Het overige nieuws

De gemeenten Bocholt, Hamont-Achel en Pelt en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen werkten afgelopen jaar aan een toeristisch project rond drie erfgoedsites. Dit focust op de ontsluiting en opwaardering van de grafheuvels aan de Haarterheide, de grafheuvels in Kaulille en het Celtic Field-complex in Pelt. Om dit project – dat de naam ‘Verhalen uit de Bodem’ kreeg – in schoonheid af te sluiten, wordt er midden mei een slotevent georganiseerd. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Hamont-Achel - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Recordaantal zakenvluchten Kempen AirportZoomTijdens het eerste kwartaal van 2019 zijn er 718 vliegbewegingen voor de zakelijke luchtvaart afgehandeld op Kempen Airport in Budel. Dit is ruim 10% meer dan het eerste kwartaal van 2018. Een van de reden is dat Eindhoven Airport steeds drukker wordt en daarmee de benodigde luchthaven slots lastiger te krijgen zijn voor de zakelijke luchtvaart.
Kempen Airport prolongeert haar marktpositie in Nederland. Bestemmingen waren merendeels Roemenië, Italië, Zwitserland, Bulgarije, Duitsland, (…) Het hele nieuwsbericht
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Eindronde KFC wint van Landen

Zondag 28 april 2019
Hamont-Achel - Eindronde KFC wint van LandenIn de eindronde van Tweede Provinciale (bijkomende stijgers) heeft KFC Hamont 99 vandaag Landen verslagen. Uitslag: 2-3. Voor KFC scoorden Brecht Geelen, Ricardo Kessels en Tim Strijbosch. De volgende wedstrijd in de eindronde wordt tegen MD Halen gespeeld. Exc. Hamont won in de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) met 1-2 op het veld van FC Vliermaal.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lentefeest bij Femma Hamont

Zondag 28 april 2019
Hamont-Achel - Lentefeest bij Femma HamontZoomDe dames van Femma Hamont vierden hun Lentefeest in de Posthoorn, waar ze aan tafel zaten voor een lenteschotel. Voor de ontspanning zorgde toneelgroep “De Dolle Fijntjes”. De bloemstukken werden onder de aanwezigen verloot. Véél aandacht was er voor de komende activiteiten van de afdeling. (J.J.S.)

Antoinette Baten overleden

Zaterdag 27 april 2019
Hamont-Achel - Antoinette Baten overledenGisteren is Antoinette Baten overleden, de echtgenote van Remy Krom. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (13-15 uur) en (18-20 uur) in het rouwhuis aan de Kluizerdijk.

Anneke Van Asten overleden

Zaterdag 27 april 2019
Hamont-Achel - Anneke Van Asten overledenIn Mol is de uit Achel afkomstige Anneke Van Asten overleden, de weduwe van Nicola Nieste. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Snelheidsduivel betrapt op 't LoOp 't Lo is een sneheidsduivel betrapt die een snelheid van 135 km per uur ontwikkelde op een plaats waar maximaal 70 km per uur mag worden gereden.

Petra Palmans overleden

Vrijdag 26 april 2019
Hamont-Achel - Petra Palmans overledenGisteren is Petra Palmans overleden, de weduwe van Harry Schuurmans. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Hamont-Achel - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

14-daagse Rode Kruis van start

Donderdag 25 april 2019
Hamont-Achel - 14-daagse Rode Kruis van startZoomVanaf vandaag trekken meer dan 13.000 vrijwilligers van het Rode Kruis de straat op voor de jaarlijkse stickeractie. Ook de lokale afdeling van Hamont-Achel zal op verschillende locaties de alom bekende sticker – die dit jaar de vrijwilligers van het Rode Kruis afbeeldt als Playmobilmannetjes – verkopen. Voor 5 euro steun je met deze aankoop de lokale afdeling bij het investeren in nieuw materiaal zoals ambulances en interventiekledij of het zorgen voor meer eerste hulpopleidingen en (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Eindronde: Excelsior verliest, KFC wintIn de eindronde van derde provinciale heeft Exc. Hamont vanavond thuis van Vliermaal verloren. Uitslag: 1-2. In de eindronde van tweede provinciale klopte KFC Hamont '99 FC Landen met 4-3.

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Pasar wandelde door het Ahrtal

Woensdag 24 april 2019
Hamont-Achel - Pasar wandelde door het AhrtalZoomIn het weekend van palmzondag bewandelde Pasar verschillende routes in de omgeving van Ahrweiler. Hotel Zum Sänger an der Ahr in Walporzheim was de uitvalsbasis voor een twee- of driedaags wandelweekend. 's Vrijdags werden er twee wandelingen voorzien. Zowel in de voor- als in de namiddag was de zon nog van de partij, al voelde de wind al fris aan. Op zaterdag werd er een dagwandeling van een kleine 20km voorzien. Het voordeel in het Ahrtal is dat je met je gastenkaart het ganse spoornetwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Pasar wandelde door het Ahrtal
Zoom

Unieke Duitser in Dorplein

Woensdag 24 april 2019
Grensgevallen
Tegenover de Cantine in Dorplein wordt het voormalige H.-Hartpark op de schop genomen. Het park was helemaal onderkomen. Maar het is de enige plek in Nederland waar de Duitse zandloopkever (Cicindela germanica) nog voorkomt. Dus moet het bedje gespreid worden voor deze Duitse vriend. Hij heeft wel vleugels maar daar vliegt hij niet mee. Zo blijft hij altijd op dezelfde plaats. Er worden kale plekken gemaakt in het park. Als de larven uit de eitjes komen maken ze holletjes in de kale grond om zich te (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Delflas overleden

Woensdag 24 april 2019
Hamont-Achel - Albert Delflas overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag de uit Hamont afkomstige  Albert Delflas overleden, de echtgenoot van Mia Sleurs. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jet Meylaers overleden

Woensdag 24 april 2019
Hamont-Achel - Jet Meylaers overledenMaandag is Jet Meylaers overleden, de echtgenote van Leo Luys. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Statie waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

U13 A van Tectum Achel kampioen

Dinsdag 23 april 2019
Hamont-Achel - U13 A van Tectum Achel kampioenZoomDe miniemen van Tectum Achel telden dit seizoen 17 speelsters waardoor er 3 ploegen werden ingeschreven in de 2e Provinciale reeks. De U13 A wonnen bijna elke wedstrijd. Enkel in de laatste wedstrijden begon de motor af en toe een beetje te sputteren. Hierdoor bleef het tot op de laatste speeldag spannend wie kampioen zou worden. De wedstrijd in en tegen Hechtel-Eksel werd verloren (waren het de zenuwen?) maar de gewonnen set bleek uiteindelijk toch voldoende om kampioen te worden. Een mooie afsluiting van dit volleybalseizoen! Een dikke proficiat aan de kampioenenploeg met Amelie, Evi, Marie, Nanou, Sanne en Ymke maar zeker ook aan alle U13-dames die dit seizoen hun beste beentje hebben voorgezet tijdens de trainingen en wedstrijden. Bij deze ook een dankjewel aan de trainers Arlet, Jos en Heidi! 

Lisa Van Gompen overleden

Dinsdag 23 april 2019
Hamont-Achel - Lisa Van Gompen overledenVandaag is Lisa Van Gompen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Gerard Goversen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Ricardo Leao Kessels (KFC Hamont '99) zal volgend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen.

Paaseieren zoeken in Achel

Maandag 22 april 2019
Hamont-Achel - Paaseieren zoeken in AchelZoomSamen met de paashaas gingen dit jaar kinderen en kleinkinderen van leden van de Landelijke Gilde Achel op zoek naar paaseieren. Het was een fijne zoektocht onder een stralende lentezon. Nadien werden de gevonden eieren onder de aanwezige kinderen uitgedeeld door de paashaas.
Paaseieren zoeken in AchelPaaseieren zoeken in Achel
Zoom

Doden bij woningbranden

Maandag 22 april 2019
Grensgevallen
Bij een brand in een woning in Veldhoven, bij Eindhoven, is afgelopen nacht een vrouw om het leven gekomen.
Ook in Weert heeft een woningbrand gisteren een slachtoffer geëist. Het gaat om een bewoner die dood in het appartement werd aangetroffen.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Hamont-Achel - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Hamont-Achel - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 2 titels voor NWC op BK kajakmarathon K1ZoomVandaag ging in Gent het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon door op de Leie en de Gentse watersportbaan. Het vertrek was aan het veerpont Baarleveer en de aankomst aan de kajakclub van Gent. Doordat enkele NWC-ers op trainingsstage waren in Frankrijk, waren er niet in alle wedstrijdcategorieën Peltenaren aan de start. Toch wist de Neerpeltse Watersportclub 2 titels in de wacht te slepen: Daan Cox bij de heren senioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen 55-64-jarigen. In totaal waren er 8 nationale titels te behalen. De andere titels gingen naar Gent (2), Mechelen (2), Zwevegem (1) en Engreux (1). In de propagandawedstrijden voor de jeugd waren er nog overwinningen voor de Pelts vaarders Hidde en Jorden Algera.

Tectum Achel wint van Waremme

Zaterdag 20 april 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel wint van WaremmeZoomTectum Achel - Waremme 3-2 (25/17, 25/19, 14/25, 22/25, 15/13) 
Als afsluiting van het seizoen 2018-2019 - het eerste seizoen in Liga A - stond de wedstrijd tegen Waremme op het menu. Het verleden leerde dat de 5e set regelmatig in een heroïsche strijd omsloeg. En gisteren was dat niet anders. Na 2 sterke sets, waarin Tectum de tegenstander domineerde en nooit in de problemen kwam, sloeg Waremme echter hard terug. Weinig kans voor Tectum in set 3, spannende ontwikkeling in set (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft gisteren in Budel zeven personen opgepakt toen de politie binnenviel in een cannabisplantage. Die lag vlak bij een basisschool, in de Wethouder van Hunselstraat. De zeven zijn in de cel opgesloten. Hoeveel planten er in de plantage stonden is niet bekend.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
Hamont-Achel - Fris van de lever: een snuitkeverZoomOoit van dichtbij een snuitkever gezien? Wel, hier is er een. Theo Van Vlierden fotografeerde hem in de buurt van het Mulke
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Hamont-Achel - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Hulp gevraagd

Donderdag 18 april 2019
De NGO Umoja I is op zoek naar enkele mensen die kunnen helpen bij het vullen van een container, morgen/vrijdag 19 en zaterdag 20 april. Twee trailers staan in Hamont voor de oude post. Van daaruit krijgt Umoja een volledige gesponsorde container met ervaren mensen van een containerbedrijf om de container te vullen. Maar hulp zou heel erg welkom zijn, zeggen ze bij Umoja. Vrijwillige helpers worden morgen vanaf 9u verwacht bij de oude post.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Hamont-Achel - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Jos Vandersanden overleden

Donderdag 18 april 2019
Hamont-Achel - Jos Vandersanden overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Jos Vandersanden overleden, de weduwnaar van Anny Boes. Hij was 78 jaar. Volgende week vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: volgende week donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Pasar bezocht Zandvliet en de havenZoom"Na het ontbijt, in de kantine van het vliegveldje van Hoevenen, gidste Rudi de Hamontse Pasarleden door de haven van Antwerpen. Omdat de Ronde van Vlaanderen er dit jaar vertrok moest de toer iets bijgesteld worden zodat de rondrit zich meer toespitste op de petrochemie. Dat de haven groot was wist iedereen maar dat ze ook zo uitgestrekt is, bleek toch pas na de rondrit. De toren van het kerkje van Wilmarsdonk staat er eenzaam tussen stapels containers, als symbool van de verdwenen polderdorpen. In (…) Het hele nieuwsbericht
Pasar bezocht Zandvliet en de havenPasar bezocht Zandvliet en de haven
Zoom
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Alda Van Mierlo overleden

Woensdag 17 april 2019
Hamont-Achel - Zuster Alda Van Mierlo overledenMaandag is de uit Achel afkomstige zuster Alda Van Mierlo overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30) uur plaats in de kapel van het hoofdklooster van de zusters jozefienen in Sint-Niklaas.
Hamont-Achel - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.
Hamont-Achel - Kadijk en Exc. Hamont in eindrondeKadijk, Exc. Hamont, THES B en Gestel spelen de eindronde in derde provinciale A.

Volleybal: Gent-Achel 3-0

Zondag 14 april 2019
Hamont-Achel - Volleybal: Gent-Achel 3-0In de Euromillions League Challenge Final Four heeft Tectum Achel met 3-0 verloren in Gent. Het gaat om de derde nederlaag op rij. Sets: 25-18, 25-17, 25-18.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Achel klopt Herkol

Zondag 14 april 2019
Hamont-Achel - Achel klopt HerkolAchel VV heeft vandaag Herkol verslagen met 4-3. KFC Hamont 99 verloor met 1-0 van Eksel. Ook Exc. Hamont verloor: tegen Thes Sport werd het 2-1.

Gerard Geraerts overleden

Zaterdag 13 april 2019
Hamont-Achel - Gerard Geraerts overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Gerard Geraerts overleden, de echtgenoot van Annie Stulens. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 15u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Hamont-Achel - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Minder treinreizigers

Donderdag 11 april 2019
Hamont-Achel - Minder treinreizigersIn 2018 bedroeg het gemiddelde aantal instappende reizigers op een werkdag in het station van Neerpelt 430. In 2013 waren er dat 679. In Overpelt steeg het aantal instappende reizigers van 2013 tot 2018 van 240 tot 275. In Hamont waren er dat vorig jaar gemiddeld 165. In Lommel daalde het aantal instappende reizigers van 645 naar 540 per werkdag.

Brandje bij metaalbedrijf

Woensdag 10 april 2019
Hamont-Achel - Brandje bij metaalbedrijfDeze namiddag ontstond brand in de afzuiginstallatie bij metaalbedrijf Hegge aan de Bosstraat. Die ging met felle rookontwikkeling gepaard zodat de fabriekshal moest ontruimd worden.
Hamont-Achel - Fietsster aangereden in KasteeldreefIn de Kasteeldreef is vanmorgen een fietsster aangereden door een, auto. De 63-jarige fietsster is daarbij gewond geraakt.

Bever gezien in Leenderbos

Woensdag 10 april 2019
Grensgevallen
In het Leenderbos in Natuurgrenspark De Groote Heide is de eerste bever gespot, meldt de website "De Groote Heide". De boswachters van het Nederlandse Staatsbosbeheer hebben het dier op een wildcamera staan. Nog nooit eerder werd het knaagdier in dit gebied waargenomen.
Hamont-Achel - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht

Hélène Van de Broek overleden

Woensdag 10 april 2019
Hamont-Achel - Hélène Van de Broek overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Hélène Van de Broek overleden, de weduwe van Herman Keunen. Zij was 88 jaar. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Bret-Gelieren (Genk).
Hamont-Achel - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Hamont-Achel - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Limburg organiseert elk animatorcursussen in Dommelhof. Ook dit jaar weer, tijdens de tweede week van de paasvakantie. Het grote synthesemoment van zo'n cursus is op vrijdagnamiddag van 13u30 tot 16u30. Op vrijdag 19 april organiseren de deelnemers een gratis kindernamiddag voor de kinderen van 4 tot 12 jaar van Pelt en omstreken. Op die manier kunnen de animatoren oefenen wat ze de hele week hebben geleerd. Het thema van de kindernamiddag is 'Cowboys en indianen'.

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Hamont-Achel - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Heren-C van Tectum Achel kampioenZoomDe Heren C (foto) van Tectum Achel zijn dit seizoen kampioen geworden in 3e Provinciale. Onder de deskundige leiding van coach Fred van Seggelen konden zij zich na de reguliere competitie met maar één verloren wedstrijd terecht kampioen noemen. Uitblinkers Simon Hendriks en Brecht Timmermans lieten meerdere malen de wedstrijd in Achels voordeel kantelen. Door de formule met maar 8 teams was de competitie al in februari beslist waarna de bond nog een nacompetitie organiseerde.
Bij de club wordt al uitgekeken naar volgend seizoen in 2de Provinciale, wanneer de ploeg zal versterkt worden met Koen Weltens, die overkomt uit de divisieploeg van Achel.
Hamont-Achel - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

KFC wint van RC Peer

Zondag 7 april 2019
Hamont-Achel - KFC wint van RC PeerKFC Hamont 99 heeft vandaag RC Peer gewonnen met 4-2. Bij de rust was het 2-1. Achel VV verloor met 3-0 van Weerstand Koersel. Exc. Hamont verloor met 0-1 van Linkhout.
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van Haasrode-LeuvenTectum Achel – BDO Haasrode-Leuven: 0–3 (18-25, 22-25, 26-28)
Achel begon gretig aan de wedstrijd maar reageerde al meteen erg opgefokt op een dubieuze scheidsrechterlijke beslissing. Vanaf dan bleef de thuisploeg een hele tijd ietsje gefrustreerd en verkrampt achter de feiten aanhollen: was dit - einde seizoen - de match te veel? Achel herpakte zich echter en in de 2e en vooral in de 3e set ging het hard tegen hard, maar Leuven (met een beresterke Gert Van Walle, MVP) trok in een spannend einde het laken naar zich toe en heeft het Europese ticket nu nagenoeg zeker beet…
Op ‘goede vrijdag’ speelt Achel zijn laatste thuismatch van dit evenzeer bijzonder geslaagde seizoen!

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Hamont-Achel - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.
Hamont-Achel - 'Mazzel tov' op tafel in de leesclubZoomFemma Hamont organiseert regelmatig boekbesprekingen. Deze keer bespraken de dames het boek "Mazzel tov" van de Limburgse Margot Vanderstraeten. Zij beschrijft het leven van een orthodox-joods gezin, waar religieuze wetten en eeuwenoude tradities heersen. Ze begeleidt de kinderen met hun huiswerk en krijgt op die manier inzicht in hun leefwijze. De schrijfster en de joodse familie winnen respect, nieuwsgierigheid en waardering voor elkaar. Het was voor de Femma-lezers een boeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op een rotonde aan de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is vanmorgen een fietsster aangereden. Ze maakte een val en overleed ter plaatse.

Man neergeschoten in Eindhoven

Zaterdag 6 april 2019
Grensgevallen
In de Beukenlaan in Eindhoven is gisteren een 54-jarige man neergeschoten toen hij in zijn auto wilde stappen. Hij overleed later in het ziekenhuis. De politie heeft het raden naar de aanleiding voor de schietpartij. Er is aan eventuele getuigen gevraagd zich te melden.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Hamont-Achel - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.

Nieuwe bvba: Spaal

Vrijdag 5 april 2019
Stijn Lauwers uit Hamont-Achel heeft de bvba Spaal opgericht met zetel aan de Sommisstraat. Het gaat onder meer om een adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling.
De lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten en kinderen die deelnemen aan het lentefeest woonachtig in de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor te Pelt, Energiestraat 3. Deze fotoshoot vindt zaterdag 13 april 2019 tussen 10en 12 uur plaats. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via het e-mailadres PZ.HANO.Beleid[!]police.belgium.eu. De e-mail dient de (…) Het hele nieuwsbericht

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank heeft La Verona Ice Cream & Desserts uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 mei ingediend worden.
Hamont-Achel - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Hamont-Achel - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Hamont-Achel - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Hamont-Achel - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Koffiestop op weekmarkt

Dinsdag 2 april 2019
Hamont-Achel - Koffiestop op weekmarktZoom
In het kader van “Broederlijk delen” organiseerde het parochieteam van Hamont, een koffiestop op de weekmarkt in Hamont Centrum, waarbij een vrije bijdrage aan de voorbijgangers werd gevraagd in ruil voor een lekkere tas koffie. 

Bertha Elen overleden

Dinsdag 2 april 2019
Hamont-Achel - Bertha Elen overledenZoomGisteren is Bertha Elen overleden, de weduwe van Harrie Derickx. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Hamont-Achel - Voertuig gestolen in Kleuterstraat
In de Kleuterstraat in Hamont-Achel gingen onbekenden met een VW Caddy aan de haal. Dat gebeurde afgelopen nacht. De voorbije dagen zijn er al meerdere auto's gestolen in Noord- en Midden-Limburg.

Hamont-Achel - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht

Eerlijke vinder gezocht

Dinsdag 2 april 2019
Hamont-Achel - Eerlijke vinder gezochtZoom
Gisteren is mijn motorzaag van mijn buldozer gevallen op de draai ter hoogte van Achels kapelletje in de Orchideeënlaan. Ik zag een groene Mazda stoppen en de bestuurder is uitgestapt om de zaag op te rapen.De eerlijke vinder kan bellen naar 0479739419

Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

Jan Bancken overleden

Dinsdag 2 april 2019
Hamont-Achel - Jan Bancken overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Bancken overleden, de echtgenoot van Jeanne Ceelen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 't Lo. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Hamont-Achel - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Vanaf oktober vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming
Tennisster Elise Mertens zakt in de WTA-ranking van plaats 14 naar 17. In de dubbelranking stijgt zij evenwel van plaats 10 naar plaats 6.
Hamont-Achel - Voorbereiding GAlndART 2019 gestartZoomGisteren zijn de voorbereidingen voor GAlandART 2019 gestart. Tijdens deze editie wordt gewerkt rond het thema 'RIPPEREREN'. Vanaf 15 september tot 10 november zullen de artistieke werken tentoongesteld worden op de wandelroute tussen Mulke, Tomp en Bever.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel