Het overige nieuws

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een politiepatrouille heeft afgelopen nacht in het centrum van Overpelt een automobilist op de hielen gezeten. De autobestuurder reed zo snel dat de agenten er niet in slaagden het voertuig te onderscheppen.

Geen Champions League voor PSV

Dinsdag 30 juli 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Geen Champions League voor PSVPSV heeft vanavond met 2-1 verloren van het Zwitserse Basel. Vanwege het kleinere aantal uit-doelpunten is de Eindhovense club nu uitgeschakeld voor de Champions League.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Hamont-Achel - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Hamont-Achel - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.
Hamont-Achel - Sint-Vincentius Hamont verhuistZoomMet ingang van 1 augustus verhuist Sint-Vincentius Hamont naar het oude Ursulinenklooster. Een andere omgeving, maar de werkwijze blijft dezelfde. Ook de openingstijden blijven onveranderd: zaterdagmorgen van 9u30 tot 11u30. Sint-Vincentius is te bereiken via de grote poort aan de Wal (foto).
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft vanmorgen een drugslabo in Maarheeze opgerold. Bij de inval werden vier mensen opgepakt. In het labo werd amfetamine geproduceerd.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Hamont-Achel - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

EHBO-curus Rode Kruis

Zaterdag 27 juli 2019
Hamont-Achel - EHBO-curus Rode KruisNaar jaarlijkse gewoonte organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel weer een cursus EHBO. Die wordt gegeven verspreid over twaalf weken met telkens lessen van twee uur (2 blokken van 1 uur). De startdatum van de cursus is voorzien op woensdag 11 september. De eerste les zal starten om 19 uur omwille van de administratieve formaliteiten die vervuld dienen te worden. De volgende lessen zullen telkens starten om 19.30 uur. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn.
De cursus wordt georganiseerd (…) Het hele nieuwsbericht

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Hamont-Achel - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...
De blauwalg die gisteren in het kanaal Bocholt-Herentals werd aangetroffen en waarvan we gisteren melding maakten, is giftig. Dat heeft de Vlaamse Milieumaatschappij bekendgemaakt na onderzoek. In het kanaal van Beverlo blijkt het om groenalgen te gaan die niet toxisch zijn.
De gouverneur heeft nu het captatieverbod uiitgebreid: binnen een straal van 100 meter van de blauwalgdrijflaag is het verboden water te capteren voor het besproeie van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Kajak: geen prijzen vandaag op EKZoomOp de tweede dag van het Europees Kampioenschap hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag geen potten kunnen breken. Joke Plas en Febe Timmermans werden vanmorgen 11de in de 19,6 km bij de dames junioren. Later op de dag werd Tom Verduyckt, samen met zijn Gentse kompaan Olivier Ost 13de in de 22,6 km bij de heren junioren en in de late namiddag werd Daan Cox 12de en Baud Kums 14de in de 25,6 km bij de heren U23. Morgen is het voor de NWC-ers een rustdag en zondag gaan Daan Cox en Baud Kums nog van start in de K2 over 29,6 km bij de heren senioren.

Jean Mathijs overleden

Vrijdag 26 juli 2019
Hamont-Achel - Jean Mathijs overledenGisteren is in Achel Jean Mathijs overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Claes. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Hamont-Achel - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Maurice Ceelen overleden

Donderdag 25 juli 2019
Hamont-Achel - Maurice Ceelen overledenVandaag is Maurice Ceelen overleden, de echtgenoot van Eliza Hulsbosch. Hij was 79 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Kajak: zilver voor Joke Plas op EK kajakmarathonZoomOp het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Franse Decize, dat nog doorgaat tot en met 28 juli, is NWC-er Joke Plas erin geslaagd om de zilveren medaille te behalen bij de dames junioren in K1. Er moest 19,6 km gepaddeld worden met daarbij 4 overdragingen. Joke lag vanaf de start in een kopgroep met 7 die tijdens de wedstrijd uitgedund werd tot 3. Op de laatste overdraging maakte Joke een kleine fout en verloor ze de aansluiting met de Hongaarse Sara Makrai die uiteindelijk won in een (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen op camping

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kantoorruimte van de camping op Goolderheide in Bocholt is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in het kanaal

Donderdag 25 juli 2019
Hamont-Achel - Blauwalg in het kanaalZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden. Ook voorzichtig in andere open waters want blauwalg kan zich makkelijk verplaatsen. Blauwalg

Geen treinen vandaag (2)

Donderdag 25 juli 2019
Hamont-Achel - Geen treinen vandaag (2)Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Hamont-Achel - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Hamont-Achel - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Hamont-Achel - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Scouts dumpen 'drugsvaten'

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Scouts dumpen 'drugsvaten'ZoomIn de buurt van de kampplaats De Winner, tussen de Gortenstraat en het fietsroutenetwerk, in Overpelt zijn deze voormiddag in het bos vaten aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en zette de toegang tot het bos af. De opgeroepen brandweer  nam stalen van de inhoud van de vaten. Al snel bleek dat het niet om de klassieke gedumpte vaten met drugsafval ging, wel om lege vaten die in het kader van een bosspel daar gedumpt waren door een Nederlandse scoutsgroep die aan De Winner op zomerkamp is.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Hamont-Achel - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Hamont-Achel - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Hamont-Achel - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.
Grensgevallen
Op de Schoordijk in Budel is even na de middag een verkeersongeval gebeurd waarbij een persoon aan zijn verwondingen is overleden. Bij het ongeval botste een bestelwagen tegen een cabrio. De twee bestuurders werden gewond, maar de chauffeur van de bestelwagen was er zo erg aan toe dat hij later in het ziekenhuis van Tilburg overleed. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk; de politie heeft de zaak in onderzoek.
Hamont-Achel - Een pelgrimstocht naar JerusalemZoomMarcel Schuurmans uit Achel maakt een pelgrimstocht naar Jerusalem. Hij spreidt zijn wandeltocht over drie jaren: vorig jaar stapte hij van Achel naar Wenen, dit jaar van Wenen naar Istanbul en volgend jaar zet hij zijn tocht verder naar Jeruzalem.
Een aantal vrienden zocht hem op in het zuidoosten van Bulgarije, dicht bij de grens met Griekenland en Turkije. Ze stapten drie dagen met hem mee op de eeuwenoude Sultans Trail, een avontuurlijke wandelweg tussen Wenen en Istanbul. In deze (…) Het hele nieuwsbericht
Een pelgrimstocht naar Jerusalem
Zoom
Hamont-Achel - Versterking voor damesploeg Hamont '99De damesvoetbalploeg van KFC Hamont '99 heeft twee speelsters aangetrokken: Sarah Boelaers (Bokrijk Sport) en Niene Vromans (Esperanza Pelt). Tanja Oyen verlaat de club. Zij gaat de kleuren van Fufo Beringen verdedigen.
Hamont-Achel - Kajak: weer zilver voor Wlliam PetersZoomOp het Wereldkampioenschap sprint-quadrathlon in het Hongaars Kaposvar is NWC-er William Peters tweede geworden. De wedstrijd bestond uit 750m zwemmen, 20km fietsen, 4,5km kajakken en 5km lopen. William (links op de foto) legde de proeven af in een totaaltijd van 1u29’30”. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjechische favoriet Tomas Svoboda die de afstand aflegde in een tijd van 1u26’56”. Derde werd de Hongaar Csima Ferenc in 1u30’24”.
Ook in het (…) Het hele nieuwsbericht
Kajak: weer zilver voor Wlliam Peters
Zoom
Hamont-Achel - Drie spelers weg bij Exc. HamontDrie spelers verlaten Exc. Hamont: Sander Pulinx trekt naar Breugel, Ben Ceelen speelt voortaan bij Sparta Lille en Gwenn Nijs zal de kleuren van Sp.Wijchmaal verdedigen.

Tien spelers verlaten Achel VV

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Tien spelers verlaten Achel VVTien spelers stappen op bij Achel VV. Ben Lenaerts trekt naar Lindelhoeven; Ward Leyssen naar Grote Heide; Vincent Saelens en Stijn Kaufmann naar Sp. Lille; Aart Verberne naar De Valk; Jan Smolders naar Pelt en Joris Hermans naaer Lutlommel. Ruben Van Der Wiel, Kevin Hermsen en Karel Lauwers hangen hun schoenen aan de haak.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Hamont-Achel - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Buurtfeest van de Vlasrooters

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest van de VlasrootersZoomOp hun buurtfeest hadden de Vlasrooters weer een gezellige barbecue waar iedereen goed aan zijn trekken kwam. Er kwam geen ijskar langs: in de plaats was er het lekkere ijs dat de buurvrouw zelf had gemaakt.

Theresia Boonen overleden

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Theresia Boonen overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Theresia Boonen overleden, de weduwe van André Hegge. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: zaterdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Hamont-Achel - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Motorboot gestolen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de jachthaven aan de Schippersstraat in Bocholt is een rubberen motorboot gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Bertha Peeters overleden

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - Bertha Peeters overleden
Vandaag is Bertha Peeters overleden, de echtgenote van Gabriel Tutelaars. Ze was 91 jaar. Zaterdag om 12u is er een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Hamont-Achel - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Mariaziekenhuis bij top borstkankercentraZoomHet Mariaziekenhuis in Pelt behoort nog steeds bij de beste van Vlaanderen waar het gaat om borstkankerbehandeling. Dat blijkt uit de gegevens van de borstkankercentra die door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg zijn verzameld. 91% van de in het Mariaziekenhuis behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfer is zeer goed en hetzelfde als de voorgaande jaren. 
Wie de website van zorgkwaliteit.be doorspit, krijgt bij een aantal cijfers echter (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Met Okra naar de beeldentuin

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - Met Okra naar de beeldentuinZoomOkra Hamont organiseert in de zomermaanden wekelijks onder begeleiding fietsnamiddagen. Vorige week brachten zowat 25 leden een bezoek aan de beeldentuin van Albert Vaesen in Kaulille. Men kan er koperen kunstwerken bewonderen, gepresenteerd in een oase van groen. Tijdens de rondleiding vertelde de kunstenaar enthousiast hoe zijn werken tot stand komen. Verschillende stukken samen lassen tot een sprekend geheel is één van zijn favoriete bezigheden, waarbij rood koper zijn materiaal is. Het was een rijke kunstzinnige ervaring voor de groep. (Jacqueline Joosten-Segers)

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Hamont-Achel - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Hamont-Achel - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Hamont-Achel - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Hamont-Achel - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Hamont-Achel - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Vier arrestaties in drugszaak

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Vier arrestaties in drugszaakPolitie CARMA voerde zaterdag een huiszoeking uit in een appartementswoning aan de Reppelerweg in Bocholt. Er werden verdovende middelen gevonden. Vier verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Tijdens de huiszoeking werden cannabis, vloeibare drugs en toebehoren aangetroffen. De verdachten werden verhoord. De vrouw mocht na ondervraging beschikken. De drie mannen werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.

Ghislaine Stakenborg overleden

Maandag 15 juli 2019
Hamont-Achel - Ghislaine Stakenborg overledenGisteren is in Lommel de uit Hamont afkomstige Ghislaine Stakenborg overleden, de echtgenote van Willy Jaenen. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Hamont-Achel - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Grensgevallen
Er wordt veel ingebroken in wagens die geparkeerd staan in ondergrondse parkeergarages in Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. In de eerste helft van dit jaar gaat het om 380 auto-inbraken, fors meer dan vorig jaar (230 keer). Volgens de politie gebruiken de daders speciale apparaatjes waarmee ze kunnen scannen wat er in een auto - zelfs in een kofferbak - ligt. 

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)
Hamont-Achel - Deze ploegen treden aan in eerste prov.ZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 

Fietser vrij zwaar gewond

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Hamonterweg in Neerpelt. De fietser werd daarbij vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Hamont-Achel - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Hamont-Achel - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...

Pierre Verpoorten overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Hamont-Achel - Pierre Verpoorten overleden
Twee dagen voor zijn 53ste verjaardag is woensdag Pierre Verpoorten overleden, de zoon van Frans en Anna Verpoorten-Schalley. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van 't Hasselt (Bree). Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mia Boonen overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Hamont-Achel - Mia Boonen overledenGisteren is Mia Boonen overleden, de echtgenote van Thieu Segers. Ze zou later deze maand 77 jaar worden. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de dekenale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Prachtige vlinder

Vrijdag 12 juli 2019
Hamont-Achel - Prachtige vlinderZoomAan Schuttersveld in Achel zag Jozef Maas deze grote vlinder: een pauwoogpijlstaart. Zoals de naam het zegt, een vlinder uit de familie van de pijlstaarten. Je ziet hem niet veel! Hij toont zijn "ogen" alleen bij verstoring of gevaar. (Foto Jozef Maas)
Prachtige vlinderPrachtige vlinder
Zoom
Hamont-Achel - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties Huysmans

Woensdag 10 juli 2019
Hamont-Achel - Vier generaties HuysmansZoomOp 13 april werd Jason Huysmans-Maandonks geboren en hij zorgde zo voor vier generaties in de mannelijke lijn in de familie Huysmans. Jason woont samen met papa Kris en mama Gaby Maandonks in Achel. Grootvader Willy Huysmans en overgrootvader François Huysmans wonen in Pelt.
Hamont-Achel - Acht nieuwe spelers voor Exc. HamontExc. Hamont heeft acht nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Rob Gielen (Grote Heide); Thomas Jaeken (Sparta Lille); Ruud Hendrix (Breugel) én Sabri Zurel, Bert Kees; Ben Kees; Marnix Duisters en Bjorn Van Langendonck (allen KFC Hamont '99).
Hamont-Achel - NEOS trok naar het GrevenbroekmuseumZoomDe plaatselijke NEOS-afdeling bezocht het Grevenbroekmuseum waar ze van gids Kirsten uitleg kreeg over de geschiedenis van het Simonshuis waarin het museum gevestigd is. Momenteel is er een tentoonstelling te bezichtigen over de bevrijding van Hamont-Achel en de omliggende gemeenten. Deze expo werd opgebouwd in samenwerking met de Noord-Limburgse Heemkringen en Cranendonck (Nl). De vele foto's, getuigenverslagen, documenten en oorlogsmateriaal roepen herinneringen op aan de bevrijdingsdagen op het einde van (…) Het hele nieuwsbericht

Buurtfeest bij De Ruiter

Dinsdag 9 juli 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest bij De RuiterZoomZondag was er weer de jaarlijkse buurtbarbecue van buurtvereniging De Ruiter. De mooie locatie, vele gezellige mensen, het lekkere eten en drinken maakten er een mooie dag van. Er werd veel gelachen en bijgepraat. (Ingez.)

Isolatie in brand

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer Noord-Limburg moest kort voor de middag uitrukken omdat bij roofingwerken aan een appartementsgebouw aan de Pastoorsdreef in Bocholt isolatie had vuur gevat. De brandweer had er nagenoeg een uur werk.

Buurtfeest bij het Endt

Dinsdag 9 juli 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest bij het EndtZoomDe recent opgerichte buurtvereniging Het Endt hield afgelopen zaterdag haar eerste barbecue. 85 buurtbewoners schreven zich in voor deze activiteit. Het werd een heel gezellige middag en avond. Jong en minder jong hebben ervan genoten! Op deze manier elkaar leren kennen viel bij iedereen in de smaak. Een vaak gehoorde reactie was: "moeten we blijven doen". Dus op naar een tweede editie...(Heidi Cox)
Hamont-Achel - 'Bijen-infomarkt' van imkerverenigingZoomIn de Posthoorn vertelden imkers van de Sint-Ambrosiusvereniging zondag in hun nieuwe outfit vol overgave en kennis over het wonderlijke leven van de honingbij. Zij lieten zien hoe zij met hun bijen omgaan. De bij vervult een bijzondere taak in de kringloop van de natuur - de wereld is gewoon niet leefbaar zonder de bestuivingsarbeid van de bijen. Ze hebben de imker nodig om te overleven, wij allen hebben de bijen nodig om te overleven... (Jacqueline Joosten–Segers)
'Bijen-infomarkt' van imkervereniging
Zoom
Hamont-Achel - Buurtfeest van wijk 'De Hoek'ZoomAfgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse barbecue van wijkwerking “De Hoek”. Ook dit jaar was er weer een grote opkomst: een kleine 100 buurtbewoners hebben onderling weer eens gezellig gebuurt. Ook de nieuwkomers hebben kennis gemaakt met de wijk en hun werking. Het was een gezellige avond. (Albert Joosten)
Hamont-Achel - Buurtfeest van buurt BinnenheideZoomAfgelopen zaterdag organiseerde buurtvereniging "De Binnenheide" haar jaarlijkse barbecue. Het was weer een lekkere maar vooral een heel gezellige avond. Jong en oud hebben er weer van genoten, en meer moet dat niet zijn! (Christianne Peerlings)
Hamont-Achel - Fietsster gewond op BeverbekerdijkOp de Beverbekerdijk in Achel raakten gisteren twee fietssters in een aanrijding betrokken. Eén van hen, een vrouw uit Valkenswaard, werd daarbij gewond.
Hamont-Achel - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Barbara Schaeken overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Hamont-Achel - Barbara Schaeken overledenIn Achel overleed donderdag de uit Eksel afkomstige Barbara Schaeken, de weduwe van de in 1991 overleden Jan Huskens. Zij was 91 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Lieve Brusten overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Op 29 juni overleed de uit Hamont afkomstige Lieve Brusten. Het afscheid vond in besloten kring plaats.
Hamont-Achel - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Verkeersongeval in Achel

Vrijdag 5 juli 2019
Aan de Achelpoort is gisterenavond een auto-ongeval gebeurd. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Ondertussen, in Genk...

Vrijdag 5 juli 2019
Vanaf vrijdagavond 12 juli tot eind augustus renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. In die periode zal het gemotoriseerd verkeer op de N76 slechts over één rijstrook in elke richting kunnen rijden ter hoogte van de werfzone. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Hamont-Achel - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Hamont-Achel - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Hamont-Achel - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Tien nieuwe spelers voor Achel VVAchel VV heeft tien nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Jeroen Janssens en Ian Wouters (Lommel); Stijn Deckers, Sven Drieshout, Dries Koks, Toon Van Veldhoven (Pelt); Gijs en Ivo Moerenhout (Heeze), Tom Nijhuis (FC Eindhoven) en Gwenn Dierckx (Olmen).
Op het tennistoernooi van Wimbledon gaat Elise Mertens verder naar de derde ronde. Ze versloeg deze namiddag de Roemeense Monica Niculescu (WTA-111) in twee sets: 7-5 en 6-0. In de derde ronde komt Elise uit tegen de Chinese Qiang Wang (WTA-15).
Hamont-Achel - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Hamont-Achel - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Hamont-Achel - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.
Hamont-Achel - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
Elise Mertens heeft de eerste ronde op het tennistoernooi van Wimbledon moeiteloos overleefd. Ze versloeg vanmiddag de Française Fiona Ferro (WTA-100) in twee sets: 6-2, 6-0.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht

Constant Scheepers overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Hamont-Achel - Constant Scheepers overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Constant Scheepers overleden, de echtgenoot van Antoinette Eerdekens. Hij was 88 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en het begraven van de urne op de begraafplaats De Roosen in Neerpelt vinden in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken.

Mia Bernaerts overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Hamont-Achel - Mia Bernaerts overledenDrie dagen na haar broer is zondag in het rusthuis in Hamont Mia Bernaerts overleden, de weduwe van Hendrik Thys. Ze was 81 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Schutting in brand

Maandag 1 juli 2019
Hamont-Achel - Schutting in brandDe brandweer moest gisterenavond uitrukken omdat een schutting in brand stond in de Waterstraat. Er is beperkte schade. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Hamont-Achel - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.

Buurtbarbecue in het Lo

Maandag 1 juli 2019
Hamont-Achel - Buurtbarbecue in het LoZoomIn het Lo hebben ze weer hun tweejaarlijkse buurtbarbecue gehouden. Ze hadden goed weer - wie durft dat in vraag te stellen - en een toplocatie bij de Salvatorianen. Alvast bedankt daarvoor. Het weer was goed en het werd een heel gezellige namiddag en avond. Aan het organisatieteam: keigoed gedaan! (Sabrina Vangompel)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel