Het overige nieuws

Talat, Emre en Kerem Sekban, allen uit Beverlo, hebben de besloten vennootschap Tek Car Center opgericht met zetel aan de Zuidstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van voertuigen en motoren, tuning van wagens, het schilderen van metalen constructies en de installatie van garagepoorten.

Nieuwe vennootschap: Vamos Studios

Maandag 31 oktober 2022
Matthias Thijsen uit Paal heeft de besloten vennootschap Vamos Studios opgericht met zetel aan de Tulpenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer fotografie, het ontwerp, de productie en de realisatie van films, het ontwerpen en (uit)voeren van reclame- en promotiecampagnes én computerconsultancy.

Nieuwe vennootschap: Sy-Techs

Maandag 31 oktober 2022
Yusuf Durmaz uit Koersel heeft de besloten vennootschap Sy-Techs opgericht met zetel aan de Witte weg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, algemene ruwbouwwerken, voegwerken, het leggen van tegelvloeren en industriële reiniging.

Nieuwe vennootschap: YV

Maandag 31 oktober 2022
Yens Vanesch uit Koersel heeft de besloten vennootschap YV opgericht met zetel aan de Nieuwendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, aannemerwerken en marketing.
Koray Gündogdu uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GND Voegwerken opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, gevelrenovatie, slopingswerken van gebouwen en timmer- en schrijnwerk.

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Carine Rasgonoff overleden

Maandag 31 oktober 2022
Carine Rasgonoff uit Beringen is overleden.
(° Tienen op 11 december 1964 † Heusden-Zolder op 29 oktober 2022)
Uitvaart: vrijdag 4 november om 10u30 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Pascal Schroyen overleden

Maandag 31 oktober 2022
Beringen - Pascal Schroyen overledenPascal Schroyen uit Lommel, echtgenoot van Eva Valgaeren, is overleden.
(° Koersel op 16 oktober 1966 † Overpelt op 30 oktober 2022) Begroeting: vrijdag 4 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 5 november 2022 om 10.30 uur in de aula van Crematorium Stuifduin, Vonderdreef 10 in Lommel.

Herfstimpressie kerkhof Beringen

Maandag 31 oktober 2022
Beringen - Herfstimpressie kerkhof BeringenZoomGust Ischen trok al naar het kerkhof van Beringen waar de vele bloemstukken in combinatie met de herfstkleuren zorgen voor mooie beelden. Bekijk het album op onze Facebookpagina. 

Het trotse Brabants trekpaard

Maandag 31 oktober 2022
Foto van de week
Beringen - Het trotse Brabants trekpaardZoomHet Brabants trekpaard, ooit de trots van het Vlaamse boerenleven, vandaag in een versteend stilleven, de tuin van de 21ste eeuw, grijs en grauw, een afspiegeling van onze maatschappij. (Hans Put)

Slaapscheiding

Maandag 31 oktober 2022
Woord van de week
Er zijn koppels die ervoor kiezen om in aparte kamers te slapen om zo hun kans op een goede nachtrust te vergroten. Zo'n slaapscheiding kan enkele uren extra nachtrust per week opleveren, bijvoorbeeld als de ene partner een snurker is en de andere een lichte slaper. Het woord slaapscheiding zegt verder niets over de kwaliteit van de relatie. Soms kan een slaapscheiding zelfs de redding ervan betekenen.

Van meisje tot popster

Maandag 31 oktober 2022
Showbizz
Beringen - Van meisje tot popsterZoomAfgelopen zomer stonden er lange files in Paal dorp voor het optreden van Camille tijdens Paal op Stelten. Vooral kinderen zijn gek van deze jonge knappe zangeres. Een fenomeen, zoveel is duidelijk. Talent in overvloed, zagen we in Liefde voor Muziek. Ook K3 zorgde in 2016 voor hysterie op Paal op Stelten. En wie herinnert zich nog de Clouseaumania in de jaren tachtig? Tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van Radio Benelux in de sporthal van Beverlo stonden tientallen tienermeisjes al van 's morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Moord in Ham

Zondag 30 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Viooltjesstraat in Ham was er deze namiddag een schermutseling tussen twee mannen, hierbij werd een veertiger neergestoken door een man van 64. Deze laatste werd gearresteerd. Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het parket Limburg voert een onderzoek naar deze moord.
Beringen - Kinderen ( 1 en 5 jaar) gewond bij botsingZoomTwee kinderen uit Beringen, respectievelijk 1 en 5 jaar, zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19 uur.

Ochtendstond

Zondag 30 oktober 2022
Vandaag gezien
Beringen - OchtendstondZoomVanavond komt er een einde aan het zomers sprookje van de afgelopen weken. Deze ochtend kregen we nog een mooie zonsopgang op de eerste dag van de wintertijd, de komende dagen zakken de temperaturen en krijgen we meer en meer buiten te verwerken. (foto Hans Put)

Halloween bij ACLI La Baracca

Zondag 30 oktober 2022
Beringen - Halloween bij ACLI La BaraccaZoomBij ACLI La Baracca in Beringen-Mijn werd Halloween gevierd met een heus kinderfeest. En zorgde voor een brede glimlach bij jong en oud. (foto's Marleen Abeels)
Halloween bij ACLI La BaraccaHalloween bij ACLI La BaraccaHalloween bij ACLI La Baracca
Halloween bij ACLI La BaraccaHalloween bij ACLI La BaraccaHalloween bij ACLI La BaraccaHalloween bij ACLI La Baracca
Zoom

Paal-Tervant wint van Kolmont

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Paal-Tervant wint van KolmontFC Paal-Tervant heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Sp. Kolomont.

Stal Sport - KFC Hamont 99: 3-2

Zaterdag 29 oktober 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - KFC Hamont 99: 3-2Stal Sport heeft de punten thuis gehouden tegen KFC Hamont 99. Uitslag: 3-2. "We schreven het de voorbije matchen al dat het spelpeil van Stal Sport de laatste weken in stijgende lijn gaat. Helaas leverde dat nog geen puntengewin op. Vandaag was dat anders, want onze jongens konden vanavond de drie punten thuis houden tegen F.C. Hamont 99. De wedstrijd begon evenwichtig en de eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Het grondscherend schot ging echter nipt naast. Maar na een kwartier scoorden de (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor KVK Beringen

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Verlies voor KVK BeringenKVK Beringen is bij Schoonbeek-Beverst gaan verliezen met 2-0. Bij de rust was het 1-0.

Eksel-Koersel A 2-1

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Eksel-Koersel A 2-1FC Eksel heeft zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen beet. Het versloeg Weerstand Koersel A met 2-1.

Turkse FC verslaat Maasland NO A

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Turkse FC verslaat Maasland NO AIn derde provinciale B is Turkse FC met 3-4 gaan winnen op het veld van FC Maasland NO A.

Koersel B - Halveweg Zonhoven 1-1

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Koersel B - Halveweg Zonhoven 1-1In vierde provinciale A hebben Weerstand Koersel B en Halveweg Zonhoven vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Beringen - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Beringen - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)

Unic Beringen-Mijn

Zaterdag 29 oktober 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Unic Beringen-MijnZoomWie kent er nog de Unic? Dat was een Belgische supermarktketen waarvan de winkels uitgebaat werden onder franchise. De eerste winkels verschenen in 1952 in België. Vanaf 1997 werd Unic, net als Nopri, geherpositioneerd als 'Super GB' van de GIB Group. Niet alle franchisenemers bleven bij deze keten. Sommigen sloten zich aan andere warenhuisketens.

Witter dan wit...

Zaterdag 29 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Witter dan wit...ZoomEdith haalt vandaag haar inspiratie bij het feest van Allerheiligen; 

Feest 55-jarigen Paal

Zaterdag 29 oktober 2022
Uit de oude doos
Beringen - Feest 55-jarigen PaalZoom
Eerder deze week deden we al een oproep voor het feest van de 55-jarigen in en uit Paal op 19 november 2022. We kregen van organisator Peter Rubens nog deze leuke foto uit de oude doos.
Personen die graag mee willen vieren, mogen nog altijd een mailtje sturen naar : paal55jaar[!]hotmail.com.
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Twee ongevallen op Koolmijnlaan

Vrijdag 28 oktober 2022
Beringen - Twee ongevallen op KoolmijnlaanDeze middag geraakte een motorrijder gewond bij een aanrijding op de Koolmijnlaan. En nog op de Koolmijnlaan geraakte een 25-jarige man met een elektrische step gewond bij een ongeval. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

José Jannes overleden

Vrijdag 28 oktober 2022
Beringen - José Jannes overledenJosé Jannes uit Koersel, weduwe van Roger Engelen († 2020),is overleden.
(° Koersel op 3 maart 1946 † Koersel op 26 oktober 2022) Begroeting: woensdag 2 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 3 november 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

PMY Construction failliet verklaard

Donderdag 27 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer PMY Construction uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 26 november ingediend worden.

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer organiseert veiling

Woensdag 26 oktober 2022
Beringen - Brandweer organiseert veilingZoomFans van brandweermateriaal opgelet: Vrijdag aanstaande 28 oktober '22 om 10u start de online veiling van o.a. enkele afgeschreven brandweervoertuigen van onze brandweerzone. De veiling loopt tot vrijdag 11 november '22, 19:00 uur. 

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Kienavond t.v.v. MediCare

Woensdag 26 oktober 2022
Op 26 november is er in zaal Sint-Joris, Brelaarstraat te Paal een kienavond ten voordele van ambulancedienst MediCare. Dat is een ambulancedienst die door de noodcentrale 112 ingezet wordt voor noodoproepen in de regio. "24/24 en 7/7 staan we klaar voor jullie. Wil je ons steunen en je kans wagen om één van de mooie prijzen te winnen, aarzel dan niet en bestel je kaarten via info[!]medicarevzw.be of bij één van onze medewerkers", zegt Thomas van den Heuvel.

Dak van huis verwoest door brand

Woensdag 26 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dak van huis verwoest door brand
Een brand heeft gisterenavond rond 21u30 het dak van een huis in de Vleugtstraat in Meldert verwoest. De brandweer kon erger voorkomen. Het gezin bracht de nacht elders door. De oorzaak van de brand ligt mogelijk bij de schoorsteen van een haard.

Beringen - Prinsenhof zoekt standhouders kerstmarktZoomVoor de kerstmarkt op 11 december 2022 is WZC Prinsenhof in Stal op zoek naar standhouders. Dit mag gaan over breiwerk, juwelen, kaarsen, kaarten, enz.. Graag inschrijven voor woensdag 23 november 2022 via animatie.prinsenhof[!]]vivaltohome.com. En noteer 11 december dan alvast in je kerstkalender.

Roger Hannes overleden

Woensdag 26 oktober 2022
Beringen - Roger Hannes overleden
Roger Hannes uit Beringen is overleden.
(° Mol op 11 maart 1949 † Heusden-Zolder op 25 oktober 2022) Begroeting: vrijdag 28 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Dieven stelen mini-tractor en fiets

Woensdag 26 oktober 2022
Beringen - Dieven stelen mini-tractor en fietsIn de Klein Oelenstraat in Tervant gingen dieven aan de haal met een elektrische fiets en een mini-tractor. Ze sneden hiervoor een omheiningsdraad door om de spullen weg te krijgen. De politie stelt een onderzoek in.

Fietser gewond in Paal

Woensdag 26 oktober 2022
Beringen - Fietser gewond in PaalGisterenavond rond 19u30 geraakte een fietser gewond bij een aanrijding in de Driesstraat in Paal. De fietster werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie deed de nodige vaststelling naar het ongeval. 

Mia Oyen overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Beringen - Mia Oyen overledenMarie 'Mia' Oyen uit Leuven, weduwe van Lucien Nulens († 2010) , is overleden.
(° Koersel op 23 juni 1932 † Leuven op 11 oktober 2022)
Uitvaart: zaterdag 29 oktober 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Beringen - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Beringen - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!

Lucienne Jans overleden

Maandag 24 oktober 2022
Beringen - Lucienne Jans overleden
Lucienne Jans uit Paal, echtgenote van Jos Vaes, is overleden.
(° Koersel op 9 december 1946 † Hasselt op 23 oktober 2022) Begroeting: donderdag 27 oktober - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Lucienne Vanlaer overleden

Maandag 24 oktober 2022
Beringen - Lucienne Vanlaer overledenLucienne Vanlaer uit Paal, weduwe van Marcel Custers (†2003) , is overleden.
(° Halen op 16 september 1928 † Paal op 23 oktober 2022) Begroeting: woensdag 26 oktober 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 27 oktober 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Commentaar
Beringen - Limburg rouwt, Limburg heeft veerkrachtZoomHet is vandaag 10 jaar geleden dat werd aangekondigd dat Ford Genk zou gesloten worden, 20 jaar geleden kregen de werknemers van Philips Hasselt dezelfde boodschap en dit jaar is het 30 jaar geleden dat de laatste Limburgse mijn de deuren sloot. En tussendoor kregen we nog een hele reeks andere crisissen te verwerken: de oliecrisis in de jaren '70 met een lang herstel in de jaren '80, de jarenlange bankencrisis in het begin de 21ste eeuw, de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de huidige (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg rouwt, Limburg heeft veerkrachtLimburg rouwt, Limburg heeft veerkrachtLimburg rouwt, Limburg heeft veerkrachtLimburg rouwt, Limburg heeft veerkracht
Zoom
Beringen - Drie uitverkochte zalen voor ZillionZoom"Drie zalen uitverkocht op 48u, de Roxy Music Night met Zillion, dat hebben we nog nooit meegemaakt", zegt Ludo Vangenechten van The Roxy Theatre in Koersel. De nu al veel besproken film over de al even legendarische discotheek Zillion is donderdag dus in Koersel te zien in aanwezigheid van regisseur Robin Pront en actrice Charlotte Timmers. Alleen voor wie al tickets heeft uiteraard. Gelukkig staat de film nog geprogrammeerd in het reguliere programma de komende weken.

Nevok Gruitrode klopt Stal Sport

Zondag 23 oktober 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Nevok Gruitrode klopt Stal SportZoomNevok Gruitrode heeft met 2-1 gewonnen van Stal Sport. "In het begin van het seizoen liep Stal Sport de ene nederlaag na de andere op en daar was geen enkele supporter die dat betwistte. Het geleverde spel was inderdaad niet van aard om punten te kunnen opeisen. Maar de laatste weken loopt het spel veel beter en nu is het wel jammer dat dat betere spel weer geen punten oplevert. In Gruitrode moesten onze jongens weer de volle buit aan de thuisploeg laten, hoewel dat heel anders had kunnen lopen. De eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - V. 's Herenelderen - Paal-Tervant 3-2Victoria 's Herenelderen heeft thuis met 3-2 gewonnen van Paal-Tervant.

Turkse FC - Grote Brogel 3-0

Zondag 23 oktober 2022
Beringen - Turkse FC - Grote Brogel 3-0Turkse FC heeft thuis met 3-0 gewonnen van Sporting Grote-Brogel.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)

Twee winnaars Regi Academy

Zaterdag 22 oktober 2022
Showbizz
Beringen - Twee winnaars Regi AcademyZoomNa een bikkelharde afvalrace die in het zonnige Marbella startte, stonden Hanne (16, Stabroek), Melanie (18, Mechelen) en Arno (22, Hasselt) deze avond op het podium van een nokvol Sportpaleis tijdens Regi’s ‘Zwaartekracht’-concert. Voor de ogen van 20.400 uitzinnige concertgangers en de VTM 2-kijkers zongen ze tijdens een sing-off de longen uit hun lijf in de ultieme poging dé stem van Regi’s nieuwe hitsingle te worden. De verbazing was dan ook groot toen Regi na de sing-off (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen - Sint-Lenaarts 1-1

Zaterdag 22 oktober 2022
Beringen - KVK Beringen - Sint-Lenaarts 1-1KVK Beringen heeft vanavond thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Sint-Lenaarts. De ruststand was 0-1. Sahuke scoorde voor KVK in de toegevoegde tijd. Eerder in de wedstrijd had hij een strafschop gemist.

W. Koersel A - FC Hechtel 4-3

Zaterdag 22 oktober 2022
Beringen - W. Koersel A - FC Hechtel 4-3In eerste provinciale heeft Weerstand Koersel A vanavond FC Hechtel geklopt met 4-3.

Koersel B verliest in Diepenbeek

Zaterdag 22 oktober 2022
Beringen - Koersel B verliest in DiepenbeekIn vierde provinciale A heeft Weerstand Koersel B vanavond met 5-2 verloren van FC Diepenbeek B.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Dilsen-Stokkem 5-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Dilsen-Stokkem geklopt met 5-2.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Bus Avansa uitgebrand

Zaterdag 22 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Bus Avansa uitgebrandZoomDe bus van Avansa Limburg in de tuin van de Oude Pastorie in Ham is uitgebrand. De bus was een sociaal project, gekend als halte Oude Pastorie. De bus was omgebouwd tot een kruiden- en moestuin, waarbij vrijwilligers en mensen uit de buurt de kans kregen om zo elkaar te ontmoeten. Nieuwkomers konden er ook terecht om Nederlands te oefenen samen met de vrijwilligers. De burgemeester van Ham is ontzet en gaat uit van brandstichting. "De kans dat die brand spontaan is ontstaan, is nagenoeg onbestaand. Triest", reageert burgemeester Marc Heselmans. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Brug Tervant

Zaterdag 22 oktober 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug TervantZoomVandaag nog eens terug naar de oude brug van Tervant.

Voorzichtig lopen over de weg

Zaterdag 22 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Voorzichtig lopen over de wegZoomElke zaterdag presenteren wij de poëtische woorden van Edith op een foto van Lambert.

Kerkstraat, nu Heldenlaan

Zaterdag 22 oktober 2022
Uit de oude doos
Beringen - Kerkstraat, nu HeldenlaanZoomEen blik op het centrum van Paal in lang vervlogen tijden.

Albert Bekkers overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Beringen - Albert Bekkers overledenAlbert Bekkers uit Koersel, weduwnaar van Paula Peeters, is overleden. 
(° Meldert op 30 juni 1926 † Heusden-Zolder op 19 oktober 2022) Uitvaart: donderdag 27 oktober om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Mogelijk geurhinder door onderhoud

Vrijdag 21 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Mogelijk geurhinder door onderhoudZoomTessenderlo Kerley Ham voert momenteel onderhoudswerken uit in de sulfaatafdeling. Hiervoor wordt de hoogste schouw even uit dienst genomen. De restgassen worden afgeleid naar de andere stenen schouw. Dit kan gepaard gaan met geurhinder (zwembadgeur) op 21 en 22 oktober. Ook bij de heropstart van 27 tot 30 oktober kan deze geur waargenomen worden. Waar dit precies is, hangt af van de windrichting.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.
In West-Limburg slaan 3 netwerkpartners van het netwerk RELING de handen in elkaar. Patiënten met psychische klachten, die zich aanmelden op de spoedgevallendienst van Heusden-Zolder, komen wanneer de spoedarts dat nodig acht, ter plekke in contact met medewerkers van het Mobiel Crisisteam. Zij schatten samen de zorgnood in en begeleiden de patiënten naar de meest gepaste zorgvorm: een vrij gevestigde psycholoog, een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg of eventueel het eigen thuiszorgteam. Bij (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Beukenveld naar Micromix Late NightZoomIn de Limburghal in Genk vond de 4de editie plaats van Micromix Late Night plaats met optredens van onder andere Camille en Christoff. Een delegatie van woonvorm Beukenveld Paal van dienstencentrum 't Klavertje was aanwezig. Het werd weer een bijzonder sfeervolle en gezellige dansavond. Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag.

Zomers herfstweer

Vrijdag 21 oktober 2022
Beringen - Zomers herfstweerZoomDe zomerse herfst blijft nog even duren. Na de regendruppels in de voormiddag krijgen we de komende dagen nog zacht en zonnig herfstweer. Hier en daar is wat gedruppel mogelijk maar het blijft zomers voor de tijd van het jaar. (foto Gust Ischen) 

Vrouw slipt met motor

Woensdag 19 oktober 2022
Beringen - Vrouw slipt met motorOp de rotonde van de Paalseweg en de Industrieweg in Hulst is deze ochtend een 23-jarige vrouw uit Beringen geslipt met haar motor. Ze geraakte hierbij lichtgewond.

Beringse gewond in Westerlo

Woensdag 19 oktober 2022
Beringen - Beringse gewond in WesterloEen 39-jarige bestuurster uit Beringen is dinsdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Nijverheidsstraat in Westerlo. Ze botste tegen een andere wagen. Beide auto's moesten getakeld worden.

Margriet Vandeweyer overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Beringen - Margriet Vandeweyer overledenMargriet Vandeweyer uit Hulst-Tessenderlo, weduwe van Marcel Janssens, is overleden.
(° Paal 10 oktober 1940 † Paal op 18 oktober 2022)
Begroeting: maandag 24 oktober 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, de urne van Margriet te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Achiel Philips overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Beringen - Achiel Philips overledenAchiel Philips, echtgenoot van Lisette Michiels, is overleden. (° 21 maart 1936 te Heusden † 13 oktober 2022 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 20 oktober 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur. De crematie, gevolgd door de uitvaartliturgie voor Achiel die zal doorgaan in de Parochiekerk Sint-Brigida, Kerkplein te Koersel op zaterdag 22 oktober 2022 om 10.30 uur. (Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur).
Nadien zal zijn urne in intieme kring geplaatst worden in het columbarium op de begraafplaats van Berkenbos.

Jef Schoofs overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Beringen - Jef Schoofs overledenJef Schoofs uit Stal, weduwnaar van Alphonsine Nys (†2020) , is overleden.
(° Paal op 26 juli 1929 † Stal op 17 oktober 2022)
Begroeting: vrijdag 21 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 22 oktober 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents
Weerbericht
Beringen - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven aan de haal met juwelen

Dinsdag 18 oktober 2022
Beringen - Dieven aan de haal met juwelenBij twee inbraken, in de Motstraat en aan de Koerselsesteenweg, gingen dieven zondagavond aan de haal met juwelen.

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Beringen - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Meropi Sissari overleden

Maandag 17 oktober 2022
Beringen - Meropi Sissari overleden
Meropi Sissari uit Beringen-Mijn, echtgenoot van Christos Mitrovoltsis, is overleden.
(° Vevi (Gr) op 14 augustus 1940 † Heusden-Zolder op 14 oktober 2022)
Begroeting: dinsdag 18 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 19 oktober 2022 om 10.30 uur in de Griekse parochiekerk Agios Nektarios te Beringen-Mijn.

Remi Custers overleden

Maandag 17 oktober 2022
Beringen - Remi Custers overledenRemi Custers, echtgenoot van Marie-Jeanne Vandezande, is overleden.
(° Beringen op 25 mei 1948 † Beringen op 15 oktober 2022)
Begroeting: donderdag 20 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Beringen - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In nationale 2 dames A van het volleybal heeft Beverlo met 3-0 verloren van Limal-Ottignies. Sets: 25-16, 25-22, 25-23.

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Beringen - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht

Na een lange hete zomer…..

Maandag 17 oktober 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Na een lange hete zomer…..Geen mens heeft het wellicht gemerkt maar de lezers van Internetgazet Beringen zijn al meer dan 3 maanden verstoken gebleven van het verschijnen van mijn rubriek ‘Losse Flodders’. Daar zijn allerlei redenen bij te verzinnen, de ene al wat geloofwaardiger dan de andere. Eerst werd ik koud gepakt voor de lange hete zomer die mijn inspiratie liet verdorren tot …. niets! Mijn inspiratiebron was lange tijd uitgedroogd. Voeg daarbij nog wat lichamelijk ongemak en een vakantie, uitgerekend naar nog (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Gijsbrechts overleden

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - Marie-José Gijsbrechts overledenVrijdag is Marie-José Gijsbrechts overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Jean Bouts. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel-Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Auto in gracht

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - Auto in gracht
Op de Nieuwendijk in Stal is afgelopen nacht rond 01u30 een auto in een gracht beland. Een 27-jarige bestuurster uit Beringen geraakte hierbij lichtgewond.


Maria Berrevoets overleden

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - Maria Berrevoets overledenMaria Berrevoets uit Beverlo, weduwe van Alfons Leten, is overleden.
(° Tessenderlo op 12 januari 1930 † Herselt op 15 oktober 2022) Begroeting: donderdag 20 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

Koekjes bakken

Zondag 16 oktober 2022
Beringen - Koekjes bakkenZoomSinterklaas is al vroeg koekjes aan het bakken en ook de drie komende dagen krijgen we nog mooi en zonnig weer met morgen een kans op wat gedonder. (foto Gust Ischen) 
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest van Heusden-ZolderStal Sport heeft vanavond met 2-3 verloren van KVV Heusden-Zolder. Op eigen veld heeft Stal Sport weer niet kunnen winnen van de buren uit Heusden-Zolder. "Al was iedereen het er na de wedstrijd over eens dat er meer, veel meer, had ingezeten. Het begon in de achtste minuut met Mozu, die alleen op de bezoekende doelman afging, maar de keeper was de sterkste in dit duel. Aan de overzijde moest doelman Wim Kenens vlak daarop een bal uit de benedenhoek halen en hij deed dat met verve. Op het kwartier (…) Het hele nieuwsbericht

Ruime overwinning voor Paal-Tervant

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Ruime overwinning voor Paal-TervantPaal-Tervant heeft thuis met 5-1 gewonnen van Daring Jeuk.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

KVK Beringen klopt Pelt

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - KVK Beringen klopt PeltKVK Beringen is bij Esperanza Pelt gaan winnen met 2-4. De ruststand was 2-2.

Winst voor Weerstand Koersel B

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Winst voor Weerstand Koersel BWeerstand Koersel B heeft de buren van SK Heusden 06 verslagen met 3-0.

Wijchmaal - Turkse FC 2-0

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Wijchmaal - Turkse FC 2-0Sporting Wijchmaal heeft FC Turkse verslagen met 2-0. Aan de rust was de stand 0-0. K. Vanhove maakte de twee doelpunten.

Achel wint van Koersel

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Achel wint van KoerselAchel VV heeft vanavond Weerstand Koersel verslagen met 3-0 . Na zeven wedstrijden staat Achel VV tweede in de stand met 18 punten, op één punt van Zepperen-Brustem. Koersel staat zesde met 11 punten.

Fons Alaerts overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Fons Alaerts overledenFons Alaerts uit Beverlo, echtgenoot van Regine Theunis, is overleden.
(° Tessenderlo op 6 januari 1929 † Ham op 15 oktober 2022) Begroeting: woensdag 19 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 20 oktober 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Zware mijnramp in Turkije

Zaterdag 15 oktober 2022
Een zware mijnramp in het noorden van Turkije heeft een zware tol geëist. Er zijn zeker 41 mijnwerkers omgekomen bij een ontploffing in een steenkoolmijn. Ruim 50 mijnwerkers konden zich nog redden. Een reddingsteam zakte af naar Amasra, de plaats van het ongeval. Ook in Limburg wordt verslagen gereageerd op deze mijnramp. Het doet de Limburgse kompels terugdenken aan de vele ongevallen in de Belgische mijnen. De ramp van Marcinelle was de grootste en een keerpunt voor de Belgische geschiedenis.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo verslaat Thes SportIn tweede provinciale B van het damesvoetbal is Fufo Beringen met 1-4 gaan winnen bij Thes Sport.

De fietsbrug ligt klaar

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - De fietsbrug ligt klaarZoomLangs de Noord-Zuid in Helchteren ligt de fietsbrug klaar die komende nacht over N74 zal worden gelegd. Om die operatie mogelijk te maken is er tussen 22u en 6u geen verkeer mogelijk tussen kruispunt Helchteren en Hechtel. Het verkeer moet omrijden via Meeuwen. (Foto Marc Faes) Meer foto's 

Theo Sannen overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Theo Sannen overledenTheo Sannen uit Beverlo, echtgenoot van Mathilde Schillebeeks, is overleden.
(° Schaffen op 24 oktober 1930 † Heusden-Zolder op 11 oktober 2022)
Begroeting: dinsdag 18 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 19 oktober 2022 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Willy Janssens overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Beringen - Willy Janssens overledenWilly Janssens uit Paal, echtgenoot van Suzanne Sifa, is overleden.
(° Boortmeerbeek op 26 november 1943 † Heusden-Zolder op 14 oktober 2022)
Begroeting: woensdag 19 oktober 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 20 oktober 2022 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Eenzame nachten

Zaterdag 15 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Eenzame nachtenZoomDeze week mijmert Edith over eenzame nachten.

Grand Place Beeringen

Zaterdag 15 oktober 2022
Uit de oude doos
Beringen - Grand Place BeeringenZoomDe grote markt van Beringen in lang vervlogen tijden!

Sint-Catharinastraat

Zaterdag 15 oktober 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Sint-CatharinastraatZoomDat het centrum van Beringen heel fel veranderd is de laatste jaren, dat is wel duidelijk. Gust Ischen frist je geheugen ook vandaag weer op.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Beringen - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Beringen - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

Dialectmis Paalonline

Vrijdag 14 oktober 2022
Beringen - Dialectmis PaalonlineZoomOp zaterdag 5 november 2022 om 17u nodigt Paalonline iedereen uit om samen hun jaarlijkse dialectmis te vieren in de kerk van Paal. De mis staat met aangepaste teksten en liedjes in het teken van oorlog en vrede. Iedereen is van harte welkom.

Opgelet voor frauduleuze mails

Vrijdag 14 oktober 2022
Beringen - Opgelet voor frauduleuze mailsEr circuleren momenteel frauduleuze e-mails uit naam van Stad Beringen met afzender 'ATRADIUS COLLECTIONS' voor afvalstoffenheffing en rioolbelasting’
"Kreeg je zo'n mail? Ga hier niet op in! Controleer altijd de afzender en titel van je mail. Je herkent onze  mails aan de afzender: onze e-mailadressen eindigen altijd met [!]beringen.be.
Neem bij twijfel contact met stad Beringen via communicatie[!]beringen.be", laat de stad weten. 

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Beringen - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Beringen

Donderdag 13 oktober 2022
Beringen - Inbraak in BeringenIn een woning aan de Kasteletsingel werd donderdag ingebroken. Dieven gingen aan de haal met een horloge, gsm en twee tablets. Ook werden parfum en juwelen meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.
Beringen - Winkeltas in het teken van Beringen-MijnZoomSpar Beringen-Mijn pakt uit met unieke winkeltassen ontworpen door Cor Vissers. Hij is gekend voor zijn cartoontassen waarbij hij zich laat inspireren door het lokale leven en de buurt. Cor deed dat al voor verschillende supermarkten en winkelketens. Voortaan kan je dus shoppen met deze tas geïnspireerd op Beringen-Mijn.

Alpenwatersalamander

Donderdag 13 oktober 2022
Beringen - AlpenwatersalamanderZoomDeze mooie alpenwatersalamander werd gisteren gespot in Stal tijdens een zonnebad. Deze salamander komt veel voor in onze streek. Via deze link lees je meer over dit prachtig beestje. (foto Marleen Abeels)

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Beringen - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Boelanders overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Beringen - Fons Boelanders overleden
Fons Boelanders uit Ham, weduwnaar van Margriet Beets († 2021), is overleden.
(° Koersel op 6 november 1925  † Beringen op 8 oktober 2022) Begroeting: Donderdag 13 oktober 2022 van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Fons.

Alfons Van Esch overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Beringen - Alfons Van Esch overledenAlfons Van Esch uit Leopoldsburg, echtgenoot van Gertrude Bredohl, is overleden.
(° Olmen op 28 oktober 1925 † Geel op 7 oktober 2022)
Uitvaart: donderdag 13 oktober 2022 om 11 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

José Lemmens overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Beringen - José Lemmens overledenJosé Lemmens, echtgenote van wijlen Staaf Lemmens (†1992), is overleden.
(° 5 februari 1939 te Heusden †10 oktober 2022 te Beringen)
De begroeting, de afscheidsviering voor José en de teraardebestelling op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.
Beringen - Federale maatregelen onvoldoende voor LimburgZoom“De federale regering erkent de dreiging voor onze Limburgse economie, maar komt niet met structurele oplossingen om ondernemingen in Limburg te ondersteunen.” Dat zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg als reactie op het begrotingsakkoord van de federale regering. De maatregelen die de regering neemt om de concurrentiekracht van de Limburgse bedrijven te waarborgen zijn onvoldoende. De beperkte vrijstelling van de werkgeversbijdragen in de eerste helft van 2023 (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Poelmans overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Beringen - Madeleine Poelmans overledenMadeleine Poelmans uit Stal, weduwe van Daniël Ruysschaert († 2003), is overleden.
(° Zelem op 27 juli 1924 † Stal op 10 oktober 2022)
Begroeting: maandag 17 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: dinsdag 18 oktober 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Geen bloemen, noch kransen. Graag een donatie in de naam van Madeleine voor het Natuurhulpcentrum te Opglabbeek, IBAN BE79 2350 4072 2733 (www.natuurhulpcentrum.be)

Nevel en mist in de ochtend

Woensdag 12 oktober 2022
Beringen - Nevel en mist in de ochtendZoomDe nachten zijn al een stuk frisser, overdag warmt de zon ons nog goed op en dat zorgt in de ochtend voor wat nevel en mist. Gust Ischen kon dat gisteren mooi vastleggen.
Nevel en mist in de ochtendNevel en mist in de ochtendNevel en mist in de ochtend
Zoom

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.

Michel Dylst blijft aangehouden

Dinsdag 11 oktober 2022
Michel Dylst blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist. Zijn partner komt op 21 oktober voor de raadkamer. Volgens het parket "blijkt uit de eerste financiële analyses van de bankrekeningen dat het merendeel aan steungelden voor de feitelijke vereniging Vriendenkring KS werd afgewend van het doel van deze vereniging. Er is tot op heden geen objectieve verantwoording voor het gebruik van deze gelden." Met andere woorden: Dylst gebruikte het geld - naar verluidt ruim 2 miljoen euro! -  niet voor de vereniging. Het onderzoek wordt verder gezet door de gerechtelijke politie. Het bestuur van EMA - de opvolger van KS-Vriendenkring - zegt ondertussen nog altijd voor 100 % achter Michel Dylst te blijven staan.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Beringen - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond Kampweg

Maandag 10 oktober 2022
Gemeenteraad
Beringen - Info-avond KampwegYoussef El Ballata (Vooruit) stelde een mondelinge vraag over de verkeerssituatie van de Kampweg en omliggende straten en vroeg naar de beloofde info-avond. "De info-avond is gepland eind november, de bewoners moeten nog ingelicht worden", zegt schepen Jean Vanhees (CD&V).

Samenwerking rond crisissen

Maandag 10 oktober 2022
Gemeenteraad
Beringen - Samenwerking rond crisissenZoomEerder deze week werd al bekend dat de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo nauwer gaan samenwerken tijdens crisissituaties inzake communicatie, psychosociale hulpverlening en noodplanningscoördinatoren. Het punt werd vanavond op de gemeenteraad goedgekeurd.

Open House aquariumclub Zilverhaai

Maandag 10 oktober 2022
Beringen - Open House aquariumclub ZilverhaaiZoomAfgelopen weekend kon iedereen in COR Koersel kennismaken met de Beringse aquariumclub Zilverhaai. Bezoekers doken onder in de wondere wereld van aquariums en terrariums. (Jean Beerten)
Open House aquariumclub ZilverhaaiOpen House aquariumclub ZilverhaaiOpen House aquariumclub Zilverhaai
Open House aquariumclub Zilverhaai
Zoom
Beringen - 65ste huwelijksverjaardag Anna en LouisZoom65 jaar geleden, op 12 oktober 1957, stapten Louis Riebus en Anna Bogaerts in het huwelijksbootje. Dat bootje heeft al veel stormen doorstaan maar het vaart nog altijd, ondertussen met 4 kinderen, 5 kleinkinderen, 7 achterkleinkinderen en een 8ste op komst. Proficiat van deze bende!

Fons Wirix overleden

Maandag 10 oktober 2022
Beringen - Fons Wirix overledenFons Wirix uit Paal, weduwnaar van José Vanmeert († 2021), is overleden.
(°Zonhoven 11 september 1945 † Paal 7 oktober 2022)
Groeten: Op donderdag 13 oktober 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Fons te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.
De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Fons. 

Odette Hannes overleden

Maandag 10 oktober 2022
Beringen - Odette Hannes overleden
Odette Hannes uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Beringen-Mijn op 26 oktober 1952 † Beverlo op 8 oktober 2022) Begroeting: donderdag 13 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 14 oktober 2022 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A met 3-0 verloren van Maasmechelen.
In eerste promo mannen van het volleybal heeft VC Pelt A met 2-3 verloren van Stalvoc Beverlo B.

Mooie herfstdagen

Zondag 9 oktober 2022
Vandaag gezien
Beringen - Mooie herfstdagenZoomHet was vandaag weer een zeer mooie herfstdag vol zon. En de 'Indian Summer' is nog niet voorbij. Morgen is er een klein dipje maar dinsdag en woensdag beloven weer mooie herfstdagen te worden. (foto Gust Ischen) 

Turkse FC - Kaulille 1-1

Zondag 9 oktober 2022
Beringen - Turkse FC - Kaulille 1-1In derde provinciale B hebben Turkse FC en KFC Kaulille vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld.

Stal Sport verliest met 6-2

Zondag 9 oktober 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest met 6-2In Tweede Provinciale is Stal Sport bij Eendracht Mechelen a/d Maas gaan verliezen met 6-2. "De inzet, agressiviteit en de nodige dosis geluk, die vorige week een overwinning hadden opgeleverd, waren dit keer niet voldoende om tegen Maasmechelen iets te oogsten. Geluk was er aanvankelijk wel genoeg, want na twee minuten had de thuisploeg al tweemaal op het doelhout besloten. Het moge duidelijk zijn dat de aanvangsminuten geheel voor Maasmechelen waren. Het spel speelde zich voornamelijk op de Stalse helft (…) Het hele nieuwsbericht

Josiane Vaes overleden

Zondag 9 oktober 2022
Beringen - Josiane Vaes overledenJosiane Vaes uit Paal is overleden. Ze was gekend als één van de zusters van winkel en horecazaak De Quebedo in Paal. 
(° Diest op 16 november 1958 † Diest op 7 oktober 2022° Begroeting: vrijdag 14 oktober 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: zaterdag 15 oktober 2022 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jeanne Schroyen overleden

Zondag 9 oktober 2022
Beringen - Jeanne Schroyen overledenJeanne Schroyen uit Leopoldsburg, weduwe van Louis Delarbre, is overleden.  
(° Paal op 23 december 1935 † Leopoldsburg op 8 oktober 2022) Begroeting: woensdag 12 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: donderdag 13 oktober om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gust Deprez overleden

Zondag 9 oktober 2022
Beringen - Gust Deprez overledenGust Deprez uit Lummen (voorheen Paal), weduwnaar van Lin Gielen, is overleden. 
(° Schaffen op 25 december 1929 † Hasselt op 7 oktober 2022) Begroeting: vrijdag 14 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur; 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents;

W. Koersel - Zonhoven Utd 1-1

Zaterdag 8 oktober 2022
Beringen - W. Koersel - Zonhoven Utd 1-1In eerste provinciale hebben Weerstand Koersel en Zonhoven Utd vanavond 1-1 gelijkgespeeld. De tweede ploeg van Koersel verloor met 3-1 bij Zonhoven Utd B.

Beringen verliest bij Betekom

Zaterdag 8 oktober 2022
Beringen - Beringen verliest bij BetekomKVK Beringen heeft thuis met 1-2 verloren van Betekom. Bij de rust was het nog 0-0.
Beringen - Gelijkspel voor Paal-Tervant in TessenderloPaal-Tervant heeft in de vooravond in Tessenderlo 2-2 gelijk gespeeld tegen Thes Sport B.

Inbraak in Beverlo

Zaterdag 8 oktober 2022
Beringen - Inbraak in BeverloIn de Gaston Oomslaan in Beverlo werd ingebroken in een huis. Dieven forceerden een keukenraam, over de buit is niets bekend gemaakt. De politie onderzoekt deze inbraak verder.

Al zijn de zomerdeuren gesloten

Zaterdag 8 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Al zijn de zomerdeuren geslotenZoomElke zaterdag brengen we de gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Huis Aumann

Zaterdag 8 oktober 2022
Uit de oude doos
Beringen - Huis AumannZoomVandaag een heel eind terug in de tijd met de oude pastorij van Paal, het bekende huis Aumann. Dat is ondertussen particulier mooi gerestaureerd.

Steenstraat Beringen

Zaterdag 8 oktober 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenstraat BeringenZoomVandaag een blik op de Steenstraat in het centrum van Beringen.

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Beringen - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Physio E.B.

Vrijdag 7 oktober 2022
Elias Bukenbergs (28) uit Beringen heeft de besloten vennootschap Physio E.B. opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie-activiteiten, de uitbating van een centrum voor fysische fitheid en de uitoefening van voet- en lichaamsverzorging.
Beringen - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Vangeel overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - Helena Vangeel overledenHelena 'Leentje' Vangeel uit Heppen, echtgenote van Ber Caelen, is overleden. 
(° Koersel op 21 juni 1941 † Heppen op 7 oktober 2022)
Begroeting: donderdag 13 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Bushokje vernield

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - Bushokje vernieldZoomAan de Koolmijnlaan, in het centrum van Beringen, is een bushokje vernield, dat gebeurde vermoedelijk donderdagnacht. De politie is een onderzoek gestart naar deze daad van vandalisme.

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Eikenprocessierupsen overwinteren in de grondZoomVoor het eerst is op film vastgelegd hoe eikenprocessievlinders uit de grond kruipen en daarna hun vleugels oppompen. De eikenprocessievlinders die op film zijn vastgelegd kropen in 2020 als rups de grond in. In 2021 kwamen ze even boven de grond om te eten waarna ze weer de grond in gingen om te verpoppen. Deze zomer kropen ze als vlinder voor de camera uit de grond. De Nederlandse Silvia Hellingman filmde dat, meldt Naturetoday.com.

Auto over de kop

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - Auto over de kopIn de Tervantstraat in Paal ging deze ochtend rond 8u een wagen om nog onbekende reden over de kop. De inzittenden, een moeder en haar twee dochters, kwamen er met de schrik van af en konden zonder veel erg uit het voertuig kruipen.

60 jaar getrouwd

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - 60 jaar getrouwdZoomMoons Andre (81jaar) en Engelen Rosa (78jaar) zijn 60 jaar getrouwd. Een dikke proficiat van familie en vrienden.

Stroompanne Koersel

Vrijdag 7 oktober 2022
In de Moestuinstraat in Koersel was er gisterennamiddag een lange stroompanne. Oorzaak was een ondergrondse kabelbreuk.

Mooie herfstdagen

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - Mooie herfstdagenZoomWe krijgen enkele zonnige herfstdagen voorgeschoteld en dat is perfect om die prachtige herfstkleuren te bewonderen tijdens een fiets- of wandeltocht.

Maria Gielen overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Beringen - Maria Gielen overleden
Maria Gielen uit Leopoldsburg, weduwe van Anselm Maes († 2005), is overleden.
(° Paal op 25 augustus 1928 † Heusden-Zolder op 5 oktober 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Dieven op kerkhoven

Woensdag 5 oktober 2022
Beringen - Dieven op kerkhovenZoomHet is een oud zeer: op kerkhoven verdwijnen heel vaak grafornamenten of bloemstukjes. Op het kerkhof van Koersel wordt daarom opgeroepen om waakzaam te zijn.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Beringen - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Beringen - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.

Wandelen t.v.v. Zorghuis Limburg

Dinsdag 4 oktober 2022
Beringen - Wandelen t.v.v. Zorghuis LimburgZoom Op zondag 9 oktober wordt voor het tweede jaar op rij gewandeld ten voordele van Zorghuis Limburg VZW. Je kan er niet alleen genieten van de prachtige natuur in en rond de vallei van de Zwarte Beek maar kan bovendien voor of na de wandeling even verpozen en genieten van een drankje in de prachtige tuin aan de Hazerikstraat, 13 te Koersel. Er zijn wandelingen van 5, 8 en 12 km. Inschrijven kan ter plaatse voor 5 € per volwassen persoon, één gratis consumptie inbegrepen en 3 (…) Het hele nieuwsbericht

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Beringen - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Beringen - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”
Bedrijfsnieuws
Beringen - Carrefour Market in Beringen-centrumZoomOp de locatie van de oude ALDI aan de Koolmijnlaan komt er binnenkort een Carrefour Market. De werken voor de inrichting van de nieuwe supermarkt in het centrum van Beringen zijn gestart. 

Brug Viversel afgebroken

Zondag 2 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brug Viversel afgebrokenZoomDe oude brug over het Albertkanaal in Viversel (Heusden-Zolder), waar tot voor kort nog verkeer overheen reed, is niet meer. Op zondag 2 oktober is het betonnen brugdek boven het Albertkanaal afgebroken. Zondagmorgen begonnen twee grote telescopische hijskranen vanop een drijvend ponton onder de brug met het demonteren van de middenoverspanning. In plaats van de oude brug te lijf te gaan met breekhamers en het beton zo stukje bij beetje af te knabbelen, werden de betonnen balken één voor één in hun geheel weggenomen. Er werden eerst zaagsnedes gemaakt aan de uiteinden van elke balk. Elke brugdeel is vervolgens op de oevers gelegd en daar verder gedemonteerd en verwerkt tot puin. Omstreeks 14 uur zondagmiddag waren alle brugdelen verwijderd. (foto's Vlaamse Waterweg)
Brug Viversel afgebrokenBrug Viversel afgebroken
Brug Viversel afgebrokenBrug Viversel afgebroken
Brug Viversel afgebrokenBrug Viversel afgebroken
Brug Viversel afgebrokenBrug Viversel afgebroken
Zoom
Beringen - Helft bouwbedrijven maakt geen winstZoom4 op 10 tien bouwbedrijven draaien vandaag quitte, één op tien werkt zelfs met verlies. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie naar aanleiding van Open Bedrijvendag. “Dit is ongezien”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder. “En uiteraard op lange termijn niet alleen nefast voor de gezondheid van het bedrijf, maar ook meer algemeen voor de economie. Meer faillissementen dreigen”.
Naar de reden moeten we niet ver zoeken, aldus Bouwunie. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel B wint van Alken B

Zondag 2 oktober 2022
Beringen - Koersel B wint van Alken BWeerstand Koersel B heeft FC Alken B verslagen met 3-2.
Beringen - Exc. Hamont verliest van Turkse FCExc. Hamont heeft met 0-1 verloren van Turkse FC uit Beringen.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Beringen - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Weerstand Koersel A klopt Alken

Zaterdag 1 oktober 2022
Beringen - Weerstand Koersel A klopt AlkenWeerstand Koersel A is vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van FC Alken A.
Beringen - Paal-Tervant verliest van DiepenbeekPaal-Tervant heeft thuis met 0-2 verloren van Diepenbeek.
Beringen - Beringen speelt gelijk bij Zwarte LeeuwKVK Beringen heeft bij Zwarte Leeuw 2-2 gelijk gespeeld.

Stal Sport klopt SK Kadijk

Zaterdag 1 oktober 2022
Beringen - Stal Sport klopt SK KadijkStal Sport heeft vanavond SK Kadijk verslagen met 1-0.

Pandoering voor Fufo Beringen

Zaterdag 1 oktober 2022
Beringen - Pandoering voor Fufo BeringenIn tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringendeze namiddag met 7-0 verloren in Elen.

Maurice Thoelen overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Beringen - Maurice Thoelen overledenMaurice Thoelen uit Koersel, echtgenoot van Alida Plees, is overleden.
(° Koersel op 6 november 1930 † Koersel op 1 oktober 2022)
Begroeting: donderdag 6 oktober 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 7 oktober 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Beringen - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu herfst onze knoken voelbaar maaktZoomDe herfst is vandaag de inspiratiebron voor Edith en Lambert.

Korspelsesteenweg

Zaterdag 1 oktober 2022
Uit de oude doos
Beringen - KorspelsesteenwegZoomVandaag een luchtbeeld van de Korspelsesteenweg in Beverlo.

Stadhuis Beringen

Zaterdag 1 oktober 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Stadhuis BeringenZoomDe site van het voormalig college van Beringen is het het hart van Beringen-centrum met het nieuwe stadhuis.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen