Het overige nieuws

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.

Adelina Aerts overleden

Donderdag 30 juni 2022
Beringen - Adelina Aerts overledenAdelina Aerts uit Lummen, weduwe van Fernand Reijnders, is overleden.
(° Paal op 10 september 1929 † Diest op 29 juni 2022)
Begroeting: maandag 4 juli in het funerarium te Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: dinsdag 5 juli om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Frida Vandeweyer overleden

Donderdag 30 juni 2022
Beringen - Frida Vandeweyer overledenFrida Vandeweyer, weduwe van Gust Breugelmans († 2008), is overleden.
(° Zolder op 11 november 1939 † Beringen-Mijn op 29 juni 2022) Uitvaart: in intieme kring

De Winning lanceert Boerke Buiten

Donderdag 30 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - De Winning lanceert Boerke BuitenZoomDe Winning stelt met veel trots het educatieve belevingsspel Boerke Buiten voor. Het spel neemt de bezoeker mee op een actieve belevingstocht langs verschillende locaties op de campus van Sint-Ferdinand in Lummen. De deelnemers gebruiken al hun zintuigen - proeven, ruiken, zien, voelen, horen – om opdrachten tot een goed einde te brengen. Al spelenderwijs komen ze meer te weten over ons duurzaam landbouwbedrijf, onze KarWij smaakmakers en over de troeven van lokale voeding en korte keten. (…) Het hele nieuwsbericht

Expo Coal Mine ReCycling

Donderdag 30 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Expo Coal Mine ReCyclingZoomOp vrijdag 1 juli om 20 uur opent in ZLDR Luchtfabriek te Heusden-Zolder de tentoonstelling Coal Mine ReCycling. Dat is een project van vzw Het Vervolg en fotograaf Leo van der Kleij. Het gaat om het leven rondom de koolmijnen in West-Europa en Japan de jongste 45 jaar. Je bent van harte uitgenodigd. De expo staat er nog tot 31 augustus en is elke dag open van 9 tot 17 uur. Het project wordt getoond in het kader van de herdenking van 30 jaar mijnsluiting van de laatste Limburgse koolmijn.
Er is ook een gelijknamig boek uitgegeven dat verkrijgbaar is ter plaatse of via deze link. 

Ongeval met motorfietser

Woensdag 29 juni 2022
Beringen - Ongeval met motorfietserOp het kruispunt van de Twaalf Meilaan en de Koolmijnlaan in Beverlo botste deze middag een motorfietser met een auto. Een 54- jarige motorfietser uit Diest geraakte hierbij lichtgewond.

Hilda Bervoets overleden

Woensdag 29 juni 2022
Beringen - Hilda Bervoets overledenHilda Bervoets, weduwe van Florent Theys ( † 02 november 2020), is overleden.
(° Lummen 10 maart 1937 † 28 juni 2022)
Hilde woonde in Paal, voorheen in Meldert.
Gevolg gevend aan de wens van Hilda vindt de afscheidsplechtigheid plaats in strikt besloten kring. Nadien geven we haar assen prijs aan aarde en wind op de strooiweide van de begraafplaats te Meldert.

Maria Claes overleden

Woensdag 29 juni 2022
Beringen - Maria Claes overledenMaria Claes uit Koersel, echtgenote van Alfons Snyers, is overleden.
(° Zolder op 8 oktober 1941 † Koersel op 27 juni 2022)
 Begroeting: vrijdag 1 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Giovannis Nughedu overleden

Woensdag 29 juni 2022
Beringen - Giovannis Nughedu overledenGiovanni Nughedu uit Koersel, partner van Ivana Detti, is overleden.
(° Lei (I) op 4 september 1945 † Heusden-Zolder op 28 juni 2022) Begroeting: vrijdag 1 juli 2022 - funerarium - Koersel van 18u30 tot 19u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
Radio en TV
Beringen - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)

Gustaaf Vanhove overleden

Woensdag 29 juni 2022
Beringen - Gustaaf Vanhove overleden
Gustaaf Vanhove, echtgenoot van Margaretha Vanderheyden, is overleden. (° 6 juni 1933 te Koersel † 25 juni 2022 te Heusden-Zolder)
Groeten: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 30 juni 2022 tussen 18.30 uur en 19uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering is in de aula van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden Centrum op vrijdag 1 juli om 13 uur. (Samenkomst in de aula om 12.45 uur). Nadien zal zijn urne begraven worden in het urnegraf op de begraafplaats van Koersel.

Weerbericht
Beringen - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Paal

Dinsdag 28 juni 2022
Beringen - Fietser gewond in Paal
Deze middag geraakte er weer een fietser gewond bij een ongeval. Op de Industrieweg in Paal kwam een 58-jarige vrouw uit Beringen in aanraking met een wagen en raakte lichtgewond.

Iedereen kunstenaar

Maandag 27 juni 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Iedereen kunstenaarHet gebeurt dat ik in de voorbereiding op een nieuwe Losse Flodders wat korte notities neer schrijf . Dat zijn allemaal losse floddertjes op zich die dan uiteindelijk samenvloeien tot het grotere geheel van een volwaardige column. Dat proces heb ik dit keer doorworsteld om deze editie uit mijn toetsenbord te toetsen. ‘Iedereen kunstenaar’ is een ietwat gewaagde theorie maar zoals altijd verklaar ik mij nader want een holle kreet zonder inhoud, daar hou ik niet van. We zijn allemaal kunstenaars om met (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Inbraakpoging in villa KoolmijnlaanOnbekenden probeerden aan de Koolmijnlaan een villa in renovatie binnen te dringen. Ze slaagden niet in hun opzet.
Gemeenteraad
Beringen - Livestream gemeenteraad werkt nietVoor wie de gemeenteraad wil volgen, kunnen we melden dat er een technisch probleem is met de livestream. De gemeenteraad is daarom (nog) niet live te volgen.

Etienne Galle overleden

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Etienne Galle overledenEtienne Galle uit Paal, weduwnaar van Sonja Samyn († 06-04-2022), is overleden.
(° Tourcoing op 10 september 1930 † Paal op 26 juni 2022) Uitvaart: in intieme kring.

Lisette Vandepoel overleden

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Lisette Vandepoel overledenLisette Vandepoel uit Beringen, echtgenote van Armand Moons, is overleden.
(° Beringen op 4 oktober 1935 † Hasselt op 25 juni 2022) Begroeting: donderdag 30 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Weer zes wolvenwelpen

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Weer zes wolvenwelpenZoomWolvin Noëlla heeft dit jaar minstens zes welpen op de wereld gezet. Dat blijkt uit recente beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg: naast de minstens zes nieuwe welpen de twee jaarlingen - die ten laatste volgend jaar vertrekken - en twee ouderdieren.
(Foto INBO & Natuur en Bos)
Kerk
Beringen - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi kermisweer

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Mooi kermisweerZoomGisteren was het mooi weer voor de kermisliefhebbers van Korspel en Paal. Na de kletsnatte zaterdag werd het zondag stukken beter. Af en toe kwam de zon piepen en de zonsondergang boven Paal werd vastgelegd door Lutgart Aerts. Vandaag is het voor de laatste kermisdag wisselvallig maar met wat geluk blijft het droog boven Beringen.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is vanavond de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie. De jaarrekening 2021 van de Stad en OCMW liggen ter goedkeuring. Ook de renovatie van de site Regina Mundi zal worden goedgekeurd. Groen Beringen doet een voorstel rond de veiligheid op de Tessenderlosesteenweg. En Vooruit over de verkeersituatie op de Kampweg. En dan zijn er nog vragen over de stadsapp, de herinrichting van de begraafplaats van Beringen-Mijn en de ontbossingen in Beringen. Je kan de gemeenteraad live volgen via de website van de Stad. Wij brengen straks ook verslag uit.

Twee inbraken

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Twee inbrakenIn de Hospitaalstraat in Beringen werd afgelopen weekend ingebroken. Dieven konden aan de haal gaan met enkele juwelen en wat geld. Ook aan de Koolmijnlaan werd ingebroken. Het huis werd overhoop gehaald.

Voetganger gewond in Paal

Maandag 27 juni 2022
Beringen - Voetganger gewond in Paal
Zaterdagnacht geraakt een 66-jarige voetganger uit Beringen gewond nadat hij in de Buitingstraat in Paal werd gegrepen door een wagen.

Nieuw bierfestival: Hopville

Zondag 26 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuw bierfestival: HopvilleZoomMidden in het groene Park Cerckel van Diest draait het eerste weekend van juli volledig om smaken en ambachtelijke bieren. Het stadspark wordt hét decor van het gloednieuwe bierfestival Hopville. Tijdens dat festival geniet je van lekker eten, live muziek en de lekkerste bieren van dit moment. Daarnaast maak je kennis met meer dan 15 lokale en nationale brouwerijen van nu, elk met een bijzonder verhaal en eigen specialiteit.
Meer info via deze link.

Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Schulensmeer heeft nieuw belevingspadZoomVoortaan kunnen ook mensen met een rolwagen volop genieten van het familiebelevingspad aan het Schulensmeer. Meteen een goede gelegenheid voor Natuurpunt en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) om de herinrichtingswerken te tonen in het natuurgebied Schulensbroek. De inrichting van het rietmoeras in de zuidzone van het Schulensmeer zit in de afwerkingsfase, en de aanleg van de paaivijvers en hengelplaatsen aan de noordoost-zijde zijn intussen afgewerkt door VMM. Aan de noordwestelijke oever legden (…) Het hele nieuwsbericht

Kerk Beringen-Mijn

Zaterdag 25 juni 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Beringen-MijnZoomAfgelopen week was een werkgroep actief om na te denken over de toekomst van Beringen-Mijn. Ook over de mijnkathedraal werd gepraat. De kerk zal in de toekomst een meer culturele- en museale functie krijgen. De eerste stappen worden hiervoor momenteel al gezet.

Paal kermis

Zaterdag 25 juni 2022
Uit de oude doos
Beringen - Paal kermisZoomWie kent deze kleine ruiter op de paardenmolen? Het is Guy Baptist van café De Stam. Het is dit weekend Paal kermis en daar hoort uiteraard een kermisfrietje en een pintje bij! Heb jij nog oude foto's van Paal kermis? beringen[!]internetgazet.be

Van de vroegere zomers

Zaterdag 25 juni 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Van de vroegere zomersZoomHet is ondertussen zomer en dat is de inspiratiebron voor Edith deze week.

Julien Van Eynde overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Beringen - Julien Van Eynde overleden
Julien Van Eynde, weduwnaar van Lutgarde Van Dingenen († 2015) is overleden. Julien was woonachtig te Paal, voorheen te Deurne-Diest.
(°Tessenderlo op 24 maart 1943 - † Paal op 22 juni 2022°
Groeten: Op dinsdag 28 juni 2022 van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op woensdag 29 juni 2022 om 13.30 uur.

Mathieu Pilat overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Beringen - Mathieu Pilat overleden
Mathieu Pilat uit Beringen-Mijn, weduwnaar van Elvier Bervoets († 28-01-2022), is overleden.
(° Beverlo op 17 november 1940 † Heusden-Zolder op 24 juni 2022)
Begroeting: dinsdag 28 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Ongeval op snelweg zorgt voor filesOp de E313 gebeurde gisterennamiddag een ongeval waarbij drie voertuigen betrokken geraakten. Er viel bij deze kopstaartbotsing één lichtgewonde. Het ongeval zorgde voor lange files.

Twee fietsers botsen

Zaterdag 25 juni 2022
Beringen - Twee fietsers botsenOp de Heerbaan in Stal zijn donderdagavond twee fietsers met elkaar in aanraking gekomen. Een vrouw van 52 en een tiener van 14 werden lichtgewond bij de val.
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht

Noodoefening Borealis

Vrijdag 24 juni 2022
n de loop van de volgende week zal er bij Borealis nog eens een noodoefening plaatsvinden waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "We weten enkel dat deze keer de oefening tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden. Wij willen u bij voorbaat danken voor uw begrip", laat het bedrijf weten.
Beringen - Onweerszone op komst: code geelZoomGisteren kregen we een zwoele dag met als gevolg een onweer rond middernacht. Ook vandaag komt nog een onweerszone over onze streek, het KMI waarschuwt met code geel. Gust Ischen trok er gisteren weer op uit om een mooie avondschemering te fotograferen aan de nieuwe brug in Beringen.
Onweerszone op komst: code geelOnweerszone op komst: code geel
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.

Twee fietsers botsen

Donderdag 23 juni 2022
Beringen - Twee fietsers botsen
Aan de Corbiestraat kwamen gisteren twee fietsers met elkaar in botsing. Een 84-jarige man uit Beringen geraakte bij de val lichtgewond. 


Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

Julienne Cools overleden

Donderdag 23 juni 2022
Beringen - Julienne Cools overleden
Julienne Cools, echtgenote van Leo Oeyen is overleden.
(° Mol op 24 augustus 1948 † Brussel op 21 juni 2022)
 Begroeting: maandag 27 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: dinsdag 28 juni 2022 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Kermis in Korspel en in Paal

Donderdag 23 juni 2022
Beringen - Kermis in Korspel en in PaalZoomDit weekend is het feest in Paal en Korspel: de kermis is er weer en dat zal op beide locaties flink gevierd worden.
Beringen - Met bussen en bolderkarren naar de festivalsZoomDe zomer staat voor de deur, en dus maken de zomerfestivals en -events zich klaar om weer massa’s bezoekers te ontvangen. Uiteraard is De Lijn van de partij om al die festivalgangers, feestvierders en muziekliefhebbers veilig en vlot naar hun bestemming te brengen. Hiervoor worden flink wat extra bussen en nachtbussen voorzien. Overigens pakt De Lijn dit jaar ook uit met een ongewoon vervoermiddel: bolderkarren. De Lijn wil een belangrijke partner zijn in het verduurzamen van de mobiliteit in (…) Het hele nieuwsbericht

Film over brug van Tervant

Dinsdag 21 juni 2022
Beringen - Film over brug van TervantZoomNaar aanleiding van de inhuldiging van de nieuwe brug in Tervant maakte Eddy Vandepoel een mooi film over de afbraak van de oude brug en de realisatie van de nieuwe brug. Ook vond Eddy nog historische beelden van het vlot in Tervant. De film was afgelopen weekend te bekijken op de expo in zaal De Kring. Nu staat hij ook online. 

George Michael Freedom Uncut

Dinsdag 21 juni 2022
Beringen - George Michael Freedom UncutZoomOp donderdag 23 juni om 20.30 brengt The Roxy Theatre een nieuwe Roxy Music Night met 'George Michael Freedom Uncut' Deze docu neemt je mee in de belangrijkste periode in het leven van de overleden Grammy-winnaar. Volg de aanloop naar het veelgeprezen album 'Listen Without Prejudice Vol. 1', de juridische strijd die hij aanging met zijn platenmaatschappij en een persoonlijk verhaal over de dood van zijn eerste liefde, Anselmo Feleppa. Deze documentaire, die is opgenomen voor zijn vroegtijdige (…) Het hele nieuwsbericht

De zomer is begonnen!

Dinsdag 21 juni 2022
Vandaag gezien
Beringen - De zomer is begonnen!ZoomHet was niet meteen een warme zomerdag maar 21 juni is wel de start van de zomer. We kregen deze avond een mooie zonsondergang op de dag dat het licht het langst schijnt. Vanaf morgen worden de dagen alweer wat korter. Maar laat die hete zomer nu maar komen. 

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Beringen - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Marie Louisa 'Lewiske' Sas overledenMaria Louisa Sas uit Beverlo, weduwe van Jos Van Genechten, is overleden.
(° Paal op 30 april 1934 † Genk op 18 juni 2022)
Begroeting: donderdag 23 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Twee inbraken in auto's

Maandag 20 juni 2022
Beringen - Twee inbraken in auto'sAfgelopen weekend zijn twee inbraken in auto's vastgesteld waarbij de dieven het gemunt hadden op de airbags. Zo was er een inbraak aan de Geiteling en in de Leysestraat. Vorige week was er ook al een gelijkaardige diefstal.

Beperkte staking bij bedrijven

Maandag 20 juni 2022
Beringen - Beperkte staking bij bedrijvenZoomDe Limburgse bedrijven stellen in het algemeen een beperkte actiebereidheid vast op de vloer van hun ondernemingen. Bij enkele grote ondernemingen in onze provincie is de hinder wel aanzienlijk. "Ondanks de beperkte hinder zadelt de actiedag onze Limburgse economie op met verdere schade en komt de concurrentiekracht van de bedrijven verder onder druk. De vakbonden kondigen nu al een hete sociale herfst aan, en dat is onbegrijpelijk”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. De vakbondsactie van vandaag was vooral te voelen bij de luchthaven van Zaventem en bij De Lijn.

50 jaar Toekomst Geneberg

Maandag 20 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 50 jaar Toekomst GenebergZoomVoetbalclub Toekomst Geneberg viert 50- jarig bestaan. Een klein hardnekkig beestje stak 2 jaar stokken in de wielen maar dat kan de feestende voetballers van wijk- en recreatieploeg Toekomst Geneberg toch niet meer tegenhouden om het 50-jarig bestaan te vieren. Om correct te zijn : ‘Het is 50+2 jaar’ dat gevierd wordt op 24-25 en 26 juni. De club werd immers in 1970 opgericht en speelt nog steeds op hetzelfde terrein aan de Verbindingsweg van de wijk Geneberg (Ham). Daar zal ook een grote feesttent (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - Beringen Beach eindigt met regenZoom
Na de tropische hitte van gisteren was het vandaag al een stuk koeler op Beringen Beach en de slotnoten werden zelfs begeleid door regendruppels. Maar deze namiddag kon het publiek alvast genieten van de traditionele ingrediënten van het festival met optredens van de Harmonie van Beringen en dansschool No Limit. En ook de koers passeerde een aantal keer langs het centrum wat voor extra sfeer zorgde in Beringen.
(Gust Ischen) Meer foto's op onze Facebookpagina;


Henri Sahuke Mandi naar KVK

Zondag 19 juni 2022
Beringen - Henri Sahuke Mandi naar KVKZoom KVK Beringen heeft de 32-jarige Congolese spits Henri Sahuke Mandi aangetrokken. Hij komt van het Luikse Stockay-Warfusée en speelde eerder ook al in tweede nationale bij KVK Westhoek.

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Beringen - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Eerste steen velodroom Circuit ZolderZoomGisteren had de officiële “eerstesteenlegging” plaats van de nieuwe velodroom naast het circuit van Zolder, hoewel symbolisch werd gekozen voor het kloppen van de eerste nagel in de wielerpiste. Die klus werd geklaard door Vlaams minister van Sport Ben Weyts. De bouw van het complex ligt nog steeds op schema om in het voorjaar van 2023 de deuren te openen. Het gaat naast de overdekte wielerpiste ook om een gymnastiekhal, een medisch centrum, een horecazaak, een fitness en commerciële. (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste steen velodroom Circuit ZolderEerste steen velodroom Circuit Zolder
Eerste steen velodroom Circuit ZolderEerste steen velodroom Circuit Zolder
Zoom

VOKA veroordeelt staking

Zondag 19 juni 2022
Voka – KvK Limburg vreest voor aanzienlijke hinder op de nationale actiedag van morgen. Een rondvraag bij verschillende private werkgevers in de provincie leert dat sommige bedrijven erg hard getroffen zullen worden en de productie gedwongen zullen stilleggen, al is dat zeker niet in elke Limburgse onderneming het geval. “Wij veroordelen de acties van de vakbonden”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

René Leest overleden

Zondag 19 juni 2022
Beringen - René Leest overledenRené Leest uit Tervant, weduwnaar van José Lemmens († 2015), is overleden.
(° Koersel op 5 mei 1932 † Geel op 16 juni 2022)
Uitvaart: in intieme kring.
Geen bloemen of kransen.

Victor Beerden overleden

Zondag 19 juni 2022
Beringen - Victor Beerden overledenVictor Beerden uit Tervant, weduwnaar van Elsa Carmans († 2013), is overleden.
(° Hasselt op 23 oktober 1924 † Beringen op 18 juni 2022)
Begroeting: donderdag 23 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: vrijdag 24 juni 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant-Paal.

Tervant by night

Zondag 19 juni 2022
Beringen - Tervant by nightZoomFotograaf Johan Put liet zich afgelopen nacht inspireren door het nieuwe monument en de nieuwe brug in Tervant.  Kijk ook op onze Facebookpagina voor nachtfoto's van Gust Ischen.

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Beringen - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Beringen - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.

Diefstal in BMW

Zaterdag 18 juni 2022
Beringen - Diefstal in BMWIn de Lodewijk Heyligenstraat in Beringen werd een dashboard uit een BMW gestolen.

Verschillende gewonden

Zaterdag 18 juni 2022
Beringen - Verschillende gewondenEen 63-jarige fietsster geraakte donderdagavond gewond toen ze tegen een nadarhekken reed. En nog donderdag botste een elektrische step met een auto. De 28-jarige stepper raakte hierbij lichtgewond. En gisteren viel een vrouw flauw tijdens de openingsceremonie van de brug in Tervant, ze werd door de val gewond aan haar hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Soms scherp in mijn pen

Zaterdag 18 juni 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Soms scherp in mijn penZoomEen dichter zonder scherpe pen, dat bestaat niet...

Oude brug Tervant

Zaterdag 18 juni 2022
Uit de oude doos
Beringen - Oude brug TervantZoomDit weekend staat Tervant op stelten door de inhuldiging van de nieuwe brug. Daarom vandaag ook nog eens een foto van de oude brug voor wie al nostalgie heeft...

Nieuwe brug

Zaterdag 18 juni 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Nieuwe brugZoomVanaf vandaag kan je officieel over de nieuwe brug in Tervant. Gust zorgde nog voor een mooie foto in zijn reeks 'vroeger en nu'. Wie nostalgie heeft naar de oude brug, moet vandaag of morgen zeker eens binnenspringen in zaal de Kring in Tervant voor een boeiende expo.
Beringen - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging sporthal Beverlo

Donderdag 16 juni 2022
Beringen - Inbraakpoging sporthal Beverlo
Deze ochtend werd een inbraakpoging vastgesteld aan de sporthal van Beverlo. De daders probeerden tevergeefs de deur van het EHBO-lokaal te forceren.

Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ham / Tessenderlo: extra geld voor fusieZoomHam en Tessenderlo krijgen goed nieuws in verband met hun nakende fusie. Begin dit jaar werd al vermoed dat er meer dan 30.000 inwoners in de fusiegemeente zouden wonen en dat is nu ook officieel bevestigd. Met 3 miljoen extra subsidie, dankzij het ronden van die kaap, zetten Ham en Tessenderlo hun gezamenlijke verhaal nog kracht bij. De overheid stimuleert gemeentelijke fusies en zet daar een geldbedrag tegenover. Voor gemeentes met 25.000 tot 29.999 inwoners is dat 300 euro per inwoner. Als een (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Bex overleden

Woensdag 15 juni 2022
Beringen - Yvonne Bex overledenYvonne Bex uit Beringen, weduwe van Louis Luts, is overleden.
(° Halen op 20 november 1933 - † Beringen-Mijn op 14 juni 2022)
Begroeting: Vrijdag 17 juni 2022 in het funerarium te Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Ongeval op Heerbaan

Woensdag 15 juni 2022
Beringen - Ongeval op Heerbaan
Op de Heerbaan in Koesel kwam deze namiddag rond 17u een scooter in aanrijding met een auto. Hierbij geraakte één persoon gewond.


Twee inbraken in school

Woensdag 15 juni 2022
Beringen - Twee inbraken in school
De scholen aan de Alfred Habetslaan (Inloophuis) in Beringen-Mijn kregen twee keer inbrekers over de vloer. Een eerste keer tijdens het weekend, een tweede keer in de nacht van dinsdag op woensdag. Onbekenden konden aan de haal gaan met 20 euro en enkele gsm-toestellen.

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Beringen - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.

Germaine Theunis overleden

Woensdag 15 juni 2022
Beringen - Germaine Theunis overledenGermaine Theunis, echtgenote van wijlen Willy Schepers (†1991, en levensgezel van wijlen Amandus Ackx (†2007) is overleden.
(°14 oktober 1937 te Koersel † 13 juni 2022 te Stal)
Begroeting in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 16 juni 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Germaine en het begraven van haar urne in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Stal zullen in besloten kring plaatsvinden.

Beringen - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tessenderlo Group meest aantrekkelijke werkgeverZoomTessenderlo Group is verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in de provincie Limburg. Van degenen die het bedrijf kennen zegt 40,8% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Dat blijkt uit de Randstad Employer Brand Research, een grootscheeps onderzoek naar de employer brands van bedrijven.  Op basis van 16 criteria kwam Tessenderlo Group als beste leerling uit de bus voor de provincie Limburg. Die aantrekkelijkheid komt voort uit onder andere de bouwstenen ‘aantrekkelijk (…) Het hele nieuwsbericht

De allerlaatste Jet

Dinsdag 14 juni 2022
Commentaar
Beringen - De allerlaatste JetZoomDeze week viel de allerlaatste Jet in uw brievenbus. 51 jaar lang was het magazine een vertrouwd gegeven in de Limburgse huiskamers. Door de hoge papier- en drukkosten en de moeilijke Limburgse advertentiemarkt komt er nu een einde aan een icoon uit de advertentiemarkt. Het begon in 1971 toen de redactie fier aankondigde: Voortaan krijgt u maandelijks een blad in de bus waarin hongerige advertenties in alle kleuren van de (…) Het hele nieuwsbericht

George Meekers overleden

Dinsdag 14 juni 2022
Beringen - George Meekers overledenGeorges Meekers uit Beringen-Mijn, echtgenoot van Brigitte Vanneste, is overleden. George was de stichter van Verzekeringen Meekers. 
(° Hasselt op 19 februari 1938 † Heusden-Zolder op 11 juni 2022)
Begroeting: donderdag 16 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Bloedmaan op terril

Dinsdag 14 juni 2022
Beringen - Bloedmaan op terrilZoomJohan Put fotografeerde de bloedmaan die dankzij de ondergaande zon mooi te zien is.
Bloedmaan op terril
Zoom

Vurige avonden

Dinsdag 14 juni 2022
Beringen - Vurige avondenZoomWe krijgen heel mooi weer de komende dagen met temperaturen tot 30°, goed voor zwoele zomeravonden. (Gust Ischen)

Inbraak in Paal

Dinsdag 14 juni 2022
Beringen - Inbraak in PaalAan de Acacialaan in Paal werd een inbraak vastgesteld. Dieven drongen langs achter de woning binnen en gingen aan de haal met laptop, computer en tv.

Het belang van valpreventie

Maandag 13 juni 2022
Beringen - Het belang van valpreventieZoomIn ACLI La Baracca werd een infomoment georganiseerd rond valpreventie. Dat was een organisatie van de vzw Feniks en de Stad Beringen. (foto's Marleen Abeels)
Het belang van valpreventieHet belang van valpreventieHet belang van valpreventie
Zoom

Theo Vanschoelant overleden

Maandag 13 juni 2022
Beringen - Theo Vanschoelant overledenTheo Vanschoelant, echtgenoot van Anita Enkels is overleden.
(° Hasselt op 22 juli 1951 † Heusden-Zolder op 10 juni 2022) Begroeting: dinsdag 14 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Bloemen noch kransen, indien gewenst een gift voor Kom op tegen Kanker via deze link.
Wedstrijdverslag
Beringen - Amsterdam Crusaders winnen BNL-LeagueZoomMeer dan duizend supporters zijn zaterdag afgezakt naar het Mijnstadion in Beringen voor de eerste finale van de BNL. De ongeslagen Amsterdam Crusaders waren favoriet voor de titel, maar moesten daarvoor wel voorbij de Limburg Shotguns. Een spannende finale viel uiteindelijk pas tijdens de laatste 2 minuten in haar definitieve plooi. De Amsterdam Crusaders trokken aan het langste eind tegen de Limburg Shotguns die tot het einde bleven strijden. De hard bevochten game eindigde uiteindelijk op 38-26. De (…) Het hele nieuwsbericht

Feestweekend

Maandag 13 juni 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - FeestweekendOp 17, 18 en 19 juni gaat in Beringen een feestweekend door met twee gebeurtenissen die schijnbaar los van mekaar staan. De nieuwe brug van Tervant wordt officieel in gebruik genomen en aan Be-Mine komt de laatste rit van de Baloise Tour of Belgium aan. Die uiteenlopende feestelijkheden hebben op het eerste zicht niks gemeen maar de werkelijkheid is anders. Er is wel degelijk een verband maar de bruggenbouwer van De Waterweg en de parcoursbouwer van de Baloise Tour hebben mekaar niet gevonden. De nieuwe brug die (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij ongevallen

Maandag 13 juni 2022
Beringen - Twee gewonden bij ongevallenVrijdagavond botste een motorfiets tegen een woning aan de Molendijk in Koersel, de bestuurster geraakte hierbij lichtgewond.
Op de Koerselsesteenweg werd zaterdagavond een voetgangster geraakt door een spiegel van een auto. De vrouw werd hierdoor lichtgewond.

Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Beringen - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Stefanie Borrenberghs overleden

Zaterdag 11 juni 2022
Beringen - Stefanie Borrenberghs overledenStefanie Borrenberghs uit Korspel, weduwe van Alois Theunis, is overleden.
(° Lommel 26/03/1936 - † Koersel 08/06/2022) Begroeting in het funerarium Hulsmans, Generaal Lemanstraat 17 te Leopoldsburg op vrijdag 10 juni 2022 van 18.30 tot 19.00 uur.
De afscheidsviering zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022 om 12.00 uur in de kerk van Korspel, gevolgd door de begraving aldaar.

Swa Nuyts overleden

Zaterdag 11 juni 2022
Beringen - Swa Nuyts overledenSwa Nuyts, echtgenoot van Engelen Hubertine, is overleden.
(° 19 september 1942 te Tessenderlo † 10 juni 2022 te Hasselt)
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Swa in de aula van Franken Uitvaartzorg en de plaatsing van zijn urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op dinsdag 14 juni 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.

Oeverzwaluwen

Zaterdag 11 juni 2022
Vandaag gezien
Beringen - OeverzwaluwenZoomJohan Put maakte vandaag enkele leuke foto's van de oeverzwaluwen aan de brug in Tervant.
OeverzwaluwenOeverzwaluwenOeverzwaluwen
Zoom

Huwelijk Lian en Patrick

Zaterdag 11 juni 2022
Beringen - Huwelijk Lian en PatrickZoomLian Corthouts en Patrick Haesevoets trouwden gisteren in het stadhuis van Beringen. Proficiat!

Een fijne vaderdag

Zaterdag 11 juni 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Een fijne vaderdagZoomDe gekleurde woorden van deze zaterdag staan in het teken van vader.

Kerk Beringen-Centrum

Zaterdag 11 juni 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Beringen-CentrumZoomHet interieur van kerk verandert over het algemeen niet zoveel, wie goed kijkt ziet dat de biechtstoel is verplaatst en dat er tegen de pilaren wat extra heiligenbeelden zijn geplaatst.

De kerk van Tervant

Zaterdag 11 juni 2022
Uit de oude doos
Beringen - De kerk van TervantZoomDeze mooie foto van het centrum van Tervant hangt in de kerk. Als je goed kijkt, zie je nog de stellingen aan de kerk staan, die zullen binnenkort opnieuw nodig zijn, nu dat het dak aan de voorkant werd beschadigd door de stormwind vorige maand waarbij een oude boom op het dak viel.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.
Beringen - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.

Na regen komt zonneschijn

Donderdag 9 juni 2022
Vandaag gezien
Beringen - Na regen komt zonneschijnZoomJohan Put maakte deze foto op de terril van Beringen, op een dag vol regenbuien met wat flarden zon. De komende dagen krijgen we meer en meer de zon te zien.

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Beringen - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)

Maria Verbraeken overleden

Donderdag 9 juni 2022
Beringen - Maria Verbraeken overledenMaria Verbraeken uit Koersel, weduwe van Constantinus Noels, is overleden.
( ° Geel op 21 januari 1934 † Beringen op 8 juni 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Bros Vogelweith overleden

Donderdag 9 juni 2022
Beringen - Bros Vogelweith overledenBros Vogelweith uit Beringen, echtgenoot van Lou Raymaekers is overleden.
(°Diest op 16 december 1930 † Beringen op 9 juni 2022)
Uitvaart: in intieme kring.
Geen bloemen of kransen.

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.

Test brug Tervant

Donderdag 9 juni 2022
Uit de oude doos
Beringen - Test brug TervantZoomEen nieuwe brug moet altijd getest worden, en dat gebeurt met vrachtwagens. In 1958 bij de vorige brug was dat, net als vandaag, ook het geval. Tijdens het openingsweekend op 17, 18 en 19 juni kom je nog meer te weten over de oude en nieuwe brug aan de hand van een tentoonstelling in De Kring. (foto Paalonline)
Beringen - Theophiel 'Fil' Peremans overledenTheophiel 'Fil' Peremans uit Hulst, echtgenoot van Maria Ceunen, is overleden.
(° Paal op 9 december 1935 - † Diest op 7 juni 2022)
Groeten: Op zaterdag 11 juni 2022 van 17 uur tot 17.30 uur welkom in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: In de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op maandag 13 juni 2022 om 10.30 uur.
Beringen - Steunmaatregelen tegen wolvenschade uitgebreidZoomSinds vorig jaar is een nieuwe regeling van kracht voor veehouders die hun rasters wolfwerend maken. Hiermee biedt de Vlaamse overheid financiële steun bij het beschermen van vee tegen eventuele wolvenschade. Tot op heden was deze steun beperkt tot een ruime perimeter rond het leefgebied van de huidige Limburgse wolvenroedel. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir heeft deze steun nu op basis van wetenschappelijk advies op twee manieren uitgebreid.
In de eerste plaats wordt de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht

U moet toch niet naar Hasselt?

Woensdag 8 juni 2022
Vrijdag 10 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug, door De Vlaamse Waterweg nv, en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv hebben hun werken op (…) Het hele nieuwsbericht

Carpoolreiniging

Woensdag 8 juni 2022
Beringen - CarpoolreinigingZoomHet is weer eens tijd voor de reiniging van de carpoolparking in Paal. Het is er verboden te parkeren van vrijdagavond 10 juni om 20u tot 's ochtends 06u.

Wisselvallig met zon en regen

Woensdag 8 juni 2022
Beringen - Wisselvallig met zon en regenZoomOp juni komt het aan, of de oogst zal bestaan; zegt het spreekwoord. De regen in combinatie met de zon, zorgt voor blije gezichten bij boer en tuinder. Ook bij Hoeve Machiels in Beverlo zijn ze blij met dit weer. "De regen van de afgelopen dagen heeft deugd gedaan voor onze gewassen. Nog even geduld en dan zitten we aan de nieuwe patatten", klinkt het daar. (foto Lutgart Aerts)

Nieuw bestuur Vooruit

Woensdag 8 juni 2022
Beringen - Nieuw bestuur VooruitZoomOp de afgelopen algemene vergadering werd het nieuwe bestuur van Vooruit Beringen verkozen. Yannick Alen is voorzitter, Bilgin Bekdemir is ondervoorzitter, Leon Versluys is de nieuwe secretaris en Dave Schops blijft fractieleider.

Lea Vanzeir overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Beringen - Lea Vanzeir overledenLea Vanzeir uit Paal, weduwe van Jozef Verboven († 2013), is overlden. (°21 oktober 1933  † Paal 7 juni 2022)
Uitvaart: In de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo op zaterdag 18 juni 2022 om 10.30 uur.

Germaine Vandepoel overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Beringen - Germaine Vandepoel overledenGermaine Vandepoel uit Koersel, weduwe van Louis Pollé, is overleden.
(° Lummen op 30 november 1935 † Beringen op 3 juni 2022) Begroeting: vrijdag 10 juni 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 11 juni 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Julien Swiatek overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Beringen - Julien Swiatek overleden
Julien Swiatek, weduwnaar van Marie-Louise Husson († 27-8-2021) is overleden. 
(° Leuven op 8 oktober 1934 † Hasselt op 28 mei 2022)
Uitvaart: in intieme kring.

Auto tegen boom

Dinsdag 7 juni 2022
Beringen - Auto tegen boomAan de Nijverheidstraat in Beringen knalde gisterenmiddag een auto tegen een boom. De wagen was total loss, de bestuurder geraakte gewond.

Blauwborstje

Maandag 6 juni 2022
Beringen - BlauwborstjeZoomJohan Put kon deze blauwborst spotten in de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel. De blauwborst is met zijn felblauwe keel en borst erg exotisch gekleurd. Je vindt de blauwborst vooral in moerasbosjes en ruige rietvelden.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KVK Beringen trekt verdediger aanKVK Beringen heeft Daniele Montagnino aangetrokken, een 21-jarige vleugelverdediger die overkomt van KSK Tongeren. Hij kreeg zijn opleiding bij Patro Eisden en speelde vervolgens enige tijd bij MVV. 
Beringen - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sinxenregen, Godes zegen

Zondag 5 juni 2022
Beringen - Sinxenregen, Godes zegenZoomVandaag zagen we alleen maar vijftig tinten grijs aan de hemel en werden we op deze Pinksteren gezegend met regen want een oude weerspreuk zegt immers: Sinxenregen, Godes zegen. En andere weerspreuk zegt ook nog: regent het op Pinkstermaandag, dan regent het zeven zondagen.
Voor de boeren betekent Pinksteren ook de start van de oogsttijd en zo is er nog een spreekwoord: Natte Pinksteren, vette Kerstmis. En als de aardbeien in uw tuin rijp zijn, dat wordt het een goed wijnjaar.
Tijdens het (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.

'Het is hooitijd voor hem'

Zondag 5 juni 2022
Beringen - 'Het is hooitijd voor hem'ZoomHet spreekwoord 'het is hooitijd voor hem', betekent: hij heeft het druk. Net zoals de boeren die het weer goed in de gaten moeten houden en zorgen dat het hooi binnen is voor de regen. (foto Gust Ischen)

Louis Vanierschot overleden

Zondag 5 juni 2022
Beringen - Louis Vanierschot overledenLouis Vanierschot uit Leopoldsburg, weduwnaar van Maria (May) Peeters (†2014), is overleden.
(° Heppen op 22 september 1926 † Leopoldsburg op 3 juni 2022)  Uitvaart: donderdag 9 juni 2022 om 13.00 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents Beringen-Mijn.
Beringen - François Liesenborgs overledenFrançois Liesenborgs uit Paal, echtgenoot van Rosette Verwimp is overleden.
(° Paal op 18 januari 1937 † Paal op 4 juni 2022) Begroeting: dinsdag 7 juni 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.

Noodoefening Borealis

Zaterdag 4 juni 2022
Beringen - Noodoefening BorealisZoomIn de loop van volgende week (die begint met 6 juni) vindt er bij Borealis een noodoefening plaats waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "Elke noodoefening die we uitvoeren heeft een ander scenario en deze keer zal het een evacuatie-oefening zijn. Deze oefening doen we om ons noodplan te testen. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden. Wij willen u bij voorbaat danken voor uw begrip", zegt Stefan Caluwe.
Op het Extrema Outdoor Festival in Houthalen-Helchteren werd gisteren een XTC-pil met een extreem hoge MDMA-dosis aangetroffen. De pil ziet eruit als een roze MARIO BROS. Het parket Limburg en politie willen graag waarschuwen voor deze erg gevaarlijke pil die potentieel dodelijk kan zijn. De pil bevat maar liefst 300 mg MDMA en dit is 4 keren hoger dan een normale XTC-pil. Vanaf 125 mg is een XTC-pil immers erg gevaarlijk. Vorig jaar werd ook een gevaarlijke pil aangetroffen. Deze bevatte 'slechts' 175 mg MDMA.

Riet Van Cronenburg overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Beringen - Riet Van Cronenburg overledenRiet Van Cronenburg uit Koersel, weduwe van Wim Craame (2017), is overleden.
(° Eindhoven (Nl) op 14 juni 1941 † Stal-Koersel op 2 juni 2022)
Begroeting: dinsdag 7 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Weerspiegeling

Zaterdag 4 juni 2022
Beringen - WeerspiegelingZoomDe nieuwe brug in Beringen blijft een inspiratiebron voor onze fotograaf Gust Ischen. Ondertussen wordt in Tervant afgeteld naar de opening in het weekend van 17, 18 en 19 juni. Een driedaags feestprogramma is opgesteld door Paalonline.

Fietser gewond

Zaterdag 4 juni 2022
Beringen - Fietser gewondEen 92-jarige fietser raakte vrijdagmiddag gewond toen hij in aanraking kwam met een auto op de Koolmijnlaan. De fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Welkom juni

Zaterdag 4 juni 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Welkom juniZoomEen nieuwe maand, een nieuwe zaterdag en dat is Edith weer klaar voor een gedicht met een foto van Lambert Reynders.

Kioskplein

Zaterdag 4 juni 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - KioskpleinZoomDe kiosk is momenteel in restauratie, daarnaast worden ook de muurtjes aan de ingang van het plein en de twee infozuilen gerestaureerd. En de kermis is dit weekend dus te vinden op het Kioskplein.

Sinksenkermis

Zaterdag 4 juni 2022
Uit de oude doos
Beringen - SinksenkermisZoom
De kermis van Beringen-Mijn was vorige eeuw een begrip, van heinde en verre kwam men naar de Sinksenfoor. Vandaag blijft alleen nog de herinnering. Dit weekend (4-5-6 juni) staat de kermis op het Kioskplein, er is randanimatie voorzien en zondag om 19u is er een optreden van Joe Hardy.  (foto Stella Terenzoni - Citévolk Spreekt)  Heb jij nog foto's van de kermis op de cité? beringen[!]internetgazet.be

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Beringen - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Jean-Claude Moons overleden

Vrijdag 3 juni 2022
Beringen - Jean-Claude Moons overleden
Jean-Claude Moons uit Hasselt, echtgenoot van Gizella Gastmans is overleden.
(° Beverlo op 16 juni 1943 - † Hasselt op 2 juni 2022)
Jean-Claude voetbalde bij Beringen FC van 1962 tot 1977.
Begroeting: donderdag 9 juni in het funerarium te Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Beringen - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht

Giovannina Gallucci overleden

Woensdag 1 juni 2022
Beringen - Giovannina Gallucci overledenGiovannina Gallucci uit Leopoldsburg is overleden.
(° Lattarico (IT) op 21 september 1953 † Leuven op 31 mei 2022)
Begroeting: vrijdag 3 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Roger Rayen overleden

Woensdag 1 juni 2022
Beringen - Roger Rayen overledenRoger Rayen uit Koersel, echtgenoot van Maria Goossens, is overleden.
(° Heusden op 16 oktober 1945 † Koersel op 1 juni 2022) Begroeting: vrijdag 3 juni 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Stroompanne Beringen

Woensdag 1 juni 2022
Een groot deel van Beringen-Centrum zit sinds deze ochtend 11u zonder stroom, het gaat om een vijftigtal straten. Fluvius onderzoekt de panne.
UPDATE: de stroompanne is opgelost.
Beringen - Vijf nieuwe spelers voor Koersel BWeerstand Koersel B heeft vijf spelers van Eendracht Zelem aangetrokken: Vanderhoeven, Mullens, Claes, Billiau en Laenen.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen