Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Bocholt - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Bocholt - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Hegge overleden

Donderdag 30 september 2021
Bocholt - Jef Hegge overledenZondag is Jef Hegge overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Jenny Giesberts. Hij was 78 jaar en afkomstig van Hamont. Begroeting: zaterdag (14.30-16.30 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt, gevolgd door de asverspreding op de begraafplaats in Bocholt.

Marieke Coninckx overleden

Woensdag 29 september 2021
Bocholt - Marieke Coninckx overledenIn rusthuis Aan de Beverdijk in Achel is vandaag Maria Coninckx overleden, de weduwe van Jozef Kenis. Zij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij personeel in Noorderhart is hoog. Dat blijkt uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. In het Noorderhart Mariaziekenhuis is zowel van het zorgend als van het niet-zorgend personeel 98 procent gevaccineerd tegen Covid. Bij Noorderhart Revalidatie & MS zijn die percentages resp. 97 % en 94 %. De streefwaarde van de vaccinatiegraad is 95 %. 76,1% van de ziekenhuizen in Vlaanderen behaalde deze vooropgestelde doelstelling.
Dit betekent dat Noorderhart in (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Bocholt - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Mia Knoops overleden

Woensdag 29 september 2021
Bocholt - Mia Knoops overledenZondag is Mia Knoops overleden, de echtgenote van Bèr Simons. Zij was 77 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Nieuw materiaal voor redden van dierenZoomDe hulpverleningszone Noord-Limburg heeft nieuw materiaal aangekocht voor redding van groot vee (paarden, runderen, …), en dit werd vanmiddag in de brandweerkazerne in Lommel voorgesteld. De brandweer heeft jaarlijks immers heel wat interventies met dieren, groot en klein. Van reeën of everzwijnen in het kanaal, tot ontsnapte reptielen. Zo gebeurt het ook geregeld dat een groot dier in een put of sloot wegzakt en er niet meer uit kan.
Met behulp van het nieuwe reddingsharnas (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser komt zwaar ten val

Maandag 27 september 2021
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert is vanavond rond 20 uur een fietser zwaar ten val gekomen. Hij verloor veel bloed. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Bocholt - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Willem Jaeken overleden

Maandag 27 september 2021
In Tongeren is vrijdag Willem Jaeken overleden, de weduwnaar van Godelieve Gregoor. Hij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Damesvoetbal: Bocholt klopt Hasselt

Zondag 26 september 2021
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt klopt HasseltIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt Hasselt verslagen met 0-9. Aan de rust was de stand 0-4.

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

Reppel verliest bij Thes

Zondag 26 september 2021
Bocholt - Reppel verliest bij ThesRC Reppel is met 4-3 gaan verliezen bij Thes Sport B.
Bocholt - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kaulille klopt Opitter

Zondag 26 september 2021
Bocholt - Kaulille klopt OpitterKaulille FC is deze namiddag bij Opitter FC gaan winnen met 1-3.

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Bocholt - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Handbal: Beyne - Bocholt 32-32

Zondag 26 september 2021
Bocholt - Handbal: Beyne - Bocholt 32-32In tweede nationale van het handbal hebben Beyne en Bocholt 32-32 gelijkgespeeld.

Sezoens Bocholt verslaat Bevo

Zaterdag 25 september 2021
Handbalclub Sezoens Bocholt versloeg vanavond het Nederlands-Limburgse Bevo met 37-26. Bocholt staat als enige club zonder verlies aan de leiding in de BENE League/

Bocholt verliest van Londerzeel

Zaterdag 25 september 2021
Bocholt - Bocholt verliest van LonderzeelBocholter VV is vanavond bij Londerzeel gaan verliezen met 4-0. De ruststand was 1-0. Bocholter B is met 0-4 gaan winnen op het veld van Maasland NO B. UPDATE Een clubverslag van Bocholter VV: "Het was weer slikken toen we gisteravond rond de klok van tien een blik wierpen op het scorebord in Londerzeel: vier – nul, dat betekent nul op negen en een mislukte start van het seizoen. En toch… Was vorige week tegen Tongeren de manier waarop (…) Het hele nieuwsbericht

Man (53) gewond bij botsing

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Heidestraat en de Breeërsteenweg in Kinrooi botsten vanmorgen rond 9.20 uur twee auto's. Een 53-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser (47) aangereden door auto

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur is een fietser door een auto aangereden in de Kanaallaan in Bree. De 47-jarige fietser uit Bree raakte daarbij gewond.

Verdachten van terrorisme opgepakt

Vrijdag 24 september 2021
Grensgevallen
De anti-terreureenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg negen mannen opgepakt in Eindhoven. Die zouden zich hebben beziggehouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met een Nederlands paspoort. Volgens de Nederlandse justitie zou de groep sympathiseren met IS.

Auto tegen paal: vrouw (66) gewond

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oo de rotonde van de Drietak in Kinrooi verloor een autobestuurder de controle over het stuur en belandde tegen een verlichtingspaal. Een 66-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Bocholt - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

Pater Thieu Vanherk overleden

Donderdag 23 september 2021
Bocholt - Pater Thieu Vanherk overledenGisteren is pater Thieu Vanherk overleden. Hij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Hij was lid van de congregatie van de paters van het Allerheiligste Sacrament en werd op 18 augustus 1987 in Overpelt priester gewijd. Hij was onder andere pastoor in Korspel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Bocholt - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Bocholt - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zuster Goretti overleden

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Zuster Goretti overledenIn het kloosterrusthuis Sint-Jan Berchmans is gisteren zuster Goretti overleden, in het burgerleven Gerarda Habraken. Ze was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u)  in de Sint-Laurentiuskerk. Begroeting: vrijdag na de avondwake (19u) in de kapel van het rusthuis. Rouwadres: zusters Augustinessen, Bosstraat 7, 3930 Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Bocholt - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Kloosterpoort in Bree botsten gisteren twee auto's. Een 29-jarige vrouw en een minderjarige jongen, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.

Oefeningen van militairen

Dinsdag 21 september 2021
Nog tot morgen voert een eenheid van de landmacht oefeningen uit in Noord-Limburg. Het bataljon dat de oefening uitvoert, zal onder andere observatieposten opzetten in de buurt van de bruggen over het kanaal Bocholt-Herentals in Kaulille en Lozen. In totaal gaat het om 26 militairen die zich verplaatsen met een viertal voertuigen. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Bart Hermans overleden

Dinsdag 21 september 2021
Bocholt - Bart Hermans overledenBij een verkeersongeval in Budel is gisteravond Bart Hermans om het leven gekomen. Hij was 32 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Werkgroep Isis zoekt zwammenfans

Dinsdag 21 september 2021
Bocholt - Werkgroep Isis zoekt zwammenfansZoomWord jij de nieuwe zwammengids voor schoolkinderen? Op 27, 28 en 29 september geeft Werkgroep Isis aan kandidaat-gidsen vrijblijvend een plezante vorming over het ecosysteem 'bos', met speciale aandacht voor de rol van schimmels. Heb je af en toe tijd om onder schooltijd kinderen enthousiast te maken voor natuur? Wil je een nieuwe hobby uitbouwen en nieuwe vrienden maken? Dan krijg je van Isis geregeld een vorming rond een natuuronderwerp en rond gidstechnieken om kinderen natuur te laten beLEVEN, (…) Het hele nieuwsbericht

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Bocholt - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Obus aangetroffen in veld

Maandag 20 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is op een veld aan de Steyvershofstraat in Kinrooi een grote obus aangetroffen. De ontmijningsdienst zal het oorlogstuig vernietigen.

Buurtbewoners blussen brand

Zondag 19 september 2021
Grensgevallen
In de Marinusstraat in Weert hebben buurtbewoners gisterenavond, kort voor middernacht, een brand geblust aan een houten woning. Onbekenden hadden er de mat aan de voordeur in brand gestoken. Aan het huis is lichte brandschade.

Twee bromfietsers gewond

Zondag 19 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rorenweg in Bree kwam het deze namiddag rond 13.50 uur tot een aanrijding tussen twee bromfietsers. De gewonden zijn een 52-jarige vrouw uit Halen en een 80-jarige man uit Diest.

RC Reppel - Anadol A 0-0

Zondag 19 september 2021
Bocholt - RC Reppel - Anadol A 0-0RC Reppel heeft vanmiddag thuis gelijk gespeeld tegen Anadol A. Uitslag:0-0.

Theo Steensels overleden

Zondag 19 september 2021
Bocholt - Theo Steensels overledenIn Maaseik is vrijdag Theo Steensels overleden, de echtgenoot van Hilde Geunis. Hij was 60 jaar en afkomstig van Bree. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Brugstraat 5 in Bocholt.  

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Bocholt - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bocholt verliest van Tongeren

Zaterdag 18 september 2021
Bocholt - Bocholt verliest van TongerenBocholter VV heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van KSK Tongeren. Bij de rust was het nog 0-0; in de tweede helft scoorde Sonny Baik tweemaal voor Tongeren. Aangevers waren resp. Dingenen en Geurts.

Handbal: winst voor Bocholt

Zaterdag 18 september 2021
In de BENE-League van het handbal is Sezoens Bocholt vanavond gaan winnen bij Quintus. Uitslag: 23-35.

Kadijk wint van Kaulille

Zaterdag 18 september 2021
Bocholt - Kadijk wint van KaulilleIn Derde Provinciale is Kadijk vanavond gaan winnen bij Kaulille. Uitslag: 0-2, na doelpunten van Nijs en Gorssen.

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Bocholt - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Ambulance overkop in Weert

Zaterdag 18 september 2021
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de A2 bij Weert, vanmorgen vroeg, zijn de twee ambulanciers gewond geraakt. Ze moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. De ziekenwagen was door onbekende oorzaak beginnen te slippen, ramde een verkeersbord en belandde overkop in de sloot.

Bocholter VV B klopt Grenstrappers

Vrijdag 17 september 2021
Bocholt - Bocholter VV B klopt GrenstrappersIn vierde provinciale heeft Bocholter VV B vanavond Grenstrappers Lommel Kolonie geklopt. Uitslag: 2-0.

Auto's zwaar beschadigd bij botsing

Vrijdag 17 september 2021
Grensgevallen
Deze namiddag raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Roermondseweg in Weert. De inzittenden werden medisch onderzocht. De twee wagens werden zwaar beschadigd.

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Bocholt - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Bocholt - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Bocholt - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Bocholt - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Bocholt - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij elektrische fiets ontploft

Woensdag 15 september 2021
Grensgevallen
Bocholt - Batterij elektrische fiets ontploftEven voor de middag is in Weert de batterij van een elektrische fiets ontploft. Dat gebeurde tijdens het fietsen. De fietsster kwam met de schrik vrij. De brandweer heeft de fiets die vlam had gevat geblust. De fiets is goed voor de schroot.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Bocholt - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Annie Evens overleden

Woensdag 15 september 2021
Bocholt - Annie Evens overledenZondag is Annie Evens overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Henri Claes. Zij was 81 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Kaulille vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Scooterrijdster gewond

Dinsdag 14 september 2021
Grensgevallen
Op de Graafschap Hornelaan in Weert botsten gisteren een auto en een scooterrijdster. Deze laatste raakte gewond.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Bocholt - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Bocholt - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Bocholt - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter VV B wint in Lutlommel

Zondag 12 september 2021
Bocholt - Bocholter VV B wint in LutlommelBocholter VV B heeft vanmiddag gewonnen op het veld van Lutlommel B. Uitslag: 0-2.

Damesvoetbal: Diepenbeek-Bochelt 4-0

Zondag 12 september 2021
In het damesvoetbal verloor Bocholt op het veld van Diepenbeek. Uitslag: 4-0.

Wie zaagde boom om?

Zondag 12 september 2021
Grensgevallen
Raadsel in Nederweert. Daar zaagde een onbekende een dikke boom om. De boom belandde op de weg, die daardoor volledig versperd raakte. De brandweer heeft vanmorgen de boom verwijderd. De politie tracht de dader te identificeren.

Dronken man rijdt tegen boom

Zondag 12 september 2021
Grensgevallen
In de Parklaan in Weert is gisterenavond rond 23.15 uur een auto tegen een boom beland. De bestuurder had te diep in het glas gekeken.

Handbal: Bocholt-Visé 31-24

Zaterdag 11 september 2021
Bocholt - Handbal: Bocholt-Visé 31-24In de BENE-League van het handbal heeft Bocholt Visé verslagen met 31-24. Halverwege stond het 16-11.

Hoogstraten- Bocholter 4-1

Zaterdag 11 september 2021
Bocholt - Hoogstraten- Bocholter 4-1Bocholter VV heeft vanavond verloren op het veld van Hoogstraten VV. Uitslag: 4-1.

FC Kaulille wint in Neeroeteren

Zaterdag 11 september 2021
Bocholt - FC Kaulille wint in NeeroeterenFC Kaulille is vanavond gaan winnen op het veld van FC Neeroeteren. Uitslag: 2-3.

KFC Hechtel - RC Reppel 5-0

Zaterdag 11 september 2021
Bocholt - KFC Hechtel - RC Reppel 5-0In tweede provinciale A heeft KFC Hechtel deze namiddag RC Reppel geklopt. Uitslag: 5-0.

Meisje knel in spaken fiets

Vrijdag 10 september 2021
Grensgevallen
In Weert is deze namiddag een meisje tijdens het fietsen met een voet bekneld geraakt in de spaken van een fiets. De brandweer heeft de spaken doorgeknipt om het meisje te bevrijden. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser (59) gewond bij aanrijding

Vrijdag 10 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 59-jarige fietser uit Bree raakte gisterennamiddag gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren.

Denise Raemaekers overleden

Vrijdag 10 september 2021
Bocholt - Denise Raemaekers overledenWoensdag is Denise Raemaekers overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Jef Snoeks. Zij was 85 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lozen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Bree. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Bocholt - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Auto in voortuin na aanrijding

Donderdag 9 september 2021
Grensgevallen
Na een botsing met fietsers op de Stationsweg in Nederweert is gisterenavond een auto in de voortuin van een woning beland. Bij het ongeval raakte één fietsster gewond.

Bestelwagen in brand na botsing

Woensdag 8 september 2021
Grensgevallen
In de Hoofdstraat in Nederweert heeft deze namiddag een bestelwagen vuur gevat na een aanrijding met een tractor. De bestelwagen raakte zwaar beschadigd.

Kleurenpracht in de Abeekvallei

Dinsdag 7 september 2021
Bocholt - Kleurenpracht in de AbeekvalleiZoomWat een kleurenpracht in de Abeekvallei: van dodemansvingers tot vuurrode russula's. Van oranje slakken tot blauwvleugelsprinkhanen. (Kristine Zels)

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 7 september 2021
Grensgevallen
Op de Kasteelsingel in Weert is deze namiddag een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Deze voormiddag viel er één gewonde bij een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Roermondseweg.

Chris Van Wetswinkel overleden

Dinsdag 7 september 2021
Bocholt - Chris Van Wetswinkel overledenIn Kaulille is zaterdag Chris Van Wetswinkel overleden, de echtgenote van Jos Bleyen. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Bocholt - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Amateurfotografen exposeren

Maandag 6 september 2021
Amateurfotografen van Fodi De Kroon exposeren in GC De Kroon. Na twee jaar wachten konden de leden van de fotoclub hun foto's tentoonstellen. Editie 32 werd dan toch een feit! Samen komen om de foto's te bespreken was in coronatijd onmogelijk, gelukkig waren er net voor de lockdown in 2020 al veel besprekingen en voorbereidingen gedaan. En nu de coronamaatregelen versoepeld zijn kunnen bijna alle activiteiten terug plaatsvinden. Zo ook deze tentoonstelling. De meeste leden presenteren hun vrije werken in de (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (19) aangereden

Maandag 6 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is deze voormiddag rond 9.40 uur een 19-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem aangereden. Hij liep daarbij verwondingen op.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Bocholt - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto knalt tegen boom

Zondag 5 september 2021
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert is gisterenavond een auto tegen een boom beland. De automobilist raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd tijdelijk afgesloten.

Bocholt- Louwel 1-2

Zondag 5 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt verloren van Louwel. Uitslag: 1-2.
Bocholt - FC Kaulille - FC Turkse Rangers 1-5FC Kaulille heeft vanmiddag thuis zwaar verloren van FC Turkse Rangers. Uitslag: 1-5.

Bocholter B - Lindelhoeven B 4-1

Zaterdag 4 september 2021
Bocholt - Bocholter B - Lindelhoeven B 4-1Bocholter B heeft vanavond thuis gewonnen van Lindelhoeven B. Uitslag: 4-1.

Bocholt klopt City Pirates

Zaterdag 4 september 2021
Bocholt - Bocholt klopt City PiratesBocholter VV heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen City Pirates. Uitslag: 1-0. Het doelpunt werd gescoord door Shema Tresor. Kevin Dieme kreeg een rode kaarrt.

Bocholt wint van Atomix

Zaterdag 4 september 2021
In het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Atomix Haacht verslagen. Uitslag: 19-31. Volgend weekend speelt Bocholt thuis tegen Visé.

Vermeende ontvoering

Zaterdag 4 september 2021
Grensgevallen
Bocholt - Vermeende ontvoeringIn Weert heeft de politie deze namiddag een voertuig klemgereden omdat er sprake was van een ontvoering. Getuigen hadden de politie gebeld toen zij zagen dat een vrouw tegen haar wil in het voertuig werd getrokken. Uit het verhoor van de inzittenden bleek al snel dat er geen sprake was van een ontvoering zodat zij hun reis mochten verderzetten.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Bocholt - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Bocholt - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Bocholt - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Man verdronken in Weert

Vrijdag 3 september 2021
Grensgevallen
In Het Blauwe Meertje in Weert is vandaag een man verdronken. Hij was in de vroege namiddag  kopje ondergegaan en niet terug bovengekomen. Een zoekactie leverde aanvankelijk niets op. Pas na twee uur zoeken werd het stoffelijk overschot door de brandweer gevonden en uit het water gehaald. 

Brandweer bevrijdt eend

Vrijdag 3 september 2021
Grensgevallen
Bocholt - Brandweer bevrijdt eendDe brandweer heeft gisterenavond een eend bevrijd in Weert. De eend zat verstrikt met visdraad in de kasteelgracht op de Biest. Eens bevrijd, werd de eend weer vrijgelaten.

BENE-League Handbal van start

Vrijdag 3 september 2021
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in de FINAL4.
Na twee moeilijke seizoenen omwille van coronaperikelen, waarvan de competitie 2019-2020 geen ontknoping kende en de competitie 2020–2021 al snel stopgezet werd, is de (…) Het hele nieuwsbericht

Politie rijdt scooterrijder klem

Donderdag 2 september 2021
Grensgevallen
Bocholt - Politie rijdt scooterrijder klemIn Weert heeft de politie gisterenavond een scooterrijder klemgereden. Dat gebeurde tijdens een achtervolging omdat de bromfietser een stopteken had genegeerd. De bromfietser die terugkeerde van de kermis in Budel bleek geen rijbewijs te hebben. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen.

Jeanine Janssen overleden

Donderdag 2 september 2021
Bocholt - Jeanine Janssen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is dinsdag Jeanine Janssen overleden, de echtgenote van Mario Quanten. Ze was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg. 

'Grenzenloze Molendag' op 12 september

Donderdag 2 september 2021
Bocholt - 'Grenzenloze Molendag' op 12 septemberZoomOp zondag 12 september vindt Open Monumentendag plaats. Molennetwerk Kempen-Broek organiseert op die dag de "Grenzenloze Molendag". Het start al op donderdag 9 september met een gezamenlijk Belgisch-Nederlands openingsmoment in Weert. In verschillende gemeenten in het Kempen-Broek (Bocholt, Hamont-Achel, Budel, Weert, Nederweert, Bree, Maaseik en Leudal) gaan de wind- en watermolens open voor bezoekers. Vanaf 10u kan je er terecht voor een fietstocht langs de molens. Je kan op voorhand ook de erfgoed.app downloaden en de verhalen van de molens beluisteren met je smartphone. Als het weer meevalt (voldoende wind) draaien de molens.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Bocholt - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Bocholt - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel - Bocholt B 1-2

Woensdag 1 september 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel verloren van Bocholt B. Uitslag: 1-2.

Afvalcontainer vat vlam

Woensdag 1 september 2021
Aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaullle vatte vanavond een afvalcontainer vuur. De container stond onder een carport. Er is beperkte schade.

Vier auto's botsen

Woensdag 1 september 2021
Grensgevallen
Op de Randweg Zuid in Nederweert raakten gisterenavond vier auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij zijn een man en een vrouw gewond geraakt. Twee kinderen die in één van de auto's zaten kregen van de hulpverleners een knuffelbeertje om van de schrik te bekomen.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.

Madeleine Neijens overleden

Woensdag 1 september 2021
Bocholt - Madeleine Neijens overledenMaandag is Madeleine Neijens overleden, de echtgenote van Leon Geutjens. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen