Het overige nieuws

Minder dieren geslacht in 2022

Dinsdag 28 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden maandelijks 25,83 miljoen dieren geslacht. In gewicht nemen de varkens het grootste aandeel in (60%, maandelijks 877.000 stuks). In aantallen zijn de kippen in de meerderheid, met 24,8 miljoen geslachte kippen per maand. Over het hele jaar 2022 werden 755.000 runderen naar de slachtbanken geleid. Dat is een daling met 2% tegenover het jaar voordien. Hiermee wordt de dalende trend ingezet in 2017 verder bevestigd. Daarnaast werden er 10,5 miljoen varkens geslacht. Dit is (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Anoniem meldpunt drugs is groot succesZoomOmdat Limburg met een groot probleem kampt van drugsproductie, drugsteelt en schadelijk afval, werd het ‘anoniem drugsmeldpunt Limburg’ in het leven geroepen. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten ivm drugsproductie. Er zijn intussen reeds meer dan 1100 meldingen binnen gekomen en dit zowel telefonisch via het nummer 0800/20877 als via een online-invulformulier via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Van april 2019 tot oktober 2022 werden dankzij het anoniem drugsmeldpunt Limburg 39 plantages en locaties gekoppeld aan cannabisteelt ontdekt, 6 labo’s voor productie van synthetische drugs en 1 synthetische dumping. Daarnaast waren er ook veel meldingen omtrent dealen van drugs, hetgeen in onderzoek ook tot 115 positieve resultaten heeft geleid.
Het is maar dat je 't weet
In het ZOL in Genk is vandaag het eerste Limburgse Zorgcentrum na Seksueel Geweld geopend, het achtste in het land. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen er voortaan terecht voor gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg. Het politiepersoneel dat er slachtoffers opvangt heeft een terzake gespecialiseerde opleiding gekregen. Verwacht wordt dat er in het centrum jaarlijks zo'n 1.000 slachtoffers uit Limburg zich zullen aanmelden.

24-urenstaking bij bpost

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 24-urenstaking bij bpostBij bpost wordt er vanaf vanavond 22u gedurende 24u gestaakt op initiatief van de vakbonden, meldt bpost op Twitter. Dat kan gevolgen hebben voor de postuitreiking morgen en er kunnen postkantoren gesloten zijn. De vakbonden willen met de actie druk zetten op de directie om lopende en geplande reorganisaties opnieuw te bekijken.

Spoorstaking op 10 maart

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden hebben opgeroepen tot een staking van het treinpersoneel op 10 maart. De actie kadert in vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en onderbezetting van de overheidsdiensten en tegen de pensioenplannen van de regering. Ook de socialistische overheidsvakbond wil die dag staken.
Bocholt - Handbal: Uilenspiegel - Bocholt 25-25In tweede nationale (play-off) van het handbal hebben Uilenspiegel en Bocholt 25-25 gelijkgespeeld.

Jean Jaeken overleden

Maandag 27 februari 2023
Bocholt - Jean Jaeken overledenVrijdag is Jean Jaeken overleden, de echtgenoot van Francine Bollen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Twee mankende wolven

Zondag 26 februari 2023
Bocholt - Twee mankende wolvenZoomWelkom Wolf registreerde via een van zijn wildcamera's een treintje van zeven wolven tijdens een nachtelijk uitstapje. Opmerkelijk: twee van die wolven blijven behoorlijk te manken. "Dat is helaas niet ongewoon," zegt Jan Loos van Welkom Wolf; "daar zijn verschillende redenen voor, vermoedelijk waren aanrijdingen de oorzaak."

Schoonheid op een tak

Zondag 26 februari 2023
Bocholt - Schoonheid op een takZoomGeef toe: de bonte specht is een mooie vogel. Mario Vanoppen fotografeerde dit fiere exemplaar toen hij - de specht - even stil zat op een tak. We gokken dat dit de grote bonte specht is, want je hebt ook nog de middelste en de kleine bonte specht.
Bocholt - Fietsbrug over Noord-Zuid opengesteldZoomVandaag werd de fietsbrug over de Noord-Zuidverbinding in Helchteren officieel geopend door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, samen met enkele lokale bewoners en politici. De komende weken vinden er in de directe omgeving nog afrondende werken plaats, maar de brug is wel al volledig opengesteld voor fietsers en voetgangers.
Met het project wordt er meer dan alleen een veilige oversteekplaats gerealiseerd. Op de voormalige terreinen van Awouters, aan de oostkant van de Grote Baan, is er plaats voor groen en ontspanning. De fietssnelweg wordt doorgetrokken onder de stalen hal. De zone naast het fietspad wordt uitgerust met bankjes en speeltuigen voor kinderen en als een rust- en ontmoetingspunt voor elke fietser of wandelaar. Foto's van Jef Lingier (boven) en Jens Veraa.
Fietsbrug over Noord-Zuid opengesteldFietsbrug over Noord-Zuid opengesteldFietsbrug over Noord-Zuid opengesteld
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Een 37-jarige bromfietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Weertersteenweg in Kinrooi. Het ongeval gebeurde gisterenmorgen rond 8 uur.

Auto's en vrachtwagen botsen

Zondag 26 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi raakten vrijdag rond 17 uur twee auto's en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een 55-jarige vrouw uit Kinrooi werd daarbij gewond.
Bocholt - Damesvoetbal: Diepenbeek - Bocholt 2-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 2-3 gewonnen van Diepenbeek. Bocholt staat tweede in de stand.

Bocholt klopt Sporting Hasselt

Zaterdag 25 februari 2023
Bocholt - Bocholt klopt Sporting HasseltBocholter VV heeft vanavond thuis Sporting Hasselt verslagen met 2-0, na doelpunten van Yannick Vandersmissen en Toon Lenaerts.

Bocholt B wint derby

Zaterdag 25 februari 2023
Bocholt - Bocholt B wint derbyBocholt B is de winnaar geworden van de derby tegen Kaulille: 5-1.

Handbal: Bocholt klopt Kembit Lions

Zaterdag 25 februari 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt Kembit LionsHandbalclub Sezoens Bocholt heeft de laatste wedstrijd van de reguliere BENE-League competitie tegen Kembit Lions gewonnen met 29-39. Bij de rust was de stand 15-20. Bocholt eindigt de competitie uiteindelijk met 7 punten voorsprong op de 2de gerangschikte, Lions.Dinsdagavond speelt Bocholt de heenwedstrijd van de halve finales in en tegen Pelt.

Truda Van Otterdijk overleden

Zaterdag 25 februari 2023
Bocholt - Truda Van Otterdijk overledenGisteren is Truda Van Otterdijk overleden, de weduwe van Twan Konings. Ze was geboren in Kaulille en werd 90 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Schrale wind

Zaterdag 25 februari 2023
Weerbericht
Bocholt - Schrale windEen hogedrukgebied neemt post over Schotland en stuurt koude lucht van polaire oorsprong naar onze regio. Aanvankelijk is de luchtmassa nog licht onstabiel met kans op een bui, maar naarmate het weekend vordert, neemt de kans op een bui af en zijn er meer opklaringen. De volgende dagen manifesteert het hogedrukgebied zich nog meer over onze streken en is er flink wat zon, maar het is wel koud met een schrale noordoostenwind en tijdens de nacht vriest het algemeen.
Vandaag staat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruik van lachgas daalt in Limburg

Vrijdag 24 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De hype rond het gebruik van lachgas lijkt te gaan liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de politiediensten. Er zijn vorig jaar in Limburg wel nog enkele tientallen pv's opgemaakt en wat lachgasflessen in beslag genomen. Maar het verschil met de voorgaande jaren is groot. Overigens zijn de gevaren van het niet-medicinaal gebruik van lachgas groot.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Meer dan 3000 sociale huurwoningen erbijZoomDe afgelopen negen jaar zijn er meer dan 3.000 sociale huurwoningen bijgekomen in Limburg. De provincie doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen. Maar de groei volstaat niet om tegemoet te komen aan het aantal kandidaat-huurders, want er kwamen in die tijd zo'n 7.000 nieuwe kandidaten bij. (Radio 2)
Vanaf komende woensdag veranderen de bezoekuren op de materneit in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vanaf die dag start het bezoek een uur later (16u dus) en eindigt een uur vroeger (19u). Op die manier wil het ziekenhuis moeder en baby de nodige rust gunnen.
Buiten partner en/of broer of zus worden maximum twee bijkomende bezoekers per keer toegelaten op de kamer, buiten eventuele kinderen tot 16 jaar.

Mediabedrijven samen voor 12-12

Donderdag 23 februari 2023
Radio en TV
Bocholt - Mediabedrijven samen voor 12-12ZoomDe mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Cherry Ghost, eerder al gecoverd door Birdy, wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid. Onder het motto "People help the people" draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

Visverlof voor 55.000 geduldige mensen

Donderdag 23 februari 2023
Bocholt - Visverlof voor 55.000 geduldige mensenZoomIn 2020 piekte het aantal visverloven. Het totaal van meer dan 74.000 was het hoogste aantal van de laatste 20 jaar. Hengelen zat in de lift als individuele buitenactiviteit en vorm van natuurbeleving tijdens de coronapandemie en de lockdown. In 2021 heeft deze trend zich niet doorgezet en het aantal hengelaars daalde terug tot iets meer dan 60.000. Het totaal daalde in 2022 verder tot circa 55.000. (Bron: INBO)

Oppassen: vogelgriep in het land

Donderdag 23 februari 2023
Er worden momenteel over heel België gevallen van vogelgriep bij wilde vogels vastgesteld. In Limburg was dat in de voorbije maand het geval in o.a. Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Halen, Hechtel-Eksel, Maaseik, Kinrooi en Bocholt.
Particulieren worden sterk aangeraden om dieren op te hokken. Kom je een kadaver tegen? Raak het niet aan en meld het via de influenzalijn op het nummer 0800 99 777.

Jef Gielen overleden

Donderdag 23 februari 2023
Bocholt - Jef Gielen overledenGisteren is Jef Gielen overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Gerda Hollanders. Hij was 71 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbalselectie bekend

Woensdag 22 februari 2023
Bocholt - Handbalselectie bekendIn aanloop naar de dubbele interland tegen Griekenland heeft bondscoach Yérime Sylla zijn definitieve selectie van 17 spelers bekendgemaakt. Van Sezoens Bocholt is alleen Jeroen De Beule in de selectie opgenomen. Sporting Pelt mag Louis Delpire, Robbe Spooren en Door Vandebeeck afvaardigen. 
Op 8 maart spelen de Belgische handbalmannen om 20.10u in Hasselt. Op zondag 12 maart spelen ze om 16 uur in Griekenland.

Bijna 9.300 faillissementen

Woensdag 22 februari 2023
Bedrijfsnieuws
In 2022 werden 9.265 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met 2021 (6.533).
Op gewestelijk niveau valt het op dat het aantal geregistreerde faillissementen in 2022 enkel in het Vlaams Gewest is toegenomen ten opzichte van 2019. De 5.287 faillissementen in dit gewest zijn het hoogste totaal sinds 2013 toen er 5.742 werden geregistreerd. In Wallonië vormen de 2.202 geregistreerde faillissementen het derde laagste resultaat van de afgelopen tien jaar na de "covid-jaren" 2020 en 2021. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 1.776 faillissementen opgetekend, 40% minder dan in 2019. (Statbel)

Acht procent meer verkeersdoden

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Acht procent meer verkeersdodenZoomVolgens de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute, op basis van cijfers van de federale politie, is het aantal doden op onze wegen in 2022 met 8% gestegen ten opzichte van 2021. 521 personen kwamen om het leven. 1 op de 3 daarvan was een voetganger of een fietser. Het aantal fietsdoden steeg van 74 naar 95. Dat is het hoogste aantal ooit. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden wel licht, in tegenstelling tot Wallonië en Brussel waar er een stijging was. Het aantal ongevallen met e-steps blijft ook in heel het land stijgen. In 2022 waren er 1.715 letselongevallen met e-steps, ofwel 5 per dag.

Alda Habraken overleden

Woensdag 22 februari 2023
Bocholt - Alda Habraken overledenOp 18 februari is Alda Habraken overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Toine Cuypers. Zij was 92 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

Koudere periode

Dinsdag 21 februari 2023
Bocholt - Koudere periodeAan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk, wordt in een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming vochtige, maar relatief zachte oceaanlucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied trekt stilaan weg naar het zuidoosten en maakt de weg vrij voor storingen die vanuit het westen komen opzetten. Na de doortocht van een koufront op woensdag, wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd.
Morgen bevinden frontale wolken zich al in de ochtend over de (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Kaulille trekt twee spelers aan

Dinsdag 21 februari 2023
Bocholt - KFC Kaulille trekt twee spelers aanDerdeprovincialer KFC Kaulille heeft twee spelers aangetrokken: Benjamin Ates (Grote Heide) en Jarne Stelten (Achel VV).

Ondertussen, in De Panne...

Maandag 20 februari 2023
Bocholt - Ondertussen, in De Panne...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Trui Dingenen overleden

Zaterdag 18 februari 2023
Bocholt - Trui Dingenen overledenGisteren is Trui DIngenen overleden, de weduwe van Pier Croonen. Ze was geboren in Bree en werd 98 jaar. De afscheidsplechtigheid en het bijzetten van haar urne op de begraafplaats van Kaulille vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Sezoens Bocholt wint van Hubo

Zaterdag 18 februari 2023
Bocholt - Sezoens Bocholt wint van HuboIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt Hubo verslagen met 34-30. Vandaag nam Hubo de beste start, zeggen ze in Bocholt: 1-4 na 6 minuten. In de 17de minuut nam Bocholt over: 9-8. De ruststand was 16- 13. Bocholt controleerde de tweede helft, iedere speler kreeg speelminuten.

Bocholt wint van Lille

Zaterdag 18 februari 2023
Bocholt - Bocholt wint van LilleBocholter VV is bij Lille gaan winnen met 1-2. Voor Bocholt scoorden Yannick Vandersmissen (eerste helft) en Jordy Mathei in de 62ste minuut. In de 71ste minuut kon Lille de stand via strafschop milderen. Bocholt bleef nu vijf wedstrijden ongeslagen Mogelijk zit de eindronde er in.

Exc. Hamont-Kaulille 0-3

Zaterdag 18 februari 2023
Bocholt - Exc. Hamont-Kaulille 0-3In Derde Provinciale is KFC Kaulille bij Excelsior Hamont gaan winnen met 0-3. Aan de rust was de stand 0-0. De doelpunten: Goossens, Van Broekhoven (own) en Eerlings. Scheidsrechter Bex trok zeven gele kaarten.

Postkantoren maandag gesloten

Vrijdag 17 februari 2023
Bocholt - Postkantoren maandag geslotenKomende (carnavals)maandag 20 februari zijn de postkantoren gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden wel overal uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Jochen Vrolix weg bij Bocholt VV B

Vrijdag 17 februari 2023
Bocholt - Jochen Vrolix weg bij Bocholt VV BBocholt VV B - dat de laatste weken aan een opmars bezig is in het klassement - zal volgend seizoen niet langer gecoacht worden door Jochen Vrolix. Na twee intense seizoenen hebben club en trainer besloten dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen, zo luidt het.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 17 februari 2023
Weerbericht
In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Er valt regen, maar de hoeveelheden zijn niet zo erg groot. Na het weekend komt een hogedrukgebied met zijn kern over het noorden van Frankrijk te liggen. We krijgen dan wat vaker droog weer.
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Meestal is het echter droog. Er staat wel veel wind met windstoten tot 65 km/u. Het kwik bereikt 12 of 13 graden.
Zaterdag zijn de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe Vermeer in het Rijksmuseum

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Een nieuwe Vermeer in het RijksmuseumZoomEen nieuwe Vermeer op de tentoonstelling in Amsterdam die volledig uitverkocht is: het ticketmeisje... (Cartoon: Fobie)

Sezoens Bocholt wint halve finale beker

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Sezoens Bocholt wint halve finale bekerIn  de beker van België in het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Hubo Handbal verslagen met 37-30. Bocholt speelt op 1 april in Hasselt de finale tegen Sporting Pelt, dat vanavond won van Sprimont.
Bocholt begon sterk en na 15 minuten leidde de club met 10-4. De ruststand was 19-13. In de tweede helft probeerde Hubo Handbal nog, kwam nog terug tot een verschil van vier doelpunten, maar verloor tenslotte met 37-30.

Twee lichtgewonden bij verkeersongeval

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Twee lichtgewonden bij verkeersongevalBij een kop-staartaanrijding tussen twee personenwagens op het kruispunt van Peerderbaan en Hennemeeuwis in Pelt zijn gisteren in de vooravond de twee bestuurders licht gewond geraakt. Het gaat om een 24-jarige man uit Pelt en een 58-jarige vrouw uit Bocholt. Overbrenging naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 16 februari 2023
2.144.000 Belgen, of 18,7% van de bevolking, lopen risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag op basis van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden publiceert.
13,2% van de Belgen leeft in een huishouden met een totaal besteedbaar inkomen dat lager is dan de armoedegrens, dat is 1.366 euro per maand voor een alleenstaande. Ze worden beschouwd als een risico op monetaire armoede.
Verder leeft (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bocholt B - Lommel 2-6

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Lommel 2-6In het damesvoetbal heeft Bocholt B met 2-6 verloren van Lommel. Voor Bochelt scoorden Stieners en Bauduin, voor Lommel Maes (5) en Vandenberk.
Bocholt - Kruisingen fietssnelweg worden aangepaktZoomDe F74 Hasselt-Eindhoven via Pelt, ook gekend als de Spoorlijn 18-fietssnelweg, heeft tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel meer dan 30 kruisingen met landbouwwegen en lokale wegen. Al deze conflictpunten krijgen de komende jaren een nieuwe, veilige invulling met een duidelijke situatie voor de fietsers en automobilisten. Voor zes van die kruisingen heeft het Limburgs provinciebestuur op 13 februari de omgevingsvergunning aangevraagd.
Het gaat om de fietsdoorsteken aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Een appartement werd in Limburg gemiddeld 1,84 procent goedkoper in het laatste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. De prijsdaling in Limburg is opvallend sterker dan in de andere Vlaamse provincies. Ook de huizenmarkt koelde af, maar daar is de knik in de prijzen veel beperkter dan bij de appartementen. Hasselt versterkte in 2022 zijn positie als duurste Limburgse stad.
Een appartement van 95 vierkante meter kostte eind 2022 in Limburg gemiddeld 218.266 (…) Het hele nieuwsbericht

Chel Stinissen overleden

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Chel Stinissen overledenDinsdag is Chel Stinissen overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Michel Verheijen overleden

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Michel Verheijen overledenMaandag is Michel Verheijen overleden, de echtgenoot van Mia Van Erum. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie uindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Damesvoetbal: Bocholt- Genk C 1-1

Donderdag 16 februari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt- Genk C 1-1In het damesvoetbal hebben Bocholt en Genk C 1-1 gelijkgespeeld.

Weersverandering

Woensdag 15 februari 2023
Weerbericht
Bocholt - WeersveranderingAtlantische storingen kunnen stilaan tot over onze regio schuiven met veel wolken en ook wat neerslag. Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt plaats voor een heel ander weertype. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar, maar het gaat wel een stuk harder waaien.
Vandaag is de zon eerst nog flink van de partij, maar vanuit het westen komen er hoge wolkenvelden opzetten en die sluieren de zon. Na de middag krijgt de zon het steeds moeilijker om doorheen de wolken te schijnen, (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vandersanden overleden

Woensdag 15 februari 2023
Bocholt - Mia Vandersanden overledenDinsdag is Mia Vandersanden overleden, de weduwe van Pieter Smeets. Ze was 83 jaar en afkomstig uit Bocholt. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

E314 Boorsem vannacht afgesloten

Woensdag 15 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht opnieuw werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting het knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
In aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden van 8 maart in Hasselt tegen Griekenland en van 12 maart in Griekenland maakte bondscoach Yérime Sylla vanmorgen zijn ruime selectie van 35 spelers bekend. De definitieve selectie van 16 spelers wordt later bekend gemaakt. Van Sezoens Bocholt zijn drie spelers geselecteerd: Jeroen De Beule, Illyas D'Hanis en Serge Spooren.

Adrienne Veestraeten overleden

Woensdag 15 februari 2023
Bocholt - Adrienne Veestraeten overledenZondag is Adrienne Veestraeten overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Louis Cordemans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kaulille.

Nedvet failliet verklaard

Dinsdag 14 februari 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement utgesproken van veterinaire diensten Nedvet uit Bocholt. Schuldvorderingen moeten voor 16 maart ingediend worden.

Fietsbrug in Helchteren bijna klaar

Dinsdag 14 februari 2023
De werken aan de fietsbrug in Helchteren zitten in de laatste rechte lijn. De komende weken werkt de aannemer de nieuwe bushaltes en de fietspaden richting brug af.

Rihanna zwanger op Super Bowl

Dinsdag 14 februari 2023
Bocholt - Rihanna zwanger op Super BowlZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Meer dan 2000 cannabisplanten ontdektVanochtend vond in Limburg de dertigste Cleanhouse-actie plaats sinds de start in 2015. Deze acties worden in nauw overleg met parket Limburg en eventueel de onderzoeksrechters periodiek georganiseerd met het oog op het detecteren en opruimen van cannabisplantages. Het doel is het beheersen van deze vorm van (georganiseerde) cannabisteelt binnen onze provincie. Op zes plaatsen werd een huiszoeking uitgevoerd: Zonhoven, Bilzen, As (2), Bree en Kortessem.
Op de Vogelsancklaan in Zonhoven (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Baan een week afgesloten

Dinsdag 14 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de krokusvakantie van 20 tot en met 26 februari is de N73 Grote Baan afgesloten in beide richtingen tussen de Reppelerweg (Bocholt) en de rotonde van industriezone Peerderbaan (Bree). Het doorgaand verkeer moet in twee richtingen de omleiding via Meeuwen volgen.

Kunst voor de tuinvogels

Dinsdag 14 februari 2023
Bocholt - Kunst voor de tuinvogelsZoomZondag timmerden vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap in Houthalen-Helchteren 30 nestkastjes voor tuinvogels in elkaar. De grootte van het gat in het kastje verschilt al naargelang de vogelsoort. Maurice Cambré zorgde bij hem thuis voor een artistieke toets. Geïnspireerd door schilder Piet Mondriaan beschilderde hij het kastje in diens veelkleurige opvallende stijl (foto).
Kunst waarvan ook vogels kunnen genieten! Zou het niet mooi zijn als we ook de stijl van andere schilders op zulke nestkastjes zouden loslaten? Een Valerius De Saedeleer? Een Breugel? Een Rubens? Een Tuymans?  (Jef Lingier)

'Een Oekraïense koffieklets'

Dinsdag 14 februari 2023
Bocholt - 'Een Oekraïense koffieklets'ZoomKomende zaterdagnamiddag van 14u tot 17u organiseert de Welzijnsregio met de 6 lokale besturen van Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Hechtel-Eksel, Peer en Pelt in samenwerking met CAW Limburg een Oekraïense koffieklets. Het Dommelhof in Pelt zet die dag de deuren open voor een Oekraïense koffieklets voor vluchtelingen en gastgezinnen. Op het programma: infosessies, live muziek, kinderanimatie, taart en veel koffie.
Sinds februari 2022 is de oorlog in Oekraïne dagelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Zo ging dat in De Panne

Dinsdag 14 februari 2023
Bocholt - Zo ging dat in De PanneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Voetballers niet meer in 't zwart betaald'Een vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen. Met dat nieuwe financiële kader maakt Voetbal Vlaanderen vanaf volgend seizoen een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond de RSZ-bijdragen van amateurvoetballers, meldt Sporza. "De tijd waarin onze amateurclubs hun spelers honderden euro’s per maand in het zwart betaalden, is voorgoed voorbij." Lees meer bij Voetbal Vlaanderen

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 14 februari 2023
Bocholt - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie is er hinder bij De Lijn. "De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid", laat de vervoersmaatschappij weten. Wie een bus moet nemen, controleert best de app of de website. 

Doelman Robbe Pinxten naar Herkol

Dinsdag 14 februari 2023
Doelman Robbe Pinxen (Bocholt) zal komend seizoen de kleuren van SV Herkol verdedigen.

Uniform oproepsysteem voor brandweer

Maandag 13 februari 2023
Bocholt - Uniform oproepsysteem voor brandweerZoomNa de zone Oost-Limburg hebben nu ook de hulpverleningszones Noord- en Zuid-West Limburg het nieuwe oproepsysteem ‘FrontForce Emergency’ in gebruik genomen. Een belangrijke stap voor de Limburgse hulpverlening, want dit stelt de drie Limburgse hulpverleningszones in staat om het oproepen van personeel, materiaal en voertuigen voortaan nog beter en sneller te laten verlopen.
Aan de hand van dit nieuwe oproepsysteem stuurt de brandweerdispatch zowel brandweer- als ziekenwageninterventies aan. (…) Het hele nieuwsbericht

COVID-19 is de derde doodsoorzaak

Maandag 13 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de doodsoorzaken voor 2020. De COVID-19-pandemie veroorzaakte in dat jaar 22.012 doden in België, of 17,4% van alle sterfgevallen. Daarmee is COVID-19, de besmettelijke ziekte veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, de derde doodsoorzaak in 2020. Net als in 2019 waren tumoren de belangrijkste doodsoorzaak. In totaal overleden 27.209 mensen aan tumoren (kwaadaardig, goedaardig of onzeker), ofwel 21,4% van alle sterfgevallen in 2020. 26.289 Belgen stierven aan aandoeningen van de bloedsomloop, ofwel 20,7% van alle sterfgevallen.

Handbal: Lebbeke - Bocholt 26-31

Maandag 13 februari 2023
Bocholt - Handbal: Lebbeke - Bocholt 26-31In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 26-31 gewonnen van Lebbeke, de tweede in de stand. Bocholt staat aan de leiding.

Catho Swennen overleden

Maandag 13 februari 2023
Bocholt - Catho Swennen overledenOp 9 februari is Catho Swennen overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Chel Cornelissen. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-2 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Hoverstraat in Kinrooi zijn twee elektrische fietsen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

FC Kaulillle klopt Opitter

Zondag 12 februari 2023
Bocholt - FC Kaulillle klopt OpitterFC Kaulille heeft gisterenavond Opitter verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 0-1. Kaulille kwam 0-2 achter maar met goals van Nullens, Hollanders en Nouters hield Kaulille de drie punten thuis.

Bocholt wint van RC Mechelen

Zondag 12 februari 2023
Bocholt - Bocholt wint van RC Mechelen
Bocholter VV heeft vandaag met 2-1 gewonnen van RC Mechelen. De Bocholtse doelpunten werden gescoord door Arne Bussels en Jordy Mathei.

SV Breugel - Bocholt B 2-2

Zondag 12 februari 2023
Bocholt - SV Breugel - Bocholt B 2-2SV Breugel en Bocholt B hebben gisteravond in Kleine-Brogel 2-2 gelijk gespeeld. Bij de rust was de stand 2-0.

Gerarda Gijbels overleden

Zondag 12 februari 2023
Bocholt - Gerarda Gijbels overledenGisteren is Gerarda Gijbels overleden, de weduwe van Frans Theunis. Ze was geboren in Kaulille en werd 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring, gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Achel. Donderdag (19u) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp, gevolgd door de mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Paardenstal uitgebrand

Zondag 12 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmorgen rond 5 uur uitrukken voor een brand in een paardenstal aan de Kerkhofstraat in Bree. De paarden die in de stal stonden konden in veiligheid gebracht worden. De stal is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Damesvoetbal: Bocholt B - Elen 1-3

Zaterdag 11 februari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Elen 1-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 1-3 verloren van Elen. Aan de rust was de stand 0-3. Cluyssen scoorde voor Bocholt B.

Handbal: verlies voor Bocholt

Zaterdag 11 februari 2023
Bocholt - Handbal: verlies voor BocholtIn de BENE-League van het handbal is Sezoens Bocholt vanavond bij Aalsmeer gaan verliezen met 27-24. Bij de rust was het 15-8.

Damesvoetbal: Bocholt - Hasselt 5-1

Zaterdag 11 februari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Hasselt 5-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt Sp. Hasselt verslagen met 5-1. Aan de rust was de stand 2-0. Vandersteegen maakte de doelpunten. Bocholt staat tweede in de stand.

Groen licht voor Vlaamse Toetsen

Zaterdag 11 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de invoering van Vlaamse Toetsen. Het gaat om toetsen die álle leerlingen zullen afleggen in het 4de leerjaar, het 6de leerjaar, het 2de jaar secundair en het 6de jaar secundair. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts introduceert deze centrale proeven in de strijd tegen de dalende onderwijskwaliteit. De Vlaamse Toetsen zijn volgens hem nodig om permanent de vinger aan de pols te houden bij alle leerlingen, om scholen de kans te geven zich te vergelijken met (…) Het hele nieuwsbericht

1 euro per inwoner

Vrijdag 10 februari 2023
Hoeveel moet een gemeente geven aan slachtoffers van de aardbevingen? Bij ons blijven de bedragen per gemeente relatief beperkt. In Eindhoven hanteren ze een andere norm: 1 euro per inwoner, zodat daar nu een bedrag van zowat 244.000 euro wordt overgeschreven naar het Nederlandse gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dat scheelt een slok op een borrel, nemen we aan.
Het is maar dat je 't weet
Wie vandaag bouwt of grondig verbouwt moest tot op heden een regenwaterput van 5.000 liter laten steken, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt nu verandering in, meldt minister Zuhal Demir. 5.000 liter blijft het minimum. Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn. Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine. De maatregel gaat in vanaf 2 oktober.

Aantal geboorten in 2022 gedaald

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden voorlopig ongeveer 113.800 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er zo’n 2.800 minder dan in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,4%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,2%) en het Waalse Gewest (-0,6%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-11,1%) ten opzichte van de periode 2018-2021. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2022 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Zonder zaad ben je niks

Donderdag 9 februari 2023
Bocholt - Zonder zaad ben je niksZoomWie kent er de Zadenbib (nog) niet? Nu het voorjaar en dus ook het zaaiseizoen is aangebroken willen wij er u even kennis mee laten maken. In de bibliotheek van Hamont-Achel, Bocholt, Lommel, Pelt, Peer en Eksel staat een rek met heel wat zadenzakjes van groenten, bloemen en kruiden die iedere tuinliefhebber mee mag nemen. Deze zaden worden gratis aangeboden dankzij de bereidwillige medewerking van de gemeenten, de vele vrijwilligers, scholen die helpen bij het inpakken en ook dankzij jullie. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Bocholt VV B klopt Verbroedering LommelDe tweede ploeg van Bocholter VV heeft vanavond thuis Verbroedering Lommel verslagen met 3-2.

Bocholt speelt gelijk

Woensdag 8 februari 2023
Bocholt - Bocholt speelt gelijkBocholter VV is vanavond, thuis tegen Diegem, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. De ruststand was 1-1. Voor Bocholt scoorden Yannick Vandersmissen - al in de derde minuut - en Thomas Azeveo, in de 71ste minuut.

Meer wolken

Woensdag 8 februari 2023
Weerbericht
Bocholt - Meer wolkenEen kanjer van een hogedrukgebied ontfermt zich over het weer in onze streken. De zon is daarbij omnipresent en er staat nauwelijks wind. Met heldere condities tijdens de nacht vriest het wel algemeen. Minpunt is de luchtkwaliteit: omdat er nauwelijks beweging in de atmosfeer is, blijven stof- en roetdeeltjes hangen en is de luchtkwaliteit zeer slecht. De kern van het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan richting Rusland, waardoor donderdag een erg zwakke storing over onze streken kan schuiven. Ook de dagen (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Facebookpagina van een (ingeweken) Peltenaar vonden we een heftige reactie op het tamelijk omstreden tv-programma Het Verhaal van Vlaanderen. Piet Peters snuffelt al een half leven aan de (naar zijn zeggen) van de pot gerukte mythevorming rond 1302. Stukjes van zijn puzzel staan op zijn website www.leugensvan1302.be die wellicht nooit helemaal klaar geraakt omdat hij met zoveel andere dingen bezig is... Hier is die reactie: 
"Het (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 10.000 euro voor slachtoffers aardbevingVanuit het Fonds Wereldnoden schenkt bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “De machteloosheid ten aanzien van zulke natuurramp roert me enorm”, zegt bisschoppelijk  gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Frank Deloffer. “In die situaties willen we ons christelijk geloof ook werkelijk in daden uitdrukken".

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Woensdag 8 februari 2023
Bocholt - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Boetes voor betrapte winkeldieven

Dinsdag 7 februari 2023
Winkeldiefstal is nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit die, in tegenstelling tot andere vormen van diefstal, de laatste jaren niet is afgenomen. Iedere handelaar maakt het wel eens mee en vaak wordt er geen aangifte gedaan. Om die straffeloosheid tegen te gaan, voerden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het College van procureurs-generaal vorig jaar lik-op-stukboetes of onmiddellijke minnelijke schikkingen in voor winkeldiefstal. Hiermee kan de politie de dader ter (…) Het hele nieuwsbericht

Aardbevingen in Turkije en Syrië

Dinsdag 7 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Gisteren werden delen van Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen, de zwaarste in wel 100 jaar. De materiële schade is enorm en ook de menselijke tol is hoog... Ondertussen werden al méér dan 5.000 slachtoffers geteld. Heel wat landen sturen mensen en materieel om hulp te bieden, maar er zal véél geld nodig zijn voor de wederopbouw. Meerdere organisaties roepen dan ook nu reeds op om geld te storten voor deze hulp. O.a. kan dit via Unicef of het Rode Kruis.

Sophie Breemans overleden

Dinsdag 7 februari 2023
Bocholt - Sophie Breemans overledenOp 3 februari is Sophie Breemans overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jos Aegten. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats inj de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: donderdag (20-21 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt - Sprimont 38-30

Maandag 6 februari 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt - Sprimont  38-30In tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt Sprimont geklopt met 38-30. Bocholt staat derde in de stand op drie punten van leider Lebbeke.

Opnieuw wolf doodgereden

Maandag 6 februari 2023
Bocholt - Opnieuw wolf doodgeredenZoomOpnieuw is een wolf doodgereden, de tweede al op nog geen week tijd. Vanavond gebeurde dat op de N76, de weg tussen Zwartberg en Meeuwen. Daar is de toegang tot de weg voor dieren nochtans slechts mogelijk via uitgangen die met waarschuwingslichten voor het verkeer zijn beveiligd. Hoe het kwam dat de wolf op die weg werd aangereden, is nog niet duidelijk.
Volgens het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gaat het om een mannelijke wolf, van ongeveer een jaar oud. Medewerkers van het NHC zijn het kadaver gaan ophalen. 
Donderdag jl. werd een jonge wolf doodgereden in Hechtel-Eksel. In totaal zijn de voorbije jaren in Limburg al zeven wolven door het verkeer omgekomen. (Foto NHC)

Spionageballon boven de Noordpool

Maandag 6 februari 2023
Bocholt - Spionageballon boven de NoordpoolZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

'Minder huisvuil door Optimo'

Maandag 6 februari 2023
Bocholt - 'Minder huisvuil door Optimo'ZoomHet Optimo-systeem van Limburg.net, waarbij slechts één ophaalbeurt nodig is voor verschillende huisvuilzakken, werkt nu één jaar. Uit metingen blijkt dat in de 33 gemeenten die op dit moment aan het systeem deelnemen, de hoeveelheid huisvuil met gemiddeld 4,95 % daalde, dat is 4,5 kg per inwoner, meldt Limburg.net.
In de gemeenten die werken met full Optimo - met vijf verschillende vuilniszakken - is de daling zelfs 5,47 %. In de gele zakken wordt gemiddeld 5,21 kg (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Neergestorte weerballon beïnvloedt WKZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Merovingische mantelspeld in Gallo-Romeins MuseumZoom2021 verwierf het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een belangrijk deel van de Merovingische grafvondsten uit Broechem (Ranst, provincie Antwerpen). Ze behoren tot de Vlaamse Topstukkenlijst. Hét topstuk – een gouden mantelspeld – is voortaan te bewonderen in de inkomhal van het museum. Experten hebben het over een Schijffibula in goud en zilver met filigraanversiering en ingelegd met granaat.
Het Merovingisch grafveld van Broechem is de best onderzochte, (…) Het hele nieuwsbericht

Kaulille verliest bij Maaseik

Zondag 5 februari 2023
Bocholt - Kaulille verliest bij MaaseikIn Derde Provinciale is Kaulille FC bij SLW Maaseik gaan verliezen met 2-1. Nullens had Kaulille in de 17de minuut op voorsprong gebracht. Scheidsrechter Putzeys trok negen gele kaarten.

Fietser (32) gewond bij val

Zondag 5 februari 2023
Bocholt - Fietser (32) gewond bij valOp de Hamonterweg kwam gisterenavond rond 22.30 uur een 32-jarige fietser uit de gemeente ten val. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: Afrimex1

Zondag 5 februari 2023
Michiel Bernaerts (73) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Afrimex1 opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer opruimingswerken en schoonmaak, verhuizingen, recyclage en handel in tweedehandsmeubelen en -artikelen.
Bocholt - Damesvoetbal: Bokrijk - Bocholt 1-7In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 1-7 gewonnen op het veld van Bokrijk Sp. Bocholt staat tweede in de stand, Bokrijk laatste.
Bocholt - Handbal: vlotte overwinning voor BocholtSezoens Bocholt heeft vanavond met 47-19 gewonnen van Eupen. Na 10 minuten was het al 8-3 en bij een ruststand van 22-13 waren de boeken dicht voor Eupen. In de tweede helft kregen de jongeren van Bocholt hun kans. Zij vergrootten stelselmatig de voorsprong van 9 tot uiteindelijk 28 doelpunten.
Na het verlies van Kembit Lions staat Sezoens Bocholt steviger aan de leiding in de algemene rangschikking van de BENE-league.

Gelijkspel in Tongeren

Zaterdag 4 februari 2023
Bocholt - Gelijkspel in TongerenKSK Tongeren en Bocholter VV hebben vanavond in Tongeren 1-1 gelijk gespeeld. Die stand was al bij de rust bereikt, na een doelpunt van Lance Voorjans voor Tongeren uit penalty en een Bocholts doelpunt van Yannick Vandersmissen.

Turkse FC wint bij Bocholt B

Zaterdag 4 februari 2023
Bocholt - Turkse FC wint bij Bocholt BIn Derde Provinciale is leider Turkse FC bij Bocholt B gaan winnen met 0-1.

Damesvoetbal: Eksel klopt Bocholt

Zaterdag 4 februari 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Eksel klopt BocholtIn de Tweede Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Exelle vandaag gewonnen op het veld van Bocholt met 0-6. Voor de Ekselse dames maakten Anouschka Boons (3), Yora Van Den Bossche, Faline Ceyssens en Lore Knevels de doelpunten. In de stand staat Exelle 4de met 31 punten.

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Bocholt - Geheimzinnige ballon boven de VSZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 10 jaar Opvoedingswinkel Noord-LimburgZoomDe Opvoedingswinkel Noord-Limburg bestaat 10 jaar en dat werd vandaag gevierd. Het gezamenlijk initiatief van CKG ‘De Hummeltjes’ en CKG ‘De Stap’ in samenwerking met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont- Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Pelt, Lommel en Oudsbergen heeft op die 10 jaar heel wat antwoorden gegeven op opvoedingsvragen van ouders en... professionals. De "winkel" zetelt in de Bermstraat 9/2 te Pelt, maar is met lokale activiteiten en consultatiemogelijkheid (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Het Ketelke

Vrijdag 3 februari 2023
Stephan Schrooten (50) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Het Ketelke opgericht met zetel aan de Hamonterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drankgelegenheden, kleinhandel in frisfranken en snoepgoed, vleesbereidingen en belegde broodjes, de verhuring van horecamaterialen en het organiseren van feesten.
Bocholt - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappijZoomVanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Dwarsstraat in Kinrooi botsten gisterenavond rond 18 uur twee auto's. Eén van de auto's kwam door de klap tegen een kapelletje terecht. Een 24-jarige vrouw uit Lommel en een 18-jarige man uit Kinrooi werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt opnieuw kouderNa de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder wagens ingeschreven

Vrijdag 3 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal geregistreerde wagens in België daalt voor het derde jaar op rij. In  2022 waren er 374.597 personenwagens ingeschreven in België, of 4,6% minder dan in 2021. In 2019 werden 557.970 nieuwe wagens in gebruik genomen, wat betekent dat de markt op drie jaar tijd met ongeveer een derde is gekrompen. De verkoop van nieuwe hybride personenauto's (benzine of diesel + elektrisch) steeg met 15%, van 115.317 auto's in 2021 naar 133.184 in 2022. Ook de verkoop van puur elektrische auto's (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een miljoen Belgen zijn materieel en sociaal kansarm: onverwachte uitgaven en vakanties zijn de belangrijkste obstakels. 9,5% van de Belgische bevolking is materieel en sociaal achtergesteld. Dit komt overeen met 1.083.000 personen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 17,5% van de bevolking, in het Waals Gewest 14,4% en in het Vlaams Gewest 5,4%. Dit zijn de eerste resultaten van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden in 2022. (Statbel)

Opnieuw wolf doodgereden

Vrijdag 3 februari 2023
Bocholt - Opnieuw wolf doodgeredenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Flora Hermans (101) overleden

Vrijdag 3 februari 2023
Bocholt - Flora Hermans (101) overledenIn WZC De Voorzienigheid is woensdag Flora Hermans (101) overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Emiel Verbeeck. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in aula De Spronk. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Kaulille.

Nog even de Noord-Zuid

Donderdag 2 februari 2023
Nog tot en met 7 februari (volgende week dinsdag!) kan je reageren op de projectonderzoeksnota inzake de Noord-Zuid via noordzuidlimburg.be/raadpleging. De nota beschrijft het verdere verloop van het proces, het project zelf en het geïntegreerd onderzoek dat hierop volgt. Via dat geïntegreerd onderzoek krijgt het projectontwerp van de Noord-Zuid steeds meer vorm. Zo worden onder meer de locatie van de tunnelmonden vastgelegd, alsook de haltes van de trambus.
Je kan de projectonderzoeksnota ook inkijken en erop reageren in volgende stad- en gemeentehuizen (na afspraak): Houthalen-Helchteren, Peer, Hechtel-Eksel, Pelt, Zonhoven, Heusden-Zolder en Hasselt. Meer info op noordzuidlimburg.be/raadpleging.

Nieuwe vennootschap: Chique Vloeren

Donderdag 2 februari 2023
Schato Ruijter (32) en Denise Herdink (32), beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Chique Vloeren opgericht met zetel aan de Kallerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een winkel/showroom en verkoop van vloeren, tegels, gordijnen en raamdecoratie én interierinrichting van woningen,kantoren en winkels.

Werkmaterialen gestolen in Olmenweg

Donderdag 2 februari 2023
Bocholt - Werkmaterialen gestolen in OlmenwegUit een tuinhuisje aan de Olmenweg werden een fiets en allerlei werkmaterialen gestolen. Het gaat onder meer om een kettingzaag en een boormachine.
Vorig jaar daalde de economische trafiek over de kanalen van de Vlaamse Waterweg met bijna 5% in vergelijking met 2021. Die lichte neerwaartse trend doet zich overal voor, behalve op het kanaal Bocholt-Herentals. Daar nam het goederenvervoer met liefst 17% toe tot 1,45 miljoen ton. Dat is vooral te danken aan Aurubis in Olen en Nyrstar in Pelt. Bij Nyrstar werd de voorbije twee jaar geïnvesteerd in een laadkade om zelf containers te kunnen verwerken. Voordien gingen al die goederen (koper in Olen, zinkoxides in Pelt) in vrachtwagens de baan op.

Handbal: Bocholt klopt Bevo

Donderdag 2 februari 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt gisteravond Herpertz Bevo verslagen met 29-25. Bij de rust was het nog 13-14. In de tweede helft kwam Bocholt onmiddellijk gelijk maar opnieuw nam Bevo 4 doelpunten voorsprong: 15-19 en 19-23 na 18 minuten in de 2de helft. Bocholt nam de wedstrijd in handen maar Bevo leidde 6 minuten voor het einde nog met 23-25. Bevo maakte vervolgens de fouten en scoorde geen enkel doelpunt meer. Sezoens Bocholt scoorde de laatste 5 minuten nog 6 keer en won met 29-25.

Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'

Donderdag 2 februari 2023
Bocholt - Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'ZoomMusica in Pelt heeft een nieuw hEARDROPS-filmpje online geplaatst. Het heet "Dronotonous" en het gaat over drone-klanken. Een drone is hier geen mini-helikopter maar een lang aangehouden toon. Je vindt drones zelfs in het leven van alledag. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat meer in detail naar te luisteren. Geef ze alleen even wat aandacht. Speel met hun klankkleur, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen op elkaar of laat ze met elkaar interageren. Mooi om te bekijken en te beluisteren!
In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Welzijnsregio vraagt fietslesgevers

Woensdag 1 februari 2023
Bocholt - Welzijnsregio vraagt fietslesgeversSinds 2017 organiseert Welzijnsregio Noord-Limburg fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen heeft namelijk als kind leren fietsen. Per jaar leren ze daar gemiddeld een 30-tal volwassenen fietsen.
Sinds 2020 werkt Welzijnsregio voor de cursus samen met Ligo Limino. Het resultaat is een aangepaste cursus, waarin theorie- en praktijkles gecombineerd worden. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van enthousiaste vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers op maat.
Nu vraagt men (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Rubens overleden

Woensdag 1 februari 2023
Bocholt - Michel Rubens overledenIn Oudsbergen is zondag Michel Rubens overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Josephina Vanderheiden. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen