Het overige nieuws

Tijgers in Natuurhulpcentrum

Vrijdag 31 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Tijgers in NatuurhulpcentrumZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt sinds vanmorgen twee tijgers op. Ze zijn afkomstig uit Ayamonte in Andalusië. Daar zaten ze in een dierentuin die een tijdje geleden vanwege geldgebrek de deuren moest sluiten. Het NHC werd gecontacteerd door een plaatselijke dierenrechtenorganisatie die na de sluiting van de zoo voor de tijgers zorgde. Volgens Sil Janssen van het NHC gaat het om oude dieren - meer dan twintig jaar oud - en is het wijfje zo goed als blind. De dieren zijn nu voorlopig in quarantaine geplaatst. (Foto's Natuurhulpcentrum)
Tijgers in Natuurhulpcentrum
Zoom
Grensgevallen
Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft een werkbezoek gebracht aan het dekenaat Weert. Hij riep de parochies op "om in een goede verstandhouding samen te werken en niet koste wat kost vast te houden aan zaken die toch niet vast te houden zijn".
Bocholt - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Adriaan Geerits overleden

Vrijdag 31 mei 2019
In Ieper is op 22 mei Adriaan Geerits overleden, de echtgenoot van Irén Sesztak. Hij was in Bocholt geboren en werd 93 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in besloten kring.
Grensgevallen
In het Belgische grensgebied met Nederland liggen de lonen ruim 4 euro per uur hoger dan aan de Nederlandse kant van de grens. De uurlonen aan Belgische zijde bedragen gemiddeld 36,10 euro, tegenover 31,70 euro bij onze noorderburen. (...) Dat is ook te merken aan de arbeidsproductiviteit (toegevoegde waarde in euro) per gewerkt uur. (...) Bij een hogere arbeidsproductiviteit levert een werknemer per uur meer toegevoegde waarde op, waardoor een werkgever vaak hogere lonen kan uitbetalen.
(Gelezen in De Tijd)

Georgette Machiels overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Bocholt - Georgette Machiels overledenDinsdag is Georgette Machiels overleden, de echtgenote van Jean Bollen. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Bocholt - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag is Stan Schouteden-Janssens overleden. Hij werd op 21 februari jongstleden geboren. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Kort nieuws van bij de buren
CD&V'er Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi krijgt een zitje in het Vlaams Parlement. Hij was eerste opvolger op de lijst en mag de plaats innemen van voormalig minister Jo Vandeurzen.
Bocholt - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Bocholt - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Jan Hoydongs overleden

Dinsdag 28 mei 2019
Bocholt - Jan Hoydongs overledenZaterdag is Jan Hoydongs overleden. Hij was 88 jaar. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Bocholt. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-18.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Grensgevallen
Morgen vindt er in Nederland een landelijke staking in het openbaar vervoer plaats. Daarnaast vinden er in opdracht van de gemeente Eindhoven wegwerkzaamheden plaats op de toegangswegen richting Eindhoven Airport. Door de OV-staking zullen veel reizigers met de auto of taxi verder reizen en zal het extra druk zijn op de wegen rond de luchthaven. Eindhoven Airport vraagt reizigers om hun reis goed voor te bereiden en alvast rekening te houden met ernstige vertragingen en extra reistijd. Ook vraagt de luchthaven hen om de website van de vervoerders in de gaten te houden. Eindhoven Airport adviseert reizigers vóór vertrek de actuele situatie op de weg te bekijken. Verder adviseert de luchthaven alle chauffeurs en ophalers de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen en de aangegeven omleidingen te volgen.  

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Bocholt - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Bocholt - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jos Van Lee overleden

Maandag 27 mei 2019
Bocholt - Jos Van Lee overledenVrijdag is Jos Van Lee overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uivaartzorg.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur kwam het op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen tot een aanrijding tussen een auto en een 37-jarige fietser uit Oudsbergen. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.40 uur raakten een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Meeuwerkiezel en de Gerkenbergstraat in Bree. De motorrijder en zijn duozitster zijn daarbij om het leven gekomen. De slachtoffers, respectievelijk 49 en 47 jaar, zijn beiden uit Bree. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De Meeuwerkiezel werd tijdens de vaststellingen volledig afgesloten voor het verkeer.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Lichtgewonde bij botsing

Vrijdag 24 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten twee auto's op de Breeërsteenweg in Kinrooi. Daarbij viel één lichtgewonde.
Bocholt - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een verkeersactie van de politie en de Vlaamse belastingdienst in Bree, Genk, Kinrooi en Oudsbergen is gisteren voor 5.160 euro openstaande verkeersbelasting geïnd. Er werden onder meer ook boetes uitgeschreven voor hetjniet dragen van de veiligheidsgordel en het bellen aan het stuur.
De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers (…) Het hele nieuwsbericht

Fernande Kuypers overleden

Woensdag 22 mei 2019
Bocholt - Fernande Kuypers overledenAfgelopen nacht is Fernande Kuypers overleden. Ze was een portretfotografe die in de gemeente Studio Leyssen uitbouwde. Ze werd 89 jaar en schonk haar lichaam aan de wetenschap. Woensdag (16.30-18.30 uur) is er gelegenheid om de familie te condoleren in haar atelier bij Studio Leyssen aan de Dorpsstraat.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Bocholt - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

BVBA Gielkens failliet

Dinsdag 21 mei 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de BVBA Gielkens uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juni ingediend worden.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Bocholt - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Bocholt - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten gisterenmiddag rond 12.15 uur een auto en een bestelwagen. Een 30-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Als gevolg van de hevige regenval moest in de vooravond in Bree een dertigtal bewoners van rusthuis Boneput tijdelijk geëvacueerd worden. Er kwam water binnen via het dak en de riolering. Het medisch interventieplan werd afgekondigd.
Bocholt - Bocholt boven in kermiskoers HolheideZoomDe jaarlijkse kermiskoers in Holheide (gem. Pelt) werd vandaag gewonnen door Bocholtenaar Maarten Christis, vóór zijn dorpsgenoot Tom Langens en Peltenaar Patrick Bogaerts. Op de foto het podium, met links de Peltse schepen van sport Ann Van Dorpe. (Foto Albert Loos) Meer foto's
Bocholt - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Bekneld onder kraan

Vrijdag 17 mei 2019
Grensgevallen
Bij een bedrijf aan de Lozerweg in Weert is deze namiddag een persoon bekneld geraakt onder een kraan. De brandweer moest het slachtoffer, dat zware verwondingen opliep, bevrijden.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier

Haag vat vuur

Donderdag 16 mei 2019
In de Vlierstraat vatte deze namiddag een haag vuur. De brandweer kon de brand snel blussen. De brandoorzaak is niet gekend.
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree raakten vanmorgen om 8.25 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden twee vrouwen en één man, allen uit Maaseik, gewond.
Bocholt - Thuisnederlaag voor Bocholter VVIn de eindronde heeft Bocholter VV gisteravond van Olympîa Wijgmaal verloren met 0-3. Bocholter is uitgeschakeld in de eindronde.

Wietplantage in twee huizen

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastorijstraat in Tongerlo (Bree) zijn in twee huizen in het totaal zo'n 1.500 wietplanten aangetroffen. Er zijn drie arrestaties verricht. Het gaat om Nederlanders: ouders en hun zoon, die tegenover elkaar woonden en samen de plantage exploiteerden. . .

Zware straf voor wietplantage

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zware straf voor wietplantageDe correctionele rechtbank heeft twee dertigers een zware straf opgelegd voor een wietplantage in de Hoogstraat in Bree. Zij kregen respectievelijk 19 en 20 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Zij moeten ook het vermogensvoordeel van nagenoeg 70.000 euro terugbetalen. (PG)

Jaak Nouwen overleden

Woensdag 15 mei 2019
Bocholt - Jaak Nouwen overledenZondag is Jaak Nouwen overleden, de echtgenoot van Mariette Truyen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vridag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid bij Vanhove Uitvaartzorg Vanhove.

Mia Stinissen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Bocholt - Mia Stinissen overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag de uit Bocholt afkomstige Mia Stinissen overleden, de weduwe van Thieu Soers en de levensgezel van wijlen Bernard Hendrickx. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Auto over de kop

Dinsdag 14 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Leemakkerstraat in Gruitrode is vandaag een auto over de kop gegaan en in de voortuin van een huis beland. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op het industrieterrein Noord in Bree. De daders braken er een elektriciteitskast open en gingen aan de haal met kabels en enkele koperen kranen.
Kort nieuws van bij de buren
Op het Scheyerveld in Kinrooi brak vanochtend rond 3.40 uur brand uit in een auto. Deze stond buiten aan een woning geparkeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het vuur reeds gedoofd. Niemand raakte gewond maar de auto raakte wel zwaar beschadigd. Politie CARMA kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. Er zijn aanwijzingen dat het om opzettelijke brandstichting gaat. Het gerechtelijk labo en een branddetectiehond voeren een sporenonderzoek uit. Politie CARMA onderzoekt de zaak verder.
Bocholt - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Pier Croonen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Bocholt - Pier Croonen overledenVrijdag is Pier Croonen overleden, de echtgenoot van Trui Dingenen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Alice Housen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Bocholt - Alice Housen overledenZondag is Alice Housen overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Lies Swinnen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Bocholt - Lies Swinnen overledenZondag is Lies Swinnen overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Thieu Dreesen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholt klopt Sporting HasseltIn de eindronde heeft Bocholter VV deze namiddag Sporting Hasselt verslagen met 3-1. In de verlengingen werd de Limburgse derby even stilgelegd vanwege ongeregeldheden.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een pand aan de Kuilenstraat in Bree zijn onder meer een hogedrukreiniger en een compressor gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Kamiel Nelissen overleden

Zondag 12 mei 2019
Bocholt - Kamiel Nelissen overledenGisteren is Kamiel Nelissen overleden, de zoon van Bernard en Katelijne Nelissen-Meert. Hij was 22 jaar en kwam om het leven bij een verkeersongeval in Lozen. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5.

Motorrijder gewond bij val

Zondag 12 mei 2019
Bocholt - Motorrijder gewond bij valIn de Heidestraat kwam gisterenavond een motorrijder ten val. Hij werd daarbij gewond.
Bocholt - Handbal: Achilles speelt gelijkIn de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond in de sporthal van Dommelhof in Pelt 31-31 gelijk gespeeld tegen Sporting Nelo.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in schuur

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Michielsstraat in Bree is gisteren ingebroken in een schuur. Er zijn twee fietsen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Kuilenstraat in Bree. Er werden een drilboor en twee elektrische fietsen gestolen uit de garage.

Man (46) gewond bij botsing

Donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bree botsten gisterennamiddag rond 16 uur twee auto's. Een 46-jarige man uit Zonhoven raakte daarbij gewond.
De politiezone Carma heeft gisteren controles uitgevoerd op het naleven van het parkeerverbod door vrachtwagens. 21 vrachtwagenbestuurders werden geverbaliseerd. De politie kondigt nog meer controles aan tijdens de komende dagen en weken.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Bocholt - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Vanochtend is op de Bocholterweg in Weert een vrachtwagen uitgebrand. Het voertuig had vaten aan boord. De politie onderzoekt de inhoud ervan.

Man (47) gewond bij botsing

Dinsdag 7 mei 2019
Vanavond botsten twee auto's op het kruispunt van de Ringlaan en de Stationsstraat in Lommel. Daarbij is een 47-jarige man uit Bocholt gewond geraakt.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding op kruispunt

Dinsdag 7 mei 2019
Deze namiddag rond 17.15 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Eilandweg in Bocholt. Twee personen raakten lichtgewond: een 23-jarige vrouw uit  Hamont-Achel en een 26-jarige man uit Kinrooi.
Bocholt - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Mia Cardinaels overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Bocholt - Mia Cardinaels overledenZondag is in Oudsbergen de uit Reppel afkomstige Mia Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Johannes Janssens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Bocholt - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
In het eerste finaleduel van de 'best of three' (play-offs dames) heeft Sint-Truiden Achilles Bocholt verslagen met 27-20.

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Bocholt - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).

Auto van de baan

Zondag 5 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi ging zaterdagnamiddag rond 13.45 uur een auto van de baan. Een 26-jarige vrouw liep daarbij verwondingen op.
Bocholt - Bocholter verliest in CappellenBocholter heeft vanmiddag in Cappellen verloren. Uitslag: 2-1.

Tractor vat vuur

Zondag 5 mei 2019
In de Processieweg in Bree vatte gisterenmorgen een tractor vuur. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Bocholt - Play-offs handbal: Bocholt klopt ViséHandbalclub Achilles Bocholt heeft vandaag overtuigend Visé verslagen: 29-35. Bocholt eindigt nu zeker op de eerste plaats in de play-offs en heeft het thuisvoordeel in de finale. Volgende week zaterdag speelt Achilles in Neerpelt en op zaterdag 18 mei thuis tegen Tongeren. De eerste finalewedstrijd wordt op 25 mei op verplaatsing gespeeld en op donderdag 30 mei (Hemelvaart) speelt Bocholt thuis de 2de finalewedstrijd. De eventuele beslissende wedstrijd wordt eveneens thuis gespeeld op zaterdag 1 juni.  
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi raakte een 37-jarige fietsster uit Kinrooi gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.30 uur.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Godfried Goijens overleden

Donderdag 2 mei 2019
Bocholt - Godfried Goijens overledenDinsdag is Godfried Goijens overleden, de weduwnaar van de in 2003 overleden Elisa Verheyen en de levenspartner van Carole Gijbels. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Willy Gielkens overleden

Donderdag 2 mei 2019
Bocholt - Willy Gielkens overledenMaandag is Willy Gielkens overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Truike Flipkens. Hii was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen