Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

KLJ-Hamont start de activiteiten

Zondag 30 augustus 2015
Hamont-Achel - KLJ-Hamont start de activiteitenZoomDe eerste voorbereidingen van het nieuwe werkjaar van KLJ-Hamont zijn gestart, de groepen zijn ingedeeld en de nieuwe leidinggroep is bekend. En deze gemotiveerde en enthousiaste jongeren zien het nieuwe KLJ-jaar al volledig zitten! Zeker na hun eerste vergadering vandaag, die onder een stralende zon van start ging. 

Fietsenverkoop op 12 september

Zaterdag 29 augustus 2015
Hamont-Achel - Fietsenverkoop op 12 septemberZoomDe politiezone HANO organiseert naar jaarlijkse gewoonte een verkoop van gevonden fietsen op zaterdag 12 september. Dit op het buitenterrein bij het centrale politiebureel aan de Energiestraat in Neerpelt. Geïnteresseerden kunnen vanaf 9.30 uur de fietsen bezichtigen. De verkoop start om 10 uur en eindigt rond 12 uur. Kopers dienen in het bezit te zijn van hun identiteitskaart en van contant geld om de koopsom onmiddellijk te kunnen vereffenen.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Hamont-Achel - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

Mathieu Stinckens overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Hamont-Achel - Mathieu Stinckens overledenVandaag is Mathieu Stinckens overleden, de echtgenoot van Louise Ramaekers. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Laurentiuskerk in (…) Het hele nieuwsbericht

Hondje vermist

Maandag 24 augustus 2015
Hamont-Achel - Hondje vermistZoomIn de omgeving van Achel-Statie is dit hondje vermist. Het is een wit-bruine Chichu-pup van 12 weken oud die luistert naar de naam Kira. De hond is gechipt en draagt een rood halsbandje. Indien gezien, graag een seintje op telefoonnummer 0497 225 879.

PWA-weetjes

Maandag 24 augustus 2015
Enkele tips die het PWA ons bezorgde en die mensen het leven gemakkelijker kunnen maken:
- het PWA brengt uw (groen)afval naar het recyclagepark. Het afval wordt met een bestelwagen opgehaald en voor u naar het recyclagepark gebracht. U betaalt na de ophaling het ticket van het recyclagepark en een factuur van het PWA waarvan de basisprijs 5,00 € bedraagt. (5 € per 2m³ afval);  
- tip: koop een "big bag" voor uw (groen)afval. Voor 10 € kunt u bij het PWA een herbruikbare (…) Het hele nieuwsbericht

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Hamont-Achel - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Coniferen in brand

Zondag 23 augustus 2015
Vanmiddag hebben coniferen vuur gevat aan de Wethouder van Bunselstraat in Budel. Er kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar een schuur. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"
Hamont-Achel - Pastoor-emeritus Jef Geyskens overledenPater Jef Geyskens uit Hamont, lid van de congregatie van de salvatorianen,  is overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig van Meerhout. Op 10 juli 1966 werd hij in Meeuwen priester gewijd. Van 1975 tot 1990 was hij pastoor van de parochie Holheide in Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Daarna wordt hij begraven op het kloosterkerkhof. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gon Hendrikx overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Hamont-Achel - Gon Hendrikx overledenGisteren is Gon Hendrikx overleden, de weduwe van Jan Dolders. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De 110.000 euro kostende investering van de twee digitale flitspalen op de N69 in Aalst, tussen Lommel en Eindhoven, is in twee weken tijd terugbetaald. De flitspalen brengen dagelijks zo’n 7.500 euro op. Een Lommelaar die er geregeld passeert heeft eerder al 15.000 euro aan flitsboetes betaald. Dat meldden Nederlandse media deze week.
Vorig jaar werden op de N69  in Aalst, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur, 47.000 voertuigen geflitst. Aalst staat daarmee in de top drie (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser aangereden

Vrijdag 21 augustus 2015
In de Hoofdstraat in Budel heeft een auto gisteravond even voor 22u een fietser aangereden. Het slachtoffer werd daarbij gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Het gaat om een asielzoeker die in het nabijgelegen AZC verbleef.  
Op het WK kajak in Milaan zijn de deelnemende leden van NWC er niet in geslaagd zich voor de A-finale te plaatsen. Artuur Peters werd derde in zijn halve finale hetgeen niet voldoende was om zich te plaatsen voor de A-finale. Hij vaart zaterdag de B-finale. Ook Lize Broekx en Hermien Peters kwamen te kort in de halve finale. Zij werden 5de in hun halve finale en varen ook zaterdag de B-finale. Joeri Weckx werd met zijn Harelbeekse partner 7de in de halve finale en dient zaterdag nog de C-finale af te (…) Het hele nieuwsbericht

Ode aan Koning Albert I in optocht

Woensdag 19 augustus 2015
Hamont-Achel - Ode aan Koning Albert I in optochtZoomVan 22 tot en met 30 augustus vindt in het Noord-Brabantse Heeze de 58ste Brabantsedag plaats, een 9-daags cultuurfestival dat dit jaar het thema ‘Bekend, Beroemd, Bemind…’ heeft. Het hoogtepunt is de cultuurhistorische optocht op 30 augustus waarin Brabants meest bekende, beroemde en beminde figuren centraal staan. Ook Koning Albert I krijgt een belangrijke rol in dit rijdende theaterspektakel. Wagenbouwersgroep Vriendenkring Hopeloos eert de Belgische held met de (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

Samen gratis naar FC Eindhoven!

Maandag 17 augustus 2015


De selectie van voetbalclub FC Eindhoven, dat in de Nederlandse Eerste Divisie speelt, telt dit seizoen maar liefst elf Belgen. De club houdt daarom aan het einde van deze maand een speciale actie. Belgen mogen op vrijdag 28 augustus gratis naar de thuiswedstrijd van FC Eindhoven in de Jupiler League tegen MVV Maastricht. De Belgische spelers uit de selectie roepen ons in bovenstaand filmpje op om naar het Jan Louwers Stadion te komen. FC Eindhoven haalde drie punten uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen en staat daarmee in de grote middenmoot.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hamont-Achel - Edwina Tops-Alexander wint in ValkenswaardZoomEdwina Tops-Alexander heeft deze namiddag met haar paard Lintea Tequila op de terreinen van de Stal Tops in Valkenswaard de CS15 VDL Prijs gewonnen. ook vandaag kwam er weer veel publiek naar het springtornooi, ondanks de regen. (Foto Rik Vander Sanden)

Kutscher wint tornooi in Valkenswaard

Zaterdag 15 augustus 2015
Hamont-Achel - Kutscher wint tornooi in ValkenswaardZoomDe Duitser Marco Kutscher (foto) met Van Gogh heeft vandaag de "Longines Global Champions Tour Grand Prix of Valkenswaard" gewonnen. Die verliep in de gietende regen. Dank zij de nieuwe infrastructuur van de tornooisite (foto onder) zat het publiek in de tribunes mooi droog; wie naast de velden stond, moest een paraplu gebruiken. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's met de top-30 van de springpaarden...
Kutscher wint tornooi in Valkenswaard
Zoom

Auto tegen boom in Budel

Zaterdag 15 augustus 2015
Vanochtend rond 4 uur is op de Grensweg in Budel een automobilist zwaar gewond geraakt toen hij tegen een boom reed. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Initiatie tafeltennis

Donderdag 13 augustus 2015
Tafeltennisvereniging Lipalet organiseert een gratis initiatie om de jeugd kennis te laten maken met tafeltennis. Op maandag 24 augustus zijn alle spelertjes vanaf 6 jaar welkom van 14.00u tot 17.00u in de Smeelstraat 1 in Sint-Huibrechts-Lille.

Eduard Nazarski overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Hamont-Achel - Eduard Nazarski overledenZondag is Eduard Nazarski overleden, de weduwnaar van Toos van den Beuken. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst vindt zaterdag om 11u plaats in de parochiekerk van Roggel (Nl.). Begroeten kan donderdag van 19.30u tot 20.30u en vrijdag van 19 tot 20u in het uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat in Bocholt.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)

Campus magneet voor nieuwe bedrijven

Dinsdag 11 augustus 2015
Vorig jaar vestigden zich 13 nieuwe bedrijven op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. En dit jaar zijn er al twintig grote en kleine bedrijven bijgekomen. Mede dankzij het succes van de High Tech Campus lijkt Zuidoost-Brabant uit te groeien tot een van de technologische hotspots van Europa.

Auto over de kop

Dinsdag 11 augustus 2015
Op de Maastrichterweg in Valkenswaard is gisteravond een auto over de kop gegaan. De bestuurder, een Belg, werd daarbij gewond. De auto ging eerst van de weg af, schampte toen een boom en ging overkop.

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Verdachte van inbraak opgepakt

Zondag 9 augustus 2015
in Tilburg heeft de politie vrijdag een man van 26 jaar opgepakt omdat hij verdacht wordt van een inbraak die op 10 mei aan de Grensweg in Budel plaatsvond. De man was door de Belgische politie herkend op camerabeelden die van de inbraak gemaakt waren.

Tellers gezocht voor De Malpie

Zaterdag 8 augustus 2015
In natuurgebied De Malpie bij Valkenswaard daalt het aantal Klokjesgentianen (plant) en Gentiaanblauwtjes (vlinder) de laatste jaren sterk. Om deze achteruitgang tegen te gaan is het beheer inmiddels aangepast. Om de resultaten in het oog te houden en zo nodig het beheer verder aan te passen, worden de Klokjesgentianen en de eitjes van het Gentiaanblauwtje geteld. Voor het uitvoeren van de telling zoekt men enthousiaste mensen die willen meehelpen. Deze telling vindt plaats op dinsdag 18 en (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)
De luchthaven Eindhoven Airport verwerkte in het eerste halfjaar méér dan 2 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. De resultaten zijn te danken aan een stijging van het aantal bestemmingen van 73 naar 75. Daarnaast was de bezettingsgraad hoger: die steeg naar 139 passagiers per vliegtuig, tegen 131 in hetzelfde halfjaar van 2014.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Elza Kerkhofs overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Hamont-Achel - Elza Kerkhofs overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Elza Kerkhofs overleden, de echtgenote van Walter Theunissen. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Hamont-Achel - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Hamont-Achel - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)

Jan Coenjaerts overleden

Maandag 3 augustus 2015
Hamont-Achel - Jan Coenjaerts overledenWoensdag 29 juli is Jan Coenjaerts overleden, de echtgenoot van Lisa Huijers. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Tweemaal Daan Cox op WB kajakmarathonZoomDit weekend werd in het Duitse Brandenburg de Wereldbeker kajakmarathon gehouden. Daan Cox van de Neerpeltse Watersportclub nam er deel aan twee wedstrijden. Zaterdag won hij overtuigend de short-marathon voor de Duitser Horn en de Hongaar Pétro. Zondag stond de officiële lange wereldbeker op het programma over een afstand van 22,2 km. Daan werd tijdens de wedstrijd echter geplaagd door krampen en werd uiteindelijk verdienstelijk 7de in een tijd van 1u28'23". De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Pétro voor de Duitser Horn en de Italiaan Riccardi. Zonder krampen had er duidelijk meer ingezeten voor Daan, gezien zijn prestatie van zaterdag. Volgend jaar wordt in Brandenburg het wereldkampioenschap kajakmarathon gevaren.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel