Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Beringen - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Beringen - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Beringen - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Rosette Vanlommel overleden

Zaterdag 30 april 2022
Beringen - Rosette Vanlommel overledenRosette Vanlommel uit Tessenderlo, echtgenote van Jean Loret, is overleden.
(°Paal op 10 mei 1938 - † Geel op 27 april 2022)
Groeten: Op dinsdag 3 mei 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur, uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: In de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op woensdag 4 mei 2022 om 10.30 uur.

Marcel Gielis overleden

Zaterdag 30 april 2022
Beringen - Marcel Gielis overleden
Marcel Gielis uit Oostham, echtgenoot van Maria Jordens, is overleden.
(°Paal op 26 juli 1932 - † Ham op 27 april 2022)
Groeten: Op woensdag 4 mei 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk O.L. Vrouw geboorte te Oostham op donderdag 5 mei 2022 om 10.30 uur.

Klasfoto Paal

Zaterdag 30 april 2022
Uit de oude doos
Beringen - Klasfoto PaalZoomVandaag terug naar het schooljaar 1977-78 in de Jongenschool van Paal met meester Luyten.
We zoeken nog klasfoto's van alle Beringse scholen uit de jaren 70-80-90. Eén adres: beringen[!]internetgazet.be

De Uitkijktoren

Zaterdag 30 april 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De UitkijktorenZoomWie een mooi zicht wil hebben over Koersel en omgeving moet zeker de Uitkijktoren eens beklimmen, het is al een baken sinds 24 september 1964.

Even stilstaan

Zaterdag 30 april 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Even stilstaanZoomElke zaterdag presenteren wij de gekleurde woorden van Edith Oeyen met een foto van Lambert Reynders.

Aline Lemmens overleden

Vrijdag 29 april 2022
Beringen - Aline Lemmens overledenAline Lemmens uit Paal, weduwe van François Aerts († 1981) , is overleden.
(° Vorst op 18 november 1926 † Beringen-Mijn op 28 april 2022)
Begroeting: dinsdag 3 mei 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: woensdag 4 mei 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Bromfietser gewond

Vrijdag 29 april 2022
Beringen - Bromfietser gewondOp het kruispunt van de Voortstraat en de Koolmijnlaan kwam een bromfietser in aanrijding met een auto. De bromfietser werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde in het spitsuur van lange files in de buurt.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Beringen - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Beringen - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Corona weegt op mentaal welzijn

Woensdag 27 april 2022
Beringen - Corona weegt op mentaal welzijnZoomCAW Limburg hielp vorig jaar 14% meer mensen, goed voor 12461 dossiers. Voor onze regio West-Limburg werden 754 personen geholpen via CAW Limburg. ‘Welzijnswerk is en blijft toch vooral mensen echt zien en nabij zijn. De coronacrisis duurde lang, te lang voor veel mensen. Mensen werden corona-moe. Dat woog op het mentaal welzijn van velen", zegt Guy Vanderstraeten, algemeen directeur van CAW.  
In 2021 deden 12461 mensen beroep op een CAW-dienst, 14% meer dan in 2020.  ‘We bereikten opvallend meer kinderen, jongeren en jongvolwassenen, onder andere via onze JAC’s, de Bezoekruimtes en de Vormingscel. We noteerden meer doorverwijzingen vanuit de OCMW’s en de geestelijke gezondheidszorg. Die trend linken we aan de vele samenwerkingen die we de voorbije jaren hebben opgezet en de afstemming van het hulpverleningsaanbod op de noden van de cliënt. Tot slot zagen we ook de bevestiging van een zorgwekkende tendens die reeds in 2020 aanving: hulpverleningstrajecten duren steeds langer en worden complexer," zegt Vanderstraeten nog. 

Proeven van Romeinse keuken

Woensdag 27 april 2022
Beringen - Proeven van Romeinse keukenZoom'De gustibus non disputandum est' (over de smaak valt niet te twisten) was deze week het thema op Spectrumcollege Campus Paal voor de Latinisten van het tweede jaar. Ze maakten al proevend kennis met het menu van rijke en arme Romeinen. (An Jans)
Proeven van Romeinse keukenProeven van Romeinse keukenProeven van Romeinse keuken
Zoom

Crisis in economie blijft duren

Woensdag 27 april 2022
Beringen - Crisis in economie blijft durenZoomOok in het derde kwartaal van 2022 krimpt de Limburgse economie verder, zo blijkt uit de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg. De nasleep van een globale pandemie in combinatie met oorlog binnen Europa maken dat iedere sector in de klappen deelt. “Maar er is meer”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - ​ KvK Limburg. “De crises waarmee we geconfronteerd werden en worden zijn uitzonderlijk, maar ook tijdelijk. Dat de conjunctuur fluctueert is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Vertessen overleden

Woensdag 27 april 2022
Beringen - Gust Vertessen overledenGust Vertessen uit Koersel, weduwnaar van Josefien Van Erom, is overleden.
(° Beverlo op 31 augustus 1934 † Beringen op 27 april 2022)
Begroeting: maandag 2 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Beringen - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

Anselmo Serra overleden

Dinsdag 26 april 2022
Beringen - Anselmo Serra overleden
Anselmo Serra, echtgenoot van Irma Vivacqua, is overleden.
(° Villamar (I) op 27 januari 1943 † Heppen op 24 april 2022) Uitvaart: donderdag 28 april 2022 om 10.30 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Stad verwerft extra gronden

Maandag 25 april 2022
Gemeenteraad
Beringen - Stad verwerft extra grondenZoomHet Vlaamse Gewest plant de verkoop van een aantal percelen grond aan de Rijsselstraat, Tervantstraat en Industrieweg. Het is voor de Stad een opportuniteit om enkele van deze percelen te kunnen aankopen. Het punt werd op de gemeenteraad goedgekeurd.

Stad verkoopt gronden

Maandag 25 april 2022
Gemeenteraad
Beringen - Stad verkoopt grondenStad Beringen ontving van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vraag om twee stroken grond langsheen de E313 te kunnen aankopen voor de aanleg van een spitsstrook. Aan de gemeenteraad werd definitieve goedkeuring voor deze verkoop gevraagd. Ook de verkoop van projectgrond aan de Klarinetstraat in Koersel werd goedgekeurd.

Eugeen Reynders overleden

Maandag 25 april 2022
Beringen - Eugeen Reynders overledenEugeen Reynders uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Heppen op 19 juni 1941 † Beringen-Mijn op 23 april 2022) Begroeting: donderdag 28 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Fotoverslag KVK Beringen

Maandag 25 april 2022
Beringen - Fotoverslag KVK BeringenZoomWe blikken vandaag ook nog even terug met een fotoverslag van de spannende derby tussen KVK Beringen en Weerstand Koersel, die op het nippertje werd gewonnen door thuisploeg KVK.

Shotguns blijven overtuigen

Maandag 25 april 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Shotguns blijven overtuigenZoomDe Kasteel Nitro’s kwamen zaterdag 23 april op bezoek bij de Limburg Shotguns in het mijnstadion van Beringen. De eerste helft was duidelijk een kolfje naar de hand van de thuisploeg die dan al 28 punten uitlopen. De Kasteel Nitro’s toonden nog goede moed in de tweede helft, maar de overwinning van de Shotguns kwam niet meer in gevaar, eindstand 35-16. De Shotguns ontvingen als eerste de bal en de eerste drive eindigde al direct in een touchdown van hun bedrijvige Running Back Jaycen (…) Het hele nieuwsbericht

Modeshow Beringen Spring(t)

Maandag 25 april 2022
Beringen - Modeshow Beringen Spring(t)ZoomWe blikken vandaag nog even terug op de modeshow van de Handelaars van Beringen-Centrum tijdens Beringen Spring(t). Patrick Knuyt maakte nog dit fotoverslag.

Peter Maes overleden

Maandag 25 april 2022
Beringen - Peter Maes overledenPeter Maes uit Stal, echtgenoot van Petra Geuens, papa van Romi Maes en Robbe Truyens, is overleden.
(° Koersel op 28 november 1964 † Heusden-Zolder op 24 april 2022)
Begroeting: vrijdag 29 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 25 april 2022
Beringen - Vanavond gemeenteraadVanavond is het gemeenteraad. Deze kan je volgen via de website van de stad. We brengen via de Internetgazet ook verslag uit.
De oppositie heeft punten klaar over de uitbreiding van de terrassen voor deze zomer, het autoverkeer op de markt van Beringen. Vragen komen er over de kledingcontainers, de herinrichting van Tervant en de organisatie van zomerscholen.
Beringen - Paal-Tervant B verliest van ZelemPaal-Tervant B is bij Eendracht Zelem gaan verliezen met 6-1.

Koersel B speelt gelijk

Zondag 24 april 2022
Beringen - Koersel B speelt gelijkWeerstand Koersel B heeft thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen Juve Hasselt B.
Beringen - Geld en juwelen weg bij inbraak
In de Kraaienboswijk werd deze ochtend ingebroken. De dieven konden aan de haal gaan met een partij geld en juwelen.Hechtel klopt Turkse FC

Zondag 24 april 2022
Beringen - Hechtel klopt Turkse FCKampioen Hechtel FC heeft vandaag Turkse FC verslagen met 5-1.
Beringen - Paal-Tervant A verliest van Grote HeideSporting Grote Heide is bij Paal-Tervant A gaan winnen met 1-3.

KVK Beringen is gered

Zondag 24 april 2022
Beringen - KVK Beringen is geredKVK Beringen heeft de derby tegen Weerstand Koersel gewonnen. Uitslag: 2-1. Voor Beringen scoorde Grepi tweemaal. Door deze overwinning is KVK Beringen gered.

Lindelhoeven A - Stal Sport 2-1

Zaterdag 23 april 2022
Beringen - Lindelhoeven A - Stal Sport 2-1Lindelhoeven VV A heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Stal Sport. Voor Stal Sport scoorde Derwa. Goudsmet en Mues maakten de doelpunten van Lindelhoeven.

Carwash Scouts Tervant

Zaterdag 23 april 2022
Beringen - Carwash Scouts TervantZoomAan de Buiteling campus onderbouw organiseerde Scouts Tervant een carwash. Met heel veel jeugdig enthousiasme werden auto's en fietsen deskundig van alle vuil ontdaan.

Arno: c'était magnifique

Zaterdag 23 april 2022
Beringen - Arno: c'était magnifiqueZoomArno is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden. Op sociale media worden massaal herinneringen opgehaald aan dit icoon van de Belgische rockmuziek. Ik zag een piepjonge Arno met TC Matic op het Papillon Openlucht Festival in Meldert begin jaren tachtig toen hij een monsterhit scoorde met Oh La la la! Het is nog altijd een klassieker en één van zijn grootste hits. De laatste keer zag ik Arno op TW Classic in 2014. In de gietende regen, kregen we niet de beste Arno te zien. Maar met ups en (…) Het hele nieuwsbericht

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Beringen - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Op 't Eynde overleden

Zaterdag 23 april 2022
Beringen - Paula Op 't Eynde overledenPaula Op 't Eynde uit Koersel, weduwe van Jozef Vanschooren († 1978), is overleden.
(° Koersel op 12 juli 1928 † Heusden-Zolder op 22 april 2022) Gebedsdienst : woensdag 27 april 2022 om 18.30 uur in de parochiekerk te Koersel
Begroeting: na de gebedsdienst - funerarium - Koersel van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Koers Plakkettenberg

Zaterdag 23 april 2022
Beringen - Koers PlakkettenbergZoomWe kregen al enkele mooie voorjaarsklassiekers voorgeschoteld met verrassende winnaars. Wil jij de kampioenen van morgen aan het werk zien? Dan moet je zondag 24 april zeker afzakken naar de Plakkettenberg Koers in Koersel. Vanaf 11u zijn er wedstrijden voor U23, Elite 2, Elite 3 en Masters. De feesttent staan aan de Ploegstraat in Koersel.

Panelgesprek over Congo

Zaterdag 23 april 2022
Uit de oude doos
Beringen - Panelgesprek over CongoZoom

Morgen is er in de bibliotheek van Beringen een panelgesprek rond het thema 'Beringen en (de)kolonisering. Verschillende personen uit Beringen en omgeving die elk op hun manier een band hebben met Congo (vroeger of nu) geven vanuit hun persoonlijke ervaringen een blik op een controversiële periode. Hans Put, regisseur van de documentaire ‘Missie Congo’, modereert dit gesprek. Na het panelgesprek kunnen de aanwezigen nog deelnemen aan een begeleid bezoek aan de expo ‘Bacongo Limburg’ (om 11u30-14u-16u). 

Scholen van Beringen-Mijn

Zaterdag 23 april 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Scholen van Beringen-MijnZoomIn dit gebouw kan je vandaag en morgen naar een expo van Citévolk Spreekt over de scholen van Beringen-Mijn zoals Regina Mundi, TIKB, RMS, De Horizon, Het Mozaïek en Paul Gerard/VIBO St-Barbara. De expo is open van 10u tot 18u.

Nu ik een wolkenloze hemel zie

Zaterdag 23 april 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu ik een wolkenloze hemel zieZoomDe zonnige lente inspireert deze week Edith en Lambert.

Lucien Mentens overleden

Vrijdag 22 april 2022
Beringen - Lucien Mentens overledenLucien Mentens, weduwnaar van Irène Biesemans, is overleden. (° Beverlo op 4 september 1929 - † Heusden-Zolder op 20 april 2022)
Begroeting: maandag 25 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: dinsdag 26 april 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vanaf 25 april hinder op de Ring rond DiestZoomVorige zomer startte de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) met werken aan de oude Demer stuw, de Grote Steunbeer, aan de Saspoort in Diest. “Vanaf volgende week bouwen we verder aan de kokerconstructie dwars onder de ring door. Een eerste deel werd reeds in het najaar van 2021 aangelegd. Proeven wezen echter uit dat de fundering van de nieuwe koker, die drie meter breed op twee meter hoog is, extra versteviging vereist. Die bijkomende funderingswerken starten maandag en zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Kumpen overleden

Donderdag 21 april 2022
Beringen - Julien Kumpen overledenJulien Kumpen uit Koersel, echtgenoot van Mathilde Ceyssens, is overleden.
(° Koersel op 3 augustus 1933 - † Koersel op 20 april 2022)
Begroeting: dinsdag 26 april 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Fietser gewond op Koolmijnlaan

Donderdag 21 april 2022
Beringen - Fietser gewond op Koolmijnlaan
Deze ochtend rond half tien is aan de Koolmijnlaan, ter hoogte van het CM-kantoor, een fietser aangereden door een auto die de parking opreed en de fietser te laat opmerkte. Deze raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Code oranje door droog weer

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Code oranje door droog weerHet aanhoudende droge weer laat zich ook voelen in de Limburgse natuur. Er is verhoogd risico op bos- en heidebrand en daarom geldt vanaf nu code oranje. Roken is dus verboden in de bos- en natuurgebieden, uiteraard ook vuur maken en er wordt gevraagd om kinderen niet zonder toezicht in de natuur te laten. Wat het Agentschap Natuur en Bos betreft gelden de beperkingen in Beringen voor de Vallei van de Zwarte Beek en de Mijnterril Beringen.

Standhouders rommelmarkt gezocht

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Standhouders rommelmarkt gezochtZoomOp zaterdag 25 juni 2022 organiseren KVK Beringen en supportersclub De Volksmacht op haar terreinen een heuse rommelmarkt en dit van 8u tot 16u. Voor haar rommelmarkt is de voetbalclub nog op zoek naar standhouders. Meer info via info[!]kvkberingen.tk, de website www.kberingenfc.be of via 0476/48.05.70.
Beringen - Rozentuin op Avonturenberg in orde gebrachtZoomDeze week werden de rozen op de Avonturenberg onkruidvrij gemaakt en kregen ze ook de nodige organische meststoffen. In samenspraak met de Toeristische Dienst werden enkele rozen in een proefopstelling voorzien van een mulchlaag van biologische kastanjechips. Deze materialen werden door de firma DCM ter beschikking gesteld. De leden van De Rozenkring nemen het onderhoud ter harte.

Mathilde Vanderbiesen overleden

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Mathilde Vanderbiesen overleden
Mathilda Vanderbiesen uit Beverlo, weduwe van Alfons Reijnders (†2003), is overleden.
(° Beverlo op 7 maart 1927 † Beringen-Mijn op 18 april 2022) Begroeting: vrijdag 22 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: maandag 25 april 2022 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel

Maria Lambrechts overleden

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Maria Lambrechts overledenMaria "May" Lambrechts uit Beverlo, echtgenote van Jean Bruynooghe, is overleden.
(° Balen op 1 april 1931 † Koersel op 18 april 2022)
 Begroeting: vrijdag 22 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Henri Beerten overleden

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Henri Beerten overledenHenri Beerten uit Beringen, weduwnaar van Maria-Helena Theunis, is overleden.
(° Zolder op 27 mei 1928 - † Beringen op 19 april 2022)
Begroeting: vrijdag 22 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.30 tot 20.00u.
Uitvaart: zaterdag 23 april 2022 om 10.30u in de dekenale kerk Sint-Pietersbanden te Beringen-Centrum

Overschotjes voor Sint-Vincentius

Woensdag 20 april 2022
Beringen - Overschotjes voor Sint-VincentiusZoomHarmonieorkest Neanias Beverlo hield maandag een mooi ontbijtconcert maar er was nog veel lekkers over en die overschotten werden geschonken aan Sint-Vincentius Koersel.

Fotoverslag KVK Beringen

Dinsdag 19 april 2022
Beringen - Fotoverslag KVK BeringenZoomHet was afgelopen weekend een bevlogen wedstrijd tussen KVK Beringen en Racing Mechelen. De bezoekers konden kampioen spelen bij winst in Beringen. Ruim 600 supporters zakten af naar de Motbemden maar KVK zorgde ervoor dat met een 2-2 gelijkspel het feestje nog niet doorging voor de Mechelaars. En dat zorgde voor frustratie, er werd met bier gegooid en de wedstrijd werd zelfs even stilgelegd. Steve Guessoum maakte dit fotoverslag.

Expo Academie Koersel

Dinsdag 19 april 2022
Beringen - Expo Academie KoerselZoomLeerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten afdeling Koersel stellen nog eens tentoon. Op 23 april om 11u00 opent de expo nog feestelijker dan anders want de leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord & Dans Beringen komen optreden.  Een samenwerking tussen de twee academies die al jaren standhoudt en waar we telkens naar uit kijken. De expo is naast dit feestelijke openingsmoment nog te bezichtigen tot en met 19 juni. Ma-Vrij 9u00-12u00 & 15u00-20u00 Za 9u00-12u00 Zon- en feestdagen gesloten.
Locatie: Academie Koersel Dorp, Harpstraat 14.

Fotoverslag Limburg Shotguns

Maandag 18 april 2022
Beringen - Fotoverslag Limburg ShotgunsZoomEen wedstrijd van American Football is altijd een belevenis voor fotografen. Stephan Volders ging afgelopen zaterdag ook naar het mijnstadion en maakte dit fotoverslag.

Prachtig lenteweer

Maandag 18 april 2022
Beringen - Prachtig lenteweerZoomDe laatste dag van de paasvakantie is er eentje om van te genieten. Het wordt weer een mooi zonnige dag. Ook de komende dagen lijkt het eerder zomer dan lente. Van aprilse grillen wordt voorlopig nog niet gesproken. (foto Gust Ischen)

Naar Echternach

Maandag 18 april 2022
Beringen - Naar EchternachIk ben naar het toeristische stadje Echternach in het Groothertogdom Luxemburg geweest. Dat was niet de eerste keer. Daarom wil ik in deze Losse Flodders wat herinneringen ophalen waar de nostalgie van afdruipt. De eerste keer dat ik in Echternach kwam, was in 1963. Ik was 15 jaar. Met 2 leerkrachten en 8 leerlingen maakten we een 14-daagse fietstocht. Logeren deden we in jeugdherbergen. Ik mocht de fiets van mijn vader gebruiken. Die had 3 (!) versnellingen. Met dat technisch snufje was ik al heel tevreden. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Stal Sport verliest in  BolderbergStal Sport ging vanmiddag met 6-1 onderuit op het veld van FC Bolderberg.

KVK Beringen - RC Mechelen 2-2

Zondag 17 april 2022
Beringen - KVK Beringen - RC Mechelen 2-2KVK Beringen heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen Racing Mechelen. Aan de rust leidde KVK met 2-1. Yavuz en Vangeel maakten de Beringse doelpunten. Zondag staat de derby KVK Beringen - Weerstand Koersel op het programma.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Beringen - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Een volle maan die straalt (2)

Zondag 17 april 2022
Vandaag gezien
Beringen - Een volle maan die straalt (2)ZoomVanop de Mijnterril deze morgen, afgaande maan in het westen die rood kleurt door de opkomende zon in het oosten. Net dan vliegt een vliegtuig voor de maan door... (Johan Put) 

Fijne paasdagen gewenst

Zondag 17 april 2022
Beringen - Fijne paasdagen gewenstZoomDe redactie van Internetgazet wenst U fijne paasdagen. Geniet van elkaar en van het mooie weer!

Volle maan

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Volle maanZoomWie bij valavond over de Beringse brug richting Heusden reed was getuige van deze mooie volle maan. (foto Hans Put)

Turkse verliest van Thes B

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Turkse verliest van Thes BTurkse FC heeft met 5-0 verloren van Thes Sport Tessenderlo B.
Beringen - Paal-Tervant verliest van Heusden-ZolderIn de tweede provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder in de vooravond FC Paal-Tervant geklopt met 2-0.

Termien en Koersel spelen gelijk

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Termien en Koersel spelen gelijkEendracht Termien en Weerstand Koersel hebben in Genk 0-0 gelijk gespeeld.

Georges Nouwen overleden

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Georges Nouwen overledenGeorges Nouwen uit Stal, echtgenoot van Astrid Heyligen, is overleden.
(° As op 16 maart 1936 - † Beringen-Mijn op 14 april 2022°
Begroeting: donderdag 21 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: vrijdag 22 april 2022 om 12.30 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Louis Vanhamel overleden

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Louis Vanhamel overledenLouis Vanhamel uit Koersel, echtgenoot van Maria Nijs, is overleden.
(° Koersel op 11 april 1941 † Heusden-Zolder op 14 april 2022) Gebedsdienst : woensdag 20 april 2022 om 18.30 uur in de parochiekerk te Koersel
Begroeting: na de gebedsdienst - funerarium - Koersel van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Sonja Massoels overleden

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Sonja Massoels overledenSonja Massoels, bewoonster 't Weyerke Huize Eversel, is overleden.
(° Diest op 29 mei 1972 † Heusden-Zolder op 15 april 2022)
Begroeting: donderdag 21 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: vrijdag 22 april 2022 in de aula van het crematorium Hasselt

Sinners Day komt naar Diest

Zaterdag 16 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Sinners Day komt naar DiestZoomDe wintereditie van het festival Sinner’s Day zal vanaf 2022 doorgaan op de citadel in Diest. Het festival Sinner’s Day was sinds 2020 op zoek naar een vaste thuisbasis: een plek die makkelijk bereikbaar is voor het volledige land (en de buurlanden), een plek met een unieke uitstraling, een plek met een roemrijk verleden, een plek met uitbreidingsmogelijkheden en een enthousiast stadbestuur. De organisatoren vonden in Diest de ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Beringen - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht

Een volle maan die straalt

Zaterdag 16 april 2022
Beringen - Een volle maan die straaltZoomWie gisterenavond of deze nacht naar de hemel tuurde zag nog geen paasklokken maar wel een stralende maan! (Johan Put)

Beverlo kerk

Zaterdag 16 april 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo kerkZoomElke week brengt Gust ons een mooie duo foto waar heden en verleden samenkomen. Vandaag Beverlo.

Terug naar school!

Zaterdag 16 april 2022
Uit de oude doos
Beringen - Terug naar school!ZoomVolgende week zondag is het Erfgoeddag. We blikken al even vooruit met deze guitige foto van Citévolk Spreekt. Ze houden zaterdag en zondag een expo over het schoolleven in Beringen-Mijn. De locatie is Regina Mundi. In het centrum van Beringen kan je in het lokaal van heemkunde Kiosk een duik nemen in het schoolleven van Koersel, Paal en Beringen. (zie ook artikel vrijdag)

Het is het licht...

Zaterdag 16 april 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Het is het licht...ZoomPasen is deze week de inspiratie voor de 'gekleurde woorden'.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Beringen - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Beringen - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Fons Rutten overleden

Donderdag 14 april 2022
Beringen - Fons Rutten overledenFons Rutten uit Beverlo, echtgenoot van Annie Lenaerts, is overleden.
(° Beverlo op 17 april 1948 † Beringen-Mijn op 14 april 2022)
Begroeting: dinsdag 19 april 2022 funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Flor Berrevoets overleden

Donderdag 14 april 2022
Beringen - Flor Berrevoets overledenFlor Berrevoets uit Paal, echtgenoot van Gaby Lemmens, is overleden.
(° Tessenderlo op 17 juni 1938 † Paal op 14 april 2022)
Begroeting: donderdag 21 april 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Een toffe 'GIP-dag' voor Benefits4kidsZoomBas Wouters organiseerde in het kader van zijn GIP een activiteit voor Benefits4kids. De kinderen beleefden dankzij Bas een toffe namiddag. De kinderen konden buiten ravotten met allerhande Vlaamse spelen en in teams werd gestreden voor blinkende medailles. Met fruit en groenten werden gezonde tussendoortjes gemaakt in de vorm van diertjes om daarna buiten op een picknickdekentje te smullen. Bas wilde bewijzen dat beweging en gezonde voeding niet saai zijn. En daar is hij zeker in geslaagd.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Beringen - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opendeur Stalse Schans

Donderdag 14 april 2022
Beringen - Opendeur Stalse SchansZoomMaandag 18 april kan je na een onderbreking van twee jaar terug naar de overbekende opendeur van de Stalse Schans. Schapenboer Willy ontvangt je met heel veel enthousiasme en de kinderen mogen in de stallen de lammetjes bekijken en helpen met de papfles. Uiteraard is er ook animatie, muziek en vers schapenijs. Iedereen is welkom vanaf 14u in de Guido Gezellestraat 11. 

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Beringen - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Vanceer overleden

Donderdag 14 april 2022
Beringen - Maurice Vanceer overledenMaurice Vanceer, echtgenoot van Mathilde Schrijvers, is overleden. (°Paal op 29 maart 1933 - †  Diest op 13 april 2022)
Groeten: Op dinsdag 19 april 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Maurice te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.
De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Zonnig paasweekend

Woensdag 13 april 2022
Beringen - Zonnig paasweekendZoomDe weervoorspellingen voor de komende dagen zijn net zo rooskleurig als de zonsondergang van vanavond. Ideaal om te fietsen, te wandelen of te genieten van de bloesempracht in onze provincie. (Gust Ischen)
Beringen - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom
Beringen - FC Bolderberg - FC  Paal-Tervant A 1-1Paal-Tervant A heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Bolderberg.

Jean Van Broekhoven overleden

Woensdag 13 april 2022
Jean Van Broekhoven, echtgenoot van wijlen Josephine Steemans, is overleden.
(° 26 januari 1946 te Sint-Truiden † 11 april 2022 te Sint-Truiden) Het afscheid voor Jean, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Beringen-Mijn, zullen plaatsvinden in besloten kring.

Rozenlaan in bloei

Woensdag 13 april 2022
Beringen - Rozenlaan in bloeiZoomDe bloesems in de Rozenlaan in Beringen zorgen elk jaar weer voor mooie tinten roze. (Gust Ischen)
Rozenlaan in bloeiRozenlaan in bloeiRozenlaan in bloei
Zoom

Karl Koch overleden

Woensdag 13 april 2022
Beringen - Karl Koch overledenKarl Koch, echtgenoot van wijlen Erna Koch, is overleden.
(° 25 april 1931 te Osnabrück (Duitsland) - † 11 april 2022 te Paal)
Begroeting: Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 14 april 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door het afscheid voor Karl en het plaatsen van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Beringen-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden.

Marcel Daniels overleden

Dinsdag 12 april 2022
Beringen - Marcel Daniels overledenMarcel Daniels uit Koersel, echtgenoot van Rita Van Der Borght, is overleden. (° Hasselt op 12 mei 1945 † Leuven op 9 april 2022) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Beringen - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Beringen - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Mooi wandelweer

Dinsdag 12 april 2022
Beringen - Mooi wandelweerZoomHet wordt deze week mooi weer, perfect om te kunnen genieten van de lentekleuren tijdens een fiets- of wandeltocht. Zo kan je aan de kerk van Paal vertrekken voor twee wandelingen. De gele neemt je mee richting holle wegen in de vallei van de Zwarte Beek. De rode wandeling gaat via de Klitsberg richting Schaffen en via de Venusberg terug naar Paal. (Gust Ischen)
Mooi wandelweerMooi wandelweerMooi wandelweer
Zoom
Beringen - Brand in Hasselt zichtbaar in BeringenZoomGisteren woedde er een zware brand in een gebouw op de oude gelatinesite in Hasselt. Dat ging gepaard met een enorme rookpluim die tot in Beringen zichtbaar was. (Gust Ischen)

Diane Van Genechten overleden

Maandag 11 april 2022
Beringen - Diane Van Genechten overledenDiane Van Genechten uit Houthalen-Helchteren, echtgenote van Dirk Breugelmans, is overleden.
(° Heusden op 15 februari 1966 † Hasselt op 10 april 2022) Begroeting: vrijdag 15 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 16 april 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe reeks concerten The Celtic Art GalleryZoomWe gaan even gluren bij de buren en komen terecht in Genebos (Ham) waar in 1996 The Celtic Art Gallery vzw werd opgericht door Marc Reusen en Linda Beerten. De afgelopen 26 jaar heeft het team van The Celtic Art Gallery vzw, dat uit ruim 80 vrijwilligers bestaat, met bescheiden middelen topprestaties geleverd met vele huis- en tuinconcerten en natuurlijk het folkfestival in augustus. Folkmuziek uit heel de wereld stond in Genebos op het podium. “We hebben een trouw publiek opgebouwd”, (…) Het hele nieuwsbericht

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Beringen - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Verlies voor Paal-Tervant B

Zondag 10 april 2022
Beringen - Verlies voor Paal-Tervant BPaal-Tervant B verloor vandaag met 1-2 van Berbroek-Schulen

Volleybal: Pelt - Beverlo 0-3

Zondag 10 april 2022
In eerste promo mannen Limburg van het volleybal heeft VC Pelt A met 0-3 verloren van Stalvoc Beverlo A.
Beringen - Pandoering voor Weerstand Koersel BWeerstand Koersel B heeft vanavond met 11-2 verloren op het veld van Herk FC B.

Stal Sport - Turkse FC 1-2

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Stal Sport - Turkse FC 1-2Stal Sport heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Turkse FC.

Gelijkspel voor KVK Beringen

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Gelijkspel voor KVK BeringenKVK Beringen is bij KFC Diest 1-1 gelijk gaan spelen. De ruststand was 0-0. Voor KVK scoorde Mbenza.
Beringen - Park Houthalen - Paal Tervant 3-3Paal Tervant is bij Park Houthalen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Bij de rust was de stand 1-0.
Beringen - Weerstand Koersel - Esperanza Pelt 0-3Esperanza Pelt is bij hekkensluiter Weerstand Koersel gaan winnen met 0-3. Bij de rust was het al 0-2. Esperanza had toen al veel mooie kansen gekregen en kon er twee verzilveren: in de 40ste minuut via Emrah Bostanci en in de 43ste via Bob Adriaans. Twee minuten na rust bracht Johan Ella Ella de stand op 0-3.
Showbizz
Beringen - Alessia met prachtige cover van Lady GagaZoomZangeres Alessia Reale uit Paal heeft een nieuwe singel. Met 'Always remember us this way' van Lady Gaga weet Alessia haar fans zeker te bekoren. Het nummer kan je streamen via Spotify, Apple Music en Deezer.

Zaalvoetbal: Hoei - Koersel 5-0

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Zaalvoetbal: Hoei - Koersel 5-05-0 (forfait) :dat is de uitslag van de zaalvoetbalwestrijd Inter Hoei - RSC Koersel. Koersel staat laatste in de stand.

Margriet Vanherle overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Margriet Vanherle overledenMargriet Vanherle uit Beringen, echtgenote van Jos Mertens, is overleden. (° Beringen op 31 mei 1928 † Heusden-Zolder op 8 april 2022)
Begroeting: woensdag 13 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 16 april 2022 om 10.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Wiske Verbist overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Wiske Verbist overleden
Wiske Verbist uit Paal, echtgenote van Willy Coun, is overleden.
(° Tessenderlo op 8 november 1946 † Heusden-Zolder op 9 april 2022)
Begroeting: donderdag 14 april 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Maurice Huybrechts overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Maurice Huybrechts overledenMaurice Huybrechts, echtgenoot van Irma Mantels, is overleden. 
(° 9 september 1931 te Koersel - † 6 april 2022 te Lummen). 
Begroeting: in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 11 april 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur. 
De crematie, gevolgd door het afscheid voor Maurice in de aula van Franken Uitvaartzorg en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Heusden-Centrum, zullen in besloten kring plaatsvinden.

Jos Kenens overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Jos Kenens overledenJos Kenens uit Beringen, echtgenoot van Antoinette Marx, is overleden. (°10 april 1944 te Lummen † 7 april 2022 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op dinsdag 12 april 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur. 
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Jos zal doorgaan in besloten kring in de aula van Franken Uitvaartzorg gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Beringen-Centrum. 

Yvette Put overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Yvette Put overledenYvette Put uit Koersel, weduwe van Lambert Deprez(† 2021), is overleden.  (° Koersel op 26 mei 1947 † Koersel op 7 april 2022) Begroeting: woensdag 13 april 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Marcel Vandezande overleden

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - Marcel Vandezande overledenMarcel Vandezande uit Paal, echtgenoot van Gina Keusters, is overleden. (° Paal op 21 december 1928 † Paal op 8 april 2022) Begroeting: donderdag 14 april 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

RIP Reinhilde Decleir

Zaterdag 9 april 2022
Beringen - RIP Reinhilde DecleirZoom
Naar aanleiding van het overlijden van actrice Reinhilde Decleirr maakte kunstenaar Freddy Kaerts uit Beverlo deze mooie schets naar een foto van Stephan Vanfleteren. 


Weerloos staan lentebloemen

Zaterdag 9 april 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Weerloos staan lentebloemenZoomDe lente is deze week de inspiratiebron van Edith voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Erfgoeddag Beringen

Zaterdag 9 april 2022
Uit de oude doos
Beringen - Erfgoeddag BeringenZoomWe tellen in deze rubriek graag af naar Erfgoeddag. In Beringen zijn er dan verschillende expo's zoals Bacongo Limburg in de bib van Beringen en Hoe word ik mijnwerker? in het Mijnmuseum. Kiosk Beringen en Citévolk Spreekt laten het schoolleven dan weer herleven. Citévolk Spreekt toont in Regina Mundi ruim 500 unieke foto's uit de oude doos die het laatste jaar zijn verzameld. Je krijgt er een overzicht van de huidige en vroegere scholen in Beringen-Mijn zoals TIKB, Paul Gerard, RMS, Regina Mundi, Mozaïek en Horizon. Meer info via deze link.

Kioskplein

Zaterdag 9 april 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - KioskpleinZoomEr zijn van die beelden die haast niet veranderen en de tand des tijds doorstaan zoals deze kiosk op het Kioskplein in Beringen-Mijn. Deze wordt dit voorjaar nog gerestaureerd.
Beringen - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Beringen - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht

Beverlo kermis

Vrijdag 8 april 2022
Beringen - Beverlo kermisZoomDit weekend kan je in Beverlo naar de jaarlijkse voorjaarskermis. En als het weer een beetje tegenzit, de foorkramers zorgen gegarandeerd voor een stralende dag. De kermis is open op zondag en maandag. 

Sonja Samyn overleden

Vrijdag 8 april 2022
Beringen - Sonja Samyn overledenSonja Samyn uit Paal, echtgenote van Etienne Galle, is overleden. (° Gent op 29 juli 1936 † Paal op 6 april 2022)

Aprilse grillen

Vrijdag 8 april 2022
Beringen - Aprilse grillenZoomDe maartse buien bleven achterwege maar april begon al meteen wel grillig. Gisteren kregen we een flinke portie wind, ook vandaag is er nog wisselvallig weer voorspeld. (Gust Ischen) 

Theo Lemmens overleden

Donderdag 7 april 2022
Beringen - Theo Lemmens overledenTheo Lemmens uit Koersel, weduwnaar van Lisette Heyligen (†1975) en echtgenoot van Cathy Put, is overleden. 
(° Koersel op 29 januari 1949 † Heusden-Zolder op 5 april 2022) Begroeting: vrijdag 8 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

José Schoonis overleden

Donderdag 7 april 2022
Beringen - José Schoonis overledenJosé Schoonis uit Beringen, weduwe van Marcel Lodewijckx (†27-01-2021) is overleden. 
(° Leopoldsburg op 11 juni 1946 † Hasselt op 5 april 2022 )
Begroeting: vrijdag 8 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: maandag 11 april 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Ann Moons overleden

Donderdag 7 april 2022
Beringen - Ann Moons overledenAnn Moons uit Paal, partner van Eddy Hermans en mama van Debbora Steemans, is overleden. 
(° Diest op 15 juni 1973 † Diest op 5 april 2022 )
Begroeting: maandag 11 april 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Maria Bervoets overleden

Donderdag 7 april 2022
Beringen - Maria Bervoets overledenMaria Bervoets uit Paal, echtgenote van wijlen Louis Corvers (†2013), is overleden. (
° Paal op 25 oktober 1930 † Beringen-Mijn op 6 april 2022) Begroeting: dinsdag 12 april 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Petrus Schildermans overleden

Woensdag 6 april 2022
Beringen - Petrus Schildermans overledenPetrus Schildermans uit Paal, echtgenoot van Odrada Keldermans is overleden.
(°Balen op 24 maart 1935 - † Paal op 3 april 2022)
Groeten: Op donderdag 7 april 2022 van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op vrijdag 8 april 2022 om 10 uur.

José Snyers overleden

Woensdag 6 april 2022
Beringen - José Snyers overledenJosé Snyers uit Koersel, weduwe van Jos Cruysbergs († 1975) en levensgezellin van Fikske Laenen, is overleden.
(° Koersel op 21 april 1936 † Koersel op 5 april 2022)
Begroeting: vrijdag 8 april 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 9 april 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Beringen - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Sandra Vanbaelen overleden

Maandag 4 april 2022
Beringen - Sandra Vanbaelen overledenSandra Vanbaelen, echtgenote van Gino Ameye, mama van Alicia en Maxim, is overleden.
(° Koersel op 10 maart 1971 - † Hasselt op 2 april 2022)
Begroeting: donderdag 7 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Rosalie Libaers overleden

Maandag 4 april 2022
Beringen - Rosalie Libaers overledenRosalie Libaers uit Tervant, weduwe van Victor Kapawa († 2008) is overleden.
(° Paal op 2 januari 1927 † Beringen op 3 april 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Inbraak Mijnstadion

Maandag 4 april 2022
Beringen - Inbraak MijnstadionInbrekers sloegen toe in de kantine van het Mijnstadion in Beringen-Mijn. Ze gingen aan de haal met een partij drank en twee steps.
Beringen - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht

Lydia Bosmans overleden

Maandag 4 april 2022
Beringen - Lydia Bosmans overledenLydia Bosmans uit Paal, weduwe van André Nys († 2000) , is overleden.
(° Houthalen op 23 augustua 1948 † Paal op 2 april 2022.
Uitvaart: in intieme kring
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 2-6 verloren van La Baracca Houthalen.

Lea Lucas overleden

Zondag 3 april 2022
Beringen - Lea Lucas overledenIn Koersel is Lea Lucas, echtgenote van wijlen Eugene Corthouts, overleden.
(°Heusden 11 september 1930 - † 31 maart 2022)
Begroeting: dinsdag 5 april van 18u30 tot 19u bij Witters en Baers in Zolder.
Uitvaart in intieme kring.
Beringen - Henriette Van Daele overledenHenriette Van Daele, echtgenote van René Vanherle, is overleden. Woonplaats: Herk-de-Stad (voorheen Koersel)
(° Wevelgem op 8 juli 1929 † Herk-de-Stad op 2 april 2022) Begroeting: woensdag 6 april 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Stinus Diepvens overleden

Zondag 3 april 2022
Beringen - Stinus Diepvens overledenStinus Diepvens uit Korspel, weduwnaar van Alida Ceunen († 2018), is overleden.
(° Beverlo op 9 november 1933 † Korspel op 2 april 2022)
Uitvaart: in intieme kring.
Geen bloemen of kransen.
Beringen - Turkse FC - K ESK Leopoldsburg 1-2K ESK Leopoldsburg is bij Turkse FC gaan winnen met 1-2.
Beringen - Koersel B wint Beringse derbyWeerstand Koersel B heeft vanmiddag Paal-Tervant B verslagen met 5-1. 

Vlaamse steun voor Nike in Ham

Zaterdag 2 april 2022
Bedrijfsnieuws
Beringen - Vlaamse steun voor Nike in HamZoom​De Vlaamse regering heeft 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toegekend aan Nike Europe Holding in Ham. Het bedrijf heeft alle logistieke activiteiten voor Europa gecentraliseerd in de distributiecentra in Laakdal en Ham. Het transformatieproject heeft betrekking op de opleidingen die verband houden met fase 3 van het investeringsprogramma 2014-2020: de bouw van een distributiecentrum voor kleding. Dit nieuwe distributiecentrum zorgt er voor dat Nike tot 45 miljoen stuks kleding extra kan verzenden vanuit Ham, wat het totaal op 140 miljoen stuks brengt.

KVK Beringen - Zwarte Leeuw 1-1

Zaterdag 2 april 2022
Beringen - KVK Beringen -  Zwarte Leeuw 1-1KVK Beringen is thuis tegen Zwarte Leeuw niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1. 

Stal Sport klopt Grote Heide

Zaterdag 2 april 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport klopt Grote HeideStal Sport heeft Grote Heide verslagen met 1-0. "Met een voorsprong van dertien punten in de rangschikking op het voorlaatst geklasseerde Grote Heide kon Stal Sport de kat uit de boom kijken vandaag. Niettemin begon de thuisploeg met inzet aan de wedstrijd. Maar ook de gasten, die deze wedstrijd als hun laatste strohalm zagen, probeerden hun beste beentje voor te zetten. Alleen leverde die goede wil aan beide zijden maar weinig doelgevaar op. In de hele eerste helft noteerden we geen enkele doelkans, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Berlaar-Heikant - W. Koersel 2-1Weerstand Koersel heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van FC Berlaar-Heikant. Philips scoorde voor Koersel.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Beringen - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Milde recessie verwacht

Zaterdag 2 april 2022
Beringen - Milde recessie verwachtZoomEen verstoorde toelevering, aanzienlijke prijsstijgingen en hogere inputkosten. Dat zijn de verwachtingen van de Limburgse bedrijven voor de komende maanden. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij 600 Vlaamse ondernemingen. “Ook onze Limburgse bedrijven worden langs alle kanten getroffen. Door de combinatie van stijgende kosten voor energie en grondstoffen en toenemende leveringsproblemen loert het recessiegevaar om de hoek. Wij roepen de federale sociale partners en de regering op om (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Beringen - Reis je mee terug naar je schooltijd?ZoomDeze week werd het programma van Erfgoeddag 2022 bekend gemaakt en deze staat in het teken van de schooltijd. Zat jij ooit ook op een kameel voor een foto? Citévolk Spreekt verzamelde alvast een hele collectie! Ook Kiosk Beringen duikt terug in de tijd van lei en griffel. Bekijk het volledig programma in onze Mijnstreek via deze link.

Beverlo Dorp

Zaterdag 2 april 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo DorpZoomVandaag een mooie duofoto vanuit Beverlo.

Geef me de vrijheid

Zaterdag 2 april 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Geef me de vrijheidZoomDe wekelijkse gekleurde woorden van Edith.

Morgen start Ramadan

Vrijdag 1 april 2022
Beringen - Morgen start RamadanZoomNaar aanleiding van de vergadering via videoconferentie van de Raad der Theologen van vandaag heeft het Executief van de Moslims van België (EMB), het representatief orgaan van de islamitische eredienst, het genoegen bekend te maken dat de vastenmaand Ramadan dit jaar zal beginnen op zaterdag 2 april 2022. "Het EMB wenst de gehele moslimbevolking van België geluk en hoopt dat deze gezegende maand in het teken zal staan van wijsheid, geduld en solidariteit na twee jaren die (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Beringen - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op E313 en E314

Vrijdag 1 april 2022
Beringen - Werken op E313 en E314ZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de loop van de komende maanden LED-verlichting installeren op verschillende locaties op en rond de E314 en E313 in Limburg. Op de E314 tussen complex 28 ‘Heusden-Zolder’ en complex 32 ‘Genk-Oost’ worden ook 55 verlichtingspalen vervangen op de middenberm. In de loop van de volgende weken zal een aannemer in opdracht van AWV de verlichtingspalen op de E314 tussen Heusden-Zolder en Genk-Oost verwijderen en vervangen door (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Economische onzekerheid stijgt weerZoomHet Limburgse ondernemersvertrouwen krijgt door de Oekraïnecrisis en de economische repercussies een flinke knauw. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging van UNIZO Limburg en VKW Limburg. "Nog meer dan tijdens de coronapandemie leven onze bedrijven vandaag in de grootste onzekerheid. De kostenstijgingen vliegen ondernemers langs alle kanten rond de oren en ze proberen dat met hun kenmerkende veerkracht aan te pakken. Maar het is een troebel zicht midden in de storm. De (…) Het hele nieuwsbericht

Een dun laagje sneeuw

Vrijdag 1 april 2022
Beringen - Een dun laagje sneeuwZoomVeel sneeuw viel er niet in Beringen maar net genoeg voor Marleen Abeels om iedereen een fijn paasverlof te wensen!
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)

Paal-Tervant A - KRC Peer 3-2

Vrijdag 1 april 2022
Beringen - Paal-Tervant  A - KRC Peer 3-2Paal-Tervant A heeft gisterenavond KRC Peer verslagen met 3-2. Aan de rust leidde de thuisploeg met 2-0 Voor Paal-Tervant scoorden Sestu (2) en Elsen, voor KRC Peer De Poorter en Buntinx.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen