Het overige nieuws

Lieske Janssen overleden

Maandag 30 november 2020
Hamont-Achel - Lieske Janssen overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is zaterdag Lieske Janssen overleden, de echtgenote van Jan Kerkhofs. Ze was 82 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.  
Hamont-Achel - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 24 patiënten met een besmetting door het coronavirus opgenomen, 3 meer dan gisteren en 8 meer dan zes dagen geleden. Zes onder hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen; dat aantal is hetzelfde als gisteren. 
In je eigen bubbel de door Pasar voorgestelde routes over het wandelknooppuntennetwerk wandelen? Dat kan nog drie weken. De ene week een lange wandeling van +/- 12 km of een kortere van +/- 7 km afwisselen in Achel of Hamont. Het is gratis en iedereen kan de route downloaden van www.pasar.be/hamont-achel. Vul je ook per persoon een deelnemingsformulier in en post je dat in de Pasarbrievenbus op je route dan maak je na de laatste week tijdens een tombola kans op een mooie prijs. Kinderen kunnen fijne prijzen winnen.  

Dit is een onderstopper

Zondag 29 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Dit is een onderstopperZoomWat is een onderstopper? Een onderstopper is een soort werktrein die bij de aanleg van nieuwe sporen die sporen richt en de ballast (= het grind) aanduwt onder de dwarsliggers. Leon Alders fotografeerde het beest ter hoogte van Damsheide. De onderstopper kwam toen terug van Hamont, waar ter hoogte van de stopplaats gewerkt wordt aan de aanleg van een tweede spoor.

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sinterklaas bij de brandweer

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Sinterklaas bij de brandweerZoomTraditioneel organiseert de vriendenkring van de brandweer van Lommel en Pelt elk jaar een sinterklaasfeest voor de leden en hun kinderen. Dit jaar kon het feest niet doorgaan om coronaredenen. Maar de Sint en zijn pieten bleven niet bij de pakken zitten! Ze bedachten een plan B: een ‘sint drive-in’. Elk gezin kon met de kinderen in auto naar de kazerne komen. De ouders hadden op voorhand een tijdstip doorgekregen waarop ze aanwezig moesten zijn. De Sint en zijn pieten wachtten hen aan de kazerne op. Ouders en kinderen bleven in de wagen en konden met de ramen open een praatje slaan met de Sint. Het snoepgoed werd coronaproof overhandigd.

Inbraak aan de Molendijk

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Inbraak aan de MolendijkIn een stal aan de Molendijk is er afgelopen nacht ingebroken. De dader(s) ging(en) aan de haal met drie rijzadels.

Heb je al licht in huis?

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Heb je al licht in huis?ZoomVanuit de Pastorale Eenheid St.-Jozef Hamont-Achel werden bij het begin van de advent (29 november) hier en daar pakketjes bezorgd. "Ongetwijfeld hebben we hierbij mensen over het hoofd gezien," aldus een betrokkene. "Als u van iemand hoort dat hij of zij niets ontvangen heeft, dan mag u contact nemen met de pastoor of met de parochieassistenten. Er liggen nu ook pakketjes ter beschikking in de kerk van Hamont."

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Hamont-Achel - Mondmasker in Nederland vanaf dinsdag verplichtOm verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het dragen van een mondkapje in Nederland in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf dinsdag 1 december verplicht. Meer info

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Hamont-Achel - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhovense winkels al om 16u dicht

Zaterdag 28 november 2020
#samentegencorona
De gemeente Eindhoven heeft vanmiddag om 16u alle winkels gesloten. Sinds 15u werden er op verzoek van de burgemeester al geen nieuwe klanten meer toegelaten. Burgemeester John Jorritsma had de Eindhovenaren vanmorgen al dringend opgeroepen om niet massaal naar het centrum te komen voor sinterklaasinkopen vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Maar die oproep had weinig effect. Er waren volgens het stadsbestuur vandaag ook veel Belgen in Eindhoven.  

Tectum verliest in Maaseik

Zaterdag 28 november 2020
Hamont-Achel - Tectum verliest in MaaseikMaaseik heeft vanavond Tectum Achel verslagen met 3-0. Sets: 25-17, 25-11; 25-16. Tectum blijft laatste in de stand.

Murphy onttroond!

Zaterdag 28 november 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Murphy onttroond!Nee, ik geraakte maar niet aan de gang deze week. Er waren nochtans triggers genoeg die mijn inspiratie leven hadden kunnen inblazen.
De nieuwe coronamaatregelen bijvoorbeeld. Ik twijfel er niet aan dat het nodig is, hoor. We moeten wel streng zijn om die vreselijke pandemie de wereld uit te helpen. Maar de verwachtingen waren hoog gespannen en na de persconferentie van onze regering(en) bleven we toch een beetje met een kater achter, niet? Het had echt iets van een dooie mus waarmee we blij gemaakt (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer stijgendNa enkele dagen daling is het aantal coronapatiënten dat in het Mariaziekenhuis in Pelt is opgenomen, weer aan het stijgen. Vanmorgen waren er 20 patiënten met Covid-19 opgenomen; woensdag waren er dat nog 17, gisteren 19. Op de intensieve afdeling liggen nu nog 7 patiënten die een Covid-19-besmetting hebben opgelopen.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Hamont-Achel - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Jeugdraad zoekt nieuwe leden

Vrijdag 27 november 2020
De stedelijke jeugdraad zoekt nieuwe leden. Die kunnen dan onder meer deelnemen aan het organiseren van activiteiten voor jong Hamont-Achel zoals de Nacht van de Jeugd, Winterspeelstad en Speelgoedgeefplein. Daarnaast adviseert de raad het jeugdbeleid van de stad. De raad zoekt nu nieuwe kritische , creatieve en enthousiaste +16-jarigen.
De jeugdraad houdt zich grotendeels bezig met de organisatie van creatieve evenementen. Daarnaast wil de werking behoeften van jongeren signaleren, onderzoeken en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Hamont-Achel - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Jef Buteneers overleden

Donderdag 26 november 2020
Hamont-Achel - Jef Buteneers overledenGisteren is de in Lommel woonachtige en uit Hamont afkomstige Jef Buteneers overleden, de echtgenoot van Jeanne Coemans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Tectum wint bekerwedstrijd

Woensdag 25 november 2020
Hamont-Achel - Tectum wint bekerwedstrijdIn de Beker van België heeft Tectum Achel Haasrode-Leuven verslagen met 3-2. Sets: 23-25, 25-21,25-22,18-25, 15-10. De overwinning levert Tectum een halvefinaleplaats op.

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Hamont-Achel - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Hamont-Achel - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Hamont-Achel - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

11.000 euro cash in auto

Woensdag 25 november 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - 11.000 euro cash in autoBij de controle van een auto met Frans kenteken in Budel trof de politie 11.000 euro cash geld aan, vermoedelijk afkomstig van criminele activiteiten. Er is een verdachte opgepakt op verdenking van witwassen. Het geld is in beslag genomen.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werken in Nederland

Dinsdag 24 november 2020
Eén op acht inwoners van Hamont-Achel - om correct te zijn: 12,1 procent - gaat de grens over om in Nederland te werken. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In Pelt gaat het om 5,8 procent en in Lommel om 5,4 procent. 

Trajectcontrole op Kempenweg

Maandag 23 november 2020
Grensgevallen
Vandaag is op de Kempenweg in Weert - dat is de weg tussen Lozen en Weert - trajectcontrole van start gegaan. Overtredingen van de maximumsnelheid van 80km/u zullen dan automatisch worden beboet.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Jaak Beliën overleden

Maandag 23 november 2020
Hamont-Achel - Jaak Beliën overledenDonderdag is in Pelt Jaak Beliën overleden, de echtgenoot van Mia Emmers. Hij was 86 jaar. De crematie en de bijzetting van de urne in het urnenbos op het Boskerkhof in Hamont zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Catho Swusten overleden

Maandag 23 november 2020
Hamont-Achel - Catho Swusten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Achel woonachtige Catho Swusten overleden, de echtgenote van Eddy Pellens. Ze was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Hamont-Achel - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)

Zitmaaier uit tuinhuis gestolen

Zondag 22 november 2020
Hamont-Achel - Zitmaaier uit tuinhuis gestolenOnbekenden hebben een zitmaaier gestolen uit een tuinhuis aan de Mulk. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Tectum verliest in Roeselare

Zaterdag 21 november 2020
Hamont-Achel - Tectum verliest in RoeselareTectum Achel heeft vanavond van Roeselare verloren met 3-0. Sets: 25-13, 25-20, 25-15. Achel heeft in de nieuwe competitie nog niet gewonnen.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Hamont-Achel - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Hamont-Achel - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Hamont-Achel - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Hamont-Achel - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Hamont-Achel - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Hamont-Achel - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Vrijwilligersdag bij de brandweer

Dinsdag 17 november 2020
Hamont-Achel - Vrijwilligersdag bij de brandweerZoomOp 12 december organiseert Hulpverleningszone Noord-Limburg een 'V-day', voor iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden bij de brandweer
Heb je interesse en woon je op maximum 8 minuten van de brandweerkazerne van Pelt (Heuvelerweg), Lommel (Norbert Neeckxlaan) of Leopoldsburg (Michellaan)? Ga dan die dag daar zeker eens je licht opsteken!
Deelname aan de V-day is gratis en volledig vrijblijvend. Vooraf inschrijven is verplicht. Je doet dit door uiterlijk 8 december een (…) Het hele nieuwsbericht

Ger Schellekens overleden

Maandag 16 november 2020
Hamont-Achel - Ger Schellekens overledenVrijdag is Ger Schellekens overleden, de echtgenote van Hans van Oerle. Ze was 76 jaar. Het afscheid in het crematorium van Lommel zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Hamont-Achel - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

(Te) late liefdesverklaring

Zaterdag 14 november 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - (Te) late liefdesverklaringHet kon niet harder aankomen! Een trefzekere bliksemschicht terwijl er geen onweer aangekondigd was, een ‘Blitzstrahl bei heiterem Himmel’! En wie was de boodschapper van het snel naderende onheil? Die maffe Ben Crabbé tijdens het programma ‘Blokken’!
Het is al nu een paar dagen geleden en nee, ik ben er nog helemaal niet goed van. “Martine Tanghe dreigt binnenkort met pensioen te gaan”, meldde de heer Crabbé als fait divers. En hij zei het zo tussendoor, op een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Hamont-Achel - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Gent – Achel afgelast

Donderdag 12 november 2020
Hamont-Achel - Gent – Achel afgelastDe volleybalwedstrijd Gent-Achel van komend weekend is afgelast. Dat is het gevolg van coronabesmettingen bij Gent. Bij Tectum Achel testte dinsdag iedereen negatief.

Bertje Gylaer overleden

Donderdag 12 november 2020
Hamont-Achel - Bertje Gylaer overledenIn Residentie Prinsenpark in Genk is vandaag de uit Hamont afkomstige Bertje Gylaer overleden. Zij was 84 jaar en lid van de Withuisgemeenschap. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in intieme kring plaats.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Hamont-Achel - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Hamont-Achel - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Hamont-Achel - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Ine Lauwers overleden

Woensdag 11 november 2020
Hamont-Achel - Ine Lauwers overledenGisteren is Ine Lauwers overleden, de dochter van Wim en Rina Lauwers-Geusens. Ze was 36 jaar. Er zal in besloten kring afscheid van haar worden genomen, waarna haar urne wordt bijgezet op het Boskerkhof in Hamont-Achel. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be .

Pater Jean Bawin overleden

Woensdag 11 november 2020
Hamont-Achel - Pater Jean Bawin overledenIn het Duitse Bergisch Gladbach is gisteren pater salvatoriaan Jean Bawin overleden. Hij was daar parochiepriester en werd 83 jaar oud. De uitvaartliturgie zal in besloten kring gevierd worden in de parochiekerk van Hamont-Lo, waarna de begraving zal plaatsvinden op het kloosterkerkhof. Rouwadres: Salvatorianen, Collegestraat 25. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Hamont-Achel - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'F-35 maakt te veel lawaai'

Woensdag 11 november 2020
Het is maar dat je 't weet
We moeten er (gelukkig) nog een jaar of vijf, zes op wachten, maar dan komt de F-35 de F-16 vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Of we daarmee blij moeten zijn - we gaan er ons niet over uitspreken. Nu al blijkt dat de F-35 driemaal meer geluidsoverlast gaat veroorzaken dan zijn voorganger. In Nederland zijn de reacties van omwonenden van het vliegveld Volkel verontrustend; de F-35 maakte daar maandag enkele vluchten en dat zorgde voor erg veel negatieve reacties in verband met het veroorzaakte geluid.  

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Hamont-Achel - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Hamont-Achel - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.
Hamont-Achel - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Eric Janssen overleden

Maandag 9 november 2020
Hamont-Achel - Eric Janssen overledenIn Genk is gisteren Eric Janssen overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

EMJ krijgt online-editie

Maandag 9 november 2020
Hamont-Achel - EMJ krijgt online-editieDe 69ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal vanwege de coronacrisis volgend jaar online doorgaan op 1 mei. Dat is vanmorgen in Pelt bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat het zowel een instrumentaal als een vocaal festival zal zijn. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van de videostreams. Koren die houden van een extra uitdaging kunnen een extra werk instuderen en deelnemen aan een tweede categorie. Ook workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden worden op de agenda gezet. Een spectaculaire proclamatie en avondhappening zullen niet ontbreken, zegt het EMJ. Het hele festival zal de hele dag door online bezocht kunnen worden van ontbijtsessie tot avondconcert, inclusief interactieve sessies voor elke deelnemende groep. Meer informatie over hoe men kan inschrijven en de voorwaarden zullen weldra terug te vinden zijn op www.emj.be.

Stijging aantal Covid-19-opnames

Maandag 9 november 2020
Hamont-Achel - Stijging aantal Covid-19-opnamesMaandagmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 22 patiënten met een Covid-19-besmetting opgenomen. Acht van hen verbleven op intensieve zorgen. Woensdag waren dat nog 19 patiënten van wie er vier op de afdeling intensieve zorgen werden verpleegd.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Hamont-Achel - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tectum Achel - Aalst 1-3

Zaterdag 7 november 2020
Hamont-Achel - Tectum Achel - Aalst 1-3Tectum Achel heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Aalst. Setstanden: 25-19, 22-25, 23-25, 21-25. Tectum pakte dit seizoen nog maar één punt. Er staan nu verplaatsingen naar Gent, Roeselare en Maaseik op het programma.

Vliegtuig botst met drone

Zaterdag 7 november 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland is er gisteren een botsing geweest tussen een sportvliegtuig en vermoedelijk een drone. Dat gebeurde op een hoogte van ca 600 meter. In het vliegtuig zaten een piloot, die een tweejaarlijkse "herhalingsvlucht" maakte, en een instructrice. Het toestel was oipgestegen vanop Eindhoven Airport. Na de botsing keerde het terug naar het vliegveld. Een Apache-helikopter van de Nederlandse luchtmacht controleerde voor de landing of het landingsgestel nog werkte en de landing verliep probleemloos. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. 

Inbraak in Achel

Vrijdag 6 november 2020
Hamont-Achel - Inbraak in AchelOnbekenden verschaften zich toegang tot een pand op de Hoek in Achel. Of er iets gestolen is, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

'Pak je tijd'-wandelingen

Vrijdag 6 november 2020
Pasar pakt uit met de "Pak je tijd"-wandelingen. Elke week worden er twee wandelingen gepresenteerd op de Pasar-website. Telkens een in elke deelgemeente. Wanneer er in Achel een lange route wordt voorgesteld zal er in Hamont een korte gewandeld kunnen worden. De week erna is het omgekeerd.
De wandelingen worden uitgestippeld door gebruik te maken van de knooppunten van de recent uitgebrachte wandelknooppuntenkaart van ‘Natuurgrenspark De Groote Heide’. Op de website van Pasar kan (…) Het hele nieuwsbericht

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: De Drietand

Vrijdag 6 november 2020
Kübra Davoudi uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap De Drietand opgericht met zetel aan het Stationsplein. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de tandheelkunde.

Ludo Vandebosch overleden

Vrijdag 6 november 2020
Hamont-Achel - Ludo Vandebosch overledenIn Pelt is gisteren Ludo Vandebosch overleden, de zoon van Pierre en Ida Vandebosch-Rutten. Hij was 47 jaar. De begroeting, de afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lozen zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Covid-19-patiënten in het MariaziekenhuisMomenteel zijn er 21 patiënten, waarvan 6 op intensieve zorgen, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn 2 opnames méér dan gisteren, en 1 patiënt méér op de afdeling intensieve zorgen.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Captatieverbod opgeheven

Donderdag 5 november 2020
De gouverneur heeft het captatieverbod op het kanaal Bocholt-Herentals opgeheven. Dat gold nog tussen Bocholt en brug 2 in SHLille. Het verbod werd ingesteld toen bleek dat er blauwalg in het kanaal voorkwam. Dat kan giftig zijn. Uit recente staalnames door de Vlaamse Waterweg is echter gebleken dat die blauwalgen niet meer in het kanaal voorkomen. Er geldt in onze provincie nog wel een captatieverbod op "ecologisch kwetsbare waterlopen".

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Nieuwe vennootschap: Palmans@dmin

Donderdag 5 november 2020
De uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Patricia Palmans heeft de besloten vennootschap Palmans[!]dmin opgericht met zetel in de Nijshoek in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industriële en modefotografie en advies op het vlak van public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: HWWV

Donderdag 5 november 2020
Joey Van Cranenbroek uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap HWWV opgericht met zetel aan de Voldersstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende en roerende goederen. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 200.000 euro.

Nieuwe vennootschap: Hafrin

Donderdag 5 november 2020
Henricus Van Cranenbroek uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Hafrin opgericht met zetel aan de Voldersstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende en roerende goederen met een aanvangsvermogen van 200.000 euro.

Nieuwe vennootschap: Ohdumai

Donderdag 5 november 2020
Cathy Van Cranenbroek uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Ohdumai opgericht met zetel aan de Voldersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële en administratieve aard.

Louis Plas overleden

Donderdag 5 november 2020
Hamont-Achel - Louis Plas overledenGisteren is de in Achel woonachtige Louis Plas overleden, de echtgenoot van Pauline Van Cranenbroek. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.
Hamont-Achel - Bezoek Mariaziekenhuis en MS Reva blijft mogelijkIn tegenstelling tot wat vandaag in enkele kranten wordt gemeld, is bezoek in het Mariaziekenhuis nog altijd mogelijk, zij het mits inachtneming van een aantal voorwaarden, zo meldt het ziekenhuis. Die voorwaarden kunt u hier (ziekenhuis) en hier (Revalidatie & MS) nalezen. 
Het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis is vandaag gelijk gebleven (19); op de intensieve afdeling telt men één patiënt méér (5 ipv 4).

Tectum - Roeselare 1-3

Woensdag 4 november 2020
Hamont-Achel - Tectum - Roeselare 1-3Tectum Achel heeft vanavond thuis verloren van Roeselare met 1-3. Sets: 10-25, 25-22, 12-25, 22-25)
Grensgevallen
Deze namiddag hebben politie, Centrum voor Opvang van Asielzoekers (COA) en gemeente Cranendonck bij het asielzoekerscentrum (AZC) in Cranendonck een controle gedaan om als gestolen gerapporteerde fietsen op te sporen. Aanleiding was de diefstal van fietsen in Cranendonck de afgelopen weken. Gedupeerden gaven het signaal dat de dieven afkomstig zouden zijn van het AZC. In nauwe samenwerking met het COA en de gemeente heeft de politie vanmiddag het centrum bezocht. Er werden enkele fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van deze fietsen.
Jef en Roel Beliën, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Beliën Recycling opgericht met zetel aan de Peerderbaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de recyclage van materialen en het uitvoeren van grondwerken, rioleringewerken, afbraakwerken en draineringswerken.

Toine Goossens overleden

Woensdag 4 november 2020
Hamont-Achel - Toine Goossens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Toine Goossens overleden, de weduwnaar van Alda Schalley. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna de urn wordt bijgezet in het columbarium in Achel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Tuinhier Achel trakteerde

Dinsdag 3 november 2020
Zaterdag trakteerde Tuinhier Achel zijn leden op een gratis warme maaltijd. In deze tijden zijn mensen ongerust, velen zijn eenzaam. Sommigen gaan zelfs de deur niet meer uit. Het afgelopen jaar werden bijna alle bijeenkomsten afgezegd. Om dat een beetje te compenseren kregen alle leden een door een traiteur bereide warme maaltijd voor twee personen aangeboden. Ook de alleenstaanden: op die manier konden zij iemand uitnodigen om mee te komen eten. De eigen bestuursleden brachten de maaltijden rond.
In het volleybal krijgt Tectum Achel morgen/woensdag het bezoek van Roeselare, de leider in de competitie. Geen gemakkelijke opdracht voor Achel, dat in de eerste drie wedstrijden van dit seizoen nog niet kon winnen. Een wedstrijd die normaal gezien ook garant zou staan voor een uitverkochte sporthal in Achel, maar nu dus achter gesloten deuren wordt gespeeld omwille van de coronamaatregelen. Toch moet u niets van de wedstrijd missen, want u kan die morgen live volgen vanaf half negen op TVL

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Hamont-Achel - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Hamont-Achel - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

Juliette Vrijssen overleden

Maandag 2 november 2020
Hamont-Achel - Juliette Vrijssen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Juliette Vrijssen overleden, de weduwe van Marcel Riemis. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Willy Van Driel overleden

Maandag 2 november 2020
Hamont-Achel - Willy Van Driel overledenIn het rusthuis in Hamont is woensdag Willy Van Driel overleden, de weduwnaar van Jeanne Emmers. Hj was 95 jaar. De begroeting, de afscheidsdienst en de begraving op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Hamont-Achel - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Hamont-Achel - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel