Het overige nieuws

Bocholt - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Nelly Plessers overleden

Dinsdag 31 december 2019
Bocholt - Nelly Plessers overledenZondag in de uit Kaulille afkomstige Nelly Plessers overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Pierre Van Samang. Zij was 97 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UittvaartCentrumOPglabbeek.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Bocholt - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Louisa Langens overleden

Dinsdag 31 december 2019
Bocholt - Louisa Langens overledenVrijdag is Louisa Langens overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Jaak Geerits. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jean Evens overleden

Dinsdag 31 december 2019
Bocholt - Jean Evens overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Jean Evens overleden, de echtgenoot van Lies Geerits. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in pizzeria

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand door een oververhitte houtkachel in pizzeria Il Gardiano aan de Stegerweg in Oudsbergen. De brandweer was het vuur snel meester. Als gevolg van de brand blijft de pizzeria enkele dagen dicht.

Fikse buit bij inbraak

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Martensstraat in Neerpelt kwamen gisteren in de vooravond dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen, een iPad, laptops en gsm's aan de haal.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jan Vanoosterhout overleden

Vrijdag 27 december 2019
Bocholt - Jan Vanoosterhout overledenGisteren is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Jan Vanoosterhout overleden, de echtgenoot van Madeleine Bas. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Weg met kerstgeschenken

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Kerstavond is ingebroken in enkele woningen in de Kruisstraat, de Schansstaat, de Nagelstraat en de Weertersteenweg in Kinrooi. De daders gingen aan de haal met kerstgeschenken, geld, juwelen en elektronica.

Inbraken in bedrijven

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dinsdag is ingebroken in twee bedrijven op de Industrieweg-Zuid en de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen . De dieven gingen er aan de haal met allerlei werkmateriaal en koperen kabels. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Bocholt - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Bocholt - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Bocholt - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Bocholt - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Voetganger (28) aangereden

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bree is gisterenavond rond 22.20 uur een 28-jarige voetganger aangereden. De man raakte daarbij gewond.

Jaak Boonen overleden

Maandag 23 december 2019
Bocholt - Jaak Boonen overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Jaak Boonen overleden, de echtgenoot van Lies Lemmens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Maandag 30 december (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Alice Poets overleden

Maandag 23 december 2019
Bocholt - Alice Poets overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige en in Lommel woonachtige Alice Poets overleden, de weduwe van Celest Bressers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Bocholt - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vijf kerstvieringen

Maandag 23 december 2019
Bocholt - Vijf kerstvieringenZoomDinsdag 24 december om 17.30 uur is er een kerstviering in de parochiekerk in Reppel, om 20 uur in Bocholt en om 21 uur in Lozen. Woensdag 25 december om 9.30 is er een kerstviering in de kerk van Kaulille en om 10 uur in de kerk van Bocholt.

Handbal: Bocholt - Kraainem 30-21

Zondag 22 december 2019
In eerste nationale van het handbal heeft Bocholt Kraainem verslagen met 30-21. Bocholt staat zesde in de stand.

Volleybal: Bocholt - Beverst 0-3

Zondag 22 december 2019
In derde provinciale van het volleybal werd Bocholt door Beverst geklopt met 0-3. Bocholt staat negende in de stand.

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Bocholt - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Bocholt - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Bocholt - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Achilles klopt Initia

Zaterdag 21 december 2019
Bocholt - Achilles klopt InitiaIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond in de Damburg Initia Hasselt verslagen met 30-21. Na 5 minuten leidde Bocholt met 3-1. Bij een 3-3 stand kreeg Quinten Colman al een rode kaart. Hasselt profiteerde en leidde na 19 minuten met 7-10. Bocholt bleef rustig, en leidde bij de rust met 15-12. Na de rust dreef de thuisploeg het tempo omhoog en in de 10de minuut van de 2de helft had Bocholt een ruime voorsprong: 22-15.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Kapel mikpunt van vandalen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Peer kozen vandalen een kapel uit om toe te slaan. Zij smeten onder meer een beeld stuk. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Catho Boonen overleden

Vrijdag 20 december 2019
Bocholt - Catho Boonen overledenWoensdag is Catho Boonen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jaak Verwielen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Mazout gestolen op werf

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met mazout en koperkabels aan de haal op een bouwwerf aan de Neerhovenstraat in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Onaangepast rijgedrag

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 46-jarige man uit Herstal is afgelopen nacht in Oudsbergen uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de man onder invloed van drugs.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Bocholt - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (39) gewond bij botsing

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur botsten twee auto's op de Weertersteenweg in Kinrooi. Een 39-jarige vrouw uit Kinrooi raakte daarbij gewond.

Celstraffen na vechtpartij

Woensdag 18 december 2019
Bocholt - Celstraffen na vechtpartijDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee mannen uit resp. Bocholt en Hamont-Achel veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes maanden. Eind april 2017 hadden ze in de Kerkstraat in Neerpelt een 22-jarige inwoner van Hamont-Achel zwaar toegetakeld.

Gertrude Brands overleden

Woensdag 18 december 2019
Bocholt - Gertrude Brands overledenOp 13 december is in Neeroeteren de uit Bocholt afkomstige Gertrude Brans overleden, de weduwe van Arthur Van Den Akker. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Bussels in Neeroeteren.
Bocholt - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in twee woningen

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Fosheistraat in Kinrooi. De buit bestaat uit juwelen, een laptop en een portefeuille. In een huis in Oud Kevelaer zijn twee handtassen gestolen.

67 fietsers niet in orde

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 67 fietsers niet in ordeZoomDe politie voerde maandag- en dinsdagmorgen in de buurt van scholen in Bree controles uit op het gebruik van de fietsverlichting bij leerlingen op weg naar school. 67 scholieren waren niet in orde.

Wietplantage aangetroffen in Opitter

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wietplantage aangetroffen in OpitterBij een huiszoeking in de Opstraat in Opitter (Bree) een wietplantage aangetroffen. Een verdachte 51-jarige man uit Bree werd ter plaatse gearresteerd. In de woning vond de politie een professioneel ingerichte kweekruimte met een 240-tal cannabisplanten. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De installaties werden onmiddellijk ontmanteld en vernietigd door de politie. De man werd verhoord en zal zich later moeten verantwoorden. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.
Het is maar dat je 't weet
Banken in Nederland zetten vanaf vanavond alle geldautomaten 's nachts uit. Een maatregel die wordt genomen in de strijd tegen plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. De automaten staan voortaan uit tussen 23u en 7u. Hierdoor is het volgens de bankenvereniging voor criminelen lastiger om geldautomaten met succes te kraken.

Onder invloed en geen rijbewijs

Maandag 16 december 2019
De politie heeft vrijdag tijdens een actie Bocholt, Bree en Genk 890 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken.Wel is één chauffeur betrapt die onder invloed van drugs reed en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij veroorzaakt brand

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand door een batterij die aan het opladen was. De brandweer was de brand snel meester.

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Bocholt - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Damesvoetbal: Lommel - Bocholt 3-9

Zondag 15 december 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd  Lommel - Bocholt geëindigd op 3-9. Aan de rust was de stand 3-4.

Handbal: Bocholt - Amay 28-32

Zondag 15 december 2019
In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt van Amay verloren met 28-32. Bocholt staat voorlaatste in de stand.

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Bocholt - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Tegen omgevallen boom

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen reed gisterenavond een 34-jarige bromfietser uit Oudsbergen tegen een omgevallen boom. Hij raakte daarbij gewond.

Auto tegen Bobcat

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi botste gisterenavond een auto tegen een Bobcat. De bestuurder van de auto, een 73-jarige man uit Kinrooi, liep daarbij verwondingen op.

RC Reppel klopt Nevok Gruitrode

Zondag 15 december 2019
Bocholt - RC Reppel klopt Nevok GruitrodeRC Reppel is vanmiddag bij Gruitrode gaan winnen met 0-1. Donderdag moet RC Reppel naar FC Neeroeteren.

Kaulille verliest van Kadijk

Zaterdag 14 december 2019
Bocholt - Kaulille verliest van KadijkKaulille FC heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Kadijk SK. Zaterdag moet FC Kaulille naar FC Maasland NO. Bocholter VV ging bij Hoogstraten 2-2 gelijk spelen.Zondag ontvangt Bocholter Spouwen-Mopertingen.

Achilles klopt Sporting Pelt

Zaterdag 14 december 2019
Bocholt - Achilles klopt Sporting PeltAchilles Bocholt heeft vanavond voor een volle Damburg de wedstrijd tegen Sporting Pelt gewonnen. Uitslag: 36-26.

Twintig kanarievogels gestolen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een volière gelegen achter een woning aan de Opitterkiezel in Bree zijn 20 kanarievogels gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Auto en takelwagen botsen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.20 uur botsten een auto en een takelwagen op het kruispunt van 't Hasseltkiezel en de Kuilenstraat in Bree. Daarbij is een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer, een 67-jarige vrouw uit Maaseik, is naar het ziekenhuis gebracht.

Pauline Peeten overleden

Donderdag 12 december 2019
Bocholt - Pauline Peeten overledenGisteren is Pauline Peeten overleden, de weduwe van Roger Mertens. Ze was 93 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (19-20.30u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be;

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Bocholt - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

Loting halve finales handbalbeker

Donderdag 12 december 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de halve finales van de Beker van België bij de heren. Achilles Bocholt, bekerwinnaar van vorig seizoen, neemt het in zijn halve finale op in en tegen eersteklasser Estudiantes Tournai. In de andere halve finale komen Sporting Pelt en HC Visé BM tegen elkaar uit. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in de week van 18, 19 en 20 februari.

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Wietplantage ontmanteld

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Teutenlaan in Kleine Brogel is een wietplantage ontdekt. De Civiele bescherming heeft de plantage deze voormiddag opgeruimd.

Rob Goossens overleden

Donderdag 12 december 2019
Bocholt - Rob Goossens overledenMaandag is Rob Goossens overleden, de echtgenoot van Lizette Vliegen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula De Sprink. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nicole Boesmans overleden

Donderdag 12 december 2019
Bocholt - Nicole Boesmans overledenDinsdag is Nicole Boesmans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Van Der Linden Grondwerken failliet

Woensdag 11 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft Van Der Linden Grondwerken, Transporten en Aanneming uit Bree failliet verklaard. Tot 9 januari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Bocholt - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Handbalbeker: Achilles Bocholt klopt InitiaIn de kwartfinales van de beker van België in het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond in de Damburg Initia Hasselt verslagen met 29-23. Donderdag volgt de loting over de tegenstander in de halve finale. En zaterdagavond komt Sporting Pelt op bezoek in de Damburg!
Bocholt - Quinten Colman in nationale handbalploegQuinten Colman van handbalclub Achilles Bocholt is door bondscoach Arnaud Calbry geselecteerd voor de EK-barragewedstrijd tussen België en Cyprus. Die wedstrijd wordt komende zondag om 20.10u gespeeld in Hasselt.
In derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt met 3-0 verloren van Diepenbeek B. Bocholt staat momenteel negende in de stand.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Zondag 8 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten gisterenavond rond 19.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 45-jarige vrouw uit Peer gewond.

Verkeersactie op vier locaties

Zondag 8 december 2019
Bocholt - Verkeersactie op vier locatiesGisterenavond organiseerde Politie CARMA een controleactie in het kader van alcohol- en druggebruik achter het stuur in Bocholt, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk. De politie controleerde 350 bestuurders verspreid over vier locaties. Eén bestuurder was onder invloed van drugs. Negen bestuurders bliezen alarm of positief. Twee bestuurders konden geen verzekeringsdocument voorleggen en twee bestuurders hadden geen rijbewijs op zak. Er werd ook een persoon aangetroffen die geseind stond.

Verlies voor Bocholt

Zondag 8 december 2019
Bocholt - Verlies voor BocholtBocholter VV is bij Eendracht Aalst gaan verliezen met 1-0. Die stand was al bij de rust bereikt. Bocholter moet zaterdag naar Hoogstraten. Reppel verloor met 2-1 bij Thes Sport A .Voor Reppel scoorde Niels Bussels.

Kaulille wint van Lummen

Zaterdag 7 december 2019
Bocholt - Kaulille wint van LummenKaulille FC heeft vanavond VV Lummen verslagen met 3-1. Zaterdag speelt Kaulille thuis tegen Kadijk SK.

Gelijkspel voor Achilles Bocholt

Zaterdag 7 december 2019
Bocholt - Gelijkspel voor Achilles BocholtIn het BENE-league van het handbal is Achilles Bocholt vanavond gelijk gaan spelen bij Bevo. Uitslag: 30-30. De ruststand was 14-14. In de tweede helft nam Bevo 2 doelpunten voorsprong maar na 18 minuten leidde Bocholt terug met 24-26. Bij 30-30 in de laatste minuut had Bocholt nog 20 seconden om te scoren, maar dat gebeurde niet. Nu dinsdag om 20.30u krijgt Achilles Bocholt in de kwartfinale van de Beker van België Initia Hasselt op bezoek.

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Knevels overleden

Vrijdag 6 december 2019
Bocholt - Fina Knevels overledenGisteren is Fina Knevels overleden, de weduwe van Jan Philippe, die in januari stierf. Ze zou op tweede Kerstdag 83 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vrouw (26) en man (33) gewond

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur zijn op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen twee auto's gebotst. Een 26-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 33-jarige Hasselaar raakten daarbij gewond.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Bocholt - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Werkmateriaal gestolen uit garage

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van een woning aan de Bocholterkiezel in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Bocholt - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Bocholt - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Bocholt - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dode in asielzoekerscentrum Weert

Woensdag 4 december 2019
Grensgevallen
In het asielzoekerscentrum in Weert heeft de politie vanmorgen een dode man aangetroffen. Men weet nog niet wie hij is en hoe hij om het leven is gekomen. De politie had even voor 9 uur een melding gekregen van een mogelijke vechtpartij in het asielcentrum. De onderzoekers gaan uit van een misdrijf, maar houden rekening met verschillende scenario's.

Gert Vandebosch overleden

Woensdag 4 december 2019
Bocholt - Gert Vandebosch overledenVrijdag is de uit Bocholt afkomstige Gert Vandebosch overleden. Ze was 77 jaar. Naar haar wens hebben de uitvaart en de crematie in stilte plaatsgevonden. Online condoleren: info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Bocholt - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Tegen boom en in beek

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen reed vanochtend rond 1.30 uur een auto tegen een boom. De wagen belandde in de beek. Bij het ongeval raakte een 24-jarige Nederlander gewond.

Ongeval in Fabrieksstraat

Maandag 2 december 2019
Vanmorgen rond 7.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Fabrieksstraat. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Bree gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten vanmiddag rond 13 uur een auto en een 63-jarige fietsster uit Kinrooi. Deze laatste raakte gewond.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Bocholt - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zes arrestaties bij grote drugsactiePolitie Carma organiseerde donderdagavond een grote drugsactie. Op negen locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi werden huiszoekingen uitgevoerd. Zes personen werden gearresteerd. De politie nam onder meer vijf auto’s in beslag.Er waren in het totaal negen huiszoekingen.In Genk doorzochten de speurders 7 woningen. Hierbij zijn vier mannen van 19, 20, 29 en 30 jaar gearresteerd. De politie nam er ook drie auto’s, cash geld, een beperkte hoeveelheid drugs, lachgaspatronen en een verboden (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Langdurig rijverbod

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde vrijdagnacht een auto in de Sint-Jacobsstraat in Bree. De bestuurder bleek een langdurig rijverbod te hebben en kon geen geldig inschrijvings- en verzekeringsbewijs voor zijn voertuig voorleggen. De politie liet de auto takelen.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Kaulille wint derby tegen Breugel

Zondag 1 december 2019
Bocholt - Kaulille wint derby tegen BreugelK. Kaulille FC heeft vandaag de derby tegen SV Breugel gewonnen met 1-2. Kaulille speelt zaterdag thuis tegen Lummen VV.

Achilles klopt Bevo

Zondag 1 december 2019
Bocholt - Achilles klopt BevoHandbalclub Achilles Bocholt heeft vandaag gewonnen van het Nederlandse OCI Lions met 30-22. In de aanvangsfase lukte het bij Bocholt niet, Lions verdedigde enorm sterk: na 20 minuten was het 7-11. Opnieuw 10 dolle minuten voor Bocholt, ruststand 14-12.
In de 2de helft bleef OCI Lions op enkele doelpuntjes hangen. Opnieuw maakte Bocholt in de 10 laatste minuten het verschil.
Na deze overwinning heeft Achilles al 5 punten voorsprong op de 2de, OCI Lions, en 6 punten op de 3de, HC Visé. Volgende week zaterdag opnieuw een topper, nu in Panningen tegen Bevo.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen