Het overige nieuws

We hebben nog tot middernacht om met z'n allen - dus echt MET Z'N ALLEN - Akindo in Lommel te helpen. Het enige wat men ons vraagt is om op Facebook deze pagina te liken, leuk te vinden. Die ene klik van u kan voor Akindo, een instelling die broodnodig geld nodig heeft, het verschil maken tussen 15.000 euro of 0 euro. Om middernacht loopt de wedstrijd af en beslist Interlight in Lommel wie gewonnen heeft. (…) Het hele nieuwsbericht

Het begin van de lente?

Zondag 31 maart 2013
Hamont-Achel - Het begin van de lente?ZoomMaak er mooie paasdagen van!

Hamont-Achel - Straks schakelen we om naar het zomeruurVriestemperaturen buiten, maar toch schakelen we vannacht over op het zomeruur. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.

Broers vanavond gratis naar broers

Donderdag 28 maart 2013
Wie zich vanavond samen met zijn broer aanbiedt aan de balie van Dommelhof krijgt 2 gratis tickets voor de voorstelling in het kader van Circuit X: ‘Jake and Pete’s Big Reconciliation…’!
Dat is een grandioze voorstelling. Pieter en Jakob zijn broers en dat is meteen ook het vertrekpunt voor deze voorstelling. Pieter is danser en choreograaf, Jakob studeerde net af als stemtherapeut en is zanger bij onder meer The Germans. Allebei hebben ze goede én minder (…) Het hele nieuwsbericht

De puppy is teruggevonden

Donderdag 28 maart 2013
Hamont-Achel - De puppy is teruggevondenZoomIn een bos in Hechtel-Eksel is gisteravond de jonge bulldog-puppy (foto) teruggevonden die vorig weekend uit het noodasiel in Lommel was gestolen bij een inbraak. Het dier was eerder in het asiel geplaatst nadat het bij een inval bij een kweker in Achel ziek was aangetroffen. Twee wandelaars zagen de pup gisteravond in een bench die aan de bosrand was neergezet. Ze verwittigden de lokale politie, die de hond terug naar het asiel bracht. Daar bleek uit onderzoek dat de puppy nog altijd aan een longontsteking lijdt. De antibioticabehandeling moest opnieuw worden opgestart.
Gisteren vond in Hasselt een informatievergadering plaats over de verwachte ontwikkeling van de processierupsenplaag dit jaar. Daar zei gedeputeerde van milieu Ludwig Vandenhove dat zijn diensten verwachten dat de eikenprocessierupsen dit jaar later zullen opduiken, vanwege de koude. Voorlopig is de eerste bladontplooiing van de zomereik voorzien rond 17 april; vorig jaar was dat begin april.
Vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorrijders in Limburg dodelijk of zwaar gewond. De "fout" ligt daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. Meerdere factoren spelen een rol bij het tot stand komen van een ongeval, zegt het provinciebestuur. Dat wil nu samen met de lokale politiekorpsen, het Centrum voor Motorbeheersing, de stad Hasselt en de stad Lommel bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Eric Koller?

Woensdag 27 maart 2013
Eric Koller, zaterdagavond om 20.30u in De Walburg
Fire in the hole
, vijf voor twaalf, zoek dekking! Allemaal termen die dat ene moment aanduiden waarop niets meer te redden valt, waarop geen weg terug is en je nog maar één ding kunt doen: je schrap zetten. De altijd klungelige, slungelige, stuntelige Eric Koller stopt ook deze voorstelling vol met prachtige humorvolle, fysieke, energieke miniatuurtjes. Hij weet de onvolkomenheden van de mens, onze moedwil en misverstanden, met (…) Het hele nieuwsbericht
De Rijksdienst voor Pensioenen organiseert voor (toekomstig) gepensioneerden zitdagen over grensoverschrijdende belastingheffing. Op elke tweede dinsdag van de maanden maart tot en met juni 2013 zal een team, bestaande uit medewerkers van de Belgische, Nederlandse en Duitse belastingsdiensten, aanwezig zijn in het kantoor Hasselt van de Rijksdienst voor Pensioenen.

Slachtoffer van inbraken?

Woensdag 27 maart 2013
De federale gerechtelijke politie van Gent heeft een onderzoek gedaan naar een Chileense bende die zich vooral bezighield met inbraken in woningen. Aan de slachtoffers van dergelijke inbraken wordt gevraagd om hier te kijken naar de in beslag genomen buit; misschien zitten de bij hen gestolen spullen er bij. In totaal staan er 575 foto's van buitgemaakte spullen op die site.
Wanneer u een gestolen voorwerp herkent, kunt u dat melden via de website, samen met het codenummer dat op de foto bij elk voorwerp vermeld staat. Ook wordt aangeraden het notitienummer van de vaststelling van de inbraak mee te delen, meldt de lokale politie HANO.
Een school in de Bonnefantenstraat in Hasselt wordt gedurende 6 maanden kunstenaarscentrum. Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, start volgend jaar met een renovatie en een uitbreiding. Hiervoor werd  in 2011 het aanpalende schoolgebouw in de Bonnefantenstraat aangekocht. Tot eind maart wordt het gebouw gebruikt door de Katholieke Hogeschool Limburg. De daaropvolgende zes maanden zullen de lege ruimtes ter beschikking staan als ateliers voor kunstenaars en organisaties. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Brigitta Geysen overleden

Dinsdag 26 maart 2013
Hamont-Achel - Brigitta Geysen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Brigitta Geysen overleden, de echtgenote van Valère Bullens. Ze was 65 jaar. Zaterdag wordt ze begraven in Aarschot, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Het Noord-Limburgs Loopcriterium (NLLC) gaat dit jaar zijn tweede jaargang in. Het is inmiddels uitgebreid met een vierde wedstrijd. Naast de Grensloop (21 april Lommel), de Boseindrun (20 mei Neerpelt) en de Groene Halve Marathon (1 september Hamont-Achel) is ook de Total Green 10 Miles (3 mei Lommel) nu een onderdeel van het criterium geworden.
Het NLLC is een initiatief van een ex-atleet, zelf meermaals winnaar van bovenstaande wedstrijden, met als doel de loopsport in Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe 'spoed' van start

Maandag 25 maart 2013
Hamont-Achel - De nieuwe 'spoed' van startZoomIn het Mariaziekenhuis is vanmiddag de vernieuwde spoedafdeling van start gegaan. Zoals we vrijdag al meldden zitten zowel patiënten als medewerkers voortaan in een geheel nieuw "decor" en kan men voortaan met de auto binnen- en buitenrijden. De poort opent automatisch bij het naderen. 
Hamont-Achel - Hockeyclub Phoenix organiseert paaskampZoomHockey zit in de lift en dat hebben ze in Noord-Limburg geweten. Daarom kunnen in het sportpark De Roosen in Neerpelt (Esperanza) alle jongeren tussen 5 en 18 jaar van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april hockeyinitiatie volgen en andere leuke, uitdagende activiteiten op eigen niveau ondernemen. Dit iedere dag van 9u tot 16u.
Lijkt het je wat, aarzel dan niet om kennis met deze toffe sport te maken en je in te schrijven op Het hele nieuwsbericht

Inbraak in dierenasiel

Zondag 24 maart 2013
Hamont-Achel - Inbraak in dierenasielZoomBij een inbraak in het Noodasiel in Lommel hebben onbekenden afgelopen nacht een doodzieke bulldog (foto) gestolen. De hond heeft verzorging nodig en het asiel vraagt aan de dief om het dier op de een of andere manier dringend terug te bezorgen. Aan eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden via tel. 0496/224350 of via een mailtje naar noodasielcrisisopvang[!]gmail.com. Alle tips worden discreet verwerkt. Bij de lokale politie is klacht ingediend.

Donkerder dan anders

Zaterdag 23 maart 2013
Vanavond ook gemerkt dat op heel wat plaatsen de lichten een uur gedoofd waren? Dat heeft te maken met "Earth Hour", de WWF-campagne die via een verandering in de dagelijkse gewoonten wil bereiken dat de strijd tegen klimaatverandering vruchten afwerpt.
Hamont-Achel - Nieuwe spoedafdeling en nieuwe MUG-autoZoomMaandagmiddag wordt de vernieuwde spoedafdeling van het Mariaziekenhuis in gebruik genomen. Het ziekenhuis in Overpelt heeft ook een nieuwe auto aangekocht voor de MUG, de Mobiele UrgentieGroep. Op de pagina van Internetgazet Overpelt vindt u over beide items een boeiend verhaal.

Overval Best: getuigen gezocht

Donderdag 21 maart 2013
Gisteravond werd in Best, bij Veldhoven, een gewapende overval gepleegd op een filiaal van waardentransportbedrijf Brink's. De Nederlandse politie meldt dringend op zoek te zijn naar getuigen. Bij de overval werd geld buitgemaakt, maar hoeveel is niet bekend.
De daders lieten een explosief ontploffen tegen een zijdeur en konden op die manier binnen geraken. De politie denkt dat  er mogelijk mensen zijn die in de wijde omgeving iets gezien of gehoord hebben van de overval. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgenavond vindt in heel de provincie een algemene SLimcontrole plaats. Dat betekent dat de 17 lokale politiekorpsen en de wegpolitie (voor de snelwegen) met mobiele ploegen snelheids- en alcoholcontroles houden. Die beginnen morgen/vrijdagavond rond 22u en stoppen maandagochtend om 6u.

Ivo Cotereels overleden

Donderdag 21 maart 2013
Hamont-Achel - Ivo Cotereels overledenDinsdag is Ivo Cotereels overleden, de weduwnaar van Agnes Vandebroek. Hij was 86 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Opvoedingswinkels blijven

Woensdag 20 maart 2013
De provincie blijft investeren in de zg. opvoedingswinkels. De provincieraad zette daarvoor vandaag het licht op groen. In de provincie is er in elke regio zo'n opvoedingswinkel. "Hoe complexer onze samenleving wordt, des te complexer opvoeden wordt," zegt gedeputeerde Frank Smeets. "Heel wat ouders kampen dan ook met vragen en onzekerheid rond opvoeding. Vaak geraakt men er vanzelf weer uit, volstaat een gesprek met de partner, of krijgt men voldoende steun uit de omgeving. Maar soms is er meer (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdag bij het PLOT

Dinsdag 19 maart 2013
Komende zaterdag zet het PLOT, het provinciale opleidingscentrum inzake publieke veiligheid, zijn deuren open. Het zet die dag de opleidingen voor politie, brandweer en geneeskundige hulp in de kijker.
De politieschool zal in het volgende schooljaar meer dan 200 inspecteurs en hoofdinspecteurs opleiden. Er is niet alleen behoefte aan nieuwe politieambtenaren (van agent tot commissaris), maar ook aan ondersteunend burgerpersoneel zoals informatici, boekhouders, technici en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Om over na te denken

Dinsdag 19 maart 2013
In de voorbije 40 jaar werden er in China naar schatting 336 miljoen abortussen en 196 miljoen sterilisaties uitgevoerd in het kader van de wet op de gezinsbeperking. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheid, meldt de Financial Times. Zonder die maatregelen zou de Chinese bevolking een 30 procent hoger zijn uitgekomen. Momenteel wonen er in China ongeveer 1,3 miljard mensen.

Klap voor melkveehouders

Dinsdag 19 maart 2013
Het zuivelverwerkend bedrijf FrieslandCampina heeft vandaag bekendgemaakt dat het de melkophaling voor een deel van Vlaanderen (hoofdzakelijk Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant) afbouwt. Limelco zal deze activiteit overnemen, meldt de Boerenbond. Nog vandaag heeft ook zuivelverwerker Danone aangekondigd dat de ophaling van melk bij meer dan 80 van zijn toeleveranciers zal worden stopgezet.
Beide beslissingen komen voor honderden melkveehouders, vooral in de drie genoemde provincies, zeer hard aan, (…) Het hele nieuwsbericht
De politieraad van de politiezone HANO heeft gisteravond ingestemd met de aankoop van een nieuwe flitswagen. Die gaat de huidige op termijn vervangen. Vermoedelijk zal de nieuwe flitser vanaf september inzetbaar zijn.
In het kader van het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre heeft de hoofdofficier van justitie een beloning van 25.000 euro uitgeloofd. Hiermee doet het Openbaar Ministerie een beroep op mensen die over meer informatie beschikken, maar tot nu toe nog geen contact met de politie hebben opgenomen, meldt politie.nl.
Het gemeentehuis werd in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli 2012 nagenoeg volledig verwoest door de brandstichting waarbij twee brandende auto's (…) Het hele nieuwsbericht

Moet het elke dag vlees zijn?

Dinsdag 19 maart 2013
Tot 23 maart vindt de 9de editie van de week van de diëtist plaats. Tijdens die periode kan iedereen gratis terecht bij de diëtist voor een verkennend gesprek. Zo kan men vrijblijvend kennis maken met de werkwijze van de professionele voedingsdeskundige. Het thema van de week van de diëtist is dit jaar ‘vlees, vis, eieren en vervangproducten’. Uniek in Noord-Limburg is dat zelfstandige diëtisten en ziekenhuisdiëtisten de handen in elkaar slaan. Vandaag en morgen tussen 14 uur en 20 uur verwelkomen ze alle geïnteresseerden op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Altijd handig, die app

Maandag 18 maart 2013
Tegenwoordig kom je elke dag veel storende taalfouten tegen - in de krant, op Facebook, op tv... Terwijl het zo mooi is wanneer een taal correct wordt geschreven. Het Nederlandse Genootschap Onze Taal heeft een Taaladviesdienst, die vragen over de Nederlandse taal beantwoordt. Die zijn voortaan ook via een gratis app te raadplegen. Hier staat daar meer informatie over.

EMJ zoekt afficheontwerper

Maandag 18 maart 2013
Hamont-Achel - EMJ zoekt afficheontwerperHet Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt is op zoek naar een ontwerper voor de affiche van de vocale festivaleditie van 2014. Kandidaten mogen een computerontwerp of een tekening maken die als basis kan gebruikt worden voor de affiche. Het thema is “koren” en de inzendingen kunnen best digitaal aangeleverd worden tot en met 15 mei 2013. Meer info  

Antoine Bertho overleden

Zaterdag 16 maart 2013
Hamont-Achel - Antoine Bertho overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Antoine Bertho overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in intieme kring, waarna hij zal worden gecremeerd. Woensdag om 17.30u is er een begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Actie Straat.net verlengd tot 24 maartZoomLimburg.net, dat in samenwerking met de Limburgse gemeentebesturen de zwerfvuilopruimactie "Straat.net" organiseert, heeft beslist om die actie te verlengen tot en met zondag 24 maart. Reden is dat er volgens Limburg.net nog veel zwerfvuil onder sneeuw ligt. Normaliter zou Straat.net alleen dit weekend plaatsvinden.
Het verzorgingsteam voor kankerpatiënten van het Mariaziekenhuis krijgt maandag een nieuwe verzorgingsstoel die geschonken is door een patiënte van het ziekenhuis en haar echtgenoot. Ze kochten de stoel met het geld dat ze cadeau kregen bij hun 50ste huwelijksverjaardag.
Gerarda en haar man Twan kwamen in het ziekenhuis in contact met de mensen van het oncologisch begeleidingsteam. Dat team wijst patiënten met kanker de weg naar psychologische begeleiding, dieetadvies, hulp bij (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gratis naar... 'De dame met het hondje'?ZoomZondag om 14u kunt u in CC Palethe in Overpelt gaan kijken naar "De dame met het hondje", naar een novelle van Tsjechov. Een oudere bankier en een jonge, onervaren vrouw ontmoeten mekaar. Ze zijn ongelukkig in hun huwelijk en we worden getuige van een ontluikende liefde. Wat als een zomerse flirt begint, eindigt in een hartverscheurend liefdesverhaal. Katrien De Becker (bekend uit Familie) en Herbert Flack spelen de rollen in deze theatervoorstelling. Kaartjes in voorverkoop kosten (…) Het hele nieuwsbericht
Ter ere van haar 60-jarig bestaan organiseert de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging op zaterdag 23 maart om 20u ‘De nacht van de ref" in zaal De Schans in Hechtel. Op het programma staan een receptie met toespraak van Frank De Bleeckere en een ode aan 60 jaar K.N.L.S.V. . Na het officiële gedeelte volgen een optreden van de groep Domino, een verrassingsact en een knallende fuif. Meer info
Binnen de regio wordt onder de naam “deMENSie” drie keer per jaar een praatcafé georganiseerd rond dementie. De bedoeling is om dementie bespreekbaar te maken en zo de zorgen van alle betrokkenen lichter te maken: de persoon met dementie zelf, maar ook zijn familieleden en mantelzorgers in hun zoektocht naar antwoorden. Het is speciaal voor deze mensen dat het praatcafé georganiseerd wordt. Het volgende praatcafé vindt op woensdag 20 maart om 19.30u plaats in (…) Het hele nieuwsbericht

Breng NOW eens een bezoek

Donderdag 14 maart 2013
We naderen het derde weekend van maart, en dat betekent, al voor het vierde jaar op rij, dat u op Hennemeeuwis langs de Peerderbaan in Neerpelt NOW kunt bezoeken, de Noord-Limburgse Openbouw Beurs, volgens de organisatie de compleetste bouwbeurs van Limburg. Vele bedrijven uit de regio slagen er steeds weer in de handen in elkaar te slaan en de bezoekers te laten zien wat de laatste vernieuwingen zijn op het gebied van bouwen en verbouwen.
Denkt u aan bouwen, renovatie, uitbreiding of (…) Het hele nieuwsbericht
Jorge Mario Bergoglio (76), een Argentijnse jezuïet en aartsbisschop van Buenos Aires, is vanavond in Rome verkozen tot nieuwe paus van de katholieke kerk. Hij neemt de naam Franciscus aan.

Gratis naar... de Corsari's?

Woensdag 13 maart 2013
Hamont-Achel - Gratis naar... de Corsari's?ZoomDe Soroptimisten van Hamont-Achel organiseren zaterdagavond 16 maart om 20u in De Posthoorn in Hamont een avond met de Corsari's, ten voordele van Make A Wish. De Corsari's - dat betekent een avond vol dansplezier met muziek van de jaren '50/'60, een live band met solozanger Roel Vanderstukken en Sarah De Koster en een afterparty met Retro Deejay Marcel Vekemans. Kaarten kosten in voorverkoop 15 euro (inclusief aperitief), aan de kassa 20 euro. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? Even een mailtje naar ann.vanduffel[!]me.com en de twee eerste mails uit elke gemeente winnen zo'n vrijkaart. Ze worden persoonlijk verwittigd. Succes!
Het PWA kan mensen die hulp nodig hebben, ondersteunen met een brede waaier aan activiteiten, taken en klusjes. Ook inzake kinderoppas. Deze dienst is opgericht om ouders te ondersteunen in de opvang van hun kinderen en dit in de eigen thuissituatie. Concreet houdt at in dat een werknemer van het PWA op vooraf afgesproken tijdstippen bij u thuis op uw kinderen kan komen  oppassen. Neem eens contact!
PWA NEERPELT vzw - Stationsstraat 76 bus 2 - 3910 Neerpelt    - 011/39.86.30 – pwa.neerpelt[!]skynet.be - www.pwa-neerpelt.be
PWA HAMONT-ACHEL vzw - Michielsplein 1/bus 2 - 3930 Hamont-Achel – 011/44.89.85 - pwa[!]hamont-achel.be  - www.hamont-achel.be (rubriek: werken)

Zwing gaat weer swingen

Woensdag 13 maart 2013
Na het succes in Dommelhof van enkele weken geleden gaat vocal group Zwing op zaterdag 23 maart a.s. om 20u optreden in CC Palethe in Overpelt. Het vijfkoppige ensemble wil daar het beste van zichzelf geven in bekende en minder bekende a capella-sounds met een eigen show daarbovenop. Er zijn nog tickets beschikbaar; reserveren kan bij CC Palethe via 011/645952. Zwing

Mathijs Joniaux overleden

Dinsdag 12 maart 2013
Hamont-Achel - Mathijs Joniaux overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Mathijs Thieu Joniaux overleden, de echtgenoot van Helena Bastiaens. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verwen je postbode eens

Maandag 11 maart 2013
Hamont-Achel - Verwen je postbode eensZoomEen mens staat er te weinig bij stil, maar hebt u deze winter al eens aan uw postbode gedacht? Vanmorgen zagen we die van ons nog voorbijrijden, bijna volledig tegen de kou ingepakt, op neus en ogen na. Dié mannen en vrouwen, die voor ons op pad zijn om onze post te bezorgen, zijn degenen die mogen klagen over het slechte weer. Maar ze doen dat niet. Geef hen daarom morgen of zo eens een verwenmoment! (Foto Josh Vandijck)
Aan het eind van deze Week van de Vrijwilliger misschien nog een tip: Limburgse vrijwilligers kunnen in sommige gevallen een beroep doen op een gratis verzekering. Die wordt door de provincie Limburg aangeboden in samenwerking met de lokale besturen, en met steun van de Nationale Loterij. Deze verzekering vervangt de jaarverzekering van de vrijwilligers (en de leden) bij de gekende verenigingen niet. Maar ze kan ingeschakeld worden bij activiteiten waarbij men sporadisch een beroep doet (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Moors overleden

Vrijdag 8 maart 2013
Hamont-Achel - Mia Moors overledenGisteren is Mia Moors overleden, de weduwe van Jan Aarts. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14.45u) in het crematorium in Hasselt. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Niet vergeten

Vrijdag 8 maart 2013
Vanwege werken rijden er morgen en zondag (tot 18u) geen treinen tussen Neerpelt en Mol - en omgekeerd.

Padden op pad

Vrijdag 8 maart 2013
Hamont-Achel - Padden op padZoomDe jaarlijkse trek van de amfibieën is na de lange winter eindelijk op gang gekomen. Door het zachte weer van de voorbije dagen ontwaken padden, salamanders en kikkers uit hun winterslaap en gaan ze massaal op zoek naar een plek om te paren. Maar de trek zal even snel weer voorbij zijn als hij begon: volgende week gaat het opnieuw vriezen en stopt de paddentrek. Verwacht wordt dat er een volgende piek komt in de tweede helft van maart. Gevolgen voor het overleven van de amfibieën zal de vrieskou niet hebben. De dieren zullen gewoon opnieuw beschutting zoeken tegen de kou. Foto: in Peer had Eddy Vandyck van Natuurpunt vanmorgen 41 padden, 29 kikkers, 12 salamanders en 1 alpensalamander in de emmer zitten. Hij heeft ze inmiddels over de straat geholpen.

Toine Janssen overleden

Donderdag 7 maart 2013
Hamont-Achel - Toine Janssen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Toine Janssen overleden, de echtgenoot van Fien Plas. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in intieme kring. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp.
Hamont-Achel - Gratis naar... Ensemble Leporello?ZoomIn het kader van de reeks "CIRCUIT X" brengt Ensemble Leporello vrijdagavond om 20.30u in Palethe in Overpelt het stuk ‘Twee meisjes en een schurk’. Dat is vrij geïnspireerd op de Oud-Griekse Mythe van Tereus. Het is het verhaal van twee Griekse prinsessen, de gezusters Procne en Filomela. Met ‘Twee meisjes en een schurk’ hebben Annelore Stubbe en Mieke Laureys van ensemble Leporello een kleine theaterverrassing gemaakt: een ballade over lust, liefde en (…) Het hele nieuwsbericht

Elk begin is moeilijk

Dinsdag 5 maart 2013
Vandaag heeft een groep Chinezen in Bergeijk camping De Paal bezocht. Ze willen leren hoe in deze streken gekampeerd wordt. Kamperen is een opkomend fenomeen in China. Steeds meer mensen in dat enorme land willen de vuile stad ontvluchten en in "schone" lucht verblijven. De delegatie kreeg vandaag een rondleiding op de camping.
Zowat een jaar geleden ging het meldpunt "misbruik, geweld en kindermishandeling" van start, signaleert minister Jo Vandeurzen. Het meldpunt is gratis bereikbaar op het nummer 1712 en is bedoeld voor burgers die een vraag of melding hebben over alle vormen van geweld of misbruik. Dat kan gaan over partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmisbehandeling, pesten, geweld in gezagsrelaties maar ook over misdrijven met geweld.  Sinds  de start van 1712 ontving het meldpunt al 3732 oproepen. De nieuwe sensibiliseringscampagne die vandaag start, focust op partnergeweld.

Blij(f) in beweging

Dinsdag 5 maart 2013
Na de lange en strenge winter weer extra energie opbouwen door de actie “Blij(f) in beweging”. Mensen met beperktere mogelijkheden (reuma, spierfibromyalgie, longproblemen, hartproblemen, NAH, slechtziendheid) kunnen bewegen in een gezellige omgeving in PCT Dommelhof in Neerpelt of via dienstencentrum De Kring te Hamont-Achel. Vraag vrijblijvend een folder via Provinciale Sportdienst, cel sportvorming, Carine Alders, 011 80 50 95 of carine.alders[!]limburg.be.

Anna Brils overleden

Dinsdag 5 maart 2013
Hamont-Achel - Anna Brils overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Anna Brils overleden, de echtgenote van Willem Claassen. Ze was vorige maand 88 jaar geworden. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis ( om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
Op zaterdag 9 maart kan iedereen een gratis glaasje wijn of fruitsap komen proeven in alle Oxfam-Wereldwinkels, naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger. Tijdens die Week zetten de Wereldwinkels hun vrijwilligers in de bloemetjes. En de klanten kunnen zaterdag, samen met de vrijwilligers, het glas heffen op eerlijke handel en op de vrijwilligers zelf. 

Ber Joosten overleden

Maandag 4 maart 2013
Hamont-Achel - Ber Joosten overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Ber Joosten overleden, de echtgenoot van Anna Bergs. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Hiep!

Vrijdag 1 maart 2013
Hamont-Achel - Hiep!Op deze nationale complimentendag sturen we graag een compliment naar onze collega's van de Internetgazet Heusden-Zolder. Zij startten vandaag precies vijf jaar geleden met hun nieuwssite. En die heeft ook ginds veel succes. Vandaar onze welgemeende gelukwensen! Internetgazet Heusden-Zolder

Geen trein dit weekend

Vrijdag 1 maart 2013
Hamont-Achel - Geen trein dit weekendZoomInfrabel gaat dit weekend en ook het weekend van 9 en 10 maart werken uitvoeren op de spoorlijn tussen Mol en Neerpelt. Daardoor zullen er geen treinen kunnen rijden op dat stuk. De treinen van Antwerpen naar Neerpelt worden beperkt tot Mol. Tussen Mol en Neerpelt is een vervangende busdienst. Dat bevestigt Thomas Baeken van Infrabel: "Die lijnonderbreking is nodig omdat we daar de spoorstaven gaan vervangen. De oude spoorstaven hebben het einde van hun levenscyclus bereikt en er moeten dus nieuwe in (…) Het hele nieuwsbericht
16/05
Kelly Donné

Op de dag van het gezin , 15 mei , werd Kelly Donné in de bloemetjes gezet door de gezinsbond. Er werden door heel het land 300 initiatieven ingestuurd, waarbij de raamportretjes bij de 120 winnende hoort! Dankjewel!!!

De gezinsbond Hamont
10/05
Femmaleden Hamont

Voor Femma Hamont Het bereik van een moeder hoeft geen hoge masten, geen sterke wifi, niet eens internet. Een moeder is een draadloze verbinding van de beste soort. Het Femma team van Hamont wenst aan alle moeders een fijne Moederdag toe!

Jacqueline Joosten-Segers
09/05
De inwoners van Hamont

Lieve mama , moeder , vrouw dit kaartje is speciaal voor jou ! Als dank voor je zorgen en je lieve lach , wensen we jou een fijne moederdag ! Met warme groeten van Thieu,Arlette,Carla,Linda,Marita, Anniek,Lieve, Tanja,Nathalie en Hanneke

de gezinsbond Hamont
20/04

Opa en oma ik mis jullie! Hopelijk kan ik snel weer komen spelen. Kus Dex

Dex van Deurzen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hamont-Achel
18/05
Leny Nulens-Teeuwen

Leny, je bent niet 007. Twee Nullen(!) eraf is ook niet waar. Maar zet een nul achter de 7 en zie: je ware leeftijd is daar! Hartelijk gefeliciteerd met je 70e verjaardag in Coronatijd. Geniet er van! Fam.Rutten uit de Bos.

Ria Nulens
15/05

Fijne verjaardag Lilly.

Hubert Poppelmonde
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel