Het overige nieuws

Teutenkamer is een bezoek waard

Donderdag 30 juni 2016
Hamont-Achel - Teutenkamer is een bezoek waardZoomZaterdag is het de eerste zaterdag van de maand. Dan is de "teutenkamer" in het voormalige Ursulinenklooster geopend voor bezoekers. Wie zich wil verdiepen in de teuten zou daar eens moeten gaan kijken. Rondleidingen kunnen na afspraak met de VVV. (Foto JJS)

Barbara Geusens overleden

Woensdag 29 juni 2016
Hamont-Achel - Barbara Geusens overledenIn het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont is vandaag Barbara Berb Geusens overleden, de weduwe van Jan Theunissen. Zij was 95 jaar en wordt dinsdag 5 juli begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum.


Plien Joosten overleden

Woensdag 29 juni 2016
Hamont-Achel - Plien Joosten overledenMaandag is Paulina Plien Joosten overleden, de weduwe van Adrianus Tops  Ze was 86 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11 uur) in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Waar staat de flitsauto?

Dinsdag 28 juni 2016
Hamont-Achel - Waar staat de flitsauto?De flitsauto van de politie kan overal staan, maar deze week maakt u veel kans hem tegen te komen in de Houtmolenstraat in Overpelt, de Torenstraat in Neerpelt of de Keunenlaan in Hamont-Achel. Zwaai eens naar de man achter het stuur!

Zin om te leren kajakken?

Maandag 27 juni 2016
Hamont-Achel - Zin om te leren kajakken?ZoomDan kan je volgende week terecht bij de Neerpeltse Watersport Club voor een initiatiereeks van 5 lessen van anderhalf uur. De jeugd kan kiezen voor een reeks van 13:00 tot 14:30 uur of van 14:30 tot 16:00 uur, de volwassenen worden verwacht om 18:30 uur. Meer informatie vind je hier. Inschrijvingen kunnen gebeuren via info[!]nwc.be.
Hamont-Achel - Rijbewijzen ingetrokken bij alcoholactiePoltiezone HANO heeft zaterdagnacht alcoholcontroles gehouden in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. Er werden 262 bestuurders gecontroleerd.Twee bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt voor vijftien dagen. Eén chauffeur moest zijn auto zes uren aan de kant laten staan, twee anderen drie uren.

Ivonne Snoeks overleden

Zondag 26 juni 2016
Hamont-Achel - Ivonne Snoeks overledenDonderdag is in Hamont Ivonne Snoeks overleden, de echtgenote van Marcel Peeters. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.
Op donderdag 30 juni, onmiddellijk na het rinkelen van de laatste schoolbel, zijn alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar welkom om het begin van de zomervakantie te vieren tijdens een groot, gratis openluchtevenement in het stadspark. Ze kunnen er vanaf 12.05 uur gezellig samen hun boterhammen opeten alvorens de spelnamiddag écht begint.
De Zomerkick-Off is een initiatief van de stad Hamont-Achel in samenwerking met de jeugdraad, SPW ’t Stadspark, SPW Uit de Bocht en SPW De Koekoek. (…) Het hele nieuwsbericht

Mien Verhoeven overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Hamont-Achel - Mien Verhoeven overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Mien Verhoeven overleden, de weduwe van Cois Kolen. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er een avondwake in de kapel van het rusthuis in de Bosstraat 7. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Alda Torfs overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Hamont-Achel - Alda Torfs overledenIn Lozen is gisteren Alda Torfs overleden, de echtgenote van André Tielemans. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze in intieme kring gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 15u) in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Twan Lochtman overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Hamont-Achel - Twan Lochtman overledenGisteren is Twan Lochtman overleden, de echtgenoot van Helga Berendsen. Hij was een week eerder 76 jaar geworden. Woensdag is er om 11u een afscheidsviering in uitvaartcentrum Creemers aan de Achelpoot 4. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Drukkerij Boonen, uit de Oude Watertorenstraat, heeft een meerderheidsaandeel verworven in drukkerij Meesterdrukkers in Eindhoven. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. De Nederlandse drukkerij is gespecialiseerd in drukwerk op dikkere papiersoorten en kartonnage.

Senna Interieur failliet

Vrijdag 24 juni 2016
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de bvba Senna Interieur met maatschappelijke zetel aan de Middenweg in Hamont-Achel failliet verklaard. De bvba werd in 2002 opgericht maar veranderde sindsdien verscheidene keren van naam, doelstelling en adres.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Professioneel drugslab ontmanteld

Donderdag 23 juni 2016
Grensgevallen
In Maarheeze is vandaag begonnen met de ontmanteling van een drugslab dat daar gisternamiddag werd ontdekt. Volgens de politie is het een professioneel labo dat zich uitstrekte over vier stallen. Er werden honderden vaten met chemicaliën gevonden en er stonden diverse ketel voor de productie van ingrediënten voor amfetamine. De politie heeft de vroegere eigenaar van de stallen opgepakt. Het gaat om een 46-jarige man uit Maarheeze.

Fienneke Beliën overleden

Donderdag 23 juni 2016
Hamont-Achel - Fienneke Beliën overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is de uit Hamont afkomstige Fienneke Beliën overleden, de weduwe van Christ Nouwen. Zij was 79 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in  Lommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur).

Ida Raekels overleden

Woensdag 22 juni 2016
Hamont-Achel - Ida Raekels overledenZoomin het Mariaziekenhuis is vandaag Ida Raekels overleden, de weduwe van Thom. Vandekerkhof. Ze was 76 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe bvba: Bens Goten

Woensdag 22 juni 2016
NiFlor B.V. uit Rotterdam en Johannes Jansen uit Hamont-Achel hebben de bvba Bens Goten opgericht met maatschappelijke zetel in Koleneind in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap is onder meer het plaatsen, onderhouden, herstellen en verwijderen van alle dakbedekking, het plaatsen van dakgoten én het waterdicht maken van daken.

Zondag vindt de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van de stad Hamont-Achel, de gemeente Neerpelt, Limburg.net en Vlaco. Tijdens deze fietstocht staan verschillende stopplaatsen en thema’s op het programma, waaronder duurzame voeding, biodiversiteit, composteren en duurzaam tuinieren. De deelname is gratis en de volledige lus is 40 kilometer lang.
Waar kunt u onderweg terecht?
Hamont-Achel:
- de Vlaamse Milieumaatschappij stelt ‘de vistrap’ (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Hamont-Achel - 'De Belskes' winnen HAS-kampioenschap driebandenZoomBiljartclub "De Belskes" heeft zaterdag in Valkenswaard de 17de editie van het HAS Kempisch kampioenschap driebanden voor teams gewonnen. De finale ging tussen twee Belgische teams. De eerste partij werd gewonnen door Wendel. Hierna speelde Mark Didden weer een geweldige partij, waardoor de kopman van Moedig Vooruit, Gerard Coenen, 8 caramboles erbij kreeg. Ludo Hermans maakte geen fouten en kon de hoofdprijs voor zijn team pakken.
Tijdens de prijsuitreiking sprak de voorzitter van de (…) Het hele nieuwsbericht

Kamiel Wijnants overleden

Maandag 20 juni 2016
Hamont-Achel - Kamiel Wijnants overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Kamiel Wijnants overleden, de echtgenoot van Yvonne Vonken. Hij was 61 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 11 uur) in het Michielshof in Achel. Condoleren: woensdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Grensgevallen
Er komt voorlopig geen directe Intercityverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf via Venlo. Ook het idee voor een snelle, directe verbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken is voorlopig opgeborgen. De Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma heeft een besluit over de intercity uitgesteld na overleg met de provincies Noord-Brabant en Limburg, zo meldt de NRC.

Cursus EHBO

Zaterdag 18 juni 2016
Ook komend najaar organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel een cursus EHBO. Die zal elke woensdag plaatsvinden en telkens twee uur duren (2 blokken van 1 uur). De cursus start woensdag 28 september om 19 uur en op de volgende woensdagen om 19.30 uur. Voorwaarde voor deelname: je moet minimaal 16 jaar zijn. De cursus wordt georganiseerd in de lokalen van het Rode Kruis in de Steenstraat 5. Voor inschrijvingen: Marc Van Erum (0494 22 17 45) of via vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be.

Lars Michiels overleden

Zaterdag 18 juni 2016
Hamont-Achel - Lars Michiels overledenIn het AZ Gasthuisberg in Leuven is woensdag Lars Michiels overleden, het zoontje van Peter en Ann Michiels-Rackels. Hij was pas 4 jaar. Woensdag wordt hij begraven op het Boskerkhof, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gerard van Winkel overleden

Zaterdag 18 juni 2016
Op 14 juni overleed Gerard van Winkel. Hij was 74 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel.

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat in de zomer 4 keer per week vanuit Eindhoven naar Barcelona vliegen. In de winter zullen dat 3 verbindingen per week zijn. Vandaag kwam de eerste vlucht uit Barcelona aan in Eindhoven.
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil een Engelstalig theater in Eindhoven. Dat moet bijdragen aan een sfeer in de stad waarin internationals zich beter thuis voelen. Daarnaast wil hij dat de winkels in de binnenstad tot een uur of 10 ‘s avonds open blijven. Een op de vijf Eindhovenaren is geboren in het buitenland, zegt Van Gijzel. Hij ziet het als een taak van de stad om die groep mensen aangename leefomstandigheden te bieden. Een Engelstalig theater vormt daar onderdeel van. Van Gijzel: (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in café De Klok in Hamont de woning Gerststraat 14 openbaar verkocht ten overstaan van de vrederechter. Het pand staat op een perceel van 1a97ca en heeft een KI van 562 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pauline Aerts overleden

Maandag 13 juni 2016
Hamont-Achel - Pauline Aerts overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Pauline Aerts overleden, de weduwe van Eduard Andries. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer.

Twaalf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 13 juni 2016
Hamont-Achel - Twaalf rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend hebben de politieploegen van Lommel, Kempenland en HANO meegewerkt aan de alcoholcontroles die door de provincie waren aangekondigd. Van alle bestuurders die zaterdagavond en -nacht gecontroleerd werden, moesten er 12 hun rijbewijs inleveren.

De libellen van Kempen-Broek

Zondag 12 juni 2016
Hamont-Achel - De libellen van Kempen-BroekZoomZin in een fijne wandeling? Dan moet u eens naar het Kempen-Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Cranendonck en Weert. Het is zo speciaal omdat er verschillende beken samenvloeien. Daardoor ontstond een nat en moerassig gebied waar hoger gelegen, droge zandruggen boven uit steken. Een ideaal gebied voor libellen - er leven meer dan 50 soorten! Kempen-Broek

Ferdinand Boonen overleden

Zaterdag 11 juni 2016
Hamont-Achel - Ferdinand Boonen overledenWoensdag overleed Ferdinand Boonen. Hij was 67 jaar. De crematie vond in intieme kring plaats. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Bvba Rand failliet

Vrijdag 10 juni 2016
Gisteren heeft de rechtbank van koophandel de faling uitgesproken van de bvba Rand. De bvba is gevestigd aan de Lozenweg. De rechtbank heeft een curator aangesteld.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

AFS zoekt 4 gastgezinnen

Dinsdag 7 juni 2016
In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Voor vier van hen is AFS dringend op zoek naar een gastgezin in Noord-Limburg. Het gaat om de 17-jarige Josephine uit Henegouwen, de 18-jarige Juan uit de Dominicaanse Republiek, de 17-jarige Altan uit Italië en de 17-jarige Fha uit Thailand.
Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Scheepers overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Hamont-Achel - Tony Scheepers overledenGisteren is in Achel Tony Scheepers overleden, de weduwnaar van Jeanne Bergs. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (20.15-20.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Hamont-Achel - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hamont-Achel - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.

Lena Huibers overleden

Maandag 6 juni 2016
Hamont-Achel - Lena Huibers overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Lena Huibers overleden, de weduwe van Christiaan Weltens. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Rode Kruis zoekt ambulanciers

Zaterdag 4 juni 2016
Het Rode Kruis Hamont-Achel is op zoek naar mensen die het  112 ambulanciersteam willen versterken. Bij voldoende interesse zal er een infoavond plaatsvinden voor iedereen die deze cursus wenst te volgen. Meer info: Roy Knevels, tel. 0478/32.77.49, royknevels[!]outlook.be of Gwendoline via 0472/90.12.46 of pr[!]hamont-achel.rodekruis.be. Een datum voor de infoavond zal later meegedeeld worden.
Grensgevallen
Valkenswaard krijgt een nieuwe sporthal. Die moet begin 2018 klaar zijn en mag 6,7 miljoen euro kosten. De bouw van de sporthal valt samen met de renovatie van het gemeentelijk zwembad. De huidige sporthal dateert uit de jaren '60.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Wouters overleden

Zaterdag 4 juni 2016
Hamont-Achel - Victorine Wouters overledenIn residentie Aan de Beverdijk in Hamont-Achel is dinsdag Victorine Wouters overleden, de weduwe van Jean Prenen. Zij was 93 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Hamont-Achel - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel