Het overige nieuws

Grensgevallen
Hamont-Achel - Dressuurwedstrijden voor vierspannenZoomAan de "paardenboulevard" in Valkenswaard worden deze week dressuurwedstrijden gehouden. Vandaag waren de vierspannen aan de beurt. Rik Vander Sanden ging er een kijkje nemen en fotografeerde onder meer de Australische wereldkampioen Boyd Exell, die fantastische dingen uit zijn hoed toverde in "zijn" Valkenswaard. Hij - Exell - won de dressuurproef. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's UPDATE Morgen/zaterdag staat vanaf 10u het hindernissenparcours op het programma en zondag gaat het om de vaardigheden tussen de kegels.

Koppel gewond bij botsing

Vrijdag 31 mei 2019
Hamont-Achel - Koppel gewond bij botsingEen koppel uit Achel is gisterennamiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Ringlaan in Lommel.
Hamont-Achel - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In het Belgische grensgebied met Nederland liggen de lonen ruim 4 euro per uur hoger dan aan de Nederlandse kant van de grens. De uurlonen aan Belgische zijde bedragen gemiddeld 36,10 euro, tegenover 31,70 euro bij onze noorderburen. (...) Dat is ook te merken aan de arbeidsproductiviteit (toegevoegde waarde in euro) per gewerkt uur. (...) Bij een hogere arbeidsproductiviteit levert een werknemer per uur meer toegevoegde waarde op, waardoor een werkgever vaak hogere lonen kan uitbetalen.
(Gelezen in De Tijd)
Hamont-Achel - Twee winnaars in verbroederingstornooiZoomHet eerste DLS-verbroederingstornooi tussen de drie Lommelse schuttersgilden en de Achelse schutterij Sint-Anna leverde twee winnaars op (foto).
In de schietwedstrijd met het geweer .22LR moet elke gilde in zo weinig mogelijk schietbeurten 20 houten blokjes van 1,50 cm³ - op 17 meter hoogte in de schietboom geplaatst - wegschieten. Er waren 51 deelnemers die in een beurtrol op de blokjes schoten. Na drie uur wedstrijd kon de uitslag opgemaakt worden en wat bleek: zowel (…) Het hele nieuwsbericht
Twee winnaars in verbroederingstornooi
Zoom

Pech voor inbrekers

Donderdag 30 mei 2019
Hamont-Achel - Pech voor inbrekersOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Hamonterweg. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Hamont-Achel - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)

Jean Vlassaks overleden

Donderdag 30 mei 2019
Hamont-Achel - Jean Vlassaks overledenDinsdag is Jean Vlassaks overleden, de echtgenoot van Elza Coolen. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Hamont-Achel - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)
Hamont-Achel - OKRA-Hamont trok naar de EifelZoomEnkele tientallen leden van Okra-Hamont trokken vrijdag naar de Eifel in Duitsland om kennis te maken met cultuur-historisch erfgoed en prachtige natuur. Op de eerste stopplaats in Einruhr kon al de Rursee bewonderd worden, schitterend in de morgenzon en in een weelderig groene en glooiende omgeving. Daarna ging het naar het indrukwekkende “Ordensburg Vogelsang“. Onder leiding van een gids werd dit gigantisch complex bezocht. Het werd reeds vanaf 1933 gebouwd en in opdracht van de nationaalsocialisten tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als opleidingsinstituut voor geselecteerde rekruten. Na de oorlog werden hier tot aan het einde van de vorige eeuw Belgische militairen gelegerd. Op 1 januari 2006 gaven de Belgen “Vogelsang” terug aan de Duitsers die er de hoofdpoort tot het “Natuurpark Eifel” van maakten. Je kan er genieten van unieke uitzichten over de stuwmeren Rursee, Obersee en Urfsee.
Na het eten werd het stadje Monschau verkend waarbij de mooie vakwerkhuizen in het oog sprongen. (Jacqueline Joosten-Segers)
OKRA-Hamont trok naar de EifelOKRA-Hamont trok naar de Eifel
Zoom
Grensgevallen
Morgen vindt er in Nederland een landelijke staking in het openbaar vervoer plaats. Daarnaast vinden er in opdracht van de gemeente Eindhoven wegwerkzaamheden plaats op de toegangswegen richting Eindhoven Airport. Door de OV-staking zullen veel reizigers met de auto of taxi verder reizen en zal het extra druk zijn op de wegen rond de luchthaven. Eindhoven Airport vraagt reizigers om hun reis goed voor te bereiden en alvast rekening te houden met ernstige vertragingen en extra reistijd. Ook vraagt de luchthaven hen om de website van de vervoerders in de gaten te houden. Eindhoven Airport adviseert reizigers vóór vertrek de actuele situatie op de weg te bekijken. Verder adviseert de luchthaven alle chauffeurs en ophalers de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen en de aangegeven omleidingen te volgen.  

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Hamont-Achel - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

Theo Mertens overleden

Maandag 27 mei 2019
Hamont-Achel - Theo Mertens overledenGisteren is Theo Mertens overleden, de echtgenoot van Lies Duisters. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Hamont-Achel - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lène Topff overleden

Zondag 26 mei 2019
Hamont-Achel - Lène Topff overledenVrijdag is Lène Topff overleden, de weduwe van Cees van Damme. Ze was 91 jaar. Woensdag om 11u is er een afscheidsplechtigheid in de aula van het Boskerkhof. Dinsdagavond, de dag voordien, is er om 19u een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Baud Kums en Joke Plas winnen BK K2-mix marathonZoomBaud Kums en Joke Plas, van de Neerpeltse Watersport Club, hebben vandaag het Belgisch kampioenschap K2-mix marathon gewonnen op het Netekanaal in Lier. Voor Baud was dit de laatste voorbereiding gezien hij volgend weekend van start gaat in de Wereldbeker kajakmarathon in Oslo (Noorwegen). Joke zal hieraan niet deelnemen wegens studieverplichtingen.
Hamont-Achel - Krulbollen met KVLV van Achel-StatieZoomCurieus "podium" hebben ze bij het krulbolterrein in Achel. De KVLV van Achel-Statie stelde dat vast toen ze afgelopen week daar met 18 dames naartoe ging voor een krulbolsessie. De dames op de foto zijn vlnr Nikki, Lindsay (de winnares) en Mia.

'Trouwen' in de kleuterklas

Zaterdag 25 mei 2019
Hamont-Achel - 'Trouwen' in de kleuterklasZoomTijdens haar stageweken in de kleuterklas van juf An in Achel-Statie werkte juf Tine rond het thema trouwen. Gisteren werd de stage afgesloten met een echt huwelijksfeest. Met paard en koets trok de hele klas naar wijndomein 'De Oude Hoeve'. Burgemeester Rijcken voltrok 6 kleuterhuwelijken. Na het ja-woord, de ringen en de gebruikelijke kus zetten de kleuters de openingsdans in. Nadien was er voor alle aanwezige mama's, papa's, oma's en opa's taart, wafels en drank. En vooral de nieuwe koppeltjes genoten!
Hamont-Achel - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht
De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers (…) Het hele nieuwsbericht

De brem bloeit

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - De brem bloeitZoomWe lazen ooit dat veel stedelingen geen brem kennen. Dan missen ze toch wel wat, getuige deze foto van Jacqueline Joosten-Segers...

Elske Tielemans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - Elske Tielemans overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige en in Eksel woonachtige Elske Tielemans overleden, de echtgenote van Ferdy Even. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt maandag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Aan het kruispunt van de Bosstraat en de Molensteenstraat gebeurde er deze namiddag een kop-staartbotsing. Daarbij viel één gewonde.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Paesen overleden

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - Gerard Paesen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Gerard Paesen overleden, de weduwnaar van Nelly Duysters. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Hamont. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Hamont-Achel - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Michel Van der Aelst overledenGisteren is Michel Van der Aelst overleden, de weduwnaar van de op 9 mei overleden Elisa Mertens. Hij was 88 jaar. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severensn in Overpelt.

Mia Engels overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Mia Engels overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Mia Engels overleden, de weduwe van Rik Cockx. Ze was 86 jaar. De crematie zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerartium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Beroemdheden op jumping bij TopsZoomIn de Tops International Arena, achter Perjanneke in Valkenswaard, is gisteren de 3e week jumping van start gegaan. Met daarbij weer een parade van vedetten: Harrie Smolders (Ned.), de gebroeders Philippaerts (Bel), Pius Schwizer (Zwits.), Athina Onassis (Griekenland), Jennifer Gates (VS), enz. In de reeks 1m40 won de Franse Rosa de Balanda (14) met Tzara Belin. Ze is de jongste deelnemer en de kleindochter van de bekende Franse springruiter Gilles de Balanda. Haar opa won o.a. teamgoud tijdens de wereldkampioenschappen in Dublin in 1982 met de legendarische Galoubet. Op de foto: Athina Onassis. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Fanny Christie overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Fanny Christie overledenZondag is Fanny Christie overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jan Aarts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be<
Hamont-Achel - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - De roze hesjes zijn in SittardZoomEen twintigtal Femma-dames van Hamont, in roze hesjes, geniet van een verlengd weekend op de fiets. Ze vertrokken vrijdag voor een goed voorbereid fietsweekend naar Sittard in Nederlands-Limburg. (Foto J.J.S.)
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.

Bekneld onder kraan

Vrijdag 17 mei 2019
Grensgevallen
Bij een bedrijf aan de Lozerweg in Weert is deze namiddag een persoon bekneld geraakt onder een kraan. De brandweer moest het slachtoffer, dat zware verwondingen opliep, bevrijden.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Elisabeth De Staercke overleden

Donderdag 16 mei 2019
In Aalst is vrijdag Elisabeth De Staercke overleden, de weduwe van Hamontenaar Bernard Van Vlierden alias schrijver Bernard Kemp. Ze was 87 jaar. Zaterdag om 11u is er een uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Ganshoren
Grensgevallen
Hamont-Achel - Fietsster verongelukt in ValkenswaardIn de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is vandaag een fietsster om het leven gekomen nadat ze door een vrachtwagen werd gegrepen en onder de truck terecht kwam. Naar de omstandigheden van het verkeersongval is een onderzoek ingesteld.

Jozef Joosten overleden

Woensdag 15 mei 2019
Hamont-Achel - Jozef Joosten overledenIn zijn woonst in Zonhoven is maandag de uit Hamont afkomstige Jozef Joosten overleden, de echtgenoot van Anita Put. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ludo Donckers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Ludo Donckers overledenIn het rusthuis in Hamont is op 9 mei Ludo Donckers overleden. Hij was 79 jaar. Vandaag werd hij gecremeerd; in intieme kring is van hem afscheid genomen.

Subsidie voor Soroptimisten

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Subsidie voor SoroptimistenZoomSinds 2018 mag Hamont-Achel zich als allereerste Noord-Limburgse stad een Think Pinkgemeente noemen. Het stadsbestuur staat immers achter het feit dat medisch onderzoek naar borstkanker een belangrijke factor is om deze ziekte te voorkomen. Met dat in het achterhoofd schonk het college van burgemeester en schepenen een subsidie van € 250 aan de Soroptimisten Hamont-Achel Noord-Limburg ten voordele van de nationale borstkankercampagne ‘Think Pink’. Op Paasmaandag organiseerden de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Stinissen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Mia Stinissen overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag de uit Bocholt afkomstige Mia Stinissen overleden, de weduwe van Thieu Soers en de levensgezel van wijlen Bernard Hendrickx. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.
In het centrum van Achel is een spectaculair ongeval gebeurd. Een vrachtwagen raakte er een geparkeerde auto die daardoor door de winkelruit van de Spar gekatapulteerd werd. Er is enkel materiële schade.
Hamont-Achel - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Exc. Hamont promoveert

Zondag 12 mei 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont promoveertExc. Hamont promoveert naar tweede provinciale. In de einronde speelde het vanmiddag thuis 1-1 gelijk tegen SK Kadijk. Het had de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen.
Hamont-Achel - Knappe overwinning van Joke PlasZoomIn het Duitse Rheine werd dit weekend het Open Duits kampioenschap kajakmarathon gevaren. Er hadden teams ingeschreven uit 10 Europese landen. Deze wedstrijd was tevens één van de tien kajakmarathons die meetellen voor het Word Classic Series regelmatigheidscriterium. In voorbereiding op de wereldbeker kajakmarathon in het Noorse Oslo en het Europees kampioenschap in het Franse Decize namen 3 NWC-ers hieraan deel. Joke Plas won knap de wedstrijd bij de dames junioren over 19 km. Bij de heren werd Baud Kums 16de in zijn K1-wedstrijd over 24 km en, samen met Daan Cox, 7de in K2. Volgende week trekken de leden van NWC massaal naar Gent voor de eerste Belgische kortebaanwedstrijd van het seizoen.
Hamont-Achel - Eindronde: Elen - KFC Hamont99  2-1In de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft KFC Hamont99 vanavond met 2-1 verloren op het veld van K. St. Elen. Exc. Hamont speelt morgen thuis tegen Kadijk in de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers).

Fietser (22) verongelukt

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg in Lozen (Bocholt) raakten vanochtend rond 1.15 uur een 22-jarige fietser uit Bocholt en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser overleefde de klap niet.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Fietsster geraakt door autocarIn de Stationsstraat in Neerpelt kwam vandaag een fietsster uit Hamont-Achel ten val toen zij geraakt werd door een autocar. De vrrouw werd lichtgewond. De bestuurder van de autocar had van het ongeval niets gemerkt.

Elisa Mertens overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Hamont-Achel - Elisa Mertens overledenGisteren is Elisa Mertens overleden, de echtgenote van Michel Van Aelst. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Eindronde: KFC Hamont99 - Elen 1-4In de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft KFC Hamont '99 vanavond thuis verloren van Elen. Uitslag: 1-4.
Hamont-Achel - Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1ZoomExcelsior Hamont heeft vanavond de heenwedstrijd van de finaleronde van de eindronde in 3e provinciale op het veld van Kadijk SK gewonnen met 0-1. Vito Stevens van Excelsior trapte de winnende treffer in de 1e helft via een afstandsschot tegen de doelnetten. Komende zondag om 15u staat de terugwedstrijd in Hamont op het programma. De winnaar speelt volgend seizoen een reeks hoger. (Jochen Heyligen) 
Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1Eindronde: Kadijk-Exc. Hamont 0-1
Zoom

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Hamont-Achel - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Pier Haesen overleden

Woensdag 8 mei 2019
Hamont-Achel - Pier Haesen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Pier Haesen overleden. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding op kruispunt

Dinsdag 7 mei 2019
Deze namiddag rond 17.15 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Eilandweg in Bocholt. Twee personen raakten lichtgewond: een 23-jarige vrouw uit  Hamont-Achel en een 26-jarige man uit Kinrooi.

Harry Vandeweyer overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Hamont-Achel - Harry Vandeweyer overledenGisteren is Harry Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Madeleine Claes. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Bij een zware brand bij kanoverhuurbedrijf Rofra in Valkenswaard zijn afgelopen nacht ruim 300 kano's in vlammen opgegaan. Brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De kano's stonden in een bijgebouw van het bedrijf, dat al meer dan 35 jaar kano's verhuurt voor o.m. kanotochten op de Dommel tussen Neerpelt en Valkenswaard.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Hamont-Achel - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Man lichtgewond bij verkeersongevalOp de Stad is een 19-jarige bromfietser uit de gemeente lichtgewond geraakt toen hij achter tegen een stilstaande auto reed. De autobestuurder bleef ongedeerd.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Hamont-Achel - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Hamont-Achel - Eindronde: Exc. Hamont verslaat Genk VVIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Exc. Hamont met 1-2 gewonnen op het veld van Genk VV.
Hamont-Achel - Eindronde: KFC Hamont'99 wint in HalenIn de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft KFC Hamont'99 met 1-2 gewonnen op het veld van MD Halen.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Madeleine Claessens overleden

Donderdag 2 mei 2019
Hamont-Achel - Madeleine Claessens overleden
In het Mariaziekenhuis is dinsdag Madeleine Claessens overleden. Ze was 90 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Eindronde: Exc.Hamont - Genk VV 4-0In de eindronde van derde provinciale heeft Exc. Hamont vanmiddag thuis Genk VV verslagen met 4-0. In de eindronde van tweede provinciale heeft KFC Hamont '99 vanavond thuis met 1-3 verloren van Moedige Duivels Halen.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel