Het overige nieuws

Bellen aan het stuur: 9 overtredingen

Donderdag 29 februari 2024
Bocholt - Bellen aan het stuur: 9 overtredingenDe voorbije maand februari heeft politie CARMA negen bestuurders geverbaliseerd die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. 22 bestuurders die onder invloed reden overkwam hetzelfde.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Bocholt - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)

Jelle Brands weg bij Bocholt VV

Donderdag 29 februari 2024
Bocholt - Jelle Brands weg bij Bocholt VVAanvaller Jelle Brands trekt de deur achter zich dicht bij Bocholt VV. Hij verkast naar GS Bree-Beek.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Bocholt - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (35) rijdt tegen boom

Woensdag 28 februari 2024
Bocholt - Fietsster (35) rijdt tegen boomOp de Bosschelweg is gisterennamiddag rond 16.30 uur een 35-jarige fietsster uit de gemeente tegen een boom gereden. Zij raakte daarbij gewond.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Zwarte gaten

Dinsdag 27 februari 2024
Tegenligger
Bocholt - Zwarte gatenZoomGert Cuppens maakt voor zijn werkverplaatsingen gebruik van de trein. En dat is in ons land altijd een avontuur...
Er zijn een viertal modellen van treinen die tussen Hamont en Antwerpen pendelen. Het model dat ik het langste gewend ben, is de dieseltrein. Dit is het enige model waarbij je niet van de ene wagon naar de andere kan overstappen tijdens het rijden. Dan is er nog de elektrische dubbeldekker. En heel af en toe zie je het laatste nieuwe elektrische model. Doorgaans rijdt die enkel tussen Mol (…) Het hele nieuwsbericht
Zwarte gaten
Zoom

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Tekort aan plasma(donoren) in LimburgZoomEr is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Biotechnicum naar  mijn, kerk en moskeeZoomDe vierdejaars van het Biotechnicum bezochten Beringen. Zij brachten er een bezoek aan de mijn, een kerk en een moskee. Ze zijn weer een ervaring rijker.

Elza Anthonissen overleden

Maandag 26 februari 2024
Bocholt - Elza Anthonissen overledenIn Neeroeteren is zaterdag Elza Anthonissen overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Guillaume Roussard. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik.

Het oma-effect

Maandag 26 februari 2024
300 woorden van Rudi
Bocholt - Het oma-effectIn de stad was ik getuige van het oma-effect. Achteraf besefte ik dat het wellicht een universeel effect is, maar net zoals met veel zaken in het leven moet je ermee geconfronteerd worden om het klaar en duidelijk te zien.
We zaten in een koffiezaak waar ook verse soep op het menu stond. We zagen een dampende kom soep passeren. Het rook zoals de soepgeur die in mijn neus drong als ik vroeger over de grote kiezel met de fiets naar school reed. In heel wat huishoudens werd de soep ’s morgens vroeg al (…) Het hele nieuwsbericht

Eendracht Louwel wint in Kaulille

Zondag 25 februari 2024
Bocholt - Eendracht Louwel wint in KaulilleIn derdeprovinciale B heeft Eendracht Louwel gisterenavond KFC Kauille verslagen met 0-2. Caelen scoorde al in de 2dse minuut en in de 55ste minuut deed hij het nog eens over. De scheidsrechter trok vier gele kaarten.
Bocholt - Zware thuisnederlaag voor Bocholt VVBocholt VV gaf vandaag helemaal niet thuis en verloor met 0-5 van FC Rupel Boom. De thuisdefensie kreeg het bijzonder hard te verduren. Bocholt VV speelde de slechtste match van het seizoen. Lenaerts en Cascio pakten geel.
Bocholt - Botsing in Lozerstraat: twee gewondenBij een kop-staartaanrijding in de Lozerstraat zijn een 42-jarige vrouw en een 44-jarige man, beiden uit de gemeente, gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag rond 16.20 uur.

Het voetbalweekend van Bocholt

Zondag 25 februari 2024
Bocholt - Het voetbalweekend van BocholtZaterdag 24 februari 
- FC Eksel – Bocholter VV A (Dames): 0 - 0
- Waterloos-Voorshoven – Bocholter VV B (Dames): 4 - 0
- Kaulille FC – E. Louwel:  0 -2 
- Stal Sport – Bocholter VV B: 1 - 3

Zondag 25 februari 
- Bocholter VV – Rupel-Boom: 0-5
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van Hubo HandbalHubo Handbal - Achilles Bocholt: 31-40
Sezoens Achilles Bocholt heeft gisterenavond de moeilijke verplaatsing naar Hubo Handbal tot een goed einde kunnen brengen. Op basis van een goede tweede helft werd het een verdiende overwinning: 31-40.
De mannen van coach Boiten begonnen goed aan de wedstrijd. Wout nam de openingsgoal voor zijn rekening en was in de openingsminuten zeker de bedrijvigste speler. Na een zevental minuten stond het al 4-8. Dat Bocholt daarna 6 minuten lang niet meer zou (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Bocholt VV B legt Stal Sport over de knieDe 1-3 eindstand die in Stal Sport - Bocholt VV B op het bord kwam, gaf een juiste weergave van het spelpeil van de wedstrijd. "Bocholt combineerde veel beter dan Stal en waar de Heerbaanjongens dat in de eerste helft nog konden wegsteken achter een tomeloze inzet, kregen zij in de tweede helft het deksel op de neus. Het begon nochtans goed, met in de vijfde minuut al een mooie kopbal van Wout Deelkens, die door de bezoekende doelman uit de benedenhoek werd gehaald. Bocholt reageerde meteen, want in minuut (…) Het hele nieuwsbericht

Zaaien met de Zadenbib

Zaterdag 24 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om te beginnen met zaaien! De Zadenbib Noord-Limburg staat klaar om je hiermee te helpen. De rekjes van de bib zijn gevuld met een grote diversiteit aan zaden van bloemen, groenten, kruiden en sierplanten.
Ga gerust langs in één van de deelnemende bibliotheken in Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Peer, Bocholt of Eksel. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te ontlenen. De zakjes kan je gratis meenemen. Heb je (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Nouwen overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Bocholt - Jef Nouwen overledenDonderdag is Jef Nouwen overleden, de echtgenoot van Rosa Creemers. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt VV verslaat Tempo Overijse

Woensdag 21 februari 2024
Bocholt - Bocholt VV verslaat Tempo OverijseBocholt VV heeft vanavond een 0-2 overwinning behaald op het veld van Tempo Overijse. Dimtri Vanhaen opende de score in de 41ste minuut, meteen de ruststand. Rune Doms legde in de 57ste minuut de eindstand vast. Bocholt VV speelt zondag thuis tegen Rupel- Boom.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Bocholt - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Leo Van Vlierden overleden

Woensdag 21 februari 2024
Bocholt - Leo Van Vlierden overledenOp 13 februari overleed Leo Van Vlierden, de echtgenoot van Mia Convents. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Lummen vonden plaats in intieme kring.

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Bocholt - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Frans Thys overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Bocholt - Frans Thys overledenZondag is Frans Thys overleden, de echtgenoot van Mia Vandael. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Bocholt - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Bocholt - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

T2 Bert Kees weg bij KFC Kaulille

Zondag 18 februari 2024
Bocholt - T2 Bert Kees weg bij KFC KaulilleBert Kees stopt eind dit seizoen als T2 van KFC Kaulille. Hij wordt T1 van KFC Hamont 99 B.

KFC Kaulille verliest in Ham

Zondag 18 februari 2024
Bocholt - KFC Kaulille verliest in HamIn derdeprovinciale heeft KFC Kaulille gisteren met 2-0 verloren van KFC Ham United. De doelpunten vielen in de tweede helft. De doelpuntenmakers waren Gielen en Dezza. Komend weekend speelt KFC Kaulille thuis tegen Eendracht Louwel A.

Bocholt VV drie punten rijker

Zondag 18 februari 2024
Bocholt - Bocholt VV drie punten rijkerIn het Kiewitstadion in Hasselt heeft Bocholt VV gisterenavond met 0-1 gewonnen van RC Hades. Verdediger Jamil Takidine scoorde het doelpunt in de 73 ste minuut vanop 30 meter. De eerste helft bleven de doelkansen schaars. In de tweede helft kon Bocholt VV, dat beter uit de kleedkamer was gekomen, meerdere kansen afdwingen.

Handbal: Achilles wint van Houten

Zaterdag 17 februari 2024
Bocholt - Handbal: Achilles wint van HoutenIn de BENE-league van het handbal won Sezoens Achilles Bocholt vanavond gemakkelijk van Handbal Houten. Uitslag: 41-32.
Bocholt maakte onmiddellijk het verschil: 10-3 na 11 minuten. Houten bleef alles geven en bij de rust was het 21-14. Bocholt liep snel uit in de 2de helft: 26-15. In de 50ste minuut nam Bocholt een maximale voorsprong van 12 doelpunten: 35-23.  Volgende week speelt Bocholt in Tongeren tegen Hubo Handbal.

Eén gewonde bij botsing in Bree

Zaterdag 17 februari 2024
Kerk
Vanmiddag rond 13.40 ur week een auto van zijn rijvak af op de Opitterkiezel in Bree. Twee tegenliggers konden een aanrijding vermijden maar het derde voertuig werd geraakt in de flank. Bij het ongeval is één lichtgewonde gevallen. Het betreft een 57-jarige man uit Peer.
Bocholt - Het Bocholtse voetbalweekend (17 februari)Zaterdag 17 februari: 

- Bocholter VV B – Vlug & Vrij Stokkem (dames): 1 - 1
- Bocholter VV B – Achel VV B: 2 - 2
- RC Hades Kiewit – Bocholter VV: 0 - 1
- KFC Ham United – Kaulille FC: 2 - 0

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in Bree

Vrijdag 16 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Mussenbrugstraat in Bree zijn inbrekers met juwelen en kledij aan de haal gegaan. In een appartement in dezelfde straat is een horloge gestolen.
Bocholt - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Gerarda Geens overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Bocholt - Gerarda Geens overledenWoensdag is Gerarda Geens overleden, de echtgenote van Theo Sijbers. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.
Bocholt - Oplichters geven zich uit voor Card StopOplichters, die zich voordoen als medewerkers van Card Stop, benaderen slachtoffers telefonisch, meldt PZ Carma. De oplichters beweren onder meer dat de ontvanger een brief heeft gekregen van Limburg.net over een datalek of zijn op de hoogte van persoonlijke gegevens zoals het e-mailadres of het rijksregisternummer van de ontvanger. Vervolgens stellen ze dat de ontvanger slachtoffer is geworden van phishing, waarbij verdachte bedragen zijn afgeschreven of grote aankopen zijn gedaan. Om verdere fraude te (…) Het hele nieuwsbericht

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.
Grensgevallen
UPDATE Wellicht vanaf februari 2027 gaat Eindhoven Airport gedurende vijf maanden dicht. Oorzaak is de beslissing van het Nederlandse ministerie van Defensie, eigenaar van het vliegveld, om de start- en landingsbaan volledig te vernieuwen, meldt Eindhovens Dagblad. De definitieve beslissing wordt vóór eind februari verwacht.
Naast die renovatie wordt ook het systeem om bij mist te kunnen landen - kostprijs 10 mio euro - sterk verbeterd. En voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Bocholt - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Bocholt - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Daniëlla Brenkers overleden

Woensdag 14 februari 2024
Bocholt - Daniëlla Brenkers overledenOp 8 februari is Daniëlla Brenkers overleden, de echtgenote van Patrick Mulders. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Aloha bezorgd rond ontwikkeling kind

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dinsdag 20 februari kan je in het Huis van het Kind in Hamont-Achel wekelijks terecht voor Aloha. Daar zoekt men naar een antwoord op iedere vraag of zorg rond de ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking bij kinderen.
Voor de regio Noord-Limburg werd het Huis van het Kind Hamont-Achel voorgesteld als uitvalsbasis door Gezin Centraal. Het is een toegankelijke en mooie locatie en er komen verschillende diensten in samen zoals het consultatiebureau, (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Willems overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Bocholt - Jaak Willems overledenGisteren is Jaak Willems overleden, de echtgenoot van Els Gudders. Hij was geboren in Grote-Brogel en werd 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne begraven wordt op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Aannemer CB Bouw failliet verklaard

Dinsdag 13 februari 2024
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van CB Bouw uit Bocholt. Schuldvorderingen moeten voor 14 maart ingediend worden.

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS
Bocholt - Kabouters Opglabbeek kloppen Bocholt BKabouters Opglabbeek heeft gisteren Bocholt VV B verslagen met 4-1. Vanbuel scoorde de 1-0 na twee minuten. Haesen maakte er in de 54ste minuut 2-0 van. In de 69ste minuut zorgde Hilven voor de 3-0 en twee minuten later scoorde Driesen de 4-0. In de 74ste minuut werd het 4-1 door een owngoal van Vanbuel.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Bocholt - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht

Achilles Bocholt klopt Eupen

Zaterdag 10 februari 2024
Bocholt - Achilles Bocholt klopt EupenZoomSezoens Achilles Bocholt heeft vanavond met 30-24 gewonnen van Eupen. Eenvoudig was dat evenwel niet. Een verslag van Jörgen Janssenswillen:
Bocholt kon gelukkig met een voorsprong gaan rusten, na een moeizame eerste helft. In de tweede helft wist Bocholt wel het verschil te maken en won het uiteindelijk nog verdiend.
De eerste helft was eenvoudigweg niet goed genoeg. In de vijfde minuut kon Bocholt even op voorsprong komen na de 3-2 van Thomas Driesen. Daarna ging Eupen steevast aan (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt verliest van Jong KV Mechelen

Zaterdag 10 februari 2024
Bocholt - Bocholt verliest van Jong KV MechelenBocholt VV heeft met 0-1 verloren van Jong KV Mechelen. Aan de rust was de stand 0-0. Tijdens de eerste helft dwong Bocholt enkele kansen af. Bocholt VV speelde een mindere tweede helft. Het Mechelse doelpunt viel net voorbij het uur.
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van MontegnéeIn tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 29-38 verloren van Montegnée. Bocholt staat vierde in de stand.
Bocholt - De Bocholtse voetbaluitslagen (8-10 februari)Donderdag 8 februari: 
- Kaulille – SLW Maaseik: 1 - 2

Vrijdag 9 februari: 
- Bocholt – St. Elen:  7 - 0
- FC Alken B – Bocholt B: 10 - 0

Zaterdag 10 februari: 
- Bocholt – Jong KV Mechelen: 0 - 1
- Opglabbeek A – Bocholt B: 4 - 1

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Bocholt - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Mathieu Cornelissen overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Bocholt - Mathieu Cornelissen overledenGisteren is Mathieu Cornelissen overleden, de echtgenoot van Christine Hanson. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Kaullille. Het afscheid vindt zaterdag 17 februari (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)
Bocholt - Biotechnicum present op boerenprotestZoomEen afvaardiging van het Biotechnicum nam vandaag deel aan het boerenprotest in Genk.

Michel Ruttens overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Bocholt - Michel Ruttens overledenIn Meeuwen is gisteren Michel Ruttens overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Jeanne Bogaerts. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring; Begroeting: zondag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Drie nieuwe spelers voor KFC KaulilleKFC Kaulille kan volgend seizoen rekenen op Eben, Loenders en Teirlinck. Zij komen over van SV Breugel.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

KFC Kaulille verliest van SLW Maaseik

Donderdag 8 februari 2024
Bocholt - KFC Kaulille verliest van SLW MaaseikKFC Kaulille heeft vanavond met 1-2 verloren van SLW Maaseik. De ruststand was 0-0. SLW Maaseik kwam 0-2 voor. De ingevallen Dingenen kon in de 91ste minuut tegenscoren. Goossens van KFC Kaulille werd uitgesloten: hij pakte twee kleer geel.
Bocholt - Noorderhart-ziekenhuis behoudt kwaliteitsnormZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft met succes de audit van Qualicor Europe (voorheen NIAZ) doorlopen. Dat betekent dat de accreditatiestatus van het ziekenhuis met vijf jaar is verlengd.
Algemeen directeur Hans Ramaekers: “Ondanks de uitdagingen van de COVID- periode heeft het ziekenhuis zijn kwaliteitswerking kunnen handhaven en versterken. Dit werd bevestigd door de zes auditoren van Qualicor tijdens de evaluatie afgelopen november."  Vandaag werd de accreditatieverlenging gevierd met friet voor alle medewerk(st)ers...

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.
Bocholt - Het Bocholtse voetbalweekend (8-10 februari)Het voetbalweekend begint deze week al vroeg, want vanavond (donderdag) speelt Kaulille om 20u tegen Maaseik. Op papier een haalbare kaart, Kaulille staat mooi 4e in 3e Prov. B, de tegenstander 13e. Vrijdagavond speelt het eerste dameselftal van Bocholt thuis tegen St. Elen, het B-team trekt naar Alken. Zaterdag, ook om 20u speelt Bocholt thuis tegen Jong KV Mechelen, hun B-team trapt een half uurtje later af op het veld van Opglabbeek.

Jan Hanssen overleden

Woensdag 7 februari 2024
Bocholt - Jan Hanssen overledenGisteren is Jan Hanssen overleden, de weduwnaar van Julia Vanschooren, die in 2011 stierf. Hij was geboren in Kaulille en werd 88 jaar. De afscheidsdienst en de asverstrooiing op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Creemers in de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval op Kaulillerdorp

Dinsdag 6 februari 2024
Bocholt - Verkeersongeval op KaulillerdorpVanochtend botsten een auto en een scooter op Kaulillerdorp. Daarbij raakte een 28-jarige vrouw uit de gemeente gewond.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Koepeltjes vol met kunst

Maandag 5 februari 2024
Bocholt - Koepeltjes vol met kunstZoomHet lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn: plexi koepeltjes gevuld met kunst uit de kinderateliers van Kunstacademie Noord-Limburg. Ze werden al gesignaleerd in Oudsbergen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Bocholt, Pelt en Lommel. De koepeltjes werden zaterdag geplaatst naar aanleiding van de ‘Dag van de Academies’ maar zullen nog een tijdje blijven staan. Aan deze sfeervolle installaties is immers een wedstrijd verbonden. Wie een leuke prijs wil winnen, kan een wedstrijdformulier afhalen in de hoofdbibliotheken van de deelnemende gemeenten. Veel succes!
Koepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunst
Zoom
Gezondheid
Bocholt - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.
Bocholt - Bocholt VV B te sterk voor Grote-BrogelBocholt VV B bleek een maatje te groot voor Sporting Grote-Brogel. De thuisploeg legde er maar eventjes zes in het mandje. Tijskens en Broekx scoorden elk twee keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Joeri Truyen en Peeters.

Handbal: Sprimont- Bocholt 32-31

Zondag 4 februari 2024
Bocholt - Handbal: Sprimont- Bocholt  32-31In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 32-31 verloren van leider Sprimont. Bocholt staat tweede in de stand.
Bocholt - De voetbaluitslagen van Bocholt (2-3 februari)Vrijdag 2 februari (dames)
- Bocholt – Kadijk: 5 - 0
- STVV C – Bocholt B: 2 - 0

Zaterdag 3 februari
- Bocholter V.V. B – Sp. Grote-Brogel:  6 - 0
- Kaulille  – Excelsior Hamont: 3 - 1
- RC Mechelen – Bocholt 3 - 0
Bocholt - KFC Kauille te sterk voor Exc. HamontKFC Kaulille heeft gisteren Exc. Hamont geklopt met 3-1. Van Vlierden bracht Exc. Hamont op het halfuur op voorsprong maar Keppens hing de bordjes drie munten later gelijk, meteen de ruststand. In de 75ste minuut scoorde Nullens de 2-1 op strafschop. Loix legde net voor affluiten de eindstand vast.

Vrouw doodgestoken in Eindhoven

Zondag 4 februari 2024
Grensgevallen
In Eindhoven is afgelopen nacht een vrouw doodgestoken. Ze werd rond 3 uur zwaargewond aangetroffen in het stadscentrum en kon niet meer gered worden. De dader is voortvluchtig.
Bocholter VV heeft Ferre Joosten binnengehaald, een 23-jarige middenvelder die de laatste seizoenen uitkwam voor Bree-Beek in Eerste Provinciale, en zijn opleiding achtereenvolgens genoot bij SK Bree en Lommel SK (t.e.m. beloften). Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers in de reeks.

Handbal: Bocholt weer leider

Zaterdag 3 februari 2024
Bocholt - Handbal: Bocholt weer leiderIn de BENE-league van het handbal staat Achilles Bocholt weer aan de leiding na een overwinning bij HC Visé. Uitslag: 26-27. Het was een spannende wedstrijd! UPDATE Een verslag van Jörgen Janssenswillen: 
Wat in de beker niet lukte, kon Bocholt wel in de BENE-League. De mannen uit Noord-Limburg wonnen gisterenavond met 26-27 in Visé. Ze pakken zo revanche voor de verloren halve finale van de Beker van België tegen datzelfde (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Bocholterkiezel in Bree ging vanmiddag een auto van de baan. De bestuurster en haar dochtertje raakten daarbij gewond.

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Bocholt - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 

Bocholt telt 13.749 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
Op 1 januari telde Bocholt 13.749 inwoners. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.
Bocholt - Het Bocholtse voetbalweekend (2-3 februari)Bocholt VV staat op een mooie 3e plaats in 2e Nationale B, het speelt zaterdagavond uit tegen RC Mechelen, 5e in de reeks, maar slechts 3 punten scheiden de 2 teams. Kaulille staat dan weer 5e in 3e Provinciale B, het ontvangt Excelsior Hamont dat op een 4e plaats staat maar met evenveel punten als Kaulille. Een match met inzet dus! In dezelfde reeks speelt Bocholt thuis tegen Grote-Brogel, op papier een gemakkelijke tegenstander want Grote-Brogel staat laatste in de reeks, Bocholt staat 6e.
Bij de dames in 1e Provinciale won Bocholt vorige week nog met 11-0, zij spelen vanavond (vrijdag) tegen Kadijk. De dames van 2e Provinciale trekken naar Sint-Truiden.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.

KFC Kauillle trekt drie spelers aan

Donderdag 1 februari 2024
Bocholt - KFC Kauillle trekt drie spelers aanMarnic Emmers (KFC Hamont 99), Tim Strijbosch (FC Paal-Tervant) en Ilian Luyten (Lutlommel VV) zullen komend seizoen de kleuren van KFC Kaulille verdedigen.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Auto tegen paal: man (26) gewond

Donderdag 1 februari 2024
Bocholt - Auto tegen paal: man (26) gewondIn de Beemdstraat in Bocholt kwam vanmorgen rond 8.45 uur een auto tegen een elektriciteitspaal terecht. Daarbij raakte een 26-jarige Genkenaar gewond.

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Bocholt - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen