Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersagressors op het matje

Dinsdag 30 januari 2018
Hamont-Achel - Verkeersagressors op het matjeTwee mannen - uit Hamont-Achel en uit Bocholt - moesten vandaag op het betichtenbankje van de correctionele rechtbank in Hasselt voor een geval van verkeersagressie op de Grote Heide in Neerpelt. De feiten dateren van 2013. Tegen de Hamontenaar vorderde het openbaar ministerie 120 uren werkstraf, tegen de man uit Bocholt 90 uren. Vonnis op latere datum. (PG)

Opsporing verzocht...

Dinsdag 30 januari 2018
Hamont-Achel - Opsporing verzocht...ZoomDe werkgroep “De Groote Oorlog rond de Kluis” is druk bezig met de samenstelling van haar vijfde en tevens laatste thema uit de Eerste Wereldoorlog. Ze kan uw hulp gebruiken. Uit hun archieven blijkt dat meer dan 830 Noord-Limburgse mannen werden gemobiliseerd en dat voor 101 van hen de wapenstilstand op 11 november 1918 helaas te laat kwam.
Hoe kunt u hen helpen? Raadpleeg deze lijst en misschien heeft u voor hen de ontbrekende gegevens (regiment, geboortedatum,...) of een oude foto van uw voorvaderen die in een schoenendoos was opgeborgen. Contacteer hen via wg2018[!]noordlimburg1914-1918.b. Succes!
Op de foto: Bocholtenaren in opleiding in 1914.

Racoon en BLØF naar De Posthoorn

Dinsdag 30 januari 2018
Hamont-Achel - Racoon en BLØF naar De PosthoornZoomBLØF en Racoon zakken dit voorjaar af naar De Posthoorn. Racoon speelt op 23 maart en BLØF op 8 april.
Na hun succesvolle eerste doortocht wil Racoon zich graag opnieuw in De Posthoorn opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én hun grootste hits, trekken ze op 23 maart 2018 in rechte lijn naar hier voor een onvergetelijke show. Tickets: kassa: 19,00 € // vvk: 16,50 € // ABO: 14,00 €
En dan is er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Stevens Frits

Dinsdag 30 januari 2018
Frits en Gerard Stevens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Stevens Frits opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van gewassen, pluimveehouderij en handel in eigen onroerend goed. De vennootschap is gevestigd aan de Kiekoet.

Fietsster tegen openslaand portier

Maandag 29 januari 2018
Hamont-Achel - Fietsster tegen openslaand portierIn de Heerstraat in Neerpelt is een fietsster tegen het openslaand portier van een voertuig beland. De 52-jarige vrouw uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.
Er is opnieuw treinverkeer tussen Neerpelt en Hamont. Eerder deze namiddag reed een vrachtwagen tegen de spoorwegbrug in de Heerstraat. Gevolg was dat men moest onderzoeken of er schade was aan het spoor boven op de brug. Dat bleek niet het geval te zijn. De hinder duurde anderhalf uur; in die periode reed de trein niet en werden er bussen ingezet tussen beide gemeenten. 

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie buurt RuiterstraatZoomAl voor het 4e jaar op rij kwam de buurt van de Ruiterstraat bijeen om elkaar een goed en gezond 2018 toe te wensen. Dit bij een drankje/koffie en heerlijke cakes. En de erwtensoep kon natuurlijk niet ontbreken. De buurtvereniging vindt het leggen van onderlinge contacten heel belangrijk. Het werd een zeer geslaagde middag!
Valentijn komt dichterbij, 14 februari. De dag van de verliefden! Daarom lanceert de stad opnieuw haar Valentijnsactie. Zo kan je als inwoner gratis een liefdesboodschap voor je partner – of degene op wie je een oogje hebt – op de verschillende digitale infoborden laten plaatsen. Wil je iemand verrassen met een romantisch bericht? Neem dan een kijkje op www.hamont-achel.be/valentijn. Via deze link kan je tot en met (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

Nieuwjaar bij de Vlasrooters

Zondag 28 januari 2018
Hamont-Achel - Nieuwjaar bij de VlasrootersZoomGisteren was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de Vlasrooters. Het ging er weer heel gezellig aan toe en iedereen genoot van een lekkere borrel en een hapje.(Ingez.)
Hamont-Achel - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

KFC en Excelsior spelen gelijk

Zondag 28 januari 2018
KFC Hamont99 heeft vandaag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Stal en staat zevende in de stand met 27 punten uit 19 wedstrijden.Excelsior Hamont speelde gelijk: in en tegen Linkhout werd het 1-1. Excelsior staat zevende in de stand met 27 punten uit 18 wedstrijden.

AVOC wint van Gembloux

Zondag 28 januari 2018
Hamont-Achel - AVOC wint van GemblouxAVOC - Gembloux 3-0 (25-12, 25-12, 25-11)
Achel startte met Verschueren, Verhees, Bontje, van de Loo, Polman, Schouren en als lib. Brouns.
Achel startte slordig in set 1 en Gembloux kon dan ook gemakkelijk bijblijven in het begin van de set. De eerste TTO was op 8-7. Na deze TO begon Achel veel beter te spelen en maakte het minder fouten, Gembloux moest zijn eerste TO nemen op 14-8. Iedere speler pakte zijn punten mee en AVOC snelde naar het einde van de set, met Gembloux´ (…) Het hele nieuwsbericht

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Hamont-Achel - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Achel speelt gelijk

Zaterdag 27 januari 2018
Hamont-Achel - Achel speelt gelijkAchel VV is vanavond op het veld van KSK Meeuwen 3-3 gelijk gaan spelen. In de stand staat Achel derde met 35 punten uit 19 wedstrijden.

Nieuwe bvba: van Arkel

Zaterdag 27 januari 2018
Philip van Arkel uit Veldhoven (Ned.) heeft de bvba van Arkel Installatie Techniek opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het handeldrijven in koeltechnische, verwarmings-, sanitaire, ventilatie- en elektrische installaties en onderdelen.
Hamont-Achel - Geen verkeersdode in politiezone in 2017Er viel vorig jaar in de politiezone HANO geen verkeersdode te betreuren. Het aantal zwaargewonden kende voor het vierde jaar op rij een forse daling. Het aantal verkeersongevallen met gewonden en het aantal lichtgewonden nam wél lichtjes toe. Vooral in de gemeente Overpelt is de jongste drie jaar een opvallende daling van zowel het aantal verkeersongevallen als het aantal slachtoffers meetbaar, meldde de Overpeltse burgemeester Jaak Fransen na een bijeenkomst van het politiecollege.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Hamont-Achel - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Drugsafval aangetroffen

Vrijdag 26 januari 2018
Hamont-Achel - Drugsafval aangetroffenZoomOp de Schoordijk in Budel, in de buurt van de grens, is vandaag een grote partij drugsafval aangetroffen. Dat was ook het geval in Stevensvennen in Lommel en in Elshoven in Bocholt. (Foto Politie Oost-Brabant)

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Net geen 100 koren op 66ste EMJ

Donderdag 25 januari 2018
Hamont-Achel - Net geen 100 koren op 66ste EMJHet Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt, dat dit jaar toe is aan de 66ste editie en plaatsvindt van 27 april tot en met 1 mei, krijgt dit jaar 96 deelnemende koren uit 24 landen. Daarmee blijft het aantal groepen nagenoeg hetzelfde als de voorbije jaren en mag het EMJ ook in 2018 weer om en bij de 4.000 jongeren verwelkomen. Het festival is overigens al lang geen zaak meer van uitsluitend Europese deelnemers. Ook aan de komende editie nemen groepen deel uit andere werelddelen, zoals uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties

Donderdag 25 januari 2018
Hamont-Achel - Vier generatiesZoomCataleya Lieben (14 maanden) heeft duidelijk iets lekkers gekregen van de fotograaf om even stil te blijven zitten voor het maken van deze foto van vier generaties. Daarop zien we mama Esther Dewippe (25) uit Hamont-Achel, Ma'ke Silvia Coemans (57) uit Lommel met op haar schoot Cataleya en daarnaast oma Simonne Verdonck (76) uit Neerpelt. Proficiat!

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.
De Nederlandse band Racoon komt dit voorjaar weer naar onze Posthoorn. Daar willen ze zich opnieuw graag opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én onze grootste hits, trekken ze op 23 maart in rechte lijn naar Hamont-Achel voor een onvergetelijke show. Meer info: www.hamont-achel.be/aha

Nieuwjaarsreceptie op de Witteberg

Dinsdag 23 januari 2018
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie op de WittebergZoomZondag organiseerde buurtvereniging "De Witteberg" haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Iedereen was welkom om gezellig samen een tas soep, kop koffie met kerstcake, borreltje of wijntje te komen drinken. Het was een gezellige zondagvoormiddag. (Ingez.)

Nieuwjaar bij Okra-Hamont

Dinsdag 23 januari 2018
Hamont-Achel - Nieuwjaar bij Okra-HamontZoomBestuursleden en clubverantwoordelijken van Okra-Hamont kwamen naar de nieuwjaarsreceptie van Okra in De Burg. Na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen bekeken ze bij een hapje en een drankje een diavoorstelling van de activiteiten van het afgelopen jaar. De afdeling telt nu ongeveer 250 leden. (J.J.S.)
In de halve finales van de Australian Open komt Elise Mertens donderdagochtend vroeg uit tegen de Deense Caroline Wozniacki, de nummer twee van de wereld. Die versloeg zonet de Spaanse Carla Suarez in drie sets: 6-0, 6-7 (3-7) en 6-2.

Jeanneke Vanbogget overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Hamont-Achel - Jeanneke Vanbogget overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Jeanneke Vanbogget overleden, de weduwe van Mathieu Dewael. Ze was 98 jaar en afkomstig van Kaulille. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 11u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Hamont-Achel - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Bèr Agten overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Hamont-Achel - Bèr Agten overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Bèr Agten overleden, de echtgenoot van Jet Schildermans. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Elise Mertens heeft de halve finales bereikt op de Australian Open. In haar kwartfinale versloeg ze het vierde reekshoofd Elina Svitolina in twee sets: 6-4, 6-0. Ze is de eerste Belgische in de halve finales in Melbourne sinds Kim Clijsters in 2012. Voor Elise is het de eerste zege tegen een speelster uit de top-5. Zelf komt ze nu de top-20 binnen.

Nog even wachten op voedselbank

Maandag 22 januari 2018
Grensgevallen
Cranendonck krijgt een voedselbank maar de realisatie ervan is nog niet voor morgen. De geplande inplanting aan de Taxandrialaan in Budel stootte op protest van de buurtbewoners. De gemeente gaat nu samen met de initiatiefnemers op zoek naar andere mogelijke vestigingsplekken.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie waren die goede zielen?

Maandag 22 januari 2018
Een mail: "Wij zijn op zoek naar de mensen (een jong koppel met een kind) die onze moeder de eerste hulp hebben geboden bij haar fietsongeluk afgelopen zondag, in de Keunenlaan. Wij zouden hen heel graag willen bedanken. Als zij dit lezen, mogen zij mij contacteren. Ria Van Gerven, vangervenria[!]msn.com, tel. 011622695."

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Jan Slenders overleden

Maandag 22 januari 2018
Hamont-Achel - Jan Slenders overleden
Donderdag is Jan Slenders overleden, de echtgenoot van Catho Palmans. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Hamont. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencereemers.be

AVOC wint van Lendelede

Zondag 21 januari 2018
Hamont-Achel - AVOC wint van LendeledeZoomLendelede-AVOC: 2-3 (27-25, 14-25, 25-21, 18-25, 10-15) Tegenstander Lendelede, na dit weekend op een gedeelde 3e plaats, was altijd al een taaie en lastige tegenstander. Winst in Lendelede zou dan ook prima zijn.
Achel kende in set 1 een dramatische start en coach Jan Meertens moest bij een 4-0 stand dadelijk vluchten in een eerste time out. Het kloofje kon meteen gedicht worden, maar Lendelede, met een sterke Kruyner, en Achel hielden elkaar perfect in balans. Bij 20-20 (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - KFC wint bij Turkse, Excelsior bij WijchmaalKFC Hamont 99 is vandaag bij Turkse FC gaan winnen met 0-3 en staat zevende in de stand met 26 punten uit 18 wedstrijden. Ook Excelsior won: het versloeg Sporting Wijchmaal met 6-1. In de stand staat Excelsior vijfde. Het vergaarsde 26 punten in 17 matchen.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondag 21 januari 2018
Grensgevallen
Het was vanmorgen op sommige plaatsen behoorlijk glad. In een gevaarlijke bocht op de Geuzendijk in Weert, op de grens met Budel, reed een vrouw met haar auto na een slippartij tegen een boom. Ze werd gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.
Voor het eerst staat Elise Mertens in de kwartfinales van een grandslamtornooi. In de 1/8ste finales van de Australian Open versloeg ze vanmorgen de Kroatische Petra Martic in twee sets, 7-6 en 7-5. In de kwartfinales komt ze uit tegen de Oekraïense Elina Svitolina of de Tsjechische kwalificatiespeelster Denisa Allertova. UPDATE Het zal Svitolina worden. Die won met 6-3 en 6-0 van Allertova. Elise en Svitolina stonden tot nog toe één keer tegenover elkaar: vorig jaar in Istanbul. Toen won Svitolina met 6-2 en 6-4. De Oekraïense staat op de 4de plaats in de WTA-ranglijst en won al tien WTA-titels.

Zwaar verlies voor Achel VV

Zaterdag 20 januari 2018
Hamont-Achel - Zwaar verlies voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Grote Heide. Het staat derde in de stand met 34 punten uit 18 wedstrijden. Achel VV speelt volgende week een uitwedstrijd bij KSK Meeuwen.

Diefstal in de Graanstraat

Zaterdag 20 januari 2018
Hamont-Achel - Diefstal in de GraanstraatUit een garage in de Graanstraat hebben onbekenden drie elektrische toestellen ontvreemd - er is niet gepreciseerd wat voor toestellen. De gedupeerde deed vanmorgen aangifte.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

De verfwinkel van Kris Peter

Zaterdag 20 januari 2018
Kris Peter Follon is Achelaar in hart en nier, maar het is in Bree dat hij zopas een nagelnieuwe verfwinkel heeft geopend. een winkel die deel uitmaakt van het Colora-netwerk, de winkelketen van de Belgische verfproducent Boss paints. Het is de 60ste Colorawinkel van de keten. Eerder was Kris Peter gedurende vijf jaar Colora-coach voor meer dan 30 filialen. De winkel staat aan de Bocholterkiezel 46, schuin tegenover Eurosport.

Woninginbraak op de Mulk

Vrijdag 19 januari 2018
Hamont-Achel - Woninginbraak op de MulkOnbekenden drongen gisterenavond binnen in een woning op de Mulk. Om binnen te geraken verbrijzelden zij een ruit aan de achterzijde van de woning. Ze doorzochten alle kasten. Er zijn niet alleen juwelen gestolen maar ook een laptop en een fiets.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Hamont-Achel - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom

Mertens uitgeschakeld in dubbel

Vrijdag 19 januari 2018
Elise Mertens en haar dubbelpartner Demi Schuurs zijn uitgeschakeld in het dubbelspel op de Australian Open. In de eerste ronde verloren ze van een Australisch duo met 6-3 en 7-5.

Elise Mertens naar 1/8 finales

Vrijdag 19 januari 2018
Op de Australian Open in Melbourne heeft Elise Mertens zich vanmorgen geplaatst voor de 1/8ste finales. Het is de eerste keer dat ze zover geraakt op een grandslamtornooi. Elise versloeg de Française Alizé Cornet in twee sets, 7-5 en 6-4. In de 1/8ste finale moet ze het opnemen tegen de Kroatische Petra Martic.

Marc Stinissen overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Hamont-Achel - Marc Stinissen overledenIn Hamont is woensdag Marc Stinissen overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Juwelendiefstal in Achel

Donderdag 18 januari 2018
Hamont-Achel - Juwelendiefstal in AchelBij een inbraak in een woning aan de Rozenlaan in Achel zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Hamont-Achel - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Teutenbosloop uitgesteld

Donderdag 18 januari 2018
De storm van vandaag heeft in Lommel veel schade aangericht op het parcours van de bosomloop. Daardoor zou het onverantwoord en onveilig voor de lopers zijn om zondag de Teutenbosloop te laten doorgaan. De bosloop “ Lommel Soeverein” wordt daarom verschoven naar 11 maart 2018.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!
Grensgevallen
De gemeente Cranendonck heeft bij spoorwegmaatschappij ProRail aangedrongen op het waarborgen van de veiligheid en het organiseren van veilige spoorwegovergangen, nu er weer goederentreinen van privé-vervoerder Lineas op het spoor tussen Hamont en Weert gaan rijden. Aanvullend op de veiligheidsmaatregelen van ProRail heeft de gemeente waarschuwingsborden besteld; ze gaat die binnenkort plaatsen bij de onbewaakte overgang bij de Heuvel in Budel-Schoot. Deze week vindt er een bestuurlijk overleg plaats tussen Prorail en gemeente om goede afspraken te maken.

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Op de Australian Open heeft Elise Mertens in de 2e ronde een kunststukje opgevoerd, meldt Sporza. ze haalde in de 1e set een 5-0 achterstand op tegen thuisspeelster Gavrilova (WTA-23) en werkte ook 8 setpunten weg. Uitslag: 7-5, 6-3. Opvallend: de wedstrijd duurde tot bijna 2 uur 's nachts lokale tijd. UPDATE In de derde ronde komt Elise uit tegen de Française Alize Cornet (WTA 42), die in twe sets won van de Duitse Julia Görges (WTA 12) .
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Nieuwe bvba: Notaris Karen Sabbe

Woensdag 17 januari 2018
Karen Sabbe uit Peer heeft de bvba Notaris Karen Sabbe opgericht met zetel aan het Michielsplein in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het ambt van notaris, al dan niet in associatief verband.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Weer overleg IJzeren Rijn

Dinsdag 16 januari 2018
Hamont-Achel - Weer overleg IJzeren RijnZoomEr lijkt opnieuw een perspectief te zijn voor de heropening van het tracé voor de IJzeren Rijn, de (destijds) kortste verbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Vandaag werd bekend dat het 3RX-tracé - het alternatieve tracé, dat als een derde weg tussen het historische tracé en de A52-variant staat - dezelfde kosten-batenresultaten biedt als het historische tracé, en dat aan de helft van de kosten. Dat zou blijken uit een studie die werd uitgevoerd in samenspraak met de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!
Hamont-Achel - Eerste lustrum voor NEOS Hamont-AchelZoomDe jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van NEOS had dit jaar een speciaal karakter: de afdeling vierde namelijk haar eerste lustrum. Een fiere voorzitter, André Spaas, verwelkomde de 85 aanwezigen en wenste iedereen een gelukkig en gezond 2018. Maar vooral een jaar vol vriendschap, het symbool van de vereniging. Hij hoopte dat de jonge vereniging nog vele mooie jaren tegemoet gaat. Burgemeester Theo Schuurmans bedankte het bestuur voor hun inzet en zei fier te zijn dat NEOS een waardevolle speler is op het (…) Het hele nieuwsbericht

Frits Kwint overleden

Maandag 15 januari 2018
Hamont-Achel - Frits Kwint overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Frits Kwint overleden. Hij was vrijdag 74 jaar geworden. Komende vrijdag (om 11.11u) is er een afscheidsdienst in de aula van het Boskerkhof, waarna zijn as begraven wordt in het urnenbos. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Drie rijbewijzen ingetrokken

Maandag 15 januari 2018
Hamont-Achel - Drie rijbewijzen ingetrokkenBij alcoholcontroles zaterdagnacht heeft de lokale politie HANO op 5 plaatsen in de zone 177 chauffeurs laten blazen. Twee van hen moesten op last van het parket hun rijbewijs voor een periode van 15 dagen inleveren, een derde zag zijn rijbewijs voor 6 uur ingehouden.
Elise Mertens gaat naar de tweede ronde van de Australian Open. Ze versloeg vanmorgen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 125) in twee sets: 6-2 en 6-1.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hamont-Achel - Prins Jordy regeert bij de TeutepeutersZoomDe 55ste stadsprins van Hamont wordt prins Jordy I. Hij zal bij de Teutepeuters regeren in de orde van de Die-egrol. Jordy Joostens vader, Rudy, was zelf ooit carnavalsprins. De appel... enz.

AVOC wint van Kapellen

Zondag 14 januari 2018
Hamont-Achel - AVOC wint van KapellenZoomAVOC Achel-Kapellen 3 - 0 (25-9, 25-10, 25-13)
De wedstrijd tegen Kapellen was eigenlijk geen echte wedstrijd. In net iets meer dan 1 uur stond de einduitslag op het bord. Opstelling Achel: Verschueren, van de Loo, Verhees, Schouren, Polman, Gabriel. Libero: Brouns. Kwamen in: Raymaekers, Thijs, Bontje en De Greef.
Achel startte in set 1 vlot en kon maximaal gebruik maken van de fouten van Kapellen. De kapitein van Kapellen, Coeck, viel na enkele minuten reeds uit met een (…) Het hele nieuwsbericht

Achel klopt Lindel-Hoeven

Zondag 14 januari 2018
Hamont-Achel - Achel klopt Lindel-HoevenAchel VV  heeft deze namiddag Lindel-Hoeven verslagen met 0-3 en staat derde in de stand met 34 punten uit 17 wedstrijden én op drie punten van leider Reppel.  Excelsior Hamont speelde thuis 1-1 gelijk tegen Ham United. In de stand staat Exelsior vijfde met 23 punten uit 16 wedstrijden.

KFC verliest van Anadol

Zaterdag 13 januari 2018
Hamont-Achel - KFC verliest van AnadolKFC Hamont 99 heeft vanavond verloren van FC Anadol. Uitslag: 1-2.  KFC Hamont 99 staat achtste in de stand met 23 punten uit 17 wedstrijden.

Dom Marc Gallant overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Hamont-Achel - Dom Marc Gallant overledenGisteren is in de trappistenabdij van Orval Dom Marc Gallant overleden, de vroegere abt van de Achelse Kluis. Hij was 89 jaar. In Achel was hij abt van 1995 tot in 2006.

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Hamont-Achel - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdag 12 januari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard is vanavond een man gewond geraakt toen hij op een zebrapad de weg overstak en door een auto werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Vier generaties, dank zij Amélie

Vrijdag 12 januari 2018
Hamont-Achel - Vier generaties, dank zij AmélieZoomDe geboorte van Amélie op 15 oktober zorgde voor vier generaties in Hamont/Overpelt: Madeleine Stevens (80) uit Hamont, Carine Van Cranenbroek (56) uit Hamont, Ine Lemmens (29) en Amélie Vanbaelen uit Overpelt.
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de finale van het tornooi van Hobart in Australië, dat ze vorig jaar op har naam schreef. In de halve finale versloeg ze de Britse Heather Watson met 6-4, 1-6 en 6-2. De wedstrijd duurde 1u45'. UPDATE Ook in het dubbelspel gaat Elise door, met haar tennispartner Demi Schuurs: ze versloegen vanmorgen Veronika Kudermetova en Aryna Sabalenka met 6-0, 5-7 en 10-7.

Bemiddelaar Bold failliet verklaard

Donderdag 11 januari 2018
De rechtbank van Koophandel heeft deze voormiddag bemiddelaar Bold uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 februari ingediend worden.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Hamont-Achel - Drugsonderzoek legde netwerk bende blootZoomHet drugsonderzoek, waarover we gisteren berichtten naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten, heeft een groot netwerk blootgelegd waarbij ook de topman van de bende werd opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.
In onze provincie was de bende actief in Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel en Tessenderlo. Ook in de Antwerpse Kempen en op verschillende locaties in Nederland waren er activiteiten. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Zonder te spelen - haar tegenstandster, Monica Niculescu (WTA-85), liet verstek gaan wegens een blessure - heeft Elise Mertens zich vandaag geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi van Hobart. Daarin neemt Elise het op tegen de Britse kwalificatiespeelster Heather Watson (WTA-74) .

Henriette Ras overleden

Donderdag 11 januari 2018
Hamont-Achel - Henriette Ras overledenIn het ZOL in Genk is dinsdag Henriette Ras overleden, de weduwe van Pol Winters. Ze was 84 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Voor kandidaten-zeemeermin

Woensdag 10 januari 2018
Altijd al een zeemeermin willen zijn? Dan is dit nu je kans! In Zwembad De IJzeren Man in Weert start op woensdagmiddag 17 januari een gratis cursus zeemeerminzwemmen. Vanaf maandagavond 22 januari (18.30-19.15 uur ) leer je in 8 lessen het echte zeemeerminzwemmen. Meer informatie: www.zwembadweert.nl. Inschrijven: info[!]zwembadweert.nl.
Sinds maart 2014 moeten alle tractoren (+3.5T) die ook buiten de landbouw gebruikt worden jaarlijks verplicht gekeurd worden. Dat geldt dus ook voor tractoren die bijvoorbeeld in een carnavalsoptocht praalwagens trekken. De lokale politie HANO heeft dat vandaag nog eens in herinnering gebracht, nadat er vorig jaar vlak voor een carnavalsstoet verschillende pv's werden opgesteld.
 

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Hamont-Achel - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Elise Mertens verder in Hobart

Woensdag 10 januari 2018
In het dubbelspel in het tornooi van Hobart in Australië gaat Elise Mertens door naar de halve finales. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs was ze te sterk voor Alison Van Uytvanck en de Duitse Anna-Lena Friedsam.

Alfons Spaas overleden

Woensdag 10 januari 2018
Hamont-Achel - Alfons Spaas overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Alfons Spaas overleden, de echtgenoot van Gerda Vanhout. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Hamont.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie bij de BüsselkesZoomOp de eerste zondag na Nieuwjaar was er de nieuwjaarsreceptie van buurtvereniging “De Büsselkes“. Alle buren werden uitgenodigd en verwend met een (fruit)jenevertje, een biertje of een warme kop soep. En om de koude te trotseren was er brood met spek. Dit jaar bestaan de Büsselkes 30 jaar en dat zal gevierd worden met een groot zomerfeest!
Grensgevallen
Bij Philips Lighting in Eindhoven worden 118 van de ruim 350 banen in de researchafdeling geschrapt. Het bedrijf heeft een bericht van Eindhovens Dagblad in die zin bevestigd. Volgens een mededeling van het bedrijf is de maatregel noodzakelijk om de afdeling "efficiënter en meer toegespitst" te maken.

Jan Cornelissen overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Hamont-Achel - Jan Cornelissen overledenZondag is Jan Cornelissen overleden, de weduwnaar van Astrid Vandervelden. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers.

Jos Tops overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Hamont-Achel - Jos Tops overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jos Tops overleden, de echtgenoot van Mientje Van der Vorst. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag tussen 18.30u en 19.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Elise Mertens heeft zich afgelopen nacht geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Hobart (Australië). Ze versloeg de 21-jarige Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-71) na 1 uur en 27 minuten met 6-4 en 6-4.
Elise won ook haar wedstrijd in het dubbelspel, samen met Demi Schuurs. In de eerste ronde waren ze met 6-2 en 6-4 te sterk voor Mona Barthel (WTA D-250) en Magda Linette (WTA D-145). In de kwartfinale nemen  Mertens & Schuurs het op tegen de Belgisch-Duitse tandem Van Uytvanck & Friedsam.

Sylvain Van Werde overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Hamont-Achel - Sylvain Van Werde overledenGisteren is is de uit Achel afkomstige Sylvain Van Werde overleden, de echtgenoot van Christine Moors. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
Op de IJzeren Rijn tussen Hamont en Weert gaan vanaf deze maand wekelijks 1 tot 2 extra goederentreinen rijden. Een goederenvervoerder deed een aanvraag voor maximaal tien treinen per week op dit traject. De Nederlandse ProRail verwacht dat het in de praktijk wekelijks om één tot twee treinen zal gaan, die nu al vanuit Sittard/Geleen via Eindhoven naar Rotterdam rijden. Om het spoor te ontlasten gaan deze treinen nu over een deel van het traject van de IJzeren Rijn rijden.

Nieuwjaarsborrel Den Holdert

Maandag 8 januari 2018
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel Den HoldertZoomIn een gezellig ingerichte tent werden door de talrijk opgekomen buren van Den Holdert weer de mooiste wensen uitgedeeld. Gestart met een receptie en daarna lekkere hotdogs en drank werd het jaar goed ingezet! (Ingez.)
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel wijkwerking 'De Hoek'ZoomOndanks het gure weer ging gistermorgen de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van Wijkwerking De Hoek toch door. Om de kou te ontlopen dook iedereen het tentje in, het was een gezellige drukte. In het totaal kwamen er toch wel weer een 90-tal wijkbewoners langs om de beste wensen met de wijk te delen, zegt voorzitter Albert Joosten.

Driekoningen op de Binnenheide

Maandag 8 januari 2018
Hamont-Achel - Driekoningen op de BinnenheideZoomZaterdag, Driekoningen, kwamen de koningen op bezoek tijdens de nieuwjaarsdrink van buurtvereniging "De Binnenheide”. De kinderen deelden cakejes uit, en in één van deze cakejes zat een boon verstopt. Met het gevolg dat een buurtbewoner tot Koning werd gekroond. De nieuwjaarswensen gingen rond en het werd weer een gezellige avond voor alle aanwezigen. (Ingez.)

Omleiding op Kettingbrugweg

Maandag 8 januari 2018
Vandaag is een aannemer begonnen met werken aan de Kettingbrugweg in Kaulille. Die weg is afgesloten voor het verkeer. Zonder problemen en mits goed weer, verwacht men dat de werken na vier maanden voltooid zullen zijn. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lozen.

AVOC verslaat Walhain

Maandag 8 januari 2018
Hamont-Achel - AVOC verslaat WalhainZoomWalhain-AVOC 0-3 (18-25,15-25, 18-25)
Opstelling Achel: Verschueren, Van de Loo, Bontje, Schouren, Polman, Gabriel Libero: Brouns. Kwamen in: Verhees, De Greef.
Achel kon een eerste kloof maken bij 5-10 in set 1 op de service van Polman. Het goede blok en aanvalswerk van Achel maakten dat het de eerste set relatief vlot kon binnenhalen.
Ook in defence en receptie draaide Achel onder leiding van Brouns in set 2 op volle toeren. Halfweg de set kwamen Verhees en De (…) Het hele nieuwsbericht

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Hamont-Achel - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Achel VV - KFC Hamont99 2-0

Zaterdag 6 januari 2018
Hamont-Achel - Achel VV - KFC Hamont99 2-0ZoomAchel VV heefy vanavond KFC Hamont99 geklopt met 2-0. Die stand was al bij de rust bereikt. Achel staat tweede in de rangschikking met 31 punten uit 16 wedstrijden. Hamont staat zevende met 23 punten uit evenveel wedstrijden. UPDATE Een verslag van Jochen Heyligen: Ondanks de koude was het een sfeervolle derby voor de talrijk opgekomen toeschouwers, en die zorgde meteen ook dat de laatste vuurpijlen van Nieuwjaar nog de lucht invlogen. Meteen ook vuurwerk op het veld toen in minuut 1 Achel uitpakte met een snedige aanval die door spits Bert Cochet werd afgewerkt: 1-0.
Het was duidelijk dat de drang naar een overwinning bij Achel groot was. Hamont kwam er moeilijk uit en moest het spel ondergaan. Toen Achel het tempo wat liet zakken kregen ook de bezoekers mogelijkheden. Dieter Bollen kreeg voor Hamont de beste kans toen hij de doelman omspeelde, maar de hoek was uiteindelijk te scherp geworden en de bal belandde in het zijnet.
De thuisploeg kon voor de pauze de score verdubbelen na een mooi doelpunt van de hardwerkende spits Florin Theuwis.
In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Hamont99 probeerde wel, maar de thuisploeg hield alles goed gesloten achteraan. De stand bleef 2-0 en zo bleven de 3 punten in Achel.
Met deze overwinning schrijft Achel VV overigens geschiedenis, want dit was de eerste maal dat ze een derby tegen K.FC Hamont op de nieuwe accommodatie De Siggert konden winnen. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Agro Hamont

Donderdag 4 januari 2018
Stefan Schuurmans en Christine Lipkens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Agro Hamont opgericht met zetel aan de Bosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in zaad- en pootgoed, bloemen en planten, veevoeders en brandstoffen én kleinhandel in vlees van gevogelte, teelaarde, humus en kunstmeststoffen.
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag voedingszaak Lisa Van Cauter uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.
Hamont-Achel - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Ben Lenaerts trainer Achel VV

Woensdag 3 januari 2018
Hamont-Achel - Ben Lenaerts trainer Achel VVBen Lenaerts zal volgend seizoen tweede provincialer Achel VV trainen. Lenaerts speelt nu nog bij eerste provincialer R. Peer.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Riena Willems overleden

Woensdag 3 januari 2018
Hamont-Achel - Riena Willems overledenZondag is Riena Willems overleden, de echtgenote van Bert Schelmans. Zij was 62 jaar en gewezen leerkracht van het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Hamont-Achel - Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Hamont-Achel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel