Het overige nieuws

Hamont-Achel - Een fotoboek van Hans, InternetgazetmedewerkerZoomEen medewerker van de Internetgazet heeft geen tijd om zich te vervelen. Daarom lopen we over van bewondering voor Hans Put, onze man in Beringen. Die slaagde er in zijn schaarse vrije tijd nog in om een prachtig fotoboek over Beringen te maken. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Webers van die stad. Dat gebeurde voor dag en dauw, bij zonsopgang - de rest van de dag had Hans geen tijd meer. Op de foto: het binnenste van een koeltoren van de vroegere elektriciteitscentrale van de koolmijn - een foto uit het fotoboek. (Foto Hans Put)
Sinds kort kan je aan de waterkant weer vissers terugvinden van een hengelsportvereniging die reeds sinds jaar en dag bestaat, maar door omstandigheden een bepaalde tijd op een laag pitje draaide: de vzw Koninklijke Noord-Limburgse Hengelaars Neerpelt (KNLH Neerpelt VZW), opgericht in 1935. Deze vereniging kende jarenlange groei en bloei, maar de laatste jaren echter ook een terugval, mede door het gebrek aan bijvoorbeeld viswaters in eigen beheer en overaanbod van activiteiten van andere (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Innovativecycling

Donderdag 30 maart 2017
Innovativecycling: dat is de naam van de bvba die door Niels Heuvelman en Marjolein Vandael, beiden uit Hamont-Achel, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren van fietsen en bromfietsen en het promoten van de fiets en/of fietssport in het algemeen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Bosstraat.

Frans Thys overleden

Woensdag 29 maart 2017
Hamont-Achel - Frans Thys overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Frans Thys overleden, de echtgenoot van Madeleine Stevens. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: vrijdag van 18 tot 19u, waarna om 20u een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Diefstal in Achel

Woensdag 29 maart 2017
Hamont-Achel - Diefstal in AchelBij een poging tot inbraak in een onbewoond pand aan de Thomas Watsonlaan zijn vermoedelijk afgelopen nacht een zilverkleurige gietijzeren handpomp en een natuurstenen boordplaat gestolen. Er zijn camerabeelden van de feiten.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Hamont-Achel - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.
Aan de Oude Postbaan in Helchteren is een sluikstorter uit Hamont-Achel betrapt. De man dumpte er 11 vuilniszakken en een oude reiskoffer. Een getuige noteerde zijn nummerplaat en speelde die door aan de politie. De man mag een fikse geldboete verwachten en zal ook voor de opruimingskosten moeten opdraaien.

Mathieu Thirion overleden

Dinsdag 28 maart 2017
Hamont-Achel - Mathieu Thirion overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Mathieu Thirion overleden, de weduwnaar van Antoinette Beliën. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Hamont-Achel - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomLeo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Zoom

Vzw ToTo opgericht

Dinsdag 28 maart 2017
Ronaldus Theunisz uit Hamont-Achel en Kavoko Francisca Nidunge uit Diest hebben de vzw ToTo opgericht met zetel aan de Rozenlaan in Hamont-Achel. Doel van de vereniging: Keniaanse kinderen vooruit helpen die anders geen uitzicht hebben op vooruitgang.
Grensgevallen
Een oudere vrouw heeft vrijwel de hele nacht gewond buiten haar appartement aan de Leenderweg in Valkenswaard gelegen. Ze werd vanmorgen door familie onderkoeld aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is vermoedelijk zondagavond gevallen toen zij van de lift naar haar voordeur liep. Het is niet duidelijk hoe zwaar haar verwondingen zijn.

Inbrekers weg met twee auto's

Maandag 27 maart 2017
Inbrekers drongen binnen in een woning aan de Hezerstraat in Bocholt. Zij zijn er met de twee auto's van de bewoners vandoor gegaan. Eén van de voertuigen is inmiddels teruggevonden in Nederland.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Trees Agten overleden

Maandag 27 maart 2017
Hamont-Achel - Trees Agten overledenVrijdag is de uit Eksel afkomstige Trees Agten overleden, de weduwe van Albert Stevens en van Jaak Stevens. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Politie hield alcoholcontroles

Maandag 27 maart 2017
Hamont-Achel - Politie hield alcoholcontrolesZaterdagnacht hield de lokale politie HANO alcoholcontroles binnen de politiezone. Er werden 88 voertuigen en chauffeurs gecontroleerd. Eén chauffeur zag op last van het parket zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Van twee anderen werd het rijbewijs voor 6 uur ingetrokken en voor 5 chauffeurs ging het om een intrekking voor 3 uur.

Openbare verkoping: Lozenweg

Maandag 27 maart 2017
Morgennamiddag wordt in café De Klok de woning gelegen Lozenweg 85 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 05a59ca en heeft een K.I. van 596 euro. Ook een tuin van 04a90ca gaat onder de hamer.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Hamont-Achel - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Nieuwe bvba: Cox Houtprojecten

Zaterdag 25 maart 2017
Geert Cox en Caroline Vos hebben de bvba Cox Houtprojecten opgericht met zetel in Eind in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, isolatiewerkzaamheden en de installatie van garagepoorten, deuren en traliewerk.

Voor treinreizigers

Zaterdag 25 maart 2017
Ter herinnering: dit weekend is er geen treinverkeer tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingezet.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Frituur Marco

Vrijdag 24 maart 2017
Marco Hoeben en Ellen Verbeek, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Frituur Marco opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een frituur, snackbar en verbruikzaal én het uitbaten van een binnenspeeltuin.

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Hamont-Achel - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht
In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), die in december ingaat, is voorzien dat er elke tien minuten een intercity van Eindhoven naar Utrecht en Amsterdam rijdt. Daarmee wil de NS een eind maken aan de overvolle treinen op het traject. Ook zouden reizigers een grotere kans hebben op een zitplaats. Op dit moment rijden er per uur nog vier treinen tussen Eindhoven en Amsterdam.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Actieweek rond dikkedarmkanker

Dinsdag 21 maart 2017
Hamont-Achel - Actieweek rond dikkedarmkankerZoomElke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema nog tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. 'Alles OK op de wc?' is een samenwerking van de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt.
De hele werkweek – steeds van 10.00 tot 17.00 uur - kan je in de hal van het ziekenhuis een 'reuze dikke darm' (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Thijs overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Hamont-Achel - Tina Thijs overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Tina Thijs overleden, de weduwe van Pierre Noten. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in familiekring. Donderdag is er van 18u tot 18.30u een avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mieke Sak overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Hamont-Achel - Mieke Sak overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Mieke Sak overleden, de weduwe van Jef Lemkens. Ze was 96 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 17 en 18u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fried Winters overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Hamont-Achel - Fried Winters overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Fried Winters overleden, de weduwnaar van Mieke Hurkmans. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Hamont-Achel - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Hamont-Achel - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Ronny Van Otterdijk overleden

Zondag 19 maart 2017
Hamont-Achel - Ronny Van Otterdijk overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Ronny Van Otterdijk overleden, de echtgenoot van Magda Bax. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18 en 18.30 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 

Effe weg met 'Effen weg'

Zaterdag 18 maart 2017
Hamont-Achel - Effe weg met 'Effen weg'ZoomDonderdag stond er weer een mooie wandeling op het programma van de organisatie Effen Weg. Deze organisatie probeert mensen met (chronische) pijn te stimuleren om te bewegen in de natuur, onder het motto “omdat wandelen werkt!” Meer info

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Hamont-Achel - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
Het is maar dat je 't weet
Er wordt de komende twee weekends gewerkt aan een spooroverweg tussen Lier en Herentals. Er is tussen die twee steden dan ook geen treinverkeer mogelijk. Reizigers die vanuit Lier naar Nijlen, Kessel, Bouwel of Herentals willen sporen, moeten morgen en overmorgen en dus ook volgend weekend met de bus. Tussen Lier en Herentals rijden van 's morgens tot 's avonds twee keer per uur vervangbussen.

Zingende Senioren zoeken leden

Donderdag 16 maart 2017
Zing je graag? Het Seniorenkoor van Hamont-Achel is op zoek naar nieuwe leden. Elke dinsdagvoormiddag wordt er gezongen van 9.30 uur tot 11.30 uur in het lokaal boven de (vroegere) Rijkswacht, in de Bosstraat. Zowel geestelijke als profane liederen zitten in de map. Kom eens meeluisteren, alle stemmen zijn welkom! Contactpersoon: Nico Gielen, tel. 011/446812

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Hamont-Achel - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Kinderen welkom

Woensdag 15 maart 2017
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert in de paasvakantie twee cursussen voor toekomstige animatoren en hoofdanimatoren. Dat gebeurt in Dommelhof. De hele week stomen ervaren instructeurs de cursisten klaar om in de vakantie op een speelplein te staan of binnen een andere jeugdwerking aan de slag te gaan. Op de vrijdagen 7 en 14 april wordt er in de Dommelhof-schouwburg een kindernamiddag op het getouw gezet, zodat deze toekomstige animatoren hun skills kunnen laten zien. Kinderen zijn daar dus zeer welkom - ze krijgen er ook gratis een vieruurtje. Wie geïnteresseerd is kan zijn kind laten deelnemen aan die namiddag, die om 13.30u van start gaat. Rond 16.30u wordt er een punt achter gezet. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Daar is het Geluidshuis

Dinsdag 14 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur komt het Geluidshuis naar de bibliotheek van Hamont. Het is een productiehuis dat leuke hoorspelen maakt; ze schrijven verhalen, die ze opnemen met stemmen van de beste acteurs en vervolgens zélf uitgeven. Hun reeksen Heerlijk Hoorspel en Kabouter Korsakov zijn bijzonder hip bij kinderen, maar misschien nog meer bij hun ouders, door de vele grappen en muzikale oorwormpjes. Alle hoorspelen staan op cd, die dan weer verpakt zit in een prachtig (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Van der Steen overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Hamont-Achel - Annie Van der Steen overledenZondag is Annie Van der Steen overleden, de weduwe van Jan Wijlaars. Ze was 88 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsviering in het crematorium Weerterland in Weert. Laatste groet: dinsdag tussen 16.30u en 17.30u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Revolutionaire behandeling bij MariaziekenhuisZoomAls eerste Limburgse ziekenhuis heeft het Mariaziekenhuis in Overpelt een revolutionaire laserbehandeling tegen vaginale droogheid geïntroduceerd. Deze laserbehandeling - niet-chirurgisch, niet-hormonaal en pijnvrij – biedt volgens gynaecologen de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat.
Eén op twee vrouwen in de menopauze heeft last van vaginale droogheid wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle (…) Het hele nieuwsbericht

Hoera! Even een blauwtje lopen

Maandag 13 maart 2017
Hamont-Achel - Hoera! Even een blauwtje lopenZoomWie dezer dagen de heidegebieden in Limburg en Antwerpen bezoekt, heeft een grote kans om getrakteerd te worden op een uniek schouwspel: blauwe kikkers. Mannelijke Heikikkers kleuren namelijk blauw (foto) om een vrouwtje te strikken. Lang duurt dat niet: na enkele dagen is de koppeltijd voorbij en nemen mannetjes weer hun bruine kleur aan. Lees meer bij Natuurpunt (Foto Peter Engelen)

Gast uit Burkina Faso

Maandag 13 maart 2017
Van 14 tot 21 maart ontvangt de parochiefederatie van Hamont-Achel in het kader van de vastenactie Broederlijk Delen Sidi Mahamadi Porgo uit Burkina Faso. Vrijdag 17 maart om 20 uur vertelt hij in de kerk van Hamont-Lo over zijn leven en werk.

Giel Peetermans overleden

Maandag 13 maart 2017
Hamont-Achel - Giel Peetermans overledenZaterdag is Giel Peetermans overleden, de weduwnaar van Drika Claes. Hij was 88 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag van 19u tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Gratis naar... lezing Peter Verlinden?ZoomJournalist Peter Verlinden is nu woensdag te gast in het Raadhuis in Lommel (19u30) voor een boeiende lezing over Congo. In deze lezing  graaft hij naar de wortels van de Congolese machteloosheid. Hij gaat op zoek naar de oorzaken en opent de discussie over de toekomst. Als journalist is hij gespecialiseerd in het Gebied van de Grote Meren in Centraal-Afrika. Al ruim twintig jaar verzorgt hij voor de VRT de verslaggeving uit die regio. U kunt hier misschien gratis naartoe, mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Er zijn twee duo-tickets per gemeente te winnen, voor de snelle beslissers dus! In uw mail naam, adres en Internetgazet vermelden!

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)
Sweet Chestnut Productions vzw biedt zondagnamiddag opnieuw een podium voor talent van eigen bodem. Deze keer wordt het Michielshof in Achel omgetoverd tot een gezellig theater waar jonge muzikanten van Hamont-Achel en omstreken het beste van zichzelf geven. Het wordt een heel gevarieerde muzikale namiddag: een vleugje pop, een vleugel klassiek, wat eigentijds en experimenteel. Allemaal hebben ze één ding gemeen: passie voor muziek.
De deuren van de zaal gaan open om 13.30u. Vanaf 14u30 kunt u kijken en luisteren naar Eveline Alders, An-Sofie Lauwers, Axel Freier, Anouk Neyens, Johan Vrijsen, Niels Jansen, Sander Jakubka, Karl Stroobant, Luuk van Herp, Willem-Jan Lauwers, Sam Vertommen, Shannon Rijks, Karel Vermeerbergen en Jolien Goossens. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro, aan de kassa 10 euro.

Frans van Lieshout overleden

Vrijdag 10 maart 2017
Hamont-Achel - Frans van Lieshout overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Frans van Lieshout overleden, de weduwnaar van Cine van Oorschot. Hij was 91 jaar. Dinsdag om 14.30u is er een plechtigheid in de aula van het crematorium aan de Ringselvenweg 2 in Weert. Laatste groet: maandag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Hendrik Vlassaks overleden

Vrijdag 10 maart 2017
Hamont-Achel - Hendrik Vlassaks overledenIn het rusthuis in Hamont is woensdag Hendrik Driek Vlassaks overleden, de weduwnaar van Petra Van Samang. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont.Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Gratis naar Imago Tijl?

Donderdag 9 maart 2017
Gisteren meldden we al dat Imago Tijl volop repeteert voor de nieuwe voorstelling. Die vinden eind deze week plaats. Zowel voor morgen/ vrijdag (20.15u) als zaterdag (20.15u) en zondag (15.00u) geven we 2 duotickets weg per voorstelling. De eerste 2 lezers die mailen naar info[!]imagotijl.be met vermelding van de dag mogen de duotickets afhalen op de dag van de voorstelling aan de ingang van het Dommelhof! De winnaars worden per e-mail verwittigd.

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Adeline Van Hertum overleden

Donderdag 9 maart 2017
Hamont-Achel - Adeline Van Hertum overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is vandaag Adeline Van Hertum overleden, de echtgenote van Roger Biliën. Ze was 63 jaar. Woensdag vindt er om 10.30u een uitvaartliturgie plaats in de parochiekerk van Achel-Centrum, waarna haar asurne zal worden bijgezet in de urnengrafkelder op de begraafplaats. Dinsdag om 19u is er in die kerk een avondwake.

Giel Fransen overleden

Donderdag 9 maart 2017
Hamont-Achel - Giel Fransen overledenDinsdag is Giel Fransen overleden. Hij was 83 jaar. Zaterdag vanaf 11u wordt hij gecremeerd in het crematorium in Weert. Laatste groet: vrijdag tussen 18.30u en 19.30u in de Weversstraat 12 in Hamont.

Jaak Boonen overleden

Donderdag 9 maart 2017
Hamont-Achel - Jaak Boonen overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Jaak Boonen overleden, de weduwe van Louisa Schouten. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Wellen.
Maandag 20 maart (19.30 uur) verzorgt mgr. Gerard de Korte, de  bisschop van Den Bosch, de vierde Abdijavond in de Achelse Kluis. Tijdens zijn conferentie spreekt hij over 'De toekomst van de Kerk'. Hij schetst de ontwikkeling in de Kerk in het recente verleden, bespreekt de actuele situatie van het kerkelijke leven en suggereert enkele perspectieven naar de toekomst.
Vanaf het winterseizoen 2017 gaat Ryanair zijn aanbod vanaf Eindhoven Airport met 9 nieuwe routes uitbreiden: Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Praag (Tsjechië), Rabat (Marokko), Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia (Spanje). Daarnaast worden de frequenties van enkele bestaande routes verhoogd. Vanaf Eindhoven Airport wordt er dan 5 keer per week naar Madrid, 6 keer per week naar Manchester, 3 keer per week naar Marrakesh en 4 keer per week naar Sofia gevlogen.

Dieren vergiftigd in Someren

Dinsdag 7 maart 2017
Oppassen wanneer u gaat wandelen in Someren: daar zijn de voorbije dagen dieren omgekomen door gif. Het gaat om minstens twee honden, een steenmarter en een buizerd. Eén hond overleed bij Het Keelven in het buitengebied van Someren. Ook enkele andere honden zouden volgens de politie ziek zijn geworden. Mogelijk hebben de dieren het gif daar binnengekregen door het eten van vergiftigd aas.

Hoogtechnologisch groeiwonder

Dinsdag 7 maart 2017
Vandaag gelezen
"De Nederlandse regering trekt met een succesvol economisch rapport naar de verkiezingen (van 15 maart - red.). Het symbool van de economische wederopstanding is Eindhoven, waar uit de as van de elektronicareus Philips een hoogtechnologisch groeiwonder herrijst." (De Tijd)

Leon Evens overleden

Maandag 6 maart 2017
Hamont-Achel - Leon Evens overledenVrijdag is Leon Evens overleden, de echtgenoot van Elly Hoeben. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Praatcafé Dementie

Maandag 6 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Drie keer per jaar wordt in de regio een praatcafé dementie georganiseerd, afwisselend in Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel. Dat gebeurt in samenwerking met de woonzorg- en dienstencentra. Het eerste praatcafé van dit jaar vindt plaats op donderdag 9 maart om 19.30 uur in Dienstencentrum Pelle Melle in Overpelt (Dorpsstraat 58). Het thema is 'voeding en slikken bij personen met dementie'.
Vaak zijn problemen met voeding duidelijke symptomen van een evoluerend (…) Het hele nieuwsbericht

Ton van Mastrigt overleden

Zondag 5 maart 2017
Hamont-Achel - Ton van Mastrigt overledenVrijdagnacht is Ton van Mastrigt overleden, de trainer van het beloften-elftal van Achel VV. Hij was 57 jaar.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Hamont-Achel - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)
Eindhoven heeft een Europese principe-subsidie in de wacht gesleept om de stad groener en waterrijker te maken. Er komt een miljoen beschikbaar voor onderzoek en anderhalf miljoen voor de concrete realisatie van de plannen. Voorwaarde voor de subsidie is wel dat Eindhoven zelf meebetaalt, in een 70-30 verhouding Europa-Eindhoven. De komende maanden gaat de stad onder leiding van wethouder Mary-Ann Schreurs op zoek naar geschikte projecten. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met Trefpunt Groen, zo (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Derickx overleden

Vrijdag 3 maart 2017
Hamont-Achel - Jozef Derickx overledenOp 24 februari overleed de uit Hamont afkomstige Jozef Derickx, de partner van Maria Van den Put. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Balen-Centrum vond in alle intimiteit plaats.
Hamont-Achel - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. Meer info

Piet Seevens overleden

Woensdag 1 maart 2017
Hamont-Achel - Piet Seevens overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Piet Seevens overleden, de echtgenoot van Francine Schutters. Hij zou eind deze maand 71 jaar worden. De avondwake vindt plaats in de decanale Sint-Laurentiuskerk van Hamont op maandag 6 maart om 19.00 uur. Aansluitend gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Komende zaterdag 4 maart om 21.15 uur speelt Cinema Walburg de nieuwste kortfilm van Dirk Hendrikx, ‘Who’s Afraid of a Word of Aard’. Deze Hamont-Achelaar is performer en beeldend kunstenaar.  ‘Who's Afraid of a Work of Aard’ is een abstracte documentaire over een man die plots een verlangen krijgt en daarom op zoek gaat naar een vervulling, die hij vindt en verliest, en vervolgens weer verdergaat met zijn leven. Voorafgaand aan de film kan je vanaf 20.00 uur (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Verlinden overleden

Woensdag 1 maart 2017
Hamont-Achel - Maria Verlinden overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Maria Verlinden overleden, de weduwe van Mathieu Swinnen. Ze zou op 8 augustus 100 jaar worden. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet; vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 1 maart 2017
Communiefoto’s in de brandweerkazerne worden enorm gesmaakt. Daarom zet men daar de deuren van de posten graag open voor de communie- en lentefeesten. Je kan je foto’s laten maken op woensdag 8 maart van 13 tot 16 uur. Waar:
- Post Bree: Bocholterstaat 15
- Post Leopoldsburg: Koningin Louisa-Marialaan 145
- Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
- Post Neerpelt: Heuvelerweg 24.
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! 
Grensgevallen
Hamont-Achel - Wandelen over het VogelhuttenpadZoomIn maart is het Vogelhuttenpad de wandeling van de maand in Valkenswaard. Vanuit de vogelkijkhutten langs de route geniet u van een prachtig uitzicht en van de vele vogelsoorten die zich in de natuur in en rond Valkenswaard ophouden. De route is minimaal 5,7 en maximaal 13 km lang en loopt via knooppunten door typisch Brabants landschap van bos, heide en ven. Het aanbevolen startpunt van de wandeling is het parkeerterrein van ’t Oude Wandelpark aan de Eindhovenseweg. Een deel van de route gaat (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Degrave overleden

Woensdag 1 maart 2017
Hamont-Achel - Marie-José Degrave overledenVandaag is Marie-José Degrave overleden. Zij was 62 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium van het Boskerkhof. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel