Het overige nieuws

Fernand Smeets overleden

Woensdag 30 juni 2021
Beringen - Fernand Smeets overledenTandarts Fernand Smeets uit Paal, echtgenoot van Lieve Van Goubergen, is overleden. (° Neeroeteren op 23 april 1946 - † Paal op 29 juni 2021) De uitvaart heeft plaats in beperkte kring.
Beringen - Verloren voorwerpen in vaccinatiecentrumZoomIn het vaccinatiecentrum van Beringen is dit hondje blijven liggen. Ook andere spullen zoals een plastiek mapje met foto's van kinderen  werd vergeten. Je kan altijd informeren bij het onthaal of infopunt van het vaccinatiecentrum.

Vervroegde 2de prik AstraZeneca

Woensdag 30 juni 2021
Beringen - Vervroegde 2de prik AstraZeneca
Het call- en infocenter van het vaccinatiecentrum in Beringen ontvangt veel oproepen van inwoners die hun afspraak voor een tweede prik van AstraZeneca willen vervroegen van 12 weken naar 8 weken. Dit is momenteel nog niet mogelijk. Dat laat de Stad Beringen vandaag weten. Zodra het kan, zal hierover een bericht komen.
UPDATE Ondertussen kwam er nieuws dat de tweede prik AstraZeneca van 12 naar 8 weken toch al kan.
Kreeg je je eerste prik AstraZeneca VÓÓR 17 mei?
dan kan je je tweede prik vervroegen naar dinsdag 6 juli of vrijdag 9 juli. Kreeg je je eerste prik AstraZeneca NA 17 mei?
 dan kan je op vrijdag 16 juli voor de tweede keer gevaccineerd worden. Meer info via deze link.

André Wijgaerts overleden

Woensdag 30 juni 2021
Beringen - André Wijgaerts overledenAndré 'Dré Kawa' Wijgaerts, echtgenoot van Irma Perceval is overleden. Woonplaats: Paal (° Hasselt op 10 juni 1958 - † Paal op 29 juni 2021)
Begroeting: vrijdag 2 juli 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 3 juli 2021 in intieme kring in de parochiekerk te Paal. Geen bloemen of kransen
Beringen - Home-Start Domo Beringen zoekt vrijwilligersZoomHome-Start Domo Beringen is op zoek naar vrijwilligers die aanstaande ouders en ouders met kinderen tot 12 jaar ondersteunen in de zorg en opvoeding van de kinderen. Ben je benieuwd wat Domo-Start allemaal doet? Schrijf je dan vrijblijvend in voor een korte online kennismaking op donderdag 8 juli om 19u30. Meer info via deze link of neem telefonisch contact op met de coördinator op het nummer 0492/42 72 68.

Dreigende onweerswolken

Woensdag 30 juni 2021
Beringen - Dreigende onweerswolkenZoomWie gisterenavond naar buiten tuurde, zag wellicht ook deze dreigende onweerswolken. Het onweer scheerde rakelings langs onze stad, de brandweer Beringen kreeg negen oproepen. Maar buurgemeente Heusden-Zolder kreeg wel nog de volle laag. Ook op andere plaatsen in Limburg was er veel wateroverlast door de hevige regen. Zo stond het Klaverblad in Lummen onder water. En van het weer vandaag worden we nog niet meteen vrolijk. (foto Gust Ischen)

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vlaanderen wandelt lokaal… in PaalZoomAfgelopen zondag organiseerde Wandelend Paal een mooie wandeldag in het kader van de nationale actie Vlaanderen wandelt lokaal. De deelnemers konden via drie lussen kennismaken met het landelijke Paal. Meer info en foto's via Paalonline.

Graag Traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Beringen - Graag Traag!ZoomIn Beringen zijn er altijd wel ergens wegenwerken. Dat is momenteel het geval op de Industrieweg. Hoewel wegenwerken zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 (…) Het hele nieuwsbericht

Lange rij voor vaccinaties

Dinsdag 29 juni 2021
Beringen - Lange rij voor vaccinatiesZoom
Deze ochtend deed de Stad Beringen een oproep om naar het vaccinatiecentrum te komen, er waren immers nog 130 vaccins vrij beschikbaar. En die oproep had succes: in een mum van tijd waren er 130 kandidaten voor het vaccin. Iedereen wil duidelijk zo snel mogelijk gevaccineerd geraken. Zo ook Yannick Vansweevelt:
"Ik wil zo snel mogelijk gevaccineerd zijn om een normale zomer te kunnen hebben. Nog geen festivals deze zomer maar herexamens!"

Vaccinaties op overschot

Dinsdag 29 juni 2021
Beringen - Vaccinaties op overschot18+ en nog niet gevaccineerd? Meld je deze namiddag tussen 13u30 en 15u aan in het vaccinatiecentrum van Beringen voor een  Johnson&Johnson-prik. Vergeet je identiteitskaart niet, wie eerst komt, wordt eerst geholpen.

Drie medailles voor Beringen

Dinsdag 29 juni 2021
Kampioen in de kijker
Beringen - Drie medailles voor BeringenZoomDit jaar ging voor het eerst het online wereldkampioenschap G-Karate door. Er waren maar liefst 304 G-atleten uit 24 landen die deelnamen aan deze online competitie in verschillende categorieën. Drie Beringenaren wonnen een medaille: Els Leus en Olivier Swinnen behaalde de gouden medaille in hun categorie en Bart Convents wist de bronzen medaille te behalen. Proficiat!
Beringen - Geen vlaggen meer aan elektriciteitspalenZoomDit beeld in Beverlo moet helaas verdwijnen, al jaren hangen de vlaggen voor verschillende evenementen vrolijk te wapperen maar Fluvius heeft nu hierover een klacht uit de buurt ontvangen waardoor zij geen toestemming meer kunnen geven op deze manier de vlaggen uit te hangen. "Net nu het plan er was om nog een aantal palen te voorzien van een vlaggenmasthouder om de straat wat op te fleuren als er iets te vieren valt. Jammer maar helaas een bewoner heeft hier andere gedachte over", zegt Vincent van Oers.

Bestemming Bib Beringen

Dinsdag 29 juni 2021
Beringen - Bestemming Bib BeringenZoomVanaf 1 juli is er maar één bestemming die echt telt voor kinderen en jongeren en dat is de bibliotheek van Beringen. "We roepen kinderen en jongeren op om deze zomer 6 boeken te lezen: 1 voor elke bestemming op de reispas die je in de bib kan krijgen. Voor elk gelezen boek krijgt het kind/de jongere een stempel. Met een volle spaarkaart maakt hij/zij kans op een mooie prijs", laat de bib weten

Weer een mooie zonsondergang

Maandag 28 juni 2021
Vandaag gezien
Beringen - Weer een mooie zonsondergangZoomGust Ischen kon deze avond nog deze mooie foto maken.

Rioleringswerken

Maandag 28 juni 2021
Gemeenteraad
Beringen - RioleringswerkenZoomEr staan weer wat rioleringswerken op stapel. Dat is het geval in de Genemeerstraat, Meelbergstraat, Heesterweg, Bandstraat, Groenhoekstraat, Heidestraat, Orgelwinningstraat, Valentijnstraat en Guido Gezellestraat. Overeenkomsten met Fluvius werden opgesteld.

Taalbad in Beringen-Mijn

Maandag 28 juni 2021
Gemeenteraad
Beringen - Taalbad in Beringen-MijnDe stad Beringen heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Kind en Taal vzw voor de organisatie van een taalbad tijdens de zomervakantie 2021 in Beringen-Mijn. Het taalbad wordt geïntegreerd in een zomerkamp in samenwerking met de  brede school. Voormiddag is er een aanbod van taalstimulerende activiteiten vanuit Kind en Taal. Namiddag is er een afwisselend vrije tijdsaanbod vanuit de brede school. Aan het taalbad kunnen 60 kinderen deelnemen. Taalzwakkere kinderen worden toegeleid vanuit de basisscholen in Beringen-mijn.

Nieuw adres Stad Beringen

Maandag 28 juni 2021
Gemeenteraad
Beringen - Nieuw adres Stad BeringenZoomDe gemeenteraad verleende haar goedkeuring aan de wijziging van het adres van de maatschappelijke zetel van de stad Beringen met ingang van 11 oktober 2021. Het nieuwe adres wordt Collegestraat 1, 3580 Beringen.

Extra hulpverlener Arktos

Maandag 28 juni 2021
Gemeenteraad
Beringen - Extra hulpverlener ArktosIn het kader van de projectsubsidie 'versterking van het mentaal welzijn van kinderen en jongeren' werd een dossier ingediend omtrent het integraal plan jongerenwelzijn van de Stad Beringen. In dit dossier werd er budget gevraagd voor de aanstelling van een extra halftijdse hulpverlener vanuit Arktos voor 1 jaar, in principe van 1 juni 2021 tot en met 31 mei 2022. De Stad Beringen en partner Arktos VZW ontvingen ondertussen formele goedkeuring op het ingediende dossier.

Bert Nys overleden

Maandag 28 juni 2021
Beringen - Bert Nys overledenBert Nys is overleden. Hij was afkomstig van Koersel en verbleef in een zorgcentrum in Pelt. (° Heusden op 4 maart 1968 - † Pelt op 25 juni 2021) Begroeting: donderdag 1 juli 2021 - funerarium Koersel van 19.00 tot 20.00 u. Uitvaart: vrijdag 2 juli 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Beringen - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Ondertussen, in het centrum van BeringenZoomWe kregen van de Stad Beringen nog deze beelden genomen vanop de kerktoren.
Ondertussen, in het centrum van BeringenOndertussen, in het centrum van BeringenOndertussen, in het centrum van BeringenOndertussen, in het centrum van BeringenOndertussen, in het centrum van Beringen
Zoom

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Gemeenteraad vanavond

Maandag 28 juni 2021
Beringen - Gemeenteraad vanavondHet is vanavond gemeenteraad en dat is de laatste voor de zomervakantie, traditioneel wordt dat een lange avond. Er worden enkele nieuwe straatnamen goedgekeurd en het plan jongerenwelzijn staat op de agenda. De oppositie heeft ook een reeks punten op de agenda gezet. Zo vraagt Groen meer AED toestellen en Vooruit heeft vragen rond Seveso. De gemeenteraad is online te volgen. We brengen vanavond op de Internetgazet een ruime samenvatting van de punten.

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Beringen - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Beringen - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Oldtimers bij Blueberry FieldsZoomVorige week hield een groep Amerikaanse oldtimers halt bij Blueberry Fields in Koersel. We kregen hierover nog dit mooi filmpje.

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Beringen - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Beringen - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Beringen - Meevliegen met T-6 Texan uit WO IIZoomStijn De Jaeghere is een ervaren aerobics-piloot met een grote passie voor de luchtvaart die hij ook met het publiek wil delen. In het verleden was hij op de Sanicole Airshow al in actie met een Extra 330. Dit keer komt hij langs met de T-6 Texan, een trainingsvliegtuig uit WO II. In 2011 won dit toestel de prijs van best gerestaureerd vliegtuig op de airshow van Oshkosh in Amerika. In 2020 kwam het het in België aan. Het maakt nu deel uit van Stijn’s collectie op de luchthaven van (…) Het hele nieuwsbericht

Omgekeerd snoeien

Zondag 27 juni 2021
Door mijn tuinbril
Beringen - Omgekeerd snoeienZoomHoe je het ook draait of keert, het beheer van de tuin maakt de tuin. Een fantastisch ontwerp kan in duigen vallen door verkeerd beheer. Niet alleen dat is een van de redenen om deze column aan dit thema te wijden. Tegenwoordig willen veel mensen een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit houdt in dat met een andere blik gekeken moet worden wanneer het over het snoeien van heestervormen gaat. Velen beginnen met snoeien van bovenaan. Het mag niet te groot en te massief worden. ‘We moeten alles in toom (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolven gespot

Zaterdag 26 juni 2021
Beringen - Meer wolven gespotZoomHet is deze week exact 10 jaar geleden dat natuurvereniging Landschap vzw werd opgericht. Bijna even oud is inmiddels ook de campagne Welkom Wolf en het daarbij horende wolvenmeldpunt. Uitgerekend in de weken rondom de verjaardag registreert het meldpunt van Welkom Wolf een piek in de wolvenwaarnemingen. Dat heeft alles te maken met de extreem korte nachten in juni. De wolven verlaten hun kerngebieden - waar ze zich veilig voelen - doorgaans pas als het goed schemert of al donker is, maar elke nacht (…) Het hele nieuwsbericht

Nestkastje voor het goede doel

Zaterdag 26 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nestkastje voor het goede doelZoomKunstenaar Frans Vogels heeft gisterenavond de mezenkastjes onthuld die hij op vraag van gemeente Ham beschilderde. Het is een unieke aanvulling op de 300 prachtige exemplaren die de Hammenaren maakten voor de bestrijding van de eikenprocessierups. Deze twee bijzondere kunstwerken zullen in het najaar geveild worden voor het goede doel. Je kan ze bewonderen aan het raam van het VrijeTijdsPunt aan de bibliotheek in Ham.
Nestkastje voor het goede doelNestkastje voor het goede doel
Zoom

Bob Poelmans leider in Spanje

Zaterdag 26 juni 2021
Wielrenner Bob Poelmans (Acrog-tormans BC) won gisteren de tweede rit in de Vuelta Al Basaya, een vierdaagse rittenwedstrijd voor junioren. Bob pakt zo ook de leiderstrui. Zijn ploegmaat Michiel Lambrecht werd vierde.

Albertkanaal

Zaterdag 26 juni 2021
Lens op Beringen
Beringen - AlbertkanaalZoomBart Liesenborgs kon deze week nog eens genieten van een zonsopgang aan het Albertkanaal. En dat is voor vroege vogels op dit moment.

Poort naar Koersel

Zaterdag 26 juni 2021
Uit de oude doos
Beringen - Poort naar KoerselZoomEen heel oude foto van Beringen ingekleurd door Chris Ume.

Paal Heldenlaan

Zaterdag 26 juni 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal HeldenlaanZoomDit weekend is het weer Paal kermis, een ideaal moment om herinneringen op te halen aan vroeger... Heb je nog een oude kermisfoto? Beringen[!]internetgazet.be is ons adres.

Waar ik nu vooral aan denk...

Zaterdag 26 juni 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Waar ik nu vooral aan denk...ZoomEen vaste waarde op zaterdag: Edith en Lambert.

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Frans 'Suske' Coomans overleden.Frans 'Suske' Coomans, echtgenoot van Mariette Leyssens is overleden. Woonplaats: Heusden (voorheen Beverlo) (° Beverlo op 12 september 1938 - † Heusden op 24 juni 2021)
Gebedsdienst : woensdag 30 juni 2021 om 18.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn
Begroeting: na de gebedsdienst - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u. Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Freddy Peremans overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Beringen - Freddy Peremans overledenGisteren is Freddy Peremans overleden, de echtgenoot van Rosette Corthout. Hij was 67 jaar. Freddy was jeugdcoördinator bij Stal Sport. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Heppen, vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Beringen - Mathieu Plessers volgt Marcel Meysen opZoomDeken Marcel Meysen (foto) gaat op 1 oktober met pensioen. Hij zal opgevolgd worden door Mathieu Plessers, huidig pastoor in Hamont. Marcel keert terug naar zijn geboortedorp Niel-bij-As. Maar in afwachting zal het gouden priesterfeest van Marcel nog gevierd worden op zondag 5 september. En het is morgen 26 juni, precies 50 jaar geleden dat de Marcel in Genk priester werd gewijd.
Beringen - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Beringen - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."

Zomerwerking In-Zetje

Donderdag 24 juni 2021
Beringen - Zomerwerking In-ZetjeZoomIn-Zetje Beringen heeft een leuke zomerwerking klaar voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. "Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kunnen we weer samenkomen om allerlei leuke dingen te doen. Voor de zomerwerking hebben we een heel gevarieerd leuk programma uitgewerkt met leuke activiteiten, spel, dans, muziek en leuke uitstappen om aan te bieden aan de ouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar", zegt Linda Hermans.
De startdag van de zomerwerking is 6 juli en vindt plaats iedere dinsdag en (…) Het hele nieuwsbericht

Ber Raymakers overleden

Donderdag 24 juni 2021
Beringen - Ber Raymakers overledenBer Raymakers uit Koersel, echtgenoot van wijlen Yvonne Postelmans is overleden. (°Zolder 8 augusus 1938 - † Beringen 21 juni 2021) Groeten: Donderdag 24 juni 2021 van 18.30 tot 19 uur in het funerarium, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum Begrafenis: De uitvaart zal in deze uitzonderlijke tijden plaatsvinden in beperkte kring.

Julia Vandebroek overleden

Donderdag 24 juni 2021
Beringen - Julia Vandebroek overledenJulia Vandebroek uit Koersel, echtgenote van wijlen Felix Bielen is overleden. (°Tessenderlo 17 januari 1946 - † 21 juni 2021 Heusden-Zolder) Groeten: Vrijdag 25 juni 2021 van 19 tot 19.30 uur in het funerarium, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum. Begrafenis: De uitvaart zal in deze uitzonderlijke tijden plaatsvinden in beperkte kring.
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietsster botst tegen paaltje

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Fietsster botst tegen paaltjeDeze middag is een 63-jarige fietsster uit Sint-Gillis in de Steenstortstraat tegen een paaltje gebotst. Ze moest voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Met auto in gracht

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Met auto in grachtDeze ochtend kwam een 33-jarige vrouw uit Beringen in een gracht terecht in de Bergstraat in Ham. De vrouw liep lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Geel.

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Misschien te spotten...

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Misschien te spotten...ZoomVandaag om 11.30 uur zal de F-16 demo piloot ‘VADOR’ een demonstratievlucht uitvoeren boven Kleine-Brogel Air Base. Deze demo zal maximum een kwartiertje duren en zou ook zichtbaar kunnen zijn in Beringen. De vlucht gaat enkel door indien de meteo-omstandigheden gunstig zijn. UPDATE En dat was helaas niet het geval.
Beringen - Online alternatief voor LourdesbedevaartZoomDe Limburgse Diocesane Bedevaarten organiseert dit jaar geen bedevaart naar Lourdes. Net als vorig jaar zijn bedevaarten naar Frankrijk organisatorisch nog niet haalbaar door de coronamaatregelen. Er wordt wel een online alternatief uitgewerkt van zondag 11 juli tot en met zondag 18 juli. Dagelijks zullen er online vieringen te volgen zijn die worden opgenomen in Wiemesmeer, Molenbeersel en Banneux.
De openingsviering op zondag 11 juli om 10u aan de Lourdesgrot in Wiemesmeer is wel te volgen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Update vaccinatiecijfers Beringen - TessenderloZoomDeze week worden er op 7 dagen (28/06 inbegrepen) 6255 inwoners gevaccineerd. Volgende week krijgen 5285 mensen hun prik. Ga je binnenkort op reis in de EU? Download jouw coronacertificaat. Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je de CovidSafeBE-app. Je kan ook terecht op www.mijngezondheid.belgie.be of burgerprofiel.vlaanderen.be om jouw certificaat te downloaden. Indien nodig kan je certificaat per post gestuurd worden. Info over het certificaat: www.covidsafe.be

Online turnfeest Palfit

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Online turnfeest PalfitZoom Corona zorgde ervoor dat het jaarlijks turnfeest van Palfi Paal niet kon doorgaan, maar in de plaats hiervan heeft elke groep beelden gemaakt. Vanaf morgen wordt er telkens nog een fillmpje gepost op Youtube. "Veel plezier met het kijken naar al onze supersterren, onze fantastische leden! We wensen iedereen alvast een fijne zomer en hopelijk zien we iedereen terug in september", laat de club nog weten.

Bromfietser gewond

Woensdag 23 juni 2021
Beringen - Bromfietser gewondIn de Schrikheidestraat in Koersel is dinsdagochtend een bromfietser geraakt door een lichte vrachtwagen. Een 16-jarige bromfietser uit Beringen werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

De geheimen van de sportzomer

Dinsdag 22 juni 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De geheimen van de sportzomerAls ik mijn tweewekelijkse routine voor een nieuwe Losse Flodders had aangehouden, dan zouden er in juni twee moeten verschijnen. Ik ben in gebreke gebleven en dus over tijd maar na een zeer korte zwangerschap ben ik toch nog bevallen van deze Losse Flodders. Ik kan de Internetgazetlezers toch niet de zomer insturen zonder een zonnige boodschap achter te laten met als wens veel zomerplezier. Door de versoepelingen belooft het best leuk te worden. We gaan deze vakantieperiode niet alleen in het water duiken maar (…) Het hele nieuwsbericht
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Beringen - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)
Economisch nieuws
Beringen - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Beringen - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Julia van de Vondel overleden

Maandag 21 juni 2021
Beringen - Julia van de Vondel overledenJulia van de Vondel, weduwe van Frans MARIËN († 2005) is overleden. Woonplaats: Beringen-Mijn (° Merksem op 12 april 1928 - † Beringen-Mijn op 19 juni 2021) Begroeting: donderdag 24 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. Uitvaart: in intieme kring in de parochiekerk te Beringen-Mijn

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Beringen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.
Beringen - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Beringen - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 

Folk in de tuin

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Folk in de tuinZoomBij de Celtic Art Gallery in Ham dromen ze al volop van het Folkfestival deze zomer. De eerste namen voor het festival in augustus zijn al bekend. Zo staan Les Fous de Bassan, Pablo Golder en Dreaming Carmen op de affiche. Ondertussen worden er al terug concertjes georganiseerd. Zo kon je gisteren genieten van Turkse folkmuziek met Ömür Arslan en Baris Kögülü. (Patrick Cosemans)

Folk in de tuinFolk in de tuin
Folk in de tuinFolk in de tuinFolk in de tuin
Zoom

Werken Industrieweg

Zaterdag 19 juni 2021
Beringen - Werken IndustriewegZoomVanaf maandag 21 juni starten er werken op de Industrieweg. Einde van de werken is voorzien op 12 juli. Verkeer komende van Beringen richting Tessenderlo moet een omleiding volgen. De omleidingstroute loopt via de Beverlosesteenweg, Zeventig Zillenweg en de Havenlaan.

Angèle Vanhamel overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Angèle Vanhamel uit Beringen is overleden. (° Beringen op 26 januari 1930 - † Beringen-Mijn op 19 juni 2021)
Gebedsdienst : woensdag 23 juni 2021 om 18.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum
Begroeting: na de gebedsdienst - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Gaby Vanoirbeek overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Beringen - Gaby Vanoirbeek overledenGaby Vanoirbeek uit Paal, echtgenote van Luc Claes, is overleden.  (° Stokrooie op 25 februari 1941 - † Paal op 19 juni 2021) Begroeting: donderdag 24 juni 2021- funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u. Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Velo's Vandergraesen

Zaterdag 19 juni 2021
Uit de oude doos
Beringen - Velo's VandergraesenZoomChris Ume kleurde nog deze oude foto van Paal dorp in met een mooi beeld van fietswinkel Vandergraesen.

Zuidstraat Beverlo

Zaterdag 19 juni 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Zuidstraat BeverloZoomGust Ischen zette zijn lens deze week aan de Zuidstraat.

Klaprozen klapperen in de zon

Zaterdag 19 juni 2021
Lens op Beringen
Beringen - Klaprozen klapperen in de zonZoomEr zijn dit jaar extra veel klaprozen en dat zag ook onze fotograaf Bart Liesenborgs aan het Albertkanaal in Beringen. 

Voorbij de dag

Zaterdag 19 juni 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Voorbij de dagZoomOok Lambert en Edith laten zich inspireren door het rood van de klaprozen.

Jerome Alenteyns overlden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Jerome Alenteyns overldenJerome Alenteyns uit Paal, echtgenoot van Rozette Vanzonhoven, is vandaag overleden. (° Paal op 30 december 1934 - † Hasselt op 18 juni 2021) Begroeting: dinsdag 22 juni 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: woensdag 23 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Bèr Schepers overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Bèr Schepers overledenIn Paal is Bér Schepers, echtgenoot van wijlen Roza Gysbrechts †2013 overleden. (° 26 juni 1932 te Beverlo - †15 juni 2021 te Beringen) De crematie, gevolgd door het afscheid in de aula van Franken Uitvaartzorg zal doorgaan in besloten kring. Nadien zal de urne van Bér bij begraven worden in het familiegraf op de begraafplaats van Koersel. U kan Bér een laatste groet brengen op vrijdag 18 juni 2021 tussen 19u en 19u30 in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden.

Jeanne Verstraete overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Beringen - Jeanne Verstraete overledenJeanne Verstraete uit Paal, weduwe van Willy De  Visscher († 2007) is overleden. (° Antwerpen op 24 oktober 1926 † Paal op 17 juni 2021) Uitvaart: dinsdag 22 juni 2021 - afscheid in intieme kring
Beringen - Volle vaart voor de Rode DuivelsZoomMarleen Abeels stuurde ons deze leuke foto! Bekijk de lezersfoto's ook op onze facebookpagina.
Beringen - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Zussen maken samen een boek

Donderdag 17 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zussen maken samen een boekZoomZwijgen is goud? Leven en werken op de tippen van mijn tenen...is een boek van de Looise zussen Annemie en Lieve Martens. Lieve zorgde voor de cover en de illustraties en Annemie brengt een verhaal over open, eerlijke en correcte communicatie op de werkvloer. Annemie werkt als online coach bij de VDAB en besefte in coronatijd dat communicatie meer dan ooit belangrijk is, zowel op de werkvloer als in de privésfeer. Annemie werkte samen met haar zus die door psychische problemen de steun van Annemie best kon gebruiken. Lieve kon haar creativiteit botvieren en haar zorgen wat aan de kant schuiven. Daarom gaat de opbrengst van het boek ook naar Te Gek!. Peter Guy Swinnen luisterde de boekvoorstelling daarom met plezier op. Bovendien organiseert Annemie met behulp van vele sympathisanten in het najaar een event ten voordele van deze organisatie. Het boek is te verkrijgen via deze link.
Zussen maken samen een boekZussen maken samen een boek
Zoom
Beringen - Kennismakingsdagen KFC Paal-TervantZoom
KFC Paal-Tervant organiseert op 19 en 26 juni kennismakingsdagen. Wil jij graag komen voetballen?  Of ben je op zoek naar een warme club voor je kinderen?
Je bent welkom van 10u tot 17u. Meer info via deze link.

Victor Gielen overleden

Woensdag 16 juni 2021
Beringen - Victor Gielen overledenIn Koersel is Victor 'Vic' Gielen, echtgenoot van Maria Verrezen, overleden. Woonplaats: Koersel, voorheen Beverlo. (° Olmen op 10 november 1932 - † Koersel op 15 juni 2021)
Begroeting: vrijdag 18 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: zaterdag 19 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - 80% van de Beringenaren voelt zich gelukkigZoomDe inwoners van Beringen zijn best wel tevreden over hun stad. Dat blijkt uit de gemeente-stadsmonitor van Vlaanderen. 71% is tevreden over de gemeente, 76% is tevreden over de buurt en 80% voelt zich gelukkig. Alleen het vertrouwen in het gemeentebestuur kan veel beter: daar scoort Beringen slechts 33% maar dat is ook het Vlaams gemiddelde. Het volledig rapport kan je hier lezen.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Beringen - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond

Dinsdag 15 juni 2021
Beringen - Bromfietser gewondOp de Paalsesteenweg geraakte een bromfietser uit Lummen gewond bij een aanrijding. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Het wordt heet!

Dinsdag 15 juni 2021
Vandaag gezien
Beringen - Het wordt heet!ZoomDe ondergaande zon die energie levert aan de hoogspanning... Maar morgen heeft de zon weer energie genoeg om ons tot boven de 30° op te warmen! (Gust Ischen)

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Vandalisme aan terril

Dinsdag 15 juni 2021
Beringen - Vandalisme aan terrilZoomEen infobord dat recent geplaatst is door Natuur en Bos werd uit de grond gerukt en over de omheining gegooid. Het infobord vraagt aan de ingang van de terril aan de Orgelwinningstraat om honden aan de leiband te houden.

Albert Daniëls overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Beringen - Albert Daniëls overledenAlbert (Bèr) Daniëls uit Paal is overleden, echtgenoot van Maria Riebus. (° Lummen op 18 september 1944 - † Beringen op 11 juni 2021) Uitvaart in intieme kring. Je kan de familie online of per brief condoleren. (Uitvaartcentrum tav fam Daniels-Riebus, Diesterstraat 56, 3980 Tessenderlo)
Groeten: Op woensdag 16 juni 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Albert te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.

Cheque voor Sint-Vincentius

Dinsdag 15 juni 2021
Beringen - Cheque voor Sint-VincentiusZoom1089,40 euro hebben de leerlingen van Maatschappij en Welzijn van Spectrumcollege middenschool St-Jan bij elkaar gehaald voor Sint-Vincentius. Vandaag werd de cheque aan de organisatie overhandigd.
Beringen - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - Dobbelstenen voor mentaal welzijnZoomJongeren hebben het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Praten over mentaal welzijn is niet altijd eenvoudig, daarom werkten de negen Vlaamse jeugdbewegingen, het JAC (jongerenaanbod van het CAW) en hogeschool UCLL een dobbelstenenspel uit. Met die dobbelstenen kunnen leiders van jeugdbewegingen – die door kinderen en jongeren vaak als een vertrouwenspersoon beschouwd worden – welzijnsthema’s bespreekbaar maken. Meer info via deze link.

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Kris Bernac overleden

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Kris Bernac overledenKris Bernac uit Beringen is gisteren overleden, papa van Liv.
(° Beringen op 4 maart 1979 † Hasselt op 13 juni 2021) Begroeting: vrijdag 18 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: zaterdag 19 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Maria Meeus overleden

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Maria Meeus overledenMaria Meeus uit Koersel, weduwe van René Gybels († 2012) is vandaag overleden. (° Koersel op 27 september 1928 † Koersel op 14 juni 2021) Begroeting: donderdag 17 juni 2021 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u. Uitvaart: vrijdag 18 juni 2021 in intieme kring in de parochiekerk te Koersel

Connie Reyckers overleden

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Connie Reyckers overledenVandaag is Connie Reyckers overleden, echtgenote van Marc Vanvelk. (°27 oktober 1965 in Koersel - † Heusden-Zolder 14 juni 2021) Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum op vrijdag 18 juni 2021 van 18.30 uur tot 19 uur. Begrafenis: de uitvaart vindt plaats in beperkte kring.

Linda Vanderaerden overleden

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Linda Vanderaerden overledenLinda Vanderaerden, echtgenote van Johnny Renders, is gisteren overleden. Woonplaats: Beringen-Centrum. (° Heusden op 12 januari 1959 - † Beringen op 13 juni 2021)
Begroeting: donderdag 17 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Willy Poel overleden

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Willy Poel overledenWilly Poel uit Koersel, echtgenoot van José Verstrepen, is gisteren overleden. (° Koersel op 18 juli 1939 - † Heusden-Zolder op 13 juni 2021) Uitvaart: woensdag 16 juni 2021 in intieme kring van het uitvaartcentrum Convents Geen bloemen of kransen
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.
Beringen - Papieropheling verschoven naar donderdagOpgelet: Het papier en karton voor ophaalzone B zal uitzonderlijk niet op dinsdag 15 juni maar op donderdag 17 juni worden opgehaald. Ophaalzone B is: deel Paal en deel Tervant (gelegen tussen de autosnelweg Luik-Antwerpen en het Albertkanaal), deel Beringen (zonder Kruisbaan en zijstraten), Koersel.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Beringen - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Beringen - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Week van 'Ik fiets naar het werk'ZoomDoe jij deze week mee met de actie 'Ik fiets naar het werk'? Je kan je nog altijd inschrijven en zo het goede doel steunen. Doneer het bedrag dat je bespaart door te fietsen (bv. fietsvergoeding, brandstof) aan het goede doel: Habbekrats vzw. Een warme organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Dankzij jullie bijdrage kunnen er leuke sportartikelen gekocht worden voor deze kinderen. Onze medewerker Bart Liesenborgs doet alvast mee. Hij fietst trouwens elke werkdag van Paal naar Zonhoven. En zo kan hij onderweg ook nog mooie foto's maken. Meer info via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tim Celen pakt wereldtitel op het WK G-wielrennenZoom G-wielrenner Tim Celen (23) uit Ham is in Cascais (Portugal) wereldkampioen geworden. Op het Estoril-autocircuit was hij in de sprint de sterkste uit een groep van vijf. Na zijn sterke tijdrit op vrijdag bevestigt Tim Celen zijn goede vorm door de eerste wereldtitel uit zijn carrière binnen te halen. Na de race reageerde de kersverse wereldkampioen emotioneel: “Ik wil heel graag mijn ouders, broer en het hele team bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt.” (foto SWPix.com/Simon Wilkinson)

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Beringen - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Leve de Rode Duivels!

Zondag 13 juni 2021
EK Voetbal
Beringen - Leve de Rode Duivels!ZoomWe kregen al deze eerste foto's binnen van lezers zoals Marleen Abeels met de familie in de tuin. Meer lezersfoto's op onze Facebookpagina.

Maria Cuyvers overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Beringen - Maria Cuyvers overledenMaria Cuyvers uit Beverlo is gisteren overleden, weduwe van Jean Berckmans († 2011)
(° Koersel op 19 oktober 1934 - † Beverlo op 11 juni 2021)
Begroeting: woensdag 16 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 10.00 tot 10.30 u.
Uitvaart: in intieme kring.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

José Van Sweevelt overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Beringen - José Van Sweevelt overledenJosé Van Sweevelt uit Koersel is overleden. Echtgenote van Pierre Cuyvers (° Koersel op 23 oktober 1937 † Heusden-Zolder op 10 juni 2021) Begroeting: maandag 14 juni 2021 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: dinsdag 15 juni 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Die ochtendstond

Zaterdag 12 juni 2021
Lens op Beringen
Beringen - Die ochtendstondZoomBart Liesenborgs kon deze week weer een mooie zonsondergang bewonderen.

Markt Beringen

Zaterdag 12 juni 2021
Uit de oude doos
Beringen - Markt BeringenZoomDe markt van Beringen  krijgt momenteel zijn zoveelste herinrichting. Vandaag ver terug in de tijd...(ingekleurde foto door Chris Ume)

Uitkijktoren

Zaterdag 12 juni 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - UitkijktorenZoomEr zijn nog zekerheden in de wereld, de Uitkijktoren blijft tot nu toe nog altijd een mooi monument voor jong en oud om te genieten van vergezichten vanuit Koersel.

Voor Vaderdag

Zaterdag 12 juni 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Voor VaderdagZoomMorgen is het Vaderdag en dat inspireert deze week onze huisdichteres.

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Beringen - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Misvieringen Korspel en Koersel

Donderdag 10 juni 2021
Kerk
Beringen - Misvieringen Korspel en KoerselZoomDe misvieringen van de katholieke kerk komen terug op gang zonder beperkende coronamaatregelen. Vanaf 12 en 13 juni zijn er in elk weekend 4 eucharistievieringen op volgende plaatsen: op zaterdag om 17 uur in Korspel, op zaterdag om 18.30 uur in Koersel, op zondag om 10.30 uur in Stal. Zondag is er om 14u een openluchtviering aan het Kapelletje. Iedereen is welkom en reserveren is niet meer nodig. Er zijn wel corona maatregelen: mondmasker dragen en de onderlinge afstand bewaren.

Parochiecentrum te koop

Donderdag 10 juni 2021
Beringen - Parochiecentrum te koopZoomHet parochiecentrum gelegen aan de  Fonteintjestraat 21 in Koersel staat momenteel te koop. Het deed jarenlang dienst als horecazaak.  Geïnteresseerde kopers kunnen zich wenden tot het nummer: 011 57 55 95.

Charles Blockx overleden

Donderdag 10 juni 2021
Beringen - Charles Blockx overledenCharles Blockx uit Paal, echtgenoot van Julia Foets, is vandaag overleden. (° Beverlo op 13 januari 1942 - † Heusden-Zolder op 10 juni 2021) Begroeting: dinsdag 15 juni 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: woensdag 16 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Pierre Van de Weyer overleden

Donderdag 10 juni 2021
Beringen - Pierre Van de Weyer overledenPierre Van de Weyer uit Beverlo, echtgenoot van Irma Vandeloo is overleden. (° Peer op 11 december 1926 † Beringen-Mijn op 9 juni 2021) Begroeting: maandag 14 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u. Uitvaart: dinsdag 15 juni 2021 in de parochiekerk te Beverlo.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Beringen - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)
Beringen - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Militaire oefening in Beringen

Donderdag 10 juni 2021
Vandaag en dinsdag 22 juni zullen er militaire oefeningen plaatsvinden op het grondgebied van de Stad Beringen. Er zal geen gebruik gemaakt worden van oefenmunitie.

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)

Veerle Vanhove overleden

Woensdag 9 juni 2021
Beringen - Veerle Vanhove overledenIn Leuven is Veerle Vanhove uit Koersel, echtgenote van Danny Bekkers, overleden. (°6 maart 1970 te Koersel - 
†6 juni 2021 te Leuven) De crematie, gevolgd door de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Sint-Brigida te Koersel zal doorgaan in besloten kring. Nadien zal de urne begraven worden in het urneveld op de begraafplaats van Koersel. Gelegenheid tot groeten in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Zolder op donderdag 10 juni 2021 tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

Maria Nuyts overleden

Woensdag 9 juni 2021
Beringen - Maria Nuyts overledenMaria Nuyts, weduwe van Felix Rijkers (†2016) is overleden. Woonplaats: Paal (voorheen Beverlo) °( Tessenderlo op 1 september 1928 - † Paal op 8 juni 2021) Begroeting: vrijdag 11 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: zaterdag 12 juni2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

René Nys overleden

Woensdag 9 juni 2021
Beringen - René Nys overledenRené Nys uit Koersel, echtgenoot van Jeannette Vanhoudt, is overleden. (° Heusden op 1 juni 1942 - † Heusden-Zolder op 8 juni 2021) Begroeting: donderdag 10 juni 2021 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u. Uitvaart: vrijdag 11 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Ben jij klaar voor het EK?

Maandag 7 juni 2021
Beringen - Ben jij klaar voor het EK?ZoomWe kregen deze foto's van Yves Claes, hij is al helemaal klaar voor het EK en gaat duidelijk supporteren voor onze Rode Duivels!
Ben jij ook al klaar? Ga je supporteren voor België, Italië, Spanje, Turkije, Spanje, Nederland of een ander land? Stuur gerust je te gekke supportersfoto's naar beringen[!]internetgazet.be
Ben jij klaar voor het EK?Ben jij klaar voor het EK?Ben jij klaar voor het EK?Ben jij klaar voor het EK?
Zoom
Beringen - Fietsers gewond bij ongevallenOp het kruispunt van de August Cuppensstraat en de Koolmijnlaan is deze ochtend een 14-jarige fietser gewond geraakt toen hij door een auto werd geraakt. En in Lummen waren gisteren nog twee fietsers uit Beringen betrokken bij een ongeval. Beiden werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Luc Geerkens overleden

Maandag 7 juni 2021
In Koersel is Luc Geerkens overleden, echtgenoot van Gerda Swinnen. (° 22 juli 1962 te Bree - † 6 juni 2021 te Koersel)
De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Door de huidige maatregelen zal de begroeting in familiekring plaatsvinden.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Alex Maes overleden

Maandag 7 juni 2021
Beringen - Alex Maes overleden
In Tervant is Alex Maes overleden. (° 21 augustus 1956 te Leopoldsburg † 2 juni 2021)  Afscheid in de aula van Franken Uitvaartzorg Heusden-Zolder in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Tervant. Door de huidige maatregelen zal de begroeting in familiekring plaatsvinden.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Beringen - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Nand Ooms overleden

Zondag 6 juni 2021
Beringen - Nand Ooms overledenNand Ooms uit Beverlo, weduwnaar van Jeanne Van Roy (t2015), is overleden. (° Heppen op 19 augustus 1933 - † Heusden-Zolder op 5 juni 2021) Begroeting: dinsdag 8 juni 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: woensdag 9 juni 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Misviering kerk van Stal

Zondag 6 juni 2021
Kerk
Beringen - Misviering kerk van StalZoomDeze week kan je een online misviering volgen vanuit de kerk in Stal.

Mijn gedachten vlinderen

Zaterdag 5 juni 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Mijn gedachten vlinderenZoomElke zaterdag presenteert Edith haar 'gekleurde woorden' en vandaag zijn het gevleugelde woorden...

Werken in Beringen

Zaterdag 5 juni 2021
Uit de oude doos
Beringen - Werken in BeringenZoomMomenteel is Beringen één grote bouwwerf en op deze locatie wordt vandaag opnieuw gewerkt. Even een terugblik toen de ruimte achter de kerk werd vrijgemaakt voor een nieuwe moderne bib in Beringen. Op dit moment is de bib al weer toe aan een grote renovatie en uitbreiding. De vernieuwde bib zou half september moeten opengaan.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van plonsvijver tot natuurcentrumZoomVandaag is dit gebouw de thuisbasis van Natuurpunt Beringen waar ze het bezoekerscentrum De Watersnip beheren.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Beringen - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Vangeel overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Beringen - Julia Vangeel overledenJulia Vangeel, weduwe van René Vandenreyken (†2015) is gisteren overleden. Julia woonde nu in Heusden-Zolder maar voorheen in Paal.  Ze werd 91. (° Lummen op 10 januari 1930 - † Heusden-Zolder op 3 juni 2021) Uitvaart: dinsdag 8 juni 2021 uur in de parochiekerk te Paal.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken fietspaden tussen Heppen en LeopoldsburgZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf volgende week de fietspaden aan weerszijden van de Diestersteenweg – Leopoldsburgsesteenweg (N73) in Leopoldsburg vernieuwen, tussen de Dwarsstraat en de Vloosstraat. Eerst wordt er gewerkt aan de zuidzijde van de weg, rijrichting van Heppen naar Leopoldsburg. Gemotoriseerd verkeer tussen het centrum en Heppen blijft maximaal mogelijk via de N73. Ter hoogte van de werfzone moet het wel over twee versmalde rijstroken. Op de langsparkeerstroken in de werfzone geldt een parkeerverbod. Fietsers volgen een omleiding rond de werfzone, via het achterliggend wegennet. Is er voldoende ruimte, dan kunnen ze via een veilige corridor langs de werfzone passeren.

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Beringen - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jetje Verhelst overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Beringen - Jetje Verhelst overledenJetje Verhelst uit Beringen-Mijn, echtgenote van Guido Wauters, is gisteren overleden. (° Zwijndrecht op 2 juli 1933 - † Beringen-Mijn op 3 juni 2021) Uitvaart: woensdag 9 juni 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Geen bloemen of kransen.
Kerk
Beringen - Terug normale vieringen in StalZoomVanaf zondag 13 juni zijn alle katholieke gelovigen terug welkom in de kerk van Stal voor de eucharistie vieringen. Op zondag om 10.30u en op donderdag om 19.00u.

Kop-staartbotsing in Paal

Vrijdag 4 juni 2021
Beringen - Kop-staartbotsing in PaalOp de Tessenderlosesteenweg in Paal was er donderdagavond een kop-staartbotsing. Hierbij geraakte de bestuurder die inreed op de auto lichtgewond en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Klaprozen fotograferen

Donderdag 3 juni 2021
Vandaag gezien
Beringen - Klaprozen fotograferenZoomDe klaprozen staan momenteel in volle bloei. Op be-MINE waren deze ochtend verschillende fotografen in actie om deze rode bloemen vast te leggen. (foto Antoon Luts)

Yvonne Baptist overleden

Donderdag 3 juni 2021
Beringen - Yvonne Baptist overledenYvonne Baptist, echtgenote van wijlen François Geeraerts, is op 29 mei overleden in Heusden-Zolder. Ze was geboren op 11 december 1924 in Beverlo. Door de huidige maatregelen zal de begroeting in familiekring plaatsvinden. Ook het afscheid in de aula van Franken Uitvaartzorg in Heusden zal in besloten kring gebeuren, gevolgd door het begraven van de urne op de begraafplaats van Berkenbos.

G-zeilen in de kijker

Donderdag 3 juni 2021
Beringen - G-zeilen in de kijkerZoomSilke Aelbrecht uit Paal werkte mee aan een filmpje om G-zeilen extra in de kijker te zetten. Silke studeert voor bachelor Orthopedagogie. "Als project maken we een filmpje waarin wij G-zeilers laten zien dat ook zij kunnen zeilen. Ons doel is vooral om meer G-sporters te bereiken en het G-zeilen bekender te maken", zegt Silke.
Sailability is over heel Vlaanderen actief waaronder ook in Limburg. In Lummen, aan het Schulensmeer, kunnen G-zeilers gaan zeilen met Sailability.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Beringen - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 

Rudi Bosmans overleden

Woensdag 2 juni 2021
Beringen - Rudi Bosmans overledenIn Koersel is Rudi Bosmans overleden, echtgenoot van Julia Tielens. (° Heusden 9 februari 1956 - † Koersel 30 mei 2021) Uitvaartdienst in beperkte kring. Groeten: donderdag 3 juni van 18u30 tot 19u bij Witters en Baers, Inakker 108, Zolder-Centrum.

Armand Claes overleden

Woensdag 2 juni 2021
Beringen - Armand Claes overledenGisteren is Armand Claes uit Beverlo, echtgenoot van Francine Deckers, overleden. (° Oostham op 9 december 1940 - † Hasselt op 1 juni 2021). Uitvaart: zaterdag 5 juni 2021 in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Expo Abdij van Averbode

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Expo Abdij van AverbodeZoom2021 is voor de norbertijnen overal ter wereld een belangrijk jaar: de Orde van Prémontré bestaat 900 jaar. De norbertijnen van Averbode vieren dat jubileum met een tentoonstelling en een boek over hun leven, werken en spiritualiteit. Waarom leven zij samen in een abdij? Wat is de basis van hun roeping en spiritualiteit? Hoe ziet hun dag eruit? Wat houdt hen bezig vandaag in de kerkgemeenschap en in de maatschappij?
Vanaf 6 juni tot 1 november vindt een openlucht (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Beringen - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Ik heb de zon zien zakken...

Woensdag 2 juni 2021
Beringen - Ik heb de zon zien zakken...ZoomEr zal maar een paar dagen in het jaar dat je de zon mooi ziet ondergaan in het Albertkanaal en dat moet het weer ook nog meezitten uiteraard. Gust Ischen stond gisteren alvast klaar!

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Beringen - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Kleine omleiding MTB-park

Dinsdag 1 juni 2021
Beringen - Kleine omleiding MTB-parkZoomDoor werken aan de rode route op het MTB-Park zal er tijdelijk een kleine omleiding voorzien worden.

Gratis initiatielessen

Dinsdag 1 juni 2021
Beringen - Gratis initiatielessenZoomZaterdag 5 juni zullen er drie gratis skate-initiaties georganiseerd worden aan het skatepark van Beringen. 10-11 uur kinderen van 6-8 jaar (max 10) 11-12 uur kinderen van 9-11 jaar (max 10 ) 12-13 uur initiaties/ trick tips met vrije inloop. Kinderen kunnen dan proberen en de lesgever helpt individueel. Inschrijven kan via Jeugdensport[!]beringen.be. (foto Dirk Dekens)

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Beringen - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen