Het overige nieuws

Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Hamont-Achel - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Steensels overleden

Dinsdag 30 juni 2020
Hamont-Achel - Toine Steensels overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Toine Steensels overleden, de weduwnaar van Francine Aerts. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Hamont-Achel - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom

Angele Bernaerts overleden

Maandag 29 juni 2020
Hamont-Achel - Angele Bernaerts overledenDonderdag is Angele Bernaerts overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Arnold Douw. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de decanale kerk in Hamont. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Grensgevallen
Hamont-Achel - Jumbo ontruimd na vreemde luchtDe Jumbo aan de Leenderweg in Valkenswaard is vanavond ontruimd nadat meerdere personen er onwel waren geworden. Er hing naar verluidt een vreemde lucht. Er wordt nu gezocht naar de oorzaak.

Auto tegen vangrail

Zondag 28 juni 2020
Commentaar
Hamont-Achel - Auto tegen vangrailOp de snelweg A2 bij Budel is deze namiddag een auto tegen de vangrail beland nadat de bestuurder onwel was geworden. De man is naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg werd enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Henk van der Heijden overleden

Zaterdag 27 juni 2020
Hamont-Achel - Henk van der Heijden overledenDonderdag is Henk van der Heijden overleden, de echtgenoot van Toos de Groot. Hij was 80 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie vinden woensdag om 13.30u plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Rook' blijkt nevel

Zaterdag 27 juni 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - 'Rook' blijkt nevelDe brandweer rukte gisterennamiddag uit voor een stalbrand aan de Meemortel in Budel. Er bleek echter niets aan de hand. De ‘rook’ bleek nevel te zijn. Tijdens deze warme zomerdagen wordt er nevel verspreid in de varkensstal zodat de dieren in de stal het niet te warm krijgen.

Van de klaver naar de hei

Zaterdag 27 juni 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Van de klaver naar de heiHet is bijna half negen. De avondzon gooit lange schaduwen tegen de muur van het binnenkoertje. Op de plaveien ligt Pol, mijn gewezen kater, zonder het minste greintje schroom, ondersteboven te genieten van de laatste stralen. Dit moet wel volmaakte tevredenheid voorstellen.
Er is toch echt wel iets met deze tijd van de dag. Onlangs hoorde ik hoe iemand op de radio dit het blauwe uurtje noemde. En van een paar vakanties in Tsjechië herinner ik me dat onze gastheer daar het over (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (30) omgekomen

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat In Overpelt is deze namiddag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde toen hij door een trekker met oplegger werd gepasseerd. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk; de vrachtwagenchauffeur, die na afloop in shock verkeerde, stelt dat hij niets abnormaals gevoeld heeft. Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Neerpelt.

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Hamont-Achel - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Hamont-Achel - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ziekenhuizen worden Noorderhart

Donderdag 25 juni 2020
Hamont-Achel - Ziekenhuizen worden NoorderhartZoomHet Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Pelt slaan de handen in elkaar, dat is al even bekend. Beide ziekenhuizen liggen in vogelvlucht op slechts enkele kilometers van elkaar en werken al jaren samen, maar nu willen ze de krachten voluit bundelen. Vanmiddag werd de nieuwe naam van de ziekenhuisfusie - Noorderhart - onthuld tijdens een opening waar Peltenaar Stijn Meuris voor de gelegenheid de Peltse versie bracht van zijn bekende nummer ‘Ik hou van u’.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Mislukte inbraak in bestelwagen

Donderdag 25 juni 2020
Hamont-Achel - Mislukte inbraak in bestelwagenDieven probeerden een bestelwagen open te breken in de Dorpsstraat in Achel. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Nieuwe vennootschap: B&K Advies

Woensdag 24 juni 2020
Bob van Bree en Kristel Van de Weijer, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap B&K Advies opgericht met zetel aan de Oude Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.
Hamont-Achel - Reeksindeling dames eerste provincialeProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van eerste provinciale met volgende 13 clubs bekend gemaakt: Bilzen Utd, Bocholt A, Bokrijk A, Diepenbeek A, Fufo Beringen, KRC Genk C, Hamont 99, Sp. Hasselt, Lommel Utd A, Louwel, Membruggen, Esp. Pelt en STVV A.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Diefstal en vandalisme

Woensdag 24 juni 2020
Hamont-Achel - Diefstal en vandalismeIn een woning aan de Vloedstraat is een laptop gestolen. Op de Hamonterweg is een ruit ingegooid. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Water aan de bron van de Dommel

Woensdag 24 juni 2020
Hamont-Achel - Water aan de bron van de DommelZoomDoor de huidige droogte zien we een lagere waterstand in de beken. Talrijke brongebieden dreigen volledig te verdrogen. Ook de bovenloop van de Dommel in Peer-Siberië ontkomt hier niet aan. Daarom staken enkele landbouwers en de watering De Dommelvallei de handen in elkaar om het Dommelwater ter plaatse te houden. De Dommel wordt minder gemaaid en kleine stuwtjes houden het water tegen. Het resultaat is verbluffend; er staat nog ongeveer 30 cm water in de Dommel! Door het water tegen te houden (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Hamont-Achel - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Hamont-Achel - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Nieuwe reeksindeling 1ste provincialeVolgende zestien clubs maken komend seizoen deel uit van eerste provinciale: Achel, Alken A, Bilzen-Waltwilder, Bree-Beek, Bregel, Eksel, Helson, Herderen-Millen, Herk FC, Herkol, Juve Hasselt A, Mechelen-aan-de-Maas, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem en Zonhoven United A.

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Hamont-Achel - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Hamont-Achel - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

Lange tong? Kolibrievlinder

Maandag 22 juni 2020
Hamont-Achel - Lange tong? KolibrievlinderZoomGisteren gespot bij lavendel aan de Leenderdijk in Achel, deze kolibrievlinder. Weinig vlinders hebben zo’n apart gedrag als deze. Niet zelden wordt hij voor een echte kolibrie aanzien. Hoe kan je de kolibrievlinder herkennen? Zijn gedrag maakt hem nagenoeg onmiskenbaar. Gewoonlijk hangt hij stil voor bloemen, waaruit hij met zijn roltong nectar haalt. Aan dat gedrag dankt hij ook zijn alternatieve naam ‘onrust’. Van alle bloembezoekende insecten in ons land heeft de kolibrievlinder de langste tong: tot 28mm lang. De gelijkenis met een kolibrie (met een lange, rechte snavel) wordt daardoor nog groter. (JH)

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Auto en mobilhome botsen

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bocholt botsten vrijdagavond een mobilhome en een auto. Daarbij raakte een 26-jarige man uit Maaseik gewond.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Hamont-Achel - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft het BuSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal groen licht gegeven voor uitbreiding van het onderwijsaanbod. De school mag scholieren met een visuele beperking een algemene, sociale en beroepsvorming geven (opleidingsvorm 3) óf een vorming die gericht is op tewerkstelling in een omgeving met gepaste ondersteuning, zoals een maatwerkbedrijf (opleidingsvorm 2) óf een vorming die gericht is op arbeidsdeelname in een beschermde positie, zoals bijvoorbeeld als assistent (opleidingsvorm 1). Het gaat om de allereerste vrije school voor blinden en slechtzienden in de provincie Limburg. 

Inbraak in garage

Zondag 21 juni 2020
Hamont-Achel - Inbraak in garageEr is ingebroken in een garage in Burg. Wat er precies weg is gestolen, is niet bekendgemaakt. De inbraak is gisteren vastgesteld.

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Hamont-Achel - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Hamont-Achel - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Bezoek Mariaziekenhuis versoepeldZoomIn het Mariaziekenhuis en het Revalidatie en MS centrum worden de coronamaatregelen inzake bezoek vanaf maandag versoepeld. Toch moet u een en ander in het oog houden, wilt u iemand gaan bezoeken. Alles staat hier uitgelegd.

Omleiding richting Bocholt

Donderdag 18 juni 2020
Komende maandag en dinsdag wordt de Lozenweg op het grondgebied van Bocholt afgesloten omwille van asfalteringswerken. Dit heeft een impact op wie richting Lozen wil rijden en omgekeerd. Doorgaand verkeer vanuit Hamont richting Lozen zal omgeleid worden via de Salvatorstraat, ’t Lo, de Kettingbrugweg en de Fabriekstraat. Ook het verkeer komende vanuit Lozen en Nederland richting Hamont zal via deze route worden omgeleid.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.
Hamont-Achel - Nieuwe deken Philippe op werkbezoekZoomE.H. Jan Philippe (44), de deken van het nieuwe dekenaat Pelt, de samenvoeging van de dekenaten Hamont, Lommel en Peer, was vandaag op werkbezoek in Overpelt. Na afloop poseerde de nieuwe deken (links) graag met pastoor-moderator Theo Borgermans voor de foto. Deken Philippe treedt op 1 september in functie.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Hamont-Achel - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Hamont-Achel - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Max Vlassak stopt met atletiek

Woensdag 17 juni 2020
Hamont-Achel - Max Vlassak stopt met atletiekDe 23-jarige kogelstoter Max Vlassak stopt met atletiek. Eerder dit jaar werd hij nog Belgisch kampioen indoor alle categorieën.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Hamont-Achel - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tanktoerisme herneemt

Dinsdag 16 juni 2020
Nu de grenzen weer open zijn herneemt het tanktoerisme in de grensstreek. Bij ons is de benzine 35 cent per liter goedkoper dan in Nederland. De prijs van de diesel is er nagenoeg even hoog.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Hamont-Achel - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...

Nieuwe vennootschap: Feju

Maandag 15 juni 2020
Wesley Ceelen uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Feju opgericht met zetel in 't Lo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementdiensten en het verwerven en valoriseren van terreinen en die over te dragen aan derden.
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

Lei Gielen overleden

Maandag 15 juni 2020
Hamont-Achel - Lei Gielen overledenWoensdag is Lei Gielen overleden, de echtgenoot van Catje Piquer. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis vonden plaats in intieme kring.

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Hamont-Achel - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.
Grensgevallen
In de monumentale Paterskerk in Weert is afgelopen week een oude grafkelder herontdekt. De kelder is mogelijk onderdeel van de het voormalige kasteel de Aldenborgh. Dat was de verblijfplaats van de graven van Horn tussen 1250 en 1458 in Weert. De kelder is deels gebouwd met grote mergelblokken en overdekt met een stenen gewelf. In de muren zijn tal van namen gekrast van broeders maar ook van buurtbewoners. Meer info

Kijk! Een kolibrievlinder

Zondag 14 juni 2020
Hamont-Achel - Kijk! Een kolibrievlinderZoomZoiets moet Marie-Josee Van Hertum geroepen hebben toen ze in de Begoniastraat in Achel een kolibrievlinder op bezoek kreeg, waarop ze deze foto maakte. Die vlinder wordt zo genoemd omdat hij heel snel is en lang stil kan blijven hangen. In het Duits heet hij Taubenschwänzchen, duivenstaartje. (Moet u eens tien keer heel snel achter mekaar proberen te zeggen: Taubenschwänzchen...)

Herrie over Budels bier

Zondag 14 juni 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Herrie over Budels bierDe Budelse Brouwerij wil dat in het café van sportcomplex Zuiderpoort in Budel Budels bier geschonken blijft worden. Maar de nieuwe uitbater, gesteund door de gemeente Cranendonck, is dat niet van plan. De zaak is inmiddels bij de rechter beland. Die maakt zijn vonnis in juli bekend.
Hamont-Achel - Zeven aanwinsten voor KFC Hamont'99KFC Hamont'99 heeft zeven nieuwe spelers: Hans Vandeweideven en Greg Cuypers (beiden Herkol), Jochen Jansen (Sporting Grote Heide), Dries Foqué en Ridah Vanherck (beiden SV Breugel) en Arne Vromans en Bert Van Den Dingen (beiden Achel VV).
Hamont-Achel - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bromfietser (21) gewond

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Nevenplein in Kaulille botsten vrijdagnamiddag een auto en een 21-jarige bromfietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Okra Hamont terug op de fiets

Zaterdag 13 juni 2020
Hamont-Achel - Okra Hamont terug op de fietsZoomDe leden van Okra Hamont moesten twee maanden "in hun kot" blijven maar vandaag gooiden ze de benen los tijdens een fietstocht via verschillende fietsknooppunten naar Reppel. Na afloop waren ze blij dat ze nog eens van de Noord-Limburgse natuur hadden kunnen genieten, ook al werden ze onderweg gewaarschuwd voor de aanwezigheid van processierupsen. (Jacqueline Joosten-Segers)
Okra Hamont terug op de fiets
Zoom
Hamont-Achel - Drie nieuwe spelers voor Achel VVAchel VV heeft drie spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Nick Pinxten (Herkol), Lars Gevers (Lutlommel) en Lennert Vos (Lommel SK).

Nelly Vandeweyer overleden

Zaterdag 13 juni 2020
Hamont-Achel - Nelly Vandeweyer overledenOp 8 juni overleed de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige en in Achel woonachtige Nelly Vandeweyer, de echtgenote van Jacques Janssen en medeoprichtster van de AJK Groep. Zij was 82 jaar. Er wordt in beperkte familiekring afscheid genomen in aula De Sprink in Bocholt, waarna zij te rusten wordt gelegd op de begraafplaats van Achel.

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vandaag is op Kempen Airport in Budel een vliegtuigje door een windvlaag van de landingsbaan geschoven. Daarbij brak een wiel af. De piloot bleef ongedeerd.

Hondjes in beslag genomen

Vrijdag 12 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam woensdag in samenwerking met de Inspectie Dierenwelzijn twee jack russells in beslag bij een woning op de Steenweg naar Kleine Brogel in Bocholt. De eigenaar kreeg al eerder verwittigingen voor verwaarlozing van zijn dieren maar gaf hieraan geen gevolg. De hondjes hadden weinig voedsel of drinken ter beschikking en in de woning vond men uitwerpselen. De honden werden opgevangen door Dieren in Nood. Er werd een PV opgesteld voor overtredingen tegen de dierenwelzijnswet.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.
Hamont-Achel - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Hamont-Achel - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Car Tech Solutions Europe uit Hamont-Achel. Schuldvorderingen moeten voor 11 juli ingediend worden bij curator mr. Van Coppenolle.

Zadels gestolen in Buitenheide

Donderdag 11 juni 2020
Hamont-Achel - Zadels gestolen in BuitenheideAfgelopen nacht hebben onbekenden een aantal zadels en werkmateriaal gestolen uit stallingen in Buitenheide.

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Grensgevallen
Het stadsbestuur van Eindhoven wil tegen 2030 auto's die aangedreven worden door een motor op benzine, diesel of lpg bannen, althans binnen de Ring. Voor vervuilende vrachtwagens, zakelijke bestelwagens en bussen moet de maatregel al in 2025 ingaan. Uiteindelijk moet het hele gebied uitstootvrij zijn. De plannen zijn nog niet definitief; ze komen half september voor de gemeenteraad. Daarna wordt er gepraat met het bedrijfsleven en de inwoners.
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.

Ghislaine Oris overleden

Woensdag 10 juni 2020
Hamont-Achel - Ghislaine Oris overledenGisteren is in WZC Aan de Beverdijk in Achel de uit Achel afkomstige Ghislaine Oris overleden, de weduwe van Leonard Vanderhoydonks. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kolonie.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
De besloten vennootschap Wilgrun uit Lommel en de besloten vennootschap Idealis Invest uit Hamont-Achel hebben de besloten vennootschap Bankers Construct opgericht met zetel aan De Vryheyt in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen en realiseren van onroerend goed projecten en de uitoefening van het beroep van vastgoedmakelaar.

Rik Sutens overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Hamont-Achel - Rik Sutens overledenGisteren is in Hamont de uit Bocholt afkomstige Rik Sutens overleden, de echtgenoot van Simonne Hendrikx. Hij was 77 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de SInt-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Hamont-Achel - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto vliegt over middenberm

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond slipte een auto op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. De wagen vloog over de middenberm en kwam vervolgens in aanrijding met twee voertuigen die in de andere rijrichting reden. Bij het ongeval viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het Mariaziekenhuis gebracht.
Hamont-Achel - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info
Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen start ook de Missiekring Achel zijn inzameling van papier en karton opnieuw op. De eerste inzameling vindt plaats op zaterdag 13 juni.
Omwille van het beperkt aantal beschikbare containers bij Limburg.net worden er geen extra ophaaldagen georganiseerd. De huis-aan-huisinzameling van papier en karton gaat dus enkel de tweede zaterdag van de maand door. De Missiekring gaat zijn uiterste best doen om al het papier en karton dat de voorbije maanden bleef staan, in te zamelen. Er worden alvast extra inzamelcontainers voorzien. Vergeet dus niet tijdig je papier en karton buiten te zetten.

Inbraak in oud postkantoor

Zondag 7 juni 2020
Hamont-Achel - Inbraak in oud postkantoorEr is ingebroken in het oud postkantoor. Of er iets is gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Hamont-Achel - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Heropening kerken

Zondag 7 juni 2020
Het team van Pastorale Eenheid St.-Jozef Hamont-Achel heeft beslist om vanaf 8 juni de kerken van Hamont en Achel te heropenen voor de vieringen. Dat betekent dat de weekendvieringen weer plaatsvinden volgens het bestaande schema: Achel-Statie op zaterdag 17u30, Hamont-Centrum 19u00 en zondag 9u00, Achel-Dorp om 9u30 en Hamont-Lo om 10u30. Het aantal plaatsen is beperkt wegens de afstandsregel. Mogelijk geeft dat in Achel-Dorp een probleem. Mensen worden gevraagd eventueel aan te sluiten bij een viering met (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Hamont-Achel - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

Aan het (slag)werk!

Zaterdag 6 juni 2020
Hamont-Achel - Aan het (slag)werk!ZoomDe leerkrachten slagwerk van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) hebben een kort filmpje gemaakt om hun instrumenten te promoten. Wie nog niet weet welk instrument te kiezen volgend schooljaar, kan zich nog inschrijven via www.kanl.be.  

Mia Hegge overleden

Zaterdag 6 juni 2020
Hamont-Achel - Mia Hegge overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Mia Hegge overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Martin Castermans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in uiterst intieme familiekring plaats. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bilzen.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Verkrachter krijgt 40 maanden celDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 53-jarige man uit Bocholt tot veertig maanden cel veroordeeld omdat hij een zestienjarig meisje verkrachtte in zijn bestelwagen. De feiten dateren van 21 januari 2018. De rechtbank wees aan het meisje 5.000 euro schadevergoeding toe.(PG)
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Hamont-Achel - Weer bezoek mogelijk in MariaziekenhuisMaandag starten het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum met een aangepaste bezoekregeling. Hoe dit precies verloopt en welke patiënten bezoek mogen ontvangen, lees je hier. Zo moeten bezoekers een mondmasker dragen en is bezoek enkel mogelijk als u als bezoeker geregistreerd bent.
Ook in het Revalidatie & MS Centrum is de bezoekregeling aangepast. Ze is niet helemaal dezelfde als in het ziekenhuis. Hier leest u er meer over.  
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 vervroegt zomerkampKFC Hamont 99 vervroegt zijn zomerkamp, gepland op 10, 11 en 12 augustus, naar 3,4 en 5 augustus omdat er in de week van 8 tot en met 12 augustus ook een voetbalkamp plaatsvindt in Achel. "We willen niet dat er jongens moeten kiezen tussen ons kamp en het kamp in Achel", luidt het.
Hamont-Achel - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag transporteur LBT en horecazaak Romanesco, beide uit Hamont-Achel, failliet verklaard.
Hamont-Achel - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Hamont-Achel - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag gaat de bib weer open

Woensdag 3 juni 2020
Volgende week maandag 8 juni gaat de bibliotheek terug open. De bibliotheek in Hamont is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 12u00. De bibliotheek in Achel is op dinsdagmorgen open van 9u00 tot 12u00. De afhaalservice loopt gewoon door zolang de aangepaste openingsuren gelden. UPDATE Meer info

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Hamont-Achel - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Els Baselaar overleden

Woensdag 3 juni 2020
Hamont-Achel - Els Baselaar overledenVrijdag is Els Baselaar overleden. Ze was 71 jaar. De uitvaartliturgie en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)

Tinus Maas schreef een boek

Maandag 1 juni 2020
Hamont-Achel - Tinus Maas schreef een boekZoomDe oudere voetballers en supporters zullen zich huidig Peltenaar Tinus Maas (foto)wel herinneren als voetballer. We hebben het dan over de periode einde 60-er en de 70-er jaren. Tinus kwam van de club De Valk in Valkenswaard en werd getransfereerd naar Hamontlo V.V. en later naar Lommel SK. Niet alleen was hij een zeer gedegen voetballer maar hij nam ook regelmatig de pen ter hand. Eerder verscheen van hem het boek ''Egotrip en andere verhalen''. Nu is pas ''Egotrip 2.0 - een hoop tam tam" (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Versterking voor Hamontse clubsExcelsior Hamont heeft speler Jordi Cox aangetrokken. Jochen Jansen zal de kleuren van KFC Hamont '99 verdedigen. Beide spelers komen over van Sporting Grote Heide.
Hamont-Achel - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Hamont-Achel - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland openZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel