Het overige nieuws

Man (21) gewond bij ongeval

Zondag 30 april 2023
Een 21-jarige man uit Beringen geraakte gisterenavond lichtgewond bij een ongeval in Brouwershuis in Koersel. Twee auto's kwamen er in botsing. 


Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Beringen - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Beringen - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel klopt Turkse FC

Zondag 30 april 2023
Beringen - Lutlommel klopt Turkse FCLutlommel VV heeft vandaag Turkse FC verslagen met 3-0. Aan de rust was de stand 1-0. Van Och, Jacobs en Luyten maakten de doelpunten. De bezoekers pakten twee rode kaarten.
Beringen - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Beringen - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Warmer en droger

Zondag 30 april 2023
Beringen - Warmer en drogerZoomHet weer wordt de komende dagen wat warmer en vooral ook droger want det het nat is, moeten we u niet vertellen. Ook voor de boeren is het te nat, er moet volop geplant worden, maar de velden liggen er nog te nat bij.

KVK Beringen - Houtvenne 1-3

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - KVK  Beringen - Houtvenne 1-3KVK Beringen heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Houtvenne, de tiende nederlaag op rij. Voor KV scooorde Yazgan.

W. Koersel B klopt Amandina

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - W. Koersel B klopt AmandinaIn vierde provinciale A heeft Weerstand Koersel B vanavond de punten thuis gehouden tegen VC Amandina Schakkebroek. Uitslag: 2-0.

Stal Sport verliest van As-Niel

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - Stal Sport verliest van As-NielIn tweede provinciale B heeft Stal Sport vanavond met 0-1 verloren van As-Niel Utd.

SV Herkol - W. Koersel A 2-3

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - SV Herkol - W. Koersel A  2-3In Eerste Provinciale heeft SV Herkol vanavond thuis met 2-3 verloren van Weerstand Koersel A. Met twee twijfelachtige strafschoppen gingen de bezoekers over de thuisploeg, die veel kansen miste. Dries Focqué en Bjarne Catteeuw scoorden voor Herkol in deze laatste competitiewedstrijd. 

FC Paal-Tervant klopt Lanaken VV

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - FC Paal-Tervant klopt Lanaken VVIn tweede provinciale A heeft FC Paal-Tervant vanavond van Lanaken VV gewonnen met 2-0.
Beringen - Mijn-Wachtpost zondag moeilijk bereikbaarZoomOp zondag 30 april is de huisartsenwachtpost in Beringen moeilijk bereikbaar tussen 15.00 uur en 1.00 uur ’s nachts o.w.v. Garnizoen 2023. In deze periode kan de aansluiting tussen de Koolmijnlaan en Mijnschoolstraat afgesloten zijn. Patiënten kunnen best via de Kruisbaan/Nijverheidsstraat. Er is een lokale bewegwijzering voorzien. Patiënten moeten altijd eerst bellen voor een afspraak op 011 71 56 50.

Nicola Amendolara overleden

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - Nicola Amendolara overledenNicola Amendolara uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Koersel op 24 maart 1968 † Beringen-Mijn op 28 april 2023) Begroeting: woensdag 3 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 4 mei 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn. (Begroeting in de kerk vanaf 10u00.)

Rudi Lehaen overleden

Zaterdag 29 april 2023
Beringen - Rudi Lehaen overledenIn Beringen is donderdag Rudi Lehaen overleden, de echtgenoot van Fabienne Evers. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Panorama Paal

Zaterdag 29 april 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Panorama PaalZoomEen blik uit lang vervlogen tijden, en het zandpleintje hebben velen nog gekend, dat tot slot enkele jaren geleden werd volgebouwd.

Regina Mundi

Zaterdag 29 april 2023
Uit de oude doos
Beringen - Regina MundiZoomEen heel eind terug in de tijd vandaag met de meisjesschool in Beringen-Mijn. Dit zijn de kinderen geboren in 1939!

Vincent van Gogh

Zaterdag 29 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Vincent van GoghZoomEdith vindt deze week inspiratie bij kunstenaar Van Gogh.
Beringen - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Beringen - Drie lichtgewonden bij kop-staartbotsingVanmorgen raakten drie auto's en een vrachtwagen in een kop-staartaanrijding betrokken op de Industrieweg in Paal. Daarbij vielen drie lichtgewonden.

Vrouw komt om bij woningbrand

Vrijdag 28 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woningbrand aan de Linkhoutstraat in Lummen is vandaag de 56-jarige bewoonster omgekomen. De brand ontstond in de living. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Beringen - 'Geef mei weg' - actie van Limburg.netZoomVoor het achtste jaar op rij zet Limburg.net de hele maand mei in het teken van afval beperken en zo de afvalberg van alle gezinnen in Limburg te verkleinen. Dit jaar ligt de focus op herstel en hergebruik. Vanmiddag werd in de Biehal in Lommel de actie voorgesteld door de directeur van Limburg.net, Luc Wouters. Bedoeling van de actie is dat je ongebruikte spullen aan een goed doel schenkt dat je zelf uitkiest, dit onder de slogan 'Geef mei weg'. Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die uw vergeten schatten goed kan gebruiken. Hier kan u met enkele klikken nakijken hoe u uw spullen in goede staat kan achterlaten bij lokale goede doelen. (Foto's Jan Buyens)

Welpjes voor wolvin Noëlla

Vrijdag 28 april 2023
Wolvin Noëlla is bevallen, dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. "Op basis van cameravalbeelden hebben we kunnen vaststellen dat wolvin Noëlla van de roedel van Hechtel-Eksel rond 20 april heeft geworpen. We geven op dit moment geen beelden vrij om het nest niet te verstoren. Beelden van de welpjes verwachten we ten vroegste eind juni", laat ANB weten op sociale media. 

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Beringen - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 

Goud voor Amélie Lambert

Donderdag 27 april 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Amélie LambertZoomAmélie Lambert, een 16-jarige wielrenster uit Paal, is zaterdag in Leopoldsburg Limburgs kampioen tijdrijden geworden. Amélie rijdt voor de ploeg Acrog-Tormans en was de snelste in een rit van 12km. Jill Ramaekers (Maes) werd tweede en ploegmaat Anna Corvers uit Tessenderlo won brons.

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Beringen - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Schraeyen overleden

Woensdag 26 april 2023
Beringen - Nelly Schraeyen overledenNelly Schraeyen uit Oostham, weduwe van Albert Aerts, is overleden. 
(° Oostham op 4 mei 1943 † Oostham op 25 april 2023)
Begroeting: dinsdag 2 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 3 mei 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham.

Wilde Snuitdag in De Watersnip

Woensdag 26 april 2023
Op zondag 7 mei om 14u mogen alle kinderen jonger dan 12 jaar hun slechtste kleren en stoutste schoenen aantrekken en hun hartje ophalen in de natuur. Ben jij een ravotter, verstopper, takkenruiter of boomhutmuiter? Hou je van spelen, rollen, vallen of lekker liggen in het gras? Kom dan naar de Wilde Snuitdag in bezoekerscentrum De Watersnip in Koersel. 
Inschrijven via deze link. 

Hoog in de lucht

Woensdag 26 april 2023
Beringen - Hoog in de luchtZoomEen ballonvaart is altijd een mooie belevenis. Vandaag steeg aan het kanaal in Beringen eentje op. Gust Ischen keek enthousiast toe en maakte deze foto's.
Hoog in de luchtHoog in de luchtHoog in de luchtHoog in de lucht
Hoog in de luchtHoog in de luchtHoog in de luchtHoog in de lucht
Zoom

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Beringen - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wiel blokkeert: motorrijder tegen boomIn Gerhees is een motorijder zwaargewond geraakt toen hij tegen een boom belandde omdat zijn voorwiel blokkeerde. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Minder startende bedrijven

Woensdag 26 april 2023
Beringen - Minder startende bedrijvenZoomIn maart 2023 kwamen er 540 nieuwe Limburgse bedrijven bij. Dit is opnieuw een daling van iets meer dan 20% t.o.v. februari, maar vooral ook een daling van 16% t.o.v. van een jaar geleden. De hoge personeels- en energiekost lijkt ook in het eerste kwartaal van 2023 voor veel onzekerheid te zorgen om een nieuwe onderneming te starten.
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Beringen - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Langzaam warmer

Woensdag 26 april 2023
Beringen - Langzaam warmerZoomHet weer gaat de komende dagen de goede richting uit. Vandaag en morgen is het nog zeer koud 's morgens maar het warmt al snel op. En dat zorgt dan weer voor een mooie zonsondergang. (Gust Ischen)

Boerenzwaluw

Woensdag 26 april 2023
Puur natuur
Beringen - BoerenzwaluwZoomEén zwaluw maakt nog geen nieuwe lente. Maar twee zwaluwen zo dicht bij elkaar, waarschijnlijk van de koude, moet toch een voorteken zijn dat de lente eindelijk kan beginnen. De boerenzwaluw is weer in het land en geef toe, wat hebben ze prachtige kleuren. (Johan Put) 

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Beringen - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

André Luyten overleden

Dinsdag 25 april 2023
Beringen - André Luyten overleden
André Luyten uit Paal, weduwnaar van Yvonne Biscop († 2001) - levenspartner van Annie Simons, is overleden.
(° Paal op 13 april 1931 † Diest op 25 april 2023)
Begroeting: vrijdag 28 april 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 29 april 2023 om 12.00 uur in de parochiekerk te Paal.

Charles Vancamp overleden

Dinsdag 25 april 2023
Beringen - Charles Vancamp overleden
Charles Vancamp uit Beringen, weduwnaar van Maria Houtmeyers, is overleden.
(° Beringen op 12 juli 1947 † Beringen op 24 april 2023)
Begroeting: donderdag 27 april 2023 - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 28 april 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.
Annouck Rosseels (28) uit Beringen en Karolien Simons (27) uit Peer hebben de besloten vennootschap De Hondenbond opgericht met zetel aan de Elvenweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het africhten en trainen van huisdieren, het behandelen van dieren met stress en agressie en detailhandel in huisdierenbenodigdheden.

10de editie Happen en Trappen

Dinsdag 25 april 2023
Beringen - 10de editie Happen en TrappenZoomDe Landelijke Gilden van het gewest Beringen organiseren op zondag 28 mei de 10de editie van Happen en Trappen. Dat is een smakelijke fietstocht van ongeveer 50km met een aantal tussenstops, waarbij je telkens 1 gang van een 5 gangenmenu aangeboden krijgt. Het vertrek dit jaar is aan het Buurthuis Zelk in Halen en de tocht gaat via Schakkebroek over Schulen, Linkhout, Zelem en Assent terug tot Zelk. Inschrijven kan tot 21 mei. Prijs 13 euro volwassenen, 13 euro voor kinderen. Betalen via BE27 7350 4876 0773. Info via Luc Gielis: 0472 903 269.

Emma Polders overleden

Maandag 24 april 2023
Beringen - Emma Polders overledenEmma Polders uit Beverlo is overleden.
(° Beverlo op 8 januari 1935 † Heusden-Zolder op 23 april 2023) Uitvaart: vrijdag 28 april 2023 om 10u30 uur in de aula van Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Yakupcegioblu weg bij KVK BeringenYakupcegioblu trekt de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Hij verkast naar Eendracht Termien.

Mankementen

Maandag 24 april 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - MankementenDe perfecte wereld bestaat niet. Hoor mij! De grote filosoof zal ook eens iets zeggen wat iedereen al weet. Al zo lang als de mens hier op deze aarde rondloopt, en onze bol als een strijd- en oorlogsarena ziet, rijgen de conflicten zich aan elkaar vast als de bolletjes tot een paternoster. Helaas is dit voor sommigen totaal geen heilige symbool dat de weg naar vrede zou moeten wijzen. Het gaat altijd over hetzelfde: “Machtspelletjes”. Wie op een wilde en niet democratische wijze aan de macht wil (…) Het hele nieuwsbericht

FC Turkse wint van Exc. Hamont

Zondag 23 april 2023
Beringen - FC Turkse wint van Exc. HamontFC Turkse heeft Exc. Hamont verslagen met 2-1. Turkse FC verovert zo de titel in derde provinciale B en gaat terug naar tweede provinciale. En dat werd flink gevierd in Beringen. 

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Beringen - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)
Beringen - Paal-Tervant wint bij DiepenbeekIn Tweede Provinciale is Paal-Tervant bij Diepenbeek gaan winnen met 1-5.

Koersel B verliest in Alken

Zondag 23 april 2023
Beringen - Koersel B verliest in AlkenWeerstand Koersel B heeft bij Alken B verloren met 5-2.

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Beringen - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Turkse Rangers kloppen Stal SportIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei vandaag Stal Sport verslagen met 3-0.
Beringen - Weerstand Koersel wint van AlkenIn Eerste Provinciale heeft weerstand Koersel Alken verslagen met 4-1. Vaesen maakte drie doelpunten, Ballet één.
Beringen - KVK Beringen verliest bij WitgoorKVK Beringen is bij Witgoor Dessel gaan verliezen met 2-1. Bij de rust was het 1-1. Yakupcebioglu scoorde voor KVK. Witgoor scoorde de winning-goal in de 89ste minuut. KVK Beringen degradeert naar eerste provinciale.

Louis Vanbrabant overleden

Zondag 23 april 2023
Beringen - Louis Vanbrabant overledenLouis Vanbrabant uit Paal, echtgenoot van Maria Smeulders, is overleden.
(° Lummen op 9 november 1924 † Paal op 21 april 2023) Begroeting: vrijdag 28 april 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 29 april 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Louis Bogaerts overleden

Zondag 23 april 2023
Beringen - Louis Bogaerts overledenLouis Bogaerts uit Leopoldsburg, echtgenoot van Maria Gijbels, is overleden.
(° Koersel op 13 maart 1937 † Leopoldsburg op 22 april 2023) Gebedsdienst : woensdag 26 april 2023 om 18.30 uur in parochiekerk te Stal.
Begroeting: woensdag 26 april 2023 na de gebedsdienst - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Damesvoetbal: Kadijk speelt gelijkIn de tweede provinciale van het damesvoetbal hebben Fufo Beringen en Kadijk in Beringen 1-1 gelijk gespeeld. Voor Kadijk scoorde Valentina Aerts.

Irène Van Elven overleden

Zondag 23 april 2023
Beringen - Irène Van Elven overleden
Op 20 april is Irène Van Elven overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jean Frederix. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Beringen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Franken in Heusden-Centrum.

Fons Verboven overleden

Zondag 23 april 2023
Beringen - Fons Verboven overledenVrijdag is Fons Verboven overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Rosa Coenen. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het urnegraf op de begraafplaats van Genenbos. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Franken in Heusden-Centrum.

Daniel Caluwé overleden

Zondag 23 april 2023
Beringen - Daniel Caluwé overledenIn Beringen is gisteren Danny Caluwé overleden, de echtgenoot van Simone Bosmans. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de asverspreidng op de begraafplaats van Koersel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Franken in Heusden-Centrum.

Broos en kwetsbaar

Zaterdag 22 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Broos en kwetsbaarZoomDe wekelijkse poëtische woorden van onze huisdichteres Edith. 

Paal Jongenschool 1971-72

Zaterdag 22 april 2023
Uit de oude doos
Beringen - Paal Jongenschool 1971-72ZoomEen klasfoto van de jongensschool in Paal begin jaren zeventig. Uw klasfoto ook eens in beeld? beringen[!]internetgazet.be

Oude kolenhaven

Zaterdag 22 april 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oude kolenhavenZoomVeel beweging is er vandaag niet meer in de oude kolenhaven van Tervant.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)

Lucienne Nelissen overleden

Vrijdag 21 april 2023
Beringen - Lucienne Nelissen overledenLucienne Nelissen uit Koersel, echtgenote van Maurice Leonard, is overleden.
(° Vroenhoven op 20 december 1930 † Beringen-Mijn op 20 april 2023)
Begroeting: dinsdag 25 april 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 26 april 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Jan Adamczewski overleden

Vrijdag 21 april 2023
Beringen - Jan Adamczewski overledenJan Adamczewski uit Koersel overleden.
( ° Mol op 8 januari 1956 † Hasselt op 20 april 2023)
Uitvaart: in intieme kring.

Einde ramadan: Eid Mubarak

Vrijdag 21 april 2023
Beringen - Einde ramadan: Eid MubarakZoom
De moslims vieren het einde van de jaarlijkse vasten, de ramadan. Het Ramadanfeest of Eid-al-Fitr is in de volksmond ook gekend als het Suikerfeest. Het is is een weekend om familie te ontmoeten, samen te eten maar ook om te denken aan de minderbedeelden in de maatschappij door aalmoezen te geven. De mensen wensen elkaar een gezegend feest: Eid Mubarak. 
Beringen - Pleisters in de plaats van stickersZoom
Het Rode Kruis Vlaanderen stopt na zestig jaar met haar gekende stickeractie. In de plaats worden nu pleisters verkocht. De opbrengst gaan naar de lokale afdelingen. Minister-president Jambon kochtt de eerste pleister van Rode Kruis-Vlaanderen. 
De klassieke stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen is  dus niet meer. In plaats daarvan verkopen de vrijwilligers voortaan pleisters en dat tot en met donderdag 4 mei. Op het eerste gezicht lijken de pleisters wel nog op de stickers: het gaat om één groot stuk, waar je zelf kleinere pleisters kan afknippen. En met De Smurfen blijven ook de typische tekenfiguren van de partij. Je betaalt er 10 euro voor, die rechtstreeks naar jouw lokale Rode Kruisafdeling gaat. Daarmee investeren zij bijvoorbeeld in lesmateriaal voor eerstehulpopleidingen, ambulances, materiaal voor hulpposten of in hun sociaal geëngageerde activiteiten.

Irena Theunis overleden

Vrijdag 21 april 2023
Beringen - Irena Theunis overledenIrena Theunis uit Beringen, weduwe van Frans Custers, is overleden. 
(° Paal op 10 maart 1940 † Hasselt op 19 april 2023)
Begroeting: vrijdag 28 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19u00 tot 19u30 
Uitvaart: zaterdag 29 april 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Beringen - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.

Achiel Smeulders overleden

Donderdag 20 april 2023
Beringen - Achiel Smeulders overleden
Achiel Smeulders uit Paal, weduwnaar van Ria Engelen († 2003), is overleden.
(°Heusden op 29 december 1949 † Diest op 17 april 2023)
Groeten: Op zaterdag 22 april 2023 is iedereen van 17 uur tot 17.30 uur welkom om, samen met de familie, Achiel te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: In de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op maandag 24 april 2023 om 13.30 uur.

Nicola 'Nico' Cicero overleden

Donderdag 20 april 2023
Beringen - Nicola 'Nico' Cicero overleden
Nicola 'Nico' Cicero uit Beverlo, echtgenoot van Lucia Russo, is overleden.
(° Aiello Calabro (It) op 21 september 1940 † Beverlo op 19 april 2023)
Begroeting: vrijdag 21 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Stralende lentedag

Donderdag 20 april 2023
Beringen - Stralende lentedagZoomWe kregen gisteren een stralende lentedag en dat tot groot jolijt van fietsers, wandelaars en de ontluikende bloesems die hun pracht tonen, zoals hier op de Rozenlaan in Beringen.De komende dagen trekt alweer een buienzone over onze streken. 'Goed voor den hof', laten we nog maar eens zeggen. (Gust Ischen)
Stralende lentedagStralende lentedag
Stralende lentedagStralende lentedag
Zoom
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Aangepaste schutkring wolven

Woensdag 19 april 2023
Beringen - Aangepaste schutkring wolvenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. Deze geldt voor zes maanden en is verlengbaar.
In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgevoegde kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen worden verkregen. Pony’s zitten vervat in deze verruimde subsidieregeling. De Vlaamse minister van Omgeving heeft deze schutkring en dus ook de subsidiemogelijkheid uitgebreid en verlengd tot 31 augustus 2023.

Boshyacint

Woensdag 19 april 2023
Puur natuur
Beringen - BoshyacintZoomEindelijk lijkt de lente zich nu toch door te zetten. Ook de jaarlijkse bloei van de boshyacint is begonnen. Wij kennen de boshyacint natuurlijk allemaal van de jaarlijkse beelden op TV van het Hallerbos waar velen onder ons naartoe gaan om te wandelen tussen de donkerpaarse boshyacinten. Deze boshyacint, in een lichter kleurtje, zag ik gisteren nog dicht bij het riet. (Johan Put)

Zonnig met een maar

Dinsdag 18 april 2023
Vandaag gezien
Beringen - Zonnig met een maarZoomEen mooie zonsondergang, dat krijgen we wel al een paar dagen maar echt warm lenteweer blijft achter. Morgen wordt wel een zonnige dag maar voor de komende dagen blijven buiten en wolken het ideale plaatje verstoren. (foto Hans Put)

Leon Cilissen overleden

Dinsdag 18 april 2023
Beringen - Leon Cilissen overleden
Leon Cilissen uit Beringen, gepensioneerd rijkswachter, is overleden.
(° Vlijtingen op 8 maart 1945 † Heusden-Zolder op 18 april 2023)
Begroeting: donderdag 4 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 5 mei 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents;

Lucien Wouters overleden

Dinsdag 18 april 2023
Beringen - Lucien Wouters overleden
Lucien Wouters uit Beringen, echtgenoot van Leonie (Nieke) Scheunders, is overleden.
(° Hasselt op 19 januari 1930 † Hasselt op 16 april 2023 Begroeting: vrijdag 21 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 22 april 2023 om 10u45 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Brand in tuinhuisje

Dinsdag 18 april 2023
Beringen - Brand in tuinhuisjeDe brandweer werd deze ochtend opgeroepen voor een brand in een tuinhuis aan de Schaffensesteenweg in Paal. Een kortsluiting licht waarschijnlijk aan de oorzaak van de brand.
Beringen - Weerstand Koersel trekt keeper aanKeeper Jordy Claes zal komend seizoen de kleuren van Weerstand Koersel verdedigen. Hij is nu tweede doelman bij RC Hades. Claes is 25 jaar.

Charter Housing First Beringen

Maandag 17 april 2023
Gemeenteraad
De gemeenteraad keurde een charter goed rond Housing First. Dat heeft tot doel toegang en huisvesting te bieden aan bijzonder kwetsbare daklozen door directe en onvoorwaardelijke toegang tot individuele, duurzame en goedkope woningen aan te bieden. Dit wordt aangevuld met een potentieel intensieve, op maat gemaakte, mobiele ondersteuning, uitgevoerd door een multidisciplinair team.
Gemeenteraad
Beringen - Vraag voor AED-toestel op be-MINEZoomRaadslid Youssef El Balata (Vooruit) deed een voorstel voor het plaatsen van een AED-toestel op be-MINE. Burgemeester Thomas Vints (CD&V) wees erop dat er al twee zijn op de site: eentje in de inkomhal van Sportoase en eentje aan het kantoor van Toerisme Beringen. Een nood voor een derde is er dus niet echt". Het punt van Vooruit werd niet goedgekeurd.
Gemeenteraad
Beringen - Studie voor verdere renovatie CasinoZoomDe gemeenteraad keurde een bestek goed voor de opdracht van een studieopdracht voor de renovatie van het Casino Beringen. Het gaat om ingrepen voor energetische en toegankelijkheidsmaatregelen.
Gemeenteraad
Beringen - Samenwerking met The Roxy TheatreZoomStad Beringen sluit met The Roxy Theatre een samenwerkingsovereenkomst af voor de periode 2023-2025. Zij voorzien jaarlijks in het kader van MOOOV en Zebracinema, een divers en gespreid aanbod van arthouse films uit alle windstreken. De focus ligt hierbij op films en regisseurs die artistieke kwaliteit combineren met relevante inhoud. De films kunnen zowel getoond worden op het grote scherm als buiten de cinemamuren.
Gemeenteraad
Beringen - Parkies nog drie jaar in park van BeverloZoomDe stad Beringen verlengt het contract om de Parkies te organiseren in de zomer en dat voor 2023, 2024 en 2025. De locatie blijft het park van Beverlo.

Lydie De Winter overleden

Maandag 17 april 2023
Beringen - Lydie De Winter overleden Lydie De Winter uit Koersel, weduwe van Leon Put, is overleden. 
 ° Aalst op 22 april 1937 † Stal op 16 april 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Leon Aerts overleden

Maandag 17 april 2023
Beringen - Leon Aerts overledenLeon Aerts uit Paal, weduwnaar van Hermien Bosmans , is overleden. 
(° Paal op 28 maart 1927 † Meldert op 16 april 2023)
Begroeting: woensdag 19 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents

Vanavond gemeenteraad

Maandag 17 april 2023
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is vanavond gemeenteraad. Er staan verschillende punten op het programma zoals een voorstel voor een nieuwe straatnaam, een studieopdracht voor de renovatie van het Casino en de doorstart van Kind en Taal. Ook de oppositie zit met vragen of voorstellen. Zo wil Vooruit een Aed-toestel op be-MINE en doet Groen een voorstel rond verkeersveiligheid in de Steenstortstraat. Vanavond kan je het verslag meteen lezen op de Internetgazet Beringen.

Tuur Koloszewski overleden

Maandag 17 april 2023
Beringen - Tuur Koloszewski overleden
Tuur Koloszewski uit Halen, voorheen Stal, is overleden.
(° Koersel op 9 juni 1976 † Hasselt op 13 april 2023)
Begroeting: donderdag 20 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Turkse FC speelt gelijk

Zondag 16 april 2023
Beringen - Turkse FC speelt gelijkTurkse FC is bij Opitter niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Stilaan meer en meer zon

Zondag 16 april 2023
Beringen - Stilaan meer en meer zonZoomDe zonsondergang boven de kolenwasserij was gisterenavond al veelbelovend, we krijgen dan ook de komende dagen veel beter en zonnig weer. (foto Hans Put)

Verlies voor Stal Sport

Zondag 16 april 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Verlies voor Stal Sport"Zonder echt goed te spelen, heeft Hamont de drie punten thuis gehouden tegen Stal Sport. De degradant uit West-Limburg was dan ook zonder veel illusies naar het noorden gekomen. In beide helften scoorden de Hamonters telkens drie keer. Stal kon daar enkel een doelpunt in het begin van de tweede helft tegenover stellen, zodat de eindscore op 6-1 uitkwam. In de eerste minuut was het al bijna raak, maar keeper Ali Sevindik redde puik. Maar in de zevende minuut lag diezelfde Ali aan de basis van de openingstreffer (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 3-1In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 3-1 gewonnen van Fufo Beringen. Bocholt B staat zevende in de stand, Fufo Beringen zesde.
Beringen - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Thuiswinst voor KFC Hamont 99

Zaterdag 15 april 2023
Beringen - Thuiswinst voor KFC Hamont 99In Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 vanavond Stal Sport verslagen met 6-1.

Helson en Koersel spelen gelijk

Zaterdag 15 april 2023
Beringen - Helson en Koersel spelen gelijkKFC Helson is thuis tegen Weerstand Koersel niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.
Beringen - Weerstand Koersel B klopt Juve Hasselt BIn Vierde Provinciale heeft Weerstand Koersel B met 3-2 gewonnen van Juve Hasselt B.
Beringen - KVK Beringen verliest van  E. TermienKVK Beringen heeft thuis met 1-2 verloren van Eendracht Termien.

Paal-Tervant verliest in Hoeselt

Zaterdag 15 april 2023
Beringen - Paal-Tervant verliest in HoeseltOp bezoek bij Hoeselt VV heeft Paal-Tervant vanavond verloren met 3-1.

Frans Balis overleden

Zaterdag 15 april 2023
Beringen - Frans Balis overledenFrans Balis uit Beverlo, weduwnaar van Lieve Claes, is overleden. (° Geraardsbergen 06/10/1932 † Genk 13/04/2023) 

Begroeting in funerarium Hulsmans-Laenen te Leopoldsburg op vrijdag 21 april 2023 van 18.30 tot 19.00 uur. 
Afscheidsplechtigheid in Aula "De Vloot", zal plaatshebben op zaterdag 22 april 2023 om 11.00 uur.

De bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Beverlo zal in intieme kring plaatshebben.
Beringen - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bloemenzee

Zaterdag 15 april 2023
Beringen - BloemenzeeZoomDe lente is het mooiste seizoen wat betreft het geuren en kleuren door de bloemen. Het weer is nog een paar dagen wisselvallig maar vanaf volgende week gaan de temperaturen en het aantal zonuren flink omhoog. Tijd om wat extra vitamine D op te doen! (Gust Ischen)
BloemenzeeBloemenzee
BloemenzeeBloemenzeeBloemenzee
Zoom

Stoere mannen

Zaterdag 15 april 2023
Uit de oude doos
Beringen - Stoere mannenZoomWie op de foto staat weten we niet, maar onze Beringse mijnwerkers waren best wel sterke en stoere mannen.

Kijk naar haar

Zaterdag 15 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Kijk naar haarZoomVandaag haalt Edith inspiratie in bloemen.

Met zicht op de school

Zaterdag 15 april 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Met zicht op de schoolZoomDeze twee poseren in de Wijerstraat in Paal met de meisjesschool annex klooster op de achtergrond, vandaag is het deels Spectrumcollege middenschool campus Paal en basisschool De Buiteling en kleuterschool Hand in Hand.
Beringen - Auto in gracht: 20-jarige gewondEen 20-jarige man uit Beringen is gewond geraakt toen hij met zijn auto in de gracht reed op de Industrieweg in Tessenderlo. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 0.30 uur.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Beringen - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Beringen - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Paul-Tervant

Donderdag 13 april 2023
Beringen - Versterking voor Paul-TervantPaal-Tervant heeft met het oog op komend seizoen Tim Strybosch van  K. ESK Leopoldsburg aangetrokken.

Hélène Perreman overleden

Donderdag 13 april 2023
Beringen - Hélène Perreman overledenVandaag is in Leopoldsburg Hélène Perreman overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Juul Grandjean. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula DeVloot in Leopoldsburg. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Heppen.
Het DNA van twee "Limburgse" jonge wolven is aangetroffen bij heel wat schadegevallen in Nederland. Dat meldt het INBO. Het gaat om mannetjes uit 2021 die een tijd lang bij de roedel in Hechtel-Eksel zijn gebleven na de worp van 9 welpen in 2022. "Dat zijn jaarlingen", zegt Koen Van Muylem van het INBO, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek. "Ze zijn iets langer dan verwacht bij de roedel gebleven, maar het was onvermijdelijk dat ze zouden vertrekken. Er kunnen nooit meerdere mannetjes in een (…) Het hele nieuwsbericht

Jonas Swinnen weg bij Paal-Tervant

Donderdag 13 april 2023
Beringen - Jonas Swinnen weg bij Paal-TervantJonas Swinnen (Paal-Tervant A) zal komend seizoen de kleuren van KVV Heusden-Zolder verdedigen.

Achiel Vanhees overleden

Donderdag 13 april 2023
Beringen - Achiel Vanhees overleden
Achiel Vanhees, weduwnaar van Emmy Schraepen, is overleden.
(° Mol op 10 november 1935 † Genk op 12 april 2023)
Begroeting: maandag 17 april 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 18 april 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Beringen - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wolken en regen blijven dominant

Woensdag 12 april 2023
Beringen - Wolken en regen blijven dominantZoomHet weer is de komende dagen alles behalve zonnig. We krijgen nog veel buien te verwerken, voorlopig is het wachten tot volgende week op beter weer. (Gust Ischen) 

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Beringen - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Beringen - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom

Dief meldt zich bij politie

Woensdag 12 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dief meldt zich bij politieBij de politie in Diest kwam zich vrijdag een dief aanmelden. Hij wist dat hij geseind stond voor een verhoor. De man is door de onderzoekrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst en  verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Leuven die zal oordelen of de man al dan niet aangehouden blijft.
Zaterdag 1 april werd de man betrapt tijdens een winkeldiefstal in de Dreamland in Diest. De winkelbeveiliging kon op camerabeelden vaststellen dat hij een spelletje van Playstation nam, dit verborg achter zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Lucien Huygens overleden

Woensdag 12 april 2023
Beringen - Lucien Huygens overleden
Lucien Huygens, weduwnaar van Mariette De Vriese, is overleden.
Postbode op rust. (°26 april 1933 + 09 april 2023 )
Groeten: Funerarium Witters en Baers te Inakker 108, 3550 Zolder op donderdag 13 april 2023 van 18.30 tot 19 uur.
Begrafenis: De uitvaartdienst, waartoe u wordt uitgenodigd, zal in aanwezigheid van de urne plaatsvinden in de aula van Witters en Baers, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum  op vrijdag 14 april 2023 om 11.30 uur.

Beflijster gespot

Woensdag 12 april 2023
Puur natuur
Beringen - Beflijster gespotZoomVorige week heeft onze natuurfotograaf Johan Put een zeldzame trekvogel gespot, nl de Beflijster. Hij broedt in Scandinavië, Schotland, Kaukasus gebergte. Zij overwinteren in het zuiden en kunnen waargenomen in open vlaktes met enkele bomen om in te schuilen. "Drie dagen heeft hij er verbleven en daarna zijn lange tocht naar het Noorden verder gezet. In Vlaanderen wordt hij zelden gespot. Mijn waarneming was dus een echte meevaller, te meer dat hij een opvallende witte band onder zijn hals heeft".
Beflijster gespot
Zoom

Dirk Caelen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Beringen - Dirk Caelen overleden
Dirk Caelen uit Meldert/Paal is overleden.
(°Diest op 28 juli 1967 † Paal op 09 april 2023)
Begroeting: vrijdag 14 april 2023 van 18:30 tot 19:00 Aula 'de Heyde' Zelem-Halen , Linkhoutsestraat 3, Zelem-Halen.
De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden. Aansluitend volgt de crematie en plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats te Meldert.
Beringen - Bromfietser (21) gewond op KoolmijnlaanOp de hoek van de Koolmijnlaan en de Posthoornstraat raakten deze namiddag een vrachtwagen en een 21-jarige bromfietser uit Beringen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij lichtgewond.
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)
Beringen - Beringenaar mag rijbewijs inleverenDe politie van Heusden-Zolder hield vandaag een controle samen met de Vlaamse belastingdienst. Daarbij werd € 9.777 aan openstaande schulden geïnd. Eén bestuurder, een man van 25 uit Beringen, testte positief op cannabis. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Helena Karamza overleden

Dinsdag 11 april 2023
Beringen - Helena Karamza overleden
Helena Karamza uit Stal, weduwe van Joseph Reisner, is overleden.
(° Koersel op 30 januari 1930 - † Heusden-Zolder op 11 april 2023)
Begroeting: vrijdag 14 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 15 april 2023 om 12 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Henri Schaeken overleden

Dinsdag 11 april 2023
Beringen - Henri Schaeken overleden
Henri Schaeken uit Koersel, echtgenoot van Clementine Vandueren, is overleden.
(° Koersel op 3 februari 1953 † Heusden-Zolder op 8 april 2023) Begroeting: donderdag 13 april 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Cyriel Lemmens overleden

Dinsdag 11 april 2023
Beringen - Cyriel Lemmens overleden
Cyriel Lemmens uit Beringen is overleden.
(° Beringen op 21 juni 1936 † Beringen op 8 april 2023)
Begroeting: donderdag 13 april 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 14 april 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Beringen - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Lisette Collignon overleden

Maandag 10 april 2023
Beringen - Lisette Collignon overledenLisette Collignon uit Oostham, echtgenote van Marcel Van Braband, is overleden. 
(°Beverlo op 11 juni 1948 † op 9 april 2023) 
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op maandag 17 april 2023 om 10.30 uur. 
 Groeten: Op zaterdag 15 april 2023 is iedereen van 17 uur tot 17.30 uur welkom om, samen met de familie, Lisette te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.

Nicole Gerard overleden

Maandag 10 april 2023
Beringen - Nicole Gerard overledenGisteren is Nicole Gerard (63) overleden, de weduwe van Ivan Carremans. Zij woonde in Koersel en was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.

Gooi het daar maar neer!

Maandag 10 april 2023
Vandaag gezien
Beringen - Gooi het daar maar neer!ZoomFoto's zoals deze hebben we jammer genoeg al vaak geplaatst, het sluikstorten aan de glasbakken is een terugkerend probleem. Ondanks hoge boetes en camera's die regelmatig de glasbakken in het vizier houden, schrikt dit de sluikstorters niet af. Uiteindelijk is het de maatschappij die weer opdraait voor de kosten want de stadsdiensten zullen het nog maar eens moeten opruimen. (Gust Ischen)
Gooi het daar maar neer!Gooi het daar maar neer!Gooi het daar maar neer!
Zoom
In het volleybal (Heren Promo) heeft He-voc Hechtel-Eksel met 3-1 verloren van Stalvoc Allimex Beverlo.

Lente door Kristel

Maandag 10 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Lente door KristelZoomKristel Dewaele sluit onze reeks lentegedichten af met deze poëtische woorden.

Doelman weg bij KVK Beringen

Zondag 9 april 2023
Beringen - Doelman weg bij KVK BeringenDoelman Michiel Decoopman trekt de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Hij zal komend seizoen de kleuren van ASV Geel verdedigen.

(On)Zekerheden

Zondag 9 april 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - (On)ZekerhedenWitte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, Pasen, er zijn nog zekerheden, zelfs voor wie ‘goddeloos’ door het leven gaat. Ik hoef hier geen deur meer in te trappen door te stellen dat de afgelopen decennia het christelijke paasei een flinke deuk heeft gekregen. Maar ik kies toch liever voor deze vredevolle benadering van het leven dan voor de oorlogsgoden die al eeuwenlang de wereldvrede teisteren. Ik hoef de publieke opinie vandaag maar één vraag te stellen wie de oorlogsgod van het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Beringen - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Paasklokjes bloeien

Zondag 9 april 2023
Beringen - Paasklokjes bloeienZoomPasen, daar horen ook de paasklokjes bij en die staan in Beringen momenteel mooi in bloei. (Gust Ischen)
Paasklokjes bloeienPaasklokjes bloeien
Zoom

Er wiegt een jonge lentezon

Zondag 9 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Er wiegt een jonge lentezonZoomRobert Leyssens laat het lentelicht schijnen.
Beringen - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Druglabo's in Diest en Lommel

Zaterdag 8 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Donderdagavond 6 april 2023 is de Federale Gerechtelijke Politie Limburg met bijstand van de lokale politiezone Lommel binnengevallen in een woning aan de Acaciastraat in Lommel waar in een bijgebouw een operationeel synthetisch drugslabo werd aangetroffen, vermoedelijk voor de aanmaak van MDMA. Ook enkele garageboxen waren gevuld met materialen om synthetische drugs te vervaardigen. Ter plaatse werd een 33-jarige man gearresteerd. Het illegaal drugslabo werd ontmanteld door de (…) Het hele nieuwsbericht

't Guedenshuys

Zaterdag 8 april 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 't GuedenshuysZoomKleine huisjes worden groot, kleine bakkers ook. Bakkerij Guedens, nu 't Guedenshuys is al jaren een begrip in Paal.

Een zalig paasfeest

Zaterdag 8 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Een zalig paasfeestZoomEdith kleurt dit weekend haar woorden geel, in het teken van Pasen.

Olifant ontsnapt

Zaterdag 8 april 2023
Uit de oude doos
Beringen - Olifant ontsnaptZoomEen circus is voor kinderen altijd wel een bijzonder belevenis. Deze week is Circus Inaya te gast in Beringen. Wilde dieren tref je niet meer in het circus maar in het verleden waren olifanten, tijgers of andere exotische dieren de grote trekpleisters. Deze foto dateert van begin jaren zeventig toen er een circus te gast was in Paal. Om reclame te maken werd deze olifant naar de jongensschool in Paal gebracht maar die kon ontsnappen van zijn begeleider en belandde in de tuin van de familie Geboers. De olifant ging wel nog wel op de foto en toonde meteen zijn kunstjes! 
Beringen - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)
Beringen - Parket wil 6 mensen vervolgen in zaak DylstZoomHet Openbaar Ministerie wil zes mensen vervolgen in de fraudezaak rond KS Vriendenkring. De zes worden verdacht van het verduisteren van 2,5 miljoen uit de kassa van de mijnwerkersvereniging. De behandeling van de vordering op de raadkamer werd uitgesteld, omdat de advocaten van Michel Dylst en Robert C. bijkomend onderzoek vragen.
Een delegatie van De Waarheid, een groep die streeft om de waarheid te achterhalen in deze zaak, trok deze ochtend naar de raadkamer. "Dit om te (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Noten overleden

Vrijdag 7 april 2023
Beringen - Mathieu Noten overledenMathieu Noten uit Beverlo, echtgenoot van Helena Bertjens, is overleden.
(° Neerpelt op 20 januari 1934 † Heusden-Zolder op 1 april 2023)
De uitvaart heeft in intieme kring plaatsgehad in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Lente bloeit

Vrijdag 7 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Lente bloeitZoomWe hebben dit paasweekend enkele extra gedichten van onze Beringse dichters over de lente. Katrien De Keyser jongleert met lentewoorden.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Beringen - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Oog in oog met een wolf

Donderdag 6 april 2023
Beringen - Oog in oog met een wolfZoomZondag jl. had natuurfotograaf David Van den Broeck, een medewerker van "Welkom wolf", zich nabij het militair domein discreet tegen een boom gezet in de hoop een glimp van een wolf te kunnen opvangen. En dat gebeurde ook. David: "Ik zat achter mijn statief op de grond toen een wolf plots door de bosjes heen kwam en recht in mijn lens keek, vanop ongeveer 40 meter afstand. Hij stopte 2 seconden om uit te maken wat er daar op de grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens, koos hij vrijwel meteen de (…) Het hele nieuwsbericht
Oog in oog met een wolfOog in oog met een wolf
Zoom
Beringen - Fotoverslag jeugdtornooi KVK BeringenZoomVan Steve Guessoum kregen we nog een fotoverslag voor en achter de schermen bij het jeugdvoetbaltornooi gisteren bij KVK Beringen.

Uitbater zomercafé gezocht

Donderdag 6 april 2023
Beringen - Uitbater zomercafé gezochtZoomStad Beringen zoekt een uitbater voor een zomercafé aan het Koersels Kapelleke. Kandidaturen kunnen gestuurd worden tot 18 april via deze link.

Dansclub Okra Beringen-Noord

Donderdag 6 april 2023
Beringen - Dansclub Okra Beringen-NoordZoomSenioren die graag dansen, kunnen elke donderdag voormiddag tussen 9u en 11u meedoen met Okra Beringen-Noord. In de cafetaria van Ocura Beringen-Mijn worden de benen losgegooid onder de deskundige leiding van Valère Moons.

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Beringen - Campagne: Kraanwater, da’s gaanwaterZoomKraanwater, da’s gaanwater. Want daar kan je uren op blijven gaan. Met deze slogan wil De Watergroep, samen met alle andere Vlaamse waterbedrijven, jong en oud overtuigen om kraanwater te drinken tijdens het sporten. Kraanwater is een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten. Het is bovendien een voordelige en duurzame sportdrank. Kraanwater is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en kalium, die belangrijk zijn voor je spierfuncties en bloedcirculatie. Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Bogaerts overleden

Woensdag 5 april 2023
Beringen - Louis Bogaerts overledenLouis Bogaerts uit Koersel, echtgenoot van Jacqueline Wijnants, is overleden. Gewezen leerkracht wiskunde - VTI Beringen. 
(° Koersel op 9 juni 1939 † Heusden-Zolder op 4 april 2023) Begroeting: vrijdag 7 april 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 11 april 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns onderuit tegen Black AngelsDe Limburg Shotguns ontvingen de Brussel Black Angels voor een spannend duel in het Mijnstadion. De eerste helft was duidelijk voor de Limburg Shotguns en ze gingen dan ook met een voorsprong de kleedkamer in, maar in de tweede helft ging Brussel Black Angels erop en erover, eindstand 28-21. Erger dan het verlies van de wedstrijd is echter de zware blessure die de Quarterback Jabari Harris opliep op het einde van de wedstrijd en daardoor uit is voor de rest van het seizoen.
De Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Paasklokjes

Woensdag 5 april 2023
Puur natuur
Beringen - PaasklokjesZoomDe lente is in het land en dat betekent dat er weer heel wat fleurige lentebloeiers opduiken in onze tuinen, waaronder de narcis. In de volksmond noemen wij deze paasbloemen of paasklokjes. Zij kunnen natuurlijk niet ontbreken met Pasen in het vooruitzicht. Hopelijk wordt Pasen even zonnig als de laatste dagen het geval was. (Johan Put)

Roze avondgloed

Dinsdag 4 april 2023
Vandaag gezien
Beringen - Roze avondgloedZoomDe schachttorens badend in een roze avondgloed. Het mooie lenteweer zorgt voor een goed gemoed en mooie kleurrijke taferelen 's ochtends en 's avonds. (Gust Ischen)

Auto op rotonde

Dinsdag 4 april 2023
Beringen - Auto op rotondeOp de rotonde van de Koolmijnlaan en Kasteletsingel kwam deze middag een auto op de rotonde terecht. De wagen moest getakeld worden. De politie deed de nodige vaststellingen van het ongeval.
Beringen - Straf met uitstel voor oplichterAchttien maanden cel met uitstel: dat is de straf die een dertiger uit Beringen heeft gekregen die schuldig werd bevonden aan oplichting. Als accountant werrkzaam op een kantoor stuurde hij facturen naar de klanten maar de stortingen - samen 328.000 euro - kwamen op zijn persoonlijke rekening terecht. PG)

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Beringen - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nominaties Fakkel van Voka

Dinsdag 4 april 2023
Beringen - Nominaties Fakkel van VokaZoomDrie Limburgse familiebedrijven dingen ook dit jaar opnieuw mee naar de Fakkel van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Modefabrikant Euro Shoe Group uit Beringen, retailspecialist CRG uit Houthalen-Helchteren en aannemingsbedrijf Hoogmartens Wegenbouw uit Oudsbergen zijn dit jaar de grote kanshebbers.
“Met deze award bekronen we een Limburgs familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst en die op een verstandige wijze de continuïteit van haar onderneming garandeert. Deze drie bedrijven zijn hierin een inspiratiebron voor anderen in onze provincie”, verklaren Johann Leten en Ellen Olislagers, gedelegeerd bestuurder en directeur eigenaars-ondernemers bij Voka – KvK Limburg. Op 10 mei wordt de laureaat bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Family Business Happening.

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Beringen - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Beringen - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.

Manuel Bouchet overleden

Maandag 3 april 2023
Beringen - Manuel Bouchet overledenManuel Bouchet uit Paal, echtgenoot van Magda Frederix, is overleden. 
(° Opglabbeek op 25 december 1939 † Beringen-Mijn op 1 april 2023)
Begroeting: donderdag 6 april 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bouwbedrijf failliet verklaard

Maandag 3 april 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft bouwbedrijf Home in 1 uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 april ingediend worden.

Koud maar zonnig

Maandag 3 april 2023
Beringen - Koud maar zonnigZoomDe komende dagen krijgen we vrij weel zon. Het is nog wel koud vooral 's nachts en in de ochtend maar eindelijk krijgen we overdag wat zonnig lenteweer.

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht

Jarne wint in Duitsland

Zondag 2 april 2023
Beringen - Jarne wint in DuitslandZoomJarne Bervoets heeft vandaag de eerste ronde van het ADAC kampioenschap 85cc gewonnen in het Duitse Fürstlich Drehna. ADAC is één van de grootste internationale competities. Jarne won de twee reeksen en reed van start tot finish aan de leiding.
Beringen - Turkse FC klopt Verbroedering LommelTurkse FC heeft de punten thuis gehouden tegen Verbroedering Lommel. Uitslag: 3-0.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Stokkem 0-5In tweede provinciale van het damesvoetbal verlies Fufo Beringen met 0-5 van Stokkem.

Gruitrode wint bij Stal Sport

Zaterdag 1 april 2023
Beringen - Gruitrode wint bij Stal SportNevok Gruitrode is bij Stal Sport gaan winnen met 0-5. De Stalse voorzitter vertelt het relaas van zijn ploeg: "Alweer een nederlaag met veel te zware cijfers voor Stal, dat opnieuw met een vertimmerd elftal aan de match moest beginnen. En die onervarenheid was de oorzaak van een vroege strafschop in de zevende minuut. Meteen waren onze jongens op achtervolgen aangewezen. En het moet gezegd worden dat ze goed stand hielden. De rust werd met die 0-1 stand gehaald. Maar amper 5 minuten ver in de (…) Het hele nieuwsbericht

W. Koersel -Park Houthalen 3-3

Zaterdag 1 april 2023
Beringen - W. Koersel  -Park Houthalen 3-3Weerstand Koersel en Park Houthalen hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Paal-Tervant klopt Thes Sport

Zaterdag 1 april 2023
Beringen - Paal-Tervant klopt Thes SportPaal-Tervant heeft thuis Thes Sport B verslagen met 2-1.
Beringen - KVK Beringen verliest van Sint-LenaartsKVK Beringen is bij St.-Lenaarts gaan verliezen met 6-2.Beringen slikte vijf doelpunten in 21 minuten.

Tussen regenbui en zonnestraal

Zaterdag 1 april 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Tussen regenbui en zonnestraalZoomHet wisselvallig weer van de afgelopen weken is ook onze huidichteres niet ontgaan.

Beverlo 1963

Zaterdag 1 april 2023
Uit de oude doos
Beringen - Beverlo 1963ZoomDie oude klasfoto's blijven toch altijd boeiend om te bekijken. Vandaag terug naar 1963! Heb je nog een klasfoto? We zoeken er nog uit de jaren '70 en '80. Kijk je eens? Ons adres: beringen[!]interentgazet.be

Het dorp Paal

Zaterdag 1 april 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het dorp PaalZoomDat Paal dorp de laatste eeuw drastisch is veranderd, dat is een understatement. Het boerendorpje van begin vorige eeuw is uitgegroeid tot een klein handelscentrum dankzij de gunstige ligging aan de E313, het Albertkanaal, industriezone West-Limburg en de drukke verbinding tussen Beringen en Diest.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen