Het overige nieuws

Halloween nadert... (slot)

Dinsdag 31 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert... (slot)Zoom...en de titel is niet helemaal juist, want vanavond is Halloween weer voorbij. De foto, die opnieuw een Halloween-figuur uit de pure natuur laat zien, komt van Pierre Rutten. En met deze foto sluiten we ons Halloweenreeksje af.
Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.

Halloween nadert (6)

Dinsdag 31 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert (6)ZoomEn dicht bij huis!
Het is maar dat je 't weet
Hebben we het al gemeld - we raken op den duur de tel kwijt. Maar je moet weten dat er vanaf morgen tot en met zondag geen treinen rijden tussen Herentals en Lier - en omgekeerd. Dat heeft te maken met werken aan de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Treinreizigers kunnen gebruik maken van autobussen.

Oudste man van het land overleden

Dinsdag 31 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In WZC Gerkenberg in Bree is Jaak Broeckx overleden, de oudste man van België. Hij was geboren op 6 augustus 1914 en werd dus 109 jaar.

Meer fietsendragers gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De politie waarschuwt voor het feit dat er de afgelopen weken meer aangiftes van gestolen fietsendragers binnenkomen. Ook in de omliggende gemeenten blijkt dat zo te zijn. Meestal gebeuren de diefstallen op openbare parkings bij de fietsknooppunten.
Enkele tips om het dieven moeilijker te maken:
- leg, indien mogelijk, de fietsendrager in de auto;
- als de fiets ongebruikt op de drager staat, verstop dan de accu in je auto
- gebruik het slot van de (…) Het hele nieuwsbericht

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

Halloween nadert (5)

Maandag 30 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert (5)ZoomEen foto van Jos Leppens met dreigend Halloween-onheil uit de natuur. Hij bespeurde daar dreigende berkenogen!

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Bengelpop gespreid over twee dagen

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2024 blaast Bengelpop in Balen 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)

Halloween nadert (4)

Zondag 29 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert (4)ZoomEn deze is van Pierre Rutten. Een merkwaardige creatuur uit Bosland! Hebt u in de natuur ook al foto's gemaakt van halloween-achtige figuren? Laat ze maar komen! Mail ze naar redactie[!]internetgazet.be. We hebben nog tijd, want het is pas dinsdag Halloween!.

Bocholter B wint bij Maaseik

Zondag 29 oktober 2023
Bocholt - Bocholter B wint bij MaaseikIn Derde Provinciale is Bocholter VV B met 0-3 gaan winnen bij SLW Maaseik. De doelpuntenmakers waren Broekx (2) en Tijskens.
Bocholt - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Halloween nadert! (3)

Zondag 29 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert! (3)ZoomGriezelen in de natuur... Een bosbeest!

Kaulille wint bij Stal Sport

Zaterdag 28 oktober 2023
Wedstrijdverslag
Bocholt - Kaulille wint bij Stal SportIn Derde Provinciale is FC Kaulille bij Stal Sport gaan winnen met 1-2. De Stalse voorzitter blikt terug: "Na de deugddoende overwinning van vorige week, maakte Stal sport opnieuw kennis met de nederlaag. Hoewel de uitslag ook anders had kunnen zijn. De openingsfase van de wedstrijd was voor de bezoekers, die lieten zien dat ze niet voor niets op de tweede plaats in de rangschikking terug te vinden waren. Maar gaandeweg herstelde Stal het evenwicht en na 18 minuten resulteerde dat in een enorme kans, (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Montegnée - Bocholt 27-26

Zaterdag 28 oktober 2023
Bocholt - Handbal: Montegnée - Bocholt 27-26In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 27-26 verloren van Montegnée. Na negen wedtstrijden staat Bocholt derde in de stand met 12 punten, 6 punten minder dan leider Sprimont.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - THES Sp. 5-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 5-0 gewonnen van THES Sport. Na acht wedstrijden staat Bocholt B tweede in de stand met 19 punten, op 2 punten van Patro Eisden B dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Hubo HandbalIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond de fusieclub Hubo Handbal verslagen met 31-19. Bocholt staat weer aan de leiding in de rangschikking, samen met Kembit-Lions. UPDATE Een wedstrijdverslag uit Bocholt:
Bocholt nam een blitzstart, 5-1. Na 12 minuten sloot Hubo terug aan: 5-4. Bocholt vergrootte zijn voorsprong naar 14-5. Ruststand 19-7.
In de 2de helft kreeg iedereen ruime speelgelegenheid. Bocholt controleerde de wedstrijd en won met 31-19. Lions speelde gelijk in Aalsmeer; zowel Lions als Bocholt staan nu op een gedeelde 1ste plaats. Volgende week spelen we geen wedstrijd maar op 11 november om 19u00 spelen we de topper in Volendam.

Bocholt klopt City Pirates

Zaterdag 28 oktober 2023
Bocholt - Bocholt klopt City PiratesBocholter VV heeft vanavond City Pirates verslagen met 4-1. De ruststand was 0-1. In de tweede helft scoorden Seys (3) en Noviello.

Halloween nadert (2)

Zaterdag 28 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert (2)ZoomAch, dachten we, al dat gedoe uit Amerika - in de natuur kan je toch ook soms iets griezeligs tegenkomen? Kijk eens naar dit "wezen"!

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Bocholt - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  

Alda Aegten overleden

Zaterdag 28 oktober 2023
Bocholt - Alda Aegten overledenOp 22 oktober is in Beringen Alda Aegten overleden, de echtgenote van Eduard Bekkers. Zij was 93 jaar en afkomstig ut Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Auto in gracht: dertiger gewond

Vrijdag 27 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is deze voormiddag een auto in de gracht beland. Daarbij raakte een 37-jarige man gewond.
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Schutkringmaatregelen preventie wolf verlengdZoomMinister Zuhal Demir heeft de schutkring in kader van preventie wolf verlengd tot eind februari. Daardoor kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders (verder) gebruik maken van subsidies voor wolfwerende maatregelen vanuit ANB. "In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgaande kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen verkregen worden," aldus het ANB. Meer info

Auto tegen boom in Weert

Donderdag 26 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Auto tegen boom in WeertOp de Bocholterweg in Weert is vanmiddag rond 12.45u een auto tegen een boom terecht gekomen. De wagen droeg Belgische nummerplaten. De chauffeur moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. De weg werd een tijdlang afgesloten.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Wolf vervangt jacht in Nederlands ZW-VeluweZoomDe Nederlandse vereniging Natuurmonumenten heeft beslist om in haar terreinen op de Zuidwest-Veluwe geen jacht meer toe te staan. Waar vroeger jagers beweerden onmisbaar te zijn om de populatie herten, reeën en wilde zwijnen te beheren, doen wolven dat nu op de meest geschikte manier, zo blijkt. Omdat het roofdier veel wild pakt, schiet Natuurmonumenten sinds 2021 geen edelherten, wilde zwijnen en reeën meer in dat gebied af.
Doordat de wolf kiest welke dieren hij pakt, zal de (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide-Bocholt B 3-1

Woensdag 25 oktober 2023
Bocholt - Grote Heide-Bocholt B 3-1
De inhaalwedstrijd die vanavond tussen Sporting Grote Heide en Bocholt VV B werd gespeeld is door Grote Heide met 3-1 gewonnen.
Grote Heide maakte in de eerste helft het verschil met doelpunten van Geert Gielen, Robbe Beliën en Placide Avouzoa Njoh. De ruststand was dus 3-0.
In de tweede helft kwam Bocholt gemotiveerd uit de kleedkamer. Maar bij hun pogingen om de achterstand weg te werken stonden de paal en een uitstekende doelman van Grote Heide in de weg. In de 83ste minuut kon Dries Thijs dan toch het eerreddende tegendoelpunt van Bocholt scoren.

Planning en crisisbeheer

Woensdag 25 oktober 2023
Tegenligger
Bocholt - Planning en crisisbeheerDoorgaans rijdt de allereerste trein in Hamont stipt, maar maandag liep het toch heel anders. In Mol bleef de trein veel langer staan dan gewoonlijk. En dan weet je al dat er onderweg een hindernis is opgedoken. De werken aan de brug over het kanaal in Herentals waren danig uitgelopen en de brug kon nog niet vrijgegeven worden. In Mol werd er meegedeeld dat de trein niet verder zou rijden dan Herentals. Eenmaal in Herentals aangekomen, kwam de mededeling dat we toch verder zouden mogen. Hoopvol begonnen we aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Lenny Van Humskerken overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Bocholt - Lenny Van Humskerken overledenVrijdag is Lenny Van Humskerken overleden. Ze was geboren in Grote-Brogel en zou komende maandag 76 jaar geworden zijn. De afscheidsdienst en de begraving op de begraafplaats van Grote-Brogel zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-19u) in uitvaartcentrum Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Madeleine Bloemen overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Bocholt - Madeleine Bloemen overledenMaandag is Madeleine Bloemen overleden, de echtgenote van Alfred Bloemen. Zij was 83 jaar. Haar urne wordt in intieme kring geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Bocholt - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.
Bocholt - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Damesvoetbal: winst voor Bocholt BIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 1-2 gewonnen in Membruggen. De ruststand was 1-0. Voor Bocholt B scoorden Lemmens en Schrijvers.
Kort nieuws van bij de buren
In t Stift in Bree is ingebroken in een tuinhuis. De daders gingen met een fiets aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.
Bocholt - Woensdag inhaalwedstrijd Grote Heide - Bocholt B
Sporting Grote Heide en Bocholt VV B spelen komende woensdag een inhaalwedstrijd voor de wedstrijd van 1 oktober, die toen werd uitgesteld omdat een auto met spelers van Bocholt in een verkeersongeval betrokken geraakte.
De inhaalwedstrijd vindt woensdag om 20u plaats op het terrein van Esperanza Pelt.

Houtvenne - Bocholt VV 2-2

Zaterdag 21 oktober 2023
Bocholt - Houtvenne - Bocholt VV 2-2Bocholt VV heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Houtvenne.

FC Kaulille - Achel VV B 1-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Bocholt - FC Kaulille - Achel VV B 1-0FC Kaulillle heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Achel VV B. Het won met 1-0.

Sporting Wijchmaal wint in Bocholt

Zaterdag 21 oktober 2023
Bocholt - Sporting Wijchmaal wint in BocholtSporting Wijchmaal heeft vanavond met 1-3 gewonnen van Bocholt VV B.

Auto knalt op verlichtingspaal

Zaterdag 21 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is aan het kruispunt van de Bruglaan en de Rode Kruislaan in Bree een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. De paal knakte af. Er waren geen gewonden.

Damesvoetbal: Bocholt - Eksel 7-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Eksel 7-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 7-0 gewonnen van Eksel. Bocholt staat na vier wedstrijden eerste in de stand met het maximum van de punten. Eksel staat vierde met zes punten.
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Bromfietser (19) gewond in Bree

Vrijdag 20 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bosstraat en 't Hasseltkiezel in Bree botsten gisterennamiddag rond 15.30 uur een 19-jarige bromfietser uit Oudsbergen en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Bocholt - Auto en tractor botsen: twee gewondenIn de Toleikstraat in Bree botsten vanmorgen rond 8 uur een auto en een tractor. Een 36-jarige man uit Pelt en een 21-jarige man uit Bocholt raakten daarbij gewond.

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Bocholt - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Veroordeeld voor dumpen drugsafval

Donderdag 19 oktober 2023
Bocholt - Veroordeeld voor dumpen drugsafvalEen 35-jarige Lommelaar heeft een werkstraf van 200 uur opgelopen voor het dumpen van drugsafval. Als hij de straf niet uitvoert, moet hij voor 20 maanden naar de gevangenis. De man werd gelinkt aan dumpingen in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer. (PG)

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Bocholt - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Dewael overleden

Donderdag 19 oktober 2023
Bocholt - Jan Dewael overledenDinsdag is Jan Dewael overleden, de echtgenoot van Alda Bloemen. Hij was geboren in Kaulille en werd 80 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urn op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille, waarna gelegenheid tot condoleren in uitvaartcentrum Creemers in de Belgebergstraat 5. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Woensdag 18 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Lotgenotengroep voor mensen in rouwZoomIn november start in het ziekenhuis in Pelt een lotgenotengroep voor mensen in rouw na het overlijden van een dierbare. 
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. De lotgenotengroep voor mensen in rouw na het overlijden van een dierbare wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Handbal: Bocholt wint in Houten

Dinsdag 17 oktober 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt wint in HoutenIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond gewonnen op het veld van Houten (Ned.). Uitslag: 23-37. Bij de rust was het al 12-19. Zaterdag speelt Bocholt de terugwedstrijd van de tweede ronde van de European Cup tegen Dragunas Klaipeda in Litouwen. Bocholt won zaterdag de heenwedstrijd. UPDATE Een verslag van Bocholt: 
Bocholt had na een dikke tien minuten al een voldoende grote voorsprong uitgebouwd. Onder meer door enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Dertiger mag geen dieren meer houdenEen boete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel en een levenslang verbod op het houden van dieren: dat is de straf die een dertiger uit Bree heeft gekregen omdat hij zijn hond liet verhongeren. Het Openbaar ministerie had zes maanden cel gevorderd. (PG)

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.
Bocholt - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom
Bocholt - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Bocholt - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Bocholt - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bocholt VV verslaat Wezel Sport

Zondag 15 oktober 2023
Bocholt - Bocholt VV verslaat Wezel SportBocholt VV heeft vamiddag de punten thuis gehouden tegen Wezel Sport. Het won met 4-2. Aan de rust was de stand 2-1. Bocholt staat dertiende in de stand.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Bocholt - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Handbal: Pelt - Bocholt 26-38

Zondag 15 oktober 2023
Bocholt - Handbal: Pelt - Bocholt 26-38In tweede nationale van het handbal heeft Sporting Pelt met 26-38 verloren van Bocholt. Sporting Pelt staat zesde in de stand, Bocholt tweede.

FC Kaulille wint derby

Zaterdag 14 oktober 2023
Bocholt - FC Kaulille wint derbyIn Derde Provinciale heeft FC Kaulille de derby tegen Sporting Grote-Brogel gewonnen. Uitslag: 1-6. De ruststand was 1-3. Voor Grote-Brogel scoorde Aourz. De doelpunten van Kaulille werden gemaakt door Nullens (3) Goossens (2) en K. Daniëls.

Damesvoetbal: Bocholt B klopt WAVO

Zaterdag 14 oktober 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B klopt WAVOIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 2-1 gewonnen van WAVO (Waterloos-Vorshoven).

Achel B - Bocholt B 2-2

Zaterdag 14 oktober 2023
Bocholt - Achel B - Bocholt B 2-2Achel VV B en Bocholt VV B hebben in Achel 2-2 gelijkgespeeld.

Winterke koud?

Zaterdag 14 oktober 2023
Chel mag het zeggen
Bocholt - Winterke koud?Soms kost het een mens moeite om ‘s morgens op te staan. En vandaag was het weer zo ver. Dat komt door gisteravond. De nieuwsberichten waren het laatste wat ik zag op tv, vooraleer vermoeidheid me dwong om tussen de klamme lappen te schuiven. Ik ging dus (proberen te) slapen met op mijn netvlies de beelden van Israëliërs en Palestijnen die elkaar uitmoorden. Straten lagen vol lijken. Baby’s werden niet gespaard. De haviken in Israël vinden dat hun bijbelse geschiedenis hun het recht (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Damesvoetbal: Kadijk verliest van BocholtDe damesploeg van Kadijk heeft vanavond met 0-9 verloren van Bocholt. Kadijk eindigde de wedstrijd met 10 speelsters.

Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Bocholt - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Werken in Herentals: voor de treinreizigersSinds 2022 werken spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en De Vlaamse Waterweg nv samen aan de verhoging en vernieuwing van de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 november verplaatst Infrabel lokaal de sporen en vernieuwt ze de spoorwissels.    Door deze werken rijden er dan geen treinen tussen Lier en Herentals.  
Tijdens de weekends t.e.m. 29 oktober voert Infrabel de voorbereidende fase uit van deze werken tussen Lier, Turnhout en Mol. Op weekdagen van maandag 23 oktober t.e.m. vrijdag 8 december rijden de meeste P-treinen niet. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober rijden de S33-treinen Antwerpen-Centraal - Lier - Mol niet.

Handbal: Bocholt wint van Eupen

Donderdag 12 oktober 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van EupenSezoens Achilles Bocholt is vanavond in Eupen gaan winnen met 27-31. In de aanvangsfase maakte Bocholt het verschil: 4-10 na 15 minuten. Het verschil liep zelfs op tot 10 doelpunten: 7-17. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar niet in Eupen: ruststand: 11-18.
In de tweede helft knabbelde Eupen aan de achterstand: 18-23 in de 15de minuut. Na 20 minuten nog 3 doelpunten verschil, 24-27. Eupen bleef dreigen en naderde tot 2 doelpunten. De thuisclub probeerde nog alles of niets, waarvan Bocholt optimaal profiteerde. Eindstand: 27-31.

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

Value Care failliet verklaard

Donderdag 12 oktober 2023
De rechtbank van Hasselt heeft vandaag Value Care uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 november ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Auto botst tegen boom

Donderdag 12 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur belandde een auto tegen een boom in de Manestraat in Kinrooi. De bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Annie Grieten overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Bocholt - Annie Grieten overledenMaandag is Annie Grieten overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Pierre Willekens. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhiove Uitvaartzorg.

Laurent Wyers overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Bocholt - Laurent Wyers overledenZondag is Laurent Wyers overleden, de echtgenoot van Josée Clauwers. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Lechtenstraat 16.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)

Monique Liebens overleden

Maandag 9 oktober 2023
Bocholt - Monique Liebens overledenZaterdag is Monique Liebens overleden, de echtgenote van Benny Habraken. Ze was geboren in Maaseik en werd 70 jaar. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Brugstraat 5 in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

OLS 2024 met kogelvangers

Zondag 8 oktober 2023
Voor het eerst in de geschiedenis van het OLS worden er volgend jaar tijdens het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Nederweert (Ned.) kogelvangers ingezet om de loden kogels op te vangen zodat ze niet in de omgeving (tot 750m) kunnen belanden. Dat is zaterdag op een vergadering in Baexem (Ned.) besloten. 

Handbal: Bocholt - Wezet 34-27

Zondag 8 oktober 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt - Wezet 34-27In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 34-27 gewonnen van Wezet. Bocholt staat aan de leiding.
Bocholt - Damesvoetbal: Stokkem -  Bocholt B 0-2In tweede provinciale van het damesvoetbal is Bocholt B met 0-2 gaan winnen bij Stokkem.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Zonhoven 6-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 6-0 gewonnen van Zonhoven Utd.

Handbal: winst voor Bocholt

Zaterdag 7 oktober 2023
Bocholt - Handbal: winst voor BocholtIn de BENE-League van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond thuis HC Visé verslagen met 37-27. De ruststand was 17-12. Bocholt is nu 3de in de rangschikking, met 3 punten achterstand op Kembit-Lions en Kras/Volendam.

FC Kaulille verslaat Opitter

Zaterdag 7 oktober 2023
Bocholt - FC Kaulille verslaat OpitterFC Kaulille heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Opitter.

Bocholt verliest van Lyra-Lierse

Zaterdag 7 oktober 2023
Bocholt - Bocholt verliest van Lyra-LierseBocholt VV heeft vanavond met 2-1 verloren van Lyra-Lierse. Na een evenwichtige eerste helft was Bocholt dominant maar dat resulteerde echter niet in doelrijpe kansen.

Bocholt VV B - K. Opglabbeek A 0-2

Zaterdag 7 oktober 2023
Bocholt - Bocholt VV B - K. Opglabbeek A  0-2In derde provinciale heeft Bocholt VV B vanavond met 0-2 verloren van Kabouters Opglabbeek A.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi raakten gisterennamiddag een auto en een 47-jarige fietser uit Kinrooi in een aanrijdig betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

Nieuwe vennootschap: Vanzo Beton

Vrijdag 6 oktober 2023
Hendrik Vangansewinkel uit Peer en Rudi Vangansewinkel uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Vanzo Beton opgericht met zetel aan de Laarderweg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van artikelen van beton en het plaatsen van tuinafsluitingen.

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Blauwtongvirus al in Waalre

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het door schapenhouders gevreesde blauwtongvirus, dat vorige week in Noord-Nederland opdook, heeft inmiddels een schapenhouderij in Waalre bereikt, boven Valkenswaard. Gevreesd wordt dat het virus ook de grens zal gaan oversteken. Met name schapen, geiten en runderen kunnen dan het slachtoffer worden. Koeien kunnen er ziek van worden, maar overleven een besmetting doorgaans wel. Van geïnfecteerde schapen kan de helft overlijden. Een vaccin is er niet.

Dameshandbal: Bocholt wint in Beker

Donderdag 5 oktober 2023
Bocholt - Dameshandbal: Bocholt wint in BekerDe dames van handbalclub Sezoens Achilles Bocholt speelden gisteren hun eerste wedstrijd in de Beker van België. Aangezien Atomix in tweede nationale speelt, begonnen ze met 3-0. Bocholt liet zich zeker niet kennen en ze gingen de rust in met 14-9. In de tweede helft verliep het wat chaotischer, waardoor ze regelmatig balverlies hadden. Niettemin bleven ze er voor vechten, met als resultaat een overwinning - 22-17 - en door naar de tweede ronde. Wie de volgende tegenstander wordt, is nog niet bekend.

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Bocholt - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.

Werken op parking ziekenhuis

Woensdag 4 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen en vrijdag wordt de golvende overkapping op de bezoekersparking van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt over de volledige lengte grondig gereinigd. Om deze werken te kunnen uitvoeren, zullen aan beide zijden van de overkapping enkele parkeerplaatsen tijdelijk afgesloten worden. Vrije doorgang in de buurt van de werkzone zal soms beperkt zijn.

Zo doe je duurzaam de was

Woensdag 4 oktober 2023
Partnerbijdrage
Bocholt - Zo doe je duurzaam de wasZoomWil je milieubewuster wassen? Begin dan met de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Kies daarnaast voor de eco-stand op je wasmachine of was op lagere temperaturen. Je moet ook regelmatig de wasmachine reinigen, want zo verleng je de levensduur ervan. Hier zijn 5 handige tips voor duurzaam wassen.

Let op de hoeveelheid wasmiddel

Gebruik niet te veel wasmiddel en wasverzachter, want dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Bocholt - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Bocholt - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Bocholt - Wat een zomerse dag!ZoomWe kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Bocholt wint van Lebbeke

Zondag 1 oktober 2023
Bocholt - Bocholt wint van LebbekeBocholter VV heeft zijn eerste overwinning dit seizoen behaald. Tegen Lebbeke werd het 4-1, na doelpunten van Andrea Cascio, Dylan Seys, Thomas Azevedo en Lorenzo Noviello. UPDATE Een verslag van Bocholter VV zelf:
Het is vandaag 1 oktober, en hoewel de temperatuur nog aan de zomer deed denken, is dat toch redelijk laat om een eerste keer te winnen. Beter laat dan nooit, zegt echter een oeroude volkswijsheid, en dus waren we rond de klok van vijf meer dan tevreden met (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Wedstrijd Grote Heide - Bocholt B uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Sporting Grote Heide en Bocholt B, voorzien voor deze namiddag, is uitgesteld nadat een auto met enkele spelers van Bocholt betrokken geraakte in een verkeersongeval. UPDATE Dat gebeurde toen de auto waarin drie Bocholter spelers en de afgevaardigde van Bocholt VV B zaten, op de Hamonterweg achteraan aangereden werd. De spelers Robin en Michael Didderiens werden naar het ziekenhuis overgebracht. Daar moest Robin Didderiens enkele onderzoeken ondergaan. Grote Heide ging uit menselijke overwegingen akkoord met uitstel van de wedstrijd.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen