Het overige nieuws

Beringen - Vier nieuwe spelers voor Stal SportStal Sport heeft vier nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seiezoen: Brett Pauly (Herk FC), Celis (Paal-Tervant), Segers (Koersel) en Lars Pauly (Bekkevoort).

Weinig schade door storm

Maandag 31 januari 2022
Beringen - Weinig schade door stormZoomEr werden vandaag rukwinden van 50 tot 70km/uur voorspeld. Dat zorgde niet voor noemenswaardige schade. Het waren vooral signalisatieborden en nadarhekken die tegen de grond gingen.Dat was onder andere het geval in Beringen-Centrum.

Patrick Vandenweyer overleden

Maandag 31 januari 2022
Beringen - Patrick Vandenweyer overledenPatrick Vandeweyer uit Tervant, echtgenoot van Sonja Valkenborgs, is overleden.
(° Koersel op 9 mei 1961 † Heusden-Zolder op 29 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 4 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Crematorium Hasselt. Geen bloemen of kransen, liever een gift aan ‘t Weyerke vzw BE32 0013 0191 4802 met vermelding ‘Gift voor Huize Terlaemen Patrick Vandenweyer’

Fotoverslag KVK Beringen

Maandag 31 januari 2022
Beringen - Fotoverslag KVK BeringenZoomAfgelopen weekend moest KVK Beringen naar Berlaar Heikant. De Beringse ploeg verloor met 3-2. Steve Guessoum maakte dit fotoverslag.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Beringen - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Downing Street 10

Maandag 31 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Downing Street 10We weten allemaal dat Boris Johnson de flamboyante Britse prime minister van het Verenigd Koninkrijk is. Wat we ook weten is dat de Brexit in hoofdletters in zijn Grote Geschiedenisboek zal ingeschreven worden als zijn grootste politieke verwezenlijking. Als hij ooit zijn memoires publiceert gaan die bijna zeker Brexit heten.
De laatste tijd maken we meer en meer kennis met de andere maar ook boeiende kanten van Boris Johnson als showman, loverboy en organisator van lockdown feestjes. Hij heeft er ook het (…) Het hele nieuwsbericht

Weerstand Koersel trekt spits aan

Zondag 30 januari 2022
Beringen - Weerstand Koersel trekt spits aanSpits Olivier Asnong van Zonhoven VV zal komend seizoen de kleuren van Weerstand Koersel verdedigen. Mike Geybels van Herk FC keert terug naar Koersel.

Duikcentrum TODI terug open

Zondag 30 januari 2022
Beringen - Duikcentrum TODI terug openZoomDit weekend ging duikcentrum TODI terug open. Dat werd recent overgenomen door Sportoase. Het eerste weekend lokte meteen al veel volk naar Beringen waaronder een groep duikers uit Frankrijk.

Beringse gewond bij ongeval

Zondag 30 januari 2022
Beringen - Beringse gewond bij ongevalOp het kruispunt van de Weg naar Zwartberg en de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren kwam het zaterdagnamiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 24-jarige vrouw uit Beringen en een 47-jarige man uit Houthalen-Helchteren liepen daarbij verwondingen op.
Beringen - FC Turkse - KVV Heusden-Zolder 1-3FC Turkse heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van KVV Heusden-Zolder.

Tijd voor zon

Zondag 30 januari 2022
Vandaag gezien
Beringen - Tijd voor zonZoomVandaag krijgen we de zon te zien en Gust Ischen kon het ochtendgloren in het centrum van Beringen al vastleggen. Het is vandaag prima wandelweer.
Beringen - Sportfiguur van het jaar: Cedric WillekensZoomCedric Willekens van zeilclub Sirocco Paal werd Sportfiguur van het jaar.
Beringen - Sportclub van het jaar: Het Zwarte GoudZoomCyclobalclub Het Zwarte Goud werd Sportclub van het jaar 2020-21.
Beringen - Sportvrijwilliger van het jaar: Julien MeyenZoomJulien Meyen van Sint-Antoniusgilde Paal werd door de Stad Beringen uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het jaar.

Pol Bervoets overleden

Zondag 30 januari 2022
Beringen - Pol Bervoets overledenPol Bervoets uit Tessenderlo, weduwnaar van Irène Thys († 2013), is overleden. (° Paal op 6 juni 1930 - † Diest op 28 januari 2022) Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op donderdag 3 februari 2022 om 10.30 uur.
Groeten: Op woensdag 2 februari 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Pol te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.

Stal Sport - MD Halen 2-1

Zaterdag 29 januari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - MD Halen 2-1Stal Sport heeft vanavond thuis MD Halen geklopt met 2-1. De drie punten bleven in Stal vanavond. En daarmee is alles gezegd! Waar het aanvankelijk een gezondheidswandeling leek te zullen worden, was het tegen het einde van de wedstrijd nog bibberen geblazen voor de thuisaanhang. Met de rode lantaarn op bezoek, kreeg Stal een enige kans om nog eens de volle buit binnen te halen. En het scenario leek te zullen kloppen. Na amper 4 minuten kon Hans Hermans profiteren van een slecht uittrappen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Weerstand Koersel A

Zaterdag 29 januari 2022
Beringen - Winst voor Weerstand Koersel AWeerstand Koersel A heeft vanavond thuis met 2-1 gewonnen van FC De Kempen A. Putzeys en Verbeeck waren de doelpuntenmakers. Weerstand Koersel B speelde 2-2 gelijk op het veld van FC Alken B.
Beringen - Beringen verliest van Berlaar-HeikantKVK Beringen is met 3-2 gaan verliezen bij Berlaar-Heikant. Aan de rust was de stand 2-0. Er en Mbenza scoorden voor Beringen.

RSC Koersel - FP Aarschot 2-5

Zaterdag 29 januari 2022
Beringen - RSC Koersel - FP Aarschot  2-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis met 2-5 verloren van FP Aarschot.
Beringen - FC Paal-Tervant B verliest bij Herk FC BFC Paal-Tervant B heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van FC Herk B.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

War Bauwens overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Beringen - War Bauwens overledenWar Bauwens uit Stal, echtgenoot van Marleen De Backer, is overleden. (° Beringen op 7 november 1953 † Koersel op 28 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.
Beringen - Paal-Tervant A - KFC Hamont 99 uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Paal-Tervant A en KFC Hamont 99 van dit weekend is uitgesteld wegens corona bij de thuisploeg

Kruispunt Palace

Zaterdag 29 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kruispunt PalaceZoomVan kruispunt naar rotonde, zo ziet het kruispunt aan de Palace in Beringen-Mijn er nu uit.

Langzaam loopt de kamer vol

Zaterdag 29 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Langzaam loopt de kamer volZoomEdith en Lambert zorgen elke zaterdag voor wat kleur op de Internetgazet met woord en beeld.

Nostalgie naar de auto's van weleer

Zaterdag 29 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Nostalgie naar de auto's van weleerZoomBen jij een fan van oldtimers, de auto's van weleer? We geven vandaag graag wat reclames mee uit lang vervlogen tijden.
Nostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleer
Nostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleer
Nostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleerNostalgie naar de auto's van weleer
Zoom

Melkpad afgesloten voor drukjacht

Vrijdag 28 januari 2022
Beringen - Melkpad afgesloten voor drukjachtZoomZaterdag 29 januari is het Melkpad in Koersel afgesloten van 9u tot 16u voor wandelaars en fietser omwille van een drukjacht op everzwijnen. (foto archief)

Elvier Bervoets overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Beringen - Elvier Bervoets overledenElvier Bervoets uit Beringen-Mijn, echtgenote van Mathieu Pilat, is overleden.
(° Koersel op 3 augustus 1944 † Beringen-Mijn op 28 januari 2022)
Begroeting: dinsdag 1 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Marcel Sleurs overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Beringen - Marcel Sleurs overledenMarcel Sleurs uit Beringen, echtgenoot van Suzy Appelen, is overleden.
(° Lommel op 18 april 1952 † Beringen op 28 januari 2022) Begroeting: woensdag 2 februari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Beringen - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Beringen - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Beringen - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Beringen - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Beringen - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Beringen - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.
Beringen - FC Paal-Tervant verliest oefenwedstrijdFC Paal-Tervant heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen FC Averbode-Okselaar verloren. Uitslag: 2-3
Beringen - Weerstand Koersel trekt twee spelers aan
Weerstand Koersel heeft twee spelers aangetrokken: spits Gillian Vaesen (23) en middenvelder Jason Cammalleri (25).

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Beringen - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Beringen - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Beringen - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Dikta Peeters overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Beringen - Dikta Peeters overledenDikta Peeters uit Koersel, weduwe van Leon Hoydonckx († 2005) is overleden. (° Heppen op 4 maart 1926 † Beringen-Mijn op 24 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Defibrillator op de markt

Dinsdag 25 januari 2022
Beringen - Defibrillator op de marktZoomOp de markt in Beringen staat nu ook een defibrillator, een nieuw type op staander met logo van de Stad Beringen (Gust Ischen).
Defibrillator op de markt
Zoom
Beringen - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Beringen - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!

Paula Convents overleden

Maandag 24 januari 2022
Beringen - Paula Convents overledenPaula Convents uit Beringen-Mijn, weduwe van Jos Put (†2012), is overleden.
(° Beverlo op 7 november 1932 † Pelt op 23 januari 2022) Begroeting: vrijdag 28 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de parochiekerk te Korspel

Swa Oeyen overleden

Maandag 24 januari 2022
Beringen - Swa Oeyen overledenSwa Oeyen uit Korspel, echtgenoot van Mariette Ramakers, is overleden.
(° Leopoldsburg op 18 oktober 1947 † Heusden-Zolder op 22 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring

Mijn eerste auto (2)

Maandag 24 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Mijn eerste auto (2)Zoom"Mijn eerste auto was een NSU Prinz 1000 gekocht bij Felix Peeters in Beringen-Mijn. Hoewel ik toen in Vilvoorde woonde, wilde ik mijn auto bij Filleke kopen die bekend stond als een goede en eerlijke garagist. Ik kwam toch geregeld in Beverlo, dus voor het onderhoud kon dat geen probleem geven. De concessiehouder van Vilvoorde was daar echter niet gelukkig mee en wilde ook zijn deel van de koek. Wij hebben jaren plezier gehad van mijn eerste autotootje. Daarna heeft mijn zus hem overgenomen", vertelt François Noels ons. 
Mijn eerste auto (2)
Zoom
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Beringen - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Inbraak in huis

Zondag 23 januari 2022
Beringen - Inbraak in huisIn de Meeuwenstraat in Koersel werd zaterdagavond een inbraak vastgesteld. De daders kwamen binnen via een raam en doorzochten verschillende kamers. Er werden juwelen ontvreemd.
Beringen - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mijn eerste auto

Zondag 23 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Mijn eerste autoZoom
We kregen deze mooie foto van Nicole Geuens. "Dit is de eerste auto van mijn vader, een zwarte Renault Dauphine. Ik denk in 1956. Hij was één van de weinigen met een auto in boven Koersel! Hij moest dan ook dikwijls anderen vervoeren, bijvoorbeeld om vrouwen naar het ziekenhuis te brengen om te bevallen".
Stuur gerust uw foto en verhaal ook naar beringen[!]internetgazet.be
Beringen - Zaalvoetbal: gelijkspel voor RSC KoerselIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel 3-3 gelijkgespeeld in Grace Hollogne.
Beringen - Een attentie voor de leden van FERM KoerselZoom
Ondanks corona, ondanks al de maatregelen in verband met contacten, heeft FERM Koersel het lidmaatschap van haar leden kunnen vernieuwen. De bestuursleden hebben alweer een mooi jaarprogramma samengesteld, voor ieder wat wils, als de maatregelen het straks toelaten natuurlijk. Het is code rood op de coronabarometer maar toch kwamen de bestuursleden elk lid persoonlijk bedanken met het aanbieden van het jaarprogramma en een lekker doosje pralines. 

Jef Bylemans overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Beringen - Jef Bylemans overledenJef Bylemans uit Heppen, weduwnaar van Louisa Reusen (†2017), is overleden.
(° Olmen op 30 juni 1931 - † Mol op 21 januari 2022)
Begroeting: donderdag 27 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Voka mist perspectief voor ondernemingenZoomVoor Voka-KvK Limburg is het een goede zaak dat het overlegcomité de coronabarometer invoert voor een aantal sectoren, maar het huidige instrument houdt geen rekening met de situatie op de Limburgse werkvloer. "En dat is een gemiste kans”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. Voka – KvK Limburg vraagt daarom dat ook het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer. Op die manier krijgen Limburgse bedrijven perspectief over het versoepelen en het (…) Het hele nieuwsbericht

Over de winterweide

Zaterdag 22 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Over de winterweideZoomEdith zorgt op deze grijze zaterdag weer voor wat 'gekleurde woorden'.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Orionnevel boven Koersel

Zaterdag 22 januari 2022
Beringen - Orionnevel boven KoerselZoomPieter Vanhees maakte boven Koersel een foto van de Orionnevel. Die is in donkere nachten redelijk goed met het blote oog te zien als een wazige vlek net onder de drie gordelsterren in het "zwaard van Orion".

Vrouw kritiek na steekpartij

Zaterdag 22 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrouw kritiek na steekpartijEen vrouw uit Lummen werd gisteren neergestoken in de buurt van haar huis. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De dader kon later op de avond opgepakt worden. Het gaat om de ex-partner van de vijftigjarige vrouw. De man werd voorgeleid voor 'poging tot moord'. Politie en parket stellen een onderzoek in.

Je eerste auto?

Zaterdag 22 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto?ZoomHet Autosalon is bezig en dan worden er traditioneel veel auto's verkocht. Welk was u eerste auto? Dat willen we deze week eens graag weten. Deze is een Ford Anglia uit 1961.  En wat de reclamefolder toen vertelde, zie je onderaan. Reacties via Facebook. Heb jij nog een foto van je eerste auto? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be
Je eerste auto?
Zoom

Weg naar Coursel

Zaterdag 22 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar CourselZoomVandaag weer een aardig stuk in de tijd vanuit het centrum in Beringen.
Voor deze rubriek zijn we nog op zoek naar oude foto's van uw straat. Heb jij nog postkaarten of foto's, vooral uit de jaren zestig, zeventig, tachtig of negentig ontbreken nog. Ons adres: beringen[!]internetgazet.be. Zo kan Gust eerstdaags weer op pad.

Maurice Engelen overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Beringen - Maurice Engelen overledenMaurice Engelen uit Schaffen, echtgenoot van Suzanne Lefebvre, is overleden.
(°Paal 11 juli 1933 - † Diest 18 januari 2022)
Het afscheid, gevolgd door de crematie en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats te Schaffen, zal plaatshebben in besloten kring.

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Beringen - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Weerspiegeling

Vrijdag 21 januari 2022
Beringen - WeerspiegelingZoomEen fotograaf laat zich niet afschrikken door slecht weer, want zelfs na een flinke regenbui zijn er mooie beelden te maken. Gust Ischen zocht gisteren de weerspiegelingen op.
WeerspiegelingWeerspiegelingWeerspiegeling
Zoom

Fons Aerts overleden

Donderdag 20 januari 2022
Beringen - Fons Aerts overledenFons Aerts, echtgenoot van wijlen mevrouw Paula Bammens (†2019), is overleden.
(°12 juli 1928 te Koersel - †17 januari 2022 te Heusden-Zolder) Begroeting: aan de urne van Fons in aanwezigheid van zijn familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 24 januari 2022 tussen 19 uur en 19.30 uur.
Uitvaart in beperkte kring bij Franken Uitvaartzorg.

Jef Polders overleden

Donderdag 20 januari 2022
Beringen - Jef Polders overledenJef Polders uit Beverlo, weduwnaar van Louisa Geukens († 2017), is overleden. (° Beverlo op 3 maart 1928 † Leopoldsburg op 19 januari 2022)
Begroeting: dinsdag 25 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Wisselvallig en guur

Donderdag 20 januari 2022
Beringen - Wisselvallig en guurZoomDe namiddag kregen we regen en hagelbuien. Ook de komende dagen blijft het nog wisselvallig en guur. (foto Johan Put)

Cebeo neemt Elektro Meers over

Donderdag 20 januari 2022
Bedrijfsnieuws
Beringen - Cebeo neemt Elektro Meers overZoomDe groep Cebeo uit Waregem neemt vanaf 1 april de activiteiten van Electro Meers aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder over. Cebeo bestaat dit jaar precies 100 jaar en verdeelt niet alleen elektro-technisch materiaal voor industrie en woningbouw, maar levert ook allerlei diensten in de sector zoals opleidingen, events, enz. Electro Meers bestaat al 33 jaar en verdeelt elektrotechnisch materiaal, verlichting en services voor residentiële, industriële en particuliere toepassingen. Het past dus (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Anomieme dreigbrief voor school in DeurneRond 9.30 uur vanmorgen werd de politiezone Demerdal-DSZ op de hoogte gebracht van een anoniem briefje met een dreiging naar basisschool GBS Deurne-Diest. Het briefje werd door een alerte postbode opgemerkt vlak bij de school. Omdat zulke meldingen, in welke hoedanigheid dan ook, ernstig genomen worden, is de crisiscel bij elkaar gekomen om de situatie in kaart te brengen. Na intern overleg werd het briefje als twijfelachtig en weinig geloofwaardig beschouwd. Toch is de politie overgegaan tot de controle (…) Het hele nieuwsbericht

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Beringen - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Verre export op recordhoogte

Woensdag 19 januari 2022
Bedrijfsnieuws
Beringen - Verre export op recordhoogteZoomDe coronacrisis heeft geen rem gezet op de Limburgse export. De goederenwaarde overschreed vorig jaar de kaap van 1,2 miljard euro. "Dat is 2% meer dan het recordjaar 2019. Turkije, China en Rusland blijven de populairste exportlanden voor de Limburgse ondernemers", zegt Cathérine Dreesen van VOKA.
De goede cijfers werden vandaag bekend gemaakt bij By-Cast in Tessenderlo. Het familiebedrijf is goed voor een omzet van 100% in het buitenland.
"In het coronajaar 2020 zakte onze (…) Het hele nieuwsbericht
Verre export op recordhoogteVerre export op recordhoogte
Zoom

Lievin Leten overleden

Woensdag 19 januari 2022
Beringen - Lievin Leten overledenLievin Leten uit Tervant, echtgenoot van Margriet Huysmans, is overleden.
(° Beverlo op 7 juli 1939 - † Tervant op 19 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Geen bloemen of kransen!

Paal-Tervant A - VK Gestel 2-2

Dinsdag 18 januari 2022
Beringen - Paal-Tervant  A - VK Gestel 2-2In een oefenwedstrijd heeft Paal-Tervant A thuis gelijkgespeeld tegen VK Gestel. Uitslag: 2-2.

Volle maan

Dinsdag 18 januari 2022
Vandaag gezien
Beringen - Volle maanZoomJohan Put maakte deze avond een mooi beeld van de volle maan.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Beringen - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jeannine Beckx overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Beringen - Jeannine Beckx overledenJeannine Beckx uit Oostham, echtgenote van Willy Geenen, is overleden. (° Hasselt op 8 juni 1950 - † Oostham op 16 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 21 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: zaterdag 22 januari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham

Meisje van 14 gewond bij ongeval

Maandag 17 januari 2022
Beringen - Meisje van 14 gewond bij ongevalIn de Zuidstraat in Beverlo werd deze ochtend een voetganster geraakt door een bestelwagen. Een 14-jarig meisje werd hierbij gewond en voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Beringen - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be

73 jobs bedreigd bij APS

Maandag 17 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 73 jobs bedreigd bij APSZoomBij APS (Advanced Power Solutions) in Tessenderlo worden 73 van 386 jobs bedreigd. Dat heeft het bedrijf aan het personeel en de ondernemingsraad meegedeeld. Het bedrijf, vroeger gekend als Panasonic Battery Europe, maakt verschillende soorten batterijen. APS geeft als reden de stijging van de grondstoffen, de hoge loonkosten in ons land en de lage rendabilteit van het bedrijf in Europa. De vakbonden reageerden verrast op de mededeling van het bedrijf.
Beringen - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Novak Djokovic uitgeschakeld

Maandag 17 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Novak Djokovic uitgeschakeldNovak Djokovic zal dit jaar de Australian Open niet voor de tiende keer winnen. Hij is al uitgeschakeld nog voor de eerste bal is geslagen en dat heeft Serviër louter en alleen aan zichzelf te danken. Als je alle regels ter bestrijding van corona aan je gesponsorde tennisschoenen lapt, dan is het niet meer dan logisch dat de Australische overheid de wetten toepast die het zelf heeft ingevoerd. De modale mens neemt aanstoot aan zoveel arrogantie van een weliswaar groot sportman . Maar het was de hoogste tijd (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Louis Goris overleden

Zondag 16 januari 2022
Beringen - Louis Goris overledenLouis Goris uit Beringen, echtgenoot van Irène Reynders, is overleden.
(° Koersel op 2 januari 1942 † Koersel op 14 januari 2022)
Begroeting: donderdag 20 januari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 21 januari 2022 om 11.15 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

RSC Koersel - U. Wellen 3-7

Zaterdag 15 januari 2022
Beringen - RSC Koersel - U. Wellen 3-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 3-7 verloren van U. Wellen. RSC Koersel staat laatste in de stand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

René Wyckmans overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Beringen - René Wyckmans overledenRené Wyckmans uit Beringen, echtgenoot van Magda Van Der Graesen, is overleden.
(° Hasselt op 18 juni 1936 † Beringen op 14 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 21 januari 2022 - funerarium Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: zaterdag 22 januari 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Restauratie kerk Schaffen

Zaterdag 15 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Restauratie kerk SchaffenZoomDe Sint-Hubertuskerk van Schaffen zal gerestaureerd worden. Vanaf maandag 24 januari 2022 zal het kerkgebouw in de steigers worden gezet voor een volledige restauratie. De werken gaan zes maanden in beslag nemen. De kerkraad van Schaffen heeft nauw samengewerkt met het Diestse stadsbestuur, Monumentenwacht, architect Achille Vandormael en het Agentschap van Binnenlands Bestuur om dit beeldbepalend dorpsgebouw te vrijwaren voor de volgende generaties. Voor een bedrag van totaal 610.000 euro wordt de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

RMS schooljaar 1970-71

Zaterdag 15 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - RMS schooljaar 1970-71ZoomVan Carmela Doino kregen we deze week vanuit Italië nog deze klasfoto van RMS Beringen-Mijn. Op Erfgoeddag dit jaar organiseren Citévolk Spreekt Beringen-Mijn en heemkundige kring Kiosk beiden een tentoonstelling over het schoolleven. Heb jij nog (klas)foto's? Laat het ons zeker weten. We sturen de foto's graag door naar de erfgoedverenigingen.

Brug Beringen

Zaterdag 15 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug BeringenZoomBeringen Groeit is één van de slogans van de Stad Beringen, en Beringen groeit snel. Dat maakt het voor Gust weer boeiend om zijn reeks 'Vroeger en Nu' aan te vullen.

Alles heb ik verdragen en gedragen

Zaterdag 15 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Alles heb ik verdragen en gedragenZoomElke zaterdag brengt Edith poëtische woorden met een foto van Lambert Reynders.
Beringen - Spits en middenvelder voor W. KoerselWeerstand Koersel heeft twee spelers aangetrokken: spits Gillian Vaesen die tijdens de voorbereiding afhaakte bij KVK Beringen en middenvelder Jason Cammalleri van Sporting Hasselt.

Voetganger gewond

Donderdag 13 januari 2022
Beringen - Voetganger gewondOp de Laan op Heusden in Koersel is gisterenavond een 79-jarige voetganger uit Beringen gewond geraakt. De man werd geraakt door de zijspiegel van een voorbijrijdende wagen.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Beringen - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Nieuwe bushaltes Oostham Warande

Donderdag 13 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushaltes ‘Oostham Warande’ op de Heppensesteenweg (N141) in Ham. “De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken starten op maandag 17 januari en zullen een maand in beslag nemen. Fietsers langs de Heppensesteenweg moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en plaatselijk in twee richtingen aan de overzijde fietsen. Het lokaal verkeer zal ter hoogte van de werfzone rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kruispunt Zwarte Ring deels terug openZoomVanaf maandag 17 januari kan er terug verkeer over de nieuwe rotonde op de Grote Baan (N29) in Lummen ter hoogte van de Zwarte Ring. Ook de Meldertsebaan (N725) gaat open waardoor er opnieuw rechtstreeks verkeer mogelijk is tussen Meldert, Diest en Paal. De Blanklaarstraat blijft voorlopig afgesloten. In april zullen in principe alle werkzaamheden op de gewestwegen klaar zijn. Het gaat voorlopig nog om een gedeeltelijke openstelling.
De Meldertsebaan sluit opnieuw volledig aan op de rotonde (…) Het hele nieuwsbericht

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Beringen - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Huybrechts overleden

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Jef Huybrechts overledenJef Huybrechts uit Korspel, echtgenoot van Antoinette Vanderheyden, is overleden.
(° Heppen op 1 januari 1930 † Korspel op 11 januari 2022)
Uitvaart: zaterdag 15 januari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Bezoekregeling SFZ verstrengd

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Bezoekregeling SFZ verstrengdDoor de hoge besmettelijkheid en stijging van het aantal besmettingen door de omikronvariant, heeft het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder zijn bezoekregeling tijdelijk weer vestrengd. En dat in het belang van patiënten en medewerkers. Bezoekers moeten zich aan de inkom registreren met hun identiteitskaart, naam en kamernummer van de patiënt. Daarnaast is het aantal bezoekuren per afdeling beperkt, deze vind je hier terug. Er wordt ook maar één geregistreerde bezoeker per patiënt toegelaten. Er gelden aparte regelingen voor de kraamkliniek, jeugdgeneeskunde en intensieve zorgen.

Dokter Pierre Henrotte overleden

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Dokter Pierre Henrotte overledenIn Hasselt is dokter Pierre Henrotte overleden, echtgenoot van Lieve Brockmans. (° Hasselt 14 februari 1941 - † Hasselt 4 januari 2022)
Hij was tot aan de sluiting van de Sint-Annakliniek actief als chirurg. Hij was ook de controlearts van de Beringse mijn.
Er is afscheid genomen in besloten kring. Condoleren kan via uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Giuseppe Carollo overleden

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Giuseppe Carollo overledenGiuseppe Carollo, echtgenoot van Marina Grauwels, is overleden op 10 januari. Hij was geboren in Heusden op 18 juli 1964. Er kan een laatste groet gebracht worden in aanwezigheid van zijn familie op vrijdag 14 januari van 19.00 tot 19.30 uur aan het funerarium van Uitvaartcentrum Convents, Kerkplein 24 Koersel. De begrafenis vindt plaats in de kerk van Berkenbos op zaterdag 15 januari om 10.30 uur.

Torenvalk in de zon

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Torenvalk in de zonZoomJohan Put kon gisteren deze mooie torenvalk spotten, even genietend op een tak in de zon.

Twee fietsen gestolen

Woensdag 12 januari 2022
Beringen - Twee fietsen gestolenAan het Nijverheidspark in Beringen zijn gisteren twee fietsen gestolen. De politie stelde een onderzoek in.

Avondgloed

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gezien
Beringen - AvondgloedZoomWe kregen nog eens een mooie zonnige dag met als apotheose een mooie zonsondergang. De komende dagen wordt het weer grijs weer. (Gust Ischen)

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Beringen - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Yoeri Tessens overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Beringen - Yoeri Tessens overledenYoeri Tessens uit Westende is overleden.
(° Koersel op 9 februari 1980 - † Veurne op 10 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 14 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring
Beringen - Ondertussen, aan het Albertkanaal...ZoomOndertussen gaan de werken rond de nieuwe brug verder. De omgevingswerken en de verbreding van het kanaal staan nog op de agenda. In de verte zien we ook nog altijd de tanker liggen die eergisteren stookolie verloor bij een incident. (Gust Ischen)
Ondertussen, aan het Albertkanaal...Ondertussen, aan het Albertkanaal...
Ondertussen, aan het Albertkanaal...Ondertussen, aan het Albertkanaal...
Zoom

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Beringen - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Beringen - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

Dichters gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Beringen - Dichters gezochtZoomTijdens Gedichtendag op donderdag 27 januari kan je de hele dag genieten van digitale poëzie, gebracht door Beringse dichters. Ben je zelf een Beringse dichter en wil je graag digitaal poëzie brengen aan onze Beringenaren? Stuur vóór 24 januari een mailtje naar bibliotheek[!]beringen.be samen met een opgenomen filmpje van je voorgedragen gedicht.

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

François 'Swa' Reynders overleden

Maandag 10 januari 2022
Beringen - François 'Swa' Reynders overledenFrançois 'Swa' Reynders, echtgenoot van Marleen Buekenberghs, is overleden. (° Beverlo 04/08/1950 - † Heusden 09/01/2022) Volgens de wens van Swa zullen de crematie en de afscheidsplechtigheid in intieme kring plaatshebben. U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren via www.dries-hulsmans.be.

Lisette Bonneux overleden

Maandag 10 januari 2022
Beringen - Lisette Bonneux overledenLisette Bonneux uit Beringen-Mijn, weduwe van Louis Peeters (†2004), is overleden.
(° Koersel op 10 maart 1933 - † Beringen-Mijn op 9 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Paula Raeves overleden

Maandag 10 januari 2022
Beringen - Paula Raeves overledenPaula Raeves uit Leopoldsburg, weduwe van Leonard "Naar" Antonissen († 2012), is overleden. (° Beerse op 21 augustus 1933 - † Genk op 8 januari 2022)
Begroeting: woensdag 12 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 17.00 tot 17.30 u.
Uitvaart: in intieme kring

Eerste Kwartier maan

Maandag 10 januari 2022
Beringen - Eerste Kwartier maanZoomJohan Put maakte deze mooie foto van de maan in het Eerste Kwartier. Maar wat is nu het verschil tussen Eerste en Laatste Kwartier? Bij Eerste en Laatste Kwartier is de maan (gezien vanaf de aarde) voor de helft verlicht. ... Bij Eerste Kwartier staat de maan zoals vandaag rond zonsondergang al hoog aan de hemel en gaat hij rond middernacht onder; bij Laatste Kwartier komt de maan rond middernacht op en bevindt hij zich rond zonsopkomst hoog boven de horizon.

Koersel - Zonhoven Utd 5-0

Zondag 9 januari 2022
Beringen - Koersel - Zonhoven Utd 5-0Weerstand Koersel heeft in een oefenwedstrijd Zonhoven Utd verslagen met 5-0. Ceunen maakte twee doelpunten.
Beringen - KVK Beringen - Zepperen-Brustem 0-2KVK Beringen heeft een oefenwedstrijd tegen Zepperen-Brustem verloren. Uitslag:0-2.
Beringen - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zottegem - Miners: 47-71

Zondag 9 januari 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Zottegem - Miners: 47-71Nadat de competitie 4 weken werd geschorst, trokken de Miners Beringen naar Zottegem. Coach Horions hoopte dat het harde trainingswerk in december zijn vruchten zou afleveren en zette zijn team op scherp. De Miners hadden onder impuls van Reynders-Van Heukelom, die de thuisdruk telkens mooi omzeilden, de bovenhand maar echt afstand nemen lukte niet. De wederoptredende Miltenburg zorgde er wel voor dat er aan de rust 29-35 op het scorebord stond. In de tweede helft domineerden vooral Camps en Horions inside en met de hulp van youngster Vanleuven en een goed ingekomen Heselmans werd een geruststellende kloof bijeengespeeld. Mooie start dus voor Miners dat zich uit de onderkant van de rangschikking vecht. Volgende week trekt men naar leider Brugge.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Broekmans overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Beringen - Bèr Broekmans overledenIn Maaseik is Bèr Broekmans, echtgenoot van Jacqueline Buntinx, overleden.
(°Paal 12 november 1943 - † Maaseik 2 januari 2022)
Naar wens van Bèr hebben de afscheidsdienst en de urnebijzetting in een columbarium op de begraafplaats van Bree-Centrum in intieme kring plaatsgevonden. Condoleren kan via begrafenissen Creemers in Bree.

Marcel Peeters overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Marcel Peeters uit Leopoldsburg, weduwnaar van Annie Schrooten (†1995), is overleden.
(° Testelt op 7 september 1930 - † Koersel op 7 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents Beringen.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Beringen - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Els Daniels overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Beringen - Els Daniels overleden
Els Daniels uit Lommel, echtgenote van Dirk Heyligen is overleden.
(° Beringen op 21 juli 1980 † Hasselt op 6 januari 2022) Begroeting: woensdag 12 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Geef me wat kleur

Zaterdag 8 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Geef me wat kleurZoomDe gekleurde woorden kleuren deze week rood!

Beverlo dorp

Zaterdag 8 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Beverlo dorpZoomChris Ume kleurde deze oude postkaart van Beverlo in voor ons.

Weg naar de kapel

Zaterdag 8 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar de kapelZoomVandaag nog even terug naar het Koersels Kapelleke.

Prachtig wolkenspel

Vrijdag 7 januari 2022
Vandaag gezien
Beringen - Prachtig wolkenspelZoomTuren naar de hemel kan soms mooie beelden opleveren. (foto Gust Ischen)
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Beringen - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Maandag gemeenteraad

Vrijdag 7 januari 2022
Beringen - Maandag gemeenteraadMaandag 10 januari om 19.30 uur gaat de gemeenteraad weer live door in de trouw- en raadszaal van het Stadhuis. Je kan ook online volgen via de website van de stad. En verslag uiteraard ook op de Internetgazet Beringen.

Jos Kooreman overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Beringen - Jos Kooreman overleden
Jos Kooreman, echtgenoot van mevrouw Irene Verheyden †2019, is overleden. (° 4 januari 1931 te Turnhout - † 4 januari 2022 te Koersel)
Afscheid van Jos op donderdag 13 januari 2022 in besloten familiekring, op het stedelijk begraafpark Nazareth in Turnhout waar de urne zal bijzet worden in het graf van Irene.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Beringen - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Beringen - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Anneke Alders overleden

Donderdag 6 januari 2022
Beringen - Anneke Alders overledenAnneke Alders uit Heppen, weduwe van Jean Gielen († 2017), is overleden.  (° Neerpelt op 23 april 1937 † Heppen op 5 januari 2022). Begroeting: maandag 10 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Lowie Gaethofs overleden

Donderdag 6 januari 2022
Beringen - Lowie Gaethofs overledenLowie Gaethofs uit Paal, weduwnaar van Mathil Gysbrechts († 2016), is overleden. (° Paal op 3 april 1938 † Paal op 5 januari 2022)
Begroeting: dinsdag 11 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Rudi Huysmans overleden

Donderdag 6 januari 2022
Beringen - Rudi Huysmans overledenRudi Huysmans, levensgezel van Gilberte Baers († 2020) is overleden. (° Koersel op 29 juni 1959 † Oostham op 5 januari 2022) Begroeting: dinsdag 11 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Brand in centrum

Woensdag 5 januari 2022
Beringen - Brand in centrumZoomDe brandweer van Beringen moest woensdagavond uitrukken voor een brand in een gebouw van site Lutgart. De brand was snel onder controle maar de keuken van het appartement gelegen in het gebouw liep flinke brandschade op. De bewoonster moest de nacht elders doorbrengen. 
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Engelen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Beringen - Mariette Engelen overledenMariette Engelen uit Beringen, weduwe van Adrien Quintens (†2006), is overleden. (° Beringen op 11 juli 1932 † Heusden-Zolder op 5 januari 2022 )
Begroeting: vrijdag 7 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18 tot 18.30 u. 
Uitvaart: in intieme kring
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).

Jos Gybels overleden

Woensdag 5 januari 2022
Beringen - Jos Gybels overledenJos Gybels uit Koersel, echtgenoot van Hilda Leten, is overleden. (° Koersel op 26 december 1954 † Hasselt op 4 januari 2022)
Begroeting: vrijdag 7 januari 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Louis Kimpen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Beringen - Louis Kimpen overledenLouis Kimpen uit Paal, weduwnaar van Maria Rogghe († 1999), is overleden. (° Paal op 3 november 1932 † Diest op 4 januari 2022) Begroeting: maandag 10 januari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: dinsdag 11 januari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal
Beringen - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Beringen - Limburgse ondernemers falen zeldenZoomUit een diepgaande analyse van Voka – KvK Limburg blijkt dat de Limburgse starters naast kwantitatief ook kwalitatief blijven groeien. De overlevingsgraad na vijf jaar ligt in onze provincie op 70% waar het Vlaams gemiddelde rond de 66% schommelt. Sinds 2015 werden bovendien 15.544 jobs gecreëerd door start-ups, goed voor meer dan 5% van de totale tewerkstelling in Limburg. “Het totaal aantal nieuwe starters is een goede economische indicator, maar de achterliggende kwaliteit (…) Het hele nieuwsbericht

Cisca Caubergs overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Beringen - Cisca Caubergs overleden
Cisca Caubergs uit Leopoldsburg is overleden. (° Koersel op 27 november 1927 † Bree op 3 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring
Commentaar
Beringen - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Jeanneke Belen overleden

Maandag 3 januari 2022
Beringen - Jeanneke Belen overledenJeanneke Belen uit Beringen, weduwe van Freddy Smeuninx (†2015), is overleden. (° Beverlo op 1 december 1931 - † Beringen-Mijn op 1 januari 2022)
Begroeting: donderdag 6 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 7 januari 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Beringen - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Beringen - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslag tombola kalender

Maandag 3 januari 2022
Op het voorblad van de kalender 2022 van de mijnwerkers-brancardiers staat een uniek nummer waarmee je een korting kan krijgen op de Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes. De winnende nummers zijn: 220741-221495-221679-222621.
Meer info bij Dominique Aerts van de mijnwerker-brancardiers Paal op 0478 32 69 72

Nummer honderd!

Maandag 3 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Nummer honderd!Dit is een feestelijke Losse Flodders want het is de honderdste column die ik voor de Internetgazet schrijf. Op 7 augustus 2017 verscheen de allereerste met als titel ‘Mijn Summer of Love’, met wat tienerherinneringen uit The golden sixties.
Om deze jubileumtekst in een bijzonder kader te kunnen plaatsen, heb ik mooi weer besteld. Tijdens deze hittegolf in de winter, met opmerkelijk hoge temperaturen, daalt er veel warmte neer op de mensen. Dat is letterlijk te nemen maar ik doe (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Babyboom ook in onze regio

Zondag 2 januari 2022
Beringen - Babyboom ook in onze regioZoomIn de kraamafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder zijn in 2021 826 bevallingen gebeurd met 831 geboortes. Er hebben dus tien tweelingen het levenslicht gezien. De jongens waren in de meerderheid met 441, tegenover 390 meisjes. 704 mama's opteerden voor borstvoeding, in 120 gevallen werd voor flessenvoeding gekozen. De baby met het laagste gewicht woog 1,770 kg, de zwaarste was 4,850 gram. Overigens gaat het om een lichte stijging van het aantal geboortes, vorig jaar zagen 826 baby's het levenslicht.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Beringen - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Een goede vlucht

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - Een goede vluchtZoomJohan Put trekt er haast dagelijks erop uit om in de natuur foto's te maken. En met deze torenvalk wensen we iedereen een goede vlucht in dit nieuwe jaar.

Jeanne Das overleden

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - Jeanne Das overledenJeanne Das is overleden.  (° 15 juni 1929 te Beringen - † 29 december 2021 te Heusden-Zolder )
Het afscheid op de begraafplaats van Berkenbos, gevolgd door de verstrooiing van de assen zullen in besloten kring plaatsvinden.

Diane Vandevorst overleden

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - Diane Vandevorst overledenDiana Vandevorst uit Beringen, echtgenote van Felicien Hoydonckx, is overleden. (° Euskirchen (D) op 12 juli 1954 † Hasselt op 30 december 2021)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Alfons Vanzeir overleden

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - Alfons Vanzeir overledenAlfons Vanzeir uit Paal, echtgenoot van Valentine Saenen, is overleden. (° Paal op 2 mei 1943 † Hasselt op 31 december 2021)  
Begroeting: donderdag 6 januari 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Beringen - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwjaar 2022

Zaterdag 1 januari 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Nieuwjaar 2022ZoomMet deze 'gekleurde woorden' van Edith wensen we iedereen een gezond en gelukkig 2022.

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Uit de oude doos
Beringen - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomMet deze retrokaart wensen wij onze lezers een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Hasseltsesteenweg

Zaterdag 1 januari 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - HasseltsesteenwegZoomEen nieuw jaar, nieuwe werken. Zo krijgt de Hasseltsesteenweg dit jaar een nieuwe heraanleg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen