesten vandaag een dertiger en een veertiger plaatsnemen voor diefstal van iPhones bij koerierdienst UPS in Lummen. De iPhones waren opgeborgen in containers. Op 18 januari valt het verdict in deze zaak.(PG)

Simonne Vandebril overleden

Maandag 4 januari 2021
Beringen - Simonne Vandebril overledenOp 31 december overleed Simonne Vandebril, de weduwe van de in 2016 overleden Charel Nuyts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Annie Aerts overleden

Maandag 4 januari 2021
Beringen - Annie Aerts overledenOp 31 december overleed de in Paal woonachtige Annie Aerts, de echtgenote van Freddy Deroo. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

De beste wensen

Maandag 4 januari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De beste wensenProbeer in deze coronatijden maar eens een originele nieuwjaarsbrief te schrijven. Alle wenswegwijzers geven dezelfde richting aan. Ik heb mij suf gepiekerd om een idee te vinden dat ik zou kunnen benutten om toch een klein beetje virusvrij uit de coronahoek te komen. Al zitten we allemaal in die hoek. Tot ik in mijn tuin naar de vogels zat te kijken. Vogels hebben geen last van social distancing, hoeven geen mondmasker te dragen en eten zich lekker rond aan mijn vetbollen en zonnebloempitten die in mijn boom (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)

Jongen (12) aangereden

Zondag 3 januari 2021
Beringen - Jongen (12) aangeredenOp de Stadswal is een 12-jarige fietser uit Beringen gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.15 uur.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Beringen - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Misviering vanuit Beringen

Zaterdag 2 januari 2021
Beringen - Misviering vanuit BeringenZoomVandaag werd een misviering voorgegaan in de kerk van Beringen door deken Marcel Meysen en in samenwerking met Samana Beringen. Enkelen leden uit het kerkkoor zingen bekende kerstliederen.
Beringen - Evermore (The Beauty and The Beast)ZoomWe geven vandaag graag nog een stukje muziek mee van Siebe Doggen uit Paal. Siebe is pianist, dirigent en leerkracht piano. Samen met zanger Martijn Storme brengt hij het nummer Evermore uit The Beauty and The Beast.

Met de bus naar het werk

Zaterdag 2 januari 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Met de bus naar het werkZoomVandaag houdt Gust halt aan de mijn van Beringen voor zijn wekelijkse rubriek 'Vroeger en nu'. Ook in 2021 gaan we nog op zoek naar mooie oude foto's. Help je ons een handje? Kijk eens in jullie albums naar foto's gemaakt in Beringen. Ons adres: beringen[!]internetgazet.be

Nieuwjaar 2021

Zaterdag 2 januari 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Nieuwjaar 2021ZoomEdith en Lambert zorgen ook in het nieuwe jaar voor een poëtische nooit op zaterdag.

Oude brug Beringen

Zaterdag 2 januari 2021
Uit de oude doos
Beringen - Oude brug BeringenZoomVan Eddy De Boel kregen we nog deze foto van de brug aan de huidige Brugstraat. Ondertussen wordt volop gewerkt aan een nieuwe brug. Het witte gebouw rechts zal dit jaar ook afgebroken worden voor de verbreding van het kanaal.

Een mooie zonsondergang

Vrijdag 1 januari 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een mooie zonsondergangZoomDe eerste dag van het nieuwe jaar eindigde alvast met een mooie zonsondergang. Een voorbode voor 2021? (foto Johan Put)

984 kandidaat-huurders in Lummen

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen zijn er 984 kandidaat-huurders voor een sociale woonst. Wie in die gemeente een sociale woning wil huren moet zo'n 6 jaar geduld hebben. De komende jaren komen er heel wat sociale appartementen en woningen bij.

Coronavaccin in WZC Melderthof

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Coronavaccin in WZC MelderthofZoomNa een WZC in Sint-Truiden en Pelt is het WZC Melderthof in Lummen het derde Limburgse woonzorgcentrum waar het coronavaccin wordt toegediend. Dat gebeurt zaterdag 9 januari.

Nieuw: Baynet Telecom Services

Vrijdag 1 januari 2021
Fatih Bayram uit Beringen heeft de besloten vennootschap Baynet Telecom Services opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk, elektriciteitswerken en slopingswerken én managementadvies.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Beringen - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Feestje van jongeren stilgelegd

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Feestje van jongeren stilgelegdDe politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel) heeft vanochtend in een woning een einde gemaakt aan een feestje van jongeren. Aan het feestje namen twee 19-jarige jongemannen en vier minderjarige meisjes deel. Het feestje werd georganiseerd door één van de meisjes. Haar ouders waren niet thuis.

Ook dit is Nieuwjaar

Vrijdag 1 januari 2021
Beringen - Ook dit is NieuwjaarZoomSmeets of Veuve Cliquot? Wat drink jij het liefst?

Een gelukkig en gezond Nieuwjaar

Vrijdag 1 januari 2021
Beringen - Een gelukkig en gezond NieuwjaarZoomWij wensen alle onze lezers een gelukkig en gezond coronavrij 2021! Namens de redactie en onze vrijwilligers.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen