Het overige nieuws

Met rolstoel in gracht

Zondag 31 januari 2021
Grensgevallen
Gisteren is een man met zijn elektrische rolstoel in de gracht gereden in de Dijkstraat in Weert. De brandweer heeft de man uit de gracht gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Bocholt - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Bocholt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Bocholt - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Zuster Johanna Cox overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Bocholt - Zuster Johanna Cox overledenWoensdag is de uit Kaulille afkomstige zuster Johanna Cox in Leuven overleden. Zij was 90 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. Zuster Johanna was kleuterleidster in Korspel van 1951 tot 1991 en deed dienst in de parochie van Heppen tot 2013. Het afscheid vindt dinsdag in beperkte kring plaats.

Frans Winters overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Bocholt - Frans Winters overledenMaandag overleed Frans Winters, de weduwnaar van de in 2018 overleden Mia Wyers. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Bocholt - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Bocholt - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Bocholt - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in Lozerstraat

Donderdag 28 januari 2021
Gisterenavond botsten twee auto's in de Lozerstraat. Een 31-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Geld gestolen in kantine

Donderdag 28 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kassa van een kantine aan de Truyenstraat in Kinrooi is geld gestolen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Aangehouden voor opruiing

Donderdag 28 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Aangehouden voor opruiingDe politie heeft gisterenavond een dertiger uit Weert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht via sociale media berichten verspreid te hebben waarin hij opriep om geweld te gebruiken tegen de overheid en medewerkers van de overheid.

Juul Vanaken overleden

Donderdag 28 januari 2021
Bocholt - Juul Vanaken overledenDinsdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Juul Vanaken overleden, de echtgenoot van Mia Paredis. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jo Rijks overleden

Donderdag 28 januari 2021
Zondag is de uit Overpelt afkomstige Jo Rijks overleden, de echtgenote van Jos Vrolix. Zij was 90 jaar. Na het afscheid in intieme kring krijgt zij haar laatste rustplaats op de begraafplaats in Bocholt.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Bocholt - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Noodverordening in Weert

Woensdag 27 januari 2021
Grensgevallen
De burgemeester van Weert heeft voor vanavond een noodbevel afgekondigd. Dat houdt onder andere in dat iedereen die zich in een bepaald gebied bevindt zonder reden door de politie gevraagd mag worden naar ID-bewijs, gefouilleerd kan worden of weggestuurd kan worden. Daarnaast is het verboden om alcoholhoudende drank bij zich te hebben, te nuttigen of met een bedekt gezicht (anders dan een mondkapje) rond te lopen. Het noodbevel geldt alvast 24 uur.

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Bocholt - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Bocholt - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Jef Nouwen overleden

Woensdag 27 januari 2021
Bocholt - Jef Nouwen overledenOp 23 januari overleed Jef Nouwen, de weduwnaar van de in 2017 overleden Mia Gaethofs. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille.

Noodverordening in Eindhoven

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
De gemeente Eindhoven heeft een noodverordening ingesteld. "Uit politie-informatie blijkt dat de komende periode rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren," zo meldt de gemeente. De noodverordening houdt onder meer in dat het verboden is stenen, stokken, metalen voorwerpen of brandbare stoffen bij zich te hebben. Er is een vuurwerkverbod in de hele stad en een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast wordt de hele gemeente Eindhoven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er overal in de stad preventief gefouilleerd mag worden door de politie. De noodverordening gaat onmiddellijk in, tot 9 februari.

Politie voorbereid op rellen

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Politie voorbereid op rellenIn Weert is de politie vanavond extra waakzaam mocht het tot rellen komen in verband met de invoering van de avondklok. Er wordt druk gepatrouilleerd in en om het centrum. Een aantal handelaars heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en goederen uit hun winkel gehaald. Er zijn zelfs panden dichtgetimmerd.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Bocholt - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Bocholt - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
Bocholt - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Bocholt - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Negen everzwijnen geschoten

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi zijn gisteren tijdens een drijfjacht negen everzwijnen geschoten. Vorige week werden er zes evers geschoten en twee weken geleden zeven.

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.

Vrouw (41) gewond bij botsing

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 41-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.
Bocholt - Bezoekverbod in Noorderhart MariaziekenhuisIn de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Jef Daniels overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Bocholt - Jef Daniels overledenWoensdag is Jef Daniels overleden, de echtgenoot van Annie Van Gompel. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Inbraak in fietsenwinkel

Vrijdag 22 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Inbraak in fietsenwinkelIn de fietsenwinkel Bakker Racing Products in Nederweert is de voorbije nacht ingebroken. De buit is beperkt maar er is veel schade. Drie jaar geleden werd er ook al ingebroken. Toen was de buit aanzienlijk.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weertersteenweg en de Eygenweg in Kinrooi botsten vanmiddag rond 13 uur een 42-jarige bromfietsster en een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Bocholt - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Johannes Peeters en Johanna Van Kemenade, beiden uit Kaulille, hebben de besloten vennootschap De Alpacaboerderij opgericht met zetel aan de Lillerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kinderboerderij en groot- en kleinhandel in diverse producten.

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Bocholt - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Marktkramer is kraam kwijt

Donderdag 21 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Marktkramer is kraam kwijtDieven zijn met het verkoopkraam van een marktkramer uit Weert aan de haal gegaan. Het kraam stond in zijn tuin. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd. Het kraam is inmiddels teruggevonden.
Bocholt - 'Voorzichtig blijven in de woonzorgcentra'Blijf voorzichtig in de woonzorgcentra! Daartoe roept Roel Eerlingen op, de directeur van de vzw Integro waaronder o.m. rusthuizen in Bocholt, Hamont-Achel en Pelt ressorteren.
"Omdat vaccinaties gestart zijn, worden bezoekers onvoorzichtig," zegt Eerlingen. Nu meer en meer bewoners van woonzorgcentra een eerste vaccin tegen COVID-19 hebben gekregen, merkt hij dat bezoekers te euforisch en nonchalanter worden. Maar pas enkele dagen na de tweede dosis van het vaccin zijn mensen echt (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.
Bocholt - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Laat je je vaccineren?

Woensdag 20 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Laat je je vaccineren?ZoomDr. Bafort, dr. Vandeurzen, dr. Van Wijmeersch en dr. Verroken van het Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS gingen met elkaar in gesprek over het coronavaccin. Interessant onderwerp in deze tijden. Kijkt u ook? Het is de moeite!
Bocholt - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Bewoners overvallen

Dinsdag 19 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Bewoners overvallenBij een woning aan de Marienhagelaan in Weert is gisterenavond rond 19 uur een overval gepleegd. De bewoners zijn daarbij lichtgewond geraakt, meldde de politie.

Truike Berben overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Bocholt - Truike Berben overledenIn Hamont is gisteren de uit Bocholt afkomstige Truike Berben overleden, de weduwe van Louis Custers. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving bij haar man op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Bocholt - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Michel Bormans overleden

Maandag 18 januari 2021
Bocholt - Michel Bormans overledenIn Kaulille is zaterdag de uit Hamont afkomstige Michel Bormans overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Van Lishout. Hij was 76 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

Zes everzwijnen geschoten

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend is een drijfjacht gehouden in Kinrooi. Er werden zes evers geschoten. Deze drukjacht was de tweede in een reeks van drie.

Gepeperde rekening

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 43-jarige man uit Kinrooi kreeg vanochtend rond 3 uur een coronaboete voor het niet respecteren van de avondklok. Hij bleek ook onder invloed van drugs en kon geen rijbewijs en geen verzekering voorleggen. Verder bleek de keuring van zijn voertuig vervallen. Hij mag zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Twee arrestaties wegens drugs

Zondag 17 januari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Twee arrestaties wegens drugsIn Weert zijn twee personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. In hun voertuigen zaten materialen voor het kweken van hennep. De auto's zijn in beslag genomen.

Bestelwagen tegen boom

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdag rond 18.30 uur is een bestelwagen over de rotonde Bocholterkiezel/Hamonterweg in Bree gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 66-jarige man uit Bree, werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Advicoeur

Zaterdag 16 januari 2021
Jean-Paul Peuskens uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Advicoeur opgericht met zetel aan de Rondestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer marktonderzoeken en het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: Meevita IHH

Zaterdag 16 januari 2021
Koen Heylen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Meevita IHH opgericht met zetel aan de Baan naar Bree in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groothandel in houten meubelen, huishoudlinnen en beddengoed, huishoudelijke apparaten en matrassen.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Bocholt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Martha Millen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Bocholt - Martha Millen overledenIn WZC Toermalien in Genk is donderdag de uit Bocholt afkomstige Martha Millen overleden, de weduwe van Walter Margiela. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Jan Leijssen overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Bocholt - Jan Leijssen overledenWoensdag is in Lozen de uit Hamont afkomstige Jan Leijssen overleden, de weduwnaar van de in 1972 overleden Antoinette Lemmens en de echtgenoot van Jet Hendriks. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.
Bocholt - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Bocholt - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Bocholt - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Bocholt - 'Handbal geen topsport meer'ZoomSport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.
Bocholt - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
Bocholt - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdagZoomVrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Zoom

Priester Piet Verheyen overleden

Donderdag 14 januari 2021
Bocholt - Priester Piet Verheyen overledenGisteren is de uit Reppel afkomstige Piet Verheyen,priester-emeritus van het bisdom Hasselt, overleden. Hij was 96 jaar en werd op 19 juli 1953 in Luik priester gewijd. Hij was achtereenvolgens kapelaan in Luik en Halen en pastoor in Wijchmaal en Neeroeteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Neeroeteren.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Bocholt - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Bocholt - Tweede vaccinatiecentrum komt in PeerHet tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.

Auto volledig uitgebrand

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een auto vuur op 't Hasseltkiezel in Bree. De wagen is volledig uitgebrand. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Auto tegen boom: vrouw (21) gewond

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Hezerstraat in Kinrooi belandde vanmorgen rond 7.30 uur een auto tegen een boom. Een 21-jarige vrouw uit Kinrooi is daarbij gewond geraakt.
Bocholt - Morgen besluit over tweede vaccinatiecentrumMorgen nemen de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg een besluit over de locatie voor een tweede vaccinatiecentrum. Hamont-Achel en Peer hebben een voorstel van locatie naar voren geschoven. Het eerste vaccinatiecentrum van de zone komt in de Soeverein in Lommel. Daarnaast zou er in Bocholt een sneltestcentrum kunnen worden ingericht; de Eerstelijnszone en het CLB bestuderen dat voorstel nog.

Soeverein wordt vaccinatiecentrum

Dinsdag 12 januari 2021
Bocholt - Soeverein wordt vaccinatiecentrumDe Soeverein in Lommel wordt een vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Noord-Limburg, zo hebben we uit goede bron vernomen. Over een tweede vaccinatiecentrum in de zone wordt vermoedelijk morgen een beslissing genomen. Van de Eerstelijnszone Noord-Limburg maken de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
Bocholt - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Bocholt - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

TV-mis vanuit Priorij Klaarland

Dinsdag 12 januari 2021
Zondag (10 uur) zendt TV1 de eucharistieviering uit vanuit Priorij Klaarland in Bocholt. De zusters trappistinnen verzorgen de zang en zuster Lieve Baekelant bespeelt de citer.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Bocholt - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Bocholt - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inval in een huis in Kinrooi is vanmorgen een 19-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een liquidatiepoging in Sittard (NL). Nederland vraagt zijn uitlevering.

Jeanne Jonckers overleden

Maandag 11 januari 2021
Bocholt - Jeanne Jonckers overledenVrijdag is de in Bocholt woonachtige Jeanne Jonckers overleden, de weduwe van Leo Verheyen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Jean Colaers overleden

Maandag 11 januari 2021
Bocholt - Jean Colaers overledenDonderdag is de uit Peer afkomstige en in Bocholt woonachtige Jean Colaers overleden, de echtgenoot van Mariette Goijens. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!

Zeven everzwijnen doodgeschoten

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een drukjacht in Kinrooi zijn gisteren zeven everzwijnen doodgeschoten. Deze maand worden er nog twee drukjachten georganiseerd.
Bocholt - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Bocholt - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Bocholt - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom
Bocholt - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jan Lunenburg overleden

Zondag 10 januari 2021
Bocholt - Jan Lunenburg overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt is vrijdag Jan Lunenburg overleden, de echtgenoot van Maria Janssen. Hij was 77 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (14-14.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5, Bocholt.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Bocholt - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Bocholt - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Bocholt - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Bocholt - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Gabriëls voor de rechter

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Jaak Gabriëls, de voormalige Open VLD-burgemeester van Bree, zal zich in oktober voor de rechtbank moet verantwoorden in een zaak over schriftvervalsing. Ook nog 39 anderen verdachten moeten zich verantwoorden. Gabriëls zou jarenlang gesjoemeld hebben met facturen. Druk- en publiciteitskosten van de partij "Verjonging" zouden betaald zijn door de stad Bree.

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Bocholt - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Bocholt - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Moutainbiker omgekomen

Woensdag 6 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een 58-jarige moutainbiker dood aangetroffen op het fietspad op de Opitterkiezel in Bree. De man was tegen een paaltje gereden en zwaar ten val gekomen.

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Bocholt - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Stormschade erkend als ramp

Woensdag 6 januari 2021
Heb je tussen 1 juni en 27 juli 2019 door rukwinden schade geleden? Schade door dit weersverschijnsel komt in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Indienen van een aanvraag via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds kan tot 31/03/2021.

Mia Bollen overleden

Woensdag 6 januari 2021
Bocholt - Mia Bollen overledenZaterdag is Mia Bollen overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Willem Vandewaerde. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Bocholt.

Jef Kiggen overleden

Woensdag 6 januari 2021
Bocholt - Jef Kiggen overledenMaandag is Jef Kiggen overleden, de weduwnaar van de op 30 december 2020 overleden Stiena Voortmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Rijden spijts verval

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een vijftigjarige man uit Kinrooi is gisteren betrapt op het besturen van een voertuig ondanks het feit dat hij rijverbod had. De politie heeft het voertuig geïmmobiliseerd.

Boot gestolen

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Dalerweg in Kinrooi is een boot gestolen. De diefstal is het voorbije weekend vastgesteld.

Fiets gestolen aan woning

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Weyenstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Straf met uitstel voor drugsdealerEen twintiger uit Kinrooi trok in 2017 met een rugzak vol drugs naar het muziekfestival Extrema Outdoor in Houthalen. Aan de ingang werd hij tegengehouden. Hij kreeg nu van de rechter 8 maanden cel en een boete van 8.000 euro, beiden met uitstel. De rechtbank verklaarde alle in beslag genomen drugs en -attributen verbeurd. (PG)
Bocholt - 32 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 32 patiënten, waarvan 3 op intensieve zorgen, met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Zondag waren er dat nog 30, gisteren 33. Er zijn 3 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Bocholt - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drugsdealer riskeert zware straf

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drugsdealer riskeert zware strafEen drugsdealer uit Bree weet op 1 februari welke straf hem te wachten staat. Hij riskeert 18 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Zijn advocaat wil dat zijn cliënt probatieopschorting krijgt. De man, die speed dealde, liep in Heusden-Zolder tegen de lamp. De man had onder meer afnemers in Bocholt en Peer. (PG)

Nieuw bos van ruim 5 ha

Zondag 3 januari 2021
Grensgevallen
Er komt een nieuw bos van 5,75 hectare in Nederweert. In het totaal worden er 30.000 bomen en struiken aangeplant. Het moet een gevarieerd loofbos worden aan de rand van het Weerterbos.
Bocholt - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)
Bocholt - Weer meer coronapatiënten in ziekenhuisHet aantal coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis neemt weer toe. Momenteel liggen er 30 patiënten met COVID-19 - zeven meer dan eergisteren -, waarvan twee op de afdeling intensieve zorgen. Er liggen drie patiënten met COVID-19 in Revalidatie en MS.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Bocholt - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Henri Bloemen overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Bocholt - Henri Bloemen overledenDinsdag is Henri Bloemen overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Alda Lemmens. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Stiena Voortmans overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Bocholt - Stiena Voortmans overledenWoensdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Stiena Voortmans overleden, de echtgenote van Jef Kiggen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Bocholt - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen