Het overige nieuws

Nestkasten ophangen is zeer mooi om holenbroeders aan een nestgelegenheid te helpen, zegt Pierre Rutten. Het is wel nodig om ze - de kastjes - elk voorjaar te controleren op eventuele rotte plekken en vooral te letten of de ophanging nog in orde is. Verwijder de oude nesten, zodat de nestkasten van binnen kunnen opdrogen. Een goede opvolging van deze zaken garandeert dat deze broedsels ook effectief zullen lukken.

Lucie Van Lishout overleden

Vrijdag 30 maart 2012
Hamont-Achel - Lucie Van Lishout overledenWoensdag is Lucie Van Lishout overleden. Ze was 78 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hamont-Lo. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jan Hendrikx overleden

Donderdag 29 maart 2012
Hamont-Achel - Jan Hendrikx overledenDinsdag is in het Mariaziekenhuis Jan Hendrikx overleden, de echtgenoot van Mina Claassen. Hij was 82 jaar. De crematie vond in besloten kring plaats. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp.
De volgende weken en maanden worden 3 nieuwe installaties geplaatst in het Klankenbos van Musica, in het DOmmelhofpark in Neerpelt. Het gaat om een zitbank die trillingen en klank genereert, een kunstinstallatie in het rietvijvertje, en een muzikaal berkenbos langs het pad tussen de sporthal en de Scoutsrally. De nieuwe kunstwerken zullen half juli klaar zijn en worden opengesteld voor het publiek.
Het Klankenbos is een initiatief van Musica, een structurele partner van Dommelhof. Momenteel zijn er tien hedendaagse kunstwerken geplaatst die klank voortbrengen. Het Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het domein.

Donderdag 'Sportkicks' in Lommel

Donderdag 29 maart 2012
Hamont-Achel - Donderdag 'Sportkicks' in LommelZoomTraditioneel wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie de Limburgse jeugdsporthappening Sportkicks georganiseerd. De tieners worden dit jaar op donderdag 5 april verwacht aan sportsite De Soeverein in Lommel. Tchoukbal, rugby, handboogschieten, dans of schermen: op Sportkicks kan het allemaal. “Dit evenement mogen de Limburgse jongeren echt niet aan zich voorbij laten gaan,” zegt gedeputeerde van Sport Walter Cremers. “De jongeren kunnen op Sportkicks kennismaken met meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen omleiding in Overpelt

Donderdag 29 maart 2012
Morgen/vrijdag wordt de toplaag van het asfalt aangelegd op de opritten van de rotonde aan de Leopoldlaan in Overpelt. Tegelijk wordt op de Leopoldlaan zelf de onderlaag asfalt aangelegd. Als gevolg daarvan zal er die dag ernstige verkeershinder zijn, zowel aan de rotonde als op de Leopoldlaan. De werken beginnen al om 6 uur ’s morgens.
Wie van Lommel Barrier/Lutlommel en van de Noord-Zuid (afrit Neerpelt) naar Neerpelt en verder wil,  moet via de rotonde bij de Noord-Zuidverbinding (…) Het hele nieuwsbericht

Paasactiviteiten in het museum

Woensdag 28 maart 2012
Hamont-Achel - Paasactiviteiten in het museumZoomTijdens de paasvakantie zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen meer dan welkom in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Wie droomt er niet van om archeoloog te worden? In de paasvakantie kunnen kinderen (6-12 jaar) met hun (groot)ouders dit spannende beroep eens een dagje uitproberen. Op een nagebouwde archeologische site gaan ze op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar (…) Het hele nieuwsbericht

Denis Mellaerts overleden

Woensdag 28 maart 2012
Hamont-Achel - Denis Mellaerts overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Denis Mellaerts overleden. Hij was 63 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal.

Nieuws uit het grote dierenbos

Dinsdag 27 maart 2012
Uit het Leenderbos, vlak over de grens, is gisteravond een Schotse hooglander ontsnapt. De politie vraagt om voorzichtig te zijn in die buurt. De hooglander ontsnapte uit het gebied waar de runderen grazen, en dat afgesloten is met draad en veeroosters op de wegen en paden.

Nieuwe blog van Dommelhof

Maandag 26 maart 2012
Hamont-Achel - Nieuwe blog van DommelhofZoomProvinciaal Domein Dommelhof heeft onlangs een nieuwe blog online geplaatst. Die houdt je op de hoogte van de voorstellingen en activiteiten in Dommelhof. Bovendien kom je ook heel wat te weten over de werking van het huis. Zo kan je ondermeer lezen over het 'artiesten-in-residentie' programma waarbij enerzijds artiesten uit het openlucht- en circustheater aan nieuwe voorstellingen komen werken, en anderzijds ook jong Vlaams en Limburgs theatertalent ondersteund wordt. Nog op de blog te vinden: een kalender, info over het circusatelier, over het sportcentrum, over de vele culturele partners, enz. De blog is een voorlopig communicatie-instrument in afwachting van de nieuwe website. Het adres: http://dommelhof.wordpress.com/

Met de groeten uit... Borgloon

Maandag 26 maart 2012
Hamont-Achel - Met de groeten uit... BorgloonZoomHet mooie weer trok gisteren veel en veel schoon volk  naar Grootloon, een kerkdorp van Borgloon. In de Servaeshoeve vond daar de inhuldiging (foto boven, met links gedeputeerde Gilbert Van Baelen) plaats van de nieuwe werken van PIT met receptie. Een verslag van Zjuul Devens: PIT is een project van Z33 (het provinciale huis voor actuele kunst) en brengt kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers. Borgloon heeft iets met kerken. Ik leerde vandaag dat ze er 15 hebben en met het kunstwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Zoom

Zeldzaam mos aangetroffen

Maandag 26 maart 2012
Hamont-Achel - Zeldzaam mos aangetroffenZoomIn het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit mos nog was opgemerkt in Vlaanderen. Krulbladmos (Nowellia curvifolia) is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien. Nu bevond het zeldzame plantje (foto) zich op een rotte en ontschorste boomstam van een (…) Het hele nieuwsbericht

Leike Joosten overleden

Maandag 26 maart 2012
Hamont-Achel - Leike Joosten overledenZaterdag is Leike Joosten overleden, de echtgenoot van Maria Boonen. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel Statie. Woensdag om 20 uur is er daar een avondwake.
Hamont-Achel - Oorlogsonderzoeker Peter Loncke overledenIn Groveland, een stadje in de Amerikaanse staat Illinois, is vandaag op 58-jarige leeftijd oud-Lommelaar Peter Loncke aan een slepende ziekte overleden. Hij was de zoon van oud-wielrenner 'Karke' Loncke uit Overpelt-Fabriek en was al meerdere maanden ernstig ziek. Loncke was vooral bekend om zijn onderzoeken naar crashes van geallieerde bommenwerpers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zodra een onderzoek afgerond was, zorgde hij er voor dat de gesneuvelde bemanningsleden blijvend herdacht werden met (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Zet straks de klok één uur vooruitKomende nacht schakelen we over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht.

Mia Stevens overleden

Vrijdag 23 maart 2012
Hamont-Achel - Mia Stevens overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Mia Stevens overleden. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 23 maart 2012
"Er is een andere strategie nodig om ouders ervan te overtuigen dat technisch en beroepsonderwijs levensnoodzakelijk zijn voor onze bedrijven en dus voor onze welvaart. Het beste lijkt ons dat de hardste schreeuwers zelf het voorbeeld geven. Misschien moeten we het roer omgooien en een oproep lanceren aan onze werkgevers: 'Stuur uw eerstgeborenen systematisch naar het TSO.' Naar analogie met vroeger, toen één kind uit elke begoede familie voorbestemd was voor God. Ons land zal er hen dankbaar voor zijn."
(Provinciaal ACW-secretaris Carien Neven, vandaag in Visie)
Zaterdagnacht gaat de zomertijd in, dus gelden er vanaf dinsdag andere openingsuren in het recyclagepark. Dat is in de zomer nog steeds dicht op maandag, maar van dinsdag tot vrijdag in de voormiddag open van 9 tot 12.30u. 's Namiddags is dat van 13 tot 17u, behalve op donderdag (13 tot 18u) en op zaterdag (13 tot 16u).

Gratis naar... Raymond?

Vrijdag 23 maart 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... Raymond?Zoom"Memoires van een balmuzikant" heet het nieuwe programma van Raymond van het Groenewoud. Een geweldig mooie voorstelling van een groot zanger. U kunt die morgenavond om 20.30u meemaken in Cinema Walburg in Hamont. Tickets kosten in voorverkoop 18 euro, aan de kassa 21,5 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt er kans op! UPDATE Niet meer mailen, alle kaarten zijn weg.
Ongeveer drie vierde van de thuiszorg in Vlaanderen wordt ingevuld door mantelzorgers. Dat zijn  mensen die zorgen voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevende personen waarmee ze een persoonlijke band hebben. Het gaat om langdurige zorg, en dit engagement vraagt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Om hen te ondersteunen organiseert het Mariaziekenhuis een informatiereeks. Die is speciaal bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor personen met dementie die nog thuis (…) Het hele nieuwsbericht

Wees slim

Donderdag 22 maart 2012
We hebben het al eens bekendgemaakt, een maand of zo geleden, maar toch nog even meegeven dat er vanaf vrijdagavond 22.00u tot maandagmorgen 06.00u in de hele provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vorig jaar hebben 2 miljoen mensen de provincie Limburg per fiets verkend. Samen hebben zij zo'n 26 miljoen euro gespendeerd in de diverse horecazaken rondom het Fietsroutenetwerk Limburg.
Dat heeft gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een schatting op basis van de vele tellers die langs het Fietsroutenetwerk Limburg opgesteld staan. Vooral in het voor- en najaar waren er merkelijk meer fietsers, onder meer dankzij de succesvolle (…) Het hele nieuwsbericht

Monteer nu de zomerbanden

Dinsdag 20 maart 2012
Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. Bovendien leveren zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent op en zorgen ze voor een lagere CO2-uitstoot door hun lagere rolweerstand.

Joggers, laat je zien!

Maandag 19 maart 2012
Het weer wordt zachter, dus gaan meer en meer mensen  joggen/lopen bij valavond (of zelfs later) op de openbare weg. Twee eenvoudige zaken kunnen het voor jezelf (en anderen) in het verkeer veiliger maken:
- draag bij voorkeur kledij van een lichte kleur en draag een reflecterend armbandje of vestje (zeker bij donkere kledij)
- loop aan de linkerkant van de weg, zo zie je zelf beter het verkeer aankomen, en ga dan tijdig van de weg af. Veel chauffeurs komen nog al te vaak joggers of lopers tegen, die plots uit het niets opduiken.
Nog beter is natuurlijk gaan trainen in een verkeersarme omgeving...
Op een kalkoenhouderij in het Nederlands-Limburgse Kelpen-Oler, op zo'n 10 kilometer van de grens met België, is gisteren vogelgriep vastgesteld. Vermoedelijk gaat het om een milde variant van het vogelgriepvirus, maar dat wordt nog nader onderzocht.De 42.700 kalkoenen worden vandaag geruimd. 
Kelpen-Oler ligt tussen Weert en Roermond. Sinds middernacht geldt er in een gebied van drie kilometer rond het bedrijf een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. (…) Het hele nieuwsbericht

Til Kums overleden

Zaterdag 17 maart 2012
Hamont-Achel - Til Kums overledenWoensdag is Til Kums overleden, de weduwe van Jan Roymans. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Win 25000 euro!

Vrijdag 16 maart 2012
Hamont-Achel - Win 25000 euro!ZoomOnbekenden hebben maandagavond op de Markt in Valkenswaard een Mercedes CL 500 gestolen. Daar lagen "belangrijke documenten" in. Wie tips kan leveren die tot de teruggave van de auto leiden, krijgt 25.000 euro beloning. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes met kenteken 06-GKG-7, nieuwprijs 136.000 euro. Na de diefstal verdwenen de daders richting Belgische grens. Misschien staat de auto in uw buurt? Foto: een Mercedes CL 500.

Denis 'Daniël' Goven overleden

Donderdag 15 maart 2012
Dinsdag is Denis Daniël Goven overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsdienst zal zaterdag om 15u plaatsvinden in het funerarium Creemers in Hamont, waarna zijn as op de gemeentelijke begraafplaats in Neerpelt zal worden verstrooid.

Wim Voets overleden

Donderdag 15 maart 2012
Hamont-Achel - Wim Voets overledenMaandag is Wim Voets overleden, de echtgenoot van Lena Stuyven. Hij was 54 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hamont-centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... 'Biechten'?

Woensdag 14 maart 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... 'Biechten'?ZoomOp vraag van toneelgroep ‘t Arsenaal schreef Walter van den Broeck een nieuwe theatertekst: Biechten. Over het Vlaanderen van vandaag. Het Vlaanderen dat zijn verleden van zich afschudt en potjes die jaren bedekt waren voor eens en altijd ontdekt. Het wordt een stuk dat bevolkt is met een heel netwerk aan personages rond een pedofiele geestelijke, een zus, de misbruikte neef, diens vrouw en dochter, de vrijer, een jaloerse minnaar en een eenvoudige aalmoezenier. Met Camilia Blereau, Els (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Kums overleden

Woensdag 14 maart 2012
Hamont-Achel - Frans Kums overledenGisteren is Frans Kums overleden, de vriend van Jessy Didden. Hij was 79 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd in intieme kring. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Busongeval: vlaggen halfstok

Woensdag 14 maart 2012
Hamont-Achel - Busongeval: vlaggen halfstokZoomDe Noord-Limburgse gemeenten betuigen hun diepste gevoelens van medeleven met alle families van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Alle gemeenten hangen vanaf vanmiddag hun vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen. Dat heeft burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt laten weten.
"Het drama is onvoorstelbaar en niet te beschrijven. Als teken van rouw, verbondenheid en steun hebben we deze beslissing genomen. We wensen alle betrokkenen veel moed en sterkte om dit drama te verwerken", aldus Drieskens, die ook voorzitter is van het Platform Noord-Limburg, waaraan negen gemeenten verbonden zijn. Foto: de vlaggen aan het gemeentehuis van Neerpelt. (Foto Stijn Philippe)

Nog even die uitleg

Dinsdag 13 maart 2012
Een aantal lezers vraagt nog eens uit te leggen wat er door de nieuwe lay-out is veranderd. Tenslotte zit niet iedereen op Facebook. Hier gaan we met de essentie:
  • in de eerste kolom ziet u nieuws dat puur lokaal is, voor de eigen gemeente;
  • boven in de tweede kolom staat de kalender. Wie iets organiseert kan dat daar gratis aankondigen, eventueel mét een afbeelding;
  • daaronder vindt u in de tweede kolom nieuws dat voor verscheidene gemeenten - ook de uwe - interessant is. Daar staan ook de overlijdensberichten, algemene berichten met een grote impact, of gewoon maar berichten die u gelezen moet hebben om "bij" te zijn;
  • in de derde kolom staan de zoekertjes en de felicitaties. Ook hier kan men eventueel een afbeelding of foto toevoegen;
  • onderaan elk bericht staan ikoontjes; als men daar op klikt, kan men een bericht printen, mailen, via een sociale site "delen", enz.; 
  • de foto's in de eerste kolom zijn groter dan vroeger. Ook de site zelf is wat breder geworden.
Reageren op de nieuwe vormgeving kunt u via mail of op www.facebook.com/internetgazet.

Stop toch met dat roken

Dinsdag 13 maart 2012
Op 26 maart start het Mariaziekenhuis een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, probeert men de kans te vergroten door te werken in een groep van 10 à 15 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt door erkende tabakologen, zijn er 8 samenkomsten gepland op maandagavond. De reeks start op maandag 26 maart 2012.
Er wordt gewerkt in groepjes van 10 tot 15 personen. De volledige sessie wordt grotendeels door het ziekenfonds terugbetaald.
Locatie: Mariaziekenhuis, Maesensveld 1, 3900 Overpelt; inschrijving en informatie: Sigrid Claes, psychologe/tabakologe (011/826 000 of rookstop[!]mznl.be).

Lie Didden overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Hamont-Achel - Lie Didden overledenZaterdag is Lie Didden overleden, de echtgenote van Lode Rommes. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp.

Gratis naar... JazzCase?

Maandag 12 maart 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... JazzCase?ZoomJazzCase brengt donderdagavond om 20.30u in Dommelhof een concert van het Jesse van Ruller kwartet, met Jesse van Ruller zelf, Joris Roelofs, Frans van der Hoeven en Dré Pallemaerts. Jesse van Ruller (foto) kan zonder twijfel gerekend worden tot de beste hedendaagse jazzgitaristen. Hij wordt alom geprezen om zijn unieke geluid, techniek en uitstekende composities. In 2003 speelde hij in duovorm samen met  Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast trad hij op met (…) Het hele nieuwsbericht

Melanie Stephani overleden

Maandag 12 maart 2012
Hamont-Achel - Melanie Stephani overledenin het rusthuis in Hamont is zaterdag Melanie Stephani overleden, de weduwe van Jaak Aegden. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
Basisscholen in gebieden vervuild met zware metalen - zoals Noord-Limburg - moeten het schoolbeleid meer afstemmen op die problematiek, om blootstelling van de kinderen aan zware metalen tot een minimum te beperken. Dat meldt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) vandaag. Uit een vragenlijst van het instituut en het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) bij 58 scholen blijkt dat slechts 15 procent van de scholen de ouders over de problematiek informeert.
Het VIGeZ (…) Het hele nieuwsbericht

Weer NWC-ers Belgisch kampioen

Zondag 11 maart 2012
Hamont-Achel - Weer NWC-ers Belgisch kampioenZoomVandaag werd in Daverdisse, in de provincie Luxemburg, het Belgisch kampioenschap rivierafdaling gevaren op de Midden-Lesse. De Neerpeltse Watersportclub kwam naar huis met drie nieuwe Belgische kampioenen. Davy Theys (Overpelt) won bij de heren senioren, Jan Plas (Hamont-Achel) werd eerste bij de heren junioren en Nick Verduyckt (Overpelt) werd primus bij de heren kadetten. Foto boven: Nick Verduyckt; foto links onder Davy Theys, rechts Jan Plas.
Weer NWC-ers Belgisch kampioenWeer NWC-ers Belgisch kampioen
Zoom
Hamont-Achel - 'Flying Fish Circus' in de circustentZoomMorgen- en zaterdagavond brengt CultuurNoord ons "FLYING FISH CIRCUS", een voorstelling die ons (in een circustent) laat binnenkijken in het leven van een traditionele circusfamilie in de jaren '50. Terwijl de artiesten schitteren in de piste, kijkt het publiek naar een andere voorstelling, een voorstelling die zich afspeelt in de coulissen. Het is heerlijk atypisch circustheater met een flinke dosis retro. De jaren '50 klinken door in de soundtrack van blues en hillbilly, nostalgie is alom (…) Het hele nieuwsbericht

Erik Poukens overleden

Woensdag 7 maart 2012
Vandaag is Eric Poukens overleden, de eerste drummer van "De Brassers" en de broer van zanger Marc in die groep. Hij was 53 jaar. Een maand geleden had de groep nog trots de voorstelling van de documentaire “De Brassers Levend” aangekondigd. De voorstelling van die film vindt normaliter op 12 oktober plaats in Hamont. Op 19 mei zouden De Brassers optreden in Berlijn.
Het zal u niet ontgaan zijn: de Internetgazet steekt in een nieuw, fris kleedje. Voortaan is het nieuws opgedeeld in een hoofdkolom met grotere foto’s, en een zijkolom. De hoofdkolom toont nieuws uit de gemeente zelf; in de zijkolom brengen we onder meer het nieuws dat op meerdere gemeenten terugkomt, zoals dit bericht. Nogal wat lezers volgen immers meer dan één gemeente, waardoor ze hetzelfde bericht meermaals zagen terugkomen. Dat ongemak is nu van de baan. Nog in die (…) Het hele nieuwsbericht

Stefan Brijs was hier

Dinsdag 6 maart 2012
Hamont-Achel - Stefan Brijs was hierZoomOp uitnodiging van de bibliotheken van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt was de auteur Stefan Brijs te gast in Palethe. Hij vertelde daar voor een aandachtig publiek over zijn schrijversloopbaan, zijn bewondering voor en zijn vriendschap met Jeroen Brouwers, zijn wijze van schrijven, zijn doorbraak met de roman "De Engelenmaker", zijn nieuw boek "Post voor mevrouw Bromley", ....  
"Post voor mevrouw Bromley" werd de voorbije weken door meer dan 80 mensen in 5 verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Lady Linn?

Maandag 5 maart 2012
Zaterdag komt dan een van de grootste vrouwen van het Vlaamse artiestenheir naar De Posthoorn in Hamont-Achl: Lady Linn. Vanaf 20.30u stelt ze daar haar nieuwe plaat voor, “No Goodbye at All”, die ze samen met haar groep "The Magnificent Seven" heeft opgenomen en waarop een warm popgeluid te horen is, met blazers, drums en piano. We hebben hier al eerder de lof van Lady Linn gezongen, dus: wees erbij!
Tickets zijn verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd in het stadhuis of (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide klopt KFC Hamont 99

Zaterdag 3 maart 2012
Hamont-Achel - Grote Heide klopt KFC Hamont 99ZoomSporting Grote Heide heeft vanavond KFC Hamont 99 geklopt. Uitslag: 0-2. Voor Sporting scoorden Geert Kessels en Bert Bex. De twee doelpunten vielen in de tweede helft. (Foto KFC)

Politiebericht

Vrijdag 2 maart 2012
Hamont-Achel - PolitieberichtDe politiezone HANO vraagt ons het volgende te melden:
"Ingevolge de recente woninginbraken, de diefstallen van aanhangwagens, de inbraken in voertuigen, de vele feiten van vandalisme of vernielingen,...  wensen wij u attent te maken op de mogelijkheid om gebruik te maken van onze website www.hano.be om meldingen aan de lokale politie over te maken.
"Meermaals hebben wij reeds een oproep gedaan naar de bevolking om verdachte toestanden, personen of situaties te melden aan onze (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel