Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Minder bouwprojecten door crisis

Dinsdag 31 januari 2023
Beringen - Minder bouwprojecten door crisisZoomDe eerste tien maanden van 2022 zijn er maar liefst 8 procent minder nieuwe residentiële gebouwen vergund ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor (bron: Statbel). “De crisis speelt hier duidelijk een rol”, verklaart Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. “De stijging van de bouwmateriaalprijzen, de oplopende energieprijzen en de door de oorlog gecreëerde onzekere tijden hebben er duidelijk ingehakt. Mensen zijn onzeker geworden en stellen plannen uit”. De (…) Het hele nieuwsbericht

Karina Van Goethem overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Beringen - Karina Van Goethem overleden
Karina Van Goethem uit Beringen, weduwe van Hilaire Van Speybroeck, is overleden.
(° Wenduine 01/11/1931 † Beringen 27/01/2023)
Wegens omstandigheden zal de mogelijkheid tot laatste groet met de urne doorgaan op vrijdag 17 maart 2023 van 18.30 tot 19.00 uur, in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen te Leopoldsburg.
Het afscheid zal in intieme kring plaatshebben.
U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren.

Elvire Frederickx overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Beringen - Elvire Frederickx overleden
Elvire Frederickx uit Koersel, weduwe van Raymond Reynders († 1966), weduwe van Fons Deswarte († 1990) en levenspartner van wijlen Jos Mols († 2019), is overleden.
(° Zonhoven op 17 juni 1929 † Heusden-Zolder op 28 januari 2023)
Begroeting: vrijdag 3 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 4 februari 2023 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Bestelwagen op zijn zij

Dinsdag 31 januari 2023
Beringen - Bestelwagen op zijn zij
Op het kruispunt van de Poelakkerstraat en de Gaston Oomslaan in Beverlo gebeurde deze ochtend een spectaculair ongeval. Een bestelwagen werd er in de flank gereden door een auto. De bestelwagen kantelde. Twee personen werden bij het ongeval lichtgewond.


Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

De zon was wel heel snel weg

Dinsdag 31 januari 2023
Vandaag gezien
Beringen - De zon was wel heel snel wegZoomWe kregen deze ochtend een mooie zonsopgang maar van een mooie dag kunnen we niet spreken. Wolken hebben de overhand met af en toe wat gedruppel, staat ons te wachten. (foto Hans Put)
Beringen - Drie nieuwe spelers voor KVK BeringenKVK Beringen heeft drie nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Simon Reykes van Hades en Arne Bens en Dries Hulsmans, beiden van Witgoor Dessel.
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

78 fietsen zonder verlichting

Maandag 30 januari 2023
Beringen - 78 fietsen zonder verlichtingDe politie Beringen-Ham-Tessenderlo voerde vorige week in de schoolbuurten controles uit op de fietsverlichting. Dat resulteerde in 78 jongeren-pv's. De betrapte minderjarigen zullen een verkeersles moeten volgen. De meerderjarigen kregen meteen een boete.

67 bestuurders onder invloed

Maandag 30 januari 2023
Beringen - 67 bestuurders onder invloedTijdens de BOB-wintercampagne in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo zijn 67 bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden. De agenten controleerden in het totaal 6.710 bestuurders.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg in Tessenderlo botsten vanmiddag rond 13.30 uur een vrachtwagen en een bestelwagen. Een 43-jarige vrouw uit Tessenderlo raakte daarbij gewond en en is voor verzorging naa

Jager na dodelijk schot vrij

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De Kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft beslist dat de jager, die in december metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo doodschoot in Rutten (Tongeren), in vrijheid gesteld wordt onder voorwaarden. Het onderzoek tegen de man wordt inmiddels voortgezet. Vorige week vond de reconstructie van de feiten plaats.

Jos Bergmans overleden

Maandag 30 januari 2023
Beringen - Jos Bergmans overledenIn Leuven is gisteren Jos Bergmans overleden. Hij was geboren in Overpelt en werd 79 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) bij Uitvaartzorg Severens, Houtmolenstraat 4 in Pelt.

Gaby Vandeloo overleden

Maandag 30 januari 2023
Beringen - Gaby Vandeloo overledenGaby Vandeloo uit Koersel, weduwe van Maurice Claes († 2011), is overleden.
(° Beverlo op 8 juni 1927 † Koersel op 28 januari 2023)
Begroeting: maandag 6 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 7 februari 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

HCL-Lek bij Vynova Tessenderlo

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - HCL-Lek bij Vynova Tessenderlo
FLASH 10u45: De brandweer van zone Zuid-West Limburg is opgeroepen voor een interventie met een chemische stof bij het bedrijf Vynova in Tessenderlo. Woon je in de buurt van het industriegebied Geenrode in Tessenderlo? Of ben je daar op dit moment in de buurt? Dan blijf je best binnen, houd ramen en deuren dicht en zet de ventilatie uit, ook van je wagen. "Hinder is mogelijk maar er is geen gevaar", zegt de brandweer. Je kan de omgeving best vermijden.
UPDATE 12u10: Het gaslek is gedicht. Alle voorzorgsmaatregelen worden opgeheven.

Sneeuwklassen De Buiteling

Maandag 30 januari 2023
Beringen - Sneeuwklassen De BuitelingZoomDe laatstejaars leerlingen van De Buiteling Paal zijn gisterenavond op skireis vertrokken en deze ochtend zijn ze goed aangekomen in het Oostenrijkse Lungötz.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Beringen - Inbraak in Klaverweide en KapelanijstraatDit weekend is ingebroken in twee woningen in Beverlo. In een huis aan de Klaverweide zijn juwelen en geld gestolen. Wat in de Kapelanijstraat werd gestolen, is nog niet geweten.

Paal-Tervant verliest bij Landen

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Paal-Tervant verliest bij LandenIn Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant met 4-1 verloren van FC Landen.

KVK Beringen wint bij Wijgmaal

Zondag 29 januari 2023
Beringen - KVK Beringen wint bij WijgmaalKVK Beringen is bij Wijgmaal gaan winnen met 1-2.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo klopt Bocholt BIn het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Bocholt B verslagen met 4-1.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Put overleden

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Frans Put overledenFrans Put uit Beringen, echtgenoot van Josée Daniëls, is overleden.
( ° Heusden op 29 augustus 1942 † Heusden-Zolder op 28 januari 2023)
Begroeting: donderdag 2 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jef Vaes overleden

Zondag 29 januari 2023
Beringen - Jef Vaes overledenJef Vaes uit Paal, echtgenoot van Maria Beets, is overleden.
(° Meldert op 26 februari 1930 † Diest op 26 januari 2023) Begroeting: woensdag 1 februari 2023 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: donderdag 2 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Stal Sport verliest van Boorsem

Zaterdag 28 januari 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest van BoorsemIn Tweede Provinciale heeft Stal Sport thuis met 0-3 verloren van Boorsem Sport.Soms zegt de uitslag van een voetbalwedstrijd alles. De score op het einde van de wedstrijd van vandaag was inderdaad een weergave van de verhouding van het spel tussen beide ploegen. Ondanks alle goede bedoelingen en inzet van de thuisploeg werd de wedstrijd grotendeels ondergaan en moesten onze jongens zich neerleggen bij het overwicht van de bezoekers. Natuurlijk werd het ontbreken van Hans Hermans als een groot gemis (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gelijkspel en winst voor Weerstand KoerselUPDATE In Eerste Provinciale is Weerstand Koersel bij Bree-Beek niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. De tweede ploeg deed het beter: ze versloeg in Vierde Provinciale thuis Flandria Termolen met 5-0.

Breugel verliest van Turkse FC

Zaterdag 28 januari 2023
Beringen - Breugel verliest van Turkse FCIn Derde Provinciale heeft SV Breugel thuis met 0-1 verloren van Turkse FC uit Beringen.

Nieuwe vennootschap: Belcosoft

Zaterdag 28 januari 2023
Lieven Lemmens (35) uit Paal heeft de besloten vennootschap Belcosoft opgericht met zetel aan de Lijsterstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling en hosting van websites, het onderhoud en de reparatie van computers en randapparatuur en het installeren van data- en telecomaansluitingen.

Nieuwe vennootschap: Gijsco

Zaterdag 28 januari 2023
Kevin en Remi Gijsbrechts, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Gijsco opgericht met zetel aan de Meelbergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klusjeswerken in de bouw, metselwerken, schrijn- en timmerwerken, slopingswerken en schilderwerken.

Lijnbus rijdt in op auto

Zaterdag 28 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Lummen is deze voormiddag rond 10.30 uur een lijnbus ingereden op een stilstaande auto. De autobestuurster en een passagier op de bus raakten gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hotel Modern

Zaterdag 28 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Hotel ModernZoomVandaag staan we even stil bij het afscheid van Diane als uitbaatster van Taverne Hotel Modern.

Poëzieweek

Zaterdag 28 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - PoëzieweekZoomIn deze poëzieweek kunnen de gekleurde woorden van Edith uiteraard niet ontbreken.

De laatste dag van Diane

Zaterdag 28 januari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De laatste dag van DianeZoomVandaag is het de laatste dag dat Diane van Gorp achter de tapkraan staat van taverne Hotel Modern in Beringen-Mijn. Daarom herhalen we graag nog eens deze foto.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Julia Zeeuws overleden

Vrijdag 27 januari 2023
Beringen - Julia Zeeuws overledenJulia Zeeuws uit Tervant, echtgenoot van Jean Lenaers, is overleden.
(° Schaffen op 03 maart 1933 † Beringen-Mijn op 26 januari 2023) Begroeting: woensdag 1 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 4 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Beringen - Internationale Herdenkingsdag voor de HolocaustZoom27 januari is het International Holocaust Remembrance Day, ofwel Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Op 27 januari 1945 bevrijdde het Rode Leger het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau. De wereldwijde herdenking van de Holocaust op 27 januari is een nog vrij jonge traditie. De officiële beslissing over de International Holocaust Remembrance Day nemen leiders van over de hele wereld op 1 november 2005. Dat doen ze bij unanimiteit tijdens een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. (foto Hans Put)
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Accurec failliet verklaard

Vrijdag 27 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank in Hasselt heeft batterijenrecyclage Accurec uit Tessenderlo failiet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Beringen - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Kleding- en gsm-zaak failliet

Donderdag 26 januari 2023
De rechter in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van kledingzaak Ella June en Gsm's en toebehoren 123tel, beide uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Fietser lichtgewond bij val

Donderdag 26 januari 2023
Beringen - Fietser lichtgewond bij valOp de Beverlosesesteenweg is een fietser lichtgewond geraakt bij een val. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.15 uur.

Woninginbraak in de Kolmen

Donderdag 26 januari 2023
Beringen - Woninginbraak in de KolmenDieven drongen deze namiddag via de achterdeur binnen in een woning aan de Kolmen in Beringen. Zij doorzochten alle kasten, vermoedelijk op zoek naar geld en juwelen. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Gedichtendag

Donderdag 26 januari 2023
Beringen - GedichtendagZoom
Het is vandaag Gedichtendag en in de bib staan deze maand enkele themastanden rond gedichten en vriendschap, want dat is het thema dit jaar. Zo is er een speciaal tafeltje met bundels van Beringse dichters. En deze namiddag kan je tussen 16u en 17u luisteren naar leerlingen van de Academie Beringen die gedachten komen voordragen. 

Kamal Kharmach: Mag ik even? 2022

Donderdag 26 januari 2023
Beringen - Kamal Kharmach: Mag ik even? 2022Zoom

In CC Casino Beringen kan je op vrijdag 3 februari naar de oudejaarsconference van Kamal Kharmach gaan kijken. 2022 is was een bewogen jaar: Een invasie van Rusland in Oekraïne, stijgende energieprijzen en de opmars van apenpokken. Gelukkig heeft Kamal Kharmach met zijn drie vorige eindejaarsconferences de nodige ervaring om een jaar als 2022 te fileren voor ons. Benieuwd naar wat Kamal in petto heeft met zijn komische kijk op taferelen als het ontslag van Wouter Beke, het stikstofakkoord en ...?  In ruil voor een ticket krijg je een conference vol rake opmerkingen en relevante grappen over het jaar 2022!

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Frieda Jaspers overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Frieda Jaspers overledenFrieda Jaspers uit Koersel, echtgenote van Alfons Deferme, is overleden. 
(° Zonhoven op 14 april 1944 † Hasselt op 24 januari 2023) Begroeting: maandag 30 januari 2023 - funerarium Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 31 januari 2023 om 10:30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Marcel Jans overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Marcel Jans overledenMarcel Jans uit Koersel, echtgenoot van Alida Haegdorens, is overleden. 
(° Koersel op 28 juli 1935 † Heusden-Zolder op 24 januari 2023) Begroeting: vrijdag 27 januari 2023 - funerarium Koersel van 19u00 tot 19u30 
Uitvaart: in intieme kring.

Schoorsteenbrand in Neerstraat

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Neerstraat in Tessenderlo. De brand ging met felle rookontwikkeling gepaard.

Inbraak in Ruimevijverstraat

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Inbraak in  Ruimevijverstraat
Er is ingebroken in een pand aan de Ruimevijverstraat in Beverlo. De daders gingen met een kluis en geld aan de haal.

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Anna Vandevoort overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Anna Vandevoort overleden
Anna Vandevoort, weduwe van Michel Bouwens, is overleden.
(° Beringen op 10 juli 1931 † Beringen-Mjn op 23 januari 2023) Begroeting: vrijdag 27 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in het WZC Ocura.

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Diestenaar verongelukt op klaverblad

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht gebeurde er een zwaar ongeval op het klaverblad in Lummen. Een bestuurder van een bestelwagen, een zestiger uit Diest, botste achterop een traag rijdende vrachtwagen. Hij overleefde de klap niet. De E314 werd een tijdje volledig afgesloten voor alle verkeer. 

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Jef Vanlangenaker overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Jef Vanlangenaker overledenJef Vanlangenaker uit Koersel, weduwnaar van Els Ickmans, is overleden.
(° Gotem op 21 april 1939 † Koersel op 22 januari 2023) 
Uitvaart: in intieme kring.

Elsa Oyen overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Elsa Oyen overledenElsa Oyen uit Beverlo, weduwe van Amand Mille, is overleden.
(° Koersel op 22 december 1927 † Beringen-Mijn op 9 januari 2023) Begroeting: vrijdag 27 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 28 januari 2023 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Josefien Horemans overleden

Woensdag 25 januari 2023
Beringen - Josefien Horemans overledenJosefien Horemans uit Beringen-Mijn, weduwe van Frans Van de Reyd, is overleden. 
(° Mol op 29 oktober 1927 † Beringen-Mijn op 24 januari 2023) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Beringen - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht
Commentaar
Tijs Lemmens (Team Voluit) maakte gisteren bekend dat hij de burgemeesterssjerp ambieert. We moeten meer luisteren naar de burger, klinkt het bij de huidig schepen van Sport en Financiën. Het is een slogan die we al jaren en jaren horen. Maar wat is dat?
Luisteren naar de burger…Je kunt nooit goed doen voor iedereen en voor elke ja is er wel een neen. En nu, in tijden van social media, komen we meer en meer tegenover elkaar te staan. Iedereen roept en tiert voluit zijn gal met alle gevolgen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Oproep tot kandidaten voor de kerkraad BeringenZoom
De kerk Sint-Pietersbanden in Beringen zoekt nieuwe leden voor de kerkraad. Er zijn drie voorwaarden om lid te zijn van de kerkraad: rooms-katholiek zijn, de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben en in de bevolkingsregisters ingeschreven zijn van de gemeente. Uitsluitend schriftelijke kandidaturen worden in overweging genomen. Zij moeten vóór 3 februari 2023 ingediend zijn bij: Kerkfabriek Sint-Pietersbanden, t.a.v. deken Thieu Plessers, Hasseltsesteenweg 1 bus 3, 3580 Beringen. 

Nieuwe 'de Kids' is uit

Dinsdag 24 januari 2023
Beringen - Nieuwe 'de Kids' is uitZoomDe nieuwe informatiebrochure voor alle kinderen- en jeugdactiviteiten van de Stad Beringen is weer uit. Deze wordt verdeeld via de scholen en je kan hem online raadplegen via deze link.

Beringen in de sneeuw

Maandag 23 januari 2023
Beringen - Beringen in de sneeuwZoomNog enkele foto's van Stephan Volders, gisteren op de terril.
Beringen in de sneeuwBeringen in de sneeuw
Beringen in de sneeuwBeringen in de sneeuw
Zoom

Daniel Louwet overleden

Maandag 23 januari 2023
Beringen - Daniel Louwet overledenDaniel Louwet uit Heusden-Zolder, echtgenoot van Mieke Vanpol, is overleden.
(° Lommel op 12 december 1948 † Heusden-Zolder op 22 januari 2023)
Begroeting: donderdag 26 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 27 januari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Godelieve Pauwels overleden

Maandag 23 januari 2023
Beringen - Godelieve Pauwels overledenGodelieve Pauwels uit Leopoldsburg, echtgenote van René Swerts, is overleden.
(° Beverlo op 26 juni 1934 † Leopoldsburg op 21 januari 2023) Begroeting: woensdag 25 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring

75 vaten met drugsafval ontdekt

Maandag 23 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 75 vaten met drugsafval ontdektZoomDe politie heeft vanmorgen 75 vaten met drugsafval ontdekt aan een doodlopende weg, even buiten het centrum van Leopoldsburg. De meeste vaten hebben een inhoud van 20 liter maar er zijn ook enkele vaten bij van 200 liter. De civiele bescherming heeft de vaten inmiddels opgeruimd. Het voorbije weekend werd er ook drugsafval aangetroffen in Zonhoven. Of er een verband is tussen beide dumpings,is niet geweten.

Brand in loods: grote rookhinder

Maandag 23 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brand in loods: grote rookhinderZoomVanavond rond 17 uur is er brand uitgebroken in een loods van een garagist aan de Schalbroekstraat in Lummen. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Omdat zij hun werk ongestoord kunnen uitvoeren wordt de verbindingsweg van Lummen naar Linkhout afgesloten voor alle verkeer. Er wordt gevraagd dat alle bewoners binnen een perimeter van 100 meter hun ramen en deuren gesloten houden. Er is geen gevaar voor de buurt, het gaat enkel om rookhinder. Drie oldtimers zijn in de vlammen opgegaan.
Beringen - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Beringen - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Een winterprik

Maandag 23 januari 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Een winterprikNa enkele zomerse winters mogen we nu nog eens een echte winterprik in de geschiedenisboeken inschrijven. Dit soort sneeuw- en ijsdagen neemt mij altijd onweerstaanbaar mee naar mijn jeugd. Als de winter in aantocht was, dan keek ik iedere morgen vol verwachting uit mijn slaapkamerraam om te zien of het al gesneeuwd had. Ik was een gelukkig kind als de natuur onder een witte laag lag. Mijn dag kon dan niet meer stuk. Nu heb ik dat nog en zeker tijdens deze prik kijk ik bij het ontwaken snel naar buiten of de (…) Het hele nieuwsbericht

Sneeuwpret!

Zondag 22 januari 2023
Beringen - Sneeuwpret!ZoomMarleens Abeels uit Paal stuurde ons nog enkele leuke foto's van de kleinkinderen die genieten van de sneeuw.
Sneeuwpret!Sneeuwpret!
Zoom

Drugsafval gevonden in Zonhoven

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drugsafval gevonden in ZonhovenZoomVanochtend rond 8 uur zagen wandelaars een hele hoop blauwe en witte vaten op een parking aan de Donderslagseweg in Zonhoven. Zo ook Bart Liesenborgs uit Beringen. De locatie is vlak bij het natuurgebied De Teut waar Bart regelmatig gaat wandelen. Hij verwittigde meteen de politie. In totaal gaat het om een 50-tal vaten, zo meldde politie LRH (Limburg Regio Hoofdstad). De vaten zijn waarschijnlijk afkomstig van een drugslab. Gelukkig is er uit de vaten nauwelijks product gelekt. Het gerechtelijk lab en het Cleanlab Response Unit kwamen ter plaatse voor een onderzoek. (foto's Bart Liesenborgs) 
Drugsafval gevonden in ZonhovenDrugsafval gevonden in Zonhoven
Zoom

Man wordt onwel en bezwijkt

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Paalstraat in Meldert werd vanavond een automobilist onwel achter het stuur. Hij belandde met zijn wagen in de gracht. De hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis waar hij overleed.
Beringen - Admiral Freebee met Ordinary MomentsZoomNu vrijdag 27 januari kan je in CC Casino naar de concerttour van Admiral Freebee. Freebee toert intiem in duo. Samen met Senne Guns op toetsen/elektronica brengen ze de nummers zoals ze ontstaan zijn. Het nieuwe werk zal aan bod komen, maar uiteraard zullen de oude hits ook niet ontbreken.Tickets via CC Beringen.

Straatnaam gezocht

Zondag 22 januari 2023
Beringen - Straatnaam gezochtZoomEr zal binnenkort een nieuwe straat aangelegd worden in het binnengebied Orgelwinningstraat - Heerbaan. De stad Beringen zoekt hiervoor een naam. Iedereen kan een voorstel doen via deze link. 

Skiën op de Venusberg

Zondag 22 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Skiën op de VenusbergZoomWist je dat er ooit geskied werd op de Venusberg? Apotheker Laeveren in Paal was een fervent skiër en vond de Venusberg wel een geschikte plaats om te skiën. Maar de pret duurde toch niet zo lang want telkens de berg weer te voet omhoog, was toch van het goede teveel. De foto dateert van begin jaren zeventig. 

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom

Chrysostomos 1978

Zaterdag 21 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Chrysostomos 1978ZoomDe Beringse laatstejaars vierden gisteren Chrysostomos. Vandaag duiken we nog even terug naar 1978, toen de jongeren van het Sint-Jozefscollege in ware maffiastijl de school innamen en een show gaven op het dak van de toiletten. 
Chrysostomos 1978Chrysostomos 1978Chrysostomos 1978
Chrysostomos 1978Chrysostomos 1978
Zoom

Jean Bruynooghe overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Jean Bruynooghe overledenJean Bruynooghe uit Beverlo, weduwnaar van Maria Lambrechts, is overleden. 
(° Koersel op 9 november 1930 † Heusden-Zolder op 21 januari 2023)  
Begroeting: donderdag 26 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Einde seizoen voor Cedric Vangeel

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Einde seizoen voor Cedric VangeelCedric Vangeel, kapitein van KVK Beringen, zal dit seizoen niet meer kunnen voetballen. De kruisband van zijn knie is afgescheurd.

Sneeuwkunst

Zaterdag 21 januari 2023
Vandaag gezien
Beringen - SneeuwkunstZoomDe sneeuw inspireert duidelijk veel mensen. Deze ochtend zagen we dit sneeuwbeeldje in het centrum van Paal. De zon zal het werk langzaam doen verdwijnen. Maar het gaf ons alvast een glimlach deze ochtend. 

Sneeuw in Beringen

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Sneeuw in BeringenZoomSneeuw blijft voor velen iets magisch hebben. Gust Ischen trok er al even op uit en maakte een reeks sneeuwfoto's. Bekijk ze op onze Facebookpagina. 
Beringen - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomBij sneeuwval gebeuren er altijd meer ongevallen, meestal door onaangepast rijgedrag. Het verkeersreglement stelt dat de weggebruiker zijn rijstijl en snelheid moet aanpassen en moet kunnen stoppen in alle omstandigheden. Het verkeersinstituut VIAS geeft 10 tips om veilig te rijden in de sneeuw.

Hond in de sneeuw

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Hond in de sneeuwZoomDe oude foto van de hond in de sneeuw gaf Santino en Analicia de inspiratie om met hun hond Boris op de foto te gaan. 
Hond in de sneeuw
Zoom

Een sneeuwkonijn!

Zaterdag 21 januari 2023
Beringen - Een sneeuwkonijn!ZoomStevy Alenteyns en de kinderen Liam en Mila maakten wel een heel bijzondere sneeuwman of zeg maar sneeuwkonijn! 


Een sneeuwkonijn!
Zoom

Over zingen

Zaterdag 21 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Over zingenZoomDe gekleurde woorden van Edith vandaag in een winters kleedje dankzij Lambert.

Academie Koersel

Zaterdag 21 januari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Academie KoerselZoomRond het het voormalig gemeentehuis van Koersel, nu de Academie, wordt er volop gebouwd. Zo kon onze fotograaf door de bouwwerken niet meer hetzelfde perspectief maken.

Op naar het 101ste autosalon

Zaterdag 21 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Op naar het 101ste autosalonZoomMorgen is het de laatste dag van het autosalon. Heb jij je oog laten vallen op een nieuwe wagen? Of blik je liever nostalgisch terug op je eerste wagen?

Weg met twee kettingzagen

Vrijdag 20 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Ravenshoutstraat in Tessenderlo zijn twee kettingzagen gestolen De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Bromfietsster tegen graafmachine

Vrijdag 20 januari 2023
Beringen - Bromfietsster tegen graafmachineOp de Koerselsesteenweg is vanmorgen rond 9 uur een 16-jarige bromfietsster tegen een stilstaande graafmachine gereden. Zij raakte daarbij gewond.

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Beringen - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.

Wat een leuke sneeuwpop!

Vrijdag 20 januari 2023
Beringen - Wat een leuke sneeuwpop!ZoomFlorence uit Paal heeft al een mooie sneeuwman gemaakt, terecht fier stuurde oma ons deze foto. Ons adres: beringen[!]internetgazet.be

Sneeuwpret

Vrijdag 20 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - SneeuwpretZoomHet is van alle tijden: een sneeuwballen gevecht. Heb jij nog leuke sneeuwfoto's van vroeger of nu? Laat het ons weten.

Informatie voor veehouders

Donderdag 19 januari 2023
Beringen - Informatie voor veehoudersZoomOm veehouders extra te informeren over de wolven in Vlaanderen en de steun die veehouders terzake krijgen, wordt sinds deze week informatie verspreid via PlattelandsTV. Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team (WFT) leggen in een reportage uit hoe de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Het initiatief speelt in op de vraag voor versterkte informatie-initiatieven door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Wolvenoverleg. Het komende voorjaar volgen nog initiatieven, meldt de minister.
Beringen - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag OFZ Betonvloeren en S&D Chape, beiden uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 februari ingediend worden.

Jean Rogiers overleden

Donderdag 19 januari 2023
Beringen - Jean Rogiers overleden
Jean Rogiers uit Stal, echtgenoot van Irma Dielkens, is overleden.
(° Koersel op 22 september 1936 † Stal op 18 januari 2023)  Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Innovatie bij betaling laadpalen

Donderdag 19 januari 2023
Bedrijfsnieuws
Beringen - Innovatie bij betaling laadpalenZoomFutech uit Tessenderlo, op Industriezone West-Limburg, heeft een innovatief alternatief ontwikkeld voor betalingen aan (semi)publieke laadpalen voor elektrische voertuigen. Voortaan kunnen gebruikers van laadpalen gemaakt door Futech hun laadsessie afrekenen via Payconiq.
“Het gaat om een zeer gebruiksvriendelijk systeem”, zegt Niels Fabry, Energie Adviseur B2B laadinfrastructuur bij Futech. “Je scant met je mobiel toestel de QR-code op de laadpaal waarna je kan (…) Het hele nieuwsbericht

Buizerd in volle glorie

Woensdag 18 januari 2023
Beringen - Buizerd in volle glorieZoomJohan Put ligt vaak op de loer in de natuur. Vandaag kon hij deze mooie buizerd fotograferen in Stal.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)

Nieuwe datum kerstboomverbranding

Woensdag 18 januari 2023
De kerstboomverbranding van de Paalse middenstand gaat door op zaterdag 28 januari. Het programma blijft hetzelfde: vanaf 17u is iedereen welkom aan de Merelhoeve in Paal. Om 18u30 gaat het vuur aan. Er is muziek, animatie en foodtrucks.

Inbraak in Watersportlaan

Woensdag 18 januari 2023
Beringen - Inbraak in WatersportlaanIn de Watersportlaan in Beringen-Mijn werd vandaag een inbraak vastgesteld, de daders konden aan de haal gaan met een som geld. Even verderop in de Tennisstraat was er een inbraakpoging op een werf.

Jos Hermans overleden

Woensdag 18 januari 2023
Beringen - Jos Hermans overleden
Jos Hermans uit Beringen, weduwnaar van Josée Husson, is overleden.
(° Koersel op 26 augustus 1936 † Koersel op 17 januari 2023)
Uitvaart: Volgens wens van Jos werd zijn lichaam afgestaan aan de wetenschap.

Felix Vanlommel overleden

Woensdag 18 januari 2023
Beringen - Felix Vanlommel overledenFelix Vanlommel uit Paal, echtgenoot van Alida Valy, is overleden.
(° Paal op 5 november 1933 † Hasselt op 17 januari 2023) Begroeting: vrijdag 20 januari 2023 - funerarium - Paal van 19u45 tot 20u15.
Uitvaart: in intieme kring.
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is een man uit Tessenderlo naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bewusteloos werd gevonden voor zijn kachel. Het deurtje stond nog open waardoor het hele huis vol rook hing. De brandweer en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis door CO-vergiftiging.

Versterking voor Stal Sport

Woensdag 18 januari 2023
Beringen - Versterking voor Stal SportTweede provincialer Stal Sport heeft zich versterkt met Ingo Clygnet. De aanvaller komt over van vierde provincialer Loksbergen.

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom
Beringen - 'Toontje met het varken' is nu erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Jan Jambon plaatst de Sint-Antoniusvieringen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze jaarlijkse volksfeesten ter ere van Sint Antonius, de patroonheilige van de varkens, varkenshoeders en slagers, worden in tal van Vlaamse dorpen georganiseerd rond 17 januari. Toch is op veel plaatsen de traditie ook verdwenen. De Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed geeft een overzicht van ons niet-tastbaar erfgoed: onze kennis, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Werken rotonde Industrieweg-PaalsesteenwegZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de rotonde op de Industrieweg (N724), ter hoogte van de Paalseweg, in Tessenderlo vernieuwen. De Industrieweg verbindt Tessenderlo met industriezone Ravenshout en het Albertkanaal. Ter hoogte van de Paalseweg rijden fietsers vandaag op de rijweg van de rotonde. Fiets- en gemotoriseerd verkeer verloopt zo weinig gescheiden, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De rotonde wordt uitgerust met vrijliggende fietspaden en middengeleiders op de 4 armen. Dat moet de verkeersveiligheid gevoelig verbeteren. De werken starten op 6 februari 2023. 

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Beringen - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.

Mijn naam is Barrie!

Dinsdag 17 januari 2023
Beringen - Mijn naam is Barrie!ZoomSinds november vorig jaar mag Beringen zich een kindvriendelijke stad noemen. Bij zo’n label hoort natuurlijk ook een kindvriendelijke mascotte. Barrie de beer is vanaf vandaag het symbool voor het op kinderen en jongeren afgestemd beleid van het Beringse stadsbestuur. Via een participatief traject kregen kinderen uit Beringen de kans om hun mascotte te ontwerpen. Op basis van zo’n 500 kindertekeningen ging een grafisch ontwerper aan de slag om twee ontwerpen te maken. Op enkele evenementen zoals de Buitenspeeldag stemden de kinderen en jongeren vervolgens op hun favoriete mascotte. En zo zag de Beringse beer op 14 november 2022 het levenslicht. De zoektocht naar een gepaste naam kon meteen beginnen. Eind vorig jaar kon iedereen stemmen voor een naam. Barrie kreeg uiteindelijk de meeste stemmen


Beringen - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.

Je eerste auto?

Maandag 16 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Je eerste auto?ZoomTijdens het autosalon worden traditioneel veel auto's verkocht. Welke was uw eerste auto? Heb je nog een foto? Stuur hem naar beringen[!]internetgazet.be.

Man (42) aangereden door auto

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Man (42) aangereden door autoEen 42-jarige man uit Beringen is vanmorgen rond 8.15 uur gewond geraakt toen hij op de Bevrijdingslaan in As aangereden werd door een auto. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis in Genk gebracht.

Crisis nekt verre export

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Crisis nekt verre exportZoomGeen domein dat de oorlog in Oekraïne en de bijhorende gevolgen harder voelde dan onze Limburgse verre export. Zo daalde het aantal certificaten van oorsprong het afgelopen jaar met 17,7% in vergelijking met 2021, en dat terwijl de totale gemiddelde goederenwaarde zelfs iets hoger uitkomt dan twee jaar geleden. In de top drie van exportbestemmingen valt vaste waarde Rusland weg. “De geopolitieke onstabiele toestand heeft onvermijdelijk een impact op de internationale handel buiten de EU. De (…) Het hele nieuwsbericht

Vijftien chauffeurs onder invloed

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) heeft het voorbije weekend vijftien chauffeurs onder invloed betrapt: dertien bestuuders hadden te veel gedronken,de twee anderen hadden drugs gebruikt. De agenten verbaliseerden ook 170 hardrijders.

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Beringen - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Beringen - Iconische wagens op 100ste autosalonZoom
Het 100ste Autosalon Brussel lokte afgelopen weekend al meteen veel volk, er zit duidelijk nog geen sleet op de formule van het Autosalon in Brussel. En er is dit jaar een heel gevarieerd aanbod. Wie honderdste verjaardag zegt, zegt ook feest. "Terwijl een led- en lasershow de bezoekers dagelijks zal verrassen op de gevel van het iconische Paleis 5, stellen we in de Patio vijftien emblematische auto's uit de voorbije honderd jaar tentoon. Zij werden door een panel van deskundigen geselecteerd op basis van hun populariteit of hun bijdrage aan de technologische en maatschappelijke innovatie. Deze vijftien modellen staan centraal in een klank- en lichtspel met videomapping, aangevuld met de projectie van een film over honderd jaar Autosalon van Brussel en specifieke activiteiten en animaties die door de exposanten zijn gepland".
Iconische wagens op 100ste autosalonIconische wagens op 100ste autosalonIconische wagens op 100ste autosalon
Zoom

Jacqueline Wouters overleden

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Jacqueline Wouters overleden
Jacqueline Wouters, echtgenote van Louis Gybels (†2018), is overleden.
( ° 8 juni 1942 te Koersel † 11 januari 2023 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op dinsdag 17 januari 2023 tussen 19.00 uur en 19.30 uur.
De crematie, de afscheidsviering voor Jacqueline in de aula van Franken Uitvaartzorg en de bijzetting van haar urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.

Clemence Reynders overleden

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Clemence Reynders overledenClemence Reynders uit Koersel, weduwe van Livinus Claes, is overleden.
(° Koersel op 7 november 1925 † Beringen-Mijn op 13 januari 2023) Begroeting: vrijdag 20 januari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 21 januari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel. 

Julia Vandeputte overleden

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Julia Vandeputte overledenJulia Vandeputte uit Paal, weduwe van Jef Ceunen, is overleden. 
(° Lubbeek op 13 augustus 1929 † Beringen-Mijn op 14 januari 2023)
Begroeting: vrijdag 20 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 21 januari 2023 om 12u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents

Willy Estenbergh overleden

Maandag 16 januari 2023
Beringen - Willy Estenbergh overledenWilly Estenbergh uit Paal, echtgenoot van Arlette Vandeweyer, is overleden. 
(° Hasselt op 17 september 1940 † Hasselt op 13 januari 2023)  Begroeting: vrijdag 20 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 21 januari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Beringen - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom

Verlies voor Weerstand Koersel

Zondag 15 januari 2023
Beringen - Verlies voor Weerstand KoerselIn Eerste Provinciale is Weerstand Koersel bij Zonhoven United gaan verliezen met 2-1. Na 17 wedstrijden staat Weerstand Koersel achtste in de stand met 26 punten.
Beringen - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gustaph naar Songfestival

Zondag 15 januari 2023
Showbizz
Beringen - Gustaph naar SongfestivalZoomGustaph zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in het Britse Liverpool zal gehouden worden. Afgelopen zomer stond hij nog op het podium tijdens Parkies Beverlo als zanger van de Parkiesband. Gustaph is een pseudoniem voor Stef Caers. Hij is ook gekend onder de naam Steffen. Stef Caers is docent aan de Hogeschool Gent binnen de opleiding jazz / pop en aan de pop- en rockmuziekopleiding van Hogeschool PXL in Hasselt. (foto Johan Put)
Gustaph naar Songfestival
Zoom

Koersel B verslaat Zonhoven Utd B

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Koersel B verslaat Zonhoven Utd BDe tweede ploeg van Weerstand Koersel heeft gisteravond met 3-1 gewonnen van die van Zonhoven Utd.

Thuisverlies voor Stal Sport

Zaterdag 14 januari 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Thuisverlies voor Stal SportIn Tweede Provinciale heeft Stal Sport vanavond van Mechelen a/d Maas verloren met 1-2. "Weer nul punten voor de rood-zwarten vanavond. Met het nummer 3 uit de rangschikking als tegenstrever was dat vooraf niet onwaarschijnlijk, maar er had zeker meer ingezeten. Zo was er na 5 minuten al een grote kans voor de thuisploeg, toen Wout Deelkens de bal ontfutselde aan een bezoekende verdediger en meteen een lob probeerde over de ver uitgekomen doelman. Jammer genoeg vloog de bal naast het doel. De bezoekers (…) Het hele nieuwsbericht

Kaulille FC - Turkse FC 0-1

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Kaulille FC - Turkse FC 0-1In Derde Provinciale heeft Kaulille thuis met 0-1 verloren van Turkse FC.

Gelijkspel voor Paal-Tervant

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Gelijkspel voor Paal-TervantFC Paal-Tervant is bij Kolmont niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

KVK Beringen verliest van Betekom

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van BetekomKVK Beringen is bij Betekom gaan verliezen met 2-1.Na 3 minuten keek KVK Beringen al tegen een 0-1 achterstand aan. Tien minuten later hing Yakupçebioglu de bordjes gelijk. In de 30ste minuut maakte Betekom de winning goal. KVK-kapitein Cedric Vangeel liep een zware knieblessure op en is naar het ziekenhuis in Leuven gebracht.

Woninginbraken in Korspel

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Woninginbraken in KorspelIn een woning aan de Heidestraat is ingebroken. De dieven die binnengeraakt waren via een raam hebben er geld en juwelen gestolen. In de Schorenstraat is ook ingebroken in een huis. Of er daar buit is, is niet geweten.

Damesvoetbal: monsterscore voor Fufo

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Damesvoetbal: monsterscore voor FufoIn tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Thes Sp. verslagen met 10-0. Fufo staat zevende in de stand.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Diest bekijkt en bevraagt fusie met BekkevoortZoomVóór stad Diest officiële fusiegesprekken met buurgemeente Bekkevoort wil overwegen, gaat de stad het draagvlak daarvoor bij haar inwoners onderzoeken. "Dat onderzoek vraagt de nodige tijd. Een beslissing over een fusie is daarom zeker niet voor dit jaar. In december ontving stad Diest een vraag van de gemeente Bekkevoort in verband met een eventuele interesse in een toekomstige fusie. Diest wil niet op die vraag ingaan zonder eerst naar een draagvlak te polsen bij de eigen inwoners. De stad heeft dat in een formeel schrijven ook zo aan de gemeente Bekkevoort laten weten. Dat antwoord wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad op 23 januari 2023", zegt de burgemeester van Diest.
Beringen - Zaadgoed met streekbloemen en kruidenZoomWie een weide of akker wil inzaaien met streekbloemen of -kruiden heeft nog tot 24 februari de tijd om zaadgoed te bestellen. De drie Limburgse regionale landschappen hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen. Bloemenakkers en bloemenweides zorgen voor een enorme biodiversiteit. De bloemen en kruiden trekken vlinders, bijen en hommels aan die zich tegoed doen aan de nectar. Ook tal van vogelsoorten profiteren van de zaden en insecten. Sommige brengen er zelfs hun jongen in groot of gaan er schuilen. (…) Het hele nieuwsbericht

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)

100ste autosalon

Zaterdag 14 januari 2023
Beringen - 100ste autosalonZoomIn Brussel start vandaag het 100ste autosalon en dat ziet er heel anders uit dan pakweg 50 jaar geleden. De reclame toen alludeerde op de slechte toestand van de Belgische wegen...Vandaag is een heel ander vraagstuk aan de orde. Benzine, diesel, elektrisch, hybride (plug-in of zelfoplaadbaar) of gas (gecomprimeerd of vloeibaar)? Het aanbod van motorisaties is nog nooit zo ruim en verscheiden geweest. Meer dan ooit wenst het Autosalon daarom consumenten te begeleiden, te informeren en gerust te stellen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Alles is weer opgeborgen

Zaterdag 14 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Alles is weer opgeborgenZoomEdith kijkt al reikhalzend uit naar de lente...

Toneel college Beringen

Zaterdag 14 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Toneel college BeringenZoomHet Sint-Jozefscollege van Beringen had vorige eeuw een traditie om jaarlijks een toneelstuk te brengen. Eén van de bezielers van het toneel was leerkracht Jos Evens. Deze foto's dateren van 1978. 
Toneel college BeringenToneel college BeringenToneel college BeringenToneel college Beringen
Toneel college BeringenToneel college BeringenToneel college BeringenToneel college Beringen
Toneel college Beringen
Zoom

Aan het Albertkanaal in Tervant

Zaterdag 14 januari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Aan het Albertkanaal in TervantZoomDag in en dag uit varen een schepen langs Tervant, niemand die er nog op let, buiten enkele fotografen.
Beringen - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

W. Koersel A - Achel VV A 2-4

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - W. Koersel A - Achel VV A  2-4Weerstand Koersel A heeft vanavond thuis zijn inhaalwedstrijd tegen Achel VV A verloren met 2-4. Aan de rust was de stand 2-2. Voor Weerstand Koersel scoorden Nulens en Vaesen, voor Achel VV Vanhelden, Vos, Peters en Di Girolami.

Versterking voor KVK Beringen

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Versterking voor KVK BeringenKVK Beringen heeft zich versterkt met Cavcic Ermin. De 20-jarige Nederlandse verdediger met Bosnische roots voetbalde de voorbije jaren bij MVV. Hij is al de derde winteraankoop van KVK.

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Maria 'Lieske' Byloos overleden

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Maria 'Lieske' Byloos overleden
Maria 'Lieske' Byloos uit Stal, weduwe van Joseph Aerts (†1979), is overleden.
(° Koersel op 13 december 1944 † Hasselt op 12 januari 2023) Begroeting: dinsdag 17 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.

Rosa Convents overleden

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Rosa Convents overleden
Rosa Convents uit Paal, weduwe van Hubert Kenis (†2017) , is overleden.
(° Koersel op 9 januari 1930 † Beringen op 11 januari 2023)
Begroeting: woensdag 18 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Robot voor kijkoperaties

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Robot voor kijkoperatiesZoomHet Sint-Franciscusziekenhuis  beschikt voortaan ook over robotchirurgie bij laparo-scopische ingrepen, meer bekend als kijkoperaties. Met zo'n robot worden operaties herleid tot minimale ingrepen. De robot zal gebruikt worden door verschillende diensten: gynaecologie, abdominale heelkunde (buikaandoeningen) en urologie. De robot Versius is van de nieuwste generatie. Het verschil met de bestaande systemen op de markt ligt in de afzonderlijke units per instrument en de besturing door de chirurg die (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Maes overleden

Donderdag 12 januari 2023
Beringen - Ludo Maes overledenDinsdag is Ludo Maes overleden, de levenspartner van Betty Boirts. Hij was 71 jaar.
(° Koersel 22/12/1951 † Leopoldsburg 10/01/2023)
Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen.

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Beringen - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)

Openbaar onderzoek

Donderdag 12 januari 2023
Remigo heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een mengcentrale, sloop kleine loods en silo's, exploitatie van een mengcentrale, breek- en recyclagecentrum voor bouw- en slooppuin, opslag van gronden, puin en andere afvalstoffen, opslag cement en bijstelling van milieuvoorwaarden. Er wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 12-01-2023 tot 10-02-2023. Tijdens deze periode is er een korte samenvatting terug te vinden op de volgende website: https://beringen.consultatieomgeving.net/burger. 
Het dossier kan geraadpleegd worden op het omgevingsloket: https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek of u kan een afspraak maken met de dienst bouwen en milieu van stad Beringen. 
 Eventuele bezwaren kunnen ingediend worden digitaal op het omgevingsloket of fysiek in een aangetekend schrijven aan het college van burgemeester en schepenen van stad Beringen. De bevoegde instantie die zal beslissen over deze aanvraag is de Deputatie van de Provincie Limburg.

Drugs en verboden wapens

Woensdag 11 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren werd een 40-jarige autbestuurder gecontroleerd op de Diestersteenweg in Diest. Hij testte positief op een drugstest. Tijdens de doorzoeking van zijn voertuig werd er nog een hoeveelheid drugs gevonden. Daarnaast werden er nog inbreuken vastgesteld inzake de wapenwetgeving: naast een mes werden er nog een houten knuppel, een verlengde moersleutel en een gasdrukwapen in de wagen aangetroffen. Tot slot vonden de inspecteurs nog een gestolen kentekenplaat in het voertuig. Het rijbewijs van de (…) Het hele nieuwsbericht

Dief verraden door tweedehandssite

Woensdag 11 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie is erin geslaagd een 31-jarige fietsendief uit Antwerpen te identificeren nadat die een fiets die hij gestolen had in het station in Diest voor verkoop op een tweedehandssite had gezet. Bij een huiszoeking bij de man trof de politie acht fietsen aan waarvan er één voldeed aan de beschrijving die de benadeelde had gegeven. De agenten namen de fietsen allemaal in beslag om de herkomst ervan te onderzoeken. Tijdens zijn verhoor gaf de man de feiten toe. Het parket van Leuven heeft de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers slaan toe op drie plaatsen

Woensdag 11 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen hebben dieven toegeslagen in de Sint-Jakobusstraat, de Acaciastraat en de Pastoor Frederickxstraat. Zj maakten onder meer electronica buit.

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Michèle Ver Elst overleden

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Michèle Ver Elst overleden
Michèle Ver Elst uit Paal is overleden.
(° Kwaadmechelen op 12 mei 1961 † Paal op 9 januari 2023) Begroeting: donderdag 12 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Anita Ketelslegers overleden

Woensdag 11 januari 2023
Anita Ketelslegers uit Paal, weduwe van Louis Corvers († 2009), is overleden.
(°Vliermaal op 5 april 1947 † Beringen op 10 januari 2023 )
Groeten: Op donderdag 12 januari 2023 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Anita te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 14 januari 2023 om 10.30 uur. 

Robert Put overleden

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Robert Put overledenRobert Put uit Koersel, echtgenoot van Jose Quanten, is overleden.
(° Koersel op 11 november 1946 † Koersel op 9 januari 2023) Begroeting: vrijdag 13 januari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

André Ickmans overleden

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - André Ickmans overledenAndré Ickmans uit Koersel is overleden.
(° Koersel op 8 oktober 1942 † Heusden-Zolder op 9 januari 2023)
Uitvaart: in intieme kring

Henriette Meelberghs overleden

Woensdag 11 januari 2023
Beringen - Henriette Meelberghs overledenHenriette Meelberghs uit Beverlo, echtgenote van Jerome Dries, is overleden.
(° Beverlo op 12 februari 1948 † Beverlo op 9 januari 2023) Begroeting: vrijdag 13 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)

Alles op zijn kop

Dinsdag 10 januari 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Alles op zijn kopOp weg naar de nieuwjaarsduik in de Paalse Plas zag ik in de berm van de toegangsweg de narcissen al in pracht en praal groeien. Het was 8 januari. Waar gaat de natuur naar toe? Alles staat op zijn kop. Bovendien zijn er nu al pollen in de lucht. We leven op weer- en natuurvlak met uitersten. Hoge temperaturen zodat je bijna geen ijsberenduik meer kunt houden. Het is als skiën op een piste die gedeeltelijk enkel uit sneeuw bestaat die uit sneeuwkanonnen wordt getoverd. Ik doe toch mijn (driekoningen)hoed af (…) Het hele nieuwsbericht

VPDN failliet verklaard

Maandag 9 januari 2023
De rechtbank in Hasselr heeft VPDN uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.

Inbrekers op pad in Koersel

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Inbrekers op pad in KoerselGisterenavond sloegen inbrekers toe in Koersel. In een huis aan de Korhoenstraat zijn juwelen en geld gestolen. In een woning aan de Bredonkstraat raakten de dieven echter niet binnen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide feiten.
Beringen - Fietser gewond op Beverlosesteenweg
Op de Beverlosesteenweg in Beringen botsten deze namiddag een auto en een fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Henri Lenaerts overleden

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Henri Lenaerts overleden
Henri Lenaerts uit Stal, echtgenoot van Marie-Jeanne Vanwetswinkel, is overleden.
(° Heusden op 5 februari 1945 † Paal op 6 januari 2023) Begroeting: donderdag 12 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Leo Lemmens overleden

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Leo Lemmens overleden
Leo Lemmens uit Koersel, weduwnaar van Clotilde Weyens, is overleden.
(° Koersel op 27 januari 1925 † Koersel op 8 januari 2023) Begroeting: donderdag 12 januari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.
Beringen - Drie nieuwe spelers voor KVK Beringen
KVK Beringen heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Jamel Koeman, Sergen Yakupçebioglu en een verdediger van MVV. Muhammet Karadogan heeft inmiddels zijn contract verlengd. 

Luc Lambrechts overleden

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Luc Lambrechts overleden
Luc Lambrechts uit Korspel is overleden.
(° 22 maart 1945 te Koersel † 7 januari 2023 te Korspel)
Groeten: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 12 januari 2023 tussen 18.30 uur en 19 uur.
Het afscheid voor Luc op de begraafplaats van Korspel gevolgd door de asverstrooiing zullen doorgaan in besloten kring.

Benny Helsen overleden

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Benny Helsen overledenBenny Helsen uit Beringen, echtgenoot van Marie-Louisa Reymen, is overleden.
(° Beringen op 22 augustus 1937 † Heusden-Zolder op 8 januari 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents
Beringen - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)
Beringen - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Inbraak in Paal

Maandag 9 januari 2023
Beringen - Inbraak in PaalIn de Buitingstraat in Paal werd een diefstal vastgesteld. De inbrekers gingen aan de haal met juwelen en enkele lederen jassen. 

Turkse wint van Opitter

Zondag 8 januari 2023
Beringen - Turkse wint van OpitterTurkse FC heeft thuis Opitter verslagen met 2-0. Het was een wedstrijd in Derde Provinciale.
Beringen - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Davide Vuch overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Beringen - Davide Vuch overleden
Davide Vuch uit Beringen-Mijn, weduwnaar van Rosina Gonella († 2009) is overleden.
(° San Leonardo (IT) op 26 november 1933 † Beringen-Mijn op 6 januari 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Beringen - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Beringen - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen - Esperanza : 1-1

Zaterdag 7 januari 2023
Beringen - Beringen - Esperanza : 1-1KVK Beringen en Esperanza Pelt hebben vanavond 1-1 gelijk gespeeld.Esperanza kwam voor de rust op voorsprong: 0-1. In de tweede helft scoorde Creemers voor Beringen.

HW Zonhoven - Koersel B 2-0

Zaterdag 7 januari 2023
Beringen - HW Zonhoven - Koersel B 2-0In vierde provinciale A heeft Weerstand Koersel B vanavond met 2-0 verloren op het veld van Halveweg Zonhoven.

Nieuwjaarsduik Paalse Plas (2)

Zaterdag 7 januari 2023
Beringen - Nieuwjaarsduik Paalse Plas (2)ZoomNog een extra fotoalbum van de nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas door  Patrick Knuyt en Jean Beerten via deze link.

Jacobus Theunis in Tervant

Zaterdag 7 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Jacobus Theunis in TervantZoomVandaag een heel stuk terug in de tijd met een mooi beeld van het Kempisch leven begin vorige eeuw met de hoeve van Jacobus Theunis in Tervant. Heb jij nog een mooi foto van uw huizen uit de oude doos? Mail ons via beringen[!]internetgazet.be

Nu de maan de kilte voelt

Zaterdag 7 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu de maan de kilte voeltZoomEdith haalt deze week haar inspiratie in de maan.

De poort van Beringen

Zaterdag 7 januari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De poort van BeringenZoomDe poort van Beringen is al een tijdje afgebroken maar dankzij de feestverlichting kregen we de afgelopen weken terug een nostalgisch gevoel.

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Beringen - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met juwelenkistje

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Weg met juwelenkistjeDieven zijn met een juwelenkistje aan de haal gegaan in een huis aan de Havenlaan in Koersel. Daarin zaten twee ringen en een ketting. De politie kreeg kort voor de middag melding van de feiten.

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Ongeval op E313: twee gewonden

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Ongeval op E313: twee gewondenOp de E313 in Paal zijn deze middag rond 14u twee auto's gebotst. Hierbij vielen twee lichtgewonden, zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg was door het ongeval een tijdje versperd en dat zorgde voor een file richting Luik.

Gerda Vermeyen overleden

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Gerda Vermeyen overleden
Gerarda Vermeyen uit Stal, weduwe van Jef Goossens († 2018), is overleden.
(° Paal op 25 september 1939  † Stal op 4 januari 2023) Begroeting: maandag 9 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Yvonne Eens overleden

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Yvonne Eens overleden
Yvonne Eens uit Beringen-Mijn, weduwe van René Ambroos, is overleden.
(° Tessenderlo op 8 oktober 1929 † Beringen-Mijn op 5 januari 2023)
Uitvaart: woensdag 11 januari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen - Mijn.

Driekoningen

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - DriekoningenZoomHet is vandaag Driekoningen, een christelijke feestdag die de Bijbelse gebeurtenis herdenkt dat drie wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus. Deze beelden van de drie wijzen staan in de kerk van Tervant. (foto Marleen Abeels)

Antonio Iaccino overleden

Vrijdag 6 januari 2023
Antonio Iaccino uit Beringen-Mijn, echtgenoot van Anna-Maria Noce, is overleden.
(° Cellara (IT) op 2 januari 1937 † Beringen-Mijn op 5 januari 2023) Begroeting: maandag 9 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 10 januari 2023 om 11u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Lucie 'Sie' Gielen overleden

Vrijdag 6 januari 2023
Beringen - Lucie 'Sie' Gielen overleden
Lucie 'Sie' Gielen uit Ham, weduwe van André Marien (†1992), is overleden.
(° Olmen op 20 juli 1930 † Beringen-Mijn op 5 januari 2023) Begroeting: dinsdag 10 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Vrouw (33) gewond bij ongeval

Donderdag 5 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval in Truibroek in Ham is deze namiddag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is een 33-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren.

Fietser (16) gewond bij aanrijding

Donderdag 5 januari 2023
Beringen - Fietser (16) gewond bij aanrijdingEen 16-jarige fietser uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Kasteletsingel. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16.20 uur.

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!
Beringen - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)

Leen Ramaekers overleden

Donderdag 5 januari 2023
Beringen - Leen Ramaekers overledenLeen Ramaekers uit Beverlo, echtgenote van Pierre Smets, is overleden.
(° Hasselt op 14 oktober 1955 † Mol op 4 januari 2023)
Uitvaart: in intieme kring
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Nieuwe vennootschap: G&M Interieur

Woensdag 4 januari 2023
Muhammed Gorür (38) uit Beringen heeft de besloten venootschap G|M Interieur opgericht met zetel aan de Sint-Petrusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden, elektriciteitswerken en het plaatsen van zonnepanelen, windmolens en warmtepompen.

Rik Camps overleden

Woensdag 4 januari 2023
Rik Camps uit Paal, echtgenoot van Annie Stroobants, is overleden.
(° Schaffen op 9 maart 1940 † Hasselt op 2 januari 2023)
Uitvaart: in intieme kring.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht

Feel Good zingt Driekoningen

Woensdag 4 januari 2023
Beringen - Feel Good zingt DriekoningenZoomHet koor Feel Good gaat vrijdag, op Driekoningen, op pad langs de cafés en restaurants in het centrum van Beringen. Vanaf 19u gaan ze al zingend langs de volgende horecazaken: 't Hert, Thier, Smeuninx, Corner, Italia, Mood, l'Arco, 't Voorste Huis en eindigen doen ze in het Vijgenblad. Ter promotie maakte ze dit gedicht.

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Beringen - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Fietser geraakt door kampeerwagen

Dinsdag 3 januari 2023
Beringen - Fietser geraakt door kampeerwagenEen 32-jarige fietser is lichtgewond geraakt toen hij door een kampeerwagen werd geraakt op de Stalsesteenweg in Korspel. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Beringen - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Beringen - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Elza Smolders overleden

Maandag 2 januari 2023
Beringen - Elza Smolders overleden
Elza Smolders uit Lummen, weduwe van Jules Reynders († 2004), is overleden.
(° Tessenderlo op 29 januari 1932 † Lummen op 1 januari 2023) Begroeting: vrijdag 6 januari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 7 januari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Ongeval in Koersel-Dorp

Zondag 1 januari 2023
Beringen - Ongeval in Koersel-DorpIn Koersel-Dorp is vanochtend een 40-jarige fietser uit Heusden-Zolder aangereden door een auto. De man raakte daarbij gewond. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om jet slachtoffer te bekommeren. De politie spoort hem op.

Spaarpot gestolen in woning

Zondag 1 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Collegestraat in Tessenderlo is ingebroken in een woning. Er is een spaarpot met inhoud gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Gestelstraat in Lummen is gisteren ingebroken in twee woningen. De daders maakten een muntenverzameling en geld buit.

Rosa Christiaens overleden

Zondag 1 januari 2023
Beringen - Rosa Christiaens overledenRosa Christiaens uit Beverlo, echtgenote van Arthur Goens, is overleden. 
(°Beverlo op 17 juni 1931 † Heusden-Zolder op 31 december 2022) Begroeting: donderdag 5 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 6 januari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Winter door Robert

Zondag 1 januari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Winter door RobertZoomRobert Leyssens bezorgde ons nog deze winterse poëtische woorden.

Ik schenk je een glas

Zondag 1 januari 2023
Beringen - Ik schenk je een glasZoomEdith klinkt op het nieuwe jaar!

Kerstboomverbranding in Paal

Zondag 1 januari 2023
Beringen - Kerstboomverbranding in PaalZoomDe Paalse middenstand organiseert op zaterdag 14 januari een kerstboomverbranding. Iedereen is welkom aan de Merelhoeve in Paal vanaf 17u. Het vuur gaat aan om 18u30. Er is live muziek en hapje en drankjes in een winters thema. Je kan ook uw boom naar de Merelhoeve brengen in de week voor de 14de op woensdag en vrijdagnamiddag tussen 14u en 16u en zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMet deze oude kaart wensen wij al onze lezers een een gelukkig en gezond nieuwjaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen